Vancouver Canucks 2019–2020

  • 137 322
  • 467

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laadukas Athleticin Harman Dayalin artikkeli Quinn Hughesista:


Dayal on ilmeisesti pikku hiljaa pääsemässä eroon vähän turhista puhtaista tilastoartikkeleistaan (joissa vaikuttaa aina monet tekijät ja joissa samoja asioita voi katsella monilta eri kanteilta) ja keskittynyt nyt enemmän jään tapahtumien tasolle noissa analyyseissään. Tuossa artikkelissa avataan hyvin Hughesin heikkouksia ja vahvuuksia hänen tämän hetken pelissä mm. videoiden avulla.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Täysin voitetttavissa oleva peli, jossa tuomareiden avustuksella Oilers tulee tasoihin ja sitten Sutter päättää näyttää miksi on niin paljon parempi puolustamaan kuin Gaudette. Aivan karmaiseva harhasyöttö (ilman mitään painetta) suoraan vastustajan lapaan ja sen jälkeen Sutter aattelee ettei tuo nuori jamppa (McDavid) mitään osaa, joten antaa sen nyt kokeilla. Nyt just vituttaa sen verran ettei jaksa muuta matsista kirjoitella.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Voitto oli tosiaan tarjolla, mutta ei vaan kelvannut. Toivottavasti tuo maalinteon tuska karistetaan pian pois, että hallinta saadaan realisoitua tulokseen.

En tiedä, minkä verran flunssa ja univelka vaikuttaa näkemääni, mutta oliko jonkun mielestä Hughes millään tavoin hyvä? Tuntui, että aina tapahtuu siellä missä hän on, muttei koskaan mitään hyvää. Näki viimeisen maalinkin lähempää kuin muut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllähän tuo Canucksin peli olisi kuulunut olla, mutta jos ei saa paikoista sisään ja vähän lepsuilee parissa kohtaa niin käy usein kylmät. Oilersin kärki peittosi Canucksin kärjen pelissä ja siinä se avain taisi lopulta olla, kun maalilla ei eroja juuri näkynyt. Kaksi alinta ketjua eivät tuoneet hyökkäyspäähän juuri mitään ja tuolle pitäisi kyllä tehdä jotain.

- Pettersson ja Boeser eivät oikein päässeet vielä tasolleen kun Draisaitl pelasi erinomaista kiekkoa peräti 26 minuuttia ja McDavid nousi esiin silloin kun piti. Ehkä ketjun vaisuuteen yksi osuus oli laitureiden pelin hakeminen. Boeser palasi juuri tunnelista ihmisten ilmoille ja Ferland oli vaikean flunssan kourissa yli viikon.

- Horvatin ketju oli Canucksin paras ja siellä mielestäni Pearson erottui nyt parhaiten. Ei ollut Horvatillakaan paras ilta, mutta viime kautta selvästi paremmat laiturit pelasivat hienon pelin.

- Edler ja Myers sekä Tanev ja Hughes kantoivat ison kuorman, kun Stecher ei juuri kentälle päässyt. Ei hänen kuuluisi olla puolustuksessa 10 minuuttia illassa pelaava puolustaja, mutta ehkä hän nyt noilla jaoilla joutuu tuota hetken olemaan.

- Pidin paljon Myersin pelistä. Nosti hyvin kiekkoa omista ja pelasi pääosin hyvin oman pään isolla jääajalla. Ensimmäisessä maalissa harhaili omia polkujaan, mutta kokonaisuus jäi selvästi plussalle.

- Sutter ja Virtanen olivat ihan yössä. Sutterin kaamea avaus avasi OIlersille paikan voittomaaliin. Virtasen rooli joukkueessa olisi kiva tietää.

- Eriksson pelasi nyt mielestäni yllättävän hyvin ja etenkin alivoimalla pidin hänen pelistä. Eihän siellä tilastoihin kirjattu taas juuri mitään, mutta hän kantoi oman roolinsa ihan kelvollisesti. Selkeä parantaminen harjoituspeleihin. Myös Beagle täytti tonttinsa.

- Kassian pelasi taas hyvän pelin vanhaa seuraansa Canucksia vastaan. Teki maalin myös viime kaudella joukkueiden ensimmäisessä pelissä.

Timbit kirjoitti:
En tiedä, minkä verran flunssa ja univelka vaikuttaa näkemääni, mutta oliko jonkun mielestä Hughes millään tavoin hyvä? Tuntui, että aina tapahtuu siellä missä hän on, muttei koskaan mitään hyvää. Näki viimeisen maalinkin lähempää kuin muut.
No ainakin valmennus piti, kun Hughes pelasi selvästi koko Canucksin eniten tasakentin ja tulokaspakkina muutenkin yli 23 minuuttia. Järjesteli peliä ja nosti kiekkoa läpi illan, mutta tehottomuus vaivasi hyökkäystä. Oli omassa päässä ongelmissa parissa kohtaa ja noita on tulossa nyt varmasti jatkossakin. Hänen pitää opetella tiettyjä NHL-pakin perusasioita. Saa nähdä kauanko noiden opettelussa kestää.

Kyllähän poika tuo joukkueelle paljon enemmän plussaa kuin miinusta ja hän on selvästi joukkueen paras nostamaan peliä. Kehittyneet tilastot tulivat kotiin nyt tasakentin 23-9, vaikka pelasi enemmän McDavidia vastaan kuin kukaan toinen. Tuossa voittomaalissa oli taas samaan aikaan kentällä Connorin kanssa ja olisi voinut tilanteen terävämmin pelata, mutta kyllä tuo meni lähinnä Sutterin piikkiin tuollaisella avauksella.

Tuossa linkittämässäni Athleticin artikkelissa oli videoilla tuotu esiin asioita, joiden kanssa on tekemistä ja suosittelen lukemaan vaikka viikon ilmaistilauksella ellei tilausta jo ole.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Palataan tuohon peliin vielä sen verran, että Athleticilla oli hyvä video tuosta voittomaalista:


TIlanteessa Canucksin viisikko on väsynyt pelattuaan noin minuutin putkeen. Sutter saa kiekon ja hautoo sitä hetken ennen kuin lähettää helposti katkaistavan pystysyötön keskialueelle. Pelaajat tunnistavat tilanteen niin, että "kyllä hän tuon hoitaa varmasti" ja pyrkivät vaihtamaan.

Leivo hyppääkin ulos askista ja Boeser tulee jäälle keräämään miinuksen. Myös Tanev on poistumassa jo vaihtoon kun huomaa McDavidin tulevan keskeltä läpi. Pakit ovat vähän myöhässä tilanteen tultua sen verran yllättäen ja ehkä tuo minuutin alla oleva vaihtokin on vaikuttamassa tuossa.

Voisin kuitenkin väittää, että harva pelaaja pystyy toisaalta murtautumaan keskeltä noin nopeasti läpi luomaan tilannetta. Tuokin tilanne on esimerkki siitä, miksi McDavidilla on viimeisten kolmen kauden aikana 37 tasakenttäpistettä enemmän kuin NHL:n tilaston kakkosella Kanella.

Hughes selvisi Tanevin kanssa McDavidia vastaan tasakentin muuten hienosti, mutta tuo tilanne olisi pitänyt kyetä heidänkin pelaamaan paremmin. Lisäksi yhdessä Draisaitlin nousussa Hughes kierrettiin laidalta turhan helposti. Kehittyneissä tilastoissa Hughes-Tanev -pari pelasi Oilersin ykköstä vastaan selvästi eniten Vancouverilta ja Hughes pääsi aloittamaan hyökkäyspäästä vain 28% vaihdoistaan McDavid-Draisaitl -kaksikkoa vastaan.

Hughesin aikana laukaukset tulivat omille Oilersin ykköstä vastaan tuosta huolimatta kuitenkin tasakentin 9-5 lukemilla. Ei nyt mitään järisyttäviä lukemia, mutta ei myöskään lainkaan syytä pistää tulokkaana päätä pensaaseen tuon pelin jälkeen, etenkään kun miettii vastustajien tasoa ja vaikeaa peluutusta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harjoituksissa ollaan menty nyt niin, että Gaudette on ollut Leivon ja Virtasen keskellä kolmosketjussa ja Sutter nelosen laidalla Beaglen ja Schallerin kanssa. Sutterhan istui loppupelin Oilersia vastaan penkillä sen avauksensa jälkeen ja nyt siis ainakin toistaiseksi menetti paikkansa siitä ketjusta. Ihan hyvä mielestäni antaa nyt Gaudettelle mahdollisuus (jos noista harjoituksista nyt voi jotain peliin päätellä).

***

Tämän vuoden toisen kierroksen varaus Nils Höglander teki SHL:ssa varomattoman vastataklauksen ja istuu tuosta tempustaan viisi peliä.





Höglanderilla on seitsemästä pelistä SHL:ssa kolme (2+1) pistettä toistaiseksi. Ei nyt mikään huippualku kauteen ja vielä kun lisätään siihen tuo pelikielto. Edellisen Leksand-pelin "Höglander-koostetta" voi katsoa tuosta:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Carter Bancks valittiin Utican kapteeniksi neljännen kerran peräkkäin.





Kukaan ei kyseenalaista Bancksin energiaa, voitontahtoa ja joukkueen eteen pelaamista, mutta pelipaikan voi kyseenalaistaa. Hän vie pelatessaan yhden paikan veteraanikiintiöstä Uticalla ja saa sitten nähdä kuka putoaa ulos muutenkin tiukassa tilanteessa jos kapteeni peleissä nähdään. Bärtschi, Biega, Boucher, Graovac ja Camper ovat joukkueen viisi pelillisesti parasta ja tärkeintä veteraanikiintiön pelaajaa.

Tuosta ryhmästä Graovac ja Camper ovat senttereitä ja joukkueella on muutenkin kapea keskusta. Vaikea nähdä kummankaan tuon vuoksi putoavan ulos, mutta toisaalta vaikea nähdä myöskään Bärtschin, Biegan tai AHL:n huippumaalintekijän Boucherin aloittavan kokoonpanon ulkopuolella. Biega ja Bärtschi ovat tasollisesti NHL-pelaajia ja Utican ennätyksiä rikkonut Boucher oli viime kaudella koko AHL:n tehokkain maalintekijä pelattuihin peleihin nähden AHL:n vakiroolin pelaajista.

Utica aloittaa kautensa ensi yönä Binghamtonia vastaan. Joukkue lähtee kauteen ainakin paperilla vahvistuneena ja paremmista asetelmista kuin vuosi sitten. Sentteripeli ja maalivahdit tosin ovat vähän kysymysmerkkejä. Toki maalivahtitontti oli viime kaudellakin iso kysymysmerkki sen jälkeen kun Demko loukkaantui ja surkea ison osan kautta sen jälkeen kun lisäksi Bachman loukkaantui. Viime kauden alustavissa suunnitelmissa tuo osasto oli kuitenkin hyvä ja selkeä iso vahvuus, vaikka tuossa noin kävikin.

Puolustus oli kuitenkin viime kaudella joukkueen ylivoimaisesti suurin ongelma. Utican alakerrassa nähtiin niin paljon loukkaantumisia, että jos sama määrä nähdään tällä kaudella, menestyksestä on ihan turha haaveilla vaikka hyökkäys olisi millainen tahansa. Kaiken kaikkiaan Utica menetti viime kaudella loukkaantumisiin 430 peliä ja kun katsoo tuota puolustuksen osalta, niin tilanne oli surkea:

- Alakerran alkukauden ylivoimapuolustaja Olli Juolevi loukkaantui 18 pelin jälkeen -> sivussa koko loppukauden.
- Jalen Chatfield loukkaantui samoihin aikoihin Juolevin kanssa -> sivussa kolme kuukautta.
- Tärkeä runkopakki Ashton Sautner sai Eric Tangradilta kyynerpäästä päähän, oli sivussa kaksi kuukautta, pelasi palattuaan kuusi peliä ja vietti loppukauden ylhäällä paikkaamassa loukkaantumisia.
- Paras puolustava puolustaja Dylan Blujus loukkaantui peliä ennen kuin Sautner palasi, menetti puolitoista kuukautta.
- Samoihin aikoihin kun Blujus loukkaantui, ylhäällä nähtiin loukkaantumisia ja Guillaume Brisebois kutsuttiin sinne loppukaudeksi.
- Runkopakki Evan McEneny sai pahan polvivamman pari kuukautta ennen kauden loppua ja menetti siihen loppukauden.

Viimeisten kahden ja puolen kuukauden aikana runkosarjasta, Uticalla oli koko ajan neljästä kuuteen puolustajaa seitsemästä parhaasta pakista sivussa tai ylhäällä paikkaamassa loukkaantumisia. Alkukaudesta nähtiin puolestaan nuo Juolevin ja Chatfieldin pitkät sairauslomat ja kauden kesken lopetukset. Ei ihan mennyt kuten toivottiin.

Tulevalle kaudelle oma päätoive farmiin olisikin se, että jäällä nähtäisiin edes vähän ehjempi puolustus. Ainakin kauden lähtoasetelmien perusteella tilanne vaikuttaa paperilla paremmalta. Rafferty on luultavasti Uticalle hyvä vahvistus, Biega tuli nyt ainakin toistaiseksi takaisin ja Juolevi on toivottavasti ottamassa askeleita eteenpäin. Jos Chatfield ja Sautner vielä kykenevät auttamaan viime kautta paremmin, puolustus saattaa ottaa isonkin askeleen eteenpäin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
@nuck Ei ole eikä ollut tarkoitus aloittaa Hughesin dissausta mitenkään. Jotenkin jäi vain mieleen enemmän huonossa kuin hyvässä, mutta tuohan selittyy jo pelkästään massiivisella jääajalla (ja flunssani ja univelkani aiheuttamalla havainnoinnin puutteelisuudella). Hän on kirjoissani ehdottomasti peukut ylös -pelaaja, ja on ihan oikein, että nuorta kaveria ajetaan voimalla sisään. Olin muuten katsovinani, että se Sutterin purku pysähtyi tuomarin luistimiin.

Ensimmäistä kertaa Suomeen paluuni jälkeen hankin kanavapaketin, jolla voin katsoa Canucksin pelejä suorana. Työt saa järjestymään siten, että aamuviiden pelit näkee käytännössä kaikki halutessaan. Saatan siis aktivoitua täälläkin pitkän tauon jälkeen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
@nuck Ei ole eikä ollut tarkoitus aloittaa Hughesin dissausta mitenkään. Jotenkin jäi vain mieleen enemmän huonossa kuin hyvässä, mutta tuohan selittyy jo pelkästään massiivisella jääajalla (ja flunssani ja univelkani aiheuttamalla havainnoinnin puutteelisuudella).
Eikä mielipiteen esille tuomisessa muutenkaan mitään väärää ole. Katsomme peliä kuitenkin kaikki aina vähän eri lailla ja ihan hyvä ja luonnollistakin että erilaisia näkemyksiä siksi löytyy.

Kuten sanoin, omaan silmään Hughes erottui paljon enemmän hyvässä kuin huonossa tuossa avauspelissä. Omasta mielestä hän oli selvästi joukkueen puolustajista paras nostamaan peliä ylöspäin ja pitämään kiekkoa omilla. Ei sortunut näkemykseni mukaan kertaakaan paniikkiratkaisuihin kiekollisena ja löysi joukkuekaverinsa peliä edistävillä älykkäillä syötöillä.

Mutta kuten sanoin, ei tuo ilta ollut myöskään täysin onnistunut ja pari näkyvää virhettäkin tuli. Tuossa voittomaalissa pelasi tilanteen vähän laiskan näköisesti McDavidia vastaan ja lisäksi Draisaitl kiersi kerran hänet niin, että oli vähän koomisenkin näköinen kaatuillessaan. Nuo ovat asioita, jotka jäävät peliä seuranneiden ihmisten mieleen puolustajalla. Ymmärrän hyvin tuon näkemyksesi.

Hughes on muutenkin pelaajatyyppinä sellainen, joka tulee ihan varmasti aiheuttamaan kauden aikana vielä omassa päässä ongelmia. Hän pitää paljon kiekkoa ja ihan varmasti vastustajat tulevat onnistumaan kauden aikana kiekonriistoissa. Lisäksi hän ei pärjää fyysisissä kamppailutilanteissa voimalla ja ellei mailapuolustaminen onnistu, hän voi olla ongelmissa. Kumpaankin asiaan kokemus saattaa auttaa aikanaan, kun hän oppii tunnistamaan paremmin tilanteiden riskit ja ennakoimaan noita.

Hänen pelissään on minun mielestä todella paljon hyvää, mutta myös noita heikkouksia. Riippuu katsojasta millaisen arvon antaa ajoittaisille ongelmille verrattuna hänen vahvuuksiinsa. Peluutuskin näyttelee osaa tuossa. Jos hänet työnnetään jatkossakin tulokkaana syvään päähän pelaamaan McDavidin tai Kucherovin ketjua vastaan joukkueen eniten ja vielä lisätään painetta antamalla pääosin puolustavan alueen aloituksia vastustajien kärkiketjuja vastaan, ongelmia tulee esiintymään.

Ilmeisesti Green luottaa häneen kuitenkin noissa tilanteissa siksi, että hän on selvästi paras nostamaan peliä omista ylöspäin. Hänen onnistumisensa myös näkyi kehittyneissä tilastoissa, joten siksi tuota vastuuta lisättiin pelin aikana. Itse toivoisin Hughesille kyllä enemmän hyökkäävämpää peluutusta Petterssonin ketjun takana. Nyt hän pelasi Eliaksen kanssa 5-5 -peliä alle viisi minuuttia ja vei noiden aikana corsinsa 7-2 lukemilla. Nuo olivat tosin pääosin juuri niitä helpompia minuutteja illan aikana.

Timbit kirjoitti:
Olin muuten katsovinani, että se Sutterin purku pysähtyi tuomarin luistimiin.
Purku osui tuomariin, mutta sen jälkeen kun Draisaitl oli ensin katkaissut sen. Ilman tuomaria kiekko olisi kimmonnut Draisaitlin mailasta laitaa vasten ja tulos olisi ollut varmaan sama. Sutter pisti tuon avauksensa kyllä tuomaria kohti ja siinä olivat sekä tuomari että Draisaitl Sutterin ja Erikssonin välissä syötön tiellä. Jos kiekko olisi toisen ohi mennytkin, toinen oli "varmistamassa", että kiekko varmasti päätyy Oilersille. Olisihan siinä ollut sekin vaihtoehto, että Sutter olisi nostanut surkean purun sijasta peliä ylös, sillä tilaa oli kyllä. Tuon vuoksi vielä heikompi suoritus tuon avauksen antaminen.

Sutterin mahdollinen siirto nelosen laitaan ja Gaudetten siirto kolmoseen hänen tilalleen saattaa tarkoittaa sitä, että Horvatin ketju tulee taas pelaamaan puolustavimpia minuutteja. OIlersia vastaan Horvat pelasi vähän enemmän hyökkääviä minuutteja ja tuo ketju oli mielestäni joukkueen paras. Saa nähdä sitten mitä tuo mahdollinen muutos tulee tekemään. Horvat on kyllä tottunut noihin puolustaviin minuutteihin, mutta ketjun kokonaisuuden onnistuminen on kysymysmerkki.

Timbit kirjoitti:
Ensimmäistä kertaa Suomeen paluuni jälkeen hankin kanavapaketin, jolla voin katsoa Canucksin pelejä suorana. Työt saa järjestymään siten, että aamuviiden pelit näkee käytännössä kaikki halutessaan. Saatan siis aktivoitua täälläkin pitkän tauon jälkeen.
Todella hieno homma jos noin käy, ollaan oltu nyt aika kapealla rosterilla täällä. Tervetuloa keskusteluun mukaan Timbit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nopea lyhyt peliraportti Utican avauspelistä ennen Canucksin peliä.

Utica otti kauden avauspelistään Binghamtonia vastaan 3-4 vierasvoiton. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen Utica ratkaisi pelin toisessa erässä vieden erää lähes miten tahtoi ja tehden neljä maalia. Kolmas erä oli Uticalta lähinnä johtoaseman turvaamista, missä oli käydä lopulta kylmät Binghamtonin päästessä pelin lopussa maalin päähän. Utican maalintekijöinä toimivat Camper, Bailey, Boucher ja Brisebois. Kole Lindille kolme syöttöä ja Juoleville yksi. Boucher oli pelin ykköstähti ja Lind kakkostähti.

Uticalla ei ollut vielä Biegaa, Goldobinia eikä Bärtschiä pelissä, mutta Kole Lind oli samassa ketjussa Camperin ja Boucherin kanssa, kun Gadjovich pelasi Graovacin ja MacEwenin kanssa. Etenkin Lind näytti olevan paljon viime kautta edellä ja oli hyvin esillä. Syöttö Boucherin maaliin oli hieno. Jasek pelasi sentterinä kuten vähän odoteltiin. Ihan hyvä peli hänelle, mutta ylärimaa lähemmäs hän ei päässyt. Hänen laidalla pelanneesta Justin Baileysta tulee olemaan vielä kauden aikana varmaan hyvin apuja joukkueelle.

Puolustuksessa Juolevi ei ollut kovin erottuva. Yksi pahempi kiekonmenetys hänelle tuli toisen erän viiden minuutin ylivoimalla, mutta onneksi siitä ei omissa kolissut. Puolustuksesta on aika vaikea nostaa yksilöitä muutenkaan esiin tuosta pelistä. Kaikki pelasivat ihan hyvät pelit eikä yksikään puolustajista varsinaisesti erottunut toisistaan. Juolevin pakkipariin Sautneriin tuntuisi löytyvän Cullilla eniten luottoa oman pään pelissä ja Juolevi tulee saamaan ylivoimaroolia viime kauden tapaan. Alakerta tuntuisi olevan aika hyvin liikkuva, mutta saattaa olla ongelmissa oman maalin edessä painiessa ainakin ilman Biegaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Keskustelu Hughesista ilmentää mielestäni melko hyvin sitä, kuinka puolustajien pelaamista koskevassa keskustelussa sinänsä ehdottoman olennaiset puhtaat työkalut näyttävät menevän muun edelle. Tämä ei suinkaan koske pelkästään Hughesia.

Esimerkiksi edellisillä sivuilla oli tuo videoklippi, joka oli otsikoitu tyyliin "Hughes luistelee kolmen pelaajan läpi" tms.

Videossa näkyy alussa heti Hughesin kiekollinen rohkeus sekä luistelu. Mutta noin muutoinhan tuo videoklippi oli erinomainen osoitus siitä, kuinka paljon hänellä on opittavaa.

Ottawan järjestäytynyt puolustus pelaa tuon tilanteen aivan oikein. Hughes ohjataan tuossa helposti keskeltä laitaan siten, että hän joutuu kääntämään rystylle. Hänellä ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia tehdä peliä edistävää ratkaisua. Tuo kiekon ylösvienti oli myös selvästi muuta kuin mitä pelisysteemi edellytti, koska kaikki Canucksin miehet seisovat siniviivan tuntumassa epätietoisina siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Hughes pakotetaan helposti luopumaan kiekosta ja vieläpä siten, että yksikään Canucks pelaaja ei ole lähelläkään keretä päätykiekkoon. Koko Ottawan viisikko kerkeää ryhmittymään helposti ja toteuttamaan järjestäytyneen hyökkäykseen lähdön.

Käytännössä siis Hughesin sinänsä näyttävä suoritus johtaa ainoastaan siihen, että Ottawa saa vaivatta kiekon hallintaansa ja pääsee helposti, ilman kunnollista paineistamista nostamaan hyökkäystä. Ainoastaan paha henkilökohtainen virhe voisi johtaa paineen pysymiseen hyökkäysalueella tai edes Ottawan hyökkyykseenlähdön vaikeutumiseen keskialueella. Väitän, että yksikään valmentaja ei pidä tuota toivottavana lopputuloksena.

Kyllähön Hughesilla on kovasti opeteltavaa siinä, miten noita työkaluja käytetään oikein ihan kiekonkin kanssa. Siinä ei ole kuitenkaan mitään ihmeellistä ottaen huomioon Hughesin nuori ikä. Kiekottomassa pelaamisessa toki ne suurimmat haasteet odotetusti ovat ainakin otteluista katsomieni koosteiden perusteella.

Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole syytä sen suurempaan huoleen, ellei odotusarvo ole se, että Hughes hyvin lyhyellä aikataululla nousee ns. impact-pelaajaksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ehtinyt päivällä kirjoittamaan tuosta Flames-pelistä mitään, joten laitetaan jotain nyt yöllä.

Eipä ole tämä kausi alkanut ihan siten kuin toivoisi. Kaksi peräkkäistä vierastappiota oman divarin joukkueita vastaan ja kaksi tehtyä maalia. Ylivoima ei toimi ja joukkue hakee vielä uusien ketjujen ja pakkiparien kemioita. Joukkueella on top6-ryhmässä kaksi uutta hyökkääjää ja puolustuksen top4-ryhmässä myös kaksi uutta puolustajaa (Hughes toki pelasi viime kauden lopussa pari peliä).

Toisaalta eipä tästä kauden alusta mitään kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi vetää. Pari kautta sitten (2016-17) Canucks voitti neljä ensimmäistä peliä, mutta oli lopulta toiseksi viimeinen sarjassa. Joukkue oli voittanut muutenkin neljän viimeisen peräkkäisen kauden aikana kauden ensimmäisen pelin, eikä menestys ole näyttäytynyt sarjassa kuitenkaan kehuttavana. Eli jonkin aikaa saa kautta mennä eteenpäin vielä, jotta voisi edes jotain suuntaviivoja veikata.

Flamesia vastaan Canucks ei ollut huono, vaikka ei saanut aikaan yhtään maalia. Joukkue oli lähinnä huolimaton; Kaksi jäähyä vääristä vaihdoista. Ylivoimalla liikaa huolimattomia syöttöjä. Myersin karmea syöttö Flames avausmaalissa ja Tanevin huono miehen merkkaaminen Flamesin toisessa maalissa oman maalin edestä. Tuollaisella pelillä harvemmin saavutetaan voittoja. Oikeastaan tämä Calgary-peli oli jatkoa tuolla osastolla Oilers-pelille ja sen ratkaisumaalille.

- Myers pelasi mielestäni muuten hyvän pelin ja laukoikin kuusi kertaa, mutta tuo syöttö jää kyllä mieleen. Toki siinä oli Flamesilla hyvä ja aggressiivinen karvaus päällä, mutta mies manasi itseään tuosta pelin jälkeen ja syystä. Markström oli tullut sanomaan, että hänen olisi pitänyt ottaa laukaus kiinni, mutta Myers pisti tuon - kuten pitikin - täysin omaan piikkiinsä.

- Hughes joutui jälleen kantamaan vastuuta vastustajan kärkiketjua vastaan oman pään aloituksilla. Tasakentin Hughesille tuli pelissä 15 oman pään aloitusta ja vain kaksi hyökkäyspään aloitusta. Hän pelasi enemmän Johnny Gaudreauta vastaan tasakentin kuin kukaan toinen Canucksin pelaaja. Hughesin ollessa jäällä Gaudreauta vastaan tasakentin, laukaukset tulivat Canucksille 11-5, mutta Gaudreau oli Hughesin jäällä ollessa syöttäjänä Flamesin toisessa maalissa.

- Boeser paransi peliään edellisestä Oilers-pelistä laukoen kuusi kertaa. Kokonaisuutena tuo ykkösketju hakee kuitenkin vielä peliään. Petterssoniltakin nähtiin hyvin hänelle harvinaisia harhasyöttöjä ja huolimatonta pelaamista. Ferland ei ole ainakaan alun perusteella aloittanut yhteispeliä ketjussa onnellisten tähtien alla ja sanoi tuosta itsekin;

Obviously we haven’t been good at all. We just, I don’t know, we need to be better, we haven’t been good the last two games, and you know, it’s frustrating. I need to be better myself. I need to be hard on the forecheck.

- Horvatin ketju oli mielestäni jälleen Canucksin paras. Horvat aloitti hyökkääjistä odotusten mukaisesti Canucksin eniten oman pään aloituksia ja koko joukkueesta toiseksi eniten - vain Hughes oli aloituksissa omassa päässä vielä edellä.

- Gaudette pelasi kauden avauspelinsä ja lisäsi pelin kuluessa jääaikaansa. Ensimmäisessä erässä ei tullut kuin kaksi minuuttia, kun kolmannessa erässä hän pelasi kuusi minuuttia. Hän ei ollut mitenkään kovin näkyvä pelissä hyökkäyspäässä, mutta teki todella hyvin töitä. Hänelle kuuluisi mielestäni pelipaikka seuraavassakin pelissä.

- Canucksin ylivoima sai kokeilla maalintekoa kuudella ylivoimalla, onnistumatta. Kertaalleen joukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla minuutin, mutta huolimattomat ratkaisut näkyivät tuollakin. Jotain tuolle nyt pitäisi tehdä. Hughesia ja Horvatia voisi testata "ykköskoostumuksessa" - Hughesia Edlerin paikalla ja Horvatia Leivon paikalla.

Vancouver on hakenut kahta tehoihin mahdollisesti kykenevää ylivoimakoostumusta ihan ymmärrettävistä syistä jakamalla pelaajia, mutta kun tuo ei tällä hetkellä toimi. Oilersia vastaan kiekon tuominen hyökkäysalueella tuotti ongelmia, Flamesia vastaan päästiin jo alueelle, mutta huonot syötöt tekivät ylivoimasta tehotonta. Pari uutta kiekon ylöstuomista joukkue on lisännyt repertuaaliinsa.

Seuraavassa pelissä kotona Los Angelesia vastaan on juhlallisuuksien aika, kun Canucks nimeää kapteeninsa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alex Biega treidattiin Detroitiin ja vaihdossa tuli David Pope. Biega meni juuri waivereiden läpi ja hänen tulevaisuutensa näytti jo epävarmalta kun ei kelvannut kenellekään. Toivottavasti saa Wingseissa kuitenkin vakipaikan, sillä soturipakki on sellaisen kyllä ansainnut. Aina pelannut nurisematta roolistaan ja antanut joukkueelle sen minkä pystyy. Benningin mukaan syyt Biegan kauppaan olivat osaksi "palveluksen tarjoamisessa pelaajalle" ja osaksi siksi, että Uticassa nuoremmat puolustajat pääsisivät pelaamaan.


I drafted Alex when I was with Buffalo, so I go way back with him and told him that he’s had such a great attitude for us and even when he wasn’t playing, he would work his ass off.

And he was good for our younger players to do the work every day and I gave him my word that we were moving on from him, but if I could find a spot in the league for him, I would try to work that out.

We have six or seven good, young D-men down in Utica that we want to play and Alex has been a good player for us with a good attitude and we wanted to do the right thing by him. And we’re at the point where we have good players who we can call up if we have injuries.

I want them to get minutes down in Utica in important situations because they’re knocking at the (NHL) door.

Pope pelasi junioriaikanaan BCHL:ssa ja myöhemmin Nebraskan yliopistossa. Kaudella 2017-18 hänet valittiin yliopistosarjojen ykköstähdistöön. Hän vei joukkueensa pistepörssit kahdella viimeisellä yliopistokaudella ja teki viimeisellä kaudellaan siellä 41 pistettä 35 pelissä. Benningin mukaan hän olisi voimahyökkääjätyyppi. Viime kausi AHL:ssa ei kyllä kauheasti lupaile, mutta saa nyt sitten nähdä miten tuosta kehittyy. Varmaan turha elätellä toiveita tulevasta NHL-urasta ainakaan nyt, mutta jos hänestä olisi Uticalle hyötyä samalla kun nuoremmat pakit saavat isommat roolit, niin kauppa ei välttämättä huonolta tule vaikuttamaan.

Vähän erikoista silti että tuossa Biegan kaupassa päädyttiin laituriin. Uticalla olisi sentteritarvetta ja laituriosasto on hyvässä kunnossa jo nyt ilman Bärtschia ja Goldobinia. Pope on myös pelaajana sellainen, jonka kanssa mennään vähän riskillä. Hän ei onnistunut antamaan farmissa kunnon näyttöjä viime kaudella. Saa nähdä kykeneekö tuohon tälläkään kaudella. Lähtökohtaisesti paikkana on näillä palasilla aloittaminen ECHL:ssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Green avasi syitä miksi Edler on ollut ykkösylivoiman puolustajana nyt kauden alussa, vaikka Hughesin kanssa joukkue ensin harjoitteli tuota:





***

Harjoituksissa on vähän muutettu hyökkäystä. Miller on ollut Petterssonin ja Boeserin ketjussa ja Ferland puolestaan Horvatin ja Pearsonin ketjussa. Horvatin ketju on toiminut toistaiseksi joukkueen parhaiten, joten saa nyt nähdä millainen vaikutus tuolla siirrolla on kokonaisuudelle.

Ensimmäisten pelien (mielestäni) joukkueen paras hyökkääjä Pearson pysyy varmaan Horvatin ketjussa ja Pettersson-Boeser -kaksikkoakaan tuskin rikotaan kovin nopeasti. Ei tuo homma noista uusista pelaajista kiinni ole ollut, mutta muutoksia osasi odottaa näiden kahden tehottoman pelin jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Dayalin artikkelissa mielenkiintoisia asioita Horvatista ja Virtasesta:


Horvatille tekisi nyt hyvää saada pysyvämmät laiturit ja ainakin Pearson vaikuttaa tähän astisten näyttöjen perusteella Vancouverissa pysyvämmältä laiturilta ketjussa. Viime kaudellahan Horvat pelasi vähän kaikkien kanssa, kunnes tilanne rauhoittui loppukaudesta Pearsonin tultua seuraan;



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittamaan mitään kotiavauksesta, mutta laitetaan nyt kuitenkin.

Vancouverin kannalta ikimuistoinen ilta. Bo Horvat nimitettiin seurahistorian 14. kapteeniksi, Quinn Hughes teki ensimmäisessä kotipelissä uransa avausmaalin NHL:ssä ja Canucks vei pelin lukemin 8-2 Kingsia vastaan. Kapteenin julkistamisen iltana Canucksilla oli pakkovoiton paikka ja sen joukkue teki.

Kapteeni Horvat

Bo Horvatin nimittäminen seuran kapteeniksi ei tullut yllätyksenä. Canucksin fanitkin olivat lähes yksimielisiä erilaisissa seuran tulevaa kapteenia koskevissa äänestyksissä kesällä. Horvat on ollut fanien suosikki kokonaisvaltaisen pelaamisen ja työnteon vuoksi hänen ensimmäisistä luistimenpiirroista alkaen Canucksin paidassa. Horvat ei ole aina ollut kentän näkyvin pelaaja hyökkäyspäässä, mutta ihan joka ilta yksi kovimmista työntekijöistä. En ole nähnyt häneltä vielä koskaan peliä, jossa hän ei laittaisi itseään täysillä peliin ja olen nähnyt häneltä kahta lukuun ottamatta kaikki NHL-pelit.

Horvat tuli Canucksin organisaatioon kesän 2013 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella. Tuolloin silloinen seurajohto sai ison kasan roskaa niskaansa kun oikeudet Horvatin varaukseen saatiin vaihdossa fanien suosikkiin ja odotettuun tulevaisuuden ykkösmaalivahtiin Cory Schneideriin. Horvat varattiin tuolloin lisäksi vähän odotettua aikaisemmin, mikä lisäsi Schneiderista luopumisen tuskaa. Tuolla kaupalla oli riskit mennä surkeaksi kaupaksi aikanaan, mutta näin jälkeenpäin katsottuna kauppa oli sitä mitä Canucks tarvitsi.

Horvatin ensimmäinen kosketus NHL:aan ei ollut aikanaan helppo. Hän muisteli myöhemmin, miten oli tullut leirille uskotellen itselleen olevansa kovassa fyysisessä kunnossa junioriaikojen jälkeen. Totuus paljastui ihan toiseksi kun Sedinit lähtivät vetemään joukkueen kuntoharjoituksia ensin juoksulenkin kautta. Horvat oli joukkueen viimeisten joukossa ja hän huomasi käytännön opilla miten iso matka hänellä on olla ammattilaistason joukkueen kuntotesteissä parhaita.

Tuon kokemuksen jälkeen hän päätti kuitenkin olla tulevaisuuden esimerkki ja on tehnyt hurjan määrän töitä saavuttaakseen tavoitteensa. Tällä hetkellä Horvat on joukkueen sisällä paitsi pelillinen johtaja, myös johtaja kentän ulkopuolella. Hänen tekemä päivittäinen työ on esimerkkinä jokaiselle seurassa pelaavalle pelaajalle. Horvat ei ole ikänsä puolesta (24 vuotta) saavuttanut ainakaan vielä niitä meriittejä ja yleistä arvostusta mitkä edellisellä kapteenilla Henrik Sedinilla oli aikanaan kapteeniksi valitsemisen aikaan kolmekymppisenä, mutta Horvat on johtaja jonka esimerkki näkyy työnteon kautta.

Horvat sai aikanaan Sedineilta esimerkkiä johtajuudesta. Hän kertoi katsoneensa Kaksosia aina ylöspäin ja yritti ottaa heiltä asioita itselleen tulevaisuuden varalle. Omasta mielestäni Horvat olisi ollut valmis seuran kapteeniksi jo vuosi sitten jos katsoo miten hän näytti esimerkkiä joukkueen eteen pelaamisesta, mutta tuolloin Canucks halusi vielä antaa aikaa ja seurata tilannetta vähän pidemmälle. Ehkä tuo oli järkevä päätös. Horvat on nyt taas vuoden kypsempi.

Horvat on kokemuksen puolesta joukkueessa pelaaja, joka on ollut joukkueen veteraanien ja nuorten välillä eräänlaisena siltana. Hän kuuluu ikänsä puolesta edelleen joukkueen nuoriin, mutta on aina ollut ikäistään kypsemmän oloinen tekemisissään ja sanomisissaan, minkä johdosta kokeneetkin pelaajat arvostavat häntä. Horvatin tekemä työmäärä on huomattu myös muualla kuin Vancouverissa. Kolme Stanley Cupia kapteenina voittanut Chicagon kapteeni Jonathan Toews nosti tänä kesänä juuri Horvatin nimen esiin kun häneltä kysyttiin onko NHL:ssä nuorta pelaajaa, jonka pelin katsomista Toews itse ihailee.

Horvat on erinomainen pelaaja viemään seuraa tulevaisuuden kausiin. Hän on edelleenkin kehittyvä pelaaja, hänellä on mahdollisesti yli 10 vuotta uraa edessä korkealla tasolla, hän on saanut ammentaa johtajuutta Kaksosilta ja hän on erittäin arvostettu pelaaja paitsi omassa joukkueessaan, myös muualla. Horvat on ollut minun suosikkipelaaja joukkueessa ja toivottavasti ura kapteenina olisi onnistunut.

Pari videota:

Green kertoo joukkueelle kapteenin valinnasta ja joukkue saa yllätysvieraita koppiin:





Seuran ensimmäinen kapteeni Orland Kurtenbach ja seuran viimeisin kapteeni Henrik Sedin ojentavat Horvatille kapteenin paidan:





Ja vielä loppuun entisen kapteenin Markus Näslundin avoin kirje Horvatille maksullisen Atheticin julkaisemana:


***

Muuten tuosta Kings-pelistä:

Canucks oli muuttanut vähän hyökkäyksen kokoonpanoja peliin. Miller oli noussut ykkösketjuun Petterrsonin ja Boeserin ketjuun, Ferland oli kolmosessa Gaudetten ja Sutterin kanssa, Leivo oli Horvatin ketjussa ja Virtanen oli nelosessa Beaglen ja Schallerin kanssa. Eriksson jatkoi poppariosastolla. Pakkiparit olivat samoina kuin kahdessa ensimmäisessä kauden pelissä.

Miller - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Leivo
Ferland - Gaudette - Sutter
Schaller - Beagle - Virtanen

Edler - Myers
Hughes - Tanev
Benn - Stecher

Markström

Peli ei ollut lukemien 8-2 mukainen, mutta nyt kiekot pomppivat Canucksille. Varmaan Kingsia painoi lisäksi pelaaminen toisena peräkkäisenä iltana. Silti hieno kotiavaus kaudelle monenkin asian vuoksi. Canucksin voitto noin suurilukemaisena oli siinäkin mielessä yllätys, että kärki ei juuri tehoillut - Pettersson oli ainoa kolmesta kärkihyökkääjästä, joka osui.

- Millerin siirto ykkösketjuun piristi heti ketjun peliä. Tähän mennessä tällä kaudella Miller on ollut tae siitä, että ketju missä hän on pelannut, on ollut joukkueen paras. Miller teki pelissä 1+3 tehot, Pettersson teki maalin ja Boeserille merkittiin syöttö.

- Pettersson katkaisi pitkän maalittoman putkensa tasakentin. Paikkoja hänellä on kyllä ollut aikaisemmissa peleissä paljonkin, mutta kiekot eivät ole vain menneet sisään. Nyt sitten pomppi kun syöttö tuli vähän kuin vahingossa maalipaikkaan. Hän ei ole sanonut ottavansa tuosta paineita, mutta ehkä noin pitkällä maalittomalla putkella on alitajuntaan kuitenkin merkitystä, vaikka yrittäisi sulkea tuon pois. Toivottavasti tuo nyt helpottaisi jatkossa.

- Boeserilla on vielä maalihanat avaamatta. Edellisessä pelissä hänelle merkittiin kuusi laukausta ja nyt ylärima, mutta kiekko ei ole mennyt vielä perille. Viime kaudella hän teki 12 ensimmäisiin peliin kaksi maalia, joten saa nyt sitten nähdä tuleeko toinen hitaampi kauden aloitus pisteellisesti.

- Horvatilla on Boeserin tavoin myös maalihanat avaamatta toistaiseksi, mutta nyt tuli sentään syöttö. Yhtä vähän olen hänestä huolissaan kuin Boeserista. Kyllä ne maalihanat jossain vaiheessa aukeavat varmasti ja tuskin tuohon menee pitkään. Paljon Horvatille tuli puolustusvastuuta taas kerran ja ehkä se noissa lukemissa pysyykin nyt jos/kun Gaudette pelaa keskellä ja Greenilla ei näytä häneen vielä luottoa irtoavan.

- Ferland on aloittanut uransa Canucksissa peliä hakien ja vastuu putosi nyt vain reiluun 11 minuuttiin. Hän saa katsella vähän peiliin myös Toffolin maalissa, kun jäi mies merkkaamatta. En tiedä sitten kuinka paljon sitkeällä flunssalla juuri ennen kauden alkua on merkitystä vaikeaan kauden alkuun.

- Puolustuksessa Hughes teki uransa avausmaalin NHL:ssä. Ensin hän kuskasi kiekon ylivoimalla hyökkäyspäähän, syötti Gaudettelle jouduttuaan ahtaaseen tilaan ja sai vähän myöhemmin tilaisuutensa.





Maalinsa lisäksi Hughes toimi ykkössyöttäjänä Tanevin maalissa:





Tuossa maalissa Green oli huutanut penkiltä pakkikaksikolle, että tulkaa nyt toinen omaan päähän, mutta ei tuo huono lopputulos ollut. Aika harvinaista nähdä Tanevin rynnivän noin hyökkäyspäähän. Tanev näyttää todella nauttivan pelaamisesta Hughesin kanssa. En ole nähnyt häneltä tuollaista peli-ilmettä muutamaan kauteen ja hän sanoi itsekin olevansa erittäin innostunut tilanteesta opettaa nuorta poikaa NHL-kiekkoon sisään.

Hughes pääsi pelissä nyt minuutiksi ykkösylivoimaan kun Edler oli pelannut ennen tuota ison kuorman alivoimaa ja heti tuo homma näytti toimivan, vaikka tulosta ei tullutkaan. Hughesin aivoitukset tuntuisivat sopivan etenkin Petterssonin kanssa hienosti yksiin. Vaikka Greenin vakuuttaminen monessa asiassa tuntuisi ottavan aikaa enemmän kuin pari peliä, voisi olla aika nostaa hänet sinne nyt pysyvästi.

- Benn-Stecher sai kerrankin vähän enemmän luottoa. Ehkä tuo johtui pelin selvästä tilanteesta, mutta eipä ole Stecherille ensimmäinen kerta kun hän aloittaa takajoukoista kauden. Tuo sama kaava on toistunut joka kausi, kunnes ainakin tähän saakka ollaan huomattu keväällä miten hän onkin kärkiparissa. Benn tuntuisi olevan ainakin alun perusteella paitsi hyvä alivoimapuolustaja, mutta myös arvostettu hahmo kopin puolella.

- Myers-Edler -kaksikosta Edler pelasi hienosti alivoimaa ja teki kauden toisen maalinsa. Myers pelasi ihan kelpo pelin, vaikka ei tilastoihin päässyt. Ainakin toistaiseksi Myers on ollut selkeä vahvistus puolustukseen.

- Maalilla Markström pelasi hyvän pelin. Peli olisi voinut kääntyä vähän erilaiseksi ottelun kuluksi ilman hänen paria hyvää torjuntaa. Ensi viikolla on varmasti Demkon vuoro päästä myös pelaamaan, kun Canucks pelaa erikoisesti peräti kolmena peräkkäisenä iltana vieraspelit (järjestyksessä Blues, Devils ja Rangers).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset @nuck taas hyvästä edellisen matsin ja oheistapahtumien koosteesta. Tuo Horvatin C:n julkaiseminen oli kieltämättä hyvin hoidettu ja mukava nähdä legendoja jäälläkin. Tapahtumaa oli ilmeisesti puolitoista vuotta suunniteltu, joten siinäkin yksi peruste miksi kapteeni nimettiin juuri nyt eikä kauden alussa. Hyvä kuitenkin kun nyt lopulta kapteeni nimettiin ja täysin oikea valinta!

Pelissä maalit upposivat kovalla prosentilla ja osittain Quickin avustuksella. Mutta kaikki kelpaavat ja nyt tosiaan pistehanoja aukaistiin urakalla. Hyökkäyksestä vain Schaller ja Beagle jäivät ilman tehoja.

Gaudetten pitäisi saada kyllä enemmän vastuuta. Hyviä ratkaisuita kiekollisia eikä hän nyt omassakaan päässä hukassa ole. Aloituksissa toki olisi vielä tekemistä. Jos Gaudette on kolmosen keskellä niin saadaan kasaan kolme hyökkäävää vitjaa ja sitä mielestäni tarvitaan jos playoffeihin mielitään. Toki Sutter nyt intoutui, mutta eipä tuo tehoilu hänelle ole jokapäiväistä.

Viikonloppuna sitten Flyers vastassa ja tuota peliä pitää herätä sitten sunnuntaina katsomaan. Saas nähdä onko Hart - Demko kohtaaminen vai mennäänkö vielä hyvin pelanneella Markströmillä. Toiveissa olisi, että ylivoima saataisiin toimimaan säännöllisesti ja kyllähän siihen Edler ja Hughes tuovat hyvät mausteet viivapelaamisen osalta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gaudetten pitäisi saada kyllä enemmän vastuuta. Hyviä ratkaisuita kiekollisia eikä hän nyt omassakaan päässä hukassa ole. Aloituksissa toki olisi vielä tekemistä. Jos Gaudette on kolmosen keskellä niin saadaan kasaan kolme hyökkäävää vitjaa ja sitä mielestäni tarvitaan jos playoffeihin mielitään. Toki Sutter nyt intoutui, mutta eipä tuo tehoilu hänelle ole jokapäiväistä.
Minun mielestä Gaudette on kehittynyt viime vuodesta, mutta oman pään pelaamiseen kaipaisin itse vielä lisää särmää. Ei ole tällä hetkellä ihanteellinen sentteri kolmosen keskelle, mutta kehittyvä kuitenkin ja ehkä NHL on lähempänä tasoa kuin AHL. Jos hän jatkaa kehitystään, hän voi olla vielä kauden aikana yllättävänkin hyvä roolissaan. Pari hyvää paikkaa hänellä oli Kingsia vastaan - noista yksi tuossa Hughesin maalia edeltävässä tilanteessa, jossa ei tosin laukaustakaan saatu aikaan, mutta tuo ei lopulta haitannut.

Sutter esitti parempaa peliä laidalla kuin on keskellä esittänyt viimeisimmän loukkaantumisensa jälkeen. Pysyköön minun puolesta laidalla. Isoa alivoimaroolia vaan, mutta toivottavasti pysyy pois ylivoimasta vaikka tehoille pääsikin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Huonoja uutisia Uticasta; Graovac on loukkaantumisen vuoksi sivussa ainakin tämän viikonlopun pelistä Wilkes-Barrea vastaan. Vielä ei tiedetä kuinka vakavasta loukkaantumisesta on kyse. Eli jo kauden toisessa pelissä kohdataan sentteriongelma, jota pystyi odottamaan tulevaksi jossain vaiheessa kun joukkue lähti liian kapealla keskustalla kauteen.

Bärtschin ja Goldobinin pitäisi olla puolestaan nyt pelissä. Saa nyt sitten nähdä miten joukkue ketjunsa laittaa noiden muutosten jälkeen. Boucher ja Goldobin ovat toimineet aikaisemmin hyvin yhteen, joten olisivatko he jälleen yhdessä? Siinä tapauksessa huono puoli olisi se, että kauden ensimmäisessä pelissä kolme syöttöä antanut parikymppinen Kole Lind putoaisi kärkiketjuista pois.

Jos Boucher-Goldobin ovat taas yhdessä, toiseen kärkiketjuun laidoille tulisivat varmaan Bärtschi ja MacEwen. MacEwenille tuo voisi olla hyvä paikka kehitykselle. Bärtsci on hyvä rakentamaan peliä ja MacEwen ei ole hänen tasollaan olevan laiturin kanssa päässyt vielä pelaamaan runkosarjaa. Bailey ja Lind olisivat sitten kolmosketjussa laitureina (Perron on day-to-day -listauksella loukkaantuneena). Toki sekin on mahdollista, että Bailey pelaakin keskellä ja Gadjovich laidalla kolmosessa.

Sentteriongelmaahan joukkueella on joka tapauksessa. Nyt kun Graovac on sivussa, Camper on ainoa joukkueen luontainen sentteri, joka kykenee tekemään peliä. Urallaan paljon enemmän laiturina pelannutta Jasekia joukkue peluutti ensimmäisessä pelissä keskellä, mutta en kyllä näe häntä tuossa paikassa tulevaisuudessa. Varmaan hän jatkaa kuitenkin nyt keskellä kun ei oikein muitakaan ole.

Bailey saattaa tehdä jasekit ja pelaa keskellä jotta hänelle saadaan paikka kolmesta ensimmäisestä ketjusta. Baileylla on 55 NHL-peliä kolmen viime kauden ajalta ja hän on liian hyvä farmipelaaja pelatakseen nelosessa. Camper, Jasek ja ehkä Bailey olisivat siis tuossa kaavailussa kolmen ensimmäisen ketjun sentterit. Kaksi heistä on pelannut laidalla ammattilaistasolla lähes kaikki pelit. Nelosketjuun ja alivoimiin jäisi keskelle Hamilton.

Ei tuo Utican joukkueen rakentaminen niin mennyt kuin toiveissa oli. Noin kapealla sentterikalustolla ei saisi koskaan lähteä kauteen, vaikka laituripuoli onkin vahva farmitasolle. En tiedä sitten kaavailiko joukkue Gaudettea tuonne ennen kautta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Flyersia vastaan maalipaikat jaettiin tilastoihin tasan 18-18, mutta aika vaikea peli tuo oli ja Markström joutui venymään pariin tärkeään torjuntaan. Canucksin hyökkääjien ja puolustajien yhteispeli oli vähän hukassa ja Flyers vei keskialuetta etenkin kolmannessa miten tahtoi. Hyvää illassa oli tukitoiminnot Markströmin edessä ja puolustusalueella kulmissa suurimman osan iltaa. Ei sieltä läpi montaa syöttöä mennyt poikittaissuunnassa, mikä auttoi Markströmiä aika paljon illan aikana.

Yhtään en pitänyt joukkueen kilpikonnasta taas kolmannen erän johtoasemassa ja jälleen kerran tuossa kävi niin, että vastustaja tuli tasoihin. Kokonaisuutta katsoen Canucks saa olla kahteen pisteeseen tyytyväinen eikä voitto vieraille olisi vääryyttä tehnyt.

Josh Leivon ilta oli vähän kuin pelkistetty kuva Canucksin illasta. Leivolta nähtiin kaksi hyvää nousua omista mistä tuli ylivoimahyökkäyksiä. Kummatkin noista päätyivät kuitenkin surkeaan syöttöratkaisuun - 3-1 ylivoimahyökkäyskin kuihtui kasaan niin ettei saatu aikaan edes laukausta. Omassa päässä hänellä oli helppo paikka purkaa kolmannessa erässä pitkään jatkunut paine, mutta hän laittoi helpon propellikiekon suoraan Flyers-pakin lapaan siniviivalle ja paine jatkui. Hyökkäyspäässä hän sai kiekon vähän vahingossa Hartin eteen ja oli yksin tilanteessa, mutta tuokin tilanne kuihtui kasaan huonoon ratkaisuun.

Leivo ei ollut illan aikana huono, mutta teki todella heikkoja ratkaisuja. Eikä hän ollut suinkaan ainoa. Leivon peli kuvasti kuitenkin aika osuvalla tavalla mielestäni joukkueen tekemistä, pois lukien pari yksilöä. Canucksilla oli työhaalarit suurimman osan iltaa päällä, mutta joukkue oli huolimaton. Flyers on hyvä joukkue ja useimmiten tuo peli olisi varmasti kääntynyt tappioon noilla ratkaisuilla. Onneksi ei tällä kertaa kuitenkaan.

Viivoja:

- Petterssonin kauden alku on ollut vaikea ja tuo jatkui tänäänkin. Yksi syöttö sieltä tuli ja rankuissa aika varma maali, mutta muuten tuo tekeminen ei ole pelillisesti sitä mitä häneltä on totuttu näkemään. Hän pelasi kyllä jo viime kauden lopussa vähän tehottomasti, mutta oli mielestäni muuten pelillisesti parempi kuin nyt tämän kauden alussa.

- Boeserin kauden alku voidaan laittaa samaan kastiin Petterssonin kanssa. Liike näyttäisi olevan hitaanpuoleista ja sikäli ihmettelen miksi hän yrittää 1-1 -tilanteissa harhautella kun voisi laukoa. Hänelle tuli nyt onneksi sentään kauden avausmaali ja tuhat taalaa kilahti parkinson-työn eteen. Yhteensä sieltä lähti yhdeksän kutia, mutta vain kolme meni Hartin torjunnoiksi.

- ja kun on vauhtiin päästy, niin Horvatin kauden alku menee tuohon samaan askiin. Horvat pelasi 22:30, sai pari pari paikkaa ja teki kovasti töitä, mutta hyökkäyspään ratkaisut olivat ilman mielikuvitusta. Horvatilla on neljän pelin jälkeen kasassa yksi syöttö tältä kaudelta. Eikä minua yllättäisi jos tuolla pelillä olisi samat tehot parin seuraavankin pelin jälkeen.

Kaikilla kolmella kärkihyökkääjällä on ollut nihkeä alkukausi. Onneksi "uudet" hyökkääjät ovat onnistuneet paikkaamaan.

- Pearson teki maalin ja iski pelin lopullisen ratkaisuosuman rankuissa. Hän jatkoi vahvaa kauden aloitustaan ja on ollut mielestäni Millerin kanssa joukkueen paras hyökkääjä tähän mennessä.

- Miller jäi pisteittä ykkösessä, mutta oli mielestäni hyvä taas kerran. Vahvaa kiekotonta pelaamista häneltä ja 19 minuuttia jääaikaa.

- Schaller on ollut eri pelaaja kuin viime kaudella. Hän puurtaa joukkueen eteen ja on ansainnut paikan ainakin siihen saakka kun Motte ja Roussel palaavat. Beaglelta mielestäni myös hyvä peli roolissaan.

- Gaudette ja Virtanen menevät nyt vähän samaan askiin. Kumpikin väläyttelee, mutta kumpikaan ei pysty pitämään pakettiaan kunnolla kasassa koko iltaa. Gaudette heistä pelaa mielestäni tasaisemmin. Virtasen peli heittelee ihan liikaa edelleen.

- Sutter taisi loukkaantua blokissa? Ainakin sen jälkeen hän oli todella huono ja kierrettiin Flyersin tasoitusmaalissa Niskasen toimesta luvattoman helposti. Edellisen loukkaantumisen jälkeen jalat eivät ole olleet enää mukana totutusti ja hän on tehnyt nyt liikaa tyhmiä virheitä omassa päässä.

- Myers jatkoi vahvaa kauden alkuaan ja kunnostautui etenkin syöttöjen katkoissa omassa päässä sekä miesten pitämisessä. Hän kykeni tuon lisäksi nostamaan taas peliä omista hyvin. Yllättänyt minut toistaiseksi.

- Hughes oli jälleen kerran puolustuksen paras kehittyneissä tilastoissa. Odotuksia parempi kauden alku ja toistaiseksi hänelle on tullut vähän virheitä, vaikka on saanut vastaansa vastustajien kärkiä. Green on ollut nuorten kanssa tähän mennessä hyvin varovainen peluutuksissa, mutta Hughesiin näyttää luottoa olevan heti.

- Tanevista on kehittynyt hyökkäyspään johtaja... No ei nyt kuitenkaan, mutta hän antoi syötöt kumpaankin maaliin ja jatkoi pisteputkeaan. Ei voi kuin toivoa hänen pysyvän kunnossa, sillä yhteispeli Hughesin kanssa näyttää hyvältä.

- Benn ja Stecher hakevat vielä vähän yhteispeliään. Kumpaankin löytyy omista papereista kuitenkin pehmeä kohta.

- Markströmin peli on samalla tasolla kuin viime kaudella ja Demkolle ei taida tulla muita kuin vaikeita peräkkäisinä iltoina pelattavia pelejä jos noin jatkuu.

- Joukkuetasolla jäähyjä vääristä vaihdoista on tuomittu Canucksille jo nyt enemmän neljän pelin jälkeen kuin koko viime kaudella yhteensä.

Seuraavaksi sitten keskiviikkona Detroit.

***

Utica otti viime yönä 3-4 jatkoaikavoiton vieraskaukalosta Wilkes-Barre/Scrantonia vastaan ja otti näin kauden toisesta pelistä kauden toisen voittonsa. Lukas Jasekille tuo voittomaali hyvän Raffertyn syötön jälkeen. "Canucks-avut" Bärtschi ja Goldobin pelasivat ensimmäiset pelinsä tällä kaudella farmissa ja kumpikin olivat pisteillä - Bärtschille kaksi syöttöä ja Goldobinille yksi.

Reid Boucher nousi jälleen illan tehomieheksi tekemällä kaksi maalia. Hänellä on nyt kahden pelin jälkeen neljä maalia ja viisi pistettä. Juoleville toiseen Boucherin maaliin syöttö. Zane McIntyre pelasi maalilla varman peruspelin kolmesta takaiskusta huolimatta. Lind jäi nyt pisteittä ja Gadjovich missasi rankun.

***

Prospect-puolelta voisi nostaa esiin tämän vuoden viidennen kierroksen varauksen Carson Fochtin, joka teki WHL:ssa 1+1 tehot Calgaryn hävitessä Edmontonille vieraissa 6-4 lukemilla. Focht oli pelin kolmostähti tappiosta huolimatta. Fochtilla on viiden pelin jälkeen kasassa yhdeksän (4+5) pistettä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Yhtään en pitänyt joukkueen kilpikonnasta taas kolmannen erän johtoasemassa ja jälleen kerran tuossa kävi niin, että vastustaja tuli tasoihin. Kokonaisuutta katsoen Canucks saa olla kahteen pisteeseen tyytyväinen eikä voitto vieraille olisi vääryyttä tehnyt.

En nähnyt pelistä kuin kolmannen erän, jatkoajan ja vl-kilpailun. Kolmannessa erässä pisti silmään se, miten ne harvat maalipaikat sohlattiin ihan itse. Milloin tuli syöttö luistimeen, milloin leivottiin kiekkoa laukaisun sijaan. Joku taisi epähuomiossa ottaa kiekon maalin edessä haltuun ja kuljettaa sen maalin taakse, yrittämättäkään laukausta. Kontrasti edelliseen Kings-peliin oli hämmentävä. Alkukausi vasta joten nämä on ymmärrettäviä tilanteita, mutta jatkossa noihin pitää saada terävyyttä rutkasti lisää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En nähnyt pelistä kuin kolmannen erän, jatkoajan ja vl-kilpailun. Kolmannessa erässä pisti silmään se, miten ne harvat maalipaikat sohlattiin ihan itse. Milloin tuli syöttö luistimeen, milloin leivottiin kiekkoa laukaisun sijaan. Joku taisi epähuomiossa ottaa kiekon maalin edessä haltuun ja kuljettaa sen maalin taakse, yrittämättäkään laukausta. Kontrasti edelliseen Kings-peliin oli hämmentävä. Alkukausi vasta joten nämä on ymmärrettäviä tilanteita, mutta jatkossa noihin pitää saada terävyyttä rutkasti lisää.
Tuo oli minunkin mielestä illan kuva. Peli oli tiukkaa vääntöä senteistä jäällä kuten Myers ja Green tuosta ottelun jälkeen sanoivat;

Myers;

It was a pretty tight game the whole game, to be honest. One of those games you’re kind of used to seeing towards the end of the year, with how tight it was.

Green;

I thought both teams played hard and it was back and forth, but not with flow, in a grinding way. We were battling for inches on the ice tonight. This was one of those games, a grinding chess match, where every move and every inch mattered.

When you look at analytical stuff where the game is played, it’s on the walls a lot. You try to get it inside, but if you’re not good on the walls, it can be a long night for you.

Jos edellisessä pelissä Kingsia vastaan tuli noin 60 maalipaikkaa, nyt niitä nähtiin alle 40. Samoja lukuja kuin Flamesia vastaan tällä kaudella, mutta jotenkin tuossa Flyers-pelissä joukkueet tuntuivat pelaavan vielä enemmän voitetuista senteistä jäällä. Ehkä tuollakin oli osuutta tuohon nähtyyn, että tilanteet näyttivät karkaavan käsistä vähän turhan helposti. Ja toki tämä alkukausi vaikuttaa myös paljon tekemisen laatuun.

Tuollainen peli nosti esiin eilen Millerin ja Pearsonin kaltaiset pelaajat ehkä vielä normaalia enemmän. Puolustuksessa Myersin ja Bennin osaaminen korostui (Bennille tosin tuomittiin jäähy kamppailupelaamisesta viimeisellä kympillä - monen mielestä ottelun luonteeseen kuuluneesta tilanteesta turhan helposti). Esimerkiksi Miller teki paljon hyviä pienempiä asioita jäällä, joista lopulta palkittiin pisteissä vain yksi;

Athleticin video

Sitten nähtiin pari tälläistä tilannetta, joissa paine pistettiin Flyersin päähän ja saatiin kiekonhallinta aikaan;

Athleticin video.

Nuo ovat niitä asioita, joita tuollaisessa pelissä kaivattiin. Pearsonin ohjausmaali maalin edestä on yksi esimerkki myös hyvässä mielessä noista voitetuista senteistä. Boeser kehui Milleria ihan aiheesta;

You know he has the skill, but it’s his work ethic. He knows our systems and he chips it in and gets it deep. He knows that’s our game. That’s when we create turnovers and that’s how we get O-zone time, he’s been good for us and I think we have good chemistry.

***

Alkukauden neljä ensimmäistä peliä ovat olleet Vancouverin erikoistilanteiden kannalta kaksijakoisia. Ylivoimalla joukkue on NHL:n tilaston kuudenneksi huonoin (7.1%) ja alivoimalla neljänneksi paras (92.3%). Luonnollisestikaan nuo lukemat eivät tuollaisina tule pysymään kovin pitkään.

Ylivoimalla odottelen edelleen Hughesia useammin Petterssonin ketjun taakse viivalle. Mielestäni suurin tarve olisi liikuttaa kiekkoa paremmin ja tuossa Hughes on joukkueen paras. Laukauksia Canucks on tuottanut ylivoimilla muuten ihan riittävästi, mutta aika vähän siellä on saatu yllätyksellisyyttä aikaan.

Alivoima on toiminut tähän saakka ja noilla mennään varmaan jatkossakin. Viime kaudella Canucks oli NHL:n alivoimatilastossa 11. paras ja nyt tuonne on saatu mielestäni yksilötasolla parannusta. Sutter - Pearson - Edler - Tanev ja Beagle - Schaller - Myers - Benn ovat olleet toimivat koostumukset. Stecherin jääminen ulos tuolta on vähän yllättävää hänen vahvan viime kauden jälkeen.

Alivoimalla joukkue on onnistunut pitämään aggressiivisesti pelaten siniviivan toistaiseksi aika hyvin - asia, mitä Green on aina painottanut. Neliö on pelannut myös ihan hyvin oman pään silloin kun vastustaja on saanut pelin pyörimään. Myersin ulottuvuus on ollut alivoimalle hyvä lisä. Flyersia vastaan kolisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella alivoimalla omissa Sutterin iskettyä siniviivalla väärään kohtaan.

***

Yksi joukkuetta koskeva toive olisi.

Toivottavasti Canucks lähtisi seuraamaan Horvatin esimerkkiä paidoissa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Hienosti kautensa aloittaneella Markströmillä on jotain perheeseensä liittyvää asiaa ja poistui joukkueen vahvuudesta ainakin pariksi päiväksi. Toivottavasti ei mitään pahempaa. Perhe tulee aina ykkösenä tietysti.

Utican ykkösvahti McIntyre nousee nyt Demkon pariksi NHL:ään. Demko ja farmissa DiPietro saavat pelejä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Neljän pelin jälkeen nähdään ensimmäinen Utica-pakin nosto ylös kun Sautner tulee Canucksin mukaan. Tuossa tapauksessa tosin voi olla, että hän tulee vain paikkaamaan sairastunutta reservipakki Fantenbergia - muista loukkaantumisista ei ole ainakaan vielä tullut tietoa. Canucks pelaa vieraspelit perjantaina ja viikonloppuna St. Louisia, Devilsia ja Rangersia vastaan, joten seitsemän pakin rotaatio tullee käyttöön.

Sautner on noista Utican pakeista ehkä varmin oman pään puolustaja ja hän pelasi viime kaudella 17 peliä NHL:ssä täyttäen tonttinsa yksinkertaisella peruspelillä. Hän osaa antaa nopean syötön eteenpäin ja liikkuu kohtalaisen hyvin. Ilmeisen hyvä joukkuepelaaja ja johtajatyyppi farmissa. Hyökkäyspäässä vain vähän annettavaa eikä tulevaisuuden katto ole korkealla jos ylipäänsä vielä edes kehittyy tuosta.

Ensi yönä olisi Detroit ja mahdollisesti Biega siellä pelaamassa vastustajan paidassa. Demko saa avauspelinsä tällä kaudella joukkueen vahvuudesta poistuneen Markströmin tuuraajana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös