A-Vitamiini: Maksa, maitotuotteet, porkkana, tummat hedelmät, lehtivihannekset
B1-Vitamiini: Täysjyvävilja, herneet, lihatuotteet, sienet, sisäelimet
B2-Vitamiinit: Lihatuotteet, Maitotuotteet, viljatuotteet. Laita ihmeessä lähde väitteellesi ” löytyy monista kasvikunnan tuotteista”
B3-Vitamiini: Maitotuotteet, lihatuotteet, viljatuotteet.
B5-Vitamiini: Maitotuotteet, lihatuotteet, kananmuna, palkokasvit, kokojyvävilja, vihannekset
B6-Vitamiini: Lihatuotteet, hedelmät, marjat, vilja
B7-Vitamiini: Lihatuotteet, maitotuotteet, kananmuna, hiiva, sisäelimet. Laita ihmeessä lähde väitteellesi ” Löytyy tarpeeksi kasvikunnasta”
B9-Vitamiini: Naudan maksa, kananmuna, vihreät vihannekset, paprika, leseet.
B12-Vitamiini: Liha, kala, maitotuotteet, kananmuna, sisäelimet
Sinkki: Liha, maito, viljat, auringonkukan-, kurpitsansiemenissä, parapähkinöissä. Vegaanit tarvitsevat +30% huonon imeytymisen vuoksi.
Rauta: Liha, sisäelimet, täysjyvävilja.
Jodi: Liha, maitotuotteet, meren-elävät, merilevät
Kupari: Äyriäiset, sisäelimet, viljatuotteet, hedelmät, vihannekset
Seleeni: Pähkinät, meren-elävät, sisäelimet, kananmuna
Kalsium: Maitotuotteet, seesamsiemenet, merilevä
D-Vitamiini: Kalat, maitotuotteet,
K2-Vitamiini: Maitotuotteet (juusto), natto, broileri, maksa, hapankaali (n. 7% broilerista).
Arginiini: Liha, kala, juusto, täysjyvä viljat, pähkinät, siemenneste, vihanneksissa ei juuri ole, herne pääsee listan häntäpäähän
Histidiini: Lihat, kalat, pähkinät, Heikosti vehnässä, rukiissa ja maississa, vihanneksissa todella huonosti
Lysiini: Kalat, Lihat, kananmuna, juusto, pähkinät, ruis, maissi ja herne pääsee listan hännille.
Iso-leusiini: Kananmuna,broileri, maitotuotteet, tumma riisi, peruna.
Leusiini: Kananmuna. venhät, manteli, maito, liha,
Metioniini: Kananmuna, kana
Fenyylialaniini: liha, kana, kananmuna, maito, vehnä, mantelit, linssi
Treoniini: Kananmuna, liha, kana, maitotuotteet, herneet
Tryptofaani: maitotuotteet, riisi
Valiini: Kananmuna, maitotuotteet, liha, kana, riisi, pähkinät
No niin, mitä jos nyt poistetaan listoilta kaikki lihat, eli siis mitä meidän pitää syödä korvataksemme lihat? Porkkanoita, tummia hedelmiä, lehtivihanneksia, täysjyväviljaa, ruista, herneitä, pähkinöitä, kananmunia, maitotuotteita, palkokasveja, vihanneksia, marjoja, hedelmiä, hiivaa, parsaa, leseitä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, parapähkinöitä, seesaminsiemeniä, merilevää, nattoa, helvetisti hapankaalia, siemennestettä, maissia, riisiä, perunaa, manteleita, linssejä, paprikaa, ja niin edelleen. Ei tuo nyt niin kovin helpolta kuulosta. Ja nyt esimerkiksi kananmunissa ja pähkinöissä on se ongelma, että niitä ei voi ihan mahdottomasti lisätä, niiden suuren rasva-arvojen takia. Maitotuotteiden liikakäyttö tuskin on kovin suotavaa sekään, ja riisiäkin saisi mättää kilokaupalla.
Onko edelleen mielestäsi varsin inhimillistä korvata lihat? Kolme raaka-ainetta poistamalla saat syödä kymmeniä uusia raaka-aineita aivan mielettömästi, osa sellaisia jonka nimeä et osaa edes lausua. Toki jos kukkaro kestää, ja keittiössä viitsii päivänsä viettää, niin siitä vaan.
Itse syön normaalina päivänä suurin piirtein:
400g nautaa/broileria/kalaa
1900g maitotuotteita (maito, juustot, rahka (n. 1000g maitoa, kahvi/smoothie/prot.juoma))
1000g vihanneksia ja hedelmiä
125g riisiä (kuivapaino)
75g pähkinöitä
200g kananmunaa
100g täysjyväviljaa
60g heraproteiini konsetraattia
Jos tästä nyt lihat poistetaan, niin mitä jää jäljelle? Pahimmassa tapauksessa vielä maidot ja kananmunat. Helvetisti kananmunia ja pähkinöitä pitäisi vetää ja verisuonitauti iskisi? Hammaslääkärikin käski vähän hedelmien syöntiä rajoittamaan.
Saattaahan se fiksulta tuntua, jos ei oikeasti ravinnosta tiedä hevon vittuakaan.
Todellisuus on kuitenkin se, että purkilla joudutaan käymään aivan ja saatanasti.