Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Salming, 12.06.2018 klo 18.12.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Brandon Pirri on nyt pelannut 11 ottelua Vegasin riveissä viime ja tällä kaudella, ja noissa peleissä on kerännyt tehot 10+4. Pisteillä yhtä lukuunottamatta jokaisessa ottelussa. Silti ei ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa rosterissa. Ihan hyvä reservipelaaja...

  No yksi peli vielä ja sitten AHL:ään siirtyminen vaatii taas waivereita, joten eiköhän näytöt ala riittää pikkuhiljaa vakinaiseen NHL-paikkaan.
   
 2. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Toivottavasti oli vain tilastotappio San Joselle, vaikka vastassa oli kyllä hyvä joukkue.

  Vähän huolestuttaa tuo ykkösketjun tehottomuus viime aikoina. Toki nyt on sitten kemiatkin rikki, kun Smith on poissa.

  Onko tietoa Smithin, Carrierin ja Eakinin loukeista?

  @Salming: Ne lihavoinnit maalien kohdalla todella auttaisivat raporteissasi. Myös se, että kun maali tulee, niin paragrafi loppuisi siihen, ja aloittaisit seuraavan tilanteen kuvauksella uudessa paragrafissa. Nyt ei saa henkeään vedettyä, kun maali on juuri syntynyt, ja samaan syssyyn tulee jo vastustajalle tilanne toiseen päätyyn. Tällaisia ajatuksia tuli vain mieleeni noita erinomaisia raporttejasi lukiessa. Kiitos kun jaksat kirjoitella!
   
 3. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Onko Haulan tilanteesta mitään uutta tietoa? Tuliko esille mitä tarkalleen meni rikki ja ilmeisesti pelkällä useiden kuukausien kuntouksilla koitetaan vamma parantaa?
   
 4. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Kuuntelin juuri McPheen 14 minuutin radiohaastattelun, joten vastaillaanpa sitten kysymyksiin.

  Lainaus:
  Haula kävi leikkauksessa pian loukkaantumisen jälkeen ja nyt kuntoutus on hyvällä mallilla. Kyseessä on epätyypillinen vamma jääkiekkoilijalle eli GM McPhee totesi, että ristisiteet säilyivät ehjinä. Haastattelussa hän tosiaan sanoi, että "Haula is doing fine", mutta pelaaminen tällä kaudella on edelleen arvoitus.
  Lainaus:
  Kyllä, McPhee sanoi, että uskoo Pirrin pelaavan jatkossakin ylhäällä, kun tuo kymmenen ottelun rajapyykki on ohitettu, koska Pirri on otteillaan ansainnut paikkansa ja tehnyt joukkueesta paremman. Mitä tulee muuten tuohon edellispeliä edeltäneeseen Pirri-sekoiluun, McPheen mukaan mitään siirtoa AHL:n ja NHL:n välillä ei tapahtunut, vaan Pirri pysyi koko ajan ylhäällä.
  Lainaus:
  Toisaalta vaikka ykkösketju on ollut vähän uninen hyökkäyssuuntaan, kakkonen on vuorostaan loistanut ja varmaan kauden mittaan osat vielä vaihtuvat pelistä toiseen. Puolustussuuntaan ykkösketjusta Karlsson ja Smith ovat kuitenkin olleet edelleen timanttisia. Smithin, Carrierin ja Eakinin tilanteesta McPhee ei suostunut kertomaan enempää. He palaavat pelaamaan kuulemma sitten, kun ovat valmiita ja sama koskee tietysti Milleriä. Mutta tuskin kukaan nyt useampaa viikkoa on poissa, vaan heillä on pieniä kolhuja, joiden parantuminen kestää päiviä tai 1-2 viikkoa.

  Lihavoin kyllä maalit silloin, kun kirjoitan raportin koneella. Edellisen tekstin näpyttelin puhelimella, joten silloin on turhan vaikea tummentaa yksittäisiä lauseita tekstiryöpyn keskeltä, mutta tuon kappalejaon uusimisen voin ottaa harkintaan.

  EDIT: Niin, piti sanoa vielä se, että Karlssonin jatkosopimus tehtäneen vasta kesällä, koska kumpikin osapuoli haluaa rauhassa katsoa kauden loppuun ja nähdä lopullisen tason. Nuorten MM-kilpailuista kysyttäessä McPhee totesi, että Brännströmin osakkeita se turnaus ei juuri nostanut, koska kyseessä on lasten turnaus. Häntä ja muitakin lupauksia on tarkkailtu kuitenkin paljon AHL-peleissä ja kun heidät nostetaan ylös, McPhee haluaa olla varma siitä, että heillä on mahdollisuus onnistua.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 13.49
 5. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  48/82 Pisteautomaatin vieraana

  Fleury jatkoi maalissa Blackhawksia vastaan. Puolustus oli myös samassa muotissa, mutta hyökkäysketjut oli rukattu uuteen uskoon. Pirri pelasi ykkösessä ja Pacioretty palasi kakkoseen Stastnyn ja Tuchin rinnalle, jolloin amerikkalaisketju oli taas yhdessä. Kolmosessa pelasivat Lindberg, paluun tehnyt Eakin ja Carpenter, jolloin Nosek oli nelosessa Bellemaren ja Reavesin kanssa.

  Edessä oli Chicagon ja Vegasin kuudes keskinäinen kohtaaminen. Kaikki viisi aiempaa Golden Knights oli voittanut. Kolmeen ensimmäiseen minuuttiin ei nähty kummoisia tilanteita, kunnes pitkä avaus tavoitti Pirrin sinisen päältä, mutta Murphy pelasti katkollaan läpiajon synnyn. Minuutin päästä Tuch laukoi oikeasta laidasta logoon ruuhkan läpi. Isännät menivät johtoon viiden minuutin kohdalla, kun Pacioretty oli rännissä vastassa purkukiekkoa, mutta siirsi sen karmeasti suoraan keskelle Kahunin lapaan, joka laukoi nopeasti keskeltä Fleuryn patjaan ja DeBrincat siivosi irtokiekon jäitä pitkin maaliin. Vain ja ainoastaan Paciorettyn piikkiin tämä maali.

  Juuri ennen mainoksia McNabbin norsukiekko tavoitti Pirrin, joka pääsi läpi, mutta sai kiekon haltuunsa vasta aivan Delian edessä, jolloin laukaus läheltä ei noussut patjan yli. Heti perään Pirri sai syötön päädystä vasemmalle b-pisteelle, mutta latasi logoon. Molemmat joukkueet pääsivät melko vaivatta hyökkäysalueelle aivan kuten viime kohtaamisessakin Chicagossa. Vauhtia oli paljon ja peli muistutti havumetsien pystysuunnan jääkiekkoa. Sen mahdollisti se, että kummankin viisikko tuli paineen alta pois mainiosti tuen ollessa lähellä.

  12. minuutilla Chicago sai toistamiseen kiekon maaliin. Suorassa hyökkäyksessä Kane hidasti sinisen jälkeen ja syötti sitten oikeasta laidasta poikittain painottomalle puolelle Stromelle, joka ajoi maalille laukoen rystyltä patjaan. Kane ehti irtokiekkoon ja hakkasi sen sisään Merrill-Holden kaksikon katsellessa vierestä. Reaves puolestaan oli liukunut maalin ohi yritettyään kurottaa Stromen perään. Kanen siniviivan ylitystä edelsi kuitenkin paitsio, joten maali hylättiin.

  Vajaat kuusi minuuttia ennen erän loppua Vegas joutui alivoimalle Lindbergin taklattua kädet ja maila ylhäällä Caggiulaa omalla alueella. Kane laukoi oikeasta siivestä McNabbin blokkiin, mutta toinen yritys kimposi maalineduspompun kautta takakulmaan ohi Fleuryn Stromen oltua maskissa. 16. minuutilla oli lähellä jo 3-0 maali, kun 3v2-hyökkäyksessä Caggiula syötti vasemmasta laidasta poikittain, mutta Fleury liukui upeasti Saadin one-timerin eteen. Vegas puolestaan sai ylivoiman kolmisen minuuttia ennen erän loppua Anisimovin koukattua. Marchessault laukoi kertaalleen oikealta patjaan, mutta muutoin Chicagon alivoimahyökkääjät lukivat hyvin Eakinin päätypassiyritykset siipiin Karlssonille ja Marchessaultille pois. Minuutti ennen erän loppua Lindberg osui kahdesti ylärimaan 20 sekunnin aikana. Ensin hän laukoi suojauksesta vasemmasta laidasta rimaan ja heti perään Gustafssonin harhasyötön jälkeen ruotsalainen latasi slotista ylärimaan. Avauserän laukaukset kirjattiin lopulta 10-11. Chicago oli yksinkertaisesti tehokkaampi omissa paikoissaan ja pääsi siksi johdossa tauolle.

  Toista erää oli pelattu 1:30, kun Vegas kavensi. Schmidt laukoi viivasta ohi blokin, Pacioretty suti irtokiekkoa ja lopulta Tuch siivosi sen sisään ohi Delian alistaen samalla Jokiharjun istumaan selkänsä takana. Samalla Tuch jatkoi pisteputkensa yhdeksän ottelun mittaiseksi, mikä on organisaation uusi ennätys! Kolmen minuutin kohdalla Theodore kampitti Kanen puolustussiniviivalla jäähynarvoisesti. Stastny-Karlsson-McNabb-Engelland joutui olemaan taas yli minuutin jäällä ennen purkua. Kane ja Gustafsson kokeilivat tuloksetta sitä ennen laukoa vaarallisesta takakolmiosta. Ylivoiman lopussa Keith pommitti ja Anisimov pääsi maalin kulmalla vapaasti reboundiin, mutta ei saanut sitä tyhjiin, vaan laukoi tolpan kautta ohi. Merrill kuitenkin otti jäähyn maalin edessä heti Theodoren jäähyn loputtua ajassa 4:58, kun Saad sai iskun naamaansa mailasta. Kyseessä oli vieläpä turha tuplakakkonen. Jälkimmäisen kaksiminuuttisen aikana Kanen poikkipassi lävisti Karlssonin ja DeBrincat naulasi one-timerin maaliin. Engelland oli liian keskellä eikä ehtinyt blokkaamaan tai Fleury sivuttaisliukumaan. Uskomattoman hyvin tuo YV-koostumus Gustafsson-Kane-DeBrincat-Toews-Strome loi paikkoja.

  12. minuutilla Karlsson ja Marchessault petasivat päätyriistolla paikan Pirrille maalin eteen, mutta Delia veti taas pidemmän korren reaktioillaan. 13 minuutin kohdalla puolestaan Murphy roikkui kulmassa Carpenterissa liikaa. Ylivoimalla Stastny syötti vasemmasta laidasta maalille ja Tuch melkein ohitti ohjurillaan Delian. Ajassa 16:30 Tuch menetti kiekon hyökkäyssinisellä ja omiin syntyi 2v1-tilanne. Fleury kuitenkin torjui DeBrincatin rannarin oikeasta laidasta puolustajan pidettyä syötön kiinni heittäytymisellään. Viimeisellä minuutilla Vegas kavensi lukemat 3-2:een. Carpenter poimi hyökkäyssiniseltä Lindbergin syötön jälkeisen irtokiekon, leikkasi laidasta keskelle ja laukoi sitten häikäisevän tarkasti kiekon Dahlströmin jaloista oikeaan takayläkulmaan 2v2-hyökkäyksen päätteeksi. Toisen erän laukaukset olivat 8-10. Jälleen melko tasainen erä, jossa oli Vegasin vuoro olla maalin verran tehokkaampi ja piirun verran edellä myös tasaviisikoin.

  Päätöserä oli sitten selvästi vieraiden hallintaa tasaviisikoin sen voitettua kudit 5-12. Lisäksi Blackhawks blokkasi yhdeksän kutia Vegasin kahta vastaan. Vegasin saldo oli 3-12-0 ennen tätä peliä silloin, kun joukkue oli ollut tappiolla kahden erän jälkeen. Heti erän alussa kakkosketju pelasi todella pitkän hyökkäyksen kuten toisen erän alussa, joka päättyi Tuchin kutiin keskeltä yli maalin mailojen kautta eikä maaliin tällä kertaa. Schmidtilta nähtiin loistavaa viivatanssia ahtaassa tilassa. Muut ketjut jatkoivat kakkosen aloittamaa vyöryä seuraavissa vaihdoissa. Neljän minuutin kohdalla Toews kaivoi aloituksen DeBrincatille, joka latasi nopeasti, mutta Fleury otti kilpiliiman. Ajassa 5:30 puolestaan Dahlström kompuroi siniviivalla ja Tuch pääsi vauhdilla etenemään oikeaa laitaa, mutta päätti vielä syöttää keskelle Paciorettylle, joka oli virhe, koska syöttö katkottiin. Heti perään toisessa pääss DeBrincat oli taas esillä laukoen one-timerin vasemmalta puolelta niukasti yli maalin suoran hyökkäyksen päätteeksi.

  Kahdeksannella minuutilla Nosek sai syötön päädystä maalin eteen, mutta viimeistely kilpistyi Delian patjaan. 12. minuutilla puolestaan Marchessault käänsi sinisen jälkeen laidasta keskelle, mutta Pirri laukoi raskailla jaloilla blokkiin ja seuraavassa vaihdossa Pacioretty jätti laidassa kiekon Stastnylle, joka laukoi oikealta puolelta rystyltä räpylään pienestä kulmasta. Vegas tasoitti pelin hetkellisesti seitsemän minuuttia ennen loppua. Reaves kaivoi kiekon laitakahinasta maalin taakse Nosekille, joka kiersi maalin ja syötti sitten poikittain takatolpalle Bellemarelle, joka ohjasi kiekon luistimellaan sisään Jokiharjun jäätyä väärälle puolelle miestään. Isäntien onneksi kuitenkin maali hylättiin ohjauksen tai potkun vuoksi, samapa tuo. Varsinainen tasoitus syntyi onneksi neljä minuuttia ennen loppua, kun kakkosketjun kulmaralli toi tulosta. Stastny syötti maalin kulmalta toiselle Paciorettylle, joka laukoi avopaikasta tolppaan, mutta kiekko kimposi takaisin maalin vasemmalle puolelle Stastnylle ja tämä laukoi kiekon tyhjiin kolmen haukan keskeltä. Tuch sai kakkossyötön.

  Kaksi minuuttia ennen loppua Marchessault kokeili vanhanaikaista tuloksetta ykkösketjun vahvan vaihdon päätteeksi ja minuutti ennen loppua puolestaan Tuch kokeili kesken kulmapelin vanhanaikaista ja Pacioretty melkein oli takakulmalla ohjaamassa kiekon sisään luistimellaan. Lopulta peli meni jatkoille laukausten oltua varsinaisella peliajalla 23-33.

  Karlsson-Marchessault-Schmidt kolmikko aloitti vierailta. Blackhawks piti kiekon minuuttia ja vaihtoi sitten lennosta. Pian Keith nousi ja laukoi ohi maalin, jonka jälkeen Fleury sai pelin poikki ja ykkösketju pääsi vaihtoon. Seuraavassa vaihdossa sitten Vegas ratkoi pelin, kun Pirrin avaus tavoitti keskialueella Theodoren ja tämä spurttasi helposti Dahlströmin ohi. Theodore ajoi oikeasta laidasta maalille ja sijoitti kiekon rystyltä Delian längistä Dahlströmin avustuksella, sillä tämä vielä löi epätoivoisesti Theodoren lapaa jäätyään jälkeen. Näin ollen tappioton sarja Chicagoa vastaan on nyt kahden kauden mittainen, koska enää tällä kaudella joukkueet eivät kohtaa.

  Fleurylle voittopeli rutiinisuorituksella. Ei häikäissyt eikä flopannut. Hyökkääjistä amerikkalaisketju Pacioretty-Stastny-Tuch oli loistava luoden pitkiä hyökkäyksiä ja laitureiden kerättyä kaksi pinnaa mieheen. Ykkösessä Pirrille miinusta tuhlailusta, mutta toisaalta syötti voittomaalin, vaikka ei saanut merkintää tilastoihin. Karlsson ja Marchessault jatkoivat 19 minuutin peliajasta huolimatta tehottumuutta, vaikka Joonatan laukoi kuudesti. Vähän tuntuu siltä, että kummankaan jalka ei ole ihan niin raikas kuin parhaimmillaan ja toki he pelaavat vaativia minuutteja. Kolmosketjusta Carpenter teki upean maalin ja Lindberg keräsi siihen syötön oltua muutoinkin näkyvä kahdella ylärimallaan. Eakin oli harmaa paluussaan, mutta kaapi aloitukset sentään 67-prosenttisesti. Nelosketjulle kehut hylätystä tasoitusmaalista. Muutoin se ei juuri luonut mitään uhkaa hyökkäysalueella Nosekin kahta kutia lukuun ottamatta. Puolustajista Theodorelle kiitokset voittomaalin noususta. Merkittävää oli se, että hänen lisäkseen alakerrasta Schmidt sai yhden kudin kohti maalia ja Merrill kaksi muiden jäätyä nollille eli Blackhawks eliminoi hyvin Vegasin tavan hyödyntää puolustajia kulmarallien aikana. Puolustajia ei oikein voi maaleista syyttää, koska ensimmäinen meni Paciorettyn piikkiin ja kaksi muuta tuli ylivoimalla. McNabb taklasi viidesti ja otti kolme blokkia tilastonostoina. Schmidtille isoimmat minuutit 21:37 ja hän oli tietysti tutun varma saaden kiekot ulos alueelta ja illan kohokohtana oli kolmoserän alun viivatanssi tosiaan ahtaassa tilassa.
   
 6. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  49/82 Konferenssifinaalistit vastakkain

  Vieraskiertue jatkui Winnipegissä, johon Vegas palasi ensi kerran sitten voitokkaan viidennen konferenssifinaalin, jolloin Golden Knights eteni Stanley Cupin loppuotteluihin. Fleury oli maalissa ja kokoonpano oli sama kuin viime pelissä eli Pirri jatkoi ykkösessä. Hunt, Zykov ja Lagace olivat viltissä.

  Heti puolen minuutin kohdalla Perreault esti aloituksen jälkeen kiekotonta Pirriä liikkumasta, joten Vegas sai ylivoiman. Paras paikka tuli Marchessaultille, joka latasi oikeasta laidasta ylärimaan ranteella. Viisikot olivat Schmidt-Tuch-Stastny-Pacioretty-Pirri ja Theodore-Marchessault-Karlsson-Eakin-Lindberg eli Lindberg oli korvannut Nosekin tuossa toisessa viisikossa sitten viime näkemän. Viiden minuutin kohdalla kakkosketjun suora hyökkäys päättyi Tuchin rystylättyyn laidasta keskelle Paciorettylle, joka latasi Brossoitin patjaan suoraan syötöstä puolustajien välistä. Kolme minuuttia myöhemmin McNabb menetti omalla alueella kiekon Scheifelelle, joka leikkasi laidasta keskelle ja laukoi sitten ohi oikeasta etukulmasta. Avauskymppi oli melko tasaista ja intensiivistä vääntämistä, sillä kumpikin joukkue luisteli kiivaasti ylös-alas ja viisikot pysyivät sen verran hyvin kasassa, että laatupaikkoja ei juuri tasaviisikoin syntynyt, vaan laukaukset tulivat sitten suojauksista laidoista puolustavan joukkueen pelaajien ollessa iholla.

  11. minuutilla Lindberg kampitti keskialueella Roslovicin jäähynarvoisesti. Jets ei saanut laukaustakaan kohti Fleurya ennen kuin Morrissey laukoi viivasta neljä sekuntia ennen jäähyn loppua, joten paras tilanne tulikin alivoimalla Stastnylle, joka laukoi 2v2-hyökkäyksestä kohti etukulmaa ranteella, mutta Brossoitin hanska heilahti torjuntaan. Jäähynjälkeisessä vaihdossa kuusi minuuttia ennen erän loppua Wheeler yritti karistaa McNabbin kulmassa kannoiltaan suunnanmuutoksilla, mutta tämä pysyi hyvin kyydissä ja liimasi lopulta miehensä laitaan saaden purun aikaan. Pieni ja näkymätön teko, joissa McNabb on joukkueen eliittiä.

  Päätösvitosen aluksi Roslovic haastoi vauhdilla Schmidtin ja pääsi tästä vartaloharhautuksella ohi, mutta hukkasi sitten kiekon juuri silloin, kun hänen piti laukoa vasemmalta kaarelta. Harvinainen puolustusvirhe kuitenkin Schmidtilta. Erän lopussa grafiikkapalkissa oli hauska tilasto. Vegas on taklannut toiseksi eniten tällä kaudella eli 1293 kertaa siihen mennessä ja kolmella pelaajalla on yli 100 taklausta. Carrier ja Reaves ovat tietysti kaksi ahkerinta, mutta kolmas pelaaja on arvoitus. Veikkaan McNabbia tai Engellandia tilastoja tarkastamatta. Päätösminuutilla Laine sai maalin takaa syötön vasemmalle kulmalle, mutta Fleury liikkui nopeasti peittämään etukulman ja laukaus meni yli takakulman. Neljä sekuntia ennen loppua puolestaan Jets menetti kiekon omalla alueella laidassa ja Pirri liikkui nopeasti kohti maalia ja oli laukomassa rystyltä, kunnes Wheelerin kutittelut näpeille häiritsivät sen verran, että Brossoit otti torjunnan, mutta Vegas pääsi aloittamaan toisen erän lähes kahden minuutin ylivoimalla. Melko tasainen erä kaikkinensa. Laukaukset olivat 9-10 ja tempo kerrassaan korkea, joten viihdettä riitti, vaikka maaleja ei tullut.

  Toisen erän alun ylivoimaa ennen Vegas oli pelannut viisi edellistä vieraspeliä ilman YV-osumaa kymmenestä yrittämästä huolimatta. Tämäkään ylivoima ei tuottanut juuri uhkaa. Vasta viime sekunneilla Theodore sai yhden laukauksen viivasta maalille ja Lindberg ohjasi kiekon maalivahdin syliin. Ylivoiman jälkeisessä vaihdossa Wheeler spurttasi oikeaa laitaa ylös ja löysi takatolpalle hiipineen Nikun, joka ohjasi kuitenkin kiekon ohi maalin. Kolmen minuutin jälkeen puolestaan Engelland kilautti ylärimaan lauottuaan viivasta ranteella Paciorettyn oltua osittain maskissa ja ohjaamassa osumatta kiekkoon. Neljän minuutin kohdalla Vegas sai taas ylivoiman, kun aloituksen jälkeen Morrowin kädet nousivat taklatessa Lindbergin kasvoihin. Parhaat paikat olivat tällä kertaa Marchessaultin yksi one-timer yli maalin ja Pirri puolestaan tulitti kahdesti one-timerin yli. Ylivoiman viime sekunneilla Connor kirmasi läpiajoon, kun Pirrin kääntö laidasta viivaan alueelletulon jälkeen ei tavoittanut Schmidtia, vaan Connor ehti väliin Littlen kanssa ja ohitti helposti lähes paikoillaan olleen Schmidtin. Viimeistely oli kliininen kämmeneltä tyhjiin Fleuryn yritettyä tökätä kiekon lavasta pois. Kyseessä oli Jetsin ensimmäinen laukaus kohti maalia toisessa erässä ja Vegas oli laukonut jo kymmenen kertaa siihen mennessä.

  Kahdeksan minuutin kohdalla Vegas sai jo pelin neljännen ylivoimansa. Morrow esti kiekotonta Eakinia etenemästä laitaa pitkin ja sai rangaistuksen. Ylivoima oli vaihteeksi melko heikko, sillä vasta viime sekunneilla Eakin pääsi kahdesti laukomaan oikeasta siivestä, mutta Brossoit veti pidemmän korren torjuen myös jälkimmäisen vedon reboundin maalin edestä Lindbergin ja Karlssonin survoessa kiekkoa kohti maalia. Erän puolivälissä laukaukset kohti maalia olivat peräti 18-2 Vegasille ylivoimien ansiosta!

  Jälkimmäinen puolisko toisesta erästä oli alkuun samanlaista koohottamista kuin avauserä. Viisi minuuttia ennen loppua kuitenkin Scheifele sai vasemmasta laidasta syötön slottiin ja latasi puolustajien jaloista kiekon niukasti ohi vasemmasta alakulmasta. Reilu minuutti myöhemmin Jets meni 2-0 johtoon. Tuch pudotti kiekon keskialueelta omalle alueelle Engellandille, joka ei saanut kiekkoa kunnolla haltuunsa, vaan Perreault ryöväsi sen alimmalta mieheltä ja sitten viimeisteli läpiajosta rystyltä kiekon maalin kattoon. Melko samanlaisesta syöttövirheestä aiheutui siis myös toinen isäntien osuma.

  Vajaat kolme minuuttia ennen erätaukoa Connor joutui boksiin tehtyään kaltoin Pirrille keskialueella. Reilun minuutin päästä maalin takana Trouba kampitti Paciorettyn ja osui mailallaan myös naamariin, joten Vegas pääsi vajaaksi minuutiksi kahden miehen ylivoimalle erän lopuksi. Erikoistilanteessa Karlsson ja Pacioretty olivat viivassa vetäjän paikoilla ja Marchessault pyöritti peliä vasemmasta laidasta Tuchin ollessa maskissa kera Stastnyn. YV oli kuitenkin todella kesy. Pacioretty laukoi yhden one-timerin ja muutoin Jets sai jopa kaksi purkua aikaan. Kertaalleen toki Tuch lopuksi pääsi käsiksi Karlssonin laukauksen reboundiin, mutta kääntökuti osui olkapäähän, joten tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Toisen erän kudit olivat lopulta 7-26. 26 laukausta erässä on uusi organisaation ennätys.

  Päätöserää oli pelattu minuutti, kun Vegas kavensi.
  Scheifele ei saanut keskellä omaa aluetta haltuunsa Kulikovin avausta, joten Pirri pääsi laukomaan rystyltä kohti Brossoitia. Stastny poimi päädystä irtokiekon, pelasi viivaan McNabbille, tämä laukoi ja Pirri ohjasi keskeltä kiekon takakulmaan. Kyseessä oli jo kauden kahdeksas osuma Pirrille.

  Seuraavat minuutit etenivät melko sumussa. Kumpikaan ei päässyt luomaan maalipaikkoja tiiviiden viisikkopuolustusten ansiosta. Kiekko vaihtoi omistajaa tiuhaan eikä syöttöketjuja syntynyt hyökkäysalueella. Kuuden minuutin jälkeen irtokiekko pomppasi laidasta keskelle Wheelerille, mutta Fleury potki vastaan torjumaan patjallaan ja tilanteen jatkuessa Trouba pääsi lataamaan suoraan syötöstä maalin edestä Connorin löydettyä hänet syötöllään kulmasta, mutta myös tuon vedon Fleury liimasi. Ennen erän puoliväliä vielä Tuch tökkäsi kiekon Trouban lavasta maalin kulmalla ja Pacioretty pääsi kokeilemaan vastakiekkoon läheltä, mutta Brossoit torjui kilvellään. Toisessa päässä puolestaan Connor latasi one-timerin slotista ohi oikealta Scheifelen syötöstä laidasta.

  Päätöskympin aluksi Jets vyörytti monta vaihtoa putkeen paineen vieraiden alueelle eikä Vegas saanut kyllä minkäänlaista kiriä aikaan. Kuusi minuuttia ennen loppua Merrill laukoi kahdesti kuitenkin viivasta tuloksetta. Seuraavassa vaihdossa Marchessault käänsi poikittain ja Theodore nousi vasenta laitaa, mutta laukaus etukulmaan oli marja maalivahdille. Viisi minuuttia ennen loppua aloituksen jälkeen Marchessaultin maila jäi Morrisseyn luistimen alle ja seurauksena oli kampitusjäähy karmealla hetkellä.

  Bufyglienin ollessa sairastuvalla Trouba pelasi ykkösviisikon pelinrakentajana. NHL:n paras kotiylivoima sitten 60-luvun lopun (36,5%) kuitenkin jäi ilman kunnon laukauksia ja Vegas selvitti alivoiman melko vaivatta aktiivisella häirinnällä. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Schmidt luisteli siniviivalla poikittain ja syötti sitten oikeaan laitaan vapaaksi jääneelle Paciorettylle, mutta tämän rannelaukaus oli todella ponneton ja meni suoraan logoon. Kellossa oli 2:23, kun aikalisän jälkeen Fleury komennettiin pois maaliltaan. Sitä ennen hän kuitenkin oli tehnyt lumivallin maaliviivalle, jonka tuomarit joutuivat tuhoamaan ja käymään sanomassa asiasta myös penkille, että kyseessä oli tuhma temppu. Kuuden TOP6-hyökkääjän viritelmä ei tuottanut tulosta pyörityksestä huolimatta, vaan lopulta reilu minuutti ennen loppua Connor pääsi iskemään kiekon tyhjiin Scheifelen syötöstä. Fleury otettiin päätösminuutilla uudestaan pois maalilta ja Jets rankoi toistamiseen tyhjiin. Karlssonin veto viivasta blokattiin ja muutamalla nopealla siirrolla Wheeler-Scheifele-Connor kolmikko pelasi Scheifelen vapaaksi iskemään kiekon tyhjiin loppunumeroiksi 4-1.

  Päätöserän laukaukset olivat 11-8. Kiri jäi kavennuksen jälkeen olemattomaksi ja Jets hallitsi tasaviisikoin luoden pidemmät kulmapelit päätöserässä. Brossoit oli illan tähti. Vegasin yksilöistä Fleurya ei voi syyttää läpiajomaaleista, mutta hän totesi itsekin, että olisi halunnut torjua edes toisen auttaakseen joukkuetta. Puolustajista Schmidtilla oli tavallista heikompi ilta puolustussuuntaan. Engellandia voi osin syyttää toisesta maalista kera Tuchin. McNabb jäi ainoana plussalle ja oli miehekäs kieltämättä. Bonuksena vielä syöttö ainoaan maaliin. Merrill-Holden pari pelasi 17 minuuttia ja selvisi ilman suuria virheitä. Theodore laukoi viidesti ja oli ylivoimalla näkyvä, mutta se jokin wau-elementti puuttuu enkä tiedä tuleeko sitä edes koskaan. Luotettava kahden suunnan pelaaja hän on, mutta kyllä minä kaipaan jo Brännströmiä tuomaan viivapelaamiseen vielä suuremman uhan tai edes Miller voisi hiljalleen tervehtyä.

  Hyökkääjistä Pacioretty laukoi kahdeksan kertaa, Pirri seitsemän ja Joonatan viisi. Osumatarkkuus oli valitettavan heikko ja ainoa maalikin tuli kimmokkeesta. TOP6-hyökkääjien tehotilastot ovat karmeaa katsottavaa, sillä Pacioretty kirjasi lukeman -4, Stastny ja Tuch -3 sekä ykkönen -2. Toki kaksi viimeistä osumaa tuli tyhjiin eli periaatteessa ykkönen pelasi iltansa tasaviisikoin nolliin. Karlsson ei laukonut kertaakaan kohti maalia yli viiden minuutin YV-ajasta huolimatta, josta olen huolestunut. Hän on kuitenkin edelleen paras maalintekijä 15 osumalla 49 ottelussa. Kahdeksan edellistä ottelua ovat sujuneet kiikareilla, mikä ei saa jatkua nyt enää yhtään pidemmälle. Alaketjuista ei ole sen kummempaa sanottavaa. Nelosen anti hyökkäyssuuntaan jäi melko vähäiseksi. Kolmonen sai sentään muutaman paikan luotua Eakinin johdolla.
   
  Amerikanihme tykkää tästä.
 7. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Pitkän voittoputken jälkeen nyt sitten vähän heikompi vaihe menossa. Tuo ylivoiman heikkous huolestuttaa, samoin tosiaan ykkösketjun tehoilun puuttuminen. Taisi mennä myös Tuchin pisteputki poikki. Loukit tietenkin haittaavat vielä jonkin verran, joten katsotaan, miten tästä eteenpäin.

  Tuo Fleuryn maalimuuri kyllä nauratti. Kiitos siitä huomiosta.