Vancouver Canucks 2024–2025

  • 3 542
  • 37

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harmi homma tuo Zadorovin lähtö markkinoille. Allvin sanoi heidän yrittäneen tosissaan jatkosopimusta, mutta eivät sitten kuitenkaan suostuneet Zadorovin pyytämään hintaan. Kuulemma siellä olisi nyt tiukat raamit, joiden sisällä eri pelaajien sopimusten pitäisi pysyä.

Brendan Dillon on yhdistetty Vancouveriin;



 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Vancouver varaa omalla 93. vuorollaan Ruotsin juniorisarjoja pelanneen oikealta ampuvan laiturin Melvin Fernströmin. Häntä povattiin joissakin ennakoissa toisen kierroksen loppuun ja Bobin listalla hän oli 80., joten tässä kohtaa valinta vaikuttaa ihan lupaavalta. Pelaajaa kuvataan high risk - high reward tyyppisenä snaipperina, jonka vahvuudet ovat laukauksessa, luistelussa, luovuudessa, kiekon käsittelyssä ja pelikäsityksessä. Kehityskohteena ovat kiekoton peli, puolustaminen ja fysiikka. Mielestäni hyvä varaus ja näiltä alemmilta kierroksilta voi ihan hyvin kokeilla näitä fyysisesti raakileita korkean potentiaalin omaavia pelaajia. Fernströmin kattona pidetään top 6/mid 6-roolia, mutta pidemmän aikavälin projekti on siis kyseessä.

Marino treidattiin Utahiin kahta kakkoskieppiä vastaan, joten hän ei tule Vancouver puolustusta vahvistamaan. Huhuttu Dillon kelpaisi ihan hyvin, mutta sillä edellytyksellä, että Petterssonille saadaan ihan oikeasti kova laituri hankittua. Kilpailu Guentzelista sen kuin vaan yltyy, kun myös Tampa raivasi tilaa isoille hankinnoille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin tämän kesän ensimmäisissä varauksissa tuntui yhdistyvän tuo @TuH0 n mainitsema "high risk - high reward" -tyylinen suunta ja nuo olivat kaikki oikealta laukovia hyökkääjiä. Loppuun Canucks varasi kaksi vähän kookkaampaa pakkia, joilla toivotaan sitten nähtävän pidemmän aikavälin kehitystä. Käyn nuo lyhyesti läpi;

#93, Melvin Fernström
RW, 6-0, 187, R
Örebro J20: 45, 31+32=63, 28PIM, +25

Fernströmillä oli erittäin tehokas kausi Ruotsin junioreissa ja hänen 1,4 pistettä per peli -tahtinsa oli draft-ikäluokan toiseksi tehokkainta tahtia junnuissa. Fernström voitti Ruotsin junnusarjan maalipörssin ja lisäksi hän oli Ruotsin tehokkain pelaaja 18-vuotisten MM-kisoissa. Häntä on verrattu pelaajana Tyler Toffolin ja Terik Parascakin kaltaiseksi älykkääksi laituriksi, joka pystyy tekemään tehoja enemmän olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Fernström pelasi Örebron organisaatiossa, joten Canucksilla oli varmaan hänestä jonkin verran taustatietoa Lekkerimäen ja Petterssonin kautta. Blackbookin listalla Fernström oli 55. rankattu pelaaja ja Buttonin listalla 58. rankattu, joten ainakin parissa listassa häneen uskottiin tosiaan tuon toisen kierroksen lopun verran. Fernströmiä ei pidetä ketjun moottorina, mutta hänestä voi kasvaa parhaassa tapauksessa vielä hyvä tuloksen tekemisen osaava laituri.

“If he doesn’t make it, it’s because his skating, his pace of play, and overall motor didn’t improve enough, but it already was heading in the right direction by the end of the season.” - HP Scout, Brad Allen

“He’s one of the more underrated players in this class to me and looks like a less talented version of Parascak in some ways. These complimentary sniper types work in the opposite way you typically want, since they don’t drive possession and don’t transition well with the puck but that doesn’t mean they are entirely useless, especially if they can give you 20-25 goals like I think Fernstrom can.” - HP Scout, Brad Allen

#125, Riley Patterson
C, 6-1, 192, R
Barrie Colts OHL: 68, 29+33=62, 10PIM, +7

Patterson tuli kauteen kovien odotusten kanssa (Barrie oli hankkinut OJHL:n 22-23 vuoden tulokkaana palkitun Pattersonin kuutta varausvuoroa vastaan), mutta alkukausi oli vaikea. Patterson näytti fyysisesti raakileelta ja oli usein menettämässä kiekkoa OHL-pakkeja vastaan. Suunnilleen puolivälissä kautta hän sai kuitenkin pelistä paremmin kiinni ja hänestä alettiin joissain listoissa puhumaan kolmoskierroksen varauksena.

Pattersonin liike kehittyi raporttien mukaan kauden aikana ja etenkin hänen teränkäyttö meni eteenpäin. Hyökkäyspäässä hän oli hyvä ketjun täydentävä pelaaja ja osasi hakeutua vapaisiin paikkoihin. Hän oli lopulta Barrien toiseksi tehokkain pistemies (teki saman verran pisteitä kuin ykköskierroksella varattu Cole Beaudoin). Hän kehittyi myös kahden suunnan pelissä ja McKeens piti hänen puolustuspelistä. Pattersonin kohdalla kysymysmerkki on hänen kattonsa hyökkäyspään pelaajana, mutta kausi antoi kuitenkin rohkaisevia merkkejä siitä, että hänellä saattaisi olla kehittymistä edessä.

"Our struggle lies in determining Patterson’s high-end upside. He has a lot of standout qualities, but nothing that would be considered elite. We believe the key for Patterson is continuing to improve his physical play and his decision making with the puck. If he can become more difficult to separate from the puck down low, he’d become more of a consistent play driver, rather than a support piece. Regardless, the second half progression was encouraging" - McKeen's Brock Otten

McKeen'silla Patterson rankattiin 95. sijalle ja Hockey Newsilla hän oli 90. rankattu pelaaja.

#162, Anthony Romani
C/RW, 6-0, 183, R
North Bay Battalion OHL: 68, 58+53=111, 20PIM, +43

Hienon kauden pelannut Romani oli kärkihaastaja OHL:n parhaalle pelaajalle annettavaan Red Tilsoniin, mutta samalla pitää muistaa hänen pelanneen +1 draft-kauden. Romani oli osa erinomaista North Bayn ykkösketjua (Dalyn Wakelyn ja Owen Van Steelselin kanssa) ja enemmän kuin tuplasi pisteensä varsinaisesta draft-kaudesta.

Romani teki pisteitä aika "näkymättömästi" siihen nähden kuinka paljon hän tehoili. Hän ei ole nopein, ei fyysisin eikä hän harhauttele kenttää ympäriinsä kuten jotkut toiset OHL:n kärkipelaajat. Romanin kerrotaan tekevän pisteitä hyvän pelikäsityksen ja syöttötaidon kautta. Hänen pelinsä perustuu nopeille kosketuksille ja kiekottoman pelin lukemiseen. Hänellä on pelissä vähän samoja ominaisuuksia kuin Fernströmillä siinä mielessä, että varsinaiset fyysiset taidot eivät erotu samalla tavalla kuin pelikäsitys.

Viime kauden aikana Romani kasvoi keskiketjujen pelaajasta ykkösketjun pelaajaksi ja tämän vuosituhannen aikana vain John Tavares, Patrick Kane ja Corey Locke ovat tehneet enemmän maaleja alle 19 vuotiaina OHL:ssa. Kovassa seurassa Romani siis noita katsellen on, vaikka Lockesta ei koskaan pysyvää NHL-pelaajaa tullutkaan. Playoffeissa Romani kärsi alavartalovammasta ja tuo oli pettymys monille scouteille, jotka olisivat halunneet nähdä miten hän selviäisi fyysisessä paikassa.

Romanin pelikäsitys ja syöttötaito voivat riittää NHL:ään saakka, mutta hänellä on kehittymistä luistelussa ja kolmen alueen pelaamisessa fyysisyyden lisäksi. Romani on kovista tehoista huolimatta enemmän projekti kuin monet muut ja tuo vaikutti hänen putoamiseen draftissa, mutta viime kaudella nähty kehitys kiekollisessa pelissä tekee hänestä kuitenkin kiinnostavan prospectin.

"Can his pace of play improve? Can he add a consistent physical element to his game? That said, NHL teams would be crazy to not select him this time around because of his rapid development curve and scoring upside. - McKeen's Otten

Romani oli monissa listoissa kolmoskierrokselle rankattu pelaaja, joten siinä mielessä putoaminen kutoskierrokselle tuli aika yllätyksenä.

#189, Parker Alcos
D, 6-3, 181, R
Edmonton Oil Kings WHL: 67, 1+14=15, 29PIM, -7

Vancouverin alueelta kotoisin oleva Alcos on melko pitkä ja hyvin liikkuva puolustava puolustaja, joka näytti kuitenkin väläyksiä kiekollisessakin pelissä menneen kauden aikana. Alcos pelasi isoja minuutteja Edmonton Oil Kingsin riveissä. Ei noussut kuitenkaan noita väläyksiä lukuun ottamatta juuri esiin kiekollisessa pelissä ja ylemmäs kehittyviltä pelaajilta vaadittaisiin sitäkin junnusarjoissa. Pitkä polku edessä vielä jos joskus aikoo nousta haastamaan NHL-paikasta.

Elite Prospects;

A tall, smooth defenceman with shutdown defensive potential and a sneaky-good puck game.

#221, Basile Sansonnens
D, 6-4, 198, L
Gotteron U20: 40, 1+2=3, 35PIM

Toinen isokokoinen puolustaja Sveitsin sarjan junnuista. Ei nouse mitenkään esiin raameja lukuun ottamatta, eikä jättänyt minulle oikein kunnollista kuvaa u18 kisoissakaan, vaikka oli peliaikojen puolesta Sveitsin kakkosparin pakki. Central Scoutingilta löytyy ainoana rankkaus noista isommista toimistoista ja Sansonnens on sielläkin vasta 131. sijalla eurooppalaisten listalla. Taitaa olla täysi arpa, jonka puhkeamista toivotaan koon puolesta.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eikös Woo kuitenkin pysy RFA:na, joten mitäs sitä hoppuilemaan?
Toki pysyy eikä mikään kiire ole. Itsestä vaan olisi fiksua jossain kohtaa organisaation "palkita" näitä omia varauksia, jotka ovat tyytyneet osaansa. Osoitettaisiin luottoa pelaajaan pidemmällä sopimuksella ja annettaisiin rauha kehittymiselle.

Toki katsotaan nyt tuleeko Woo enää organisaatiossa pelaamaan. Viime kausi oli lupaava ja Woon pitää waiverit läpäistä farmiin. Joku tiimi saattaisi jopa häntä testata miten pärjää ylhäällä. Woo on profiililtaan vähän tuollainen vanhan aikainen fyysinen pakki, joita ei ihan liikaa ole enää. Tuossakin tapauksessa pidempi sopimus saattaisi karkottaa kiinnostuneita.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Muistanko ihan väärin, mutta eikös Woo ollut jossain vaiheessa vähän putoamassa prospect-kelkasta, mutta hyvä viime kausi palautti ns. oikeille raiteille..?

Sen jälkeen kun Colliton tuli farmin valmentajaksi ja sinne alettiin tuoda kehityspuolelle lisää osaamista, Woo on oikeastaan ottanut oikean suuntaisia askelia enemmän. Hän pelasi viime kaudella varmaan parasta kiekkoaan AHL:ssa juuri ennen kuin loukkaantui loppukaudesta ja hänen puuttumisensa näkyi. Aikaisemmin Trent Cull'in aikana tekeminen tuntui olevan farmissa aika sekavaa ja Woo'kin pelasi hyökkääjänä playoffeissa.

Itse en osaa oikein nähdä riskiä Woo'n menettämisestä waivereiden kautta kuitenkaan. Tai no, tietysti teoriassa riskit ovat siinä olemassa, kuten ne ovat aina kaikilla muillakin. Mutta Woo on tällä hetkellä tuollainen organisaation kasipakki eikä tuollaiset kovin usein siirry kun lähes kaikilla on omien pakkienkin kanssa mietittävää. jopa isommat riskit näen Silovsille heitettävässä offer sheetissa, vaikka ne ovatkin harvinaisia.

Athleticin Canucks-toimituksen tekemässä prospect-rankingissa Woo ei ollut 10 parhaan joukossa. Pakeista siellä olivat Willander, Pettersson, Mynio ja McWard. Minullakin nuo olisivat olleet edellä. Toki ei tuo poista sitä, etteikö Woo pystyisi luomaan vieläkin uraa NHL:ssä ja nuo toiset taas eivät. Mutta en vaan oikein osaa nähdä Woo'ta niin kiinnostavana tapauksena, että joku seura ottaisi edes ilmaiseksi kokeiluun kun monilla on niitä tutumpia pelaajia haastamassa paikoista.

***

Näyttäisi nyt siltä, että Vancouverin ykköstargetit Guentzel ja Tanev ovat pois pöydältä, kun vapaiden agenttien markkinat tänään alkavat. En tiedä sitten onko lopulta jopa parempi näin. Markkinoilla mielenkiinto kohdistuu noihin tuleviin sopimuksiin ja niiden arvoihin nyt kun katto aloittaa taas nousemisen. Halvalla sieltä ei saa kuin täyttörooliin pelaajan, kun yhä useampi joukkue kisaa noista joilla olisi annettavaa joukkueen suuntaan.

Zadorovin kanssa Vancouver nosti kuulemma tarjousta aina viiteen miljoonaan saakka. Tuo oli itsellenikin katto (mistä kirjoitin tämän ketjun avausviestiinkin), joten hyvä etteivät alkaneet enempää nostamaan, vaikka Z monien fanien suosikiksi nousikin. Dillonista on kuulemma paljon kiinnostuneita seuroja eikä häntäkään ainakaan Dhaliwal osannut oikein nähdä Vancouverissa. Eli kolme pakkia (Tanev, Zadorov ja Dillon) taitavat olla jo pois laskuista?

Yksi ilmoilla ollut ajatus on ollut Colen paluu. Surkea Oilers-sarja häneltä, mutta pelasi sen loukkaantuneena. Kokonaisuutta katsoen Cole täytti kuitenkin paikkansa ja voisi olla lyhyen sopimuksen arvoinen. Hyökkäykseen olisi mahdollista hankkia kaksi top6-laituria, mikäli Colen kanssa saataisiin niin halpa jatko mitä voisi kuvitella. Se olisi sitten kyllä puolustuksen laadusta pois, mutta toisaalta jos vitos-kutospakin hinta alkaa viidestä miljoonasta markkinoilla (olettaen nyt, että Zadorov sellaisen sopimuksen saa), niin top4-pakin saaminen voisi olla turhankin kallista puuhaa tällä hetkellä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Pakko myöntää, että suurin osa mainituista nimistä ei kiinnostaa vaan päinvastoin olisivat sillä "vältä" -listalla. Marchessault on tuolta poikkeus samoin kuin Stamkos. Kumpikin kelpaisi paremmin kuin hyvin.

Jokseenkin "loukkaavaa", että samassa listassa vuoden takaisen Conn Smythen voittajan ja viime kauden 40+ maalin tekijän kanssa on Duclair. Duclair on tehnyt kahteen kauteen 26 maalia pelaten kolmessa eri seurassa. Uralla noin 560 peliä, mutta seuroja jo 8. Keskimäärin joukkue pysyy samana 70 matsin ajan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Pakko myöntää, että suurin osa mainituista nimistä ei kiinnostaa vaan päinvastoin olisivat sillä "vältä" -listalla. Marchessault on tuolta poikkeus samoin kuin Stamkos. Kumpikin kelpaisi paremmin kuin hyvin.


Tuo twiitti pohjautuu tälle Dhaliwalin ja Drancen jutulle:


Mutta twiitissa on pari ensin mainittua nimeä jäänyt pois ja muutenkin tuo oli vähän erilainen mitä jutussa oli.

Tuosta jutusta pari kohtaa:

Vancouver oli kiinnostunut jatkamaan DeSmithin sopimusta, mutta hän päätyy näillä näkymin markkinoille.

Kieltämättä vähän yllättäväkin uutinen sikäli, että monet kaavailevat Silovsia kakkosvahdiksi ensi kaudella. Toisaalta tuota kiinnostusta johonkin veteraaniin on selitelty sillä, että Canucks tarvitsee farmiin yhden maalivahdin (organisaatioon siis syvyyttä), kilpailua Silovsille ja joissakin arvioissa Silovs nähdään kehittyvänä maalivahtina, jolle tekisi edelleenkin hyvää päästä pelaamaan mahdollisimman paljon.

Mahdollisesti Silovsin kirittäjäksi ihannetilanne voisi olla jonkun DeSmithia vaatimattomampi kakkosvahti, joka olisi myös halvempi. Saattoi olla niin, että DeSmithille annettu tarjous ei ollut hänen viime kauden sopimuksen arvoinen ja hän haluaa testata markkinat saisiko jostain vastaavan sopimuksen millä pelasi. Uskon, että jostain joku seura tulee tarjoamaan vähän vastaavaa sopimusta millä hän viime kauden pelasi. DeSmith on kuulemma persoonana erinomainen joukkuepelaaja, joten hänessä en juuri riskejä näe.

Canucks haluaa lisätä joukkueen nopeutta kesällä.

Mikheyevin ja Laffertyn lähdöt tekivät sen, että tämä asia nousi vielä entistä isompaan rooliin. Esimerkiksi Ryan Lombardin ja Tyler Motten nimet on esillä. Noin miljoonan hinnalla joukkue olisi valmis hankkimaan jonkun syvyyteen. Aikaisemmin nelosen hankinnaksi on ollut esillä myös Brandon Duhaimen nimi.

Yksi vasemman puolen syvyyspakki.

Zadorovin ja Colen jatkoista neuvoteltiin, mutta näillä näkymin molemmat päätyvät markkinoille. Joukkue olisi ehkä kiinnostunut noin kahden miljoonan luokassa olevasta pakista. Mahdollisesti Canucks yrittää saada nyt jotain noista, joille ei tehty QO:ta ja jotka päätyvät markkinoille. Tämä saattaisi olla sellainen hankinta (parhaassa tapauksessa), jossa oikealla hankinnalla olisi mahdollisuus tehdä hyväkin löytö hintaan nähden.

Kesän tärkein hankinta on ainakin yksi top6-laituri.

Vancouverilla on ollut kiikarissa yksi kallis hankinta (Guentzel tai mahdollisesti entisen Canucks-pakin poika Sam Reinhart?) Petterssonin laitaan, mutta näillä näkymin tuollaista ei ole saatavilla. Näin ollen voi olla, että joukkue päätyy koittamaan hankkia kahta halvempaa laituria/hyökkääjää varasuunnitelmana. Esillä on ollut nimiä kuten Tyler Toffoli, Chandler Stephenson ja Jason Zucker.

Jonathan Marchessaultin, Teuvo Teräväisen tai Anthony Duclairin nimetkään eivät yllättäisi. Dhaliwal ja Drance koittivat ottaa selvää, olisiko Canucks mahdollisesti organisaation johdolle tuttujen Stamkosin (Tocchet oli entinen valmentaja) tai Skinnerin (Carolinan varaus, kun Rutherford oli siellä) perässä, mutta eivät löytäneet asioita tuon puolesta. Sama koski Tyler Bertuzzia. Asiat voivat kuitenkin muuttua markkinoilla yhdellä soitolla.

Yksi 3-5 pakki.

Vancouver oli kiinnostunut Zadorovin jälkeen Dillonista, mutta ei ollut kuitenkaan kärkiryhmässä jutun mukaan. Dillonin odotetaan matkaavan Devilsiin, Kingsiin tai Bruinsiin. Toinen pakki joka saattaisi sopia Tocchetin systeemiin on Joel Edmundson. Vancouver haluaa kasata edelleen pääosin isokokoisen puolustuksen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toinen pakki joka saattaisi sopia Tocchetin systeemiin on Joel Edmundson. Vancouver haluaa kasata edelleen pääosin isokokoisen puolustuksen.
Paljon hyviä juttuja taas @nuck viestissä, mutta poimitaan tämä mikä vähän hirvittää. Kyseessä lähes kaksi metrinen, yli satakiloinen pakki, joka ei ole kertaakaan urallaan pystynyt pelaamaan edes 70 ottelua. Loukkaantumisia on siis siunaantunut ja ikävä kyllä se näkyy nyt liikkeessä. Edmundson on tuollainen 3 millin pakki ja varmaan sitä samaa ainakin hakee nyt. Kun meillä on jo Myers säheltämässä niin ei sinne toista hidasliikkeistä tornia tarvita. Zadorov toki olisi kelvannut, kun on hivenen eri tasoa kuin Edmundson.

Itse tosiaan lähtisin hakemaan nuoruutta ja kiekon liikuttelua. Esim Brännström tai Pierre-Olivier Joseph kelpaisi hyvin. Kumpikin on 1999-syntyneitä ja korkealla varattuja. Potentiaalia on edelleen kummassakin sekä jo otteluita hyvin NHL:ssä. Vuoden sopparit heille ja ens kesänä kumpikin olisi vielä RFA.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Näyttäisi nyt siltä, että Vancouverin ykköstargetit Guentzel ja Tanev ovat pois pöydältä, kun vapaiden agenttien markkinat tänään alkavat. En tiedä sitten onko lopulta jopa parempi näin. Markkinoilla mielenkiinto kohdistuu noihin tuleviin sopimuksiin ja niiden arvoihin nyt kun katto aloittaa taas nousemisen. Halvalla sieltä ei saa kuin täyttörooliin pelaajan, kun yhä useampi joukkue kisaa noista joilla olisi annettavaa joukkueen suuntaan.

Kyllähän tässä täytyy vähän omia odotuksia toppuutella. Samalla ymmärtää hyvin, miksi UFA-hulinoilla monella GM:lla alkaa mopo keulimaan. Mahdollisuus saada huippupelaajia ilmaiseksi houkuttelee kaikkia, mutta palkkakatto ajassa se on lopun viimein se sopimus, mikä ratkaisee onko pelaajan arvo joukkueelle positiivinen vai negatiivinen. Vancouverilla on joukkueena suunta ylöspäin ja tarjolla selkeitä rooleja, mutta ei kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä. Siellä on kuitenkin lähivuosina katkolla näiden tärkeiden runkopelaajien sopimuksia, joiden jatkosopimuksien solmimista ei kannata vaarantaa kenenkään tämän kauden UFA-pelaajan tähden.

Pakko myöntää, että suurin osa mainituista nimistä ei kiinnostaa vaan päinvastoin olisivat sillä "vältä" -listalla. Marchessault on tuolta poikkeus samoin kuin Stamkos. Kumpikin kelpaisi paremmin kuin hyvin.

Olen samaa mieltä, että Marchessault ja Stamkos ovat tällä hetkellä tarjolla olevista pelaajista ne parhaat. Itse asiassa tämä on juuri se suurin huolen aihe, koska molemmat pelaajat ovat jo uran ehtoo puolella vasta Stanley cupin voittaneina. He etsivät todennäköisesti sitä uran viimeistä palkintosopimusta ja saattavat sen myös joltain joukkueelta saada. Pelaajina he ovat ehdottomasti kiinnostavia, mutta en haluaisi yli 3 vuoden tai yli 6M alkavaa sopimusta heille kummallekaan tarjota.

Toivon, että Duclairiin ei kosketa pitkällä tikullakaan ja aiemmin esiin nostamaani Bertuzzia huhuillaan Chicagoon. Nostetaan esiin myös kanadalaisissa joukkueissa viihtyvä Toffoli, jota en toivoisi hankittavan, koska mielestäni hän on liian yksipuolinen pelaaja (ainoastaan hyvä veto). Zuckerin ja Arvidssonin loukkaantumisherkkyyden vuoksi en toivoisi myös heitäkään Vancouveriin.

Canucks haluaa lisätä joukkueen nopeutta kesällä.

Yksi vasemman puolen syvyyspakki.

Kesän tärkein hankinta on ainakin yksi top6-laituri.

Yksi 3-5 pakki.

Näistä kohdista täsmälleen samaa mieltä ja tässä kun tippuu yksi kerrallaan näitä markkinoiden kuumimpia nimiä pois vaihtoehdoista, niin jäljellehän alkaa jäämään näitä nimiä, joita vähän tuossa omassa ensimmäisessä viestissä nostin esiin.

Laitetaan tähän loppuun vielä ihan puhtaita omia toiveita noihin listattuihin kohtiin lyhyillä perusteluilla.

Nopea 4. ketjun pelaaja:
1. Jordan Martinook, 2. Tyler Motte, 3. Blake Lizotte

Vähän fyysisyyttä, nopeutta ja av-osaamista, kiekollista peliä täysin unohtamatta. Kuka tahansa toisi mukavasti syvyyttä bottom 6 osastolle.

Vasemman puolen syvyyspakki:
1. Erik Brännström, 2. Mike Reilly, 3. Erik Gustafsson.

Kaikki suhteellisen kookkaita ja kiekollisia puolustajia, jotka voisivat napata paikan myös ihan pelaavasta kuusikosta, jos peli lähtee kulkemaan. Laitetaan jokerina vielä Nils Lundkvist, joka voisi omata vielä enemmänkin lunastamatonta potentiaalia, mutta pelaa oikea käsi alhaalla.

Top 6-laituri:
1. Chandler Stephenson, 2. Teuvo Teräväinen, 3. Jake Debrusk:

Nopeita, tunnollisia ja pistepotentiaalia omaavia ehkä vähän edullisempia vaihtoehtoja hyökkäykseen. Eivät ole ehkä klassisia ”top 6 laitureita”, mutta saisivat näyttöpaikkaa Petterssonin kanssa ja tarvittaessa heitä voisi liikutella top 9-roolissa käytännössä missä tahansa kentässä. Stamkos ja Marchessault kelpaavat toki myös, jos sopimus ei karkaa järjettömän suureksi ja he ehkä täyttävät paremmin tuon top 6 hyökkääjän määritelmän. Nostetaan jokerina vielä Vladimir Tarasenko, joka saattaisi olla jopa kaikkein tehokkain pelaaja hyökkäyspäähän, mutta muuten vaatii peluutukselta hieman rajatumpaa roolitusta.

Yksi 3-5 pakki:
1. Brady Skjei, 2. Brendan Dillon, 3. Matt Roy

Raamikkaita ja suhteellisen luotettavia ja pelissä mukana pysyviä puolustajia. Skjeillä olisi myös kiekollista potentiaalia, kun taas Dillon olisi enemmänkin kovaa pelaava oman pään luuta. En ole varma etsiikö Vancouver puolustajaa enemmän kummalle puolelle, mutta mikäli Myersin roolia pienennetään, niin Matt Roy olisi oivallinen vaihtoehto oikealle puolelle. Heitetään tähän vielä jokerina jo kertaalleen haudattu Nikita Zadorovin jatko, mikäli hän ei saakaan markkinoilta toivomaansa sopimusta ja siksi hyväksyisi Vancouverin tarjouksen.

Muutaman tunnin päästä mennään ja toivotaan Allvinille jäitä hattuun ja viisaita päätöksiä!
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nopea 4. ketjun pelaaja:
1. Jordan Martinook, 2. Tyler Motte, 3. Blake Lizotte
Näistä ensimmäinen kelpaa hyvin, Motteen vähän epäilyksiä ja Lizotte ei mielestäni tuo riittävästi noita alla mainittuja ominaisuuksia ainakaan fyysisyyden osalta.
Vähän fyysisyyttä, nopeutta ja av-osaamista, kiekollista peliä täysin unohtamatta. Kuka tahansa toisi mukavasti syvyyttä bottom 6 osastolle.

Vasemman puolen syvyyspakki:
1. Erik Brännström, 2. Mike Reilly, 3. Erik Gustafsson.

Kaikki suhteellisen kookkaita ja kiekollisia puolustajia, jotka voisivat napata paikan myös ihan pelaavasta kuusikosta, jos peli lähtee kulkemaan. Laitetaan jokerina vielä Nils Lundkvist, joka voisi omata vielä enemmänkin lunastamatonta potentiaalia, mutta pelaa oikea käsi alhaalla.
Brännström ei mielestäni ole kookas, mutta hyvä kiekollinen. Hän olisi omalla listalla näistä selvä ykkönen, mutta jättäisin Reillyn tai Gustafssonin hankkimatta vaikka kumpikin tehokkaan kauden pelasikin.
Top 6-laituri:
1. Chandler Stephenson, 2. Teuvo Teräväinen, 3. Jake Debrusk:

Nopeita, tunnollisia ja pistepotentiaalia omaavia ehkä vähän edullisempia vaihtoehtoja hyökkäykseen. Eivät ole ehkä klassisia ”top 6 laitureita”, mutta saisivat näyttöpaikkaa Petterssonin kanssa ja tarvittaessa heitä voisi liikutella top 9-roolissa käytännössä missä tahansa kentässä. Stamkos ja Marchessault kelpaavat toki myös, jos sopimus ei karkaa järjettömän suureksi ja he ehkä täyttävät paremmin tuon top 6 hyökkääjän määritelmän. Nostetaan jokerina vielä Vladimir Tarasenko, joka saattaisi olla jopa kaikkein tehokkain pelaaja hyökkäyspäähän, mutta muuten vaatii peluutukselta hieman rajatumpaa roolitusta.
Stephenson olisi hyvä haku, mutta epäilyksiä herättää sekä Teräväinen että DeBrusk. Stamkos ja Marchessault olisivat mahtavia vaikka pienellä riskillä sopimuksen pituuden osalta.

Yksi 3-5 pakki:
1. Brady Skjei, 2. Brendan Dillon, 3. Matt Roy

Raamikkaita ja suhteellisen luotettavia ja pelissä mukana pysyviä puolustajia. Skjeillä olisi myös kiekollista potentiaalia, kun taas Dillon olisi enemmänkin kovaa pelaava oman pään luuta. En ole varma etsiikö Vancouver puolustajaa enemmän kummalle puolelle, mutta mikäli Myersin roolia pienennetään, niin Matt Roy olisi oivallinen vaihtoehto oikealle puolelle. Heitetään tähän vielä jokerina jo kertaalleen haudattu Nikita Zadorovin jatko, mikäli hän ei saakaan markkinoilta toivomaansa sopimusta ja siksi hyväksyisi Vancouverin tarjouksen.
Tämä viimeinen on hivenen sekalainen seurakunta. Skjei tulisi enemmän kiekolliseen rooliin, kun Dillon sitten puolustavaan. Jos pitäisi valita niin ennemmin kiekollinen nuori pakki (Brännström, POJ) ja sitten oman pään pakki toiseksi tyyliin Dillon. Matt Roy on mielenkiintoinen pelaaja, mutta en tiedä miten sopisi. Muita mielenkiintoisia nimiä olisi esim Urho Vaakanainen ja Sean Walker. Miksei myös Jani Hakanpää mikäli pystyisi vielä vuoden tai kaksi pelaamaan.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Muita mielenkiintoisia nimiä olisi esim Urho Vaakanainen ja Sean Walker. Miksei myös Jani Hakanpää mikäli pystyisi vielä vuoden tai kaksi pelaamaan.

Tämä kohta osui itsellä silmiin. Onko Hakanpäällä siis niin paha tilanne jonkun loukkaantumisen kanssa, että saattaa olla ainakin (NHL)-ura taputeltu jo tänä kesänä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös