Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
64/82 Stone Agen alku

Fleury pelasi maalissa Dallasia vastaan. Miller palasi kolmospariin Holdenin paikalle. Hyökkäyksessä Carpenter teki paluun kolmosketjuun Eakinin ja Tuchin rinnalle. Stone pelasi Paciorettyn ja Stastnyn kanssa kakkosketjussa.

Ensimmäisessä vaihdossaan hän otti taklauksen vastaan maalin takana Lindelliltä ja toimitti kiekon kohti maalia, mutta Bishop sulki sen alleen maalin kulmalta 16 sekunnin pelin jälkeen. Aloituksen jälkeen Vegas haki vauhtia omasta päästä ja sitten Stone siirsi kiekon punaviivalta päätyyn rystyltä varmasti ennen vaihtoon luistelemista.

Vajaan kahden minuutin kohdalla Bishop jätti kiekon maalin takana suoraan Carpenterille, mutta tämän syöttö kesti ja ei osunut Tuchin lapaan maalin edessä, joten ilmainen avausmaali jäi tekemättä. Ajassa 2:30 Bellemare voitti keskialueen kamppailun ja siirsi sen Nosekille oikeaan laitaan. Tämä pääsi vapaasti laukomaan ranteella b-pisteeltä, mutta veto meni ohi takakulman. Ajassa 3:02 Stone kirjasi ensimmäisen laukauksensa kultaisena ritarina. Stastny syötti kulmasta oikean b-pisteen kaarelle ja Stone laukoi suoraan syötöstä päin Bishopia. Pacioretty teki myös hyvää työtä päädyssä. Seuraavan aloituksen jälkeen Stone ohjasi Theodoren laukauksen maalin kulmalle ja Pacioretty pomputti sen korkealle ilmaan, mikä oli yllättää Bishopin. Erinomainen alku uusitulta kakkosketjulta sen pelattua molemmat vaihtonsa vastustajan puolustusalueella.

Neljän minuutin kohdalla Hintz syötti syvyydestä viivaan ja Heiskanen suti pölyt kiekosta. Vegasin ykkönen pääsi 3v2-hyökkäykseen, mutta Karlssonin poikkisyöttö Marchessaultille ei löytänyt tämän lapaa, joten tilanne kuihtui kokoon. Pari minuuttia myöhemmin Dallasin suora hyökkäys päättyi siihen, kun Radulov jakoi keskeltä vasempaan laitaan Hintzille. Tämä aikaili ja yritti vetää Fleuryn tarpeeksi ulos maaliltaan, mutta tämä ei avannut etukulmaa, joten Hintz kuljetti maalin taakse umpikujaan laukauksen sijaan. Minuutin päästä isännät saivat 2v1-hyökkäyksen, mutta Smithin oma laukaus vasemmalta puolelta osui patjaan Heiskasen pitäessä syötön kiinni. Tilanne alkoi Merrillin klassisesta rystypurusta pleksin kautta keskialueelle, jonka Marchessault jatkoi eteenpäin Smithille.

Ajassa 8:30 Stone blokkasi Klingbergin laukauksen viivasta ja käynnisti vastaiskun, joka ei johtanut kulmarallia kummempaan kuitenkiin Starsin puolustettua keskustan hyvin. Juuri erän puolivälin jälkeen Faksa sai jäähyn kaaduttuaan Fleuryn päälle tilanteen ulkopuolella. Marchessault ei tästä pitänyt ja sai myös jäähyn ojentaessaan Faksaa, mutta lopulta Stars sai ylivoiman, kun Joonatan sai 2+2 minuuttia. Ylivoimaa kesti minuutin, kunnes Spezzan poikkipassi oikealta meni läpi vasemmalle Seguinille. Tämä laukoi ranteella takapatjaan ja maalinedusruuhkasta Hintz nosti kiekon vasempaan yläkulmaan lopulta Radulovin oltua maalivahdin alueella Fleuryn takana. Tämä kosketti Fleurya muutaman kerran ruuhkan aikana, joten Gallant haastoi maalin estämisenä. Lopulta maali jäi voimaan.

Maalinjälkeisessä vaihdossa Merrill ja Ritchie törmäsivät vauhdilla maalikehikkoon. Merrillin naama alkoi vuotaa verta hieman, mutta sen vakavammalta vältyttiin. 12. minuutilla Stastny haki oikeasta laidasta syöttöä takatolpalle Paciorettylle puolittaisessa 3v2-hyökkäyksessä, mutta hidastetusta liikkeestä annettu syöttö ei löytänyt lapaa Stonen ollessa maalin edessä valmiina reboundilla. Seuraavassa vaihdossa Reaves antoi voimakkaan taklaukseen takakarvatessaan Coglianolle aitioiden edessä ja tämä kömpi saman tien pukusuojaan. Vajaat kuusi minuuttia ennen taukoa Hintz tavoitti vasemman laidan kautta annetun pitkän syötön juuri ennen Fleurya, mutta nosti läheltä päin eikä Klingbergkaan osunut slottiin kimmonneesta reboundista toisesta aallosta.

16. minuutilla Eakinin ketju joutui painimaan pitkään omissa Comeaun vitjaa vastaan, mutta jaksoi puolustaa kurinalaisesti ja lopulta Tuch neppasi kiekon omaan vaihtoaitioon lähes minuutin pyörimisen jälkeen. Kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria Marchessault spurttasi vasenta laitaa ylös, leikkasi keskelle ja laukoi ohi takakulmasta puolustajan jaloista. Puoli minuuttia myöhemmin Bellemare katkaisi avauksen vasemman b-pisteen kaarella, mutta laukaus paikoiltaan oli ponneton mennen suoraan Bishopin hanskaan. Viimeisillä sekunneilla McNabb tulitti vielä viivasta, mutta laukaus meni ohi vasemmalta. Laukaukset olivat avauserässä tasan 14-14. Alku oli isänniltä hyvä, sitten seurasi vaihe, jolloin Dallas hallitsi, teki maalin eikä Vegas saanut laukaustakaan kohti Bishopia moneen minuuttiin, kunnes erän loppu oli sitten taas parempi Golden Knightsilta ja se pääsi tasoittamaan laukaustilaston.

Toista erää pelattiin 40 sekuntia, kunnes Fleury koppasi Klingbergin maskittoman rannarin viivasta vaivatta. Kahden minuutin kohdalla Eakin voitti aloituksen 100-0 viivaan, mutta Miller latasi karkeasti ohi maalin. Heti perään toisessa päässä Gurianov laukoi slotista yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Stone ylitti sinisen oikealta ja jakoi sitten taitavasti poikittain takaviistoon McNabbille, joka pommitti ohi maalin. Jatkotilanteessa Stone oli maalilla ohjaamassa laukauksen patjaan. Viiden minuutin jälkeen puolestaan Karlsson laukoi oikealta b-pisteeltä ja Bishop torjui kilvellään kiekon vasempaan laitaan, josta Marchessault huitoi Oleksiakin jaloista kiekon tolppaan tai sivuverkkoon.

Ajassa 6:30 Stone pääsi puolittain läpi ehdittyään ensin keskialueen pomppukiekkoon, mutta laukaus oikealta meni ohi etukulmasta. Juuri ennen erän puoliväliä blokit olivat muuten 4-16 eli Stars oli saapunut vieraaksi työasussa. Ajassa 9:30 Schmidt blokkasi Seguinin vedon vasemmalta, mutta tämä nousi kulmasta esiin uudestaan ja laukoi sitten niukasti ohi etukulman. Erän toisen puoliskon Vegas aloitti ylivoimalla Dickinsonin kiinnipitämisjäähyn myötä. Karlsson tavoitteli vasemmasta laidasta alueelle tultuaan heti maalille ajanutta Marchessaultia, mutta tämä ohjasi yli. Seuraavaksi Tuch jätti kiekon Millerille, joka pommitti hanskaan maskitta. Stone pelasi samassa viisikossa ykkösketjun ja Theodoren kanssa. Toinen viisikko oli Pacioretty-Tuch-Stastny-Miller-Schmidt. 16 sekuntia ennen jäähyn loppua Schmidt levitti oikeaan siipeen ja Pacioretty laukoi ranteella kiekon oikean tolpan kautta maaliin Lindellin blokattua edellisen yrityksen. Tuch teki hyvän maskin.

Reilut kuusi minuuttia ennen taukoa Dallas pääsi 3v2-hyökkäykseen, mutta Fleury ryösti Comeaun maalin edestä tämän saatua kulmasta poikkisyötön maalille Dickinsonilta. Nähdäkseni McNabb-Theodore parilta vähän heikkoa rynnimistä ja sijoittumista. Laukaukset toisessa erässä olivat 11-6 vartin peluun jälkeen ja viimeksi mainittu tilanne oli Starsin ensimmäinen laukaus kohti maalia kuuteen minuuttiin. Kolme minuuttia ennen taukoa Marchessault sai jäähyn kampattuaan Heiskasen karvatessaan Dallasin alueella. Turhahko rangaistus. Jäähyn alku kului Dallasin päädyssä Bellemaren tehtyä hyvää työtä. Seuraavaksi Seguin laukoi vasemmalta yli ja Klingberg laukoi viivasta päin Bellemaren blokkia. Tämä kruunasi vaihtonsa purkukiekolla ja lopulta Vegas selvitti jäähyn. Toisen erän laukaukset olivat lopulta 13-9 ja päätöserään poistuttiin 1-1 lukemista. Erä oli hienokseltaan isäntien hallintaa ja se sai ansaitun tasoituksen.

Päätöserää pelattiin 40 sekuntia, kunnes Nichushkin leikkasi maalin eteen, mutta Fleury tökkäsi häneltä kiekon pois sekavan kimpoilun jälkeen. Kahden minuutin kohdalla McNabb ajoi Janmarkia vastaan punaviivalle ja niittasi tämän lonkallaan seinälle painavasti kuten Reaves Coglianon avauserässä. Kolmen minuutin jälkeen Tuch haki kulmasta nopeaa syöttöä maalin eteen Reavesille, mutta Klingberg blokkasi vedon. Vajaan viiden minuutin kohdalla Pacioretty toimitti vasemmasta laidasta kiekon maalille ja Stone ohjasi patjaan jäitä pitkin, mutta ei vieläkään pystynyt ohittamaan Bishopia. Peli aaltoili melko vauhdikkaasti päästä päähän ensimmäiset minuutit.

Kuudennella minuutilla Engelland kaadettiin keskialueella tämän kuskatessa kiekkoa, joten Spezza joutui jäähylle. Ylivoiman alkuun Pacioretty latasi one-timerin patjaan ja Dallas otti jäähyn samassa, kun Comeaun tikku nousi Millerin naamaan laidan lähellä, joten Vegas sai 5v3-ylivoiman minuutin ja 37 sekunnin ajaksi. Viiden hyökkääjän viisikko tuli operoimaan. Stone ja Pacioretty olivat viivassa, Tuch maalilla ja Marchessault sekä Karlsson takatolpilla. Pacioretty jakoi kertaalleen poikittain Marchessaultille, mutta Bishop otti hillittömän hienon patjavenytyksen. Kiekko liikkui hyvin joka tapauksessa. Seuraavaksi Marchessault ja Stone vaihtoivat paikkoja ja kiekko pelattiin poikittain Paciorettylle, joka latasi myös patjaan, mutta ilahduttavaa oli nähdä Stonen ja Paciorettyn kemia. Stars kuitenkin kesti alivoiman Bishopin huipputorjuntojen ansiosta.

Ennen päätöskympin alkua Heiskanen laukoi viivasta nopean one-timerin, mutta se meni oikealta ohi. Seuraavaksi Merrill pelasti maalin, kun Nichushkin spurttasi oikeaa laitaa ja oli päästä kääntämään kiekon takatolpalle rystyltä, mutta Merrill ehti katkoon. Heti perään toisessa päässä Nosek leikkasi oikealta maalille ja nosti ylärimaan röyhkeän ajon päätteeksi. Laukaukset maalia kohti olivat käsittämättömästi 12-0 11 minuutin pelin jälkeen.

12 minuutin kohdalla Lindell hukkasi kiekon lähes alimpana avatessaan peliä sutiessaan ohi kiekosta takaperinluistelussa. Marchessault nappasi kiekon, liikkui sivuttain vasemmalle ja latasi ranteella kiekon Bishopin varusteisiin. Seitsemän minuuttia ennen loppua Bishop jätti taas maalin takana kiekon huolimattomasti ja Reaves kokeili vanhanaikaista, mutta hänet taklattiin viime hetkellä. Viisi minuuttia ennen loppua Bishop hukkasi kiekon maalin takana uudelleen mentyään pysäyttämään Paciorettyn päätydumppausta. Pacioretty seurasi dumppaustaan maalin taakse, katkoi ja syötti kiekon miinuskulmasta maalille, mutta kumilaatta kimposi Dallasin maaliin Seguinin säärestä. Maali oli kauden 20:s Paciorettylle, joten hän oli kolmas pelaaja, joka ylsi rajapyykkiin Stonen ja Marchessaultin jälkeen tällä kaudella ritareista.

Maalinjälkeisessä vaihdossa Eakin pääsi laukomaan vapaasti ranteella vasemmalta kaarelta, mutta Bishop potki vastaan sulkemaan kiekon syliinsä. Kolme minuuttia ennen loppua Stone spurttasi norsukiekon perään, Heiskanen otti sen haltuun ja yritti kääntää laitaa pitkin ylös, mutta Stone oli pitkällä mailallaan välissä aiheuttaen lopulta paitsion aitioiden edessä. Nuo ovat kaiketi niitä pieniä voittavia suorituksia jääkiekkopelissä, joita tuulipukukansa ei huomaa. Kaksi minuuttia ennen loppua Bishop lähti maaliltaan, mutta juuri silloin Schmidt kaivoi kulmasta kiekon itselleen ja laukoi syvältä omalta alueelta kiekon tarkasti tyhjään maaliin kauden kahdeksannella osumallaan. Engelland ja Smith saivat syöttöpisteet. Stars otti uudestaan Bishopin pois reilu minuutti ennen loppua. Sekin kostautui, kun McNabb sijoitti Schmidtin tavoin kiekon omalta alueelta tyhjiin Stastnyn aloitusvoiton jälkeen.

Päätöserän laukaukset olivat upeasti 17-1 (selostajien mukaan jopa 21-1, mutta tilastot eivät tue tätä) Golden Knightsin pelattua yhden parhaista eristään puolustussuuntaan. Maali oli ajan kysymys ja nyt se tuli Bishopin koko illan ajan näkyneen heikon mailapelin ansiosta. Koko ottelun laukaukset olivat 44-24 ja maalit siis 4-1. Stars blokkasi 28 laukausta ja Vegas 15.

Fleurylle 30. voitto. Ehjä esitys ja toisen erän Comeaun ryöstö jäi parhaiten mieleen. Hyökkääjistä kakkosketju oli kieltämättä hyvä. Pacioretty kirjasi kahden maalin lisäksi kahdeksan laukausta ja Stone kuusi. Lisäksi molemmat taklasivat kahdesti ja Stone otti kaksi blokkia jääajan oltua 17:04, josta ylivoimaa 2:45. Eniten pidin siitä, kuinka laadukkailla syötöillä Stone liikutti kiekkoa ylivoimalla ja osasi hyödyntää yhtä kosketusta neliön tai varsinkin kolmion liikuttamisessa. Päätypelaaminen ja kiekon suojaaminen oli ihan hyvää ja lisäksi Stone osasi hakeutua maalille ohjaamaan kiekkoja, mutta ei vielä saanut palkintoa. Liike oli ihan kohtalaista, muttei maagista. Nelosketju pelasi myös hyvin. Bellemare laukoi peräti neljästi ja laiturit kerran kohti maalia. Lisäksi Nosek osui ylärimaan päätöserässä. Reaves oli pitkästä aikaa oikein kunnolla pelin sisällä ja taklasi kahdeksan kertaa! Ykkösketjusta Marchessault jäähyili turhan paljon ja lisäksi tuhlasi paikkoja, joten hänelle miinusta niistä. Smith laukoi kolmesti ja sai syötön lopussa Schmidtin osumaan. Tehotilasto oli +2 ja tasapaksun pelin pelanneella Karlssonilla +1. Eakinin ketju petrasi heikosta Jets-pelistä uusitussa muodossa. Tuch ja Carpenter laukoivat kahdesti ja Eakin kolmesti. Tuchille peli oli kuitenkin 12. perättäinen ilman maalia, mikä on hänen pisin jakso urallaan. Ketju kuitenkin uurasti hyvin kahteen suuntaan vuotamatta.

Puolustajista on nostettava esiin tietysti lopun tyhjät maalit Schmidtilta ja McNabbilta, jotka paketoivat pelin. Molempien tehotilasto oli myös +2. McNabb taklasi kuudesti ja oli Reavesin tavoin jotenkin elementissään tässä pelissä, vaikka ryntäsi kerran turhaan kulmaan kakkoserässä maalin edestä Comeaun paikassa. Schmidt kirjasi neljä laukausta ja pelasi yli 24 minuuttia jykevän laadukkaasti. Engelland taklasi viidesti ja sai yhden syötön Schmidtin osumaan sekä hankki ylivoiman, joten häneltä vaihteeksi ylempää keskitasoa ollut esitys. Theodore oli melko tasapaksu 16 minuutin jääajalla. Kolmosparista Merrill-Miller mieleen jäi Millerin ryhdikäs paluu. Nyt hän ei vuotanut ja laukoi neljästi, mutta sihti oli taas hukassa, vaikka tosin maskiakaan ei aina ollut, mutta joka tapauksessa paluu kokoonpanoon vilttikomennuksen jälkeen oli vahva, sillä Millerkin kirjasi vielä neljä taklausta eikä arkaillut puolustaa voimakkaasti kuten parhaimmillaan viime keväänä pudotuspeleissä. Merrillistä ei ole muuta sanottavaa kuin neljä blokkia, mikä oli eniten Schmidtin ohella. Jokainen pelaaja muuten kirjasi vähintään yhden laukauksen kohti maalia, mikä ilahdutti. Tasapainoisen laadukas esitys ja sikäli tärkeä voitto, että ero Arizonaan säilyi kuudessa pisteessä.

Olisi saattanut silti mennä aika monta vuotta ennen kuin Brännström olisi ollut ns. impact-pelaaja Vegasissa. Ja mitä tuohon jälkimmäiseen kommenttiin tulee niin aikamoista puhua, että Tuch olisi noussut 60 pisteen laituriksi ja täten lähes Stonen tasolle. Stonen pelissä pisteet eivät ole kaikki kaikessa. Eikä pistemääriä ole ehkä hedelmällistä verrata ainakaan tässä tapauksessa kun Stone on pelannut NHL:n paskimmassa joukkueessa.
Hyvin mahdollista, että Brännströmin kehitys huipulle olisi kestänyt, mutta olisin antanut aikaa hänelle mielihyvin. Tällä kaudella hän on kuitenkin johtanut menestyksekkäästi AHL:ssä Wolvesin ylivoimaa ja tehtaillut tehot 7+21 41 ottelussa. Tuchin kohdalla puolestaan tarkoitin nimenomaan nousua pisteissä lähes Stonen tasolle. Ei hän tietenkään kokonaisvaltaisessa pelissä jargoniaa jauhaen ole vielä Stonen tasolla.

Se, että Stone on pelannut Ottawassa, ei millään määrin nosta hänen pisteiden arvoa, sillä pelatessaan heikossa joukkueessa hän on saanut jääaikaa ottelua kohden keskimäärin 20:31, mikä on hyökkääjistä 20. eniten eli tuolla vastuulla pisteitä pitääkin tulla. Tuch puolestaan on pelannut 17:05 peliä kohden. Pallopelejä pelanneet tietävät, että hyvin usein surkeankin joukkueen 1-2 parasta pelaajaa voi olla pistepörssissä korkealla juuri sen takia, että heitä peluutetaan paljon enemmän kuin peluutettaisiin jossain toisessa joukkueessa, missä taso on laajempi. Maalipaikkoja syntyy silloin väistämättä rutkasti, vaikka ketjutoverit eivät olisi samaa kaliiberia kuin kovimmissa joukkueissa. Esimerkiksi nyt Vegas-debyytissään sitten Stone pelasi lähes sekunnilleen saman verran kuin Tuch keskimäärin tällä kaudella eli tuon 17 minuuttia, mikä on yli kolme minuuttia vähemmän kuin keskimäärin tällä kaudella ja jäi heti pisteittä Tuchin tavoin, vaikka paikkoja oli.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Katselin Stonen ekan matsin. Mies oli istutettu Stastnyn ja Paciorettyn viereen, kuten toivoinkin. Vegasilla on Ottawaa huomattavasti laajempi ja laadukkaampi hyökkäysosasto, joten Stonen peliaika ja sitä kautta todennäköisesti myös tehopistekeskiarvo jonkin verran tippuu Ottawassa pelattuun alkukauteen nähden. Hänen arvoaan ei onneksi pisteillä mitata. Koko sarjan paras kiekonriistäjä, kova uurastaja ja peliälykäs kaveri. Vähän voisi verrata vaikka Barkoviin, joskin eri pelipaikkaa pelaakin. Erikoistilanneaikaa ei tainnut vielä uudelle äijälle kovin paljoa lohjeta, mutta sekä yli- että alivoimalla luonnollisesti erittäin käyttökelpoinen veijari.

Stonen jäi kiikaritehoille, mutta paikkoja oli. Niitä riitti meillä muutenkin. Tilanteita kyettiin luomaan kahmalokaupalla ja kolmas erä oli oikeastaan täydellistä dominanssia ja Dallasin tähdet köysissä. Onhan se silti tuskastuttavaa, jos parikymmentä laadukasta maalintekopaikkaa vaaditaan per rysän heilautus. Vegasilla on kuitenkin laaja hyökkäysmateriaali ja useita pelaajia, jotka ovat osoittaneet pystyvänsä viimeistelemään tehokkaasti NHL-tasolla (Pacioretty, Stone, Karlsson, Marchessault jne). Toivotaan, että ketsuppipullo aukeaa kunnolla tästä voitosta. Peli kuitenkin näytti viimeistelyä lukuun ottamatta paikoitellen erittäin hyvältä.

Edit. Salming ehtikin laittaa jo tarkemman raportin matsista.
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Stonen jäi kiikaritehoille, mutta paikkoja oli. Niitä riitti meillä muutenkin. Tilanteita kyettiin luomaan kahmalokaupalla ja kolmas erä oli oikeastaan täydellistä dominanssia ja Dallasin tähdet köysissä.
Dallasilta puuttui Benn ja Zuccarello, joten Starsin vähistä tähdistä puuttui noin puolet. Peli oli kyllä selkeää Vegasin hallintaa joitain lyhyitä pätkiä lukuunottamatta, vahva ja liukas joukkue tuntuu olevan. En ole nähnyt varmaan yhtään Stonen peliä, kunSenators on minulle niin totaalinen turn off -joukkue, jkummastelen hänen tapaansa pitää mailaansa pelikatkojen aikana jatkuvasti tuuletusasennossa eli pystyssä. Why?

Vegasin pelipaidat löivät taas silmille, kun ovat niin järkyttävän rumat. Vaihtoaitio on lähmäinen yksi savikaukalo.
 
Mörököl on Ice 2019

Matsku

Jäsen
Näyttää näin tyhmemmällekin, että Vegasilla tekee erittäin tiukkaa mahtua palkkakaton alle ensi kaudella. Useilla pelaajilla nousee palkka ensi kaudella (mm. Schmidt, Tuch, Pacioretty, Fleury) ja ainoastaan Brassardin palkanpidätys poistuu. Lisäksi monelle pelaajalle täytyy tehdä kalliimpi jatko.

Osaako joku avata tätä kuviota lisää? Kenestä luovutaan? Miten ihmeessä tuon palkkasotkun meinaavat hoitaa? Vai onko tässä joku juttu mitä minä en tajua?

Linkki Vegasin capfriendlyyn: Vegas Golden Knights - CapFriendly - NHL Salary Caps
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Näyttää näin tyhmemmällekin, että Vegasilla tekee erittäin tiukkaa mahtua palkkakaton alle ensi kaudella. Useilla pelaajilla nousee palkka ensi kaudella (mm. Schmidt, Tuch, Pacioretty, Fleury) ja ainoastaan Brassardin palkanpidätys poistuu. Lisäksi monelle pelaajalle täytyy tehdä kalliimpi jatko.

Osaako joku avata tätä kuviota lisää? Kenestä luovutaan? Miten ihmeessä tuon palkkasotkun meinaavat hoitaa? Vai onko tässä joku juttu mitä minä en tajua?

Linkki Vegasin capfriendlyyn: Vegas Golden Knights - CapFriendly - NHL Salary Caps
2019-2020 palkkakatto 83 000 000:

Marchessault 5 000 000 - Karlsson 6 500 000 - Stone 9 500 000
Pacioretty 7 000 000 - Stastny 6 500 000 - Tuch 4 750 000
Gusev 925 000 - Haula 2 750 000 - Smith 5 000 000
Carrier 725 000 - Eakin 3 850 000 - Reaves 2 775 000
Nosek 1 200 000 - Zykov 675 000
= 57 150 000

Schmidt 5 950 000 - McNabb 2 500 000
Theodore 5 200 000 - Hague 822 500
Holden 2 200 000 - Miller 3 875 000
Whitecloud 925 000 - Engelland 1 500 000

= 22 972 500

Fleury 7 000 000
Subban 1 000 000

= 8 000 000

Yhteensä: 88 122 500
+ Tatar 500 000 pidätys
= 88 622 500

Käsittääkseni Vegas saa siirtää Clarksonin reilun viiden miljoonan sopimuksen (5,25 milj.) tietyillä ehdoilla LTIR-listalle ja siten säästää viisi miljoonaa, mutta silti katto ylittyisi reilulla viidellä miljoonalla, jos raja on 83 miljoonaa.

Siksi Miller ja Eakin ovat liipaisimella, jolloin Vegas säästäisi 7,725 miljoonaa eli käytetty summa palkkoihin olisi silloin 80 897 500. Silloin Eakinin sijasta Bellemare voisi sentteröidä neljättä ketjua maksimissaan kahden miljoonan lapulla. Gusevin kohdalla ongelmaksi voivat muodostua hänelle maksettavat bonukset, jotka jonkin lähteen mukaan voivat nostaa cap hitin yli kolmeen miljoonaan, mutta jos Gusev ei tule, Glass saattaa olla valmis kolmosketjun laituriksi tai sitten Zykov voi pelata siinä. Pirrille ja Carpenterille ei näillä näkymin ole käyttöä. Puolustuksessa Merrill siis joutaa automaattisesti muualle, vaikka omaa sopimuksen ensi kaudeksi eikä Engellandin vuoden jatkosopimuskaan ole varma, mutta veikkaan hänen pelaavan vielä vuoden, koska hän on tärkeä pelaaja alivoimalla.

Marchessault 5 000 000 - Karlsson 6 500 000 - Stone 9 500 000
Pacioretty 7 000 000 - Stastny 6 500 000 - Tuch 4 750 000
Zykov 675 000- Haula 2 750 000 - Smith 5 000 000
Carrier 725 000 - Bellemare 1 900 000 - Reaves 2 775 000
Nosek 1 200 000
= 54 275 000

Schmidt 5 950 000 - McNabb 2 500 000
Theodore 5 200 000 - Hague 822 500
Holden 2 200 000 - Engelland 1 500 000
Whitecloud 925 000

= 19 097 500

Fleury 7 000 000
Subban 1 000 000

= 8 000 000

Yhteensä: 81 372 500
+ Tatar 500 000 pidätys
= 81 872 500
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
65/82 Flo Rida vs. Viva Las Vegas

Subban pelasi maalissa, mutta muita muutoksia kokoonpanossa ei ollut.

0-20 minuuttia:
- Paljon katkoja ja pitkiä kiekkoja. Vegasilla oli kiekkokontrolli ja se haki pitkillä syötöillä murtautumisia Floridan trapin ohi. Florida puolestaan palautti kiekon aina vieraiden päätyyn luomatta itse yhtään mitään. Vieraat vain kyttäsivät vastaiskuja ja loivat muutaman paikan takaviistoon toiseen aaltoon, mutta Subban torjui sekä Ekbladin että Brouwerin laukaukset oikealta laidalta painottomalta puolelta. Avausmaalissa Stastny otti aloituksesta tasapelin ja poimi kiekon sen jälkeen Yandlen jaloista laukoen sen terävästi Luongon putkista sisään. Florida iski erän lopussa kolmesti lyhyen ajan sisään. Ylivoimalla se teki kaksi identtistä osumaa, kun ensin Hoffmann laukoi oikeasta siivestä ranteella etukulmaan Huberdeaun liikkuvan maskin takaa ja toisella kerralla one-timerin Subbanin kainalosta. Tuo maali oli otettavissa. Puoli minuuttia toisen maalin jälkeen Huberdeau pudotti kiekon laidasta viivaan ja Ekblad pommitti siniviivalta kiekon ohi Subbanin, mutta matkalla Smith taisi hipaista kiekkoa ja siksi laukaus upposi ohi Subbanin. Kyseessä oli Huberdeaun kolmas syöttöpiste avauserään. Kotijoukkueelta lukuisten kulmarallien lisäksi mieleen jäi Merrillin aktiivinen pelaaminen siniviivalla. Laukaukset avauserässä olivat 14-11 ja maalit tosiaan 1-3 vastoin pelin kuvaa.

20-40 minuuttia:
- Laukaukset toisessa erässä olivat 20-16. Puolet peliajasta kului Floridan alueella ja Vegas oli vielä dominoivampi kuin avauserässä. Heti alkuun kärkiketjut pelasivat reilun minuutin mittaisen pyörityksen vieraiden alueella, mutta sen jälkeen kunnollinen vyöry alkoi 2-3 kavennuksen jälkeen. Siinä maalissa Marchessault syötti oikeasta laidasta maalin kulmalle syvyyteen, Smith pyörähti maalin eteen ja laukoi jalkojensa välistä kiekon Luongon putkista sisään. 3-3 tasoituksessa ykkösketju oli myös vahvasti mukana. Kulmaralli päättyi Marchessault syöttöön syvyydestä viivaan Theodorelle, joka harhautti karvaajan ja siirsi viereen vasemmalle Merrillille, joka otti pari askelta eteenpäin ja laukoi kiekon kilpialakulmaan Karlssonin maskin läpi. Merrillin tehot olivat tässä vaiheessa 1+1 hänen saatua kakkossyötön edelliseen osumaan. Ennen neljättä osumaa tasavajaalla Theodore pelasi huiman vaihdon tanssiessaan kahdesti viivasta maalin eteen, mutta viimeistely ontui kummallakin kerralla. Hetkeä myöhemmin sitten Stastny kaivoi aloitusvoiton viivaan ja Miller pommitti maskitta kiekon yläkulmaan katkaisten 24 ottelun maalittoman putken. Maali oli hänelle kauden kolmas ja Merrill on muuten tehnyt yhtä paljon osumia. Erän lopussa sitten Florida maalasi taas, kun Trocheck laukoi yli maalin, McGinn haki vanhanaikaista, mutta syöttikin maalin eteen Barkoville, joka siirsi oman reboundinsa maaliin Merrillin löysistä pihdeistä. Tauolle mentiin siis 4-4 lukemissa. Erä oli tosiaan vielä dominoivampi Vegasilta kuin ensimmäinen. Theodore-Merrill ja Schmidt-Miller parit pelasivat paljon yhdessä samalla kun McNabb ja Engelland istuivat enemmän penkillä momentumin aikana Vegasin saatua jatkuvasti kulmaralleista hyökkäyspään aloituksia. Blokit kahden erän jälkeen olivat muuten 1-14.

40-60 minuuttia:
- Vegas laukoi vain neljästi 11 minuuttiin Floridan parannettua puolustuspelaamistaan puolustusalueella. Florida puolestaan meni johtoon ensiminuuteilla, kun Theodore hävisi maalin edessä painin Huberdeaulle, joka kolmannella yrittämällä sai kiekon runnottua ohi Subbanin, vaikka tämä otti ison varvastorjunnan muun muassa. McNabb riensi myöhässä auttamaan. Isäntien syöttöjen laatu oli erän alussa melko heikko. Päätöskympillä ritarit saivat vihdoin ensimmäisen ylivoiman, mutta sillä paras paikka oli Stonen syöttö oikeasta laidasta slottiin Marchessaultille, joka tulitti patjaan. Heti perään siirretyn rangaistuksen aikana kuitenkin Vegas tasoitti 5-5:een, kun Theodore avasi Smithin lapaan keskialueelle, tämä ohitti pari pelaajaa hienosti suojaten ja laukoi vasemmasta laidasta kiekon oikeaan yläkulmaan kaaliperhosena Mathesonin tungettua mailansa väliin, jolloin kiekko kimposi yli Luongon olkapään. Kolme minuuttia ennen loppua vielä kakkosketjun hurjan vaihdon lopuksi Stone tarjosi kulmasta slottiin, mutta Pacioretty latasi ranteella avopaikasta maalirautoihin. Päätöserän laukaukset olivat 8-10.

Jatkoaika ja rangaistuslaukaukset:
- Laukaukset olivat 4-0. Paras paikka oli Paciorettylla, mutta hän laukoi taas keskeltä avopaikasta maalirautaan. Muutoin kumpikin peruutteli useasti keskialueelle tuloksetta. Pilkuilla Subban pysyi ohittamattomana. Ensin Huberdeaun laukoi tolppaan Subbanin längistä ja Karlsson latasi Luongon hanskaan. Sitten Sasha yritti forsbergeja tuloksetta Subbanin liukuessa eleettä patjoineen sivuttain. Theodore puolestaan upotti rystyltä kiekon oikeaan yläkulmaan. Kolmannella kierroksella Trocheck jäätyi Subbanin edessä ja Vegas voitti maalein 6-5. Kyseessä oli Subbanin neljäs pilkkukisa ja saldo on täydellinen 16/16 torjuntaa uralla. Ansaittu voitto isännille laukauksien oltua 46-37. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä pelillisesti muutamaa mustaa hetkeä lukuun ottamatta. Päätöserässä sitten onnikin oli Vegasilla myötä 5-5 tasoituksessa. Subban imi toisen maalin, mutta paikkasi sen rangaistuslaukauksilla. Arizona voitti myös, joten ero säilyi kuudessa pisteessä. Seuraavaksi sitten Anaheimiin, mars.

Yksilöt:
- Subban on käsitelty, yksi helppo meni omiin, mutta kairasi silti voiton. Puolustajista kehut Theodorelle ja Merrillille, jotka dominoivat hyökkäysalueella. Merrill pelasi luultavasti parhaan pelinsä Vegas-nutussa 1+1 tehoilla, teholukemalla +1 ja 21:16 jääajalla. Theodoren tehot olivat 0+2 ja teholukema +3. Miller puolestaan teki yhden maalin ja laukoi seitsemän kertaa kuten myös Theodore. Vegasin alakerta laukoi itse asiassa yhteensä 24 kertaa ja hyökkääjät jäivät 22 kutiin. Engelland onnistui jotenkin ainoana jäämään pakkaselle maalin verran. Hyökkääjistä ykkösketju värkkäsi kolme osumaa viidestä, mikä ilahdutti jälleen kerran. Smithille kaksi osumaa samana iltana hänen tehtyä tämän kalenterivuoden aikana sitä ennen yhden osuman. Lisäksi pisteputki on neljän pelin mittainen. Karlssonin tehot olivat 0+0, mutta Marchessault sai kaksi passia. Kakkosketjusta Stastny loisti 1+1 tehoilla ja teholukemalla +3. Stone pelasi toistamiseen kiikareilla, mutta teholukema oli +2. Toki hänkin olisi päässyt tehoille, jos Pacioretty ei olisi osunut kahdesti rautoihin. Kolmosketjusta jäi haalea kuva. Tuch laukoi vain kerran, mutta Eakin ja Carpenter eivät kertaakaan. Tuchin maaliton putki on nyt 12 ottelua. Nelosketjusta Reaves ja Bellemare pelasivat vain kuusi minuuttia ja Nosek seitsemän, koska kuumia pelaajia peluutettiin toisessa erässä varsinkin paljon. Bellemare onnistui jäämään ainoana hyökkääjänä pakkaselle jotenkin, mutta kokonaisuutena alaketjut eivät olleet niin vakuuttavia kuin kärkivitjat. Toki Eakinit ja Bellemaret saivat myös paineen siirrettyä vieraiden päätyyn, mutta siirsivät sitten vastuun viivaan puolustajille.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hyvä, etten mennyt paikan päälle katsomaan, kun se Zykovi ei sitten pelannutkaan. Joten keskityin vakoilemaan TV:n kautta Stouneria.

Aika selkä suorana tuo #61 pyöriskeli, ja jotenkin hitaan ja kömpelön näköisesti se liikkuu. Mutta iso pelaaja se on ja ulottuvainen, ja kyllä se melkein aina sen kiekon kaivoi vastustajalta, jos vastustaja tuli mailan säteen etäisyydelle Kivestä. Ja tulihan se ensimmäinen pistekin Ritarien riveissä sieltä. Oli nätti maali, ja kiekko liikkui, niin kuin sen pitäisikin liikkua power playssa.

Fleurylle shutout, ja varmaan taas riitti maalitolpissa ja ylärimassa hieromista, vaikkei niitä Ducksien TV-lähetyksessä tietenkään näytetty. Eakin oli loistava, ja teki uskomattoman maalin lopussa kauheasta vauhdista melkein nollakulmasta tyhjään maaliin. Reaves oli totutun fyysinen ja hyvä mielestäni (pientä suosikkipelaajieni kotiinpäin vetoa). Mielestäni nelosketju oli muutenkin aika pirteä, joskaan Carpenterista en ole vielä koskaan perustanut oikein mitään. Kai ne on sitten ne pienet asiat jotka hän tekee oikein, ja joita ei pysty kuin tosifani huomaamaan, mutta tulosta ei maalien tai pisteiden muodossa voi kaverilta odottaa.

Tuch oli pirteällä päällä ja rynnisti täyteen vauhtiin useamman kerran, joista yhdellä kerralla tuloksena oli tehty maali, ehkä vähän onnekkaastikin. Ykkösketju sai muutaman pyörityksen aikaan, mutta Marchessault näyttää olevan vieläkin jossain toisessa maailmankaikkeudessa, vaikka komean syötön Tuchin maaliin antoikin. Puolustuksessa oikeastaan näin vain hyviä suorituksia, ehkä Engelland oli näkymättömin, mutta sai aikaan yläripalaukauksen hänkin. Muut olivat tasaisen hyviä, turhia jäähyjäkään ei tainnut tällä kertaa tulla. Halli näkyi olevan täynnä Vegasin faneja, ja olin kuulevinani "Let's go Knights" -huutoja.

Ei kai ole vielä raportoitu tässä ketjussa, mutta Vegas valittiin pelaajien äänestyksessä heidän suosikkipelikaupungikseen (ne syntiset viihdykkeet!, hyi hyi) ja Vegasin yleisö valittiin parhaimmaksi yleisöksi NHL:ssä.

Seuraavaksi sitten Vancouverin kimppuun sunnuntaina aikaisin paikallista aikaa. Yritetään pitää sympaattiset Kojootit peruutuspeilissä.
 
Viimeksi muokattu:
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
66/82 Ducks vs. Vegas

Fleury palasi maaliin ja Pirri korvasi Nosekin. Carpenter putosi neloseen ja Pirri pelasi kolmosessa Eakinin ja Tuchin rinnalla.

Avauserä oli loppua kohden parempi vierailta. Anaheim oli erän alkupuoliskolta vahvempi, mutta Fleury torjui muun muassa Rowneyn laukauksen oikealta ja sitä seuranneen reboundin komealla tuplatorjunnalla. Fowler puolestaan laukoi maalin kulmalta ohi tyhjistä kertaalleen oltuaan toki lähes nollakulmassa. Toisella puolikkaalla erässä Perry pääsi kerran kokeilemaan vapaasti takatolpalta poikittaissyötöstä, mutta Fleury liukui patjoineen eteen. Lisäksi Anaheimilla oli yksi ylivoima, jonka aikana se laukoi pari kertaa oikeasta laidasta tuloksetta.

Vierasjoukkueesta ykkösketjun kulmarallit vakuuttivat erän jälkimmäisellä puoliskolla. Tuch oli myös paljon kiekossa ja Pirrin tulo samaan ketjuun paransi tuon ketjun pelaavuutta Florida-peliin nähden. Puolustajista Engelland kilautti ylärimaan ja oli muutenkin pirteä. Kolmospari Merrill-Miller pelasi myös hyvin. Theodore-McNabb oli näkymättömin kaksikko hyökkäyssiniviivassa. Vegas sai tosiaan erän jälkimmäisellä puoliskolla luotua muutaman hyvän mylläkän Gibsonin maalille. Ainoa maali syntyi kuitenkin ylivoimalla, kun Theodore-Stone-Karlsson takakolmio sahasi nopeilla syötöillä lopulta Stonen poikittaissyötöllä puolityhjän maalin Karlssonille vasempaan siipeen eikä tämä erehtynyt. Kerrassaan kaunis osuma ja samalla Stonelle ensimmäinen tehopiste kultaisena ritarina. Avauserän laukaukset olivat 10-14. Vegasilta nousujohteinen erä Anaheimin vyörytettyä ensimmäisen puolikkaan.

Toisen erän avauskymppi oli isäntien vielä selvemmin kuin avauserässä. Se pelasi pitkiä kulmapelejä ja kruununa oli yli minuutin vaihto Vegasin kakkosketjua vastaan. Peliminuutit 8-10 Golden Knights sai aiheutettua painetta isäntien päässä. Nelosketjun kulmapeli päättyi Bellemaren laukaukseen viivasta ja Carpenter ohjasi kiekon tolppaan maalin edessä. Sitten taas jälkimmäisen kympin aluksi Vegas joutui alivoimalle, kun Ducks oli ensin pitänyt kiekkoa yli minuutin siirretyn rangaistuksen aikana. Alivoimalla Smith riisti kiekon Ducksin maalin edessä Henriquelta, mutta syöttö takaviistoon Karlssonille oli liian kova ja epätarkka. Stone-Bellemare oli muuten toinen alivoimapari Nosekin poissaollessa. Ducksin ylivoima oli kesy ja se sai vasta lopussa kuvion kuosiin.

Vierasjoukkue ansaitsee kehut muuten lukuisista blokkauksista tasaviisikoin Ducksin kulmarallien aikana. Neljä minuuttia ennen loppua Terry toki pääsi nousemaan vapaaksi maalin takaa slottiin, mutta kääntölaukaus pysähtyi Fleuryyn. Kaksi minuuttia ennen taukoa Theodore luisteli kiinni Sprongin, joka oli päästä puolittaiseen läpiajoon. Sprong käänsi sokkona rystyltä poikittain toiseen laitaan, mutta siellä ei ollut omia. Sen sijaan Marchessault poimi kiekon ja avasi nopeasti pystyyn siniselle Tuchille, joka otti kiekon taitavasti haltuun suoraan suojaukseen, ajoi oikealta maalille ja uitti rystyltä kiekon maaliin längistä katkaisten 14 ottelun maalittoman putken. Seuraavassa Eakin oli lahjoittaa kavennuksen karmealla menetyksellä oman maalin edessä Sprongille, joka siirsi vielä viereen, mutta Perry latasi tolppaan puolityhjästä maalista huolimatta. Laukaukset olivat erässä 12-9, mikä mairittelee Vegasia, sillä se ei juuri päässyt keskialueen yli kiekon kanssa, vaan Ducks loi jatkuvaa syöttöä kulmaralleja, mutta Vegas puolusti keskustan tiiviisti ja blokkasi tosiaan paljon laukauksia jaloilla ollen iholla kiinni.

Päätöserää pelattiin kolme minuuttia, kunnes vieraat saivat 2v1-hyökkäyksen. Stonen oma ratkaisu vasemmalta pysähtyi Gibsoniin. Ducksilla oli avausvitosella vain yksi paikka, kun syvyydestä pelattiin syöttö vasemmalle b-pisteelle, mutta Fleury potki vastaan torjumaan. Seitsemännellä minuutilla kakkosketju ylitti keskialueen loistavalla murtautumisella ja Stonen syöttö laidasta keskelle vapautti Paciorettyn läpiajoon, mutta tämä jäätyi ja laukoi ohi kämmeneltä. Pari minuuttia myöhemmin Reaves katkoi karvatessaan puolustajan avauksen, mutta laukoi sitten itse kilven kautta ohi maalin avopaikasta. 11. minuutilla kolmosketju loi paikan, kun puolustaja laukoi viivasta päätylautaan, Pirri ohjasi kimmokkeen maalille ja Tuch suti limpun Gibsonin alle. Heti perään toisessa päässä Rakell ohitti kärkimiinalla Merrillin, mutta Fleury pelasti tilanteen torjumalla Rakellin laukauksen oikealta pienestä kulmasta.

Seuraavat viisi minuuttia pelattiin Vegasin päässä, mutta Ducks ei vieläkään päässyt laidoista maalipaikoille. Ihailtavaa kurinalaisuutta ja paikkojen vaihdot sekä merkkaaminen toimivat mainiosti puolustusalueen puolustuspelissä. Kolme minuuttia ennen loppua nopean pystyavauksen myötä Pacioretty pääsi puolittain läpi vasemmalta ja häntä lyötiin käsille rangaistuksen arvoisesti. Tilanne alkoi Stonen hienosta takakarvauksesta keskialueelta omaan päähän asti. Ylivoiman alussa Miller latasi ranteella yli vasemmalta vapaasti ja Karlsson samasta paikasta Gibsonin syliin. Lopussa Marchessault tarjosi riistonsa jälkeen 2v1-tilanteen maalin eteen, mutta Smithin syötöstä Karlsson laukoi päin Gibsonia puolityhjästä maalista huolimatta. Jäähyn jälkeen Gibson lähti heti maaliltaan, mutta 20 sekuntia ennen loppua Eakin niittasi loppuluvut 0-3 tyhjiin maltillisen kiekonliikuttelun jälkeen, kun Engelland syötti maalin takaa laitaan Carpenterille, joka hoiti kiekon keskialueelle ja Bellemare jatkoi eteenpäin Eakinille, joka laukoi lähes nollakulmasta suorasta luistelusta tarkasti yläkulmaan. Laukaukset koko pelissä olivat lopulta 34-34 ja erässä 12-11.

Fleurylle seitsemäs nollapeli, mikä on eniten tällä kaudella NHL:ssä. Voitto oli kolmas peräkkäinen Vegasill eli Stonen kanssa voittoprosentti on toistaiseksi täydet sata. Puolustajat olivat tosiaan tasaisen hyviä kuten @Amerikanihme totesi. Theodore pääsi ainoana tehoille ja laukoi neljästi Millerin tavoin. McNabbin teholukema oli paras +2. Merrill pelasi taas hyvin Millerin parina ja vähän vaikuttaa siltä, että hän on ryöstämässä Holdenin pelipaikkaa. Näillä otteilla Merrill saattaa jopa ensi kaudellakin pysyä kolmosparissa ja Holden olla se, joka treidataan hieman isommalla cap hitillä. Hyökkääjistä Bellemare ja Smith jäivät ainoina ilman laukauksia kohti maalia, mutta Smith tarjoili tontteja varsinkin Karlssonille. Ykkösketjun kulmarallit olivat ehkä parhaimpia koko joukkueesta ja kyllä sitä kemiaa edelleen löytyy vaikeahkon syksyn jälkeen. Kakkosketjussa Stastny jäi pisteittä pitkästä aikaa ja laiturit olivat enemmän pelin sisällä. Kolmosketjusta pitää nostaa esiin maalittoman putkensa päättänyt Tuch, joka oli vahva härkä laitojen lähellä. Eakinilta myös ihan OK peli. Nelosketjusta Reaves pommitti peräti yhdeksän taklausta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Miten muuten on, onko Marchessault-Karlsson-Smith edelleen Vegasin ykkösketju? Stastnyt aloittivat vissiin jokaisen erän Ankkoja vastaan, mikä sinänsä ei tietenkään välttämättä tarkoita mitään, mutta peliaikoja tutkiessa edelleen vahvistuu tunne, että Stastnyn vitja on nyt ykkönen: Smith 13:52, Karlsson 14:24, Marchessault 13:50 vs. Pacioretty 16:48, Stastny 18:00 ja Stone 18:44. Toisaalta Tuchin and Eakinin peliajat olivat Stastnyn vitjan luokkaa, mutta tuskin kukaan heitä ajattelee ykkösvitjana. Nelonenkin sai paremmin peliaikaa Anaheimia vastaan.

Toinen kysymys, mikä minulla on, on se, että miksi Stouneri pitää mailaansa pystyssä pelikatkoillakin kaukalossa? Tätä kysyttiin jossain muuallakin, mutta en muista nähneeni vastausta.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kivasti on päästy uuteen lentoon Stonen tulon jälkeen. Kolme voittoa putkeen: maalintekotehokkuus on parantunut ja myös Fleurylle alkanut taas kopit tarttumaan.

Miten muuten on, onko Marchessault-Karlsson-Smith edelleen Vegasin ykkösketju? Stastnyt aloittivat vissiin jokaisen erän Ankkoja vastaan, mikä sinänsä ei tietenkään välttämättä tarkoita mitään, mutta peliaikoja tutkiessa edelleen vahvistuu tunne, että Stastnyn vitja on nyt ykkönen:
On käynyt juuri niin kuin toivoin, että Karlssonin ketju pidetään kasassa, mutta sen peliajasta siivu lohkaistaan uudelle Stastnyn ketjulle. Epäilen, että ovat jatkossa aika tasaveroiset ketjut peliajan suhteen. Vastustajan mukaan varmaan vaihtelee ja sen mukaan toki, kuinka niillä ja muillakin ketjuilla peli kulkee. Vegas muutenkin peluuttaa tasakentällisin niin ketjujaan kuin pakkiparejaan tasaisemmin kuin useimmat muut joukkueet. Materiaalin laajuus ja tasavahvuus hyödyttävät, eikä tarvitse peluuttaa ketään puhki. Tämä näkyy toivottavasti taas kevään lämmetessä siten, että virtaa riittää paremmin kuin monilla muilla joukkueilla.

Toinen kysymys, mikä minulla on, on se, että miksi Stouneri pitää mailaansa pystyssä pelikatkoillakin kaukalossa?
Jotenkin se kai pyrkii ohjailemaan muiden sijoittumista kentällä, niin pelin aikana, ennen aloituksia ja tilanteiden jälkeenkin. On kyllä ilmeiltään ja olemukseltaan yrmyn näköinen äijä. Sikäli, kun joukkueessa oli aiemmin paljon näitä leppoisan oloisia, virnuilevia velikultia, niin tämän kauden vahvistukset vaikuttavat olevan ainakin ulkoisemmin vähän totisempia torvensoittajia (Pacioretty, Holden ja Stastny) ja nyt sitten saapui tämä varsinainen yrmy: Stone. Toki ilmeisen pidettyjä ja mukavia heppuja nuo kaikki niin aiemmissa seuroissa kuin Vegasissa, ei siinä. Ja kyllähän noita ilopillereitä tosiaan löytyy, joten eiköhän joukkueen balanssi ole sikälikin aika hyvä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mielestäni nelosketju oli muutenkin aika pirteä, joskaan Carpenterista en ole vielä koskaan perustanut oikein mitään. Kai ne on sitten ne pienet asiat jotka hän tekee oikein, ja joita ei pysty kuin tosifani huomaamaan, mutta tulosta ei maalien tai pisteiden muodossa voi kaverilta odottaa.
Moittiminen tuotti taas tulosta, heh, näköjään puuseppä saanut maalin nimiinsä tänään.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
67/82 Vegas vs. Vancouver

Kokoonpano oli sama kuin Anaheimia vastaan eli Fleury maalissa, Pirri kolmosessa ja Carpenter nelosessa. Nosek, Zykov ja Holden jatkoivat viltissä.

Avausminuutilla Karlsson laukoi slotista patjaan ja Marchessault laukoi reboundin läheltä ohi punnerrettuaan irti Horvatista. Toisessa päässä Goldobin tarjosi vasemmasta laidasta poikittain paikan maalin eteen unohtuneelle Petterssonille, joka latasi avopaikasta one-timerin yli. Seuraavissa vaihdoissa Pirri ja Bellemare blokkasivat viivapommit peräkkäin. Ajassa 3:30 Carpenter latasi jaloista Markströmin syliin Bellemaren jätöstä vasemmasta laidasta. Minuutin päästä Pacioretty ylitti sinisen ja syötti vasemmasta laidasta takatolpalle Stastnylle, joka ohjasi patjaan jäitä pitkin. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Eakin tuhlasi kaksi paikkaa. Ensin hän laukoi oikealta ohi läpiajosta keskialueen riistonsa jälkeen ja perään nousi vasemmasta kulmasta maalille, mutta latasi yli oikean takayläkulman. Saman kulmarallin aikana Pirrin kääntökuti slotista meni vielä päin Markströmiä. Kahdeksan minuutin kohdalla puolestaan kakkosketju lähti nopeasti omista Engellandin blokin jälkeen. Pacioretty jätti kiekon oikeassa laidassa Stonelle, joka päätti 2v2-hyökkäyksen rannelaukaukseen ohi maalin. Laukaukset olivat peräti 10-4 ensimmäiselle mainostauolle mennessä. Vain Petterssonin ketju sai vierailta paineen Vegasin päätyyn.

Vegas sai halvan ylivoiman Rousselin moukaroitua Eakinia vihellyksen jälkeen ennen erän puoliväliä. Ainoa laukaus kohti maalia oli Paciorettyn maskiton one-timer. Toinen viisikko liikutti kiekkoa kerran yhtä hyvin kuin Anaheimia vastaan, mutta Karlssonin viimeinen syöttö takatolpalle Smithille katkottiin. 13 minuutin kohdalla Tuch sai keskialueelta syötön sinisen päälle ja laukoi suorasta luistelusta oikealta kilpeen yrittäessään takakulmaan. Hetkeä myöhemmin Pearson sai päädystä syötön vasemmalle kaarelle, mutta Stone blokkasi vedon Vancouverin parhaan ketjun kulmarallin päätteeksi, joten kudit olivat 12-4 ennen päätösvitosta.

Reilut neljä minuuttia ennen loppua Pearson laukoi oikealta pienestä kulmasta patjaan, Engelland huitoi ohi reboundista ja Fleury joutui ottamaan tuplatorjunnan Goldobinin päästyä slotissa kiinni kiekkoon. Torjuntoja seurasi nopea vastaisku. Tuch jätti suojauksesta kiekon Pirrille ja tämä latasi lämärin patjaan b-pisteiden välistä nopealla virityksellä ahtaasta tilasta. Avauserän laukaukset olivat lopulta 16-6 ja blokit 9-9. Vegas oli pelin päällä aina, kun Petterssonin ketju oli vaihdossa. Molemmat maalivahdit olivat vakuuttavia pitäen pelin maalittomana. Lisäksi kotijoukkueesta pitää mainita uhrautuvainen blokkipelaaminen koko joukkueen voimin, vaikka Vancouver ei kovin montaa kertaa Vegasin alueelle mylläkkää luonut eli ne vähäisetkin tilanteet Golden Knights halusi puolustaa huolellisesti. Viimeisen vartin aikana Vancouver sai vain kaksi laukausta kohti Fleurya!

Toisen erän alussa ykköspari Schmidt-Engelland laukoi heti avausvaihdossa yhteensä kolmesti viivasta tuloksetta. Melko helposti Vegas pääsi edelleen keskialueen yli vieraiden alueelle luomaan hyökkäysalueen hyökkäyspelejä ja syöttöketjuja. Ajassa 3:30 Bellemare katkoi Canucksin avauksen siniviivalla, laukoi ja Reaves ohjasi patjaan maalin edestä. Seuraavaksi Smith ylitti sinisen vasemmalta ja laukoi jaloista räpylään edeltäneen punaviivan riiston jälkeen eli Vegas eristi hyvin vieraat omalle puoliskolleen siten, että puolustajat olivat lähellä hyökkääjiä karvatessa ja viisikko oli tiivis. Vajaan kuuden minuutin kohdalla kakkosketju purki Canucksin prässin vaivatta. Engelland löi maalin takaa ränniin, Pacioretty tuli vastaan ja levitti poikittain Stastnyn kautta painotonta laitaa kiitäneelle Schmidtille, tämä syötti vasemmasta laidasta sinisen ylitettyään takaisin keskelle toiseen aaltoon Paciorettylle, jonka one-timer painui maaliin ruuhkan läpi. Oppikirjamainen suorahyökkäysmaali. Toisen erän vedot olivat 7-2 mainoksille mentäessä.

Vegas iski toistamiseen vielä ennen pelin puoliväliä, kun nelosketju teki maalin hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Reaves karvasi päädyssä kiekon takaisin isännille, käänsi maalille ja pian Theodore laukoi viivasta Canucks-purun tultua suoraan lapaan. Markström sylki kiekon vasemmalle puolelleen ja Carpenter siivosi kiekon tyhjiin. Vancouver haastoi maalin tuloksetta Bellemaren oltua maalilla hämmentämässä. Avauskymppi noudatti samaa kaavaa kuin avauserä eli kotijoukkue vyöryi keskialueen yli neljällä sylinterillä eikä Vancouver luonut minkäänlaista uhkaa saatika edes päässyt punaviivalle helpolla.

Tilanteita tuli niin paljon solkenaan, että on mahdoton mainita kaikkia. 11. minuutilla kuitenkin Miller latasi niin kovan lämärin viivasta, että Markström kaatui selälleen ja peli vihellettiin poikki. Laukaukset olivat erässä 13-3 toiselle mainostauolle mennessä ja koko pelissä siis 29-9 31 minuutin jälkeen. 12. minuutilla kakkosketjun 3v2-vastahyökkäys päättyi siihen, että Stone jakoi keskeltä vasempaan laitaan Paciorettylle, joka antoi vielä poikittain Merrillille, mutta one-timer osui patjaan. Kuusi minuuttia ennen loppua Hutton sai viivaan kiekon laidasta Mottelta, mutta Fleury liimasi maskittoman lyöntilaukauksen. Kyseessä oli kuitenkin toinen vaihto putkeen, kun vieraat pääsivät Vegasin alueelle pitkästä aikaa. Hetkeä myöhemmin Theodore laukoi viivasta jäänuoliaisen ja vauhdilla maalille ajanut Karlsson ohjasi Markströmin patjaan läheltä. Ennen päätösnelosta vedot olivat kaventuneet lukemiin 17-8.

Kaksi minuuttia ennen taukoa Bellemare-Carpenter akseli ylitti keskialueen seinäsyötöillä ja loivat yhtäkkiä 2v0-hyökkäyksen. Carpenter kuitenkin jäätyi yrittäessään itse nostaa kiekon läheltä ylös, kun kiekko karkasi viime hetkellä. Ykkösketju paikkasi seuraavassa vaihdossa, kun ensin Smith tuhlasi läpiajon nostamalla rystyllä räpylään, mutta paineen jatkuessa Karlsson syötti päätylautapompusta vasemmalta laidalta poikittain ja takatolpalle unohtunut Smith nosti kiekon maalin kattoon viimeistellen taukolukemat 0-3. Laukaukset toisessa erässä olivat 22-8 ja kahden erän jälkeen 38-14. Markströmin ansiosta Vancouver oli päästänyt vain kolme. Kotijoukkue oli toisessakin erässä kaikilla osa-alueilla edellä eikä antanut hetken rauhaa vieraille, joiden syöttöjen laatu oli lisäksi karmivaa. Ottelu oli jopa hieman tylsää katsottavaa yksipuolisuuden takia. Maalipaikat olivat 21-3.

Päätöserää läpsyteltiin neljä minuuttia, kunnes Stone sai keskiympyrässä Goldobinin mailan kasvoihin. Ylivoimalla Pacioretty syötti oikeasta siivestä maalille Tuchille, joka ohjasi ylärimaan. Heti perään Schmidt nousi painottomalta puolelta takatolpalle ja hänetkin Pacioretty löysi syötöllä, mutta Schmidt laukoi ohi takakulman. Vedot olivat 5-1 mainoksille mennessä eli sama kaava jatkui avauskympillä päätöserässä kuin kahdessa aiemmassa erässä. Puolivälissä erää vedot olivat 8-1, kun ykkösketjun klap-klap suorahyökkäyskuvio päättyi takatolpalta Smithin patjalaukaukseen.

Päätöskympillä Vegas piti paineen lähes koko ajan edelleen vieraiden alueella. Neljä minuuttia ennen loppua tosin Vancouver sai aikaan laukauksen oikeasta laidasta pienestä kulmasta Mottelta suorasta luistelusta, jonka Fleury koppasi varmasti. Vedot olivat 10-2 ennen viimeisiä neljää minuuttia. Lopussa Boeserin ketju laukoi pari kertaa yhden rallin aikana, mutta Fleury ohjasi varmasti kiekot kulmiin ja otti toisen nollapelin ja voiton putkeen maalein 3-0. Samalla Vegas voitti jo neljännen ottelun putkeen kivikaudella.

Ottelun vedot olivat lopulta 48-19. Isäntien pelisuunnitelma toimi täydellisesti. Korkea karvaus yhdistettynä puolustajien punaviivan pitämiseen eristi vieraat omalle puoliskolleen ja pakotti jatkuviin siirtokiekkoihin syöttöketjujen sijaan, kun Vegasin viisikot olivat niin tiiviinä ja jokainen hyökkääjä takakarvasi vimmatusti. Vancouver oli ehkä heikoin vierailija T-Mobile Areenalla kahden kauden aikana, sillä niin ylivoimainen Vegas oli. Yksilöitä on turha nostaa esiin, koska joukkue oli tasaisen hyvä. Kolmosketju jäi ainoana maaleitta lukuisista paikoista huolimatta. Jos kuitenkin kaksi kenttäpelaajaa pitää nostaa yli muiden, he olisivat hyökkääjistä Pacioretty ja puolustajista Schmidt, jotka olivat näkyvimmät hyökkäyssuuntaan pelipaikoillaan. Smith ja Theodore laukoivat ahkerimmin kuudesti.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei ole Stone vielä päässyt kuvioihin sisään, ainakaan tehopisteiden valossa. Johtuuko ketjukavereista vai mistä? Kiekottoman tekee ainakin hyvää duunia, mutta kaippa ne tehopisteet alkavat sieltä tulla ajan kanssa...
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ei ole Stone vielä päässyt kuvioihin sisään, ainakaan tehopisteiden valossa. Johtuuko ketjukavereista vai mistä? Kiekottoman tekee ainakin hyvää duunia, mutta kaippa ne tehopisteet alkavat sieltä tulla ajan kanssa...
Kyllähän Stonella voisi olla helpostikin se neljä pinnaa kasassa neljästä pelistä, mutta tuo Pacioretty-Stastny-Stone ketju on vain tuhlannut paikkoja liukuhihnalta ja Paciorettykin kilautellut maalirautoja, vaikka on tehnytkin toki maaleja nyt viimeisissä peleissä, mutta ne eivät ole sitten vain olleet Stonen syötöstä. Järjestäen tuo ketju kuitenkin saa pelin painopisteen vastustajan alueelle. Ylivoimalla Stone on ollut hyvä liikuttamaan kiekkoa nopeasti oikeassa siivessä ja muodostaa hyvän takakolmion Karlssonin ja Theodoren kanssa. Tuon viisikon YV-pelaaminen on näyttänyt hyvältä, kun lisäksi Smith on ollut maalilla ja sitten Marchessault hakeutuu pelattavaksi neliön keskelle, jolloin Stone voi syöttää hänellekin one-timerin tarvittaessa.

Stonen omat laukaukset ovat oikeastaan lähteneet joko puolustajien jaloista tai sitten laidasta eli ihan A-luokan maalipaikoille hän ei ole itse päässyt. Se toki johtuu osin myös siitä, että Stone ajaa paljon maalille suorissa hyökkäyksissä ja kulmapeleissäkin liikkuu maalille ohjaamaan kiekkoja, kun Pacioretty sitten ennemmin etsii laukaisupaikkoja b-pisteiden välistä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Saattaa muuten olla, että Haula tosiaan vielä pelaa tällä kaudella, sillä McPhee oli yöllä todennut, että Haulan pitäisi pian saada lupa alkaa jo luistelemaan.
Noniin, 29 osumaa viime kauden runkosarjassa mättänyt Erik Haula oli käynyt jäällä ensimmäisen kerran eilen sitten polvivammansa jälkeen. NHL:n runkosarja päättyy kuukauden päästä ja Golden Knightsilla on jäljellä enää 15 ottelua maratonia. Otteluista kahdeksan on vieraissa (VAN, CGY, DAL, SJS, STL, COL, SJS ja LOS) ja seitsemän kotona (CGY, EDM, WPG, DET, MIN, EDM ja ARI). Kolmesta viimeisestä ottelusta kaksi on kotona. Edmonton saapuu vieraaksi ensimmäinen päivä huhtikuuta, Arizona kaksi päivää myöhemmin ja runkosarja päättyy Los Angelesin vieraana kuudes huhtikuuta. Eli jos Haula saisi itsensä pelikuntoon noin kuukaudessa, hän voisi olla mukana noissa kolmessa viimeisessä ottelussa hakemassa tuntumaa ennen todennäköisen Sharks-pudotuspelisarjan alkua. Jäämme seuraamaan tilannetta suurella mielenkiinnolla ja jännityksellä. Haula-Eakin-Tuch kolmosketju olisi melkoista luksusta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja Gusev olisi saatavilla myös tämän SinBin.Vegas:in artikkelin mukaan, jos SKA häviää KHL:n pleijareissa ja Gusev allekirjoittaa sopimuksen saman tien. Tiettyjä riskejä on kyllä olemassa, jos niin tekee. Ja minä en ainakaan haluaisi häntä nyt loppukaudesta joukkoon mukaan hämmentämään. Katsotaan sitten ensi kaudella uudestaan, minun mielestäni. Haulan kohdallakin olen vähän sitä mieltä, että parantelisi nyt vaan rauhassa polveaan loppukauden, ja sitten uusi yritys ensi kaudella.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
minä en ainakaan haluaisi häntä nyt loppukaudesta joukkoon mukaan hämmentämään. Katsotaan sitten ensi kaudella uudestaan, minun mielestäni. Haulan kohdallakin olen vähän sitä mieltä, että parantelisi nyt vaan rauhassa polveaan loppukauden, ja sitten uusi yritys ensi kaudella.
Olen samaa mieltä Gusevin kohdalla. Periaatteessa varmaan kiva lisä joukkueeseen, mutta hyökkäysvoimaa on jo nyt hyvin. Jos Gusev ilmaantuisi mukaan, niin ketjukoostumukset pitäisi miettiä uusiksi ja täysin uuden miehen tulo joukkueeseen tässä vaiheessa kautta voisi ehkä tuoda joitain riskejä joukkuekemian suhteen. Ensi kaudelle tosiaan heti kauden alusta mukaan kokeilemaan, miten peli kulkee rapakon takana, jos vain haluaa Vegasiin tulla.

Haulan kuitenkin ottaisin mukaan koostumukseen, jos vain on pelikunnossa. On osa alkuperäistä poppoota ja monipuolinen pelaaja, joka löytäisi kyllä paikkansa mistä tahansa roolista. Nyt on vielä aikaa treenailla ja kuntouttaa polvea sen verran, että uskon Haulan päivystävän pleijareissa vähintään varaukkona pelaavan miehistön mahdollisten (ja jopa todennäköisten) loukkaantumisten varalta, vaikkei ihan 100 %:n kondiksessa olisikaan.

Haula-Eakin-Tuch kolmosketju olisi melkoista luksusta.
Siinä olisi kasassa kiistatta yksi koko NHL:n parhaista kolmosketjuista, ainakin paperilla.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ja Gusev olisi saatavilla myös tämän SinBin.Vegas:in artikkelin mukaan, jos SKA häviää KHL:n pleijareissa ja Gusev allekirjoittaa sopimuksen saman tien. Tiettyjä riskejä on kyllä olemassa, jos niin tekee. Ja minä en ainakaan haluaisi häntä nyt loppukaudesta joukkoon mukaan hämmentämään. Katsotaan sitten ensi kaudella uudestaan, minun mielestäni. Haulan kohdallakin olen vähän sitä mieltä, että parantelisi nyt vaan rauhassa polveaan loppukauden, ja sitten uusi yritys ensi kaudella.
Kiitoksia linkistä artikkeliin, tuo selvensi hyvin Gusevin tilannetta. Jos hän siis tulisi nyt, tulokassopimus tuhoutuisi kevään aikana ja kesällä pitäisi solmia jo uusi sopimus, mikä olisi rahakkaampi kuin tuo pelkkä miljoona ja kun ensi kaudelle on jo tehtävä jotain peliliikkeitä, jotta joukkue mahtuu palkkakaton alle, on tilanne kimurantti. Jos Gusev puolestaan saapuisi vasta ensi kaudeksi, hän pelaisi koko kauden miljoonan sopimuksella, mikä olisi ihanteellista. Tosin silloin hän olisi UFA seuraavana kesänä eli pahimmillaan Vegas hyötyisi hänestä vain yhden kauden verrattuna tilanteeseen, jossa Gusev olisi RFA tänä kesänä tulokassopimuksen päättymisen jälkeen ja pysyisi Vegasin kontrollissa kenties useamman vuoden uudella sopimuksella.

Enpä tiedä, miten itse toimisin. SKA nyt joka tapauksessa pelaa tänään viidennen ottelun Spartakia vastaan ottelusarjan ollessa tasan 2-2. Uskon heidän kyllä etenevän siitä sarjasta jatkoon. Puolivälierässä vastaan tulisi Lokomotiv, joka oli runkosarjan kolmas CSKA:n ja SKA:n jälkeen. Veikkaisin SKA:n voittavan vielä sen sarjan, mutta seinä tulisi sitten vastaan konferenssifinaaleissa CSKA:ta vastaan, joka nuiji pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Vitjazin voitoin 4-0. Jokereiden sivuilta löysin päivämäärät jokaiselle kierrokselle:
Konferenssien välierät

Maaliskuu 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25

Konferenssien finaalit

Maaliskuu 28, 30 ja huhtikuu 1, 3, 5, 7, 9

Gagarin Cup -finaalit

Huhtikuu 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25
Toisin sanoen siis SKA:n kausi olisi ohi ehkä huhtikuun seitsemäs päivä. NHL:n runkosarja päättyy puolestaan kuudes huhtikuuta, jolloin Gusev saapuisi suoraan playoffeihin. Siinä tapauksessa en usko, että häntä halutaan täksi kevääksi Vegasiin, mutta JOS SKA:n kausi nyt päättyisi vaikkapa puolivälierissä Lokomotivia vastaan, Gusev ehtisi runkosarjan kolmeen viimeiseen otteluun mukaan Haulan tavoin huhtikuun alussa. Minä en usko joukkuekemioiden pilaantuvan Gusevin tulon myötä ja hän voisi olla ISO apu ontuneeseen ylivoimaan, vaikka se on näyttänyt jo paremmalta Stonen tulon jälkeen. Veikkaan kuitenkin, että kaikki tämä spekulaatio on turhaa, koska SKA jyrää konferenssifinaaleihin ja ne loppuvat silloin, kun NHL:n runkosarja on ohi eikä McPhee halua enää silloin tuoda Gusevia Vegasiin ilman kokemusta runkosarjapeleistä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
The Athleticin kahden miehen podcastissa olivat vieraana Jarmo Kekäläinen ja George McPhee. Ranskalaisia viivoja alla McPheen haastattelusta:
- Vielä päivää ennen siirtotakarajan umpeutumista McPhee luuli, että hän ei tule tekemään mitään
- Stone oli kuitenkin suunnitelma A ja jos häntä ei olisi saatu, luultavasti mitään siirtoja ei olisi tapahtunut
- McPhee puhui Brännströmistä tulevana Torey Krugina ja kehui ruotsalaista hyväksi pelaajaksi
- Fleurylle pyritään antamaan lepoa matkan varrella, mutta koska Fleury itse ja maalivahtivalmentaja (muistaakseni Prior?) eivät näe nykyistä peluutustahtia ongelmallisena, McPhee luottaa heidän puhuvan totta
- GM:n työssä osa-alue, jota kansa ei välttämättä ymmärrä on se, että olet töissä jatkuvasti. Joko oman joukkueen parissa tai sitten katsot muiden joukkueiden pelejä viikonloppuisin, juhlapyhin ja niin edelleen

Ja vielä. Gusevin SKA voitti viidennen ottelun 2-1 ja johtaa nyt sarjaa 3-2. Lisäksi pelipäivän haastattelussa Gallant totesi Fleuryn pelaavan yöllä Flamesia vastaan ja Haulan luistelevan muutaman kerran viikossa itsekseen.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
- Fleurylle pyritään antamaan lepoa matkan varrella, mutta koska Fleury itse ja maalivahtivalmentaja (muistaakseni Prior?) eivät näe nykyistä peluutustahtia ongelmallisena, McPhee luottaa heidän puhuvan totta
Kyllä, David "Dave" Prior on Vegasin molarikoutsi. Aika jännä persoona. Kukin voinee hakea hänestä kertovia artikkeleita. Ilmeisesti hän on opettanut Flowerille kuitenkin joitakin uusia temppuja, vaikka vanhan liiton koutsi onkin.

Tänään sitten on tosi testi edessä kun divisioona- ja konferenssiykkönen Calgary saapuu vieraaksi. Pidetään peukkuja Ritareille.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
68/82 Divisioonakapina Calgarya vastaan

Flames saapui vieraaksi. Kokoonpano oli edelleen sama Zykovin, Holdenin ja Nosekin oltua katsomossa. Alusta lähtien ottelu oli intensiivinen ja peli aaltoili päästä päähän. Jälkimmäisellä puolikkaalla avauserässä kuitenkin Flames oli niskan päällä ja loi selvästi enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Vierasjoukkueesta jäi myös mieleen sen tapa puolustaa omalla alueella siten, että kärkikarvaajat olivat todella lähellä Vegasin puolustajia siniviivalla, mikä on hyvä tapa pelata Vegasia vastaan, koska ritarit pyrkivät pelaamaan paljon syvyydestä viivaan ja laukomaan sieltä, joten Flamesin blokkaajat pyrkivät olemaan lähellä.

Kotijoukkueelta muistan kolme maalipaikkaa avauserästä. Ensimmäinen lähti Stonen riistosta omalla alueella. Sitten hän spurttasi oikeaa laitaa ylös ja syötti keskelle Pacioretty, joka päätti 3v2-hyökkäyksen ohilaukaukseen. Toinen hyvä tilanne tuli Pirrille maalin eteen, kun Tuch syötti hänelle vasemmasta laidasta, mutta Rittich veti pidemmän korren. Vegas vastasi kuitenkin erän ainoasta maalista, kun ylivoimalla Stone laukoi oikeasta laidasta, Rittich torjui eteensä, Hamonic purki suoraan Theodorelle ja tämä latasi vastakiekkoon oikeaan yläkulmaan ruuhkan läpi. Flamesin kaksi parasta maalipaikkaa avauserässä olivat Tkachukin laukaus slotista heti toisella minuutilla, kun Smith lahjoitti hänelle kiekon omalla alueella, mutta Fleury potki nopeasti vastaan torjumaan. Myöhemmin erässä puolestaan Gaudreau pelasi laidasta viivaan ja levityksen jälkeen viivasta lähti laukaus kohti Fleurya. Tämä torjui eteensä ja Gaudreau laukoi slotista kiekon rystyllä Fleuryn läpi maaliin, mutta maali hylättiin, koska Tkachuk otti kontaktin Fleuryyn ennen ensimmäistä torjuntaa Schmidtin pihdeissä. Avauserän vedot olivat 9-14 Flamesille.

Toista erää pelattiin viitisen minuuttia, kunnes Bennett kuskasi itse keskialueen yli, mutta menetti Stonelle, joka vapautti Paciorettyn puolittaiseen läpiajoon Hanifinin ja Hamonicin välistä. Pacioretty kuitenkin syötti vielä takaviistoon takaisin Stonelle ja tämä laukoi ohi maalin keskeltä. Heti perään alivoimalla Andersson kompuroi Flamesin alueella ja Bellemare pääsi avopaikkaan, mutta kuti kilpistyi logoon. Avauskympin laukaukset olivat 7-4 eli Vegas petrasi pelaamistaan avauserän jälkimmäiseen puolikkaaseen nähden. Flames kuitenkin tasoitti 32. minuutilla. Marchessaultin rangaistus loppui juuri, kun Hamonic paikkasi avauserän virheensä ja tinttasi lyöntilaukauksen ohi Fleuryn oikealta laidalta. Sitä ennen Flamesin YV ei ollut saanut mitään aikaan. Samalla Fleuryn uran pisin nollaputki päättyi ajassa 200:41. Toisen erän laukaukset olivat päinvastaiset avauserään nähden eli 14-9. Erän loppua kohden vihellyksien jälkeiset nahinat ja kuumenemiset lisääntyivät. Tunnelma oli jo kuin playoffeissa. Fleurykin tiputti kertaalleen mailansa ja Rittich luisteli häntä vastaan siniviivalle, mutta ei halunnut ylittää punaviivaa myllyttääkseen, koska olisi saanut jäähyn. Molemmat olisivat kuitenkin olleet valmiina tappeluun haastattelujen perusteella.

Päätöserää pelattiin viisi minuuttia, kunnes molemmat maalivahdit astuivat esiin kummankin joukkueen pelattua ensin heikkoa ylivoimaa. Ensin Gaudreaulle pelattiin vasemmasta laidasta paikka keskustaan, mutta Fleury tuli vastaan peittämään kulmat rannelaukaukselle. Toisessa päässä Tuch riisti päädyssä ja syötti maalin eteen, mutta Pirri tuhlasi avopaikan avauserän tapaan laukomalla rintapanssariin. Yhdeksännellä minuutilla puolestaan Rittich hieman seikkaili maalin takana, mutta ehti ajoissa maalilleen torjumaan patjallaan Paciorettyn yrityksen maalin edestä päädystä tulleeseen syöttöön. Lopulta sitten erän puolivälissä ykkösketjun päätypelin päätteeksi Engelland laukoi viivasta ranteella kiekon yläkulmaan ohi maskissa olleen Rittichin. Marchessaultilta maalilla hyvää työtä. Smith sai syötön myötä täyteen sata pistettä Vegasissa ja Engelland päätti 36 ottelun maalittoman putken. Karlssonille syöttöpiste oli puolestaan illan toinen hänen oltua kakkossyöttäjä myös avausmaalissa. Päätöskympillä Flames ei pahemmin uhannut Fleurya ja otti siksi maalivahdin pois jo 2:30 ennen loppua. Muutamasta pitkästä kiekosta huolimatta Golden Knights piti 2-1 johdon loppuun asti ja otti viidennen voittonsa putkeen melko ehjällä esityksellä. Päätöserän vedot olivat 15-11 ja koko ottelun 38-34. Erittäin viihdyttävä ottelu, jossa oli paljon jännitettä divisioona-asetelmien takia jo pudotuspelejäkin ajatellen. Voitto oli koko joukkueen ahkeruuden tulos.

Fleury oli erinomainen 33 torjunnalla. Hän nousi jaetulle kahdeksannelle sijalle kaikkien aikojen voittotilastossa. Hyökkääjistä ykkösketju käytännössä värkkäsi molemmat maalit, kun Karlssonin viisikko teki YV-maalin ja alusti Engellandin maalin. Wiljami on kolmen pelin pisteputkessa ja Smith on jäänyt vain kerran pisteittä seitsemässä viime pelissä. Karlsson laukoi myös eniten hyökkääjistä viidesti yhdessä Stonen kanssa. Kivestä puhuen, hän saalisti toisen syöttöpisteensä Vegas-nutussa, mutta mikä tärkeintä, hän ei ole vielä hävinnyt kertaakaan, vaan kivikausi on alkanut viidellä perättäisellä voitolla, josta olen innostunut. Peliaikaa tuli nyt 18:20 ja siinä ajassa hän blokkasi kolme vetoa, kun muista hyökkääjistä vain Smith ja Eakin kirjasivat yhdet blokit. Maali on vielä tekemättä ja tässä pelissä siihen oli paras paikka Paciorettyn alustuksesta, mutta laukaus slotista meni niukasti ohi. Jostain luin myös sellaisen faktan, että Stonen ollessa jäällä Vegas ei ole vielä päästänyt yhtään maalia omiin. Pacioretty kirjasi neljä vetoa ja oli taas hyvin ytimessä. Stastny oli vähän näkymättömämpi. Avauserässä hän oli pari vaihtoa poissa, mutta palasi sitten kehiin. En tiedä, oliko kyse varusteista vai jostain muusta. Alaketjuista Tuch loisti ja Pirri tuhlasi Alexin tarjoamat paikat valitettavasti. Haula olisi tehnyt. Nelosketjusta ei ole muuta sanottavaa kuin se, että Bellemare oli sen kolmikon paras alivoimapelaamisen ja kolmen kudin takia. Reaves pelasi vain seitsemän minuuttia.

Puolustajista Theodore ja Engelland tekivät maalit. Theodorelle maali 11:s ja hän on nyt eniten maaleja kaudessa tehnyt Vegas-puolustaja rikkoen Millerin viime kauden ennätyksen. Olen vasta kauden edetessä alkanut todella pitämään Theodoren pelaamisesta ja viimeiset pari kuukautta ovat olleet vahvaa suorittamista. Engelland sai maalittoman putkensa poikki, mikä on hyvä asia pudotuspelien lähestyessä. Alivoimaa hän pelasi taas eniten 3:27 yhdessä McNabbin kanssa täydellisesti. Schmidt puolestaan laukoi kuudesti ja oli tutun hyvä kahteen suuntaan. Merrill pelasi Theodoren ja Schmidtin tavoin yli 20 minuuttia. Tehotilasto jäi kuitenkin ainoana pakkaselle. Muutoin hän oli tällä kertaa melko näkymätön hyökkäyssuuntaan toisin kuin viime peleissä muuten. McNabb pelasi pirteästi ja hyvällä itseluottamuksella Theodoren rinnalla liikuttaen kiekkoa tehokkaasti. Milleriltä puolestaan peruspelaamista ilman loistamista.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
69/82 Vancouver vs. Vegas

Fleury pelasi maalissa. Nosek korvasi Pirrin kolmosketjussa.

Golden Knights pelasi kerrassaan loistavan avausyhdeksänminuuttisen, sillä maalit olivat 0-3 ja vedot 2-10. Avausmaalissa Engelland piti viivan ja koko kakkosketju rouhi lopulta kiekon sisään maalinedusruuhkasta. Stone oli lopulta se, jonka rystyjäänuoliainen upposi oikeaan alakulmaan. Maali oli miehen ensimmäinen kultaisena ritarina. Toisessa maalissa Tuch tuhlasi ensin rystyltä avopaikan takatolpalta, mutta kiekko ajautui viivaan Merrillille ja tämän veto kimposi takatolpalle jääneestä Tuchista ja tämän visiiristä sisään. Kolmannessa maalissa kolmosketjulta nähtiin hyvä alueelletulo, Tuch pelasi eteenpäin syvyyteen Nosekille, joka ajoi maalille kulmasta ja Eakin suti irtokiekon pussiin. Avauskymppi kaikkinensa oli yhtä päätä kuten koko kotiottelu viimeksi Vancouveria vastaan.

11. minuutilla ensin Pettersson tuhlasi läpiajon uittamalla kämmeneltä tolppaan, mutta seuraavaksi Pettersson pelasi laidasta viivaan, Biega laukoi jäänuoliaisen ja Boeser ohjasi kiekon ohi Fleuryn. Vegas kuittasi 12 minuutin kohdalla eli melkein heti, kun Miller laukoi viivasta ja Nosek ohjasi maalin edestä kiekon pussiin. Tuchille kakkossyöttö ja tehot 1+2 avauserään. Laukaukset olivat 5-14 ja maalit 1-4 tällöin.

Maalijuhla jatkui, kun erää jäi jäljelle 5:43. Stastny nousi oikeaa laitaa, leikkasi keskelle, Edler tökki heikosti sivusta mailallaan ja Stastny sijoitti kiekon keskeltä tarkasti ranteella Markströmin längistä sisään. Markström vaihdettiin samalla maaliltaan. Stone sai maaliin syöttöpisteen ja teki ensi kertaa vähintään kaksi pistettä yhdessä ottelussa Vegasin pelipaidassa. Miller saalisti puolestaan illan toisen syöttöpisteensä. 16 laukausta, joista viisi meni maaliin 14 minuutin aikana, mutta enemmän maalit olivat Canucksin löperön PAPP:n syytä. Päätösvitosella Vegasilla oli vielä tilaisuuksia lisätä johtoa, mutta Theodore laukoi slotista ranteella oikealta ohi ja Bellemare toisti saman pian perässä, joten tauolle mentiin 1-5 lukemissa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta organisaation historiassa, kun Golden Knights teki viisi maalia avauserässä.

Toista erää pelattiin neljä minuuttia, kunnes Canucks kavensi. Vegas menetti kiekon hyökkäyssiniviivan ylittämisen jälkeen Biegalle, Roussel käänsi laitaan, Horvat spurttasi eteenpäin ja sijoitti kiekon oikeasta laidasta vasempaan alakulmaan. Vieraat vastasivat minuutin päästä illan kuudennellaan, kun ykkösketju alusti paikan viivaan Schmidtille, joka sai kävellä vapaasti lähemmäs maalia ja laukoi sitten ranteella kiekon Demkon längistä sisään pienen kimmokkeen avustamana. Varsinkin Marchessault osoitti hyvää malttia kulmassa löydettyään Schmidtin viivasta vapaana. Juuri ennen erän puoliväliä vielä Engelland tulitti ranteella vasemmalta b-pisteeltä sivuttaisliu'usta niukasti takakulman ohi Schmidtin levityksestä saatuaan tilaa nousta. Avauskymppi oli melko tasainen ja avauserän kaltaista dominanssia ei nähty.

13. minuutilla kesken vieraiden ykkösketjun kulmapelin Engelland löysi maalin edestä täysin yksin olleen Marchessaultin, mutta tämän haltuunotto oli louhikkoinen ja loistopaikka kuihtui kokoon. Neljä minuuttia ennen taukoa Eriksson kamppasi Paciorettyn Vegasin alueella saaden pelin ensimmäisen rangaistuksen. Paras paikka tuli Stonelle, joka laukoi kiekon tähtäämisen jälkeen maalirautoihin oikeasta laidasta Karlssonin nopean poikkisyötön jälkeen Canucksin neliön oltua lähempänä Karlssonia kuin painottomalla puolella päivystänyttä Stonea. Toisen erän kudit olivat 12-8 eli isänniltä nähtiin pienoinen ryhtiliike.

Päätöserän avausminuutilla Horvat oli lähellä illan toistaan, mutta laukoi jaloista ranteella slotista yli maalin suorasta luistelusta. Toisessa päässä kolmannella minuutilla Eakin syötti oikeasta laidasta painottomalle puolelle Theodorelle, joka päätti nopean vastahyökkäyksen laukaukseen rintapanssariin. Seuraavaksi joukkueet pelasivat kahdeksan minuutin pätkän ilman pelikatkoa. Sen aikana Canucks oli lähempänä maalia, kun pari kertaa vasemmasta laidasta rightin yksilöt laukoivat tuloksetta kohti takakulmaa.

12. minuutilla puolestaan Merrill otti Vegasin ensimmäisen jäähyn kampituksesta. Minuutin päästä Boeser kampitti Eakinin laidassa kiekontavoittelutilanteessa ja isäntien ylivoima jäi torsoksi. Vancouver pääsi jämäalivoimansa lopuksi 2v1-hyökkäykseen, mutta Fleury tylytti Horvatia koppaamalla tämän rannarin vasemmalta puolelta ja palauttamalla kiekon heti peliin ylimielisellä heitolla. Reilu minuutti ennen loppua Karlsson leikkasi oikeasta laidasta keskelle Edlerin ohi kuten Stastny avauserässä ja laukoi patjaan. Smith ehti irtokiekkoon, mutta Demko otti näyttävän tuplatorjunnan, joten ottelu päättyi lopulta maalein 2-6. Laukaukset olivat 31-33 ja päätöserässä 9-9.

Kuudes voitto putkeen suvereenilla esityksellä. Tarvittavat osumat tehtiin pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Fleury nousi yksin kahdeksanneksi maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa. Hyökkääjistä kolmosketju oli paras, koska jokainen teki maalin. Stastnyn ketju oli toiseksi paras kahdella maalilla ja ykkösketju kolmanneksi paras yhdellä osumalla ja lukuisilla tuhlaamisilla. Nelosketju jäi maaleitta ja jopa pakkaselle tehotilastossa oltuaan jäällä Canucksin toisen maalin aikana. Puolustajista kolmosparille kehut teholukemasta +4. Miller syötti kaksi maalia ja Merrill yhden. Ykköspari jäi maalin verran plussalle Schmidtin maalin ansiosta. Kakkospari jäi pakkaselle otettuaan nimiinsä Canucksin toisen osuman pitkän vaihdon päätteeksi. Theodorella oli muutama maukas maalipaikka toisesta aallosta, mutta sihti oli tällä kertaa hukassa.

Seuraavaksi sitten Calgaryyn. Stonen tultua joukkue ei ole vielä hävinnyt, mutta ensi yönä niin voi jo käydä. Stonen jatkosopimus sai muuten sinettinsä myös ennen reissuun lähtöä, kun McPhee oli palannut kaupunkiin Floridasta GM-tapaamisesta. Kahdeksan vuotta ja 9,5 miljoonaa per vuosi olivat odotetut lukemat, jotka sopimukseen raapustettiin.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
70/82 Calgary vs. Vegas

Pirri palasi rosteriin alavartalovamman saaneen Nosekin tilalle. Subban aloitti maalissa. Lagace kutsuttiin varalta myös farmista ylös, mutta lopulta Fleury avasi luukkua, kun lapsen syntymä ei vielä alkanutkaan.

Kolmannella minuutilla nähtiin paha vaihtovirhe eilen loistaneelta kolmosketjulta, kun Eakin liukui hitaasti vaihtoon iskun saatuaan ja Pirrin siirtokiekko oli heikko. Flames käänsi nopeasti takaisin pystyyn keskialueelta Hanifin-Hamonic parin toimesta vapauttaen Mangiapanen läpiajoon ja tämä harhautti kliinisesti kämmeneltä Subbanin jäihin. Flamesin toinen osuma syntyi vajaan kahdeksan minuutin kohdalla, kun Backlund laukoi siniviivan jälkeen keskeltä Engellandin jaloista kiekon vasempaan alakulmaan Subbanin kilpikäden kainalosta. Maalivahdin piikkiin tämä osuma, koska kimmoketta ei ollut. Samalla Stone otti ensimmäisen miinusmerkinnän Vegas-nutussa kakkosketjun oltua jäällä takaiskun aikana.

Avauskympillä vedot olivat 7-1 ja maalit 2-0. Golden Knightsin viime vierailuista tutut vaikeudet Calgaryn kotiluolassa jatkuivat eikä vierasjoukkue päässyt millään keskialueen yli kontrolloidusti. Ylivoima 12. minuutilla avasi tilaisuuden päästä ensi kerran pidemmäksi aikaa kotijoukkueen alueelle, kun McNabb sai Bennettin mailasta osuman. Karlssonin viisikko pelasi aggressiivista ylivoimaa laukoen kohti maalia ja mennen irtokiekkoihin usealla miehellä rouhimaan, mutta Rittich kesti uhittelut.

Viisi minuuttia ennen taukoa kolmosketju pomputti kiekon keskialueelta eteenpäin. Eakin pelasi laidasta maalin taakse Tuchille ja tämän nopea syöttö maalin eteen tavoitti sinne liikkuneen Pirrin, joka naulasi kiekon läheltä yläkulmaan, joten kolmosketju paikkasi alun erheensä. Kolme minuuttia myöhemmin saman vitja kenttätasapaino rakoili ja Flames käänsi nopeasti omista 3v2-hyökkäyksen. Kiekko pelattiin keskelle toiseen aaltoon Gaudreaulle, mutta Subban otti ison torjunnan tuliseen rannelaukaukseen. Minuutti ennen taukoa kuitenkin McNabb laukoi kesken kakkosketjun kulmarallin laidasta päin Giordanon blokkia, tämä vapautti hyökkääjät 2v1-tilanteeseen, Frolik syötti oikeasta laidasta takatolpalle ohi Theodoren ja Tkachuk viimeisteli varmasti tyhjiin Subbanin liu'uttua voimattomana. Laukaukset olivat lopulta 14-8 avauserässä.

Toinen erä alkoi hyvin, kun avausvaihdossa ykkösketju kavensi 3-2:een. Theodore vapautti omalta siniviivalta Karlssonin ja Smithin ylivoimahyökkäykseen. Karlsson syötti oikealta puolelta takatolpalle, Smith vei vielä rystylle ja uitti kiekon längistä sisään. Minuutin päästä peli oli jo tasan, kun hieman vastaavanlaisesti kakkosketjun suoran hyökkäyksen käynnisti Engelland pitkällä pistolla. Stastny pelasi seinän vasemmassa laidassa Paciorettyn kanssa, eteni alueelle, syötti maalin kulmalta hieman takaviistoon ohi puolustajan mailan poikittain ja Stone oli maalin edessä lähellä oikeaa takatolppaa puttaamassa kiekon maaliin. Avauserässä keskialueen ylittäminen oli tasaviisikoin hankalaa, mutta siihen oli löydetty lääkkeet erätauolla.

Maaleja seurasi vielä välitön ylivoima kahden minuutin kohdalla Bennettin ja Millerin nujakoinnin päätteeksi. Miller oli menettänyt muuten paikkansa Pirrille Stastnyn viisikon vasemmassa siivessä. Schmidt oli edelleen viivamies ja Pacioretty täydensi takakolmion Tuchin oltua maskissa ja Stastnyn syöttölautana milloin missäkin. Laatupaikat jäivät luomatta kuitenkin. Heti jäähyn umpeuduttua Subban joutui venymään, kun Tkachuk vapautti laidasta Gaudreaun nokikkain Malcolmin kanssa, mutta rystynosto pysähtyi räpylään. Pari minuuttia myöhemmin Millerin pystyavaus tavoitti Hamonicin selustasta Marchessaultin, mutta tämän laukaus läpiajosta pysähtyi panssariin. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Stonen rannari oikealta kaarelta kilahti ylärimaan suorasta luistelusta. Ennen erän puoliväliä vielä ykkösketju loi samassa vaihdossa kaksi paikkaa, mutta ensin Karlsson laukoi maalin edestä ohi päädystä tulleesta syötöstä ja perään Smith laukoi puolustajan blokkiin oikeasta laidasta puolittaisesta 2v1-hyökkäyksestä.

Erän toisella puolikkaalla Flames oli pelin päällä. Subban kuitenkin koppasi laidoista tulleet vedot melko vaivatta. Vasta kolme minuuttia ennen taukoa nelosketju sai pitkästä aikaa hetkeksi paineen isäntien alueelle. Minuutin päästä kakkosketjun hyökkäysalueen hyökkäyspeli keskeytyi Merrillin kampitusjäähyyn. Flames hyödynsi ylivoimansa viime sekunneilla, kun Backlund ohjasi maalin edestä Anderssonin one-timer pommin sisään. Gallant haastoi maalin tuloksetta, joten päätöserään mentiin 4-3 lukemissa. Toisen erän vedot olivat 14-8 kuten avauserässäkin. Avauskymppi oli hyvä tasonnosto avauserästä, mutta toisella puolikkaalla Vegas vajosi avauserän ja aiempien Calgary-vierailujen tasolle.

Päätöserä alkoi alivoimalla Subbanin kiehuttua liikaa tuomareille maalituomiosta. Alivoima hoitui Malcolmin onneksi kunnialla ilman, että Flames sai laukaustakaan kohti maalia. Neljän minuutin kohdalla Juhani Jääkiekko laukoi oikealta ranteella räväkästi, Subban pomputti kiekon ilmaan ja se laskeutui hänen taakseen, mutta puolustajat ehtivät purkamaan kiekon ennen maaliviivaa. Kuuden minuutin jälkeen pitkä ristipisto tavoitti Tuchin, joka laukoi oikeasta laidasta ranteella kohti etukulmaa, mutta Rittich tylytti tätä hanskakopilla. Yhdeksännellä minuutilla Pacioretty pomppasi vauhdilla vaihdosta kentälle maalin eteen ja sai syötön kulmasta Stonelta, mutta laukaus meni ohi oikealta väärän puolen one-timerina. Avauskympillä ei oikein ollut kummallakaan mitään huippupaikkoja, vaan laukauksia sateli maskitta laidoista tai viivasta.

Vajaan 12 minuutin kohdalla Stone väläytti karvaustaitojaan nappaamalla kiekon Gaudreaulta Flamesin maalin edessä ja petaamalla paikan slottiin takaviistoon Paciorettylle, joka laukoi päin Rittichiä valitettavasti upeasta kivikauden esityöstä. Pari minuuttia myöhemmin Engellandin poikittaissyöttö maalin takana pysähtyi Gaudreauhun, joka syötti heti maalin eteen, mutta Monahan tulitti avopaikasta yli oikean yläkulman. Lopullinen ratkaisu syntyi, kun kelloon jäi aikaa 4:17. Millerin avaus maalin takaa pysähtyi punaviivalle Frolikiin ja tämä vapautti ketjutoverit nopeaan 2v1-hyökkäykseen. Theodore ei saanut katki Backlundin leivosta Tkachukille, joka naulasi suoraan syötöstä kiekon maaliin. Subban otettiin maaliltaan jo kolme minuuttia ennen loppua ja melko pian Tkachuk viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin, kun Paciorettyn sokkosyöttö laidasta keskelle rystyltä pysähtyi Frolikiin ja tämä jatkoi eteenpäin Tkachukille, jonka sihti oli kuivaa punaviivalta. Kuuden pelin voittoputki päättyi jopa odotetusti levännyttä Calgarya vastaan.

Tämä oli joukkueiden historian kahdeksas kohtaaminen. Kotijoukkueet ovat voittaneet seitsemästi. Ainoa vierasvoitto on Vegasin, kun se voitti ensimmäisen keskinäisen maalein 2-4 Haulan ja Marchessaultin päätöserän lopun osumilla. Sittemmin kolmella viime Calgaryn vierailullaan Vegas on ottanut pataan maalein 7-1, 7-2 ja 6-3, joten todella toivon, että pudotuspeleissä vastaan asettuisi avauskierroksella San Jose, koska Flamesista on muodostunut iso mörkö kotiluolassaan Golden Knightsille.

Subban otti 29 torjuntaa. Yksi helppo maali upposi, mutta toisaalta hän otti pari huippukoppia vastapainoksi. Puolustajista Theodoren pelaaminen 2v1-tilanteissa oli surkeaa eikä hän osannut katkoa syöttöjä. Ykköspari Schmidt-Engelland jäi ainoana plussalle maalin verran. Kolmospari Merrill-Miller pelasi vain 16 minuuttia jääden pakkaselle eilisen +4 lukeman jälkeen. Hyökkääjistä Tuchin tehoilun jatkuminen ilahdutti. Kärkiketjut osuivat myös kertaalleen, mutta omiin meni nyt vain liikaa kiekkoja. Stastnyn ketjun lukema oli -2 ja siitä vitjasta Paciorettyn syötöt ja viimeistely olivat pettymyksiä. Stone ja Stastny pelasivat hyvin. Nelosketjusta ei oikein jäänyt mitään mieleen, mutta näemmä Reaves ehti taklata seitsemästi.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Viime pelissä tosiaan tilastotappio, mutta muuten Vegasin peli on pyörinyt aika mukavasti viime aikoina. Toki nuo liekit ja hait on oltava valmiita voittamaan myös vieraissa sitten ratkaisupeleissä, mutta luotto on edelleen kova.

Stonen tulon jälkeen nelosketjun peliaika muuten vaikuttaa tippuneen. En tiedä, onko tämä hyvä asia. Vegasin vahvuus on ollut alusta saakka neljä ratkaisuihin pystyvää ketjua. Nyt niitä vaikuttaa olevan kolme ja on toki hyvä, että viime peleissä kaikki ne ovat saaneet onnistumisia. Nelosketjua siis näkisin mielelläni myös enemmän jäällä, mutta toisaalta on vaikeaa vähentää muidenkaan ketjujen peliaikaa, kun etenkin kaksi ekaa ketjua on vihdoinkin ollut tehokkaita. Minä näkisin nelosketjun mieluiten muodossa Nosek-Bellemare-Carrier. Siinä koostumuksessa se on ollut sekä viime että tällä kaudella mielestäni parhaimmillaan. Toki nuo laiturit taitavat olla nyt telakalla ja suoraviivainen Carrier ylipäänsä valitettavasti aika harvoin terveenä. Onneksi Reaves ja Carpenterkin ovat nelosketjun miehiksi kyllä riittävän laadukkaita.

Theodore on edelleen vähän turhauttava tapaus. Väläyksittäin ihan tähtitason otteita, mutta virheitä tulee toisinaan liikaa. Silti olen tyytyväinen miehen viimeisiin kehitysaskeliin. Nuori vielä ja toivottavasti se tasaisuus löytyy vaikkapa ensi kaudella, niin siinä meillä voi olla vielä ihan huipputason hyökkäyksiä tukeva, tehokas pakki. Muuten puolustus on pelannut mielestäni yllättävänkin hyvin. Erityisesti McNabb on ollut hyvin luotettava omassa päässä oikeastaan koko kauden, Schmidt on myös ollut luonnollisesti hyvä, mutta se ei ole ollut millään tavoin yllättävää mainion viime kauden perusteella. Merrill on sensijaan ollut positiivinen ilmestys, kun on vihdoinkin päässyt säännöllisesti pelaamaan. Aliarvostettu pelaaja. Silti pidän viime aikoina paljon yhdessä pelannutta Miller-Merrill paria edelleen vähän hazardialttiina parina. Holdenin voisi pikkuhijaa kaivaa korttipakasta jälleen esiin, jotta hänkin saisi tuntumaa ennen pudotuspelejä. Lämmin korvaaja tarvitaan, jos tuo kolmospari alkaa vuotaa tai esim. ikääntyvä Engelland väsähtää ratkaisevilla hetkillä.

Subban on edelleen pikkuisen riskikakkonen mielestäni. Hän on pelannut ihan ok eli harvoin hän on helppoja päästänyt, mutta toisaalta ei ota MAF:n kaltaisia haamutorjuntoja kovin tasaisesti, eikä ole osoittanut olevansa säännöllisesti ns. voittava maalivahti, vaan pikemminkin päinvastoin. Ehkäpä olen kallistumassa sille kannalle, että ensi kaudella voisi kokeilla, ainakin osa-aikaisesti, jotain toista kakkosmolaria. Tämän kauden osalta toivon vain, että Fleury jaksaa ja pysyy siinä vireessä, missä on viime peleissään ollut.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viime pelissä tosiaan tilastotappio, mutta muuten Vegasin peli on pyörinyt aika mukavasti viime aikoina.
En tiedä, voiko tuota tilastotappioksi kutsua. Niin ajattelin ensin minäkin, mutta tarkemmin ajatellen Calgary on ehkä Pacificin paras joukkue, vaikka viime aikoina onkin sillä mennyt ehkä vähän heikommin. Kovalle joukkueelle kuitenkin hävittin. Vaikken peliä nähnyt, niin kuulosti siltä, että parempi voitti.

Muista kommenteistasi olen suurin piirtein samaa mieltä. Neloselle minäkin toivoisin enemmän peliaikaa, mutta toisaalta he eivät ole ihan viime kauden tasolla viime aikoina pelanneet vissiinkään. Suosikkikoostumukseni on Carrier-Bellemare-Reaves, mutta olen valmis muihinkin kokoonpanoihin.

Subbanista myös samaa mieltä, mutta onko sieltä ketään parempaa molaria tulossa takaa?
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy