Vancouver Canucks 2024–2025

  • 31 373
  • 167

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Oletettavasti Toreniukselta saatetaan kysyä mimmosta veskaria haettaisiin ja siinä olisi saumaa vetää kotiinpäin Lankisen suuntaan. Ihmettelen kovasti ylipäätään ettei Lankinen ole toistaiseksi kelvannut minnekään.
Toki voi olla, että Lankinen on aivan saakelin kylmähermoinen tyyppi, ei ole tarttunut mihin tahansa soppariin ja odottanut jotain tällaista tulevan eteen. Siis ylipäätään niin päin, ettei kuka tahansa ole kelvannut Lankiselle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuolla käytiin läpi mm. Lankisen tilannetta. Luulisi tosiaan johonkin kelpaavan noilla viime kausien näytöillä ja Vancouver saattaisi olla nyt yksi vaihtoehdoista. Vancouverin tilanne puolestaan on nyt vähän sellainen, että sekin vaikuttaa varmasti osaltaan, millaista sopimusta Lankinen ylipäänsä hakee ja mikä on se Demkon paluun ajankohta.

Vaikka Demkolla on jälleen loukkaantuminen päällä, Vancouver varmaan näkee edelleen Demkon ja Silovsin siinä omassa ykkösvaihtoehdossaan. Siinä olisi terveenä liigan kärkivahteihin kuuluva maalivahti ja nuori haastaja, eli ainakin omissa papereissani hyvä tilanne teorian tasolla. Mutta jos Demkon loukkaantuminen on pidempi, Lankinen olisi varmasti kiinnostava vaihtoehto. Kyllä tuo suomalaisuuskin siinä voisi osaansa näytellä, vaikka Torenius on jo tottunut tekemään töitä vähän joka puolelta tulevien maalivahtien kanssa.

Kuitenkin näkisin Lankiselle vain vuoden sopimuksen tässä tilanteessa, sillä tuolla Demko-Silovs -kaksikolla olisi tarkoitus jatkaa myös ensi kauden jälkeinen kausi (olettaen, että Demkon tilanne ei ole mikään hälyttävä). Tuossa vaiheessa oleellinen kysymys on, saako Lankinen muualta pidempää kuin vuoden sopimusta ja miten kovasti hän sellaista pidempää varmuutta haluaisi. Voisi ainakin kuvitella, että tässä vaiheessa kelpaisi jo vuodenkin sopimus.

Edit: Canucks Armylla kävivät noita vaihtoehtoja näköjään juuri läpi:


Ei ole tuossa listassa, mutta Toreniuksen SKA:n aikaiset valmennettavat Shesterkin ja Askarov kelpaisivat tandemina myös.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kuitenkin näkisin Lankiselle vain vuoden sopimuksen tässä tilanteessa, sillä tuolla Demko-Silovs -kaksikolla olisi tarkoitus jatkaa myös ensi kauden jälkeinen kausi
Itse tarjoisin toistakin vuotta Lankiselle mikäli se olisi ratkaiseva tekijä. Perusteluna se ettei tuolla vuodella ole suurta merkitystä joukkueelle mikäli caphit on noin miljoonan. Lankiselle voidaan luvata kauppa edullisella vastineella muualle jos ei enää käyttöä löydy. Tai jos ei kysyntää ole niin sitten hyvin palkattuna farmiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse tarjoisin toistakin vuotta Lankiselle mikäli se olisi ratkaiseva tekijä. Perusteluna se ettei tuolla vuodella ole suurta merkitystä joukkueelle mikäli caphit on noin miljoonan. Lankiselle voidaan luvata kauppa edullisella vastineella muualle jos ei enää käyttöä löydy. Tai jos ei kysyntää ole niin sitten hyvin palkattuna farmiin.

Totta, miljoonan sopimuksella voisi olla kahdenkin vuoden sopimus mahdollinen Vancouverin kanssa. Viimeksi hänellä oli kahden miljoonan sopimus, mutta saattaa joutua tuosta nyt joustamaan (vaikka peliotteiden puolesta ei välttämättä tarvitsisi). Luultavasti hän olisi helppo kaupattava tuohon hintaan tai sitten veisi Silovsin paikan 25-26 kaudella, jos nuorella latvialaisella kiekko pomppii vielä liikaa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta maalivahtiasiasta muuten vielä yksi muistutus viime kaudelta:





DeSmithin kauppa nähtiin viime vuonna 19.9 eli ihan leirin alla. Muutenkin Allvin tuntuu etsivän sopivia pelaajia entisiin managereihin verrattuna "aika myöhään". Pius Suterin hankinta viime kesänä 11.8 oli yksi harvoista liikkeistä NHL:ssä enää tuossa kohtaa. Laffertyn hankinta nähtiin puolestaan viime kaudella vasta 8. lokakuuta. Toissa kaudella Ethan Bearin kauppa nähtiin lokakuussa. Mahdollista on, että joukkuetta muokataan nytkin vielä vähän muutenkin kuin mahdollisen maalivahtihankinnan puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ihan hyvä kokeilu leirille ja ainakin AHL:ään pitäisi olla hyvä lisä.

Samaa mieltä. Tocchetin näköinen pelaaja ja lähtee samoista asetelmista haastamaan leirille missä Podkolzin olisi ollut, mutta Blaisin pystyy ainakin varmuudella pistämään farmiin ellei riitä. Polvileikkaukset taisivat viedä parasta terää Blaisilta? Toisaalta teki jälkimmäisellä Bluesin visiitillä ihan hyvät tehot.

Jos onnistuu, niin parhaassa tapauksessa voisi muodostaa Kiefer Sherwoodin kanssa hyvän ryskäävän nelosen laiturikaksikon. Kokemusta löytyisi myös playoffeista. Huonoimmassa tapauksessa tulee tuomaan Abbotsfordiin kokemusta ja fyysisyyttä, mitä nuori joukkue kaipaa.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Demko on leiriltä ja harjoituspeleistä sivussa.





Tosiaan Lankiselle on kuulemma tarjousta laitettu. Katsellaan sitten tarttuuko Kevin tuohon ja millaista sopimusta ylipäänsä hakee. Athleticin Canucksin toimittajat Dayal ja Drance kävivät vähän muitakin uutisia läpi.


- Boeserin ja seuran välillä ei ole ollut vielä keskusteluja jatkosopimuksesta. Voi olla, että suunnitelmissa on muutenkin katsoa jatkuuko tuo viime kauden maalitahti.

- Joshua on tullut jo kaupunkiin valmistautumaan kauteen. Viime kauden leirillä Tocchet nosti esiin hänen kuntopohjansa ja nyt Joshua on ilmeisesti päättänyt, ettei halua enää joutua tuon vuoksi esiin.

- Päätös päästää Podkolzinista irti ei ollut helppo, mutta koska joukkue oli hankkinut noita laitureita markkinoilta, siellä oli tunne että Podkolzin ei tulisi välttämättä saamaan paikkaa. Mutta vaikka Podkolzin epäonnistui viime kaudella tuomaan tulosta nin NHL:ssä kuin AHL:ssa, hänellä nähdään Canucksin leirissäkin edelleen mahdollisuuksia parempaan. Juuri tässä hetkessä kohteena olisi saattanut kuitenkin lopulta waiverit.

- Kun Podkolzin pistettiin eteenpäin, Blais otettiin sisään PTO:lle kisaamaan samasta paikasta. Vaihtoehtona oli myös BC-lähtöinen Jujhar Khaira. Kaksi nimeä mainittiin ainakin, joista joukkue ei ole kiinnostunut ja nämä ovat Milan Lucic ja Nick Cousins.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daily Faceoffin Steven Ellis teki listan Vancouverin 10 parhaasta prospectista:


1. Jonathan Lekkerimäki, RW
2. Tom Willander, RHD
3. Arturs Silovs, G
4. Elias Pettersson, LHD
5. Aatu Räty, C
6. Arshdeep Bains, LW
7. Sawyer Mynio, LHD
8. Kirill Kudryavtsev, LHD
9. Anthony Romani, RW
10. Melvin Fernström, RW

Järjestykseltään täysin sama top6 mitä Canucks Armyn listalla tämän kuun alussa. Ei ole minulla tuohon vastaan purnaamista tällä hetkellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Corey Pronman sijoitti Vancouverin sijalle 28. omassa sarjassaan, jossa Pronman käy läpi organisaatioiden tulevaisuuden näkymiä. Käytännössä tuo siis Pronmanin tapauksessa tarkoittaa alle 23 vuotiaita pelaajia.

Vancouverin tapauksessa siis esimerkiksi 25 vuotias Elias Pettersson ja 24 vuotias Quinn Hughes ovat ulkona tuolta listalta, vaikka kumpikin voi pelata NHL:ssä vielä yli kymmenenkin vuotta hyvin. Sen verran spesiaaleista pelaajista on kyse. Silovs ja Höglander ovat nyt 23 vuotiaita eikä heitäkään lasketa listaan.


Pronmanin listalla Vancouverin ainoat varteen otettavat nuoret alle 23 vuotiaat ovat järjestyksessä:

Willander
Lekkerimäki
Räty
Pettersson

Lisäksi hän jättää mahdollisuuden Bloomille, Fernströmille, Klimovichille ja Myniolle. Klimovich oli tuolla päivittäin Vancouverin prospecteja seuraavan Canucks Armyn listalla 16. ja Bloom 15. sijalla.

Pronman poikkeaa noista Vancouveria enemmän seuraavia rankkaamalla Willanderin kärkeen ja Lekkerimäen kakkoseksi. Nuo ovat aina näkökulmakysymyksiä eikä lopullista järjestystä saada kuin muutaman vuoden päästä. Ainakin Elite Prospectin, McKeen'sin, Athleticin Scott Wheelerin ja Buttonin listalla nuo kaksi ovat Lekkerimäki edellä. Korkeimmalle noista Lekkerimäkeä arvostavat Button (rankkasi sijalle 10.) ja McKeen's (12). Mutta hyvä että tulee vaihtelua.

Aika paljon tässä on tultu Pronmanin mielestä alaspäin neljässä vuodessa, kun silloin Vancouver oli vielä tuon vastaavan listan kolmonen. Toki nuorten kärki olikin silloin selvästi nykyistä kovempi Petterssonin ja Hughesin johtaessa sitä ja Podkolzinin, Höglanderin, Raffertyn, Juolevin, MacEwenin, Woon, Rathbonen ja DiPietron antaessa taustatukea.

Aika harvasta tuli kuitenkaan NHL-pelaajia tai ainakaan sellaisia joita ei oikein vapaiden agenttien markkinoilta saa, mutta nuo kaksi kärkeä auttavat nyt paljon. Tuolloin ykkösenä oli Rangers, jossa top5-järjestys oli Kakko, Fox, Chytil, Lundkvist ja Howden. Devils oli kakkonen ja siellä top5 oli Jack Hughes, Hischier, Ty Smith, Bratt ja Nolan Foote.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver on Elite Prospectin prospect-rankingissa 21. sijalla. Eipä tuo tule yllätyksenä, sillä joukkue on kaupannut tuota Benningin sopimusvyyhtiä pois ja hankkinut mm. Hronekin ja Lindholmin vuoroja ja prospecteja vastaan. Esimerkiksi tänä kesänä ei ollut kahden ensimmäisen kierroksen vuoroja ja viime kesältä puuttui toisen kierroksen vuoro. Viime kesän kolmannen kierroksen varauksen Hunter Brz:n joukkue myi osana sitä Lindholmin kauppaa.

Vancouverin syvyys on mielestäni tällä hetkellä vuoroihin nähden ihan kohtalaista kun tutustuu vähän pintaa syvemmälle noihin prospecteihin, mutta antaahan joukkue tasoitusta etenkin noiden korkeampien vuorojen määrässä. Onneksi muutama tuollainen melko hyvältä vaikuttava (sinne syvyyteen lähinnä) hankinta on tullut vapaana agenttina. Parhaat nyt varmaan Bains, Sasson, Tolopilo ja McWard jotka ainakin farmissa tuntuvat pelaavan hyvin. Heilläkin on kuitenkin matkaa NHL:ään.

Elite Prospectilla oli järjestyksessä sama top5 mikä Canucks Armylla ja Daily Faceoffissa, mutta noiden jälkeen alkoi tulla sitten vaihtelua noihin listoihin.


Elite Prospectilla Vancouverin prospectien järjestys oli seuraava:

1. Lekkerimäki
2. Willander
3. Silovs
4. Pettersson
5. Räty
6. Karlsson
7. Tolopilo
8. Kudryavtsev
9. Bains
10. Sasson
11. Mynio
12. Alcos
13. Romani
14. Fernström
15. Patterson
16. Klimovich

Aina hyvin huomaa noista tuon listan tekevän julkaisun painoarvon. Siksi ei tule esimerkiksi yllätyksenä, että Alcos oli Fernströmin yläpuolella, vaikka Fernström varattiin numerolla 93. ja Alcos oli 189. varaus tämän kesän draftissa. Elite Prospectin draft-julkaisussa Fernströmiä ei oltu listattu lainkaan noin 130 pelaajan joukkoon, kun taas Alcos oli siellä 93. listalla. Blackbookissa taas Fernström oli puolestaan sijoitettuna 55. kun Alcos ei mahtunut 113 ensimmäisen joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford nimesi uuden maalivahtivalmentajan Vancouveriin nousseen Marko Toreniuksen tilalle. Uusi valmentaja on 38 vuotias Justin Pogge, joka lopetti uransa keväällä 2023 ja on tuon jälkeen toiminut Columbuksessa maalivahtikonsultin hommissa sekä Hockey Canadalla nuorten ja aikuisten maajoukkueissa maalivahtien valmentajana.





Nuori ja kokematon maalivahtivalmentaja siis kyseessä. Aika näyttää sitten osaamisen tason.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pogge jäänyt mieleen pelaajauraltaan, kun Toronto arvotti Poggen Tuukka Raskia paremmaksi ja kauppasi Raskin vaihdossa Andrew Raycroftiin. Tuota pidetäänkin yhtenä Toronton huonoimmista kaupoista ja päätöksistä.

Poggesta ei koskaan tullut niin hyvää miltä vuoden 2006 U20-kisat näyttivät. Pogge vetäsi 95,2% keskiarvolla kisat, joissa myös Rask vetäsi kovat lukemat 94%:n keskiarvolla taululle. Noissa U20-kisoissa kumpikin oli vielä Toronton listoilla.

Poggen pelaajaura ei sitten mennyt tuon jälkeen häävisti. Saldoksi jäi 7 NHL-peliä, yli 250 AHL-peliä vaatimattomin saldoin (90,2%), SHL:ää, KHL:ää, Italiaa, Allsvenskania ja lopuksi DEL-liigaa.

Pelaajauran jälkeen (ja osin aikana) Pogge on nyt pari kautta ollut Kanadan junnujen sekä Columbuksen maalivahtikonsultti / valmentaja. Kokemusta valmennuksesta on siis hyvin kevyesti. Pitää toivoa, että Pogge on oikea mies koulimaan Tolopiloa ja Youngia sekä mahdollisesti Pateraa/Silovsia eteenpäin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pogge jäänyt mieleen pelaajauraltaan, kun Toronto arvotti Poggen Tuukka Raskia paremmaksi ja kauppasi Raskin vaihdossa Andrew Raycroftiin. Tuota pidetäänkin yhtenä Toronton huonoimmista kaupoista ja päätöksistä.

Pitikin tuosta laittaa. Muistan vielä hyvin tuon kaupan sillä Raskia tuli sattuneesta syystä seurattua Tampereella enemmänkin A-nuorissa. Ihmettelin tuota kauppaa jo silloin, mutta kun Poggella ne nuorten kisat olivat menneet hienosti niin ajattelin, että kaippa se Ferguson juniori tietää mitä tekee. No eipä tuosta kaupasta Poggea ole syyttäminen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerilta mielestäni hyvä Demkoa ja Vancouverin palkkakattotilannetta avaava juttu:


Wagner on pitänyt kesän liikkeistä ja siitäkin, että nyt Vancouver näytti olleen pitkästä aikaa tilassa, jossa joukkue ei olisi aloittanut kauttaan LTIR:n kanssa (Wagnerin aikaisempi artikkeli siitä jossa hän toivoi, ettei Canucks tekisi enempää liikkeitä nyt kesällä, vaikka tilaa olisikin).

The Canucks’ best option for what to do with their cap space might be to do nothing at all. For years now, the Canucks have had to start the season with a player on LTIR in order to be cap compliant. That is less than ideal because when a team uses LTIR to be cap compliant, then they don’t accrue cap space during the season, giving them less cap space to work with at the trade deadline.

Nyt alle kuukausi ennen harjoitusleiriä tuli sitten Dhaliwalilta ilmoitus, että Demko missaa ainakin leirin ja harjoituspelit ja Elliotte Friedmanilta ilmoitus siitä, että Demkon paluun ajankohtaa ei tiedetä. Tuo ilmoitus tuli yllättäen, kun playoffeissa oli vielä puhetta, että jos Vancouver olisi mennyt jatkoon Edmonton-sarjasta, Demko olisi voinut mahdollisesti pelata.

Demkon loukkaantumiset ovat huolestuttaneet ymmärrettävästi seuraa, sillä edellisellä kaudella hän missasi 32 peliä nivusensa vuoksi ja viime kaudella meni kaksi kertaa sama polvi. Kyseessä on kuitenkin mahdollisesti joukkueen tärkein pelaaja monina iltoina pitkän kauden aikana. Nyt tämän kesän hän on saanut levätä ja kuntouttaa polveaan mikä voi olla pidemmän päälle hyvä asia, mutta kukaan ei osaa sanoa missä hän menee sen kanssa.

Demkolla oli viime kaudella iso työtaakka kannettavanaan, sillä hän pelasi peräti 51 peliä 68 mahdollisesta ollessaan kunnossa. Tuo on 62 pelin tahtia, eikä viime kaudella tuollaista tahtia pelannut kuin Juuse Saros, Connor Hellebuyck ja Alexander Georgiev. Nykytyylin peliä ei pidetä ihmisen sietokyvylle inhimillisenä ja ehkä ainakin osin tuon valtavan pelikuorman vuoksi noiden kaikkien tilastot olivat playoffeissa alle 90% - Hellebuyckin tilastot putosivat jopa yli 92% lukemista 87% lukemaan.

Jos tämä lepotauko (oli nyt sitten sen mysteerinen syy mikä tahansa) auttaa Demkoa paremmin keskittymään mahdollisiin playoffeihin, tämä voi kääntyä vielä eduksikin. Mutta sinne pitäisi ensin päästä. Vancouverin palkkatilanteelle tällä on huolensa joka tapauksessa. Wagner haaveilee edelleen tuossa jutussa joukkueen pääsemistä aloittamaan kauden ilman Poolmanin LTIR:aa.

Vancouver lähtee nyt Podkolzinin lähdön jälkeen melko selvistä 23 pelaajan asetelmista kauteen. Silovs on ainoa pelaaja, jonka voi laittaa farmiin. Ketjut voivat olla toki mitä tahansa, mutta Wagner laittoi ne näin (minäkin kaavailen samalla lailla);

Heinen - Miller - Boeser
Höglander - Pettersson - DeBrusk
Joshua - Blueger - Garland
Sherwood - Suter - Sprong
Di Giuseppe

Hughes - Hronek
Soucy - Myers
Forbort - Desharnais
Friedman - Juulsen

Demko
Silovs

Tuo kokoonpano antaa Vancouverille 2,965,833 miljoonaa tilaa 23 pelaajalla. Se mahdollistaisi sen, että 2,5 miljoonan uransa lopettanutta Poolmania ei tarvitsisi laittaa LTIR:iin. Jos Demko ei kuitenkaan pysty aloittamaan kautta (kuten on ennakoitu), se mutkistaa asioita. Vancouver joutuu nostamaan joko Nikita Tolopilon tai Jiri Pateran farmista tai sitten hankkimaan uuden maalivahdin.

Jos Poolmania ei laiteta LTIR:iin, Vancouver ei pysty nostamaan noista kumpaakaan suoraan. Palkkakattoon jää Poolmanin ollessa ennen kautta mukana vain noin 465 tuhatta tilaa. Friedman voitaisiin laittaa waivereihin ja toivoa hänen läpäisevän ne, jolloin farmista onnistuisi nostamaan toisen maalivahdin. Mutta uskaltaako noin kokemattomalla 27 pelin kaksikolla lähteä kauteen?

Vancouver on siksi laittanut kuulemma tarjouksen Lankiselle. Mutta onnistuuko Lankisen mahduttaminen kattoon niin, että Poolmania ei tarvitsisi laittaa LTIR:iin? Ehkä ja paljon riippuu siitä sopimuksesta, mikä Lankiselle pitäisi tarjota. AFP Analytics ennusti aikaisemmin kesällä Lankiselle kahden vuoden sopimuksella 2,024 miljoonan sopimusta mikä oli summaltaan sama mikä hänellä oli Nashvillessa.

Lankinen voisi tehdä toki myös ennakoita halvemman sopimuksen, kuten tekivät mm. Heinen, Sherwood ja Sprong. Toisaalta Lankinen voi pelata pokeria ja katsella leirit loppuun jos jonnekin tulee maalivahdin tarvetta ja valita mahdollisista vaihtoehdoista jolloin hän voisi kenties maksimoida seuraavan sopimuksensa. Voi olla, että siellä on tuo suunnitelmanakin nyt.

Vancouverilla taas on mahdollisuus laittaa Di Giuseppe, Juulsen ja Friedman waivereihin kun joukkueet alkavat pudottaa pelaajia ja toivoa, ettei heitä napata listalta. Tuo antaisi yhteissummaltaan noin 2,79 miljoonaa tehdä sopimus Lankisen kanssa, mutta tekisi sallitun minimimäärän (20) pelaajia. Kahden pelaajan pudotus tietäisi reilua kahta miljoonaa tehdä sopimus Lankisen kanssa ja yhden pelaajan pudottaminen noin 1,24 miljoonaa. Voi olla, että Canucksin antama tarjous on ollut tuo 1,24 miljoonaa?

Jos Lankisen kanssa saataisiin tuo 1,24 miljoonan sopimus, Vancouverilla olisi mahdollisuus lähteä kauteen 23 pelaajalla ilman että Poolmania tarvitsisi laittaa LTIR:iin. Demkon palattua kentille, Silovs menisi siinä tapauksessa Abbotsfordiin ilman waivereita. Joukkueelle jäisi noin 2,575 miljoonaa tilaa ennen kautta. Mutta merkittävässä osassa tuossa on se Lankisen sopimus, millaiseksi se mahdollisesti saataisiin.

Pitää muistaa, että viime kaudella Canucks pelasi ensimmäisen pelinsä 11 hyökkääjällä ja tuo toimi hyvin, kun Vancouver kaatoi Edmontonin selvin numeroin. Tuon jälkeen joukkue nosti Jack Studnickan ylös. Lankisen kanssa tehtävä sopimus on nyt siis ilmeisesti ykkössuunnitelma. Muita vaihtoehtoja olisivat sitten jonkun maalivahdin poimiminen waivereista aikanaan tai joku kauppa (viime kaudella se DeSmithin kauppa tuli juuri ennen kautta). Noiden Tolopilon ja Pateran nostoihin en usko.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daily Faceoffin kaikki joukkueet käsittävällä prospectien listalla Vancouverin sijoitus oli 20. paras.


Tuohan oli se Daily Faceoffin lista:

1. Jonathan Lekkerimäki, RW
2. Tom Willander, RHD
3. Arturs Silovs, G
4. Elias Pettersson, LHD
5. Aatu Räty, C
6. Arshdeep Bains, LW
7. Sawyer Mynio, LHD
8. Kirill Kudryavtsev, LHD
9. Anthony Romani, RW
10. Melvin Fernström, RW

Omasta mielestäni ehkä järkevimmin näköinen näistä listoista tällä hetkellä. Itse nostaisin varmaan Ferströmin sijoitusta tuonne Kudryavtsevin ohi kasipaikalle. Ei tuo mikään kärkiryhmä ole, mutta pientä nousua tuli kuitenkin ilman tämän kesän kahden ensimmäisen kierroksen varauksia, kun viime vuoden sijoitus oli 22. sija. Viime vuoden listalta olivat pudonneet Klimovich, Bloom, Hirose ja McWard. Mukaan nousseet Bains, Mynio ja tämän kesän varaukset Romani ja Fernström.

Ellis kertoo Vancouverin kohdalla perusteluiksi nousussa sen, että joukkueiden tarkoitus on kasvattaa pelaajia NHL:ään ja hänen mielestään Canucks on tehnyt hyvää työtä verrattuna joihinkin muihin alimman kolmanneksen joukkueisiin (viittaa varmaan maalivahteihin tai ainakin Silovsiin, Bainsiin ja Rätyyn sekä noihin ruotsalaisvarauksiin). Vancouver on Ellisin mukaan yksi aktiivisimmista seuroista scouttaamaan Euroopasta, joukkueella on hyvä kahden kärki ja syvyyttä vähän jokaisella pelipaikalla, mutta ei senttereissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eli siellä on Silovsilla jotain ongelmaa polvessa. Kyllä sitä luulisi että kohta jotain korvaajaa ollaan hankkimassa on se sitten Lankinen ja/tai joku muu.

Ilmeisesti leirillä Silovsin pitäisi olla kunnossa.








Mutta se Demkon tilanne onkin sitten epäselvempi ja siksi kuulemma tarjousta on jo laitettu. Eipä tuo nyt kuitenkaan hyvältä vaikuta jos molemmilla on polvensa kanssa ongelmaa jo ennen kuin leirikään on käynnistynyt. Joku uusi Kaikkonenko siellä hoitaa maalivahteja?
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyre käynyt jututtamassa Rutherfordia:


Maalivahtipuoli on nyt se päällimmäisenä mielessä oleva asia. Vancouverin kannalta hyvä asia on se, että Demko on palannut jäälle. Toisaalta sitten hänen paluunsa aikataulua ei vielä tarkasti tiedetä.

Vaihtoehdot maalivahtipuolen vankistamiseksi ovat edelleen ne samat eli Lankinen tai waivereista poiminta, mutta nyt on ollut huhua myös Raannan kutsumisesta leirille PTO:lla. Raanta on ainakin Tocchetille tuttu maalivahti Arizonasta. Viime kausi oli häneltä kyllä huono enkä tiedä saako 35 vuotias Raanta peliään enää parempaan suuntaan.

Noista vaihtoehdoista Lankisen tulo Vancouveriin näyttää nyt vähän epätodennäköiseltä, kun siitä tarjouksesta on ehtinyt mennä jo pari viikkoa eikä mitään ole kuulunut. Hänelle on saatettu laittaa tuollainen 1,24 miljoonan luokassa oleva tarjous (mistä Wagner spekuloi muutama viesti taaksepäin tässä ketjussa), mutta ehkä hän hakee isompaa tiliä tai sitten näkee mahdollisuutensa jossain toisessa organisaatiossa kenties vähän paremmiksi.

Rutherford sanoi tuossa jutussa, että Vancouverille olisi nyt tärkeää pysyä LTIR-tilan käytön ulkopuolella (tuo mistä Wagner myös puhui tuolla);

We look every day at every position. We don't just sit around and think we're all set. So we are aware that, potentially, we may have to take a goalie off of waivers in order to fill a gap for a little bit. The good news for us we are in a position that we can do that cap-wise. (But) we’d prefer to stay out of LTIR to start the season. That's important for us, and. . . we're pretty sure we can do that. A PTO could be an option.

Tuo olisi mahdollisesti pidemmän päälle paras ratkaisu, vaikka se tekisi sitten toisaalta kauteen lähdöstä epävarmemman jos tuo Demkon kuntoutuminen venyy esimerkiksi sinne marraskuun puolelle saakka.

Muuten Rutherford on kokonaisuutena toiveikas kauden lähestyessä;

Don't veer off from what we did as a team. The expectations are higher now. And how do players deal with that?

I would suggest that everybody learned from last season. . . and know what it takes to take that next step. This team is certainly in a much stronger position because the players have learned to play Rick Tocchet's system, and have bought into it and played it well. And we learned from experience with what we went through last year. You put all that together and stay focused, and you prepare to take another step.

I am excited. And I base my excitement on little bits I hear back from the players in the offseason, from the coaching staff, from hockey operations and ownership. That's how I judge my excitement at this point in my career; I've been doing this a long time. So, yes, based on those things, I'm very excited. We're all excited.

***

Canucks Centralin toimittajat Dan Riccio ja Sat Shah ovat palanneet The People's Shown puolella ääneen. Tuoreimmassa jaksossa vieraana oli Iain MacIntyre, jonka kanssa he kävivät vähän kesää läpi. Paljon tuollakin puhututti tuo maalivahtiasia;

 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Voisiko joku vääntää rautalangasta miksi LTIR:stä halutaan pysyä poissa kauden alussa? Olen ymmärtänyt, niin että jos ollaan tasan palkkakatossa ja laitetaan neljä miljoonaa LTIR:ään niin saadaan käyttöön neljä miljoonaa, ja jos palkkakatoasa on tilaa miljoona, laitetaan LTIR:ään neljän miljoonan soppari niin saadaan käyttöön kolme miljoonaa. Olenko ymmärtänyt oikein ja haetaanko tässä vaan sitä, että saadaan sitten maksimaalinen hyöty kun LTIR:ään mennään?

Raanta voisi ollakin ok, mutta loukkaantumisherkän maalivahdin paikkaajaksi en haluaisi vielä loukkaantumisherkempää maalivahtia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voisiko joku vääntää rautalangasta miksi LTIR:stä halutaan pysyä poissa kauden alussa?

Tuosta Wagnerin 27.8 kirjoittamasta jutusta (mikä on tuossa ylempänä tässä ketjussa) tämä pätkä kertoo tuon;

The Canucks’ best option for what to do with their cap space might be to do nothing at all. For years now, the Canucks have had to start the season with a player on LTIR in order to be cap compliant. That is less than ideal because when a team uses LTIR to be cap compliant, then they don’t accrue cap space during the season, giving them less cap space to work with at the trade deadline.

Eli lyhyesti siksi, että kun joukkue käyttää LTIR:ää kauden alussa, se ei kerrytä tilaa siirtotakarajalle hankintoja varten ja tuolloin on sitten vähemmän mahdollisuuksia (tai mahdollisuuksia on, mutta siitä joutuu maksamaan ylimääräistä). Joka päivä kun joukkue on palkkakaton alapuolella ilman LTIR:aa, se kerryttää hieman lisää tilaa. Vancouver ei ole pystynyt tuota tekemään pitkään aikaan, mutta nyt joukkueella on mahdollisuus siihen.

Edit: Kausi näyttää sitten onko järkevää tehdä liikkeitä, mutta voisin kuvitella, että tuolle lisätilalle voisi tulla vielä tarve esimerkiksi jonkun puolustajan hankinnan suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kausi näyttää sitten onko järkevää tehdä liikkeitä, mutta voisin kuvitella, että tuolle lisätilalle voisi tulla vielä tarve esimerkiksi jonkun puolustajan hankinnan suhteen.
Ja siis tuohan vaatii myös sen, että loukkaantumisia ei juurikaan tulisi. Loukkaantumisten sattuessa myös korvaajat tulee saada mahtumaan capin alle. Ja mikäs on se todennäköisyys, että kauden aikana ei tulisi loukkaantumisia?

Omasta mielestäni tämä on vähän turhaa haaveilua cappitilan kerryttämisestä. Varsinkin jos nyt on akuutti tarve hyvälle maalivahdille ja sellainen (=Lankinen) on myös tarjolla ilmaiseksi (=ei vaadi maksua, palkkatilan vain). Ja kun huomioidaan, että eihän tuolla Forbort tai Soucy ehjiä kausia ole juuri nähneet, Demkosta puhumattakaan.

Saas nähdä kartoitetaanko myös mahdollisesti Poolmanin kauppaamista. Paljonko maksaisi 3 miljoonan palkan maksaminen ja cappitila - mitä useammalla joukkueella on riittämiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja siis tuohan vaatii myös sen, että loukkaantumisia ei juurikaan tulisi. Loukkaantumisten sattuessa myös korvaajat tulee saada mahtumaan capin alle. Ja mikäs on se todennäköisyys, että kauden aikana ei tulisi loukkaantumisia?

Canucks Armyn Stephan Roget kirjoitti tästä Poolmanin tapauksesta myös mielestäni hyvän artikkelin tuossa noin kuukausi sitten:


Alternatively, the Canucks could always bank the money instead, and that would make for compounding benefits. Being $2.5 million under the cap from now until the Trade Deadline would result in approximately $11 million of accrued cap space. That’s not chump change, that’s champ change.

In reality, the Canucks probably wouldn’t be able to accrue that amount in its entirety, due to additional cap costs brought on by temporary injury coverage and the like. But then having the space to easily cover injuries and still accrue cap space is a major boon in and of itself, and something well worth targeting.

Saas nähdä kartoitetaanko myös mahdollisesti Poolmanin kauppaamista. Paljonko maksaisi 3 miljoonan palkan maksaminen ja cappitila - mitä useammalla joukkueella on riittämiin.

Veikkaisin keskikierrosten varausta? Riippuen paljon mihin Poolman saataisiin menemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös