Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kieltämättä paperilla tuollainen klassinen, älykäs peliätekevä sentteri sopii joukkueen ykkösmaalintekijän kanssa yhteen hienosti. Toisaalta Eakin on toiminut myös hyvin tuossa Nealin ja Perronin kanssa, joten kenties Shipalle löytyy paikka Smithin ja Marchessaultin keskeltä ainakin näin aluksi. Ainakaan tähän asti siinä keskellä pelannut Oscar Lindberg ei ole omimmillaan tuossa. Lindberg voi siirtyä vaikkapa Haulan tilalle kolmosen laitaan toisen ruotsalaisen Karlssonin ja pirteästi esiintyneen Leipsicin kanssa.
   
 2. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Fleury IR
  Marchessault IR
  Haula IR

  Haula missaa ainakin kaksi peliä. Fleury ja Marchessault olivat poissa eilisistä reeneistä ja nyt molemmat on laitettu IR-listalle eli Subban pelannee maalissa vanhaa joukkuettaan vastaan. Karlsson veti ykkösvitjassa reeneissä Smithin ja Lindbergin kanssa ja Shipa kolmosessa Nosekin ja Leipsicin kanssa. Saapa nähdä, että kuka sitten nelosketjuun nousee yön peliin.
   
 3. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Taas pistää miettimään että Pickard kannatti sitten vaihtaa kassilliseen kiekkoja ja maalissa on Subban joka on pelannut huimat 2 matsia koskaan NHL:ssä jos Flower onkin sitten pidempään poissa?

  Tässä on pakko olla takana joku huima masterplan, muuten en kyl tajua ollenkaan GMGM:n touhuja.
   
 4. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Tuch ja Lagace kutsuttu ylös. Fleurylla on aivotärähdys ja Marchessaultilla alavartalovamma. Molemmat ovat vähintään viikon sivussa, pirskatin pirskatti.
   
 5. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Harmillista etenkin tuo Fleuryn loukkaantuminen, olisin halunnut miehen tänään maalilla Bruinsia vastaan nähdä. Toki nyt päästään sitten testaamaan Subbanin nykyvire vanhaa organisaatiotaan vastaan. Vähän kaksijakoiset fiilikset, toisaalta toivon mieheltä hyvää peliä, mutta en kuitenkaan mahtisuoritusta. Syy löytyy tuolta suosikkijoukkueen kohdalta :)
   
 6. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Tama. Siella tulee nopeasti Leevia ikava, ainakin ennakkoon ajatellen. Toivotaan kuitenkin Subbanille hyvaa pelia!
   
 7. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hienosti Subban veti ja torjui 3-1 voiton. Tosin ilmeisesti ei mitään hirveän erikoista tarvinnut esittää, sen verran hengetön Bruins liikkeellä.

  Erittäin ikävää tuo Fleuryn loukkaantuminen.

  Posia myös Shipan maali.
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Sillai jännää että ykkössentteri Shipalla kuitenkin nelossentterin minuutit.

  Eakin 20:46
  Karlsson 15:41
  Bellemare 12:31
  Shipacyov 10:26

  GMGM peluuttaa väärin tuota joukkuetta.

  Lainaus:
  Väärin valittu maalivahti. Voitti ja päästi yhden.

  GMGM ei selkeesti tiedä mitään mitään.
   
 9. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Lainaus:
  Sillain jännä että pääset viisastelemaan yhden(!) ottelun jälkeen. Katsotaan pidempi otanta jos/kun Flower on pidempään poissa. Sit jos kymmenen matsin jälkeen näyttää sarakkeet samaa Subbanilla, myönnän olevani vääräss.
   
 10. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Matsi katsottu tulospiilosta. Pakistosta Garrison ja McNabb olivat terveinä sivussa. Pakiston kaksi epävarminta ukkoa alkukaudella oli siis siirretty sivuun, hyvä reagointi Gallantilta. Hunt pelasi Millerin kanssa ja Merrill puolestaan Engellandin. Ketjuista kakkonen ja nelonen olivat ennallaan. Shipa ja Tuch olivat kolmosessa Leipsicin kanssa ja Karlsson tosiaan reenien tapaan ykkösessä Smithin ja Lindbergin kanssa. Boston sai paljon kuteja alussa, kunnes Bellemare hankki ylivoiman kolmen minuutin kohdalla. Ylivoimat olivat Hunt-Miller-Tuch-Karlsson-Smith sekä Perron-Schmidt-Neal-Leipsic-Eakin. Vähän kyllä yllätti, että Shipachyov ei mahtunut pelaamaan ylivoimaa, joka oli yhtä tehotonta kuin aiemminkin. Yhdeksän minuutin kohdalla Boston sai puolestaan ylivoiman, kun VGK otti hyökkäyspäässä jäähyn aloitusrikkeestä. Alivoimalla Smith pääsi läpi, mutta hän hukkasi kiekon matkalla Marchandille. Subban otti avauskympillä hyviä ja varmoja torjuntoja eikä antanut reboundeja, vaan olemus oli rauhallinen. Toki 12 minuutin kohdalla kudit maalia kohti olivat 0-3, koska varsinkin Boston laukoi paljon ohi maalista.

  Toisen mainoskatkon jälkeen kotijoukkue sai pelin hallintaansa. Ensin Shipachyovin ketju ja perään nelosvitja saivat mukavat päätypelit ja kulmarallit aikaan vieraiden päätyyn sekä erän ensimmäiset laukaukset kohti Bostonin maalia aikaan. Viisi minuuttia ennen erän loppua Marchandilla oli loistava paikka maalin edessä, mutta Subban torjui patjalla maalin takaa tulleeseen passiin lauotun one-timerin. Pastalta hyvä esityö rotta-Marchandille. Erän lopussa Tuch ja Leipsic rouhivat hyvin kulmassa ja lopulta Tuch pääsi laukomaan laidasta, mutta kuti meni ohi. Viimeisellä minuutilla Perron blokkasi Charan viivatoimitusyrityksen ja karkasi laitaa pitkin väkisin ylös, joten slovakkijätin oli kaadettava hänet ja Vegas sai toisen ylivoimansa. Miller ja Hunt ehtivät pommittaa kertaalleen viivasta ennen erän loppua, mutta Rask torjui yritykset, joten tauolle mentiin tasalukemissa. Aivan erän alku oli vieraiden kontrollissa, mutta Vegas paransi hiljalleen erän edetessä. Kolmosvitja oli paras hyökkäyssuuntaan.

  Toisen erän alun YV oli edelleen tehotonta ja peli ei meinannut rauhoittua kunnolla. Perron laukoi kertaalleen viivasta, siinä kaikki. Ensimmäisen seitsenminuuttisen pirtein ketju oli ykkönen, joka sai parissa vaihdossaan kulmarallit luotua vieraiden päätyyn. Pelin puoliväliin mennessä kotijoukkue oli selviytynyt hyvin omassa päässä eikä Boston ollut saanut kuin muutaman pidemmän päätypelin luotua, koska uudet pakit toivat sähäkkyyttä ja liikettä laitojen lähelle ja VGK pystyi helposti liikuttamaan kiekkoa pois omista. Bostonin kudit lähtivät laitojen läheltä ja ne menivät joko ohi päätypleksiin tai sitten Subban poimi ne varmasti.

  Erää oli jäljellä 7:40, kun Eakin lähetti omalta siniseltä ristipiston hyökkäyssinisen päälle, jossa Neal kyttäsi ja hän pääsi puolittain läpi. Kuti laidasta kohti vasenta alakulmaa pysähtyi Raskiin. Kolmannen mainoskatkon jälkeen kolmosvitja vei Vegasin johtoon. Ensin Shipalla oli paikka, mutta hän syötti vielä taaksepäin ja peli kääntyi. Tuch kuitenkin sai kiekon haltuunsa sinisen päällä sen käytyä keskialueella ja karkasi laidasta takarvauksensa jälkeen ja laukoi kiekon riman kautta sisään. Läheltä ylös kuten kuuluukin ja siten kaunis ensimmäinen NHL-maali Tuchille. Kaksi minuuttia ennen erän loppua sama ketju värkkäsi taas maalin. Engelland piti kiekon alueella ja käänsi sen maalille Tuchille, joka koitti veivata kumilätkää ohi Raskin, mutta tämä seurasi patjoillaan. Tuch sai kuitenkin käännettyä reboundin Shipachyovin lapaan, joka siirsi sen ykkösellä käytännössä tyhjään maaliin. Myös hänelle siis ensimmäinen NHL-maali ja vieläpä debyytissä. Viimeisellä minuutilla Hunt huitoi maalin edessä ja sai jäähyn. Vegas kuitenkin kesti erän loppuun asti Marchandin runnomiset.

  Kolmannen erän suorittamista odotin hivenen kauhulla, koska kahdessa aiemmassa pelissä ote oli pahasti lipsunut päätöserässä. Nyt kuitenkin Vegas hoiti ensin alivoiman kunnialla loppuun ja paras paikka oli jopa Smithilla vastaiskusta, kun hän pääsi laukomaan suorasta luistelusta. Hetkeä myöhemmin Miller kolattiin ja kotinippu sai ylivoiman. Neal ja Miller laukoivat viivasta kertaalleen, mutta YV oli mielikuvituksetonta edelleen. Jäähyn jälkeen Krejcin ketju sai pyörityksen aikaan, mutta se päättyi Carrierin soolokuljetukseen, jonka aikana hän hassutti laidassa kaksi pelaajaa ja ajoi vieläpä slottiin, josta sai hyvän kudin aikaan. Hetkeä myöhemmin Perron ja vihun Miller painivat maalin edessä, joten peliä jatkettiin tasavajaalla.

  Päätöskympille lähdettiin edelleen 2-0 tilanteessa. Vegas pysyi paljon paremmin kiekossa johtoasemassa kuin kahdessa edellisessä pelissä eikä Boston oikein saanut kiriä käyntiin. Aktiivisuus oman alueen puolustuspelissä toimi oikeastaan koko pelin ajan. Kuusi minuuttia oli jäljellä, kun Vegas sai ylivoiman jälleen Bostonin otettua jäähyn Vegasin maalin edestä. Heti ylivoiman alkuun McQuaid pommitettiin veksiin hänen blokattua laukauksen. Sen jälkeen ei tapahtunutkaan mitään, vaan Boston purki kerta toisensa jälkeen. Kaksi minuuttia ennen loppua Smith purjehti laidasta maalille, mutta viimeistely ontui ja Smith kaatoi Raskin samalla, mutta suomalainen säilyi ehjänä. Vieraat ottivat Raskin pois puolitoista minuuttia ennen loppua. Nealilla oli paikka jatkaa maaliputkeaan, mutta hän liu'utti kiekon punaiselta rystyllä niukasti ohi maalin. Puoli minuuttia ennen loppua sitten Subbanin nollapeli suli, kun Karlsson ohjasi kiekon omiin epäonnisesti maalin edestä. Onneksi Lindberg kuitenkin hautasi omasta päästä lähetetyllä kudilla pelin lopullisesti 13 sekuntia ennen loppua. Rohkea kuti, joka oli hyvä ratkaisu tällä kertaa ja sinetöi fantastisen 3-1 voiton.

  Yksilöistä Subban oli positiivinen yllätys. Rauhallinen olemus ja reboundkontrolli oli mainiota. Loistava debyytti kaiken kaikkiaan. Puolustajista ei ole oikeastaan pahemmin negatiivista sanottavaa. Hunt ja Merrill tulivat hyvin sisään. Avauserässä Hunt antoi yhden karmean harhasyötön, mutta muutoin homma kyllä toimi Millerin kanssa ja samoin Merrill toi Engellandin viereen jalkanopeutta ja terävyyttä McNabbin tilalle sähisten kulmissa kiitettävästi. Sbisa-Schmidt jatkoi hyvää pelaamistaan, alkukauden paras pari. Hyökkääjistä kolmosvitja Leipsic-Shipachyov-Tuch oli paras tasaviisikoin värkäten molemmat maalit. Tuch jatkoi siitä mihin jäi harjoituspeleissä ja toi härkämäisyyttä kahden pehmeämmän yksilön rinnalle. Leipsicin terrierimäisyys ilahdutti edelleen, kertaalleen luisteli päädystä päätyynkin kiekon kanssa, mutta viimeistely ontui. Shipa pelasi vain tasaviisikoin ja paransi pelin edetessä. Varsinaisia maalipaikkoja hän ei juurikaan kyennyt vielä luomaan, mutta teki silti voittomaalin ja pelasi kiekolla varmasti eikä menettänyt sitä. Nelosketjusta nostan esiin Carrierin, joka väläytteli muutaman kerran ja oli raikkaalla jalalla askissa. Ykkösketju oli toisessa erässä varsinkin hyvä saaden aikaan päätypelejä. Smith pelasi jälleen vahvasti kahteen suuntaan ja swedut löysivät toisensa toisinaan laitojen lähellä pienillä siirroilla. Kakkonen oli oikeastaan tasaviisikoin aika hajuton ja mauton taas, Nealin paikka toisessa erässä oli parasta mitä tuo ketju sai aikaan, toki kyllä sekin sai kulmaralleja luotua, mutta jäi ykkösketjun tavoin hieman kolmosketjun varjoon tasaviisikoin.

  Lainaus:
  Juu, Shipachyov ei pelannut ollenkaan erikoistilanteita, joten siinä suurin syy vähäiseen peliaikaan. Toistaiseksi vain yksi ylivoimamaali viiteen peliin, joten ainakin itse laittaisin Shipan jatkossa jompaan kumpaan YV-koostumukseen.
   
 11. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Avausvitonen ei oikeastaan ollut kummankaan kontrollissa kuten ei myöskään koko avauserä. Buffalo sai Bostonia paremmin luotua pyörityksiä aivan erän alussa ja omalla alueellaan se puolusti aktiivisesti lähellä miehiä vieden Vegasin hyökkääjät heti laitaan kiinni eli kotijoukkue ei saanut pyöriä laidoilla vapaasti. Vegasin mainittavin tilanne pelattiin erän alussa pistohyökkäyksen päätteeksi Eakinille, kun hän sekä Neal luistelivat ristiin ja Eakin laukoi sinisen jälkeen ranteella kohti maalia heppoisesti. Vieraat menivät johtoon ylivoimalla, kun Kane laukoi syvyydestä ja kiekko tuli viivaan Beaulieulle ja tämä siirsi viereen O'Reillylle, joka haki pienellä kaarroksella vauhtia itselleen ja harhautti Smithin ulos tilanteesta. Sen jälkeen O'Reilly viritti ranteensa ja laukoi kiekon Subbanin kainalosta liian helposti sisään. Perronin turha kiinnipitämisjäähy omalla alueella kostautui. Vegas sai heti johtomaalin jälkeen ylivoimamahdollisuuden vieraiden otettua hyökkäyspään jäähyn. Hunt-Miller-Karlsson-Smith-Tuch viisikko pyöritti käytännössä koko kaksiminuuttisen vieraiden alueella ja sekä Hunt että Miller pommittivat taukoamatta viivasta vuorotellen kymmenisen kertaa. Miller kävi lähempänä laukoen tolppaan ylivoiman lopussa. Vieraiden kärkikarvaajat ottivat myös hyviä blokkeja ja muun muassa Girgensons jo kitui jäällä lopussa. Vieraat pääsivät vuorostaan illan toiselle ylivoimalleen melko pian, kun Eakin otti kiinnipitämisjäähyn. Paras paikka oli Pominvillella, joka pääsi aloitusvoiton jälkeen kokeilemaan ranteella, mutta kuti meni ohi plekseihin.

  Vegas tasoitti kuusi minuuttia ennen erän loppua, kun se sai katkon keskialueella. Karlsson katkaisi Ristolaisen laita-avauksen ja syötti Smithille, joka spurttasi alueelle vasemmalta ja syötti viereen Lindbergille puolustaja Tennysonin mailan alta. Johnson ei ehtinyt mukaan ajoissa ja Lindberg sai naulata tyhjiin 1-1 tasoituksen. Tasoitusmaalin jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä erän loppu. Kumpikaan ei saanut selvää otetta. Erän loppupuolella sekä ykkönen että kakkonen loivat vielä yhdet maalipaikat. Eakin passasi Perronille vetopaikan kaarelle laidasta ja Karlsson puolestaan tavoitteli Lindbergin lapaa maalin kulmalta pyörähdettyään maalin takaa esiin. Avauserä päättyi 1-1 lukemiin. Kotijoukkueelta sekä Eakinin että Karlssonin vitjat loivat lähinnä maalipaikkoja, kolmosesta Leipsic pääsi kertaalleen tasaviisikoin kokeilemaan erän loppupuolella vasemmasta laidasta huonosta sektorista läheltä maalia tuloksetta.

  Toisen erän alussa kiekko pyöri Vegasin alueella, mutta Subban otti pari hyvää torjuntaa maskeista huolimatta. Kotijoukkue loi ensimmäisen paikkansa ajassa 2:30, kun Tuch löysi maalin takaa rystyltä slotista Bellemaren, mutta tämän kuti ei ollut riittävän laadukas ja se lähti väärältä puolelta one-timerina. Samassa vaihdossa Vegas sai hankittua kuitenkin toisen erän avausylivoimansa. Schmidt-Perron-Eakin-Neal-Leipsic oli edelleen kasassa toisena YV-viisikkona, mutta se ei saanut mitään aikaan. Toinen viisikko sentään loi Tuchin kautta maalin eteen mukavan pöhinän, mutta Buffalo puolusti myös hyvin miehet maalin edustalla. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen kolmonen piti aloituksen jälkeen paineen hyökkäysalueella. Leipsic pelasi viivaan Engellandille ja Tuch ohjasi tämän viivatoimituksen sisään aivan Johnsonin nenän edestä. Toinen maali toiseen peliin Tuchille, ai että. Vieraiden hyökkäyspelaaminen tyrehtyi melko tehokkaasti alun kaksiminuuttisen rynnistyksen jälkeen. Yhdeksän minuutin kohdalla Smith oli lähellä kauden avausmaaliaan, mutta oikea tolppa oli tiellä. Seuraavassa vaihdossa RR55 ei pysynyt Carrierin kyydissä ja kamppasi tämän Carrierin kierrettyä ensin maalin kiekkoa suojaten. Eakinin viisikko kuitenkin tuhlasi yli puolet YV-ajasta saamatta mitään aikaan. Shipachyov pääsi jauhamaan ylivoimaa jämäsekunneille toisen viisikon kanssa, mutta pari syöttöyritystä siivestä eivät löytäneet omia. Jäähyn jälkeen vieraat terästäytyivät hetkeksi, kunnes aloitusrikkeestä otettu jäähy kuusi minuuttia ennen erän loppua katkaisi piristymisvaiheen. Hölmö jäähy Pominvillelta Vegasin pitkän kiekon jälkeen. Seurannut YV oli parempi kuin edellinen. Neal laukoi kertaalleen kaarelta ja Schmidt viivasta matalan kudin, mutta Johnson torjui nuo laukaukset. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua Carrier hankki taas ylivoiman kotijoukkueelle, kun hän ajoi laidasta maalille ja Scandella huitoi käsille saaden jäähyn. Tällä kertaa YV toimi, kun Miller ja Hunt kiekottelivat ensin viivassa ja sitten Hunt syötti siipeen Smithille, joka laukoi vasemmalta korkean kudin ranteella oikeaan kulmaan ohi maskissa olleen Johnsonin. Heti maalin jälkeen Carrierilla oli paikka puolittaisen läpiajon päätteeksi, mutta rystynosto ei mennyt sisään, vaan Johnson pysyi sivuttaisliikkeessä mukana. Toinen erä päättyi 3-1 lukemissa.

  Vieraat aloittivat päätöserän toisen erän tavoin parin minuutin rynnistyksellä. Pominvillella oli kohtalainen paikka kaventaa maalin kulmalla. Kolmosketjun avausvaihto päättyi rintamahyökkäykseen, jonka päätteeksi Leipsic kokeili vanhanaikaista tultuaan alueelle vauhdilla. Kotijoukkueen neljäs maali syntyi ajassa 43:50, kun kakkosketju rouhi päädyssä ja Eakin riisti kiekon Okposolta terävällä mailaniskulla. Neal poimi irtokiekon ja syötti sen maalin eteen Perronille, joka oli aivan vapaana ja sijoitti kiekon maaliin kauden ensimmäisellään. Kahdeksan minuutin kohdalla Shipa ruokki Tuchin vauhtiin laidalta, mutta Johnson torjui Alexin terävän rannarin. Tuch ottikin sitten aloituksen jälkeen jäähyn keskialueella ja Engelland löi Kanea käsille hetken päästä, joten vieraat pääsivät pyörittämään 40 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Kavennus syntyikin välittömästi, kun O'Reilly oli täysin vapaana ja hän nosti kiekon yläkulmaan maalin edestä Sbisan ylipelatessa tilanteen. Reinhartilta hyvä maskipelaaminen, joten päätöskymppi alkoi 4-2 lukemista.

  Kotijoukkue kesti jäljelle jääneet 100 ylivoimasekuntia ja sen jälkeen se keskittyi vain puolustamiseen, kun vierasjoukkue vyöryi isolla vaihteella jatkuvasti kotijoukkueen alueelle. Mailahäirintä ja takakarvaaminen pitivät Buffalon pelaajat laidoissa ja sieltä lähteneet kudit Subban poimi vaivatta. Neljä minuuttia ennen loppua Smithin maila nousi Beaulieun kasvoihin ja vieraat pääsivät taas ylivoimalle. Puoleentoista minuuttiin Buffalo ei saanut mitään aikaan, kunnes Rasse lähetti kiekon viivasta ja Reinhart ohjasi kavennuksen. Viimeiset kaksi minuuttia Buffalo pelasi käytännössä kokonaan ilman maalivahtia ja Eichelin kautta vieraat loivat painetta Subbanin maalille. 15 sekuntia ennen loppua O'Reilly kaivoi aloituksen, Pominville toimitti siivestä maalille ja Kane ohjasi kiekon maaliin ilmasta niukasti yläriman alta, vaikka aluksi tuomarit hylkäsivät maalin. Karmea sulaminen kahdeksan sekuntia ennen loppua.

  Vegasin kauden toinen jatkoaika oli siis edessä. Neal-Perron-Sbisa oli aloituskolmikkona vastassaan Rasse, Kane ja Eichel. Kahden minuutin kohdalla Shipa pääsi kokeilemaan suoraan vaihdosta, mutta Johnson torjui rannarin helposti. Seuraavassa vaihdossa Eakin-Shipa-Hunt kolmikko oli pulassa omissa, kunnes vastaiskun päätteeksi Shipa pääsi kokeilemaan läheltä slottia Huntin epäonnistuneen syöttöyrityksen jälkeen maalia, mutta venäläinen laukoi seinille. Lopulta onneksi avauskolmikko ratkoi pelin. Nealilla oli paikka ensin kaarelta ja perään Perron ratkaisi matsin, kun hän pääsi kävelemään alueelle vapaasti ja laukoi viiksien kohdalta kiekon tarkasti maaliin. Vegasille kauden viides voitto kuudesta pelistä vaikeimman kautta.

  Yksilöistä Subban imi helposti ensimmäisen, mutta terästäytyi sen jälkeen. Puolustajista Miller pelasi ehkäpä alkukauden parhaan pelinsä, nyt oli nähtävissä samaa viivadominanssia kuin alkukaudella. Yhteistyö Huntin kanssa toimii hienosti ja kiekko liikkuu. Sbisa-Schmidt parilla oli hiljaisempi ilta hyökkäyssuuntaan, mutta alakerrassa suorittaminen oli varmaa kuten myös kolmosparilla, joka toimitti muutaman kerran kiekkoa viivastakin maalille vaarallisesti. Hyökkääjistä kaksi ensimmäistä ketjua olivat ehkäpä kokonaisuutena parhaat tasaviisikoin, mutta alaketjujen yksilöistä Tuch ja Carrier loistivat. Carrier hankki entistä seuraansa vastaan pari ylivoimaa ja aiheutti liikkeellään sekä koollaan vaikeuksia vieraiden puolustajille kuten myös Tuch, joka teki myös hienon ohjausmaalin. Bellemare pelasi myös alkukauden parhaan pelinsä hyökkäyssuuntaan, Nosek oli jälleen vähän pimennossa. Tuchin ketjukavereista Leipsic pääsi vetopaikoille, mutta tänään ei uponnut. Shipachyov pelasi taas vain tasaviisikoin ylivoiman jämäsekunteja lukuun ottamatta ja se näkyy hieman otteissa. Hän kaipaa enemmän kosketuksia kiekon kanssa, nyt ne jäivät melko vähiin ja viimeiset syötöt katkottiin usein sen takia varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kärkiketjuista Smith loisti taas ja ruotsalaiskaksikko pelaa ihan hyvin yhteen myös vierellä. Eakinin vitja oli ylivoimalla melkoista roskaa, mutta tasaviisikoin sillä oli homma hallussa. Päätöserässä arvokas maali, joka masensi Buffaloa entisestään ja sitten jatkoajalla lopullinen niitti matsille Perron-Neal akselin toimesta. Perron oli tuon vitjan paras kaikkinensa ja nyt ne veivailut realisoituivat myös maaleiksi.
   
 12. The Powerslave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
  Lainaus:
  Otetaanko huomioon se, ettei Vegasin ole mitään järkeä menestyä vielä ensimmäisillä kausillaan?
   
 13. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  No hirveästi kannattaisi perseilläkää tai siellä hallilla ei käy kukaan. Ihan varmasti haluavat menestyä nyt kun kerran hyvin menee. Tuohan voi synnyttää kovankin kiekkobuumin jos ekalla kaudella mennään playoffseihin. Kyllä omistajan suurin tavoite on saada rahaa ja ihmisiä halliin. Häntä ei kiinnosta jotkut TOP10 varaukset, vaikka se Vegasin maailmassa olisikin se viisain tie.

  Olihan se Carolinassakin nähtävissä että kun voitettiin mestaruus niin sillä pysty ratsastaa miltei kymmenen vuotta ja jengi eksyi halliin. Nyt alkaa olla jo hiljaisempaa hallissa. Menestys ruokkii maksavia asiakkaita ja se on kuitenkin bisneksen tärkein tehtävä. Menestys tulee sitten bonuksena jos tulee, mutta rahan tekeminen noiden jengien prioriteetti numero yksi on.
   
 14. The Powerslave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
  Totta kai omistajia kiinnostaa enemmän raha kuin mikään muu, sehän on selvää. Mutta keskimäärin he ovat kuitenkin pitkäjänteisiä bisnesmiehiä. Ja on syytä miettiä kumpi tuo enemmän rahaa 10-15 vuoden syklissä: Yllättävä, parin kauden menestys, jonka jälkeen seuraa useamman vuoden korpivaellus ennen kuin jälleen pystytään hakemaan uutta vauhtia. Vai 2-3 vuoden räpellyksen jälkeinen rakennus askel kerrallaan ylöspäin, joka voi poikia jopa 10 vuoden menestysputken?

  En nyt yritä väitellä, vaan tuoda vaan eri näkökulmia asiaan. Minähän en voi tietää mitä Vegasin johtoportaassa ajatellaan.
   
 15. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Taas kerran kaksi pinnaa kotiin! En katsonut peliä, joten odottelen tässä josko @Salming in rapsa kolahtaisi piakkoin palstalle.. on ollut taas semmonen rumputulitus Bluesin toimesta että alta pois. Subban loukkaantui joten Dansk - Lagace parilla kai mennään toistaiseksi kunnes MAF/Subban toipuu pelikuntoon. Dansk oli ollut vakuuttavan oloinen sen reilut 10 min mitä oli pelannut, kertoo twitter.

  Edit. Niin kauan kun voittoja ropisee tähän tahtiin, niin turha kai avautua palstoilla peluutuksesta(Shippy n. 10min, Tuch 9min)
   
 16. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Yöllä oli tosiaan Blues vastassa. Pientä raporttia siitä seuraavaksi tulospiilon jälkeen. Ketjuthan olivat samat kuin aiemmin, mutta pakistossa McNabb korvasi Merrillin. Kahden minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi ylivoimalle, kun Hunt selvitti omassa kulmauksessa kahden miehen samanaikaisen paineen ja sai siirrettyä kiekon viereen Millerille, joka avasi pelin nopeasti ja kiekko päätyi Bluesin penkin eteen, jossa oli liikaa miehiä jäällä. Kakkosylivoima oli samassa muodossa edelleen eli Hunt-Miller-Karlsson-Tuch-Smith, mutta Shipachyov oli nostettu ykkösylivoimaan Eakinin tilalle. Schmidt oli edelleen viivassa ja muut hyökkääjät olivat Perron, Neal ja Leipsic. Paras paikka tuli kuitenkin alivoimalla vieraille, kun Miller kikkaili liian itsevarmasti viivassa ja Schenn karkasi läpi, mutta Subban pysyi mukana ja torjui patjoilla Schennin rystynoston. Ylivoiman jälkeen kakkosketju loi suorasta hyökkäyksestä paikan slottiin Perronille, mutta veto meni suoraan Allenin syliin. Kahdeksan minuutin kohdalla Miller huitoi Upshallia ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Bellemare, Smith, Sbisa, Schmidt, Eakin, Karlsson, Engelland ja McNabb pelasivat uhrautuvaa alivoimaa ja avauskymppi päättyi maalittomana. Erityismainintana Bellemaren konttaaminen vaihtoon sen jälkeen, kun hän blokkasi Pietrangelon lämärin.

  Blues sai toisen ylivoiman peräjälkeen hyökkäyspään jäähyn jälkeen. Tarasenko kokeili maalin kulmalta kertaalleen, mutta Subban liukui hyvin peittämään. Heti jäähyn päätyttyä Blues meni johtoon. Eakin menetti kiekon keskialueella ja Blues pelasi parilla syötöllä Sundqvistin vapaaksi laidasta. Hän päätti kiertää maalin ja Subban liikkui niin hitaasti alueensa poikki, että Sunqvist ehti kääntämään kiekon sisään ja ilmeisesti Pääjärvi sai vielä lapansa väliin tuohon kääntöön. Millerkin piti vain miestä maalin edessä eikä ymmärtänyt huitoa kiekkoa veks Sunqvistin lavasta. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Vegas otti jo kolmannen jäähyn putkeen. Onneksi Bluesin ylivoima jatkui tehottomana pyörittämisenä. Jäähyn päätyttyä Eakin pelasi kulmasta kiekon yläkaarelle Perronille, mutta jälleen Allen torjui hänen kutinsa. Se oli jo erän kolmas maalipaikka Perronille, toki vain puolittainen, mutta silti. Muut ketjut eivät paikkoja sitten edes luoneet vieraiden päätyyn, koska Blues vei avauserässä laukaukset 18-4, joista toki ylivoimalla tuli seitsemän kutia, mutta tasaviisikoinhan ne ylivoimat pitää ansaita ja Blues oli avauserässä selvästi parempi. Se tukki tiiviinä viisikkona keskialueen, jota Vegas ei päässyt hallitusti ylittämään.

  Toisen erän avausvitonen ei ihmeitä tarjonnut. Schmidt kuljetti kertaalleen omasta päästä kiekon Bluesin alueelle, mutta laukoi ohi. Peli aaltoili päästä päähän ja laitojen lähellä kamppailtiin pomppukiekoista. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja pitivät toisensa pois ykkössektoreista. Nykyjonnet voisivat käyttää jopa termiä grindaaminen, koska peli oli kamppailua tilasta ja ajasta ahtaassa kaukalossa. Se ei tarjonnut pelillisiä hienouksia, mutta oli sadistisella tavalla silti kiehtovaa seurattavaa, kun jalkapallon tavoin jokaisen laadukkaan maalipaikan eteen piti tehdä järjettömästi töitä. Erän puolivälissä Engelland otti jäähyn, joten edessä oli jo Bluesin neljäs peräkkäinen YV. Maila nousi Steenin naamariin, joten selkeä jäähy. Vegas kuitenkin kesti suhteellisen helposti alivoimansa. Pietrangelolla oli paras paikka maalin edestä, mutta Eakin sai lavan väliin. Jäähyn jälkeen Upshall kamppasi Shipachyovin ja Vegas pääsi vuorostaan ylivoimalle. Tasoitus syntyikin hieman onnekkaasti, kun ensin Eakin ja Miller pommittivat kohti maalia ja kolmantena kiekkoa pääsi laukomaan Smith yläkaarelta ja hänen röpelökiekkonsa löysi verkon perukoille Bortuzzin kautta. Kolme minuuttia ennen erän päätöstä Eakin pääsi puolittain läpi laidasta, mutta Gunnarsson ehti mailoineen väliin. Jatkotilanteessa Pääjärvi sitoi Eakinia kulmassa ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Ylivoima toimi jälleen, kun Hunt levitti viivassa, Miller nousi laitaa pitkin ja
  latasi kiekon etuyläkulmaan voimalla ranteella. Hieno maali ja hyvin tunnistettu tyhjä tila Milleriltä. Smithille kakkossyöttö. Viimeisellä minuutilla vieraat saivat kulmarallin päälle, mutta Vegas kesti ja toiselle tauolle mentiin 2-1 lukemissa. Kahden erän jälkeen kudit olivat vieraille peräti 29-12.

  Päätöserän alussa Sobotka pomputti oman kutinsa jälkeen kiekon kohti Subbania, joka liukui maalin sisälle ja imi kiekon varusteidensa sisälle. Tuota tilannetta kelattiin jonkin aikaa ja lopulta maali hylättiin, koska kuvista ei näkynyt kiekkoa kunnolla. Alkuperäinen tuomio oli ei maalia ja se jäi siis voimaan. Viiden minuutin kohdalla Tuch blokkasi viivavedon ja lähti dynaamiseen kuljetukseen, joka melkein päättyi onnistuneeseen maalille ajoon. Melkoista selviytymistaistelua oli joka tapauksessa päätöserän avauskymppi. Blues vyöryi jatkuvasti alueelle, mutta Vegas puolusti keskustan ja peli oli toisen erän alun tavoin kamppailupelaamista laitojen lähellä. Oma hyökkäyspelaaminen oli olematonta kotijoukkueelta ja ainoa ratkaisu oli heittää kiekko vain päätyyn punaiselta.

  Yhdeksän minuuttia ennen loppua Subban loukkaantui yrittäessään torjua ja Dansk otettiin askiin tekemään NHL-debyytti kovaan paikkaan. 6:40 ennen loppua kotijoukkue sai pitkästä aikaa kudin kohti maalia, kun Smith tiputti toiseen aaltoon laidasta ja Karlsson pääsi kokeilemaan kaukaa lämäriä, jonka Allen helposti torjui. Viisi minuuttia ennen loppua vääjäämätön tapahtui. Tarasenko voitti Sbisalta kiekon kulmassa ja sen jälkeen parilla syötöllä Pietrangelolle pelattiin one-timer b-pisteelle, jonka hän pommitti ohi Danskin. Ansaittu tasoitus, vedot olivat tässä kohdin 40-15 vieraille. Kolme minuuttia ennen loppua Schwartz laukoi vastaiskun päätteeksi slotista, mutta Dansk otti uransa ensimmäisen torjunnan hanskalla, vaikka pomputti hieman. Hetken päästä Eakin laukoi käännön jälkeen keskeltä, mutta Allen torjui vaivatta kaukaa lähteneen ranteen. Viimeisillä sekunneilla vielä Schmidt purki löysästi ja Tarasenko lähetti maalin kulmalle ohjurin, mutta Schwartz sai jotenkin ohjattua kiekon ohi tyhjästä maalista.

  Jatkoilla sitten ensimmäinen paikka tuli minuutin kohdalla, kun Schwartz laukoi vapaasti slotista, mutta Dansk otti upean patjatorjunnan. Dansk otti muitakin hyviä koppeja nollaten muun muassa Schennin maalille ajon. Puolitoista minuuttia ennen loppua Leipsic pääsi läpi, mutta Allen ryösti rystynoston. Viimeisellä minuutilla Vegas hautasi lopulta pelin. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Smith tarjoili lätyn ja Karlsson naulasi yläkulmaan. Smithille illan kolmas pinna ja Vegasille kuudes voitto seitsemästä pelistä. Jatkoaikasaldokin on nyt 3-0. Ihanaa!

  Yksilöistä molemmat veskat olivat loistavia. Danskilta huima debyytti. Puolustajista Miller pelasi parhaan pelinsä. Hunt oli myös hyvä, koska meni rohkeasti taklausten alle pienikokoisena ja onnistui silti pelaamaan kiekon viereen paineen alla. Sbisalta vähän heikompi peli puolestaan. Hyökkääjistä Eakinin vitja oli ainut joka loi maalipaikkoja tasaviisikoin. Muista hyökkääjistä Smithille ja Karlssonille valtavasti posia esityksistään, varsinkin Smith loisti taas ja oli mukana jokaisessa maalissa. Shipan ketjun peli jäi vajaaksi osittain toki peliajasta johtuen, nelosesta Bellemaren puolustuspelaaminen jäi mieleen.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Tämä kyllä lievästi huvitti kun Subban on tyyliin kokonaan maalin sisällä, noh säännöt on mitä on ja näillä mennään. Hienoa kyllä katsoa tuota Vegasin peliä kun jätkät ovat niin iloisia noista maaleista ja voitoista, pelaamisen ilo vaan hehkuu koko jengistä ja faneista.
   
 18. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mielenkiintoiseksi menee VGKn maalivahtiruletti. Eka heivattiin Picard ämpärilliseen kiekkoja. Sitten kun MAF loukkaantui niin tilalle laitettiin lähes kokematon Subban. Nyt kun hän loukaantui niin tilalle tulee Dansk ja hänen varallaan on Lagace. Aika hyvin on kosahtamassa McPheen omaan nilkkaan koko paletti.

  No ei kai siinä. Kunhan voittoja ropisee niin muulla ei ole väliä. Saattaa kyllä Shipaa jossain vaiheessa kiehtoa khl yhä enemmän jos ei pääse pelaan niin paljoa ku haluaisi.
   
 19. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Hauska nähdä miten Vegasilla lähtee kulkemaan, kun lähdetään oikeasti reissaamaan. Nythän otteluohjelma 2 avauskierroksen ( vs. Dallas, joka johti 1-0 kunnes Bishop loukkaantui ja Arizona, joka vielä ei ole voittanut kertaakaan) on tarjonnut/tarjoaa 7 kotipeliä putkeen, josta 2 vielä jäljellä.

  Tämän jälkeen sitten 9 peliin 8 kertaa vieraissa, jossa fiilis voi olla hieman eri kuin kotihallissa. Toki ammattimiehiä kaikki, mutta kiertue voi muuttua rankaksi, jos pelillisesti jää alakynteen ja tulee kunnolla pataan.

  Mutta jää nähtäväksi. Ensi kuun puolessa välissä on varmasti paremmin tiedossa mikä on joukkueen suunta, ja onko pudotuspelipaikka oikeasti realistinen.
   
 20. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Mikä tässä McPheen nilkkaan kolahtaa? Meinaat että Pickard ei ois voinu samallalailla loukkaantua kuin Subban vai mikä tässä nyt oli ajatuksena? Samat varaveskarithan sieltä takaa löytyy tälläkin hetkellä mitä Pickardinkin takana ois ollu.

  Sitäpaitsi Washingtonissa on tarjolla liigan parhaita kakkosveskareita, kunhan vaan osaa tarjota sopivaa pakkia siihen suuntaan vaihtokaupassa.
   
 21. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Epäonnekas tilannehan tuo on, että molemmat veskat ovat samaan aikaan loukkaantuneita ja joudutaan turvautumaan farmiveskareihin. Toivottavasti Fleury edes palaisi pian, jotta Danskilla ja Lagacella ei jouduta menemään vieraskiertueelle. Subbanin loukkaantuminen näytti siltä, että saattaisi olla pois pidempäänkin.

  Marchessault on muuten lähellä pelikuntoa. Hän oli pelannut reeneissä ykkösessä yhdessä Karlssonin ja Smithin kanssa. Lindberg puolestaan oli sentteröinut kolmosketjua ja Shipachyov oli ollut nelosen toisessa laidassa. Sama rosteriongelmahan sieltä tulee jälleen vastaan, jos ja kun Marchessault on pelikuntoinen Chicagoa vastaan, jolloin Shipa sitten varmaan lähtee paperilla farmiin taas. Tuch on antanut Shipaa paremmat näytöt ja on laituri, joten hän siis jatkanee kokoonpanossa, jollei Lindbergia siirretä laituriksi Tuchin paikalle, mutta en usko siihen.
   
 22. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei kai siinä muuta mutta olisi ollut yks maalivahti enemmän särkymävaraa mutta nää on aina näitä jos, ei sitä kaikkeen voi varautua.
   
 23. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Pickard kuitenkin ennen treidiä läpäisi jo waiverit, joten vastineeksi saatu 6th ja T.Lindberg ei varmaan hirveästi tällä hetkellä lämmitä, kun treidiä ei ollut edes "pakko" tehdä. Maalivahtiosasto olisi siis voinut olla muodossa Fleury-Subban-Pickard-Dansk, juurikin esimerkiksi loukkaantumisten varalle. Ja kauden aikana Pickardista saatava vastine olisi voinut olla parempi muiden joukkueiden loukkaantumisten myötä.

  Turhaa hätäilyä, mikä kolahtaa loukkaantumisten myötä tällä hetkellä omaan nilkkaan. Tai noin minä sen näen.

  E: Ja toki voidaan vielä siitäkin jossitella, että kuinka fiksua on lähteä kauteen kolmikolla Fleury-Subban-Dansk vs Fleury-Subban-Pickard, jos Pickardista saatava vastine on käytännössä olematon. Sinänsä eri keskustelun aihe jo, mutta kahden ottelun Subban ei niitä ennakkoon varmimpia kortteja ole, joten siinä taustalla/varalla oleva NHL-tasoinen kakkosveska ei ainakaan ole haitaksi, koska tuskin tarkoituksena oli Fleuryakaan kuormittaa loppuun.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017 klo 11.09
 24. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Kun on kyse laajennusjoukkueesta ja sen ekasta kaudesta niin ensimmäinen trio on huomattavasti viisaampi tulevaisuuden (=parempien varausvuorojen) kannalta kuin jälkimmäinen.
   
 25. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Näin toki, jos uskoo, että Pickardista ei koko kauden aikana olisi saanut kutoskieppiä parempaa vastinetta.

  Muutaman Niemen lisästartin jälkeen, esimerkiksi Pens saattaisi olla kiinnostunut tasonsa osoittaneesta kakkosveskasta, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Niistä Niemeä puoltavista (b2b, pahat vastustajat) tekijöistä huolimatta. Jos koppi ei tartu tai ala tarttumaan, niin Murraylle hankitaan pätevä backup, joka olisi voinut esimerkiksi olla Pickard.

  Tällöin Pickard ei olisi pelannut ylhäällä (=vaikuttanut tuohon, mitä esitit perusteluksi) ja Pickardista saatu vastine olisi ollut parempi. Kuulostaa laajennusjoukkueen kannalta ihan perkeleen järkevältä diililtä.