nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Boeserin mediatilaisuus:
Boeser tapaa Horvatin:


"Petey winger machine.." Boeser kertoi tuossa, että olisi pudottanut painoaan 203 paunaan kesällä. Toivottavasti tuo poikii myös paremman kauden aloituksen kuin viime kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucksille 1-6 voitto Oilersista ja samalla ehjin esitys näissä tämän kauden treenipeleissä. Illan kokoonpano:

Bärtschi - Horvat - Miller
Eriksson - Gaudette - Leivo
Schaller - Beagle - Motte
Jasek - Ferraro - Bailey

Brisebois - Tanev
Benn - Stecher
Fantenberg - Rafferty

Markström

En nyt näistä peleistä mitään isompia suuntaviivoja ala vetelemään, mutta Oilersia vastaan parhaita olivat mielestäni Horvat, Markström, Tanev ja Stecher.

- Miller esitti jälleen hyvää syöttöpeliä, mutta yhteispeli Horvatin kanssa hakee vielä vähän uomiaan muuten.
- Rafferty jatkoi vahvoja otteitaan harjoitusleiriltä, voi haastaa tosissaan paikkaan.
- Ferraro kantoi oman roolinsa hyvin, otteista paistaa kokemus läpi.
- Jasek teki maalin, mutta en näe häntä tulevalla kaudella NHL:ssä.
- Fantenberg jäi mielestäni Raffertysta, mutta pelasi ihan kelpo pelin kuitenkin.
- Bailey on "köyhän miehen Virtanen", enkä näe hänellekään käyttöä vaikka luistin liikkuukin ihan hyvin.
- Markström jatkoi maalilla varmoja otteita, ei tosin joutunut kauheasti venymään.
- Briseboisin liike riittäisi NHL:ään, mutta oman pään kamppailupelaamiseen kaivattaisiin lisää voimaa.
- Gaudette teki maalin, mutta hätäilee vähän turhaan monissa tilanteissa - maalipaikassa maltti riitti kuitenkin hyvin.
- Taneville laskin pelissä yhden virheen, mutta aika vähän hän tekee kentällä mitään turhaa. Kumpa vaan pysyisi kunnossa.

Seuraavassa pelissä ehkä Boeserin ensiesiintyminen tämän kauden harjoituspeleissä. Ylivoima toimi nyt Oilersia vastaan, mutta olisi hienoa nähdä taas Pettersson - Boeser - Hughes -kolmikkoa ylivoimalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucks laittoi kuusi pelaajaa farmiin ja noiden joukossa olivat mm. Juolevi ja Rafferty.


Juolevin laittaminen farmiin oli odotettu siirto yhdeksän kuukauden pelaamattomuuden vuoksi. Hän hakee vielä kuntoaan polvivamman jälkeen, eikä hän saanut harjoituspeleissäkään vastuuta. Raffertyn laittaminen farmiin oli sen sijaan minulle pieni yllätys hyvän leirin ja hyvien harjoituspelien jälkeen. Ainakin OIlers-pelin perusteella Rafferty ei ollut mielestäni jäljessä Fantenbergista. Noilla kahdella tosin sopimustilannekin näytteli varmaan osaansa - Raffertyn pystyi laittamaan farmiin ilman siirtolistaa.

Saa nähdä määrittääkö tuo siirtolista myöhemmin myös Gaudetten alkukauden pelipaikan.

***

Kingsia vastaan ensi yönä lähdetään ilmeisesti seuraavalla kokoonpanolla:

Leivo - Pettersson - Boeser
Pearson - Gaudette - Goldobin
Boucher - Sutter - Virtanen
Motte - Graovac - MacEwen

Edler - Myers
Hughes - Tanev
Sautner - Chatfield

McIntyre
Bachman

Joukkue ilmeisesti vuorottelee vielä tässä vaiheessa näissä harjoituspeleissä Horvat - Miller ja Pettersson - Boeser -kaksikkojen kanssa pelistä toiseen. KIngsia vastaan jalkeilla on mahdollisesti kaksi ehjää NHL-pakkiparia, mutta toisaalta nyt annetaan vielä näyttöpaikat farmivahdeille. Hieno nähdä kuitenkin Boeser taas pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Viime yön harjoituspelissä Kingsia vastaan runsasmaalinen 5-7 tappio.

Ei ollut ainakaan maalivahtien ilta Kings-pelissä. McIntyre päästi neljä osumaa kahteen erään 21 laukauksesta. Bachman tuli kolmanteen erään ja päästi kolme maalia seitsemästä laukauksesta. Toisessa päässä Jack Campbell päästi viisi maalia 39 laukauksesta. Campbellilla oli pelin paras torjuntaprosentti, 87.2%. Kokonaisuutena maalivahdit näyttivät pelissä miten iso merkitys hyvällä maalivahtipelillä on huonoon verrattuna.

Pari viivaa Canucksista:

- Hughes oli kentän paras pelaaja Canucksilla. Näytti taas miten hienosti näkee kentän ja miten nopea ja älykäs on kiekollisena. Syöttö Gaudetten maaliin oli yksi esimerkki;


- Gaudette teki pelissä kaksi maalia, mutta hänen puolustuspelinsä kehittyminen (tai oikeastaan sen puute) herättää huolta. Oli näkyvässä roolissa kahteen Kingsin maaliin tasakentin. Lisäksi hänen aikana Kings teki kaksi maalia ylivoimalla pelatessa. Gaudettelle ollaan annettu ainakin mahdollisuuksia näyttää tasonsa harjoituspeleissä. Kings-peli oli hänelle jo neljäs peräkkäinen. Toisaalta tuon näyttämisen vastapuolena on sekin, että peli oli hänelle neljäs kuuteen iltaan ja ehkä tuo pelaamisen kuorma tässä vaiheessa kautta näkyi myös pelissä.

Green näyttää kuitenkin pitävän hänestä;
Saa nähdä kuitenkin miten käy. Sen verran olen Greenia oppinut tässä lukemaan, että jos hänellä ei ole luottoa pelaajan puolustuspeliin, pelaaja ei juuri pelaa. Gaudette on päässyt pelaamaan paljon harjoituspeleissä, mutta nuo puolustuspelin virheet olivat nyt näkyviä. Toisaalta taas jos pelaaja tekee kaksi maalia (olkoon sitten vain harjoituspeli) ja saa valmennukselta erilliset kiitokset yritttämisestä, hän on jotain tehnyt oikeinkin.

Omasta mielestäni Gaudette ei ole vielä harjoituspelien perusteella luotettavan kolmosketjun sentterin tasolla NHL:ssä. Hänellä on kyllä lahjoja kehittyä sellaiseksi, mutta tuota kokonaispeliä pitäisi kehittää vielä. Sentterin tontti on vaativa ja kehittyminen luotettavaksi kolmossentteriksi vaatii aikaa. Puolikas kausi farmissa ei tekisi huonoa, mutta lausuntojen perusteella hän on saanut Greenin luoton.

- Pettersson ja Boeser olivat aika näkymättömiä kumpikin. Pettersson sai paljon mailahäirintää ja koukkuja osakseen. Noihin pitää vaan tottua. Boeserin pelistä paistoi läpi pelaamattomuus eikä hän kyennyt tukemaan juurikaan. Petterssoninkin pelaamista auttaisi varmasti Boeserin pelin paraneminen. Boeserin liike näyttäisi olevan parempaa kuin viime kaudella tähän samaan aikaan, joten eiköhän se peli sieltä löydy kun tulee vaan vähän lisää jääaikaa.

- Leivo oli hyvä kahden suunnan pelaamisessa, laitojen lähellä ja teki maalin painavalla laukauksellaan.

Tässä hän pelaa hyvän paikan maalille voitettuaan yhden laitapelinsä:


Tässä hän puolestaan pelastaa mahdollisen maalin lukemalla puolustustilanteen oikein:


Minun mielestä Leivo on Virtasen ja etenkin Goldobin/Eriksson -kaksikon edellä.

- Goldobin ei näytä tällä hetkellä olevan NHL-tasoa. Arpa vaikuttaa tyhjältä ihan lupaavista viime kauden otteista huolimatta. Greenin sanat Gaudettea koskevassa twiitissä olivat varmaan osoitettu hänelle ainakin osaksi.

- Boucher, Sautner ja Chatfield eivät parantaneet asemiaan Kings-pelissä. Ihmettelen miksi Sautner ja Chatfield roikkuvat mukana kun Rafferty laitettiin jo alas. Sautner toki näytti olevansa viime kaudella ihan paikkansa täyttävä syvyyspakki NHL:ssä niissä peleissä joissa pelasi ja hän joutuu kulkemaan alas siirtolistan kautta, joten Canucks varmaan halusi katsoa vielä häntä.

- Motten pelin taso ei putoa pelin tärkeydestä huolimatta. Hän antaa aina kaikkensa joukkueelle ja hän oli Gaudetten ohella toinen pelaaja, jonka Green nosti erikseen esiin yrityksensä vuoksi. Motten osalta on sanottava tosin se, että ei hänellä nelosketjua ylemmäs taida olla rahkeita. Kuitenkin tuohon rooliin kaivataan myös osaavia pelaajia.

- Edler ja Myers jäi Hughes-Tanev -parista. Myers teki hyviä nousuja, mutta Edler pelasi aika vaatimattoman pelin. Saa nähdä ottaako Hughes-Tanev -pari joukkueen ykkösparin roolin jo kauden alusssa. Ykkösylivoimalle Hughesia on ainakin jo suunniteltu ainoaksi pakiksi heti kauden alussa.

- Hutton teki odotusten mukaisesti maalin ja keräsi päälle syötön vanhaa seuraansa vastaan. Saa nähdä miten hän pelaa runkosarjassa Canucksia vastaan, mutta varmaan nämä pelit sytyttävät häntä normaalia enemmän. Pearson osui Canucksilta myös entistä seuraansa vastaan.

***

Maksullisen Athleticin artikkeli Canucksin ylivoimasta:


Joukkue oli harjoitellut perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ylivoimaansa. Ykkösylivoima oli tuttu 1-3-1 ryhmittymä. Hughes oli viivalla, Pettersson ja Boeser laidoillaan ampumassa käsityyksiensä mukaan (Pettersson on L. Boeser R) suoraan syötöistä, Leivo oli "välihyökkääjä" ja Miller maalin edessä. Leivo oli tuossa koostumuksessa osin ilmeisesti kätisyyden (R) vuoksi. Lisäksi joukkue näkee kai melko isokokoisen hyökkääjän arvon tuossa kohtaa laukausten peittämisessä ja painavan laukauksen vuoksi.

Kakkosylivoimassa Edler oli viivalla, Horvat oli oikealla, Myers vasemmalla, Pearson maalilla ja Goldobin/Bärtschi vaihtelivat välihyökkääjinä. Suurin yllätys noissa koostumuksissa oli Horvatin asema toisessa ylivoimassa ja Millerin pelaaminen "hänen paikallaan". Toisaalta Miller pelasi tuossa paljon viime kaudella Tampassa ja kuten tuo Athleticin artikkeli kertoi;

Even predating his Lightning tenure, Miller’s effectiveness on the power play has been marked. Dating back to the 2016-17 season, he leads all current Canucks players by points rate in power play situations with a 5.45 power play points per hour rate that bests even than the likes of Patrick Kane, Sebastian Aho and Mathew Barzal.
Ferlandia joukkue kaavailee tuohon toiseen koostumukseen lisäksi vielä jatkossa. Nyt hän ei harjoituksissa ollut mukana, mutta hänellä ei pitäisi olla mitään vakavampaa vammaa.

Kokonaisuutena joukkueelle tekisi hyvää saada kasaan kaksi toimivaa ylivoimaa. Kuten Green sanoo, paras tilanne olisi se, että ei voitaisi edes kertoa kumpi on ykkösylivoima ja kumpi kakkonen. Viime kaudella joukkue oli lähes pelkästään ykkösylivoimansa varassa. Joukkue oli NHL:n ylivoimissa 22. paras heikolla 17.1% lukemalla.

Toissa kaudella Canucksilla oli kaksi toimivaa ylivoimaa ja joukkue oli tuolloin NHL:n ylivoimatilaston yhdeksäs, 21.4% lukemalla. Tuolloin joukkue teki yhteensä 53 maalia ylivoimalla. Noista ykkösylivoima teki 33 maalia ja kakkonen 20 maalia. Viime kaudella kakkosylivoimassa pelanneet Goldobin (pelasi myös ykkösylivoimassa), Eriksson, Granlund ja Hutton (pelasi myös ykkösylivoimassa Edlerin ollessa loukkaantuneena) tekivät yhteensä viisi ylivoimamaalia.

Ainakin paperilla joukkueen voisi kuvitella parantavan ylivoimiaan. Varmaan kauden aikana noihin tulee kuitenkin vielä muutoksia. Viime kaudella Horvat oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja ylivoimilla Petterssonin jälkeen ja siinä mielessä tuntuu vähän erikoiselta jos hänen paikkansa olisi kakkosylivoimassa. Toisaalta taas Miller on näyttänyt nyt harjoituspeleissä syöttöpankkiaan ja Horvatin pelaaminen kakkosylivoimassa toisi sinne ison lisän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Vancouverille yöllä 6-4 voitto Ottawasta. Joukkue teki neljä ylivoimamaalia seitsemällä ylivoimalla. Petterssonille pelissä 2+2 tehot. Millerille, Horvatille, Edlerille ja Bennille muut maalit. Boeserille kolme syöttöä. Benn teki maalinsa läpiajosta. Hän muisteli, että olisi viimeksi ollut läpiajossa joskus junnuaikoina. Harjoituspelien ihmeellinen maailma..

Maksumuurin takaa Athleticin peliraporttia:

Canucks Preseason: Net front presence, the Benn breakaway...

Pettersson kehui Millerin maalinedustan pelaamista;

He is really good there. But I tell him when I’m shooting one-timers I want him out of the way.
Petterssonin maalissa ei ollutkaan miestä Nilssonin edessä;
Peli pelattiin Abbotsfordissa, missä Calgarylla oli aikanaan farmiseuransa. Siellä aikanaan pelannut Sven Bärtschi muisteli farmiaikoja tuossa Athleticin artikkelissa;

Being here with the Calgary organization was a little different We didn’t have a great fan base here, but when Vancouver’s team came it was always sold out. It was always like a road game.
Ehkä tuota Abbotsfordia voitaisiin harkita nykyisen Utica-sopimuksen jälkeen, kun valmista fanipohjaa löytyy reilusti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Boeser sai sen verran vakavan osuman Ottawaa vastaan Chris Tierneyn taklauksesta, että on nyt seurannassa:
Boeser oli tilanteessa huonossa asemassa laitaan nähden ja käänsi selkänsä pelille kun Tierney oli tulossa taklaamaan. Toki aika pitkällä vauhdilla ja kyllä tuossa voidaan sikäli myös taklaajan vastuuta kysellä kun näki kuitenkin kauan Boeserin aseman. Harvoin pelaajat myöskään alivoimalla ajavat itseään noin kauas ulos keskeltä, joten siinä mielessä Boeser ei varmaan osannut odottaa taklausta. Boeser ei jättänyt tuon vuoksi peliä kesken ja oli mukana jäällä kun Canucks teki hetkeä myöhemmin ylivoimamaalin. Aivotärähdysoireet tulivat pelin jälkeen, kuten ne joskus tekevät.

Ikävään saumaan tuli tuo Boeserin loukkaantuminen siinäkin mielessä, että Boeser oli päässyt treenaamaan ehjän kesän ja toivoi pystyvänsä ottamaan seuraavan askeleen uralla eteenpäin hyvän kesäharjoittelun jälkeen. Nyt häneltä jää mahdollisesti useampia pelejä väliin (pahimmassa tapauksessa tuo tauko venyy Bärtschin tyylisesti ikuisuuden kestäväksi) ja tuohon kun yhdistää tuon sopimusneuvotteluista tulleen tauon joukkueen kanssa yhteisharjoituksista, niin kauden aloitus nostaa sittenkin huolta.

Samassa pelissä myös Oscar Fantenberg sai osumaa päähän ja hänkin on nyt aivotärähdys-protokollan vuoksi seurannassa.

Todd Bertuzzi sanoi Virtasesta;Minulla on samanlaisia ajatuksia Jakesta. Edelleenkään en ymmärrä yhtään miksi hän ei panostanut kesäharjoitteluunsa enempää kun muu joukkue tuntui tehneen hommia. Tietysti toivon hänen silti onnistuvan ja kyllä hänellä kykyjä on nousta hyökkäyspäässä taas vähän ylöspäin. Hän on NHL:n parhaita pelaajia tuomaan kiekkoa kontrolloidusti hyökkäysalueelle, mutta samalla yksi huonoimpia jakamaan kiekkoa siellä eteenpäin. Viime kaudella tuo kiekon jakaminen tosin meni vähän eteenpäin.

Athleticilla oli pari hyvää artikkelia Jakesta;


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Athleticin Corey Pronman rankkasi kesän 2018 varaukset uudelleen omasta mielestään parhausjärjestykseen:


Seitsemäntenä varattu Hughes on Pronmanin uudella listalla viidentenä, kolmannella kierroksella varattu Madden 21. sijalla ja Woo 37. sijalla, millä hänet varattiinkin. Listat ovat listoja ja olen ollut Pronmanin listoista eri mieltä monta kertaa (eniten Petterssonin kohdalla pari vuotta sitten), mutta hänen puolestaan pitää sanoa nyt se, että kyllä siellä näköjään noita omia "harhalaukauksia" uskalletaan hyvin paikkailla kuitenkin. Maddenia ja Woo'ta Pronman ei rankannut varausiässä ollenkaan listoille, mutta nyt kumpikin on noteerattu tuohon nähden hyvin kun on päässyt tutustumaan pelaajien otteisiin paremmin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tulevana yönä harjoituspelit jatkuvat ja jälleen Canucks kohtaa Ottawan. Puolustuksen kokoonpanosta ei ole tietoa, mutta hyökkäys pitäisi olla seuraava;

Baertschi-Pettersson-Leivo
Pearson-Horvat-Miller
Eriksson-Sutter-Virtanen
Schaller-Beagle-Motte
Ferland*

Ferlandilla on ollut joku sitkeä tyttärensä mukana päiväkodista "hankittu" flunssa ja hän kertoi että olisi nyt alle 210 paunan painossa, missä ei ole ollut sitten junioriaikojen. Hän on kuulemma pystynyt jo harjoittelemaan, mutta pelikunto on vielä arvoitus. Jos hän pystyy pelaamaan, niin olisikohan paikkana taas Petterssonin ketju?

Kakkosketju on sellainen, millä joukkue tulee varmaan menemään NHL:ssä ainakin alkuun. Horvatin ja Pearsonin välinen kemia toimi viime kauden lopulla hyvin ja Miller tuo ketjuun ainakin harjoituspelien perusteella hyvän lisän. Kolmosketjusta saattaa toinen laituri pudota pykälää alemmas mikäli Ferland pystyy pelaamaan.

Boeserin harjoituspelit on pelattu. Toivottavasti kauden alussa hän olisi kuitenkin mukana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ottawaa vastaan nähtiin viime yönä hyvä alku, mutta lopulta ihan liikaa huolimatonta ja laiskaa pelaamista sekä heikkoa maalivahtipeliä pelin jälkeen itseään sättineeltä Demkolta. Vaikka Canucks vei pelin laukaukset 46-29, Senators voitti ansaitusti peräti 2-6 lukemilla Canucksin harjoituspelikauden toiseksi viimeisen pelin. Joukkueen saldo harjoituspelikaudelta on nyt 4-3-0 seitsemän pelin jälkeen.

Tuo edelliseen viestiini laittama kokoonpano ei ollut sitten kuitenkaan kuin harjoituksissa käytetty ja Canucks oli liikkeellä seuraavalla rosterilla:

Pearson - Horvat - Miller
Bärtschi - Gaudette - MacEwen
Schaller - Beagle - Graovac
Goldobin - Sutter - Virtanen

Hughes - Tanev
Benn - Stecher
Brisebois - Chatfield

Demko

Pelin viivoja:

- Miller oli Vancouverin ykköspelaaja Senatorsia vastaan. Hän sai aikaan seitsemän laukausta kohti Ottawan maalia.

- Millerin sentterinä pelannut Horvat pelasi vaisun pelin, vaikka laukoi viisi kertaa . Kaksikko vei aloitukset 22-15, mutta kokonaisuutena Horvatilta olisi toivonut enemmän. Hänen suhteen ei ole kuitenkaan mitään huolta.

- Ketjun kolmas lenkki Pearson on ollut aika vaisu harjoituspeleissä ja saa nyt sitten nähdä saako hän jatkaa Horvatin laidalla. Toivottavasti pystyy parantamaan sitten kun oikeat pelit alkavat.

- Gaudette tekee nyt vaikeaa farmiin laittamisesta. Hän näyttää vähän nopeammalta ja isommalta kuin viime kaudella. Hän on näkyvä, tekee paljon töitä ja saa tulosta. Nyt hän oli mukana molemmissa Canucksin maaleissa.

Green sanoi hänestä;

He always puts an effort in. He’s here to make the team and he’s shown that.
Gaudette itse kertoi pelin jälkeen;

I try not to think about (making the team). I think about going out and doing my own thing, that’s what’s going to earn me a spot — go out and work hard and play my game.

I’m doing all I can right now. I’m giving it my all. I hope I’m doing enough to solidify a spot here, but I’m just going to keep going until it’s all said and done.
Minun mielestä Gaudette ansaitsisi paikan ylhäällä näillä otteilla, vaikka mukaan on mahtunut harjoituspeleissä myös joitakin virheitä puolustuspelissä. Siltikään en usko hänen suoraa paikkaa ottavan ja syy on sopimuksessa. Hänelle tekisi ehkä myös parempaa pelata farmissa kaikkia tilanteita isossa roolissa.

- Hughes vei omat kehittyneet tilastot tasakentin joukkueen parhailla lukemilla (24-13), mutta ei ollut muuten niin hyvin pelissä kiinni kuin joissakin muissa tämän syksyn peleissä, vaikka pelasi 25 minuuttia.
Näitä kiekon ylösnostoja sieltä tulee jo lähes rutiinilla. Vaikka tuo tilanne ei muuhun päätynyt kuin paineen siirtoon Ottawan päätyyn, nuo ovat tärkeitä asioita jo nyt joukkueelle, jolla on ollut ongelmia puolustajien kiekon nostamisissa ylös.

- Graovac on ollut yllättävän hyvä harjoituspeleissä. Tekee paljon töitä ja on ihan hyvä luistelija. Ei hän ylhäältä paikkaa ota, mutta mahdollisesti pääsee testaamaan peliä ylhäällä kauden aikana. Toissa kaudella hän pelasi Washingtonissa viisi peliä ylhäällä ja sitä edeltävällä kaudella 52 NHL-peliä Minnesotassa, joten ei tuo mahdollinen nosto ihan puskista tulisi.

- Goldobin ja Virtanen jatkoivat hiljaiseloaan. Virtasella on nyt se yksi Calgary-peli missä hän teki kaksi maalia ja muutenkin pelissä on muutakin kuin tehot, mutta Goldobinille on vaikea kuvitella paikkaa avauksesta näillä näytöillä.

- Chatfieldin ja Briseboisin pelit ylhäällä on varmaan näissä harjoituspeleissä nyt nähty. Biega ja Fantenberg ovat mielestäni kummatkin edellä - tosin Fantenberg ei välttämättä pääse kauden alkuun mukaan.

***

Maksumuurin takaa Athleticin artikkeli kesällä kuolleesta loistavasta kirjoittajasta Jason Botchfordista;

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittamaan tuosta Arizona-pelistä mitään, mutta jotain sekalaista vielä tuosta pelistä;

- Pettersson pelasi harjoituspeliensä parhaan pelin ja on valmis kauteen viime kautta voimakkaampana sentterinä.

- Ferland palasi sitkeän flunssan jälkeen kentille. Hän teki maalin, järjesti pari hyvää tilannetta ja toi fyysisyyttä joukkueeseen.

- Gaudette pelasi jälleen hyvän ottelun ja syöttö MacEwenin maaliin oli taas yksi hetki mikä vaikeuttaa valmennuksen päätöstä hänen pelipaikkansa suhteen.
I think it says that I feel pretty comfortable out there. I don’t think I would have made that play last year. I think all anyone could ask for is if I left it all out there and gave it all I had, and I feel I did that, and I feel pretty confident where my game’s at right now.
Atleticin Wyatt Arndt sanoi Gaudetten tilanteesta;

Adam Gaudette has put the Canucks in an interesting position, not just in regards to the roster, but in regards to public opinion. And I would never suggest a team make a roster move based on the fans or medias outrage, but Gaudette has had such a visible preseason that if he doesn’t make the team out of camp, the torches will be lit on the streets of Vancouver.
Mutta sitten tuossa asiassa on toinenkin puoli. Siinä kun useimmat näkevät vain hyökkäyspelin ja puolustuspeliä katsellaan (jos katsellaan) lähinnä corseilla, valmennus katsoo tilannetta enemmän kokonaisuutena. Green sanoi tuosta tilanteesta;

I don’t worry about him too much on the offensive side. It’s can he defend down low. Can he win a battle in his own end. It’s no secret if he plays on the team it would be as a third or fourth line centreman. He’ll get different ice time than he is right now in preseason, and that’s part of the decision making that we’ll talk about over the next few days, and what’s best for him and what’s best for the team.
Eli jos Gaudette joukkueessa nyt pysyy, niin peliaika NHL:n runkosarjassa Petterssonin ja Horvatin takana ei tule olemaan yli 19 minuuttia illassa, vaan pienempi rooli jossa korostuu muut asiat kuin tuo kiekollinen peli. Arizonaa vastaan valmennus halusi katsoa tuota puolta enemmän ja Gaudette aloitti hyökkäyspäästä vain 37% vaihdoistaan. Tuossa pelissä hän oli silti näkyvä ja hyvä, mutta saa nähdä miten valmennus näkee tilanteen kolmosen sentterinä esimerkiksi Sutteriin verrattuna.

Green lisäsi vielä tuosta tilanteesta;

He’s had a great camp. Whatever we decide over the next few days, and I’m not saying it one way or the other, he’s had a good camp. I feel like I say this a lot about him, every week, even last year I said it a lot, I like Adam. I think he’s a good player. He’s a good young player for us, who we’ve got an important decision to make, and whatever we do we have to make sure we’re thinking of him and our team, and he’s made it hard on us. And that’s a good thing. Quite honestly I wish other players made it harder on us as well.
Niin.. Virtasesta Green sanoi "kind of been there" ja Goldobinista "quiet camp" kun Gaudettesta niputettu yhteenveto oli "great camp".

Vaikka noilla kaikilla pelaajilla piti olla näytönpaikka nyt näissä peleissä ja leirillä, vain yksi on näytöt antanut. Tuosta asiasta syntyy isot keskustelut, jos Gaudette laitetaan farmiin ja Virtanen tai Goldobin pelaavat ylhäällä, mutta Gaudetten tontti kolmosen sentterinä on joukkueen kokonaisuudelle vaikeampi täytettävä kuin Goldobinin tai Virtasen roolit ketjujensa täytelaitureina.

- Yksi laituri jonka parempia otteita olen odottanut aina vain uudelleen ja uudelleen saamatta juuri koskaan odotuksille täytettä on Loui Eriksson. Arizonaa vastaan Louilla ei ollut pisteitä, ei laukauksia, ei riistoja, ei taklauksia, eikä blokkeja. Toiset kisaavat paikoista joukkueeseen tosissaan ja yksi surffailee nämäkin pelit läpi ison sopimuksen turvin. Luultavasti hänelle on pedattu kuitenkin taas paikka. Ellei ole, Loui antaa mediaan lausuntoja kun valmennukselta ei löydy jostain syystä luottoa.

- Puolustuksessa Hughesin Arizona-peli oli ajoittain pientä seikkailua omassa päässä. Kehittyneet tilastot tulivat taas kotiin, mutta muuten hänellä on opittavaa sijoittumisessa NHL-tasolla. Sen hän tietää itsekin ja sanoi että edessä on vielä paljon opeteltavaa. Kokonaisuuden kannalta hänen pelaamisensa tuo kuitenkin selvästi enemmän plussia joukkueelle kuin miinuksia ja hänentasoista puolustajaa tuossa iässä Canucksilla ei ole aikaisemmin ollut.

- Myersin kohdalla on sama asia. Hän on selkeä parannus johonkin Pouliotiin nähden ja tuo jäälle myös enemmän kuin Hutton, mutta ei liene vaikea kuvitella, että omassa päässä on luvassa ongelmia kauden aikana ja etenkin jos hän ja Edler pelaavat kärkiparissa vastustajien kärkiä vastaan. Myers tuo Hughesin tavoin paljon hyvääkin joukkueelle, mutta oman pään pelaamisessa on huomattava ero Stecheriin nähden, jonka paikaksi kaavaillaan kolmosparia.

Stecher oli viime kaudella joukkueen paras puolustaja pelaamaan vastustajien kärkiketjuja vastaan sekä silmämääräisesti että tilastojen mukaan. Myers pystynee kuitenkin nostamaan peliä Stecheria paremmin tuolla hyvällä liikkeellä. Ei ole kuitenkaan mahdoton ajatus, että urallaan toistaiseksi koko ajan kehittynyt Stecher palaa tuohon kärkipariin jossain kohtaa kautta. Tuolla palkalla Myersia on vaan vaikea nähdä pienessä roolissa puolustusta ainakaan kauden ensimmäisen puolikkaan aikana.

- Arizonan puolelta pidin tänä vuonna ykköskierroksella varatun Söderströmin pelaamisesta. Älykäs ja hyvin liikkuva puolustaja. En osaa sanoa löytyykö hänelle paikkaa heti ylhäältä, mutta ainakin tuon pelin perusteella hän vaikutti olevan jo nyt NHL-tasoa ja luvassa voi olla hyvä tulevaisuus.

***

Canucksin saldo harjoituspelikaudelta oli neljä voittoa ja neljä tappiota. Myös päästetyt ja tehdyt maalit menivät tasan. Eipä noilla mitään merkitystä ole kun kokoonpanot heittelevät pelistä toiseen ja joukkue hakee enemmän onnistumisen paikkoja esimerkiksi Gaudettelle kuin Petterssonille tai Horvatille.

Harjoituspelikauden onnistujina pidän Gaudettea, Hughesia ja MIlleria (syvyyspelaajista Schalleria ja Graovacia). Vaikka heistä jokaisella omat haasteensa ovatkin, heistä jokainen toi mukaan asioita joista pidin paljon. Hughes on puolustuksessa eräänlainen jokerikortti, jonka onnistuminen tai epäonnistuminen saattaa näytellä yllättävän isoa osaa joukkueessa. Gaudette pelasi paljon ja vei joukkueen harjoituspelien maalipörssin nimiinsä. Miller toi puolestaan jäälle älykkään hyökkääjän, joka oli paljon hyvässä esillä.

Pettymysten puolelle laitan Goldobinin, Virtasen, Pearsonin ja Erikssonin sekä Boeserin aivotärähdyksen. Goldobinilta ja Virtaselta olisi luullut saavan selvästi enemmän kun miettii heidän asemiaan seurassa. Eriksson ja Pearson eivät puolestaan tehneet mitään. Heistä Pearsonin kohdalla minulla on toiveita kauden ajalle, mutta Eriksson alkaa tuskastuttaa jo nyt. Toivottavasti näistä peleistä ei voisi sanoa mitään, mutta pelkona on hänen kohdalla, että ei sieltä ole mitattavissa juuri jatkossakaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Uticasta kuului hyviä uutisia, kun Juolevi pystyi pelaamaan Utican ensimmäisessä harjoitusottelussa. Syöttöpinnankin keräsi ensimmäiseen maaliin. Nyt vaan toivotaan ehjänä pysymistä Juolevin osalle.

Tuossa matsissa maalin tekivät Gadjovich, Sawody, Perron, Bailey, Thow ja Iacopelli. En edes tiennyt, että Iacopelli on Utican leirillä. Matt Iacopellihän on Chicagon kolmannen kierroksen varaus (2014), joka aikoinaan NCAA:ssa (2017) iski 20 maalia ja silloin näytti potentiaaliselta maalintekijältä myös aikuisten sarjoissa. Sen jälkeen on ollut sitten aika hiljaista AHL/ECHL-tasolla.

Itse toivon, että Loui Eriksson on antanut sen verran vakuuttavat näytöt, että GM Benning uskaltaa hänet AHL:ään lähettää. Josko myös farmikeikka vähän avaisi Louin NTC:tä. Eikä ainakaan näyttöjen puolesta tarvitse Goldobinia jättää ylös. Siellä on Gaudetten lisäksi Leivo, Schaller ja McEwan antaneet sellaisia näyttöjä että heidän on parempi olla kokoonpanossa ennen Goldobia tai Erikssonia.

Itse kasaisin kolme ekaa ketjua vähän tasaisemmin kuin aiemmin. Ensinnäkin nyt on siihen mahdollisuus ja toiseksi on paljon vaikeampi puolustaa kolme ketjua pimentoon kuin yksi tai kaksi. Ketjut rakennettaisiin jotenkin näin:

Ferland - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Miller
Bärtschi - Gaudette - Sutter
Virtanen - Beagle - Schaller
Leivo, Motte

Mikäli Pearson ei onnistu kakkosessa niin sitten Leivo tai Virtanen kokeilemaan siihen. Motte sitten tuurailee tuolla nelosessa. Roussel kun tulee takaisin niin tulee vähän lisää painetta laitureille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Uticasta kuului hyviä uutisia, kun Juolevi pystyi pelaamaan Utican ensimmäisessä harjoitusottelussa. Syöttöpinnankin keräsi ensimmäiseen maaliin. Nyt vaan toivotaan ehjänä pysymistä Juolevin osalle.
Tuossa tuo maalisyöttö Gadjovichin maaliin:
Toivotaan tosiaan ehjää kautta Juoleville. Isoa roolia olisi tarjolla ja mahdollisesti hän pääsisi ylöskin jos ja kun tulee loukkaantumisia NHL:n puolella. Luultavasti niitä näyttöpaikkoja olisi tullut jo viime kaudella, kun siellä pelasivat farmin pakeista mm. Sautner ja Brisebois sekä noista loppukauden yliopiston vapaista agenteista Teves ja Rafferty.

Mielenkiintoinen puolustus Uticalla muutenkin, kun periaatteessa joukkue voisi lähteä kauteen alakerralla, jossa olisi paljon nuoria omia varauksia tai sitten noita suhteellisen nuoria melko hiljattain joukkueeseen tulleita vapaita agentteja. En tiedä miten Cull ja kumppanit nuo pakit laittavat, mutta tämä voisi olla yksi vaihtoehto:

Juolevi - Rafferty
Sautner - Blujus
Brisebois - Chatfield
Teves - Eliot

Blujus ja Sautner (molemmat -94 syntyneitä) olisivat tuolla puolustuksen kokeneimmat pelaajat, mutta kokonaisuutena ryhmä on kokematon. Ei tuo tilanne hirveästi eroaisi viime kaudesta, jolloin muuten oltiin silloinkin nuorella alakerralla, mutta Sifers siellä oli selkeä veteraanipuolustaja. Historia on näyttänyt sen, että menestystä hakiessa puolustuksessa olisi hyvä olla ainakin se yksi tai jopa pari kokenutta runkopakkia.

Utican finaalikaudella joukkueessa kärkipakkeina olivat mm. Huskins, Biega ja Sanguinetti pelaamassa isot minuutit kun nyt noille nuoremmille pedataan isoja minuutteja. Voi olla, että tuo näkyy joukkueen menestyksessä kuitenkin. Utica ei lähde suosikkina noin kokemattomalla puolustuksella kauteen kun maalivahtitonttikin on vähän auki mielenkiintoisesta tilanteesta huolimatta, mutta ihan mielenkiintoista seurata esimerkiksi Juolevin ja Raffertyn kausia.

Hyökkäyksessä ainakin Graovac, Perron ja Bailey vaikuttavat vahvistuksilta joukkueelle. Varmaan Camperkin on sitä. Kero ja Gaunce olivat viime kaudella niin tärkeitä palasia joukkueelle, että uusien pelaajien pitääkin onnistua jotta lähdöt kyettäisiin paikata. Paljonhan siellä on noiden nuorten hyökkääjien onnistumisten varaan laskettu. MacEwenin, Lindin, Gadjovichin, Jasekin ja mahdollisesti Gaudetten ja Goldobinin (jos nyt farmissa aloittavat) odotetaan menevän eteenpäin.

Hyökkäyksen kokoonpano on tällä hetkellä aika auki. Vain Reid Boucherin voi uskoa olevan varmuudella ykkösketjussa. Viime kaudella hän teki Utican ennätykset pisteissä ja maaleissa sekä oli AHL:ssa vähintään 40 peliä pelanneista pelaajista ykkönen maaleja/peli -tilastossa. Pisteitä/peli tilastossa hän oli samassa 40 peliä pelanneista pelaajista AHL:n kolmas. Farmisarjan tähtistatuksesta voi olla kuitenkin pitkä matka NHL:aan tulosrooliin, kuten pelit ovat näyttäneet.

Mr. Smith sanoi:
En edes tiennyt, että Iacopelli on Utican leirillä. Matt Iacopellihän on Chicagon kolmannen kierroksen varaus (2014), joka aikoinaan NCAA:ssa (2017) iski 20 maalia ja silloin näytti potentiaaliselta maalintekijältä myös aikuisten sarjoissa. Sen jälkeen on ollut sitten aika hiljaista AHL/ECHL-tasolla.
Aikamoinen pettymys Iacopelli Chicagolle taisi lopulta olla ja tuli kauppakin jo viime kaudella Spencer Watsoniin. Varausiässä Blackhawks treidasi ylöspäin saadakseen Iacopellin (nelosen hyökkääjä Bollig meni Flamesiin kaupassa) ja alku oli ainakin tilastojen mukaan ihan lupaava, mutta sitten myöhemmin tosiaan farmitaso on ollut haastava. Laukaus ja iso koko taitavat olla suurimpia vahvuuksia. Saa nähdä löytyykö paikkaa, mutta vähän epäilen.

Mr. Smith sanoi:
Itse kasaisin kolme ekaa ketjua vähän tasaisemmin kuin aiemmin. Ensinnäkin nyt on siihen mahdollisuus ja toiseksi on paljon vaikeampi puolustaa kolme ketjua pimentoon kuin yksi tai kaksi. Ketjut rakennettaisiin jotenkin näin:

Ferland - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Miller
Bärtschi - Gaudette - Sutter
Virtanen - Beagle - Schaller
Leivo, Motte

Mikäli Pearson ei onnistu kakkosessa niin sitten Leivo tai Virtanen kokeilemaan siihen. Motte sitten tuurailee tuolla nelosessa. Roussel kun tulee takaisin niin tulee vähän lisää painetta laitureille.
Noin minäkin nuo suurinpiirtein näkisin. Toivoisin etenkin Leivoa pelaamaan, mutta en tiedä minne. Veikkaan noista kuitenkin, että Eriksson pysyy ylhäällä näytöistä huolimatta.

Neloseksi tuossa tapauksessa yksi vaihtoehto voisi olla Beagle-Eriksson-Sutter pelaamaan vahvasti oman pään vaihtoihin painottuvaa kiekkoa - vähän samalla lailla kuin Nashvillen Sissons-Bonino-Watson tai Columbuksen Dubinsky-Hännikäinen-Nash viime kaudella. Sutter ja Beagle pelasivat viime kaudella paremmin Erikssonin kanssa kuin ilman häntä ja jos Erikssonilla jotain annettavaa olisi, se voisi ehkä olla juuri oman pään pelissä ja alivoimilla.

Mottekin vaikuttaa olevan niin Greenin luottohevonen nopeuden, energian ja työmoraalin ansiosta, että vaikea on häntäkään kokoonpanon ulkopuolella nähdä. Toisaalta vaikea hänen voi olla pelaamaankaan päästä mikäli hyökkäys on kunnossa, kun pitäisi syrjäyttää Sutter (mikäli pelaa laidalla), Virtanen tai Leivo. Schallerin kanssa näkisin heidät aika samalla viivalla - Schaller pelasi paremmat harjoituspelit, mutta Motte paremman viime runkosarjan.

Käytännössä hyökkkäyksessä tulee varmaan olemaan loukkaantumisia taas pitkin kautta, joten kyllä peliaikaa riittää noille syvyyspelaajille varmasti joka tapauksessa. Suurin päätös joukkueella on nyt tuo Gaudetten asema. Se ratkaisee samalla sitä pelaako joukkue edelleen kahdella puolustavalla sentterillä vai siirrytäänkö nyt hyökkäävämpään kokoonpanoon. Nyt tuohon olisi tosiaan paremmin mahdollisuuksia kuin viime kaudella, kun kahteen ensimmäiseen ketjuun on tullut kolme uutta laituria tämän vuoden puolella.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Miltäs se Boeserin tilanne vaikuttaa? Onko annettu jo tietoa kauan on sivussa?
Siinä mielessä hyviä uutisia tuosta, että Boeser oli palannut joukkueen viimeisimpiin harjoituksiin.
Hän oli treenaamassa puolisen tuntia "ei-kontiktia -paidassa". Samoin siinä samassa pelissä aivotärähdyksen saanut Oscar Fantenberg oli tehnyt paluun harjoituksiin. Mitään tarkempia tietoja ei ole tullut muuten, mutta harjoituksiin palaamisista voisi ajatella, että ehkä tässä selvittiin säikähdyksellä.

Tuo loukkaantumiseen johtanut tilanne oli kyllä erikoinen. Ottawan veteraanipakki Mark Borowiecki kertoi tilanteesta;

Nobody is looking to finish checks on the penalty kill. You’re taught not to do that and if you think there was malicious intent there, in my mind that’s incorrect.

You don’t want to finish a check and take yourself out of the play — you want to stay loose. And he caught him in a bad spot and it sucks. I’ve been in the Boeser situation and you never want to see a guy go down with a head injury. We talked about it. He (Tierney) is not that kind of a player and I know he feels terrible about it — it’s just a bad situation all around.
Noin minäkin tuon näen. Ei alivoimalla pelata itseä noin tilanteesta ulos käymällä laidalla taklaamassa, mutta Tierney ei ole likainen pelaaja. Varmasti tilanne oli tosiaan vain vahinko ja toivottavasti Boeserkin mukana Oilersia vastaan kauden avauksessa ensi viikolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Aikamoinen pettymys Iacopelli Chicagolle taisi lopulta olla... alku oli ainakin tilastojen mukaan ihan lupaava, mutta sitten myöhemmin tosiaan farmitaso on ollut haastava. Laukaus ja iso koko taitavat olla suurimpia vahvuuksia. Saa nähdä löytyykö paikkaa, mutta vähän epäilen.
Ei löytynyt paikkaa Iacopellille. Lisäksi Utica Collegen viime kauden kapteenille Gregg Burmasterille ja Canisiusin yliopistossa viime kaudella myös kapteenina toimineelle Ian Edmondsonille ei löytynyt käyttöä Uticalla. Jake KIelly, Zach Frye, Aaron Thow, Tanner Sorenson, Dylan Sadowy ja Matt Petgrave lähetettiin ECHL:aan.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Miksi ihmeessä Canucks päästi Bärtchin waivereihin?! Onhan tuo kehitys ollut hitaanlaista (ikääkin toki jo on), mutta kaverissa mielestäni paljon enemmän potentiaalia kuin esim Schallerissa.
 
"Katsomossa oleminen tuntuu siltä, kuin joku potkisi kokoajan kiveksille." -Jonne Virtanen-

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Bärtschi, Goldobin ja Biega lähtivät waiveriin. Yllättäen listalta puuttui Eriksson, joka näyttöjen perusteella ois sinne kuulunut. Pitää toivoa ettei tässä mitään Eriksson - Jack Johnson kauppaa viritellä.

Nyt ylhäälle taisi jäädä 14 hyökkääjää (+Roussel), 7 pakkia ja 2 maalivahtia. Fantenberg oli ehkä isoin yllätys, kun itse olisin veikannut Biega jäävän ylös.

Gaudetten paikka ylhäällä on hieno juttu. Vaikeaa hänen tiputtaminen olisikin ollut, kun kyseessä taitaa olla NHL:n maalipörssin kärkinimi harkkamatseissa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Miksi ihmeessä Canucks päästi Bärtchin waivereihin?! Onhan tuo kehitys ollut hitaanlaista, mutta kaverinsa mielestäni paljon enemmän potentiaalia kuin esim Schallerissa.
Hyvä kysymys. Ennemmin tosiaan waiveriin olisi voinut matkata Eriksson tai Schaller. Itse veikkaan että Schallerin piti ylhäällä hänen fyysinen pelinsä ja mahdollisuus hanskojen tiputukseen. Schaller on puhdas nelosen pelaaja, kun Bärtschin pelipaikan olisi pitänyt olla kolmessa ekassa ketjussa. Mutta hyvin tuossa harjoituskaudella Bärtschi ja Gaudette pelasivat yksiin, joten en tiedä miksei tuota haluttu edes testata kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Bärtschin laittaminen waiveriin tuli kyllä yllättäen - yllätysten päivä. Viime kausien aikana hän on tehnyt pisteitä korkean tason kakkosketjun hyökkääjän tasolla pelaamissaan peleissä. Hän on ollut lisäksi ylivoimilla viimeisten kolmen kauden aikana joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä peliaikaan suhteutettuna.

Bärtschi muodosti tosiaan myös hyvän parin Gaudetten kanssa harjoituspeleissä. Petterssonin ja Horvatin ketjussa harjoituspeleissä homma ei toiminut jostain syystä, mutta Gaudetten kanssa tuntui löytyvän kemia. En osaa edes sanoa kumpi heistä hyötyi enemmän toisistaan, mutta jos kerran Gaudettelle löytyy kuitenkin onneksi paikka, myös Bärtschille olisi se pitänyt löytyä. Toisin kuin jotkut muut kokeneemmat pelaajat, Bärtschi ei pitänyt harjoituspeleissä paikkaa avauskokoonpanoon itsestään selvyytenä.

Bärtschilla on uralla viisi aivotähdystä ja seuraava saattaa lopettaa uran. Hän tuli kuitenkin viime kauden lopulla vielä mukaan aivotärähdysoireiden jälkeen neljän viime pelin ajaksi ja antoi lausuntoja miten tärkeää oli saada pitkän sairausloman aikana joukkuekavereilta päivittäin viestejä. Bärtschi on - tai oli - mitä luultavimmin tärkeä pelaaja henkisesti joukkueelle.

Bärtschin palkka ei ole oikeassa suhteessa tuotuihin tehoihin nähden loukkaantumisten vuoksi, mutta hän on pelaaja, joka pystyy tuomaan tehoja vähän kärjen takaa. Hänen heikkoutensa on laitojen lähellä ja fyysisyydessä. Kolmen hyökkäävämmän ketjun pitäminen yhdessä olisi melkein tarkoittanut Bärtschin pelaamista. Joukkue menetti tuolla siirrolla kiekollista osaamista enkä tiedä löytyykö Gaudettelle samanlaista kemiaa esimerkiksi Leivon kanssa.

Minun joukkueeseen Bärschi olisi kyllä mahtunut mukaan. Maalinteosta kärsivä joukkue pisti nyt hyökkäystehoja tuomaan kykenevän hyökkääjän pois. Ei tuo nyt oikein kyllä mielestäni mennyt. Sanoisin, että Bärtschin poimiminen waivereista on ihan mahdollista, mutta tuolla loukkaantumishistorialla ja palkalla ei yhtään varmaa.

Biegan laittaminen waivereihin tuli myös vähän yllätyksenä. Hän on ollut hyvä syvyyspuolustaja Canucksille, eikä ole koskaan valittanut asemaansa. Pystynyt pelaamaan kumpaa puolta tahansa. Hyvä nostamaan peliä ja vahva painimaan. Vähän ajoittaisissa ongelmissa omassa päässä, mikä on estänyt vakiroolin. Fantenberg on ehkä varmempi omassa päässä, mutta ei yhtä hyvä nostamaan peliä eikä yhtä hyvä painimaan oman maalin edessä tai kulmissa.

Goldobinin laittaminen alas ei tullut yllätyksenä. Hän osaa väläytellä, mutta pelaa hirveän epätasaisesti edelleen. Farmissa tulee olemaan luultavasti kova hyökkääjä saadessaan ison ylivoimaroolin jos sinne päätyy.

Kaiken kaikkiaan nämä siirrot tekivät sen, että joukkue aloittaa 14 hyökkääjällä. Hieno nähdä Gaudetten pysymisen ylhäällä ja ettei sopimus ollut ratkaiseva kuten epäilin. Saa nähdä sitten ketkä tulevat hänen laidoille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Boeser selvisi säikähdyksellä aivotärähdyksen kanssa ja on mukana kauden avauksessa Edmontonia vastaan.

I've never had a concussion before, so I didn't know what to expect and luckily it wasn't a bad one. I tried to keep positive thoughts in those first 24 hours that I could play this Wednesday so I am really lucky that I can get out there this Wednesday and be with the guys.

I think I am going to hit the ground running. I thought I came into camp in good shape and I thought I got a lot better in that second preseason game (against the Senators) and I felt good out there and I just have to continue to build off that once the season starts
Canucksin harjoituksissa on menty seuraavalla hyökkäyksellä:

Ferland - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Miller
Leivo - Sutter - Virtanen
Motte - Beagle - Schaller

Eli Eriksson ja Gaudette olisivat ulkona kokoonpanosta ainakin sarjan avauksessa ja kahdessa viimeisessä ketjussa keskellä sentterit. joilta ei löydy juuri lainkaan annettavaa hyökkäyspäähän. Ei sinällään yllätä kuitenkaan. Green ei halua pistää taitavimpia pelaajia kentälle samaan aikaan, vaikka joukkueella ongelmia onkin maalinteossa.

Gaudette sanoi tuosta, että tulee yrittämään tietysti paikan ottamista ja sitten sen vakiinnuttamista. Pelkkä pysyminen ylhäällä ei vielä tarkoita mitään, vaan työn pitää jatkua. Hänet on edelleen kovin helppo pistää farmiin.

Tänään pitäisi tulla tietoa kapteeniston valinnoista. Toivottavasti valinta osuisi numeroon #53.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Nelosketjun laituri Motte on pari viikkoa sivussa ja Eriksson nousee taas kokoonpanoon. Myös ylivoimissa ollaan menty vähän erilaisilla koostumuksilla kuin reilu viikko sitten.

Ferland - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Miller
Leivo - Sutter - Virtanen
Schaller - Beagle - Eriksson

Edler - Myers
Hughes - Tanev
Benn - Stecher

Markström
Demko

Tuossa joukkue kauden alussa ainakin harjoitusten perusteella. Gaudette ja Fantenberg aloittavat ylimääräisinä.

Ylivoimaa ollaan harjoiteltu seuraavilla kokoonpanoilla:

PP1: Leivo - Horvat - Pettersson - Boeser - Edler
PP2: Pearson - Ferland - Miller - Hughes - Myers

Eli Miller ja Horvat olisivat vaihtaneet paikkaa ja samoin Hughes ja Edler. Jos noilla myös mennään, niin ehkä ihan hyväkin noin Hughesille kauden alussa. Veikkaan hänen nousevan kauden aikana tuohon ykkösylivoimaan.

***

Bärtschi, Biega ja Goldobin läpäisivät waiverit ja aloittavat kautensa Uticassa. Nyt Uticalla on seitsemän AHL-veteraania kokoonpanossa: Bärtschi, Biega, Boucher, Camper, Graovac, Hamilton ja Bancks. "Veteran Exempt -laatikossa" ovat Goldobin ja Bailey. Eli vaikka tuo syvyys ja joukkueen vahvistuminen ainakin paperilla hyvä asia onkin, farmissa on mietittävää ketkä pelaavat ja missä rooleissa.

Saa nähdä miten valmennus tuon joukkueen nyt kokoaa, mutta yksi vaihtoehto voisi olla:

Bärtschi - Graovac - Goldobin
Boucher - Camper - MacEwen
Perron - Jasek - Bailey
Gadjovich - Stevenson/Malone - Lind

Juolevi - Biega(V)
Sautner - Rafferty
Brisebois - Blujus
Teves - Chatfield

McIntyre
DiPietro
Bachman

Pari asiaa Uticasta:

- Sentterit ovat ongelma. Graovac oli yllättävän hyvä Canucksin leirillä ja harjoituspeleissä, mutta onko hänestä ykkössentteriksi? Viime kaudella tuli ihan hyvät 50 pistettä AHL:ssa ja tuo voisi ehkä riittää, mutta kokonaisuutena hän ei ole ollut farmitasolla ykkössentteri uralla. Niin kauan kuin esimerkiksi Bärtschi ja Goldobin pelaavat hänen laitureinaan, ongelmia tuskin kuitenkaan tulee.

Hamiltonille kuuluisi paikka rosterista puolustavana sentterinä, mutta riittääkö veteraanikiintiö paikkaan? Jasek on parempi laidalla, mutta peluutetaan kai keskellä jos nuo veteraanilaiturit halutaan saada kaikki pelaamaan. Hän pelasi keskellä viime kaudella joitakin pelejä ja on kokonaisuutena hyökkääjä, jonka paikka on mielestäni pelaavassa kokoonpanossa vaikka pelaisi vieraammalla paikalla.

Jos Graovac onnistuu ja Jasek menee eteenpäin sekä vielä onnistuu keskellä, sentterit kestävät, mutta muuten tuo on kysymysmerkki kokonaisuutena eikä kestä loukkaantumisia. Minulla on tunne, että Cull haluaa saada Hamiltonin pelaamaan, mutta en tiedä sitten kenet ottaa tuolta pois.

- Laitureissa Lind ja Gadjovich aloittavat tuossa rosterissa alempaa mitä fanina toivoisi, mutta uskon peliaikaa tulevan jos ovat sen arvoisia. Kummallakin viime kausi oli vaikea, mutta nyt ainakin Lindista on kuulunut hyviä asioita. Saa nähdä miten pärjää runkosarjassa. Kolmessa ensimmäisessä ketjussa on kovan luokan laiturit farmitasolle, mikä luo vähän pohjaa menestykselle.

- Puolustuksessa Juolevi ottaa varmasti mielellään Biegan parikseen jos tuo pakkipari pidetään tuollaisena. Voi vaan olla, että Biega ei farmissa koko kautta tule pelaamaan. Chatfieldille kuuluisi ainakin paikka pelaavasta kokoonpanosta, mutta en usko hänen sitä ottavan noilla pakeilla. Kokonaisuutena pidän tuosta puolustuksesta. Onnistuessaan voi olla hyvä farmipuolustus jos avainpelaajat pysyvät viime kautta paremmin terveinä.

- Maalivahtitontti on mielenkiintoinen. McIntyre lähtee ykkösenä kauteen, mutta nuori DiPietro haastaa.

Utica on mielestäni vähän sekalainen hyökkäyksen osalta nyt. Sentteritontille toivoisi yhtä vahvistusta ja laitureista olisi varaa ottaa vähän pois. Saa nähdä tuleeko kauppaa. Puolustus on mielenkiintoinen seurattava ja samoin mielenkiintoa kohdistuu maalille jos DiPietro pääsee pelaamaan.

***

Kapteenin valinta siirtynee kotiavaukseen. Yhdeksän vuotta sitten nähtiin hieno hetki:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
A:n saavat rintaansa siis Horvat, Edler, Tanev sekä Sutter. Näistäkö yksi valitaan kapteeniksi vai joku ihan muu?
Luultavasti joku noista varakapteeneista saa C-kirjaimen sitten kotiavauksessa. Taneviin tai Sutteriin en usko, vaikka kummallakin iso rooli joukkueen kopissa taitaa ollakin. Edler voisi tulla kyseeseen kokeneena pelaajana. Horvatiin ainakin omat toiveet ja katseet kohdistuvat tuossa asiassa eniten.


Green;

We've put a lot of thought into it. We don't take it lightly. We think it's the right time for our organization and the right time for the person we are going to name, but we think it's a special moment and something that our fans should be able to witness firsthand.
Vancouverin viimeisin kapteeni Henrik Sedin oli varakapteenina myös tähän aikaan vuodesta vuonna 2010, kunnes sitten seurahistorian ensimmäinen kapteeni Orland Kurtenbach ojensi Henrikille kapteenin paidan pelin alla (löytyy tuosta edelliseen viestiini laittamastani videosta). Tuolloin kotiavaus pelattiin Los Angelesia vastaan, kuten tälläkin kaudella tullaan pelaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy