Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Lue viimeinen säkeistö. Siellä yleensä pelaajista jotakin kerrottavaa on. Jos haluat pelistä lyhyen version, suosittelen katsomaan koosteen.

  @Salming komeita raportteja. Itsekin tuskaillut raportin pitämistä yhden sivun mittaisena, mutta kolme sivua on jo aika huikeaa. Jatka vain ansiokasta tekemistä.
   
 2. karhjoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Flyers
  Mielestäni on kannatettavaa ja hienoa että joku ottaa ristikseen tällä pieteetillä dokumentoida tulokasjoukkeen ensimäisen kauden otteet. Anna tulla vaa!

  Viihdyttävää lätkää tänään, Haula oli haukkana maalipaikoilla - jopa kaltaiseni puusilmä näki jo hyvissä ajoin että tulee jäämään vapaaksi. 2+1 ja ansaittu matsin ykköstähti.

  Lagacélle tosiaan uran ensimäinen NHL-voitto neljännessä matsissaan, mikä on tottakai hienoa ECHL/AHL-rajatapauksen uralle. Toivottavasti jatkaa nousujohteisia otteitaan ja saa tätä kautta tuotuaan itsensä pysyvästi korkeammalle tasolle. Kuten Salming totesi, parantaa jatkuvasti eikä enää tänää liiemmin ylipelannut tilanteita. Malttia alkaa olla mukana ja selvästi lukee peliä jo paremmin ja täten helpottaa ja tehostaa omaa tekemisestään.

  Hyvä että tappioputki saatiin poikki ja hyvä itseluottamusbuusti joukkueelle ja veskarille.
   
 3. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En mä ainakaan tollasta tekstiseinää jaksa lukea vaikka VGKn otteet kiinnostaaki. Eihän ne lehtien artikkelitkaan ihan noin perusteellisia ole.

  Ehkä siitä saisi luettavamman kun käyttäisi väliotsikoita yms.
   
 4. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Kiitoksia. Nimimerkeille @Peppuli ja @Vastuunpakoilija tosiaan ohjeistukseksi, että pyrin tuomaan tosiaan lisäarvoa niille, jotka eivät peliä ole nähneet ja katsovat mahdollisesti pelkän koosteen. Ja tosiaan rapsojen lopussa on aina yksilöistä ja ketjuista yhteenvetoa. Mutta niin tuollaisen tekstin lukee kuitenkin reilussa viidessä minuutissa sen sijaan, että katsoisi koko pelin uudestaan. Tämä viimeisin raportti oli minulle uusi kokeilu eli kirjoitin läppärillä samalla peliä katsellen ja kokeilin mallintaa pelin tapahtumat mahdollisimman tarkkaan. Aiemmat raportit olen kirjoittanut kännykän muistioon ja siksi ne lienevät sentään inhimillistä luettavaa, koska keskellä yötä en halua herättää muita ja naputtaa koneen näppäimistöä. Minusta väliotsikot ovat myös turhia, koska teksti itsessään etenee kronologisessa järjestyksessä erä kerrallaan.
   
 5. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  En voi mitenkään kiistää etteikö tekstissäsi olisi sisältö ja asia kohdallaan. Silti ennen tekstien lukemista mieleeni tuli jostain syystä varsinainen legenda eli HardCore Hooligan.

  Sen verran voin sanoa aika varmalta pohjalta @Salming :lle, että sinun kannattaa ehdottomasti tehdä kirjoituksiisi lisää kappaleita ja vaikka väliotsikoita vaikka todella yksinkertaiseen tyyliin, esim. 1.erä, 2.erä, loppuratkaisu, yhteenveto jne. jne. Tuollaisen lisäyksen, vaikka otsikot lihavoimalla, jälkeen lukijoita on varmasti paljon enemmän.
   
 6. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  14/82 Leafs vs. Golden Knights

  Leipsic otti Carrierin paikan nelosketjusta. Puolustuksessa puolestaan Hunt ja Merrill jatkoivat katsomossa. Lagace oli tutusti uurnassa. Avauserä oli kaikkinensa viihdyttävän vauhdikasta kiekkoa. Avausminuutilla Marchessault petasi syvyydestä paikan viivaan muistaakseni Sbisalle, jonka lämärin Andersen torjui. Kolmen minuutin jälkeen sama mies kamppasi Leafs-pelaajan kulmassa ja isännät pääsivät ylivoimalle. Nylander syötti laidasta viivaan, Rielly otti kiekon haltuun ja pääsi melko keskeltä lähettämään sen maalille blokkaajien Eakinin ja Bellemaren välistä. Kiekko jäi pyörimään ruuhkaan, josta Kadri nosti sen ohi Lagacen, kun McNabb oli väärällä puolella omaa miestään. Hetkeä myöhemmin Haulan vitja kuitenkin tasoitti pelin. Leafs avasi maalin takaa ränniin, mutta Vegasin puolustajista McNabb pinchasi sisään ja piti laidan kiinni. Kiekko ajautui kulmaan Perronille, joka tarjoili sen heti slottiin Haulalle. Tämän kuti oli menossa ohi maalin vasemmalta, mutta onneksi Neal oli maalin kulmalle ja kiekko kimposi hänen luistimestaan jäätä pitkin etukulmasta sisään. Kuuden minuutin jälkeen Matthews pyöri Vegasin alueella kiekon kanssa ja sai lopulta hankittua jäähyn, kun Leipsic huitoi häntä laidan lähellä. Alivoimalla Vegas pääsi 2v1-hyökkäykseen. Rielly piti syötön kiinni, joten Smith laukoi itse vasemmasta laidasta ja osui tolppaan. Toisessa päässä isäntien paras paikka sahattiin vasempaan siipeen Nylanderille, jolla oli täysin tyhjä maali poikittaissyötön jälkeen, mutta hän suti puoliksi ohi kiekosta ja laukaus meni tussuna ohi vasemmalta.

  Leafs kuitenkin osui vielä ennen erän puoliväliä, kun Matthews ajoi oikealta sisään omalta alueelta lähteneen hyökkäyksen päätteeksi, feikkasi syöttävänsä keskelle, mutta menikin spin-o-ramalla ohi Sbisasta, ajoi nollakulmasta maalille ja ruuhkasta kiekon lapioi sisään van Riemsdyuk. Huikea alustus ykkösvaraukselta ja Sbisaa vietiin pahemman kerran. Perron ja Haulakaan eivät saaneet voitettua tuota jatkotilannetta maalin edessä, jossa JVR oli etevin. Hetkeä myöhemmin Smith laukoi kaarelta ja kiekko lipui Andersenin läpi kohti maaliviivaa, mutta Karlsson ei saanut lapaa jäähän ja siirrettyä kiekkoa tyhjiin ennen kuin Leafs-pelaajat purkivat kiekon. Viisi minuuttia ennen erän loppua Leafs teki jo kolmannen maalinsa. Theodoren purku kulmasta jäi ränniin, josta Marleau käänsi sen oikealle maalin kulmalle ja Kadri laukoi tarkasti kiekon ohi Lagacen. Millerkaan ei ehtinyt enää pelastamaan Theodoren töhöilyä. Avauserän kudit kirjattiin 9-10, mutta silti erä oli täysin isäntien hallussa. Sen pelinopeus oli myrkkyä Vegasille ja Leafs sai monta kulmarallia aikaan. Lisäksi se käänsi keskialueella niin etevästi peliä, että parikin kertaa se loi kuin vahingossa 3v2-tilanteen Vegasin päähän. Nuo tilanteet menivät vieläpä siten, että oikealta kaistalta pelattiin sinisen jälkeen syöttö slottiin, josta tuli syöttö takaisin oikeaan laitaan ja sieltä one-timer. Yksi kuti meni ohi onneksi ja Komarovin kudin taisi Engelland blokata. Lisäksi Leafs kyykytti aloituksissa voittaen ne 67-prosenttisesti. Blokatut vedot olivat 1-10, joka kertoo melko paljon erästä. Leafsin pelinopeus oli siis myrkkyä avauserässä.

  Toisen erän alussa Perronin maila nousi Kadrin kasvoihin laitaväännössä ja Leafs sai ylivoiman. Vierasjoukkue selvitti kuitenkin melko vaivatta alivoiman, koska Leafsilla oli vaikeuksia saada kuvio kuntoon. Viiden minuutin kohdalla Nylander spurttasi vastaiskuun, mutta McNabb ehti alas ajoissa. Niinpä Nylander piti kiekon, pyörähti ja petasi laidasta takaviistoon vetopaikan, jonka Bellemare blokkasi uhrautuvasti. Seuraavaksi Vegasilta nähtiin muutama pitkä kiekko, kun avaukset eivät löytäneet hyökkääjän lapaa tahi Vegas vain heitti kiekon pois omista huolimattomasti mankelin jälkeen.

  12 minuutin kohdalla Lagace heitti omista kiekon Leafsin aition eteen, jossa oli vaihto kesken ja siten liikaa pelaajia jäällä. Hetkeä aiemmin Eakinin vitja loi McNabbille vetopaikan viivaan, mutta Andersen torjui helposti rannelaukauksen. Ykkösylivoima aloitti jäällä eikä saanut kuteja aikaan. Sen sijaan kun Leafs purki kiekon, Hyman ja Schmidt luistelivat kilpaa Vegasin maalin kulmalle. Samassa Hyman lensi päin Lagacea ja jäähy tuomittiin Hymanille oikeutetusti, koska hän ei jarruttanut ajoissa. Kahden miehen ylivoimaa pelasivat Miller, Karlsson, Theodore, Smith ja Tuch eli kakkosylivoima. Mitään erikoiskentällistä ei tuota varten oltu luotu. Kertaalleen Brown sai purun aikaan, kun Karlsson jäi mähmimään kiekon kanssa laitaan ja uudella yrittämällä Miller laukoi pari kertaa vaisusti viivasta. Surkeaa ylivoimaa siis. Ylivoima kuitenkin jatkui ja yhden miehen ylivoimalla Perron kikkaili itsensä vasemmalta slottiin ja kilautti tolppaan. Hyvä yksilösuoritus.

  Pari minuuttia ennen erän loppua Smith spurttasi pois omista, jolloin Austinin tikku jäi kiinni luistimiin ja jälleen Vegas pääsi ylivoimalle. Ykkösylivoima aloitti, mutta ei saanut yhtä Marchessaultin siipikutia enempää aikaan. Sen sijaan kakkosylivoima kavensi, kun Miller pommitti viivasta keskellä ohi maalin ja päätyriparin siirsi etukulmasta sisään Smith maalin vasemmalta kulmalta. Loistavaa sijoittumista ja marjat vain koriin helposti. Karlssonille kakkossyöttö maaliin, koska hän petasi paikan Millerille viivaan hienolla syötöllä vasemmasta laidasta. Toinen erä oli kaikkinensa selvästi parempi vierailta. Koko kauden trendihän on ollut se, että Vegas on ollut loistava toisissa erissä ja Leafs ei niin hyvä. Jälleen Vegas kairasi erävoiton ja sai kuriin Leafsin avauserässä esittämät kulmarallit. Lagace selvisi lopulta melko helpolla toisessa erässä. Vegas sai myös pidempiä hyökkäyksiä aikaan kuin avauserässä ja kun hyökkäät hyvin, puolustat hyvin eli kiekon pitäminen on paras mahdollinen puolustuskeino ja siinä Vegas petrasi toisessa erässä.
   
 7. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Päätöserän alussa McNabb taklasi sinisellä Marleauta ja sai jäähyn päähän kohdistuneesta niitistä. Ylivoimalla Matthews laukoi ensin suorahyökkäyksen päätteeksi kohti oikeaa yläkulmaa vasemmasta laidasta, mutta Lagace torjui olkapäällä. Viimeisillä sekunneilla puolestaan Kadri kilautti ylärimaa maalin kulmalta. Van Riemsdyk otti kiekon haltuun ilmasta yläriman yläpuolelta ja tiputt sen Bozakille, joka lapioi kiekon sisään, mutta maali onneksi hylättiin oikein korkeana mailana. Viiden minuutin kohdalla Matthewsin ketju pelasi hyvää kulmarallia, jonka päätteeksi kuitenkin Engellandin katkon jälkeen Vegas pääsi 4v2-hyökkäykseen. Karlssonin syöttö laidasta ei lopulta aivan tavoittanut maalille ajaneen Derykin lapaa. Hetkeä myöhemmin tuli tasoitus. Leafs vaihtoi ja dumppasi kiekon vain Vegasin siniselle. Sen jälkeen Theodore syötti välittömästi ristipiston toiseen laitaan Engellandille, joka nousi oikeaa laitaa pitkin yli sinisen ja laukoi sen jälkeen aivan vasempaan yläkulmaan rannarin. Hienosti hyödynnetty vapaa tila ja Leafs sai maistaa omaa vastaiskulääkettään.

  Kahdeksan minuutin kohdalla Vegas sähläsi omalla alueella, kun kaksi pelaajaa meni samaan kiekkoon. Matthews sai onnekkaasti kiekon ja pääsi vapaasti laukomaan Lagacen edestä, mutta tämä otti kilpitorjunnan. Theodore oli ainakin toinen noista sählänneistä pelaajista. 12 minuutin kohdalla ykkönen loi kohtalaisen paikan, kun Leafsin pitkän kiekon jälkeen se pääsi pyörittämään väsynyttä viisikkoa. Smith tiputti viivaan, jossa Sbisalla oli aikaa tähtäillä, mutta kuti pysähtyi patjoihin. Viisi minuuttia ennen erän loppua sama ketju oli jälleen painimassa vahvasti laidassa ja Miller pääsi tällä kertaa kokeilemaan viivatiputuksen jälkeen, mutta kuti karkasi plekseihin. Kolme minuuttia ennen erän loppua Marleau kokeili suoran hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta, mutta kiekko kimposi verkkoihin Schmidtin lavan kautta. Seuraavassa vaihdossa Nealilla oli erinomainen paikka ratkoa matsi, mutta Andersen torjui hänen yrityksensä oikeasta siivestä. Viimeisellä minuutilla Schmidt polki vahvasti omista katkottuaan ensin 2v1-tilanteessa syötön, kiersi lopulta Leafsin maalin taakse ja sieltä uudestaan viivaan, josta hän lopulta laukoi ohjurin maalille ja Haula melkein sai kiekon ohi Andersenin. Huima suorite Natelta. Lopussa vielä Matthews pomputti laidasta kiekon maalille, mutta Hyman ei aivan saanut otetta kiekkoon ja reboundia pussiin. Perronilta vahva mailasidonta.

  Lopulta mentiin jatkoille, kun Vegas voitti toisen erän putkeen maalein 1-0. Päätöserä ei ollut niin hyvin Vegasin kontrollista kuin toinen erä, mutta yhtä mankelissa Vegas ei kuitenkaan ollut kuin avauserässä. Melko tasainen erä, molemmilla oli paikkansa, mutta vain Engelland osui ja vei pelin jatkoille. Kumpikaan ei ollut hävinnyt jatkoajalla ennen peliä, Vegasin recordi oli 3-0 ja isäntien 2-0. Jatkoajan aluksi Andersen tuli kiekkoa vastaan kauaksi ja siirsi sen keskialueelle, jossa Haula otti katkon ja laukoi sen jälkeen ohi tyhjästä maalista vastakiekkoon one-timerin punaviivalta. Sen jälkeen Perronin kikkailujen jälkeen Leafs sai ylivoimahyökkäyksen, mutta Nylanderin passi pomppi Schmidtin kautta sen verran, että maalin kulmalta toinen Leafs-peluri ei saanut kunnon osumaa. Sen jälkeen mentiin railakkaasti päästä päähän, kerrassaan uskomattoman viihdyttävä jatkoaika. Haulalla ja Nealilla oli muun muassa paikat ratkoa peli, mutta Andersen oli muuri. Karlsson osoitti myös dynaamista luistelua ja loi itselleen paikan slottiin, kunnes Hainsey liukui väliin. Jatkoaika oli ihme ja kumma maaliton ja edessä oli Vegasin historian ensimmäinen rangaistuslaukauskilpailu.

  Marner aloitti pilkut ja tuli sisään vasemmalta veivaten Lagacen jäihin ja siirsi kiekon sisään kämmeneltä oikealta. Smith aloitti Vegasilta ja sai kunnian laukoa organisaation ensimmäisen pilkun rangaistuslaukauskilpailussa. Hän haki rystyuittoa, mutta Andersen torjui mailalla. Sen jälkeen Matthews tuli oikeaa kaistaa pitkin, mutta kiekko pyöri ja kuti meni Lagacen hanskan kautta ohi oikealta. Neal oli vuorossa seuraavana ja hän teki Jussi Jokisen patenttiliikkeen, mutta Andersen poimi kilpialakulmasta. Marleaulla oli paikka ratkoa, mutta Lagace seurasi sivuun viennin ja pysyi pystyssä. Perron oli viimeinen ampuja ja hän sai veivattua Andersenin jäihin, mutta valitettavasti kiekko karkasi lavasta, kun piti nostaa rystyltä kattoon. 0/3 rankkaria sisään, joten Marnerin osumalla kaksi pistettä Leafsille ja piste Vegasille. Vaikean avauserän jälkeen piste on tyydyttävä lopputulos.

  Lagace hoiti oman ruutunsa, eipä voinut maaleille mitään. Pilkuilla tarjosi mahdollisuuden voittoon. Puolustajista Engelland ja Schmidt olivat selvästi parhaat. Schmidt loisti varsinkin päätöserässä ja jatkoilla. Engelland teki maalin ja blokkasi kuusi kutia. Ei ole ollenkaan niin puukäsipakki kuin olisi voinut kuvitella ennen kauden alkua, vaan tassut riittävät karvaajan harhauttamiseen ja avaussyötön antamiseen. Sbisa oli vaikeuksissa ehkä eniten, varsinkin toisessa maalissa. Theodorella riittää myös petrattavaa, kolmannessa maalissa löysä purku ja pari muutakin kertaa hapuilevaa sijoittumista. Toki 3-3 maalissa hyvä pelinluku ja nopea syöttö Engellandille. Ylivoimalla taas näkymätön. Hyökkääjistä Haulan ja Karlssonin ketjut olivat parhaat. Eakinin kolmosvitjan peli jäi tasaviisikoin vajaaksi hyökkäyssuuntaan, eivät juuri luoneet tilanteita. Nelosessa Leipsic ei oikein päässyt samalle aaltopituudelle Bellemaren ja Nosekin kanssa. Eiköhän Carrier palaa tuohon ketjuun ensi peliin, Leipsicin annettiin pelata nyt entistä joukkuettaan vastaan, mutta hän oli pimennossa. Haula on kyllä nostanut Perronin ja Nealin tekemistä tasaviisikoin, hyvä reagointi Gallantilta pari peliä takaperin.
   
 8. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  15/82 Canadiens vs. Golden Knights

  Hunt ja Carrier palasivat kokoonpanoon Theodoren ja Leipsicin tilalle. Lagace jatkoi tietysti maalissa. Avausminuutilla Plekanec sai paikan takatolpalle otettuaan kiekon kädellä ilmasta haltuun, mutta yhden käden huitaisu ei mennyt maaliin. Haula otti puolestaan heti erän jälkeen jäähyn kaadettuaan maalin kulmalla Habs-pelurin. Montreal sai kuvion kuntoon molemmilla viisikoillaan. Galchenyuk ja Drouin laukoivat oikeasta siivestä ahkerasti, mutta Lagace kesti testin. Vieraiden ensimmäinen paikka tuli heti jäähyn jälkeen, kun Haulan ketju siirsi paineen Habsin päätyyn. Sbisa syötti viivasta ristiin maalin kulmalle, jonne Neal oli unohtunut vapaaksi, mutta hänen rystynostonsa ei uponnut ohi Lindgrenin patjoista. Seuraavat minuutit molemmat hieman hakivat pelaamistaan, kunnes Habs iski juuri ennen erän puoliväliä. Plekanec voitti luistelukilpailun päätteeksi kiekon McNabbilta päädyssä. Samalla Gallagher jäi vapaaksi maalin kulmalle, kun Engelland seikkaili aivan väärässä paikassa. Plekanec passasi rystyltä toiselta kulmalta toiselle ja Gallagher nosti kiekon helposti maaliin.

  Pari minuuttia myöhemmin isännät tekivät toisensa. Hudon toi kiekon alueelle ja suojasi hyvin Sbisan ollessa kiinnk hänessä. Sen jälkeen Hudon tiputti viivaan Bennille, joka laukoi päin Sbisaa. Tilanne jatkui ja Benn sai uuden paikan viivalevityksen jälkeen, jolloin lämäri painui verkkoon Lindbergin blokatessa huonosti. Viisi minuuttia ennen erän loppua Lagace otti huiman kopin, kun takatolpalla vapaana ollut Gallagher nosti kiekon Lagacen patjoihin. Engelland-McNabb pari oli jälleen kujalla. Samassa vaihdossa Vegas pääsi kuitenkin ylivoimalle Weberin poikittaisen ansiosta. Ykkösylivoima rakensi hyvän paikan, kun Neal jakoi keskeltä siipeen Haulalle, jolla oli aikaa asetella ja tähdätä, mutta kuti karkasi plekseihin. Heti jäähyn umpeuduttua Bellemare iski uskomattoman maalin. Hän katkaisi ränniavauksen, ajoi laidasta maalille ja hassutti samalla Petryn käyttäen kiekkoa hänen jalkojen välissään ja sen jälkeen laukoi Lindgrenin längistä kiekon sisään. Ranskalaisen kasvoilla oli hivenen epäuskoinen hymy maalin jälkeen. Kuitenkin maalinjälkeisessä vaihdossa Nosek kaatoi Lehkosen hyökkäysalueella karvatessaan ja otti siis turhan boksin. Vegas pääsi ylivoimalla vastaiskuun, mutta Weber katkaisi Smithin vaisun rystypassin kohti Bellemarea. Avauserä päättyi lopulta 2-1. Habs laukoi ahkerasti ja testasi Lagacea. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla Vegas pääsi hivenen paremmin peliin mukaan, mutta alussa Habsin liike oli parempaa ja syötöt löysivät omien lavat Vegasia paremmin. Laukaukset kirjattiin 12-2 eli Lindgren pääsi todella helpolla.

  Heti toisen erän alussa Danault laukoi slotista niukasti ohi ylivoiman rippeillä. Parin minuutin kohdalla Neal pelasi viivaan syvyydestä ja levityksen jälkeen McNabb laukoi ranteella, mutta kuti blokattiin ja seuraavassa vaihdossa Eakin haki takatolpalta ketjutovereitaan siinä onnistumatta. Habs kuitenkin osui pian. Ykkönen ei saanut painetta pois omista, jolloin Shaw'n rystypassi löysi Petryn siivestä ja tämän jäänuoliaisen Pacioretty ohjasi sisään, kun Sbisa ei pitänyt mailaa kiinni ja Marchessault oli myöhässä blokkaamassa Petryn kutia. Maalin jälkeen Nealilla oli paikka kaventaa kaarelta ja Drouinilla paikka kasvattaa johtoa 2v1-hyökkäyksestä.

  12 minuutin kohdalla pitkän Habs-pyörityksen jälkeen nelonen sai riiston ja Nosek lätytti oikeasta laidasta Carrierin läpi keskeltä, mutta Lindgren torjui patjallaan alakulmasta. Kuusi minuuttia ennen erän loppua ykkösketju loi suorasta hyökkäyksestä paikan slottiin Marchessaultille, mutta tämän rannelaukaus pysähtyi Lindgreniin. Kaksi minuuttia myöhemmin Weber piti kiinni liikaa kulmapainissa ja sai jäähyn. Paras paikka pelattiin Karlssonille heti alueelle tuonnin jälkeen, mutta Lindgren tuli hyvin vastaan peittämään. Smith kilautti puolestaan omalta tontiltaan vasemmasta siivestä jälleen kerran tolppaan. Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

  Vegas voitti laukaustilaston toisessa erässä ja sillä oli omat paikkansa kaventaa, mutta Lindgren oli muuri. Selvästi parempaa suorittamista kuitenkin toisessa erässä avauserään verrattuna.

  Päätöserän alussa kolmonen riisti kiekon hyökkäysalueella, mutta lopulta Eakinin kuti blokattiin. Minuuttia myöhemmin Nosekilla oli maalipaikat keskeltä ja maalin kulmalta, mutta Lindgren kesti. Vastaiskusta puolestaan Plekanec kokeili ranteella, mutta Lagace torjui logollaan. Hetken päästä Hudon kiersi vauhdilla Schmidtin ja ajoi maalille, mutta laukoi onneksi yli. Kahdeksan minuutin kohdalla Marchessault syötti kulmasta slottiin Karlssonille, mutta tämä haki vielä syöttöä maalin kulmalle Smithille, jonka lapa oli sidottu.

  Neljä minuuttia myöhemmin Lindberg laukoi oikealta kaarelta rintamahyökkäyksen päätteeksi, mutta Lindgren koppasi helposti löysän ranteen. Seuraavassa vaihdossa Lagace ryösti Artturin siipione-timerin Galchenyukin esityöstä. Toisessa päässä Eakin pääsi seuraavaksi kokeilemaan omasta reboundistaan Lindgrenin tiputettua ensimmäisen kudin eteensä, mutta toinenkaan yritys ei uponnut. Neljä minuuttia ennen erän loppua Miller taklattiin voimakkaasti Vegasin maalin takana jäänpintaan ja hän keräili hetken itseään. Minuuttia myöhemmin Hudon laukoi ranteella maalin edestä, mutta Lagace otti tyylikkään tv-kopin. Sen jälkeen hän lähtikin pois maaliltaan ja Vegas haki kavennusta ilman maalivahtia. Maali syntyikin, kun Perron suojasi kiekkoa ja jätti sen Joonatanille vasempaan laitaan, joka feikkasi laukovansa, mutta syöttikin viisikon läpi Haulalle, joka laukoi tyhjiin kavennuksen. Tuota ennen Schmidt oli blokannut omassa päässä Habsin paikan tyhjään maaliin. Vierasjoukkue otti uudestaan Lagacen penkille aloituksen jälkeen ja haki kavennusta viimeiset puolitoista minuuttia. Kertaalleen Neal laukoi slotista napakan ranteen, jonka Lindgren tiputti kainalostaan ja kiekko melkein lipui maaliin, mutta sen lähemmäksi Vegas ei päässyt.

  Lagace otti muutamia hyviä torjuntoja, tarjosi mahdolllisuuden pisteisiin. Korkeintaan toinen maali olisi ollut otettavissa. Puolustajista Hunt-Miller pari selvisi kunnialla. McNabb-Engelland sähläsi avausmaalissa ja muutenkin pari kertaa. Sbisa-Schmidt oli jäällä kahden muun takaiskun aikana ja molempia kierrettiin myös pari kertaa helposti. Varsinkin Schmidtin pelaamisessa näkyi eilisen isot minuutit. Hyökkääjistä nelosvitja oli paras. Muut kolme ketjua olivat suhteellisen tasaisia, kolmosketju petrasi paljon eiliseen verrattuna. Neal voisi hiljalleen katkaista kuivan kautensa, paikkoja on ollut viime peleissä kuitenkin. Haulalle jälleen maali, se on positiivista.
   
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Kiitos raportista, näin Habs-leiristä. Mukavaa, että Haula saa onnistumisia, onneksi ei kuitenkaan kavennusta enempää. Kertoo kuitenkin paljon Haula roolista, että hän on kentällä kun joukkue hakee ilman maalivahtia. Hyvä niin!

  Ei Lagace mitenkään huonosti pelannut. Puolustajat olivat enemmänkin kahvilla. Tosin ei tuo Habsien kolmosveskarikaan huono ollut.
   
 10. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Reissusta kotiuduttu ja katsottu tulospiilosta Jets-peli, josta lyhyet kommentit seuraavaksi. Theodore, Merrill ja Leipsic jatkoivat katsomossa, hyvä niin. Lagaca aloitti maalissa tutusti.

  Avauserässä Haulan ja Bellemaren vitjat olivat parhaat. Carrierin vastaniitistä Kulikoviin alkoi tapahtumasarja, jonka päätteeksi Vegas siirtyi johtoon, kun alueelle tulon jälkeen Perron malttoi ja tiputti viivaan Sbisalle, joka latasi one-timerin takakulmaan. Toisessa maalissa sitten nopea rintamahyökkäys, joka päättyi kauniisti. Haula tarjosi Engellandille vauhtiin kiekon keskikaistalle, joka ylitti sinisen ja siirsi viereen Perronille, joka laukoi oikeasta siivestä kiekon Hellebyckin läpi. Jets kavensi heti perään, kun Tuch ei saanut blokattua viivakutia ja maalilta kiekon ohjasi sisään Lowry.

  Toisessa erässä Karlsson oli erän hahmo. Avauskympillä Vegas hukkasi pari ylivoimaa, hetken aikaa jopa oli kahden miehen YV. Jälkimmäisen puolikkaan alkuun Smith pelasi syvyydestä viivaan, Engelland laukoi patjoihin ja Wiljami siirsi riparin pussiin täysin vapaasti. Carrierin jäähy korkeasta mailasta kostautui hetken päästä, kun Scheifelen aloitusvoiton jälkeen Dustin levitti ja Pate naulasi hanskayläkulmaan kavennuksen. Vegas kuittasi omalla ylivoimallaan, kun Perron tuli laidasta keskelle väkisin Dustinin, Scheifelen ja muistaakseni Wheelerin mailojen välistä, laukoi ja riparin Jets-pakki siirsi suoraan Nealille, joka laukoi kiekon etukulmaan. Erän lopussa vielä isännät osuivat alivoimalla, kun omassa päässä kiekko purettiin hallitusti. Sbisa syötti Smithille laitaan, joka harhautti yhden karvaajan ja vapautti sitten Karlssonin läpiajoon. Tältä kliininen veivi ja kiekko rystyllä maaliin. Maltilla pelattu tilanne johti osumaan, aina ei kannata purkaa suin päin.

  Päätöserässä vieraiden kiri jäi vähän piippuun. Armialla oli toki mm. hyvä paikka slotista ja toisessa päässä Marchesssault missasi maalin kulmalta avopaikan. Katsoin tämän pelin kelaten melko silmät ristissä edellisten öiden vähien unien takia, joten pidempää raporttia ei nyt tule.

  Yksilöistä Lagace otti useita huipputorjuntoja, mm. Laine ja Scheifele pysähtyivät pari kertaa vasemmasta laidasta. Puolustajista Sbisa oli paras Engellandin ohella. Muiltakin ihan hyvää kiekon liikuttelua. Hyökkääjistä kehut nelosvitjalle, Haulan ketjulle ja ykkösestä Karlssonille sekä Smithille.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Huimaa on meno. Eilenkin vain paikoista maalit ja Winnipegiltä pelihalut pois. Vähän ovat osuneet ylionneekkastikin kauden mittaan, mutta tuo pelillinen dominointi Torontoa vastaan oli viimeinen vakuutus tasosta.

  Gallantille tulossa Jack Adams ihan heittämällä (jos mitään mega-romahdusta ei tule).
   
 12. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 13. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Subban lähtee mukaan vierasreissulle Öljyä ja Canucksia vastaan. Sen sijaan Sbisa on day-to-day ja ei pelaa tällä viikolla kuten ei pelaa myöskään Fleury tai Dansk. Yksi voitto kahdesta pelistä olisi saavutus, johon olisin tyytyväinen.
   
 14. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eikö se Fleury luistellut jo mutta paluun ajankohdasta ei ollut varmaa tietoa. Niin taikka näin, toivottavasti Subban on sitten kunnossa kun kerran mukaan lähtee. On kyllä surkeaa tuuria ollut maalivahtien kanssa kerrassaan.
   
 15. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  17/82 Öljy vs. Vegas

  Avauserä alkoi fyysisesti, kun Lucic kolasi heti ensimmäisessä vaihdossaan McNabbin. Avausvitosella ei nähty juurikaan maalipaikkoja, vaan molemmat joukkueet puolustivat kovaa ja ohjasivat pelin laitoihin, joissa väännettiin urakalla. Viiden minuutin kohdalla Haulan vitja suorahyökkäsi alueelle. Neal siirsi oikealle Perronille, joka laukoi tarkasti ja kiekko melkein lipui Talbotin läpi sisään. Jatkotilanteessa Auvitu kamppasi Perronin ja vieraat saivat ylivoiman. Ennen tätä peliä YV-prosentti vieraissa oli 6/32 grafiikan mukaan. Kakkos-YV ei saanut yhtä Millerin kutia lukuun ottamatta mitään aikaan. Ykkös-YV suoritti vielä huonommin, kun Öljy iski alivoimalla johtomaalin. Marchessaultin kuti kiersi rännistä keskialueelle, jonka ansiosta kotijoukkue pääsi 2v1-hyökkäykseen. Schmidt ei saanut Khadiran syöttöä katki ja Klefbom viimeisteli helposti tyhjiin. Maalin jälkeisessä vaihdossa Perron ja Nurse ottivat pienen painin ja molemmat komennettiin boksiin. Yhdeksän minuutin kohdalla tasavajaalla Hunt riisti hyvin hyökkäyssinisellä kiekon ja pääsi laukomaan vasemmalta b-pisteeltä, mutta Talbot torjui kudin etuyläkulmasta.

  Jälkimmäisen kympin alkuun kotijoukkue sai muutaman pitkän kulmarallin aikaan, mutta Vegas puolusti keskustan hyvin ja Öljy sai yhden kudin viivasta ilman maskia vain luotua. Ajassa 11:30 Eakinin vitja sai painetta isäntien päätyyn ja sentteri itse pääsi laukomaan vasemmasta laidasta kohti maskissa ollutta Talbotia, mutta kiekko pysähtyi lihamuuriin. 13 minuutin kohdalla RNH laukoi oikealta, mutta Lagace torjui sivuttaisliikkeen jälkeen, vaikka katseli jo selkänsä taakse. Pari minuuttia myöhemmin Eakinin vitja oli taas hyökkäysalueella kiekon kanssa. Tuch pääsi kokeilemaan pari kertaa eri kulmista, mutta kaikki vedot menivät logoon. Neljä minuuttia ennen erän loppua Merrill huitaisi omassa päässä turhaan McTaavia käsille ja sai boksin. Turha jäähy siksi, että Taavin naama oli laitaa kohti. Kakkosylivoima jauhoi maalin, kun Miller, Schmidt, Lindberg ja Nosek olivat jäällä. Sbisan tilalla alivoimassa ollut Miller ei saanut katkaistua polvipeitosta huolimatta Maroonin syöttöä maalin takaa RNH:lle, joka laukoi slotista kiekon ykkösellä ohi Lagacen. Minuuttia myöhemmin Oilers meni jo 3-0 johtoon, kun Vegasin ykkösvitja oli hukassa omissa. Maroon luisteli vauhdilla slottiin, jonne hän sai syötön vasemmasta laidasta Draisaitlilta. Caggiulalle kakkospassi syöttörallin päätteeksi. Viimeistely oli myös hyvä enkä laittaisi maalia Lagacen piikkiin. Viimeisellä minuutilla puolestaan nelonen oli ongelmissa omissa Schmidt-Merrill parin kanssa ja Öljy kilautti tolppaan. Avauserän kudit 13-5 ja tilanne 3-0.

  Vegasille tällä kaudella hyvin sopinut toinen erä sujui tässäkin pelissä ihan kohtalaisesti, kun erälukemat olivat 1-1, joten toisten erien maaliero säilyi lukemassa +14. Erän avauskympillä nähtiin melko unettavaa kiekkoa. Viiden minuutin kohdalla Draisaitl pääsi kokeilemaan jonkun rightin syötöstä maalin edestä, mutta veto taisi osua Lagacen patjoihin. Minuuttia myöhemmin Bellemaren nelosvitja sai hetkeksi paineen toiseen päätyyn, mutta ei mitään vaarallista kuitenkaan aikaan. Seitsemän ja puolen minuutin kohdalla kolmonen oli jäällä, kun Vegas lähti vauhdilla omista ja Schmidt oli hyökkäyksen kärkenä laukoen vasemmasta laidasta kohti Talbotia. Yhdeksän minuutin kohdalla nelonen sai pelattua kiekon syvyydestä viivaan, josta McNabb laukoi tulisesti. Jesse oli edessä ja blokkasi vedon mailallaan rikkoen sen samalla. Suomalainen kuitenkin pelasi kiekon luistimillaan pois alueelta ja luisteli vielä perään saaden matkalla uuden mailan aitiosta ja jatkoi vääntämistä sen jälkeen laidassa McNabbin kanssa. Yleisö palkitsi Puljun suorituksen aplodeilla.

  Jälkimmäisen kympin alkuun Oilers iski neljännen. Nurse heitti kiekon päätyyn ja siitä alkoi 25 sekuntia kestänyt myllytys, joka päättyi Klefbomin viivakutiin ja matkalla kiekon ohjasi sisään Benning Lagacen putkista. Tuch epäonnistui blokissa ja maalille Lindberg ja Engelland painivat kyllä ahkerasti, mutta maila jäi vain vapaaksi. Kolme minuuttia myöhemmin Haulan vitja sai hyvän kulmarallin aikaan Nealin nostettua jalalla kiekon alueelle ja ottaen niitin vastaan Draisaitlilta. Vegasin illan ensimmäinen syntyi ajassa 34:41. Asialla oli nelosketju. Schmidt heitti punaiselta päätyyn, Nosek voitti kulmassa kiekon, syötti slottiin ja Bellemare laukoi etuyläkulmaan kavennuksen. Auvitu oli se seppä, jota Nosek alisti kulmassa. Neljä minuuttia ennen erän loppua Pakarinen pääsi vapaasti laukomaan oikeasta laidasta, mutta suoraan logoon vastaiskun päätteeksi. Vegasin kenttätasapaino oli vaihteeksi melko sekaisin. Minuuttia myöhemmin RNH tarjoili oikealta vasempaan siipeen Puljulle, jolla kiekko poltti lavassa viivan tuntumassa ja lopulta Vegas purki. Viimeisellä sekunnilla Neal otti vielä hölmön jäähyn ajamalla päädyssä Benningin matalaksi.

  Öljy hyödynsi erän alun ylivoimansa tietysti. Draisaitl syötti Lagacen nenän edestä Taaville vasemmalle kulmalle, joka laukoi kohti maalia ja kiekko jäi pomppimaan ilmaan. Engelland osui siihen pari kertaa ja siirsi sen lopulta suoraan omaan maaliin. Haulan ketju kuitenkin kavensi seuraavassa vaihdossa. Ensin Miller laukoi tolppaan viivasta, sitten Perron tarjoili vasemmalle pieneen kulmaan Nealille, joka laukoi kohti etuyläkulmaa. Reboundissa oli jälleen toisella puolella Miller, joka lähetti kiekon takakulmalle ja Neal puttasi kiekon vapaasti sisään. Kavennuksen jälkeen Öljy otti otteen takaisin itselleen ja sai kulmaralleja aikaan Vegasin päätyyn. Kertaalleen Benning pääsi laukomaan viivasta tuloksetta. Viiden minuutin kohdala Oilers ratkaisi pelin lopullisesti, kun Draisaitl alusti jälleen ja Taavi iski erän toisen maalinsa. Ensin toisessa päässä Miller laukoi viivasta Talbotin patjoihin, josta kiekko kimposi Draisaitlille, joka nosti jalalla ja syötti keskeltä oikeaan laitaan, jonka jälkeen Taavi käveli laidasta slottiin ja laukoi ranteella tarkasti kiekon säkkiin. Ykkösketjulle miinusta tästä maalista. Seitsemän minuutin kohdalla RNH meinasi saada passin perille Puljulle, joka oli lapa jäässä takakulmalle. Peli kuitenkin kääntyi kotijoukkueen päätyyn ja Nurse sai jäähyn estämisestä. Ylivoima oli karmeaa sähellystä ja Oilers purki ainakin neljä kertaa kiekon pois omista. Se myös teki jo seitsemännen maalinsa erän puolivälissä, kun pleksiin heitetty purkukiekko pomppi RNH:lle, joka pääsi taas 2v1-hyökkäykseen Puljun kanssa. Tällä kertaa kiekko pysyi RNH:n hallussa ja hän päätti laukoa itse slotista vasempaan kulmaan ranteella. Merrill piti passin kiinni, mutta Lagace ei voinut kudille mitään. Lucicille ja Russelille passit. Jälleen melkoista ylihyökkäämistä ja kun paini laidassa hävittiin, Oilers kuritti.
  Ajassa 50:46 sitten Lagace otettiin pois ja Fergusonille annettiin NHL-debyytti palkintona ansiokkaasta luukun avaamisesta. Uran ensimmäinen torjunta tuli, kun erää oli jäljellä 6:49. Maroon ajoi maalille kulmasta ja vippasi rystyllä kohti Fergusonia, joka torjui kudin ja jatkotilanteessa hänet kolattiin jäähän ja Vegas pääsi ylivoimalle. YV kuihtui Perronin koukattua kulmassa Nursea. Oilers hyödynsi oman ylivoimansa, kun Schmidtin purku jäi viivaan ja sen jälkeen oikeasta siivestä Khaira syötti keskelle Kassianille, joka käänsi vielä vasempaan siipeen Letestulle ja tämä laukoi one-timerin tyhjään maaliin.

  Yksilöistä Lagace ei vain ole voittava mokke. Aadawa ja Jets ovat kaatuneet, mutta muutoin taitaa olla kuusi häviötä jo. Ei toki saanut hirveästi apuja tässä pelissä kenttäpelaajilta. Fergusonista paha sanoa mitään, kun pelasi vain kympin. Puolustajista kaikki taisivat jäädä pakkaselle. Hunt oli melko pehmeä toisinaan ja saattaa olla Theodore korvaa hänet jälleen ensi pelissä. Schmidt teki huonoja ratkaisuja kiekolla melko paljon. Ehkäpä McNabb oli vähiten huono. Hyökkääjistä kehut Eakinin vitjalle ja osittain nelosketjulle. Ykkönen oli huonoin ja keräsi isoimmat miinukset (-3). Haulan vitja teki yhden maalin ja jäi tehotilastossa neutraaliin lukemaan pl. Haula, joka on ihan OK suoritus.
   
 16. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Kanadan reissulta kaksi pinnaa neljästä, kelpaa mulle. Mikäs Sbisalla on kun capfriendlyn mukaan on ir-listalle laitettu, onko kyseessä rosterimuuvi että saatiin Subban mukaan Kanadaan (ei kuitenkaan pelannut) vai ihan oikeasti klesana ukko?
   
 17. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  18/82 Vancouver vs. Vegas

  Theodore korvasi Merrillin pakistossa ja Leipsic puolestaan Carrierin. Sen myötä Lindberg pelasi nelosvitjassa ja Leipsic puolestaan kolmosessa Eakinin ja Tuchin kanssa, joka oli hyvä juttu, koska kauden alussa Tuchin ja Leipsicin välillä oli kemiaa. Pakkiparejakin oli sekoitettu, Hunt-Miller oli edelleen yhdessä, mutta Schmidt pelasi McNabbin kanssa ja Theodore Engellandin kuten Torontoakin vastaan.

  Avauskymppi oli todella hyvä vierailta. Ainoastaan ensimmäiset kaksi minuuttia olivat isäntien hallintaa, kun Boeser pääsi laukomaan vasemmasta laidasta pyörähdyksensä jälkeen niukasti ohi oikealta ja Horvat laukoi myös vasemmalta suorasta luistelusta kohti etuyläkulmaa, mutta Lagace oli hereillä. Vieraiden ensimmäinen paikka tuli Leipsicille, kun Canucks vaihtoi ja Eakin sai antaa vapaan ristipiston vasempaan laitaan, josta Leipsic ajoi vauhdilla laitaa ylös ja laukoi, mutta Markström liimasi kudin. Sen jälkeen Vegas alkoi vyörymään tasaisesti jokaisella vitjalle isäntien alueelle. Se ylitti kerta kerran jälkeen keskialueen kiekon kanssa ja sai aikaan päätypelejä. Lindberg tarjoili muun muassa kertaalleen oikeasta laidasta slottiin Bellemarelle, mutta tämän kuti oli heikohko. Avausmaali syntyi hieman ennen viiden minuutin täyttymistä, kun Haula toimi syöttölautana Schmidtille, joka ylitti vauhdilla keskialueen ja sen jälkeen jätti kiekon Perronille sinisen jälkeen. Perron veivasi pakin sivuun tavaramerkkikärkimiinallaan ja laukoi sen jälkeen välittömästi slotista nopealla irrotuksella kiekon vasempaan kilpialakulmaan. Loistava harhautus ja suora hyökkäys. Vegas jatkoi hallintaa maalin jälkeen. Theodore pääsi ainakin parissa eri vaihdossa kokeilemaan laukomista b-pisteiden kaarelta tuloksetta. Hieman ennen erän puoliväliä vieraat saivat ensimmäisen jäähynsä, kun Marchessault huitoi muistaakseni Huttonia. Alivoima oli kuitenkin hyvää ja Canucks ei saanut oikeastaan vaarallisia maalipaikkoja.

  Jälkimmäistä kymppiä ehdittiin tahkota kolme minuuttia, kun Vegas avasi omista ja Leipsic ohjasi kiekon päätyyn. Tuch oli ensimmäisenä kiekossa kulmassa, suojasi sitä, kiersi maalin ja tarjoili sen jälkeen maalin eteen Karlssonille, joka oli aivan vapaana ja sai nostaa kiekon läheltä ylös. Sen jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle. Marchessault ehti toki pelastaa yhden varman maalin, kun Lagace oli pelattu jo sivuun ja vasemmasta siivestä Canucksin pelaaja pääsi laukomaan, mutta Joonatan sai kaiketi mailan väliin vetoon. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Canucks sai maalipaikan pitkästä aikaa, kun Edler laukoi viivasta ja maalilla oli ruuhkaa, mutta lopulta Engelland purki kiekon pois maalilta. Avauserä päättyi lopulta 0-2, kudit merkattiin silti 10-7.

  Toisen erän avausvaihdossa Haula ja Neal pääsivät molemmat kokeilemaan vasemman b-pisteen tuntumasta ranteella, mutta Markström torjui molemmat vedot. Puoli minuuttia myöhemmin Smith riisti kiekon hyökkäysalueella ja vaihdosta tullut Marchessault sai kiekon lapaansa slottiin. Hänellä oli täysin vapaa väylä, mutta Jacob tuli vastaan ja torjui patjallaan. Huima riisto Smithilta vihun puolustajalta. Kolmen minuutin kohdalla Tuch riisti syvällä, pelasi viivaan Huntille, joka laukoi patjoihin ja jatkotilanteessa Leipsic haki maalin takana takarautakikkaa, mutta Makke Granlund oli hereillä ja riisti kiekon. Hetkeä myöhemmin Canucks avasi peliä ja kiekko nousi Baertschin lavasta suoraan Schmidtin kasvoihin. Viiden minuutin kohdalla Sutter pääsi läpiajoon, kun Haula jätti huolimattomasti kiekon sinisellä Engellandille ja Sutter pääsi väliin, mutta onneksi Lagace otti kliinisen torjunnan alakulmasta.

  Ensimmäisen mainostauon jälkeen ei ihmeitä tapahtunut, kunnes erän puolivälissä Haula sai puolivarkain kiekon b-pisteen kaarelle ja pääsi läheltä kokeilemaan rannariaan, mutta kuti karkasi plekseihin. Minuuttia myöhemmin Theodore nousi kiekon kanssa oikeaa laitaa ja laukoi takapatjaan, mutta reboundissa ei ollut omia pelaajia, joten peli kääntyi toiseen suuntaan, mutta Vegas puolusti pelin laitaan. Erää oli jäljellä 7:29, kun Boeser kavensi pelin slotista terävällä rannelaukauksella. McNabb siirsi kiekon ränniin kulmasta, mutta kiekko pomppasi laidasta maalin eteen, jossa Lindberg koitti syöttää viereen Millerille, mutta kiekko meni suoraan Boeserin lapaan ja lopputulos on historiaa. Karmea lahjamaali. Seuraavassa vaihdosas McNabb kokeili viivasta ja jatkotilanteesta Haula slotista, mutta Markström torjui eleettömästi. Canucksilla oli toisessa erässä pelin hallinta lievästi itsellään ja Vegas ei saanut enää avauserän tapaan ylitettyä keskialuetta yhtä vauhdikkaasti kiekon kanssa ja kotijoukkue puolestaan sai luotua pidempiä syöttöketjuja Vegasin alueella. Kolme ja puolisen minuuttia ennen erän loppua Sutter kolasi Millerin voimakkaasti kulmassa, mutta Miller säilyi elossa ja nousi heti pystyyn jatkamaan peliä. Hetkeä myöhemmin vääjäämätön tapahtui ja Canucks tasoitti ansaitusti. Vanek punnersi väkisin kiekon kanssa laidasta keskelle eikä Neal saanut häntä kuriin takakarvauksella. Vanek neppasi kiekon kohti maalia jäitä pitkin ja kiekko jäi pyörimään maalin eteen ruuhkaan, josta lopulta Horvat siirsi sen maaliin Haulan ollessa väärällä puolella omaa miestään. Erää jäi minuutti pelaamatta, kun kiekko lensi katsomoon ja fani otti osumaa sen verran, että joukkueet komennettiin pukukoppiin ja tuomarit päättivät pelata ylimääräisen minuutin päätöserässä, jotta hoitotoimenpiteet saatiin hoidettua rauhassa yleisössä.

  Viimeinen minuutti pelattiin alta pois tosiaan päätöserän alussa. Haulan ketju sai aikaan pyörityksen, mutta ei vetopaikkoja. McNabb puolestaan antoi Gagnerille maukkaan niitin keskialueella ennen kuin summeri soi. Päätöserän alkuun Smith koukkasi Erikssonia aloituksen jälkeen ja Canucks sai ylivoiman. Vegasin AV-pelaaminen kuitenkin toimi jälleen mainiosti ja kotijoukkue ei kaiketi saanut laukaustakaan aikaan pl. Edlerin yksi viivaheitto. Neljän minuutin kohdalla Marchessault laukoi tulisesti oikeasta laidasta kohti etuyläkulmaa, mutta Markström koppasi kiekon. Erää oli jäljellä 13:33, kun Haulan vitja iski seksikkään pussin. Kiekko meinasi jo livetä pois alueelta, mutta Schmidt sai heitettyä sen siniviivalta uudestaan päätyyn, jossa Neal rouhi kiekon itselleen ja pelasi Perronille vasemmalle kulmalle, joka jatkoi jäitä pitkin takakulmalle Haulalle ja tämä viimeisteli tyhjään maaliin. Haulalle kahdeksas pinna kuuteen peliin. Pari minuuttia myöhemmin Pouliot laukoi viivasta Edlerin levityksestä, mutta kiekko meni niukasti ohi vasemmalta ja kimposi päädystä maalin kulmalle, mutta lopulta Eakin sai hoidettua kiekon pois alueelta.

  Erän puolivälin jälkeen kakkosvitjan aloitusvoiton jälkeen Perron rouhi kiekon kulmasta ristiin viivaan, josta Theodore pääsi lataamaan rannelaukauksen päätypleksiin. Hetkeä myöhemmin Smith laukoi pienestä kulmasta kohti maalia päätypelin jälkeen tuloksetta. 13 minuutin kohdalla Leipsic spurttasi vauhdilla purkukiekon perään ja voitti kamppailun Tuchin avulla. Vegasilla oli 3v1-tilanne, mutta Del Zotto pelasti tilanteen heittäytymällä kiekon pois Leipsicin lavasta. Seuraavissa vaihdoissa kamppailtiin ankarasti ja Vegaskin joutui heittämään vain pari norsukiekkoa keskialueelle, kun Canucks vyöryi alueelle. Del Zotton viivakudin jälkeen oli ruuhkaa maalilla, mutta sekin selvitettiin. Hetkeä aiemmin Marchessault oli päässyt kokeilemaan Smithin syötöstä one-timeria kaukaa laidasta ja veto meni ohi.

  Neljä minuuttia ennen loppua Pouliot pommitti aloitusvoiton jälkeen, mutta Bellemare hyppäsi eteen ja kiekko kimposi hänen varusteistaan ulos alueelta. Ihanaa uhrautumista. Minuuttia myöhemmin Pouliot menetti kiekon alimpana suoraan Marchessaultille, joka oli rystyllä, mutta onnistui silti laukomaan kiekon Markströmin längistä sisään. Pouliotilta pahassa paikassa lumien pyyhkiminen kiekon päältä ja Joonatan kiitti almusta. Kaksi minuuttia ennen loppua isännät ottivat maalivahdin veks. Marchessault polki purun perään, voitti kamppailun päädyssä Huttonia vastaan ja kiekko lipui maalin eteen, jossa Smith oli ennen Vanekia ja naulasi pelin lopullisesti. Päätöserässä Vegasilla oli paremmat maalipaikat ja se sai avauserän tapaan päätypelinsä rullaamaan, jolloin Vancouverin tilanteet jäivät melko vähiin. Tälle kaudelle epätyypillisesti Vegas hävisi toisen erän, mutta voitti kolmannen. Kerrankin näin päin ja tavoitteeni yhdestä voitosta kahdesta pelistä vieraissa toteutui.

  Lagace pääsi helpommalla kuin Öljyä vastaan, mutta otti hyviä torjuntoja mm. Sutterin läpiajon. Puolustajista McNabb jakoi muutaman näyttävän niitin. Schmidt oli muutaman vaisumman pelin jälkeen jälleen loistavalla pelipäällä molempiin suuntiin. Theodore pelasi mielestäni kauden parhaan pelinsä, vielä sihtiä laukauksiin hyökkäyspäässä. Hunt-Miller suoritti perusvarmasti, jäi parrasvalojen ulkopuolelle, koska ylivoimaa ei pahemmin ollut. Hyökkääjistä kehut kärkiketjuille, jotka osuivat molemmat kahdesti. Nelonen oli myös hyvä eikä sen laatu kärsinyt, vaikka Lindberg oli Carrierin tilalla. Kolmosessakin Tuch oli jälleen paremmin esillä, kun vierellä oli Leipsicin kaltainen polkukone eikä hieman raskasjalkaisempi Lindberg. Eakin on tarpeeksi puolustava heppu tuohon ketjuun, joten mielestäni Leipsic sopii paremmin toiseksi laituriksi kuin Lindberg.

  Lainaus:
  Oikeasti loukkaantuneena. Day-to-day kaiketi.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017 klo 13.42
 18. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Tosi hyvä raportti Salmingilta pelistä, mutta sanon vielä Canucks-lasien takaa parit pointit.
  Tuo "karmea" lahjamaali, sanoisin että jos kyseessä olisi ollut joku muu kuin Boeser niin siitä paikasta ei välttämättä kavennusta olisi edes syntynyt. Boeser on Canucksin "Laine". Ja mielenkiintoinen tilasto olikin pelissä jossa verrattiin uran 25 ekaa peliä seuraavien herrojen kesken, McDavid 29p, Boeser 21p, Matthews 20p ja Laine 19p. No se siitä, mutta kyllä tuosta pelistä jäi vähän paska maku itelle suuhun koska pellin komea voittomaali syntyi vain 3min ennen vikan erän päätöstä. Ja se voittomaalikin oli Canucksin epäonnea, Gudbranson kompuroi maalintakana eikä saanut rännikiekkoa haltuunsa, josta Vegas kieltämättä todella komiasti kiitti. Pouliotilta oli vielä "karmeampi" lahjamaali jossa Vegas siirtyi 4-2 johtoon. Siihen saakka peli oli ollut vielä näpeissä ja tasoitus olisi voinut tulla hetkenä minä hyvänsä. Salming kehui vielä Vegasin hyvää alivoimaa, johon on sanottava ettei siihen tarvitse kummoista rakettitiedettä voittaakseen Canucksin tehottoman ylivoiman. Nooh nämä on näitä ja odotan innolla seuraavaa kohtaamista, Vegasista tuli heti ainakin minulle mielenkiintoinen vastustaja näihin perus rivals-jengien joukkoon, ensi vuonna loput kohtaamiset ja helmikuussa niistä ensimmäinen.
   
 19. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Joo ei mitään pois Boeserilta, olen kuullut ja lukenut hänestä paljon hyvää, mutta viittasin tuolla lahjamaalilla lähinnä Lindbergin passiin suoraan Boeserin lapaan.

  Lainaus:
  Tämä meni hieman ohi, voittomaalihan syntyi jo ajassa 46:27.

  Vancouver on ollut hyvä kaupunki vierailla. Harjoituskaudella 9-4 voitto ja nyt 5-2. Pre-seasonilla Ferguson muuten pelasi juuri Vancouveria vastaan ja oli tänään sitten penkillä. Eipä olisi silloin syyskuussa uskonut. Kenttäpelaajista tuolloin olivat mukana Tuch, Leipsic, Nosek ja Theodore.
   
 20. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Lainaus:
  Jep, sori hieman hätiköiden kirjoitin. Omassa pääkopassani se 3min ennen loppua tehty 2-4 maali oli lopullinen niittii ja jäi varmaan mieleen ns. voittomaaliksi. Eli 2-3 ja 2-4 maalit olivat minulle näjöjään yksi ja sama maali. Kyllä huvittaa koko sekoiluni, noo suunta vain ylöspäin.
   
 21. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  19/82 Vegas vs. Los Angeles

  Carrier palasi nelosvitjaan ja Lindberg oli poppareilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Vegas meni johtoon toisessa vaihdossa, kun oman pään aloitusvoiton jälkeen kiekko pelattiin pois omista keskialueelle Smithille, joka syötti vasemmassa laidassa kiitäneelle Karlssonille ja tämän kuti meni vasemmasta laidasta helposti ohi Quickin. Seuraavassa vaihdossa Eakinin vitjakin sai paineen vieraiden päätyyn aivan kuten Haulan ketju avausvaihdossa, joten kotijoukkue tuli matsiin erinomaisella asenteella ja liikkeellä. Jokinen laukoi vieraiden toisen vedon kohti maalia kolmen minuutin kohdalla, mutta Lagace torjui kaukaa lähteneen vedon vaivatta. Pari minuuttia myöhemmin Toffoli pääsi laukomaan slotista, mutta Lagace otti patjatorjunnan. Toisessa päässä puolestaan Theodore nousi alueelle ja laukoi keskeltä. Reboundissa oli vielä Leipsic lapioimassa maalin kulmalla, mutta Joonatan Nopea torjui, vaikka oli jo puolittain jäässä.

  Erän puolivälissä Eakinin vitja purki painetta omista. Sekä Tuch että Leipsic voittivat omat kamppailunsa sinisen maastossa, jolloin Eakin poimi irtokiekon ja nousi oikeaa laitaa. Martinez piti kiinni syöttöä, joten Eakin laukoi etukulmaan ranteella 2-0. Hetkeä aiemmin ykkönen oli lähtenyt myös nopeasti omista, mutta Karlssonin syöttö vasemmasta laidasta ei aivan osunut maalille ajaneen Marchesssaultin lapaan. 11 minuutin jälkeen Vegas iski jo kolmannen maalin. Quick aikaili maalin takana kiekon kanssa, jolloin Smith riisti sen takaa ja pelasi maalin eteen Karlssonille, joka hutaisi kiekon niukasti yli maaliviivan ahdistelusta huolimatta. Samalla Kuemper vaihdettiin maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Theodore oli turhan syvällä hyökkäysalueella, kun Vegas menetti ja Kings pääsi 2v1-hyökkäykseen, mutta Lagace torjui Kempen vedon vasemmalta.

  Karlssonilla oli paikka hakea jo hattutemppua, mutta hän haki vielä syöttöä Marchessaultille puolittaisessa 2v1-tilanteessa. Erän viimeisellä vitosella ei oikeastaan nähty kunnon maalipaikkoja kuin minuutti ennen loppua, kun Shore pääsi lakaisemaan reboundia maalin edestä, mutta Lagace torjui mailallaan tiputtamansa kiekon ja toki Schmidt myös viimeisteli torjunnan lapioimalla kiekon maaliviivalta Lagacen haltuun. Avauserässä Vegas sai aikaan kymmenkunta pitkää hyökkäystä, kun vieraat puolestaan vain muutaman ja sen hyökkäykset olivat lähinnä yksittäisiä nopeita pistoja alueelle varsinkin pelin alussa. Kudit kirjattiin 13-12.

  Toisen erän ensimmäinen tilanne oli kahden minuutin kohdalla, kun Tuch riisti sinisellä, käytti Leipsicia syöttölautana ja laukoi sitten slotista one-timerin, jonka Quick torjui. Pelin ensimmäinen jäähy tuli Carrierille Kingsin maalin takana, kun hänen mailansa osui Muzzinin naamariin. Doughty ja Muzzin laukoivat kertaalleen viivasta, mutta muutoin Bellemare-Smith ja Karlsson-Eakin kaksikot pitivät vieraiden takakolmion aisoissa. Engelland-McNabb ja Miller-Schmidt puolustivat. Juuri ennen ensimmäistä mainoskatkoa Jokinen passasi vasemmasta laidasta slottiin Shorelle, joka laukoi ranteella, mutta Lagace koppasi kiekon varmasti.

  Kings kavensi hieman ennen erän puoliväliä, kun Hunt syötti omasta kulmasta keskelle Haulalle, jolla poltti kiekko lavassa, jolloin kiekko ei mennyt ulos alueelta, vaan Kings käänsi pelin välittömästi ja Lewis oli vapaana keskellä ja hän harhautti Lagacen jäihin ja nosti sitten rystyltä kauden kuudennen maalinsa. Nelisen minuuttia myöhemmin Jokinen pääsi lataamaan one-timerin oikeasta laidasta, mutta Lagace venyi sivuttaistorjuntaan ajoissa. Toisessa päässä puolestaan nelonen mylläsi ja Kuemper torjui viime hetkellä Nosekin rystynoston maalin edestä. Viisi minuuttia ennen erän loppua kotijoukkue sai ylivoimamahdollisuuden. Miller toimitti alkuun viivasta kahdesti kiekon kohti Tuchia, mutta tämä ei onnistunut ohjaamaan. Theodore kokeili sen jälkeen vielä viivasta, mutta heppoiseksi jäi veto. Viimeisellä minuutilla kolmonen vielä sai paikan, kun Tuch ja Eakin riistivät limpun Doughtylta, mutta Eakin ei saanut kunnollista kutia aikaan. Toisessa erässä osat vaihtuivat eli Kings vyörytti pitkiä hyökkäyksiä ja Vegas oli pääosin ottavana osapuolena, vaikka Vegas laukoikin 20 kertaa ja Kings vain kymmenen, mutta varsinkin erän ensimmäisellä puoliskolla Lagacea testattiin.

  Päätöserän alussa Eakin murtautui alueelle ja haki takatolpalta Leipsicin lapaa, mutta rystylätty ei aivan tippunut lapaan. Seuraavassa aloituksessa Bellemare otti osumaa hampaisiin ja meni takaisin vaihtoaitioon. Kingsin ensimmäiset kudit tulivat neljän minuutin kohdalla viivasta, mutta ne eivät menneet kohti Lagacea, vaan muun muassa Hunt blokkasi pari peräkkäistä vetoa. Kingsilla oli menossa vaihe, jossa se oli laukonut vain kerran kohti maalia viimeiseen reiluun kymmeneen minuuttiin.

  Ensimmäiset kahdeksan minuuttia päätöserästä molemmat puolustivat hyvin, koska vain Vegas oli saanut yhden laukauksen kohti maalia. Molemmat joukkueet blokkasivat lukuisia laukauksia. Vegas pelasi maltillisesti johtoasemassa ja piti huolen, että kiekon ja maalin välissä on tarpeeksi miehiä. Juuri ennen erän puoliväliä Lewis ohjasi maalin edestä tolppaan laidasta tulleen syötön, kun Leipsic oli epämukavuusalueellaan maalin edessä väärällä puolella miestään. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Kings nousi maalin päähän. Kempe syötti kulmasta slottiin nousevalle Pearsonille, joka laukoi kiekon läheltä ohi Lagacen. Theodore oli hivenen huonosti sijoittunut maalin edessä ja Engellandkaan ei saanut passia katki kulmassa. Ykkösvitjalle tehotilastoon miinukset. Hetkeä myöhemmin Marchessaultilla oli loistava paikka slotista iskeä Vegas takaisin kahden maalin johtoon, mutta Kuemper tuli hyvin vastaan ja torjui kiekon syliinsä. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Karlsson spurttasi oikeasta laidasta ja laukoi ranteella ohi takakulmasta niukasti kuusi minuuttia ennen loppua. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueen maalin edessä oli melkoinen ruuhka ja miestä kuin meren mutaa tavoittelemassa kiekkoa, mutta lopulta Lagace vangitsi kiekon. Minuuttia myöhemmin Lagace torjui olkapäällään äkillisesti suuntaa muuttaneen kudin ja kiekko pomppi ohi maalin. Puolitoista minuuttia ennen loppua sitten Kuemper lähti veks ja puoli minuuttia myöhemmin Eakin katkaisi siniviivalla hyökkäyksen ja Tuch pääsi karkaamaan oikeasta laidasta maalintekoon ennen kuin Doughty ehti väliin. Raivostuksissaan Drew paiskoi mailansa halki maalin tolppaan. Viimeisellä minuutilla Kings otti vielä uudestaan veskan pois, mutta loppunumerot kirjattiin lopulta 4-2 ja kaiketi seitsemäs peräkkäinen kotivoitto Golden Knightsille. Maukas voitto isosta ja pahasta Los Angelesista.

  Lagace oli varma ja eleetön. Heti kun kirjoitin ettei ole voittava veska Öljy-pelin jälkeen on petrannut taas ja napannut kaksi voittoa putkeen. Hyökkääjistä ainoastaan Haulan vitja oli huono, jopa täysin näkymätön. Muut kolme ketjua olivat hyviä, etunenässä Eakinin ja Karlssonin vitjat. Leipsic on saanut Eakinin ja Tuchin jälleen loistamaan. Puolustajista McNabb oli mainio entistä seuraansa vastaan, jakoi pari näyttävää niittiä tutusti. Muut kaksi paria eli Hunt-Miller ja Theodore-Engelland ottivat yhdet maalit omiin, joten Schmidt-McNabb parille puhtaimmat paperit tästä pelistä. Theodore ei ole vieläkään ihan niin valovoimainen hyökkäyssuuntaan kuin voisi olla, ehkä fokus on sitten enemmän oman pään huolellisessa pelaamisessa.
   
 22. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Perkule kun meni "paikallispeli" ohi kun ei herännyt herätyskelloon yöllä :D

  Toivottavasti pitävät kasassa tuon Eakinin ketjun, SOG 13 eniten kaikista ketjuista ja tehojakin tuli. Lindberg rotaatioon tai neloseen, ei ole oikein klikannut missään ketjussa.

  Marchessault - Karlsson - Smith
  Perron - Haula - Neal
  Leipsic - Eakin - Tuch
  Carrier - Bellemare - Nosek
  Lindberg

  On muuten balanssia joukkueessa ja Subbankin palailemassa kokoonpanoon, kyllä kelpaa!
   
 23. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mites Vegasin maalivahtipolitiikka nyt menee? Ajaako Subban ohi Lagacesta nyt terveenä ollessaan, onko Fleuryn paluusta mitään? Yritin googletella ja Twitteriä tonkia, muttei juuri mitään tunnu löytyvän.
   
 24. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Donskoi, Aho, Laine, Puljujärvi
  Mielenkiintoisia analyysejä matseista, melkeen tulee mieleen et joku olisi jonkun tekoälyn kirjoittanut referoimaan matseja
   
 25. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Fleuryn paluu edelleen auki, on toki ollut katsomassa harjoituksia. Subban on terveiden kirjoissa, mutta Lagace on voittanut nyt kaksi putkeen, joten saattaa jatkaa maalissa Anaheimiakin vastaan. Sbisa on sivussa ainakin seuraavasta pelistä vielä.

  Lainaus:
  Otan tämän kohteliaisuutena.