Lihan määrää en ole kyllä vähentämässä ja kasviksiakin syön varmasti enemmän kuin suurin osa kasvissyöjistä.Ensimmäinen askel on varmaan se, että vaan syö vähemmän eli tuon suosituksen mukaisesti lihaa. Vähentynyttä lihaa ei tarvitse korvata härkiksellä, vaan ottamalla lautaselle enemmän puhdasta ja tuoretta kasvista. Lisäksi aika moni lihaa sisältävä ruoka on myös tosi pitkälle prosessoitu. En tarkoita nyt sisäfilepihviä, vaan markettien eineshyllystä löytyvät tuotteet. Niitä kansa kuitenkin suurelta osin vetelee.
Osa korvikkeista muistuttaa vastaavia lihatuotteita ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että ihmisillä on tottumuksia ruuan suhteen. Maku, rakenne, ulkonäkö jne ovat tärkeitä asioita. On huomattavasti helpompi muuttaa ruokavaliota terveellisempään suuntaan jos ei tarvitse opetella tekemään kokonaan uusia ruokia, vaan voi edelleen vedellä spagettia tomaattikastikkeessa ja vain korvata eineslihapullat muu-pyöryköillä.
Eikä ole tarvetta ostella eineksiä vaan ruoka kyllä tehdään ihan itse ja pääsiassa Suomessa valmistetusta/teurastetusta lihasta.
Korvikkeet ne vasta tätä itsensä pettämistä ovatkin niiden todellista arvoa likaisempia jopa lihaan verrattuna kun tarkemmin asiaa penkoo, mutta vain liha tuntuu olevan sitä pahaa samoin kuin maitotuotteet.