Vancouver Canucks 2020–2021

  • 85 711
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tämän voisi laittaa sinne joskus myöhemmin. Juuri nyt ei pysty.
Juu, ei tarvetta siirtää sinne. Oli vaan just sellaista kamaa. Ja muutenkin tuo video pääsee oikeuksiinsa, kun lukee ensin kirjoittamasi kuvauksen Petterssonin pelihalujen puuttumisesta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mihin ihmeeseen se NHL Top-10 pelaajiin kuuluva sentteri on kadonnut, taitaa olla 0+1 taulussa nyt..Samaten se Norris kaliberin puolustaja on matkalla toki PPG mutta myös lähes -60 lukuun +/- tilastoissa.

Eli onko oikeasti vikaa vai onko vaan niin että Pacificin taso viimeistään nyt on paljastunut?
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
En kyllä oikein keksi tuohon Petterssonin huonoon oloon selitystä. Onko siellä sitten jotain loukkaantumista. Tai sitten murheita jossain elämän osa-alueessa. Toivottavasti heräilisi pian. Ei olisi oikein tällä kaudella aikaa odotella pitkään.

Mielestäni puolustuksessa kaikki alisuorittaa. Hughes oli viime kaudella puolustussuuntaan hyvä. Nyt tuntuu olevan jatkuvasti väärässä paikassa. Avaus pelaaminen toinen ongelma. Tuntuu ettei tuolla ole avaavia pakkeja ja etäisyydet pääsee karkaamaan. Jatkuvasti vaarallisia vastahyökkäyksiä vastustajalle.

Nuck laittoikin tuosta kaameasta tilastosta, jossa omissa soi isolla prosentilla, jos vastustaja siellä on. Tuo nopeasti kuntoon, niin saatetaan pärjätäkkin. Maalivahdit ollut hyviä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mihin ihmeeseen se NHL Top-10 pelaajiin kuuluva sentteri on kadonnut, taitaa olla 0+1 taulussa nyt..Samaten se Norris kaliberin puolustaja on matkalla toki PPG mutta myös lähes -60 lukuun +/- tilastoissa.

Eli onko oikeasti vikaa vai onko vaan niin että Pacificin taso viimeistään nyt on paljastunut?
Niin ja Horvat tuulettaa maalipörssin kärjessä,

Mutta en tiedä onko tuossa mitään paljastunut. Petterssonilla ja Hughesilla oli ihan samanlaisia ongelmia pelinsä kanssa noita "Pacificin porukoita" Edmontonia ja Calgarya vastaan kuin nyt Montrealia vastaan. Suurin osa kaudesta on tähän saakka pelattu noita entisiä Pacificin joukkueita vastaan.

Jos koko Petterssonin uraa katsoo, niin paremmin hän on tehnyt pisteitä ei-Pacific-joukkueita vastaan kuin Pacificin joukkueita vastaan. Kahden kauden aikana Pettersson on pelannut Pacificin joukkueita vastaan 48 peliä ja tehnyt 42 pistettä (0,87 pistettä per peli). Pacificin ulkopuolisia joukkueita vastaan hän on pelannut 93 peliä ja tehnyt 90 pistettä (0,96). Viime kaudella hän oli uransa ensimmäisissä playoffeissa Centralin joukkueita vastaan 10 pelin jälkeen 13 pisteessä. Myös esimerkiksi Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavid on tehnyt kahden viime kauden aikana paremmalla ottelukohtaisella keskiarvolla pisteitä Pacificin ulkopuolisia joukkueita vastaan kuin divarin sisäisissä peleissä.

En siis usko tuon divarin olevan selityksenä. Kyllä siellä jotain on ja tuo @cimoh :in epäily kentän ulkopuolisesta asiasta saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Erikoista tässä on ollut se, että myös Hughesillakin on ollut isoja ongelmia vaikka pisteitä on tullut. En tuota tehopörssilukua yleensä kovin tarkasti tuijota, mutta tässä tapauksessa se kyllä pitää paikkansa. Olen ihan samaa mieltä cimohin kanssa tuosta, että Hughes oli viime kaudella puolustussuuntaan hyvä. Hän paransi selvästi pakkiparinsa Tanevin pelaamista. Tanev pelasi selvästi parasta peliään Hughesin kanssa ja Hughes taas tilastojen mukaan oli parempi esimerkiksi Myersin kanssa kuin Tanevin. Mutta olisiko niin, että Hughes kuitenkin kärsii siitä, että vierellä ei ole enää tuttua pakkia?

Toinen selitys saattaa löytyä Hughesin osalta kyllä myös tästä toisesta kaudesta. Ei olisi ensimmäinen kerta kun toisen kauden pelaaja pelaa tasonsa alle. Ei tuota kaikilla näy (esimerkiksi Petterssonilla ei näkynyt), mutta aina välillä näkyy. Esimerkiksi Horvat teki hänen uransa toisella kaudella ensimmäisiin 39 peliin kaksi maalia vaikka pelasi keskimäärin tuohon aikaan noin 17 minuuttia pelissä. Loppukauden hän pelasi tuon alun syväsukelluksen jälkeen hyvin ja seuraavalla kaudella oli jo yli 50 pisteen sentteri. Todella pitkään tuo pelin hakeminen kuitenkin kesti. Samanlaisia toisen kauden ongelmia muista Canucksin avainpelaajista oli aikanaan myös esimerkiksi Henrik Sedinilla.

Uskoisin tuon joukkueen ja sitä kautta myös yksilöiden pelin löytyvän perusasioiden ääreltä. Se onkin sitten toinen juttu, että missä vaiheessa. Eivät nuo pelaajat taitojaan ole mihinkään tässä muutaman kauden aikana hukanneet, mutta paljon pitää pelin parantua jotta johtavat pelaajat olisivat sellaisia kentällä. Tällä kaudella vaan aikaa ei ole kauheasti etsiä kadonnutta peliä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sukelluskurssit jatkuvat. Nyt taisteltiin sentään kolmannessa erässä tasoihin, mutta sitten Hughes hölmöili omassa päässä kiekon vastahyökkäykseksi, mistä Canadiens teki voittomaalin. Tuon jälkeen Miller kikkaili vielä toisen (samankaltainen huolimaton pelaaminen viivalla mikä nähtiin edellisessä pelissä Petterssonilta) osuman Montrealin laariin. Kummassakaan tilanteessa ei ollut tässäkään pelissä mitään ihmeellistä painetta, mutta jollain lailla nuo nyt osaavat tuon.

Green; "I thought for 50 minutes it might have been our best game to date.”

Niin no, eihän Canucks hävinnyt 5-5-pelissä maalipaikkoja kuin 27-17 lukemilla. Tietysti jos vertailukohtana käyttää edellistä peliä tai Flames-sarjan toista peliä, tuo voikin pitää paikkansa. Edelleen siellä ollaan ylivoimaisessa johdossa koko NHL:ssä omaan päähän tulevissa vaarallisissa paikoissa. Nyt siellä ollaan jo niin pitkällä, että jossitellaan Juolevin tolpalla, minkä jälkeen Canadiens teki vastahyökkäyksestä maalin. Jos peli olisi tuosta kääntynyt, niin pelitapahtumiin nähden väärin päin olisi kääntynyt.

Positiivista tässä pelissä oli Petterssonin maali. Ensimmäisessä erässä hän laukoi tolppaan ja ajattelin tuon jälkeen Eliaksen vielä osuvankin tänään. Tuohon ei tarvinnut pettyä, kun ohjasi kauden ensimmäisen pelin pelanneen Bennin laukauksen sisään. Toinen positiivinen asia oli Edlerin paluu kentille. Ja kolmas Höglanderin peli. Maalin lisäksi ruotsalaistulokas antoi syötön Juoleville, mistä tuli tolppa ja lisäksi hän syötti hienosti Horvatin maalipaikkaan.

Tässä mielestäni suurin alkukauden negatiivinen piirre Vancouverin pelissä:





Ja nämä pitävät paikkansa ja kertovat paljon:









Seuraavat kolme peliä pelataan Ottawaa vastaan. Saa nähdä saako joukkue noissa peleissä kurssia yhtään käännetyksi.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Miltäs Höglanderin pelaaminen on noin yleisesti näyttänyt?
Muutama piste tullut tilille, joka on tietysti positiivinen asia, mutta kun en ole muuta kuin highlighstit kattonut niin ei oikein ole mitään käsitystä muuten.
Onkohan muuten Petterssonilla jotain henk.koht. huolia? Vaikuttanut todella aneemiselta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Miltäs Höglanderin pelaaminen on noin yleisesti näyttänyt? Muutama piste tullut tilille, joka on tietysti positiivinen asia, mutta kun en ole muuta kuin highlighstit kattonut niin ei oikein ole mitään käsitystä muuten.
Hän on näyttänyt toistaiseksi siltä, että tulee pelaamaan NHL:ssä pysyvämmin. Alkuun tuntui vähän juoksevan kiekkojen perässä liikaa ja antoi (tämän hetken joukkueen tyyliin kuuluen) vähän liikaa harhasyöttöjä, sitten rauhoitti peliään ja on nähdäkseni hyvällä opintiellä kiekottomassa pelissä. Kiekollisena on ollut luova ja olisi hyvin voinut olla pari lisäpistettä rikkaampi (nytkin tosiaan antoi syötöt noihin Juolevin ja Horvatin paikkoihin).

Hän on Horvatin jälkeen kehittyneissä tilastoissa (5vs5 pelissä) hyökkääjistä paras odotetuissa päästetyissä maaleissa per 60 minuuttia. Vastaavasti hänellä on joukkueen hyökkäyksen kärkipaikka odotetuissa tehdyissä maaleissa per 60 minuuttia. Höglanderin aikana Canucks on saanut joukkueena luotua 5-5 -pelissä enemmän laukauksia (per 60 minuuttia) kuin kenenkään toisen hyökkääjän. Vähän on ollut hakemista keskialueen puolustuspelissä silti, mutta toistaiseksi kokonaisuus on omasta mielestäni selvästi plussan puolella.

laamis kirjoitti:
Onkohan muuten Petterssonilla jotain henk.koht. huolia? Vaikuttanut todella aneemiselta.
Tuossa ylempänä tästä puhuttiinkin ja tuo laittamani videokin kertoi omaa kieltään, mutta en tosiaan tiedä. Ainakaan mitään ei ole tullut julkisuuteen ja ehkä ei tulekaan.

Isommassa kuvassa en ole Petterssonista huolissani ja olen samaa mieltä Athleticin artikkelin kanssa hänestä;


Over the last 25 years, only 13 players have managed .9 points per game or better in their first two NHL seasons — as Pettersson has since breaking into the NHL in 2018. And essentially every player on that list — Anze Kopitar, Sidney Crosby, Peter Forsberg, Paul Kariya, Connor McDavid, Evgeni Malkin, Auston Matthews — became a superstar in the NHL.

The only name on that list that never reached superstar status is Paul Stastny, but he’s 52 games shy of 1,000 played in his career and has 750 career points. At the very least he’s spent more than a decade as a bona fide top of the lineup quality centre.

Players don’t come to the NHL and perform at a superstar level for as long as Pettersson has if they’re not exceptional. And exceptional players don’t just lose their fastball for no apparent reason at age 22.

Mutta sitten toinen asia on tämä tämän hetken tilanne.

Canucks on hävinnyt 5-5 -pelissä Petterssonin aikana laukaukset 32-60 ja maalipaikat 30-51, kun kahden edelliskauden vastaavat lukemat ovat olleet 517-443 ja 462-407. Tällä kaudella Jay Beaglen aikana on ollut enemmän maalipaikkoja hyökkäyspäähän 5-5 -pelissä kuin Petterssonin aikana vaikka Beagle on pelannut selvästi vähemmän. Eli jossain isossa syvänteessä Pettersson peli on ihan tilastojenkin mukaan nyt. Kentällä tuo olemus on ollut tosiaan todella aneeminen kuten totesit. Jos Hughesin heikkoa kauden alkua voidaan ehkä spekuloida Tanevin lähdöllä, niin Petterssonilla ei ole edes tuollaista syytä minkä taakse mennä.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Minikooste highlightsien perusteella:
Höglander ainakin yrittää, oli ihan mielenkiintonen syöttöpiste tossa viime ottelussa. Vähän erikoinen ratkasu, jota tuskin ite olisin yrittänyt.
Juoleville tais tulla NHL-uran ensimmäinen maali (korjatkaa jos oon väärässä).
Demkolta muutamat hyvät torjunnat, periaatteessa ton maalinkin voi pistää huonon tuurin piikkiin.
Oli aikamoinen pettymys kun huomasi että Pettersson 0+0, kun ajattelin 7-1 voiton perusteella ett "jaahas, nyt on Elias heränny ja iskeny tehot taululle / kriitikoille jauhot suuhun".
Positiivista kuitenkin se, että lähikuvassa kun vilahti niin näytti siltä että lätkä alkanut kiinnostaa.


editoitu asiavirheitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Juoleville tuli tosiaan uran avausmaali NHL:ssä.





Aina mieleenjäävä hetki ja olen kyllä todella onnellinen Juolevin puolesta. Matkalla tuonne on tullut paljon vastoinkäymisiä lyhyellä uralla varauksen jälkeen. Ei voi kuin toivoa pahimpien loukkaantumisten olevan taakse jäänyttä elämää. Ennen tuota maalia hänellä oli pari ongelmatilannetta omassa päässä, mutta kokonaisuutena Juolevi vaikuttaisi tällä hetkellä oppivan koko ajan lisää NHL-kiekon vaatimuksista.





Pelin ykköshahmoksi nousi "Captain Canada" Brandon Sutter tekemällä uransa ensimmäisen hattutempun. Sutterin pelaaminen oli muutenkin hyvää läpi illan ja häneltä on nähty kokonaisuutena vahva kauden alku. Tiedä sitten onko syynä tuohon sopimuskausi vai se, että hänellä oli ehkä normaalia enemmän aikaa parannella noita vammojaan. Tällä hetkellä Sutter on ottanut takaisin tuon kolmosketjun sentterin tontin, minkä menetti viime kaudella Gaudettelle. Saa nähdä sitten kuinka kauan tilanne pysyy tässä.

Nelosketjun Beagle ja Motte tekivät myös paljon töitä ja kumpikin pelasi hyvän pelin. Motte näytti tuossa pelissä siltä samalta pelaajalta, mikä nähtiin playoffeissa; kova työmäärä, neljä taklausta ja oli isossa roolissa tekemässä pelin 2-0 osumaa karvaamalla kiekon ensin omille ja sitten tekemällä hyökkäyksen päätteeksi osuman. Alaketjujen laitureista Rousselia ja Virtasta ei paljon näkynyt - tai Roussel näkyi parin nyhjäyksen verran.

Ykkönen jäi ilman pistemerkintöjä ja oli keräämässä miinuksen 7-1 voitossa - eräänlainen tilastoharvinaisuus tuokin. Onneksi Canucksin jäätävä hyökkäyksen syvyys on sitä luokkaa, että ei tarvitsekaan olla pisteillä ja otetaan silti murskavoittoja... Vakavasti puhuen, ykkösketjulta odotetaan siis edelleen paljon enemmän mitä on nyt saatu. Kykyjä tuohon kyllä on, mutta jossain piilossa tehot ovat etenkin Petterssonin osalta. Onneksi kakkosketju on pystynyt tuottamaan ja nytkin tuo tärkeä 3-1 osuma oli kakkosketjun käsialaa. Höglanderilta hyvä syöttö Pearsonin osumaan.









Peli päättyi siis numeroiden perusteella harvinaisen suurilla lukemilla, mutta ei tuo tulos kerro pelin kulkua kokonaisuutena. Canucks oli jälleen tässäkin pelissä ajoittain huono omassa päässä, mutta onneksi Demko ja tolppa (pari kertaa) pelastivat. Mielestäni oman pään pelaaminen oli tuostakin huolimatta nyt vähän parempaa kuin joissakin muissa tämän kauden peleissä, mutta tuo ei vielä pidemmän päälle tule riittämään. Ykkösketjun lisäksi tuo on pakko saada kuntoon mahdollisimman nopeasti.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Canucks oli jälleen tässäkin pelissä ajoittain huono omassa päässä, mutta onneksi Demko ja tolppa (pari kertaa) pelastivat. Mielestäni oman pään pelaaminen oli tuostakin huolimatta nyt vähän parempaa kuin joissakin muissa tämän kauden peleissä, mutta tuo ei vielä pidemmän päälle tule riittämään. Ykkösketjun lisäksi tuo on pakko saada kuntoon mahdollisimman nopeasti.

Kyllä. Luvut mairittelevat melko paljon. Canucks oli pirun tehokas (laukaisutarkkuus 20%). Lopussa sitten peli hieman räjähti ottawalta käsiin ja nähtiin kaikkea muuta kuin hyvää pelaamista (tappeluitakin).

Puolustuspelaaminen oli tänään jämäkämpää. Tosin vaikutti myös vastustaja. Montrealin vauhtikiekko oli todellista myrkkyä pakistolle. Ottawaa vastaan oli pakeilla selkeästi enemmän aikaa, joka helpotti avasupelaamista. Katsotaan nyt miten nämä ottawa pelit sujuu. Tämä peli ei ihan kaikkea vielä Canucksin vireestä kerro, niin epätasaista pelaaminen on ollut.

Iso plussa Juolevin maalille. Siitä se lähtee. Toivottavasti saa nyt pelata kokoajan.

Pettersson oli kyllä edelleen vaisu. Ei tätä enää uskalla edes ihmetellä. Voisi mielestäni käydä vaikka katsomossa lepäämässä ja keräämässä virettä. Ei oikein mitään annettavaa tällä hetkellä. Jotain herätystä tarvitsisi..
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Pavel Bure

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, JYP
Pettersson oli kyllä edelleen vaisu. Ei tätä enää uskalla edes ihmetellä. Voisi mielestäni käydä vaikka katsomossa lepäämässä ja keräämässä virettä. Ei oikein mitään annettavaa tällä hetkellä. Jotain herätystä tarvitsisi..

Nythän sieltä löytyi ihan eri Elias, taisi ylärimakin kilahtaa jossain kohti.

Ekan erän jäähyt meinasi koitua turmioksi jonka ansiosta Ottawa pääsikin tasoihin. Demko jatkoi siitä mihin edellisessä ottelussa jäi, eli pelasi toistamiseen erittäin hyvän ottelun. Hieno voitto, lukemin 5-1.

Miksiköhän Juolevi oli taas poppariosastolla, Chatfield nostettu hänen tilalleen?
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Miksiköhän Juolevi oli taas poppariosastolla, Chatfield nostettu hänen tilalleen?

Tää on kyllä hyvä kysymys, oon ollut huomaavinani muissakin joukkueissa sanotaanko outoja penkityksiä/poppareille laittoa.
Voiko näissä olla ihan niinkun taxi-squad säännöt syynä? En niitä muista ulkoa, mutta muistelin että siellä oli jotain tyyliin "pakko päästä pelaavaan kokoonpanoon viikon sisällä" henkinen pykälä? Korjatkaa jos oon aivan hakusessa.
Toinen juttu mitä vois ehkä pitää mahollisena olisi, että koitetaan antaa lepoa jotta jaksaa intensiivisen kauden pelata, erityisesti niille jotka ei välttämättä ole tottuneet NHL:n fyysisyyteen.
Nää nyt oli vaan lonkalta ideoita, sillä oletuksella että ei ole loukkaantumista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ihan hirveä peliin tulo Vancouverilta, mutta onneksi Demko piti pystyssä. Tuo ottelu muistutti viime kauden monia pelejä siinä mielessä, että voittoon tarvittiin maalivahdin huippupeliä jonka turvin joukkue selvitti ensin pahimmat karikot ja vasta tämän jälkeen karkasi voittoon. Jos tuosta jotain positiivista hakee, niin kurssinmuutos toiseen erään oli iso. Voisihan sitä kuitenkin olla hereillä ihan alusta saakkakin eikä liikaa luottaa siihen, että toista kauttaan vasta aloittava maalivahti kyllä venyy.

Lisäksi positiivista oli se, että tämä oli tämän kauden ensimmäinen ottelu, kun ei annettu yli 30 maalipaikkaa vastustajalle. Nyt niitä tuli "vain" 27 kappaletta. Oman pään puolustuspelissä on paljon kehitettävää edelleen. Joka tapauksessa toinen peräkkäinen voitto Ottawasta ja yhteismaalit näissä peleissä on mennyt tähän saakka 12-2, mikä on ihan hyvä tilanne. Canucks ei näytä olevan ainakaan huonoin divarin joukkue alkukauden perusteella.

Pettersson ja ykkönen muutenkin oli tässä pelissä puolestaan se käänteen tekevä voima ja kakkosketjun vuoro oli nyt pelata vaatimattomampi ottelu. Petterssonin olemus vaikutti nyt tosiaan paremmalta, kuten @Pavel Bure sanoi. Tehot 1+1, neljä laukausta ja muutenkin mielestäni parempi olemus pelille mitä on nähty. Edelleenkään peli ei ollut hänelle kokonainen hyvä ottelu, mutta nyt nähtiin sentään väläyksiä paremmasta. Yksi rauta siellä taas nähtiin ja noiden rautoihin osuneiden laukausten määrässä (tällä kaudella yhteensä neljä) on NHL:n kärkipaikka huonosta kauden aloituksesta huolimatta.

Yksi hyvä vastataklauskin siellä nähtiin, mikä kertoi hyvää kieltä;





Plussia ja miinuksia:

Miinukset:

- Ihan hirveä peliin tuleminen. Ottawan tiesikin tulevan peliin kovaa edellispelin tappion sisuunnuttamana, mutta että hävitään erän laukaukset 7-23 ja vaaralliset maalipaikat 2-11.

- Puolustuspelissä on edelleenkin isoja ongelmakohtia. Toivoisi, että voittoon riittäisi maalivahdilta ihan peruspelikin.

- Kakkosketju oli nyt vaisu. Horvat hävisi jopa aloituksensa (7-10).

- Hughes tarvitsisi pakkiparikseen jonkun Bennia paremman. Benn ei ollut huono ja pelasi omien kykyjensä mukaan, mutta hän ei pysty tukemaan pakkipariaan juuri mitenkään ylöspäin pelaamisessa.

Plussat:

- Kurssinmuutos ensimmäisen erän mahalaskusta toiseen erään oli onnistunut. Vancouver iski toisessa erässä kolme maalia ja voitti erän maalipaikat 19-2 lukemilla. Demkon ansiosta peli ei ollut ehtinyt revetä siihen mennessä.

- Demko jatkoi vakuuttavia otteitaan maalilla. Hän saattaa pitää Benningin ja/tai Greenin työpaikan jos jatkaa noin.

- Ykkösketjussa etenkin Millerin ja Petterssonin pelaaminen antoi hyvää toivoa jatkosta. Millerille 2+1, neljä laukausta ja neljä taklausta. Petterssonille nuo 1+1 ja muutenkin parempaa peliä mitä on nähty.

- Motte on ollut ehkä joukkueen paras hyökkääjä alkukaudesta ja jatkanut siitä mihin jäi playoffeissa. Maalin päässä NHL:n maalipörssin kärjestä tällä hetkellä. Silti laitan tämän "hullun alkukauden" piikkiin. Viime kaudella tässä vähän ennen 10 pelattua ottelua (osalla joukkueista tosin puuttuu nyt tuosta paljonkin) maalipörssin kärkikolmikossa komeilivat nimet Erik Haula ja James Neal.

- Hughesin alkukausi ei ole ollut pelillisesti hyvä, mutta yhdeksän pistettä yhdeksän pelin jälkeen on saldona kiitettävä puolustajalle hyökkäyspäässä. Samalla hän on nyt aika kovassa seurassa viimeisten 40 vuoden sisällä NHL-pakkien uran alun syöttöpörssissä:





Pavel Bure kirjoitti:
Miksiköhän Juolevi oli taas poppariosastolla, Chatfield nostettu hänen tilalleen?
Johtunee varmaan enemmän kierrätyksestä kuin peliotteista. Joukkueet pelaavat heti ensi yönä seuraavan pelin.
 
Viimeksi muokattu:

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Nythän sieltä löytyi ihan eri Elias, taisi ylärimakin kilahtaa jossain kohti.

Taisi Petie säikähtää meikäläisen katsomo uhkausta.

@nuck aikalailla niputti (niinkuin aina) pelin hienosti. Ei olisi kyllä ensimmäisen erän jälkeen ikimaailmassa uskonut lopputulosta, niin yössä Canucks oli. Loppupeli menikin sitten hienosti. Tosin jälleen Canucks oli yllättävänkin tehokas maalipaikoissa, kun taas Ottawa ei. Demkolla kova vire päällä. Jännä nähdä pelaako vielä.

- Hughes tarvitsisi pakkiparikseen jonkun Bennia paremman. Benn ei ollut huono ja pelasi omien kykyjensä mukaan, mutta hän ei pysty tukemaan pakkipariaan juuri mitenkään ylöspäin pelaamisessa.

En tiedä olisiko hassumpi idea kokeilla Juolevia tuossa. Fyysisyys ei riittäisi mihinkään, mutta tukisivat toisiaan varmasti melko hyvin. Juolevi ollut alaspäin ihan hyvä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kolmas Ottawa-pelikin selvitettiin kunnialla ottamalla 4-1 voitto. Illan ykköstähti oli nyt Boeser 2+1 tehoilla. Kolmen Senators-pelin maalieroksi jäi tuon jälkeen kiitettävä 16-3, mutta peliesityksissä - etenkin puolustussuuntaan - on vielä paljon parannettavaa. Ottawaa vastaan pelattujen pelien parasta antia oli oikeastaan Petterssonin parantunut peli ja maalivahtipeli.

Pettersson teki tässä kolmannessakin Ottawa-pelissä 1+1 tehot ja taas tuli tuon päälle yksi ylärima. Eliaksen kahden suunnan pelaaminen oli lisäksi hyvää läpi illan. Jospa se tästä lähtisi taas kulkemaan. Holtby oli nyt puolestaan maalilla ja pelasi hienon pelin, näyttäen myös hyvää osallistumista kiekollisena pelitapahtumiin. Toistaiseksi kumpikin maalivahti on pelannut sen verran hyvin, että vaikea nostaa toista ykköseksi. Tuo on hyvä asia tiivistahtiselle kaudelle. Holtby antoi kiitosta edessään pelanneen joukkueen pelille;

Shot quantity can be pretty misleading at times. I think our guys did an awesome job through this three-game set of making our job simplified. The most difficult thing as a goaltender is when there’s options, when the puck carrier has options, multiple options. I think we’ve done an outstanding job in this set of really limiting those, so you can focus on one or two things instead of three or four.

Canucks pelasi aika hyvin syöttölinjat omassa päässä kiinni ja vaikka Holtbylle taas kuteja tulikin, hän ei joutunut likkumaan sivuttaissuunnassa vaikeisiin laukauksiin paljonkaan. Tuo on tosiaan asia, mitä ei tilastoista näe. Joukkue onnistuu ajoittain hyvin pakottamaan vastustajan laukomaan suoraan ilman poikittaissyöttöjä ja tuo helpottaa tietysti paljon maalivahtien peliä. Hyvä asia, että Holtby osasi antaa tuosta näin kiitosta joukkueelle.

Jalen Chatfield jatkoi pelaamistaan puolustuksessa ja Juolevi huilasi tämänkin pelin. Chatfield pelasi oman roolinsa ihan hyvin ja Juuri nyt näyttää siltä, että hän kuuluu tässä tilanteessa pelaavaan kokoonpanoon, vaikka Juolevi teki maalin viimeksi kun pelasi. Ilmeisesti syynä tuohon se, että Green uskoo Chatfieldin puolustuspeliin enemmän ja Canucks kaipaa sille alueelle nyt eniten apuja. Toisaalta en yhtään ihmettelisi jos tuo asetelma tuosta vielä kääntyisi nopeasti ja pitkällä tähtäimellä uskon Juolevin NHL-uraan noista kahdesta enemmän.

Jake Virtanen istui ansaitusti katsomossa tämän ottelun ja Gaudette sekä MacEwen saivat taas pelivastuuta. Oma mielipiteeni alkukauden perusteella on se, että noin sen pitäisikin olla. Jake on ollut kyllä saamaton, vaikka se yksi puolihuolimaton laukaus löysikin tiensä maaliin. Tuossa tosin pätee sama asia kuin puolustuksen osalla; tilanne voi muuttua peluutuksen osalta nopeastikin.

Nyt on edessä yhden päivän huilitauko ja sitten tulee vastaan Winnipeg. Jets on ollut jostain syystä vaikea joukkue Vancouverille lähihistoriassa.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Vähän vielä Petterssonin tilanteesta, vaikka otteet ovat parantuneetkin.

Kimanttia podcastissä Mäkinen mainitsi, että Petien vaisuihin otteisiin vaikuttaisi "turvahenkilö" Markströmin poistuminen kuvioista. Tämä sinänsä voi olla ihan looginen selitys. Nuorilla pelaajilla taitaa usein olla joku kokeneempi pelaaja turvana ja kannustajana. Mietin myöskin onko Eriksonilla ollut jokin vaikutus myöskin asiaan... Noh kaikesta huolimatta peliotteiden odotan vain paranevan..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kimanttia podcastissä Mäkinen mainitsi, että Petien vaisuihin otteisiin vaikuttaisi "turvahenkilö" Markströmin poistuminen kuvioista. Tämä sinänsä voi olla ihan looginen selitys. Nuorilla pelaajilla taitaa usein olla joku kokeneempi pelaaja turvana ja kannustajana. Mietin myöskin onko Eriksonilla ollut jokin vaikutus myöskin asiaan... Noh kaikesta huolimatta peliotteiden odotan vain paranevan..
Tuokin voi olla paikkansa pitävä asia. Varmasti niitä isähahmojakin tarvitaan, eikä hyvään turvahenkilöön vaadita välttämättä edes tähtipelaaja-statusta tai menestynyttä historiaa. Horvat kertoi aikanaan miten tärkeitä Sedinit olivat hänelle ja ehkä Petterssonilla on ollut Markström/Eriksson -kaksikko? Green uskoo tämän prosessin lopulta kasvattavan Petterssonia henkisesti ja että hän tulisi tästä entistä vahvempana ulos. Saa nähdä miten käy.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Vähän vielä Petterssonin tilanteesta, vaikka otteet ovat parantuneetkin.

Kimanttia podcastissä Mäkinen mainitsi, että Petien vaisuihin otteisiin vaikuttaisi "turvahenkilö" Markströmin poistuminen kuvioista. Tämä sinänsä voi olla ihan looginen selitys. Nuorilla pelaajilla taitaa usein olla joku kokeneempi pelaaja turvana ja kannustajana. Mietin myöskin onko Eriksonilla ollut jokin vaikutus myöskin asiaan... Noh kaikesta huolimatta peliotteiden odotan vain paranevan..
Tuokin voi olla paikkansa pitävä asia. Varmasti niitä isähahmojakin tarvitaan, eikä hyvään turvahenkilöön vaadita välttämättä edes tähtipelaaja-statusta tai menestynyttä historiaa. Horvat kertoi aikanaan miten tärkeitä Sedinit olivat hänelle ja ehkä Petterssonilla on ollut Markström/Eriksson -kaksikko? Green uskoo tämän prosessin lopulta kasvattavan Petterssonia henkisesti ja että hän tulisi tästä entistä vahvempana ulos. Saa nähdä miten käy.
Lainaan nyt molempia kerralla.
Itseasiassa nyt kun toi mainittiin, niin oon vielä enemmän sitä mieltä että on ollut vaikutusta.
Varmasti voinut myös kysellä asioita noilta maanmiehiltään, vaikka juuri mitään samaa ei olekkaan kuin kieli/kansallisuus. Kyllä siinä varmasti on jotain sellasta, että luottaa enemmän maanmiehiinsä kuin muihin, vaikka kaikki onkin "tuntemattomia".
Tämä siis siinä vaiheessa kun tuli joukkueeseen, mutta luottohan kasvaa ajan mittaan joten voisi kuvitella että luottanut eniten juurikin noihin kahteen.
Vaikka kumpikaan ei ehkä ole NHL-tasolla tähtipelaaja, niin kyllä Eriksson ainakin on "tähti" tuolla ruotsissa, ainakin usein olen lukenut juttuja kuinka eriksson-sedin-sedin ketju on puhdasta timanttia jne.

Luulen kyllä Greenin tavoin, että kasvattaa. Joskus pitää sieltä kotipesästä lähteä tekemään sitä omaa pesää jne.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sehän olisi sitten neljän pelin voittoputki! Surkea alku on nyt käännetty 6-4-0 saldoon. Toki pitää huomioida, että kolme voitoista tuli heikkoa Ottawaa vastaan - ja niissäkin peleissä oltiin ajoittain pahasti purjeessa. Mutta ainakin ollaan taas mukana kamppailussa playoff-paikoista

Viime yönä kaatui sitten Jets. Boeser jatkoi heti ensimmäisellä minuutilla kuumaa putkeaan ja tekikin jo kauden 7. ja 8. maalinsa ottelussa. Kahteen viime peliin Boeser iskenut 4 maalia, joten nyt on Boeserin maila kuumana. Jets kuittasi tuon ekan osuman jo minuutin päästä, mutta sen jälkeen Demko laittoi taas portit kiinni. Demkolla vaikean alun jälkeen (joukkueen vaikea alku, ei Demkon) nyt kolme loistavaa peliä takana ja vähintään 95% jokaisessa pelissä. Usko ei ole tällä kaudella horjunut Demkoon, vaikka alussa maaleja menikin useampia peleissä. Mutta hienoa nähdä myös Demkon saavan palkintoja (voittoja) hienoista otteluistaan.

Höglander oli taas kerran hyvä ja tekikin voittomaalin. On se vaan liukas pelaaja. Höglander toi kakkosketjuun hyvän lisän ja kolmikko Pearson - Horvat - Höglander onkin ollut alkukauden tasaisin suorittaja. MacEwen käytti taas näytönpaikan hienosti ja teki tärkeän maalin pelissä vaikka peliaikaa tuli vain 7 minuuttia. Ihan en ymmärrä miksei MacEwen saa edes sitä 10 minuuttia peliaikaa, kun hän pelaa fyysisesti, luo tilaa muille eikä ole mikään riski omaankaan päähän.

Seuraavaksi onkin sitten vieraskiertue jossa vastassa 2xMTL ja 3XTOR, joten noista pitäisi vähintään kaksi voittoa ottaa. Markström juuri tuon Montrealin nollasi, joten toivottavasti tuo kela kuluu tässä ennen peliä.

Lisätään vielä Millerin näppärää kiekon käsittelyä:


 
Viimeksi muokattu:

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Koosteiden varassa mutta Höglander vaikuttaa ihan potentiaaliselta. Tuo maalikin oli ihan kiva, ilmasta pisti joo, mutta sitä ennen pelasi hyvin. Taisi pitää hyökkäyksen käynnissä + väisti kanssa taklauksen ihan näppärästi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Neljän voiton putki haihtui savuna ilmaan Montrealia vastaan kauden toistaiseksi huonoimman peliesityksen jälkeen. Canadiensin karvaus oli liikaa Canucksille, eikä joukkueella löytynyt vieläkään lääkkeitä tuohon. Green sanoi pelin jälkeen omaan jalkaan ampumisesta ja tuohon on kyllä helppo yhtyä. Ei tuota määrää voi yhdessä pelissä menettää kiekkoja tärkeillä paikoilla, nukkua oman pään puolustuspelissä ja olla päälle vielä pehmeä kaksinkamppailuissa. Holtbya kävi jo sääliksi maalilla. Vaikka pelin vaaralliset maalipaikat menivät tasakentin "vain" 14-8 Montrealille, nuo lukemat eivät kerro mielestäni totuutta.

Etenkin Vancouverin ykkösketjulta nähtiin onneton peli. Ketju hävisi 5v5 -pelissä maalipaikkansa 0-8 ja J.T Millerilta ottelu oli hänen Canucks-uransa huonoin. Millerin aikana maalipaikat menivät tasakentin Canadiensille 1-14 lukemilla. Mukaan mahtui muutama selvä merkkausvirhe omassa päässä. Millerin alkukausi on muutenkin ollut kehno jo ennen tätä peliä. Hän on nyt tasekenttäpelissä CF%-tilastossa sijalla 342. niiden yhteensä 345 pelaajan joukossa, jotka ovat pelanneet yli 100 minuuttia. Tasakentin maalipaikat ovat menneet vastustajalle 39-72 Millerin ollessa tällä kaudella jäällä.

Pelin plussat ja miinukset:

Plussat:
+ Montreal lopetti yrittämisen kolmannessa erässä ja Canucks voitti kolmannen erän 1-0 lukemin.
+ Vancouverin nelosketju (Beagle-Motte-MacEwen) oli hyvällä pelipäällä. Ketju voitti 5v5 pelissä laukaukset ja maalipaikat sekä teki yhden maalin.
+ En tiedä voiko tätä laittaa plussiin vai miinuksiin, mutta Jalen Chatfield on pelannut odotuksia paremmin. Silti hänen ei pitäisi olla eniten tasakenttäaikaa kellottava puolustaja minään iltana. Tuon pelimäärän kasvu näkyi lopulta isona virheenä mistä Montreal kävi kuittaamassa maalin. Saa nähdä tekeekö Green "Greenit" ja istuttaa nyt Chatfieldia.

Miinukset:
- Koko joukkueelta nähtiin sellainen muniin puhaltelu, että harvoin näkee.
- Ykkösketju oli vastaanottavana osapuolena läpi illan ja ketju oli ottamassa vastaan kolmea maalia. Todella laiskan näköistä pelaamista.
- Gaudette teki maalin, mutta hän ei ole tällä hetkellä NHL-tason hyökkääjä.
- Koko joukkueen puolustuspeli on ollut alkukaudesta surkeaa. Vancouver antaa selvästi NHL:n eniten maalipaikkoja ja vaarallisia maalipaikkoja vastustajille. Lisäksi tuo laukaustilasto ei näytä hyvältä.





***

Demko valitiin viime viikon parhaaksi pelaajaksi koko NHL:ssä. Hän saa venyä vielä parempaan jatkossa mikäli joukkue pelaa noin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Montreal jatkoi Vancouverin murjomista Josh Andersonin ja Tyler Toffolin johdolla viime yönäkin. Toffolille tuli pelissä kaksi maalia ja yhteensä hän on nyt tehnyt viime kauden (lopun) seuraansa vastaan kahdeksan osumaa viiteen peliin. Kun muissa kauden peleissään Toffoli on tehnyt yhden maalin, NHL:n maalipörssin kärjessä on tällä hetkellä yksin Toffolin nimi.

Canucks maksoi Toffolista siirtotakarajalla Tyler Maddenin ja toisen kierroksen varauksen ja menetti tämän sitten ilman siirtokorvausta näihin Kanadan divarin peleihin kurittamaan Vancouveria. Benningille voisi antaa tästä vuoden managerin pystin. Nyt on helppo sanoa, että rahaa olisi pitänyt jättää jostain Toffolin sopimukseen. Varsinkin, kun hän näytti sopivan hienosti joukkueeseen ja Petterssonin kanssa peli toimi.

Benning päätti silloin kuitenkin jatkaa Sutterilla ja Virtasella. Nyt Virtanen istui taas katsomossa - Greenille taisi riittää yksi peli tuossa välissä Jakea ja tuokin tuli Rousselin jättäessä edellisen pelin väliin. Sutter sentään pelasi ja on pelannut ihan kelvollisen alkukauden muutenkin. Hän on mm. 5v5 pelissä MacEwenin jälkeen joukkueen kakkosena vaarallisten maalipaikkojen suhteessa (Virtanen on viimeisenä). Sutter tosin mahdollisesti lopettaa Canucks-uransa tähän kauteen. Onneksi Toffolikaan ei enää tämän kauden jälkeen ole näin usein sentään kiusaamassa, mutta juuri tähän hetkeen tuo on laiha lohtu.





Positiivisia asioita jos tuon pelin hakisi, niin ainakin joukkueen peliotteet paranivat siitä edellisestä pelistä. Tuo ei tosin ole paljon, kun puhutaan yhdestä huonoimmista peleistä viimeisen 10 vuoden aikana. Montreal on tällä hetkellä joukkueena vain liian kova pala Vancouverille. Canadiens hallitsi pelitapahtumia tässäkin ottelussa, eikä tuohon löytynyt lääkkeitä edes maalilta, missä Demko pelasi jälleen hyvän ottelun vaikka neljä osumaa menikin.

Canucksin tämän hetkisestä sekasortoisesta tilanteesta kertoi hyvin joukkueen ottama jäähy alivoimalla väärästä vaihdosta. En ihan heti muista alivoimalla väärästä vaihdosta tullutta jäähyä nähneeni näissä peleissä. Montreal voitti pelin maaliolettaman 3.28 - 2.55 ja tuo lukema on mielestäni alakanttiin tässäkin ottelussa. Juuri nyt tilanne ei Vancouverin osalta näytä ollenkaan hyvältä, mutta onneksi edes Toffolin maalitehtailuja saadaan odottaa yli kuukauden päähän.

Plussat ja miinukset:

+ Canucks pystyi parantamaan peliään ja pystyi nousemaan maalin päähän kolmannessa erässä.
+ Demko jatkoi maalilla hyviä otteitaan ja piti joukkueen mukana pelin puoliväliin ennen kuin alkoi Toffoli-Show.
+ Antoine Roussel teki viimein kauden avausmaalinsa. Maali oli hänelle tunteikas hetki ja hän teki tuuletuksena Burrows-tyylisen ampumisen ylös viime viikolla kuolleen agenttinsa Christian Daiglen muistoa kunnioittaakseen.
+ Hughes nousi taas pakkien pistepörssin kärkeen NHL:ssä. Pitää kuitenkin sanoa, että tämän kauden alussa Hughesin peli ei ole ollut tehoista huolimatta hyvää.
+ Shea Weber pelasi uransa 1000. NHL-pelin.

- Montreal hallitsi jälleen pelitapahtumia ja vei etenkin keskustan pelaamisen nimiinsä.
- Tyler Toffolin kuritus alkaa jo tässä vaiheessa tuntua kuin hieroisi suolaa haavoihin.
- Edellisessä pelissä hyvin pelannut nelosketju jäi tässä pelissä aika pahasti jalkoihin. Esimerkiksi Beaglen aikana tasakentin maalipaikat menivät Montrealille 1-6 lukemilla.
- Vieraskiertue jatkuu vielä kolme peliä (kaikki Torontossa) ja sitten ollaan pelattu 16 peliä alle kuukauden sisään, eli enemmän kuin peli joka toinen päivä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös