Teknisestihän molemmissa katkaistiin vastustajan pelaajan oletettu syöttö ja molemmissa pallo osui vahingossa käteen. Erona tosiaan se, että toisessa vastustaja katkaisi suoraan kädellään syötön ja toisessa pelaaja pelasi itse päällään pallon käteensä. Ymmärrän kyllä perustelut mutta mielestäni sen, että alle puolesta metristä pusketaan pallo käteen ei tulisi olla rangaistavampaa kuin pallon pelaaminen omaan käteensä. Sanoivat säännöt mitä tahansa.
En ole fundamentaalisesti eri mieltä, eli tietenkään puolustaja ei välttämättä ehdi saada kättä alta pois. Ongelma on se, että jos tällainen käsivirhe sallittaisiin, olisivat pakit koko ajan kädet ojossa rangaistusalueella.
Sama hyöty kuin Rojolla eilen? Eli hypoteettisesti kyseessä olisi vahinkotilanne, jossa minulla olisi purkupallotilanteessa toinen käsi natsitervehdyksessä tai muulla tavoin irti kropasta (kuten Rojolla eilen). Mikäli potkaisisin pallon tähän käteen niin kyseessä ei olisi rangaistuspotku, koska tilanne oli vahinko eikä tarkoitukseni ollut potkaista käteen vaan pallo hevonkuuseen?
Mikä oli Rojon saama hyöty? En vieläkään ymmärrä. Pallo kimposi kädestä vaaralliseen maalipaikkaan. Jos potkaisisit pallon omaan käteesi, se kimpoaisi mihin sattuu, hyvin mahdollisesti hyvään maalipaikkaan vastustajalle. Mitä hyötyä saavutat verrattuna siihen, että potkaiset sen hevon kuuseen? Toki olisi parempi potkaista pallo omaan käteen kuin lyödä sitä, mutta jos pääset pelaamaan palloa jalalla, niin keksin parempiakin kohteita kuin oma käsi.
Sen sijaan tuo Ranskalaispakin virhe oli tahallinen ja tottakai esimerkiksi tuo kisojen alussa ollut Kolumbialaisen kädellä torjuttu veto Japania vastaan. En silti voi ymmärtää miksi tuosta sai myös punaisen kortin ja Ranskalaispakki ei saanut edes keltaista.... Tai no voin.... Kysessä on FIFAN korruptiojalkapallokisat.
Olen omia näkemyksiäni käsivirheiden tahallisuudesta tuonut esiin edellä. Tähän kohtaan vain sen verran, että punainen kortti on säädetty annettavaksi aina, jos virheellä estetään ilmiselvä maalintekomahdollisuus (englanniksi käytetään lyhennetä DOGSO, "denying an obvious goal scoring opportunity"). Koska pallo oli menossa kohti maalia, ja tuomari tulkitsi käsivirheen, ainoa mahdollisuus oli antaa kolumbialaiselle punainen. Ranskan tapauksessa, vaikka tilanne olisi toki voinut johtaa vaikka mihin, ei ollut kyseessä välitön ilmiselvä maalintekopaikka. Tämä sääntö on kyseessä esimerkiksi silloin, kun läpiajossa oleva kaadetaan. Mitään "alimman pelaajan" sääntöä ei ole, vaan kyse on siitä, tulkitseeko tuomari puolustajan estäneen maalintekopaikan. Siksi aina läpiajossa tehdyistä rikkeistä ei tule, vaan riippu esimerkiksi siitä, missä ollaan ja mihin suuntaan hyökkääjä on menossa.