Mainos

Vancouver Canucks 2019–2020

  • 137 475
  • 467

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse olen kanssa Sanheimia tarkkaillut ja hän on kyllä mielenkiintoinen pakki. Puolustusta hän kyllä vahvistaisi, mutta en ole varma voisiko tuota kauppaa tehdä suoraan ja noissa lisukkeissa Benning on ollut huono.
Niin on ja mahdollisesti tuollaisessakin kävisi joku kolmannen kierroksen menetys vaikka voisi ehkä kuvitella olevan toisinpäin. Vaikka se sinällään on myöhemmin se ja sama, vähän tuota historiaa helpottaa se, että kauppakumppanit eivät ole ainakaan toistaiseksi onnistuneet saamaan noilla lisukevuoroilla ketään merkittävää pelaajaa. Flames varasi Bärtschista saamalla toisen kierroksen vuorolla Rasmus Anderssonin, mutta tuo ei ollut lisukevuoro vaan suora kauppa varaukseen. Toki tuo kauppakumppaneiden onnistuminen ei poista sitä mahdollisuutta, etteikö Canucks olisi mahdollisesti onnistunut vuoroillaan tai olisi saanut jotain muuta tehtyä noilla.

***

Kuun puolivälissä eli ensi viikolla saadaan jälleen jännittää miten tämän kauden tulokaskisassa käy. Hughesin upea tulokaskausi ansaitsisi palkinnon, mutta yhtä lailla se kuuluisi mennä Makarille. Hughes oli NHL:n pakkien pistepörssin viides ja Makar vähän vähemmän pelanneena seitsemäs. Vaikea sanoa miten tuossa tulee käymään, mutta tilastollisesti tuon voitto Vancouveriin olisi ainakin harvinaisuus. Saadaan mennä yli 50 vuotta taaksepäin kun samasta joukkueesta on palkittu peräkkäisillä kausilla Calder kisan voittajat. Boeser oli ennen Petterssonin voittoa kisan toinen, joten nyt tuossa kisassa on ollut harvinaisen paljon Vancouverin väriä mukana.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Minä en kyllä näe yhtään järkevää syytä luopua Boeserista. Vaihdossa on turha kuvitella saavansa mitään McAvoyta tai Werenskiä ja mielestäni on turha ottaa riskiä jonkun Sanheimin kanssa. Oikeastaan ainut tilanne missä voisi harkita vaihtavansa Sanheimiin olisi Erikssonin siirtyminen samassa paketissa, mutta tuskin tätäkään tulee tapahtumaan. Capin kanssa tulee toki ongelmia, mutta enemmin ulostaa Tanevin ja ostaa vaikka ulos Erikssonin helpottamaan ongelmia. Boeserista tulee kuitenkin 40 maalin laituri jos pelaa Petterssonin vierellä.
 
Olisi kyllä sääli jos cap-ongelmien vuoksi joutuisivat Boeserista luopumaan. Se on sitten aivan toinen asia mikäli hakevat hänet myymällä rosteriin vahvistusta muille pelipaikoille, eli sinne puolustukseen.

Yhtä kaikki, mitä nyt noita palkkoja tuossa Cap Friendlyn mainion saitin kautta olen pyöritellyt, niin varsin ahtaalla on Canucks(kin). Heillä aika paljon riesana noita "turhia" sopimuksia. Rosterissa Loui Eriksson (6,0M jatkuu vielä 2 vuotta) on kaikkea muuta kuin rahansa arvoinen. Sitten rosterin ulkopuolella joudutaan maksamaan Bäertschille vielä ensi kaudelta 2,3M. Ryan Spoonerin taannoinen ulososto rasittaa kattoa viel ensi kaudelta 1,03M ja sitten on vielä Luongon lopettamisesta seurannut rasite 3,03M seuraavat kaksi kautta. Tuon jälkeen helpottaa, mutta jo ensi kauden jälkeen tarvitaan Petterssonille ja Hughesille arvatenkin varsin rahakkaat sopimukset.

Paljon on isoja kysymyksiä ratkaistavana Canucksin toimistolla tänä ja ensi kesänä. Tai no kesä on väärä termi tässä kohtaa eli sanotaan offseasonilla sitten.

Nykyisestä jengistä tähän kauteen päättyy sopimukset Toffolilla (UFA), Tanevilla (UFA), Markströmilla (UFA), Dominguella (UFA), Leivolla (UFA) ja Fantenbergilla (UFA). Lisäksi sitten RFA-pelaajista päättyvät Virtasella, Gaudettella, Mottella, MacEwenilla ja Stecherilla. Ja voisin kuvitella myös, että Quinn Hughesin bonuksille on pakko varata joku osuus ensi kauden katosta myös.

Molariosastolla tuskin pärjätään yhtä edullisesti kuin tähän saakka, joten sinne on pakko budjetoida isompi siivu palkkakatosta. Onpa se sitten Markström tai esim. Holtby, jota monet nettikirjoittelijat haluavat tuonne tarjota. Demko menee hyvin edullisena kakkosena.

Hyökkäyksessä avainasemassa ovat minusta noiden nuorehkojen RFA-miesten jatkot. Mihin hintaan jo paikkansa vakiinnuttaneet Virtanen ja Gaudette, ja miksei myös Motte, saadaan. MacEwenin näytöt ovat vielä ohuet, joten selvinnee halvalla jatkolla. UFA-hyökkääjistä Toffoli varmaan mielellään pidetään, mutta sen mahdollisuus on sitten noiden muiden tekijöiden varassa.

Puolustuksessa Fantenberg varmasti annetaan kävellä pois eikä kukaan jää haikailemaan perään. Stecher on mielenkiintoinen tapaus. Käykö kuten Ben Huttonille viime kaudella eli hyvistä otteistaan huolimatta ei jää tilaa (varaa) miehen pitämiseen. Tanev on sitten vielä isompi kysymys. Mr. Vancouver on yksi nykyjoukkueen ikoneista ja pelillinen taso riittää helposti top 4 -rooliin vielä vuosiksi eteenpäin. Oleellinen kysymys onkin, että onko varaa pitää?

Kuten sanoin, isoja kysymyksiä on ratkaistavana ja palkkakaton kanssa ollaan tiukilla. Miten tämä kaikki sitten liittyy Boeseriin, josta tämä viesti alkoi? No ainakin siten, että kun katon kanssa ollaan tiukilla, niin jotain liikkeitä ehkä pitää tehdä. Treidiarvoa jos miettii, niin Boeserilla sitä arvoa on ja varmaan kaksi kolmasosaa liigasta hänen perässään jos sopivat palaset löydetään. Mitään uutta en tähän keskusteluun pystynyt tarjoamaan, kunhan vain kirjoittelin omia ajatuksiani ulos. Varmasti @nuck @Mr. Smith ja muut ovat samat asiat kirjoittaneet jo moneen kertaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Minä en kyllä näe yhtään järkevää syytä luopua Boeserista.. Capin kanssa tulee toki ongelmia, mutta enemmin ulostaa Tanevin ja ostaa vaikka ulos Erikssonin helpottamaan ongelmia. Boeserista tulee kuitenkin 40 maalin laituri jos pelaa Petterssonin vierellä.

Mängimies kirjoitti:
Kuten sanoin, isoja kysymyksiä on ratkaistavana ja palkkakaton kanssa ollaan tiukilla. Miten tämä kaikki sitten liittyy Boeseriin, josta tämä viesti alkoi? No ainakin siten, että kun katon kanssa ollaan tiukilla, niin jotain liikkeitä ehkä pitää tehdä.
Palkkakattoa mietittäessä Canucksin on pakko tehdä ehkä kipeitä ratkaisuja, mutta juuri tuota Boeserin kauppaa ei ole tosiaan mitään järkeä tehdä tuon vuoksi eikä Canucks varmasti noin ajattelekaan. Boeserin sopimus on yksi joukkueen parhaista vielä nyt alle kuuden miljoonan caphitiltään kun ottaa huomioon pelaajan nykytason ja sen, että parhaat kaudet ovat luultavasti vielä edessä. Viimeisten neljän kauden aikana Boeser on ollut koko NHL:ssä 32. tehokkain maalintekijä kun käytetään maaleja/peli -tilastoa ja rajataan tuo yli 50 peliä pelanneisiin pelaajiin.

Häntä nuorempia tai saman ikäisiä tuolla listalla edellä ovat vain Matthews, McDavid, Laine, Pettersson ja Aho. Lisäksi Connor ja Pastrnak ovat lähellä ikävertailussa. Puhutaan siis kovan luokan maalintekijästä ja kun ottaa iän huomioon, Boeser on hyvissä asetelmissa tulevaisuutta katsoen. Ehkä kuitenkin itse olen tällä hetkellä eniten tyytyväinen hänen kokonaisvaltaisen pelinsä tason nousuun. Uransa alussa (hän olisi saattanut rikkoa tulokaskaudella 40 maalin rajan ilman loukkaantumista) hän oli ehkä vaarallisempi maalintekijänä, mutta on selvästi pystynyt kehittymään pelaajana.

Boeserilla noita keskiarvoisia maalitilastoja heikentää nuo loukkaantumiset. Tämän vuoden puolella nähtiin häneltä uran toistaiseksi pisin maaliton putki ennen kuin hän astui sivuun kentiltä ja näkemykseni mukaan hän ei ollut kunnossa vaikka pelasi. Hän joutui jopa kolmosketjuun ja hänen laukausprosenttinsakin oli vain 6% tämän vuoden peleissä, kun se uralla on ollut noin 15% luokkaa. Samalla nuo loukkaantumiset luovat vähän epävarmuutta tulevaisuuteen.

Omasta mielestäni ainoa Boeserin mahdolliseen kauppaan oikeuttava syy olisi muun joukkueen vahvistaminen. Tuossa on kuitenkin riskinsä. Esimerkiksi juuri nyt Canucksissa voidaan ajatella Millerin kehittyneen samaan tyyliin kuin Bertuzzi aikanaan ja nostaneen tasoaan 26-27 vuotiaana 50 pisteen hyökkääjästä tuonne 70-80 pisteen tasolle. Tuohan ei välttämättä tule noin kuitenkaan jatkumaan ja hyvinkin voi olla, että Miller pelasi uransa huippukauden nyt.

Mikäli näin olisi ja Boeser vielä kaupattaisiin pois, laituriosasto heikkenisi paljon. Boeserin suhteen uskon kokonaisvaltaisen pelin ainakin kehittyvän vielä jatkossakin. Maalintekijänä uskoisin 30 maalin rajan olevan sellainen minkä hän pystyisi rikkomaan jatkossa useammankin kerran ja hätyyttelemään ehkä välillä 40 maalin rajaakin mikäli vaan terveenä pysyy. Toki tuo vaatisi paikkaa Petterssonin viereltä, sillä Horvatin kanssa joutuisi pelaamaan paljon puolustavammassa roolissa.

Kun mietitään juuri tätä hetkeä, niin Canucks saattaa nähdä Toffolin pystyvän paikkaamaan Boeseria. Lyhyellä ajalla tuo saattaa toteutuakin Toffolin aloitettua uransa Vancouverissa hienosti, mutta ikä huomioon ottaen tuossa mahdollisessa jatkosopimuksessa saattaa hyvinkin olla ylihintaisen sopimuksen riski. Itse pidän tällä hetkellä Boeseria turvallisimpana vaihtoehtona noista kolmesta laiturista (loukkaantumisista huolimatta) ja antaisin Toffolin mennä, vaikka hänen pelaamisestaan pidinkin, hänestä maksettiin hintaa ja hänestä ei ole saatavilla vaihdossa ketään.

Toimistolla saatetaan nähdä tuo tilanne kuitenkin siten, että Toffolin kanssa yritetään saada jatkoa Boeseria paikkaamaan. Kenties tuo oli ajatuksena jo kaupan aikaan. Samalla siellä varmasti toivotaan Podkolzinin, Virtasen ja/tai Höglanderin kehittyvän noista nuorista laitureista top6-ryhmään parin kauden sisällä. Vaikka en ajatusta kannata, tuossa tilanteessa ymmärtäisin jollain tasolla tuon mahdollisen kaupankin, mikäli sillä saadaan tilalle muuta joukkuetta auttava pala. Boeserilla kun on varmaan eniten kauppa-arvoa parantamaan muuta joukkuetta sellaisten pelaajien osalta joita näkisin mahdollisesti myytävinä (Petterssonin, Hughesin ja Horvatin uskon olevan koskemattomia).

Noista mahdollisista vaihdokeista onkin sitten tosiaan vaikeampi sanoa mitään ja mahdollisesti tuossa joudutaan tekemään riskiarvio, mikä saattaa maksaa. Nuoria ja valmiita huippupakkeja seurat eivät juuri lähde vaihtamaan ja noita on lukumääräisestikin vähän olemassa. Mielestäni tuollainen nuori ja jo nyt hyvä puolustaja pitäisi kuitenkin saada jos Boeser lähdettäisiin myymään. Muunlaisia kauppoja en näe ainakaan itse järkevinä (toki NHL:stä löytyy hyökkääjiäkin, joihin Boeserin vaihtaisin, mutta puolustus on Canucksin osalta epävarminta aluetta).

Mahdollisessa kaupassa saatettaisiin joutua katsomaan tarjonnan vähäisyydestä johtuen sellaisia nuoria puolustajia, jotka ovat jo nyt top4-pakkeja, mutta joilla olisi kenties lahjoja kehittyä ykköspariin saakka. Werenskia tai McAvoyta en usko myöskään olevan tarjolla, mutta esimerkiksi Provorov saattaisi kenties olla. Sanheim (joka on ihan heitto, missään ei ole ollut hänestä huhua) on kehittynyt mielestäni siellä myös hyvin ja on ollut pisteellisesti ykköspakkiparin tasolla kahden viime kauden aikana, vaikka ei ole juuri ylivoimaa pelannut. Hän voisi olla kehityksen jatkuessa ainakin varma ja hyvä top4-pakki pitkälle tulevaisuuteen, kenties enemmänkin.

Noita tulevaisuuden top4-pakkeja on ylipäänsä aika vaikeasti tulossa omasta kasvatustyöstä. Vancouver on kehittänyt omista varauksistaan hyvän luokan top4-pakin viimeisten 20 vuoden aikana ennen Hughesia kahdesti (Edler ja Bieksa). Kuolleesta Bourdonista olisi ehkä sellainen voinut vielä tulla. Kun lainaan Chicago-fani God #88 viestiä, niin siellä on sentään saatu jo samalla ajalla Keith, Seabrook, Byfuglien, Hjalmarsson ja Wisniewski eli viisi. Chicago olikin tuossa tällä vuosituhannella ehkä paras joukkue koko NHL:ssä Nashvillen jälkeen kun mietitään noiden pakkien määrää ja laatua. Todella suuri osa aikanaan lupaavista puolustajista koko liigan mittarilla on kuitenkin kuopattu jo uran lähtötelineissä ikuisten lupausten hautausmaalle.

Omasta mielestäni tämän hetken kakkosparin Sanheim ei ole kuitenkaan ykkösketjun hyökkääjän Boeserin tasolla pelaajana, joten tuossa pitäisi tulla välimaksua mikäli nyt tuollaiseen kauppaan päädyttäisiin. Kuten sanoin, en itse kannata ajatusta myynnistä, mutta seuran sisällä tilanne saatetaan nähdä toisin. Joukkue vahvistaisi heikkoa aluettaan valmiilla mutta kuitenkin vielä kehityskykyisellä nuorella NHL-puolustajalla. Hinta vain saattaisi tosiaan olla paha maksettavaksi.

Mängimies kirjoitti:
Kuten sanoin, isoja kysymyksiä on ratkaistavana ja palkkakaton kanssa ollaan tiukilla. Miten tämä kaikki sitten liittyy Boeseriin, josta tämä viesti alkoi? No ainakin siten, että kun katon kanssa ollaan tiukilla, niin jotain liikkeitä ehkä pitää tehdä.
Mängimiehen hyvään ja kattavaan palkkakattoa koskevaan viestiin vielä vähän lainaten. Canucksilla tulee tosiaan olemaan haastetta palkkakaton kanssa erilaisista syistä johtuen ja kipeitä päätöksiä joudutaan tekemään. Nuo parit huonot sopimukset, Luongon sopimusrangaistus ja tuo yksi ulososto uhkaavat tilannetta. Benning ajoi itsensä vähän nurkkaan esimerkiksi Ferlandin sopimuksella viime kesänä, kun hyöty tuosta jäi lähes olemattomaksi. Toki on siellä muitakin.

Itse näkisin noista rajoittamattomista vapaista agenteista tärkeimmäksi palaseksi joukkueen arvokkaimpana pelaajana palkitun Markströmin jatkon, mutta sopimus tietysti sanelee tuon. Demkosta saattaa kehittyä vielä ykkösvahtikin, vaikka uran alku ykkösenä Markströmin loukkaantumisen jälkeen ei parhaalla tavalla lähtenytkään. Pitää muistaa, että ei tuo homma ollut Markströmilläkään ihan suurimman luoton alla kun noin Demkon ikäisenä hän pääsi kulkemaan vapaasti farmiin siirtolistan kautta. Farmissa olisi vielä DiPietro tulossa.

Itse en Demkoon uskaltaisi vielä kuitenkaan ykkösenä luottaa, joten näkisin vaihtoehdoiksi joko Markströmin jatkon tai sitten ulkoapäin tulevan hankinnan. Kummassakin tapauksessa sopimus näyttelee isoa osaa. Joukkue kaipaisi ratkaisua nyt tähän hetkeen. Vaikka tulevaisuudessa Pettersson ja Hughes tulevat saamaan isot sopimukset, sieltä on lähdössä paljon "kuollutta painoa" pois. Myös laajennusdraft tuo yhden elementin tuohon maalivahtikuvioon jatkossa. Mikäli kumpaakaan maalivahtia ei lähdetä myymään, toinen mahdollisesti poimitaan myöhemmin ilmaiseksi pois.

Puolustuksessa Tanev on kertonut halunsa jatkaa joukkueessa. Tanevin suhteen on pakko miettiä realiteetteja. Vaikka jokaisella pelaajalla on riskinsä loukkaantua, Tanevilla tuo riski on pelityylistä ja loukkaantumishistoriasta johtuen paljon suurempi kuin useimmilla. Hän on edelleen oikein hyvä puolustaja, mutta ehjää kautta häneltä ei saada millään. Kuinka paljon hänestä kannattaa maksaa kun jo melkein tietää mitä on tulossa jossain vaiheessa. Lyhyellä maltillisella sopimuksella toivon ehdottomasti jatkoa.

Stecher on ollut hyvä kolmosparin puolustaja ja mielestäni Huttoniin nähden parempi pelaaja kokonaisuutta katsoen. Hän on pystynyt pelaamaan ylempänäkin ajoittain, mutta on taistelijan luonteesta huolimatta vähän ongelmissa isojen hyökkääjien kanssa. Ilmeisen tärkeä pelaaja kentän ulkopuolella ja "kotikaupungin poikana" saa monelta sympatiat. Sopimuksen pitäisi olla linjassa kolmosparin pakkeihin nähden, sillä kolmosparissa on luultavasti pääosin roolikin. Saattaa olla kuitenkin hyvinkin lähdössä muualle. Mahdollisuus on sekin, että hän liikkuisi kenties osana hyvän ystävänsä Boeserin kauppaa mikäli tuollaiseen kauppaan päädytään.

Hyökkäyksessä on tosiaan avainasemassa noiden RFA-pelaajien jatkot. Voi olla, että Motte joudutaan ainakin myymään pois, vaikka pelillisesti saisikin jatkoa muuten. Gaudetten veikkaisin tekevän siltasopimuksen, mutta Virtasen kanssa saattaa olla edessä vaikeampi tilanne. Hänen edellinen sopimuksensa oli jo tuollainen siltasopimus ja sen aikana hän pystyi parantamaan peliään. Tällä kaudella olisi saattanut mennä 20 maalia rikki ilman kauden paketoimista, kenties tulla jopa 25 maalia. Lisäksi hän tuo kentälle liikettä ja fyysistä peliä. Hän on edelleen kehittyvässä iässä, mutta Canucksin voi olla nyt vaikea sitoa häntä pitkään sopimukseenkaan.

UFA-pelaajista Fantenberg ehkä lähtee, mutta hänen sopimuksensa lähtö ei venettä heilauta. Farmista on tulossa tilalle luultavasti AHL:n kakkostähdistöön tulokkaana valittu Rafferty. Leivon pitäisin mielellään tuomassa syvyyttä laidalle, mutta terveystilanne on tulevan sopimuksen kanssa kysymysmerkki. Kokeneemmista pelaajista Erikssonia tuskin kukaan ottaa pitkällä tikullakaan (ehkä tuossa olisi mahdollisuus sitoa hänet johonkin kauppaan). Sutterille sen sijaan saattaisi löytyä vaikka paikka, kun sopimusta on jäljellä enää vuosi. Kummankin kauppaamista vaikeuttaa tosin sopimuspykälät.

Todella paljonhan tuolla on kysymyksiä edessä ratkaistavana ja saa nähdä miten joukkue noiden kanssa selviää. Kumpa voisin sanoa olevani luottavainen Benningiin noiden ratkaisemisessa. Sopimuspuolella ei ole kuitenkaan hänen vahvuutensa, vaikka Horvatin ja Boeserin saikin mielestäni ihan hyviin sopimuksiin, eikä Tanevin tai Markströmin sopimuksessa ollut sopimusten teon hetkellä suurempaa moitetta. Vaikka tässä voikin piiloutua nyt tämän poikkeustilan taakse tai jopa syyttää liigaa Luongon sopimuksesta, totuus on hyvä pitää mielessä. Canucksin palkkakattorakenne ei ollut kunnossa ennen tätä aikaakaan.
 
Ihan rohkaisevaa nähdä näin suomalaisittain, että Olli Juolevi mahtui training campille mukaan. Okei mukana on 12 puolustajaa eli 8 tällä kaudella NHL:ssä esiintynyttä puolustajaa sekä AHL:stä Rafferty, Juolevi, Chatfield ja Brisebois. Juolevi tuskin NHL-minuutteja saa vyölleen tämän loppukauden aikana, mutta ilmeisesti tuolla leiriryhmällä mennään loppuun saakka siellä kuplassa. Eikai tuosta enää ketään pudoteta?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Ulkopuolisen silmin toki kommentoin tuota Boeserin tilannetta ja @nuck purki pitkässä viestissään aikalailla samoja ajatuksia kuin minulla. Mutta onko tuo Canucksin puolustus nyt edes niin huono, että kannattaisi Boeser uhrata sen parantamiseen? Mun mielestä Canucks on yksi parhaista ja mielenkiintoisimmista nousevista jengeistä ja itse näkisin, että ei tuota kannata edes juurikaan muuttaa. Pakollisia muutoksia alempiin kenttiin toki tulee jne. Canucksilla on mielestäni jo ensi kaudella ihan hyvät mahdollisuudet menestyä, kunhan saavat pidettyä Markströmin tai hommaavat toisen hyvän veskan. Nuoret pelaajat ovat vuoden kokeneempia ja voisi kuvitella tason nousevan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustuksessa Fantenberg varmasti annetaan kävellä pois eikä kukaan jää haikailemaan perään. Stecher on mielenkiintoinen tapaus. Käykö kuten Ben Huttonille viime kaudella eli hyvistä otteistaan huolimatta ei jää tilaa (varaa) miehen pitämiseen. Tanev on sitten vielä isompi kysymys. Mr. Vancouver on yksi nykyjoukkueen ikoneista ja pelillinen taso riittää helposti top 4 -rooliin vielä vuosiksi eteenpäin. Oleellinen kysymys onkin, että onko varaa pitää?

@nuck kyllä niin hyvin vastasi ettei olisi oikein mitään lisättävää, mutta laitetaan silti pari sanaa. Ensin tuli helpoin eli Fantenberg. Itse tekisin vuoden tai kahden jatkon Fantenbergille, kun hän hoiti roolinsa ihan kiitettävästi. Paljon parempi hän oli kuin Benn ja tuollaisena seiskapakkina ja kolmosparin tuuraajana oikein passeli. Pystyi tulemaan kentälle pitkänkin tauon jälkeen hyvässä vireessä. Palkka kyllä pitää sitten pysyä siinä alle miljoonassa, jotta jatko on järkevää.

Stecher on taas melkein pakko päästää pois. Ei ole oikein mahdollisuutta tehdä edes QO:tai. Stecherin sopimuksen pitäisi olla luokkaa 1,5 milliä, jotta tuo toimisi joukkueen kannalta.

Tanev on näistä sitten vaikein tapaus. Loukkaantumisherkkä, 30 vuotias pakki, joka pelaa täydellä sydämellä joukkueelle. Puolustamaan Tanev on yleensä joukkueensa paras pakki. Mutta tässä tilanteessa ei ole mahdollista palkita Tanevia menneistä. Ainoa mitä itse keksin on kohtuu pitkä ja edullinen sopimus. Tyyliin 4 vuotta ja 3 miljoonaa per vuosi. Tanev olisi se kokenut pakki, joka toisi kokemusta ja saisi mahdollisuuden pelata vielä kerran mestaruudesta mikäli kaikki menevät putkeen. Tanev saisi muista tiimeistä varmaan 5+ millin tarjouksia vaikkakin paikallaan pysyvä cappi tuo haasteita lähes kaikille kärkitiimeille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ihan rohkaisevaa nähdä näin suomalaisittain, että Olli Juolevi mahtui training campille mukaan. Okei mukana on 12 puolustajaa eli 8 tällä kaudella NHL:ssä esiintynyttä puolustajaa sekä AHL:stä Rafferty, Juolevi, Chatfield ja Brisebois. Juolevi tuskin NHL-minuutteja saa vyölleen tämän loppukauden aikana, mutta ilmeisesti tuolla leiriryhmällä mennään loppuun saakka siellä kuplassa. Eikai tuosta enää ketään pudoteta?
Noilla varmaan mennään nyt eteenpäin ja tosiaan Juolevilla on aika pienet mahdollisuudet pelaamaan. Vasemmalla puolella Hughesin ja Edlerin paikat ovat varmoja ja kolmospariin kisaavat Fantenberg ja Benn. Tulevaisuudessa tuo paikka on ihan mahdollinen. Edler ikääntyy eivätkä Fantenberg tai Benn ole mitään tulevaisuuden ratkaisuja tuonne.

God #88 kirjoitti:
Ulkopuolisen silmin toki kommentoin tuota Boeserin tilannetta ja @nuck purki pitkässä viestissään aikalailla samoja ajatuksia kuin minulla. Mutta onko tuo Canucksin puolustus nyt edes niin huono, että kannattaisi Boeser uhrata sen parantamiseen?
Canucksin puolustus meni noin vuodessa paljon parempaan suuntaan kun "vaihtoivat" Gudbransonin, Pouliotin ja MDZ:n Hughesiin, Myersiin ja Fantenberg/Benniin, mutta edelleen tuon rakentamisessa riittää töitä edessä. Edlerin ja Tanevin varaan ei voi ikuisuuksia luottaa, vaikka nyt kummankaan pelissä ei vielä näkynyt merkkejä ikääntymisestä. Prospectipuolella olisi tulossa Rathbone, Juolevi, Rafferty ja Woo, mutta heidän tulevaisuutensa top4-pakkeina Edleria ja Tanevia paikkaamassa on epävarmaa.

Yksi artikkeli (tammikuulta) puolustuksesta olisi luettavissa tuolta:


Jutun kirjoittaja näkee tuon tilanteen tulevaisuuteen parempana kuin minä, mutta tuolta voi katsoa millainen kehitys puolustuksessa noin vuodessa nähtiin. Ihan mielenkiintoisia lukuja esimerkiksi noiden viime kauden pakkipareissa Hughesin ja Tanevin sekä Hughesin ja Myersin kohdalla tuossa vaiheessa kautta. Hughesissa joukkueella voi olla kuitenkin nyt pitkälle tulevaisuuteen tulevaisuuden peliin sopiva kärkipakki ja hän on lupaavin nuori puolustaja mitä Vancouverilla on koskaan ollut.

Olen tyytyväinen puolustuksen kehitykseen, mutta mielestäni alakerta on joukkueen heikoin alue tulevaisuutta katsoen. Siellä ei ole tällä hetkellä kuin Hughes ja Myers, joiden voisin kuvitella pelaavan joukkueessa kolmen vuoden päästä samalla tasolla. Ehkä Tanev'kin voisi olla tuollainen, mutta hänen uraansa monet vammat ovat olleet kiusaamassa liikaa ja tulevaisuus joukkueessa jatkamisessa ylipäänsä on epävarmaa.

Jos niputtaisin tulevaisuuden hyökkääjiä (otan tuohon nyt joko Boeserin tai Toffolin) ja pakkeja kolmen vuoden päähän, saisin itse seuraavanlaisen kokoonpanon:

Hyökkääjät:

Miller - Pettersson - Boeser/Toffoli
Pearson?/Höglander? - Horvat - Virtanen
Ferland - Gaudette - Podkolzin?
Lind? - ? - MacEwen?

Hughes - Myers
Juolevi/Rathbone? - Tanev?
Rafferty?
Woo?

Tuo tilanne saattaa olla kolmen vuoden päästä ihan erilainenkin, mutta näillä nykytiedoilla omasta mielestäni hyökkäys on tuonne kolmen vuoden päähän paremmassa kunnossa kuin puolustus. Edlerin en usko tuolloin enää pelaavan ja Tanevinkin paikka on kysymysmerkki. Toki tuolla hyökkäyksessäkin on kysymyksiä, mutta tulevaisuutta katsoen joukkueen parhaat pelaajat (Hughesia lukuun ottamatta) ja parhaat prospectit ovat tällä hetkellä hyökkäyksessä. Joukkuetta tasapainottamaan voisin nähdä yhden kaupan. Kuten sanoin, Boeserista luopumista en mielellään silti näkisi.

Puolustuksen osalta monen mielestä parhaasta tämän hetken prospectista Rathbonesta tuore juttu:


Rathbone saattaisi olla sellainen puolustaja, jolla voi olla vielä parhaassa tapauksessa isokin merkitys tulevaisuudessa. Toki sopimus pitää nyt tehdä ainakin ensin ja miettiä jatkoja sitten. Todella vaikea sanoa miten hän sopeutuu ammattilaiskiekkoon kun yhtään peliä siellä ei ole vielä pelattu. Historiasta löytyy vaikka kuinka paljon esimerkkejä lupaavista pelaajista, joille tuo hyppy ammattilaiseksi oli turhan suuri. Siksi en lähde vielä tässä vaiheessa maalaamaan mitään pilvilinnoja hänenkään suhteen.

Mr. Smith kirjoitti:
Ensin tuli helpoin eli Fantenberg. Itse tekisin vuoden tai kahden jatkon Fantenbergille, kun hän hoiti roolinsa ihan kiitettävästi. Paljon parempi hän oli kuin Benn ja tuollaisena seiskapakkina ja kolmosparin tuuraajana oikein passeli. Pystyi tulemaan kentälle pitkänkin tauon jälkeen hyvässä vireessä. Palkka kyllä pitää sitten pysyä siinä alle miljoonassa, jotta jatko on järkevää.
Fantenberg pelasi minunkin mielestä ihan hyvin tuon roolinsa eikä hänen jatkonsa haittaisi. Tosiaan hän onnistui paremmin kuin Benn ja monet muutkin syvyyspakit lähikausina. Hänen jatkonsa joukkueessa toisi tietynlaista "varmuutta", mutta toisaalta olisi ihan mielenkiintoista nähdä Rathbonen, Juolevin tai Raffertyn pääsevän kokeilemaan ylhäällä. Tuo kolmikko voisi pelata kyllä farmissakin edelleen ja paikata loukkaantumisten tullen, mutta ainakaan tällä kaudella tuollaista mahdollisuutta ei nähty puolustuksen pelattua ihan loppua lukuun ottamatta ihmeellisen ehjän kauden.

Mr. Smith kirjoitti:
Stecher on taas melkein pakko päästää pois. Ei ole oikein mahdollisuutta tehdä edes QO:tai. Stecherin sopimuksen pitäisi olla luokkaa 1,5 milliä, jotta tuo toimisi joukkueen kannalta.
Noinhan tuo ikävä kyllä taitaa olla. Pelaajassa ei ole sinällään mitään vikaa, mutta palkkapuoli tullee näyttelemään liian suurta osaa. Stecher on myös pakkina sellainen, jonka tasoisia on kyllä saatavissa myös tilalle. Vaikka tyyppinä pidän aika paljonkin hänestä alakerran taistelijana, tässä kohtaa olisi kenties mahdollisuus parantaakin kokonaisuutta.

Mr. Smith kirjoitti:
Tanev on näistä sitten vaikein tapaus. Loukkaantumisherkkä, 30 vuotias pakki, joka pelaa täydellä sydämellä joukkueelle. Puolustamaan Tanev on yleensä joukkueensa paras pakki. Mutta tässä tilanteessa ei ole mahdollista palkita Tanevia menneistä. Ainoa mitä itse keksin on kohtuu pitkä ja edullinen sopimus. Tyyliin 4 vuotta ja 3 miljoonaa per vuosi.
Tuollaisella sopimuksella jatkaisin itsekin Tanevin uraa Vancouverissa. Voi tosiaan vaan olla, että hän saisi nyt uransa ehkä viimeiseen isompaan sopimukseen jostain muualta viiden miljoonan tarjouksia ja tuossa tilipuoli saattaa tulla näyttelemään rooliaan. Canucksilla ei olisi nyt oikein mahdollisuutta vastata noihin. Taneville kyllä itselleen sopisi varmasti jatko Hughesin kanssa tämän uran alkumetreillä tutussa ympäristössä.

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täällä ei ole taidettu laittaa vielä mitään tästä, joten laitetaan nyt:


Bärtschi ilmoitti siis olevansa pois joukkueen vahvuudesta kun pelit jatkuvat MInnesota-sarjalla.

Ihan odotettu päätös, sillä ilman muutamaa loukkaantumista peliaikaa ei olisi kuitenkaan tullut. Parempi pysyä kotona perheen kanssa kuin ottaa riskiä lähteä kuplaan katsomaan kun muut pelaavat. Kole Lind otti Bärtschin paikan joukkueesta. Samalla lailla tuo pelipaikka on muutaman kiven takana hänelläkin. Polvivammasta kärsivää Josh Leivoa ei ikävä kyllä nähdä vieläkään.





Mahdollisia ketjulottoja voisi tehdä parikin, mutta tässä yksi vaihtoehto:

Miller - Pettersson - Toffoli
Pearson - Horvat - Boeser
Roussel - Gaudette - Virtanen
Ferland - Beagle - Sutter

Motte
Eriksson
MacEwen
Bailey
Lind
Graovac

Hughes - Tanev
Edler - Stecher
Fantenberg - Myers

Benn
Rafferty
Juolevi
Brisebois
Sautner
Chatfield

Markström
Demko
Dominque
DiPietro

Puolustuksen ja maalivahtien osalta tilanne tuntuisi selkeimmältä. Hyökkäyksessä kysymysmerkiksi nousee mielestäni kahden ensimmäisen ketjun oikean laiturin paikka eli se, jatkaako Toffoli tuossa Petterssonin laidalla vai laitetaanko Boeser sinne. Horvat ja Pearson ovat treenanneet keskenään ja tuota kaksikkoa ei muutenkaan tulla rikkomaan. Pettersson - Miller -kaksikkoa ei ole myöskään mitään järkeä rikkoa.

Ferlandin tilanne syvyydessä on myös yksi mitä seurata. Hän voisi olla hyväkin apu playoff-sarjassa, mutta toisaalta hän ei ole pelannut viime vuoden joulukuun 12. päivän jälkeen aivotärähdysoireiden vuoksi ja tuokin pelaaminen jäi kovin lyhyeksi. Toki muillakin on nyt taukoa, mutta ei yhtä pitkää ja samanlaista taustaa tältä kaudelta. Ferland on yrittänyt tulla pelaamaan kokeakseen sitten nopeasti aivotärähdyksen uusinnan.

***

Sportsnetin Iain MacIntyren juttu Canucksin cap-tilanteesta:


Most of the realistic options to ease the cap crisis are difficult ones: choosing Markstrom or Toffoli, allowing veteran warrior Tanev to walk, making Stecher a UFA by not qualifying him at $2.35 million, or trading the 23-year-old Virtanen rather than nearly tripling his expiring salary of $1.25 million. The nuclear option would be to trade Brock Boeser and his $5.875-million salary, although thank goodness talk radio doesn’t possess the launch codes.

***


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jack Rathbone teki tulokassopimuksen:


Pitää olla tyytyväinen tähän. Rathbone on noussut organisaation kärkiprospectiksi pakkien osalta ja hänellä on mahdollisuudet top4-pakiksi saakka NHL:ssä. Kahden Harvard-kauden aikana hän teki 61 pelissä 53 pistettä. Mielenkiintoista nyt nähdä millaisen uran Rathbone tulee ammattilaisena tekemään.




Maksumuurin takaa Athleticin artikkeli Rathbonesta:


Rangersin puolustaja Adam Fox (joka oli viime Rathbonen joukkuekaveri kaudella 2018-19) sanoi;

I was watching some Harvard games earlier this year and he made a really big jump, he was able to dominate. He was starting to take over games, it should be exciting for Canucks fans.

He has a bigger shot than me, But you watch him skate, he’s so smooth, you see the quickness he has to go along with his vision. Definitely has a lot of skill.

Rathbone päätti jäädä varauksen (hänet varattiin Canucksiin kesällä 2017 neljännellä kierroksella) jälkeen autismia sairastavan veljensä Teddyn luokse pelaamaan koulujoukkueeseen, vaikka uran kehitys olisi ollut nopeampaa hyppäämällä USHL:aan tai yliopistokiekkoon. Kaudella 2018-19 hän hyppäsi kuitenkin jo yliopistokiekkoon ja pelasi lupaavan tulokaskauden, tullen valituksi yliopistosarja ECAC:n tulokkaiden tähdistöjoukkueeseen. Nyt tällä viime kaudella hän oli sitten jo mm. yliopistosarjojen ykköstähdistössä idän puolella. Kehitys on ollut nopeaa ja hyvin ylöspäin menevää nyt parin kauden aikana ja tuo lupailee ainakin mielenkiintoista jatkoa.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tässähän alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä, että Juolevin otsikkoaika NHL-paikan nappaamiseen Vancouverin riveistä alkaa melkein olla mennyttä. Siellä alkaa olla NCAA:n puolelta tulleet Rafferty ja Rathbone kohta papereissa edellä sekä kärkkymässä ekoja ylhäältä vapautuvia slotteja. Koko kolmikon vakiopaikka ylhäällä kuulostaisi aika kovalta vaikka pitää muistaa, että Rafferty ei miksikään junnuksi voi edes enää laskea, kun on -95 syntynyt kaveri.

Tryamkin taitaa olla jäämässä sille tielleen kotimaisemaan Avtoon pitkällä tähtäimellä?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tryamkin taitaa olla jäämässä sille tielleen kotimaisemaan Avtoon pitkällä tähtäimellä?

Tämä on mennyt itseltä ohitse jos näin on. Vain muutamia päiviä sitten hänen agenttinsa vielä odotteli NHL-sopimusta. Toki Vancouver ei pysty tarjoamaan kuin noin miljoonan sopimusta, mutta ei kai hänelle paljoa enempää KHL:ssäkään makseta.

Tryamkin toisi kilpailua ja kaivattua fyysisyyttä joukkueeseen. Paikka ei olisi saletti, mutta kyllähän se olisi otettavissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tässähän alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä, että Juolevin otsikkoaika NHL-paikan nappaamiseen Vancouverin riveistä alkaa melkein olla mennyttä. Siellä alkaa olla NCAA:n puolelta tulleet Rafferty ja Rathbone kohta papereissa edellä sekä kärkkymässä ekoja ylhäältä vapautuvia slotteja.
Noin tuo voi olla kyllä juuri nyt, mutta antaisin Juoleville kuitenkin aikaa noiden hänen vammojen jälkeen. Juolevi meni etenkin puolustuspelissä eteenpäin viime kauden aikana ja tuo oli asia, mitä häneltä toivottiinkin. Hän pelasi Uticassa alivoimilla ja kantoi aikaisempaa monipuolisemmin rooliaan seurassa. Hänestä ei tule varmaan koskaan Canucksille hyökkäyspään johtavaa pakkia (tuo paikka on varattu Hughesille), mutta pelipaikan lunastaminen NHL:stä on mahdollista.

Joillakin puolustajilla kestää aikaa saada peliä kasaan ammattilaiskentillä. Nyt esimerkiksi Coloradossa top4-roolissa pelannut Ryan Graves on tuosta yksi (toki kehittymisen suhteen aika poikkeava) esimerkki. Häneltä otti varauksen jälkeen seitsemän kautta ja seurasiirto (vaihdossa Rangersiin meni farmipakki Chris Bigras) ottaa vakipaikka ylhäällä, mutta nyt näyttää ihan hyvältä. Juolevi oli Gravesiin nähden eriluokan lupaus aikanaan ja Juolevin kohdalla kehitys ei ole ollut toivottua, mutta tuo kehitys olisi ollut varmasti nopeampaa ilman noita pitkiä kuntouttamisia vaatineita jaksoja.

Hughesin lisäksi Juolevi ja Rathbone ovat vasemman puolen pakkeja. Juolevilla ja Rathbonella olisi kummallakin vuosi aikaa kehittyä farmissa ja odottaa Edlerin jatkon tilannetta. Fantenberg (mikäli tekee jatkon) tai Benn voivat pelata kolmosessa, mutta heidät pystyy kyllä siirtämään mikäli nuorten pakkien taso näyttää siltä. Mitään kiirettä heillä ei ole kuitenkaan ensi kaudeksikaan vielä nousta ylös, mutta olisi toki toivottavaa ja hienoa nähdä heidän saavan pelejä siellä. Tuo on myös ihan mahdollista, riippuen toki lisäksi muista liikkeistä alakerrassa ja loukkaantumisista.

SirKepola kirjoitti:
Tryamkin taitaa olla jäämässä sille tielleen kotimaisemaan Avtoon pitkällä tähtäimellä?
Minäkään en ole kuullut tuosta muuta huhua kuin että olisi mahdollisesti siirtymässä takaisin kisaamaan paikasta Vancouverissa. Mikäli hän olisi tulossa, hän voisi kisata jatkossa paikasta oikealla. En usko Canucksin kuitenkaan häviävän juuri mitään mikäli Tryamkin jatkaisikin KHL:ssa. Joskus aikaisemmin hän vaikutti vielä ihan lupaavalta ja mahdolliselta 4-5 pakilta tulevaisuudessa, mutta ura KHL:ssä ei ole ollut noususuhdanteessa.

Maksumuurin takaa Athleticin artikkeli hänestä tältä kesältä:


Either way, my opinion is that there’s a low probability of Tryamkin being a non-negligible upgrade on Benn and Fantenberg. There was once a time when you could have realistically hoped for much more, but given that he turns 26-years-old in August, odds are that he won’t take the steps necessary to be a true impact player. This isn’t to say he’s not worth signing at all, but if the price tag creeps up in the $2.5 million per year range, for example, that’s a risk that a cap crunched team like Vancouver should not be willing to take.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tämä on mennyt itseltä ohitse jos näin on. Vain muutamia päiviä sitten hänen agenttinsa vielä odotteli NHL-sopimusta. Toki Vancouver ei pysty tarjoamaan kuin noin miljoonan sopimusta, mutta ei kai hänelle paljoa enempää KHL:ssäkään makseta.

Tryamkin toisi kilpailua ja kaivattua fyysisyyttä joukkueeseen. Paikka ei olisi saletti, mutta kyllähän se olisi otettavissa.

Pahoittelut sekaannuksesta. Oli siis ihan omaa mutuilua ja varmaan muotoilin asian väärin, kun sain kuulostamaan joltain faktalta. Lähinnä vaan mietin tuota jo valmiiksi aika täynnä olevaa puolustuspäätä ja sitten tuo Venäjän keikka on jo hetken kestänyt. Ja myös tuota tavallaan cap ongelmaa tulevalle kaudelle mietin myös. Toki jos suostuu todella halvalla palaamaan niin sitten tätä ongelmaa ei ole.

Mutta tosiaan jos tulossa takaisin niin entistä enemmän lisää kilpailutilannetta ja periaatteessa vie Juolevin taas yhden paikan kauemmaksi paikkaa auringosta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta tosiaan jos tulossa takaisin niin entistä enemmän lisää kilpailutilannetta ja periaatteessa vie Juolevin taas yhden paikan kauemmaksi paikkaa auringosta.
Tryamkin pelasi ainakin viimeksi Vancouverissa oikealla (Huttonin ja Sbisan pakkiparina pääosan kaudesta) ja hän sanoi tuolloin myös pelaavansa mielummin oikealla. Hän pystyy kyllä pelaamaan myös vasemmalla ja on sielläkin pelannut, mutta NHL:ssä hän oli oikean puolen pakki. Juolevi taas on vasemman puolen pakki, joten vaikka kilpailua tulisi lisää, niin en näe tuota niinkään noiden kahden välillä.

Syvyyskartta puolustuksen osalta olisi Tryamkin tullessa nykyisillä pakeilla suunnilleen seuraava:

Vasen puoli:

Hughes
Edler
Fantenberg (UFA)
Benn
-----------
Juolevi
Rathbone
Brisebois
Sautner


OIkea puoli:

Tanev (UFA)
Myers
Stecher (RFA)
----------
Rafferty
Tryamkin
Chatfield
-------------
Woo


Vasemmalla puolella kahden kärki on selvä. Juolevi puolestaan kisaisi Bennia, Fantenbergia (mikäli jatkaa), Sautneria, Briseboisia ja Rathbonea vastaan.

Noista kisaajista lyhyesti;

- Reilun 500 NHL-pelin veteraani Benn aloitti viime kauden ihan hyvin, mutta pelasi sittemmin heikosti ja hän saattaa olla myynnissä cap-tilan vuoksi jos joukkue vaan saa kaupan aikaan.

- Fantenbergin jatkosta ei osaa sanoa myöskään varmuutta. Ruotsalaispakki täytti roolinsa syvyyspakkina tällä kaudella pelaten yksinkertaista peliä.

- Rathbonen uskon aloittavan farmissa kauden ja opettelevan ammattilaiskiekkoa alkuun, mutta saa hän myöskin luvan yllättää toki. Puolustuksen kärkiprospecti tällä hetkellä.

- Sautnerilta nähtiin mielestäni hyvää peliä NHL:ssä kauden 2018-19 lopussa Schennin parina, mutta tämän kauden ainoa peli jäi lyhyeksi Dillonin jyrättyä hänet pahan näköisesti. Puolustava puolustaja pyrkii pelaamaan fyysisesti ja osaa antaa nopean syötön eteenpäin, mutta muuten taidot ylemmäs ovat aika rajalliset. On kuitenkin kehittynyt isoin askelin farmin puolella.

- Brisebois voitti Uticassa Eric Weinrich Awardin (heh, on siinä palkinnolla nimi - Weinrichin otteet ja keltainen visiiri muistuu edelleen liiankin hyvin mieleen Canucksista..) joukkueen parhaana puolustajana (ilmeisesti arvostivat nimenomaan puolustusosaamista tuossa). "Farmin Tanev" alkaisi olla nyt 22 vuotiaana siinä pisteessä, että hyppy ylemmäs voisi olla paikallaan, mutta riittääkö ihan vakipaikkaan kuitenkaan vähän tasapaksujen otteiden puolesta. Organisaatio on tuntunut arvostavan toistaiseksi.

Ei Juolevi siis helpolla tule paikkaa saamaan Vancouverissa(kaan), mutta nämä nuoremmat pakit saavat paikat sitten jos/kun ovat valmiita organisaation mielestä. Toki eivät sillä sekunnilla, mutta heitä ajetaan enemmän sisään siinä vaiheessa. Benn tai Fantenberg eivät noista tulevaisuuden suunnitelmiin kuulu ja Sautnerinkin asema on nyt vähän heikentynyt. Rathbone ja Brisebois antavat ehkä kovimman vastuksen Juoleville jatkossa noista nuoremmista.

Nyt vielä tässä vaiheessa katsoisin rauhassa nuo kortit loppuun ja toivoisin Edlerin tuovan kokemusta alakertaan kauden tai pari. Noista nuoremmista pakeista etenkin Juolevilla ja Rathbonella on kuitenkin mahdollisuudet luoda edelleen hyvä ura enkä ottaisi riskejä myymällä nyt pois. Loppujen lopuksi tulevaisuus on heistä itsestään kiinni. Farmin puolella tulee Juoleville nyt monipuolisempaa roolia kuin tulisi NHL:ssä (mm. melko isoa alivoimavastuuta) ja enemmän peliaikaakin.

Tuon oikean puolen tilanteesta sen verran, että veikkaan joko Tanevin tai Stecherin jatkavan muualla ja toisen pysyvän. Esimerkiksi Tanev ja Myers voisivat olla kaksi kärkipakkia siellä ja kolmosparin paikasta kisaisivat AHL:n kakkostähdistöön valittu Rafferty ja Tryamkin mikäli tulisi. Brisebois noista nuoremmista pakeista voisi tulla tälle puolelle myös kisaamaan paikasta tai sitten joku "Fantenberg" kesän hankintana pienellä summalla. Myös Benn on pelannut tätä puolta, mutta en tiedä onko suunnitelmissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tryamkin jatkaa KHL:ssa ainakin vielä ensi kauden:





Raffertyn mahdollisuudet NHL-paikkaan paranivat, mutta katsotaan nyt mitä tuon oikean puolen kanssa tulee tapahtumaan. Siellä tilanne on vähän auki juuri nyt Tanevin ja Stecherin sopimustilanteiden vuoksi.

***

Canucks Armyn artikkeli Kole Lindista:


Lind meni viime kauden aikana hyvin eteenpäin, mutta paikkaa ylhäältä ei ole ihan vielä saatavissa. Ensi kausi tulee näyttämään isoa roolia hänen tulevaisuutensa kannalta.

***

En tiennytkään, että Demko ja Rathbone tunsivat toisensa jo nuorempina:

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Boeser on saanut osakseen huomiota joukkueen sisällä:





Benning kommentoi tuota Boeserin treidihuhua;

I have no intention of trading Brock Boeser. I haven’t had one conversation about that, so I don’t know where this stuff comes from.

Boeser sanoi tuosta;

The timing of the tweet, I thought it was pretty questionable…last time I checked the trade deadline has passed…I think it was pretty unnecessary.

Boeser oli keskustellut asiasta Benningin kanssa, joka oli sanonut, ettei huhulla ole totuuspohjaa.

Boeser oli ollut kentän paras pelaaja kolmantena leiripäivänä. Muut kehuja saaneet olivat Beagle ja MacEwen. Tässä vaiheessa ei voi tosin vielä sanoa mitään kaikkien hakiessa rytmiä pelaamiseen. MacEwenilla on toki paljon pelissä kun hän hakee joukkueesta pelipaikkaa, joten tuo varmaan näyttelee nyt osaansa. Toffoli on jatkanut ykkösketjussa nyt harjoituksissa ja Boeser on ollut Horvatin ja Pearsonin kanssa kakkosessa. Kolmantena päivänä kokoonpano oli;

Miller-Pettersson-Toffoli
Pearson-Horvat-Boeser
Roussel-Gaudette-Virtanen
Motte-Beagle-Eriksson
Extras: MacEwen/Bailey

Hughes-Tanev
Edler-Myers
Fantenberg-Stecher
Benn-Brisebois

Sutter ja Ferland eivät olleet mukana ja pitkäaikaispotilaista Leivo oli edelleen sivussa.

Tuo Bennin parin paikka puolustuksessa on ollut kiertävä. Chatfield oli siinä ensimmäisenä päivänä, Rafferty toisena päivänä ja kolmantena oli Briseboisin vuoro. Juoleville ja Sautnerille tulee siinä myös varmasti vielä paikkaa. Juolevi oli nyt mukana sisäisessä harjoituspelissä.

Juolevista Canucks Army kirjoitti toisen päivän jälkeen

Juolevi looked sharp and powerful with his skating on day two of camp. He competed in the scrimmage as a forward and a defenceman and then practiced with the second group, looking strong in many drills.

Juolevin syksyn leiri oli todella hankala. Hän näytti siellä olevan pari askelta muita jäljessä eikä pystynyt ottamaan osaa kaikkiin harjoitteisiin. Nyt Canucks Armyn Chris Faber kirjoitti, ettei ole nähnyt toistaiseksi Juolevilta yhtä hyvää luistelemista kuin tällä leirillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armylla oli hyvä artikkeli Boeserista ja Toffolista ja tuotiin esiin syitä sille, miksi valmennus peluuttaa heitä tällä hetkellä noin:


Boeser has rounded out his game to be a more proficient offensive and defensive force. Not only does his 10.13% expected goals for percentage reflect that he was unlucky this season, but he had more assists in fewer games this season than the ones prior. Defensively, he has been much more responsible than he is often credited for and has only improved on that side of the puck.

Playing on a wing with captain Bo Horvat is a perfect spot for him to be playing despite his first line level production due to his defensive strengths and ability to not just possess an amazing shot but also to make high level plays with the puck. This could allow Horvat to spend less time working out of the defensive zone and more time caging opponent’s top lines in their own zone while having the offensive weapons available that Boeser carries with him

Toffoli is less of an offensive driver than Boeser is but on a line with Pettersson and J.T. Miller, he doesn’t have to drive play himself but rather get to the spots to finish... Toffoli is a rebound factory and business is good. Last season alone, he generated 30 rebounds for his linemates in LA. On a line with an elite talent like Pettersson that can give the puck to you in just the right spot and a net front presence like Miller that has so many goals scored off of him or tipped in, rebounds are bound to be extra juicy.

He isn’t on the same level as Boeser overall but is still a very serviceable role player that can produce in bunches, especially when surrounded by high-level talent. Spreading out the offence in a way that best compliments each other is exactly what the Canucks should be looking to deploy.

Yksilötasolla Boeser on heistä parempi pelaaja, mutta Toffoli tuo mukanaan täydentävän pelaajan palasia Petterssonin ketjuun. Boeser parantaa Horvatin ketjua ja tekee Vancouverista sitä kautta vaikeamman joukkueen pelata vastaan. Mielenkiintoinen asia tuossa artikkelissa oli myös tuo irtokiekkojen tuottaminen, mihin tuli kiinnitettyä huomiota Toffolin pelaamisessa lyhyelläkin ajalla. Hänellä oli monipuolisempi (ei muuten parempi) laukaus kuin Boeserilla, joka yrittää paikan saadessaan aina maalia.

Kings voitti kesällä 2014 Stanley Cupin toisen jatkoerän maalilla, jota edelsi Toffolin (luultavasti) irtokiekoksi tarkoittama laukaus.





Toffoli oli irtokiekkojen tuottamisessa tällä kaudella tasakentin NHL:n kolmas - pelaten pääosin Los Angelesissa. Mielenkiintoinen yksityiskohta tilastossa oli se, että molemmat Tkachukin veljekset olivat tilastossa top10 osastossa. Mahdollisesti siellä on harjoiteltu tuota yksilötaidon puolta isän neuvoista.

Athletic kirjoitti tuosta viime keväänä artikkelin:


Artikkelissa Columbuksen taitovalmentaja Kenny McCudden kertoo, että tuota irtokiekkojen tuottoa on harjoiteltu pääasiassa vasta 15 viime vuotta. Columbuksen Cam Atkinson sanoo tuosta; "It’s a skill. You want to score, but depending on the situation you can put it off (the goaltender’s) pad, where you think it will go to a teammate. It’s not going to always work, but it does sometimes."

Kannattaa seurata tuota pientä yksityiskohtaa Toffolin pelaamisessa. Nuo eivät tietenkään aina toimi mutta siellä on yritystä saada noiden kautta tilanteita aikaan.

***

Viimeisimmät leirikuulumiset ovat ne, että Jordie Benn on lähtenyt pois joukkueen keskuudesta perheenlisäyksen johdosta. Häntä testataan päivittäin. Markström oli hukassa leirin alussa, mutta pelasi nyt nollapelin ja tuntuu saaneen tuntumaa takaisin. Zack MacEwen on jatkanut leirin suurimman yllättäjän tittelillä ja vienyt Virtasen paikan kolmosen oikeasta laidasta. Greenin sanojen mukaan tuo ei johtuisi Virtasen huonosta pelistä vaan MacEwenin hyvästä pelistä. Hän kertoi tavoitteekseen ottaa paikka ja pelata hiljattain kuolleelle isälleen ja tuosta saatu lisämotivaatio on potkimassa leirillä nyt eteenpäin.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
jota edelsi Toffolin (luultavasti) irtokiekoksi tarkoittama laukaus
Tuo oli tähdättynä etukulmaan, blokista kimposi sitten takapatjaan. Muuten toki irtokiekoissa olen Toffolissa kiinnittänyt samaan huomiota, hauska nähdä että tosiaan tilastotkin tukee tuota omaa "eyetestiä". Enpä toki kyseistä tilastoa ole osannut tai ylipäätään etsinytkään. Olisi toki pitänyt arvata, että tilastojen luvatussa maassa noinkin oleellisesta asiasta varmasti jotain löytyy...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo oli tähdättynä etukulmaan, blokista kimposi sitten takapatjaan. Muuten toki irtokiekoissa olen Toffolissa kiinnittänyt samaan huomiota, hauska nähdä että tosiaan tilastotkin tukee tuota omaa "eyetestiä". Enpä toki kyseistä tilastoa ole osannut tai ylipäätään etsinytkään. Olisi toki pitänyt arvata, että tilastojen luvatussa maassa noinkin oleellisesta asiasta varmasti jotain löytyy...
Niin tosiaan oli ja kimposi Mooren mailasta Lundqvistia takapatjaan. Joka tapauksessa esimerkki tärkeästä maalista mikä syntyi irtokiekosta - vaikka nyt sitten olikin tuollainen "tyypillinen playoff-maali" kimmokkeesta. Miller on Canucksin ykkösessä näyttänyt olevansa hyvä pelaaja rynnimään maalille ja tuo saattaisi olla toimiva yhdistelmä Toffolin kanssa. Toffolin laukausvalikoima oli aika monipuolinen muutenkin tuossa keväällä. Esimerkiksi hänen ensimmäinen pisteensä Canucks-uralla Millerin maaliin oli esimerkki toisenlaisesta "kovasta syötöstä" kuin irtokiekosta:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Pettersson on raporttien mukaan jo ns. normaalikunnossaan, mutta muuten Canucks on muokannut harjoituksissa ylivoimiaan sen jälkeen kun Virtanen siirtyi extra-pelaajien osastolle. Nyt tämä hetki on sikäli merkittävämpi Virtaselle kuin syksyiset leirit, että joukkue harjoittelee ja pelaa keskenään jo täysillä tai lähes täysillä - jutussakin nostettiin esiin mm. Ferlandin taklaus Hughesiin, Markströmin reaktio tappion jälkeen ja Virtasen ja Chatfieldin mailaniskut toisiinsa. Nuokin kertovat jo siitä panoksesta mikä joukkueessa on tällä hetkellä.

Green sanoi, että kyse olisi enemmän MacEwenin hyvistä otteista kuin Virtasen huonoista otteista, mutta kyllä tuo jotain kertoo Jaken vietetystä ajasta tauon aikana. Tästä ei Virtasen osalta tehdä välttämättä nyt mitään kuntopiikkiä takaisin kokoonpanoon jo kohta edessä olevaan playoff-sarjaan Minnesotaa vastaan - etenkään mikäli erittäin motivoitunut MacEwen pelaa leirillä nähdyllä tavalla.

Jakelle ei näytä nämä tauot sopivan. Tullut kyllä ihmeteltyä taas, että miksi hän toistaa tuota "kesäharjoittelukaavaansa". Lahjakkuutta olisi ottaa isoakin roolia, mutta ei se noin tule. Toki tässä voi olla turhan hyperventilaation makuakin kun puhutaan kuitenkin näin lyhyestä ajasta leirillä, mutta nyt ei ole muuta tarjolla kuin tämä lyhyt aika saada peliä kulkemaan. MacEwen pystyy tuomaan kentälle sen fyysisyyden kuin Virtanenkin, mutta Jake on tehokkaampi ja sitä kautta tämä muutos olisi askel huonompaan suuntaan. Joukkue kuitenkin kaipaa ehkä kuitenkin enemmän kovaa työtä tekevää laituria kolmoseen kuin enemmän kesäterässä olevaa laituria, vaikka toinen voisikin olla tehokkaampi.

Ykkösylivoimassa on nyt Pettersson, Miller, Hughes, Horvat ja Toffoli. Kakkosylivoiman muodostavat puolestaan Boeser, Edler, Roussel, Gaudette ja Pearson. Virtanen kuului tuohon kakkosylivoimaan ja oli koko NHL:n tehokkain maalintekijä 60 minuuttia kohden ylivoimalla kun rajataan alle 10 yv-minuuttia pelanneet pelaajat pois. Siinä mielessä tuo Virtasen istuminen katsomossa olisi kyllä heikennys joukkueeseen. Toki Canucks oli NHL:n neljänneksi tehokkain joukkue ylivoimalla (kolmanneksi paras jos lasketaan se aika kun Hughes siirtyi lokakuun lopussa ykkösylivoimaan), joten ainakaan runkosarjan perusteella on vaikea nähdä joukkue tuohon ylivoiman tehottomuuteen kaatuvan.

***

Tuossa tuo Markströmin reaktio tappion jälkeen. Mies todella vihaa häviämistä.





Tuosta seuraavassa pelissä Markström pelasi nollan, joten ei joutunut enää "rangaistusten" kohteeksi.

***

Suru-uutinen tuli eilen kun saatiin kuulla, että Jack McIlhargey kuoli kotikaupungissa Burnabyssa syöpään 68 vuotiaana. Urallaan kovana taistelijana tunnettu McIlhargey toimi myöhemmin Canucksin farmijoukkueiden valmentajana sekä Vancouverin kakkosvalmentajana yhteensä 14 kauden ajan. Hänen viimeiseksi Canucks-kaudekseen jäi 2005-06 kausi. Tuon jälkeen hän toimi Flyersin kakkosvalmentajana vielä parin kauden ajan ja päätti uransa Flyersin scouttina nyt sitten tähän suru-uutiseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Markström, Ferland, Virtanen, Juolevi ja Lind nostettiin esiin Canucks Armyn David Quadrellin sisäisen harjoituspelin raportissa.

Virtaselle onnistumiset tuossa olivat varmasti tärkeitä asioita. Mikäli hän ja MacEwen olisivat samalla viivalla, uskon Virtasen saavan paikan avauksesta runkosarjan perusteella. MacEwen voisi olla tuossa tilanteessa hyvä vaihtopelaaja mahdollisten loukkaantumisten varalle. Joukkue voisi toki nostaa hänet peliin myös jos kokee kaipaavansa lisää kokoa ja fyysisyyttä.

Ferland on tuonut harjoituspeleihin fyysisyyttä ja ollut ehkä joukkueen ahkerin taklaaja noissa. Vaikka hän ei olekaan pelannut raporttien mukaan ihan niin aktiivisesti fyysistä peliä kuin parhaimmillaan, hyvä kuulla että hän on pystynyt taas pelaamaan aivotärähdysten jälkeen tuota omaa peliään. Hän pystyy parhaimmillaan tuomaan mukanaan myös tehoja tuolta joukkueen syvyydestä ja olemaan tärkeä kamppailija playoffeissa.

Lindista Quadrelli kirjoitti:

Kole Lind scored a goal and was instrumental in setting up another, and built off a solid performance during the last scrimmage on Sunday evening.

Head coach Travis Green called this afternoon’s scrimmage the best he’s seen Lind play so far, and you’d be hard-pressed to prove him wrong. Lind was moving his feet, and was involved at both ends of the ice.

Uskon Lindin tulevaisuuden olevan NHL:ssä, sillä hän pystyy tuomaan mukana muutakin kuin tehoja. Oikealla puolella ovat nyt Boeser, Toffoli, Virtanen, Sutter, MacEwen ja Eriksson edessä, joten ihan vielä ei ole Lindin aika, mutta jos joukkue saisi ainakin Sutterin edestä pois, tuo parantaisi Lindin mahdollisuuksia. Saattaa olla kuitenkin, että hänen tilaisuutensa tulee vasta siinä vaiheessa kun sekä Sutter että Eriksson ovat edeltä pois. Tuossa vaiheessa saattaa toki olla jo myös Podkolzinin aika.

Juolevista Quadrelli kirjoitti:

Juolevi’s play during this training camp has been eye-catching at times for a player who typically plays a rather below-the-radar style.

“His footwork has gotten a lot better since I last saw him play,” said Troy Stecher, who was paired up with Juolevi tonight.

Juolevi’s decision making has been good and his breakout passes have been almost superb. His defensive play has been more than adequate. His decision making in the offensive zone has been good, and there were a few instances this afternoon where he found a way to get a shot through traffic on goal for a legitimate scoring chance.

Much like Ferland, Juolevi is a player who you hope can just stay healthy for a full season — but thus far — Juolevi has done that and more.

Juolevillekin nämä edessä olevat pudotuspelit menevät varmasti ilman loukkaantumisia katsomon puolella (edessä ovat Hughes, Edler ja Fantenberg/Benn), mutta hänellä on kaikki mahdollisuudet taistella terveenä pysyessä ensi kaudella rosteripaikasta ylhäällä. Kehitys etenkin liikkeen puolella on ollut hyvä nähdä ja pelin avauksen Juolevi hallitsee hyvin. Tämä harjoitusleiri on ollut tärkeä näytönpaikka jatkoa ajatellen. Vaikka minulle se on periaatteessa sama onko joukkueen puolustus kasattu kanadalaisten, jenkkien tai vaikka intialaisten pakkien varaan, suomalaisen puolustajan onnistumista toivoisi silti Lumpeen ja Salon pitkien urien jatkajaksi seurassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Juolevillekin nämä edessä olevat pudotuspelit menevät varmasti ilman loukkaantumisia katsomon puolella (edessä ovat Hughes, Edler ja Fantenberg/Benn), mutta hänellä on kaikki mahdollisuudet taistella terveenä pysyessä ensi kaudella rosteripaikasta ylhäällä. Kehitys etenkin liikkeen puolella on ollut hyvä nähdä ja pelin avauksen Juolevi hallitsee hyvin. Tämä harjoitusleiri on ollut tärkeä näytönpaikka jatkoa ajatellen
Nyt Canucks Armyn Chris Faber heittää varovasti raportissaan, että Juoleville tulisi kenties paikka näyttää osaamistaan jo playoffeissa.


Coming into the camp I would have had Juolevi at the bottom of the depth chart for left-shot defenceman. Right now he looks to be the top Utica Comet defenceman on the depth chart.

Juolevi had a tremendous camp, he looked healthy and was skating with some real power behind his strides. He looks healthy and strong. We might see Olli Juolevi make his NHL debut in a playoff situation.

That would be one hell of a story for the 22-year-old Finnish prospect, who has battled through a lot to get to this point.

***

Harjoitusleirin positiivisimmasta yllättäjästä (että on ylipäänsä pelikunnossa ja vielä esiintynyt hyvin) Ferlandista Green sanoi:





Ja lisäksi;

It’s been great to see. Not just from a coach’s standpoint, but from someone watching someone that’s gone through something that’s been hard and difficult and being happy for him. For me, he almost looks better, I say better but just more alive, he looks really excited to be on the ice and he’s engaged. And you can tell he’s on his toes on the ice — he’s bright, and it’s nice to see from a personal standpoint and then obviously from a coach’s standpoint and team standpoint a healthy Micheal Ferland is important, there’s a reason why we signed him. He brings a little bit of everything. If he’s in the lineup he’s a handful.

***

Viimeisten ketjuhahmotelmien tilanne taitaa olla nyt tämä:

Miller - Pettersson - Toffoli
Pearson - Horvat - Boeser
Roussel - Gaudette - Ferland
Motte - Beagle - Eriksson/Sutter/MacEwen/Virtanen

Katsotaan nyt kuka tuon nelosen toisen laiturin paikan saa mikäli noilla ketjuilla mennään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Miller - Pettersson - Toffoli
Pearson - Horvat - Boeser
Roussel - Gaudette - Ferland
Motte - Beagle - Eriksson/Sutter/MacEwen/Virtanen

Pitää toivoa, että MacEwen ottaa näytöillään tuon viimeisen paikka. Mutta se mihin huomio kiinnittyy on tuo kolmosketju. Sehän on sulaa kultaa. Gaudette tekee peliä ja järjestelee paikkoja, laiturit aiheuttavat hämminkiä minkä ehtivät. Näin alkuunsa vaikuttaa oikein lupaavalta kolmosketjulta.

Neloseen voisi toivoa vähän lisää kanssa särmää vaikka Notre ja Beagle luotettavia sotureita ovatkin. Mutta MacEwen pystyisi tuomaan vähän extraa ja ilmeisesti pursuaa näyttöhaluja. MacEwen - Beagle - Virtanen kuulostaisi oikein hyvältä nelosketjulta, mutta ehkä siinä on kokemusta Greenin makuun liian vähän. Kunhan ei laiteta kentälle Sutter - Beagle - Eriksson kolmikkoa hiihteleen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Nyt Canucks Armyn Chris Faber heittää varovasti raportissaan, että Juoleville tulisi kenties paikka näyttää osaamistaan jo playoffeissa.

Olisi kyllä todellinen feelgoodstory näin suomalaisittain. Todella iloinen täytyy olla Juolevin puolesta jo tähän astisista näytöistä training campilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös