Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Frostburn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs, HPK
  Kyllähän tuossa case Shipachyovissa jotain ihan muuta lienee taustalla kuin pelilliset asiat, ei olisi ensimmäinen kerta kun Venäjältä superstaran asemasta tuleva pelaaja yrittää ottaa jonkinmoisia erivapauksia NHL-joukkueessa ja sitten menee sukset ristiin niin joukkueen johdon kuin pelikaverien kanssa. Oma veikkaukseni on, että jos/kun Shipa takaisin KHL:ään päätyy, niin siirron jälkeen annetaan julkisuuteen selvitys koko sotkun taustoista ja sitten kukaan ei enää ihmettele GMGM:n taikka Gallantin toimintaa lainkaan.
   
 2. Zohan Jäsen

  Täällä enemmän pelejä nähneet onko kellään sanoa miten William Karlsson on pelannut? Tehojen valossa ainakin hyvin ja rikkoo tällä kaudella myös piste-ennätyksensä.
   
 3. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Pari ensimmäistä matsia Karlsson veteli Haulan laidassa kolmosessa, mutta jäi Haulan ja Leipsicin varjoon. Sen jälkeen otteet ovat parantuneet hiljalleen ja pari viimeisintä matsia ovat olleet jo kiitettävää suorittamista Marchessaultin ja Smithin kanssa ykkösvitjassa. Alivoimalla toki Karlsson on arvokas yksilö, pelaa usein Eakinin kanssa. Kakkosylivoimassa hän on pelannut Huntin, Millerin, Tuchin ja Smithin kanssa, mutta tuossa ylivoimassa peli pyörii enimmäkseen takakolmion Smith-Hunt-Miller kesken ja Karlsson sitten pyörii syvempänä Tuchin kanssa, mutta ei ole ihan hirveästi ollut esillä tuossa koostumuksessa. Mutta tosiaan kokonaisvaltainen pelaaminen on petraantunut peli peliltä, alkumatseissa vaikutti hivenen pehmeältä ja hävisi kamppailuja, mutta Marchessaultin ja Smithin välissä homma on toiminut hyvin.

  Theodore kutsuttiin ylös vieraskiertueelle. Samalla Reinhart lähetettiin alas ja hän läpäisi waiverit. Theodoren pitäisi olla käytettävissä jo yön matsissa. Neal missasi eiliset harjoitukset, mutta on valmiina pelaamaan yöllä. Naamavärkistä oli ilmeisesti lähtenyt hampaita viime matsissa, mutta mies on kuitenkin pelikuntoinen.
   
 4. Largo Jäsen

  Hyvä että Theodore pääsi ylös. Kyllä AHL alkaa olemaan hänen kohdalla nähty.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Sinne män Venäjälle poikanen. Eric Engelsin twitteristä.
   
 6. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
 7. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Nyt meni Dansk sairastuvalle..itsellä meni tilanne ohi mitä tapahtui. Onhan tämä jo absurdia miten voi olla jo neljäs veska kierrossa! Ja huomenna olisi peli Rangersia vastaan, mistä revitään alle vuorokaudessa Lagacelle (jolle ei tartu rantapallokaan) kakkosveska tai mielellään vaikka aloittava veska? Joko isketään vaikka huoltaja maaliin?
   
 8. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Tulospiilo ohi. Kokoonpano oli identtinen viime peliin verrattuna. Theodore ei vielä pelannut. Puolentoista minuutin kohdalla McNabb luisteli omaan päähän kiekon perään ja huitaisi sen vain ränniä pitkin ylös yhdellä kädellä. Purku katkaistiin ja pian reboundissa oli Barzal, jolla oli tyhjä maali viivakudin jälkeen maalin kulmalla, mutta McNabb ehti saamaan lavan väliin ja paikkaamaan oman mokansa. Viiden minuutin jälkeen Haula purki huolimattomasti sinisen lähellä ja kiekko meno suoraan katsomoon. Alivoima hoitui mallikkaasti, kun Isles sai vain kaksi kutia aikaan vasemmasta laidasta, jotka Dansk torjui varmasti. Perron otti Haulan jäähyn perään uuden jäähyn huidottuaan Leelta mailan pois käsistä. Tutut ukot pelasivat alivoimaa eli Bellemare, Smith, Eakin, Karlsson, McNabb, Engelland, Sbisa ja Schmidt. Vegas pääsi alivoimalla kuittaamaan avausmaalin, kun Halak empi kulmakiekossa ja Eakin luisteli ensimmäisenä kulmaan. Hän käänsi kiekon vain maalille ja Halak sekä Leddy eivät saaneet syöttöä katki, jolloin Karlsson pääsi puttaamaan kiekon tyhjään maaliin Islesin ylivoimaviisikon ollessa tekemässä vasta vaihtoa. Tämän jälkeen Islanders jatkoi hallintaa ja Vegas ei päässyt punaviivan yli. Neljäntoista minuutin kohdalla Leddy avasi ristiin oikeaan laitaan, jossa Ladd otti kiekon haltuun, leikkasi keskelle ja laukoi kiekon takakulmaan Danskin kilpikäden alle. Tarkka laukaus ja pelitapahtumiin nähden ansaittu tasoitus, koska peli oli ollut yhtä päätä ensimmäiset 15 minuuttia. Tasoitusmaalin jälkeen Vegas pääsi ylivoimalle, kun Seidenberg koukkasi itsensä boksiin. Smithilla oli loistava paikka maalin kulmalla Millerin vedon jälkeen, mutta Halak torjui patjallaan. Pyöritys kuitenkin jatkui ja Miller suojasi kiekkoa vahvasti kuljettaen sen viivasta syvyyteen ja laukoen sen jälkeen b-pisteeltä kohti maalia jäitä pitkin. Kiekko osui Tuchin luistimeen ja kimposi Halakin längistä maaliin. Huntille kakkossyöttö. Jälleen paremmin toiminut kakkosylivoima sai onnistumisen. Viimeisellä minuutilla Smith ja Marchessault saivat pari laukausta kohti Halakia maalin edessä, mutta slovakki torjui ne. Avauserässä vieraiden liike vaikutti hitaalta muutamaa yksilöä lukuun ottamatta. Isles määritti pelin temmon avausvartin aikana ja Vegas ei oikein pysynyt kulmaralleissa perässä kuin ajoittain. Erittäin epäansaittu johto, mutta kaikki otetaan vastaan.

  Toisen erän avausvitonen tarjosi molemmille ylivoimat. Ensin Vegas pääsi koittamaan taitojaan, kun Isles yksilöistä Tavares kamppasi hyökkäyssinisellä peliä avanneen Vegas-puolustajan. Ylivoima oli kuitenkin vaisu. Neal haastoi Seidenbergia heti jäähyn umpeuduttua, mutta lapa nousi sakemannin naamariin ja Isles sai vuorostaan ylivoiman. Se oli kuitenkin yhtä tehoton kuin vierailla. Avausvitosen jälkeen Karlssonilla oli maalin kulmalla tiukka paini reboundista Halakin ollessa jo jäässä, mutta hän ei saanut itseään vapaaksi puolustajan pihdeistä. Kahdeksan minuutin kohdalla Haula pääsi laukomaan siniviivalta vastaiskun päätteeksi mutta Halak torjui kiekon varmasti syliinsä. Sitä ennen kotijoukkueella oli ollut hyvä paikka slotista rystyllä, mutta Chimeran yritys meni ohi. Kolme minuuttia myöhemmin sama mies pääsi jälleen koittamaan one-timeria slotista mutta tällä kertaa edessä oli Millerin maila viime hetkellä. Hetkeä myöhemmin Bailey pelasi loistavasti ristiin viivaan, josta Leddy käveli sisään ja antoi syötön takakulmalle, mutta Tavares ohjasi tyhjästä maalista kiekon suoraan Danskin ojennettuihin käsiin. Huima torjunta. Kuusi ja puoli minuuttia ennen erän loppua Marchessault kokeili pienestä kulmasta mutta Halak torjui helposti. Seuraavassa vaihdossa Neal otti taas jäähyn, kun hän kamppasi Barzalin keskialueella. Isles sai kuvion kuntoon nopeasti ja jauhoi ykkösylivoimallaan tasoituksen, kun Leddy laukoi ranteella ja Tavares ohjasi kiekon sisään. Samalla Dansk vaihdettiin pois maalilta, koska hän oli edellisessä tilanteessa loukannut vasenta jalkaansa horjahdettuaan sivuttaisliikkeessä.

  Lagace sai siis NHL-kasteensa. Kymmenes peli ja neljäs eri maalivahti. Gallant haastoi vielä maalin maalivahdin häirintänä, koska Lee oli aivan Danskin naaman edessä, mutta ei kuitenkaan ollut maalivahdin alueella, joten maali hyväksyttiin täysin oikein. Kolme minuuttia ennen erän loppua Vegasin pitkän kiekon jälkeen aloitus oli vieraiden päädyssä. Aloituksen jälkeen Smithin maila osui Nelsonin kasvoihin ja Isles sai ylivoiman. Lagace otti ensimmäisen torjuntansa, kun Tavares kokeili siivestä ranteella, mutta Max tuli hyvin vastaan peittämään. Sama ylivoimaviisikko jatkoi tuhojaan kuitenkin, kun Bailey antoi siivestä syvyyteen maalin kulmalle, josta Lee käänsi selän takaa syötön toiseen siipeen Barzalille ja tämä sai niitata kiekon käytännössä tyhjiin. Turha jäähy kostautui valitettavasti. Vegas pääsi jauhamaan ylivoimaa viimeiset puolitoista minuuttia Cizikasin huidottua jalat alta Vegas-pelaajalta. Paras paikka tuli viisitoista sekuntia ennen erän loppua, kun Hunt pääsi tälläämään keskeltä vastakiekkoon, mutta Halak torjui patjallaan kudin alakulmasta.

  Päätöserän ensimmäinen paikka tuli Marchessaultille, kun De Haan antoi jalkojen välistä sokkosyötön maalin taakse Karlssonille ja tämä jatkoi heti maalin eteen, mutta Halak ehti peittämään etukulman. Kolmen minuutin kohdalla Miller jäi jään pintaan, kun hän sai Chimeran tai Huntin mailan naamaansa. Jäähyä tuosta ei vihelletty. Chimera näytti nostavan Huntin mailaa, joka olisi osunut Millerin naamaan. Isles lisäsi johtoaan viiden minuutin kohdalla, kun Clutterbuck sai passin keskialueelle Kuleminilts, spurttasi hyökkäysalueelle ja laukoi oikeasta laidasta aivan riman alle. Sbisalta huono vastaantulo seisovilla jaloilla, joten Cal kiersi hänet helposti. Maalin jälkeen Smith pääsi kokeilemaan hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen rannettaan ja hetkea myöhemmin Nealilla oli pari maalipaikkaa, jotka Halak esti. Erää oli jäljellä 11:34, kun Isles iski lopullisen niitin. Seidenberg vapautti Kuleminin läpi, kun Engelland ja McNabb seikkailivat jossain Karlssonin vitjan menettäessä kiekon hyökkäysalueella. Kuleminilta tyylikäs rystyuitto putkista, jota Lagace ei saanut kiinni.

  12 minuutin pelailun jälkeen Tavares iski Islesin kuudennen säkin. Vegasin nelonen menetti kiekon hyökkäysalueella, Isles iski vastaan ja Bailey vapautti chipillä Tavaresin läpi Sbisan ja Schmidtin välistä. Leelta hyvä riisto laidassa, josta koko tilanne alkoi. Heti maalin jälkeen Vegas pääsi vielä ylivoimalle ja onnistui kaventamaan, vaikka Beauvillier ehti hukkaamaan läpiajon alivoimalla kavenkusmaalia ennen. Jälleen asialla oli kakkosylivoima ja sen takakolmio. Tuch syötti sinisen päälle Millerille, joka meni alueelle ja tiputti Huntille viivaan, joka antoi seinasyötön takaisin. Sen jälkeen Miller laukoi laidasta ranteella kiekon takayläkulmaan ja sinnehän se upposi hivenen helposti. Tuo jäi lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi eli Isles korjasi pisteet lukemin 6-3. Lagace ei kyennyt satumaiseen debyyttiin joskaan eivät maalit varsinaisesti hänen piikkiinsä menneet. Neljäs maali olisi ollut otettavissa ja ehkä Kuleminin rystyuitto hyvänä päivänä. Toivottavasti itseluottamus ei täysin murentunut, vaan huomenna Rangersia vastaan Lagace olisi muuri, jos Dansk ei pysty pelaamaan.

  Kauden huonoin peli ja Isles oli selvästi parempi. Vegas ei saanut millään ketjulla oikein peliä kulkemaan, Karlssonin vitja oli tasaviisikoin melkeinpä paras. Kakkosylivoimalle voi antaa puhtaat paperit ja puolustajista Hunt-Miller parille nimenomaan. Kaksi muuta paria olivat kujalla enemmän tai vähemmän molemmissa päissä. Hyökkääjistä tosiaan Karlssonin ketju sai tilanteita luotua eniten ja Eakinin ketju sitten puolet vähemmän suunnilleen. Haulan ja Bellemaren ketjuilta ei apuja tullut oikeastaan ollenkaan eivätkä ne saaneet kulmapelejä aikaan.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Vegasin maalivahtikaksikkona seuraavassa ottelussa ilmeisesti Maxime Lagace ja Dylan Ferguson. Jos näin todella on, niin voinee suoraan sanoa kyseessä olevan paperilla NHL:n historian huonoin tai vähintään yksi huonoimmista maalivahtikaksikoista.

  Lagace: 20-vuotiaana kaksi kertaa karsittiin pois junnujoukkueen vahvuudesta, sen jälkeen kiertolaisena ECHL:ssä/AHL:ssä heikoin tuloksin viimeisten kolmen kauden ajan. Jos viimeiseltä kolmelta kaudelta laskee pelit yhteen, niin niistä torjuntaprosentti lienee alle .900?

  Ferguson: Kuukausi sitten 19-vuotta täyttänyt maalivahti, joka varattiin tänä kesänä seitsemännellä kierroksella NHL:ään, ja joka on junnusarjassa aloittanut kauden päästettyjen maalien keskiarvon ollessa yli neljä ja torjuntaprosentin ollessa alle .880.

  Tuota huonommaksi kaksikko voinee muodostua vain jos Ferguson ei kerkeä paikalle ajoissa ja joutuvat signaamaan ottelun ajaksi jonkun järjestyksenvalvojan kakkosmaalivahdiksi.

  On ollut kyllä todella huono tuuri maalivahtien loukkaantumisten kanssa Vegasille heti alkuun.
   
 10. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  On kyllä tosiaan aivan käsittämättömän paskaa tuuria että saman joukkueen KOLME veskaria menee mäsäksi 10 ekan kierroksen aikana. Varmaan NHL:n kaikkien aikojen ennätys?
   
 11. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Ja vähän vielä ironisempaa tässä on se, että se yksi ainoa organisaatiossa kauden alussa ollut ehjä kaveri yrittää saada jotain kiinni AHL:ssä - eri joukkueen riveissä toki. Jonkinlainen karman laki varmaan, GMGM suututtanut hokijumalat.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ja samalla aivan varmasti kokemattomin kaksikko. Lagacella NHL-kokemusta reilun erän (25 min) verran ja Fergusonilla ei luonnollisesti yhtään. Yhteenlaskettu NHL-kokemus siit 25 minuutin mittainen. Vastassa ensi yönä Rangers, jonka maalivahtikaksikko Lundqvist&Pavelec on kerännyt NHL-kokemusta 1134 runkosarja- ja 132 playoff-ottelun verran.
   
 13. Jevgeni Jäsen

  Mikäs se on Fleuryn tilanne tällä hetkellä, koska hänen odotellaan palaavan tolppien väliin?
   
 14. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Dansk & Lagace näyttäisi olevan maalivahtina tänään joista ensiksi mainittu alottaa.
   
 15. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ainakin dailyfaceoffin mukaan Lagace aloittaisi... Backupista en sitten tiedä...

  NHL Starting Goalies: Tuesday, October 31, 2017 - Daily Faceoff

  edit. Laitetaan se linkki tuonne vielä mukaan...

  edit2. Ja tulosvetoa, NYR 6,7 vs VGS 1,2... :D
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2017 klo 01.08
 16. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Dansk on jo palannut Vegasiin. Lagace aloittaa ja Ferguson kakkosena.
   
 17. KöyhäRitari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Gallantin mukaan day-to-day ja sinbin twitteristä bongasin että on vieraskiertueella joukkueen mukana mutta aivotärähdyksistä koskaan tiedä...
   
 18. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  11/82:

  Kokoonpanossa Huntin paikan otti Theodore ja McNabbin korvasi Merrill. Heti avausvaihdossa ykkönen pääsi vastaiskuun, mutta Karlsson laukoi ohi kaarelta. Kolmen minuutin kohdalla kotijoukkue osui ensimmäisen kerran, kun McDonagh pelasi viisaasti toimistoon maalille heiton sijaan. Siellä päivysti Desharnais, joka antoi Millerin jalkojen vierestä passin maalin eteen Veseylta ja tämä niittasi helpon osuman, kun Theodore nukahti eikä pitänyt Veseyn mailaa kiinni. Maalin jälkeen Vegas otti otteen pelistä. Se liikutti kiekkoa nopeammin ja sai aikaan päätypelejä. Tasoitus syntyi, kun Engelland avasi pelin vasempaan laitaan, jossa Tuch hassutti kärkimiinalla Rangers-puolustajan ja laukoi sen jälkeen rystyllä takapatjaan. Reboundin laukoi maaliin Lindberg, vaikka Lundqvist ehti vielä melkein väliin. Vegas jatkoi maalin jälkeen pelin virtauksen hallintaa ja piti avausvartin aikana Rangersin viidessä laukauksessa kohti maalia vieraiden lauottua puolet enemmän. Nealilla oli hyvä paikka lisätä johtoa Engellandin viivatoimituksen jälkeen, mutta Lundqvist ehti torjumaan mailalla Nealin käännön jäitä pitkin. Perron kikkaili kertaalleen itsensä slottiin kauniisti, mutta veto jäi piippuun. Erän lopussa Tuch otti hyökkäyspään jäähyn, mutta Vegas kesti alivoiman melko helposti. Lagacelle ei tullut pahoja torjuntoja, vaikka muutaman kerran Bellemare ja Eakin eivät onnistuneet purkamaan kiekkoa ensimmäisellä yrityksellä lasin kautta. Heti jäähyn umpeuduttua Vegas meni johtoon, kun Rangersin purku pysähtyi viivaan, josta Miller heitti kiekon maalille ja Marchessault ohjasi kiekon kuninkaan patjoihin. Reboundin hautasi maaliin maalin edestä Smith. Vierailta hyvä erä avausmaalin jälkeen ja Rangers ei kyennyt liikuttamaan kiekkoa yhtä nopeasti kuin Vegas. Laukaukset kirjattiin lopulta 9-14.

  Toisen erän alkuun Sbisa-Schmidt pari joutui vetämään yli minuutin vaihdon omissa. Eakin puolestaan antoi surkean passin maalin takana suoraan Hayesille, joka jatkoi heti maalin eteen Zuccarellolle ja tämä sai vapaasti tasoittaa pelin eikä Lagace ehtinyt mukaan. Melko identtinen maali ensimmäiseen verrattuna. Viiden minuutin kohdalla Hayesilla oli tyhjä maali vastaiskun jälkeen puolustajan peitettyä ensimmäisen syötön, mutta pomppivaan kiekkoon kuti epäonnistui ja Schmidt sai lavan väliin. Sitä ennen Haulalla ja Nealilla oli puolittaiset maalipaikat oikeasta laidasta. Ennen erän puoliväliä Vegas meni uudestaan johtoon, kun ykkönen mylläsi alueella. Ensin Sbisa pääsi laukomaan slotista ohi ja paine jatkui. Sen jälkeen kiekko haettiin päädystä viivaan ja kierrätettiin vasempaan laitaan Karlssonille, joka toimitti sen Marchessaultin lapaan maalin eteen. Kiekko jäi kuninkaan patjoihin ja irtokiekon nosti pussiin Smith rystyltä illan toisellaan. Tuota maalia ennen nelosvitja pelasi myös vahvan vaihdon kotijoukkueen alueella, Carrier meinasi päästä laukomaan slotista suojauksen päätteeksi, mutta ei aivan päässyt vapaaksi.

  Erän puolivälissä vieraat pääsivät ylivoimalle. Theodore otti Huntin paikan kakkosylivoimasta. Ykkösylivoima rakensi parhaan paikan, kun takakolmio petasi paikan Schmidtille ja kiekko jäi pyörimään maalin eteen jatkotilanteessa. Marchessault otti turhan koukkaamisjäähyn heti perään ja Rangers sai ylivoimalla pari vaarallista ohjausta aikaan, jotka Lagace torjui hienosti patjoilla venyttämällä ja ylivoiman jälkeenkin Lagace otti pari hyvää koppia. 3-2 lukemista huolimatta molemmat maalivahdit pelasivat hyvää maalivahtipeliä. Viisi minuuttia ennen erän loppua Vegas sai vuorostaan ylivoiman Nievesin korkean mailan jälkeen, mutta YV oli kuraa taas. Miller laukoi yksittäisen vedon viivasta, siinä kaikki. Kaksi minuuttia ennen loppua Haulan ketju ja Sbisa-Schmidt oli ongelmissa laitakamppailussa ja Desharnais pääsi kilauttamaan tolppaa b-pisteeltä. Hetken päästä toisessa päässä tapahtui, kun Eakin katkaisi Rangersin poikittaissyötön loistavan omiin polkemisen jälkeen ja syötti heti pystyyn Perronille, joka pääsi läpi ja häntä huidottiin sen verran, että tuomiona oli rankkari, kun Neal ei saanut riparia maaliin. Perron laukoi viileän pilkun kuninkaan längistä sisään ja takasi Vegasille arvokkaan kahden maalin vierasjohdon päätöserään. Toinen erä oli melko tasainen Rangersin laukoessa muutaman kerran enemmän, mutta molemmilla oli laadukkaita maalipaikkoja. Maalivahdit pelasivat tosiaan hyvin kummassakin päässä.

  Päätöserän alussa Grabner ajoi maalille ja kolasi Lagacen sivuun alueeltaan, mutta Vegasin YV jäi vajaaksi. Tuch laukoi kerran laidasta ja Miller viivasta Tuchin ollessa maskissa, mutta muutoin kuviota ei saatu kuntoon. Perron puolestaan hölmöili itselleen neljä jäähyminuuttia ottaessaan kaksi jäähyä samassa vaihdossa, jälkimmäisen kampituksesta. Rangers rankaisi, kun Zibanejad antoi täydellisen lätyn takakulmalle Schmidtin lavan yli ja Kreider puttasi kavennuksen suorasta hyökkäyksestä. Jälkimmäisen jäähyn Vegas tappoi hyvin. Se puolusti keskittyneesti Rangersin pyörittäessä laidoissa. Tasoitus tuli kuitenkin juuri ennen erän puoliväliä. Engelland ei saanut Smithin syöttöä laidasta haltuun maalin edessä ja Buchnevich sai ilmaisen maalin takakulmalta Zibanejadin tarjoiltua irtokiekon Pavelille.

  Maalin jälkeen Rangers piti hallinnan itsellään ja Vegas ei oikeastaan päätöskympillä päässyt tasaviisikoin kertaakaan organisoidusti Rangersin alueelle. Sen sijaan kuutisen minuuttia ennen loppua Skjei purjehti alueelle ja Millerin oli koukattava häntä takaa päin. Rangers hyödynsi ylivoiman, kun kiekko kierrätettiin Zibanejadille viivaan ja hän laukoi ranteella etuyläkulmaan. Kreiderilta erinomainen maskipelaaminen eikä Lagace nähnyt kutia. Eakin puolestaan myöhästyi blokista. Kuten todettua, Vegas ei saanut kiriä aikaan, vaan Rangers hallitsi kiekkoa ja piti huolen, että Vegas ei pääse keskialueen yli nopeisiin vastaiskuihin. Lopussa sitten Lagace otettiin pois, mutta se kostautui heti, kun aloituksen jälkeen Perron laukoi päin Fastia siniviivalla ja Grabner luisteli punaiselle, josta hän sijoitti kiekon tyhjiin. Loppulukemat 6-4 isäntien mainion päätöserän nousun jälkeen.

  Lagace ei voinut maaleille oikeastaan mitään. Toisessa erässä pari gamesaveria, jotka eivät lopulta olleet gamesavereita. Puolustajista Miller vakuutti eniten. Theodore ei säväyttänyt ja hukkasi avausmaalissa miehensä lahjakkaasti. Merrill oli melko näkymätön, joskaan ei tehnyt näkyviä virheitä. Engelland oli ihan jees pl. 4-4 maalin huono haltuunotto. Sbisa-Schmidt pari otti eniten tilanteita vastaan omaan päätyyn ja vähän oli hakemista kummankin pelaaminen aivan kuten Islesia vastaan. Hyökkääjistä Karlssonin vitja oli eilisen tapaan paras. Haulan vitja paransi hivenen ja sai aikaan maalin avauserässä. Kaksi viimeistä erää oli hivenen heikompia sitten. Nelonen petrasi reippaasti eilisestä tasaviisikoin ja sai paineen usein Rangersin päätyyn. Eakinin vitjan saaliiksi jäi Perronin rankkarimaali, vaikka paikkoja oli Nealilla ja Eakinilla myös.
   
 19. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Vegasin miehille sellainen kysymys, että oliko tuo Brad Hunt rotaation takia sivussa viime yönä? Suunnittelen tässä omaa HockeyGM jengiäni ja Huntin pelaaminen kiinnostaa siksi.
   
 20. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  No jos veikata pitäisi niin Hunt palaa kokoonpanoon ja Merrill tai Theodore antaa tilaa ensi matsissa. Theodore ei säväyttänyt ja Hunt on muodostanut Millerin kanssa toimivan yksikön.
   
 21. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  12/82:

  Toisessa vaihdossa koitti ensimmäinen yllätys, kun Haula sentteröi kakkosvitjaa ja Eakin oli kolmosessa Lindbergin ja Tuchin kanssa. Avausvitonen ei ihmeitä tarjonnut. Kertaalleen ykkönen pääsi 2v2-vastahyökkäykseen, mutta Smithin kääntö maalille kuljetuksen päätteeksi oikealta ei osunut Marchessaultin lapaan. Boston puolestaan kolautti tolppaa juuri ennen ensimmäistä mainoskatkoa. Katkon jälkeen kotijoukkueen ykkönen pyöritti Haulan vitjaa, mutta Sbisa blokkasi loistavasti Bergeronin paikan b-pisteeltä.

  Juuri ennen erän puoliväliä vieraat saivat ensimmäisen kudin kohti Raskia, kun Krug hukkasi kiekon ja Bellemare pääsi kokeilemaan kääntörystyä slotista, mutta Rask torjui patjoillaan. Minuuttia myöhemmin Schmidt katkaisi sinisellä Bostonin purkukiekon ja laukoi jäätä pitkin maalille. Marchessault laittoi lavan väliin, mutta taas Tuukka torjui jaloillaan. Vegas sai ylivoiman, kun Bergeron kamppasi Sbisan Vegasin maalin takana päätykiekossa. Hivenen helppo jäähy, mutta yhtä kaikki. Kakkosylivoimalla kesti minuutti saada kuvio kuntoon, mutta sen jälkeen Miller pommitti kolmesti viivasta, joista yhden Rask torjui oikealla patjallaan kulmaan. Heti jäähyn jälkeen Pastrnak sai paikan slotista, mutta Engelland sai viime hetkellä huidottua mailalla tarpeeksi ja esti hyvän maalipaikan, koska Lagace oli melko ulkona maalista. Hetken päästä Beleskeyn maila juuttui keskialueella Marchessaultin luistimeen ja vieraat saivat toisen ylivoiman. Kuviota ei saatu kuntoon kuitenkaan kertaakaan, joten Rask pääsi helpolla. Erän viimeiset kolme minuuttia Boston sai avauskympin tapaan hyökkäysalueen kulmapelinsä toimimaan ja vieraat joutuivat boksaamaan omalla alueella vain keskustan pois. Se kulutti tietysti energiaa ja yhtään ylivoimaista vastaiskua vierasjoukkue ei saanut erässä aikaan. Ylivoimien myötä Vegas sai hetkeksi otetta, mutta noin muutoin erä oli hyvin isäntien kontrollista joskaan mitään tuhannen taalan maalipaikkoja se ei hallinnasta huolimatta luonut. Vegas vei kudit 8-5, mutta tasaviisikoin niitä kuteja ei paria enempää tullut.

  Toisen erän alussa Miller antoi maalille ajaneelle DeBruskille vauhtia olkapää-olkapääkontaktilla ja siitä tuli jäähy. Heppoinen tasoitusjäähyvihellys. Alivoima toimi hyvin, mutta sen jälkeen Bruins meni johtoon. Nash ohjasi ensin tolppaan maalin edestä, mutta kiekko pelattiin laidasta uudestaan maalille ja nyt Nash onnistui tekemään maalin, kun Lagace pyöri jo jään pinnassa. Czarnikille ja Krugille passit. Juuri ennen ensimmäistä mainoskatkoa Neal pääsi laukomaan slotista Haulan syötöstä, mutta Rask torjui vatsallaan. Hyvä riisto tuota ennen kulmassa Charalta. Heti katkon jälkeen Neal sai uudestaan paikan, kun tällä kertaa Perron tarjoili oikeasta laidasta. Vastaiskusta Bergeron puolestaan laukoi kaarelta vasemmasta laidasta rystyltä one-timerin Lagacen antaman takapatjariparin jälkeen, mutta Lagace venyi sivuttaisliikkeeseen ja torjui Bergeroninkin vedon. Erän puolivälissä Vegas tasoitti. Schmidt takakarvasi loistavasti kiekon Bostonin lähtiessä omista DeBruskilta ja syötti sen jälkeen siipeen Eakinille, joka latasi one-timerin pussiin.

  Kuusi minuuttia ennen erän loppua nelonen pelasi viisaan päätypelin ja lopulta Hunt pääsi laukomaan viivasta, mutta Rask koppasi kiekon varmasti. Kaksi minuuttia ennen erän loppua nelonen tuli alueelle oikealta ja Carrier laukoi tulisesti. Kiekko jäi pyörimään Raskin alueelle, mutta Nosek ei saanut mahdollisuutta siirtää kiekkoa sisään. Toisen erän viimeiset kuusi minuuttia pelattiin enemmän tunteella kuin järjellä. Muutaman syötön jälkeen seurasi harhasyöttö ja peli kääntyi toiseen suuntaan. Kumpikin puski vain alivoimaisena ylöspäin, mutta koska molemmat puolustivat hyvin paikkoja ei juurikaan tullut. Minuutti ennen erän loppua Marchand pääsi melkein laukomaan slotista, mutta hukkasi kiekon viime hetkellä. Björkin laukauksen jälkeen puolestaan syntyi pöhinää Lagacen naaman eteen, mutta kotijoukkue ei saanut pukukoppimaalia aikaan irtokiekosta. 1-1 lukemissa päätöserään.

  Päätöserän avausvitosen merkittävimmät tapahtumat olivat Engellandin viivakuti Tuchin esityöstä syvyydestä ja Marchandin rannari suorasta luistelusta oikeasta laidasta Lagacen hanskaan. Ennen ensimmäistä mainostaukoa Boston sai pari vaarallista ohjuria aikaan mm. herra Pastrnakin toimesta. Nelonen loi myös yhden paikan slottiin. Erän puolivälissä Boston sitten meni johtoon. Engelland heitti omista heppoisen kiekon keskialuelle, josta Boston käänsi pelin Vegasin alueelle vaihdon ollessa kesken. Kiekko ajautui lopulta Krugille viivan tuntumaan ja tämä heitti kiekon maalille. Lagace torjui DeBruskin ensimmäisen yrityksen, mutta riparin iski maaliin Kuraly McNabbin ollessa tämän selkäpuolella. Seuraavat viisi minuuttia kotijoukkue jatkoi hallintaansa, kunnes McAvoy kaatoi maalille oikealta ajaneen Carrierin ja Vegas sai tarvitsemansa ylivoiman. Miller laukoi kerran viivasta, Marchessault maalin kulmalta ja Hunt suorasta luistelusta kaarelta, mutta kaikki olivat vain puolittaisia maalipaikkoja. Ei mitään vaarallista valitettavasti. Kaksi minuuttia ennen loppua Marchessault pääsi laidasta ohi McAvoyn pitkän avauksen jälkeen, mutta Rask torjui rystyvipin. Lagace lähti pois maalilta puoli minuuttia ennen loppua ja Smith sai pari kutia siivestä kohti Raskia, mutta Boston kesti loppuun asti.

  Ansaittu 2-1 voitto kotijoukkueelle. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, mutta kotijoukkue vielä piirun paremmin ja se sai luotua selvästi enemmän päätypelejä. Vegasin hyökkäyspelaaminen jäi ohueksi. Haulan ja Bellemaren vitjat kykenivät parhaiten vastaamaan Bostonin fyysisyyteen. Puolustajista Sbisa-Schmidt pari oli ehein. Engelland-McNabb pari otti ratkaisevan osuman omiin ja Millerillakin oli hieman ajoittain tärräämistä entisen kotiyleisön edessä. Lagace torjui ihan hyvin, yhtään helppoa ei mennyt sisään, mutta silti kolmas tappio kolmesta pelistä. Ei ole voittava maalivahti pitkässä saatika lyhyessä juoksussa.
   
 22. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  13/82 Aadawa vs. Vegas

  Harvinaista herkkua eli ei tarvinnut valvoa yötä tai katsoa matsia tulospiilosta, vaan sai nauttia Vegasista parhaaseen katseluaikaan. Lagace jatkoi maalissa. Puolustuksessa Hunt oli jälleen vaihteeksi sivussa ja Theodore sai kauden toisen mahdollisuutensa rosterissa. Edellinen stintti Rangersia vastaan ei vielä vakuuttanut, mutta nyt oli tosiaan edessä uusi mahdollisuus Millerin rinnalla. Leipsic ja Merrill jatkoivat myös poppariosastolla. Leipsic olisi kyllä mukava nähdä hiljalleen jälleen rosterissa, mutta eipä sieltä tietysti ole mahdollista tiputtaa kuin Lindberg, Nosek tai Carrier, joista nelosketjuun tuskin kosketaan ja Lindberg on puolustussuuntaan Leipsicia parempi. Haula jatkoi puolestaan Nealin ja Perronin keskellä Eakinin sentteröidessä puolestaan Lindbergia ja Tuchia.

  Mutta sitten itse pelin tapahtumiin. Erän alku oli sekavaa sohimista puolin ja toisin. Kertaalleen Wideman laukoi viivasta kohti Lagacea, mutta kuti meni päätyplekseihin. Hetken päästä Nosek ajoi alueelle oikealta sinisen yli ja leikkasi keskelle, jolloin Karlsson kampitti hänet puolivahingossa mailallaan ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Ylivoima toimikin, kun Tuch laukoi kauden neljännen osumansa. Hän riisti kiekon kulmasta Oduaylta, ajoi sen jälkeen miinuskulmasta maalin eteen etutolpalta Claessonin antaessa vapaan väylän ja sijoitti kiekon oikeaan takakulmaan. Härski liike ja kliininen viimeistely. Karlsson oli myös kulmassa rouhimassa hyvin Tuchin riistäessä kiekon. Tuota ennen Vegas pelasi puolitoista minuuttia ylivoimaa saamatta mitään aikaan, toki Schmidt laukoi kerran viivasta heppoisesti, mutta muutoin ykkösylivoima Schmidt-Haula-Marchessault-Neal-Perron ei saanut edes kuviota kuntoon kunnolla. Kuuden minuutin kohdalla Vegasin nelonen pelasi jälleen vahvan päätypelin ja loi vetopaikan viivaan. Reboundissa oli vielä Nosek hämmentämässä. Samassa vaihdossa Aadawa vastahyökkäsi vasemman laidan kautta biljarsisyötöllä Vegasin päätyyn, jonka päätteeksi syvyydestä luotiin paikka Karlssonille viivaan, mutta Lagace torjui patjallaan kiekon kulmaan. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Neal pelasi keskialueella kääntöpassin toiselle puolelle Haulalle, joka ajoi sisään vasemmalta ja lähti haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteessa Senatorsin puolustajaa, mutta haasto jäi köykäiseksi. Hetken päästä Sbisa ja Pageau ottivat myllyt ja sveitsiläinen istutti kotijoukkueen kaverin välittömästi jään pintaan nöyrtymään. Tilanne lähti Sbisan taklauksesta Pyattiin sinisen päällä, josta Pageau suuttui ja päätti epäonnistuneesti puolustaa joukkuetoveriaan. Vegas pääsi kahden minuutin ylivoimalle luonnollisesti, kun Pageau aloitti turhaan myllyttämisen.

  Karlsson hävisi ylivoiman ensimmäisen aloituksen ja Phaneuf purki kiekon pois. Kuvio saatiin kuntoon kuitenkin seuraavalla lähdöllä, mutta sen jälkeen Miller latasi kiekon ohi maalista ja se rullasi omaan päätyyn asti. Karlsson kuitenkin toi kiekon taas alueelle, kunnes Smith hukkasi sen ja vastaiskusta Oduya kokeili pienestä kulmasta ennen kuin molemmat vaihtoivat pelaajia. Ykkösylivoima toikin kiekon alueelle oikealta, mutta sen jälkeen Aadawa voitti kamppailut laidassa ja purki kiekon veks. Kiekko saatiin vielä kerran alueelle, kunnes Anderson purki ja Senators pääsi 2v1-hyökkäykseen. Turris laukoi itse, mutta Lagace torjui kiekon varmasti kulmaan. Tilanne kuitenkin jatkui ja Burrows pelasi toiseen aaltoon ja vasempaan laitaan Phaneufille paikan, mutta Lagace ehti mukaan ajoissa sivuttaisliikkeeseen ja koppasi Phaneufin rannelaukauksen haltuunsa. Tässä vaiheessa kudit olivat 4-4 maalia kohti 12 minuutin pelin jälkeen. Vajaan 14 minuutin kohdalla Theodore otti hieman osumaa nenäänsä, kun kiekko osui Turrisin lavasta hänen naamaansa Ottawan hyökätessä vasemmalta laidalta, mutta onneksi Shea selvisi pienellä paikkailulla vaihtopenkillä. Joka tapauksessa mainoskatkon jälkeen Aadawa otti pelin virtausta haltuunsa ja Vegas ei oikein päässyt edes punaiselle asti kiekon kanssa omista pois. Aadawa tukki keskialuetta hyvin joskaan myöskään sen hyökkäyspelaaminen ei pahemmin häikäissyt, vaikkakin se pääsi keskialueen yli hivenen paremmin kuin Vegas.

  Erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, kun nelonen hyökkäsi vauhdilla keskialueen yli. Nosek tuli oikealta sisään, mutta hänen rystypassinsa maalille katkaistiin viime hetkellä heittäytyvän kotijoukkueen yksilön toimesta. Oduya taisi olla kyseessä. Neljä minuuttia ennen erän loppua kolmonen voitti hyökkäyspään aloituksen Aadawan pitkän kiekon jälkeen. Pienen kulmapelin jälkeen Tuch pääsi kokeilemaan vasemmasta laidasta kohti etuyläkulmaa, mutta Anderson oli hereillä. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Engelland pääsi kokeilemaan viivasta ranteella Haulan ketjun hyökkäysalueen hyökkäyspelin päätteeksi, mutta kuti oli heppoinen. Seuraavassa vaihdossa Stonen vitja toi paineen Vegasin alueelle. Phaneuf pääsi lataamaan vastakiekkoon vasemmasta laidasta, mutta Lindberg blokkasi loistavasti vedon ja lähti vielä nostamaan hyökkäystä välittömästi siirtäen paineen kotijoukkueen alueelle. Viimeisellä minuutilla Marchessault heitti norsukiekon omista Aadawan alueelle ja Karlsson sai kiekon haltuunsa vasemmassa laidassa. Hän pyörähti ja pelasi kiekon viivaan, josta Sbisa pääsi vuorostaan lataamaan, mutta Anderson torjui vaivatta. Avauserän laukaukset kirjattiin lopulta 5-7. Vegas hallitsi erän viimeistä vitosta, mutta sitä ennen sillä oli vaikeuksia päästä hallitusti kotijoukkueen alueelle. Aadawa hallitsi lievästi avausvarttia tasaviisikoin, mutta sekään ei päässyt parhaille maalintekosektoreille, vaan vedot lähtivät laidasta. Vegas teki muutaman virheen, joista Aadawa sai parhaat paikkansa muun muassa Turrisin vastaiskupaikan, jossa Andersonin purun myötä syvällä olleet neljä Vegasin ykkösylivoimaviisikon hyökkääjää jättivät Schmidtin liian yksin.

  Toinen erä alkoi Aadawan tasoituksella, kun erää oli pelattu vain 21 sekuntia. Hoffman toi kiekon sinisen yli alueella ja lähetti oikealta laidalta sinisen tuntumasta kiekon maalille ja Stone laittoi lavan väliin. Sbisa antoi hivenen liikaa tilaa Hoffmanille ja Schmidtin heppoisesta keskialueen nostosta puolestaan käynnistyi Senatorsin vastaisku ja koko tilanne. Neal hävisi myös kamppailun laidassa Schmidtin noston jälkeen. Kahden minuutin kohdalla Bellemare pelasi oikeasta laidasta kiekon viivaan Schmidtille, jolla oli vapaa väylä lähettää kiekko maalille keskeltä, mutta Anderson torjui hyvin vastaan ja torjui, vaikka maalilla oli ruuhkaa. Samassa tilanteessa Vegas pääsi ylivoimalle, kun Zack Smith sai jäähyn ilmeisesti purnaamisesta. Theodore otti tosiaan Huntin paikan kakkosylivoimassa, en sitä tainnut vielä aiemmin mainita. Hän laukoikin viivasta kertaalleen jäähyn ensimmäisen minuutin aikana, mutta Anderson torjui patjallaan kiekon kulmaan varmasti. Ykkösylivoima tuli askiin ja loi hyvän paikan Schmidtille. Marchessault syötti toiseen siipeen Haulalle, joka tiputti viivaan ja Andersonin olkapäästä kiekko pomppasi niukasti maalin ohi. Ylivoima ehti juuri umpeutua, kun ykkösylivoima paiskasi kiekon sisään. Perron pelasi syvyydestä siipeen Marchessaultille vasemmalle, joka laukoi takapatjareboundin ja Haula pääsi lataamaan one-timerin puolityhjään maaliin oikeasta laidasta. Mukava onnistuminen Erikille suomalaisten tv-katsojien mieliksi. Seuraavassa vaihdossa Anderson sai kiekon kaulaansa viivavedon jälkeen, mutta kykeni jatkamaan ottelua. McNabb laukoi viivasta ja Lindbergin laitettua mailansa väliin kiekko muutti suuntaansa viime hetkellä kohti Craigin kaulaa. Hetken selvittelyn jälkeen peli jatkui ja Karlssonilta riistettiin kiekko keskialueella. Tuch polki vasemmalta sisään, mutta keskellä ei oikein ollut omia vapaana ja tilanne kuihtui kokoon. Kuuden minuutin kohdalla nelosvitja oli taas päätypelaamassa ja Nosek kiersi maalin, mutta sen jälkeen veto kohti etukulmaa oli kämmeneltä pehmeä. Seitsemän minuutin kohdalla Aadawa pääsi pitkästä aikaa vieraiden alueelle ja sai väkisin kaivettua tasoituksen. Miller jäi väärälle puolelle Burrowsia, joka nousi maalin takaa maalin eteen ja punnersi kiekon rystyltä Lagacen läpi. Kiekko lipui niukasti maaliviivan yli, vaikka Lagace sen potkaisikin lopulta pois. Widemanilta joka tapauksessa hyvä toimitus viivasta päätyyn, vaikka kuti meni yli maalin ja sen jälkeen Miller ryntäsi turhaan maalin taakse ja jäi ratkaisevasti jälkeen Burrowsista. Theodore paini samalla maalin edessä Thompsonin kanssa eikä ehtinyt hätiin. Gallant päätti lopulta haastaa maalin, mutta tuomio jäi voimaan.
   
 23. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Eakinin vitja sai paineen kotijoukkueen päätyyn, mutta kiekko pomppi lopulta Andersonin haltuun pienen slottisohimisen päätteeksi. Seuraavassa vaihdossa sama vitja jatkoi kentällä ja aloitusvoiton jälkeen McNabb pääsi kokeilemaan viivasta, mutta Anderson torjui etualakulmasta hanskalla. Tuch pääsi vielä kokeilemaan pienestä kulmasta Senatorsin purettua välissä kiekon omista pois. Erän puolivälin jälkeen Haulan vitjasta Perron riisti kiekon oikeassa laidassa ja veivasi jälleen tutusti tilaa itselleen, mutta ratkaiseva syöttö slottiin katkottiin. Ehkäpä David olisi itsekin voinut jo laukoa b-pisteen tuntumasta. Erää oli jäljellä 8:47, kun Didomenico otti jäähyn huitomisesta ja Vegas sai pelin neljännen ylivoimansa jo. Puoli minuuttia ehti kulumaan ylivoimaa, kun Miller sai vetopaikan viivasta, mutta veto blokattiin ja Sens purki välittömästi. Kakkosylivoiman toinen haku oli onneton ja ykkösylivoima vaihdettiin sisään. Se tuotti tulosta, kun Marchessault oli takakulmalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hän siirsi Haulan laukauksen reboundin sisään. Schmidtilta hyvä levitys Haulalle, jonka kuti muutti suuntaa Oduaysta, osui Andersonin patjoihin ja sen jälkeen Joonatanilla oli helppo työ lapioida kiekko tyhjiin. Vajaat seitsemän minuuttia ennen erän loppua Wideman pääsi lataamaan viivasta Dzingelin passin jälkeen, mutta Lagace otti tyylitellyn hanskakopin. Seuraavassa vaihdossa Nosek menetti omissa vaarallisesti ja Ottawa rakensi oikeaan siipeen paikan Brassardille, joka onneksi laukoi ohi puolityhjästä maalista. Lagace oli tuossa tilanteessa ottamassa enemmän vastaan laukausuhkaa slotista eikä ehtinyt kunnolla mukaan sivuttaisliikkeeseen.

  Toisen erän viimeisen vitosen aluksi Karlsson pääsi laukomaan viivasta Phaneufin levityksen jälkeen, mutta kiekko blokattiin kulmaan. Vastahyökkäyksestä Tuch luisteli dynaamisesti ylös vasenta laitaa ja käänsi kiekon keskelle kulmasta, mutta syöttö nousevalle Sbisalle katkottiin. Kolmisen minuuttia ennen erän loppua Ceci laukoi viivasta, mutta Lagace koppasi varmasti. Seuraavassa vaihdossa Miller avasi huonosti ja kiekko karkasi pitkäksi. Sitä seuraavassa vaihdossa Neal oli hyvin Oduayan kudin tiellä. Puolisen minuuttia myöhemmin Eakin laukoi kaarelta lämärillä kaaliperhosen, joka pomppasi Andersonin hanskasta kulmaan mielenkiintoisesti. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Smith riisti kiekon päädyssä, syötti Sbisalle viivaan, mutta tämän jatko ränniin meni suoraan Brassardin lapaan ja Sens pääsi purkamaan. Se pääsi myös samassa vaihdossa 3v2-hyökkäykseen, mutta siitä ei syntynyt lopulta mitään vaarallista. Sen sijaan Carrier otti hyökkäyssinisellä turhan hyökkäyspään jäähyn minuutti ennen erän loppua tehtyään rikkeen Oduayta kohtaan. Karlsson-Eakin-Engelland-McNabb aloitti tutusti alivoiman ja purki kiekon pois. Sen jälkeen Didomenico hukkasi kiekon Bellemarelle ja tämä pääsi lataamaan suorilta jaloilta keskeltä, mutta Anderson otti kopin. Erän viimeisen aloituksen Bellemare kairasi lopulta omaan päätyyn saakka, jossa Sbisa oli ensimmäisenä ja hän latasi kiekon ränniin. Sens pääsi vielä väliin, mutta Sbisa oli terävänä ja hoiti kiekon toisella yrittämällä keskialueelle, jolloin myös erä päättyi. Vegas vei toisen erän laukaukset 17-7, josta osa selittyy tietysti ylivoimilla, mutta silti Sens ei varsinkaan erän avauskympillä saanut juuri tilanteita luotua maalejaan lukuun ottamatta. Positiivista oli se, että nyt ykkösylivoimakin sai onnistumia, vaikka se oli sakannut aiemmissa peleissä kakkosylivoiman vastatessa tehoilusta. Hyvä vieraserä avauserän tapaan ja maalin johdossa päätöserään.

  Päätöserä alkoi Sensin ylivoiman rippeillä. Syvyyden kautta kiekko kierrätettiin Brassardille vasempaan siipeen, mutta Stonen esityöstä lähtenyt kuti osui Lagacen kilpeen ja kimposi katsomoon. Karlsson olisi tietysti saanut kakkossyötön. Ylivoiman viimeisellä sekunnilla Hoffman vielä syötti oikeasta siivestä keskelle Karlssonille, mutta tämän kammopommi ei löytänyt tietään ohi Lagacen. Paine kuitenkin pysyi edelleen alueella ja Hoffman syötti oikeaan siipeen Phaneufille, mutta Lagace otti jälleen viileän tv-torjunnan korostaen hanskatorjuntaansa. Seuraavassa vaihdossa Haula pelasi laidasta viivaan Millerille, mutta tämän kuti pomppi mailojen kautta kulmaan ja Sens heitti kiekon pois omista. Kolmen minuutin kohdalla Wideman tulitti viivasta, mutta kuti meni yli maalin ja rännistä ulos alueelta. Seuraavassa vaihdossa Bellemare hävisi aloituksen Brassardille, Hoffman pelasi viivaan ja Karlsson toimitti maalille. Lagace hieman pomputti, mutta vangitsi kiekon lopulta. Sitä seuraavassa vaihdossa ykkönen siirsi paineen kotijoukkueen alueelle. Marchessault haki ensin maalilta Smithin lapaa, mutta kiekko pomppi toiseen kulmaan. Sen jälkeen Smith rouhi kulmassa, Marchessault sai vetopaikan vasemmasta siivestä, kiekko pomppi maalin taakse ja Karlsson pyöräytti vanhanaikaisella kiekon ohi Andersonin. Arvokas maali päätöserän alkuun jäähytapon jälkeen. Maalinjälkeisessä vaihdossa Eakin ajoi oikealta keskelle, mutta ei saanut suojattua tarpeeksi kiekkoa ja laadukasta laukausta siten aikaan. Viiden minuutin kohdalla McNabb otti ison blokin Aadawan slottikutiin Lagacen ollessa vielä toisella maalin kulmalla. Vetäjä meni minulta ja myös Mäkisen Antilta ohi. Ajassa 5:30 Pageau veti Theodorelta jalat alta tämän nostaessa hyökkäystä maalin takaa ja Vegas pääsi ylivoimalle kenties ratkomaan jo peliä. Ylivoiman aluksi Sensin purun jälkeen Miller ja Z. Smith luistelivat kilpaa kulmaan ja sen jälkeen Smith jäi ikävästi laidan väliin puristuksiiin lähtien kopin puolelle välittömästi yläraajaansa pidellen. Ykkösylivoima sai kuitenkin minuutin jälkeen kuvion kuntoon ja onnistui jo kolmannen kerran. Perron pelasi loistavasti vasemmalta kulmalta maalille nousunsa jälkeen painottomalle puolelle nousseelle Haulalle, joka lapioi kiekon tyhjiin Perronin rystypassin jälkeen. Nealille kakkossyöttö Perronin käytettyä kiekon ensin slotissa Jamesin lavassa. Ottawa kavensi hetken päästä, kun Dzingel pääsi lataamaan slotista Brassardin voitetun päätypelin jälkeen. Neloselta huolimaton pelaaminen, jolloin keskusta jäi täysin vapaaksi. Carrier oli eniten myöhässä eikä McNabb saanut syöttöä katki. Markku Kivelle kakkossyöttö osumaan. Harmillinen nukahdus kaiken kaikkiaan. Yhdeksän minuutin kohdalla Neal heitti kiekon punaviivalta ranteella kohti Andersonia, joka otti suosiolla aloituksen omaan päätyyn ja samalla mentiin mainoskatkolle.
   
 24. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Juuri ennen erän puoliväliä norsukiekon jälkeen Haula otti kiekon huolimattomasti haltuun ja Burrows pääsi lataamaan slotista, mutta ei onnistunut kaventamaan. Päätöskympin aluksi Hoffmanin vitja pyöritti Vegasin kakkosvitjaa ja seurauksena oli pitkä kiekko. Haula hävisi seuraavan aloituksen ja pyöritys jatkui laidoilla. Lopulta Haula joutui heittämään uuden pitkän kiekon Brassardin laukauksen jälkeen. Seuraavan aloituksen jälkeen kiekko lyötiin taas pitkäksi, jotta pojat saivat lisähappea. Viivasta tuli seuraavan aloituksen jälkeen hyvä kuti ja ohjuri, mutta Lagace liukui tielle patjoineen ja lopulta Perron purki laidan kautta kiekon veks. Pitkät kiekot kuitenkin jatkuivat Eakinin vitjan ollessa vuorossa ja Sensin painaessa päälle aktiivisesti. Erää oli jäljellä 7:33, kun Tuch joutui boksiin. Turha hyökkäyspään jäähy jälleen, kun Tuch torppasi Oduayaa selästä kohti laitaa ja tämä kaatui. Smith-Bellemare-Sbisa-Schmidt aloitti alivoiman. Sens sai heti kuvion kuntoon ja laukauksia, mutta paine purkautui 45 sekunnin jälkeen. Askiin hyppäsi Karlsson-Eakin-McNabb-Engelland nelikko ja se pysäytti kahdesti putkeen Sensin hyökkäykseenlähdön, jolloin Nosek ja Lindberg tulivat kolmantena alivoimaparina ammeeseen ja lopulta Lindberg hoiti kiekon kotijoukkueen alueelle. Alun pyörityksen jälkeen Sens ei enää saanut kuviota kuntoon ja Vegas selvisi ilman takaiskua.

  Viimeisen vitosen aluksi Pageau laukoi oikealta laidalta ja Lagace tiputti kiekon eteensä, mutta onneksi peli puhallettiin poikki. Sbisa otti samalla osumaa jollain tavalla vartaloonsa laidassa. Seuraavassa vaihdossa Haulan vitja sai kulmarallin aikaan ja Millerkin käväisi jopa Sensin maalin takana, mutta mitään sen vaarallisempaa ei syntynyt. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Lindberg luisteli kiekon kanssa keskialueen poikki ja päätti kuljetuksensa kutiin vasemmalta kaarelta, mutta Anderson torjui vaivatta. Sen jälkeen käytiin Vegasin päässä, kunnes ykkönen loi paikan. Marchessault haki päätykiekon, käytti Smithilla ja sai kiekon takaisin b-pisteelle, josta lähti one-timer, jonka Anderson torjui ilman ongelmia jälleen vaihteeksi, koska veto tuli suoraan logoon. Aadawa otti aikalisän, kun kellossa oli jäljellä 2:41. Sen jälkeen Karlsson nosti hyökkäystä ja Hoffman ohjasi kiekon päätyyn, jolloin myös Anderson lähti pois maalilta. Kiekko ajautui keskialueelle, mutta Sens sai paineen nopeasti takaisin vieraiden alueelle. Päätypelin kautta kiekko ajautui lopulta Lagacen haltuun Burrowsin rystykäännön jälkeen kulmasta, kun kellossa oli enää 1:36. Seuraavan aloituksen Turris voitti, mutta Karlssonin luistinten kautta kiekko meni ulos alueelta. Sen jälkeen Sens siirsi kiekon takaisin alueelle, mutta Vegas katkoi ja Karlsson syötti Marchessaultille paikan siniselle, mutta tämä sai vielä lauottua ohi tyhjästä maalista. Se antoi isännille tekohengitystä ja Brassard pelasi kiekon laidasta viivaan, josta Karlsson lähetti ranteen takayläkulmaan ohi maskissa olleen Lagacen. Tuota ennen Karlssonkin meinasi päästä sijoittamaan kiekon tyhjiin, mutta silloin Dzingel viime hetkillä torppasi Williamin irti kiekosta. Viimeisen aloituksen jälkeen Sens löi hirveän paineen päätyyn ja sai useita kuteja, mutta jollain ihmeen tavalla Lagace kesti ja torjui muun muassa Brassardin ohjurin Karlssonin kutiin. Huima trilleri, joka lopulta päättyi vierasvoittoon ja katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Marchessaultin tyhjän maalin missaus meinasi maksaa paljon, mutta lopulta Vegas kesti ja Lagace saalisti uransa avausvoiton.

  Yksilöistä Lagace oli loistava, vaikka neljä meni omiin. Parantaa peli peliltä. Ykkösylivoiman ansiosta peli lopulta kääntyi Vegasille, joten posia Perronille, Haulalle, Marchessaultille, Nealille ja Schmidtille. Tasaviisikoin kaikki vitjat olivat itse asiassa melko tasaisia eikä kukaan sieltä erottunut edukseen. Kolmonen oli ehkä hivenen huonompi kuin muut kolme vitjaa. Puolustajista voisi sanoa oikeastaan samaa, melko tasaista suorittamista jokaiselta. Theodore jäi melko pimentoon tässäkin pelissä eikä säväyttänyt. Millerkaan ei ollut niin loistava kuin aiemmissa peleissä ja nukahti muun muassa toisessa maalissa. Sbisa-Schmidt ja McNabb-Engelland parit ottivat hyviä blokkeja omassa päässä. Schmidt lisäksi pyöritti ykkösylivoimaa hyvin.

  EDIT: Raportti kolmessa osassa, koska 10 000 merkin raja per viesti oli jälleen haittana...
   
 25. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  @Salming En tiedä lukeeko joku noita sun viestejä, mikäli lukee niin jatka samaan malliin! Kommentoikoon ihmiset jos niin tuntevat, mutta selvästi seuraat Vegasia ja olisi kiva kuulla peleistä jotain, mutta en mää ainakaan jaksa tollasia lukia. Kirjota nuo, jos niille lukioita on, mutta voitko kirjottaa lyhyesti mitä pelissä kävi / kuka oli jees jne.