Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Gallantin mukaan Fleury on vielä tämän viikon sivussa, mutta toipuminen on edistynyt ja kyse on enää päivistä viikkojen sijaan. Marchessaultin lisäksi myös Haula on todella lähellä palaamista kaukaloon. Huominen pelaava maalivahti on vielä auki, koska Gallant ei ole tehnyt päätöstä vielä Danskin ja Lagacen välillä.
   
 2. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Ennen Chicago-matsin alkua tuli odotettu uutinen eli Shipa siirrettiin paperilla farmiin ja Marchessault nousi kokoonpanoon. Hän otti paikkansa ykkösen laidasta ja Lindberg siirtyi kolmosen keskelle kuten treeneissä. Heti kymmenen sekunnin kohdalla Neal pääsi laukomaan vasemmalta b-pisteelta, mutta laukaus meni niukasti yli oikean yläkulman. Kolmen minuutin kohdalla nähtiin pelin ensimmäinen torjunta, kun Seabrook laukoi viivasta löysän ranteen, jonka Dansk sulki syliinsä. Aloituksen jälkeen Keith kamppasi Nealin sinisellä ja sai jäähyn. Ykkösylivoima oli Schmidt-Perron-Leipsic-Marchessault-Neal ja kakkosylivoima edelleen Hunt-Miller-Karlsson-Smith-Tuch. Marchessault otti siis oman paikkansa ylivoimasta Shipan poissaollessa. Ylivoiman aluksi Schmidt syötti omassa päässä huolimattomasti laitaa pitkin haettuaan vauhtia maalin takaa, mutta Hayden pääsi väliin. Perron heittäytyi jäähän ja hänet Hayden kiersi maltilla ja laukoi sen jälkeen kiekon etukulmasta sisään Danskin kainalosta. Vegas kuitenkin tasoitti vielä saman ylivoiman aikana. Miller jatkoi hyvää virettään ja pommitti taas viivasta Huntin siirron jälkeen. Karlsson sai lavan väliin ja ohjasi kiekon ohi Crawfordin. Kuuden minuutin kohdalla Vegas siirtyi johtoon suoran hyökkäyksen päätteeksi. McNabb antoi levityksen omasta päästä toiseen laitaan Engellandille, jolla oli vapaa väylä nousta laitaa pitkin. Hän pääsi laukomaan oikealta b-pisteen kaarelta terävän kudin kohti vasenta yläkulmaa. Kiekko osui Crawfordin olkapäähän, josta se pomppasi maaliviivalle ja Nosek pääsi lyömään irtokiekon sisään. Karmean alivoimamaalin jälkeen siis kaksi nopeaa maalia kotijoukkueelta ja tilanne näytti jälleen hyvältä. Vielä ennen ensimmäistä mainoskatkoa Karlsson nousi vauhdilla laitaa pitkin, jarrutti ahomaisesti ja pelasi toiseen aaltoon jätön viivaan, josta Miller pääsi lataamaan lämärin, mutta tällä kertaa Crawford torjui. Erän puolivälissä kakkosvitja sai aikaan päätypelin, jonka päätteeksi Schmidt lähetti ohjurin viivasta, mutta Neal ei osunut kunnolla kiekkoon takakulmalla. Seuraavassa vaihdossa Bellemaren ketju paini päädyssä ja Hunt laukoi viivasta matalan kudin, joka osui Crawfordin patjoihin. Oikeastaan Vegas hallitsi peliä mielin määrin tasoitusmaalinsa jälkeen. Chicagoa ei päässyt ollenkaan hallitusti Vegasin alueelle, koska kotijoukkue paineisti sen verran viisaasti karvatessaan ja myös keskialueella, että vieraat joutuivat tyytymään siirtokiekkoihin punaiselta päätyyn, jolloin Vegasin puolustajat käänsivät pelin nopeasti Chicagon päätyyn ja kotijoukkue sai luotua monta kulma- ja päätyvääntöä vieraiden puolustajia vastaan laitojen lähellä.

  Toisen mainoskatkon jälkeen vieraat pääsivät ylivoimalle, kun DeBrincat laukoi oikealta ja Dansk torjui kulmaan reboundin. Samalla kuitenkin Miller sitoi maalille ajavaa Sharpia sen verran, että hän sai jäähyn. Vegas pääsi alivoimalla 3v2-hyökkäykseen ja kiekko pelattiin laidasta jätöllä viivaan, josta Schmidt latasi matalan rannarin, mutta Crawford torjui patjoillaan. Heti jäähyn päätyttyä kotijoukkue vastahyökkäsi ja Lindberg kikkaili itsensä puolustajien välistä vetopaikkaan slottiin, mutta ahdistettuna laukaus jäi ponnettomaksi. Tuota ennen Kane haki rystypassilla takakulmalta Schmaltzia, mutta se passi meni harakoille ja kotijoukkueelta tosiaan hyvä vastahyökkäys. Kolme minuuttia ennen loppua Sbisan löysä heitto viivasta katkottiin ja vastaiskusta Panik pääsi laukomaan siniviivan läheltä poikkisyötön jälkeen ranteella, mutta Dansk otti hanskallaan tyylitellyn tv-torjunnan etuyläkulmasta. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua nähtiin viimeinen maalipaikka, kun Tuch katkaisi Chicagon hyökkäykseenlähdön ja laukoi ranteella b-pisteen kaarelta hieman yli maalista ohi oikealta. Viimeisillä sekunneilla Kane pääsi vielä laukomaan aloituksen jälkeen, mutta Sbisa otti ison blokin. Selostuksessa myös kerrottiin positiivisena faktana se, että Vegas oli sarjan paras joukkue aloituksissa ennen illan ottelua n. 60%n voittoprosentillaan. En jaksa tarkistaa tuon faktan paikkansapitävyyttä, mutta kyllähän aiemmissa peleissä Vegas oli pöllyttänyt vastustajiaan aloituksissa.

  Tässä pelissä aloitukset kirjattiin avauserässä 15-14 ja kudit 14-10. Tasaviisikoin pelin virtaus oli kotijoukkueen hallussa, koska sen karvauspelaaminen toimi vieraita paremmin, jolloin päätypelejä oli selvästi enemmän vieraiden puolustusalueella. Erä oli viihdyttävän vauhdikas, yksi parhaista tällä kaudella katsojan näkökulmasta.

  Toinen erä alkoi Nealin huitomisjäähyllä ensimmäisessä vaihdossa, kun hän hakkasi Seabrookilta mailan käsistä. Alivoimaa pelasivat Bellemare, Smith, Engelland, Sbisa, Eakin, Karlsson, McNabb, Schmidt, Nosek ja Lindberg. Toews pääsi kertaalleen laukomaan vasemmalta, mutta Dansk torjui varmasti, vaikka kuti tuli ohi Schmidtin blokkiyrityksen. Muutoin vakuuttavaa ja energistä alivoimapelaamista eikä Chicago saanut kuviota kuntoon kovinkaan helposti, vaan Vegas pääsi purkamaan pariinkiin otteeseen ja vaihtamaan tuoreet miehet jäälle. Jäähyn päätyttyä ote säilyi kuitenkin vierailla ensimmäiseen mainoskatkoon asti. Vegas ei saanut tukittua enää keskialuetta yhtä tehokkaasti kuin avauserässä ja vieraat saivat laitapelejä aikaan Vegasin alueella. Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli puolestaan olematonta kuuden ensimmäisen minuutin aikana. Dansk otti muutaman varman torjunnan ja piti Vegasin johdossa. Mainosten jälkeen Panik huitoi hyökkäysalueella Eakinia, joka oli nostamassa jalalla kiekkoa pois omista ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla Hunt laukoi pari kertaa viivasta ja Marchessault puolestaan kerran heti vauhdikkaan alueelle tuonnin päätteeksi, mutta Crawford selvitti nuo uhittelut vaivatta.

  Juuri ennen erän puoliväliä Kanen ketju mylläsi Vegasin nelosta vastaan. Bellemare blokkasi yhden Kanen laukauksen, mutta sen jälkeen päädyssä Sbisan olkapää osui Hartmania naamariin ja selvä jäähy siitä Vegasille. Alivoiman aluksi Bellemare katkaisi Toewsin syötön Chicagon lähtiessä hyökkäämään, mutta kompuroi samalla Seabrookin taklatessa ja jäästä polviltaan lähtenyt laukaus jäi vaisuksi eikä jatkotilanteesta Smithkaan saanut reboundia ujutettua maaliin miinuskulmasta. Alivoima toimi kuitenkin mainiosti eikä vierasjoukkue tainnut saada laukaustakaan aikaan.

  Toisen mainoskatkon jälkeen ensin Marchessault haki vanhanaikaista ja heti perään Chicago pääsi 2v1-hyökkäykseen, mutta Kane laukoi tolppaan Schmaltzin lätystä. McNabb ei saanut kiekkoa haltuun hyökkäysssinisellä, jolloin peli kääntyi Vegasin päähän. Engelland ei puolestaan onnistunut katkomaan heittäytymällä syöttöä, mutta onneksi Kanen laukaus osui tosiaan vain tolppaan. Vaihdon päätteeksi Vegas pääsi neljän minuutin ylivoimalle Hartmanin väkivaltaisuuden ansiosta, kun hän hyökkäsi McNabbin kimppuun Braydenin taklattua laidassa voimakkaasti Schmaltzia. Ylivoiman ensimmäinen puolikas oli melko huono eikä toinenkaan puolikas ollut kehuttava. Vegas taisi saada kertaalleen kuvion kuntoon, mutta silloinkin Hunt laukoi heti viivasta ja tilanne purkautui. Komplimentit toki vieraiden alivoimalle, joka voitti kaksinkamppailut ja purki monta kertaa. Välittömästi jäähyn loputtua kuitenkin Vegas iski kolmannen maalinsa. Nosek voitti päädyssä kamppailun, pelasi viereen Carrierille, joka antoi seinasyötön maalin taakse ja sieltä Nosek antoi syötön slottiin, jossa Bellemare oli täysin vapaana ja hän pääsi lataamaan kiekon ohi Crawfordin. Erinomainen päätypeli ja Nosekilta tarkka syöttö Murphyn luistinten vierestä. Toisen erän jälkeen laukaukset kirjattiin 22-18 ja aloitukset 22-22.
   
 3. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Päätöserä alkoi tasan kello seitsemän Suomen aikaa. Vegas ei tällä kertaa lähtenyt peruuttelemaan, vaan eiköhän kopissa oltu painotettu aktiivisuutta. Karlssonin ja Bellemaren vitjat paineistivatkin heti mallikkaasti erän alussa ja näyttivät esimerkkiä. Carrier tarjoili melkein onnistuneen syötön Bellemarelle, mutta Chicagon heittäytyvä puolustaja sai mailan väliin eikä Bellemare päässyt laukomaan nopean käännön jälkeen. Viiden minuutin kohdalla kolmonen loi pelin parhaan paikkansa, kun Leipsic pörräsi maalin takaa esiin ja käänsi kiekon maalille, mutta Tuch ei saanut lapioitua sitä sisään Crawfordin patjojen läpi. Kahdeksan minuutin kohdalla Sharp pääsi läpiajoon, mutta Dansk imaisi kiekon syliinsä Sharpin haettua suoraa laukausta. Lindberg pelasi tuossa tilanteessa viivaan ja McNabb laukoi suoraan päin blokkaajaa eikä Sbisa saanut pidettyä enää irtokiekkoa alueella, jolloin Anisimov vapautti Sharpin läpi. Muutamaa vaihtoa myöhemmin Eakin pelasi syvyydestä slottiin, jossa Neal oli täysin yksin, mutta Crawford tuli vastaan ja torjui patjalla. Jatkotilanteessa Perronilla oli tyhjä maali, mutta Seabrook koukkasi häntä ja esti maalin synnyn. Seurannut ylivoima alkoi kakkosylivoiman takakolmion pommituksella, joka huipentui Smithin tolppalaukaukseen. Ylivoimaa jäi jäljelle vain sekunti, kun ykkösylivoima sahasi maalin. Leipsicin tilalla ollut Sbisa levitti Schmidtille, joka antoi poikkisyötön ja vasempaan siipeen, jossa päivysti Marchessault ja hän laukoi ranteella kiekon maalin kattoon kuten Patrik Laine eli pidettyään kiekkoa hallussaan alle sekunnin.

  Vieraat aloittivat pienen kirin, kun erää oli jäljellä kuutisen minuuttia, mutta Vegas boksasi tehokkaasti Chicagon laitojen lähelle ja kulutti aikaa siellä sitomalla Chicagon hyökkääjät laitaan sekä kamppailemalla energisesti. Toiseksi viimeisen mainoskatkon jälkeen Eakin pääsi kokeilemaan kaarelta rannettaan voitetun kamppailun päätteeksi, mutta Crawford torjui kiekon katsomoon. Viimeisellä kolmella minuutilla peli meni melko läpsyttelyksi, koska vieraat eivät saaneet mitään kunnollista maalipaikkaa enää millään luotua kunnes yhtäkkiä Kane kavensi minuutti ennen loppua. Oesterle pelasi maalin taakse Saadille, joka jatkoi heti maalin eteen Kanelle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko takakulmaan. Schmidt ja Neal lähtivät tuossa tilanteessa maalin taakse kiekon perään, jolloin Kane unohtui täysin vapaaksi. Viimeisellä minuutilla Dansk otti vielä kaksi torjuntaa ja kirjasi lopulta itselleen toisen voiton toiseen peliin. Tällä kertaa aloittavana maalivahtina numeroin 4-2. 7-1-0 saldolla kelpaa lähteä kotiotteluputken viimeiseen otteluun Coloradoa vastaan. Toinen kova voitto putkeen joka tapauksessa Blues-voiton jatkoksi.

  Yksilöistä Dansk jatkoi Vegasille jo tuttua linjaa eli riittävän hyvää ja voitokasta maalivahtipelaamista. Uran ensimmäinen startti ja tuloksena 29 torjuntaa. Puolustajista Schmidt oli ajoittain huolimaton kiekolla, mutta hyökkäysalueella laukoi myös ranteella pariin otteeseen vaarallisesti. Hunt-Miller akseli toimii ylivoimalla ja he saavat jatkuvasti laukauksia maalille toisin kuin ykkösylivoima. McNabb oli ehkäpä jälleen epävarmin puolustaja, muutama huono ratkaisu kiekollisena, joista Chicago kontrasi vastaan. Engellandilta ja Sbisalta hyvää puolustuspelaamista omissa. Hyökkääjistä nostan esiin nelosketjun, joka oli loistava. Bellemare loisti vielä erikseen blokaten laukauksia, luistellen dynaamisesti, tehden maalin ja riistäen kiekkoja. Ykkösketjusta Karlsson oli hyvä viime pelin tapaan ja on nostanut hienosti tasoaan ensimmäisten pelien hajuttomien ja näkymättömien esityksien jälkeen. Marchessault palasi kokoonpanoon kiitettävällä energialla ja sai liikkeellään luotua itselleen puolittaisia maalipaikkoja. Päätöserässä ansaittu palkinto ylivoimalla. Kolmosketju jäi mututuntumalta jälleen melko vähille minuuteille. Kakkosketju jäi tasaviisikoin ykkösen ja nelosen varjoon, hieman enemmän odottaisi Eakinin vitjalta, vaikka se pelaakin tunnollisesti alaspäin. Päätöserässä se paransi kolmosketjun tavoin hyökkäyspelaamistaan.
   
 4. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Onhan tämä perkeleen kova Joukkue isolla J:llä! Olin tulossa valittamaan Shipan kohtelusta mutta...
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Onhan tämä toiminta jo kuin jostain komediasta, kohta varmaan ihmetellään miksi mies pakkaa laukkunsa ja lähtee takaisin KHL:ään. Syö kuitenkin varmasti miestä aika paljon, että jonkun AHL-pakin roikottamisen takia ei pääse pelaamaan täysin ilman omaa syytä. Jos niitä varausvuroja haluaa niin varmaan kannattaisi Shipa itse treidata pois vaikka Montrealiin.
   
 6. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Onhan tässä huulj' pyöreenä ite kullain, ei vain joukkueen esitysten suhteen, mutta myös Toimiston. Millä tavalla auttaa evaluointia vaikkapa Reinhartin roikottaminen katsomossa? Olisiko aika laittaa waiversiin toivoa parasta? Koska jos Shippyn kanssa "ryssitään" niin turha kai odottaa että vaikkapa Gusev pelaisi peliäkään Vegasissa koskaan vaikka onkin iänkaikkiset oikeudet herraan. Lisäksi Tuchin lähettäminen farmiin vituttaa jo nyt, mitään Haulalta ottamatta.
   
 7. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lukasin uutisen jonka mukaan Shipa on komennettu jälleen farmiin. Saman uutisen mukaan Shipan agentille on annettu lupa katsella ympärilleen josko uusi seura löytyisi.

  Shipaa on tarjottu Montrealiin mutta he eivät ole miehen palveluksista kiinnostuneita. SKA Pietari on heti sanonut että ovat valmiita ottamaan Shipan takasi.

  McPhee odottaa että Shipa oikeesti myös pelaa farmissa kun hälle on lentoliputkin valmiina.

  Hienosti McPhee vetää, ei voi kuin hattuu nostaa. *sarkasmi*
   
 8. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings & FC Barcelona
  Mikä siinä on, että sen ei anneta pelata ylhäällä?
   
 9. Razzers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Marian Gaborik
  Näkyyhän tuo siltikin Vegasilla sujuvan, ei siinä, mutta onhan tuo nyt aika käsittämätöntä. Eakin on ihan jees kakkossentteri, mutta ei hänellä ole sitä potentiaalia olla liigan tasolla pätevä ykkönen mitä Shipalla on.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Kun kerta tarkoitus oli niitä varausvuoroja kerätä niin olisi varmaan kannattanut antaa jotain näytönpaikkoja ennen tätä suurta liikettä, noh eiköhän kohta joku tule kertomaan mitä suuren mestarin päässä liikkuu.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Alkaa näyttää siltä, että Shipa ei kuulu myöskään Gallantin suunnitelmiin. Nyt kun noita loukkaantumisia oli ja paikkaa ylhäällä oli tarjolla, niin sai peliaikaa noin 10 min per ottelu ilman ylivoima-aikaa.

  Meinaan vaan sitä, että eipä tuo ylimääräisten puolustajien roikottaminen ylhäällä ilman peliaikaa sinänsä vaikuta Shipan peliaikaan. Vaikuttaa korkeintaan siihen pysyykö venäläinen ylhäällä vai ei.

  Tämä on kaikkiaan niin outo keissi, että vaikea arvella mitä tuolla taustalla on. Kenties asia avautuu joskus myöhemmin. Veikkaan kuitenkin, että marraskuun loppuun mennessä venäläinen on takaisin Pietarissa. Ja helmikuussa ratkomassa olympiakultaa Venäjälle.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017 klo 11.49
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Mielelläni Shipachyovin edelleen näkisin Chicagossa, mutta vähän tuntuu ettei Q:n koppi sovellu hänelle. Muutenkin Vadimin sopimuksessa on yksi vuosi liikaa pituutta, toki kauppa johonkin Anisimoviin voisi olla hyvä molemmille joukkueille, mutta sitten ei olisi venäläistä pelikaveria joukkueessa.

  Harmi homma, jos tosiaan NHL-kokeilu oli siinä. Toivottavasti saa reilumman mahdollisuuden jostain muualta ja Vegas on valmis ottamaan vastineeksi jotain.
   
 13. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mikähän siinä on ettet Shipa saanut todellista näyttöpaikkaa ylhäällä ja on/oli pakko kyykyttää lähettämällä farmiin? Tuskin olen ainoa jota tämä tilanne ihmetyttää.
   
 14. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Garrison laitettiin waivereihin, jotta Haulalle avautui slotti loukkaantumisen jälkeen ja jotta Tuchia ei tarvinnut lähettää enää farmiin. Mielenkiintoista nähdä, että poimiiko joku Garrisonin kalliihkon sopimuksen. Joka tapauksessa hän oli huonoin puolustaja pelaamissaan otteluissa, joten sikäli en ihmettele McPheen ratkaisua. Reinhart puolestaan meni Wolvesiin nimikkeellä "conditioning loan". Dansk pelaa yöllä maalissa, Leipsic ja Merrill ovat katsomossa. Haula ottaa paikkansa kolmosen keskeltä, laidoilla yöllä Tuch ja Lindberg. Gallantin mukaan Fleury ei ole lähdössä kuuden ottelun vieraskiertueelle mukaan, saapa nähdä että liittyykö hän jossain välissä mukaan, mutta ainakaan aluksi hän ei lähde matkaan.

  E: Jaa, peli alkaakin jo vartin päästä. Luulin, että jälleen viideltä. Noh, tämähän passaa mainiosti.
   
 15. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Sitten raporttia äsken päättyneestä pelistä. Haula tosiaan palasi kolmosen keskelle ja Dansk jatkoi maalissa. Merrill ja Leipsic olivat poppariosastolla. Avauserä alkoi vauhdikkaasti. Minuutin pelin jälkeen ykkösvitja rakensi maukkaan paikan. Alakerrasta lähetettiin pitkä avaus Sbisan toimesta, jonka jälkeen sinisen päällä Karlsson syötti toiseen aaltoon Marchessaultille, joka pääsi vapaasti laukomaan ranteella slotista, mutta Varlamov otti heti ison torjunnan pelin alkuun. Kolmen minuutin kohdalla Eakinin ketju pyöritti minuutin verran vieraiden alueella. Neal pääsi laukomaan sinä aikana kerran keskeltä ja kerran vasemmasta laidasta tuloksetta. Dansk otti ensimmäiset torjuntansa viiden minuutin pelin jälkeen. Nelosketju loi paikan Carrierille juuri ennen ensimmäistä mainoskatkoa. Bellemare voitti kamppailun oikeassa laidassa alueelle tulon jälkeen ja syötti alueen halki Carrierille, joka oli vapaana painottomalla puolella. Varlamov tuli kuitenkin muutamalla potkulla hyvin vastaan ja peitti Carrierin vedon syliinsä.

  Mainoskatkon jälkeen peli tasoittui. Vegas hallitsi sitä ennen kenttätapahtumia ja laukoi ahkerasti kohti Varlamovia, mutta katkon jälkeen myös Colorado sai luotua muutamia kulmaralleja ja muun muassa Haulan vitjalla oli kertaalleen yhdeksän minuutin hujakoilla vaikeuksia päästä omista pois. Neal hankki isännille ottelun ensimmäisen ylivoiman laukoessaan kohti maalia, koska samalla Nemethin maila osui Nealia kasvoihin ja siitä seurasi peräti neljän minuutin ylivoima erän jälkimmäisen puoliskon aluksi. Kakkosyv oli samassa muotissa, mutta Haula pelasi ykkösylivoimassa hoitoa saaneen Nealin tilalla. Ylivoiman ensimmäinen puolisko oli vaisu, Perron laukoi kertaalleen viivasta ilman maskia. Toisen puoliskon parasta antia oli Huntin laukaus keskeltä, mutta sekin meni ohi vasemmalta kuten myös Millerin muutama yritys. Jäähyn päätyttyä Marchessault päätti antaa myös vieraille mahdollisuuden kokeilla ylivoimalla kaadettuaan Duchenen laidan vieressä takakarvauksen päätteeksi. Alivoimaa jauhoivat edelleen Smith, Bellemare, McNabb, Engelland, Eakin, Karlsson, Sbisa, Schmidt, Lindberg ja Nosek. Kolme hyökkääjäparia ja kaksi pakkiparia kuten normaalistikin. Alivoima hoitui suhteellisen vaivatta, vieraat saivat pari heppoista kutia huonoista sektoreista. Coloradon ylivoiman jälkeen loppuerässä ei tapahtunut oikeastaan mitään. Minuutti ennen loppua toki Marchessault ja Sbisa pitivät kiekon hallussa ahtaassa tilassa sinisen lähellä ja Sbisa levitti Schmidtille, joka laukoi ranteella hieman ohi takakulmasta. Avauserän kudit merkittiin 6-8. Vegas aloitti vahvasti, mutta ensimmäisen mainostauon jälkeen Colorado paransi ja peli tasoittui. Vegasin YV oli jälleen luokatonta, yksi maali ei liene liikaa vaadittu neljään minuuttiin. Dansk otti varmoja torjuntoja. Välillä vieraiden hyökkääjien hyvä liike aiheutti vaikeuksia kotijoukkueen puolustajille kulmaralleissa. Muutoinkin Vegas vaikutti hyvän alun jälkeen hieman haluttomalta.

  Toinen erä alkoi Nealin kamppausjäähyllä, uhrina oli Duchene. Yakupov laukoi siivestä kertaalleen ohi maalin ja Söderbergin nousuyrityksen maalin kulmalta Dansk torjui patjoilla. Viiden minuutin kohdalla Vegasin suorahyökkäyksen päätteeksi Eakin laukoi puolittaisen 2v1-tilanteen jälkeen, mutta kuti meni suoraan maalivahdin syliin. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Vegas siirtyi kuin varkain johtoon. Perron katkaisi Coloradon pyörityksen sinisellä ja karkasi läpiajoon viimeistelemään rystyltä illan avausmaalin. Yakupovilta huolimaton syöttö ja Perronilta hyvä haisto. Ottelun puolivälissä laukaukset olivat muuten 8-18 vieraille. Juuri ennen erän toista mainoskatkoa Vegas otti jäähyn, kun McNabb kaatoi maalin takana kiekkoa suojanneen Söderbergin. Vieraat saivat kuvion kuntoon hyvin, mutta sitten alkoi tökkiä ja Vegas iski heti jäähyn umpeuduttua. Lindberg spurttasi purkukiekon perään ja onnistui voittamaan kamppailun kahta Colorado-pelaajaa vastaan riistäen kiekon sinisellä ja laukomalla kiekon etuyläkulmaan. Bigrasilta varsinkin pehmeää pelaamista. Colorado haastoi vielä turhaan maalin paitsiona ja kotijoukkue sai ilmaisen ylivoiman, joka oli kuitenkin jälleen vaihteeksi turhan tehotonta pyörittämistä. Neljä ja puoli minuuttia ennen erän loppua Vegas osui kolmannen kerran. Perron pelasi vasemmalta rystyltä slottiin Nealille, joka laukoi ranteella ohi maalista, mutta päätykiekon iski sisään maalin kulmalta Eakin kauden ensimmäisellään. Eakinin tökkäys jaksoi juuri ja juuri maaliviivan yli. Kotijoukkue teki vielä neljännenkin maalin toiseen erään, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Eakin pelasi laidasta kiekon viivaan, josta Miller toimitti kiekon maalille ja Neal ohjasi kiekon oikeaan yläkulmaan tyylikkäästi. Toisen erän jälkeen vedot kirjattiin vieraille 13-21. Varsinkin erän jälkimmäisellä kympillä kotijoukkue vyöryi enemmänkin vieraiden alueelle, sitä ennen Colorado hallitsi laukaustilastoa.

  Kolmannen erän ensimmäiseen neljään minuuttiin molemmat laukoivat kertaalleen kohti maalia. Carrier spurttasi oikeasta laidasta ja laukoi suorasta luistelusta suoraan Varlamovia logoon. Muutoin Vegas jatkoi siitä mihin se jäi aiemmissa erissä eli boksasi Coloradon laidoille, josta se sai luotua vetopaikkoja lähinnä vain viivaan ja nuo kudit Vegas toisinaan blokkasi hyvällä prosentilla tai sitten Dansk poimi ne varmasti. Viiden minuutin pelin jälkeen ykkösvitjan paine päättyi maaliin, kun Schmidt levitti Sbisalle viivassa ja tämä toimitti maalille kiekon. Reboundin hakkasi sisään Marchessault. Tässä vaiheessa matsi oli lopullisesti ratkennut. Lisää kuitenkin seurasi ylivoimalla, kun Bellemare hankki Vegasille ylivoiman Greerin tiputettua hanskat ja Bellemaren vetäessä kilpikonnaasennon päälle jään pinnassa. Kuudes maali oli kuitenkin kaunis. Neal antoi siivestä viivaan, Schmidt levitti Marchessaultille ja tämä jatkoi ykkösellä slottiin, josta Haula viimeisteli one-timerilla kiekon maaliin. Neal oli tosiaan ykkösylivoimassa mukana eli Haula otti Eakinin paikan kenties vakituisesti ykkösylivoimasta.

  Päätöskympin aluksi McNabb tyrmäsi pommillaan Kerfootin keskialueella ja sai kimppuunsa vieraiden pelaajistoa. MacKinnon ja McNabb saivat rangaistukset lopulta tuosta tilanteesta. Coloradolla oli enemmän virtaa ja halua hakea kavennusta kuin Vegasille yrittää lisämaaleja, joten päätöskympin aluksi peli pyöri paljonkin Vegasin päädyssä. Kuitenkin Vegas vastasi maaleista. Kuusi minuuttia ennen loppua Hunt katkaisi vieraiden hyökkäyksen punaisella ja lätytti sen jälkeen siniseltä kiekon Carrierille, joka oli keskellä vapaana ja viimeisteli ykkösellä kiekon ohi Varlamovin. Kolme minuuttia ennen loppua Colorado toimitti parikin kertaa kiekkoa pienestä kulmasta kohti Danskia, mutta tämä piti paketin kasassa eikä antanut ilmaisia maaleja. Heti perään vierailla oli liian monta henkilöä jäällä ja nelosketju pääsi pyörittämään ylivoimaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Myös Engelland piipahti jäällä. Ylivoima meni läpsyttelyksi pääosin ja Vegas tyytyi kuluttamaan kellon loppuun alibisyötöillä. Ottelu päättyi lopulta 7-0 numeroin ja Dansk pelasi kolmannessa pelissään ensimmäisen nollapelinsä. Kahdeksas voitto organisaatiolle yhdeksään peliin, ei hassumpaa.

  Yksilöistä Dansk oli loistava, hoiti tilanteet vakuuttavasti ja siirsi pomppukiekot kulmiin. Puolustajista en keksi pahaa sanottavaa kenestäkään. Ykköspari Hunt-Miller toimii kuin junan vessa ja molemmat ovat hyökkäyssuuntaan ihanan taitavia uhkia. Sbisa-Schmidt parin viivapelaaminen toimii niin ikään ja Sbisakin toimittaa kiekkoa hyvin maalille. Hyökkääjistä toivoin viime raportissa Eakinin vitjalta hiukan tasonnostoa tasaviisikoin ja nyt se tapahtui. Ratkaisivat käytännössä pelin toisen erän lopun maaleillaan. Neal varsinkin oli jälleen jatkuva uhka. Ykkösestä pitää nostaa esiin taas Marchessault, joka on loukkaantumisen jälkeen pelannut nyt kaksi hienoa matsia. Smith oli tänään hieman vaisumpi, mutta se annettakoon anteeksi, kun muu joukkue suoritti hyvin. Haula palasi niin ikään komeasti kokoonpanoon ja teki maalinkin. Laitureista Lindbergilta arvokas maali käytännössä alivoimalla ja Tuch oli oma itsensä kulmapeleissä voittamalla kamppailuja. Nelosesta ei sen kummempaa sanottavaa, olivat hyökkäyssuuntaankin erinomaisia puolustusvelvoitteiden hoitamisen lisäksi. Kemiat natsaavat ja se on mukavaa.

  Totta puhuen nukahdin avauserän jälkeen tunniksi, mutta onneksi heräsin toisella tauolla ja kelasin sitten toisen ja kolmannen erän jälkilähetyksenä lävitse, joten raportti jäi tällä kertaa hieman suppeammaksi. Kuitenkin ansaittu voitto ja kotijoukkue oli ennen kaikkea tehokas maalipaikoissaan, kun puolestaan Coloradolla ei tuhannen taalan paikkoja juurikaan ollut, vaan lähinnä huonosta sektorista lähetettyjä laukauksia, jotka Dansk hoiti kunnialla. Tasaviisikoin peli aaltoili mukavasti päästä päähän ja molemmilla oli omat painostusjaksonsa, joten numerot mairittelevat Vegasia, mutta oikea joukkue voitti silti, koska kyseessä on maalintekopeli.
   
 16. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Onpa ollut kyllä upeaa seurattavaa Golden Knightsin alkukausi! Tällä hetkellä koko liigan paras pistekeskiarvo, tehtyjen maalien keskiarvossa sijalla 4 (3,78 maalia/ottelu) ja päästettyjen maalien keskiarvossa sijalla 2. (2,11). Vieläpä kun katsoo noita maalivahtien loukkaantumisia, niin nostaa tämä heidän alkukautensa arvoaan vieläkin enemmän.

  Toki pitää ottaa huomioon se, että joukkueen yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta peräti 7 on pelattu Vegasissa ja vain kaksi vieraissa. Varteenotettavaa kuitenkin se, että nuo kaksi vieraspeliäkin ovat voittoja. Nyt alkaakin sitten kuuden ottelun vierasputki ja yhteensä seuraavista yhdeksästä ottelusta peräti kahdeksan pelataan vierasjäällä. Mielenkiintoista seurattavaa, että millä tavalla joukkue selviytyy seuraavan muutaman viikon aikana.
   
 17. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Melkoista yrisuorittamista, vaikka GMGM yrittää pilata kaiken olemalla samanaikaisesti NHL:n ylivertaisesti huonoin GM.
   
 18. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Huono gm tai hänen tyhmät ratkaisut ei käsittääkseni sulje pois sitä, etteikö voittoja voisi tulla, esimerkkinä voi katsoa Islandersin menestystä Milburyn alaisuudessa.
   
 19. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Ja sen voittavan joukkueen on kasannut sitten varmaan apu-gm:t kun se huono gm:hän se ei ole voinut olla?
   
 20. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Yhtäkaikki ihmetyttää ettei loistavaa työtä tehnyt valmentaja nostanut sitä venäläistä suoraan isoon rooliin kun kokoonpanoon hänet vihdoin sai?
   
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Samaa ihmettelen minäkin. Ei se tosin poista sitä, että McPhee on tehnyt muutamia kyseenalaisia ratkaisuja aivan kuten täällä on kirjoitettukin.
   
 22. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 23. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  GMGM tais ainakin polttaa just mahdollisuutensa tehdä tulevaisuudessa ns. isoja eurohankintoja. Ihme saaga, vittumainen paikka Shipalle kun GMGM pidättyä kaupoista jos ei miellytä, koska hyllytys => ei maksa mitään.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Noh, onneksi tajusivat Garrisonille antaa sen lähes 20min per peli neljän pelin ajan, Shipan kohdalla sitten vissiin tajuttiin jo treeneissä, että on täysin paska mutta Garrisonin kohdalla piti hakea vielä vähän varmistusta. Oikaesti Vegas ei olisi menettänyt yhtään mitään sillä, että olisivat antaneet Shipalle vaikka 10 pelin ajan aikaa todistaa taitonsa ja jos homma ei kulje niin ok, ainakin yritettiin. Siinä mielessä toimivat vaikka Garrisonin kanssa täysin oikein, ei sitä tulosta voi tulla jos anna mahdollisuutta näyttää taitojansa ja ihan samanlaista kohtelua ovat monet muutkin pelaajat saaneet, ero on vaan siinä että Vegasilla ei ole mitään odotuksia tästä kaudesta ja vastaavasti voisivat jopa jotain assetteja saada sillä, että Shipa olisi saanut pelinsä kulkemaan. Vaikea on kuitenkin niitä taitojaan todistella 4. ketjusta tai poppareilta, voi vaikka kysyä joukkueessa nykyisin pelaavalta Marchessaultilta. Nyt tuloksena on kolme tyyppiä waivereissa ja 0 varausvuoroa.
   
 25. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Todella iso hatunnosto kyllä joukkueelle. En olisi uskonut ennen kauden alkua, että näin käsittämättömällä tavalla Golden Knights ajaa itsensä sisään. Voitetut pelit 8/9 ja maaliero +15 !