Vancouver Canucks 2020–2021

  • 85 665
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipahan masentava tappio. Toki jos noista paikoista ei tee yhtään maalia niin ansaitseekin hävitä. Hyviä paikkoja oli varmaan tusina, mutta luokaton viimeistely ja hyvä peli Brossoitilta esti nyt maalien teon. Ja kyllähän siinä oli myös huonoja suorituksia hyvissä paikoissa ja kiekkoa siirreltiin huonompiin paikkoihin. Pettersson ja Miller etunenässä.
Olihan tuo Sprite-tölkkiasuilla pelattu ottelu tosiaan turhauttava peli. Paikkoja oli taas paljon, mutta jostain syystä Brossoit osaa pelata Vancouverissa. Tai sitten vaan Canucksin maalinteko on sitä luokkaa tällä hetkellä, että tuota vastaan osaa pelata kaikki. Jos lasketaan tyhjiin tehty maali ja tuo edellinen Canucksin peli pois laskuista (missä joukkue teki peräti viisi maalia), Vancouver on tehnyt kahdeksan osumaa viiteen viime peliin. Tuo yksi suonenvetopeli tuohon väliin mahtui, mutta muuten maalinteko on ollut sitä luokkaa, että ei tuolla pärjätä pidemmän päälle.

Muutenhan tuo peli on parantunut toki ja nyt puolustuspeliä ollaan saatu vähän paremmaksi, mutta nyt puolestaan maalinteko tuottaa liikaa ongelmia. Kyllä se tasapaino varmaan jossain kohtaa löytyy. Toki siinä vaiheessa kautta on taidettu pelata jo niin paljon, että ihan sama. Tuomarien pelleily lopussa oli erikoista. Siitä olen ihan varma, että ei tule olemaan ensimmäinen kerta kun Höglanderille käydään kuumana. Vielä jos tuomarit saisivat nuo jäähyt noissa tilanteissa oikein.





@Håkanhead :lla oli hyviä pointteja tästä hetkestä, mutta Hughesin tuomisesta ylivoiman ongelmaksi en ole ihan samaa mieltä. Tai kyllä hän voi olla tietysti yksi osa ongelmaa kun siellä kerran pelaa, mutta aika isoksi ongelmaksi en Hughesia nyt laittaisi. Esimerkiksi tuossa pelissä Hughes syötti ylivoimalla yhteensä 13 kertaa ja jokainen syöttö tuli lapaan. Ja kyllä, harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiäkin tulee ja laukaukset osuvat välillä blokkeihin tai menevät ohi kun puhutaan todella paljon kiekkoa pitävästä pelaajasta, mutta Hughes on ollut kuitenkin NHL:ään tulonsa jälkeen NHL:n tehokkain ylivoimapakki.

Maalipaikkoja ylivoimalla on Hughesin aikana tullut puolustajista NHL:n eniten sinä aikana kun hän on ylivoimaa pelannut. Tällä kaudella vain Victor Hedmanilla on enemmän ylivoiman ykkössyöttöjä (yksi enemmän). Ikää Hughesilla on nyt 21 vuotta. Aika paljon on saatu ja tullaan luultavasti saamaan vielä enemmän. Tuo Canucksin ylivoima on kyllä romahtanut noin muuten viime kaudesta (viime kaudella NHL:n kolmas sinä aikana kun Hughes siihen marraskuussa tuli) ja on nyt 20. sijalla. En osaa oikein sanoa mistä tuo edes johtuu, sillä maalipaikkoja joukkue on pystynyt luomaan NHL:n kolmanneksi eniten ylivoima-aikaan nähden.

Eriksson on ilmeisesti sivussa seuraavasta Jets-pelistä:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves












Noita Jets-pelissä nähtyjä tilanteita tulee varmasti Höglanderille vielä uralla eteen. Onhan se ärsyttävää kun tuollainen pienempi mies tulee taklaamaan ja etenkin jos sattuu osumaan. Höglander viihtyy noissa ahtaissa paikoissakin ja välillä sattuu. Ihan rehellistä puhetta Forbortilta, että Nils vei taklauksensa loppuun ja samaan aikaan hän oli kurkottamassa kiekkoon.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Hughesin tuomisesta ylivoiman ongelmaksi en ole ihan samaa mieltä. Tai kyllä hän voi olla tietysti yksi osa ongelmaa kun siellä kerran pelaa, mutta aika isoksi ongelmaksi en Hughesia nyt laittaisi. Esimerkiksi tuossa pelissä Hughes syötti ylivoimalla yhteensä 13 kertaa ja jokainen syöttö tuli lapaan. Ja kyllä, harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiäkin tulee ja laukaukset osuvat välillä blokkeihin tai menevät ohi kun puhutaan todella paljon kiekkoa pitävästä pelaajasta, mutta Hughes on ollut kuitenkin NHL:ään tulonsa jälkeen NHL:n tehokkain ylivoimapakki.

Hughes pitääkin todella paljon kiekkoa ja se varmasti kannattaakin sillon, kun peli/ylivoima kulkee mutta tällä hetkellä miehen ratkaisut jäävät auttamatta vajaiksi. Vastustan nelikolla on todella helppoa lukea Hughesin ratkaisuja, koska aikomukset syöttää tai laukoa voi lukea edellisen päivän lehdestä. Jos Canucks haluaa vielä menestyä niin ykkösylivoima ongelmat tulisi ratkaista mahdollisimman pian ja sen keskustelun ulkopuolelle ei voida jättää eniten kiekkoa pitävää pelaajaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos Canucks haluaa vielä menestyä niin ykkösylivoima ongelmat tulisi ratkaista mahdollisimman pian ja sen keskustelun ulkopuolelle ei voida jättää eniten kiekkoa pitävää pelaajaa.
Tästä olen samaa mieltä. Kyllä keskustelua pitää käydä jokaisen tuossa ylivoimassa pelaavan kanssa ja tuota ylivoimaa pitäisi jotenkin muuttaa. Vastustajat ovat sen lukeneet (muutenkin kuin Hughesin osalta) ja osaavat pelata sitä vastaan. En tiedä uskooko joukkue sitten vain siihen, että kun ylivoiman xGF/60-lukema (eli ylivoiman odotetut maalit peliaikaan suhteutettuna) on NHL:n toiseksi paras, tulosta tulee jossain vaiheessa?

Minun mielestä tuossa ylivoimassa ei voi olla kukaan tyytyväinen peliinsä tällä hetkellä. Esimerkiksi Petterssonilla on sieltä viisi pistettä (Hughesilla on 11 pistettä), vaikka Eliasta ruokitaan koko ajan ja laukauksia hänellä on ylivoimassa NHL:n kolmanneksi eniten Oilersin superkaksikon jälkeen. Eliaksella ei ole ylivoimasta vielä ykkössyöttöä (ja vain yksi kakkossyöttö), vaikka viime kaudella hän oli NHL:n kärkiryhmää tuossa. Jotain pelillisiä muutoksia sinne nyt kaivattaisiin. Toki, viimeiset viisi peliä on menty kuitenkin yli 21% lukemilla, kun ennen sitä ylivoimaprosentti oli 16% - en tiedä ollaanko siellä saamassa tehoja irti vai onko tämä vain joku väliaikainen piristyminen.

Jets-peli oli aika tyypillinen viime aikojen peli; "Ihan hyvä, mutta ei sitten kuitenkaan riittävän hyvä" voittoon saakka. Odotetut maalit Vancouverille 3.38 - 1.96 ja vaaralliset maalipaikat 14-6, mutta turpiin tuli. Joukkue löytää aina jonkun keinon hävitä ja noita kahden maalin johtotilanteita osataan nyt hukata erilaisilla keinoilla. Joukkue ei ole nyt riittävän tasaisesti suorittava - ei hyökkäyksen osalta, ei puolustuksen osalta eikä myöskään maalivahtien osalta. Tällä kaudella on ollut mukava seurata mm. Höglanderin ja Juolevin pelaamista, mutta ei siitä mihinkään pääse, että katseet alkavat jo kääntyä päivä päivältä enemmän seuraavaan draftiin ja siellä oleviin puolustajiin. Canucks kyllä kaipaisi vielä ainakin yhtä kovaa nuorta pakkia mukaan tuonne.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti kymmenennen tappionsa viimeisiin 12 peliin Edmontonia vastaan. Tämän kauden häviämisen anatomia -teoksessa päästiin uusille luvuille, kun nyt menetettiin kolmen maalin johto, Oilers kyllä ansaitsi pelistä pisteet eikä tuon suhteen jäänyt mitään jossiteltavaa. Vancouver sukeltaa juuri nyt niin syvissä vesissä, että loppuu sanat kesken. Tulisi jo se drafti. Eikä haittaisi jos kävisi isompikin luuta toimiston puolella tämän kauden jälkeen.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uutta ketjulottoa:





- Millerin paika kolmosketjussa ei tullut yllätyksenä ja toimii toivottavasti herättävänä asiana. Hänelle on tullut hyvin pisteitä (19 pistettä 20 peliin), mutta tällä kaudella tuo hänen luonteensa tunteikkaana pelaajana on näyttänyt sen huonomman puolensa kun joukkueen peli ei ole sujunut.

Näitä viime pelissäkin nähtyjä "luovutuksia" on nähty aika usein. Tuossa tilanteessa oli kyse "yhden maalin pelistä" ja reilu kolme minuuttia ennen loppua, kun Miller liukui vaihtoon turhautuneena. Millerin tämän kauden SCF/60 (eli maalipaikat per 60 minuuttia) tasakentin on ollut vakirosterin hyökkääjistä toiseksi huonoin Virtasen jälkeen. Viime kaudella hän oli Petterssonin jälkeen toiseksi paras.

Miller;

I want to win and we’re not winning. I try not to, but when you keep doing the same things and making the same mistakes and giving up leads and chasing the game, it's exhausting. It's emotionally draining, it's frustrating. I try to find a balance between breaking a stick, dropping f-bombs, or looking like whatever you guys see that I don't.

The best players in the NHL have the same mentality where they hate losing. When the team’s not winning, some players internalize those frustrations, but Miller never has.

You're talking about body language or getting frustrated or breaking sticks — I mean, obviously you don't want to do that, but I play on the edge and always have. I think it makes me the best version of myself as a player. I'm trying not to do that but when you play a lot of minutes and you’re not winning, it's emotionally exhausting.

I'm not gonna apologize for being a frustrated hockey player,

- Höglander vaihtaa Millerin vuoksi puolta. Hän on pelannut kummallakin puolella sekä uralla että tällä kaudella eikä tuon vuoksi ole tiedossa sopeutumisongelmia. Tällä kaudella Höglanderia on vähän testattu jo Petterssonin kanssa, mutta tuo ei mennyt yhtä hyvin kuin on mennyt Horvatin kanssa. Saattaa olla, että tuossa on ollut kyse myös tutumman sentterin kanssa pelaamisesta pidempään, mutta vähän tuo minusta näyttää vain siltä, että "Miller piti pudottaa laiskottelun vuoksi eikä tuonne nyt muitakaan vaihtoehtoja löytynyt". Ihan mielenkiintoinen seurattava asia tuo kuitenkin on.

- Millerin ja Höglanderin siirrot avaavat kakkosketjuun paikan nyt Virtaselle (itse olisin laittanut Gaudetten, mutta toisaalta Jake on Horvatille tutumpi). Viime kaudella tuo kaksikko ei toiminut yhtään; Horvatilla oli Ilman Jakea tasakentin maalipaikat (SCF%) 49.83% ja Jaken kanssa 41.95%. Pisteitä 60 minuuttia kohden tasakentin tuo kaksikko oli surkea 1.18 lukemalla (esimerkiksi Erikssonin kanssa Horvat teki 3.39 pistettä/60 minuuttia tasakentin). Minulla ei ole tuolle yhdistämiselle viime kauden perusteella nyt minkäänlaisia odotuksia.

- Miller menee siis tuonne kolmoseen Sutterin ja Gaudetten kanssa. Tuossa Milleria ruokkivat nyt kaksi sentteriä, joilla on vähemmän maalisyöttöjä yhteensä kuin Holtbylla. Miller on pelannut urallaan myös sentteriä, joten olisin ihan mielelläni nähnyt hänet siinä nyt kun häntä siirreltiin.

- Nelonen on ihan odotettu ketju nyt kun Motte on ollut sivussa. Olisi mielenkiintoista nähdä Hawryluk pelaamassa, mutta luultavasti Green pistää peliin tutumman Rousselin, joka sai sakot Oilers-pelin "kovuudestaan" Puljujärveä kohtaan.

- Puolustuksessa heti kauden alussa loukkaantunut Hamonic tekee paluun. Tuo tarkoittaa samalla sitä, että Benn menee kolmospariin ja vasemmalle puolelle siellä. Benn on pelannut oikealla puolella paremmin kuin vasemmalla, joten itse olisin pistänyt hänet ulos kokoonpanosta ja antanut Juoleville (joka on pelannut mielestäni ihan hyvin) edelleen peliaikaa. Green tykkää noista huonoistakin veteraaneista nähtävästi.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Paletti on kyl aivan sekaisin. Ketjulotto ei toimi ollenkaan, eikä ollut oikeastaan toimivaa kenttää ollenkaan. Porukka on ihan turhautunut. Jokohan alkaa potkuja tulemaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Paletti on kyl aivan sekaisin. Ketjulotto ei toimi ollenkaan, eikä ollut oikeastaan toimivaa kenttää ollenkaan. Porukka on ihan turhautunut. Jokohan alkaa potkuja tulemaan.

Olihan siinä paikkoja ja lähellä käytiin, mutta lopputulos tuon ketjuloton jälkeen oli, että 0 maalia tehtiin. Sekä edellisessä että tässä pelissä tuo viimeisten minuuttien kavennusten hakeminen oli täysin luokatonta. Tuntui ettei ketään joko kiinnostanut tai sitten ei vaan itsekään uskottu enää maalien tekemiseen.

Virtanen aloitti hienosti kakkosketjussa ottamalla ekaan erään pari kakkosta. Virtanen sai lähes 12 minuuttia peliaikaa, mutta ketjut kyllä vähemmän yllättäen elivät pelin aikana. Hawryluk sai Greeniltä rakkautta reilun 3 minuutin edestä. Viimeisen erän Hawryluk sai sitten kuivailla hikeä viltissä.

Bo Horvat veti lopussa lähinnä 1-2 minuutin vaihtoja. Viimeisistä 9 vaihdosta 6 oli kestoltaan yli minuutin. Pakosti noin pitkät vaihdot syövät terävyyttä. Tuloksena Horvatin osalta 0 laukausta pelissä.

Paljon on erikoisuuksia tuossa Greenin peluuttamisessa. Ihan siitä lähtien, että muokataan ennen peliä kaikki neljä ketjua uuteen iskuun ja niille ketjuille ei anneta aikaa edes yhtä peliä. Ei näytä siis edes Greenillä riittävän luottoa noille itse muokkaamilleen ketjuille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Näin huonoa kauden aloitusta saadaan hakea aina "Messier-aikakauden" alusta saakka eli 1990-luvun lopulta. Jopa Messier-aikakauden myöhemmät surkeat joukkueet pelasivat paremmin, samoin kuin Willien tai Tortorellan joukkueet. Vancouverille on tullut nyt 11 tappiota viimeisiin 13 peliin, eikä mikään anna viitteitä paremmasta. Joukkueella on nyt tilastojen mukaan 5.7% mahdollisuus selviytyä playoffeihin. Tätä kautta ei enää muutoksilla pystytä pelastamaan, mutta pakkohan niitä on jatkoa ajatellen tulla jossain vaiheessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jack Rathbone avasi uransa ammattilaistason pelit viime yönä Rochesteria vastaan ja tuloksena oli kolmen syötön ilta. Bone erottui selvästi kiekollisella pelaamisellaan ja vaistoillaan mikä oli ehkä odotettuakin (tosin ei niinkään heti ensimmäisessä pelissä), mutta kiekoton pelaaminen nousi hänen pelistään silti päällimmäisenä esiin. Tuo hänen ensimmäinen pisteensä tuli hänen keskialueen hyvän pelaamisen seurauksena:





Rathbone pelasi Woon parina ja tuossa voisi olla jotain lupauksia tulevastakin. Woo on ollut vahva kamppailija omassa päässä ja tuonut sinne kovuutta heti tulokaskaudellaan. KIekollisessa pelaamisessa on ollut vähän puutteita. Rathbone tuo noita asioita puolestaan tuohon pariin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aidan McDonough on päässyt yliopiston puolella hyvään vireeseen. Viikonlopun kahdessa pelissä tuli neljä pistettä ja nyt on viimeisistä seitsemästä pelistä 11 (7+4) pistettä. Tällä kaudella voimahyökkääjällä on yhteensä 19 (10+9) pistettä 19 pelistä.





***

Canucks Armyn artikkeli Jack Rathbonesta:


Utican valmentaja Trent Cull Rathbonesta;

Jack walks the line in the o-zone as good as anybody I’ve seen in this league. His head is always up when he has the puck, and he snaps pucks like an NHLer, you can see that immediately.

Rathbone avasi ammattilaistason uransa kolmen syötön pelillä Rochesteria vastaan ja jatkoi pisteputkeaan toisessa pelissä Syracusea vastaan syötöllä. Utica voitti nuo molemmat ottelut. Tuossa toisessa pelissä Utican Arseneau teki kaksi osumaa ja Kole Lind 1+1 tehot. Lindilla on tältä kaudelta seitsemästä pelistä seitsemän (5+2) pistettä. Hänellä on menossa nyt kolmas AHL-kausi. Ensimmäisellä kaudella tuli aika vaatimattomat 17 pistettä (51 peliä), toisella kaudella pistetili nousi 44 pisteeseen (61 peliä) ja nyt on menty alkukausi piste/peli -tahdilla. Maaleja voisi olla kuusikin, mutta epäitsekkäästi tarjosi maalin Bärtschille Syracuse-pelissä.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pieni huilitauko oli tehnyt Vancouverille hyvää ja joukkue pelasi ihan hyvän pelin Jetsia vastaan viime yönä. Maalit tulivat "vähän sinne päin laukomalla", mutta joukkue oli energisempi kuin monissa muissa kauden peleissä. Avauserän 0-3 lukemien jälkeen mieleen tuli, että taasko tässä hölmöillään parin maalin johto jotakin kautta tappioksi, mutta tällä kertaa kaksinkamppailuihin riitti sopivasti virtaa pelin loppuun saakka. Jetsia vastaan Vancouverin kauden saldo on nyt 2-1-1, mutta Jetsilla on revanssin paikka heti ensi yönä.

Pari sekalaista ranskalaisilla:

- Hieno oli nähdä Demkolta uran ensimmäinen nollapeli. Demko joutui venymään pari kertaa tärkeisiin torjuntoihin. Demkon kauden aloituksessa on ollut hyvää ja huonoa, mutta pääosin Demko on pelannut hyvin ja antanut merkkejä, että hänestä olisi kasvamassa joukkueen tulevaisuuden ykkösvahti.

- Petterssonilla on nyt 18 pistettä viimeisistä 17 pelistä. Vaikka tällä kaudella on ongelmia ollutkin, nyt näyttää siltä, että Elias on saamassa pelistä taas kiinni.

- Schmidt-Edler -pari pelasi mielestäni hyvän pelin. Schmidtille tuli 1+1 tehot ja Edler pelasi muuten huilitauon jälkeen parhaan pelinsä vähään aikaan. Kaksikko pelasi Jetsin Wheeleria ja Scheifelea vastaan Canucksilta eniten.

- Höglanderille tuli nyt onnistuminen maalin muodossa vähän tuollaisessa puolittaisessa paikassa (ohjaus). Hänellä oli paljon paikkoja ja hyvää peliä läpi helmikuun, mutta ei osunut kertaakaan koko kuukauden aikana. Toivottavasti tuo maali avaisi vähän hanoja. Kiekonriistoissa Höglander nyt jaetulla viidennellä sijalla koko NHL:ssä, vaikka Jetsia vastaan ei riistoja tullutkaan.

- Hughes - Hamonic ei mielestäni toiminut. Hamonicilla tietysti varmaan vaikea paikkakin pelata nyt loukkaantumisen jälkeen. Toivottavasti hän saisi pelinsä kasaan nopeasti.

- Virtanen pelasi kakkosketjussa kauden kolmanneksi korkeimmat minuutit (14:40). Hän on ollut siirtohuhujen kohteena ja voi olla, että seurassa yritetään nyt vähän nostaa Jaken arvoa. Tuota voisi auttaa jos hän saisi laukauksia aikaan. Nyt niitä ei nähty.

- Hawryluk kävi näköjään pelaamassa vain sen yhden todellisen "näyttöpelin" (edellinen peli Oilersia vastaan), missä pelasi kokonaiset kolme minuuttia. Häntä toivoisi nyt pelaavaan kokoonpanoon ensi yönä ja ihan kunnolliseen näyttöpaikkaan, kun joukkueet pelaavat tuon toisen pelin. Samoin Juolevia toivon pelaamaan Bennin tilalle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta viimeisimmästä Jets-pelistä ei jäänyt paljon kerrottavaa. Jets oli parempi joukkue siinä ja Holtby ei kauheasti vakuuttanut maalilla. Ei saanut Canucks vieläkään kahta voittoa peräkkäin - edellisen kerran tuollainen harvinaisuus nähtiin tammikuussa. Tämä taulukko eiliseltä kertonee olennaisen missä mennään:





***

Pari prospect-nostoa:

Aidan McDonoughin hyvät otteet noteerattiin:





Jack Rathbone teki uransa kolmannessa AHL-pelissään ensimmäisen maalinsa AHL:ssä:





Lisäksi tuosta voi katsoa hänen hienoa luisteluaan:





Utica hävisi kuitenkin tuon viime yön ottelunsa vieraissa Rochesterille 4-2 lukemin (viimeinen tyhjiin). Jonah Gadjovich teki kauden seitsemännen maalinsa tässä kauden kahdeksannessa pelissä. Toinen nuori hyökkääjä Kole Lind syötti yhden osuman ja nosti kauden pistesaldonsa kahdeksaan pisteeseen kahdeksassa pelissä. Tulokas Will Lockwood syötti myös yhden maalin ja laukoi päälle seitsemän kertaa. Rathbonella on nyt kolmen pelin jälkeen 1+4 saldo. Utica on Pohjoisen divarin kakkosena - kahdeksasta pelistä 5-2-0-1 saldolla.

***

Kentille palannut Podkolzin pelaa parhaillaan KHL:ssa playoffeja Minskia vastaan. Avauspelissä (SKA voitti 4-2) tuli yksi maali. Joukkueet pelaavat tänään seuraavan ottelun tuossa sarjassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Demko torjui Canucksille voiton Leafsia vastaan. Joukkuekin toki pelasi paremmin kuin monessa muussa tämän kauden pelissä, joten ei voi sanoa pisteiden huonolla pelillä tulleen. Vancouverilla ei ollut nyt vapaalippulaisia kentällä ja pari yllättävää suonenvetoakin löytyi. Torontolla oli silti 34 maalipaikkaa Vancouverin 17 maalipaikkaa vastaan, joten ilman Demkoa pisteitä tuskin olisi pelistä tullut.

- Demkolla on viimeisistä 13 pelistä 92.4% torjuntaprosentti. Tämän kauden Vancouverissa tuo todella kova lukema. Canucks antaa omaan päähän selvästi NHL:n eniten maalipaikkoja vieläkin. Demko on nyt hienolla kehityspolulla.

- Pettersson puuttui joukkueen riveistä. Ilmeisesti hän on sivussa melko lyhyen aikaa ylävartalovamman vuoksi.

- Marc Michaelis pelasi ensimmäisen pelinsä Vancouverin paidassa. Paikkasi vähän heikosti Hughesia Toronton maalissa, mutta tuo meni enemmän Hughesin piikkiin. Ei tehnyt mielestäni mitään häikäisevää, mutta ei myöskään pettänyt, Saanee vielä jatkossakin näyttöpaikkoja. Tai ainakin pitäisi saada, Greenista en mene sanomaan mitään varmaa.

- Virtaselta selvästi kauden paras peli. Ei pelkästään nuo kaksi maalia, vaan muutenkin. Suurin kysymys on, millähän keinolla hänet saataisiin pelaamaan aina noin tai edes lähelle tuota tasoa?

- Hawryluk pelasi nyt peräti kahdeksan minuuttia (ensimmäisen pelin kolmen minuutin sijaan), laukoi kahdesti ja taklasi kolme kertaa. En tiedä pitäisikö hänen olla MacEwenin sijaan kentällä silti. Kummallakin on omia vahvuuksia ja heikkouksia.

- Miller pelasi sentterinä Petterssonia tuuraamassa ja pidin hänestä keskellä. Miller pelasi 22 minuuttia, taklasi ja laukoi kolme kertaa ja voitti aloituksensa (6-4).

- Höglander sai Greenilta pelin jälkeen vähän kritiikkiä, kun ei mm. kyennyt pelaamaan kiekkoa syvälle Jetsin päähän toisen erän lopulla. Edellisessä pelissä Sutterin heikon pelaamisen vuoksi Jets iski toisen erän lopussa maalin. Tuolloin ei tullut sanottavaa. Joutuu taas ihmettelemään valmennuksen sanoja tulokkaiden/nuorten pelaajien ja noiden veteraanien välillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Demkolla on nyt uran pisin voittoputki menossa, kun hän on ollut voittamassa neljää peliä peräkkäin ja torjuntaprosentti noissa neljässä ottelussa on ollut 96.9%. Tätä kautta voidaan sanoa ensimmäiseksi hänen ykkösmaalivahtikausistaan, mutta ei kyllä näillä otteilla viimeiseksi. Pitkälle Demkon johdolla Canucks on onnistunut ottamaan nyt kolme voittoa peräkkäin.

Joukkue on tosin pelannut myös muuten paremmin nyt. Oikeastaan tuota parempaa peliä (jos vertaa alkukauteen) on kestänyt viimeinen kuukausi, mutta tuloksen saamisessa tuo ei näkynyt ennen kuin vasta nyt. Sen jälkeen kun Benning piti otsikoihin nousseen puheensa joukkue näytti löytävän jostain jalkoja karvauksiin. Todennäköisesti tämä kaikki on vaan tullut liian myöhään.

Siinä mielessä nämä viime aikojen otteet ovat olleet erikoisia, että tämä menossa oleva voittoputki on pelattu ilman Petterssonia. Miller on paikannut sentterinä häntä todella hyvin ja jopa niin hyvin, että ei olisi suurin ihme jos urallaan ennenkin sentterinä pelannut Miller jatkaa keskellä kun Elias palaa. Miller on pelannut nyt sentterinä kolme peliä, pisteitä on tullut 1+2, mutta etenkin tuo hänen kokonaispelinsä on ollut todella hyvää noissa. Green pisti hänet pelaamaan viime yönä 25 minuuttia.

Canucks voisi saada tuolla Millerin keskellä pysymisellä kolmen vahvan sentterin joukkueen. Toisaalta tuo olisi laidoilta sitten tietysti pois, mutta tuo saattaisi olla kokonaisuutta ajatellen toimivampikin ratkaisu verrattuna nykytilanteeseen, missä joukkueella on musta aukko kahden alemman ketjun tuloksen tekemisen kohdalla. Ja on edelleenkin, vaikka Gaudette nyt katkaisi Canadiens-pelin lopussa 15 pelin maalittoman putkensa.

Pari ranskalaista:

- Hughesin pelaaminen on ollut edelleenkin vuoristorataa. Tehoja on tullut hyvin, vaikka juuri nyt onkin menossa tehojen osalta kylmempi jakso (kaksi syöttöä viimeisiin seitsemään peliin). Hän on silti NHL-pakkien pistepörssissä tuostakin huolimatta kolmas. Tällä kaudella hän on ollut joka tapauksessa viime kautta heikompi oman pään pelissä eikä tuo johdu mielestäni pelkästään Tanevin lähdöstä. Jos olin viime kauden jälkeen varma siitä, että Hughesille pitää tarjota isoa ja pitkää sopimusta, nyt hänen pelinsä on ollut sellaista, että tuollainen Boeserin kaltainen sopimus olisi kuitenkin parempi.

- Schmidt on alkanut saada tulosta aikaan koko ajan paremmin ja nyt näyttää siltä, että tuo hidas alku ja mahdolliset sopeutumisongelmat olisi selätetty. Viimeisissä 10 pelissä Schmidt on tehnyt kuusi pistettä (2+4) ja kaikki tasakentin. Tuo on selvä joukkueen kärki pakkien osalta. Hän pelaa illasta toiseen vastustajien vaarallisimpia hyökkääjiä vastaan, hänen aikana on omaan päähän tullut peliaikaan nähden puolustuksen vähiten maalipaikkoja ja yhtenä osoituksena pelissä mukana on pysymisestä on myös jäähyjen määrä - Schmidtilla on 29 pelistä otettuna yksi kahden minuutin jäähy. Minun mielestä Schmidt on ollut joukkueen paras pakki.

- Hamonic on parantanut peliään myös. Loukkaantumisesta palattuaan ensimmäiset pelit menivät vähän heikosti, mutta nyt hän on pelannut Hughesin vierellä ihan hyvin tuota puolustavan pakin tonttiaan viime peleissä. Tanevia yksipuolisempi pelaaja, mutta palkkaan nähden ei voi tietenkään samaa vaatiakaan.

- Ensimmäisiä pelejään Vancouverin paidassa pelaavat hyökkääjät Hawryluk ja Michaelis ovat olleet toistaiseksi aika näkymättömiä. Kummallakin voisi olla silti jotain annettavaa jatkoonkin, mutta tietysti tuo vaatisi peliaikaakin. Nyt tuolla seitsemän minuutin jääajalla on myös vaikea erottua.

- Virtaselle tuli yksi hieno suonenvetopeli Torontoa vastaan, mutta tuon jälkeen palattiin taas maan pinnalle. Tuo kahden maalin Leafs-peli on Jakelta ainoa ottelu ylipäänsä viimeisistä 20 pelistä missä on tullut tehoja. Kyllähän sitä toivoisi, että tuollaisen hienon pelin jälkeen hän olisi saanut itseluottamustaan takaisin, mutta hän on osannut kyllä nollata hyvätkin paikkansa. Tuossa Canadiens-pelissä Jake sai esimerkiksi kiekon Edlerilta parhaalle maalintekotontille, mutta ratkaisu oli jotain mitä jäin taas ihmettelemään (jos pysäyttää kuvan siihen hetkeen kun Virtanen saa kiekon, niin olisi tuosta jotain muutakin voinut yrittää);





- Jos Höglander on ollut joukkueen tämän kauden piristysruiske ja Schmidt paras pakki, paras pelaaja on ollut mielestäni Boeser - vaikka ei tuossa Montreal-pelissä parhaaseensa venynytkään ja on tehnyt nyt vain yhden maalin viimeisiin yhdeksään peliin (Demko saattaa kyllä vielä hyvinkin haastaa jos jatkaa näin). Nyt kun hän on saanut selkäongelmansa kuntoon, häneltä on nähty todella hyvää kahden suunnan pelaamista, hän on ollut vahva kamppailuissa ja pisteitäkin on noin piste/peli -tahdilla.

En tiedä kuinka tosissaan seurassa oltiin häntä viime kaudella myymässä (Benning sanoi viime kaudella, ettei myyntihuhuissa ollut totuutta, mutta jostain sellaiset tulivat esiin), mutta nyt voi sanoa, että onneksi ei vedetty liipasimesta. Fanien mielipiteet muuttuvat kyllä nopeasti ja Boeserin kohdalla on nähty tuosta taas yksi esimerkki. Tuoreempana toisena esimerkkinä Miller, jonka myyntiä alettiin myös toivoa kylmemmän jakson tullen kunnes tuo on nyt taas muuttunut täysin.

Nämä viime aikojen voitot ovat olleet tälle kaudelle harvinaista herkkua ja vaikka tässä en enää elättele suuria toiveita paremmasta tulevaisuudesta tällä kaudella ja vähän jo katseet on suunnattu draftiin (en usko yhteenkään joukkueeseen, jossa puolet hyökkäyksestä ei pysty tuottamaan mitään), pidän kuitenkin kaikesta huolimatta siitä, että seurassa ei luovutusmentaliteettia tämän kauden osalta ainakaan nyt vielä nähty. Niitä palasia olisi saatettu saada keräillä sitten pidemmänkin ajan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyviä nostoja @nuck ja näistä on helppo olla samaa.

Demkolla on nyt uran pisin voittoputki menossa, kun hän on ollut voittamassa neljää peliä peräkkäin ja torjuntaprosentti noissa neljässä ottelussa on ollut 96.9%. Tätä kautta voidaan sanoa ensimmäiseksi hänen ykkösmaalivahtikausistaan, mutta ei kyllä näillä otteilla viimeiseksi. Pitkälle Demkon johdolla Canucks on onnistunut ottamaan nyt kolme voittoa peräkkäin.

Demko on ollut kyllä jäätävän hyvä ja hienoa, kun nyt tosiaan kiekot eivät ole edes omista pelaajista kimmonnut maaliin. Demko taisi olla ihan TOP5 maalivahdeissa, kun katsottiin odotettuja maaleja ja päästettyjä maaleja.

Miller on paikannut sentterinä häntä todella hyvin ja jopa niin hyvin, että ei olisi suurin ihme jos urallaan ennenkin sentterinä pelannut Miller jatkaa keskellä kun Elias palaa. Miller on pelannut nyt sentterinä kolme peliä, pisteitä on tullut 1+2, mutta etenkin tuo hänen kokonaispelinsä on ollut todella hyvää noissa. Green pisti hänet pelaamaan viime yönä 25 minuuttia.

Canucks voisi saada tuolla Millerin keskellä pysymisellä kolmen vahvan sentterin joukkueen. Toisaalta tuo olisi laidoilta sitten tietysti pois, mutta tuo saattaisi olla kokonaisuutta ajatellen toimivampikin ratkaisu verrattuna nykytilanteeseen, missä joukkueella on musta aukko kahden alemman ketjun tuloksen tekemisen kohdalla. Ja on edelleenkin, vaikka Gaudette nyt katkaisi Canadiens-pelin lopussa 15 pelin maalittoman putkensa.

Tämä on kyllä kieltämättä mielenkiintoinen ajatus. Se tosin vaatisi sen, että jäljellä olevat laadukkaat laiturit (3 kpl) jaettaisiin tasan noiden kolmen sentterin kesken. Käytännössä siis tehtäisiin kolme kahden pelaajan paria ja jokaiseen ketjuun sitten yksi arpa.

Pettersson - Boeser
Horvat - Pearson
Miller - Höglander

Tuohon nyt sitten Virtanen, Gaudette, Sutter, Roussel, MacEwen, Hawryluk, Michaelis... Onhan tuo käsittämättömän huono nippu tällä hetkellä. Jos edes Kole Lind nostettaisiin alhaalta niin ketjut saataisiin jokseenkin järkeviksi;

MacEwen - Pettersson - Boeser
Lind - Horvat - Pearson
Gaudette - Miller - Höglander

Itse en näiden näyttöjen perusteella näe Virtasta järkevänä noissa ylemmissä ketjuissa, mutta toki häntäkin siellä voi testata. Tulokset vaan pitää olla paremmat ja varsinkin tasaisemmat kuin nyt nähtynä. Sitten taas Sutter, Roussel, Hawryluk - mieluusti ihan nelosessa näitä.

Tokihan noissa hahmotelmissa MacEwen on enemmän unelmaa kuin todellisuutta. Nyt ei MacEwen mahdu edes kentälle vaan ennemmin tosiaan Michaelis ja Hawryluk tuolla pyörivät.

- Schmidt on alkanut saada tulosta aikaan koko ajan paremmin ja nyt näyttää siltä, että tuo hidas alku ja mahdolliset sopeutumisongelmat olisi selätetty. Viimeisissä 10 pelissä Schmidt on tehnyt kuusi pistettä (2+4) ja kaikki tasakentin. Tuo on selvä joukkueen kärki pakkien osalta. Hän pelaa illasta toiseen vastustajien vaarallisimpia hyökkääjiä vastaan, hänen aikana on omaan päähän tullut peliaikaan nähden puolustuksen vähiten maalipaikkoja ja yhtenä osoituksena pelissä mukana on pysymisestä on myös jäähyjen määrä - Schmidtilla on 29 pelistä otettuna yksi kahden minuutin jäähy. Minun mielestä Schmidt on ollut joukkueen paras pakki.

- Virtaselle tuli yksi hieno suonenvetopeli Torontoa vastaan, mutta tuon jälkeen palattiin taas maan pinnalle. Tuo kahden maalin Leafs-peli on Jakelta ainoa ottelu ylipäänsä viimeisistä 20 pelistä missä on tullut tehoja.

Schmidt on nyt tosiaan ollut hyvä, kun nuo tuuripomput ja puskut on jäänyt vähemmälle. Itse en kyllä ymmärrä sinällään Greenin peluutusta myöskään Schmidtin osalta. Viime yönäkin peliaikaa 13 minuuttia, jona aikana 5 laukausta, 1 blokki ja 1 kiekonriisto. Eikä tuo meno näyttänyt mitenkään erityisen huonolta. Itse lisäisin peliaikaa reilusti tasakentällisin, mutta myös ylivoimalla.

Virtasta tuli jo vähän käsiteltyä, mutta onhan tuo Jake aika huono pelaaja kärkiketjuihin. Koko kaudella 24 matsiin 3+0. Olisi se kauppa syytä saada aikaiseksi ja Virtaselle uusi startti jossain muualla. Bennett tai Heinen kelpaisi oikein hyvin tilalle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Piti muuten vielä mainita, että viime pelin ylivoima oli kyllä heikkoa. Varsinkin 5-3 yv oli melkoista kaatuilua ja harhasyöttöjä. Toki koko pelissä tuo hyökkäys oli vähän jäässä ja kunnon paikoillekaan ei päästy oikein millään. Tehoja pitäisi jostain lisää kaivaa, kuten vaikka Petterssonista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Demko on ollut kyllä jäätävän hyvä ja hienoa, kun nyt tosiaan kiekot eivät ole edes omista pelaajista kimmonnut maaliin. Demko taisi olla ihan TOP5 maalivahdeissa, kun katsottiin odotettuja maaleja ja päästettyjä maaleja.
Tuossa yksi tilasto parin päivän takaa:




Petersenin tilastot ovat nyt ehkä vähän laskussa (viimeiset kolme peliä 85.4%, 4.14gaa), kun Demkolla nuo ovat nousussa.


Mr. Smith kirjoitti:
Tämä on kyllä kieltämättä mielenkiintoinen ajatus. Se tosin vaatisi sen, että jäljellä olevat laadukkaat laiturit (3 kpl) jaettaisiin tasan noiden kolmen sentterin kesken. Käytännössä siis tehtäisiin kolme kahden pelaajan paria ja jokaiseen ketjuun sitten yksi arpa.
Noinhan tuo käytännössä menisi. Podkolzin voisi sitten ehkä tulla neljänneksi tuohon, mutta toki tuossa vaiheessa Pearson saattaa olla jo muuallakin. Kaiken kaikkiaan noita hyviä laiturivaihtoehtoja ei nyt liikaa ole. Lindin tilannekin on siinä mielessä nyt vähän kysymysmerkki, että häntä on peluutettu Uticassa sentterinä tämä kausi. Onko sentterin tontti sitten se missä hän tulee NHL-uransa jossain vaiheessa (toivottavasti) aloittamaan, sitä on vaikea sanoa.

Itse kokeilisin ehkä seuraavaa kolmen ensimmäisen ketjun osalta jos Miller pelaisi keskellä:

Höglander - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Gaudette
Sutter - Miller - Virtanen

Tuossa ykkönen olisi edelleen varmasti tuloksen tekoon pystyvä ketju. Kakkosessa olisi tuo tuttu pari ja Gaudette laiturina. Uskon hänen tulevaisuutensa löytyvän laidalle nyt tämän hetken näyttöjen perusteella paremmin. Kolmosessa laidoilla olisi sitten kaksi pelaajaa, jotka eivät osaa syöttää, mutta tuo ketju voisi olla Jakesta huolimatta ihan hyvä kahden suunnan ketju. Millerin ja Virtasen välinen kemia tuntuu olevan edelleen hyvä.

Mitä noihin syvyysosaston pelaajiin tulee, niin itsekin antaisin MacEwenille peliaikaa. Nyt siellä Hawryluk ja Michaelis ovat jääneet vähän pieneen rooliin ja MacEwen puolestaan tuo ainakin fyysisyyttä. Toki onhan tuossa tuo toinenkin puoli (josta olen osittain samaa mieltä), mistä Drance sanoi twiitissään;





Täytyy sanoa, että minun mielestä Canucksin karvaus on ollut nyt viime peleissä aikaisempaa parempaa. On noissa kahdessa ainakin nyt se hyvä puoli, että toisin kuin Rousselilla ja Erikssonilla pelatessa, alaketjujen palkkarakenne on terveempi. Eikä taso ole yhtään sen heikompi. Motteahan joukkue kaipaa takaisin joka tapauksessa tuonne.


Mr. Smith kirjoitti:
Schmidt on nyt tosiaan ollut hyvä, kun nuo tuuripomput ja puskut on jäänyt vähemmälle. Itse en kyllä ymmärrä sinällään Greenin peluutusta myöskään Schmidtin osalta. Viime yönäkin peliaikaa 13 minuuttia, jona aikana 5 laukausta, 1 blokki ja 1 kiekonriisto. Eikä tuo meno näyttänyt mitenkään erityisen huonolta. Itse lisäisin peliaikaa reilusti tasakentällisin, mutta myös ylivoimalla.
Tuota peliaikaa itsekin ihmettelin. Tuo 14 minuutin aika oli kauden pienin. Green halusi nähtävästi saada Hughesin pelaamaan koko ajan Suzukia vastaan ja tuo tarkoitti välillä sitäkin, että Hughes pelasi tuplavaihtoja ja sai peliaikaa puolustuksen oikeallakin puolella. Sinällään tuo peluutus oli toimivaakin, että tasakentin laukaukset tulivat kotiin Hughesin aikana 15-10 lukemilla. Schmidt jäi nyt tuossa samassa vertailussa 6-3 lukemiin, eli voittopuolisesti hänkin tosiaan pelasi, vaikka Hughes söi peliaikaa.


Mr. Smith kirjoitti:
Virtasta tuli jo vähän käsiteltyä, mutta onhan tuo Jake aika huono pelaaja kärkiketjuihin. Koko kaudella 24 matsiin 3+0. Olisi se kauppa syytä saada aikaiseksi ja Virtaselle uusi startti jossain muualla. Bennett tai Heinen kelpaisi oikein hyvin tilalle.
Jos suora kauppa saataisiin aikaan, niin minäkin tekisin tuon. Jakelle voisi maisemanvaihto tehdä hyvää. Joukkueet katsovat kuitenkin tuota kokonaisuutta, eikä Virtasen osalta ole perinteisten tilastojen lisäksi myöskään edistyneet tilastot mitenkään kovin häikäiseviä:





Lisäksi Virtasen kauppaamista nykyisessä tilanteessa mahdollisesti vaikeuttava asia on ensi kauden 3.4 miljoonan palkka. Ja kyllä siellä muualla ollaan luultavasti oltu hereillä esimerkiksi noiden harjoitusleirille tulojen kanssa, mikä kertoo omaa kieltään pelaajan asenteesta ammattilaisuutta kohtaan. Luultavasti tuossa jouduttaisiin siis maksamaan välirahaa.

***

Tuli muuten tuossa Montreal-pelin aikana vastaan Carey Pricen uran tilastoja Canucksia vastaan:

Viimeiset 20 peliä Pricelta Vancouveria vastaan: saldo 15-1-4, 2.08 päästettyä maalia pelissä, 93.7% torjuntaprosentti, 3 nollapeliä. Price on hävinnyt viimeksi Canucksia vastaan pelin varsinaisella peliajalla vuonna 2015.

Price on ollut ihan eliittiluokan maalivahti, mutta onhan nuo lukemat ihan tajuttomia. Etenkin tuo yksi varsinaisen peliajan tappio viimeisiin 20 peliin. Eikä tuo putki mennyt rikki tälläkään kertaa, joten nyt siellä ollaan jo 21 pelissä. Uskon, että Price syttyy Vancouverissa syntyneenä pelaajana näihin peleihin vielä normaalia enemmän. Aika tuskaa pelata tuollaista maalivahtia vastaan tämän kauden otteluohjelmalla.

*

Toinen nykyistä Canadiensia koskeva tilasto (missä on mukana myös pitkän uran meillä pelannut pelaaja):





***

Pettersson on sivussa vieläkin:


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin pelaajia on kuulemma kyselty playoff-joukkueisiin ja varsinkin Tyler Motten nimi on ollut esillä. Jännä nähdä mitä tässä tilanteessa nyt sitten tehdään jos tulee hyvä tarjous. Benning ei ole osannut kaupata oikein ketään pois trade deadlinella.

Voi olla, että hyvästäkään tarjouksesta huolimatta Mottea ei kannata nyt myydä. Soppari jatkuu vielä seuraavankin kauden ja caphit on hyvinkin maltillinen (1,2 milliä). Motte on alempiin ketjuihin todella hyvä pelaaja ja ilman Mottea nelosketju on ollut varsin heikko. Motte on vielä nyt sopivassa iässä (26 v) ja parhaita pelivuosia lienee ainakin muutamia vielä luvassa.

Jos noita muita pelaajia joku kyselee (Roussel, Beagle, Virtanen, Benn) niin lihoiksi vaan ja äkkiä. Noista toki Benn on täyttänyt paikkansa, mutta vastaavasti sitten blokkaa Juolevin, Rathbonen ja Raffertyn pelit. Noista mainituista Rafferty on ihmeellisessä limbossa. Viime kaudella tulokaskausi AHL:ssä ja 57 peliin 45 tehopistettä ja pakkien pistepörssin kolmossija, all-stars peli, all-rookie team ja kakkostähdistö. Tällä kaudella sitten kokonainen 1 peli NHL:ssä ja siinä tehot 0+1. Muuten sitten taksissa istumista ilman peliaikaa missään. Ja bonuksena tämän kauden jälkeen sitten UFA. Ei ole paljoa jatkosopimusta näkynyt, joten eiköhän tämäkin onnistunut haku sitten suuntaa kesällä muualle.

Tanner Pearson on sitten myös pelaaja, jonka mielellään pitäisi, mutta vain maltillisella caphitillä ja sopimuksen pituudella. Kyseessä on kuitenkin seuraavan kauden alkaessa jo 29 vuotias pelaaja, joka on vähän ailahdellut urallaan. Viime kaudella Pearson oli todella hyvä, tällä kaudella ainoastaan hyvä ja vähän tehotonkin. Meillä ei vaan noita TOP9-laitureita ole oikein tarpeeksi nytkään. Vaikka Lind ja Podkolzin sieltä kenties tulevat seuraavaksi kaudeksi niin silti tonttia olisi tarjolla Pearsonille. Kunhan ei tehdä taas mitään Eriksson/Myers tyylistä sopparia, joka on rasite jo parin vuoden päästä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pitkälle samaa mieltä @Mr. Smith :in kanssa noista kaupattavista pelaajista. Motten pitäisin (hänenkin kohdalla sopivan kaupan tullen myisin, mutta tuosta kaupasta pitäisi saada hyvä tulevaisuutta palveleva kauppa sillä hänen merkityksensä Canucksille on nelosketjun asemasta huolimatta iso) ja Bennin myisin jos joku hänestä tarjoaa jotain vähänkin järkevää. Hän saattaisi olla ihan käyttökelpoinen syvyyspakki nyt sopivassa roolissa. Benn on ollut tällä kaudella ihan hyvä, siellä olisi tosiaan esimerkiksi Juolevi tai Rafferty odottamassa vuoroaan. Rathbonelle tekee varmaan tämä kausi vielä ihan hyvää pelata isommassa roolissa farmin puolella.

Pearson on noista minun mielestäni vaikeammin mietittävä pelaaja. Pearson on pelannut tällä kaudella hyvin tuota vaikeaa rooliaan vastustajien kärkiä vastaan ja Horvatin edistyneet tilastot ovat Pearsonin kanssa huomattavasti paremmat kuin ilman Pearsonia, mutta Pearson on ollut tehoton. Ilman Horvatia Pearsonin edistyneiden tilastojen lukemat ovat puolestaan paremmat, mutta kyllä tuon kaksikon välinen kemia tarkoittaa heidän yhdessä pelaamista. Urallaan Pearson on ollut ennen tätä kautta neljä kertaa viimeisten viiden kauden aikana noin 40 pisteen hyökkääjä, mutta nyt pistesaldo veisi noin 30 pisteeseen täyden kauden tahdilla.

Pearsonin palkka on tällä hetkellä mielestäni aika linjassa peliesitysten kanssa kun ottaa huomioon tuon vaikean roolin, joten ainakaan mitään isoa korotusta en tarjoaisi. Lisäksi tosiaan tuo sopimus pitäisi olla noin kolmen vuoden mittainen. Hänen kanssa tuo jatko pitäisi päättää nyt. Jos hänet(kin) päästetään kävelemään vapaana agenttina ilman korvausta, niin tuo ei mene putkeen.

Horvatin kannalta ainakin toivon jatkamista, sillä Horvatille tuota laituria saatiin hakea ja Pearsonista sellainen lopulta löytyi. Kaksikko harjoittelee kesätkin yhdessä, joten siellä taitaa olla hyvällä mallilla tuo keskinäinen kemia. Toisaalta taas Höglanderkin tuntuu nyt sopivalta ja minulla on luottoa Podkolzinin sopeutumiseen. Pearson olisi noista nähdäkseni kuitenkin varmin tapaus ainakin jos Green pyytää Horvatin ketjulle pelaamista vastustjien kärkiä vastaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli kyllä luokaton suoritus kenttäpelaajilta aamulla. Ei mitään yritystä, taistelutahtoa tai edes välittämistä mokesta. Demko piti joukkuetta pitkään pystyssä, mutta kenttäpelaajat hylkäsivät hänet täysin yksin. Suurin osa maaleista tuli vielä pakkien omista virheistä.

Ei ole epäilystäkään tämän jälkeen, että satsatakko vai myydäkkö.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oli kyllä luokaton suoritus kenttäpelaajilta aamulla. Ei mitään yritystä, taistelutahtoa tai edes välittämistä mokesta. Demko piti joukkuetta pitkään pystyssä, mutta kenttäpelaajat hylkäsivät hänet täysin yksin. Suurin osa maaleista tuli vielä pakkien omista virheistä.

Ei ole epäilystäkään tämän jälkeen, että satsatakko vai myydäkkö.
Ei pitäisi olla. Tosin Benning varmaan hautoo noita aarteitaan eikä siellä mitään nähdä.

Näyttikin jo vähän aikaa paremmalta, mutta tuo viime yön ottelu oli syväsukellus.

Ei ehkä kannattaisi yhden surkean pelin jälkeen lähteä ruotimaan yksilöitä sen enempää, mutta kun oli puhetta tuosta Pearsonista eilen, niin on hänenkin hyökkäyspään tuotto tullut lähelle nollaa vaikka peliaikaa tulee paljon (edellisessä pelissä Montrealia vastaan 22:33, nyt noin 17 minuuttia). Yksi piste viimeisiin 16 peliin. Onkohan siellä katsottu Erikssonin highlight-videoita? Yksi esimerkki hänkin tästä tämän hetken tasosta.

***

Rathbone jatkaa farmissa hyvää starttia ammattilaisuralle, vaikka viime yönä ei pisteitä tullutkaan.



 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Melkoinen Demkon näytös oli tämä voitto Edmontonista. On kyllä melkoisessa iskussa Demko tällä hetkellä.

Vancouverin ensimmäinen maali oli todella näyttävä runnomismaali, missä kapteeni näytti esimerkkiä. Toisen teki sitten Myers, joka on kieltämättä ollut tehokas tällä kaudella. Myersin on syytäkin olla tehokas, kun noita höntyilyitä omassa päässä tulee jatkuvasti. Edelliset viisi peliä Myers oli vetänyt 0+1 ja -6 saldolla, joten hyvä onnistuminen tähän väliin.

Kokonaisuutena voi sanoa, että kyllähän näiden Myers, Edler ja Hamonic parasta ennen päiväys on ummessa. Kyllähän Edler ja Hamonic kiekkoja taas blokkailivat (peräti 6 per mies), mutta jalka ei liiku ja miehet/paikat hukkuu pelistä toiseen. Vielä kun Benn on melko merkityksetön kokonaisuuden kannalta niin voi todeta, että se pakiston täysiremontti on pakko aloittaa kauden jälkeen. Siitäkin syystä pitäisi kentälle saada Juolevi, Rathbone ja Rafferty. Tiedän että toistan samaa levyä, mutta minkäs teet.

Kivahan se on ottaa näitä voittoja, mutta toisaalta varmaan johto näiden perusteella ei sitten uskalla tehdä tarvittavia myyntejä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös