Mainos

Vancouver Canucks 2024–2025

  • 77 106
  • 419

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Veikkaisin keskikierrosten varausta? Riippuen paljon mihin Poolman saataisiin menemään.

Vitosella samantien kauppaa kiinni, nelosellakin ehkä. Kolmonen on mielestäni liikaa. Ja kolmoset me onkin jo kaupattu sekä 2025 että 2026 osalta. Nelosia vastaavasti olisi 5 kpl seuraavaan kolmeen draftiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Elliotte Friedmanin ja Kyle Bukauskasin 32 Thoughtsin podcastissa käsiteltiin joukkueita kauden alla. Vancouverin osalta Friedman sanoi pari aika mielenkiintoista asiaa:

- Rutherford on lähestyttävä kaveri monessa asiassa, mutta loukkaantumisista hän ei puhu.
- Demkon ympärillä on paljon mysteeriä tällä hetkellä.
- Uskoo, että Canucks kertoi Demkolle viime kaudella, että hänen tarvitsee pelata kaksi peliä ennen playoffien alkamista ja tämä pakotti Demkon aikaisemmin kentälle.
- Kukaan ei tiennyt pystyykö Demko pelaamaan playoffeissa. Jotkut sanovat, että hän olisi voinut pelata konferenssin finaaleissa ja joidenkin toisten mielestä tuo oli mahdotonta.
- Friedmanille on kerrottu, että Demkon pitää pystyä pelaamaan tämän läpi eikä hänen vammaansa pysty korjaamaan leikkauksella.
- Ei tiedä onko Demko kunnossa vielä kauden alussa. Ei kukaan tiedä.
- Vancouver on muuttamassa Demkon harjoittelua.
- Ian Clark on yksi alansa parhaista. Hän laittoi maalivahtinsa vetämään joka päivä harjoitukset ja Friedmanin näkemys on, että Canucks uskoo tuon maksaneen Demkon terveystilanteen päälle.
- Joukkueessa nähdään nyt enemmän sitä, kuinka paljon Demko menee jäälle ja mikä on hänen työmääränsä kauden aikana.
- Joukkue katsoo Lankista tai jotakin toista ennen kautta.

Muista asioista:

- Pelaajat haluavat pelata Tocchetille ja joukkue pitää paljon yhdessä pelaamisesta.
- Boeser rakastaa olla Vancouverissa ja joukkue pitää hänestä paljon.
- Canucks on hienossa tilanteessa.

***

People's Shown jaksossa Dan Riccio ja Sat Shah keskustelivat Irfaan Gaffarin kanssa mm. Boeserin seuraavasta sopimuksesta.


Veikkaavat kasilla alkavaa jatkoa aikanaan.

Lisäksi tuolla pohtivat sitä miksi Canucks haluaa jättää väliä capinsa suhteen. Viime kauden siirtotakarajalla joukkue oli kiinni capissaan ja se esti lisähankintojen tekemisen, kun sopimuksien poistosta olisi pitänyt maksaa liikaa. Mahdollisesti Tanev tai Toffoli olisivat muussa tapauksessa tulleet kyseeseen. Tuon tilan jättämisen voi nähdä turhana haaveena cappitilan kerryttämisestä, mutta ilman tuota jättämistä sitä ei ainakaan tule kertymään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
McKeen'sin tuore prospectilista Vancouverin osalta:

1. Lekkerimäki
2. Willander
3. Räty
4. Silovs
5. Bains
6. Karlsson
7. Kudruavtsev
8. Pettersson
9. Mynio
10. Woo
11. Sasson
12. McWard
13. Fernström
14. Romani
15. Bloom

Kaikkien joukkueiden prospectien listalla Lekkerimäki on sijalla 19, Willander 46 ja Räty 79. sijalla.

***

Iain MacIntyren juttu Hughesista:


Hughesin kehityksen kohteena kesällä on ollut jo toista kautta putkeen maalimäärien nostaminen. Viime kaudella maalimäärä nousi edelliskauden seitsemästä 17 maaliin kun hän paransi laukaustaan ja nyt hän asettaa tavoitteekseen 20 maalin rajan rikkoutumisen.

I felt like I missed a lot of scoring opportunities last year. And even though my goal-scoring spiked, I think it can spike again. This whole summer, I worked on goal scoring — goal scoring from the dot, goal scoring from the top of the circles. So I think I can score more. I think that I can score 20 goals. As far as the other thing (100 points), I'm not sure. For me, I'm going to try to be aggressive every single night and push the pace, push my game, and then wherever that takes me, it takes me.

Toistaiseksi Hughesin uralla on ollut aina joku pelin kehityksen tavoite ja toistaiseksi hän on onnistunut saavuttamaan nuo. Ensin tuli puolustuspelin kehitys ja sen hän sai kuntoon. Sitten oli maalimäärien nousu ja tuota kautta hyökkäyksen saaminen monipuolisemmaksi laukausta kehittämällä ja sen hän sai kuntoon.

Sitten oli vielä se, että vaikka puhuttiin Hughesin kohdalla yhdestä parhaista pakeista, "siellä on kuitenkin parempia". Norris-kisan ylivoimainen voitto (172 ykkösääntä kun Josilla oli 12 ja Makarilla yhdeksän) oli selvä. Selvempi kuin yksikään kisa viiteen vuoteen. Katsellaan nyt sitten meneekö tuo 20 maaliakin rikki.

Hughesin luotto joukkueeseen on luonnollisesti kova. Ilmeisesti Kiefer Sherwoodin hankintaan Hughes on itsekin jollain lailla ollut myötävaikuttamassa;

I think we'll be better. We added a lot of depth up front. We added some guys like Jake DeBrusk that can really play and maybe contribute on the power play. I was pretty vocal with Patrik (Allvin, the Canuck general manager) about the (Kiefer) Sherwood add. Just playing him in the playoffs against Nashville and seeing his competitiveness and what he brings, you need guys like that on a championship team.

I think that was a tremendous add, and then (Danton) Heinen and (Derek) Forbort and the other guys. Daniel Sprong can really score. I think that we added depth, we added goal scoring. I think we probably learned a lot last year, too, and we're just continuing to move up the mountain.

***

Bains vaihtaa numeroa:



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
McKeen'sin tuore prospectilista Vancouverin osalta:

1. Lekkerimäki
2. Willander
3. Räty
4. Silovs
5. Bains
6. Karlsson
7. Kudruavtsev
8. Pettersson
9. Mynio
10. Woo
11. Sasson
12. McWard
13. Fernström
14. Romani
15. Bloom
Tuntuu, että Woo jakaa melkeinpä eniten mielipiteitä. Itse näkisin hänet kyllä TOP10:ssä vaikkei hänestä koskaan mitään kärkipaikkia tulekaan. Mutta eipä tule noista muistakaan 9-sijoista lähtien. Woo puolestaan tarjoaa jotain poikkeuksellista nyky-NHL:ään.

The Athleticin Thomas Drance aloitti Canucksin TOP10-prospectit listan, jossa olikin 8 ylimääräistä pelaajaa. Woo ei ollut tuossa 18 pelaajan joukossa ollenkaan. Odotellaan sieltä vielä TOP5, jonka jälkeen veli @nuck varmaan perkaa tuonkin listan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuntuu, että Woo jakaa melkeinpä eniten mielipiteitä. Itse näkisin hänet kyllä TOP10:ssä vaikkei hänestä koskaan mitään kärkipaikkia tulekaan. Mutta eipä tule noista muistakaan 9-sijoista lähtien. Woo puolestaan tarjoaa jotain poikkeuksellista nyky-NHL:ään.

McKeen's kirjoitti Woo'sta näin;

The hype about Woo has cooled off significantly since he was picked 37th overall in the 2018 NHL entry draft, and for a while it looked like it was going to freeze completely, but give him credit: he’s dug in, battled hard, and has made himself look like a legitimate NHL prospect again. He’s a stocky, physical blueliner who developed a reputation for delivering sturdy hits, and after a bit of a warming- up period in the AHL has started to look more like his old self. The offensive side of his game has fluctuated a lot from year to year, but this season was his best one yet as a pro, and he led all defensemen on his team in scoring. It looks like there won’t be any room for him on the big club at first, but if injuries occur on the blueline Woo could be first in line to get a look.

Taisi olla kuitenkin tuo lista ainoa, missä Woon peliin vielä luotetaan vähän vakavammin. Canucks Army ei pistänyt Woo'ta kuin vasta 19. sijalle ja Elite Prospectin listassa häntä ei ollut 16 parhaan joukossa. Tuossa Drancen listassakin viiden kärki on jo selvä (Lekkerimäki, Willander, Silovs, Räty ja Pettersson) ja vain järjestys on auki. McKeen'sin jutuista huomaa kyllä hyvin, että seuraavat AHL:aa. Ikävä kyllä sitä samaa ei voi sanoa kaikista maksullisista.

Woo'n ongelmana alkaa olla jo vähän tuo ikä. Vaikka pakeilla ottaakin vähän enemmän aikaa ja jotkut nousevat aika myöhäänkin NHL:ään, normaalisti kulku sinne käy vähän nopeammin. Woo varattiin jo kuusi vuotta sitten ja tuskin tulee pelaamaan ensi kaudellakaan ainakaan jos ei mitään kovin pitkää loukkaantumissumaa tule. Oikealla puolella syvyyskartta on kauden alussa Hronek, Myers, Desharnais, Juulsen, Friedman ja ehkä sitten Woo tai McWard.

Mutta eipä noista kyllä koskaan osaa varmuutta sanoa. Luin juuri pari päivää sitten vanhoja Athleticin Scott Wheelerin listoja neljän vuoden takaa ja noissa muutamassa oli melkein parempi mitä matalammalla pakki oli.

Kings oli tuolloin koko NHL:n ykkösenä prospectilistalla:

https://www.nytimes.com/athletic/15...ings-no-1-los-angeles-kings/?source=twittered

1. Alex Turcotte
2. Arthur Kaliyev
3. Samuel Fagemo
4. Gabe Vilardi
5. Rasmus Kupari
6. Akil Thomas
7. Tobias Björnfot
8. Carl Grundström
9. Kale Clague
10. Jordan Spence
11. Jaret Anderson-Dolan
12. Mikey Anderson
13. Aidan Dubas
14. Sean Durzi
15. Cole Hults

Muun muassa Chicagolla (12 rankattu) vastaava lista oli tuolloin:


1. Adam Boqvist
2. ian Mitchell
3. Evan Barratt
4. Nicolas Beaudin
5. Philipp Kurashev
6. Alec Regula
7. Ryan Shea
8. Mackenzie Entwistle
9. Michal Teply
10. Lucas Carlsson
11. Artur Kayumov
12. Niklas Norgren
13. Alex Vlasic
14. Antti Saarela
15. Jakub Galvas
16. Chad Krys
17. Brandon Hagel

Mutta sitten pitää noistakin huomioida, että se varaus oli listaan nähden tuoreempi mitä Woo'lla on nyt. Itse näkisin, että Woon kuuluisi olla jossain 10-15 välillä. Tuo McKeen'sin lista on omaan makuun ehkä vähän ylärajoilla Woo'n suhteen, mutta ostettavissa kyllä tuollaisena.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Thomas Drance rikkoi Vancouverin prospecteja arvioidessaan nyt tuota kahden kärkeä, mikä on oikeastaan joka listalla ollut. Kaksi osainen juttusarja maksumuurin taakse noista prospecteista:

Prospectit kutosesta kymppiin + kunniamaininnat
Prospectit ykkösestä vitoseen

1. Jonathan Lekkerimäki
2. Arturs Silovs
3. Tom Willander
4. Elias Pettersson
5. Aatu Räty
6. Sawyer Mynio
7. Melvin Fernström
8. Riley Patterson
9. Arshdeep Bains
10. Cole McWard

HM:

Danila Klimovich
Anthony Romani
Vilmer Alriksson
Josh Bloom
Linus Karlsson
Nikita Tolopilo
Kirill Kudryavtsev
Max Sasson

Lekkerimäki oli kaikilla muilla listoilla ykkösenä paitsi ei Athleticin Pronmanilla. No jos sama toimittaja pisti aikanaan Petterssonin 48. sijalle prospecteista, niin en tiedä sitten miten paljon hän katselee Ruotsin sarjoja. Silovsilla Drance näkee katon olla NHL:n ykkösvahti ja on siksi rankannut hänet ohi Willanderin, jonka katto voi olla myös kärkiparissa, mutta on ehkä kuitenkin lähempänä kakkosparin pakin suuntaa tällä hetkellä.

Odotettu top5-ryhmä, ehkä kenties top6 mutta sitten tuolla nähdään näköjään paljon mittaamatonta arvoa näissä tämän kesän varauksissa. Jos heistä kummasta tahansa tulee Bainsia parempi hyökkääjä farmitasolle, tuo on jo erinomainen varaus noilta sijoilta. Drance on niin tottunut kirjoittamaan Petterssonin nimen, että Patterson taipuu hänellä tuolla säännön mukaisesti kahden s-kirjaimen muotoon Pattersson?
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Canucks-toimitus arvosteli kaikki manageriportaan kesän liikkeet.

Kohtien selostuksissa on mukana omaakin pohdintaa.

CAP MANAGEMENT: B+

Mikheyev + 2:nd'27 <-> 4:th'27
Arvosana: A


Vancouver raivasi loukkaantumisista ja tehottomuudesta kärsivästä Mikheyevista reilusti palkkatilaa, vaikka ottikin 15% venäläishyökkääjän palkasta sisään. Mikheyevin hankinta olisi varmasti ollut erilainen ilman polvileikkausta, mutta nyt tuo tila piti tehdä. Noiden vuorojen vaihdot kolmen vuoden päähän Mikheyevin sopimuksen hinnalla (4,75m) on toimituksen mielestä hyvää capin hallintaa. Olen samaa mieltä tuosta.

Elias Lindholmin ja Nikita Zadorovin kanssa ei päästy jatkosopimuksiin
Arvosana: C+


Kummankin kanssa joukkue yritti tehdä jatkoja. Lopulta Lindholm (seitsemän vuotta, 7,75 miljoonan ch) ja Zadorov (kuusi vuotta, 5 miljoonaa) tekivät molemmat sopimukset kuitenkin Bostoniin ja Canucks päätyi toisenlaiseen ratkaisuun, eli hankkimaan lisää syvyyttä. Lindholmin lähdössä saattoi olla avaintekijänä se, että hän ei välttämättä nähnyt mahdollisuutta olla Vancouverissa kahden ensimmäisen ketjun sentteri, mikä hän tulee olemaan Bostonissa.

Mahdollisesti tämä on toimiva ratkaisu kokonaisuudelle, vaikka Lindholmin lähtö jättää sentterikaistaa kapeammaksi ja Zadorovin lähtö rokottaa puolustusta. Seuran manageriporras, valmentajat ja osa pelaajista oli kuitenkin äänessä kaksikon jatkojen suhteen ja tuossa joukkue ei onnistunut. Ihan toimivalta kuulostavaan varasuunnitelmaan päästiin kuitenkin kiinni.

Joukkue ei ole käyttänyt Poolmanin sopimuksen LTIR-tilaa
Arvosana: A


Ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä Vancouver lähtee kauteen tilanteessa, jossa sillä on mahdollista kerryttää tilaa kauden aikana koska joukkue ei ole LTIR-tilassa kiinni. Tuo antaa mahdollisuuden siirtotakarajalle tehdä hankintoja, jos tuon kanssa onnistutaan. Voi olla pidemmän päälle parempi ratkaisu, vaikka LTIR-tilan käyttö voisikin näyttää näin kauden alla lyhyellä ajalla toimivammalta.

DRAFT
Arvosana: C


Canucks on myynyt vuorojaan (mm. Lindholmin ja Dickinsonin kaupoissa) eikä joukkueella ollut käytössä ensimmäisen eikä toisen kierroksen vuoroja. Noilla syvyysvuoroilla Canucks päätyi valitsemaan pelaajia, joilla ei nähdä varminta reittiä ylös, mutta jotka voivat olla kuitenkin onnistuessaan hyvän katon pelaajia. Fernström, Patterson ja Romani ovat noilta sijoilta tässä vaiheessa ihan järkeviltä kuulostavia valintoja, mutta draftin kokonaisuus olisi ollut tietysti erilainen mikäli joukkueella olisi ollut korkeampia vuoroja käytössä.

UFA-MARKKINAT
Arvosana: B+


Jake DeBruskin kanssa tehtiin seitsemän vuotinen ja 5,5 (ch) miljoonan sopimus
Arvosana: B


Vancouver oli ensin Jake Guentzelin perässä, mutta hän meni Tampaan. Markkinat olivat aika kapeat tehoja tuovista laitureista ja siihen nähden DeBruskin kanssa saatiin aikaan mielestäni cap hitiltaan ihan hyvä sopimus, mutta markkinoiden mukaisesti hieman pitkä. DeBruskin voisi ainakin kuvitella parantavan Petterssonin ketjun laituritilannetta tehottomaan Mikheyeviin nähden.

Iältään DeBrusk sopii joukkueeseen paremmin kuin jotkut toiset markkinoilla olleet laiturit, joten pitää nyt sitten toivoa Pettersson-DeBrusk -kaksikolla hyviä yhteisiä kausia jatkoon. DeBrusk on epätasainen tuloksen tekijä, mutta hyvää on ollut se, että viimeisten kolmen kauden aikana hänen runkosarjatehonsa ovat olleet 0,6 pistettä per peli ja playoffeissa hän on tehnyt 0,8 pistettä per peli.

Danton Heinenin kanssa tehtiin kaksivuotinen 2,25(ch) sopimus
Arvosana: B


Monikäyttöisen hyökkääjän kanssa tehtiin kaksivuotinen sopimus ja tätä voi pitää voittona sekä organisaatiolle, että pelaajalle. Itse olen pitänyt Heinenin pelistä ja toivonut häntä jo aikaisemmin kotiseutunsa joukkueeseen, vaikka ei olekaan se kentän näyttävin pelaaja. Heinen pystyy pelaamaan missä tahansa kohtaa joukkuetta ja tuomaan kahden suunnan pelin lisäksi myös jonkin verran tulosta. Mahdollisesti Heinen aloittaa Millerin ja Boeserin ketjussa ja saattaa tuossa paikassa tuoda hyvän hinta-/laatusuhteen sopimukseen.

Kiefer Sherwoodin kanssa tehtiin kaksivuotinen ja 1,5 miljoonan sopimus
Arvosana: B


Sherwoodiin peliin olen kiinnittänyt jo aikaisemmin huomiota ja playoffeissa keväällä hän oli piikkinä Canucksin lihassa jopa siinä määrin, että Hughes oli esittänyt manageriportaalle toiveen hänen hankkimisesta. Viime kaudella Nashvillessa nelosketjun peliajoilla tehdyt 10 maalia ja 27 pistettä sekä 234 taklausta olivat hyvä näyttö oivallisesta nelosketjun hyökkääjästä. Varaamaton pelaaja on tehnyt pitkän ja kovan työn tuolle tasolle missä hän on nyt. Oma arvostus on aina korkea tuollaisia pelaajia kohtaan.

Vincent Desharnaisin kanssa tehtiin kaksivuotinen ja 2(ch) miljoonan sopimus
Arvosana: C+


Desharnaisin sopimuksella Canucks lisäsi alakerran kokoa ja kaksinkamppailuvoimaa entisestään. Samalla puolustuksen nopeus ja kädet asettavat kuitenkin kysymyksiä. Sherwoodin tavoin pitkän polun nykyiselle tasolle kulkenut pelaaja, joka tulee kantamaan alivoimalla roolia, mutta ei ole odotuksissa kuitenkaan Zadorovin tasoinen pelaaja. Desharnais on Vancouverilta pieni riski, joka saattaa parhaassa tapauksessa toimiakin. Ainakin valmennus tuntui olevan kovasti kiinnostunut, kun olivat soittaneet jo neuvotteluvaiheessa. Mielenkiintoinen seurattava miten ura jatkuu Vancouverin systeemissä.

Derek Forbortin kanssa tehtiin yksivuotinen 1,5(ch) miljoonan sopimus
Arvosana: B


Forbort tulee paikkaamaan Colen lähdön kolmosparin vasemmalla puolella. Forbort ei ole Colen tasoinen pelaaja, mutta vaikutus capiinkin on alle puolet Colen sopimuksesta. Vancouver joutui leikkaamaan nyt kolmosparin pakkien sopimuksissa kokonaisuutta. Tätä paikkaa kaavaillaan tulevaisuudessa Elias Petterssonin paikaksi, mutta ei vielä ensi kaudella. Sen sijaan mahdollista on jonkun hankinnan tekeminen kauden aikana kolmospariin.

Daniel Sprongin kanssa tehtiin yksivuotinen 975 000 taalan sopimus
Arvosana: B


Sprongin sopimus alle miljoonan hintaan on etukäteen pienen riskin sopimus, joka saattaa tuottaa kohtalaisen hyvän tuloksen. Puolustussuuntaan ongelmissa oleva pelaaja, mutta pystyy tekemään tulosta ja voi olla käyttökelpoinen pelaaja myös kakkosylivoimassa. Sprongilla on mahdollisuudet olla 20 maalin ja 40 pisteen laituri alle miljoonan hinnalla, joten hänen tulonsa lisää hyökkäyksen syvyydessä tuloksen tekemisen ominaisuuksia. Lekkerimäelle suunnitellaan Sprongin roolia varmaan ensi kauden jälkeen.

Jatkosopimus Dakota Joshualle (neljä vuotta, 3,25 miljoonaa)
Arvosana: A-


Joshuan kaltaiset isot, fyysiset ja playoffeissa omimmillaan olevat laiturit ovat joukkueita kiinnostavia ja Joshua olisi luultavasti saanut paremman sopimuksen markkinoilta. Joshua on parempi pelaaja kuin Yakov Trenin, jonka kanssa Minnesota teki nelivuotisen ja 3,5 miljoonan sopimuksen, joten hän jätti rahaa pöydälle tehdessään jatkosopimuksen. Tärkeä fyysisyyden tuoja Vancouverille ja Joshuan jatko on joukkueelle tärkeä asia siinäkin mielessä, että tuo hyvin viime kaudella pelannut kolmosketju saa jatkaa yhdessä.

Jatkosopimus Tyler Myersille (kolme vuotta, 3 miljoonaa)
Arvosana: C+


Myersin viime kausi oli ihan kelvollista peliä ja hänen virheherkkyytensä ei näkynyt lähellekään samalla tavalla kun joukkueella kulki hyvin. Myers oli joukkueen selkeä kolmospakki (pelasi peliä kohden noin kaksi minuuttia enemmän kuin Zadorov) ja teki noin 30 pistettä ilman ylivoimaa. Myers on myös kopissa tärkeä veteraani joukkueelle.

Olin jo toissa kaudella sitä mieltä, että puolet pienemmällä palkalla Myers täyttäisi paikkansa ja nyt tuollainen sopimus tuli. Sopimuksen pituus on kuitenkin riski, sillä se loppuu Myersin ollessa 37 vuotias. Luultavasti Myersin kausiin mahtuu jatkossakin aaltoliikettä ja myös niitä mustempia hetkiä, mutta jos hän pystyy isossa kuvassa pitämään viime kauden tason, niin olen tyytyväinen tähän sopimukseen.

Jatkosopimus Teddy Bluegerille (kaksi vuotta, 1,8 miljoonaa)
Arvosana: B+


Blueger pelasi viime kaudella vahvaa kahden suunnan peliä tuossa hyvin toimineessa kolmosketjussa ja toi alivoimille tärkeän panoksen. Vancouverin menetettyä asemansa Lindholmin jatkosopimukseen, Bluegerin jatko oli kokonaisuudelle tärkeä asia. Tärkeä asia oli myös, että tuo sopimus saatiin alle kahden miljoonan. Blueger pystyy tekemään noin 30-40 pistettä kauteen, mutta tuo kuitenkin sen tärkeimmän panoksensa kahden suunnan peliin ja sinne alivoimiin. Hyvä syvyyshyökkääjä, joka ei vietä vapaailtoja kauden aikana.

Sopimus Jiri Pateran kanssa (yksi vuotta, kahden suunnan minimisopimus)
Arvosana: C


Maalivahtiosastolle syvyyttä tuova hankinta. Pateralla on muutamia pelejä Vegasista kahden viime kauden ajalta, mutta en osaa nähdä häntä NHL-tasolla kakkosvahtina. Luultavasti Pateraa kaavaillaan farmiin paikkaamaan Silovsin nousua ylös. Siellä hän voi täyttää ruutunsa Tolopilon parina. Nuo Vancouverin maalivahtien kesän uutiset kertovat kuitenkin siitä, että joukkueen olisi näin jälkeenpäin katsottuna kannattanut koittaa saada riveihin joku Pateraa varmempi tapaus. Toisaalta jos hommat olisivat menneet suunnitellusti (Demkolla ja Silovsilla), tuollainen varmempi tapaus olisi voitu helpommin poimia pois.

RFA:T
Arvosana: B+

Jatkosopimus Filip Hronekin kanssa (kahdeksan vuotta, 7,25 miljoonaa)
Arvosana: A


Kärkiparissa hyvin pelannut ja Hughesin kanssa yhdessä loistanut Hronek saatiin kahdeksan vuotiseen noin seitsemän miljoonan pintaan olevaan sopimukseen. Jos olisi saanut toivoa jotain, niin tuollaista (ehkä seitsemän miljoonaa, mutta tuo on hyvin lähellä sitä). Hronek kärsi playoffeissa jostain vammasta eikä ollut siellä parhaimmillaan, mutta pelasi kuitenkin kokonaisuutena hyvän kauden. Iän puolesta Hronekilla on vielä paljon kilometrejä edessä, joten pitkä sopimus oli toiveissa. Vancouverilla on nyt puolustuksen kärkipari sidottu kolmeksi seuraavaksi kaudeksi.

Jatkosopimus Arturs Silovsin kanssa (kaksi vuotta, 850 000)
Arvosana: B


Silovsin kanssa joukkue teki kahden vuoden sopimuksen ja tuo sopimus päättyy nyt samaan aikaan aikaan kuin Demkolla. Suunnitelmissa on luultavasti ajaa nyt Silovs NHL:ään sisään kakkosvahtina ja katsoa näiden kahden kauden aikana olisiko hänestä kantamaan joukkueen ykkösvahdin viittaa tulevaisuudessa. Paperilla hyvältä kuulostava suunnitelma, sillä tuo maalivahtikaksikko voisi olla tasoltaan NHL:n keskiarvon paremmalla puolella selvästi keskiarvoa matalammalla yhteishinnalla. Mutta käytännössä maalivahtien vammat asettavat juuri tällä hetkellä kysymyksiä jatkoon.

TREIDIT
Arvosana: B+


Mikheyevin kauppa käsiteltiin ylempänä.

Toinen kauppa nähtiin Edmontonin kanssa, jossa Vasili Podkolzin kaupattiin Edmontoniin vaihdossa kesän 2025 neloskierroksen vuoroon.
Arvosana: C+


Vähän ristiriitaisia ajatuksia herättävä kauppa siinä mielessä, että Podkolzin on vielä nuori hyökkääjä. Ehkä eniten minua jännittää etukäteen joukkue, mihin Podkolzin kaupattiin. Saman divarin paikallisvastustaja ei ole välttämättä se ihanteellisin paikka, jos Podkolzin löytää vielä toimivan pelinsä NHL:ssä. Ilmeisesti siellä ei sitten kuitenkaan ollut tarjolla muita neloskierroksen vuoroja, sillä jälkikäteen katsottuna Vancouverilla oli Podkolzin liipasimella sen jälkeen kun Sprongin kanssa saatiin sopimus. Vancouver olisi joutunut pistämään Podkolzinin waiversiin mikäli hänelle ei olisi paikkaa tullut ja Podkolzin olisi lähtenyt haastajana leirille. Luultavasti joku joukkue olisi poiminut hänet ja nyt hänestä saatiin ainakin jotain takaisin.

KOKONAISUUS
Arvosana: B+


Paperilla Vancouver ei ole huonontunut viime kauteen nähden. Ei ole tosin merkittävästi parempikaan. Siinä mielessä tilanne on kuitenkin ihan hyvä, että joukkueella on edelleen kehittyviä pelaajia avainpaikoilla ja odotin tästä kesästä haasteita Petterssonin, Hronekin ja Joshuan sopimusten noustessa, mutta joukkue on kyennyt pitämään paperilla asemansa. Tuo on hyvä merkki manageriportaalta.

Nyt kun tuossa LTIR-tilassa ei olla kiinni, tuo voi avata mahdollisuuksia vielä kauden aikana lisähankinnoille. Allvin on aktiivinen markkinoilla, joten hyvin odotettavaa on joukkueen muokkaaminen kauden aikana. Vancouver lähtee kauteen kesän jälkeen pitkästä aikaa paperilla playoff-joukkueena, mutta toki kauden aikana voi tapahtua paljonkin odottamatonta. Noista kysymyksistä maalivahtitilanne näyttää nyt suurimmalta kysymykseltä, vaikka mielestäni tuossa oltiin alunperin jo hyvässä suunnitelmassa kiinni.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin nuoriso voitti Edmontonin nuoret 2-0 lukemin, mutta isompaankin voittoon oli mahdollisuuksia.

- Tolopilo selvisi maalilla vähällä, mutta näytti kuitenkin varman oloiselta.
- Rädyn ketju oli kentän paras ja siellä Lekkerimäki pelasi hyvän pelin. Kaksi tolppaa, mutta ei tällä kertaa maaleja. Ominaisuuksia on saatu kesällä eteenpäin. Pelasi hyvin myös omaan päähän. Rädyn luistelu näyttää menneen eteenpäin.
- Sasson näytti nopeuttaan teki maalin. Mahdollinen kolmos-/nelosketjun hyökkääjä tulevaisuudessa.
- Klimovich ei vakuuttanut tuollakaan. Noista nuorista tänä kesänä varatuista pelaajista Patterson ja Romani näyttivät jo nyt olevan edellä.
- Hirosella oli lupaavan oloinen uran alku NHL:ssä toissa kauden lopussa, mutta hän ei näytä menneen lainkaan eteenpäin.
- Petterssonin ja Kudryavtsevin pakkipari oli kentän paras.
- McWard on ikävä kyllä loukkaantumisen vuoksi sivussa tästä turnauksesta. Woo'lla on puolestaan lippu pääleirille.

Seuraavaksi vastassa Jetsin nuoriso.

Noihin Mr- Smithin twiitteihin lisäyksenä Dhaliwalin näkemys Lekkerimäestä:





Iain MacIntyren juttu Lekkerimäestä:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyren juttu Aatu Rädystä:





Räty sanoo itsekin saaneensa luistelua eteenpäin;

So much progress, so much. I think if I can get my skating to that (NHL) level ... puck handling, passing, shooting, the way I see the game, I think they're all there. But skating is definitely something that I've improved on this summer. I feel I've made some huge steps. I've had some light-bulb moments. And I'm still 21; there's so much time. And I think if I keep working like this, doing everything as well as I'm doing every day, it's just a matter of time. Whether it be in a couple weeks or in a couple years, I'm going to be ready for it.

Yhtenä syynä tuolle on Rädyn mukaan ollut terän muutoksessa;

There's a lot of things. A lot of body lean. My crossovers were horrible. I switched something in my blades. The specs are different in Finland, but (my blades) are sharper for the turns. In Europe, they have a lot of glide in their blades (for bigger ice surfaces). So I switched that a little bit, and it gave me more confidence to have the body lean required for those crossovers. If you look at those good players, they get the speed from crossovers and then they get the puck. If I can get my speed faster and kind of get through some guys, I think that's going to be the difference.

***





Saa nähdä nyt jatkuuko tuo vielä ensi kaudella.

***

Klimovich on pudonnut nyt tuolla prospectien leirillä nelosketjuun:



 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Edelleen haetaan näitä halvan markan ratkaisuita, kun mielestäni siihen Lankiseen pitäisi nyt satsata:

Jostain olin lukevinani, että myös Lankiselle olisi PTO:ta tarjottu, mutta Lankisen leiri ei tuosta olisi innostunut?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jostain olin lukevinani, että myös Lankiselle olisi PTO:ta tarjottu, mutta Lankisen leiri ei tuosta olisi innostunut?
Ainakin Raannalle tarjottiin PTO:ta ja itse olin käsityksessä, että Lankiselle olisi tarjottu halpaa sopimusta. Mutta lisää euroja pitäisi varmasti laittaa lappuun, että Lankinen kiinnostuisi. Haasteena tuo epävarma tilanne maalivahdeissa.

Lankinen saattaisi olla ykkösmoke (Demkon loukkaannuttua), mutta saattaa myös tipahtaa kolmoseksi. Itse toki ottaisin Demko - Lankinen kaksikon koska tahansa ja Demkon loukkaantuessa meillä olisi edelleen Lankinen - Silovs. Nythän siellä saattaa olla hyvinkin kokematon kaksikko Silovs - Patera ja tuossa on mielestäni liikaa riskiä. Ja tuota asiaa ei muuta se, että olisiko se Silovs - Patera vai Silovs - Ferguson.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Törmäsin aiemmin juttuun, jossa oli sanottu, että Lankiselle oli aluksi tarjottu PTO:ta ja kun se ei kelvannut 1m 1v diiliä. Sekään ei jutun mukaan kelvannut vaan Lankinen etsii yhä rahakkaampaa diiliä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Törmäsin aiemmin juttuun, jossa oli sanottu, että Lankiselle oli aluksi tarjottu PTO:ta ja kun se ei kelvannut 1m 1v diiliä. Sekään ei jutun mukaan kelvannut vaan Lankinen etsii yhä rahakkaampaa diiliä.
Tuohon 1 millin juttuun ottaisin mielelläni linkin. Itse olen vain törmännyt juttuihin missä puhutaan alle millin tarjouksesta. Ei muuten, mutta miljoonan tarjous tarkoittaisi sitä, että Poolman oltaisiin laittamassa LTIR:lle. Tuollaiseen 0,8 - 0,9 sopimukseen tila palkkakatossa riittäisi muutenkin.

Jos tuo 1 milli ollaan valmiita maksamaan niin luultavasti pystytään sitä nostamaan myös 1,2 - 1,5 millin tasoon millä luulisi jo Lankisen suostuvan nimen laittamaan paperiin.

Toki tässä tilanteessa erikoista, että hyvän kakkosvahdin osalta puhutaan jostain sadasta tuhannesta tai max puolesta miljoonasta. Kolmosparin Myersille heitettiin kevyesti 3 millin / 3 vuoden sopimus. Tuon kun olisi laittanut vaikka 2,5 millin sopimuksena tai 2,25 millin ja neljän vuoden sopimuksena niin tilanne olisi melkoisen paljon helpompi. Samat rahat olisi voitu taata Myersille yhdellä lisävuodella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo Fergusonin hankinta leirille PTO:na tuskin liittyy siihen, että hänestä kaavailtaisiin edes kakkosvahtia NHL:ään ensi kaudeksi. Tuo on luultavasti kuten Dhaliwal kirjoittaa;





Lankinen katselee luultavasti tosiaan edelleen rahakkaampaa/pidempää sopimusta. Ferguson voi hyvin pelatessaan saada sopimuksen organisaation maalivahtien syvyyskartalle. Kyllä noitakin kaivattaisiin. Siellä on edelleen Abbotsfordin kaikki playoffit viime kaudella pelannut Sawchenko paikkaamatta.

Viime kauteen verrattuna syvyyskartta voisi olla nyt (mikäli Fergusonin kanssa tulee vielä sopimus):

Demko <-> Demko
DeSmith -> Silovs
Silovs -> Tolopilo
Tolopilo -> Patera
Sawchenko -> Ferguson

Ferguson on BC-lähtöinen molari, joka nostettiin aikanaan ensimmäistä kertaa suoraan junioreista ylös kun Vegasilla oli finaalikaudella kolme molaria loukkaantuneena. Hän pääsi pelaamaan Edmontonia vastaan Oilersin murskatessa Vegasin 8-2 lukemilla ja sai Connor McDavidilta mailan taputuksen patjoihin, kun esti McDavidin hattutempun. Aikanaan 10 vuotiaana hän luisteli yhdessä Roberto Luongon kanssa Vancouverin kotipelin avaukseen.

Minä en näe, että Ferguson liittyy mitenkään Lankiseen. Lankisen kanssa joukkue voi päätyä edelleen sopimukseen mikäli Lankinen suostuu seuran kannalta sopivaan sellaiseen. Mutta tuossa on tietysti aina kahden osapuolen näkemykset täytyttävä, jotta siihen sopimukseen päästäisiin. Sekin on mahdollista, että Lankinen näkee jonkun toisen seuran tilanteen helpommaksi päästä pelaamaan enemmän.

***

Vancouverin nuoret voitti Jetsin nuorison 4-2 viime yön pelissä. Jetsilla on tuolla Pentictonin turnauksessa hyvä joukkue ja mm. kolme ykköskierroksen varausta matkassa (Brad Lambert, Colby Barlow ja Brayden Yager). Jets teki pelin kaksi ensimmäistä maalia, mutta Canucks tuli toisessa erässä tasoihin ja meni ohi kolmannessa. Tällaisessä nuorten turnauksessa ei tietenkään lopputulos ole se pääasia, vaan yksilöiden pelaaminen.

- Max Sasson jatkoi hyvää turnaustaan ja Sassonin alustuksesta syntyi Canucksin avausmaali. Sasson taisteli kiekon Dmitry Kuzminilta ja löysi maalille nousseen Josh Bloomin, jonka jalan kautta tuli kavennus. Muutenkin Sasson näytti jälleen nopeuttaan. Tietysti hänen pitäisikin tavallaan erottua näissä peleissä jo 24 vuotiaana.

- Danila Klimovichilta selvästi parempi peli kuin se ensimmäinen. Näytti tuo edellinen peli ehkä herättävän jotain. Toivottavasti pystyisi jatkamaan tästä, mutta vähän itse olen skeptinen näitä kohtaan, jotka tarvitsevat sen huonomman esityksen pohjille.

- Ty Young pelasi maalilla hyvin. Pelin alussa Canucksilla oli kiekon menetyksiä jotka Young paikkasi ja myöhemmin hän otti hienon torjunnan Yagerin tilanteeseen. Young vaikuttaisi olevan ihan hyvällä reitillä. Luultavasti Young tulee pelaamaan ensi kauden edelleen Prince Georgessa yhdessä ensi kesän mahdollisen maalivahtien kärkinimen Joshua Ravensbergenin kanssa.

- Vilmer Alriksson pelasi parhaan pelinsä minkä minä olen häneltä nähnyt. Taklaus Nikita Chibrikoviin oli hyvä avojään taklaus ja toisessa erässä hän näytti hyvin fyysisyyttä Jetsin 25 vuotiasta Dylan Anhornia vastaan. Mutta ennen kaikkea hän syötti Elias Petterssonin maalin ja teki itse harhautuksella 4-2 osuman. Toivottavasti isokokoinen ruotsalainen pystyisi nostamaan tasoaan OHL:ssa ensi kaudella. Hänellä voisi olla lahjojen puolesta mahdollisuuksia kahteen alempaan ketjuun vielä myöhemmin, mutta toki tuonne on pitkä matka.

- Anthony Romani osaa pistää kiekon sisään ja tuo näkyi jälleen kun melko keskinkertaisen ja vähän näkymättömän illan aikana tuli yksi paikka ja siitä maali. Viime kaudella 58 maalia OHL:ssa kertovat myös tuosta taidosta.

- Ykkösketju ei noussut nyt niin hyvin esiin mitä Edmontonia vastaan. Lekkerimäellä oli pari hyvää laukausta eikä ketju huonokaan ollut, mutta ei noussut kuitenkaan tekemään ratkaisevaa eroa pelissä.

***

Tuohon 1 millin juttuun ottaisin mielelläni linkin. Itse olen vain törmännyt juttuihin missä puhutaan alle millin tarjouksesta. Ei muuten, mutta miljoonan tarjous tarkoittaisi sitä, että Poolman oltaisiin laittamassa LTIR:lle. Tuollaiseen 0,8 - 0,9 sopimukseen tila palkkakatossa riittäisi muutenkin.

Jos tuo 1 milli ollaan valmiita maksamaan niin luultavasti pystytään sitä nostamaan myös 1,2 - 1,5 millin tasoon millä luulisi jo Lankisen suostuvan nimen laittamaan paperiin.


Toki tässä tilanteessa erikoista, että hyvän kakkosvahdin osalta puhutaan jostain sadasta tuhannesta tai max puolesta miljoonasta. Kolmosparin Myersille heitettiin kevyesti 3 millin / 3 vuoden sopimus. Tuon kun olisi laittanut vaikka 2,5 millin sopimuksena tai 2,25 millin ja neljän vuoden sopimuksena niin tilanne olisi melkoisen paljon helpompi. Samat rahat olisi voitu taata Myersille yhdellä lisävuodella.

Vielä parempi jos olisi tehnyt tuon miljoonan sopimuksella kaksi vuotisena. Oli Myers kuitenkin peliajoissa viime kaudella selkeä joukkueen kolmospakki.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli Myers kuitenkin peliajoissa viime kaudella selkeä joukkueen kolmospakki.
Selkeä ja selkeä. Runkosarjassa nuo #3-#6 pakit pelasivat käytännössä samat minuutit.

Myers 18:57
Cole 18:41
Soucy 17:29
Zadorov 17:07

Playoffeissa sitten Zadorov nousi noista mainituista kärkeen ja Myers oli toisena. Itse en vaan suostu näkemään Myersia enää Stanley Cupista taistelevan joukkueen TOP4-pakkina. Viime vuonna peliaika tippui 2 minuuttia edellisestä vuodesta ja pelaamisen laatu parani. Vielä jos tuosta tiputetaan lähemmäksi 15-16 minuuttia niin ehkä Myers pystyisi pelaamaan ne virheettömämmin.

Haasteena toki se, että tänä vuonna meidän #3 - #6 pakit ovat kaikki enemmänkin kolmosparin pakkeja kuin kakkosparin. Jotkut pakit sieltä on vaan pakko nostaa kakkosparin vastuulle vaikkei taso välttämättä riitäkään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Selkeä ja selkeä. Runkosarjassa nuo #3-#6 pakit pelasivat käytännössä samat minuutit.

Myers 18:57
Cole 18:41
Soucy 17:29
Zadorov 17:07

Coleen nähden tosiaan aika samat minuutit, mutta on tuossa noin puolentoista minuutin pudotus Soucyyn ja parin minuutin ero Zadoroviin. Peliä kohden. Pitää kuitenkin huomioida noissa minuuteissa myös se, että Myers-Soucy pelasi sitä vaikeinta peluutusta vastustajien kärkiä vastaan ja Cole putosi kelkasta playoffeissa. Siinä mielessä laskin tuon selväksi.

Zadorov nousi sitten playoffeissa muutamassa pelissä ohi ja ihan ansaitusti. Viiden miljoonan sopimuksen saanut venäläispakki oli toisaalta runkosarjan lopussa katsomossa.

Haasteena toki se, että tänä vuonna meidän #3 - #6 pakit ovat kaikki enemmänkin kolmosparin pakkeja kuin kakkosparin. Jotkut pakit sieltä on vaan pakko nostaa kakkosparin vastuulle vaikkei taso välttämättä riitäkään.

Noista ihannetilanteista on onneksi muutama kärkeenkin povattu joukkue joutunut tinkimään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Haasteena toki se, että tänä vuonna meidän #3 - #6 pakit ovat kaikki enemmänkin kolmosparin pakkeja kuin kakkosparin. Jotkut pakit sieltä on vaan pakko nostaa kakkosparin vastuulle vaikkei taso välttämättä riitäkään.

Tuosta kohdasta vielä.

Vancouverin yksittäisistä pakeista Soucy ja Myers ovat tosiaan yksilöinä lähempänä nelos-vitospakkeja kuin kolmos-nelospakkeja. Palkkojenkin puolesta sijoittuvat tuonne. Kun NHL:ssä on palkoilla laskettuna 128 nelospakin ryhmään kuuluvaa pakkia, niin Soucy sijoittuu noiden kesken 111. sijalle ja Myers 124. sijalle. Eli sinne nelospakkien halvimpaan ryhmään ja lähelle vitospakkeja.

Vancouver lähtee kauteen asetelmista, jossa ykköspari kantaa isoa roolia, Myers-Soucy -parin pitäisi pystyä kantamaan taas vastuuta vastustajien kärkiä vastaan ja kolmosparin pitäisi kyetä pelaamaan ne loput minuutit niin, että joukkue selviää. Ei tuo mikään ihannetilanne ole, mutta ei ole tosiaan muillakaan. Hyvää tuossa voi olla, että Hughes on toistaiseksi kehittynyt edelleen kausi kauden jälkeen ja tuo Myers-Soucy -pari oli viime kaudella yhdessä parempi kuin yksilöt erikseen.

Seuraavien kahden vuoden sisällä ihannetilanteessa Vancouver saisi tuonne pakin, joka olisi Soucyn ja Myersin yläpuolella tasollisesti ja Willanderista kasvaisi pakki siihen viereen. Tuollaista olen kaavaillut puolustuksen suunnaksi. En tiedä sitten onko tuossa liikaa toiveajattelua tällä aikataululla.

Hughes - Hronek
? - Willander
Soucy - Myers
Pettersson/Desharnais

Parin vuoden päästä nykyisellä palkkojen kehityksellä nuo Myers ja Soucy eivät tule olemaan palkoiltaan nelospakkien halvempaa ryhmää, vaan vitospakkien tasoa. Jos Willanderista kasvaisi tuonne pelaaja, niin tuossa olisi mahdollista saada puolustuksen kokonaispalkkoja alkuun matalammalle.

Myersin suhteen joukkue toivoo varmasti nyt sitä, että tuo nykyinen valmennus saisi aikaisempaa paremmalla pelin rakenteella Myersin puutteita piiloon. Tuota on näkynyt monillakin yksilöillä, kuten nyt vaikka Myersilla viime kaudella tai OEL:lla viime kauden Floridassa. Viime kauden playoffeissa Myers-Soucy -pari pelasivat Oilers-sarjassa McDavidia vastaan Vancouverilta selvästi eniten (Myers pelasi Oilersin kärkipelaajaa vastaan 5v5 peliä noin kolme kertaa enemmän kuin Zadorov tai Cole) ja selvisi tuosta ihan hyvin.

Canucks hävisi tosin maalit Myers-McDavid vertailussa 4-6, mutta Vancouverin maaliolettama oli noiden kahden ollessa samaan aikaan kentällä plussalla. Tuo oli sikäli hyvä suoritus, että McDavidin maaliolettama muuten 5v5 pelissä oli noin 60% luokkaa. Lisäksi kun tuohon yhdistetään se, että Myers aloitti playoffeissa 86 kertaa omasta päästä ja 28 kertaa hyökkäyspäästä, niin olihan nuo myös tilastollisesti hyvät sarjat aikaisempaa paremman runkosarjan jälkeen.

Kohta se sitten nähdään, oliko tuo viime kausi seurausta sopimuskaudesta vai muuttuneesta joukkueen pelin rakenteesta. Juuri nyt en ole itse huolissani Myersista. Tietysti tuo on nyt vain tuon viime kauden peruja. Olihan siellä viimekin kaudella niitä yksittäisiä seikkailuja ja jopa huumoripätkää, mutta isossa kuvassa peli oli hyvää ja valmennus antoi selvän luoton. Joukkueelle tuntui olevan tärkeä asia päästä jatkamaan tuolla viime kauden syvyysosastolla (pitivät yhdessä tuon Myers-Soucy parin ja tuon hyvin pelanneen kolmosketjun). Tuo syvyys on eräänlainen kivijalka seuralle.

Canucks Centralilla olivat muuten tuolloin Myersin sopimuksen aikaan sitä mieltä, että vapailta markkinoilta Myersille olisi tullut selvästi isompikin sopimus. Voi ollakin. Noissa erilaisissa palkkalaskelmissa ei oteta huomioon esimerkiksi oikean puolen pakkien arvoa, istuvuutta joukkueeseen tai esimerkiksi sitä, millaisen arvon joku yksilö tuo henkiselle puolelle kun kyse on joukkuepelistä. Lisäksi noissa on aina kyse siitäkin, miten niitä tilastoja lasketaan ja kuka laskee.

Myersin ja Joshuan jatkosopimuksista tuo jakso:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin nuoret otti voiton tuosta viimeisestäkin Pentictonin turnauksen pelistä, kun Calgary kaatui 4-3 lukemin. Kaikista kolmesta pelistä tuli voitot, mutta tuo ei ollut tärkein asia näissä kuitenkaan. Mukava huomata, että siellä on muutama yksilö mennyt hyvin eteenpäin. Rohkaiseva turnaus ja näyttää kehitystyö toimineen useimpien nuorten kohdalla.

Manny Malhotra kehui joukkueensa veteraaneja ja venymiskykyä näissä peleissä;

Having some veteran guys in the lineup really helped. As the weekend went on, we found our game more and more and recognized what worked for us in those games…The resiliency of the group to get to our game, get out of that hole, and take control of the game was a real positive for me.

- Calgarya vastaan Arshdeep Bains nousi eturiviin ja pelasi turnauksen parhaan pelinsä. Tuolla näkyi se sama asia mikä viime kaudella Abbotsfordissa monissa peleissä, eli kun vastustaja näytti saavan pelistä otetta, Bains käänsi itse pelin kulkua. Bains oli viime kaudella Abbotsfordin arvokkain pelaaja ansaitusti. Daniel Gee laittoi hyvän lyhyen koosteen Bainsin pelistä, missä näkyy tuo hänen pelisilmänsä.





- Aatu Räty on mennyt luistelussa eteenpäin ja tuo avaa hänelle enemmän tilaa käyttää pelin rakennuksen ominaisuuksia. Räty jäi yhteen syöttöön turnauksessa, mutta paikkoja oli ja peli oli kokonaisuutena hyvää. Aatu on joukkuepelaaja ja tuo näkyi tässäkin pelissä, kun Räty ei lähtenyt puskemaan tyhjään maaliin väkisin kiekkoa vaan turvasi johtoa. Bainsin osumassa Rädyltä nähtiin hyvä nousu, vaikkei tuostakaan Rädylle maalia tullut.





- Lekkerimäki jäi turnauksessa tehottomaksi, mutta hän oli joukkueen parhaita, paikkoja riitti useampaankin maaliin ja muutaman kerran tolpat estivät maalinteon. Hyvää työtä kiekottomana karvauksissa ja pelinrakentelu on hänen ominaisuuksistaan usein aliarvostettu ominaisuus, mutta tuotakin nähtiin jälleen. Lekkerimäki on kehittänyt luisteluaan. Tulee kisaamaan paikasta ylös vielä, mutta paikkoja ei juuri ole ja näkisin kuitenkin parhaaksi pelata kausi tai vähintään alkukausi Abbotsfordissa.





- Klimovich pystyi parantamaan peli peliltä turnaustaan. Klimovich on hyvä pelaamaan laitojen lähellä ja ottaa osaa puolustuspeliin. Iso ongelma on pelisilmän puolella ja peli menee usein putkinäöksi mikä syö omaa ja koko ketjun peliä. Hänellä on hyviä ominaisuuksia paljon, mutta ei pysty saamaan tuolla näkemyksellä niitä kasaan parhaalla tavalla.

- Sasson oli jälleen näkyvä ja osui kaksi kertaa tolppiin. Sassonilta odottelen nyt vielä viime kautta parempaa kautta farmissa ja kuka tietää vaikka hän saisi kutsun ylöskin. Sassonin nopeus on sellainen ominaisuus, joka erottaa hänet monista muista. Toivottavasti Malhotra osaisi opettaa aloittamista hänelle. Daniel Gee pisti Sassoninkin pelistä koosteen:





- Vilmer Alriksson oli ehkä näiden pelien positiivisin yllättäjä hyökkääjien osalta yhdessä tämän kesän varauksen Riley Pattersonin kanssa. Alriksson erottui fyysisellä pelillään ja sai tulostakin aikaan. Pattersonin peli oli lupauksia herättävää ikäisekseen. Melko hyvän kokoinen sentteri varustettuna hyvällä pelisilmällä ja keskitasoa paremmalla luistelulla.

- Puolustuksessa Elias Pettersson kasvoi turnauksen aikana ja pelasi varmaa peliä fyysisesti. Mielestäni joukkueen paras puolustaja. Hän sai kiekot omista ylös ja näytti olevan hyvällä kehityksen tiellä. Pari mukavaa pommia näissä peleissä nähtiin ja tuo kiekollinen pelaaminenkin tuntuisi olevan riittävää, vaikkei koskaan mitään ylivoimapakkia olekaan kasvamassa.

- Sawyer Mynio näytti luisteluaan, mikä sai välillä pelin näyttämään helpolta. Fyysisesti hommia on kuitenkin vielä paljon edessä. Puolustuksen positiivisin yllättäjä oli hyvin liikkuva yliopistosta vapaana agenttina keväällä tullut Christian Felton, jonka voisi kuvitella olevan ensi kaudella Abbotsfordin vakipakkeja.

- Akito Hirose oli minulle koko leirin suurin pettymys. Ikänsä puolesta olisi pitänyt olla eri tasolla tuolla jo, mutta nyt näyttää, että parhaiksi peleiksi jäivät ne ensimmäiset pelit NHL:ssä. Siitä odotin itse silloin toiveikkaana kehitystä, mutta ei kyllä näytä siltä.

- Maalivahdeista onnistuivat mielestäni molemmat Nikita Tolopilo ja Ty Young. Tolopilon turnauksen ensimmäinen peli oli parempi kuin tämä toinen, mikä jätti vähän toivomisen varaa. Youngilta nähtiin hyvä peli Winnipegia vastaan.

Sitten kohti pääleiriä. Monet nuoret antoivat nyt hyviä merkkejä, mutta pääleirillä ei kuitenkaan etukäteen pitäisi olla suurempia yllätyksiä luvassa. Bains, Lekkerimäki, Räty, Sasson ja Pettersson näistä ovat nyt lähimpänä paikkaa, mutta heidän pitäisi syrjäyttää Daniel Sprongin, Nils Höglanderin tai Derek Forbortin kaltaiset pelaajat enkä näe tuota kyllä vielä ajankohtaiseksi kun samalla pelille voi tehdä parempaa isommilla minuuteilla farmin puolella pelaaminen. Kauden aikana niitä ylös nostoja voidaan sitten nähdäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tuohon 1 millin juttuun ottaisin mielelläni linkin. Itse olen vain törmännyt juttuihin missä puhutaan alle millin tarjouksesta. Ei muuten, mutta miljoonan tarjous tarkoittaisi sitä, että Poolman oltaisiin laittamassa LTIR:lle. Tuollaiseen 0,8 - 0,9 sopimukseen tila palkkakatossa riittäisi muutenkin.

Jos tuo 1 milli ollaan valmiita maksamaan niin luultavasti pystytään sitä nostamaan myös 1,2 - 1,5 millin tasoon millä luulisi jo Lankisen suostuvan nimen laittamaan paperiin.

Toki tässä tilanteessa erikoista, että hyvän kakkosvahdin osalta puhutaan jostain sadasta tuhannesta tai max puolesta miljoonasta. Kolmosparin Myersille heitettiin kevyesti 3 millin / 3 vuoden sopimus. Tuon kun olisi laittanut vaikka 2,5 millin sopimuksena tai 2,25 millin ja neljän vuoden sopimuksena niin tilanne olisi melkoisen paljon helpompi. Samat rahat olisi voitu taata Myersille yhdellä lisävuodella.
Kyseessä tais olla Suomikiekon juttu. Näemmä summa on sittemmin korjattu vajaaksi miljoonaksi vaikka otsikko on edelleen, että Lankinen hylkäsi miljoonatarjouksen tai sitten olen sen aikanaan lukenut huonosti. Lähteenä oli Dhaliwalin tarinoinnit eli varmaan samat jutut mitä olet lueskellut englanniksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onneksi tosiaan huomattiin ajoissa ja Joshua sai apua. Saattaa tulla nyt vähän pidempikin kuntoutusjakso pelikuntoiseksi. Ylivoimaisesti tärkein asia tuossa on tietysti tuo terveyspuoli. Kiekon kannalta saisi jäädä nämä ikävät uutiset ennen kautta jo pois. Tuo on iso menetys joukkueelle pelillisesti, vaikkei mikään Demko olekaan. Mutta rauhassa nyt vaan Joshua kuntoon.

***

Alex Edler lopetti uransa ja teki yhden päivän sopimuksen Vancouverin kanssa lopettaakseen virallisesti uransa seurassa.





I am humbled and honoured to officially end my career and retire as a member of the Vancouver Canucks. I consider myself lucky to have started my career with such an outstanding organization, in this amazing city, with the best fans in the NHL. Finishing my NHL career where it all began is something very special for myself and my family.

Edler pelasi urallaan vain Vancouverissa ja Los Angelesissa. Vancouverissa ruotsalaispakki pelasi peräti 15 kauden ajan. Pelejä NHL:ssä kertyi runkosarjassa 1030 ja niissä 438 pistettä. Playoffeissa Edler pelasi urallaan 93 peliä ja teki 40 pistettä. Hän pelasi kolmet MM kisat joista voitti kaksi kultaa. Edler oli lisäksi Ruotsin Olympiajoukkueessa, joista tuli hopeaa.

Edlerilla on kaikkien aikojen kärkipaikka Vancouverin pakkien osalta peleissä, maaleissa, syötöissä ja pisteissä. Hughes tulee ilman loukkaantumista ensi kaudella syötöissä ja pisteissä ohi, mutta näin kauden alussa Edler on edelleen paalupaikalla. Edler oli yksi omia suosikkeja pitkään. Monipuolinen puolustaja, jolta onnistui niin tehopisteiden tekeminen kuin fyysinen pelaaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös