Mainos

Vancouver Canucks 2024–2025

  • 60 156
  • 320

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään tänne prospectilistojen keskelle pari hiljattain tullutta artikkelia maksumuurin takaa Athleticista.

Ensin Athleticin Dom Luszczyszynin juttu NHL-organisaatioiden sopimustilanteesta:


Dom Luszczyszyn kävi tuolla läpi jokaisen joukkueen jokaisen sopimuksen ja pyrki ottamaan omalla mallillaan huomioon paitsi nykytason, mutta myös sopimuksen keston ja katon ennakoidun nousun. Domin ennuste ennustaa esimerkiksi kahdeksan vuotisen sopimuksen aikana katon nousevan sopimukseen nähden 3,5 prosenttia joka vuosi, joten tuo malli suosii pääosin nuoria pelaajia, joilla on pitkät ja nykyiseen tasoon edulliset sopimukset.

Vancouver oli tuolla organisaatioiden vertailussa NHL:n viides (edellä Florida, Edmonton, Colorado ja Carolina) ja Domin mukaan sijoitus olisi korkeampikin ilman edellisen seurajohdon järjestämää kuollutta painoa sopimuksissa. Nyt kun siellä on ostettu ulos OEL:n sopimus (mikä tuolla oli aikaisemmin D-), Vancouverilla on toiseksi eniten tuota painoa. Kuitenkin noita Benningin surkeita sopimuksia on poistettu riveistä ja tämä näkyy nyt tuollakin. Sijoitus on organisaatioiden vertailussa noussut noilta huonoilta sijoilta ensimmäistä kertaa kärkipaikoille.

Vancouverin kaikki tämän kesän kuusi UFA-sopimusta ovat tuon mallin mukaan arvokkaita ja kun noita vertaa vuosittaiseen "surplus-arvoon", niin Daniel Sprongilla tuo on 2, Jake DeBruskilla 1,6, Danton Heinenilla 1,2, Vincent Desharnaisilla 0,4, Derek Forbortilla 0,2 ja Kiefer Sherwoodilla 0,1 miljoonaa. Joukkueen tekemistä jatkosopimuksista Elias Petterssonin (0,8), Vasili Podkolzinin (0,4) ja Teddy Bluegerin (0,1) sopimukset ovat plusmerkkisiä. Filip Hronekin ja Dakota Joshuan sopimukset puolestaan juuri linjassa arvoon. Vain Tyler Myersin sopimus on 1,1 miljoonaa negatiivinen, mikä ei tavallaan tule yllätyksenä siinä roolissa.

Takavuosina Benningin hankinnoista esimerkiksi OEL:n sopimus oli heti tulohetkellä D- tuossa mallissa. Benning paikkasi tuolloin kaksi tekemäänsä D+ sopimusta (Loui Eriksson ja Jay Beagle) tuolla D- sopimuksella maksamalla top10 varauksen välirahana. Sanottakoon kuitenkin tuosta mallista, että minään virallisena totuutena tuota mallia ei kannata pitää ja pelaajien arvo joukkueille on muutakin kuin numeroita, mutta antaa se kuitenkin mielestäni suuntaviivoja organisaation tekemisestä.

***

Sitten Athleticin toimittajien Jesse Grangerin, Sean McIndoen ja Scott Wheelerin maalivahtien rankkaus. Granger arvioi maalivahtien nykytason/tilanteen, McIndoe arvioi sopimustilanteen ja Wheeler ennakoi tulevaisuutta tuolla. Vancouver oli organisaatioiden kesken kuudes.


Athleticin maalivahtien asiantuntija Granger pisti Vancouverin organisaatioiden kesken seitsemänneksi ja sanoi, että ilman Demkon loukkaantumisia Canucks olisi korkeammallakin. Hän nosti esiin omassa kohdassaan Vancouverin maalivahtivalmentajan Ian Clarkin, jota monin paikoin pidetään alansa parhaimpiin kuuluvana ja Clarkin koulun käyneiden maalivahtien ansiolistakin on kattava.

McIndoe rankkasi Vancouverin jopa ykköseksi. Hän totesi, että Demkon viiden miljoonan sopimus on tasoon nähden vahvassa arvossa ja sitä toivoisi, että sopimus olisi pidempikin kuin jäljellä oleva kaksi vuotta. Silovsin tehtyä vain lähelle minimiä olevan sopimuksen, Canucksin maalivahtiosastolla on laatua kokonaisuutena halpaan hintaan.

Wheeler rankkasi Vancouverin maalivahtien tulevaisuuden 25. sijalle ja pitää vähän ihmetellä tuota sijaa. Toisaalta Wheeler ei noita näkemyksiään kovin helpolla tunnu muuttavan ja kun hän rankkasi Silovsin Vancouverinkin prospecteissa 14. sijalle (edellä oli mm. Connor Lockhart, jolle ei tehty edes sopimusta), eipä tuo sinällään yllätä. Kuitenkin aika harvassa ovat ne nuoret maalivahdit, jotka ovat kovissa paikoissa (aikuisten MM-kisat ja NHL:n playoffit) pelanneet samalla tasolla ollen samalla AHL-joukkueensa arvokkain pelaaja pitkän kauden aikana. Demkokin pystyy ikänsä puolesta pelaamaan vielä hyvällä tasolla kauan, joten itse en kyllä näe tuota kokonaisuutta NHL:n pohjilla kun ottaa vielä huomioon Clarkin (ja farmissa Marko Toreniuksen) osaamisen taustalla.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn prospectilista jatkuu ja nyt on päästy jo top5-ryhmään. Viidentenä listalla on osana Horvatin kauppaa Vancouveriin tullut Aatu Räty.

5. Aatu Räty


Räty pelasi menneellä kaudella Abbotsfordissa 72 peliä ja sijoittui sisäisen pistepörssin kolmanneksi 52 pisteellä. Hän oli koko AHL:n tasolla viidenneksi eniten pisteitä tehnyt alle 22-vuotias pelaaja. AHL:n playoffeissa Räty teki neljä pistettä kuuteen peliin. Rädyn pelin hyötyä joukkueelle ei näe suoraan pisteistä, vaan pelaajana Räty on etenkin ikäisekseen tunnollinen kahden suunnan pelaaja ja farmitasolla pätevä aloittaja.

Räty kehittyi viime kauden aikana laukauksessa ja luistelussa ja kautta voi kokonaisuutena pitää vähän epätasaisena mutta kokonaisuutena onnistuneena. Räty pelasi kaikkia tilanteita ja häntä peluutettiin sekä keskellä, että laidalla. Tulevaisuuden kysymykseksi nousee se, onko hänestä luomaan sentterinä uraa ylempänä. Laidalla pisteitä tuntui tulevan paremmin ja luistelu vaatisi vielä lisää töitä kantaakseen keskellä, mutta toisaalta Räty on asenteeltaan tunnollinen kahden suunnan pelaaja ja hänen paras yksittäinen ominaisuutensa on pelin rakennuksen puolella.

Rädylle ensi kausi avaa helpomman reitin pelaamaan keskellä, kun Sheldon Dries lähti joukkueesta. Voisi kuvitella, että valmentajaksi tullut entinen erinomainen kahden suunnan NHL-sentteri Manny Malhotra kykenee omalta osaltaan auttamaan suomalaista uralla eteenpäin (kehitysvalmentajista Henrik Sedin tulee olemaan toinen, joka tekee töitä lähellä). Varmasti Malhotra tulee tiettyihin sentteripelin asioihin (esimerkiksi aloitukset) tuomaan omaa pitkän kokemuksen apua. Hall näkee Rädyn katoksi kakkosketjun NHL-hyökkääjän ja heikoimmillaankin Hall uskoo Rädystä kehittyvän NHL-hyökkääjän syvyyteen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn prospectilistan nelosena on Elias Petterssonin nimi. Tässä tapauksessa kyse on pakista ja tämä Elias Pettersson oli kesällä '22 Canucksin kolmoskierroksen varaus.

4. Elias Pettersson


Kun Canucks varasi Petterssonin, monissa paikoissa naureskeltiin vuoron käyttöä pelaajaan vain saman nimen vuoksi. Petterssonin draftin jälkeistä uraa tarkastellen kyse oli kuitenkin muusta kuin nimestä. Varauksen jälkeen suora hyppy SHL:ään lähes koko kaudeksi, viime kaudella isompaa roolia kotiseurassaan Allsvenskanissa Västeråsissa ja siinä välissä kahdet hyvät nuorten MM-kisat.

Västeråsissa hänen tekemät kolme maalia ja 14 pistettä olivat kolmanneksi eniten Allsvenskanin alle 21 vuotiaiden kohdalla. Eikä Pettersson ole tunnettu pisteiden tekemisestä eikä pelannut joukkueessaan myöskään ylivoimaa. Pettersson on isokokoinen (192cm/95kg), fyysisessä pelissä viihtyvä ja hyvin luisteleva puolustaja, joka toki osaa viedä peliä ylöspäinkin, mutta ei ole mikään tulevaisuuden ylivoimapakki. Hänen tavaramerkiksi ovat tulleet kovat taklaukset ja hän ehti niitä esitellä lyhyellä jaksollaan kauden lopussa myös AHL:ssa.

Hall näkee Petterssonin katoksi kakkosparin pakin ja lattiaksi NHL-joukkueen seiskapakin. Ensi kauden hän tulee luultavasti pelaamaan Abbotsfordissa, mutta sitä seuraavalla kaudella en yllättyisi jos hän ottaisi kolmosparista vasemman pakin paikan. Pettersson saattaa nousta pelityylillään nyt kuitenkin ensin ensi kaudella jo Abbotsfordin kannattajien suosikkien joukkoon. Tietyt ennusmerkit viime kauden lopulta ainakin olivat tuohon lupauksia herättäviä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn prospectilistassa on päästy jo mitalisijoille. Listan kolmantena on mitä luultavimmin viimeistä kertaa Arturs Silovsin nimi. Silovs oli Vancouverin maalivahtivalmentajan Ian Clarkin toive kesän draftissa, jota Clark ja Marko Torenius ovat tuon jälkeen hienosti vieneet eteenpäin. Ensi kaudella on paikka ottaa Demkon takaa kakkosvahdin rooli.

3. Arturs Silovs


Silovs nousi kansainvälisen ison kiekkoa seuraavan massan tietoisuuteen ensimmäistä kertaa kevään 2023 MM-kisoissa, joissa hän johdatti Latvian historian ensimmäiseen mitaliin arvokisoista. Silovs torjui kiekkoja kisoissa 95,2% prosentin lukemilla ja päästi omaan päähän keskimäärin 1,22 maalia pelissä. Hänet valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi hienon turnauksen jälkeen, jossa kokematon maalivahti ei hermoillut kovassakaan paineessa. Ennen kisoja Silovsin kyvyt tiedettiin kyllä jo Vancouverin leirissä hyvin, mistä osoituksena kauden jälkeen tuli mm. valinta Abbotsfordin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Viime kaudella Silovsin piti olla selvä ykkösvahti Abbotsfordissa, mutta kauden matkalle mahtui myös kuoppia ja hieman vanhemman Nikita Tolopilon hyvät pelit Abbotsfordissa tasasivat maalivahtivalintaa. Kauden lopulla kahden pelaavan Vancouverin maalivahdin Demkon ja DeSmithin molempien loukkaannuttua playoffeissa, Silovs sai näyttöpaikan. Eikä hän tuottanut taaskaan pettymystä kovassa paikassa. Playoffeissa hän nollasi Nashvillen ratkaisevassa kuudennessa pelissä (1-0 voitto pelistä) ja pelasi vahvan sarjan myös Edmontonia vastaan, vaikka Vancouver sarjan seitsemässä pelissä hävisikin.

Silovs on atleettinen ja henkisesti vahva maalivahti. Hän pelaa harvoin huonoa peliä tai päästää helppoa maalia, mutta silloin kuin tuollainen hetki tulee, Silovs kykenee nopeasti nollaamaan tilanteen. Silovsin heikkous ainakin tällä hetkellä on kiekkojen hakemisessa kauempaa tulevissa tilanteissa. Playoffeissa Edmonton oppi laukomaan kauempaa ja se tuotti vähän tulostakin lopulta. Kokonaisuutena Silovs on mennyt kuitenkin hienosti eteenpäin ja vaikuttaa tällä hetkellä joko tulevaisuuden aloittavalta maalivahdilta tai hyvältä pitkää uraa luovalta kakkosvahdilta. Hänen vahvuutensa peittoavat helposti heikkoudet ja kehitys on nousujohteista.

Pieni kysymys hänen ensi kauden paikkaan tulee waiver-vapauden kautta. Vaikka ennakkoon Silovsia pidetään organisaation selkeänä kakkosvahtina, hänet voi laittaa ja nostaa farmista ilman kulkemista waivereiden kautta. Tämä puolestaan voi avata mahdollisuuksia esimerkiksi Vegasista tulleelle Jiri Pateralle. Vancouver pyrkii varmaan saamaan lisäksi Silovsille edelleen mahdollisimman paljon pelejä, joita farmissa tulisi helpommin. Kaksi vuotisen sopimuksen tehnyt maalivahti nähdään ensi kaudella kuitenkin todennäköisesti viime kautta enemmän NHL:n puolella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn prospectilistalla toisena on Tom Willanderin nimi. Willander oli Vancouverin ensimmäisen kierroksen varaus (11. varaus) viime kesän draftissa ja siirtyi Bostonin yliopistoon heti varauksen jälkeen. Kauteen mahtui myös nuorten MM-kisat, joista tuli hopeaa. Willander on Canucksin korkein pakkivaraus sitten kesän 2018 ja Quinn Hughesin.

2. Tom Willander

Willander valitsi ruotsalaispelaajalle harvinaisen reitin siirtyessään pois tutuista ja monin paikoin hyväksi havaitusta SHL/Allsvenskan -kehityspolusta Bostonin yliopistoon. Uutta ympärillä oli oikeastaan kaikki pelilliset asiat ja mm. aikaa tehdä ratkaisuja oli aikaisempaa selvästi vähemmän. Willanderin kautta yliopistossa voi kuitenkin pitää onnistuneena.

Vaikka Montrealin varaama lahjakas hyökkäävä pakki Lane Hutson vei Bostonissa kaikki parhaat hyökkäyspään mahdollisuudet ykkösylivoimasta alkaen, Willanderin 25 pistettä 38 pelistä olivat tulokkaaksi ihan hyvät lukemat. Willander pelasi noin 20 minuuttia pelissä ollen joukkueensa top4-pakki ja vastuuta kertyi alivoimilla sekä kakkosylivoimassa. Tehopörssi on tilastona kyseenalainen mittari, mutta Willanderille tuli +28 lukema, mikä oli Bostonin yliopiston paras lukema. Kauden jälkeen Willander valittiin Hockey Eastin toiseen tähdistöön.

Kauteen mahtui myös nuorten MM-kisat, joissa Willander oli Ruotsille arvokas ja monikäyttöinen puolustaja. Hän oli erinomainen puolustamaan vastahyökkäyksiä ja pelasi kulmissa kovaa näyttäen kisoissa parhaita puoliaan kiekkoilijana juuri liikkeen ja kamppailupelaamisen kautta. Harmittavasti finaalissa tehtiin kuitenkin ensimmäinen maali omaan päähän hänen ollessa jäällä. Seuraavat nuorten MM-kisat ovat Willanderille vasta ne oman ikäluokan pääkisat. Nuorten MM-kisoissakin tuo tehopörssi nousi oikeuksiinsa +9 lukemalla, mikä oli kisojen kolmanneksi paras tilasto.

Willander on oikean puolen pakki, joka on erinomainen liikkumaan neljään suuntaan. Hänellä on hyvä aggressiivinen tahtotila kamppailupelaamiseen ja kykenee pitämään välit hyökkääjiin pieninä vahvan liikkeen ansiosta. Kiekolliseen pelaamiseen tarvitaan kuitenkin lisää. Hän ei ole missään nimessä huono kiekolla, mutta varausnumeroon nähden tuon puolen kehityksen toivoisi menevän vielä vähän eteenpäin. Toivottavasti ensi kaudella hän saa suuremman vastuun kiekolliseen pelaamiseen Hutsonin poistuttua isompiin valoihin ja tuo auttaisi kehityksessä.

