Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No ensinnäkään Vegasin ei tarvitse säästää dollareita ja toiseksi tuo "pärjää ilmankin" on aika ohut perustelu kahden ottelun jälkeen, ja muutenkin. Jos joukkueen ykkössentteri istuu penkillä/katsomossa/farmissa muista kuin pelillisistä tai kurinpidollisista syistä, niin se on huonoa asset managementia.
   
 2. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Ymmärrän kyllä @Henkka ajatuksen tuosta että pidetään kiinni kaikesta, tavallaan se on järkevää mutta onko se järkevää huomioiden riskit / haitat mitä siitä seuraa?

  Ei savua ilman tulta, Sipatsov ei varmasti tullut istumaan kotia ja syömään popcorneja. Tuossa GMGM sanoikin jossain että eivät oikein ymmärtäneet asiaa, ja oli sitä Sipatsovin agentille selittänyt. Siellä on siis ihmetelty ainakin toimintaa. Sipatsov voi pahimmassa tapauksessa, tilanteen venyessä alkaa vaatimaan treidiä. Jokainen jääkiekkolija haluaa pelata, sillä ei ole väliä vaikka rahaa tilille tulee jos ei pääse pelaamaan missään.

  Lainaus:
  Tuskin tuo KHL:n palaa, kun sitten taitaa olla aika hankala enään päästä edes yrittämään NHL:ssä. Uskoisin tuohon että Sipatsov vaati sitä treidiä.

  Lainaus:
  Reinhartista / Huntista saatava vastina on ihan maksimissaan kuudennen kierroksen varaus / joku vielä heikompi prospecti, kun kaikki tietää tilanteen missä GMGM on. Mikäli noista puolustajista halutaan väkisillä pitää kiinni, niin siellä vaikka Tomas Nosek ylhäällä ja uskon että kukaan ei poimisi häntä waivereista, ja näin saataisiin ykkös sentteri ylös.

  Jotenkin tuntuu että GMGM ajaa itsensä erittäin huonoon tilanteeseen, mikäli ~10 kierroksen jälkeen laitetaan Reinhart / Hunt / Nosek farmiin ja kukaan ei heitä / häntä poimi, jolla nostetaan Sipatsov ylös niin tuo vaikuttaa kaikin puolin erittäin oudolta.

  Toivottavasti ei hätäpäissään tee jotain ihan outoa treidiä, jossa myydään jotain jotain oikeasti jonkun verran arvokasta heikkoon varausvuoroon ja nostetaan sitten Sipatsov ylös, ja selitellään että tämän takia homma oli tämä.
   
 3. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Tuota "maksimissaan" ei voi liikaa korostaa. Esimerkiksi Hunt ei ole edes NHL-pelaaja ollut koskaan urallaan (tai no, pelannut 33 ottelua), joten hänellä ei ole minkään sortin vaihtoarvoa. AHL-joukkuetta hän sen sijaan voisi oikeastikin auttaa, toisin kuin jossain vegasilaisessa hotellissa hermonsa menettävä venäläistähti.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Oon aika varma, että Detroit poimisi kyllä omansa takaisin. Booth oli aivan sukka ekassa tosipelissä (joutui jo vilttiin) ja Nosek nyt sopisi neloseen kuin nenä päähän kun Bertuzzi on loukkaantuneena kuukauden verran. Sun muut sopimiset systeemiin ja tutut kemiat joukkuekavereiden kanssa.
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kuulostaa aika rajulta, kun viime aikojen tapahtumat huomioidaan. Toivottavasti ei menetä hermojaan 32. kerroksessa.
   
 6. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Tämä kortti käännettiin jo Subban/Pickard casessa ja nyt mennään jo seuraavaa tapausta näköjään kovaa vauhtia.

  Treenaako Shipachyov edes minkään jengin kanssa tällä hetkellä? Ehkä hän on jonkunlainen koekaniini miten miljoonasopimus ja Vegasin viihde sopivat yhteen...
   
 7. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tiedät varmasti Detroitin tilanteen paremmin ja myös Nosekin, joten kait sitten voisi käydä. Itselläni perustuu tieto muutamiin peleihin, ja tilastoihin. Olisko tuo sitten Vegasille niin iso menetys?

  Lainaus:
  Ei treenaa. Vegasin kanssa ei vissiin saa treenata? Twitteristä poimittuna tämä tieto. AHL:ssä toki saisi pelata, ja treenata myös mutta tässä taisi olla joku "vaimo" kuvio? / ei halunnut edes olla siellä. GMGM sanoi myös että ei tule pelaamaan AHL:ssä peliäkään.

  edit; twitteristä löytyy @sinbin.vegas joka seuraa ainakin aika tarkasti tilannetta. Ei jäillä ole muun joukkueen kanssa.

  edit2; joku nohevampi linkatkoon tuolta twitteristä videota, mutta yksin jäillä pyörii menemään.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017 klo 01.20
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Vegas on ensimmäinen laajennusjoukkue, joka on avannut olemassaolonsa kolmella voitolla. Seuraavaksi voi pyrkiä parhaaseen ensimmäiseen kauteen.
   
 9. Heatley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh, Pelicans, Porvoon Butchers
  Lainaus:
  Englantia taitamattoman vaimon takia palasi Vegasiin treenaamaan.

  Nhlsuomi kertoo seuraavaa linkkeineen;

  "Tällä hetkellä tilanne onkin se, että 30-vuotias sentteri on kirjoilla AHL:n Chicago Wolvesissa, mutta todellisuudessa hän treenaa Golden Knightsin kanssa ja odottelee, että joku seurassa olevista pelaajista saataisiin kaupatuksi."

  Moottoriturpa Roenick avautui Vegasin venäläistähden kohtelusta - "Katsokaa Panarinia ja Radulovia, kuuluu NHL:ään" | NHL Suomi
   
 10. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Historiallisen kotiavauksen peliraportti:

  Eakin voitti ensimmäisen aloituksen. Schmidt puolestaan tulitti viivasta ensimmäisen laukauksen toisessa vaihdossa, toki laukaus meni ohi maalin. Eakin laukoi ensimmäisen kerran kohti maalia rystyltä oikeasta laidasta. Kaikki tämä ensimmäisen minuutin aikana. Ajassa 2:31 nähtiin T-Mobile Areenan avausmaali, kun Bellemare siirsi kiekon sinisen päällä viereen Nosekille, joka kiihdytti vasenta laitaa ylös ja laukoi kiekon Raannan vasemmasta kainalosta sisään! Carrier sai kakkossyötön. Neljän minuutin kohdalla Lindberg vapautti Marchessaultin läpiajoon, mutta tämä laukoi ohi oikealta. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Leipsic sai palkinnon alkukauden pirteydestään, kun hän pelasi kiekon syvyydestä viivaan Engellandille ja tämä pommitti vastakiekkoon 2-0. Avausvitoseen siis kaksi maalia, unohtumaton alku uudessa kotihallissa. Lisää seurasi hetkeä myöhemmin, kun kakkosketju mylläsi hyökkäyspäässä. Perron pelasi viivaan ristiin, josta McNabb laukoi kohti maalia ja Neal laukoi reboundin etukulmasta sisään. Samalla tapahtui #AnaAskista ja Domingue astui jäälle tapahtumien keskipisteeseen. Kahdeksan minuutin kohdalla Duclair kaatoi Haulan keskialueella ja Vegas pääsi ylivoimalle. Haula tarjoili siivestä kertaalleen ohjurin maalille, joka meni niukasti ohi. Ylivoiman lopussa Kempe ajoi laidasta vauhdilla Fleuryn päälle, joten Vegas sai toisen ylivoiman putkeen. Neal pääsi lataamaan slotista suorasta luistelusta ja Smith reboundista, mutta maalia ei saatu aikaan kunnes lopulta Smith tarjoili rystyltä Dominguen maalin edestä kiekon takatolpalle James Nealille, joka hakkasi kiekon väkisin sisään tehden samalla seurahistorian ensimmäisen ylivoimamaalin. Haula sai kakkossyötön.

  Heti mainoskatkon jälkeen Arizona kavensi. Garrisonilta siirto ränniin Eakinin aloitusvoiton jälkeen, mutta Perron ei saanut jatkettua kiekkoa ulos alueelta, jonka päätteeksi Hjalmarsson laukoi viivasta ja Rieder ohjasi kiekon maaliin. Hetkeä myöhemmin Carrier sitoi Cousinsia sen verran tiukasti Vegasin alueella, että vieraat pääsivät ylivoimalle. Arizonalla kesti kuitenkin puolitoista minuuttia saada peli rauhoitetuksi eikä se saanut kuteja aikaan. Sen sijaan kolmosvitja pääsi 3v1-hyökkäykseen, mutta Karlssonin kuti vasemmalta kohti oikeaa alakulmaa ei mennyt Dominguen kilven läpi. Ensimmäiselle tauolle mentiin lopulta 4-1 lukemissa. Kotijoukkueen täyttä hallintaa koko erä, pelin virtaus oli hyvin hallussa ja kotijoukkueen kamppailupelaaminen ja liike olivat selvästi edellä vieraita. Hurmosta oli aistittavissa kiimaisen kotiavauksen ollessa totisinta totta.

  Toinen erä alkoi Arizonan päädyssä. Marchessault pääsi kokeilemaan slotista one-timeria ja hetken päästä Haula kokeili laidasta nopean käännön päätteeksi, kun Leipsic onnistui pitämään kiekon alueella ja Karlsson siirsi viereen Haulalle. Myös Schmidt tulitti muutamaan kertaan viivasta, mutta osoitteetta. Ensimmäiseen kuuteen minuuttiin Vegas laukoi kuudesti kohti maalia ja vieraat vain kahdesti Ö-sektoreista, joten Vegas pääsi helpolla. Se vain liikutti kiekkoa nopeasti ja Arizona ei saanut keskialuetta tukittua millään. Yhdeksän minuutin kohdalla Smith pääsi Riederin pihdeistä puolittain läpi, mutta Domingue peitti yrityksen. Vegas laukoi suhteellisen ahkerasti toisen erän avauskympillä, joten Dominguelle kertyi helppojakin torjuntoja. Vieraiden parhaat paikat osuivat Duclairille ja Riederille. Duclair ajoi laidasta sisään ja leikkasi keskelle, kun hän väisti lonkkataklausyrityksen ja hetken päästä Rieder pääsi laukomaan vasemmalta laidalta suorasta luistelusta, mutta Fleury tuli vastaan ja koppasi laukauksen syliinsä. Mainoksien jälkeen Richardsson löi Lindbergiä käsille siniviivalla ja kotijoukkue sai ylivoiman. Paras paikka rakennettiin Haulalla, mutta tämä ei jostain syystä laukonut suoraan Karlssonin syötöstä läheltä maalia, vaan päätti siirtää vielä viivaan Schmidtille. Vegasin viides maali syntyi erän lopussa, kun omalta alueelta lähdettiin vastaiskuun. Leipsic leikkasi sisään oikealta, pysyi kiekossa takakarvauksesta huolimatta ja tarjoili vaihdosta tulleelle Lindbergille rystypassin puoliksi sokkona siipeen, josta Oskari naulasi one-timerin pussiin. Maalin jälkeen vieraiden ykkönen loi pari paikkaa, mutta Sbisalta nähtiin yksi upea katko heittäytymällä, jolla hän esti syötön takatolpalla olleelle miehelle. Toiselle tauolle mentiin 5-1 lukemissa. Vegas johti laukaustilastoa 23-15 ja dominoi viime pelin tapaan aloituksia 34-15 kahden erän jälkeen.

  Kolmannen erän alkuun Marchessault torppasi hyökkäysalueen kulmassa vihun nurin ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Domi laukoi pari kertaa siivestä ja OEL viivasta, mutta nuo eivät olleet kovin pahoja vetoja. Jäähyn jälkeen vieraat jatkoivat paineistamistaan ja Vegas oli ensimmäistä kertaa pelissä hieman jopa ongelmissa. Ensimmäiselle katkolle mentiin kuitenkin edelleen 5-1 lukemissa Arizonan orastavasta kirinpoikasesta huolimatta. Erän puolivälissä Keller veivasi itsensä tekopaikkaan kärkimiinalla slottiin ohi heittäytyvän McNabbin, mutta Marc-Andrelta taas hyvä torjunta.

  Viimeinen erä ei kyllä mitään ihmeitä lopulta tarjonnut pelillisesti. Kotijoukkue pelasi kellosta lähinnä aikaa pois ja otti jalan pois kaasulta. Arizona kavensi kuusi minuuttia ennen loppua, kun Keller pelasi viereen Stepanille, joka kiersi maalin ja pelasi viivaan Connautonille. Tämän kuti upposi Engellandin tavoin maskin läpi maaliin osuen matkalla Garrisoniin. Sen jälkeen Kellerillä oli vielä siivestä paikka kaventaa one-timerilla, mutta veto osui sivurautaan. Vegasin onneksi peli oli ratkennut jo kahden erän jälkeen ja päätöserässä riitti puolivaloilla kurvailu voittoon. Viimeisellä minuutilla vieraat jauhoivat vielä ylivoimaa tuloksetta ja näin ollen ottelu päättyi 5-2 lukemiin.

  Voiton avaimet olivat parempi kamppailupelaaminen, aloitusympyrän dominointi sekä ennen kaikkea pelin jänteen ja rakenteen eheys verrattuna Arizonaan kahdessa ensimmäisessä erässä. Vegas pääsi lyhyillä syötöillä kääntämään peliä ja etenemään keskialueen yli toisin kuin Arizona, jonka peli perustui enemmän yksilöiden puskemiseen kiekon kanssa. Vegas myös takakarvasi joukkueena paremmin, joka johtui osin siitä, että viisikko oli tiiviimpänä keskialueella, jolloin pelaajat olivat keskialueella helpommin kiinni vieraiden pelaajissa.

  Yksilöistä Fleury hoiti hommansa taas rutiinilla. Puolustajista ei ole pahaa sanottavaa oikeastaan kenestäkään. Schmidt oli taas näkyvin hyökkäysalueella. Alakerrassa Sbisa oli vahva ja antoi teräviä avauksia. Miller oli edelleen turhan tasapaksu verrattuna harjoituskauden jälkeen nousseisiin odotuksiin. Garrison paransi aiemmista peleistä. Engelland teki hienon maalin ja pakkipari McNabb oli huomattavasti paremmalla jalalla kuin edellisessä kohtaamisessa. Hyökkääjistä kolmosketju oli ehdottomasti paras tasaviisikoin. Haula-Leipsic yhteys toimii ja nyt Karlsson oli jo selvästi paremmin pelin sisällä kuin aiemmin ja osallistui yhtä vahvasti kuin ketjutoverinsa kiekolliseen peliin. Ykkösestä Lindberg heräili myös Karlssonin tavoin ja pelasi parhaan pelinsä. Smith jatkoi hyviä esityksiään ja sai passin. Marchessault puolestaan laukoo ahkerasti ja pääsee puolittaisille maalipaikoille, mutta pieni gorilla siellä on jo selässä ja peli ei ole täysin vapautuneen näköistä, vaan Jonathanilta puuttuu se viimeinen terävyys ja päättäväisyys vaikkapa Smithiin verrattuna. Kaipaa kyllä parempaa sentteriä kuin Lindberg tarjoilemaan kiekkoa vauhtiin. Lisäksi Marchessaultin heikkous on pehmeys eli hänet torpataan laitojen lähellä liian helposti irti kiekosta. Kakkosesta Neal tekaisi taas pari maalia, mutta tasaviisikoin tuo ketju ei ollut mikään ihmeellinen. Kuten ei myöskään nelonen avauserän maalia lukuun ottamatta, mutta toki kakkonen ja nelonenkin olivat kokonaisuudessaan tarpeeksi riittäviä tasaviisikoin siinä mielessä, että he hoitivat hommat alaspäin kunnolla, vaikka hyökkäyspelaamisessa oli parannettavaa. Toki Perron oli ihan hyvä taas laitojen lähellä hyökkäysalueella ja on taitava rytmittämään peliä pienillä kikoilla ja siirroilla tarpeen vaatiessa ostaen aikaa ketjutovereille hakeutua parempiin asemiin. Kokonaisuudessaan koko joukkueelta vahva esitys, jossa ei heikkoja lenkkejä ollut.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Real Dealille kolmeen peliin viisi maalia ja kolme niistä ollut lisäksi voittomaaleja. Todella komean alun saanut kaudelle. Etenkin kun huomioi että leiri jäi väliin kesällä tapahtuneen käsileikkauksen jäljiltä vielä toipuessa ja pelikuntoiseksi tuli vasta ihan kauden kynnyksellä. Kyllähän tuolla maalitahdilla kohottaa hyvin vaihtoarvoa siirtotakarajaa odotellessa, tosin tuolla voittomaalitahdilla Vegas menee heittämällä playoffeihin ja kauppaaminen ei ole edes ajankohtaista.
   
 12. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Onhan tuo GMGM:n touhu nyt ihan helvetin naurettavaa. Paljon argumentteja asiastahan on molempiin suuntiin jo kuultu, mutta lisäisin vielä sen, että Shipachyov pelaa ensimmäistä kertaa P-A:ssa, joten voisi olla myös hyvä totutella kaukaloon näin kauden ensimmäisissä peleissä, kun muillakin pelaaminen on vielä hakemista. Jos huomataankin, että totuttelu vie aikaa, niin siinähän sitä ollaan, kun muilla alkaa juoni löytyä ja toinen tulee totuttelemaan pienen kaukalon peliin kyrpä otsassa penkityksen johdosta.

  Maksavat vielä 4,5 miljoonaa kaudessa jätkälle, jota ilolla roikottavat katsomossa, jotta joku vitun nolla-arvon Brad Hunt voidaan katsoa, että pärjääkö edes auttavasti NHL:ssä. Mitä pidemmälle menee, sitä enemmän Vadimia varmaan alkaa myös ottaa pattiin mahdollisten bonareiden karkaaminen, vaikka toki pelaamattomuus itsessään jo varmasti vituttaa, kun tullut pelaamaan maailman parhaaseen liigaan ykkössentterin statuksella.

  Edit. Todella huono startti mukaan tulleelle tähtipelaajalle ja tämän varmasti huomaa myös moni muu pelaaja. Vaikuttaa aivan varmasti jollain asteella tuleviin tärkeämpiin sopimusneuvotteluihin. Alakenttien jyriä saattaa miellyttää, että annetaan mahdollisuus.
   
 13. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Aika jännä juttu. Kertoo ehkä vaan siitä, että suojauskiintiöt olivat lopulta aika löysiä. 20 vuodessa NHL-pelaajien rutiinitaso on noussut juuri kärkipelaajien takaa niin paljon, että siitä poimitusta porukasta tulee näinkin laadukas nippu. Gallantille myös propseja. Ja lisäksi kun siellä ei ole ketään pitkällä sopimuksella "suojatyöpaikassa" surffailemassa, niin motivaatio seuraavan sopimuksen tai uuden osoitteen toiveessa on korkealla.

  Pari kunnon kärkipelaajaa (Neal & Fleury) tietysti helpottaa. Häviäminen alkaa todennäköisesti siinä vaiheessa kun rosteriin tulee enemmän nuoria raakileita.
   
 14. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Kolmen pelin otanta on vielä aika maltillinen, katsotaan kuukausi eteenpäin ja miltä peli näyttää. Olihan Vegas aika pitkälti Fleuryn varassa kahdessa ensimmäisessä pelissä.
   
 15. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Mielenkiintoiselta uudelta seuralta nämä Kultaiset Ritarit vaikuttavat. Saa nähdä, että tuleeko Kultaisista Ritareista kauden mittaan sitten todella Kultaisia vai sitten vain hieman Teräksen Kultaisia eli tällaisia ruostumattoman teräksen, raudan, lyijyn ja magnesiumin sekoittaman kultaisen värisiä Ritareja?

  Sanaleikki oli tarkoitettu kuvastamaan Golden Knightsin taivalta kauden ajalta siten, että varmasti tulee niin voittoja kuin tappioitakin mukaan ja silti seura todennäköisesti voi säilyttää kiinnostavuutensa menettämättä sitä kiinnostusta mitenkään todella huomattavasti.

  Välttämättä todelliseen arviointiin ei ehkä riitä kuukausikaan vaan ehkä pitäisi katsoa parin-kolmen kuukauden päähän ennen kuin jotain kuvaa voisi sinänsä ainakaan ihan ilman mitään todella dramaattista poikkeavuutta suuntaan tai toiseen.

  Kiinnostavuus onkin tästä seurasta puhuttaessa hieman uudenlaisen sanaleikin arvoinen.

  Seuralla on tällä hetkellä kiinnostavuutta erittäin paljon, mutta se voi huveta vähän samaan tapaan kuin jos kulta menettää tai menettäisi karaattipitoisuuden myötä katearvoaan mikäli siihen tulee liikaa muiden alkuaineiden tai mineraalien tuomia epäpuhtauksia.

  Tällä hetkellä seuralla kaiketi on 22-24 karaatin kulta-arvokkuus kiinnostavuudessa eli sen voisi olla melkein niin puhdasta tai tasan oikeaa puhdasta kultaa niin kauan kuin sitä saa ollakin. 22 karaatinkin kulta kun on myös erittäinkin arvokasta koska siinähän ei ole enää juuri mitään varsinaisia epäpuhtauksia muutenkaan olemassa kun monet nuo Teräksisen Kullan luovat alkuaineet ja mineraalien rakennusaineet kun ovat hioutuneet tai liuenneet jo pois tai ainakin melkein olemattomiin.

  Toki mikäli se kulta-arvo alkaa tippumaan niin sitten se arvonheikkeneminen totta kai näkyy peilissä likaisen harmaan kellertävänä möykkynä jota ei paljon haluttaisi esitellä kuin myös kukkarossakin piilevänä käteisenä kaupan jälkeen milloin sitä tietysti olisi vähemmän.

  Seuran Toimitusjohtaja ei tosiaan kyllä ole myöskään kovinkaan hyvä valinta ja olisikohan välttämättä ollut noin ihan pakko kierrättää tai pitää varalla noin monta puolustajaa?

  Ellei sitten tietysti tuolla menetelmällä luoda jotain muuta kuviota esiin kauden mittaan joka toteutuessaan toisi erään, mahdollisesti seuraavaan ja valmiiksi kirjoittamaani vanhempaan NHL-kauteen liittyvässä muistokaudessa esiintyneen joukkueen joka myös kierrätti riveissään helkkaristi aikakauteen nähden puolustajia, toimi pinnalta katsoen järjettömästi kilpailijoiden pussiin pelaten ja menestyi silti runkosarjassa kuin yleensäkin NHL:ssä omana esiintymisvuotenaan.

  Tällä seuralla voi olla edellytykset mihin vain tahansa ainakin lähivuosina jos ei sitten nyt vielä debyyttikaudella.

  Tämä seura tuo vähän mieleeni myös Kalifornian Kultaiset Hylkeet eli California Golden Seals-joukkueen, mutta vaikuttaa tämä joukkue sentään alusta alkaen nimekkäämmältä.

  Ja puhumattakaan varmasti taloudellisilta puitteiltaan kunnossa olevalta toisin kuin mitä California Golden Seals tai sen edeltäjä Oakland Seals ja sitä edeltänyt California Seals ja vielä sitäkin kaikkea edeltänyt San Francisco Seals WHL:ssä ja vielä kaiken murheelliseksi lopuksihan tuo California Golden Seals muuntautui ensin Cleveland Baronseihin joka vuorostaan lopulta myös meni konkurssiin jolloin Minnesota North Stars otti nuo seurat haltuunsa melkein 40 vuotta sitten.

  Hienoa kuitenkin, että huolimatta järkyttävästä Las Vegasin tragediasta saa sekin paikka edustusta nyt NHL:stä mikä on tietysti tämän sarjan pomojen haaveissa ollut jo suurin piirtein ainakin siitä Las Vegasissa vuonna 1991 pelatusta Los Angeles Kingsin ja New York Rangersin harjoituskauden ottelusta saakka.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017 klo 22.23
 16. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Kyllä oli hienoa seurata tuota Vegasin ensimmäisen kotipelin varsinkin ensimmäistä erää. Siinä mentiin energialla ja innolla ja tulosta tuli. Kunpa oma joukkueenikin (Ducks) pelaisi tuolla tyylillä ja aina, niin ei tarvitsisi kirjoitella itkuvirsiä ketjuun. Ainoa miinus Vegasille voi tulla peliasuista, joissa on ikävän harmaa sävy (kirjaimellisesti). Olisi nyt luullut, että värikkäiden valojen Vegasista olisi löytynyt joku hieman pirteämpi pääväri kotipeliasuun, mutta ei kai sitten. Vinkkinä vaan, että koska se tiimin nimi on "Golden Knights" niin olisi sen kullan voinut vetää pääväriksi, siinäpä olisi ollut hieno väri! Vanhaan Tepsin tyyliin sloganilla "Kulta on värimme!" En ole seurannut peliasukeskustelua, joten ehkä joku voi valaista, miksi kulta ei sopinut pääväriksi.

  Mutta joka tapauksessa toivon, että Vegas vetää yllätyskauden ja tuo iloinen ja energinen ilme säilyy koko kauden!
   
 17. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kukas muuten oli se parempi saatavilla oleva GM ?

  Aina tulee näitä, että olisi pitänyt tehdä sitä ja tätä, ja olisi pitänyt hommata se ja se, ja sitten saa huomata että perkele.

  Nehän on töissä jo toisissa seuroissa.

  Mutta silti jossain aidan takana on pakko olla ruoho vihreempää. Pakko.
   
 18. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Niin mutta se Forsberg-kauppa....
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Forsberg-kauppa voidaan laittaa vielä yksittäistapauksen, joskin katastrofaalisen, piikkiin.

  Vegasin ajalta kehuja voidaan antaa joukkueen rakentamisen, itse laajennusdraftin ja sen yhteydessä tehtyjen pelaajakauppojen sekä kesän entry draftin suhteen, josta tarttui mukaan kasa kiinnostavia varauksia. Pieni miinus puolustajien liiallisesta hamstraamisesta johtuen, mutta ei mitään katastrofaalista. Kunnes sitten alkoi preseason ja lopulta runkosarja. Siitä lähtien tuntuu, että lähes kaikki liikkeet on vedetty vihkoon.

  Nyt kun täällä jokunen tuntuu edelleen puolustelevan McPheen tekemisiä, niin kysyisin vielä tarkennuksena, että mikä tässä nyt on se masterplan? Tiedämme vain, että ykkössentteri ei pelaa ylhäällä eikä farmissa ja sen, että samaan aikaan ylhäällä on kokoonpanon ulkopuolella peräti kolme puolustajaa, jotka eivät ole pelanneet vielä minuuttiakaan ja joiden vaihtoarvo on vähintäänkin kyseenalainen. Lisäksi tiedämme sen, McPhee halusi vaihtaa kakkosmaalivahdiksi jo tasonsa näyttäneen tällä tasolla täysin kokemattomaan nimeen hyvin ohuella vastineella.
   
 20. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  VGK lähti neljänteen otteluun täysin identtisellä kokoonpanolla kuin aiempiin peleihin. Detroit meni johtoon toisella minuutilla, kun Garrison löi kiekosta ohi sinisellä ja Zetterberg pääsi läpi laidasta. Hän tarjoili vielä upeasti keskustaan Nyquistille, joka laukoi kiekon käytännössä tyhjään maaliin, koska Fleury ei ehtinyt liikkua sivuttain tarpeeksi nopeasti ja Miller ei saanut syöttöä katki. Kotijoukkueella kesti viisi minuuttia saada edes puolittainen maalipaikkaa vieraiden päätyyn, mutta lopulta Haulan vitja sai pyörityksen aikaan ja muutaman vedon viivasta aikaan. Sen jälkeen kotijoukkueen muutkin ketjut pääsivät paremmin pelin sisälle ja avauspelaaminen parantui heittämällä tuon yhden vaihdon jälkeen. Smith hankkikin parin minuutin päästä Vegasille ensimmäisen ylivoiman, kun hän riisti kiekon ja suojasi kiekkoa matkallaan laidasta maalille ja Green oli pakotettu koukkaamaan. Paras paikka rakennettiin Eakinille maalin kulmalle, mutta hän latoi Perronin poikittaissyötöstä ohi. Avausvitosen Detroit oli pelin päällä ja puolusti hyvin omalla alueellaan, mutta erän toinen vitonen oli Vegasin hallintaa eikä Detroit saanut kuteja aikaan.

  Jälkimmäisen kympin alkuun Neal rakensi toimistosta paikan maalin eteen Eakinille riistämällä kiekon Greeniltä, mutta Mrazekille melko helppo torjunta. Minuuttia myöhemmin kolmosvitja tuli omalta alueelta kauniilla suorahyökkäyksellä alueelle, mutta Leipsic sai ladottua Haulan poikittaissyötöstä jotenkin ohi puoliksi tyhjästä maalista. Hetkeä myöhemmin Eakin sai jo erän kolmannen maalipaikkansa suorahyökkäyksen päätteeksi Perronin syötöstä laidan läheltä. Viimeisellä vitosella Detroit paransi kiekollista peliään ja palasi avausvitosen tasolleen, jolloin Vegasin hyökkäyspelaaminen jälleen tyrehtyi. Detroit sai muutaman vedon viivasta, mutta ei sen vaarallisempaa. Kotijoukkueen puolustusalueen puolustuspeli boksaamalla toimi melko hyvin. Viisi miestä pelasi tiiviisti keskustaa pois ja Detroitin annettiin pysyä kiekossa laidoissa ja rakentaa sieltä peliä viivaan, josta se ei saanut tosiaan kovinkaan kummoisia tilanteita luotua. Avauserässä kotijoukkueen parhaat vitjat oli Eakinin ja Haulan ketjut, jotka rakensivat useamman maalipaikan. Ykkösestä vain Smith väläytti hankkiessaan jäähyn ja nelosesta Nosek pääsi kertaalleen laukomaan samasta kohtaa, josta hän teki viime pelissä T-Mobile Areenan historian avausmaalin. Vegas vei avauserän kudit 9-6. Puolustajista Sbisa-Schmidt akseli oli ehjin molempiin suuntiin. Ykkösparille miinusta ensimmäisestä maalista, varsinkin Garrisonille.

  Toisen erän alussa kakkosketju purki paineen lyhyillä syötöillä ja Schmidt pääsi puolittain läpi, jolloin Green löi häntä käsille ja sai jäähyn. Ylivoima kesti vain kymmenen sekuntia, kun Larkin sai osuman naamaan Marchessaultin mailasta. Ennen ensimmäistä mainostaukoa nelosvitja sai hyvän päätypelin aikaan ja Garrison kudin viivasta aikaan Millerin hyvän viivasirklaamisen päätteeksi. Hetkeä myöhemmin ykkösketju rakensi suorahyökkäyksestä paikan slottiin Lindbergille, mutta Mrazek kesti edelleen. Katkon jälkeen pari minuuttia miekkailtiin tasaväkisesti kunnes Vegas tasoitti. Ykkösvitja sai paineen Detroitin päätyyn ja Smith karvasi kiekon laidan lähellä itselleen. Sen jälkeen hän ajoi kohti maalia ja tarjoili rystyltä kiekon maalin eteen Marchessaultille ja tämä sai putata tasoituksen tyhjään maaliin. Helpottava kauden avausmaali Marchessaultille ja Smithille jälleen palkinto syötön muodossa kovasta raatamisesta viime pelin tapaan.

  32 minuutin kohdalla Mantha ajoi maalille kovaa ja kolasi samalla Fleuryn jään pintaan Sbisan vauhdittamana. Peli laitettiin poikki ja Fleury kykeni onneksi jatkamaan peliä. Reilun minuutin päästä Leipsic tökkäsi kiekon Karlssonille, joka jatkoi heti Haulalle, mutta tämän kuti kaarelta meni suoraan Mrazekin syliin. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä Detroit sai ilmaisen maalin. Sbisa ja Schmidt törmäsivät toisiinsa, jolloin Zetterberg pääsi yksin läpi Helmin syötöstä ja sijoitti rystyltä kiekon maaliin Fleuryn puikoista. Mutta tasoitus tuli seuraavassa vaihdossa, kun Neal pelasi ränniin maalin taakse Eakinille ja tämä siirsi syvyydestä Perronille ja tämän välitön ristipisto maalin kulmalle löysi Nealin lavan eikä James erehtynyt. Green hukkasi totaalisesti Nealin ja pyöri eksyneenä kuin peura kaupungin keskustassa. Lisää seurasi pian, kun Sbisa toimitti viivasta kiekon maalille ja Haula ohjasi kumilätkän ohi Mrazekin. Sitä ennen Leipsic katkaisi Detroitin purun loistavasti ilmasta sinisen päällä ja pelasi viivaan Sbisalle lyhyen kuljetuksensa päätteeksi keräten kakkossyötön. Viimeisellä minuutilla Detroit sai vielä mylläkän aikaiseksi Fleuryn vartioimalle maalille, mutta kunnon painimisen jälkeen tilanne säilyi 3-2 lukemissa, vaikka Abdelkader koitti väkisin hakata kiekon sisään. Toisen erän jälkeen laukaukset kirjattiin 21-15 ja aloitukset 13-19.

  Päätöserän alussa Mantha pääsi kokeilemaan rystyltä maalin edestä, kun kiekko lipui hänelle McNabbin luistinten välistä, mutta Fleury otti hyvän torjunnan. Mantha pääsi uudestaan kokeilemaan kolmen minuutin kohdalla, mutta Fleury oli taas kovempi. Vegas aloitti päätöserän löysästi Arizona-pelin tapaan ja Detroit tasoitti ansaitusti. Kolmonen oli ongelmissa omalla alueella. Zeta syötti maalin takaa Garrisonin mailan yli slottiin Manthalle ja tämä osui kolmannella yrittämällään kääntölaukauksella. Leipsic ei ollut tarpeeksi iholla pitämässä miestään tuossa tilanteessa. Maalin jälkeen Nielsenin jäähy katkaisi Detroitin hyvän erän alun. Paras paikka syntyi, kun Marchessault toi kiekon alueelle ja Smith/Leipsic syötti kulmasta Millerille, joka käveli kohti maalia ja latasi tolppaan. Jäähyn umpeuduttua Detroit rankaisi. Perron hukkasi kiekon sinisellä ja vierasjoukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen juuri kun Nielsen vapautui boksista. Hän käytti kiekon Zetterbergilla, joka syötti sen takaisin Nielsenille ja tämä sai naulata one-timerin puoliksi tyhjänä olleeseen maaliin, kun McNabb ei saanut passia katki. Eipä ollut Fleurylla palaa ehtiä mukaan sivuttaisliikkeeseen.

  Viimeisen kympin aluksi vieraat menivät kahden maalin johtoon. Jälleen vastaisku, jonka päätteeksi Mantha laukoi terävästi Millerin takakarvasta huolimatta ja reboundin siirsi sisään Fleuryn puikoista Nyquist McNabbin estelyistä huolimatta. Huolimatonta pelaamista ja Fleurylta paha rebound Nyquistin lapaan. Vegas ei saanut kunnon kiriä aikaan ja Haula koitti herätellä joukkuetta kuusi minuuttia ennen loppua nyrkkihippasilla, kun hän haastoi Tatarin myllyyn tämän lonkkataklattua ensin Erikia. Viisi minuuttia ennen loppua Glendening laukoi ranteella siniseltä viimeisen naulan arkkuun, kun Fleury ei saanut kaaliperhosta kiinni. Veskarin piikkiin tuo maali ilman muuta. Loppuerä menikin sitten enää pelailuksi, joten siitä on turha kertoa sen enempää. Arizonaa vastaan neljän maalin johto oli riittävä päätöserään lähdettäessä, mutta Detroitin kaltainen laatunippu osaa rankoa, jos kotijoukkue passivoituu liikaa kuten se nyt teki. Eipä Vegas saanut päätöserässä luotua yhtään kunnon maalipaikkaa tasaviisikoin, koska Detroit voitti useimmat kamppailut. Ansaittu voitto vieraille ja Vegasille historian ensimmäinen tappio NHL:n runkosarjassa.

  Fleury oli kaksi erää hyvä, mutta kolmannessa erässä kolmas, viides ja kuudes maali olivat otettavissa. Puolustajista Sbisa-Schmidt pari toimi parhaiten toisen maalin koomailua lukuun ottamatta, mutta se oli lähinnä epäonninen sattuma. Molemmat kuitenkin liikuttivat kiekkoa mallikkaasti. Miller väläytti kahdesti hyökkäyspäässä viivasirklauksellaan ja tolppakudillaan, mutta muutoin oli jälleen näkymätön. Puolustuspäässä hän oli välillä pahasti hukassa. En tiedä sitten, että kärsiikö hän Garrisonista parinaan. Kolmospari oli pari erää hyvä, mutta päätöserässä McNabb varsinkin oli surkea puolustuspäässä ja hukkasi miehiään. Hyökkääjistä Eakinin vitja oli paras, loi useita paikkoja. Haulan ketju oli myös erinomainen ja Karlsson parantaa esityksiään kuin sika juoksuaan. Hyviä pieniä ratkaisuja tässä pelissä sekä kiekollisena että kiekottomana, jotka auttavat ketjun peliä. Haula oli jälleen kentän parhaita, tehoja voisi olla enemmänkin. Ykkösketju oli kolmanneksi paras, melkein Haulan ketjun tasoa. Smith oli tuon ketjun kuningas taas, härkämäistä kiekon suojaamista ja upea passi Jonathanin avausmaaliin. Lindberg oli melko näkymätön toisen erän slottivetoa lukuun ottamatta. Tuokin ketju parantaisi suorittamistaan vielä pykälän varmasti, kun sen venäläistaiturin saisi sentteröimään Floridan poikia. Nelosketjulta peruspelaamista. Sai aikaan pari pyöritystä ja hoiti hommat puolustusalueella nöyrästi. Laiturikaksikko Carrier-Nosek oli hyökkäyssuuntaan hivenen enemmän pimennossa kuin aiemmissa peleissä.
   
 21. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Haula IR-listalle ja sieltä se tila Shipachyoville sitten löytyi. Nakuttaakohan heti ekaan peliin hattutempun?
   
 22. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 23. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Saatto mennä ennemminkin tässä taklauksessa?

  SinBin.vegas Twitterissä: "Here's where we believe the injury to Haula happened. Not the fight that took place because of this hit. https://t.co/6l0u46AZhx"
   
 24. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti muistivat kertoa venäläiselle, että pääsit ylös vain, koska meidän kolmosen laituri loukkaantui. Ei tämä varmaan McPheen suurta suunnitelmaa muuta mihinkään.
   
 25. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Lainaus:
  Jospa tämä oli se suunnitelma. Ei sitä tiedä, mitä kaikkia metkuja Suuri Nero on keksinyt Vegasin toimistossaan. Olisin jo vähän toivonut, että Šipatšov olisi vaihtanut maisemaa ja iskenyt kovia tehoja muualla, mutta ehkä parempi näin. Toivottavasti GMGM ei enää perseile tätä asiaa sen enempää.

  Mielenkiinnolla odotetaan mihin Šipatšovin rahkeet riittävät NHL:ssä. Suomen tuulipukukansa muistaa miehen parhaiten Jormakan niittaamisesta keväällä 2014, mutta itse muistan tämän äärimmäisen älykkäänä ja taitavana sentterinä, joka pystyy tyhjästä luomaan maalipaikkoja muille. Dadonovin ja Gusevin/Panarinin kanssa pelatessaan oli koko ketjun tekeminen silkkaa pornoa. Siinä olisi ainakin Nealille kunnon ruokkija, että pysyy vireessä.