Pelaaja-arviot 2018-2019
Arvosanat ovat suhteutettu odotusarvoon eivätkä niinkään absoluuttiseen tasoon.
Maalivahdit
#29 Marc-Andre Fleury 61gp 35W 21L 5OT, GAA 2.51, 91,3% / 7gp 3W 4L, GAA 2.70, 90,9%
- Schmidtin poissaollessa 20 ensimmäisestä pelistä Fleury oli harvoja valopilkkuja. Pelasi kauden ensimmäisellä puoliskolla paljon, jottei playoffviiva karkaisi liikaa. Maaliskuussa tuli pieni vamma, joka piti hänet pari viikkoa sivussa ennen pudotuspelejä, joissa otteet jättivät toivomisen varaa yhdestä nollapelistä huolimatta. Tarjosi siltikin mahdollisuuden voittaa lähes joka ilta keräten lopulta runkosarjassa viidenneksi eniten voittoja maalivahdeista. Viime kaudella torjuntaprosentti oli sekä runkosarjassa että playoffeissa 92,7%, joten ihan samalle maagisuuden tasolle Fleury ei yltänyt varsinkaan pudotuspeleissä, mutta häneen joukkue ei kaatunut. Viime kaudella annoin arvosanaksi 9.5, mutta nyt arvosana on 9-.
#30 Malcolm Subban 20gp 8W 10L 2OT, GAA 2.93, 90,2%
- Viime kaudella 22 ottelua, joista 13 voittoa. Tällä kaudella luvut hieman huononivat, kun Subban pelasi varsinkin alkukaudella paljon perättäisten päivien jälkimmäisiä pelejä kovia vastustajia vastaan edessään väsynyt kenttäpelaajisto, jolta ei apuja tullut, kun viidessä ensimmäisessä Subbanin startissa Vegas teki kuusi osumaa ja Subban hävisi ne kaikki, mutta sittemmin, kun pelaajistolta alkoi tulla apuja, Subbaninkin numerot paranivat. Sellaista kehitysharppausta ei nähty kuin olisi ehkä toivonut, koska torjuntaprosentti oli lähellä koko uran keskiarvoa, mutta tasaviisikkotorjuntaprosentissa ero Fleuryn vastaavaan kaventui huomattavasti viime kauteen verrattuna. Ajoittain maagisia sivuttaisliiketorjuntoja, mutta sitten toisinaan maskittomat rannelaukaukset uppoavat maaliin. Sopimus on katkolla, mutta eiköhän Subban tee jatkosopimuksen rajoitettuna vapaana agenttina ja toiveissa on, että ailahtelevaisuus vähenisi sekä ensi kaudella Subban pystyisi pelaamaan 25-30 peliä hyvällä tasolla. Viime kauden arvosana oli 8,5 ja nyt se on 7.
#33 Maxime Lagace 1gp 0W 1L, GAA 4.03, 87,1%
- Kauden ainoa ottelu tuli helmikuun alussa Carolinan vieraana, jossa päästi neljä omiin eikä vakuuttanut olemuksellaan. Viime kaudella kairasi 16 ottelusta kuusi voittoa, mutta tällä kaudella vastuu jäi tosiaan vähäiseksi, kun Fleury ja Subban pysyivät ehjinä, joten Lagace on farmimaalivahti jatkossakin, jos tekee jatkosopimuksen. Viime kaudella arvosana oli 7 ja nyt se on 5.
Puolustajat
#27 Shea Theodore 79gp 12+25=37, -4 / 7gp 1+7=8, +1
- Runkosarjassa Theodorella oli kolmanneksi eniten riistoja puolustajista koko sarjassa (82). Jos viime kauden finaaleissa Theodoren puolustuspelaaminen jätti paljon toivomisen varaa, tällä kaudella oman pään pelaaminen meni huimasti eteenpäin ja lisäksi Theodore teki organisaation puolustajien maaliennätyksen. Kauden loppupuolella hän pelasi yksinäisenä viivamiehenä Stastnyn ylivoimaviisikossa ja osoitti potentiaalinsa silläkin saralla jakamalla kiekkoa siipiin luotettavasti Stonelle ja Paciorettylle, joten ehkä Theodoresta voi kasvaa vielä ylivoiman luottohevonen, johon en vielä ennen kauden alkua uskonut. Pudotuspeleissä hän syötti eniten maaleja joukkueesta. Tasaviisikoin paineen alta pois tuleminen oli Theodoren pelaamisessa paras osa-alue. Schmidtin ohella joukkueen TOP2-puolustaja, joten arvosana on 9+, joka on massiivinen parannus viime kauden kahdeksikkoon.
#88 Nate Schmidt 61gp 9+21=30, +22 / 7gp 0+4=4, +2
- Merkitys joukkueelle paljastui, kun Schmidt oli poissa 20 ottelusta, joista Vegas voitti vain kahdeksan, mutta sen jälkeen 26 seuraavasta ottelusta voittoja tuli 19 ja tappioita varsinaisella peliajalla vain neljä. Plusmiinustilasto oli joukkueen paras ja pistetahti melko sama kuin viime kaudella, mutta maaleja syntyi neljä enemmän, vaikka pelejä oli 15 vähemmän kuin viime runkosarjassa. Pudotuspeleissä Schmidt ei ihan yltänyt viime kauden tasolle, mutta hänen ollessaan jäällä Sharks teki vain neljä maalia ja Vegas puolestaan kuusi, joten vastustajien tähtien nollaaminen onnistui kohtalaisesti. Arvosana TOP2-puolustajallemme on 9, joten arvosana putosi viime kaudesta puolikkaan verran.
#6 Colin Miller 65gp 3+26=29, +0 / 6gp 1+2=3, +1
- Ongelmana oli läpi kauden se, että lyöntilaukaukset olivat epätarkkoja, joten maalimäärä putosi paljon viime kauden kymmenestä osumasta. Lisäksi Miller penkitettiin runkosarjassa ensi kerran Vegas-urallaan, mutta se oli vain hyvä asia, sillä sen jälkeen runkosarjassa ja pudotuspeleissä Miller nosti tasoaan ja pelasi lähes yhtä hyvin kuin viime kaudella parhaimmillaan. Alkukaudesta ei kuitenkaan pystynyt läheskään täyttämään Schmidtin saappaita ykkösparin peliajalla, vaan oikea rooli varmistui kolmosparin YV-uhaksi. Pudotuspeleissä Millerin ollessa jäällä vastustaja sai 20.98 maalipaikkaa 60 peliminuuttia kohti ja tuo lukema oli sarjan paras kaikista puolustajista, joten omassa päässä hän oli luotettava pudotuspeleissä sekä sai myös tehoja aikaan runkosarjaa paremmin. Viime kaudella arvosana oli 9-, mutta nyt vain 7,5 johtuen runkosarjatehojen laskusta ja penkityksestä kesken kauden, joka tosin pelasti hänen kautensa, koska tasoa oli pakko nostaa ja niin tapahtui.
#3 Brayden McNabb 81gp 4+12=16, +11 / 7gp 0+1=1, +4
- Runkosarjatilastot olivat lähes identtiset viime kauteen verrattuna. Aloitti kauden Millerin parina, mutta Schmidtin palattua palasi yhteen hänen kanssaan, mutta loppukausi meni sitten Theodoren parina ja heidän yhteistyö toimikin kivasti. McNabb on mainettaan parempi kiekonliikuttaja ja viivapelaamisessa pidän siitä, että hän oivaltaa sen, milloin palauttaa kiekko ränniin ja milloin lähettää ohjuri maalille, jotka hän muuten saa hyvällä prosentilla blokkaajan ohi ollen siinä yksi joukkueen parhaista. Puolustajista taklaa puhtaimmin, josta antoi näytteitä pudotuspeleissäkin. Aiemmin listasin hänet neutraaliksi, mutta kyllä McNabbin voi jopa laskea lieväksi onnistujaksi omassa roolissaan. Teki pääosin hyvää työtä Engellandin kanssa alivoimalla läpi kauden, joskin turhan usein nimenomaan McNabbin puolelta tuli kuteja enemmän lävitse kohti Fleurya. Arvosana oli viimeksi 8+ ja nyt korotan sen 8,5:een, koska McNabb osoitti sen, ettei ollut yhden kauden ihme, vaan pystyy luutimaan TOP4-roolissa puolustavampana osapuolena. Tehotilastokin oli seitsemänneksi paras.
#15 Jon Merrill 57gp 3+12=15, +16 / 7gp 0+0=0, -1
- Yksi kauden suurimmista tason nostajista. Alkukaudella pelaaminen ei vielä toiminut Schmidtin poissaollessa ollen yhtä hirveää kuin viime kaudella, mutta sitten hän pääsi ryöstämään pelipaikan kolmosparista Holdenin ja Millerin ailahdellessa ja pitikin sen hallussaan kauden loppuun asti. Tehotilasto oli lopulta kolmanneksi paras ja Merrill pystyi pelaamaan yllättävän virheetöntä peliä sekä liikuttamaan kiekkoa paljon paremmin kuin viime kaudella paineen alta. Hyökkäyssuuntaan tehot paranivat rutkasti viime kauden kolmesta tehopisteestä 34 ottelussa. Arvosana oli viimeksi 7 ja nyt 9.
#22 Nick Holden 61gp 3+12=15, +5 / 1gp 0+0=0, -2
- Saapui Vegasiin paikkaamaan Sbisaa puolustavana puolustajana. Runkosarjatilastot olivat jopa kohtalaiset, mutta niitä varjostaa se, että menetti kauden edetessä paikkansa pelaavassa kuusikossa pienemmällä tilipussilla operoivalle Merrillille. Playoffeissa sai vastuuta avauskohtaamisessa menettäen kiekon kolmesti riistämättä kertaakaan, joten se peli oli yksinkertaisesti huono ja ansaitusti hän istuikin katsomossa loput ottelut. Sopimus olisi vielä ensi kaudeksi, mutta treidi ei ole poissuljettu vaihtoehto. Arvosana 7-.
#5 Deryk Engelland 74gp 2+10=12, -3 / 7gp 0+1=1, +2
- Viime kaudella teki peräti 23 tehopistettä pelaten uransa parhaan kauden, mutta taso laski valitettavasti melko paljonkin tällä kaudella. Jalkanopeus ei oikein riittänyt enää varsinkaan pudotuspeleissä ja virheitä tuli paljon kiireessä. Omassa päässä ei oikein saa enää tarpeeksi aikaan stoppeja laidoissa, kun vastustaja suojaa kiekkoa. Suurimmat avut olivat alivoimapelaamisessa McNabbin parina. Haluaisi kuulemma vielä jatkaa pelaamista, mutta roolin pitäisi olla silloin seitsemäs puolustaja tätä kautta halvemmalla (1,5 milj.) sopimuksella. Yksi ryhmän johtajista, mutta kaukalossakin pitäisi pystyä suoriutumaan vuotamatta. Missään nimessä en toivo näkeväni Engellandia enää Schmidtin parina ensi kaudella, vaan korkeintaan kolmosparissa rotaatiossa. Viimeksi arvosana oli 8, mutta nyt se putoaa lukemaan 7-.
#77 Brad Hunt 13gp 2+5=7, +3
- Huimat tehot vastuuseen nähden. Schmidtin poissaollessa sai toisinaan jopa YV-aikaa alkukaudella ja teki joitakin pisteitä. Varsinkin alkukaudella Hunt istui osin aiheettakin katsomossa, kun Merrill ja Holden koomailivat kokoonpanossa. Schmidtin palattua sitten vastuu pieneni niin paljon, että treidi tuli ajankohtaiseksi kahdeksantena puolustajana. Huntista jäi kuitenkin pelkästään hyviä muistoja ja hän oli hyvä liikuttamaan kiekkoa hyökkääjille eikä Vegasin systeemissä puolustuspään puutteetkaan liikaa näkyneet otteissa. Viimeksi arvosana oli 7+ ja nyt se olkoot tasan 7 vähäisen pelimäärän takia.
#4 Jimmy Schuldt 1gp 0+1=1, -1
- Sai debytoida runkosarjan päätöspelissä Kingsin vieraana. Syötti heti yhden maalin antamalla siniviivalta syötön syvyyteen maalin kulmalle Zykoville. Luistelu näytti ihan riittävältä, mutta puolustuspäässä ovat suurimmat puutteet. Kesällä fysiikkaa vain paremmaksi ja sitten syksyllä kamppailemaan paikasta NHL-miehistössä yhdessä Haguen ja Whitecloudin kanssa. Arvosana 7.
Hyökkääjät
#81 Jonathan Marchessault 82gp 25+34=59, +2 / 7gp 4+2=6, +1
- Tehot putosivat odotetusti viime kaudesta. Vietti pari pidempää jaksoa, jolloin teki yksittäisen maalin siellä täällä, mutta oli lopulta paras maalintekijä 25 osumalla, kun koko ketju paransi peliään kevättä kohden. Pudotuspeleissä kolme ensimmäistä peliä olivat hiljaisia, kunnes osui viimeisissä neljässä pelissä jokaisessa vieden seiskapelinkin jatkoajalle. Laukoo edelleen ahkerasti ja liikkuu sähäkäst sekä on luotettava myös omalla alueella. Arvosana oli viimeksi 10-, mutta nyt 8,5, kun varsinkaan pelintekijänä Marchessault ei ihan loistanut viime kauden tavoin, jolloin hän kasasi 48 syöttöpistettä peräti, mutta toisaalta Marchessault oli kuitenkin paras pistemies runkosarjassa, vaikka oli välillä varjojen mailla.
#71 William Karlsson 82gp 24+32=56, +1 / 7gp 2+3=5, +1
- Tehot putosivat odotetusti viime kaudesta. Kevättä kohden koko ykkösketjun peli parani ja Stonen tulon jälkeen vitja kasasi yhteensä yli 50 pistettä vajaassa 20 ottelussa, joten Karlssonkin pääsi yli 50 tehopisteen tälläkin kaudella ollen toiseksi tehokkain pelaaja. Teräsmiehenä on ainoana pelannut joka ottelun kahdella viime kaudella, joka on massiivisen positiivinen asia. Pudotuspeleissä sarjan alku on hiljainen, mutta viimeisessä neljässä pelissä oli Stonen ohella varmasti paras hyökkääjä. Seiskapelissä ilman muuta vieraiden paras kenttäpelaaja hurjalla kahden suunnan dominoinnillaan. Tuntui siltä, että oli vasta pääsemässä vauhtiin, kun kausi jo loppui. Alivoimalla Smithin kanssa loistavaa työtä läpi kauden. Viimeksi arvosana oli 10- ja nyt se putoaa reilun numeron verran eli annan 8,5.
#19 Reilly Smith 74gp 19+34=53, +13 / 7gp 1+5=6, +1
- Viimeksi arvosana oli 9,5, kun Smith oli pudotuspeleissä paras pistemies 22 pisteellä ja teki runkosarjassakin 60 pinnaa 67 pelissä. Tällä kaudella Smith ei missannut yhtä montaa peliä, mutta hänenkin tehonsa putosivat hieman. Joukkueen sisällä Smithia pidetään monipuolisimpana pelaajana, joka tekee pienet asiat parhaiten ja on siksi tärkeä tasapainottava pelaaja ykkösketjussa. Kauden keskivaiheilla tuhlasi paljon paikkoja, mutta kevättä kohden löysi maalijyvän ketjun yhteispelin parantuessa. Karlssonin kanssa alivoimapelaaminen oli hyvää läpi kauden ja he tekivät myös yhteensä seitsemän pistettä alivoimalla (Smith 4, Karlsson 3). Eakin pystyi myös kolmeen tehopinnaan alivoimalla, mutta Karlsson-Smith parilla oli aineksia vielä useampaankiin maaliin alivoimalla, sillä niin hyvin he pystyvät iskemään vastaan riistoista siniviivalla ja luomaan jopa 2v1-hyökkäyksiä lukemalla tilanteita oikein. Arvosana 8,5 kuten muillakin ykkösketjun jäsenillä, mutta heidän kautensa oikeastaan kulkivat käsi kädessä eli syksymmällä oli hankalampaa, mutta keväällä pelaaminen oli viime kauden kaltaista ja kemia löytyi taas.
#89 Alex Tuch 74gp 20+32=52, +13 / 7gp 1+1=2, +0
- Loukkaantui viimeisissä harjoituspeleissä missaten siksi runkosarjan alun, mutta palattuaan pelasi noin 40 peliä piste per peli -tahtia, kunnes tahti hiljalleen hyytyi ja Stonen tulon myötä pudotus kolmosketjuun romahdutti Tuchin tuotannon eikä pudotuspeleissäkään hän kyennyt antamaan tarvittavaa apua kärkiketjuille, vaan teki vain yhden maalin lukuisista paikoista huolimatta. Tuch otti kuitenkin harppauksen pelaajana eteenpäin 37 tehopisteen ja 15 maalin pelaajasta 20 maalin ja yli 50 pisteen laituriksi. Ensi kaudella toivon vain sitä, että Tuch pystyy siirtämään dynaamisuutensa vielä useammin tulostaululle eikä ailahtele, vaan pystyisi pelaamaan tasaisen tehokkaasti läpi kauden ilman pitkiä kylmiä jaksoja, joista hän on kärsinyt kahdella ensimmäisellä kaudella jossain vaiheessa, vaikka otteissa on ollut paljon hyvää. Ylivoimalla Tuch ei mielestäni operoinut yhtä hyvin maalinedustalla kuin viime kaudella. Viimeksi arvosana oli 9- ja nyt 8,5 loppukauden vaisuudesta johtuen.
#26 Paul Stastny 50gp 13+29=42, +14 / 7gp 2+6=8, +2
- Loukkaantui heti kauden alussa ja oli pari kuukautta poissa, mutta palattuaan pystyi olemaan lähes piste per peli -pelaaja, josta nostan hattua. Pudotuspeleissä sentteröi joukkueen tehokkainta yksikköä parhaalla aloitusprosentilla. Ylivoimalla Stastny ei ollut niin valovoimainen lätyttäjä kuin olisi voinut kuvitella, mutta vastapainona otti roolia sitten alivoimallakin. Ilman loukkaantumista oikeastaan arvosana olisi kiitettävä, mutta nyt sitä on pakko pudottaa hieman, joten annan arvosanaksi 9-. Tehotilasto oli muuten neljänneksi paras.
#21 Cody Eakin 78gp 22+19=41, +19 / 7gp 2+0=2, +1
- Teki piste- ja maaliennätyksensä, kun Stastnyn ja Haulan poissaollessa sai sentteröidä kakkosketjua alkukaudella. Plusmiinustilasto oli joukkueen kolmen parhaan joukossa. Harjoitusleiriltä alkaen pelasi tasaisen luotettavasti ja viimeisteli kiitettävällä varmuudella joukkueen parhaalla laukaisuprosentilla 18,5% eikä ollut enää viime kauden kaltainen väliinputoaja. Arvosana oli viimeksi 7,5, mutta nyt se on 9. Kausi päättyi tietysti surullisesti ulosajoon poikittaisesta mailasta Pavelskiin, mutta siitä ei voi Eakinia moittia liikaa. Alivoimalla Eakin oli edelleen tärkeä läpi kauden ja oli Stastnyn jälkeen vakiosenttereistä paras aloittaja.
#67 Max Pacioretty 66gp 22+18=40, -13 / 7gp 5+6=11, +1
- Runkosarja meni vihkoon, turha sitä on kiistää. Välillä Pacioretty oli palkkansa arvoinen, mutta liian usein jäi varjoon ja tuhlasi paikkoja laukomalla logoon ranteella. Kärsi lisäksi muutamasta pienestä vaivasta vähän väliä, joten 16 ottelua jäi väliin. Stonen tulo auttoi kaikkein eniten Paciorettya, joka nousi sille tasolle, jota jo ennen kautta toivottiin ja pudotuspeleissä hän sitten pystyikin olemaan tehokas Stonen ja Stastnyn rinnalla, josta nostan hattua, sillä välttämättä tuollainen tasonnosto runkosarjasta playoffeihin ei onnistu jokaiselta jätkältä varsinkaan, kun runkosarja uudessa seurassa ei sujunut toivotusti. Uskon, että ensi kaudella Pacioretty pelaa paremmin runkosarjassakin, kun vierellä on alusta asti laatua eivätkä ketjukoostumukset sotkeennu toivottavasti. Arvosana on 8, koska kauden tärkeimmissä peleissä Pacioretty oli kuitenkin parhaimmillaan.
#75 Ryan Reaves 80gp 9+11=20, +1 / 7gp 0+0=0, -1
- Uusi maali- ja piste-ennätys sekä uran ensimmäinen ylivoimamaali kauden saldona. Voitti runkosarjan taklaustilaston 305 mällillä. Reaves oli osa Vegasin timanttista nelosketjua alkukaudella. Kauden loppua kohden tehoilu väheni ja rooli muuttui kohti nolla-nollan pelaamista. Peliaikakin jäi välillä 6-7 minuuttiin erikoistilanteiden takia, joten siihen nähden tehot ovat hyvät. Sopimus on silti sen verran hintava, että saattaa vaihtaa kesällä maisemaa palkkakattopulmien takia ja tuskinpa Reaves enää ikinä toistaa tämän kauden tehojaan. En toki pistä pahakseni, jos Reaves pelaa sopimuksensa toisenkin kauden Vegasissa pitäen mehiläiset irti hunajasta kuten McPhee totesi ja siksi en pidäkään treidiä todennäköisenä. Arvosana oli viimeksi 7,5, mutta nyt se on 9+.
#73 Brandon Pirri 31gp 12+6=18, +7 / 1gp 0+0=0, +0
- Viime kaudella kaksi ottelua, kolme maalia ja arvosana 8. Tällä kaudella saatuaan kutsun ylös oli noin kymmenen pelin ajan tehokas jäätyän pisteittä vain kerran sekä jatkaen maaliputkeaan, mutta sitten viimeiseen 20 peliin tehoja syntyi vain 4+1, joten putosi kolmosketjusta ansaitusti ennen pudotuspelejä katsomoon. Seiskapelissä tuoreilla jaloilla oli hyvä, mutta vaikea on nähdä Pirrille roolia ensi kaudella, kun TOP9 on niin täynnä ja Pirrikin on todennut, että tärkein peruste vapaana agenttina seuran valinnassa on se, että missä hän pääsee pelaamaan NHL:ää eikä Vegasissa ole peliaikaa ainakaan toivottavasti tarjolla kuin satunnaisena stunttaajana, koska se kuuluisa peruspelaaminen ei vain riitä silloin, kun tehoja ei tule. Arvosana 7,5.
#40 Ryan Carpenter 68gp 5+13=18, -6
- Viime kaudella tehot 9+5=14 puolta vähemmällä ottelumäärällä, joten Carpenterin kausi oli lievä pettymys. Edelleenkin hän oli kohtalaisen luotettava pelaaja alaketjuissa, mutta anti ylöspäin heikkeni. Loukkaantui hetkeksi kauden keskivaiheilla otettuaan vastaan voimakkaan taklauksen Tampaa vastaan vieraissa, mutta toipui siitä melko pian pelikuntoon, muttei kuitenkaan mahtunut rosteriin pudotuspeleissä toisin kuin viime kaudella, jolloin Carpenter pelasi 17 pudotuspeliä keräten viisi syöttöä. Arvosana oli viimeksi 8,5, mutta nyt 6,5.
#92 Tomas Nosek 68gp 8+9=17, -10 / 7gp 0+0=0, -3
- Viime kaudella arvosana oli 8,5, kun Nosek teki käytännössä identtiset tehot runkosarjassa kuin tällä kaudella. Tällä kaudella niin hyvää arvosanaa ei antaa, koska Nosek ei onnistunut olemaan tarpeeksi tehokas kolmosketjun laidassa ja teki jopa vähemmän maaleja kuin Reaves ja yhtä paljon kuin Carrier, joten silloin kausi ei ole ollut missään nimessä onnistunut, koska kaksinumeroinen maalimäärä oli vähintä, jota sopi odottaa. Alivoimalla Nosek muodosti edelleen Bellemaren kanssa tärkeän ykkösalivoimaparin eikä vuotanut sillä osa-alueella, mutta hyökkäyspotentiaali jäi lunastamatta, joten arvosana on vain 7. Stanley Cupin finaaleissa Nosek teki eniten maaleja Vegasille, mutta nyt Sharksia vastaan Nosek jäi jopa kiikaritehoille.
#41 Pierre-Edouard Bellemare 76gp 6+9=15, +2 / 6gp 0+0=0, +0
- Alkukaudella Bellemare loisti nelosketjunsa kanssa, mutta kauden edetessä nelosketju ei enää pystynyt tehoilemaan samaan malliin ja pudotuspeleissä tehot jäivät sitten ihan kokonaan piippuun, vaikka ketju saikin paineistettua Sharksin alakertaa sekä luomaan kulmapelejä. Tehot ovat hyvin lähellä viime kauden vastaavia, joten Bellemare säilytti siten tasonsa ja oli myös alivoimalla tärkeä blokkaaja Nosekin rinnalla. Arvosana oli viimeksi 8,5 eikä sitä hirveästi voi laskea, vaikka kauden loppua kohden ketjun anti ylöspäin vähenikin, joten annan arvosanaksi taas 8,5.
#24 Oscar Lindberg 35gp 4+8=12, +3
- Merrillin tavoin paransi paljon pelaamistaan viime kaudesta ja oli jopa luotettava alaketjujen rotaatiopelaaja, joka ei enää vuotanut, vaan Gallant peluutti häntä välillä lopussakin jäällä puolustamassa johtoa. Viime kaudella arvosana oli vain 6,5, kun Lindberg teki 9+2=11 tehot reilussa 60 ottelussa, mutta nyt samat tehot syntyivät lähes puolta vähemmällä ottelumäärällä ennen siirtoa Ottawaan, joten arvosana on 8.
#61 Mark Stone 18gp 5+6=11, +4 / 7gp 6+6=12, +2
- Stonen tultua Vegas voitti kuusi peliä putkeen ja varmisteli sillä lopullisesti pudotuspelipaikkansa. Stone nosti ylivoiman tasoa omalla esimerkillään eli hän syötti kiekkoa paljon yhdellä kosketuksella terävästi. Runkosarjassa kuitenkin positiivisen alun jälkeen Stone hetkeksi vajosi tehojen puolesta pimentoon, kunnes sitten pudotuspeleissä mies oli täyttä rautaa Paciorettyn ja Stastnyn rinnalla. Harmillisesti hänen syötöstään Sharks käänsi pelin pystyyn ja teki seiskapelin voittomaalin jatkoajalla, joten Stone oli viimeinen kultainen ritari, joka koski kiekkoon tällä kaudella. Arvosanaksi muodostuu kuitenkin hyvien pudotuspelien ansiosta 9+.
#28 William Carrier 54gp 8+1=9, -4 / 7gp 0+0=0, -1
- Viime kaudella Carrier pelasi vain 37 ottelua ja nytkin loukkaantumiset piinasivat, joten pelimäärä oli vain 54. Alkukaudella pysyi terveenä ja oli osana joukkueen parhaiten toimivinta koostumusta nelosketjua Schmidtin poissaollessa. Teki oman maaliennätyksen ja kirjasi koko sarjassa neljänneksi eniten taklauksia (277) vajaasta kaudesta huolimatta, mutta urheilijan tärkein kyky on säilyä terveenä, joten siksi arvosana on vain 8+, kun se oli viime kaudella 7,5. Pudotuspeleissä toki Carrier rouhi Reavesin kanssa ihan hyvin ja kykeni pitämään painetta Sharksin alueella jäällä ollessaan painostamalla vastustajan puolustajia.
#56 Erik Haula 15gp 2+5=7, +1
- Kahdeksaan ensimmäiseen peliin vain tehot 1+0 ja voittomaali Minnesotaa vastaan vieraissa pilkkukisassa kauden toisessa ottelussa. Seitsemässä viimeisessä pelissä Haula oli jo parantamassa tahtiaan 1+5=6 tehoilla, kunnes Marleaun taklaus Torontoa vastaan päätti kauden polven vääntyessä ikävästi taklausta vastaanottaessa. Leikkauksen jälkeen kuntoutus sujui niin hyvin, että kolmen viikon päästä Haula olisi voitu nähdä jo pelaamassa. On siis otaksuttavaa, että Haula ei juuri joudu tekemään kompromisseja kesäharjoittelussa, vaan pääsee terveenä syksyn harjoitusleirille. Vajaasta kaudesta johtuen arvosanaksi 6,5, kun viime kaudella arvosana oli 9. Toivon vain, että hän ei joudu pelinappulaksi kesällä, vaan sentteröisi kolmosketjua ensi kaudella, koska en millään usko Eakinin yltävän tämän kauden tehoihinsa uudelleen ja Haula pystyisi olemaan hyödyllisempi Tuchille ja ehkä Guseville kuin enemmän puolustusorientoitunut Eakin. Runkosarjassa Haulan puuttuminen näkyi varmasti osin myös ylivoiman takkuisuudessa, koska viime kaudella Haula teki paljon maaleja maalin edestä ohjaamalla ja tällä kaudella saman roolin pelaajaa ei löytynyt edes Tuchista.
#38 Tomas Hyka 17gp 1+3=4, -2
- Pörräsi energisesti alkukaudella saatuaan kutsun ylös, mutta tehot jäivät piippuun paikoista huolimatta, jonka takia ei saanut enää uutta mahdollisuutta ylhäällä, vaan kausi on jatkunut sittemmin AHL:ssä. Kesällä Hyka on rajoitettu vapaa agentti, mutta saapa nähdä, että vieläkö hän jää organisaatioon, koska hyökkäyksen TOP9-rooliin on todella vaikea murtautua. AHL:ssä hän on ollut joukkueensa parhaita pelaajia ja olisi siten tärkeä syvyyspelaaja halvalla sopimuksella ensi kaudellakin kenties. Arvosana oli viimeksi 7, mutta nyt pudotan sen lukemaan 6,5, koska Hyka ei lunastanut minun hänelle asettamia odotuksia kolmosketjun laiturin roolin nappaamisesta. Syksyllä 2018 Hyka oli kuitenkin harjoituspelien paras pistemies, mutta varsinaiset NHL-näytöt ovat jääneet tekemättä väläytyksistä huolimatta. Kiihtyvyys on hyvä, mutta tulosta ei vain tule pehmeistä käsistä huolimatta.
#7 Valentin Zykov 10gp 2+0=2, -3
- Laukausprosentti oli viidenneksi paras eli 16 kudilla Zykov taikoi kaksi maalia. Kädet ovat kyllä pehmeät, mutta muut osa-alueet eivät ole sillä tasolla, että olisi ansainnut vakioroolin kokoonpanossa. Esimerkiksi runkosarjan päätöspelissä Kingsia vastaan lahjoitti kaksi maalia löperöillä oman alueen ratkaisuilla. En myöskään havainnut riittävää kurinalaisuutta luistelussa omiin päin. Viime kauden waiverpoimintaan Carpenteriin verrattuna epäonnistunut haku toistaiseksi, mutta AHL:n maalikuninkaalla on kuitenkin mahdollisuus läpimurtoon ensi kaudella, jos hän tekee kesällä oikeita asioita. Ikärakenteen takia Zykovin läpimurto olisi suotava asia. Halpa sopimus on vielä voimassa ensi kauden, joten palkkakattopulmien takia Zykov pysynee organisaatiossa. Arvosana 6.
#23 Daniel Carr 6gp 1+0=1, -1
- Hykan jälkeen sai toisena farmipelaajan kutsun ylös muutamaksi otteluksi, mutta ei suoriutunut juuri paremmin. En oikeastaan muista enää yhtään mitään Carrista, vaan hän oli tasaisen harmaa. AHL:ssä peli kulki ja hänet valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta vaikea on nähdä roolia ylhäällä kuin korkeintaan nelosketjussa ensi kaudella, jos tekee jatkosopimuksen halvalla. Arvosana 6-.
Yhteenveto:
Theodore 9+
Reaves 9+
Stone 9+
Schmidt 9
Eakin 9
Merrill 9
Fleury 9-
Stastny 9-
Karlsson 8,5
Marchessault 8,5
Smith 8,5
Tuch 8,5
McNabb 8,5
Bellemare 8,5
Carrier 8+
Pacioretty 8
Lindberg 8
Miller 7,5
Pirri 7,5
Nosek 7
Subban 7
Hunt 7
Schuldt 7
Engelland 7-
Holden 7-
Haula 6,5
Carpenter 6,5
Hyka 6,5
Zykov 6
Carr 6-
Lagace 5
Stonen kausi jatkuu MM-kisoissa Kanadan paidassa. Karlssonillakin olisi ymmärtääkseni halua pelata haastattelujen perusteella, mutta jatkosopimus on edelleen tekemättä. Siksi veikkaankin, että McPhee ja Karlsson pääsevät yhteisymmärrykseen nopeasti kuten McPhee vihjaili lehdistötilaisuudessa, jolloin Karlsson pääsisi kisoihin. Luulen siis, että jo viikon sisään julkistetaan Wiljamin jatkosopimus.