Willander on prospectina aika varma tapaus NHL-pakiksi tuon erinomaisen liikkeen ja kamppailutahdon kautta. Jos hän saisi vähän lisää kiekolliseen peliinsä, hän nousisi lisää koko NHL:n prospectikartoilla. Hänellä on mahdollisuus luoda joka tapauksessa uraa Hughesin parina NHL:ssä vielä tulevaisuudessa. Siinä ei samassa parissa loppuisi ainakaan jalat ihan ensimmäisenä. Hall pitää Willanderin lattiaakin korkeana ja näkee hänet pelaamassa kehityksen jäädessä toivotustakin Vancouverin paidassa NHL:ssä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tocchet nimettiin yhdeksi Kanadan valmentajista ensi kauden aikana pelattavaan 4 Nations turnaukseen:





Tocchet tulee toimimaan Kanadan joukkueessa yhden apuvalmentajan tehtävissä. Päävalmentajana tuossa Kanadan joukkueessa on Tampa Bayn John Cooper. Muut Kanadan apuvalmentajat Tocchetin lisäksi ovat Vegasin Bruce Cassidy ja Dallasin Peter DeBoer sekä Misha Donskov (Donskov on toiminut niin Cassidyn kuin DeBoerin apuvalmentajana kahden viime kauden aikana). Turnaus pelataan helmikuun puolen välin molemmin puolin Montrealissa, Quebecissa ja Bostonissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn prospectilista on tullut päätökseen eli sinne ykkössijalle saakka. Ykkösenä on odotetusti Jonathan Lekkerimäki, joka pääsi olemaan terveenä viime kaudella ja pelasi erinomaisen kauden joka paikassa missä kiekkoili. Kauden aikana pääosa peleistä tuli SHL:ssa, mutta pelejä tuli myös nuorten MM-kisoissa ja AHL:ssa.

1. Jonathan Lekkerimäki


Varauksen jälkeisellä kaudella kolmesta eri loukkaantumisesta (mm. pitkään kestänyt mononukleoosi) kärsinyt Lekkerimäki oli kaukana omasta potentiaalistaan. Tuon kauden lopussa nähtiin kuitenkin jo erinomaiset playoffit SHL:aan noususta ja tuo lentokeli jatkui sitten menneellä kaudella. Örebron hyökkääjästä tuli yksi sarjan pelätyimmistä hyökkääjistä. Lekkerimäki voitti 19 vuotiaana Örebron maalipörssin ja hänet valittiin joukkueensa arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Nuorten tasolla Lekkerimäki edusti Ruotsia kolmannen ja viimeisen kerran nuorten MM-kisoissa ja jakoi kisoissa maalipörssin voiton seitsemällä maalilla. Pisteissä Lekkerimäki oli turnauksen kolmas. Kisoista tuli hopeaa ja Lekkerimäki valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi ensimmäisenä Vancouverin prospectina. Lekkerimäelle tuli siis harvinainen "tupla-MVP" kun ottaa huomioon tuon, että pelasi pääosan kaudesta aikuisten sarjassa.

Kausi päättyi AHL:ssa, jossa hän oli näkyvästi esillä, vaikka onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa vasta viidennessä pelissään. Lekkerimäki kisasi myös paikasta Ruotsin MM-joukkueeseen, mutta Ruotsi sai sinne lopulta useita NHL-pelaajia pelaamaan Lekkerimäen roolia ja häntä ei kisoihin lopulta valittu. Lekkerimäen tilastot kaudelta olivat hienot, mutta ehkä parasta oli hänen kokonaisvaltaisen pelaamisen meneminen eteenpäin.

Lekkerimäellä on erinomainen laukaus jota hän ei aristele käyttää. Hän pystyi viime kauden aikana parantamaan etenkin liikettä ja pelaamista ahtaissa tiloissa sekä kaksinkamppailuissa. Tuo hyvä suunta antaa rohkaisevia merkkejä tulevaisuuteenkin, kun asioita näytetään tehtävän oikein. Fyysisesti Lekkerimäellä on edelleen töitä edessä, mutta aikaakin on paljon. Hän täytti vasta viikko sitten 20 vuotta kun oli toissa kesänä oman draftinsa yksi nuorimmista pelaajista.

Lekkerimäen viime kauden meriittilista on komeaa luettavaa:

- SHL:n paras junioripelaaja (Elite Prospect Award)
- SHL:n eniten maaleja ja pisteitä junioripelaajalta
- Örebron arvokkain pelaaja
- Ruotsin junioreiden vuoden pelaaja
- U20 MM-kisojen ykköstähdistö
- U20 MM-kisojen arvokkain pelaaja
- U20 hopeaa

Lekkerimäki Canucks.comin haastattelussa;

There’s still work to be done and weight needed, but the progress taken this season was paramount. One-on-one battles on the boards and play around the net. I want to find areas that I can shoot as soon as I get the puck, so I think I need to move my feet to get to those areas. I want to be stronger without the puck and stronger defensively. I’ll be taking away the body more and more.

Lekkerimäki tulee luultavasti pelaamaan ensi kauden Abbotsfordissa. Manageri Allvin sanoi jo nuorten MM-kisoissa tuon olevan suunnitelmana ja hän on rakentanut joukkuettakin siihen tyyliin, että ilman isoa loukkaantumissumaa farmi on luultavasti pelipaikkana. Tuo on luultavasti vain hyvä asia pidemmän päälle. Farmissa olisi sitten toivottavaa tuloksen tekeminen kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja ylivoimilla. Toivottavasti sitten ensi kauden jälkeen Lekkerimäki ottaa paikkaa jo NHL:stä, jossa hänen kova laukauksensa voisi toimia hyvin Petterssonin kanssa pelatessa.

Näin ollen Canucks Armyn prospectilista on seuraava:

1. Lekkerimäki
2. Willander
3. Silovs
4. Pettersson
5. Räty
6. Bains
7. Kudryavtsev
8. Mynio
9. Fernström
10. Romani
11. Alriksson
12. Patterson
13. Sasson
14. McWard
15. Bloom
16. Klimovich
17. Mueller
18. Koskenvuo
19. Woo
20. Tolopilo
 

drazzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Huudellaan vieraisiin pöytiin mutta kyllähän tuo Canucksin tulevaisuus näyttää prospectienkin puolesta todella hyvältä, varsinkin kärjen osalta. Silovs vakuutti ainakin itseni kevään peleissä, teillä tulee olemaan todella kova tandemi. Kateeksi käy :D

Kun miettii miten canucks pelasi mennellä kaudella ja taustalta on tulossa kuitenkin erittäin hyviä palasia niin valoisalta näyttää jo lähitulevaisuudessakin. Tocchet sai joukkueesta kaiken irti mutta onko hän se joka vie päätyyn asti on ainoa mitä mietin. Viime runkosarja oli vähintäänkin vakuuttava ja playoffit edmonton sarjankin mutta mietin että mitä siinä jäi lopulta piippuun?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kun miettii miten canucks pelasi mennellä kaudella ja taustalta on tulossa kuitenkin erittäin hyviä palasia niin valoisalta näyttää jo lähitulevaisuudessakin. Tocchet sai joukkueesta kaiken irti mutta onko hän se joka vie päätyyn asti on ainoa mitä mietin. Viime runkosarja oli vähintäänkin vakuuttava ja playoffit edmonton sarjankin mutta mietin että mitä siinä jäi lopulta piippuun?

Vaikea sanoa. Playoffeissa moni asia on pienestä kiinni ja vastustajat kovia. Nyt olin jo lähes "varma", että viidennen pelin voiton jälkeen ja ottelusarjan ollessa 3-2, Vancouver hoitaisi homman kotiin. Ei hoitanut sitten kuitenkaan ja Canucks jäi yhden voiton päähän Läntisen konferenssin finaalista. Mutta eipä tuota tarvitse joukkueen hävetä kuitenkaan. Minulle viime kauden mestaruus oli jo se Nashville-sarjan voitto.

Edmonton oli paperilla vähän kovempi (pidempään tehty asioita oikeaan suuntaan, kun Vancouverissa on purettu edellisen managerin rakennelmia) ja kokeneempi kevään peleistä. Monelle Vancouverin pelaajalle ne pelit olivat ensimmäiset playoffit NHL:ssä ja uskon siihen, että sitä kokemusta pitää vaan saada alle laajemmin ennen kuin on valmiimpi haastamaan.

Pitää muistaa, että viime kaudella Vancouverilla meni moni asia oikein runkosarjassa. Ainoastaan Demkon hieman pidempi loukkaantuminen näkyi vähän, kenties Petterssoninkin polvivamma. Laukausprosentti oli myös koko kauden korkea (toki niitä maalinteon tukitoimiakin tehtiin paremmin kuin ennen). Joka tapauksessa tuollaista runkosarjaa on vaikea toistaa. Paperilla Canucks on kuitenkin mielestäni tehnyt jälleen hyviä liikkeitä ja Allvinin tietäen, nuo liikkeet tuskin jäävät tähän.

Ehkä joukkue oli viime kaudella vähän jopa liikaakin valmennuksen talutushihnassa? Sinänsä onhan tuo hyvä merkki, jos sitä vertaa siihen Ethan Bearin kuvailemaan kaaokseen, mikä joukkueessa vallitsi kuulemma sillon kun Bear tuli Vancouveriin. Mutta ehkä sillä vähän pistettiin joukkuetta myös kahleisiin luovuuden suhteen? Selvästi hyvät välit pelaajilla ja valmentajilla on ja Tocchetin oven tiedetään olevan aina auki, mutta mentiinkö tuossa omaan peliin uskomisessa jopa liian pitkälle?

Ainakin Tocchet puhui Athleticilla antavansa pelaajille ensi kaudella entistä enemmän vapauksia;


We want to give the guys a little bit more rope. Then there’s the question, are we mature enough to handle it? Our team has bought into this stuff, so I want to freshen up the ideas that I give them. I think if we do that, we’re going to get a bit more creative as a team. So I have to give them a bit more rope and a bit more freshness. That’s something I’ve got to do.

Tuossa jutussa Tocchet miettii muutenkin miten voisi itse kehittyä valmentajana. Hän ei ole tyytyväinen viime kauteen kuitenkaan ja jos kerran vaatii pelaajiltaan paljon, niin tietää ettei voi itse jäädä lepäilemään. Saa nähdä sitten miten ne muutokset käytännössä tulevat näkymään. Joukkueessa on nyt ainakin aito tekemisen tunne päällä eikä esimerkiksi yhteishenki ole pitkään aikaan vaikuttanut tuolta. Jos pääsisi playoffeihin, niin siellä joukkue on sitten vähän kokeneempi ja toivottavasti myös vähän parempi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Canucks-toimitus kävi läpi seitsemän paikkaa, missä on eniten kilpailua ja kysymyksiä harjoitusleirillä.


Tuo juttu lähtee siitä ajatuksesta, että kokoonpanon runko on seuraava:

? - Miller - Boeser
DeBrusk - Pettersson - ?
Joshua - ? - Garland
? - Blueger - ?

Hughes - ?
Soucy - Myers
Forbort - Desharnais

Demko
?

Suurimmat kysymykset:

1. Kakkosketjun oikea laita

DeBrusk - Pettersson - ?

Suosikki: Nils Höglander
Haastajat: Daniel Sprong, Kiefer Sherwood
Musta hevonen: Jonathan Lekkerimäki

Leirin suurin kysymys liittyy Petterssonin ympärille, sillä viime kauden loppu ja playoffit eivät olleet häneltä lähellekään parasta peliä (ainakin osin mahdollisesti polven vuoksi?) ja nyt hänellä on uusi 11.6 miljoonan taalan sopimus, mikä tuo lisää painetta. Vancouverissa toivotaan DeBruskin kykenevän antamaan Petterssonin ketjulle enemmän, mitä Mikheyev ja Kuzmenko antoivat viime kaudella. Ensimmäinen teki 50 viimeiseen peliin yhden maalin (minkä lisäksi jäi playoffeissa maaleitta) ja jälkimmäiselle tuli katsomo tutuksi ennen kauppaa Calgaryyn.

Höglander oli peliaikaan nähden viime kaudella NHL:n kolmanneksi paras maalintekijä 5v5 pelissä NHL:n vakihyökkääjistä 24 maalilla. Hän pelasi Petterssonin kanssa viime kaudella noin 360 minuuttia 5v5 peliä ja kaksikon aikana maalit tulivat kotiin 5v5 pelissä 23-13 maaliolettaman ollessa noin 60% luokkaa. Kuitenkaan Nils ei noussut missään vaiheessa Tocchetin luottopelaajien joukkoon kahden suunnan pelinsä vuoksi ja oli playoffeissa terveenä katsomossa. Vaikka Nils teki selvän stepin ylöspäin Tocchetin aikana, playoffit näyttivät luottopulan olemassa oloa.

Sprong voisi tuoda myös puolustuspelin puutteista huolimatta maalintekijän ketjuun ja Sherwood puolestaan kahden suunnan pelaamista ja fyysisyyttä, mutta ei varmaan Höglanderin tai Sprongin kaltaista tulosta. Lekkerimäkeä itse odottelen ketjun kolmanneksi lenkiksi tulevaisuudessa, mutta ehkä en kuitenkaan vielä. Ainakin Allvinin mukaan nuorelle ruotsalaiselle suunnitellaan paikkaa vielä Abbotsfordissa. Höglanderin ja Sprongin väliltä lienee se valinta tuohon ja leiri näyttää sitten paremmin, kumman peli sopii paremmin yhteen tuohon ketjuun.

Ykkösparin oikean puolen pakki

Hughes - ?

Vahva suosikki: Filip Hronek
Musta hevonen: Vincent Desharnais, Cole McWard

Aika helppo ja luonteva reitti olisi mennä samalla parilla, mikä oli viime kaudella yksi NHL:n parhaista eli Hronek jatkaisi tuossa paikassa. Hronek oli peliajoissa joukkueen kakkonen Hughesin jälkeen ja pelasi noin viisi minuuttia enemmän peliä kohden kuin kolmonen, joten tuota paria kuormitettiin etenkin tärkeillä hetkillä paljon. Nyt spekulaatioissa on ollut kuitenkin myös se vaihtoehto, että saisiko joukkue kokonaisuudessa enemmän irti mikäli Hronek kantaisi Hughesin takana kakkoskuormassa omaa pariaan.

Soucyn ja Myersin saadessa luultavasti jälleen isoina pakkeina vastaan paljon oman pään tilanteita ja vastustajien nollaamista, oikean puolen pakeista lähinnä Desharnais voisi ehkä tulla kysymykseen tuon parin oikean puolen pakkina. Tuo on luultavasti liikaa vaadittu Desharnaisilta, joka pelasi viime kaudella Edmontonissa peliä kohden vain noin 16 minuutin aikoja. Myöskään McWardia on vaikea nähdä tuossa, vaikka viime syksynä leirillä siinä kokeiltiinkin. Luultavasti siis Hronek saa jatkaa Hughesin parina.

Ykkösketjun vasen laita

? - Miller - Boeser

Suosikki: Danton Heinen
Haastajat: Kiefer Sherwood, Pius Suter, Nils Höglander
Musta hevonen: Phil Di Giuseppe

Vancouver ei tarvitse mahdottomia Millerin ja Boeserin ketjun kolmannelta lenkiltä. Viime kaudella Pius Suter pelasi tuossa paikassa noin 200 minuuttia 5v5 peliä ja maalit tulivat noiden aikana kotiin hienosti 16-4 lukemilla maaliolettaman ollessa nin 67% tasoa. Tuo ketju voidaan siis nähdä hyvin jatkossakin. Kuitenkin Vancouverin tiedetään hakevan laatua keskelle ja Suter on vahvoilla sentteriksi. Di Giuseppe oli toinen laituri, jota tuossa paikassa etenkin viime kauden alkuun käytettiin, mutta ei ehkä kuitenkaan mikään pysyvämpi ratkaisu.

Pelillisesti ketju kaipaisi luotettavaa kahden suunnan laituria, jolta onnistuisi karvaaminen ja pystyisi kuitenkin samalla tuomaan vähän hyökkäyspäähänkin. Ketju pelasi viime kaudella niin vaativia minuutteja, että tuo kahden suunnan peli korostuu tuossa paikassa. Heinen pelasi viime kaudella Bostonissa Pastrnakin kanssa yli 250 minuuttia 5v5 peliä ihan hyvillä lukemilla, joten hän on näyttänyt kykenevänsä olemaan tuollaisen top6-ketjun täydentävä laituri.

Sherwood on tännekin ehdolla ja tuotakin saatetaan kokeilla. Sherwood toisi tähänkin ketjuun fyysistä kahden suunnan peliä, eikä hän ole ihan kädetönkään tekemään tulosta. Suter on edelleen vahvoilla myös tänne ja kenties Höglander'kin, joskin tuo voi olla vähän hankala nähdä Nilsin kahden suunnan pelaamisen puutteiden vuoksi. Omissa papereissani Heinen ja Suter ovat ketjuun lähimpinä vaihtoehtoina.

Kolmosketjun sentteri

Joshua - ? - Garland

Suosikki A: Pius Suter
Suosikki B: Teddy Blueger

Tuon viime kaudella erinomaisesti toimineen kolmosketjun sentteriksi ovat ehdolla viime kaudella ketjussa nähdyt Suter ja Blueger. Molemmat toimivat tuossa ketjussa viime kaudella hyvin, vaikka Lindholm veikin lopulta paikan Bluegerilta Suterin pelatessa Millerin ketjun laiturina. Suter on ollut noista kahdesta vähän tehokkaampi urallaan ja lähtee Athleticin toimituksen mukaan sitä kautta suosikkina. Toisaalta Bluegerilla on tuossa ketjussa enemmän kokemusta ja viime kaudella tuo ketju toimi erinomaisesti Bluegerilla.





Kakkosmaalivahti

Demko
?

Suosikki: Arturs Silovs
Haastaja: Jiri Patera

Silovs lähtee nyt tuohon paikkaan ensimmäistä kertaa suosikkina. Hän on Vancouverin maalivahtivalmentaja Ian Clarkin projekti ja suosikki aina varauksestaan saakka (Silovs oli Clarkin haku jo draftissa) ja viime kaudella hän sai Vancouverin muunkin valmennuksen luoton playoffien peleillään. Siinä mielessä tuntuu aika varmalta, että Silovs kantaisi tuota kakkosvahdin roolia. Toisaalta Silovsille tekee vielä hyvää päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja mikäli viime kauden peluutuksesta ei olla opittu mitään, Demko pelaa jälleen paljon.

Demko on kärsinyt nyt loukkaantumisista kolmen viime kauden aikana, joten jos noihin ennusmerkkeihin mennään, Silovs saattaa olla jossain kohtaa kautta ykkösenä ja Patera kakkosena. Mutta toivottavasti näin ei kuitenkaan kävisi tällä kertaa. Silovs lähtee tuohon kakkosvahdin rooliin nyt siis kuitenkin suosikkina muutamankin eri asian vuoksi joista pienin ei ole asema valmennuksen silmissä ennakkoon.

Nelosketjun laiturit

? - Blueger - ?

Suosikit: Kiefer Sherwood, Daniel Sprong
Haastajat: Vasili Podkolzin, Phil Di Giuseppe, Nils Åman, Arshdeep Bains, Linus Karlsson
Musta hevonen: Aatu Räty

Sherwoodia ja Sprongia pidetään tällä hetkellä suosikkeina tuohon nelosketjun laitureiden paikkaan, vaikka molemmille annetaan myös mahdollisuus lunastaa paikkaa ylempää. Sherwoodin pelistä olen pitänyt Nashvillessa (viime kaudella NHL:n 12. ahkerin taklaaja hyökkääjistä) ja Sprong on ollut tehokas laituri suojatuimmilla minuuteilla.

Podkolzin haastaa heitä varmaan lähimpänä, koska nyt farmiin laittaminen vaatisi waiverit eikä Vancouver varmasti halua luopua hänestä vielä. Häntä on kasvatettu nyt farmissa pari kautta ja voisi olla aika lunastaa paikka. Di Giuseppe pelasi viime kaudella 51 peliä Vancouverissa ja Åman 43 peliä, joten he haastavat myös paikasta. Bains oli mielestäni puolestaan farmissa joukkueen paras hyökkääjä viime kaudella ja sai parin pelin näyttöpaikan ylhäällä. Räty saattaa saada pelejä alle ehkä loukkaantumisten sattuessa. Suomalainen kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta paikkaa on nyt hankala saada.

Seitsemäs pakki

Suosikki: Noah Juulsen
Haastajat: Mark Friedman, Cole McWard, Christian Wolanin, Guillaume Brisebois
Musta hevonen: Jett Woo

Viime kaudella neljä Vancouverin eniten peliä kohden pelannutta pakkia pelasivat vähintään 75 peliä ja tuollaista terveystilannetta on hankala toistaa. Niinpä Canucks tulee luultavasti tarvitsemaan pakkipäähän syvyyttä. Juulsen pelasi ihan hyviä pelejä viime kaudella ennen playoffeja ja pääsi pukemaan 54 peliin, joten hän lähtee suosikkina seiskapakin rooliin. Friedman on toinen lähimpänä pelipaikkaa oleva syvyyspakki, kun viime kaudella tuli 23 peliä NHL:ssä. Muut pakit pelaavat lähtökohtaisesti vielä farmitasolla.

Tuon Athleticin jutun suosikkien mukaan mennessä kokoonpano olisi siis näillä näkymin kauden alussa seuraava:

Heinen - Miller - Boeser
DeBrusk - Pettersson - Höglander
Joshua - Suter - Garland
Sherwood - Blueger - Sprong
Podkolzin, PDG

Hughes - Hronek
Soucy - Myers
Forbort - Desharnais
Juulsen, Friedman

Demko
Silovs

Luultavasti tuo kokoonpano tulee muuttumaan vielä vähän kauden aikana, sillä tuota on myllätty nyt Allvinin aikana aika paljon. Joukkue alkaa hiljalleen nyt kuitenkin muokkaantumaan suunnilleen sellaiseksi, että mitään isompaa siellä ei ehkä ihan hetkeen nähdä. Lekkerimäki haastaa tulevaisuudessa kakkosketjun oikean laiturin paikkaan ja puolustukseen Elias Pettersson sekä Tom Willander tulevat antamaan oman panoksensa tulevaisuudessa, mutta ei vielä ensi kauden alussa. Aatu Räty tulee sitten jossain vaiheessa haastamaan ehkä Bluegeria tai Suteria (ainakin alkuun) nelosketjun keskelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL Network rankkasi Demkon maalivahtilistan kuudenneksi.




Voisi olla taitojen puolesta korkeammallakin, mutta tuokin on parempi rankkaus mihin on totuttu ison median puolesta. Viime kaudella Vezinan kakkossija ja 21-22 kaudella Demko oli päätekijänä Vancouverin hurjaan kevääseen (tuolloin pääosin omaan päähän heikosti pelanneessa joukkueessa tuli Vezinan seitsemäs sija ja ehkä ilman tuon kauden loukkaantumista sija olisi voinut olla parempikin). Loukkaantumiset myös vaikuttavat tuossa ja niiden puolesta voisi olla puolestaan heikompikin sija. Sanoisin, että on aika linjassa omaankin makuun kokonaisuutena tällä hetkellä.

Vancouver Provincella juttua noista Vancouverin maalivahtilupauksista Silovsin takana.


Jännä tilasto tuolla noista molarivalmentaja-/molaritoiminnan vetäjän Clarkin onnistumisista Columbuksessa;

Here’s a simple truth about Ian Clark’s success rate: Of the seven goalies he helped the Columbus Blue Jackets draft from 2011 to 2019, six have played games in the NHL.

Columbuksessa nuo NHL:ssä pelaamaan päässeet "Clarkin aikaiset" maalivahdit ovat Anton Forsberg (7. kierros, 2011), Joonas Korpisalo (3/2012), Oscar Dansk (2/12) Elvis Merzlikins (3/14), Daniil Tarasov (3/17) ja Veini Vehviläinen (6/18). Edesmennyt NHL:ään saakka edennyt Matiss Kivlenieks oli vapaa agentti silloin kun Clark toimi vielä Columbuksen organisaatiossa. Ainoa Columbuksen Clarkin aikainen varaus joka ei päässyt NHL:ään oli 2016 kesän kuudennen kierroksen varaus Peter Thome.

Silovs on nyt noista Clarkin löytämistä (ja Clarkin toimesta draftissa suositelluista maalivahdeista) Vancouverin varauksista siellä NHL:n porteilla. Niin ikään Clarkin löytö viime vuodelta ja vapaana agenttina sopimuksen Vancouveriin tehnyt Nikita Tolopilo lähtee puolestaan mahdollisena ykkösvahtina Abbotsfordissa kauteen. Toivottavasti Torenius saa Abbotsfordissa jatkossakin käsiinsä hyviä aihioita, joita hyvällä ammattitaidolla pystyy viemään eteenpäin.

***

Edit:

Noista maalivahtivarauksista vielä sen verran, että kannattaisi joukkueen jatkossa kuunnella paremmin sen alueen asiantuntijaa. Vancouverilla saattoi käydä tuuriakin Silovsin varauksen aikaan, ettei kukaan toinen varannut syvyysvuoroilla häntä. Toki vielä on liian lyhyt otanta mihinkään mahdolliseen tulevaisuuden ykkösvahtiin, mutta on tuo jo nyt varauksena selvästi onnistunut. Clarkin toive tuossa draftissa oli kuitenkin jo paljon aikaisemmin varaaminen jos on luottamista entisen apulaismanagerin sanoihin ja miksi ei olisi.



 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks.comin Chris Faberin jutut Aatu Rädyn ja Elias Petterssonin(D) kesästä ja valmistautumisesta uuteen kauteen:








Räty on tyytyväinen asemaansa ja siihen, että on nyt saanut pysyä samassa organisaatiossa. Hän sanoo koittaneensa keskittyä luistelunsa kehittämiseen nyt kesällä ja tuntee, että on mennyt eteenpäin. Kesä on menty harjoitus edellä eikä kaikkiin menopaikkoihin ole ehtinyt osallistumaan.

Aatu kehuu Sedinien valmennustyötä taustalla ja sanoo pitävänsä siitä, että harjoituksissa on menty yksinkertaisesti perusasioita opetellen. Rädylle pelaaminen kaikilla kolmella hyökkäyksen paikalla on saanut peliä avautumaan ja laiturina ollessa hän on kuitenkin pelannut omaan päähän sentterin kaistalla.

Pettersson on viettänyt kesänsä Vesteråsissa ja hänelläkin pääpaino harjoittelussa on ollut liikkuvuuden kehittämisessä. Hänelle viime kauden loppu ja pelaaminen Abbotsfordissa hetken avasi silmiä ja hän huomasi siellä käytännön eron Ruotsin pelin ja farmikiekon välisissä pelityyleissä. Sedinit ovat Petterssonin mukaan auttaneet monissa asioissa ja myös niissä kaukalon ulkopuolisissa.

Pettersson pitää omassa pelissään vahvuutena puolustuspään pelaamista, mutta hän pyrkii tulemaan jatkossa yhä monipuolisemmaksi pakiksi koko kentän alueella. Ensimmäistä kokonaista kauttaan aloittava pakki on innoissaan paitsi Pentictonin prospectiturnauksesta, mutta myös osallistumisesta Vancouverin leirille jossa hän toivoo saavansa oppia mm. Milleria vastaan pelaamisesta.

***






Vancouver ei tehnyt sopimuksia varaustensa Jacob Truscottin ja Matthew Thiessenin kanssa ja molemmista tuli vapaita agentteja. Puolustaja Truscott oli Vancouverin viidennen kierroksen varaus kesän 2020 draftista ja maalivahti Thiessen seitsemännen kierroksen varaus kesän 2018 draftista. Molemmat pelasivat viime kaudella yliopistossa, Truscott toimi Michiganin kapteenina ja Thiessen torjui kiekkoja Minnesota-Duluthissa.

Truscott jäi puolustuksen syvyyskartassa vasemmalla puolella prospectien hierarkiassa mm. Elias Petterssonin, Sawyer Mynion ja Kirill Kudryavtsevin taakse. Viime kaudella pisteet jäivät vielä edelliskaudesta. Thiessen taas varattiin jo ennen maalivahtivalmentaja Clarkin toista aikakautta Vancouverissa eikä hän tuntunut olevan koskaan "Clarkin tallin" maalivahteja.

***

Desharnais keräilee uusia faneja;





Sanoi tosin, että oli vaikea jättää Edmontonia ja joukkueen pelaajia. Desharnais oli ollut Connor McDavidin häissäkin juuri. Hän sai Allvinilta, Tocchetilta ja Footelta soitot ennen sopimusta ja ilmeisesti etenkin keskustelu Tocchetin kanssa oli ratkaissut päätöksessä seuravalinnan suhteen. Tuon ensimmäisen soiton jälkeen Desharnais on käynyt toisenkin pidemmän puoleisen soiton Tocchetin kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voisin veikata ensi kauden olevan Podkolzinille risteyskohta sen suhteen, jatkaako hän Vancouverissa vai ei. Uransa ensimmäisen kerran hänet pitää laittaa waivereiden kautta alas jos ei paikkaa löydy. Eikä (toivottavasti) tuohon sentään mennä, vaan joku kauppa pitää löytyä ennemmin.

Vancouver ei sitten jaksanut katsella tuota tuleeko risteyskohtaa vai ei ja kauppasi Podkolzinin Edmontoniin vaihdossa ensi kesän neloskierrokseen. Vuoro on Ottawan neloskierros. Lähtökohtaisesti Podkolzin oli aloituskokoonpanon ulkopuolella, mutta mahdollinen paikkaaja loukkaantumisten tullen. Ikävämpi ja mahdollisesti merkittävä kauppaan vaikuttanut asia oli, että hän ei ollut enää waiver-vapaa. Voisi veikata, että tuo vuoro tullaan mahdollisesti vielä myymään johonkin tai osana jotakin, mutta ei nyt mennä niin pitkälle.





Joka kerta kun näkee oman top10 vuoronsa lähtevän tuolla hinnalla pois, tulee auttamatta mieleen pettymys. Myös surullinen tunne tässä tapauksessa. Toisaalta kun Abbotsfordissa viime kaudella varaamaton Podkolzinin ikäinen Bains oli parempi, niin ehkä se kertoo kuitenkin jostain.

En tiedä mitä vielä tapahtuu Podkolzinin kohdalla, mutta tulihan sitä takavuosina mietittyä parin Benningin aikaisen muun top10-varauksen kanssa, että olisivat kaupanneet silloin kun olisi saanut vielä edes jotain. Podkolzinin kohdalla voisi kuitenkin kuvitella, että hänestä kasvaisi vielä kahden alemman ketjun alivoimahyökkääjä.





Vielä viime kaudella Vancouverilla oli riveissä neljä venäläispelaajaa samaan aikaan ja nyt ei ole sitten enää ainuttakaan. Kovalla tahdilla on noita laitettu eteenpäin (Zadorovin kohdalla toki oli pelaajan päätös, kun sai hyvän sopimuksen). Pitää nyt kaikesta huolimatta toivoa Podkolzinin pystyvän ottamaan paikkansa NHL:stä, sillä olen aina pitänyt hänen asenteestaan. Kaikkea hyvää Edmontoniin Vasilille. Tai Podslovalle.


 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joka kerta kun näkee oman top10 vuoronsa lähtevän tuolla hinnalla pois, tulee auttamatta mieleen pettymys. Myös surullinen tunne tässä tapauksessa.
Nyt saatiin tosiaan jotain, mutta en tiedä onko tuo neloskierros käytännössä mitään, kun puhutaan TOP10 draft-pickistä. On tää meidän draftaaminen ollut kyllä surullista jo pidempään. Podkolzin tulee sinne Jake Virtasen, Olli Juolevin, Hunter Shinkarukin ja Brendan Gauncen jatkoksi. On siellä onneksi myös Bo Horvat, Elias Pettersson, Brock Boeser ja Quinn Hughes. Mutta kovin heikkoa on kärkivarausten käyttö ollut tuostakin huolimatta.

Hyvää toki oli johdon aktiivinen tekeminen. Toisaalta pitää ihmetellä ettei rakennusvaiheessa olevat jengit halunneet Podkolzia vaan contender Edmonton oli se, joka tähän tarttui. Ja voisi sanoa, että se johon jouduttiin Podkolzin myymään. Itse olisin mieluummin myynyt vaikka Islandersiin Podkolzin. Nyt Podkolzin kohdataan aika monta kertaa kauden aikana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt saatiin tosiaan jotain, mutta en tiedä onko tuo neloskierros käytännössä mitään, kun puhutaan TOP10 draft-pickistä.

Ei se top10 varausvuorosta ole mitään. Mutta entä jos saman ikäinen samassa joukkueessa paremmin pelannut varaamaton Bains olisi vaihtunut tuohon vuoroon? Olisiko tähän reagoitu oikein mitenkään? Tuossa nähdään nyt varmaan osaltaan tuon viisi vuotta sitten olleen varausvuoron asemaakin? Tuossa viiden vuoden ajassa pelaajien pitäisi kyetä nousemaan jo vakirooliin tai olemaan vähintään farmin ykköspelaajia.

Mutta toivottavasti Podkolzin kykenisi seuravaihdon jälkeen parempaan. Ei olisi ensimmäinen pelaaja joka tuon on tehnyt. Juuri hetkellä näyttää siltä, että jos hänestä kasvaisi vaikka varaamattoman Kiefer Sherwoodin viime kauden tasoinen pelaaja, tuokin olisi jo hyvin. Sherwood teki viime kaudella 68 peliin 27 pistettä ja oli yksi NHL:n ahkerimmista taklaajista hyökkääjien osalta. Eli jos Podkolzinista tulisi tuollainen noin 30 pisteen fyysinen pelaaja, näkisin kehityksen olevan jo onnistunutta. Tuollaisia saa kyllä toisaalta vapaista agenteistakin.

Ainakin Bainsin ja Lekkerimäen reitti pelaavaan kokoonpanoon helpottui tällä siirrolla, jos tästä jotain hyvää kaivaisi. Itse tosiaan toivon Podkolzinille vain hyvää jatkoon, koska noista kovista työntekijöistä on vaikea olla pitämättä.

On tää meidän draftaaminen ollut kyllä surullista jo pidempään. Podkolzin tulee sinne Jake Virtasen, Olli Juolevin, Hunter Shinkarukin ja Brendan Gauncen jatkoksi. On siellä onneksi myös Bo Horvat, Elias Pettersson, Brock Boeser ja Quinn Hughes. Mutta kovin heikkoa on kärkivarausten käyttö ollut tuostakin huolimatta.

Kahta linjaa noissa on ollut tosiaan. Osa on ollut erinomaisia varauksia (mm organisaation yli 50 vuotisen historian ainoa Norriksen voittanut pakki) ja toinen puolikas sitten täysiä huteja. Syvyysvaraaminen on ollut lisäksi luokatonta.

Seuran logo tai maskotti ei onneksi noita varauksia suorita vaan ihmiset. Toivottavasti se auttaisi jatkossa, että yli puolet scouteista ja organisaation johto on vaihtunut nyt viimeisten reilun kahden vuoden aikana.

Näihin asioihin tarvitaan vain aikaa sen noin viisi vuotta, ennen kuin voi arvioida paremmin.

Hyvää toki oli johdon aktiivinen tekeminen. Toisaalta pitää ihmetellä ettei rakennusvaiheessa olevat jengit halunneet Podkolzia vaan contender Edmonton oli se, joka tähän tarttui. Ja voisi sanoa, että se johon jouduttiin Podkolzin myymään. Itse olisin mieluummin myynyt vaikka Islandersiin Podkolzin. Nyt Podkolzin kohdataan aika monta kertaa kauden aikana.

Minäkin olisin ennemmin hänet nähnyt muualla. Sekin tuntuu erikoiselta, että joukkue teki vasta nyt loppukaudesta kahden vuoden jatkosopimuksen ja nyt kuitenkin luovutaan.

Mutta mahdollista on, että Sprongin tulo (yhdessä kesän muiden liikkeiden kanssa) muutti osaltaan tuota kuviota. Sellainenkin on mahdollista, että Podkolzin on ollut nyt myynnissä ja tarjoukset eivät ole vastanneet kysyntää. Kunnes sitten Bluesin offer sheetit muuttivat kuviota.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Podkolzinista vielä yksi asia:

Sitä tikulla silmään joka vanhoja jne, mutta muistuu muuten tuolta kevään korvilta Podkolzinista yksi nosto viime kauden ketjusta;

Viesti viestiketjussa 'Vancouver Canucks 2023–2024'
https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vancouver-canucks-2023–2024.77740/post-12101222

”Podkolzin sai viimein maalin tehtyä tasakentin kun sai putata kiekon oikeastaan tyhjiin. Hän pelasi tuossa peräti 16 peräkkäistä peliä ilman tasakenttäosumia. Sinällään on nähty hyvää ja yritteliästä pelaamista, mutta tulosta pitäisi saada lisää. Tämä kausi ei ole ikävä kyllä mielestäni nostanut hänen arvoaan tulevaisuuden pelaajana Vancouverissa, mutta onhan tässä edelleen hyvin aikaa kehitykselle.”

Edelleenkin on sitä aikaa, mutta ei nostanut arvoa ilmeisesti paremmin asioista perillä olevienkaan papereissa. No, kuten sanottu, ehkä seuran vaihto piristää vielä peliä.

Tuo viestissä nähtävä maali jäi lopulta hänen viimeiseksi Vancouverin organisaatiossa. Podkolzin oli mukana myöhemmin Abbotsfordin playoffeissa, mutta siellä kolme peliä tuottivat vain yhden syötön.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Provincessa ruodittiin vielä tuota Podkolzinin tilannetta ja mahdollisia syitä, miksi nuo kieltämättä hyvät lahjat eivät koskaan riittäneet Vancouverissa läpimurtoon pelaavaan kokoonpanoon ja mitkä asiat olivat hänellä kehityksen tiellä.


Jutun alussa käydään ensin vähän tuota varaushistorian matematiikkaa läpi. Historian saatossa tuolla kymppivuorolla varatuista 61 pelaajasta Podkolzin on 46. sijalla. Nousua ainakin tuonne listan keskivaiheille on vielä ennustettavissa. Juuri listan keskivaiheilla on Cody Hodgsonin nimi. Hän pelasi urallaan 328 peliä. Pelien määrässä mitaten Podkolzin tulee olemaan luultavasti keskimääräistä enemmän pelaava kymppivaraus, kun ura on joskus ohi.

Mutta Podkolzinista.

Erittäin lupaava Hlinka-turnaus, kolmet hyvät nuorten MM-kisat (mm Venäjän kapteeni) ja hyvät KHL:n playoffit (11 pistettä 16 pelissä hänen +2 draft-kaudella). Pelaaja tunnettiin määrätietoisesta maalille ajamisesta. Jo varausikäisenä pari joukkuetta varoi kuitenkin varaamasta, koska Podkolzin pelasi SKA:ssa. Myöhemmin katsottuina taisivat olla oikeassa, sillä peliaikaa Venäjän mahtiseurassa tuli kovin vähän eikä tuo palvellut kehitystä.

NHL:ään tullessaan Vancouverin seurajohto halusi Podkolzinin suoraan ylös. Ensimmäisen kuukauden aikana Podkolzin pelasi keskimäärin alle yhdeksän minuuttia pelissä. Huonoa kehitystä seurasi huono kehitys, kun vaihtoehtona oli pelaaminen myös farmissa isoilla minuuteilla. Kesken ensimmäisen kauden tuli myös valmentajan vaihto (Green -> Bouderau), mikä ei ole välttämättä sekään etenkään tulokkaalle helppo asia käsitellä (yleensä noissa tilanteissa joukkuehenkikään ei ole paras mahdollinen).

Boudreaun aikana Vancouver pisti Podkolzinin hänen toisen kauden alussa farmiin, kun Podkolzin ei osannut pelata riittävän luotettavasti omaan päähän ja peli kääntyi välillä. Jälleen tuli kuitenkin valmentajan vaihto (Boudreau -> Tocchet) ja Tocchet nosti Podkolzinin ylös. Podkolzin osoitti Tocchetille osaavansa pelata luotettavasti, mutta kun aikaisemmin Podkolzin meni rohkeasti kiekon kanssa maalille, nyt tuli kaarroksia kulmiin ja varmaa peliä mikä ei puolestaan tuottanut juuri mitään. Samanlaista pelaaminen oli farmissakin Collitonin aikana, vaikka siellä muutama muu pelasi rohkeasti maalille.

Edmonton näkee ehkä sen mahdollisuuden palauttaa vanha Podkolzin takaisin. Työteliäs, rohkeasti nouseva ja ratkaisupaikkoihin hakeutuva melko kookas ja vahva pelaaja. Vancouverilla tuo luotto ehkä meni lopullisesti viime kaudella, kun ei siellä nähty merkkejä sen oman pelin kehityksessä. Mutta jos tuo vanha Podkolzin vielä löytyy jostain ja valmennus uskaltaa antaa pelata vahvuuksilla, Podkolzinista tulee olemaan Oilersille paljon iloa. Ainakin itselleni tuo kauppa lisäsi lisää mielenkiintoa noihin keskinäisiin peleihin.

Canucks Centralin Satiar Shah tiivisti mielestäni tämänkin taas hyvin;



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Huolestuttavia uutisia kuului sisäpiirin lähteeltä Rick Dhaliwalilta Halford&Broughin podcastissa:





Demkolla on edelleen playoffeissa tullut vamma päällä, eikä paluun aikataulusta tiedetä. Demko ei ole pystynyt käymään vielä jäällä ja Dhaliwal veikkaa, että Vancouver olisi menossa vielä maalivahtimarkkinoille. Mahdollisesti soittamaan ainakin leirille jonkun kokeneen maalivahdin (Kevin Lankinen olisi esimerkiksi vielä vapaana), jonka kanssa Silovs lähtisi kauteen. Mutta Demkon paluun aikataulu kertonee sitten enemmän. Dhaliwal meni hiljaiseksi kun kysyttiin onko Demkolle tehty jotain lääkinnällisiä toimenpiteitä.

Nyt tämän uutisen kuultuani ymmärtää paremmin joitakin asioita. Kuten vaikka sen, miksi Canucks palasi kuitenkin vielä kysymään Silovsille playoffeissa paikan menettäneen DeSmithin mielipidettä jatkosopimukseen ennen vapaiden agenttien markkinoita. Tai ehkä myös, miksi joukkue kauppasi yhden sopimuspaikan juuri pois. Demko on terveenä NHL:n parhaita maalivahteja, mutta väkisinkin tässä joutuu miettimään mahdollisia jatkosuunnitelmia. Silovs saattaisi olla tulevaisuuden maalivahti, mutta vielä on liian lyhyt otanta kaavailla tuota.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Voihan hemmetti. DeSmithiä on jo nyt hieman ikävä, ja kun joukkueilla on Canucksin tilanne tiedossa niin millä alennushinnalla maalivahtia ei saa keneltäkään treidattua.

Ketäs muita tuolla edes olisi vapaana Lankisen lisäksi?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ketäs muita tuolla edes olisi vapaana Lankisen lisäksi?

Viime kaudella NHL:ssä pelanneista maalivahdeista tulee näin äkkiä mieleen Antti Raanta ja Pohjois-Vancouverista kotoisin oleva Martin Jones.

Edit: En ole varma onko Jonesin isä vielä Canucksin kotihallin hallituksessa, mutta Martinilla tuntui olevan ainakin avaimet voittoihin keskinäisissä peleissä ja hän oli aikanaan Vancouverille usein isona peikkona takavuosina. Taso on vaan noista vuosista pudonnut melkoisesti. En tiedä sitten voisiko olla ratkaisu Silovsin pariksi lyhyelle ajalle jos Demko pystyisi palaamaan esimerkiksi syksyn puolella peleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viime kaudella NHL:ssä pelanneista maalivahdeista tulee näin äkkiä mieleen Antti Raanta ja Pohjois-Vancouverista kotoisin oleva Martin Jones.
Kannattaa ottaa vain hyvä (=Lankinen), kun noita ihan päteviä kolmosveskareita saa sitten myös waiveristä ennen kauden alkua. Esim Bussi/DiPietro, Shepard, Martin, Comrie, Copley... Lisäksi on sitten tiimejä missä on alustavasti kolme mokea ylhäällä (DET).

Canucks pärjää runkosarjassa ihan riittävästi myös ilman Demkoa. Mikäli Demko ei tuosta toivu niin kauden aikana on sitten syytä hankkia pätevä tuuraaja. Ja näitäkin on kyllä saatavilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kannattaa ottaa vain hyvä (=Lankinen), kun noita ihan päteviä kolmosveskareita saa sitten myös waiveristä ennen kauden alkua.

Näin minäkin tuon näkisin. Noista vapaana olevista maalivahdeista Lankisella oli viime kaudella selvästi parhaat tilastot esimerkiksi GSAA-tilastojen puolella. Nuo olivat itse asiassa paremmat kuin mm. Oettingerilla tai Markströmillä, mutta on toki eri asia pelata ykkösenä kuin kakkosena.

Kuitenkin ihan hyvä lukema tuo 3,03 ja sillä hän oli (Natural Stat Trickin) 98 listatun maalivahdin joukossa 33. sijalla. Ero sitten sen tilaston NHL:n kakkoseen Demkoon (20.76) oli iso, mutta kakkosvahdiksi nuokin ovat sellaisia lukemia, että noilla voisi kuvitella sopimusta tarjottavan.

Clark tuossa saa sanoa lopulta sen painavimman sanan. Ei Vancouverissa tapahdu mitään maalivahtipuolella ilman. Iso osuus tuossa tulee olemaan myös sillä, millainen tuo Demkon sairausloma lopulta tulee olemaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Marko Toreniuksesta Canucksin maalivahtivalmentaja. Ian Clark siirtyy maalivahtien scoutiksi ja maalivahtien kehitysvalmentajaksi (virallisesti). Tuota scoutin hommaa Clark on kyllä jo tehnytkin.








Hieno mahdollisuus Toreniukselle, jonka kehitystyö farmissa on ollut Silovsin ja Tolopilon kanssa hyvää. Siellä olisi esimerkiksi nyt yksi lahjakas maalivahti kyselemässä seurasiirtoa. Sellainen, joka valittiin niin Elite Prospectin kuin McKeen'sin mielestä parhaaksi maalivahtilupaukseksi kiekkokartalla. Entinen Toreniuksen oppilas SKA:sta.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Marko Toreniuksesta Canucksin maalivahtivalmentaja. Ian Clark siirtyy maalivahtien scoutiksi ja maalivahtien kehitysvalmentajaksi (virallisesti). Tuota scoutin hommaa Clark on kyllä jo tehnytkin.








Hieno mahdollisuus Toreniukselle, jonka kehitystyö farmissa on ollut Silovsin ja Tolopilon kanssa hyvää. Siellä olisi esimerkiksi nyt yksi lahjakas maalivahti kyselemässä seurasiirtoa. Sellainen, joka valittiin niin Elite Prospectin kuin McKeen'sin mielestä parhaaksi maalivahtilupaukseksi kiekkokartalla. Entinen Toreniuksen oppilas SKA:sta.

Oletettavasti Toreniukselta saatetaan kysyä mimmosta veskaria haettaisiin ja siinä olisi saumaa vetää kotiinpäin Lankisen suuntaan. Ihmettelen kovasti ylipäätään ettei Lankinen ole toistaiseksi kelvannut minnekään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös