Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
35/82 Wahlströmin jalanjäljissä Madison Square Gardenilla

Kokoonpanossa Rangersia vastaan oli rutkasti muutoksia. Reaves ja Engelland olivat poissa ja heidän tilallaan olivat kokoonpanoon palannut Pacioretty sekä Merrill. Pacioretty otti paikkansa kakkosesta Tuchin ja Stastnyn rinnalla. Kolmosessa olivat Lindberg, Eakin ja Carpenter sekä nelosketjussa Carrier, Bellemare ja Nosek, joten nelosketju oli siinä muotissa kuin valtaosan viime kaudesta. Puolustuksessa ykköspari oli sama, mutta Theodore pelasi Holdenin kanssa ja Merrill Millerin. Fleury jatkoi maalivahtina.

Eva Wahlström oli edellisiltana lämmittänyt areenan tunnelman sähköiseksi, joten odotin kiihkeää jääkiekko-ottelua. 40 sekunnin kohdalla Pacioretty laukoi maalille oikealta kaarelta ja Stastny nosti rystyltä läheltä yli. Rangers meni johtoon toisella minuutilla, kun Buchnevichin lätty oikeasta laidasta vastaiskun päätteeksi tavoitti Skjein lavan takatolpalta yli heittäytyvän McNabbin Schmidtin poljettua alas liian myöhään. Maalin voi laittaa eniten nimenomaan Schmidtin piikkiin, joka pinchasi turhan uhkarohkeasti ja vuoti sitten siniviivalla Rangersin nepatessa kiekon laitaa pitkin eteenpäin Buchnevichille. Kakkosketju sai tämän vuoksi miinukset nimiinsä. Stastny oli toki myös osasyyllinen hävittyään kamppailun laidassa ennen Schmidtin vuotamista. Ajassa 3:26 Marchessault sai jäähyn huitomisesta, joten kotijoukkue sai illan ensimmäisen ylivoiman. Alivoimaparit olivat normaalit Karlsson-Smith, Eakin-Carpenter ja Bellemare-Nosek eli Stastny lienee sitten tarvittaessa vain korvaaja jollekin edellämainitusta kuusikosta, jos heistä joku on jäähyllä. Puolustajista jäällä olivat McNabb-Schmidt ja Holden-Merrill parit. Rangers ei juuri saanut mitään aikaan, vaan varsinkin jälkimmäisellä minuutilla Vegas teki ainakin kolme purkua perättäin.

Vasta yhdeksän minuutin kohdalla Rangers sai toisen laukauksen kohti maalia, kun Andersson laukoi vasemmalta pienestä kulmasta. Fleury pudotti kiekon eteensä, mutta puolustajat onneksi siivosivat laatan pois maalin edestä. Juuri ennen erän puoliväliä puolestaan Karlsson oli tasoittaa ottelun, mutta Lundqvist otti näyttävän tuplatorjunnan. Pionk syötti päädystä suoraan keskelle Karlssonin lapaan, joka laukoi ensin puolustajan jaloista päin Lundqvistia slotista ja sitten reboundin maalin vasemmalta kulmalta ruotsalaisen kuninkaan venyneeseen patjaan, joten kauden 14. osuma jäi vielä syntymättä.

Hetkeä myöhemmin Vegas pääsi ylivoimalle, kun Hayes joutui istunnolle niitattuaan Schmidtin selästä laitaan siniviivalla. Ykkösylivoima oli jälleen muuttunut. Ykkösketjun lisäksi siinä pelasivat Pacioretty ja Miller eli Smith otti Tuchin roolin maskimiehenä, Karlsson oli vasemmassa siivessä ja Pacioretty keskellä. Minuutin jälkeen kiekko saatiin maaliin, kun Marchessault syötti oikealta viivaan Millerille, joka laukoi blokin ohi niukasti maalin ohi vasemmalta. Kiekko pomppasi päädystä maalin yli Lundqvistin selän taakse ja tämä potki kiekon omiin Smithin ollessa hämmentämässä myös mailoineen maalilla. Maali merkittiin lopulta Smithille ja syöttöpisteet Millerille sekä Joonatanille. Reilut seitsemän minuuttia ennen erän loppua Carrier vuorostaan joutui jäähylle keskialueen koukusta. Paras paikka oli Pionkin viivavedon jälkeinen ohjuri, jonka Fleury vangitsi alleen ja Golden Knights selvisi taas melko vaivatta. 15 minuutin pelin jälkeen laukaukset olivat 5-10 ja blokkaukset 10-1.

Neljä minuuttia ennen erän loppua Rangersin paras ketju loi maalipaikan kulmarallista, kun Buchnevich syötti kulmasta slottiin ja Hayes laukoi ykkösellä, mutta McNabb taisi saada lavan väliin. Joka tapauksessa kakkosketju oli taas omissa pyörimässä, mutta kun he saivat kiekon toiseen päätyyn, Pacioretty syötti rystyltä oikeasta kulmasta b-pisteiden väliin ja Tuch laukoi ykkösellä jaloista Lundqvistin patjaan. Viimeisellä minuutilla Smith oli taas hyvin maalin edessä maskissa, kun Holden laukoi viivasta one-timerin Theodoren levityksestä, mutta veto osui patjaan. Puoli minuuttia myöhemmin 2v2-hyökkäyksestä Stastny syötti puolustajan jalkojen välistä oikeasta laidasta takatolpalle, mutta Pacioretty ei aivan ylettynyt kiekkoon. Kyseessä olisi ollut todellinen kohokohtamaali upean syötön takia. Viisi sekuntia ennen loppua puolestaan Vegas hyökkäsi uudestaan keskialueen yli ja Schmidt sai kiekon keskikaistalle Stastnylle. Nate kuljetti alueelle ja kaatui sitten Rangersin pelaajien mailoihin. Hän nousi hitaasti ylös ja liukui pukukoppiin vaivalloisesti, mutta jouduin jännityksellä odottamaan, että palaako hän toiseen erään täydessä kunnossa. Laukaukset avauserässä olivat 7-15 ja blokit 11-2. Rangersin syöttöketjut olivat melko onnettomia pl. Hayesin ketju, joka oli ihan jees. Vierailta kärkiketjut loivat paikkoja, mutta maali tuli ylivoimalla. Vegas oli ehkä lievästi pelin päällä, vaikka ei sekään jatkuvia kulmaralleja saanut aikaan. Fleurylle erä oli taas hankalahko, kun tilanteita oli melko harvakseltaan.

Toinen erä alkoi kahdella ykkösketjun pitkällä kiekolla. Vieraiden ensimmäinen tilanne oli kolmannen peliminuutin Lindbergin laukaus vasemmalta b-pisteeltä Eakinin kaivettua laidasta kiekon hänelle, mutta Lundqvist torjui ylävartalollaan kiekon kulmaan. Reilun minuutin päästä Theodore avasi pystyyn Bellemarelle vasempaan laitaan. Rangersilla oli vaihto kesken, joten Vegas sai 3v1-hyökkäyksen. Bellemare laukoi itse vasemmalta takapatjaan puolustajan peittäessä syöttöä. Rebound jäi maalin eteen Nosekille, joka ei saanut kiekkoa survottua sisään avopaikasta. Viiden minuutin pelin jälkeen Marchessault nappasi irtokiekon omalla alueella laidassa ja avasi pystyyn hyökkäyssiniselle Karlssonille Hayesin lavan läpi. Wiljami pääsi läpi, mutta taas maanmies veti pidemmän korren sulkemalla längit patjoillaan, joten suora laukaus ei uponnut. Minuutin päästä kiekko saatiin maaliin, kun kakkosketjun päätylautakarvaus tuotti riiston. Tuch syötti päädystä maalin eteen Paciorettylle, joka laukoi patjaan, mutta vei reboundin maalin sivuun vasemmalle ja syötti sitten takaviistoon maalin eteen liukuneelle Stastnylle, joka sai putata kiekon tyhjiin Lundqvistin oltua peittämässä etutolppaa. Näin ollen Stastny avasi vihdoin maali- ja pistetilinsä Kultaisena Ritarina. Rangersin puolelta miinusta Skjeille ja DeAngelolle puolustajista, kun molemmat seurasivat Paciorettya kiekollisena eivätkä huomanneet Stastnya ollenkaan maalin edessä. Mukavaa, että amerikkalaispelaajien ketju sai heti onnistumisen oltuaan ensi kerran yhdessä.

Kahdeksan minuutin jälkeen vuorostaan Rangers sai jotain aikaan, kun Skjei laukoi viivasta maskitta päin Fleurya. Grafiikan tarjoamat maalipaikat olivat 5-15 29 minuutin jälkeen ja laukaukset 11-21. Yhdeksän minuutin jälkeen Tuch ryösti päädystä kiekon Pionkilta takakarvaamalla ja syötti maalin eteen Paciorettylle, joka sai rauhassa tähdätä ja laukoi sitten tulisen ranteen kohti oikeaa kulmaa, mutta Lundqvist tuli vastaan torjuen vedon. Tuomarit vihelsivät pelin nopeasti poikki, vaikka kiekko sitten tippui Lundqvistin taakse ja Tuch olisi saanut siirtää sen tyhjiin. Ottelun puolenvälin jälkeen Lundqvist jatkoi huippuiltaansa, kun Carrier luisteli vasenta laitaa irtokiekon perään. Kaksi pelaajaa tuli häneen kiinni, joten tilaa jäi takaviistoon, jonne Carrier kaapi kiekon rystyltä. Merrill pääsi nokikkain Lundqvistin kanssa, mutta kämmenrystynosto ei tehonnut. Jälleen huipputorjunta, mikä piti Rangersin elossa, vaikka pelitapahtumien valossa 1-5 lukemat eivät olisi olleet vääryys tässä kohdin.

Seuraavaksi Theodore laukoi vasemmasta laidasta siniviivasta 32. minuutilla ja Karlsson oli slotissa ohjaamassa jään kautta kohti oikeaa takakulmaa, mutta Lundqvist veti neljännen kerran pidemmän korren koppaamalla kiekon hanskaansa hyvillä reflekseillä. Seuraavassa vaihdossa Smith otti jäähyn hyökkäyspään kulmassa, kun karvatessaan hän kaatoi Pionkin, joka meni nurin hieman helposti. Tuhlailu kostautui, kun Hayes syötti laidasta viivaan ja Zibanejad pommitti kiekon vasempaan yläkulmaan. Carpenter oli huonosti sijoittunut blokissaan ja veto meni aivan yläkulmaan, joten Fleury ei yltänyt siihen. Eakin puolestaan ei saanut katki Hayesin syöttöä viivaan, kun häntä siirreltiin Zuccarellon ja Hayesin toimesta oikeassa laidassa ennen ratkaisevaa passia viivaan. Golden Knights ei mennyt paniikkiin, vaan nelosketju vei vieraat uudestaan johtoon ajassa 33:12. Carrier riisti keskialueella takakarvaamalla kiekon Anderssonilta. Seurauksena oli 2v1-hyökkäys hyökkäyssiniviivalta kohti maalia. Nosek syötti vasemmalta takaisin Carrierille, joka naulasi oikealta puolelta kiekon vasempaan yläkulmaan kauden seitsemännellä maalillaan, joka on käsittääkseni Carrierin yhden kauden uusi ennätys. Laukaukset olivat erässä 7-12 ennen viittä viimeistä minuuttia.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Marchessault riisti keskialueella kiekon taklaamalla. Smith ylitti sinisen keskeltä ja syötti sitten oikeaan laitaan Karlssonille, jonka one-timer pysähtyi yllättäen Lundqvistiin taas kerran. Seuraavassa vaihdossa Carrier punnersi päädyssä sen verran vahvasti, että DeAngelo roikkui itsensä jäähylle. Ykkösviisikko ei saanut mitään aikaan, joten jääaikaa sai myös kakkosviisikko, joka oli muodossa Theodore-Schmidt-Stastny-Lindberg-Tuch, mutta summeri soi ennen kuin sekään sai laukauksia maalille, joten tauolle mentiin 2-3 lukemissa. Laukaukset toisessa erässä olivat 10-13. Vegas hallitsi varsinkin ensimmäistä varttia, mutta tuhlaili urakalla, vaikka kaksi kiekkoa saatiin ohi Lundqvistin. Rangersin ainoa uhka oli ylivoima ja sillä se saikin maalin tehtyä. Tasaviisikoin se laukoi pari kertaa laidasta tai viivasta vaarattomasti. Lundqvistin ansiosta ero oli vain maalin verran päätöserään lähdettäessä.

Päätöserää oli pelattu pari minuuttia, kun Theodore syötti vasemmasta laidasta sinisen jälkeen oikeaan laitaan Carpenterille, jolla oli vapaa väylä, mutta laukaus kohti etuyläkulmaa pysähtyi hanskaan. Lindbergin liike keskikaistalla pystyyn kiinnitti Rangers-pelaajien huomion luoden tilan Carpenterille. Minuutin päästä nelosketju pääsi 3v1-hyökkäykseen, mutta kiekko karkasi Nosekilta oikeaan kulmaan ja sieltä rystykääntö ei enää tavoittanut takatolpan Carrieria. Rangers tuli tasoihin seuraavasta hyökkäyksestä kolmen ja puolen minuutin kohdalla, kun Hayes kaivoi keskialueella kiekon vasemmassa laidassa Smithilta Kreiderille, joka ylitti sinisen ja pommitti ranteella yläkulmaan vasemmalta kaarelta. Schmidt ei aivan ehtinyt saamaan mailaa väliin ja Fleury oli voimaton vastaantulostaan huolimatta laukauksen ollessa millintarkka. Vajaan kuuden minuutin kohdalla Carpenter pyörähti maalin takana vapaaksi Skjeilta ja kaatui. Luulin, että Vegas sai ylivoiman, mutta samalla Lindberg oli tönäissyt poikittaisella maalin edessä DeAngelon kumoon, joten kotijoukkue pääsi Vegasin sijasta hakemaan johtomaalia ylivoimalla. Zibanejadin viisikko pyöritti koko kaksiminuuttisen, mutta Fleury kesti. Parhaat paikat olivat vasemmassa siivessä nimenomaan Zibanejadilla, joka laukoi kahdesti ranteella yli ja kerran suti takatolpalla reboundin patjaan. Lisäksi lopussa Kreider laukoi maalin edestä ohi maalin.

Päätöserän puolivälissä laukaukset olivat 8-5 Rangersin ylivoiman myötä. 11. minuutilla Zuccarello syötti sinisen jälkeen keskeltä kohti maalia, mutta Chytil ei osunut ilmassa kiekkoon, joten Fleury ohjasi patjoillaan sen kulmaan. Kuusi minuuttia ennen loppua tapahtui molemmissa päissä. Ensin Tuch laukoi oikealta pienestä kulmasta takapatjaan ohitettuaan puolustajan laitaneppauksella, mutta kiekko ei ihan pompannut Paciorettyn lapaan maalin edessä. Vastaiskusta DeAngelo sai syötön vasempaan laitaan ja laukoi one-timerin, jonka Fleury ryösti hanskallaan. Päätöserän vedot olivat 12-6 viimeiselle mainostauolle mennessä vartin kohdalla. Hetken päästä Staal laukoi viivasta patjaan ja Chytil oli taas maalilla osuen tällä kertaa kiekkoon, mutta veto meni ohi maalin. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua puolestaan Tuch punnersi oikeasta laidasta suorahyökkäyksestä vetopaikkaan ohi Claessonin, mutta rannelaukaus kohti etuyläkulmaa meni päätypleksiin. Puoli minuuttia myöhemmin Nosek laukoi vasemmalta kaarelta Lundqvistin hanskaan Carrierin syötettyä vasemmasta laidasta voitetun päätypelin jälkeen. Minuutti ennen loppua vielä Smith ja Marchessault laukoivat kulmarallin aikana pienistä kulmista kohti maalia tuloksetta, joten toistamiseen peräjälkeen edessä oli jatkoaika.

Toistamiseen myös Vegas oli hukannut kahden erän jälkeisen johdon, joten jatkoajalla oli entistäkin suurempi symbolinen merkitys, koska ennen vieraskiertuetta saldo oli 12-0-0 40 minuutin johdetuissa otteluissa. Karlsson-Smith-Schmidt kolmikko aloitti Pionk-Hayes-Kreider kolmikkoa vastaan, mutta heidän puoliminuuttisen aikana Rangers hautoi kiekkoa omassa päässä. Puolen minuutin päästä Theodore kikkaili viivasta slottiin ja nosti lopulta rystyltä yli maalin soolon päätteeksi. Toisessä päässä Zuccarello laukoi vasemmalta pienestä kulmasta ohi takakulmasta 3v2-hyökkäyksestä Zibanejadin syötöstä. Lopullinen ratkaisu saatiin ajassa 62:11, kun oman alueen riiston jälkeen Tuch siirsi Rangers-pelurin sivuun luoden 2v1-hyökkäyksen. Stastny malttoi löytää syöttöväylän oikeasta laidasta takatolpalle Tuchille, joka otti kiekon haltuun ennen vetoa, jotta Lundqvist ehti jäihin ja nosti sitten tolpan kautta kiekon sisään! Millerille kakkossyöttö.

Fleurylle voittopeli. Pari erää olivat vaikeita, mutta päätöserässä hän piti Vegasin elossa. Hyökkääjistä kehut kaksi pistettä keränneille Tuchille ja Stastnylle. Stastny oli paljon paremmin pelissä kiinni kuin Devilsiä vastaan ja "All American" -ketju sai heti kaksi onnistumista, mikä on tärkeää tulevaisuutta ajatellen. Nelosketju toimi vanhassa koostumuksessaan hyvin ja olisi voinut osua enemmän kuin kerran. Ykkösketjusta Karlssonille kiikarit lukuisista huipputonteista huolimatta, mistä annan miinusta. Tehotilastokin jäi pakkaselle, kun Smithin maali oli ylivoimalla. Vähintään neutraaliin lukemaan olisi pitänyt siis päästä, koska Karlsson tuhlasi niin paljon, mutta varianssi ei kohdellut tällä kertaa hyvin, joten ei voi olla liian negatiivinen, kun paikkoja kuitenkin syntyi. Kolmosketjussa Eakin oli vähän näkymätön toistamiseen ja uusvanha rooli näyttää olevan sama kuin viime kaudella eli hän ei oikein erotu tuossa kolmosen keskellä, vaan nyt laiturit Lindberg ja Carpenter olivat enemmän esillä päätypeleissäkin painien kiitettävästi. Toivottavasti Eakin löytää vielä saman hurmoksen kuin alkukaudesta eikä vajoa viime kauden tehottomuuteen.

Puolustajista Millerille kaksi syöttöä ja tehotilastoon +2 Merrillin tavoin, joka pelasi kuukauden tauon jälkeen ja selviytyi virheittä. Alivoimalla korvasi Engellandin ihan hyvin. Ykköspari otti omiinsa molemmat maalit tasaviisikoin. Schmidtin piikkiin meni ensimmäinen ja toinenkin puolittain. Tehotilasto jäi sekä McNabbilla että Schmidtilla pakkaselle. Kakkospari Theodore-Holden selviytyi puhtaasti lukemalla +0. Theodorelta odotan enemmän kuin yhden laukauksen maalia kohti. Jatkoajalla hän toki näytti osaamistaan pujottelemalla vetopaikkaan.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
36/82 Bobrovski vs. Subban

Fleury sai vihdoin lepovuoron 13 perättäisen pelin jälkeen. Reaves palasi nelosketjuun ja Engelland pakistoon, joten puolustajaparit normalisoituivat ja Nosek palasi kolmosketjuun saaden rinnalleen Eakinin ja Lindbergin eli Carpenter oli terveenä sivussa.

Ensimmäisen viisiminuuttisen paras paikka oli Atkinsonilla takatolpalla, mutta McNabb sitoi hänet irti kiekosta Duclairin syötettyä slotista Atkinsonia kohti eikä laukaus onnistunut kunnolla. Toisessa päässä Pacioretty laukoi kertaalleen vasemmalta maskitta Bobrovskin rintapanssariin. Peli oli tarkkaa ja pyöri laidoissa molempien puolustaessa vain keskustaa omalla alueella. Kahdeksan minuutin kohdalla Marchessault ylitti sinisen ja yritti syöttää puolustajien taakse leikanneelle Karlssonille, mutta syöttö katkottiin ja läpiajo jäi syntymättä. Juuri ennen erän puoliväliä Duclair pääsi läpiajoon, mutta Subban pysyi mukana harhautuksessa ja pakotti Duclairin kämmenellä liian pieneen kulmaan. Tilanne syntyi, kun Tuch syötti kulmasta ristiin painottomalle puolelle hiipineelle McNabbille, mutta tämä ei saanut pomppivaa syöttöä haltuun, joten peli kääntyi omiin ja Schmidt joutui yksin puolustamaan kahta pelaajaa päästäen Atkinsonin syötön lävitseen Duclairille.

12 minuutin pelin jälkeen laukaukset olivat vain 2-3, mikä kertoo hyvin pelistä kaiken. Tiukkoja kaksinkamppailuja päädyssä ja laidoissa, joista kumpikaan ei päässyt maalipaikoille. 13. minuutilla Anderson kuitenkin punnersi laidasta slottiin, mutta matala laukaus meni vasemmalta ohi. 16. minuutilla Duclair vapautti ketjutoverit 2v1-hyökkäykseen Engellandin pinchattua liian syvälle. Theodore puolusti syötön pois, joten Atkinson laukoi itse vasemmalta ja Subban torjui patjallaan. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Jenner ryöväsi kiekon päädyssä ja syötti maalin eteen, johon Nutivaara nousi ja laukoi patjaan sekä reboundin sivuverkkoon. Samalla Lindberg kaatoi maalin edessä Sedlakin, joten Blue Jackets pääsi ylivoimalle. Kotijoukkueen molemmat viisikot saivat kuviot kuntoon, mutta ainoa paikka oli Atkinsonin kuti pienestä kulmasta oikealta vastakiekkoon, jonka Subban liimasi syliinsä. Hyvin tasainen erä, jossa miehet liimattiin laitoihin kummassakin päässä tehokkaasti. Laukaukset olivat lopulta 8-7. Subban otti pari erinomaista torjuntaa, mutta Bobrovskille riittivät perustorjunnat.

Toisen erän ensimmäinen paikka oli Andersonin kuti vapaasti vasemmalta b-pisteeltä patjaan ja perään nähty vanhanaikaisyritys. Ensimmäistä paikkaa edelsi hieno haltuunotto ilmassa siniviivalla. Ajassa 2:40 puolestaan Hännikäinen laukoi ranteella tulisesti sinisen jälkeen, mutta maskia ei ollut, joten Subban ohjasi patjallaan vain kiekon kulmaan. Viiden minuutin kohdalla Björkstrand syötti vasemmasta kulmasta takatolpalle, mutta Miller piti Sedlakin lavan lukittuna eikä päästänyt tätä puttaamaan tyhjiin. Kahdeksan minuutin kohdalla puolestaan Dubois laukoi oikealta kaarelta, mutta Subban torjui ja vangitsi reboundin alleen. Laukaukset olivat 7-2 maalia kohti erän puolivälissä eikä Vegasin hyökkäyspeli ottanut kulkeakseen toisin kuin kotijoukkueella, joka vyöryi keskialueen yli kiekollisena useamman kerran. Columbus loi paikkoja myös paljon päätypeleistä maalin eteen, mutta Subban torjui nuo vastakiekkoyritykset onnistuneesti.

Ottelun puolenvälin jälkeen Hännikäinen väläytteli taas murtauduttaan oikeasta laidasta maalipaikkaan, mutta veto pienestä kulmasta päätyi kilpitorjunnaksi. Minuutti myöhemmin Jones nousi viivasta ja kilautti tolppaan keskeltä Atkinsonin tarjoiltua vasemmasta laidasta paikan. Sitä ennen samassa vaihdossa Dubois pyöritti Engellandia kulmassa ja nousi röyhkeästi maalille, mutta viimeistely ontui Subbanin edessä. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Vegas loi pitkästä aikaa puolittaisen paikan, kun Eakin syötti vasemmasta laidasta maalille suoraluistelusta, mutta Nosek oli sidottuna ajaessaan maalille, joten laukaus jäi piippuun. Minuutin päästä puolestaan Tuch laukoi oikeasta laidasta olkapäähän kaukaa. Viisi minuuttia ennen erän loppua Engelland antoi Folignolle poikittaista maalin takana ja joutui istunnolle. Hän pahoitteli heti teilattuaan miehen laitaan numeron puolelta, mutta Foligno ei ollut tyytyväinen ja poistui tilanteesta ärtyneenä. Alivoima toimi taas ja tällä kertaa Columbus ei saanut edes pyörityksiä aikaan kertaakaan Vegasin neliön liikuttua yhtenä yksikkönä kiekollisen puolen laitaan riistämään.

Toisen erän laukaukset olivat lopulta 13-7. Erä oli selvästi kotijoukkueen, mutta Subbanin positiivinen suorittaminen piti lukemat maalittomana. Vegasin hyökkäyspelaaminen oli onnetonta eikä Bobrovski joutunut vieläkään testatuksi. Keskialueen ylittäminen kiekollisena oli todella haastavaa kotijoukkueeseen verrattuna. Toisen erän takaisku oli vieraille oli kuitenkin Paciorettyn meneminen pukukoppiin erän puolivälissä hänen loukattuaan ilmeisesti polvensa tai jalkansa kurotettuaan karvatessaan ohi menevän Columbus-pelaajan perään. Nivuset venyivät tilanteessa myös ikävästi. Lindberg ja Carrier tuurasivat häntä kakkosketjun laidassa. Myöskään Miller ei pelannut viimeiseen kuuteen minuuttiin eikä ollut penkillä, kun kolmas erä alkoi, mutta palasi päätöserän edetessä rosteriin.

Päätöserää oli pelattu 40 sekuntia, kun Columbus meni johtoon. Folignon ketjun pitkä hyökkäysalueen hyökkäyspeli Karlssonin ketjua vastaan tuotti lopulta vetopaikan viivaan Jonesille, joka laukoi ranteella maalille ja Foligno siivosi Subbanin pudottaman kiekon sisään ennen kuin Marchessault ehti tehdä mitään. Kakkossyöttö kulmasta kiekon ristiin viivaan kaivaneelle Andersonille. Theodore-Engelland parille miinukset ykkösketjun lisäksi. Kahden minuutin jälkeen Marchessault pelasi Tuchin ja Stastnyn kanssa. Harrington kamppasi hänet päädyssä, joten Golden Knights sai illan ensimmäisen ylivoiman. Ylivoima oli kuitenkin karmeaa kuraa ja kertaakaan Vegas ei saanut kuviota kuntoon. Columbus kulutti loistavasti aikaa vieraiden päädyssä pariinkin otteeseen. Foligno oli jopa lähellä maalintekoa Dubinskyn kierrettyä maalin ja syötettyä takatolpalle. Jäähynjälkeisessä vaihdossa Eakin laukoi keskeltä patjaan ja Stastny oli irtokiekossa maalin kulmalla, mutta selkä maaliin päin lauottu rysty pomppi ohi maalin Bobrovskin ollessa jään pinnassa.

Seitsemännellä minuutilla Lindberg laukoi kaukaa oikealta kilpeen maskin takaa. Vaikka ylivoima ei toiminut, tasaviisikoin vierasjoukkue otti ensi kertaa pelin haltuunsa, terävöitti luisteluaan ja alkoi päästä hyökkäysalueelle kiekon kanssa. Aikaisemminkin toki olisi saanut alkaa pelaamaan kuin vasta klassisesti tappioasemassa. Juuri ennen erän puoliväliä Carrier petasi paikan slottiin Marchessaultille, joka teki valelaukauksen saadakseen enemmän tilaa Murrayta vastaan ja laukoi sitten oikealta puolelta läheltä vapaasti kohti längejä, jotka Sergei piti kiinni. Seuraavasta hyökkäyksestä puolestaan kiekko pomputettiin ilmassa maalille ja Smith huitoi sen tolppaan. Avauskympin kudit olivat 5-7.

Päätöskympillä Carrier-Bellemare-Nosek oli energinen kuten koko erässä. Seitsemän minuuttia ennen loppua Carrier heitti kulmasta kiekon maalille, mutta toverit eivät saaneet survottua limppua maaliin. Seuraavaksi Theodore-Engelland pari laukoi vuorotellen viivasta Karlssonin otettua kaksi aloitusvoittoa, mutta Bob liimasi molemmat rannarit vaivatta. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Lindberg sai päädystä syötön vasemmalle b-pisteelle, mutta pommitti päin Bobrovskia. Schmidt oli tilanteen arkkitehti luistelemalla kiekon kanssa punaiselle ja dumppaamalla sen päätyyn paineistettuna. Minuutin päästä Wennberg kokeili tuloksetta vanhanaikaista. Kaksi minuuttia ennen loppua Björkstrand pääsi oikeasta laidasta vapaaksi ja lätytti 2v1-tilanteessa toiselle puolelle Jennerille, joka laukoi yli maalin. Subban lähti maaliltaan minuutti ennen loppua. Karlsson petasi Millerille kaksi paikkaa viivaan, mutta lyöntilaukaukset eivät uponneet maskista huolimatta. Jälkimmäisessä vedossa Schmidt oli irtokiekossa vasemmalla kulmalla, mutta nosti sen yli maalin mailojen kautta. Aikalisän jälkeen Karlsson asettui aloitukseen Dubinskya vastaan 36 sekuntia ennen loppua. Jones haki omasta päästä osumaa tyhjiin, mutta aiheutti vain uuden aloituksen, jonka Stastny kaapi. Miller hukkasi kuitenkin pian kiekon keskialueelle, joten loppulukemat olivat 1-0 ja Golden Knights jäi ensi kerran nollille tällä sesongilla.

Subbanille ei vieläkään voittoa, vaikka hän pelasi kauden parhaan pelinsä. Kenttäpelaajisto syttyi vasta päätöserässä eikä yhdellä hyvällä 20-minuuttisella voiteta tässä sarjassa Columbuksen oltua parempi 40 minuuttia. Alivoimapeli oli pelin positiivisin asia. Kukaan ei pahemmin erottunut tai flopannut. Päätöserässä Carrier, Bellemare ja Nosek pelasivat hyvin yhteen. Ykkösketjulla oli läpi pelin monta läheltä piti tilaisuutta, joissa viimeinen syöttö epäonnistui ja huippupaikka jäi syntymättä. Kakkosketjun yksilöiltä melko tasapaksu ottelu. Alkuperäisestä kolmosesta Eakin oli edelleen näkymätön, mutta Lindberg jatkoi pirteitä otteitaan. Puolustajista Schmidt joutui pelaamaan hurjat 25 minuuttia. Theodore-Engelland pari jäi miinukselle, mutta ei heitäkään voi maalista syyttää. Sen sijaan muutoin ehkä Engelland oli heikoin puolustaja ja eniten vaikeuksissa laitojen lähellä muun muassa toisessa erässä Duboisia vastaan. Muilta melko tasapaksua pelaamista. Ehkä eilinen peli ja vieraskiertue painoi sen verran, että puhti oli poissa. Viisi pistettä kahdeksasta on tyydyttävä saldo. Jos Devilsiä vastaan ei olisi tullut sulamista, olisin ollut erittäin tyytyväinen kiertueeseen. Vaikein peli hävittiin, mutta muutoin joukkue otti Fleuryn johdolla viisi pistettä kolmesta helpommasta ottelusta. Tästä on hyvä palata kotiin joulun vietttoon.

36 peliä takana ja 40 pistettä kasassa. Se on ihan hyvin vaisuun alkuun nähden. Lisäksi Vegas on pelannut vasta 14 kotipeliä ja peräti 22 kertaa jo vieraissa. Vierassaldo kohentui lukemiin 9-12-1, kun kotona saldo on hyvä 10-3-1. Maaliero on 107-102 eli +5.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Pirri on kutsuttu ylös paikkaamaan jälleen loukkaantunutta Paciorettya. Myöskään Miller ei ole parhaillaan käynnissä olevissa harjoituksissa jäällä.

Pirri johtaa AHL:n pistepörssiä ylivoimaisesti tehoilla 17+24. Viime kevään muutaman pelin mittaisesta stintistä ylhäällä jäi hyvät muistot, joten eiköhän Brandon myös nyt saa kiekon verkon perukoille kuten tuolloin ainakin kahdesti näin ulkomuistista. Hän harjoitteli nimenomaan kakkosketjussa Tuchin ja Stastnyn kanssa, joten roolia olisi luvassa.

E: Pacioretty IR-listalle eli hän on ainakin viikon sivussa missaten kolme seuraavaa peliä. Milleriä tarkkaillaan päivittäin.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
37/82 Vegas vs. Islanders - osa 2

Saarelaiset olivat toistamiseen MEITÄ vastassa noin viikon sisään. Edellinen kohtaaminen päättyi 2-3 voittoon, vaikka Vegas laukoi siinä pelissä vain 17 kertaa, mikä on organisaation ennätys huonoudessa. Fleury palasi maaliin. Pirri tosiaan korvasi Paciorettyn kakkosessa. Kolmonen oli muotoa Lindberg-Eakin-Carpenter eli Nosek oli vuorostaan terveenä sivussa. Puolustuksessa Miller ei pystynyt pelaamaan, joten Hunt korvasi hänet Holdenin parina. Samalla Miller missasi ensimmäisen pelinsä Vegas-nutussa pelattuaan 118 ottelua putkeen ja pleijarit päälle ilman poissaoloja. Nyt Karlsson on ainoa pelaaja, joka on pelannut jokaikisessä ottelussa.

Heti avausvaihdossa Carrier kokeili taas vanhanaikaista tuloksetta. Gallant aloitti siis nelosketjullaan ottelun. Seuraava maukas paikka oli Lindbergin laukaus vasemmalta kaarelta Carpenterin syötettyä sinisen jälkeen keskeltä laitaan. Greiss kuitenkin oli tarpeeksi vastassa peittämässä kulmia. Avauskympillä Tuch oli monessa mukana. Ensin Schmidt laukoi viivasta ja Tuch sohi reboundin maalin edestä logoon. Seuraavaksi hän hankki ylivoiman suojaamalla kiekkoa Martinia vastaan laidassa. Ylivoimalla ainoa laukaus lähti Pirrin lavasta oikeasta siivestä. Viisikot olivat ykkösketju+Hunt+Theodore ja kakkosketju+Schmidt+Eakin. Alivoimalla Filppula laukoi tulisesti oikealta ja kiekko meni Fleuryn paketin läpi, mutta lipui myös ohi takakulmasta. Mitä tulee vielä Tuchiin, hän tuhlasi myös läpiajon avauserässä, kun Pirri syötti laidasta punaviivalta sinisen päälle ja Tuch pääsi läpi veivaten rystyltä kiekon kilpeen.

Jälkimmäisellä puolikkaalla Isles loi joitakin paikkoja. Ensin Carpenter syötti 4v2-hyökkäyksessä heikon passin ja peli kääntyi omiin. McNabb ei saanut katki Eberlen lättyä Leelle, joka latasi oikeaan tolppaan ja siitä Fleuryn hanskaan. Barzal oli taas hirmuvireessä ja liikkui kuin gebardi. Mieleen jäi laukaus rystyltä slotista syliin kiemuroiden päätteeksi. Reilu minuutti ennen erän loppua Stastny hävisi oman pään aloituksen Baileylle ja Barzal laukoi ranteella kiekon oikeaan yläkulmaan maskin takaa. Minuutti myöhemmin Isles iski uudestaan, kun oman pään aloituksen jälkeen Pulock avasi ränniin keskialueelle, Eberle siirsi kiekon keskikaistalle Nelsonille ja tämä laukoi ranteella sinisen jälkeen kiekon McNabbin jaloista yläriman alle. Karmea erän lopetus kotijoukkueelta. Laukaukset olivat 15-8 eli mitään hätää ei ollut missään vaiheessa ennen tuota mustaa minuutin pätkää. Ykkösketju kirjasi itselleen miinukset toisesta osumasta ykköspakkiparin lisäksi. Eteenpäin oli kuitenkin menty, kun Vegas laukoi tosiaan 15 kertaa erässä ja viikko sitten koko pelin aikana 17 kertaa.

Toisen erän alussa Isles puolusti tiukasti ydintä ja loi joitakin kulmaralleja itse. Laukaukset olivat 5-5 seitsemän minuutin jälkeen, mutta mitään huippupaikkoja ei nähty, vaan vedot tulivat viivasta. Eakin hankki ylivoiman tosiaan seitsemän minuutin kohdilla, kun Leddy kaatoi hänet maalin takana. Kakkosviisikko värkkäsi kavennuksen, kun Schmidt piti loistavasti viivan, käytti kiekon Eakinilla ja laukoi sitten ranteella patjaan. Pirri oli reboundissa ennen Sbisaa ja nosti kiekon Greissin patjan yli. Neljäs maali kolmanteen otteluun Vegas-nutussa Pirrille, jos viime kauden loppu lasketaan mukaan. Maalin jälkeen momentum siirtyi lopullisesti isännille toisessa erässä eikä Isles enää saanut laukauksia maalia kohti kuin vasta viimeisellä minuutilla. Siinä välissä reilun kymmenen minuutin pätkä oli Vegasin vyöryä tuloksetta. Theodore nousi vielä ennen erän puoliväliä viivasta vasenta laitaa vetopaikkaan harhauttamalla karvaajan sivuun, mutta rannelaukaus oli pehmeä.

Jälkimmäisen puolikkaan alkuun Smith käänsi kiekon maalin takaa eteen ja Pirrilla oli loistopaikka tasoittaa, mutta hän suti kiekon päin Greissia. Samalla Gallant oli tehnyt muutoksia ketjuihin eli Tuch ja Smith vaihtoivat päittäin paikkoja, joten uudet ketjut olivat Tuch-Karlsson-Marchessault ja Smith-Stastny-Pirri. Muutokset toimivat, sillä kummankin ketjun peli parani rutkasti. Laukaukset erässä olivat 14-5 13 minuutin tienoilla. Viisi minuuttia ennen erän loppua uusi kakkonen pelasi hyvän pitkän hyökkäyksen. Stastny syötti vasemmalta keskelle ja Smith laukoi suoraan syötöstä vasemmalta ohi. Heti perään sitten Vegas sai kiekon maaliin, kun Marchessault syötti sinisen päältä ristiin vasemmalle Karlssonille. Tämä löysi takatolpalta Tuchin, joka ohjasi kiekon patjaan. Kiekko pomppasi päin Pulockia, joka ohjasi kiekon omaan rysään. Islanders kuitenkin pelastui, sillä tilanne oli paitsio, kun Tuch oli livahtanut alueelle liian aikaisin. 17. minuutilla Stastny riisti kiekon maalin kulmalla, mutta rystynosto läheltä pysähtyi rintapanssariin. 20 sekuntia ennen erän loppua Isles loi pitkästä aikaa jotain. Bailey syötti rystyltä oikealta maalin kulmalta vasempaan siipeen ja Barzal latasi kiekon rimaan. Theodore-Engelland parista kumpikaan ei saanut katki syöttöä. Tosiaan ennen tuota tilannetta Islanders pelasi noin vartin ilman laukauksia kohti Fleurya. Se aloitti erän hyvin, mutta sitten kavennusmaalin jälkeen vain Vegas oli pelin päällä. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 33-15 ja toisessa erässä murskaavasti 18-7.

Päätöserän alussa Hunt laukoi rystyllä slotista ja Stastny oli hyvin maskissa, mutta veto meni oikealta ohi. Heti perään Boychuk pommitti viivasta ja Bailey kaapi reboundin Fleuryn patjan alle. Kolmannella minuutilla Lindberg löi Ho-Sangia käsille ja Vegas joutui ensi kerran alivoimalle. Se selvitettiin kuitenkin vaivatta. Carpenter paikkasi Nosekia Bellemaren parina ja Stastny sitten Carpenteria Eakinin rinnalla. Karlsson-Smith pari oli entisensä, samoin puolustajat Engelland-McNabb ja Holden-Schmidt. Isles haki vain päädystä syöttöä neliön keskelle, mutta sen Vegas oli lukenut ja piti mailat kokoajan keskelle kääntyneinä. Jäähyltä tultuaan Lindberg kolasi Boychukin jäihin siniviivalla taklaamalla päähän. Seurauksena oli uusi kakkonen, mutta myös Beauvillier sai jäähyn väkivaltaisuudesta. Tasavajaalla syntyi sitten tasoitus 46. minuutilla, kun Schmidt avasi laitaan Theodorelle. Tämä leikkasi keskialueella keskikaistalle ja syötti sinisen jälkeen vasempaan laitaan Karlssonille. Karlsson teki pienen harhautuksen ja laukoi sitten Mayfieldin jaloista kiekon oikeaan yläkulmaan. Minuutti myöhemmin syntyi voittomaali, kun Holden pinchasi viivasta kulmaan. Smith sai kiekon ja harhautti Pelechin väärään suuntaan päästen kävelemään vapaasti maalille. Pulock ei saanut pidettyä Stastnyn mailaa kurissa takatolpalla, joten Paul sai putata Smithin syötöstä kiekon tyhjiin tehden ensimmäisen osumansa T-Mobile Areenalla aivan kuten Pirri edellisessä erässä.

40 laukauksen raja kohti maalia ylittyi jo 49. minuutilla. Siinä vaiheessa Isles oli laukonut vain 16 kertaa. Avauskympillä vedot olivat päätöserässä 8-4 eli sama tarina jatkui kuin toisessa erässä Vegasin ollessa pelin päällä. 12. minuutilla Eakin laukoi vapaasti keskeltä ranteella, mutta Greissin hanska heilahti. Erää oli jäljellä 5:30, kun Bellemare roikkui Filppulassa maalin takana rangaistuksen arvoisesti. Taas alivoima piti keskustan kiinni ja jätti tarkoituksella Nelsonin vapaaksi oikealle. Barzalin lätty löysi hänet, mutta Fleury tuli vastaan ja tällä kertaa Nelson ei naulannut kiekkoa riman alle, vaan olkapäähän. Karlsson blokkasi vielä lopussa Leddyn viivapommin ennen kuin alivoima oli tapettu. Greiss lähti maaliltaan 1:15 ennen loppua. Bellemare-Smith-Stastny kolmikko sumputti kuitenkin keskialueen loistavasti päätösminuutilla eikä Isles päässyt edes alueelle. Sen sijaan kiekko lipui siniviivan puolustusmuurin läpi Schmidtille, joka laukoi omasta päästä kiekon tyhjiin viisitoista sekuntia ennen loppua, joten Vegas voitti hienon nousun jälkeen maalein 4-2! Lopulliset laukaukset olivat 47-21, joten sikäli ansaittu voitto.

Tämä oli viides kerta, kun Golden Knights nousi voittoon 2-0 lukemista. Lisäksi ennen tätä peliä saldo oli 2-12-0 niissä peleissä, joissa Vegas oli ollut tappiolla kahden erän jälkeen. Nyt tuohon tilastoon tuli pykälä parannusta. Fleury nousi yksin sijalle yhdeksän maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa lukemallaan 423. Puolustajista Schmidt oli ylivoimaisesti paras. Loistavaa kiekonkuskaamista ja hän katkoi monesti puolustussinisellä sekä nosti sitten itse jalalla kiekon hyökkäysalueelle luoden ylivoimahyökkäyksen. Kruununa alustukset kahteen ensimmäiseen osumaan ja osuma tyhjiin. Kolmospari jäi Schmidtin tavoin pykälän verran plussalle. Hunt oli rohkea ylöspäin ja pelituntuman puute ei näkynyt, vaikka hän oli istunut 18 ottelua putkeen katsomossa. Ylivoimalla hän oli jännästi vasemmassa siivessä, kun Theodore oli viivapyörittäjänä. Holden vierellä saalisti syötön voittomaaliin loistavalla pinchauksella. Muutoin perusluutimista ilman virheitä tai loistamista reilut 18 minuuttia. Theodore laukoi viidesti ja oli nyt aktiivinen ylöspäin, jota haluan nähdä lisää. Schmidt laukoi muuten peräti seitsemän kertaa. Mutta palatakseni Theodoreen, luistin liikkui hyvin ja petasi hyvin tasoitusmaalin. Engelland vierellä oli alivoimalla tärkeä ja blokkasi kolme vetoa. Tehotilastoon jäi -1, mutta se ei ollut hänen syynsä, vaan Stastnyn aloitustappion.

Hyökkääjistä kehut uusituille kärkiketjuille, jotka toimivat hyvin. Pirri oli hanakas ampumaan ylivoimalla ja sai palkinnon. Smith järjesteli hyvin paikkoja ja alusti voittomaalin. Stastny teki voittomaalin ja laukoi peräti viidesti eli pääsi myös hyvin paikoille sekä käytti mailaa oivasti riistoissa. Ainoa miinus avausmaalin aloitustappiosta. Myös Pirri laukoi muuten viidesti. Ykkösketjusta puolestaan Karlssonille 14. maali. Viime kauden vire alkaa tosiaan löytyä, sillä edellisiin 13 otteluun on syntynyt yhdeksän osumaa. Marchessault ja Tuch jäivät tehoitta, kun paitsiomaali hylättiin. Muutoin Tuch ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan enää avauserän jälkeen eli hän ei ihan päässyt samalle aaltopituudella Karlssonin ja Joonatanin kanssa. Kolmosketjusta Carpenter-Lindberg akseli väläytteli pari kertaa pelin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta katosivat sitten kuvasta. Toki Lindberg otti päätöserässä pari turhaa jäähyä. Nelosketjusta Bellemare oli tällä kertaa paras ja varsinkin päätöserässä tärkeä jäähystään huolimatta. Laiturit pelasivat alle kymmenen minuuttia ja eivät oikein saaneet mitään aikaan avausvaihtoa lukuun ottamatta. Reaves toki taklasi neljästi ja Carrier seitsemän kertaa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
38/82 Fleury vs. Price

Minua laiskotutti, joten päätin kirjata tähän raporttiin ylös vain kaksi tapahtumaa viittä peliminuuttia kohti eli kahdeksan erässä ja 24 koko ottelussa. Fleury jatkoi maalissa ja käytti vaihteeksi kultaisia patjojaan. Puolustus oli sama eli Miller missasi toisen pelin putkeen. Hyökkäyksessä Nosek korvasi Lindbergin kolmosketjussa Eakinin ja Carpenterin rinnalla. Kärkiketjut puolestaan olivat siinä muodossa, jolla edellinen peli päätettiin eli Tuch pelasi ykkösessä ja Smith kakkosessa Pirrin ja Stastnyn kanssa. Sen myötä myös ylivoimat olivat muuttuneet. Ykkösylivoima oli Tuch-Karlsson-Marchessault-Hunt-Theodore ja kakkosylivoima Smith-Stastny-Eakin-Pirri-Schmidt.

0-5 min:
- Tatar laukoi heti avausvaihdossa slotista vapaasti ranteella Fleuryn kultaisiin patjoihin. Gallagher tarjosi syötön vasemmasta laidasta ylitettyään sinisen.
- Ajassa 3:40 sama kuvio toimi, mutta nyt Danault latasi oikeasta siivestä kiekon takayläkulmaan Gallagherin levityksestä siniviivan kulmasta. Tatarille kakkossyöttö hänen ylitettyään keskialueen vahvasti luistelemalla ja syöttäen sitten vasempaan laitaan Gallagherille.
5-10 min:
- Mainoksille mentäessä kuuden minuutin kohdalla isännät eivät olleet saaneet hyökkäyspeliään rullaamaan. Laukaukset olivat 3-3 ja Habsin alakerta poimi päätykiekot ennen kuin Vegas pääsi luomaan kulmaralleja. Siniviivan ylitys kiekollisena oli hankalaa, joten siksi oli turvauduttava päätydumppauksiin.
- Yhdeksän minuutin kohdalla Lehkonen pääsi läpiajoon kolmosparin välistä, kun Reilly avasi punaviivalta sinisen päälle napakasti. Hunt ja Holden saivat kuitenkin häirittyä suomalaista sen verran, että hän ei saanut kunnon laukausta aikaan. Kotijoukkue ei luonut yhtään laatupaikkaa avauskympillä ja nelonen oli ainoa, joka pysyi edes säännöllisesti kiekossa hyökkäysalueella.
10-15 min:
- Vajaan 12 minuutin kohdalla McNabb laukoi viivassa päin Byronia, joka karkasi, mutta laukoi Fleuryn kilpeen. Perään Fleury ui jään pinnassa, mutta piti kaksi reboundyritystä maalin ulkopuolella. Samassa vaihdossa aiemmin Marchessault katkoi Pricen ränniavauksen ja tavoitti sitten Karlssonin maalin edestä, mutta tämä ei onnistunut viimeistelyssä.
- Ajassa 12:10 McNabb antoi Byronille tällä kertaa poikittaista siniviivalla ottaen jäähyn pelattuaan toisen huonon vaihdon putkeen. Vasta ylivoiman lopussa Tatar pommitti viivasta one-timerin patjaan maskitta. Holden paikkasi McNabbia Engellandin rinnalla ykkösalivoimaparissa ja homma toimi mainiosti. Kertaalleen Fleury oli purullaan avata jopa Karlssonin läpiajoon.
15-20 min:
- Tasoitus syntyi 3:36 ennen erän loppua Karlsson pelasi laitaa pitkin kiekon ennen Petrya Tuchille, joka nousi maalin takaa esiin Weber niskassaan. Vanhanaikaisyritys kimposi patjasta takatolpalle, johon Pirri ehti ensimmäisenä nostamaan kiekon etukulmaan yli Pricen patjan. Härkämäinen suoritus taas Tuchilta.
- Minuutti ennen loppua Tuch katkoi keskialueella Domin avauksen ja punnersi sitten oikeasta laidasta Reillyn ohi. Syöttö maalin eteen tavoitti Marchessaultin, mutta Petry oli tarpeeksi iholla takana ja esti kunnon laukauksen.

Avauserä oli Habsin hallintaa viisitoista minuuttia ja Vegasilla oli tosiaan vaikeuksia päästä edes alueelle kiekon kanssa saatika luoda kulmapelejä. Viimeiset viisi minuuttia olivat energisempää tekemistä hyvän alivoiman jälkeen. Laukaukset kirjattiin lopulta peräti 8-17. Fleury oli erinomainen yhdestä päästetystä huolimatta.

20-25 min:
- Toisella minuutilla Pirri katkoi keskialueella ja käytti kiekon keskellä Stastnylla laukoen sitten itse vasemmalta päin Pricea. Samassa vaihdossa Smith syötti siniviivalta kohti takatolppaa, mutta Pirri ei saanut kiekkoa sisään Pricen häirittyä mailalla haltuunottoa.
- Juuri viiden minuutin kohdalla uusittu ykkönen iski johtomaalin. Ensin Marchessault syötti kulmasta slottiin ja Karlsson latasi patjaan. Joonatan syötti sitten irtokiekon kulmasta viivaan McNabbille, joka laukoi Pricen patjaan. Marchessault oli ehtinyt samassa jo slottiin ja laukoi irtokiekon oikeaan yläkulmaan Tuchin sitoessa Meten mailan maalin edessä. Karlsson sai toisen tehopisteen kakkossyötöstä.
25-30 min:
- Canadiens tasoitti kuin puskista kahdeksannella minuutilla. Benn laukoi viivasta ohi Bellemaren blokin ja Danault ohjasi kiekon sisään Engellandin pihdeistä maalin edessä. Maalia tutkittiin korkeana mailana, mutta lopullinen tuomio oli hyväksyminen. Gallagherille kakkossyöttö ja illan toinen piste Danaultin tavoin.
- Avauskympin laukaukset olivat 7-6. Juuri ennen puoliväliä Lehkonen petasi päädystä paikan Shawlle oikealle b-pisteelle, mutta laukaus meni logoon.
30-35 min:
- 12. minuutilla Danaultin hattutemppu oli lähellä hänen noustua kulmasta maalille ohi Eakinin, mutta nosto kohti etukulmaa meni yli maalin. Habs pääsi pelin päälle maalinsa jälkeen ja loi jatkuvasti kulmaralleja vaihdosta toiseen laukoen samalla hanakasti kohti maalia.
- Vegas meni taas johtoon ajassa 34:00. McNabb katkoi siniviivalla Habsin päätydumppauksen ja avasi rystyltä lasin kautta Pirrin läpiajoon Kulakin oltua tukemassa hyökkäystä. Pirri teki tietysti maalin suoralla rannelaukauksella längeistä. Kuudes maali neljännessä ottelussa viime ja tämä kausi yhteenlaskettuna.
35-40 min:
- Päätösvitosen alkuun Petry laukoi oikeasta laidasta ja Byron ohjasi maalin edestä kiekon ohi tyhjän maalin Fleuryn oltua peittämässä etukulmakutia. Engelland oli taas vaikeuksissa mailansitomisessa kuten 2-2 maalissa.
- Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Weber otti kakkosen kampattuaan Marchessaultin maalin edessä. Sitä ennen samassa vaihdossa Tuch pääsi ajamaan vapaasti maalille oikeasta laidasta, mutta Price piti länget kiinni, vaikka Tuch laukoi terävästi. Paras paikka ylivoimalla oli Theodoren soolokuljetus ja maskiton kuti vasemmalta b-pisteeltä Pricen syliin.

Toisen erän kudit olivat 12-14 ja se oli ensimmäistä tasaisempi. Vegas aloitti hivenen paremmin, mutta erän keskivaiheilla vieraat pyörittävät peliä hyökkäyspäässä monta vaihtoa putkeen, kunnes Pirrin osuma lopetti Habsin hetkellisen hurmoksen.

40-45 min:
- Päätöserä alkoi hyvin Engellandin ja Schmidtin laukoessa puoleen minuuttiin laukaukset kohti Pricea eli peli pyöri oikeassa päässä kaukaloa.
- Habsin paras tilanne oli Domin laukaus neljännellä minuutilla keskeltä läheltä siniviivaa maalin yli suoraan vasemmasta laidasta tulleesta syötöstä.
45-50 min:
- Reilun viiden minuutin jälkeen Stastny otti jäähyn koukattuaan laidasta maalille noussutta Shawta. Paras paikka tuli Tatarille, jolla oli puolityhjä maali kiekon kimmottua ruuhkasta oikeaan siipeen, mutta laukaus meni päätypleksiin.
- Alivoiman jälkeen peli pyöri Vegasin päädyssä erän puoleenväliin asti useamman vaihdon ajan. Vieraiden hyvä vaihe katkesi, kun Theodore katkoi keskialueella ja Petry kampitti hänet.
50-55 min:
- Ylivoiman alkupuolella Schmidt levitti siipeen ja Pirri latasi one-timerin yli maalin. Viime sekunneilla puolestaan Schmidt laukoi tulisesti ja Eakin ohjasi patjan kautta kiekon päätyverkkoon.
- 13 minuutin kohdalla Schmidt avasi omalta alueelta ristiin siniselle. Nosek otti kiekon mukaansa vasemman laidan kautta ja punnersi vetopaikkaan, mutta Weber sai mailan väliin viime hetkellä.
55-60 min:
- Laukaukset maalia kohti olivat 2-7 ennen päätösvitosta vastoin pelin kuvaa eli suurta hätää Vegasilla ei ollut päätöserän avausvartilla ja se loi vähintään yhtä paljon kulmaralleja kuin vierasjoukkue. Canadiens vain sai laukaukset maalille asti toisin kuin Golden Knights.
- Kolme minuuttia ennen loppua Byron syötti 3v2-hyökkäyksessä vasemmasta laidasta b-pisteiden väliin Drounille, mutta tämä laukoi avopaikasta päin vastaanliukunutta Fleurya, kun Schmidt ei saanut passia katki. Price lähti minuutin päästä jo maaliltaan. Aikalisän jälkeen Habs pyöritti Domin kautta oikeasta laidasta. Kolmas yritys tuotti tulosta, kun terävä passi löysi Danaultin lavan maalin edestä eikä Schmidt saanut pidettyä kurissa hattutemppuilijaa. Tatarille kakkossyöttö. 15 sekuntia ennen loppua Eakin harhautti itsensä vasemmasta laidasta maalin eteen, mutta Gallagher taklasi hänet maalin sisään, kun Eakin oli laukonut rystyltä ohi maalin.

Varsinaisen peliajan kudit olivat 25-46 ja päätöserän 4-15. Päätösvitonen oli selviytymistä kohtalaisen avausvartin jälkeen, mutta lopulta Fleury ei pystynyt ryöstämään voittoa varsinaisella peliajalla.

60-65 min:
- Habs iski voittomaalin kahden minuutin kohdalla, kun Domi syötti oikeasta laidasta maalille nousseelle Byronille ja tämän rystyuitto längistä upposi ohi vastaliikkeessä olleen Fleuryn. Pyyhkeitä Tuchille luokattomasta miehensä vartioinnista. Theodorekaan ei saanut passia katki ja Stastny hävisi irtokiekkokamppailun Metelle ennen Domin syöttöä. Harmillinen tappio ja jo toistamiseen vähän ajan sisään Vegas hävisi jatkoilla pelin, jota se johti kahden erän jälkeen. Saldo on nyt noissa peleissä 13-0-2.

Fleurylle kehut yli 40 torjunnasta, tarjosi avaimet taas voittoon. Puolustajista miinusta Engellandille mailansitomisista. McNabb oli avauserässä huono, mutta paransi sitten keräten kaksi syöttöä. Kolmospari antoi yhden läpiajon, mutta paikkasi sen ja oli sopivan näkymätön. Schmidt vakuutti taas eniten pakistosta kuten ykköspakin pitääkin. Ainoa miinus oli 3-3 maalin huono mailansitominen, mikä maksoi yhden sarjapisteen. Theodore laukoi pari kertaa maskitta vasemmalta, mutta edelleenkään rannelaukaus ei vain ole edes viime kauden tasoa tarkkuudessa. Hyökkääjistä kehut kärkiketjuille. Kakkonen toimi varsinkin alusta asti ja Pirri jatkoi maalitehtailuaan. Smith jäi tehoitta, mutta olisi ansainnut ainakin yhden. Stastny oli ehkä se, joka loisti vähiten. Ykkösketjusta Wiljamille pari passia ja muut pääsivät myös tehoille. Tämä ketju heräsi oikeastaan vasta kakkoserässä pelaamaan. Kolmosesta Nosek erottui alivoimalla ja tasaviisikoin positiivisesti. Eakin ja Carpenter loistivat vain alivoimalla. Nelosketju oli avauskympillä Vegasin paras, mutta sitten otteet vähän laimenivat, vaikka laiturit edelleen menivät tilanteisiin aggressiivisesti taklaamaan.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
39/82 Joulujuhla T-Mobile Areenalla

Viimeisessä ottelussa ennen joulupukin tuloa vastassa oli Los Angeles Kings. Fleury pelasi toisen ottelun putkeen perättäisenä iltana jostain syystä, jota en taas ymmärrä. Subban ei saanut mahdollisuutta siis ottaa avausvoittoaan ennen jouluaattoa. Noh, ehkä ennen kesää hän sen voiton vielä ottaa. Puolustuksessa Merrill korvasi Huntin kolmosparissa ja Lindberg Carpenterin kolmosketjussa. Vaikuttaa siltä, että Gallant kierrättää Lindbergia, Nosekia ja Carpenteria Eakinin laidoilla etsien toimivaa komboa.

Laukaukset avauserässä olivat 8-7. Erä oli hyvin isäntien kontrollissa varsinkin peliminuutit 5-14, mutta laidoista Vegas ei kuitenkaan pahemmin päässyt laatupaikoille, vaikka saikin kiekon vieraiden päätyyn useammin kuin vastustaja Vegasin alueelle. Mainittavia yksilöitä olivat nelosketjun laiturit, Stastny ja Nosek. Carrier ja Reaves olivat hyvin vahvoja päädyissä kamppailemaan. Koko ketju pelasi vahvan erän luoden tosiaan painetta vieraiden alueelle. Toinen hyvä ketju oli kakkonen, jossa loisti erityisesti Stastny. Hänen siirrot laidassa löysivät aina omat, vaikka puolustaja oli tulossa liimaamaan hänet laitaan. Kolmosketjusta Nosek oli pirtein ja pääsi tulostaululle ajassa 10:10, kun Lindberg pomputti kiekon laitaruuhkasta oikealle kaarelle, josta Nosek laukoi pomppivan kiekon kohti maalia ja samasta kiekosta taistellut Fantenberg hipaisi niin ikään mailallaan kiekkoa samaan aikaan ja se meni kaaliperhosena etukulmasta sisään onnekkaasti ohi Petersenin. Syöttöpisteen myötä Lindberg keräsi seitsemännen pinnansa sitten joulukuun seitsemännen päivän eli ruotsalainen on ollut hyvässä vireessä rooliin nähden joulukuussa. Vierasjoukkueesta jäivät mieleen Doughtyn satunnaiset viivavedot sekä Iafallo, joka oli näkyvin hyökkääjä. Fleury joutui venymään kahdesti erässä. Toisella minuutilla Thompson laukoi vapaasti keskeltä ranteella räpylään ja toiseksi viimeisellä minuutilla puolestaan Luff laukoi oikeasta laidasta myös hanskaan kohtalaisesta maalipaikasta.

Toisen erän avauskolmeminuuttisella isännillä oli kolme maalipaikkaa. Ensin Marchessault pääsi puolittain läpi ja laukoi ohi oikeasta etukulmasta. Sitten Smith ajoi oikealta maalille tuloksetta. Sen jälkeen Schmidt nosti omista norsukiekon hyökkäysalueelle. Nosek otti kiekon haltuun, suojasi ja laukoi selkä kohti maalia rystyltä slotista Petersenin syliin. Kings tuli tasoihin vajaan 24 minuutin kohdalla, kun Reaves ei saanut kiekkoa ulos alueelta helposta paikasta läheltä siniviivaa. Kempe laukoi keskeltä harhasyötön päätteeksi kohti maalia ja Amadio ohjasi kiekon sisään. Tasoituksen jälkeen Kings oli pelin päällä seuraavat kuusi minuuttia erän puoleenväliin asti. Gallant reagoi siihen vaihtamalla kärkiketjut takaisin oletusarvoille eli Smith palasi Karlssonin ja Marchessaultin rinnalle. Vaihto toimi heti ajassa 30:01, kun Marchessault syötti siniviivalta laidasta linjatuomarista takaisin pompanneen kiekon keskelle ja Smith laukoi jaloista kiekon Petersenin paketin läpi. Luvattoman helppo maali ranteella. Holdenille illan toinen kakkossyöttö. Hieman onnekas osuma, kun tosiaan Joonatan yritti heittää kiekkoa päätyyn, mutta se päätyi tuomarin kautta takaisin lapaan.

Seuraavaksi Lindberg otti koukkujäähyn, mutta sarjan paras kotialivoima selvitti jäähyn. Fleury ryösti Carterin kertaalleen takatolpalta olkapäällä, kun Toffolin syöttö maalivahdin alueen editse meni perille. Heti jäähyn jälkeen kuitenkin Kings iski toistamiseen. Nosekin vuoro oli syöttää laidasta harhasyöttö keskelle tällä kertaa. Iafallo kiersi Holdenin ja maalin iskien vanhanaikaisen ohi Fleuryn, joka vasta liukui tolpalta toiselle oltuaan tutun aggressiivisesti haastamassa mahdollista laukausta. Toinen ilmainen maali, kun keskittyminen ei ollut tapissa. Maalin jälkeen Vegasin hyökkäyspelaaminen kuoli taas moneksi minuutiksi, kunnes minuutti ennen loppua Bellemare laukoi slotista maalin yli ruuhkasta kimmonneen kiekon. Laukaukset olivat kahden erän jälkeen 17-22 eli toisessa erässä selvästi 9-15 vierasjoukkueelle.

Päätöserän alussa Engelland otti kampitusjäähyn kulmassa. Kings meni johtoon ylivoimalla, kun Doughty laukoi viivasta patjaan ja Carter laukoi irtokiekon slotista sisään ennen kuin Nosek ehti nostaa mailan takaa päin. Johtomaali oli roikkunut ilmassa toisesta erästä lähtien ja nyt se tuli. Kings on osoittautunut hankalaksi vastustajaksi tällä kaudella ja tämä oli ensimmäinen kolmesta pelistä kymmenen päivän sisään. Neljännellä minuutilla Smith laukoi 2v1-hyökkäyksen päätteeksi oikeasta laidasta Petersenin hanskan kautta kiekon maalin ohi. Theodore ja Karlsson rouhivat hyvin kiekon laitaa pitkin ylös siniviivalla odottaneelle Smithille. Syöttö Marchessaultille peitettiin. Pian Vegas sai illan ensimmäisen ylivoimansa ja hyödynsi sen seitsemän minuutin kohdalla, kun Pirri liikkui syvyyteen oikeassa siivessä ja syötti laidan kautta viivaan. Sen myötä karvaaja oli poissa Schmidtin vetolinjalta. Reaves oli maskissa ja ohjasi Schmidtin kudin maaliin. Ylivoimaviisikot olivat ykkösketju+Tuch+Theodore ja Reaves-Eakin-Pirri-Stastny-Schmidt. Puolivälissä erää Luff oli lähellä osua vanhanaikaisella ja samassa vaihdossa aiemmin Kopitarin ohi mennyt laukaus osui Brownia naamariin.

Vedot olivat 20-30 53. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Tuch riisti maalin kulmalla Muzzinilta kiekon, mutta laukoi läheltä ohi takakulman. Heti perään ykkönen loi pitkän päätypelin Smithin johdolla, mutta Theodoren laukaus viivasta lopulta blokattiin painottomalta puolelta. Kaksi minuuttia ennen loppua Tuch syötti päädystä keskelle ja Stastny laukoi ahdistettuna reippaasti ohi. Viimeisessä vaihdossa vielä ensin McNabb laukoi viivasta pompun kautta sivuverkkoon ja Lindberg ohjasi takakulmalta kiekon päin sivuttaisliu'ussa ollutta Petersenia viime sekunneilla kolmosketjun pyörityksen päätteeksi.

Jatkoajan alussa Theodore vapautti hyökkääjät 2v1-tilanteeseen. Stastny laukoi oikealta itse logoon ja perään reboundin myös päin Petersenia. Aloituksen jälkeen hän sai kolmannen paikan, kun Marchessault pyörähti laidassa vapaaksi miehestään ja tarjosi keskelle vetopaikan, mutta sekään ei uponnut. Sen jälkeen sitten Schmidt päätti lähteä käsittämättömän huonoon aikaan vaihtoon eikä Theodore ehtinyt hypätä askiin, kun Toffoli oli jo vapautettu läpiajoon Fantenbergin syötöstä. Fleury tuli vastaan, mutta laukaus upposi oikeaan yläkulmaan, joten Kings teki jatkoajan ainoasta paikastaan maalin Stastnyn tuhlatessa. Fleury raivostui ja paiskoi mailansa halki tolppaan.

Toinen jatkoaikatappio putkeen valitettavasti joulun alla. Sarjasijoitus on läntisessä konferenssissa kuudes, mikä lämmittää surkean alkukauden jälkeen, vaikka Vegasilla onkin 1-2 peliä enemmän pelattuna kuin toisilla. Fleurylle 25 torjuntaa ja ihan ei ollut paras ilta hänelläkään. Toki seassa oli pari huippukoppia, mutta toinen ja neljäs maali olivat otettavissa. Olisin edelleen peluuttanut Subbania. Hyökkääjistä kehut ykkösestä Smith-Marchessault kaksikolle. Karlssonilla sen sijaan oli ohi-ilta ja ponneton olemus. Kakkosketjusta Stastny loisti laitojen lähellä läpi illan. Tuch oli hyvä päätöserässä. Pirri jäi ensi kerran maaleitta Vegas-nutussa, mutta alusti tasoituksen. Tasaviisikoin melko pimennossa kuitenkin. Kolmosesta kehut laitureille hyökkäyspelistä. Nosek pääsi taululle ja Lindbergille tosiaan taas tehopiste. Sen sijaan Nosek oli osasyyllinen toiseen ja kolmanteen osumaan. Nelosketju oli hyvä alussa, mutta tahti vähän himmeni loppua kohden. Reavesille vielä pyyhkeet avausmaalista. Puolustajista Theodore jäi ainoana miinukselle ja muut lukemaan +0. Holdenille kaksi passia ja hän oli kohtalaisen varma läpi illan. Merrillin otteissakaan tuntuman puute ei näkynyt negatiivisesti. Muilta neljältä melko tasapaksut suoritukset niin ikään. Schmidt laukoi eniten alakerrasta eli kolmesti muiden jäätyä yhteen. Yksi laukauksista toi syöttöpisteen 3-3 tasoitukseen.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Nuorten MM-kilpailut käynnistyivät viime yönä Suomen aikaa toden teolla. Vegas Golden Knightsin varauksista kuusi kiekkoilee kyseisessä turnauksessa ja seuraavaksi ajattelin kirjoittaa heistä lyhyesti.

Cody Glass
Vegasin kaikkien aikojen ensimmäinen varaus numerolla kuusi kesällä 2017 eli Glass pelaa turnauksessa Kanadan ykkösketjussa laitureinaan Owen Tippett ja Maxime Comtois. Lisäksi Glass pyörittää ykkösylivoimaa oikeasta siivestä jakaen namia slottiin Jack Studnickalle, viivaan Evan Bouchardille, neliön läpi Tippettille tai maalin eteen Barrett Haytonille. Turnauksen avausottelussa Glass keräsi 0+4 tehot, kun Tanska kaatui 14-0. Katsoin ottelusta avauserän ja muut maalit sitten koosteena. Glassin tehot tulivat oikeastaan peruspelaamisen kautta eli mitään kohokohta-tason suorituksia ei nähty, vaan hän toimitti kiekon vain taitavasti omien lapaan ja löysi heidät joko etupuoleltaan tai sitten osasi itse viedä kiekon syvään ja syöttää sieltä takaviistoon. Seuraan jatkossa tarkasti sitä, että miten Glass pärjää, kun vastaan tulee laadukkaampia vastustajia. Suomea vastaan pelatussa harjoitusottelussa tehot jäivät yhteen ylivoimasyöttöpisteeseen.
Erik Brännström
Brännström toimii Ruotsin kapteenina ja pelaa ykköspakkiparissa Filip Westerlundin parina. Lisäksi hän pyörittää viivassa ykkösylivoimaa, jonka muut jäsenet ovat siivissä Adam Boqvist ja Isac Lundeström sekä maalilla Fabian Zetterlund ja Rickard Hugg. Ensimmäisessä ottelussa Brännström iski kahdesti kiekon Suomen rysään ylivoimalla. Ensimmäisessä osumassa hän liikkui ihanasti sivuttain ja laukoi sitten ranteella kiekon vasempaan yläkulmaan ohi blokin. Toisessa osumassa Brännström pääsi tälläämään vastakiekkoon kahden miehen ylivoimalla ja laukaus livahti Luukkosen kainalosta sisään, koska se tuli niin läheltä ja oli painava. Lisäksi viime sekunneilla Brännström blokkasi Laaksosen vedon pitäen Ruotsin yhden maalin johdossa loppuun asti. Noin muutoin Brännström pelasi todella ehjän pelin. Hän pystyi tulemaan vaivatta luistelemalla pois paineen alta ja teki viisaita siirtoja muun muassa heittäen kiekon sitten punaiselta päätyyn, jos alla oli pitkä vaihto eikä turhaan puskenut sumppuun. Omalla alueella hän hoiti kiekot ränniin varmasti laitureiden huoleksi. Minulle tulee Brännströmistä mieleen vielä kiekollisempi versio tämän hetken Vegasin ykköspakista Nate Schmidtista. Brännström varattiin Glassin jälkeen numerolla 15 kesällä 2017.
Lukas Elvenes
Elvenes ei harjoituspeleistä huolimatta pelaa Ruotsin ykkösketjussa, vaan aloitti turnauksen kolmosketjun laidassa ketjutovereinaan Samuel Fagemo ja David Gustafsson. Lisäksi hän pelaa kakkosylivoimassa oikeassa siivessä pelinrakentajan tontilla ja saahan sieltä myös toki laukoa. Tuossa koostumuksessa viivassa pelaa Sandin, neliön keskellä Fagemo, toisessa laidassa Bemström ja maalin edessä Holmberg. Elvenes jäi vielä tehoitta, vaikka hänellä oli avauserässä yksi huippupaikka, kun Boqvist syötti vanhanaikaisyrityksensä jälkeen kiekon vasemmalta kulmalta oikealle kaarelle ja Elvenes latasi one-timerin päin Luukkosta. Toisessa erässä Suomen nelosketjun Engberg hyppytaklasi Elvenesia jopa pään seudulle, mutta selvisi kahden minuutin jäähyllä, kun Elvenes pystyi jatkamaan ottelua. Muutoin hän oli vielä vähän näkymätön tasaviisikoin, jos tuota yhtä paikkaa ei lasketa. Elvenes varattiin kesällä 2017 viitoskierroksella, mutta sen perusteella mitä olen nähnyt, en ole varma, onko Lukaksella ikinä riittävää dynaamisuutta päästäkseen NHL:ään. Taitoa löytyy, mutta jotenkin fysiikka laahaa edelleen.
Jonas Rondbjerg
Vegasin kolmoskierroksen varaus kesältä 2017 on Tanskan tärkein pelaaja. Viime kisoissa Rondbjerg iski seitsemän pistettä, joista osa tuli toki karsintasarjassa. Hän on yksi harvoista, joka saa pelata neljät junnukisat, mutta ensi vuonna hän ei enää saa osallistua. Rondbjerg pelaa ykkösketjussa laitureinaan Lucas Andersen ja Jonathan Brinkman. Koulutukseltaan Rondbjerg on toki itsekin laituri, mutta taitotasonsa takia hänet on istutettu sentteriksi, koska muitakaan laadukkaita vaihtoehtoja ei ole. Ylivoimalla Rondbjerg pelaa oikeassa siivessä ja saa syöttöjä viivasta Malte Setkovilta. Lisäksi hän jakaa itse kiekkoa slottiin Wittendorfille, neliön läpi Brinkmanille tai maalin eteen/syvyyteen Andersenille. Kanadaa vastaan Rondbjergin luistelu näytti hieman tahmealta minun silmiini. Raamit ovat kunnossa, mutta ehkä jalkanopeuden riittäminen on tulevaisuudessa se suurin kysymysmerkki.
Jiri Patera
Patera on kesän 2017 kutoskierroksen varaus. Hän oli avauspelissä luukkuvahtina Dostalin pelatessa ja Pelicansin Skarekin oltua vähän yllättäen vasta kolmosmaalivahtina katsomossa. En ole ikinä nähnyt Pateran pelaavan, mutta jospa hän saisi aloittaa edes jonkun pelin näissä kisoissa, jotta saisin jonkinlaisen käsityksen Pateran potentiaalista. Tämän kauden kahdessa maaottelussa torjuntaprosentti on 92,7% ja GAA 2.00, joten ehkä vastuuta on luvassa vielä kisojen aikana.
Ivan Morozov
Morozov varattiin viime kesänä kakkoskierroksella ja oli Vegasin ensimmäinen varaus silloin, koska ykköskierroksen varausvuoroa Vegasilla ei ollut. Morozovin kohtaloa sain jännittää viime hetkillä asti, koska Venäjän valmentajan Braginin aivoituksista ei ikinä ota selvää, mutta Morozovin kisapassi on leimattu ja hän aloittaa urakkansa illalla 23.00 Suomen aikaa Tanskaa vastaan. Käsittääkseni rightin kätisen Morozovin laitureina pelaavat Kirill Marchenko ja Vasili Podkolzin. Ketjunumero on kolme tai neljä oman maun mukaan. Myöskään Morozovilta en ole ikinä nähnyt kokonaisia otteluja, joten odotan innolla jo iltaa ja hänen scouttaamistaan.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
40/82 Fleury vs. Rantanen

Pistepörssin kärkinimi saapui kylään Vegasiin. Fleury jatkoi maalissa ja Miller sekä Pacioretty olivat edelleen toipilaita. Nosek pelasi nelosketjun keskellä Bellemaren oltua sivussa. Merrill jatkoi pakistossa kolmosparissa.

Isännät laukoivat ensi kerran kohti maalia vasta ajassa 6:00, kun Carpenter kokeili vapaasti oikealta vastaiskusta Grubauerin patjaa. Sitä ennen muutamat takaviistovedot slotista Colorado oli blokannut. Muun muassa Tuch tarjosi Stastnylle paikan keskelle, mutta kuti jäi ruuhkaan. Toisessa päässä Avs pyöri niin ikään laidoissa alussa. Ennen erän puoliväliä Reaves taklasi hyökkäyssinisellä Girardia saaden estämisjäähyn. Karlsson hävisi aloituksen Landeskogille ja Rantasen syöttö viivasta oikealta tavoitti takakulmalta Compherin, joka ohjasi johtomaalin, kun McNabb ei saanut tarkkaa syöttöä katki. Kudit olivat 5-4 11. minuutilla.

Vegas tasoitti vajaan 12 minuutin kohdalla. Schmidt piti viivan hienosti ja syötti maalille Tuchille, joka jakoi viereen oikealle kulmalle maalin takaa nousseelle Stastnylle. Tämän ensimmäinen veto ei uponnut, mutta toinen yritys upposi yli patjan. Neljä minuuttia ennen loppua Marchessault laukoi vapaasti oikeasta laidasta, mutta Grubauer torjui kiekon ylävartalollaan päätyverkkoon. Hetkeä aiemmin Carrier tarjosi paikan päädystä kulmahyrräämisen jälkeen slottiin ja Carpenter laukoi patjaan erän toisesta maalipaikastaan. Theodore puolestaan laukoi kolme minuuttia ennen loppua painottomalta puolelta keskelle leikattuaan rystyltä slotista päin Grubaueria. Tuchilta hyvä levitys suorasta hyökkäyksestä. Erä oli kaikkinensa vauhdikasta pohjois-etelä suunnanmuutoskiekkoa. Molemmat joukkueet kamppailivat rehdisti, ylittivät keskialueen vaivatta ja blokkasivat vetoja takaviistosta. Laukaukset olivat siksi 16-12 ja blokit 8-7.

Toisen erän alussa Pirri syötti sinisen jälkeen poikittain ja Tuch jakoi vasemmalta heti maalin eteen Stastnylle, mutta tämä ohjasi patjaan. Perään Theodore nosti jalalla omista ja hänet kamppasi Barrie jäähynarvoisesti. YV-viisikot olivat ennallaan eli ykkösketjun kanssa pelasivat Tuch ja Theodore. Kakkosketjun Pirrin ja Stastnyn lisäksi Eakin, Carpenter ja Schmidt olivat toisessa viisikossa. Paras paikka oli Tuchin kääntö takakulmasta ohi maalin edestä. MacKinnon laukoi puolestaan ajassa 24:30 pienestä kulmasta oikealta päin Fleurya. Samassa vaihdossa McNabb blokkasi kivuliaasti yhden laukauksen.

Seuraavassa vaihdossa Theodore latasi kahdesti viivasta ranteella, mutta maskia ei ollut. Lisäksi hän laukoi kertaalleen painottomalta puolelta takakulmasta yli Stastnyn levityksestä. Seitsemän minuutin kohdalla Smith syötti oikeasta laidasta lätyn maalille suorasta hyökkäyksestä, mutta Joonatan ei pystynyt ohittamaan Grubaueria avopaikasta. Vegas jatkoi kuitenkin pelin päällä olemistaan ja laukaukset olivat avauskympillä 8-4. Avauserässä nähty koohotus oli hieman vähentynyt ja varsinkaan vieraat eivät enää päässeet niin helposti isäntien alueelle luomaan kulmapelejä, kun Vegasin keskialueen kenttätasapaino oli hieman parempaa kuin avauserässä.

12. minuutilla Lindberg otti kampitusjäähyn katkaisten momentumin. YV kuihtui puolentoista minuutin läpsyttelyn jälkeen Kerfootin kampattua maalille laidasta ajaneen Smithin. Rantanen toki laukoi yhden one-timerin pienestä kulmasta Fleuryn patjaan. Omalla ylivoimallaan Vegasin paras paikka oli Marchessaultin rannari jaloista oikeasta siivestä yli maalin. Laukaukset olivat 14-7 neljä minuuttia ennen erän loppua. Minuutti ennen erän loppua Rantanen sai jäähyn annettuaan karvatessaan poikittaista mailaa Theodoren alaselkään Vegasin maalin takana. Karlsson ei saanut laukauksiaan blokkien läpi vasemmasta laidasta, joten päätöserään mentiin 1-1 lukemissa. Toisen erän vedot olivat lopulta 15-7 Avsin oltua melko aseeton.

Päätöserän alussa aitiosta vapauduttuaan Rantanen antoi rystylätyn oikeasta laidasta maalille ja Söderberg ohjasi tolppaan. Theodore aiheutti heikolla poikkisyötöllään kyseisen vastaiskun eikä Schmidt saanut passia katki. Kolmen minuutin jälkeen Eakin spurttasi norsukiekon perään ja käänsi vasemmasta laidasta maalille, mutta maalille ajanut Lindberg ei saanut pomppivaa syöttöä ohjattua maaliin. Sen sijaan Vegas sai pian uuden ylivoiman, kun Dries otti kiinnipitämisjäähyn päädyssä Reavesia vastaan. Ylivoimalla isännät eivät luoneet juuri uhkaa. Lopussa Smith laukoi vasemmalta maalille tuloksetta ranteella. Ajassa 7:00 Rantanen ajoi kulmasta maalille, mutta Fleury piti paketin tiiviinä. Seuraavassa vaihdossa Andrighetto pääsi kokeilemaan kahdesti oikealta maalin kulmalta vapaasti, mutta laukaukset olivat epätarkkoja, joten Fleury pystyi peittämään kulmat.

Päätöskympille lähdettäessä vedot olivat erässä 8-4. Heti sen alussa ajassa 50:11 Pirri laukoi ranteella siniviivan kulmasta kiekon maskin läpi oikeaan yläkulmaan, joten viime peli oli vain tilastotahra, sillä nyt Pirri taas palasi maalin makuun ja on päässyt tehoille jokaisessa pelissään Vegas-nutussa. Tehot ovat nyt 7+1 kuudessa pelissä viime kevät mukaan lukien. Syöttöpiste kirjattiin Stastnylle. Kolme minuuttia myöhemmin MacKinnon laukoi Landeskogin aloitusvoiton jälkeen viivasta ranteella maskista huolimatta Fleuryn syliin. Samassa vaihtokierrossa MacKinnon laukoi uudestaan kaukaa ja Rantanen ohjasi päin patjaa.

Lindberg otti jäähyn seuraavaksi karvatessaan Nemethilta kiekon ajassa 54:00. Todella turha jäähy yli-innokkaasta mailankäytöstä hyökkäysalueella. Ensimmäisen alivoiman Vegas selvitti melko vaivatta ja ainoa paikka oli MacKinnonin rannari vasemmasta laidasta syliin, mutta Merrill joutui istunnolle heti Lindbergin jäähyn päätyttyä korkeasta mailasta. Eakin-Carpenter-McNabb-Engelland nelikko purki kahdesti kuluttaen siten minuutin kellosta. Lopussa Barrie jakoi laitaan ja MacKinnon pommitti suoraan syötöstä yli maalin ennen kuin Karlsson purki.

Grubauer lähti maaliltaan 1:20 ennen loppua, mutta Avs ei saanut kuteja maalille. 15 sekuntia ennen loppua Eakin purki pitkän kiekon, joten vieraat saivat aikalisän ja hyökkäyspään aloituksen. Eakin kuitenkin voitti aloituksen ja Schmidtin yritys omasta päästä tyhjiin nuoli tolppaa mennen uudestaan pitkäksi. Eakin kuitenkin hoiti myös toisen aloituksen ja Vegas sai kulutettua kellon laidassa loppuun voittaen 2-1. Päätöserän vedot olivat lopulta 12-13 eli päätöskympillä Avs laukoi yhdeksän kertaa kohti maalia ja Vegas neljästi oltuaan kahdesti alivoimalla.

Avauserä oli tasainen, toinen Vegasin ja kolmannessakin peli oli kontrollissa ennen päätöskympin jäähyilyä. Fleurylle kehut maalivahtitaiston voitosta. Hän otti päätöserässä tarvittavat voittavat torjunnat. Hyökkääjistä kakkosketju oli paras tehden molemmat maalit. Tuch ja Stastny alkavat löytää kemiaa ja Pirri tekee pinnan per peli. Ykkösketjun yksilöt olivat näkyviä lähinnä ylivoimalla. Kolmosketjusta Carpenter tuhlasi avauserässä pari paikkaa, mutta oli alivoimalla hyvä kera Eakinin. Uusittu nelosketju ei oikein saanut peliään rullaamaan. Puolustajista Theodore oli paras päästen liikkeellään laukaisupaikkoihin. Schmidt alusti hyvin avausmaalin ja pelasi virheittä. Merrill kirjasi kolme kutia jopa ja oli toisessa pelissä putkeen mukavan virheetön kuten Holden rinnalla. McNabbille kehut neljästä blokista.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Nuorten MM-kilpailut käynnistyivät viime yönä Suomen aikaa toden teolla. Vegas Golden Knightsin varauksista kuusi kiekkoilee kyseisessä turnauksessa ja seuraavaksi ajattelin kirjoittaa heistä lyhyesti.

Cody Glass
Vegasin kaikkien aikojen ensimmäinen varaus numerolla kuusi kesällä 2017 eli Glass pelaa turnauksessa Kanadan ykkösketjussa laitureinaan Owen Tippett ja Maxime Comtois. Lisäksi Glass pyörittää ykkösylivoimaa oikeasta siivestä jakaen namia slottiin Jack Studnickalle, viivaan Evan Bouchardille, neliön läpi Tippettille tai maalin eteen Barrett Haytonille. Turnauksen avausottelussa Glass keräsi 0+4 tehot, kun Tanska kaatui 14-0. Katsoin ottelusta avauserän ja muut maalit sitten koosteena. Glassin tehot tulivat oikeastaan peruspelaamisen kautta eli mitään kohokohta-tason suorituksia ei nähty, vaan hän toimitti kiekon vain taitavasti omien lapaan ja löysi heidät joko etupuoleltaan tai sitten osasi itse viedä kiekon syvään ja syöttää sieltä takaviistoon. Seuraan jatkossa tarkasti sitä, että miten Glass pärjää, kun vastaan tulee laadukkaampia vastustajia. Suomea vastaan pelatussa harjoitusottelussa tehot jäivät yhteen ylivoimasyöttöpisteeseen.
Erik Brännström
Brännström toimii Ruotsin kapteenina ja pelaa ykköspakkiparissa Filip Westerlundin parina. Lisäksi hän pyörittää viivassa ykkösylivoimaa, jonka muut jäsenet ovat siivissä Adam Boqvist ja Isac Lundeström sekä maalilla Fabian Zetterlund ja Rickard Hugg. Ensimmäisessä ottelussa Brännström iski kahdesti kiekon Suomen rysään ylivoimalla. Ensimmäisessä osumassa hän liikkui ihanasti sivuttain ja laukoi sitten ranteella kiekon vasempaan yläkulmaan ohi blokin. Toisessa osumassa Brännström pääsi tälläämään vastakiekkoon kahden miehen ylivoimalla ja laukaus livahti Luukkosen kainalosta sisään, koska se tuli niin läheltä ja oli painava. Lisäksi viime sekunneilla Brännström blokkasi Laaksosen vedon pitäen Ruotsin yhden maalin johdossa loppuun asti. Noin muutoin Brännström pelasi todella ehjän pelin. Hän pystyi tulemaan vaivatta luistelemalla pois paineen alta ja teki viisaita siirtoja muun muassa heittäen kiekon sitten punaiselta päätyyn, jos alla oli pitkä vaihto eikä turhaan puskenut sumppuun. Omalla alueella hän hoiti kiekot ränniin varmasti laitureiden huoleksi. Minulle tulee Brännströmistä mieleen vielä kiekollisempi versio tämän hetken Vegasin ykköspakista Nate Schmidtista. Brännström varattiin Glassin jälkeen numerolla 15 kesällä 2017.
Lukas Elvenes
Elvenes ei harjoituspeleistä huolimatta pelaa Ruotsin ykkösketjussa, vaan aloitti turnauksen kolmosketjun laidassa ketjutovereinaan Samuel Fagemo ja David Gustafsson. Lisäksi hän pelaa kakkosylivoimassa oikeassa siivessä pelinrakentajan tontilla ja saahan sieltä myös toki laukoa. Tuossa koostumuksessa viivassa pelaa Sandin, neliön keskellä Fagemo, toisessa laidassa Bemström ja maalin edessä Holmberg. Elvenes jäi vielä tehoitta, vaikka hänellä oli avauserässä yksi huippupaikka, kun Boqvist syötti vanhanaikaisyrityksensä jälkeen kiekon vasemmalta kulmalta oikealle kaarelle ja Elvenes latasi one-timerin päin Luukkosta. Toisessa erässä Suomen nelosketjun Engberg hyppytaklasi Elvenesia jopa pään seudulle, mutta selvisi kahden minuutin jäähyllä, kun Elvenes pystyi jatkamaan ottelua. Muutoin hän oli vielä vähän näkymätön tasaviisikoin, jos tuota yhtä paikkaa ei lasketa. Elvenes varattiin kesällä 2017 viitoskierroksella, mutta sen perusteella mitä olen nähnyt, en ole varma, onko Lukaksella ikinä riittävää dynaamisuutta päästäkseen NHL:ään. Taitoa löytyy, mutta jotenkin fysiikka laahaa edelleen.
Jonas Rondbjerg
Vegasin kolmoskierroksen varaus kesältä 2017 on Tanskan tärkein pelaaja. Viime kisoissa Rondbjerg iski seitsemän pistettä, joista osa tuli toki karsintasarjassa. Hän on yksi harvoista, joka saa pelata neljät junnukisat, mutta ensi vuonna hän ei enää saa osallistua. Rondbjerg pelaa ykkösketjussa laitureinaan Lucas Andersen ja Jonathan Brinkman. Koulutukseltaan Rondbjerg on toki itsekin laituri, mutta taitotasonsa takia hänet on istutettu sentteriksi, koska muitakaan laadukkaita vaihtoehtoja ei ole. Ylivoimalla Rondbjerg pelaa oikeassa siivessä ja saa syöttöjä viivasta Malte Setkovilta. Lisäksi hän jakaa itse kiekkoa slottiin Wittendorfille, neliön läpi Brinkmanille tai maalin eteen/syvyyteen Andersenille. Kanadaa vastaan Rondbjergin luistelu näytti hieman tahmealta minun silmiini. Raamit ovat kunnossa, mutta ehkä jalkanopeuden riittäminen on tulevaisuudessa se suurin kysymysmerkki.
Jiri Patera
Patera on kesän 2017 kutoskierroksen varaus. Hän oli avauspelissä luukkuvahtina Dostalin pelatessa ja Pelicansin Skarekin oltua vähän yllättäen vasta kolmosmaalivahtina katsomossa. En ole ikinä nähnyt Pateran pelaavan, mutta jospa hän saisi aloittaa edes jonkun pelin näissä kisoissa, jotta saisin jonkinlaisen käsityksen Pateran potentiaalista. Tämän kauden kahdessa maaottelussa torjuntaprosentti on 92,7% ja GAA 2.00, joten ehkä vastuuta on luvassa vielä kisojen aikana.
Ivan Morozov
Morozov varattiin viime kesänä kakkoskierroksella ja oli Vegasin ensimmäinen varaus silloin, koska ykköskierroksen varausvuoroa Vegasilla ei ollut. Morozovin kohtaloa sain jännittää viime hetkillä asti, koska Venäjän valmentajan Braginin aivoituksista ei ikinä ota selvää, mutta Morozovin kisapassi on leimattu ja hän aloittaa urakkansa illalla 23.00 Suomen aikaa Tanskaa vastaan. Käsittääkseni rightin kätisen Morozovin laitureina pelaavat Kirill Marchenko ja Vasili Podkolzin. Ketjunumero on kolme tai neljä oman maun mukaan. Myöskään Morozovilta en ole ikinä nähnyt kokonaisia otteluja, joten odotan innolla jo iltaa ja hänen scouttaamistaan.
Päivitetäänpä sitten saman tien herrojen otteet viimeisistä otteluista. Glass teki yhden maalin, kun Kanada kaatoi Sveitsin 3-2. Suzuki syötti oikeasta laidasta toiselle puolelle ja Glass naulasi one-timerin vasempaan etualakulmaan läheltä takatolppaa. Jääaikaa tuli 19:20 ja tehotilasto oli +1. Laukauksia Glass kirjasi kolme ja aloituksissa hän oli jäätävän kova voittaen yhdeksän ja häviten vain kaksi. Brännström teki taas maalin ylivoimalla viivasta, kun Ruotsi voitti Slovakian 5-2. Lisäksi hän pelasi 20:35 eli kaikkiaan 31 vaihtoa keskimääräisen vaihdon pituuden oltua 39 sekuntia. Laukauksia Erik kirjasi yhteensä kolme ja tehotilaston lukema oli +0. Elvenes puolestaan avasi pistetilinsä 1+1 tehoilla. Maalissaan hän spurttasi oikeaa laitaa ylös riiston jälkeen ja laukoi sitten kiekon etukulmasta sisään ranteella suorasta luistelusta. Syöttöpiste oli myös hieno, sillä ylivoimalla Elvenes sai kiekon Sandinilta viivasta oikeaan siipeen. Lukas malttoi etsiä vielä syöttöpaikan ja levitti poikittain Bemströmille, joka sai niitata kiekon suoraan syötöstä käytännössä tyhjiin vasemmalta b-pisteeltä. Jääaikaa Elvenes sai vain reilut 11 minuuttia, joten siihen nähden tehot ovat mainiot. Ruotsi otti kuusi rangaistusta, joten se vähensi tasaviisikoin saatavaa peliaikaa, kun Elvenes ei alivoimaa pelaa. Rondbjergin iltapuhde Venäjää vastaan päättyi jo avauserässä loukkaantumiseen, kun hän satutti olkapäänsä laitakamppailussa. Sitä ennen avausminuutilla hänellä oli ollut loistomaalipaikka, kun Tarasovin torjuma kiekko päätyi suoraan Rondbjergin lapaan maalin eteen, mutta kuti meni päin maalivahtia, joten Rondbjerg jatkaa kiikaritehoilla ja saapa nähdä, että onko hän enää pelikunnossa tässä turnauksessa. Pateralla oli huilipäivä, joten ei hänestä sen enempää.

Viimeiseksi pääsemme Morozoin kimppuun. Katsoin kokonaan tuon RUS-DEN pelin, jossa Morozov iski loppulukemat 4-0 tyhjiin kurottamalla yhdellä kädellä laidasta tulleen lättysyötön sisään. Mutta jo avauserässä Morozov oli todella näkyvä. Ensimmäisessä vaihdossaan hän sai heti jättösyötön Podkolzinilta, mutta laukoi keskeltä mailojen kautta kiekon katsomoon. Kahdessa seuraavassakin vaihdossa ketju sai hyökkäysalueen syöttöketjupelaamisen toimimaan. Morozov ei hätäillyt ikinä kiekon kanssa, vaan pehmeillä käsillä osasi antaa sopivankovuisia pieniä syöttöjä ketjutovereiden lapaan. Avauserässä hän laukoi kertaalleen myös tolppaan, kun rannekuti melko keskeltä yläkaarien välistä meni maalivahdin kilven kautta vasempaan tolppaan. Toisessa erässä Morozov osui myös tolppaan, kun hän sai passin oikealle takatolpalle, mutta kulma oli sen verran pieni, että Morozov ei onnistunut maalinteossa vielä silloin, mutta upotti sitten päätöserässä yhden kiekon tyhjiin. Numero 17 pelasi paljon alivoimaa yhdessä Podkolzinin kanssa onnistuneesti. Sijoittuminen ja kamppailupelaaminen olivat riittävällä tasolla. Ehkä sitten se ainoa kysymysmerkki on liike. Hän liukuu kyllä taitavasti, mutta se viimeinen dynaamisuus vielä uupuu. Aloituksissa Morozov oli vahva voittaen yhdeksän ja häviten neljä. Noilla tilastoilla hän oli myös Venään paras aloittaja ja otannan ollessa vielä pieni turnauksen kuudenneksi paras 69% aloituslukemallaan. Jääaikaa tuli nimellisessä nelosketjussa 14:00 ja laukauksia kolme kappaletta kohti maalia. Jotenkin minulle tulee mieleen Suomen Aapeli Räsänen Morozovista. Luotettava alaketjujen rightin keskushyökkääjä, jolla on myös kiekollista osaamista jonkin verran, mutta suora luistelunopeus on suurin heikkous.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Viime yönä Morozov jäi tehoitta, kun Venäjä kaatoi Tsekin 2-1. Torkuin puolet pelistä, mutta melko näkymätön Morozov oli tasaviisikoin Tanska-peliin verrattuna. Jääaikaakin tuli toki vain 9:07 ja sinä aikana Ivan voitti kolme aloitusta ja hävisi kaksi. Lisäksi hän laukoi kertaalleen kohti maalia, mutta anti ja luotto Braginilta jäi vähäiseksi. Päätöserässä Morozov pelasi peräti vain alle yhden minuutin.

Golden Knights on poiminnut waivereista Valentin Zykovin. Isokokoinen ja raamikas, mutta hieman kömpelö venäläinen aloitti kauden Carolinassa, mutta sitten hänet dumpattiin Öljyyn ja nyt Vegas on sitten kolmas seura viime kauden AHL:n maalipörssin (33 maalia) voittajalle. Mielenkiintoinen haku McPheeltä ja ehkä hän hankki jo valmiiksi Guseville seuralaisen ensi kaudeksi, heh.

Viime kauden maalikimaran voi katsoa tästä Youtube-linkistä: Valentin Zykov - All 33 goals - 2017-2018

Ylivoimalla sijoittaisin Zykovin ehkäpä maalin eteen maskimieheksi ison ruhon vuoksi ja viime kaudellakin Zykov hakkasi maaleja paljon nimenomaan maalivahdin nenän edestä. Tasaviisikoin Zykov on vielä köyhän miehen Alex Tuch, mutta mistä sitä tietää, vaikka hän tekisi samanlaisen läpimurron, jos Gallant antaa vastuuta kolmosketjussa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
41/82 Puolivälin krouvi Los Angelesissa

Subban aloitti maalissa vieraskiertueen ensimmäisessä ottelussa lähtien tavoittelemaan kauden ensimmäistä voittoaan kuudennessa ottelussaan ennen vuodenvaihdetta. Puolustuksessa Miller asetettiin IR-listalle, joten Merrill jatkoi kolmosparissa. Hyökkäyksessä Bellemare palasi nelosketjun keskelle. Nosek siirtyi laitaan ja Carrieria kokeiltiin kolmosketjussa yhdessä Eakinin ja Carpenterin kanssa.

Toisella minuutilla Kovalchuk sai syötön vauhtiin oikeaan laitaan sinisen päälle ja ohitti heittämällä Merrillin, mutta laukaus meni yli etuyläkulman. Heti perään Doughty sooloili viivasta slotin kautta maalin eteen, mutta rystynosto pysähtyi Subbaniin. Karmea ensimmäinen vaihto Holden-Merrill parilta. Kolmen minuutin jälkeen McNabb laukoi viivasta ja Karlsson oli maalilla irtokiekossa, mutta suti kaatuessaan sen rystyltä ohi maalin, koska osuma ei ollut kunnollinen. Minuutin päästä Toffoli melkein ohjasi kiekon maalin edestä sisään McNabbin nenän edestä Carterin syötettyä kulmasta, mutta ohjaus meni hieman ohi oikealta. Vegas sen sijaan meni johtoon seuraavasta hyökkäyksestä viiden minuutin kohdalla, kun Eakin suojasi laidassa tiensä siniviivalle ja heitti sieltä kiekon maalille ohi Kovalchukin blokin. Carrier ohjasi matkan varrelta slotista kiekon oikeaan etuyläkulmaan. Holdenille kakkossyöttö osumaan. Gallantin ketjukokeilu tuotti heti tulosta Carrierin iskettyä kauden kahdeksannen osumansa. Seitsemän minuutin jälkeen laukaukset olivat 4-4 mainoksille mentäessä.

Erän puolivälissä Eakin jätti kiekon viivassa kierron tehneelle Merrillille, joka syötti jäitä pitkin keskelle ja Nosek ohjasi kiekon hieman ohi takakulman. Minuutti myöhemmin Schmidtin avaus laidan kautta vapautti Karlssonin ja Marchessaultin 2v1-tilanteeseen. Ruotsalainen ehti spurtata kiekon kiinni, mutta hätäinen kääntö keskelle pysähtyi Kings-puolustajaan. 14. minuutilla nelosketju sai taas paineen isäntien päätyyn. Bellemare siirsi kulmasta kiekon laitaa pitkin kohti viivaa ja Nosek laukoi pienestä kulmasta Quickin syliin. Minuutti myöhemmin Smith riisti vasemmassa laidassa tarjoten paikan keskelle Marchessaultille, mutta tämän tähdätty rannelaukaus pysähtyi hanskaan.

Kolme minuuttia ennen erän loppua puolestaan Tuch riisti kiekon keskiympyrässä ja laukoi sitten sinisen jälkeen puolustajan jaloista kiekon yläriman kautta päätyverkkoon.
Sitä ennen toisessa päässä Kopitar haastoi ponnettomasti Schmidtin 1v1-tilanteessa kuskaten kiekon maalin taakse röyhkeyden sijaan. Heti Tuchin maalipaikan jälkeisessä vaihdossa nelosketju loi 2v1-tilanteen. Reaves laukoi itse oikealta, mutta nyt vasen tolppa pelasti Los Angelesin toiselta takaiskulta. Viimeisessä vaihdossa sitten Kings tasoitti, kun Vegas oli tuhlaillut. Ensin Kopitar haki vanhanaikaista. Carrier ei saanut jatkotilanteessa kiekkoa ulos alueelta siniviivan tuntumassa, vaan Anze otti sen takaa päin mailaa nostamalla. Sitten hän syötti oikeaan laitaan Iafallolle, joka levitti poikittain Walkerille ja tämä laukoi one-timerin. Sen Subban vielä torjui, mutta rebound putosi maaliviivalle, josta Kopitar lakaisi sen sisään, kun McNabb ei pystynyt sitomaan Kopitarin mailaa jäätyään jälkeen. Laukaukset avauserässä olivat 8-12. Avauskymppi oli tasainen, mutta erän edetessä Vegas oli se, joka enää loi kulmapelejä ja pääsi vastustajan siniviivan yli kiekollisena. Jälkimmäinen kymppi oli täysin kontrollissa, kunnes viimeisellä minuutilla Kopitarin johdolla kotijoukkue tasoitti. Vieraiden parasta antia hyökkäyssuuntaan olivat alaketjut, vaikka kolmonen otti omiin päätösminuutin tasoituksen. Kakkosketjusta lisäksi Tuch oli pelin sisässä ja kiekossa kiinni paljon omissa vaihdoissaan.

Toista erää pelattiin 54 sekuntia, kunnes Tuch sai kiinnipitämisjäähyn. Minuutin kohdalla Toffoli sai keskeltä syötön laitaan, mutta se oli niin hidas, että Subban ehti liukua eteen ja vetokin meni yli maalin. Hetkeä myöhemmin Smith ryöväsi kiekon Kingsin lähtiessä omista, mutta puolittainen läpiajo päättyi laukaukseen oikealta ohi, joten alivoimamaali jäi tekemättä. Kuuden minuutin kohdalla ykkösketju loi pari maalipaikkaa. Ensin Smith laukoi ranteella vasemmasta jalasta Quickin kilpipuolen patjaan ja perään Marchessault syötti vasemmasta laidasta viivaan, josta Karlsson pommitti maskin läpi rintapanssariin. Laukaukset toisessa erässä olivat 1-7 mainoksille mentäessä 27. minuutilla. Tasaviisikoin Vegas loi paikkoja viivaan puolustajille, mutta Holden, Theodore ja Merrill laukoivat perättäisissä vaihdoissa päin Quickia maskitta.

Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Subban ylipelasi pahoin etukulman ja Kovalchuk kiersi maalin, mutta vanhanaikainen päätyi Subbanin alle. Merrill otti kuitenkin jäähyn käsille lyönnistä. Merrill oli myös taas se, joka vuoti omalla puolellaan ja Ilja pääsi jo toistamiseen pelissä vauhdilla ajamaan maalille oikeasta laidasta. Isäntien ykkösviisikko pelasi ensimmäiset puolitoista minuuttia ja paras paikka oli Kopitarin laukaus lopussa oikealta ohi etukulmasta. Alivoiman viime hetkillä vielä Smith-Karlsson pari pääsi puolittaiseen 2v1-hyökkäykseen, mutta Smithin syöttö oikealta kohti takatolppaa pysähtyi alas spurtanneen Kempen ojennettuun lapaan. Laukaukset ottelussa olivat 11-20 jäähyn umpeuduttua. Vegas meni johtoon uudelleen ajassa 32:26. Pirri tökkäsi kiekon pois Luffin lavasta Kings-maalin edessä. Stastny otti irtokiekon haltuun maalin oikealla kulmalla ja syötti takaviistoon yli Muzzinin mailan keskelle Tuchille, joka naulasi kiekon läheltä ohi Quickin. Hieno hyökkäysalueen riisto kakkosketjulta ja todellakin ansaittu johtomaali. Toisen erän vedot kohti maalia olivat vartin pelin jälkeen 3-12.

Kolme minuuttia ennen erän loppua ensin Theodore laukoi kahdesti vasemmalta pienestä kulmasta ja perään Engelland toiselta puolelta viivasta, mutta Quick selvitti tilanteet pitäen isännät vielä elossa. Puolitoista minuuttia ennen loppua puolestaan Muzzin laukoi viivasta ranteella maskitta Subbanin hanskaan. Viimeisellä minuutilla Vegas meinasi taas puppeloida, mutta Subban otti kaksi isoa torjuntaa kaarelta ammuttuihin rannelaukauksiin. 25 sekuntia ennen loppua puolestaan pyörityksen lopuksi Carrier nousi oman maalin takaa kiekkoa suojaten, mutta rystypurku pysähtyi Browniin. Luulin jo hetken, että nyt viimeistään avauserän toisinto tapahtuu, mutta Doughtyn levitys viivasta poikittain oli heikko ja Eakin pääsi puolittain läpi, mutta tämä yritti vielä syöttää takatolpalle Carpenterille tuloksetta Kings-puolustajan mailan läpi. Kotijoukkueen päätösminuuttien painostuksen ansiosta laukaukset kaventuivat lopulta 7-12 lukemiin. Ensimmäiset 15 minuuttia Golden Knights kontrolloi taas ottelua mielin määrin luoden kulmaralleja, mutta erän viimeiset kaksi minuuttia olivat sitten taas haparoivaa tekemistä. Kings oli niin huono, että selostamossa ensimmäiset 15 minuuttia oli vieraana jokin Ellenin tuotantotiimistä jauhamassa peliin kuulumattomia asioita, mutta ymmärrän viihteen tuomisen lähetyksiin tuota kautta, kun kaukalossa kotijoukkue ei sitä tarjoa tällä kaudella. Toisessa erässä alaketjujen rooli hieman pimeni ja kärkiketjut vastasivat pitkälti hyökkäyspelaamisesta. Puolustajat laukoivat viivasta ahkerasti tuloksetta.

P'äätöserän avausminuutilla Marchessault syötti päädystä kiekon slottiin ja Theodore pääsi täysin vapaasti lataamaan vastakiekkoon viiksien välistä, mutta Quick ryöväsi rannelaukauksen vastaantulollaan ja kilvellään. Kolmen minuutin kohdalla Kopitar syötti laidasta keskelle, mutta Toffolin laukaus epäonnistui slotista. Sen jälkeen Subban vielä torjui Muzzinin laukauksen b-pisteeltä. Schmidt otti irtokiekon ja vapautti puolustajien selustaan karanneen Karlssonin läpiajoon määrämittaisella lätyllä. Karlsson veivasi kiekon rystyltä kämmenelle ja uitti sitten jäätä pitkin tolpan ja patjan välistä sisään juuri ja juuri vieden Vegasin 1-3 johtoon ajassa 43:20. Viiden minuutin jälkeen Kovalchuk sai oikeasta laidasta syötön takatolpalle, mutta suti ohi kiekosta maalin ollessa puolityhjänä. Carpenterille pyyhkeitä miesvartioinnin pettämisestä. Minuutin päästä Toffoli syötti puolestaan vasemmalta puolelta kohti oikeaa takatolppaa, mutta Karlsson pelasti varman maalin nostamalla Kempen mailan. Vegas puolestaan iski lähes lopullisen naulan seuraavasta hyökkäyksestä seitsemän minuutin kohdalla, kun Bellemare punnersi oikeasta laidasta maalille Nosekin jätöstä. Fantenberg sai osin katkottua syötön maalin eteen, mutta elämään jääneen irtokiekon siivosivat yläkulmaan yhtä aikaa kiekkoon osuen Nosek ja Reaves. Kings haastoi vielä osuman, koska Reaves kolasi samalla LaDuen päin Quickia. Tuomio oli lopulta se, että maali hylättiin.

Erän puolivälissä vedot olivat isännille 8-5. Se oli avauskympin lievästi pelin päällä, mutta kahta tilannetta lukuun ottamatta ei luonut mitään vaarallista. 13. minuutilla Tuch katkoi siniviivalla Kingsin heikon purun. Hän laukoi itse ranteella vapaasti b-pisteiden välistä, mutta Quick torjui hanskallaan. Vieressä Pirri olisi ollut vapaana lataamaan one-timerin sisään, mutta Tuch teki oman ratkaisun. Laukaukset olivat 10-6 ennen päätösvitosta eli peliminuuttien 10-15 välillä ei tapahtunut muuta oleellista Tuchin maalipaikan lisäksi. Muutaman kerran Kings sai päätypelin rullaamaan, mutta vieraat puolustivat keskustan tiiviisti ja eristivät Kings-pelaajat pois maskista. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Pirri katkoi keskialueella ja jakoi laitaan Stastnylle, mutta tämän seinäsyöttö maalin eteen katkottiin. Kings käänsi pelin toiseen päähän, mutta Schmidt blokkasi luistimellaan poikkisyötön. Tuch nappasi kädellään kiekon ilmasta haltuun ja vapautti sitten Stastnyn 1v1-tilanteeseen hyökkäyssiniselle. Quick oli lähtenyt maaliltaan juuri sekunteja ennen, joten Paul niittasi kiekon yläkulmaan vartaloharhautuksen jälkeen tyhjään rysään. Viimeisellä minuutilla Vegas sai vielä lyhyen ylivoiman Leipsicin nostettua kiekon katsomoon, mutta kolmosketju höystettynä Engellandilla ei saanut enää kiekkoa maaliin, vaan kello kulutettiin vain loppuun. Päätöserän vedot olivat lopulta 16-7 ja koko pelin 31-32, mutta kaksi ensimmäistä erää olivat selvästi vieraiden ja päätöserän isosta vetomäärästä huolimatta Vegasilla ei juuri todellista hätää ollut.

Subbanille vihdoin avausvoitto ja sopivasti ennen uutta vuotta. Puolustajista ainoastaan Merrillin ollessa jäällä pelotti muutaman kerran, kun Ilja alisti häntä. Silti tehotilastossa oli lukema +2. Muut selvisivät melko puhtain paperein. Schmidtilta hieno alustus Karlssonin osumaan ja lopulta 0+2 tehot. Theodore jatkoi aktiivisuuttaan hyökkäysalueella, mutta edelleen laukausten laatu vaatii parantamista. Hyökkääjistä alaketjut olivat hyviä varsinkin avauserässä. Toisessa erässä kärkiketjut astuivat esiin kakkosen johdolla ja kolmannessa jopa molemmat kärkiketjut osuivat ratkaisten ottelun. Tuch-Stastny akselin kemia on jo todellista ja Karlsson viimeisteli kliinisesti kauden 15. osumansa. Pirri jäi puolestaan ensi kerran pisteittä Vegas-urallaan! Kolmosketjussa Carrier pelasi hyvin muutamasta oman alueen heikosta purusta huolimatta ja nelosessa Nosek oli kirkkain yksilö. Eipä siinä, huomenna jatketaan Arizonassa. Tämä oli hyvä alku pelaajien isien reissulle.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
42/82 Vuoden päätös Arizonassa

Sensaatiomaisen ja paljon sykähdyttäneen jääkiekkovuoden 2018 viimeinen ottelu oli Vegas Golden Knightsin osalta luvassa Arizonan lämmössä. Fleury palasi maalille ja odotetusti Hunt korvasi Merrillin sekä Lindberg Nosekin, koska pojille haluttiin peliaikaa isien ollessa mukana reissulla. Carrier jatkoi kolmosessa eli Lindberg pelasi nelosessa kera Bellemaren ja Reavesin.

Avauserässä laukaukset olivat 9-15 vieraille. Alussa Galchenyukin maila osui Theodorea kasvoihin jäähynarvoisesti. Se kostautui, kun juuri jäähyn umpeuduttua ja paineen jäätyä isäntien alueelle, Tuch syötti vasemmasta kulmasta maalin eteen Pirrille, joka laukoi päin Kuemperia, mutta siirsi reboundin miinuskulmasta maalin takaa maalin eteen, johon liukui Stastny puttaamaan kiekon sisään Arizona-pelaajien keskeltä. Ekman-Larsson jätti Stastnyn seuraamatta eikä kommunikoinut muita lukitsemaan tämän mailaa. Johtomaalin jälkeen vierasjoukkue ei luonut enää mitään huippumestoja erässä, vaan laukoi lähinnä laidoista suorista hyökkäyksistä. Arizona loi hieman laadukkaampia paikkoja varsinkin erän keskivaiheilla, mutta Fleury teki pari hyvää vastaantuloa ja yhden takatolpalle suuntautuneen syötön Theodore katkoi viime hetkellä lavallaan. Vierasjoukkueesta kukaan ei tasaviisikoin pahemmin erottunut edukseen. Se, että Vegas voitti laukaukset noin selvästi oli minulle lievä shokki, koska tosiaan mitään merkittäviä maalipaikkoja en muista tuon avausmaalin lisäksi, vaan vain kasan toimituksia maalille huonoista sektoreista.

Toisen erän alussa Hinostroza syötti keskialueelta oikeaan laitaan Garlandille, joka ohitti heittämällä Theodoren ja laukoi sitten päin vastaantullutta Fleurya puolittaisesta läpiajosta. Hetken päästä siitä Kuemper nosti kiekon katsomoon. Ylivoimalla takakolmio Theodore-Marchessault-Hunt loi paikan viimeksi mainitulle, joka pääsi laukomaan hyvästä rytmistä vasemmalta Marchessaultin poikkisyötöstä, mutta Kuemper ehti liukumaan eteen. Seitsemännellä minuutilla puolestaan Galchenuyk alisti Engellandia Vegas-maalin kulmalla harhauttamalla tämän täysin kahville seisovilla jaloilla ja syötti sitten slottiin Schmaltzille, joka laukoi logoon ennen kuin Bellemare ehti väliin. Hetken päästä Carrier puolestaan joutui istunnolle hyökkäyspään laitataklauksestaan. Alivoima kuitenkin hoitui hyvällä aggressiivisuudella eikä Yotes saanut hetken rauhaa edes keskialueella.

31. minuutilla Arizona sai kiekon maaliin. Tilanne alkoi siitä, kun Tuch ryösti kiekon hyökkäyssinisellä ja laukoi sitten itse pienestä kulmasta ohi takakulman. Peli kääntyi omiin ja Arizonan ylitettyä sinisen Theodore purki kiekon huonosti suoraan Schmaltzille, joka kärkimiinalla harhautti Theodoren ja laukoi sitten Fleuryn putkista kiekon maaliin ennen kuin Pirri ehti takakarvaamaan. Gallant haastoi maalin paitsiona ja sellainen se tosiaan oli, joten Vegas säilyi onnekkaasti johdossa ja Theodore pelastui häpeältä. Heti perään vieläpä Archibaldin tikku nousi Schmidtin kasvoihin jäähynarvoisesti. Molemmat viisikot (ykkönen+Hunt+Theodore ja kakkonen+Eakin+Schmidt) saivat kuviot kuntoon, mutta tulosta ei tullut. Hunt laukoi pari kertaa ranteella tuloksetta ja kerran Stastny syötti vasemmalta keskelle Eakinille, joka otti kiekon haltuun luistimella ja laukoi sitten nopeasti rystyltä kiekon Kuemperin syliin. Neljä minuuttia ennen erän loppua ykkösketjun upea päätyvaihto toi tulosta. Ensin Karlsson suojasi päädyssä mahtavasti puolittain polvillaan ja jätti kiekon Smithille, joka puijasi kulmassa kaksi pelaajaa sivuun syöttäen takaisin maalin taakse, mutta tällä kertaa Marchessaultille. Tämä löysi vasemmalta b-pisteeltä Huntin, joka tälläsi vastakiekkoon, mutta limppu ponnahti vastustajan luistimesta takatolpalle, johon oli ehtinyt Smith ja tämä sai siirtää kiekon tyhjiin.

Erän loppu kului sitten alivoimalla. Ensin Tuch taklasi Cousinsia kyynärpäällä naamaan sinisellä ja perään Stastny löi Schmaltzia käsille puolustaessaan siniviivaa. Isännät kavensivat kahden miehen ylivoimalla, kun OEL siirsi siipeen ja Galchenyuk laukoi tarkasti vasempaan yläkulmaan tolpan kautta. Viimeisellä minuutilla Marchessault puolestaan osui mailallaan Ekman-Larssonia korvaan rangaistuksen arvoisesti, joten isännät pääsivät aloittamaan päätöserän ylivoimalla. Toisessa erässä vedot olivat 8-8. Vegas oli edelleen ehkä hivenen onnekkaasti johdossa pelitapahtumiin peilaten.

Päätöserän alivoimatappo sujui vaivatta. Sen jälkeen vieraat ottivat pelin haltuunsa totaalisesti. Kolmannella minuutilla Stastny sai syötön kulmasta maalille, mutta laukoi päin puolustajan viime hetkellä ojennettua mailaa. Minuutin päästä siitä Vegas iski illan kolmannen maalinsa. Ensin Carpenter katkoi Arizonan purun siniviivalla ja kiekko ajautui toiseen laitaan. Siellä puolestaan Carrier riisti kiekon Goligoskilta ja syötti maalin eteen, johon liukui Eakin. Hän ohjasi kiekon Kuemperin längistä maaliviivalle ja pelasi tilanteen loppuun hakkaamalla kiekon väkisin sisään toisella yrittämällä Kuemperin selän takaa. Seitsemän minuutin kohdalla McNabb avasi omista pystyyn ja Pirri oli livahtanut sinisen päälle läpiajoon. Hän viimeisteli kliinisesti kilpialakulmaan tietysti. Stastnylle kakkossyöttö. Kahdeksan minuutin kohdalla nähtiin isäntien ainoa maalipaikka avauskympillä, kun Garland pääsi laukomaan oikeasta laidasta rytmistä, mutta veto kilpistyi takapatjaan.

Päätöskympin alkuun Vegas joutui alivoimalle Pirrin poikittaisen vuoksi. Alivoiman toisella puolikkaalla Holden avasi maalin takaa keskialueelle ja Carpenter otti kiekon haltuun leikaten siniviivan jälkeen laidasta keskelle ja laukoen sitten jaloista kiekon vasempaan etualakulmaan Kuemperin kainalosta. Ylivoiman lopussa vielä Chychrun laukoi ylärimaan vasemmalta b-pisteeltä. Laukaukset erässä olivat 7-12 14. minuutilla. Kolme minuuttia ennen loppua Reaves kamppasi Ekman-Larssonin ja Fleury joutui alivoimalla ottamaan vielä muutaman lähitorjunnan ennen kuin 1-5 voittolukemat olivat varmat. Päätöserän vedot olivat 13-15 ja koko pelissä 30-38. Avauskymppi oli kerrassaan vahva vierailta ja Arizonan kiri jäi todella pahoin vajaaksi sen luotua vain yhden maalipaikan.

Viimeisen 20 ottelun saldo on nyt upea 14-3-3. Kahden ottelun minikiertueen täysi potti tarkoitti sitä, että Vegas nousi divisioonan kärkeen Flamesin kanssa, mutta Calgary on pelannut kolme peliä vähemmän. Samalla isien oltua joukkueen mukana saldo oli taas 2-0 kuten viime vuonnakin eli tuskin ensi vuonnakaan pelaajien äidit pääsevät reissuun, vaan isät ovat mukana niin kauan, kunnes tappio tulee.

Hyökkääjistä kehut keskiketjuille. Stastny teki taas 1+1 tehot, Tuch 0+1 ja Pirri 1+1. Kolmosketjusta Carpenter ja Eakin maalasivat päätöserässä, mutta aiemmissakin erissä tuo vitja väläytteli. Eakin laukoi peräti kuudesti kohti maalia. Ykkönen värkkäsi myös yhden maalin, joka jäi voitto-osumaksi. Nelonen ei oiken toiminut uudessa koostumuksessa eli Lindbergin paikka ei ole siinä ketjussa. Puolustajista Hunt vakuutti tutusti ylöspäin. Rinnalla Holden oli vuorenvarma taas omassa päässä ja hoiti kiekot ulos alueelta. Hän on vaivihkaa alkanut keräämään kakkossyöttöjä, sillä kasassa on 0+5 tehot yhdeksässä viime pelissä. Kakkospari Theodore-Engelland oli ehkä heikoin ja vuoti pari kertaa toisessa erässä, mutta muutoin hoiti hommansa mallikkaasti. Theodorella on menossa vaisumpi jakso, sillä 12 ottelussa hän on kasannut vain 0+2 tehot, mutta silti koko kauden saldo on kohtalainen 4+15 42 ottelussa eli hän on matkalla kohti viime kauden 40 tehopistettä. Ykkösparista McNabb alusti hyvin neljännen maalin ja oli jykevä omassa päässä, mistä oli palkintona peliaikaa 23 minuuttia.

Sitten vielä katsaus nuorten MM-kilpailuihin. Aloitetaan ruotsalaisista. Brännström iski jo neljännen maalinsa, kun USA kaatui 5-4 jatkoajalla. Maali oli vieläpä ehkä turnauksen hienoin, sillä Erik nousi vasenta laitaa ylös ja sitten leikkasi sieltä päätyviivaa pitkin maalin eteen nostaen kiekon rystyltä maalin kattoon. Elvenes puolestaan syötti kaksi maalia. Jälkimmäinen oli voittomaali ja siinä Boqvist levitti oikeaan laitaan 2v1-hyökkäyksessä, jonka jälkeen Elvenes syötti välittömästi takaisin ykkösellä ja Boqvist sai putata kiekon tyhjiin takatolpalta. Sekä Elvenesillä että Brännströmillä on jo mukavat neljä pinnaa kasassa ja lisää tulee ensi yönä, kun vastassa on Kazakstan.

Rondbjerg pystyi pelaamaan Sveitsiä vastaan, mutta jäi pisteittä taas, kun Tanska jäi kolmannen kerran jo ilman maaleja. Rondbjerg pelasi hurjat 22:54 ja kirjasi neljä laukausta sekä seitsemän aloitusvoittoa 12 aloitustappiota vastaan. Glass puolestaan jäi kiikareille Tsekkiä vastaan Kanadan voittaessa 5-1. Aloitussaldo oli 12-9 ja jääaikaa tuli 18 minuuttia ykkösen keskellä. Tsekin maalissa pari erää pelasi vihdoin Jiri Patera. Koosteen perusteella hänen heikkous on ylössuuntautuvat laukaukset, sillä olkapäiden yllä oli paljon tyhjää verkkoa, jonka Kanada hyödynsi. Ihan hirveästi en vakuuttunut Pateran työskentelystä ja epäilen, että hän ei enää tässä turnauksessa pelaa enkä tiedä näenkö minäkään enää hänen pelaavan, koska pitkä näyttää olevan matka Pohjois-Amerikkaan. Patera ehti torjua 16 laukausta 20:stä ennen kuin Skarek tuli maaliin päätöserään. Morozov puolestaan jäi tehoitta Venäjän voittaessa viime yönä Sveitsin 4-7. Jääaika jäi taas vain yhdeksään minuuttiin ja aloitussaldokin oli murheellinen 2-5. Tehotilastoon jäi myös lukema -1. Katsoin pelin sivusilmällä ja kuten tilastoistakin jo näkyy, todella näkymätön Morozov oli tällä kertaa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos taas kattavista raporteistasi @Salming. Silmiini on pistänyt Stastnyn edelleen jatkuva hyvä vire, sekä tietenkin Pirrin maalitehtailu. Pidetään kaveri ylhäällä niin kauan kuin verkko heiluu. Tosiaan nyt on mennyt aika hyvin ja joukkue keikkuu jo divisioonansa kärkipaikoilla, tosin muita enemmän pelanneena, kuten totesit.

Kiitos myös noista nuorten MM-kisojen Vegas-pelaajaraporteista. Tässä rupesin taas haikailemaan, että koskahan mahtaa tulla se ensimmäinen suomalaispelaajavaraus Vegasilta.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
43/83 Vegas vs. Los Angeles - osa 3 & uuden vuoden avaus T-Mobile Areenalla

Kolmas kohtaaminen kymmenen päivän sisään tms. Fleury aloitti uunissa. Merrill palasi kolmospariin Huntin tilalle ja Nosek palasi neloseen Lindbergin paikalle Carrierin jatkaessa kolmosketjussa.

Vuoden 2019 ensimmäisen ottelun ensimmäinen merkittävä tapahtuma oli toisella minuutilla Kempen laukaus suorasta luistelusta vasemmasta laidasta yli maalin Merrillin mailan kautta. Hetkeä myöhemmin Brown syötti kulmasta kohti oikeaa takatolppaa, mutta McNabb puolusti Kopitarin mailan säntillisesti. Isäntien ensimmäinen kunnollinen paikka oli Nosekin vanhanaikaisyritys ajassa 3:00. Perään Theodore laukoi ranteella viivasta Campbellin kilpeen, mutta Karlsson ei saanut reboundia sisään. Viiden minuutin kohdalla Leipsic kikkaili itsensä avopaikkaan vasemmasta laidasta, mutta 3v1-hyökkäys päättyi siihen, että entinen Golden Knights -peluri menetti kiekon hallinnan siirtäessään kiekkoa rystyltä kämmenelle maalin kulmalla.

Seitsemän minuutin kohdalla Tuch kiersi maalin ja syötti viivaan Merrillille, joka laukoi patjaan ruuhkan läpi. Campbell kaatui jäihin torjuntansa jälkeen, mutta kukaan kotijoukkueen pelaajista ei ehtinyt irtokiekkoon. Erän puolivälissä puolestaan Stastny kaivoi oikeasta laidasta kiekon b-pisteelle ja Carpenter laukoi nopeasti ranteella Campbellin syliin maskitta. 13. minuutilla Schmidt laukoi ranteella viivasta ja Smith ohjasi kiekon hieman ohi maalin. Sitä ennen Marchessault kokeili nostaa kiekon vasempaan etuyläkulmaan maalin kulmalta tuloksetta ja pelasi sitten viivaan Schmidtille. Ajassa 14:30 puolestaan Theodore astui esiin ja luki hyvin katkomahdollisuuden keskialueella. Se avasi 4v2-hyökkäyksen. Pirri syötti vasemmasta laidasta keskelle Tuchille ja tämä latasi ranteella keskeltä tulisesti, mutta Campbell sai pidettyä kiekon hallussaan.

16. minuutilla Kingsin vastaisku päättyi siihen, että kiekko jätettiin Phaneufille, joka latasi vasemmasta laidasta vapaasti, mutta Fleury tuli vastaan ja torjui olkapäällä kovan lyöntilaukauksen. Hetkeä myöhemmin Kings sai 3v2-hyökkäyksen, mutta Fleury koppasi Kovalchukin rannelaukauksen keskeltä puolustajan jaloista. Minuutin päästä vielä Brown syötti vasemmasta laidasta keskelle Iafallolle, joka laukoi patjaan maskitta. Smith ei saanut Brownia kuriin laidassa mailahäirinnästä huolimatta ja Karlsson ei merkannut miestään keskellä. Laukaukset erässä kirjattiin 9-8. Ensimmäiset ja viimeiset minuutit olivat vieraiden lievää hallintaa ja välissä Golden Knights oli pelin päällä ohuesti. Kuitenkin melko tasainen erä kaikkinensa.

Toisen erän alkuun Tuch riisti vasemmasta laidassa ja Stastny syötti takatolpalle Marchessaultille, mutta tämä ei saanut kiekkoa sisään. Samassa vaihdossa vielä Doughty luisteli päin Stastnya kulmassa, mutta isännät joutuivat tilanteessa alivoimalle estämisen vuoksi. Alivoimalla Nosek ja Bellemare pääsivät 2v1-hyökkäykseen. Nosek laukoi itse oikealta kilpeen ja irtokiekon Merrill laukoi ranteella vasemmalta puolelta puolestaan räpylään Campbellin tehtyä TV-torjunnan. Kings ei juuri luonut uhkaa ylivoimallaan, vaan paras paikka tuli isännille tosiaan. Viiden minuutin jälkeen vedot olivat 6-0.

Peliminuutit 5-10 Vegas vyöryi jatkuvasti vieraiden alueelle, mutta laukaukset lähtivät lähinnä laidoista. Ehkä paras tilanne oli se, kun Bellemare syötti maalin takaa oikealle kulmalle ja Nosek nosti läheltä maalin yli. Kings ei kuitenkaan millään päässyt siniviivan yli kiekon kanssa ja Vegas käänsi jatkuvasti paineen vieraiden päähän ja loi kulmapelejä. Laukaukset olivat 9-0 erän puolivälissä. 11. minuutilla Karlsson jakoi oikeasta laidasta poikittain ja Smith laukoi ranteella kaarelta rintapanssariin. 13 minuutin jälkeen laukaukset olivat jo 15-0 eli vyöry vain jatkui ja jatkui Campbellin pitäessä Los Angelesin elossa. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Kempe sai jäähyn kaadettuaan maalille ajaneen Bellemaren. Ylivoiman alussa Theodore laukoi päätylautaan ja Marchessault pääsi yrittämään tyhjiin oikealta kulmalta, mutta Campbell ehti jotenkin liukumaan eteen patjoineen. Huntin poissaollessa Tuch oli palannut ykkösylivoiman maskimieheksi ja Theodore oli ainoa puolustaja. Reaves palasi sitä myöten kakkosylivoimassa maalineduspelaajaksi. Ylivoiman lopussa Pirri puolestaan tulitti suoraan Schmidtin syötöstä ohi etuyläkulmasta oikeasta siivestä, joten Kings selvitti alivoiman.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Vegas sai toisen jäähynsä, kun Holden sitoi Leipsicia liikaa kulmassa. Ylivoiman puolivälin jälkeen Kings sai vihdoin ensimmäisen laukauksen kohti maalia, mutta Fleury torjui Kopitarin painavan kudin. Alivoiman lopussa Eakin pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa vapaasti puolittaisista läpiajoista, mutta tuhlasi molemmat paikat ja minuutti ennen erän loppua puolestaan Kovalchuk laukoi oikeasta laidasta ranteella tolppaan suorasta luistelusta. Toisen erän laukaukset olivat lopulta murskaavasti 18-4. Lisäksi 12 kutia meni ohi maalin ja kymmenen blokattiin eli isännillä oli 40 laukaisuyritystä toisessa erässä! Campbell oli vain etevämpi kuin maalintekotehokkuus.

Päätöserään lähdettiin 0-0 tilanteesta ensi kerran T-Mobile Areenan historiassa. Vajaan kahden minuutin kohdalla Forbort sai jäähyn korkeasta mailasta. Vegas hyödynsi ylivoimansa viime sekunneilla, kun Schmidt laukoi ranteella ruuhkaan ja irtokiekon hautasi reppuun oikealta b-pisteeltä tietysti Pirri. Kuudes maali seitsemään peliin tällä kaudella Pirrille. Ainoa syöttöpiste kirjattiin aluksi kuitenkin vain Eakinille, joka siirsi kiekon keskeltä viereen Pirrille. Lopulta myös Schmidt sai syöttönsä. Kuuden minuutin jälkeen Toffoli karkasi läpiajoon ja yritti uittaa kiekon kämmeneltä sisään jäitä pitkin, mutta Fleury nollasi hänet varpaankärjellä ojennettuaan patjansa. Pari minuuttia myöhemmin Nosek sai pitkän syötön vasempaan laitaan ja laukoi sitten vapaasti vasemmasta laidasta kohti taka-alakulmaa tuloksetta. Erän puolivälissä puolestaan Reaves pääsi laukomaan pisteiden välistä tuloksetta ranteella ja hetkeä myöhemmin Campbell torjui myös Pirrin yrityksen vastaavasta paikasta vastaantulollaan lukiten kiekon syliinsä. Niinpä 51. minuutilla torjunnat olivat jo 14-42. Päätöserän alku oli ollut samanlainen kuin toisessa erässä eli Vegas vei ja Kings vikisi.

Viisi minuuttia ennen loppua näkyi kiintoisa grafiikka. Toisen ja kolmannen erän vedot olivat siihen mennessä 35-6! Neljä minuuttia ennen loppua Smith syötti kulmasta riiston jälkeen oikealle kaarelle ja Marchessault laukoi rystyltä läheltä logoon. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Doughty kamppasi siniviivalla Nosekin rangaistuksen arvoisesti ja se oli lopullinen ratkaisu pelille. Jäällä olivat Schmidt ja Theodore sekä Tuch, Karlsson ja Marchessault. Ylivoiman lopun pelasivat puolestaan Merrill ja Engelland siniviivalla varmuuden vuoksi. Heti jäähyn umpeuduttua Kings otti maalivahdin pois. Ratkaisu syntyi puoli minuuttia ennen loppua, kun Tuch laukoi keskiympyrästä kiekon tyhjiin Engellandin katkon ja kuljetuksen jälkeen. Pirri sai kakkossyötön. Päätöserän vedot olivat lopulta 21-5 ja koko pelissä Vegas laukoi 48 kertaa Kingsin 17 laukausta vastaan.

Fleurylle kauden kuudes nollapeli jo ja kellään muulla ei ole kolmea enempää. Toffolin läpiajon torjunta oli voittava teko päätöserässä. Puolustajista kaikki laukoivat vähintään kahdesti paitsi nollille jäänyt Holden. En osaa nostaa ketään ylitse muiden, koska niin hyvin koko joukkue pelasi kaksi viimeistä erää ja jätti vieraat täysin aseettomaksi. Merrillin pelaaminen näytti kuitenkin taas hyvältä ottaen huomioon rotaatiopelaajan roolin. Hyökkääjistä kukaan ei jäänyt ilman laukausta kohti maalia. Marchessault tuhlasi eniten ja laukoi seitsemän kertaa. Pirri, Tuch ja Nosek ylsivät neljään laukaukseen. Hyökkääjistäkään on vaikea nostaa mitään ketjua ylitse muiden, mutta jos olisi pakko sanoa, niin kaipa kakkonen oli paras tehtyään molemmat maalit. Kaikkiaan ehkä kauden väkevin esitys, koska niin suuri tasoero oli kahdessa viimeisessä erässä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Lienee syytä vielä päivittää varausten otteet nuorten MM-kilpailujen alkusarjan päätöskierrokselta. Patera putosi kolmosmaalivahdiksi odotetusti. Rondbjerg puolestaan jäi tehoitta 0-4 tappiossa Tsekille. Jääaikaa tuli taas hurjat 24:11. Rondbjerg laukoi kuudesti ja aloitussaldo oli 4-6. Katsoin peliä avauserän ja silloin mieleen jäi tilanne, jossa Rondbjerg katkoi keskialueella, otti pari terävää potkua, teki itselleen laukaisupaikan vasemmasta laidasta siniviivan ylityksen jälkeen ja laukoi sitten pienestä kulmasta maalivahdin syliin. Jalkanopeuden puute on suurin kysymysmerkki edelleen, mutta tuossa tilanteessa tarkasti katsoen hän kiihdytti melko hyvin liikkeelle paikoiltaan ja jalat tikkasivat kohtalaisesti.

Ruotsalaiskaksikko puolestaan jäi sensaatiomaisesti tehoitta Kazakstania vastaan. Ruotsi kärsi vatsataudista ja pelasi 11 hyökkääjällä ja viidellä puolustajalla. Peli päättyi 4-1. Elvenes toki tuhlasi muutaman avopaikan. Kertaalleen hän pääsi täysin vapaasti laukomaan ranteella slotista ilman maskia, mutta veto meni suoraan logoon. Brännström puolestaan laukoi viivalta hanakasti, mutta maskista huolimatta hän ei jatkanut maaliputkeaan. Hän pelasi lopulta 22 minuuttia ja Elvenes 15:48 laukoen kuudesti. Alkusarjan jälkeen Brännström on puolustajien pistepörssin toisena yhden pisteen perässä Venäjän Romanovia.

Venäjän ja Kanadan keskinäisessä ottelussa kohtasivat Glass ja Morozov. Morozov oli jäällä ajassa 2:20, kun Glass teki Kanadan ainoan maalin lauottuaan kiekon tarkasti oikean aloitusympyrän sisältä takakulmaan. Tilanne lähti siitä, kun Morozov kyllä kaapi oman pään aloitusvoiton, mutta puolustaja ei saanut kiekkoa ulos laidan kautta, vaan Tippett katkaisi purun ja syötti heti viereen Glassille, joka sitten niittasi kiekon maaliin. Morozov katsoi tilannetta Glassin selän takaa. Siitä huolimatta hän sai hieman enemmän vastuuta kuin parissa viime pelissä eli 11:08. Aloitussaldo oli 4-6 eli taas negatiivinen ja tehotilastoon jäi lukema -1. Glass puolestaan pelasi 18:32 ykkössentterinä ja laukoi kahdesti, joista toinen siis meni maaliin. Aloituksissa hän oli erinomainen saldolla 11-4. Alkusarjan jälkeen hän on turnauksen kolmanneksi paras aloittaja saldolla 41-18 ja prosentilla 69,49%. Pistepörssissä Glass on puolestaan kuudes 2+4 tehoilla, Brännström 12:s (4+0) ja Elvenes sijalla 20 (1+3).

Puolivälierissä Glass kohtaa suomalaiset. Brännström ja Elvenes kohtaavat Sveitsin. Pateran Tsekki pelaa Yhdysvaltoja vastaan ja Morozov kohtaa Slovakian. Karsintasarjassa Rondbjerg yrittää pitää tanskalaiset pääsarjassa Kazakstania vastaan.

Välierissä on mahdollisesti luvassa melkoinen herkkupala, kun Kanada ja Ruotsi saattavat kohdata, jolloin asetelma olisi Glass vs. Brännström & Elvenes. Toisessa välierässä Morozov päässee kohtaamaan jenkit.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vihdoin pääsin taas katsomaan Vegasin peliä ja melkeinpä livenä Kingsien lähetyksessä.

Kuudes maali seitsemään peliin tällä kaudella Pirrille.
Joo, yritin seurailla Pirriä. Hämärä jätkä, pysyttelee aika piilossa, mutta sitten tulee kuin tyhjästä ja laittaa munkin pussiin. No, jos tosiaan tämä tehoilu jatkuu, niin saa minun puolestani pelata jatkossakin. Tosin jos pelipaikka Mad-Maxin paluun jälkeen siirtyy kolmosketjuun tai neloseen, niin tuleeko sitten enää tehojakaan?

Merrillin pelaaminen näytti kuitenkin taas hyvältä ottaen huomioon rotaatiopelaajan roolin.
Seurailin myös Merrilliä. Mielestäni kaveri luistelee ja liikkuu aika hyvin, mutta ehkä peliälyssä on sitten puutteita niin, että kohdalle osuu jatkuvat haukut HFBoardsissa ja vähän kai sinunkin raporteissasi välillä. Ja maalipaikkoihin kaveri ehtii jatkuvasti, mutta tuo laukaus ei ole mikään älyttömän murhaavan tarkka ja kova.

Marchessault tuhlasi eniten ja laukoi seitsemän kertaa.
Tämä pisti myös minun silmiini. Maalipaikoille pääsee, mutta maaleja ei enää synny. Pitäisikö huolestua?
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Vihdoin pääsin taas katsomaan Vegasin peliä ja melkeinpä livenä Kingsien lähetyksessä.
Joo, yritin seurailla Pirriä. Hämärä jätkä, pysyttelee aika piilossa, mutta sitten tulee kuin tyhjästä ja laittaa munkin pussiin. No, jos tosiaan tämä tehoilu jatkuu, niin saa minun puolestani pelata jatkossakin. Tosin jos pelipaikka Mad-Maxin paluun jälkeen siirtyy kolmosketjuun tai neloseen, niin tuleeko sitten enää tehojakaan?

Seurailin myös Merrilliä. Mielestäni kaveri luistelee ja liikkuu aika hyvin, mutta ehkä peliälyssä on sitten puutteita niin, että kohdalle osuu jatkuvat haukut HFBoardsissa ja vähän kai sinunkin raporteissasi välillä. Ja maalipaikkoihin kaveri ehtii jatkuvasti, mutta tuo laukaus ei ole mikään älyttömän murhaavan tarkka ja kova.

Tämä pisti myös minun silmiini. Maalipaikoille pääsee, mutta maaleja ei enää synny. Pitäisikö huolestua?
Tämänpäiväisissä harjoituksissa Pirri oli pysynyt kakkosketjussa ja Pacioretty puolestaan luistellut kolmosessa. Hunt oli ollut Vancouverissa isoisänsä juhlissa, joten hän oli poissa harjoituksista. Joka tapauksessa kun Pacioretty palaa, rosterissa on yksi ylimääräinen pelaaja ja Millerin palatessa kaksi, joten on mielenkiintoista nähdä, että miten McPhee ongelman ratkoo. Veikkaan, että Pirri lähtee silti takaisin AHL:ään tehoilusta huolimatta, koska McPhee ei halua luopua Merrillistä tai Huntista, sillä heidät saatettaisiin poimia waiverlistalta.

Merrill on saanut minulta kuraa varsinkin jäähyherkkyydestään. Nyt olen kuitenkin antanut positiivista palautetta, koska hän on pystynyt pelaamaan virheittä ja saamaan kiekot ulos alueelta paremmin kuin vielä kertaakaan Vegas-urallaan.

Marchessaultista olisin huolissani vasta sitten, jos hän ei enää pääsisi maalipaikoille. Uran laukaisuprosentti on 11,1% ja tällä kaudella se on vain 8,4% eli kunhan varianssi kääntyy, Marchessaultkin upottaa jatkossa hieman tehokkaammin kiekkoa pussiin varmasti. Nyt on vain menossa hieman kylmempi jakso, sillä viisi edellistä peliä ovat menneet maaleitta 19 laukauksesta huolimatta. Hän toki tarvitsee normaalistikin yhdeksän laukausta maalia kohti eli periaatteessa hänen olisi pitänyt tehdä kaksi maalia viidessä viime pelissä nollan sijaan. Laitan sen varianssin piikkiin.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Puolivälierissä Glass kohtaa suomalaiset. Brännström ja Elvenes kohtaavat Sveitsin. Pateran Tsekki pelaa Yhdysvaltoja vastaan ja Morozov kohtaa Slovakian. Karsintasarjassa Rondbjerg yrittää pitää tanskalaiset pääsarjassa Kazakstania vastaan.

Välierissä on mahdollisesti luvassa melkoinen herkkupala, kun Kanada ja Ruotsi saattavat kohdata, jolloin asetelma olisi Glass vs. Brännström & Elvenes. Toisessa välierässä Morozov päässee kohtaamaan jenkit.
Herkkupala peruttu Suomen kaadettua Kanadan ja Sveitsin valitettavasti Ruotsin. Brännströmin ja Elvenesin junioriura päättyi shokeeraavaan 0-2 tappioon Hollensteinin seistyä päällään Sveitsin maalissa. Brännström laukoi viidesti ja pelasi hurjat 25:09. Avauserästä jäi mieleen tilanne, kun hän leikkasi laidasta keskelle 1v1-tilanteessa ja punnersi väkisin puolustajan ohi puolittaiseen maalipaikkaan. Pelirohkeutta oli ja pitkät avaukset sivuttaisliikkeessä omalta alueelta keskialueelle löysivät hyvin omien lavat. Pelin päätyttyä Brännström palkittiin Ruotsin turnauksen parhaana puolustajana. Elvenes laukoi kerran jääajan oltua 17:50. Hän väläytti kertaalleen ylivoimalla parasta osaamistaan eli nopeaa syöttötaitoa jakamalla ykkösellä siivestä kiekon maalipaikkaan keskelle. Lisäksi toisessa erässä Elvenes itse sai vastaavan yhden kosketuksen syötön neliön läpi, mutta Hollenstein otti uskomattoman räpyläryöstön yläriman alta. Näin turnauksen päätyttyä eniten Elvenesistä jäi mieleen juuri nuo nopeat yhden kosketuksen syötöt eli pelinrakennus onnistuu. Sen sijaan luistelussa on vielä kehitettävää ja samoin viimeistelyssä. Mitä tulee Glassiin, hän pelasi reilut 17 minuuttia ja oli jäällä Suomen molempien maalien aikana. Utusen voittomaali nousi Glassin mailasta etuyläkulmaan ohi DiPietron. Sekunteja aiemmin hän oli antanut häikäisevän no-look syötön poikittain Dobsonille, jonka maila meni poikki. Lähellä oli siis, että konnan sijaan Glassin alustusta hehkutettaisiin tänään joka paikassa. Aloituksissa Cody oli taas hyvä voittaen kymmenen ja häviten kahdeksan. Hyökkäyssuuntaan anti jäi melko vähäiseksi tuota jatkoajan paikkaa lukuun ottamatta. Jos Tanska-peli jätetään laskuista, Glass teki 2+0 tehot neljässä muussa ottelussa. Syöttötaito on erinomainen ja laukaus kohtalainen, mutta luistelu vaatii vielä räjähtävyyttä, jotta ensi kaudella Glass tappelisi kolmossentterin paikasta.

Pateran Tsekki putosi jatkosta hävittyään Yhdysvalloille 3-1. Ainoa lupauksena välieriin pääsi Venäjän Ivan Morozov. Slovakia kaatui puolivälierissä murskaavasti 8-3 itänaapurin tehtyä neljä maalia 11 minuuttiin. Morozov pelasi peräti 16:32, mikä oli eniten hyökkääjistä. Se johtui osin siitä, että Kravtsov ei pelannut kahdessa viimeisessä erässä kuin reilun minuutin eli jokin loukkaantuminen hänelle lienee tullut ja Venäjä on kierrättänyt sitten kolmea sentteriä. Katsoin itse pelistä vain avauserän. Morozov oli jäällä, kun Venäjä iski 4-0 maalin päätylautareboundista. Muutoin hän ei juuri erottunut kentällä. Aloitussaldo oli lopulta 6-5 ja vetoja kertyi kaksi kohti maalia. Karsintasarjassa Rondbjergin Tanska hävisi 4-3 ensimmäisen pelin Kazakstania vastaan. Rondbjerg teki avauserässä 1-1 tasoituksen saatuaan jättösyötön b-pisteiden välissä ja liukuen siitä kohti vasenta kaarta, josta Rondbjerg laukoi kiekon maalivahdin längistä sisään. Lopussa ilman maalivahtia puolestaan Rondbjerg syötti siivestä viivaan ja Setkov laukoi ranteella pelin viimeisen maalin, mutta liian myöhään. 1+1 tehojen lisäksi aloitussaldo oli 14-13 ja jääaikaa Rondbjergille kertyi 22:47. Barkovmaisia peliminuutteja Rondbjerg siis tahkoaa illasta toiseen Tanskan riveissä. Laukauksia kertyi peräti seitsemän.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Anaheim Ducks 2 - Vegas Golden Knights 3 -- väärin voitettu?

Tulipa käytyä paikan päällä katsomassa Vegasin peliä. Siis Anaheimissa. Alimpana päälläni oli Vegasin T-paita (kuten vaimollakin), ja sen yllä pari kerrosta päällempänä Anaheimin pelipaita. Katsomo oli kuulemma loppuunmyyty ja vähän ylikin, mutta tunnelmahan Anaheimissa on aika vaisu aina. Pidämme kyllä hallista, paljon enemmän kuin esim. Vegasin ja Los Angelesin vastaavista. Vegasin faneja oli kyllä paikalla paljon, ei nyt ihan enemmistö, mutta paljon kuitenkin.

Ensimmäinen erä oli aika kliinistä virkamieskiekkoa, jossa Vegas voitti kuitenkin laukaukset hyvinkin selvästi. Anaheim ei saanut oikein mitään aikaan. Vegasin maali syntyi kun ylivoima oli tulossa ja Schmidt lämmäsi kiekkoa siniviivalta. Toinen erä oli sitten se paras erä, ja siinä syntyivät ne loput maalitkin. Anaheim teki salamana kaksi maalia putkeen, ja sitten jonkin ajan päästä oli Kultaisten Ritareiden vuoro vastata samalla mitalla, eli lukemat tämän jälkeen 2-3 Vegasille. Maalit syntyivät osittain hienojenkin kuvioiden jälkeen, ja mieleen jäi varsinkin Anaheimin toinen maali, jonka Carter Rowney "puttasi" (miksi käytetään golf-termejä jääkiekossa?) tyhjään maaliin hienon kuvion päätteeksi.

Kolmannessa erässä sitten Vegasilta loppui puhti ja minulta paloi pinna, kun Anaheim otti pari jäähyä putkeen ja Vegas pääsi 5-3 ylivoimalle. Taisiko olla toinen jäähy vielä 2+2 min. Kuitenkin Vegasin ukot pelasivat kuin hidastetussa filmissä, ei minkäänlaista maalinälkää, vaan vain löysää virkamieskiekkoa vailla mitään tunnetta. Tuossa kohtaa olisi minun mielestäni kuulunut laittaa se manaamani tappamisen meininki päälle ja tehdä kauhealla yrityksellä ja tunteella ainakin yksi maali, mieluummin kaksi, ja peli olisi sitä myöten selvä. Mutta ei mitään siis Vegasilta, pelattiin kuin löysät housuissa. Täysin anteeksiantamatonta minun mielestäni. Tämän jälkeen olin varma, että Anaheim tekee seuraavan maalin, mutta jotenkin se ei Ducksitkaan oikein pelannut kunnolla, vaikka muutama hyvä ryöpytys Vegasin maalilla olikin. Joten niin tapahtui, että Vegas pääsi kuin koira veräjästä kolmannen erän haluttomasta esityksestä huolimatta.

Pelaajista vielä sen verran, että Hunt on todella lyhyt parrunpätkä, en ollut sitä tajunnutkaan ennen kuin vasta nyt. Nosek oli ehkä mielestäni Vegasin paras pelaaja, todella hyvää yritystä ja taisi tehojakin tulla. Koko kolmosketju oli oikeastaan hyvä, varsinkin siis Nosek ja Eakin. Jostain syystä Mad Max palkittiin ottelun ykköstähtenä. Kaveri oli ainakin alussa ihan kuutamolla loukkaantumisesta palattuaan. Toki hän paransi ottelun mittaan ja teki sen voittomaalin, mutta kuitenkin, miksi Mad Max? Tuch jäi enemmän mieleen yritteliäänä kaverina kakkosesta. Ykkösestä ei sen enempää, aika peruspeliä ilman tulosta. Nelosessa näki, että ei ole Reaves mikään pikakiitäjä, todella raskaan ja laiskan näköistä oli miehen liikkuminen, toisin kuin harjoitusleirillä, tai ehkä siellä lähempänä jäänpintaa tuli vain sellainen olo. Puolustuksessa Merrill otti taas yhden tyhmän jäähyn vissiin, muuten aika peruspelaamista kaikilta. Samoin Markku Anterolta maalilla. @Salming:in tarkempia kommentteja odotellessa...
 
Viimeksi muokattu:
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
44/82 Anaheim vs. Vegas

Lyhyet mietteet pelistä, koska yllä on jo kerrottukin melko paljon tapahtumista @Amerikanihme toimesta. Kelailin pelin läpi päivän aikana useassa eri osassa. Fleury jatkoi maalissa. Puolustuksessa Theodore oli kipeä, joten Hunt pääsi pelaamaan. Hän aloitti Merrillin parina, mutta pelasi lopulta myös Engellandin kanssa. Hyökkäyksessä Pirri lähetettiin farmiin kuten arvasin, koska Pacioretty palasi pelaamaan ja ketään muuta ei olisi alas voinut lähettää ilman waivereiden kautta menoa, joten McPhee piti kiinni pelaajistaan.

Toisella minuutilla Tuch tarjoili päädystä maalin eteen, mutta Stastny laukoi patjaan läheltä. Pari minuuttia myöhemmin Smith syötti vasemmasta laidasta maalille, mutta Holden torpattiin irti kiekosta viime hetkellä ja tämä ajautui nousunsa päätteeksi kovaa päin laitaa. Seitsemän minuutin kohdalla Vegas meni johtoon siirretyn rangaistuksen aikana, kun Schmidtin viivalaukaus upposi sisään. Outoa oli se, että peliä ei laitettu poikki Reavesin lauottua slotista päin Gibsonia ja tämän huitaistua mailallaan kiekon kulmaan, vaan pelin annettiin jatkua eikä tuota tulkittu haltuunotoksi. Noh, Vegas kierrätti kiekkoa ja Nosek syötti vasemmasta laidasta viivaan Schmidtille, joka käytti kiekon oikealla puolella Huntilla ja sai sen takaisin laukoen sitten kiekon ruuhkan läpi maaliin. Onnekas osuma mielestäni tuomarivirheen takia. Avauskympillä vedot olivat 2-10 ja Fleury oli työtön. Vieraiden hyökkäyspelaaminen rullasi mainiosti ja se tuotti paljon kulmaralleja.

13. minuutilla nähtiin Ducksin erän toiseksi paras paikka. Henrique punnersi Nosekin ja McNabbin välistä nokikkain Fleuryn kanssa, mutta rystykuti jäi kilpikainaloon. 15. minuutilla puolestaan Rowney syötti kulmasta maalille Gibbonsille, joka ohjasi läheltä ylärimaan. Kiekko putosi maaliviivalle ja Engelland siivosi sen kauemmas. Ajassa 17:30 Nosek puolestaan laukoi vapaasti maalin edestä Gibsonin syliin. Carpenter sitoi puolustajan hyvin samalla. Laukaukset avauserässä olivat lopulta 6-17. Erä oli Vegasin, vaikka Ducks paransi hieman toisella puolikkaalla.

Toisen erän alussa Holden joutui istunnolle estettyään vastustajan etenemisen hyökkäyssiniviivalla. Ducks hyödynsi ylivoiman, kun Henrique syötti vasemmalta viivaan, Mahura levitti oikealle ja Sprong tinttasi lämärin takakulmaan jäitä pitkin Fleuryn paketin läpi. Ritchie teki loistavan maskin ja McNabb ei ollut lähelläkään blokkilinjalla. 18 sekuntia myöhemmin peli oli jo 2-1. Ducks käänsi omista pystyyn nopeasti ja iski hienon maalin suorasta hyökkäyksestä. Gibbons syötti sinisen jälkeen oikealta poikittain ja Lindholm jatkoi heti takaisin toiselle puolelle takatolpalle, jossa Rowney oli yksin putaten kiekon sisään kuten @Amerikanihme totesi. Eakin ei ehtinyt katkomaan viimeistä passia eikä Engelland sitä edellistä. Fleury oli voimaton liikkueessaan puolelta toiselle. Hunt seilasi puolestaan jossain liian ylhäällä. Neljän minuutin kohdalla Ducks oli lähellä iskeä jo kolmannen osuman, mutta McNabb pelasti blokillaan Montourin laukauksen taustalta, kun Fleury ui jään pinnassa. Kahdeksan minuutin kohdalla Cogliano ohjasi slotista viivatoimituksen tolppaan McNabbin pihdeistä. Välissä Pacioretty oli käynyt jäähyllä, mutta sen Vegas selvitti vaivatta. Ennen erän puoliväliä vielä nelosen laiturit pääsivät 2v1-hyökkäykseen, mutta Carrier laukoi itse vasemmalta patjaan suorasta luistelusta.

Tasoitus tuli ajassa 30:15. McNabb laukoi ranteella maalille ja Nosek siivosi rystyltä kaatuessaan irtokiekon maaliin. Wielinski nukahti tilanteessa, koska McNabbin laukaus osui häneen Gibsonin edessä ja sen jälkeen puolustaja kadotti näköetäisyyden kiekkoon sekä Nosekiin. Seuraavassa vaihdossa Vegas siirtyi johtoon ottelun voittomaalilla. Tuch vapautti keskialueelta ketjutoverit 2v1-hyökkäykseen. Stastny syötti oikeasta laidasta takatolpalle ja Pacioretty viimeisteli tyhjiin. Manson pelasi tilanteen heikosti eikä saanut syöttöä katki, joten Gibson oli mahdottoman tehtävän edessä. Laukaukset olivat pelissä 13-30 tässä kohdin. Kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua Schmidt laukoi viivasta ja Nosek laukoi irtokiekon vasempaan tolppaan. Toisen erän kudit olivat 10-17. Peli tasoittui hieman ja molemmilla oli omat hetkensä. Isännillä ne olivat erän alussa ja Vegasilla sitten myöhemmin. Johtomaalin jälkeen se sai melko paljon luotua pitkiä hyökkäyksiä, mutta maalipaikat rajoittuivat viivatoimituksiin.

Päätöserän vedot olivat 11-8. Kolmannella minuutilla Karlsson kuljetti vasenta laitaa ja syötti sitten maalin eteen luistelleelle Marchessaultille, joka missasi avopaikan ja laukoi päin Gibsonin ylävartaloa. Sen jälkeen Merrill otti jäähyn pelin viivyttämisestä, mutta alivoima toimi taas rutiinilla. Kahdeksan minuutin kohdalla Anaheim otti tosiaan tuplajäähyt, kun Henrique hölmöili ensin aloituksessa ja sitten Kesler sai jäähyn perään korkeasta mailasta. Kahden miehen ylivoimasta jäi mieleen vain Paciorettyn yksi one-timer oikealta ja Smithin yksi survomisyritys takatolpalta. Jäähyjen välissä Hunt latoi monta pommia siirretyn rangaistuksen aikana ja niissä oli sitä vaadittavaa raivoa. Ylivoimat kuitenkin tuhlattiin ja selostajan mukaan Vegas on nyt hukannut 14 ylivoimaa putkeen. En jaksa tarkistaa, pitääkö tuo paikkansa. Kuusi minuuttia ennen loppua Montour pääsi laukomaan vapaasti slotista Getzlafin jätöstä, mutta Fleury potki vastaan torjuntaan. Minuutin päästä siitä vieraat saivat 2v1-hyökkäyksen, mutta Tuchin syöttö Paciorettylle katkottiin. Lopussa sitten vieraat pysyivät kiekossa melko hyvin ja isäntien syöttöketjut jäivät lyhyiksi. Gibson lähti maaliltaan reilu minuutti ennen loppua. Kase pääsi lopussa koittamaan vanhanaikaista, mutta McNabb sai mailan väliin tsekin yritykseen ja kiekko kimposi yli maalin.

Yhdyn siihen näkemykseen, että Nosek oli vieraiden ehkä paras yksilö ja kolmosketju muutoinkin toimi mainiosti. Kakkosketjulla oli myös paljon paikkoja ja he tekivät voitto-osuman. Toivottavasti tuo amerikkalaisketju nyt pysyisi yhdessä pidemmän ajan. Ykkösvitjalta tasaisen harmaa peruspeli ja samoin neloselta. Puolustajista Schmidt oli todella hyvä ja pidin myös Huntin pelaamisesta, vaikka Ducksin toisessa maalissa hän oli hieman hukassa. McNabb teki pari hyvää puolustussuoritetta, vaikka avausmaalissa epäonnistui olemaan blokkilinjalla.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
13. minuutilla nähtiin Ducksin erän toiseksi paras paikka. Henrique punnersi Nosekin ja McNabbin välistä nokikkain Fleuryn kanssa, mutta rystykuti jäi kilpikainaloon. 15. minuutilla puolestaan Rowney syötti kulmasta maalille Gibbonsille, joka ohjasi läheltä ylärimaan. Kiekko putosi maaliviivalle ja Engelland siivosi sen kauemmas.
Tuo tilanne tosiaankin unohtui mainita minulta. Kiekko pomppi maaliviivalla ja sitä näytettiin Jumbotronilla moneen kertaan, mutta näkemistäni kulmista ei voinut todeta, että kiekko olisi kokonaisuudessaan mennyt maaliviivan yli.

Unohtui myös mainita, että tuomarit olivat todella Ducks-katsojien hampaissa ja heidän kaukaloontulonsa suojattiin kattokäytävällä toisen ja kolmannen erän alussa. Kaikki alkoi kai tosiaan siitä, että peliä ei vihelletty poikki Ducksien koskiessa kiekkoon ennen tuota Vegasin ensimmäistä maalia. Eikä sen jälkeenkään tuomiot menneet aina Ducks-katsojien näkemyksen mukaan (mm. tuo Henriquen jäähy, oliko siinä syynä joku pariin kertaan aloitusympyrässä petkuttaminen, tämä siis uusi sääntö?).
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Nuorten MM-kilpailut päättyivät Suomen maailmanmestaruuteen, joten on aika tehdä vielä viimeiset päivitykset tapahtumista. Välierissä Morozovin Venäjä hävisi Yhdysvalloille 2-1. Avauserässä Morozov sai syötön laidasta oikealle b-pisteelle ja otti haltuunoton eteenpäin Poehlingin längistä maalin taakse. Maalin kierrettyään hän syötti ristikkäin siniviivaan Samorukoville, joka laukoi maalille ja kiekko kimposi sisään venäläispelaajan luistimesta. Maali valitettavasti hylättiin, joten Morozov ei saanut syöttöpistettä hienosta suorituksestaan eikä Venäjä arvokasta johtomaalia. Lopulta Morozov pelasi 10:01, aloitussaldo oli 3-4 laukauksia kertyi yksi maalia kohti.

Pronssiottelussa puolestaan Morozov syötti Venäjän avausmaalin 5-2 voitossa. Hän sai syötön puolustaja Morozovilta vasempaan laitaan ja kuskasi kiekon itse siniviivan yli. Sitten hän syötti poikittain Slepetsille, joka ajoi oikeasta laidasta maalille ja veivasi pehmeillä tassuilla kiekon Hollensteinin längistä sisään pienestä kulmasta. Jääaikaa Morozov kirjasi pronssiottelussa 10:47 ja tehotilastoon jäi lukema +1. Morozov oli kaikkinensa ehkä turnauksen raikkaimmalla jalalllaan liikenteessä. Aiemmissa peleissä oli ajoittain havaittavissa pientä kömpelyyttä suunnanmuutoksissa, mutta tässä pelissä jotenkin luistimet purivat jäähän terävämmin ja lihakset olivat vetreät. Lisäksi mieleeni jäivät muutamat kamppailutilanteet päädyissä, joissa Morozov pärjäsi yksin kolmeakin pelaajaa vastaan odottaen muiden apuja. Hän on pitkä pelaaja, joten ehkä siksikin liike näyttää välillä kankealta. Morozovin lopullinen saldo nelossentterinä seitsemässä ottelussa oli 1+1=2. Hän on edustuskelpoinen vielä ensi vuonnakin, joten silloin Bragin antanee hänelle vielä suuremman roolin, jos kehitys jatkuu toivotunlaisena. Ketjutoverit Podkolzin ja Marchenko ovat myös ensi vuonna mahdollisia palaaja pistepörssin voittaneen Denisenkon lisäksi. Puolustajien pistepörssin voittanut Romanov (1+7) on myös edustuskelpoinen vielä vuoden päästä, joten ihan hyvän rungon Venäjä saa pronssimitalin puolustamiseen. Venäjä pelaa alkulohkonsa ensi vuonna Ostravassa yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen, Tsekin ja Saksan kanssa. Harkitsen vakavasti, että menisin katsomaan kisoja jopa paikan päälle muutamaksi päiväksi, sillä tuossa lohkossa on huippupelejä joka ilta.

Rondbjergin Tanska putosi pääsarjasta, mutta se ei haittaa, koska Jonas ei enää ensi vuonna ole mukana pelattuaan jo neljät kisat. Lopullinen saldo oli myös hänellä 1+1=2 näissä kisoissa, mikä oli selvä pettymys, mutta Tanskan materiaali ei muutoinkaan ollut viime vuosien tasolla. Ratkaiseva ottelu päättyi 0-4 ja siinä Rondbjerg pelasi taas yli 22 minuuttia laukoen kolmesti tuloksetta. Laitan tähän vielä loppuun vielä kuuden varatun pelaajan lopulliset tilastot:

Cody Glass 5gp 2+4, +4, 8 laukausta, laukaisuprosentti 25,00%, keskimääräinen jääaika 17:15, aloitukset 51-25 (66,23%, turnauksen neljänneksi paras)
Erik Brännström 5gp 4+0, -1, 18 laukausta, laukaisuprosentti 22,22%, keskimääräinen jääaika 22:57
Lukas Elvenes 5gp 1+3, +3, 14 laukausta, laukaisuprosentti 7,14%, keskimääräinen jääaika 14:38
Ivan Morozov 7gp 1+1, -1, 8 laukausta, laukaisuprosentti 12,50%, keskimääräinen jääaika 11:35, aloitukset 27-26 (50,94%, turnauksen 19. paras)
Jonas Rondbjerg 6gp 1+1, -5, 22 laukausta, laukaisuprosentti 4,55%, keskimääräinen jääaika 18:54 (loukkaantuminen RUS-pelin avauserässä, muutoin yli 20 min), aloitukset 46-57 (44,66%)
Jiri Patera 1gp GAA 6.00, 80,00%
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
45/82 Subban vs. New Jersey

Subban teki kauden kotidebyyttinsä jo nyt. Puolustuksessa Theodore oli tervehtynyt ja otti paikkansa Engellandin viereltä. Merrill pelasi Holdenin kanssa. Hyökkäyksessä Carrier oli sivussa, joten Lindberg pelasi nelosketjussa.

Avausvaihdossa Pacioretty laukoi rystyltä oikealta b-pisteeltä Kinkaidin syliin kiekonriiston jälkeen. Puolen minuutin jälkeen puolestaan Subban koppasi Zachan rannelaukauksen vasemmasta laidasta. Devils meni johtoon ajassa 5:06, kun Hischier riisti keskialueella kiekon Nosekilta ja ylitti sitten keskeltä sinisen. Hän yritti syöttää vasempaan laitaan, mutta kiekko kimposi Schmidtin luistimesta takaisin Hischierille, joka laukoi slotista vapaasti kiekon kilpialakulmaan. Puolitoista minuuttia myöhemmin nelosketju meni ahnaasti maalille. Reaves kolasi puolustajien avustuksella Kinkaidin maalin sisään ja Lindberg laukoi irtokiekon maaliin, mutta maali oli siirtynyt jo silloin paikaltaan. Hetken päästä Stastny nousi vasemmasta kulmasta keskelle ja jakoi poikittain Paciorettylle, joka laukoi kilpeen avopaikasta painottomalta puolelta. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Coleman punnersi oikealta ohi Theodoren ja nosti kiekon läheltä ylärimaan.

Juuri ennen erän puoliväliä New Jersey iski toistamiseen. Eakin hävisi 1v1-kamppailun Lovejoylle, joka punnersi oikeasta kulmasta maalille, pakotti rystyltä Subbanin jäihin ja laukoi sitten kääntökudin kämmeneltä tyhjiin vasemmalta kulmalta Malcolmin jäädyttyä ihmeellisesti paikalleen sivuttaisliikkumisen sijaan. Holden piti tilanteessa Zachan puolittain kurissa maalin takana, vaikka antoi tämän syöttää Lovejoylle, joten Eakin ja Subban saavat ottaa maalin nimiinsä. Laukaukset erässä olivat 8-6 puolivälissä, mutta maalit 0-2. Ajassa 12:30 Vegas kavensi. Reaves riisti kiekon Zachalta, joka yritti syöttää poikittain omalla alueella ja viimeisteli sitten tylysti Kinkaidin längistä liruvan kiekon maaliviivan yli. Maali oli kauden kahdeksas ja uusi yhden kauden ennätys Reavesille.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Wood sai hyökkäyspään jäähyn luisteltuaan päin Subbania, joten kotijoukkue pääsi ensi kerran ylivoimalle tavoitteenaan tehdä YV-maali viiden kuivan pelin jälkeen. Kakkosketju kera Nosekin ja Schmidtin loi heti paikan, kun Pacioretty syötti oikeasta laidasta maalin eteen, mutta Nosek laukoi yhtäkkisestä 2v1-tilanteesta itse räpylään yrittäessään tähdätä etuyläkulmaan. Muuta mainittavaa ylivoimassa ei ollut kuin se, että Merrill sai hetken jääaikaa viivalla Karlssonin viisikossa. Minuutti ennen loppua Tuch pysäytti Brattin kiekon suojaamisen siniviivan tuntumassa. Vastaiskusta hän jätti sinisen jälkeen kiekon Paciorettylle, joka syötti vasemmasta laidasta vielä takatolpalle ehtineelle Engellandille, mutta tämä ohjasi kiekon ohi täysin tyhjästä maalista, joten tauolle mentiin 1-2 lukemissa. Kudit olivat 11-11, mutta blokit 8-1. Erän alku oli uninen isänniltä, mutta Reavesin maalin jälkeen Vegas pääsi hienoisesti pelin päälle eikä tasoituskaan ollut kaukana. Devilsin työmäärä ja luistelunopeus oli yhtä suuri kuin vajaa kuukausi sitten sen kotipelissä Vegasia vastaan ja se aiheutti hankaluuksia isännille.

Toisen erän alussa Vatanen pelasti maalin, kun hän blokkasi Smithin one-timerin Karlssonin syötöstä 2v1-hyökkäyksessä. Kolmen minuutin kohdalla Bellemaren aloitusvoiton jälkeen ranskalainen ja Lindberg pelasivat hienon seinäsyöttökuvion. Lindberg syötti oikeasta kulmasta takaisin keskelle, mutta Bellemare ei saanut kunnon kutia aikaan, koska Seney rikkoi. Theodore oli nyt viivamiehenä Karlssonin viisikossa ja kokeili pari kertaa ranteella tuloksetta, joten Devils selvitti alivoiman. Vieraiden erän ensimmäinen maalipaikka oli ajassa 5:30 Palmierin laukoma rannari oikeasta laidasta maskitta logoon keskialueen käännön päätteeksi. Laukaukset olivat 5-2 seitsemän minuutin jälkeen mainoksille mentäessä.

Kahdeksan minuutin kohdalla Tuch pääsi laukomaan b-pisteiden välistä kääntörannarin kulmarallin päätteeksi, mutta Kinkaid torjui kilvellä. Ottelun puolenvälin jälkeen Merrill pääsi hyökkäyspäässä kiinni irtokiekkoon vasemmalla kaarella, mutta latasi ohi takakulman. Seuraavassa vaihdossa Vegas sai kiekon maaliin, kun Eakin syötti ristiin syvyydestä viivaan ja McNabb laukoi ranteella kiekon ohi Kinkaidin. Carpenter seisoi samalla maskissa maalivahdin alueen rajalla, joten maali hylättiin aluksi Kinkaidin liu'uttua päin Carpenteria. Haaston jälkeen maali kuitenkin hyväksyttiin ja McNabb teki kauden ensimmäisen osumansa! Enää Merrill on nollakerhossa kenttäpelaajista.

Kuusi minuuttia ennen loppua Kinkaid meni pysäyttämään McNabbin päätydumppausta maalin taakse, mutta kiekko pomppasi päädystä maalin eteen Marchessaultille, mutta tämä ei pystynyt ohittamaan maalille syöksynyttä Kinkaidia. Toisessa päässä Palmieri pääsi kokeilemaan keskeltä one-timeria laidasta tulleeseen syöttöön, mutta Subban piti paketin kasassa. Neljä minuuttia ennen erän loppua Vegas meni johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Tuch punnersi maalin takaa esiin ja hankki samalla jäähyn Seversonille. Sitten Alex syötti viivaan Theodorelle, joka otti potkuja eteenpäin vasemmassa laidassa ja laukoi kohti maalia, jossa Pacioretty oli ohjaamassa kiekon sisään. Maalinjälkeisessä vaihdossa puolestaan Karlsson riisti kiekon siniviivalla Vataselta luoden 2v1-tilanteen. Karlsson harhautti itse oikeasta laidasta kaventaessaan Kinkaidin jäihin, mutta rystynosto tyhjään maaliin epäonnistui pyörivän kiekon vuoksi. Toisen erän kudit olivat 11-7, mutta ne mairittelevat vieraita, sillä niin selvästi Vegas oli pelin päällä. Devils ei päässyt kiekon kanssa keskialueen yli kuin pari kertaa isäntien alueelle väläyttelemään ja oli muutoin ottavana osapuolena Vegasin luodessa tasaisesti kulma- ja päätypelejä sekä paikkoja myös suorista hyökkäyksistä keskialueen käännöistä.

Päätöserän alussa Tuch pääsi taas laukomaan slotista ranteella pelattuaan seinän Paciorettyn kanssa, mutta Kinkaid torjui maskillaan. Erän alku oli melko rikkonainen, sillä kuudessa minuutissa nähtiin kymmenen aloitusta, joista vieraat voittivat yhdeksän. Seitsemän minuutin jälkeen Nosek pääsi laukomaan vasemmalta, mutta veto blokattiin mailalla päätyyn aivan kuten Devilsin muutamat yritykset erän alussa tasavoimaisista hyökkäyksistä. Ennen erän puoliväliä tosin Bratt pyörähteli oikeassa laidassa niin kauan, että sai laukoa maskitta ranteella kiekon Subbanin syliin. Avauskympin ikävä uutinen oli se, että Smith poistui koppiin ja häntä paikkasivat Lindberg ja Carpenter.

Päätöskympin alussa Devilsin kulmaralli päättyi Santinin tolppalaukaukseen siniviivasta. 13. minuutilla McNabb löi punaviivalla ohi kiekosta aiheuttaen omiin 2v1-hyökkäyksen. Palmieri laukoi itse takapatjaan oikealta Schmidtin pidettyä syötön kiinni. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Santini laukoi ranteella viivasta ja Bratt ohjasi, mutta Subban otti hyvän reaktiotorjunnan. Reilut kolme minuuttia ennen loppua Reaves oli myöhässä taklauksessaan ja kaatoi Colemanin takaa päin keskialueella, joten Devils sai ensimmäisen ylivoimansa kreivin aikaan. Palmieri kokeili alkuun kolmesti oikeasta siivestä ranteella Boylen oltua maskissa, mutta Subban näki vedot ja torjui ne kuten myös Boylen reboundyritykset rystyltä. Kinkaid lähti maaliltaan 1:15 ennen loppua ja juuri kun Vegas tuli täysilukuiseksi, Reaves haki osumaa tyhjiin omista jäälle tultuaan, mutta laukaus nousi aina päätyverkkoon asti, joten seurauksena oli pelin viivytysjäähy ja Reaves joutui uudestaan jäähylle. Devils sai jauhaa kuudella neljää vastaan tasan minuutin. Vieraat pyörivät laidoilla yrittäen muutaman kerran poikittaissyöttöä neliön läpi tuloksetta. Lopussa Subban liimasi yhden Palmierin rannelaukauksen ja sen lähemmäs Devils ei enää päässyt, vaan lopputulos oli 3-2. Kuudes voitto putkeen Vegasille hienon nousun myötä ja samalla Subban otti toisen voittonsa putkeen. Joukkueen pisteputki on yhdeksän ottelun mittainen. Kotiluolassa pisteitä on tullut 11 pelissä putkeen. Päätöserän vedot olivat 6-20 eikä Golden Knights tehnyt muuta kuin yrittänyt selviytyä läpi erän.

Subban oli maalissa voittava päätöserässä, vaikka alussa toinen maali meni osin hänen piikkiinsä. Puolustajista Theodore oli avauserässä vaikeuksissa omassa päässä, mutta paransi sittemmin ja syötti voittomaalin. Mcnabbille plussaa kauden avausmaalista. Merrill-Holden kaksikko selvisi melko puhtain paperin peruspelaamisella kuten myös Engelland ja Schmidt. Hyökkääjistä ykkönen oli lievä pettymys. Maalinteko on tällä hetkellä tuskaisaa koko kolmikolla, vaikka paikkoja tulee 1-2 erää kohti vähintään. Kakkonen teki voittomaalin. Tuch oli tutun hyvä ja Pacioretty sai toisen voittomaalin putkeen. Kolmonen jatkoi hyvää pelaamistaan ja ehkä tuo Nosek-Eakin-Carpenter on se oikea koostumus jatkoa ajatellen. Nelosketjusta Reavesille plussaa tärkeästä maalista avauserässä, mutta lopussa hän oli puppeloida voiton vastustajalle. Lindberg sopeutui hyvin kipeänä olleen Carrierin paikalle ja löysi ajoittain kemiaa Bellemaren kanssa hyökkäyspäässä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
46/82 Vegas vs. Rangers

Fleury palasi maaliin. Smith siirrettiin IR-listalle, joten Pirri kutsuttiin ylös. Pacioretty siirtyi ykkösketjuun ja Pirri otti paikkansa Stastnyn ja Tuchin rinnalta, joten taaskaan tuo amerikkalaisketju ei saanut pelata yhdessä kuin kaksi ottelua. Puolustuksesta Miller oli edelleen sivussa, joten Merrill oli Holdenin parina.

Raportti on tällä kertaa lyhyt, koska kelasin aamulla pelin vain läpi ilman muistiinpanoja. Avauserässä laukaukset olivat 13-5 ja kotijoukkue oli pelin päällä. Erän alussa Pacioretty pääsi läpiajoon, mutta DeAngelo löi häntä käsille ja sai jäähyn, mutta pilkkua ei annettu. Ylivoimaviisikot olivat Schmidt-Pirri-Stastny-Pacioretty-Tuch ja Theodore-Karlsson-Marchessault-Nosek-Eakin. Kumpikaan ei kuitenkaan saanut mitään aikaan. Erän ainoa maali syntyi 16. minuutilla, kun Merrill avasi keskialueelle laitaan ja Tuch jatkoi rystyltä kiekon eteenpäin Eakinille sinisen päälle. Tämä viimeisteli läpiajosta kiekon kilpialakulmaan ohi Georgievin, joka muutoin torjui mainiosti avauserässä. Maalin jälkeen hän nimittäin muun muassa torjui patjallaan Marchessaultin nousun kulmasta maalin eteen ja yrityksen takakulmaan. Avauserästä jäi mieleen yksi kakkosketjun suora hyökkäys, kun Pirri löysi painottomalta puolelta Holdenin ja tämä tähtäsi tuloksetta etuyläkulmaan vasemmasta laidasta ranteella hyvästä rytmistä. Rangers testasi pari kertaa erän alussa Fleurya, mutta viimeiseen 13 minuuttiin se taisi laukoa vain kahdesti kohti maalia.

Toisessa erässä peli tasoittui ja laukaukset olivat enää 11-10. Vegas meni 2-0 johtoon seitsemännellä minuutilla. Karlsson oli hankkinut jäähyn DeAngelolle laitataklauksesta. Ylivoimalla Schmidt levitti siipeen, Pacioretty latasi suoraan syötöstä tolppaan, josta kiekko kimposi Georgievin luistimeen ja Pirri tökkäsi sen jälkeen kiekon maaliviivalta sisään. Tuch piti McQuaidin kurissa maalin edessä, jotta Pirri sai viimeistellä rauhassa ajoitettuaan liikkeensä slotista maalille täydellisesti irtokiekkoon. Osuman myötä päättyi seitsemän ottelun kuiva kausi ylivoimalla ja 18. kerta sanoi toden. Pari minuuttia myöhemmin Zibanejad kamppasi keskialueella Karlssonin ja sai jäähyn. Vaikka ykköskentän hyökkäyspeli hieman takelteli, se hankki kuitenkin kaikki ylivoimat isännille tässä pelissä. Toista YV-maalia ei syntynyt, mutta Vegas sai kuitenkin itselleen momentumin ja hallitsi erän tapahtumia kuutisen minuuttia, kunnes viimeiset neljä minuuttia olivat hyvää tekemistä myös vierailta ja se sai aikaan kulmapelejä Vegasin alueelle. Fleury nollasi kahdesti McLeodin muun muassa samassa vaihdossa maalin edestä. Muutaman kohokohtatorjunnan jälkeen reilu minuutti ennen erän loppua Marchessault karkasi läpiajoon, kun takakulmasta ohi ammuttu kiekko kiersi hänelle ränniä pitkin keskialueelle. Marchessault laukoi kiekon vasempaan etuyläkulmaan kliinisesti suorasta luistelusta, joten päätöserään lähdettiin 3-0 lukemista. Samalla Marchessault päätti seitsemän ottelun henkilökohtaisen kuivan kauden, sillä edellinen osuma oli syntynyt joulukuun 22. päivä.

Päätöserän alussa nähtiin raskaansarjan nyrkkeilyottelu, kun McQuaid taklasi Paciorettya ja Reaves hyppäsi aitiosta jäälle puolustamaan toveriaan. Herrat tanssivat keskiympyrässä logon päällä hetken, kunnes Reavesin viimeiset moukarit pudottivat McQuaidin jään pintaan. Päätöserässä kudit olivat 7-14 ja Rangers oli siinä hieman terävämpi. Se kavensi kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Karlsson ja Marchessault tuplasivat laidassa, mutta eivät saaneet kiekkoa Kreiderilta, joka löysi slotista Zuccarellon ja tämä jatkoi takatolpalle Zibanejadille, joka otti syötön haltuun luistimella ja siirsi sitten kiekon tyhjiin Fleuryn oltua voimaton. Ennen tuota kavennusta mieleeni jäi tilanne, jossa laukaus tuli vasemmasta laidasta, Fleury torjui patjallaan kiekon ilmaan ja löi sitten mailalla kauemmas samaan syssyyn, heh. Avauskympillä Theodore ja McNabb ottivat pikkukakkoset mieheen, mutta New Yorkin ylivoima oli melko mitäänsanomatonta. Pionk ja Shattenkirk yrittivät toimittaa pari kertaa kiekon maalille, mutta muutoin kiekko pyöri takakolmion kesken mielikuvituksettomasti. Rangers otti maalivahdin pois melko ajoissa ja Carpenter iski lopullisen niitin ajassa 58:40, kun Stastny ja Bellemare rouhivat kiekon päädystä maalin eteen Carpenterille. Viimeisellä minuutilla Rangers vielä kavensi, kun Nieves syötti kulmasta maalin eteen, Vesey laukoi puolustajien luistimiin ja Fast reagoi nopeimmin irtokiekkoon lakaisten sen tyhjiin.

Lopputulos oli siis 4-2. Maalintekotehokkuus oli riittävä kahdessa ensimmäisessä erässä ja viimeinen oli sitten enemmän tai vähemmän kellon kuluttamista. Vegas otti seitsemännen voiton putkeen ja samalla pisteitä kotiluolassaan 12. kerran peräkkäin. Fleurylle jo kauden 25:s voitto 39 ottelusta. Kenttäpelaajista kukaan ei tehnyt yli yhtä tehopistettä. Uusittu ykkönen tosiaan hankki jäähyt, mutta muutoin sen peli oli vielä vähän hakemista hyökkäysalueella. Se kuitenkin parani pelin edetessä ja hyvä juttu oli se, että Marchessault sai kuivan kauden katki. Pirri palasi ja teki taas maalin, muuta ei voi vaatia. Kahdeksassa ottelussa kasassa on 7+3 tehot ja koko Vegas-uralla kymmenessä pelissä kymmenen maalia. Tuch syötti avausmaalin ja on seitsemän pelin pisteputkessa, joka on hänen uransa pisin. Vaikutuin jälleen hänen ulottuvuudestaan mailalla puolustaessa. Hän ikään kuin pystyy ottamaan vastustajan syleilyynsä ja sitten tökkäämään kiekon pois, koska syliväli on niin iso. Päätöserässä hän pääsi puolittaiseen läpiajoon Bellemaren nepattua kiekon eteenpäin laitaa pitkin, mutta laukaus suojauksesta ei ohittanut Georgievia. Kolmosketjulta vähän tasapaksumpi peli vaihteeksi, vaikka Carpenter osui lopussa tyhjiin ja Eakin teki avausmaalin, mutta ihan niin hyvä tuo ketju ei ollut hyökkäysalueella kuin parissa aiemmassa ottelussa. Nelosketjussa Reaves otti selätysvoiton ja Lindberg jatkoi vuodotonta pelaamista, mitä on ilo katsoa heikon viime kauden jälkeen. Peliaikaa tosin tuli vain kahdeksan minuuttia Reavesin tavoin.

Puolustajista Theodore laukoi neljästi, mikä oli eniten koko joukkueesta. Engelland sai myös kolme laukausta maalille. Merrillin teholukema oli -2, vaikka hän syötti avausmaalin. Hänestä jäi mieleen avauserän muutamat kompuroinnit ja hätäiset siirtokiekot, mutta sitten otteet paranivat teholukemasta huolimatta. Rangersin 3-1 kavennuksessa hän yritti katkoa polvi jäässä Zuccarellon takatolppaleivoksen siinä onnistumatta. Schmidt pelasi eniten 22:45 ja syötti toisen maalin. Kuten Twitterissä todettiin erään toimittajan toimesta, Schmidtin kyky luistella takaperin räjähtävästi lähes paikoiltaan on ilmiömäinen ja sen ansiosta sen estää vaarallisten vastaiskujen syntyä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
47/82 Puolivälierärevanssi

Viime kaudella puolivälierissä taipunut rakas divisioonavihollinen San Jose Sharks saapui kylään T-Mobile Areenalle. Fleury aloitti maalissa. Kuusi tuntia ennen peliä nähtiin mielenkiintoinen episodi, kun Pirri lähetettiin farmiin, mutta tunti myöhemmin hänet nostettiin takaisin ylös. Lopulta hän pelasi paikallaan kakkosketjun laidassa. Alaketjut oli myllätty uusiksi Eakinin poissaolon takia. Nosek putosi neloseen Bellemaren ja Reavesin rinnalla. Kolmosketjussa pelasivat Lindberg, Carpenter ja Golden Knights -debyyttin tehnyt Valentin Zykov. Puolustuksessa Hunt istui edelleen katsomossa.

Toisella minuutilla kotijoukkue meni johtoon, kun Reaves laukoi sinisen jälkeen oikealta Jonesin takapatjaan Ryanin jaloista ja Nosek pussitti reboundin vasemmasta laidasta Heedin kurotettua epätoivoisesti mailallaan huonon sijoittumisen jälkeen. Kakkossyötön sai keskialueella riiston suorittanut McNabb, jonka ansiosta syntyi nopea kääntö. Reaves toki avitti sitä taklaamalla voimakkaasti Donskoita. Hetkeä myöhemmin Karlsson riisti kiekon hyökkäyspäässä slotissa Simekilta. Marchessault pääsi syöttämään oikealta b-pisteeltä kohti takatolppaa, mutta ei tavoittanut Paciorettya. Vegas sai illan ensimmäisen ylivoiman ajassa 6:40, kun Radil koukkasi keskialueella Karlssonia tämän yrittäessä nousta laitaa pitkin. Vasta lopussa Karlssonin viisikko sai kuvion kuntoon ja Theodore lauottua yhden hätäisen rannarin viivasta maalille.

Erän puolivälissä Zykov pyöri hyvin päädyssä ja lätytti sitten kiekon Dillonin lavan yli maalin eteen liikkuneelle Lindbergille, joka laukoi päin Jonesia suoraan syötöstä. Laukaukset olivat 9-1 tässä kohden. Sharks sai kaksi pidempää pyöritystä aikaan avauskympillä, mutta ei päässyt maalipaikoille. Kertaalleen Karlsson nousi viivasta ja syötti oikeasta kulmasta maalille, mutta Pavelskin maila oli sidottu maalin edessä. Ajassa 12:30 Hertl ylitti sinisen ja laukoi vasemmalta vaarallisesti Schmidtin jaloista, mutta Fleury selvitti napakan rannelaukauksen ja myös tsekin kakkoskiekkokokeilun. Laukaukset kaventuivat 9-4:ään toiseen mainostaukoon mennessä.

Viisi minuuttia ennen loppua McNabb taklasi Meierin voimalla päin laitaa kulmassa ehkä osin selästäkin, mutta selvisi jäähyttä. Sen sijaan seuraavassa vaihdossa Sörensen oli päästä sutimaan Burnsin viivakudin reboundin sisään vasemmalta kulmalta, mutta McNabb pelasti varmahkon maalin ottamalla jäähyn kampituksesta. Paras paikka ylivoimalla oli Couturen kuti vasemmasta siivestä Karlssonin levityksestä, mutta Fleury näki vedon Hertlin maskin takaa ja poimi kiekon hanskaansa. W. Karlsson puolestaan polki alivoiman puolivälissä kahden pelaajan välistä puolittaiseen maalipaikkaan, mutta rystykuti oikealta kaarelta meni ohi takakulmasta. Viimeisillä kahdella minuutilla Sharks loi pari pitkää hyökkäystä, mutta ei juuri uhannut Fleurya, joten tauolle mentiin 1-0 lukemissa. Laukaukset olivat lopulta 12-10. Avauskymppi oli Vegasin ja jälkimmäinen puolikas selvästi San Josen hallintaa.

Toisen erän alussa Marchessault laukoi 20 sekunnin kohdalla maalin edestä avopaikasta Jonesin patjaan Paciorettyn syötettyä kiekon poikittain rystyltä Karlssonin luistinten välistä ja koko tilanteen synnyttyä Karlssonin riistosta siniviivan alla. Minuutin päästä toisessa päässä Thornton nousi kulmasta kiekon kanssa esiin b-pisteelle, mutta latasi kiekon suojauksesta ranteella ohi vasemman takakulman. Kolmen minuutin kohdalla kakkonen loi hyvän paikan 3v2-vastaiskusta. Stastny syötti vasemmasta laidasta poikittain, Tuch päästi kiekon lävitseen ja Pirri latasi one-timerin kohti oikeaa etukulmaa, mutta Jones ehti liukumaan eteen. Pari minuuttia myöhemmin Pirri sai uuden paikan oikealta b-pisteeltä, mutta rannelaukaus meni ohi maalin Jonesin paketin läpi. Maalin takana Stastny poimi irtokiekon ja Burns kamppasi hänet jäähynarvoisesti. Ylivoima toimi paremmin kuin avauserässä, mutta valmista ei tullut. Paras paikka pedattiin Paciorettylle slottiin Tuchin syötettyä päädystä yhdellä kosketuksella, mutta kuti epäonnistui.

Burnsin vapauduttua Sharks pääsi puolittaiseen 2v1-hyökkäykseen. Holden peitti Kanen syötön partanaamalle takatolpalle, joten Kane laukoi itse vasemmalta puolelta kohti kilpialakulmaa, mutta Fleury torjui patjallaan. Yhdeksän minuutin jälkeen puolestaan Bellemare kompuroi keskialueella ja Hertl pääsi vapaasti jättämään kiekon Burnsille sinisen jälkeen. Tämä päätti 4v3-hyökkäyksen ylärimalaukaukseen slotista. Puolivälissä erää laukaukset olivat taas 9-1 kuten avauserässäkin, mutta Sharksilla oli ollut yhtä laadukkaita maalipaikkoja kuin isännillä laukausten mentyä vain ohi tai ylärimaan.

Sharks tasoitti 5:55 ennen toisen erän loppua erän toisella laukauksellaan maalia kohti. Hertl nappasi Schmidtin laidan kautta lähettämän purkukiekon keskialueella ennen Carpenteria, ylitti sinisen ja laukoi sitten oikeasta laidasta ranteella kiekon yläriman kautta ohi Fleuryn. Reilut kolme minuuttia ennen loppua Nosek riisti hyökkäyspäässä maalin kulmalla, mutta ei saanut survottua kiekon ohi Jonesin. Heti perään Burnsin ristipisto tavoitti sinisen päältä M. Karlssonin, joka laukoi oikeasta laidasta vapaasti, mutta kukaan ei ehtinyt takapatjareboundiin. Viimeisellä minuutilla Tuch laukoi siniseltä päätyyn ja paineen alla E. Karlssonin purku meni suoraan Stastnylle, joka malttoi ja laukoi sitten vasemmasta laidasta päin Jonesia maskitta. Pirri oli maalin kulmalla ohjaamassa, mutta ei osunut kiekkoon. Tauolle mentiin tasoissa ja vedot olivat toisessa erässä lopulta 13-5. Ne eivät kerro koko totuutta. Tasaviisikoin Golden Knights loi hieman enemmän pääty- ja kulmapelejä sekä laukoi ahkerammin, mutta laadukkaat paikat menivät melko tasan.

Päätöserän alussa Couture syötti kulmasta poikittain takatolpalle, mutta Marchessault pelasti maalin osumalla syöttöön ennen Radilia. Kahden minuutin jälkeen Pirri spurttasi Kanea ennen Tuchin lähettämään juoksukiekkoon, pysähtyi vasemmassa laidassa, pudotti takaviistoon viivaan ja Merrill latasi kiekon ranteella oikeaan yläkulmaan ohi maskissa olleen Jonesin. Samalla Tuch kasvatti pisteputkensa jo kahdeksaan otteluun ja Merrill teki kauden ensimmäisen maalinsa viimeisenä kultaisena ritarina. Koska Merrill tekee vain voittomaaleja osuessaan, peli oli käytännössä taputeltu. Seuraavassa vaihdossa Nosek ja Bellemare rakensivat syvyydestä paikan Reavesille slottiin, mutta tämän laukaus kimposi mailoista päätyverkkoon. Vajaan kuuden minuutin kohdalla McNabb avasi omista siniselle, Karlsson jätti vasemmassa laidassa limpun Joonatanille ja tämä löysi pyörähdyksen jälkeen keskeltä Schmidtin, joka laukoi vapaasti ranteella Jonesin syliin. Golden Knights aloitti erän taas vahvasti kuten kaksi aiempaa, vaikka nyt vedot maalia kohti olivat tasan 2-2 mainoksille mentäessä.

Tauon jälkeen Karlsson petasi vasemmasta ympyrästä paikan viereen keskelle Meierille, mutta Fleury potki vastaan ja liimasi vedon syliinsä. Seuraavassa vaihdossa San Jose tasoitti ajassa 7:24, kun Burns laukoi viivasta ja M. Karlsson oli irtokiekossa ennen Holdenia päästen iskemään tasoituksen tyhjiin. 39 sekuntia myöhemmin vieraat menivät jo johtoon, kun Hertl laukoi maalin edestä kiekon vasempaan yläkulmaan Donskoin hipaistua kiekkoa maskissa saaden maalin nimiinsä. Tilannetta edelsi Hertlin maalin kierto ja kääntö maalille ranteella, jonka Fleury torjui, mutta tökkäsi kiekon suoraan uudestaan Hertlin lapaan maalinedusruuhkasta. Vegas oli lähellä tasoittaa juuri ennen puoliväliä, kun Pirri laukoi vasemmasta laidasta tolppaan Stastnyn poikittaislätystä. Merrillin hyvä pystysyöttö avasi 2v1-tilanteen.

Laukaukset olivat yhtäkkiä 4-9 13. minuutilla Sharksin oltua pelin päällä ensimmäisen mainoskatkon jälkeen. Tuchilla oli tilaisuus tasoittaa pian slotista, mutta Burns heittäytyi laukauksen eteen. Kuusi minuuttia ennen loppua Zykov pääsi laukomaan oikealta kaarelta suoraan syötöstä Lindbergin päätypassista, mutta Jones torjui patjallaan ja perään Fleury nosti kiekon katsomoon toisessa päässä juuri kun kiri oli käynnistymässä kunnolla. Alivoimalla Karlsson blokkasi mehevästi Burnsin tulisen lyöntilaukauksen ja Vegas selvitti alivoiman melko vaivatta. Sille jäi neljä minuuttia aikaa tasoittaa ja siihen avautui oiva tilaisuus heti ylivoimalla, kun Dillon huitoi Pirrin mailan hajalle.

Pirri laukoi heti alussa one-timerin ohi takakulman ja sen jälkeen kuvio saatiin kuntoon ylivoiman puolivälissä. Gallant päätti ottaa aikalisän Jonesin liimattua Schmidtin viivavedon ja otti Fleuryn pois maalilta 2:46 ennen loppua, jolloin ylivoimaa oli jäljellä minuutti ja kolme sekuntia. TOP6-hyökkääjät tulivat jäälle hakemaan tasoitusta Pirrin ja Karlssonin oltua viivassa vetäjän paikoilla. Pirri toimitti kahdesti kiekon maalille Sharksin purettua välissä kahdesti, mutta vaisuksi jäi kaikkiaan viimeinen erikoistilanne. Viimeisellä minuutilla Vegas ei saanut kiekkoa alueelle organisoidusti, joten Sharks kesti paineen voittaen 2-3 Vegasin 39 sekunnin mustan hetken takia. Laukaukset päätöserässä olivat lopulta 12-12.

Niin katkesi seitsemän ottelun voittoputki ja 11 ottelun pisteputki. Samalla Vegas jäi kotona ensi kerran pisteittä sitten marraskuun puolivälin, jolloin Blues voitti varsinaisella peliajalla ritarit. Tappion myötä Sharks nousi pisteellä ohi Vegasin ottelun vähemmän pelanneena, joten siksi sulaminen kirpaisee entistä enemmän. Fleury hävisi maalivahtitaiston Jonesille, vaikka häntä ei voi syyttää kuin ehkä osin viimeisestä maalista. Toisessa päässä Jones oli vain vielä kuumempi. Puolustajista kehut Merrillille kiekollisesta pelistä ja avausmaalista. Engelland puolestaan taklasi peräti yhdeksän kertaa, mikä sivuaa hänen ennätystään. McNabb alusti avausmaalin ja pelasi hyvän peruspelin. Holdenille pieni miinus 2-2 maalista. Theodoren tilastorivi oli tasaisen harmaa, mutta ykköspari jäi ainoana miinukselle. Hyökkääjistä kehut ykkösketjusta Karlssonin Selke-tason puolustuspelaamiselle varsinkin toisessa erässä. Pacioretty oli melko hajuton ja mauton. Marchessault tuhlasi pari hyvää paikkaa, mutta oli pelin sisässä kuitenkin kiitettävästi. Tehotilastoon jäi silti koko vitjalla -2, jolloin on vaikea voittaa. Kakkonen teki johtomaalin päätöserässä ja tasoituskin oli lähellä Pirrin osuttua tolppaan. Teholukema oli +1 ja tuo trio toimii ihan hyvin yhteen. Pirri kirjasi jopa seitsemän laukausta. Nelosketjusta kehut Nosekille maalista ja vahvasta kahden suunnan pelistä sekä Reavesille syötöstä avausmaaliin. Kolmosketjusta Zykov väläytti debyytissään pari kertaa, mikä oli ihan jees alle kymmenen minuutin peliajalla. Lopun tasoitus olisi ollut kiva bonus. Olemus oli olettamaani ketterämpi, mutta luistelunopeus vaatii vielä petraamista, sillä liike oli vähän raskasta vielä. Carpenter oli melko pimennossa, mutta Lindberg kirjasi kolme taklausta ja kaksi laukausta sentään jatkaen vuodotonta pelaamista pienellä jääajalla.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy