Mainos

Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 001
  • 643

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin rosteri Young Stars turnaukseen:





Klimovich, Karlsson, Bains, Åman, Woo, Silovs... monia seurattavia ja yksi mielenkiintoinen varaamaton pelaaja, Max Namestnikov. Maxin isähän on Vancouverin varaus vuodelta 1991, John Namestnikov. Isoveli on sitten Vladislav Namestnikov. Vähän pienihän Max on, mutta vauhtia ja asennetta omaa riittävästi. Katsotaan nyt miten Max onnistuu vähän vanhempien pelaajien joukossa, mutta itse olisin melkeinpä valmis käyttämään yhden sopimuspaikan Namestnikoviin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin prospectit ottivat 3-0 voiton Calgaryn prospecteista Pentictonin turnauksen avauspelissään.

Kokoonpanot (ennakoissa):

Vancouver

Karlsson - Wouters - Bains
Nielsen - Åman - Klimovich
Lockhart - Regish - Pinard
Namestnikov - Focht - Gatcomb
/Shepard

Schmiemann - Woo
Nychuk - Anderson
Van de Leest - Leipert
Kudryavtsuv - MacPherson

Silovs

Calgary

Pelletier - Schwindt - Duehr
Pettersen - Zary - Klapka
Beck - Kerins - Ciona
Huckins/Boucher - Nikolaev - Feuk / Walker

Solovyov - Poirier
Jordan - Kuznetsov
Lavigne - Sedoff
Lee - Rhinehart

Wolf

Canucksin prospectit voittivat pelin 3-0 lukemilla. Bainsille, Nielsenille ja Karlssonille (tyhjiin) maalit. Silovs pelasi maalilla nollan. Calgarylla omasta mielestäni parhaat olivat Zary, Wolf ja Klapka. Vancouverilla Silovs, Nielsen ja Åman. Tämän kesän seitsemännen kierroksen varaus Kudryavtsev pelasi hyvän pelin. Calgarylla oli lupaavampia hyökkääjiä, mutta Canucksilla ehkä vähän valmiimpia (kokeneempia) pelaajia.

Canucksin kaksi ensimmäistä maalia:








Molemmilta joukkueilta esiin nousivat parhaiten maalivahdit. Wolf näyttää olevan lähellä NHL-tasoa ja tietysti "pitääkin" kun hänet valittiin viime kaudella AHL:n parhaana maalivahtina. Silovs ei jäänyt kuitenkaan tässä pelissä ollenkaan varjoon. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata hänen kauttaan AHL:ssa. Hän on ollut jo pari kautta Canucksin maalivahtivalmentaja Clarkin suosikki ja nyt alkaa näkymään hyviä merkkejä.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin toimittajat Thomas Drance ja Harman Dayal laativat tämän hetken oman yhteisen prospect-listansa kaksiosaisessa sarjassa:

Sijat 6-10:


Sijat 1-5:


Eli lista kokonaisuutena:

1. Jonathan Lekkerimäki
2. Jack Rathbone
3. Danila Klimovich
4. Linus Karlsson
5. Aidan McDonough
6. Arturs Silovs
7. Elias Pettersson
8. Jonathan Myrenberg
9. Joni Jurmo
10. Lucas Forsell

Kunniamaininnat:

Jacob Truscott
William Lockwood
Dmitri Zlodoyev
Connor Lockhart
Daimon Gardner
Arshdeep Bains

***

Podkolzinilla ja Klimovichilla ilmeisesti "synkkaa" keskenään:





Muutaman päivän takaa pari twitteria Canucksin leiriltä:

OEL-Hughes pari oli yhdessä koko harjoitusten ajan. Nyt näyttäisi siltä, että tuota paria ollaan yrittämässä ajaa sisään ja Hughes pelaisi oikealla puolella.





Harjoituksissa nähtiin myös tämä Bobby Orria (tai Cale Makaria) muistuttava suoritus:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pentictonin turnauksessa 4-1 voitto Jetsin nuorisosta.

Klimovichilta vahva peli. Hän näytti pelisilmää ja syöttötaitoa järjestämällä pari hyvää paikkaa sekä pelasi hyvin oman päänkin, mikä oli viime kaudella heikkoutena. Fyysisesti Danila on ikäisekseen aika tankki jäällä. Klimovich vietti kesänsä Vancouverissa ja otti vaimonsa kanssa kolme Englannin kurssia viikossa, joten nyt pitäisi olla parempi sopeutuminen edessä.

Nielsen jatkoi hyviä otteitaan pelaamalla erittäin energisesti. Pienikokoinen pelaaja, mutta tekee paljon töitä jäällä ja on hyvä luistelija. Canucks voisi tehdä sopimuksen hänen kanssa.

Young oli maalilla aika lupaavan oloinen paketti. Ei ylipelannut tilanteita ja näytti rauhalliselta. Draftin jälkeen tätä(kin) varausta ihmeteltiin joissain arvioissa vaikka takana oli WHL:ssa puolikas kausi. Ainakin tämän pelin jälkeen Young on varmaan tyytyväinen avaukseensa organisaatiossa.

Gatcomb ja Schmiemann esiintyivät hyvin. Pidin etenkin Schmiemannin pelistä. Liikkui hyvin, pelasi oman pään painetilanteet rauhallisesti ja osasi syöttää sekä nostaa peliä. WHL:ssä tuli viime kaudella pakille ihan hyvät 54 pistettä. Saa nähdä nyt sitten miten uran jatko tästä menee, mutta seuraamisen arvoinen pelaaja.

Danila Klimovichia haastateltiin Canucks Armylla.

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noihin lukuihin ja huhuihin kannattaa suhtautua vähän varauksella. Itse mietin, että povaavatko toimittajat noita jatkoja kun Millerin tilannekin tuotti jatkon? Noissa aikaisemmissa (Miller, Boeser, Mikheyev jne) ei ollut ennakkotietoja. Tai olihan niitä vaikka kuinka paljon, mutta ei ainakaan oikeaan osuneita sellaisia.

Canucksin "piti" leikata rosterin kärkeä eikä tehdä näitä kiinnityksiä. Miksi Horvatin kanssa he olisivat yhtään paremmin perillä missä mennään? Toki voivat sitä olla, mutta ainakin tähän mennessä nykyinen seurajohto on pystynyt pitämään tekemisensä hyvinkin piilossa.

Canucks Centralilla haastateltiin tuohon Horvatin sopimukseen liittyen Frank Seravallia:


Onhan Horvat joukkueelle kapteenina niin tärkeä pelaaja, että mitkään grafiikkakäppyrät eivät tuo esiin merkitystä. Uskoisin, että vapailta markkinoilta olisi tulossa yli seitsemän miljoonaa jos sinne saakka mennään. Lisäksi jos vielä Larkin ja O'Reilly tekevät ensi kesälle senttereistä jatkot ja Horvat puolestaan ei, niin sentteriä hakeville joukkueille kiinnostus Horvatia kohtaan varmaan nousee lisää.

Itse toivon, että Horvat tekisi Vancouverin kanssa "kotijoukkue-alennuksen". Vitosella alkavaan lukuun en silti usko. Kun Miller teki yhteisarvoltaan 57 miljoonan sopimuksen, niin Horvatille voisin itse ennustaa 50 miljoonaa. Kahdeksan vuotisella sopimuksella tuo tekisi 6,25 miljoonaa kauteen. Tuo olisi (oma veikkaus) markkinahintaan nähden tuollainen kotiseutualennus.

Joukkue pohtii nyt varmaan sitä, että kuinka paljon taaloja on järkevä käyttää keskustaan. Miller ja Pettersson (sopimus saattaa nousta parin kauden päästä yli kahdeksaan) siellä on mitä luultavammin kiinnitettyinä tuleviin kausiin. Jos nuo kaksi pitävät paikkansa keskellä, niin Horvatille saattaa jäädä paperilla kolmossentterin tontti. Esimerkiksi kuusi miljoonaa kolmossentterille olisi kyllä aika paljon, vaikka noin periaatteessa keskustaan käytetyt rahat eivät minun mielestä mene hukkaan jos sentteri vaan muuten täyttää ruutunsa.

Toki tuo paperilla oleva kolmossentterin paikka voi silti poikia ihan hyvät minuutit peliä kohden, mutta silti jää pohdittavaksi se, että olisiko kuitenkin järkevämpää käyttää tila esimerkiksi puolustuksen vahvistamiseksi sentteritontin kustannuksella. Mikäli taas noille muutoksille lähdettäisiin, niin se vaatisi sitten niitä onnistuneita hankintoja hintaan nähden. Siinä ei ole mitään järkeä, että hommaillaan "Myers/OEL" samalla rahalla vaan pelipaikan kustannuksella.

Horvat olisi nähdäkseni aika varma sijoitus ainakin noin viideksi seuraavaksi kaudeksi. Tuo on se aikaikkuna, jonka aikana Canucks nähdäkseni pyrkii saamaan puolustuksen ongelmat ratkaistua ja koittaa saada kasaan menestyvän joukkueen. Tuleva ennustettu palkkakaton nousu saattaa helpottaa tuota tilannetta niin, että vaikka siellä muutama muukin sopimus pitää saada ratkaistua tulevina kausina, tila riittäisi niin Horvatin sopimukseen kuin puolustuksen parempaan rakenteeseen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse toivon, että Horvat tekisi Vancouverin kanssa "kotijoukkue-alennuksen". Vitosella alkavaan lukuun en silti usko. Kun Miller teki yhteisarvoltaan 57 miljoonan sopimuksen, niin Horvatille voisin itse ennustaa 50 miljoonaa. Kahdeksan vuotisella sopimuksella tuo tekisi 6,25 miljoonaa kauteen. Tuo olisi (oma veikkaus) markkinahintaan nähden tuollainen kotiseutualennus.

Horvat olisi nähdäkseni aika varma sijoitus ainakin noin viideksi seuraavaksi kaudeksi. Tuo on se aikaikkuna, jonka aikana Canucks nähdäkseni pyrkii saamaan puolustuksen ongelmat ratkaistua ja koittaa saada kasaan menestyvän joukkueen.

Hyvin samanlaiset ajatukset itselläkin. Horvat on tuolla noin 6 miljoonalla melkoisella varmuudella parasta mitä sillä hinnalla saa UFA-markkinoilta. Nyt voidaan se oma UFA kiinnittää ja vielä todella järkevään hintaan. Lisäksi tiedetään mitä saadaan ja kuinka sopii joukkueeseen.

Horvat teki vuonna 2017 tuon nykyisen sopimuksen (5,5 miljoonaa) ja on mielestäni ollut tuona aikana alipalkattu tehoihin ja asemaan nähden. Tuon sopimuksen osuus katosta oli 7,3 % ja jos tuonne 6 - 6,5 miljoonan väliin mentäisiin niin osuus pysyisi varmaan hyvinkin samana.

Vaikka tosiaan meillä olisi senttereinä Miller - Pettersson - Horvat niin kyllä itse näen sen vahvuutena ennemmin kuin uhkana tai riskinä. Tuossa voi tarvittaessa Miller pelata laidassa ja yhden sentterin loukkaantumiseenkin on varaa. Nyt vaan rohkeasti hakemaan junnuja (tyyliin Klimovich, Karlsson, Lockwood), valmiita roolipelaajia (Lazar) ja näitä hakuja Euroopasta (Kuzmenko). Itse olisin muuten houkutellut esim Björnisen nelosen sentterin rooliin. Näiden syvyyspelaajien ja nousevien junnujen avulla voidaan sitten satsata noihin joukkueen kärkipelaajiin.

Pakistoon tosiaan tarvittaisiin vielä 1-2 kärkipelaajaa. Rathbone voisi olla yksi tuollainen, joten hänelle pitää nyt peliaikaa ja vastuuta saada. Jostain pitäisi varmaan vielä yksi kärkipakki loihtia (Rathbonen jälkeenkin), kun en usko oikein että Myers, Dermott, Schenn tai Poolman sellaiseksi nousisivat. Nuo ovat enemmän sitä kolmospakkipari -osastoa, vaikka Schenn loistavan kauden viimeksi pelasikin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mielestäni ihan hyvä tilanne Höglanderilla tuo haastajan asema. Viime kausi oli kuitenkin vaikea ja siihen tuli vielä loukkaantuminen päälle. Nyt kun Vancouver hankki Mikheyevin ja Kuzmenkon ja Kuzmenkon vielä kovan kilpailun jälkeen, paikat etenkin tulosroolissa ovat vähissä. Parin kauden takaista tilannetta, jossa Höglander kisasi paikasta lähinnä "kesätikissä" olevaa Virtasta, Michaelisia ja Lindia vastaan, ei ole enää. Nyt se paikka pitää ottaa puhtaasti taitojen puolesta.

Paperilla Nilsin pitäisi kisata kokemus- ja sopimustilanteessa lähinnä Kuzmenkoa ja Podkolzinia vastaan jos puhutaan kolmesta ensimmäisestä ketjusta. Kuzmenkon kanssa Canucks teki sellaiset työt kesällä, että häntä ei tulla aikanaan kauden alussa kokoonpanon ulkopuolella näkemään. Podkolzin puolestaan otti kauden aikana isoja askeleita eteenpäin (kun Höglanderin kausi oli päinvastainen) ja hänenkin paikkaa pitäisin varmana.

Nelosketjuun Höglander voisi sitten haastaa, vaikkei tuo ole hänelle ihanteellisin paikka. Mutta ellei tuo onnistu, niin ei maailma siihen kaadu. Höglander on ollut tulokkaana tällä vuosituhannella Vancouverin seitsemänneksi tehokkain tulokas (edellä Pettersson, Hughes, Sedinit, Boeser ja Hodgson), joten tuo lahjakkuus on edelleen siellä kaikesta huolimatta olemassa. Hän ei ole fyysisesti eikä henkisesti varmaan yhtä valmis kuin nuo kokeneemmat kisaajansa urheilijoina, mutta noista ei osa ollut samassa iässä Höglanderin tasolla.

Ehkä tämä taistelu pelipaikasta saattaa lopulta poikia näin paremman lopputuloksen kuin automaattinen paikka. Nyt nuo Boudreaun sanat päivän parhaasta suorituksesta viittaavat ainakin siihen, että Nils pyrkii tekemään kaiken saadakseen tuon paikan otettua itselleen. Ja ellei sitä kuitenkaan lopulta saa, niin motivaatio tuskin ainakaan vähenee. Mutta kuten Boudreau haastattelussa totesi, kahden päivän tarkastelujakso ei vielä riitä vaan siihen tarvitaan yli 10 päivää.

Ihannetilanne kokonaisuuden kannalta olisi mielestäni se, että Dicksinsonin arvoa saataisiin nostettua niin (peluutuksella ja tietysti Dickinsonin viime kautta paremmalla pelaamisella), että hänestä saataisiin jotain takaisinpäin. En tiedä onko tuossa kuitenkin liikaa toivottu. Se nyt on ainakin varmaa, että loukkaantumisia tai joidenkin yksilöiden huonompia jaksoja tulee jossain vaiheessa ja Höglanderin tasoinen pelaaja on hyvä olla noitakin tilanteita varten varalla. Mahdollisuuksia paikkaan tulee siis varmasti vielä vaikkei heti kokoonpanossa olisikaan.


Boudreau:

I think he’s the best player on the ice right now. He looks so much faster than he did last year. Determination. He’s definitely ready. And you know, I think last year was a little bit of a setback for him. He doesn’t want it to happen again.

Hopefully he learned a lot last year. He’s going to be another one playing a lot of pre-season games, and we’ll see how it goes. But I certainly have liked exactly what he’s shown. And let’s call it like it is, it’s been two days. I mean a lot of guys can look great in two days. Let’s see how they look in 10 days.

Itse nostaisin tuosta esiin positiivisimpana asiana tuon nopeuden lisääntymisen. Höglander on tehnyt hyvin töitä saadakseen huonon viime kauden taakseen.

Höglander:

Hoglander, for his part, said he’s happy with his performance, especially coming off groin surgery.
He started skating midsummer, later than he might usually have, but he was pleased with how he’s feeling.
“I had a good summer. A lot of work. I’ve done a lot of rehab … so I’m ready for this camp,”
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tänään kaksi peliä ja rosterit lienee jotain seuraavaa:

@Calgary
Dickinson - Lazar - Höglander
farmipelaajat

Dermott - Keeper
Burroughs - Juulsen
Brisebois - Wolanin

Delia - DiPietro

@Vancouver
Kuzmenko - Pettersson - Mikheyev
Podkolzin - Horvat - Garland
farmipelaajat

Rathbone - Schenn
DeKeyser - Myers
Woo - Kalynuk

Martin - Silovs

Calgaryyn lähti siis todella heikko tiimi ja Vancouverissa pelataan kohtuullisella miehistöllä. Ykkösketju ja ykköspakkipari huilaa, kuten myös ykkösmoke.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Häviöt otettiin kummastakin matsista, mutta huonompia uutisia oli vielä luvassa. Matsissa loukkaantui Mikheyev ja sen jälkeen uutisoitiin vielä Boeserin saikku:





Maalit olivat ihan nättejä, mutta enemmänkin niitä saisi tehdä:







 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei ihan tätä tilannetta taidettu hakea sillä joukkueeseen haetulla syvyydellä. Toisaalta tässä vaiheessa on sitten hyvä, että siellä on Höglander ja Kuzmenko kisaamassa paikoista. Positiivista noissa loukkaantumisissa on se, että Boeserin vamman pitäisi pitää hänet sivussa vain alle 10 peliä ja Mikheyevin vamma ei ainakaan tämän hetken tiedoilla ole kovin pitkäkestoinen (kohta pitäisi kuitenkin selvitä sitten se lopullinen "tuomio").

Flames-peleistä/pelistä tuli tosiaan turpiin molemmista. Sinänsä pelien lopputuloksilla ei tässä vaiheessa ole merkitystä kun joukkueiden kokoonpanot ovat tuollaita sillisalaattia (aina olisi toki mukavampi voittaa kuin hävitä), mutta onhan siellä vielä paljon hommia edessä mistä Rutherfordkin sanoi otteluiden jälkeen;

I didn’t like our pace last night, I think a less talented team outworked us. I would like to see our puck pressure get better, forecheck, force errors… there are still jobs up for grabs.

Höglanderin otteista leirillä Rutherford antoi kehuja;

I have been really impressed, I give him a ton of credit. If he is playing better than someone else, he will get in the lineup. It has to be a fair system.

Kuzmenko näyttää vielä totuttelevan Pohjois-Amerikkaiseen peliin, mikä on odotettuakin tässä vaiheessa. Pelin temmossa hän näyttää pärjäävän, mikä oli minulle ehkä se suurin kysymysmerkki nyt, mutta muuten pelin kehitys vaatii vielä aika aikaa. Rutherfordin mukaan hän olisi yrittänyt vähän liikaa ja pelannut turhan pitkiä vaihtoja;

There will be an adjustment period for him. Could be one month, could be one year. He’s highly skilled but was trying to do too much last night and his shifts were too long.

DeKeyserille on pyritty antamaan minuutteja Myersin parina, mikä voisi olla selkeä puolustava pakkipari, mutta ainakaan tällä hetkellä DeKeyser ei ole ihan suosikkien joukossa saada paikkaa aloittavasta kokoonpanosta, vaikka ei ole huonostikaan esiintynyt. Flamesia vastaan hän pelasi reilu 17 minuuttia joista kuusi minuuttia tuli alivoimalla.

He is doing ok, he hasn’t shown that he can not play. [But] can he separate himself from others? It also depends on how the other defenceman play as well.

Rathbone pelasi paljon (joukkueen korkeimmat minuutit, noin 25 minuuttia), laukoi kolme kertaa ja otti kolme blokkia. Hänelle on tämän hetken kaavailuissa suunnitelmana ilmeisesti paikka Schennin parina. Boudreaun mukaan Rathbone pystyi parantamaan mitä pidemmälle peli meni ja Rutherford antoi hänelle ansaittuja kehuja;

He came to camp ready, give him credit. His mobility and the way he moves the puck is impressive.

Vancouverin harjoituspelit jatkuvat seuraavaksi Seattlea vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Eli ketjut nyt Boeserin ja Mikheyevin loukkaantumisten jälkeen olisivat ilmeisesti nuo.

Jos tuosta nyt jotain poimisi, niin tuo ykkönen pelasi viime kaudella yhdessä 5v5 peliä noin 165 minuuttia, voitti maalinsa sen aikana 8-4, laukaukset 101-71 ja maalipaikat 92-78, mutta hävisi vaaralliset maalipaikat 30-34 lukemilla. Boeserin kanssa vaaralliset maalipaikat olivat +8 (41-33) ja odotettujen tehtyjen ja päästettyjen erotus (xGF%) 59%, joten viime kauden perusteella vähän pienemmät odotukset tuota ketjua kohtaan tuollaisena millä aloitetaan.

Sitten meneekin jo vaikeammaksi ennustaa tilastoista mitään, kun Kuzmenko on kakkosessa uutena pelaajana. Pettersson ja Höglander pelasivat viime kaudella yhdessä 5v5 peliä 245 minuuttia, hävisivät maalinsa 9-10, mutta voittivat maalipaikkansa 131-116, vaaralliset maalipaikat 56-44 ja saivat odotetuissa maaleissa 54.69% lukeman (ilman Höglanderia Pettersson hävisi maalipaikat, vaaralliset maalipaikat ja odotetut maalit). Katsotaan sitten miten tuo kolmikko tulee yhdessä pelaamaan.

Kolmosketjun kaksikko Horvat ja Podkolzin onnistuivat yhdessä pelatessa tiettyjen tilastojen mukaan ja toisissa taas eivät niinkään (tuossakin ketjussa Lazar nyt alkuun uutena). Yhdessä tuli 5v5 peliä 185 minuuttia, laukaukset (100-98) ja maalit (12-8), mutta maalipaikat he hävisivät 92-93, vaaralliset maalipaikat 27-35 ja odotetuissa maaleissa tuli vain 44.56% lukema. Tuo voi toki korjaantua nopeastikin jos Podkolzinin peli kehittyy kuten se viime kauden aikana kehittyi.

Nelosta ja samoin puolustusta onkin nyt sitten mahdoton lähteä arvioimaan tilastojen kautta viime kaudesta. Puolustuksessa esimerkiksi kaikki muu on uutta, paitsi Schenn ja Rathbone kävivät viime kauden alussa kurvailemassa noin 20 minuuttia yhdessä ja Hughes eksyi myös samaan aikaan OEL:n kanssa jonkin verran vaikka saman puolen pakkeja olivatkin. Kokonaisuutena joukkue on uudistunut niin paljon, että muutenkin tässä ottaa varmaan aikaa ennen kuin tuo ryhmä tuosta löytää yhteisiä säveliä. Siinäkin mielessä olisi kyllä toivonut, että noita ketjuja oltaisiin voitu ajaa sisään harjoituspelien kautta ehjemmin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks hävisi viime yönä Seattlelle kotonaan jatkoajan jälkeen 3-4 lukemilla. Joukkue johti kolmannessa erässä 3-1, mutta Seattle tuli tasoihin ja Donaton jatkoaikaosumalla voittoon saakka. Demko pelasi kaksi erää ja Silovs viimeisen erän.

Sinällään voitto tai tappio näistä ei ole merkittävä asia. Esimerkiksi Arizona voitti vuosi sitten yhtä vaille kaikki harjoituspelit ja Colorado hävisi kuudesta neljä. Joka tapauksessa saa nähdä miten kauan sitä ensimmäistä voittoa joudutaan tässä jahtaamaan.

Pari sanaa yksilöistä:

- Kuzmenko teki 2+1 tehot, laukoi neljä kertaa ja pelasi reilut 19 minuuttia. En vielä lähde laukalle tässä sen enempää harjoituspelin jälkeen, mutta Canucksilla saattaa olla tässä ihan varteenotettava top6-hyökkääjä vaikka pelissä on edelleen myös sopeutumista. Tai sanotaanko, että toistaiseksi nähdyn perusteella Kuzmenko on vähän ehkä ylittänyt omia odotuksia.

Tästä ei maalia tullut, mutta tämä oli yksi osoitus Kuzmenkon hyvästä pelistä syvällä hyökkäyspäässä:





- Pettersson vaikuttaa olevan erilaisessa iskussa kuin viime kauden alussa. En hänenkään kohdalla lähde vielä sen enempää sanomaan, mutta merkit näyttävät tällä hetkellä hyviltä. Yhdeksän laukausyritystä tuli ja näytti vaaralliselta. Yhteispeli Kuzmenkon kanssa tuntuu toimivalta.

- Hughesille sopeutuminen oikealle puolelle näyttää vaativan aikaa. Hän sanoi, että seikkailee välillä vasemmalle. Katsotaan nyt sitten miten tuo onnistuu, mutta ehkä tässä tarvitaan nyt kärsivällisyyttä. Toisaalta näytti Hughes taas miten iso merkitys hänellä on hyökkäysten käynnistämisessä. Jos ottavat tuon pois, niin kiekollisesta pelistä tulee huomattavasti vaikeampaa.

- Miller, Garland ja Pearson eivät olleet pelissä parhaalla tavalla mukana (etenkin kolmannessa erässä) vaikka pari pistettä tulikin. Garlandille tämä oli sentään parannusta ensimmäiseen peliin, jossa hän oli kyllä huono.

- Höglanderin ja Rathbonen pelissä oli hyvää ja huonoa. Höglanderin 95.3% xGF oli tosin sellainen, että tuolla olisi voinut tulostakin tulla.

- Lockwood näyttää olevan aika paljon takamatkalla Joshuaan nähden. Joshuasta saattaa kasvaa vielä tärkeäkin pelaaja fyysiselle puolelle.

- Poolman näyttää pelaajalta, joka on missannut pitkiä aikoja pelistä. Pakkipari DeKeyser ei tässä pelissä tilannetta auttanut.

- Silovsin sanottiin olleen leirillä Demkon jälkeen toiseksi paras maalivahti ja sitten tuli tämä peli. Toisaalta olisi kyllä hyvä nähdä kokonainen ottelu häneltä. Ehkä tuo vain viimeisen erän pelaaminen on vähän hankala paikka tulla maalille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo Doerrien tapaus on kyllä aika erikoinen ja jotain draamaa siellä saattaa vaikka tulla esiin vielä. Tai sitten tässä on 'palkattu liian iso nimi liian pienelle pallille'. Alle kaksi viikkoa sitten Boudreau toi Doerrien nimen esiin Vancouver Provincella ja Doerrien oli tuon artikkelin mukaan määrä työskennellä uuden videovalmentajan Dylan Crawfordin apulaisena ensi kaudella. Ja nyt sitten ei enää työskentelekään vaan lähtee organisaatiosta.

Podcasteissa tuohon on otettu lyhyesti kantaa ja ainakin Rick Dhaliwal mahdollisesti tietää jotain enemmänkin, mutta ei vielä kerro:

I did get it confirmed Wednesday morning that she was no longer with the Vancouver Canucks, but I elected not to report it. My source told me she was going through a tough time, she’s only 25 years old, and public firings are hard to deal with… it wasn’t anything sinister or juicy or gossip like so many people are already predicting. Just a decision by a hockey club, and I’m going to leave it at that. Absolutely, 100% unequivocally it had nothing to do with Francesco Aquilini.

Sportsnetin Elliotte Friedman ja Jeff Marek spekuloivat tuolla puolestaan omassa 32 Thoughtsissaan:

Marek:
Neither side is saying anything right now. Everyone is being really quiet which leads me to believe there is a story here and probably not a small one.

Friedman:
It’s difficult to get a handle on it at this point in time. I think the story will continue to evolve. It is weird, one week you’re going on the bench and the coach says it and a week later you aren’t there? It’s strange, very strange.”

Saa nähdä nyt sitten mitä siellä tulee ilmi virallisena totuutena jos sellaista tulee.

***

Athleticin Canucksin toimittajakaksikko Dayal ja Drance kirjoittivat oman versionsa Canucksin leirin tähän astisista onnistujista ja epäonnistujista:


Onnistujat ("Rising"):

Kuzmenko
Karlsson
Ykkösylivoima
Rathbone
Di Giuseppe

Epäonnistujat ("Falling")

Hughes oikealla puolella
DeKeyser
Lockwood
Martin

Noista epäonnistujista minulla on edelleen (sokeaa?) luottoa Hughesiin oikeallakin puolella, mutta DeKeyserille ja Lockwoodille saattaa käydä huonommin. Martinin asema kakkosvahtina on jopa vähän huolestuttava tällä hetkellä, sillä Silovs on esiintynyt tuota Seattle-pelin erää lukuun ottamatta leirillä raporttien mukaan vähän paremmin ja Silovsin näkisin itse vielä farmissa kun ei noita farmipelejäkään ole ehtinyt tulla vielä kuin 11 ottelua. Demkon ylipeluuttamisen vaarat on olemassa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sokea luotto ei sitten kannattanut eikä muutenkaan taida näkö pelata kovin hyvin kun nyt on Poolman ykkösparin pakkina. Saa nähdä miten nuo tuosta sitten muovautuvat.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sokea luotto ei sitten kannattanut eikä muutenkaan taida näkö pelata kovin hyvin kun nyt on Poolman ykkösparin pakkina. Saa nähdä miten nuo tuosta sitten muovautuvat.
Onhan tuo RD osasto Poolman, Myers, Schenn, Burroughs varmaan NHL:n huonoin. Pakko siellä on managementin hakea vahvistusta tuolle osastolle.

Ens kesänä sitten Poolman pitää ostaa ulos. Keeper tai Johansson tuskin kauheasti häviää Poolmanille. Saati, että saatais joku oikea TOP4-pakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös