Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Vahva esitys Detroitia vastaan. Etenkin erikoistilanteissa oltiin selvästi vieraita edellä, tämän korostuessa toisessa erässä. Demko oli maalissa varma. Aika luottavaisin mielin tuota seuraa nyt.

(tällainen syväanalyysi ennen töihin lähtöä)
 
22042006
04052019

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucks onnistui ratkaisemaan pelin Detroitia vastaan ylivoimiensa avulla ja pelasi ehjän ja työteliään pelin tasaviisikoin ilman suurempia pelin romahduksia. Tärkeänä tekijänä se, että joukkueen pakkiparit näyttäisivät löytäneen hyvät kemiat - asia mitä joukkueella ei oikein viime kaudella näyttänyt olevan missään vaiheessa kunnossa. Tärkeä voitto vaikean sarjaohjelman alla. Seuraavista peleistä on odotettavissa raskaita - seuraavista 12 pelistä yhdeksän pelataan vieraissa ja noista muutama toisena peräkkäisenä iltana.

- Demko sai kauden avauspelistään voiton ja pelasi hyvän pelin vaikean alun jälkeen. Vähän oli kysymysmerkkinä joukkueen selviäminen tästä ilman Markströmiä kun Demkolla ei pelituntumaa ollut, mutta vaikka kiekkoja nyt putosikin eteen vähän normaalia enemmän, huoli maalivahtia kohtaan oli turha. Demko jatkoi siitä mihin hän viime kauden päätti.

- Miller oli jälleen joukkueen ykköshyökkääjä. Erittäin arvokas pelaaja maalin edessä ylivoimilla ja teki muutenkin taas hyvin töitä. Canucksilta on puuttunut ylivoimista tuollainen pelaaja, joka osaa ajoittaa maalille menemisensä oikein ja osaa ohjata kiekkoja sisään.

- Pettersson ja Boeser saivat tehoja aikaan, mutta kummankaan peli ei ole vielä pelillisesti parhaalla tasolla. Hienoa silti että tehoja tuli. Kumpikin pystyy parantamaan.

- Horvatilla on ollut huono kauden alku pisteellisesti. Kyllähän sieltä paljon töitä tulee ja pariakymmentä minuuttia iltaan, mutta hyökkäyspäässä ei ole saanut itsestään vielä irti lähellekään parastaan. Pearsonilta ja Ferlandilta kummaltakin myös vaisut pelit. Horvatista on ainakin onneksi nähty ennenkin, että meno paranee usein kauden mittaan. Pearson ollut puolestaan muuten alkukaudella joukkueen parhaita. Ferlandin alku herättää vähän huolta.

- Motte palasi kentille ja nelosketju pelasi yhden parhaista peleistään pitkään aikaan. Jokainen kolmikosta Beagle - Motte - Schaller onnistui. Schallerin peli on edelleen eri tasolla kuin viime kaudella. Motte on tuolle ketjulle arvokas pelaaja.

- Kolmosketjun keskellä pelannut Sutte kantoi alivoimahyökkääjän tontin kiitettävästi. Virtaselta hyvä syöttö Stecherin maaliin. Muuten ketju ei juuri noussut esiin.

- Puolustuksessa Edlerin ja Myersin sekä Tanevin ja Hughesin yhteistyöt näyttävät toimivan hyvin. Kumpikin pakkipari on pelannut kahteen suuntaan koko alkukauden hyvin. Bennin ja Stecherin kemia hakee vielä vähän uomiaan, mutta on nähdäkseni kehittymässä. Illan eniten tuuletin Stecherin maalille.

- Ykkösylivoimaan lopetan nyt ainakin hetkeksi Edlerin ja Hughesin paikkojen vaihtamisten toivomisen. Edlerin viivapeli näyttää toimivan. Canucks on harjoitellut tuplamaskin tekemistä ja tuo toimi nyt. Mutta kuten Green sanoi, ylivoiman toimiminen on pienten asioiden summaa. Ei siellä juuri mitään paremmin tehty kuin ennenkään tällä kaudella. Nyt menivät vain kiekot sisään ja ohjauspeli onnistui. Ihan hyvältä tuo kuitenkin näytti eikä tuota ole tarve lähteä muuttamaan.

- Gaudette oli ulkona kokoonpanosta. Saa nähdä saako jäädä ylös kuinka pitkäksi aikaa. Hän pystyy NHL:ssä pelaamaan ihan hyvällä menestyksellä, mutta ehkä isompi rooli farmissa vaikka johonkin jouluun saakka voisi tehdä hyvää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Utica otti viime yönä kotiavauksessaan 6-2 voiton perivihollisestaan Syracusesta (Tampan farmiseura) loppuunmyydyssä Adirondack Centerissa. Peli oli Michael DiPietrolle ensimmäinen farmissa ja hänet valittiin pelin ykköstähdeksi. Viime kaudella joukkueiden 12 keskinäisestä pelistä Utica otti viisi voittoa. Aina iso asia joukkueelle jos Syracuse kaatuu. Vielä isompi asia jos tuo tapahtuu lämäri-leffasta tutussa kotihallissa.

Uticalta oli sivussa ylös kutsun saaneet puolustaja Ashton Sautner ja maalivahti Zane McIntyre sekä loukkaantuneet sentterit Tyler Graovac (day-to-day) ja kapteeni Carter Bancks (day-to-day). Paluun peliin teki harjoitusleirillä loukkaantunut Francis Perron, joka valittiin pelin tähdille. Kolme syöttöä antanut Nikolai Goldobin oli DiPietron ja Perronin lisäksi tähdillä. Zack MacEwen (1+1) ja Jonah Gadjovich tekivät kauden avausmaalinsa. Utican tähtihyökkääjä Reid Boucher teki kauden kolmannessa pelissään kauden viidennen maalinsa.

Suomalaisnäkökulmasta katsottuna Olli Juolevi keräsi -2 ja jäi pisteittä, mutta oli hyvä ja pelasi alivoimaa. En ollut näkemykseni kanssa yksin ja Canucks Army valitsi Juolevin pelin tähdille otteluraportissaan. Juolevin pelistä puuttuu edelleen paras liikkuvuus polvivamman jäljiltä, mutta syöttäjänä hän on puolustuksen paras. Nyt pelissä näyttäisi olevan lisäksi aikaisempaa enemmän aggressiivisuutta voittaa tilanteita.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Vaikea vieraspeli St. Louisia vastaan, mutta 3-4 rankkuvoitto Josh Leivon toimesta tuli ja Canucksilla on neljän pelin voittoputki menossa. Viime kaudella joukkue ei kyennyt tuohon kertaakaan. Horvatin kapteenina olemisen aikana Canucks ei ole vielä hävinnyt ja samoin Demkolla on vielä toistaiseksi puhdas sarja kahden pelin jälkeen.

Horvatilta ja Ferlandilta saatiin nyt kauden ensimmäiset maalit - kumpikin on tehnyt urillaan paljon hienompia osumia, mutta noita maalin edestä survomismaaleja kaivattiin pelissä Bluesin vahvaa puolustusta vastaan. Pettersson tuosta sanoikin, että hänen ketjunsa pelasi liian pehmeästi tilanteet. Ketju yritti saada kiekonhallintaa aikaan ja tuota kautta paikkoja, mutta tuota oli nyt vaikea tehdä Bluesin kaltaista joukkuetta vastaan. Blues pelasi etenkin Petterssonin tarkasti pois. Kehittyneiden tilastojen mukaan ykkönen oli kuitenkin Canucksin paras.

Nyt edellisessä pelissä hienosti pelannut nelosketju oli vastaanottamassa paria maalia. Näytti että Green kuormitti nelosta nyt vähän liikaakin ja pelirytmiin tottumattoman Motten jalkoja syötiin ensimmäisen erän peluutuksella jonkin verran pois. Kolmosketju pelasi mielestäni nyt hyvän pelin ja top6-ryhmä kesti vaikeat paikat hyvin. Horvatilta oli tosin nähtävillä nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella turhautumista kun hän suti maalipaikassa kiekosta ohi, mutta toivottavasti maali helpottaa.

Puolustuksessa Hughes on ollut suurennuslasin alla ja tämä peli oli ennakkoon mielenkiintoinen seurattava. Toistaiseksi ei voi kuin kehua poikaa. Hän parantaa joka peliltä eikä hän ole ollut omassa päässä ongelmissa sen enempää kuin muutkaan. Luistelutaito mahdollistaa hyökkäyksiin nousut ja pelin kääntyessä hän on yleensä ehtinyt omiin puolustamaan. Hän pelasi Canucksin eniten tasakentin vaikeassa paikassa ja sai vastaansa Bluesin kärkeä. Kausi on vasta ihan alussa, mutta ainakin nyt nuo kiekolliset taidot ovat nousseet hienosti esiin kehittyneissä tilastoissa:
Nashvillen ja Tampan pakit ovat ihan odotetusti kärjessä, mutta Hughesin lukemat ovat tulokkaalle kovia. Toki kuten todettua, eipä noista vielä tässä vaiheessa pysty mitään sen pidempiä suuntaviivoja tulevaisuuteen laittaa. Voi sanoa vain toistaiseksi sen, että hänen peliään on ollut tähän mennessä yhtä hieno katsoa kuin Petterssonin peliä viime kaudella. Katsotaan nyt kun kausi alkaa mennä pidemmälle, että mihin nuokin lukemat tuosta kehittyvät ja ennen kaikkea miten peli muuten kulkee.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Utica otti kauden neljännessä pelissään kauden neljännen voittonsa kun viime kauden AHL-mestari Charlotte kaatui peräti 8-2 lukemin. Harvinaista kun sekä Canucks että Utica ovat neljän pelin voittoputkessa. Goldobin oli pelin ykköstähti kolmella syötöllä, Bailey oli kakkostähti kahdella maalilla ja uransa ensimmäisen maalin farmissa iskenyt puolustaja Rafferty kolmostähti. Juolevi jäi pisteittä, mutta pelasi muuten hyvän pelin.

Loukkaantuneiden lista oli kasvanut yhdellä kun nelosketjun Jonah Gadjovich oli laitettu day-to-day -tilaan yhdessä Graovacin ja Bancksin kanssa. Utican alkukauden peleissä joukkueen hyökkäys on näyttänyt vaaralliselta, vaikka sentteritontti vähän huolta aiheuttaakin. Kole Lind näyttää eri pelaajalta kuin viime kaudella, uudet hankinnat Bailey, Camper ja Perron ovat aloittaneet hyvin ja "NHL-avut" Goldobin ja Bärtschi ovat olleet hyvällä asenteella pelissä. DiPietro on aloittanut myös hyvin uransa ammattilaisena.

Boucher - Camper - Lind
Bailey - Perron - MacEwen
Bärtschi - Jasek - Goldobin
Malone - Hamilton - Arseneau

Juolevi - Chatfield
Brisebois - Rafferty
Teves - Blujus

DiPietro
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Maksullisen Athleticin artikkeli Petterssonista;


Beagle;

I had no clue. He just plays centre so well that I didn’t know he was playing as a winger (the year before last). When you said that (he played wing in the SHL), that was a shock to me.

It’s rare, I think it’s what made him such a good player, that’s why he had the success. I’m excited to see him develop into even more of a two-way player. It’s awesome to see.
Sutter;

Some guys come in thinking they’re just gonna play offence all the time. You’ll see him back in our zone battling in the corner and trying to work hard to win the puck battle. Not many 19-year-old players that are offensive-minded do that at all. Some guys don’t do it their whole career and he did it in his first year.

He came in right away and was dialled in on it defensively and that really stepped out. I think as teammates a lot of guys took notice of that right away and that’s probably one of the biggest compliments for him is how good he was in his own zone.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Heikko vieraspeli Devilsin vieraana ja neljän pelin voittoputki katkesi siihen. Canucksille jo kymmenes peräkkäinen tappio Devilsia vastaan ja viimeisistä 10 iltapäiväpelistä saldo on nyt murheellinen 1 voitto ja yhdeksän tappiota. Helppoa rahaa vedonlyönnissä nämä, mutta voisihan sitä välillä voittaakin. Jack Hughesin NHL-uran avausmaalista onnittelut sinne. Canucksilta ei juuri nyt voi nostaa ketään esiin. Tai no, Demko jatkoi hyviä otteitaan maalilla. Huomenna varmaan samanlaista Rangersin vieraana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Utica jatkaa vastustajiensa murjomislinjalla farmin puolella. Viime yönä kaatui Buffalon farmiseura Rochester 7-1 lukemin. Kolmessa viime pelissä joukkue on tehnyt 21 maalia ja päästänyt viisi. Kauden saldo on vielä tässä vaiheessa puhdas 5-0-0. En nähnyt peliä, mutta Canucks Armyn peliraportti nosti pelistä esiin kaksi syöttöä antaneen Juolevin ainoana yksittäisenä pelaajana.

Utican tehokkaimmat pelaajat olivat 2+1 tehnyt Reid Boucher ja 1+2 tehot tehnyt Bärtschi. Goldobinilla on neljän pelin jälkeen farmissa yhdeksän pistettä (1+8) ja Bärtschilla samoista neljästä pelistä kahdeksan (2+6) pistettä. Reid Boucherilla on viidestä pelistä 10 (8+2) pistettä. Boucher johtaa AHL:n pistepörssiä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli tosiaan heikko kohta eli Devilsiä vastaan. Alku oli ihan hyvä, mutta tulosta ei vaan saatu. Jatkossa tekeminen heikkeni ja varsinkin ylivoima oli heikkoa. Ylivoimalla olisi matsi voitu kääntää useampaan kertaan, mutta eipä käännetty.

Nyt kun tehot ovat kovasti uupuneet niin pitää ihmetellä sitä, että Gaudette istuu viltissä ja Bärtschi ja Goldobin tehoilevat farmissa. Ei sillä, Goldobin saa virettä hakea AHL:ssä, mutta kyllä itse mielelläni näkisin Gaudette - Bärtschi kaksikon joukkueen kolmosketjussa. Esim Jake Virtasen etsii kovasti itseään ja rooliaan joukkueessa tällä hetkellä.

Pitää toivoa, että kohta alkava matsi Rangersin vastaan olisi pelinä parempi ja yhdeltä idän heikkoimmalta joukkueelta otettaisiin pisteet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pitää toivoa, että kohta alkava matsi Rangersin vastaan olisi pelinä parempi ja yhdeltä idän heikkoimmalta joukkueelta otettaisiin pisteet.
Rangers oli tosiaan kaksi ensimmäistä erää yksi NHL:n heikoimmista joukkueista ja Vancouver myllytti tilanteita jatkuvalla syötöllä. Viimeistely oli ensimmäisen erän jälkeen heikkoa ja Rangers pääsikin toisen erän lopulla mukaan peliin. Tuota ennen peli olisi pitänyt jo tappaa ja laittaa reilusti maaleja taululle. Viimeiseen erään Canucks ei ilmaantunut enää kentälle ollenkaan, mutta Markström torjui nyt pinnat tällä kertaa. Pitää kyllä ihmetellä mitä Vancouverin pukukopissa tapahtui toisella erätauolla.

Pinnat tulivat kotiin, mutta tuo luokaton kolmas erä kyllä herätti kysymyksiä. Samoin kuin toisen erän huolimaton viimeistely. Ei tämän tason joukkue voi vaan ruveta leijumaan parin onnistumisen jälkeen.
 

ipaz

Jäsen
Pinnat tulivat kotiin, mutta tuo luokaton kolmas erä kyllä herätti kysymyksiä. Samoin kuin toisen erän huolimaton viimeistely. Ei tämän tason joukkue voi vaan ruveta leijumaan parin onnistumisen jälkeen.
Eiköhän siellä vaan loppunut yksinkertaisesti bensa. Neljäs peli kuuteen päivään syö näin alkuvaiheessa kautta mehut helposti.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kolmas erä oli ihan pelkkää selviytymistaistelua, ja aika kamalalta se näytti. Mutta, tässä lajissa ei jaeta tyylipisteitä, ja tuollainen selviytyminen kertoo myös paljon hyvää joukkueesta. Tämän kauden Canucks ei heitä pyyhettä kehään.
 
22042006
04052019

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Viihdyttävä peli Rangersia vastaan. Tosiaan kaksi erää hyvää vieraskiekkoa ja peli olisi pitänyt tappaa toisessa erässä, kun erän vaaralliset maalipaikat tulivat kotiin 10-3 lukemin, mutta tuosta huolimatta Rangers vei erän. Kolmas erä oli sitten ihan puhtaasti johtoaseman turvaamista raskailla jaloilla ja Rangers sai järjestettyä koko erän painetta Canucksin päätyyn. Ihan hyvin joukkue puolusti silti keskustan kiinni eikä Rangers saanut erässä kuin neljä vaaralliseksi luokiteltavaa paikkaa, vaikka myllytti koko erän.

- Markström oli saanut onneksi hoidettua Ruotsissa perheen sisäiset asiat (mitä sitten olivatkaan?) ja palasi kentille huippuiskussa. Viimeisimmässä pelaamassaan pelissä ennen tuota taukoa hän oli pelin ykköstähti ja nytkin hänen olisi mielestäni kuulunut olla tuo. Tosin ei häntä tuollainen varmaan haittaa lainkaan ja pääasia eli voitto saatiin kotiin. Canucksin maalivahtitilanne on juuri nyt hyvä, kun kumpaankin löytyy luottoa.

- Hughes piristi mielestäni ylivoimaa, mutta peli oli muuten häneltä kauden heikoin omassa päässä. Varmaan kokemuksella on tuossa osuutta. Pettersson katosi viime kaudella myös etenkin alkuun usein kuvasta näissä peräkkäisinä iltoina pelatuissa peleissä.

- Kolmospari Stecher-Benn pelasi mielestäni hyvän pelin. Kolmannessa erässä heilläkin alkoi tosin jalka painaa.

- Horvat on heräämässä vähän hitaan alun jälkeen. Nyt tuli maali, seitsemän vetoa ja 73% aloitukset. Devilsia vastaan hänkin jäi nollille kuten koko joukkue (aloitukset sielläkin 76% kotiin) ja tuota edeltävässä St. Louis -pelissä tuli maali ja 64% aloitukset. Kaiken kaikkiaan peli on pirteämpää kuin ihan kauden alussa ja tulostakin on alkanut tulla. Virtaselta hänen laidalla ihan hyvä peli myös, vaikka ei kauheasti paikoille päässytkään.

- Ykkönen oli tehokas alussa, mutta katosi vähän kuvasta pelin edetessä ja etenkin kolmannessa erässä kun Green heitti nelosketjua puolustamaan. Beagle pelasi pelissä samoja minuutteja tasakentin kuin Pettersson ja Boeser.

- Alivoima toimi jälleen ja on NHL:n alivoimatilastossa kolmantena. Nyt tuli kauden ensimmäinen tehty maali alivoimalla kun Beagle onnistui karkaamaan Rangersin puolustukselta maalintekoon.

Raskas ohjelma kun oikeastaan viikon sisään pelattiin viisi peliä ja nyt nämä kolme viimeistä perjantai-aamun ja sunnuntai-illan sisään vieraissa. Neljä voittoa viidestä viimeisestä pelistä on hyvä suoritus joukkueelta. Vielä olisi edellisestä pelistä kalavelkoja odottava Detroit vieraissa tällä vieraskiertueella ennen kuin lähdetään kahdeksi peliksi kotiin ennen uutta kiertuetta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
En ole Canucksia tarkemmin seurannut, mutta ovatko Petterssonin ja Boeserin pelipaikat ylivoimalla ollut pitkäänkin tänään nähdyllä tavalla? Jäin vaan miettimään sitä miten murhaava kolmikko Hughes-Pettersson-Boeser olisi onetimer-asemissa. Petterssonin taidot nyt tuntuisivat riittävän erilaisiin ratkaisuihin onetimer-puoleltakin.

Hughes miellytti otteluseurannassa ja kehutaan täälläkin. Hävyttömän ennakkoluuloton ja hyvän oloinen. Omissa hakemista, mutta eipä mitään huolestuttavaa. Toivottavasti jatkossakin suorittaa vahvasti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En ole Canucksia tarkemmin seurannut, mutta ovatko Petterssonin ja Boeserin pelipaikat ylivoimalla ollut pitkäänkin tänään nähdyllä tavalla? Jäin vaan miettimään sitä miten murhaava kolmikko Hughes-Pettersson-Boeser olisi onetimer-asemissa. Petterssonin taidot nyt tuntuisivat riittävän erilaisiin ratkaisuihin onetimer-puoleltakin.
Tuo on ollut ykköskoostumuksena. Tosin viivalla on ollut Edler tuossa lähes koko kauden. Veikkaan kuitenkin, että Hughes tuon paikan tulee viemään pysyvästi vielä kauden edetessä - ellei ole jo tehnyt tuota. Millerin työ maalin edessä on ollut myös hyvä lisä tuossa. Ylivoima on tuottanut ihan hyvin laukauksia, mutta on saanut tulosta vaihtelevasti. Edellytykset parempaan ovat kyllä olemassa.

Edit: luin tuon kysymyksesi uudelleen tarkemmin; Boeser ja Pettersson ovat vaihdelleet puolia jonkin verran kauden aikana. Vahvoilta puolilta pelaaminen tuntuisi loogisemmalta, mutta he ovat olleet myös toisinpäin. Devilsia vastaan tuota pelaamista nähtiin parissa kohtaa:Zaywest sanoi:
Hughes miellytti otteluseurannassa ja kehutaan täälläkin. Hävyttömän ennakkoluuloton ja hyvän oloinen. Omissa hakemista, mutta eipä mitään huolestuttavaa. Toivottavasti jatkossakin suorittaa vahvasti.
Hughesilta nähtin nyt mielestäni kauden heikoin peli omaan päähän. Muuten poika on suoriutunut kauden peleistään jopa yllättävän hyvin ja hänen otteitaan on ollut iso seurata. Myös valmentaja Green on antanut hänelle paljon vastuuta, vaikka monta kertaa aikaisemmin hän on arkaillut laittaa alkuun noille kokemattomille pelaajille vastuuta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
ZayWest sanoi:
En ole Canucksia tarkemmin seurannut, mutta ovatko Petterssonin ja Boeserin pelipaikat ylivoimalla ollut pitkäänkin tänään nähdyllä tavalla? Jäin vaan miettimään sitä miten murhaava kolmikko Hughes-Pettersson-Boeser olisi onetimer-asemissa. Petterssonin taidot nyt tuntuisivat riittävän erilaisiin ratkaisuihin onetimer-puoleltakin.
Boeser ja Pettersson ovat vaihdelleet puolia jonkin verran kauden aikana. Vahvoilta puolilta pelaaminen tuntuisi loogisemmalta, mutta he ovat olleet myös toisinpäin. Devilsia vastaan tuota pelaamista nähtiin parissa kohtaa:


Tuosta vielä... Horvat sanoi tuosta Boeserin ja Petterssonin puolten vaihtamisesta pelin jälkeen;

“It was great. I think it gives the middle more options. You’ve got Boes coming downhill, I’ve got the high tip option, you’ve got Petey coming off, and you’ve got the one-timer option — it gives a lot more options for us. I think Petey on his off-wing, it gives, if he throws it behind his back, you’ve got Quinn as a one-timer, and you’ve got him as a lethal shot. There are so many more options than just one-timer, one-timer.
Onhan tuossa kyllä ihan järkeä, vaikka suoraan syötöstä laukomista on helpompi tehdä toisinpäin pelaamalla. Varmaan tuo ylivoima tulee vaihtamaan jatkossakin aina välillä puolia. Canucksin ylivoima on ollut ajoittain vähän seisovaa. Joukkue yrittää vähän muuttaa tuota paikan vaihdoilla ja lisäksi Hughesilla löytyy luultavasti enemmän variaatioita ylivoimapakkina kuin Edlerilla. Laukauksia Canucksin ylivoima on tuottanut koko NHL:n eniten, joten kiekkoa ollaan kyllä saatu ihan hyvin vastustajan päähän.

Muuten "sanottua osastolta" kahdesta viime pelistä;

Green kehui Horvatin pelaamista Rangers-pelin jälkeen;

That was Bo’s best game. He just looked like the Bo of old tonight. Skated better, carried the puck more. And I think when you get a goal early for all those guys, that power-play group, for skilled guys that score when you get on the board early, it really helps your game, I find.
St. Louis -pelissä tuli kauden avausmaali ja tuo selvästi helpotti Horvatin peliä. Onnistumisista tulevalla itseluottamuksella on usein iso merkitys peleissä ja homma on aika paljon korvien välistä kiinni.

Myös Virtanen sai valmentajalta saman pelin jälkeen kehuja;

Jake needs to play better than he has in the first part of the year. I challenged him a little bit before the game and told he was going to play more and play with Bo, and kudos to him, he played a better game tonight, so it was good to see. I thought Jake played well tonight, that was his best game as well.
Toivottavasti Virtanen saisi pitää nyt tuon paikan ainakin jonkin aikaa. Pearsonilla on ollut nyt viime peleissä vähän raskaat jalat ja Jaken luisteluvoima toisi ketjuun lisää tuolle puolelle.

Horvatin sanoihin oli helppo yhtyä Devils-pelin jälkeen;

I want to be the guy to get the boys going, but at the same time … I was really upset about last game, we should have scored more power-play goals, and we should have at least gotten a point out of that last game.
Devils pelasi ihan hyvän pelin ja ansaitsi 1-0 voittonsa, mutta Canucksin esitys sai minunkin hermoni menemään tuon pelin jälkeen. Onneksi joukkue pystyi parantamaan ainakin kahteen erään tuohon Rangers-peliin.

Beagle otti Devilsin voittomaalista syyt niskoilleen tuon pelin jälkeen;

Oh, yeah, it was on my tape. I made a bad read, and it cost us. I said it right away, I said, ‘That’s on me, sorry boys.’

I have to get those out. That’s kind of where I live, right there, getting those clears out. When you don’t, usually you pay, it’s the NHL. … I just checked over my shoulder and saw him pinching and as soon as I went to rip it on the backhand, he got a stick in there.

It was a bad read by me. It has to be a whack the puck out and fight the battle up high. I know better.
Ihan suoraselkäistä asiaa veteraanisentteriltä. Sen mitä olen tässä nyt reilun kauden hänen otteitaan ja sanomisiaan seurannut, täytyy kyllä arvostaa miestä. Eihän hänestä juuri apuja hyökkäyspäähän ole, mutta on puolustushommien lisäksi arvokas henkinen isähahmo kaikesta päätellen. Green kuormittaa häntä ja muita saman roolin pelaajia vaan ehkä välillä liikaakin. Voisi johtoasemassa pistää rohkeammin vastuuta myös noille kärkiketjuille, joilta löytyy kuitenkin kykyä nostaa peliä paremmin toiseen päähän.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tuosta vielä... Horvat sanoi tuosta Boeserin ja Petterssonin puolten vaihtamisesta pelin jälkeen;


Onhan tuossa kyllä ihan järkeä, vaikka suoraan syötöstä laukomista on helpompi tehdä toisinpäin pelaamalla. Varmaan tuo ylivoima tulee vaihtamaan jatkossakin aina välillä puolia. Canucksin ylivoima on ollut ajoittain vähän seisovaa. Joukkue yrittää vähän muuttaa tuota paikan vaihdoilla ja lisäksi Hughesilla löytyy luultavasti enemmän variaatioita ylivoimapakkina kuin Edlerilla. Laukauksia Canucksin ylivoima on tuottanut koko NHL:n eniten, joten kiekkoa ollaan kyllä saatu ihan hyvin vastustajan päähän.

Muuten "sanottua osastolta" kahdesta viime pelistä;

Green kehui Horvatin pelaamista Rangers-pelin jälkeen;St. Louis -pelissä tuli kauden avausmaali ja tuo selvästi helpotti Horvatin peliä. Onnistumisista tulevalla itseluottamuksella on usein iso merkitys peleissä ja homma on aika paljon korvien välistä kiinni.

Myös Virtanen sai valmentajalta saman pelin jälkeen kehuja;Toivottavasti Virtanen saisi pitää nyt tuon paikan ainakin jonkin aikaa. Pearsonilla on ollut nyt viime peleissä vähän raskaat jalat ja Jaken luisteluvoima toisi ketjuun lisää tuolle puolelle.

Horvatin sanoihin oli helppo yhtyä Devils-pelin jälkeen;Devils pelasi ihan hyvän pelin ja ansaitsi 1-0 voittonsa, mutta Canucksin esitys sai minunkin hermoni menemään tuon pelin jälkeen. Onneksi joukkue pystyi parantamaan ainakin kahteen erään tuohon Rangers-peliin.

Beagle otti Devilsin voittomaalista syyt niskoilleen tuon pelin jälkeen;Ihan suoraselkäistä asiaa veteraanisentteriltä. Sen mitä olen tässä nyt reilun kauden hänen otteitaan ja sanomisiaan seurannut, täytyy kyllä arvostaa miestä. Eihän hänestä juuri apuja hyökkäyspäähän ole, mutta on puolustushommien lisäksi arvokas henkinen isähahmo kaikesta päätellen. Green kuormittaa häntä ja muita saman roolin pelaajia vaan ehkä välillä liikaakin. Voisi johtoasemassa pistää rohkeammin vastuuta myös noille kärkiketjuille, joilta löytyy kuitenkin kykyä nostaa peliä paremmin toiseen päähän.
Kiitos alkuun vastauksesta.

Ylivoimaa voi enemmän kuin hyvin pelata laitapelureiden osalta lapa laitaa päin. Tuosta syntyi Horvatin maali ja nopealla kiekon liikuttamisella ongelmia ei tule. Eilen vain pisti silmään miten esimerkiksi Boeser ampui seinille kun oli aikaa latailla ja pari kertaa jämähti Petterssonin ajatuskin. Kyllähän esimerkiksi Pettersson pystyisi ns. onetimer-puoleltaankin tarjoamaan hyviä vaihtoehtoja ja varsinkin jos Hughes on noinkin nälkäinen/aktiivinen viivalla. Pettersson voisi antaa neliön lävistävää syöttöä Boeserin onetimerille, heittää kovaa ohjuria maalille tai kierrättää Hughesin kautta. Toki tuolloin Hughesin kudin asettelu olisi Boeserin vastuulla. Ja sitten toisaalta Petterssonin kudille löytyisi joko Hughesin tai Boeserin tarjonta.

En nyt kuitenkaan tärvele ketjua tämän enempää. Onhan tuo enemmän kuin fiksua käyttää kahtakin eri vaihtoehtoa ylivoiman rakenteessa. Vaihtoehdot kasvavat ja hommat eivät jähmety yhdeksi sekä samaksi hieromiseksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ylivoimaa voi enemmän kuin hyvin pelata laitapelureiden osalta lapa laitaa päin. Tuosta syntyi Horvatin maali ja nopealla kiekon liikuttamisella ongelmia ei tule. Eilen vain pisti silmään miten esimerkiksi Boeser ampui seinille kun oli aikaa latailla ja pari kertaa jämähti Petterssonin ajatuskin. Kyllähän esimerkiksi Pettersson pystyisi ns. onetimer-puoleltaankin tarjoamaan hyviä vaihtoehtoja ja varsinkin jos Hughes on noinkin nälkäinen/aktiivinen viivalla. Pettersson voisi antaa neliön lävistävää syöttöä Boeserin onetimerille, heittää kovaa ohjuria maalille tai kierrättää Hughesin kautta. Toki tuolloin Hughesin kudin asettelu olisi Boeserin vastuulla. Ja sitten toisaalta Petterssonin kudille löytyisi joko Hughesin tai Boeserin tarjonta.
Tuo on ihan totta. Ilmeisesti tuossa "väärällä puolella" pelaamisessa haetaan Petterssonin kautta helpompaa reittiä tuohon Horvatille alueelle keskelle (mistä tuli eilen maali) tai sitten Hughesille viivalle. Petterssonin laukausta katselisi useammin ylivoimilla, mutta hänestä on muovautumassa pelinrakentaja. Toki sillä erolla esimerkiksi Henrik Sediniin, että hänellä on jatkuva laukausuhka ja maalintekopotentiaali päällä ja vastustaja joutuu ottamaan mahdolliset laukaukset pois.

Toistaiseksi Pettersson ei ole tehnyt vielä ylivoimamaalia tällä kaudella kun viime kaudella osui Canucksin eniten ylivoimalla. Ehkä silmiinpistävin asia hänen ylivoimansa suhteen on ollut se, että hän on laukonut ylivoimalla kahdeksaan peliin tällä kaudella vain neljä kertaa. Kakkosylivoiman puolustajalla Tyler Myersillakin on enemmän laukauksia, vaikka on pelannut lähes kolme kertaa vähemmän ylivoimaa. Toisaalta Pettersson on NHL:n ylivoimatilastossa ykkössyöttöjen osalta top10 sakissa - alkukausi tuossa tosin vasta menossa, joten noista ei voi vielä sanoa pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Paikan saadessaan Pettersson pyrkii kyllä edelleen laukomaan. Devilsia vastaan nähtiin esimerkiksi se yksi tilanne (video tuosta) missä hän sai vapaata kaistaa (tosin tuo tuli 4 vs 4 pelaamisen aikana), mutta missasi ja manasi tilannetta pelin jälkeen;

I had time, I saw a lane, I thought I could shoot around the D, and I missed the net by 2-3 inches. It’s a shot I practice basically every single day. I’ve got to practice more …
Vaikea mennä sanomaan olisiko tuosta viime kaudella tullut maalia kun itseluottamus noissa tilanteissa näytti olevan isompi, mutta jotenkin on nyt sellainen kutina päällä, että hänellä on vähän liikaa kipsiä noissa avautuvissa tilanteissa. Varmaan tuo kauden aikana tulee helpottamaan kuitenkin. Toinen asia juuri ylivoiman osalta on sitten se, että ehkä tuo kipsi poistuisi helpommin jos hän myös laukoisi enemmän. Hänen laukauksensa laatu kyllä alkaisi tuottaa osumia.

Ainakin nyt näyttäisi siis kuitenkin siltä, että Petterssonista on tehty ylivoimaan entistä enemmän pelintekijä ja tuo on vähän syönyt laukauksia. Horvat sanoikin Petterssonin isoimmaksi vahvuudeksi ylivoimissa tuon pelinrakentamisen hänen peliälynsä vuoksi;

Everyone knows he has a great shot, but his vision is, I think, his most lethal skill. I think him being able to see the entire ice looking as a lefty and being able to find Boes and Hughesy and Millsy and myself in the spot, I think it gives him a lot more options. Trying not to give too many hints for the other teams, but I think he looked great over there.
Mutta kaiken kaikkiaan kummassakin ylivoiman variaatiossa on puolensa, kuten totesit.

Muuten tuon ylivoiman viimeistely on tuottanut vähän ongelmia. Rangersia vastaan Canucks sai reiluun viiteen ylivoimaminuuttiin 17 laukausyritystä ylivoimalla, yhdeksän laukausta ja kuusi tilastoitua maalipaikkaa. Devilsia vastaan ylivoima tuotti 12 minuuttiin 21 vetoyritystä, yhdeksän laukausta ja kahdeksan maalipaikkaa, mutta ei maaleja. Edlerin vaihto Hughesiin tuntuisi ainakin laukausten osalta parantavan osa-aluetta.

Devilsia vastaan Hughesia kokeiltiin viimein ykkösylivoimassa ja tulokset olivat huomattavia. Edlerin pelatessa siellä ykkösylivoimassa 5-4 peliä 5:55 jääajalla, Canucks sai aikaan viisi laukausyritystä, neljä kertaa kiekko osui Devilsin blokkiin ja ylivoima sai maalille saakka kaksi laukausta. Hughesin pelatessa samassa pelissä ykkösylivoimassa, ylivoima sai 16 laukausyritystä, 11 kutia osui blokkeihin ja maalille saakka tuli seitsemän kutia.

Greenilta ja muulta valmennukselta voi kysellä miksi tuossa kokeilussa meni noinkin kauan, kun Hughesin kiekollisia taitoja nähtiin pelistä yksi lähtien. Itse tosin lupasin Wings-pelin jälkeen etten tuosta purnaa, kun tuossa pelissä ylivoima sai aikaan tulosta Edlerin kanssa, mutta ainakin nyt näyttäisi siltä että tuo muutos oli lopulta kannattava. Toki otanta on vielä kovin lyhyt ja Edler on ollut tehokas ylivoimapakki aikaisemmin pitkän uransa aikana.

Hughesista puhuttaessa pitää muuten nostaa esiin hänen kehittynyt laukauksensa. Hänen ylivoimapelinsä on ollut toistaiseksi hänen uralla tehokasta ja näyttävää, mutta laukaus on ollut aika heikko. Tai kovuudeltaan heikko, pää on laukaushetkellä ylhäällä ja hän näkee hyvin kentän, mikä on mahdollistanut maalille ohjauskiekkojen tehokkaan toimittamisen. Tällä kaudella tuohon laukaukseen on saatu lisää potkua eikä hänen laukaustaan voi enää sanoa heikoksi vaan tuossa on näin perusfaninkin silmään merkittävä ero. Ilmeisesti hän teki kesällä hommia tuon eteen aika paljon kun vertaa tuota vuoden takaiseen.

Toki ylivoimamaaleja häneltäkään ei voi kauheita määriä odotella, kuten nykykiekossa ei voi muutenkaan puolustajilta. Tällä vuosikymmenellä vain neljä puolustajaa on onnistunut tekemään 10 ylivoimamaalia kauden aikana. Kahdeksaan ensimmäiseen peliin Hughes on tehnyt yhden ylivoimaosuman toistaiseksi, mutta uskon tuolla laukauksella niitä tulevan enemmän jatkossa etenkin jos saa pelata tuossa ykkösylivoimassa.

ZayWest sanoi:
En nyt kuitenkaan tärvele ketjua tämän enempää. Onhan tuo enemmän kuin fiksua käyttää kahtakin eri vaihtoehtoa ylivoiman rakenteessa. Vaihtoehdot kasvavat ja hommat eivät jähmety yhdeksi sekä samaksi hieromiseksi.
"Tärvele" vaan kun asiaa tulee, hyvä saada ketjuun puhuttavaa kun tuo tapahtuu asiallisten ja ilman vääntämistarkoitusta olevien viestien kautta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Vieraskiertueen neljännestä pelistä kiertueen kolmas voitto ja tämä kauden ensimmäinen pidempi kiertue saatiin hyvällä saldolla päätökseen. Detroitia vastaan Canucks tuli kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta ohi. Markström oli jälleen erittäin hyvä maalilla ja Horvat teki uransa ensimmäisen hattutempun. Horvat sanoi pelin jälkeen että Markströmille olisi tästäkin pelistä kuulunut ykköstähti.

Horvatilta saatiin hieno vieraskiertue ja kapteeni näytti esimerkkiä hyvällä kahden suunnan pelillä ja tärkeillä maaleilla. Ensin pelin tasoitusmaali St. Louisia vastaan, sitten pelin avausmaali Rangersia vastaan ja nyt kolmen maalin ilta Detroitia vastaan. Markstöm on puolestaan jatkanut viime kaudesta. Hän on saanut hyvän kirittäjän Demkosta, joka on myös pelannut kaikki pelit hienosti. Noilla näytöillä Markströmiä on kuitenkin aika vaikea nähdä ulkona kokoonpanosta, mutta valmennuksen pitää osata kuitenkin rajata pelejä.

Vieraskiertueelta mahdollisesti suurin saatu asia oli Hughesin istuttaminen ykkösylivoimaan. Canucks on iskenyt kolme ylivoimamaalia kahdeksasta yrittämästä sen jälkeen kun Hughes pelasi ykkösylivoimassa kokonaisen pelin Rangersia vastaan. Joukkue on tuottanut myös hyvin laukauksia noilla ja pelaajat liikkuvat paljon paremmin kuin alkukaudesta. Nyt Millerin järjestämänä oikealta laidalta siniviivalle Hughesille tuli kaksi maalia.

Millerin paikkana on ollut maalin edusta, mutta hän irrottautui sieltä kummassakin kahdessa ensimmäisessä maalissa jakamaan laidalle kiekkoa. Ensimmäisessä osumassa Pettersson liikkui puolestaan maalille korvaamaan Milleria. Joukkue on hakenut noita paikanvaihtoja ja ainakin nyt nuo näyttäisivät toimivan.

Negatiivinen asia joukkueella on tällä hetkellä epätasaisuus. St Louisia vastaan nähtiin hieno taistelu ja voitto tuli tuon kautta. Devilsia vastaan tuntui että tuo ilme oli kadonnut. Rangersia vastaan kaksi ensimmäistä erää oli hyvää vieraskiekkoa, kunnes joukkue sitten lopulta väsyi täysin kolmannessa erässä. Nyt Detroitia vastaan saatiin hyvä alku ja pari tolppaa, mutta sitten näytti taas pitkään huonolta ja Markström piti joukkueen pisteissä kiinni. Kolmas erä oli nyt puolestaan erittäin hyvä vieraserä. Otteisiin pitää saada tasaisuutta enemmän.

Toinen mihin pitää saada parannusta on kärjen tekeminen. Boeserilta ja Petterssonilta jäin odottamaan parempaa vieraskiertueella voitoista huolimatta. Petterssonin kauden alku on parempi kuin Horvatilla aikanaan tämän toisen kauden alussa, mutta jotenkin hän on vielä telineissä. Vaikka Horvatilla on vähemmän pisteitä kuin Pettersson - Boeser -kaksikolla, Horvatin peli on ollut parempaa.

Muuten Canucksin hyökkäyksestä puuttuu kolmosketjusta syöttötaitoinen pelaaja. Sutter, Leivo tai Ferland eivät ole tuollaisia. Gaudette, Bärtschi tai Goldobin voisivat olla. Kyllä ketjussa voi yksi tai ehkä kaksikin tuollaista suoraviivaista pelaajaa olla, mutta kolmen yhdistelmä ei toimi. Nelonen sen sijaan on toiminut hyvin etenkin sen jälkeen kun Motte palasi peliin. Schaller on ollut ketjussa hyvä koko kauden ja teki kauden avausmaalinsa Detroitia vastaan (tilanteessa näytti vähän ettei Pettersson olisi uskonut Schallerin iskeneen osumaa, kun lähti laukomaan vielä uudestaan).

Puolustus ja maalivahdit ovat toimineet hyvin. Pakit ovat säästyneet vammoilta, Myers on ollut tärkeä pelaaja alakerralle ja Hughesista on tullut heti joukkueen paras kiekollinen puolustaja. Stecher hänestä sanoi, että hän erottuu jäällä jo nyt uransa ensimmäisissä NHL-peleissä samalla lailla miten Stecher erottui aikanaan junioreissa (Stecher oli aikanaan BCHL:n Pentictonissa selvä joukkueen kärkipakki kiekollisessa pelissä). Hughesin pelaaminen näyttää olevan jo tässä vaiheessa niin helppoa, että samanlaista ei olla nähty Canucksin historiassa puolustajalta ensimmäisissä peleissä.

Näissä tälläisissä nousuissa on kyllä riskinsäkin, mutta paljon enemmän ne joukkueelle tuovat pääsääntöisesti.

Horvat;

Me and a couple of the guys were saying, ‘If that was ever to be me on the back end there’s no chance I’d ever be doing stuff like a spin move. Last man back to escape a guy — I’d be dumping the puck into the corner. But he seems to make plays out of nothing.
Hyvä kauden alku ollaan saatu, mutta kokonaisuudessa olisi vielä parannettavaa. Alivoima ja maalivahtipeli on toiminut koko alkukauden hyvin ja parempaan ylivoimankin toimivuuteen alkaa olla merkkejä ilmassa. Nyt kaivattaisiin otteisiin lisää tasaisuutta ja kärjen heräämistä pienestä suvantovaiheesta. Canucks jatkaa kauttaan seuraavaksi kahden pelin verran kotona, jonne tulevat Washington ja Florida.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, IlvesGaudette laitettiin saamaan peliaikaa Uticaan. Voisi sanoa, että viimein, sillä Greenin papereissa Sutter ja Beagle ovat tällä hetkellä edellä kahden alemman ketjun senttereinä ja Gaudette on istunut katsomossa nyt jo jonkin aikaa. Sautner palasi myös farmiin takaisin. Ei tullut hänelle peliaikaa vieraskiertueella kuten odotin, mutta puolustus pelasi sen verran ehjän kiertueen, että tuon ratkaisun ymmärsi.

Saa nyt sitten nähdä mitkä ketjut Cull ja kumppanit kokoavat. Gaudette ei vie veteraanipaikkaa, joten hänen paikka pelaavasta kokoonpanosta on varma jo tuossakin mielessä. Ihan hyvin sentterinä pelannut Jasek siirretään nyt ehkä takaisin hänelle tutummalle laiturin paikalle, mutta peliaika tullee laskemaan. Sautner ottaa luultavasti ykkösparin pakin paikan. Joukkue voisi olla vaikka;

Bärtschi - Gaudette - Goldobin
Boucher - Camper - Lind
Bailey - Perron - MacEwen
Arseneau - Hamilton/Bancks - Jasek

Juolevi - Sautner
Brisebois - Rafferty
Teves - Chatfield

McIntyre
DiPietro

Graovacin paluusta ei ole tietoa, mutta muutenkin tuo on paperilla ehkä kovin joukkue mikä Uticalla on ollut. AHL:n tähtihyökkääjä Boucher on mahdollisesti vasta kakkosketjussa, kun hän on ollut aikaisemmin selkeä ykköspelaaja Utican hyökkäyksessä. Ylivoima Uticalla ei ole toiminut odotuksista huolimatta kauden ensimmäisissä peleissä, joten Gaudette on tuonnekin vahvistus.

Kysymysmerkit tuossa ovat maalilla (verrattuina Markströmin tai Demkon aikoihin), mutta kumpikin maalivahti on ainakin aloittanut hyvin ja lisäksi puolustus kaipaisi ehkä yhtä tai kenties kahtakin veteraanipakkia. Sautner ja Brisebois ovat toistaiseksi ainoat yli 100 farmipeliä pelanneet puolustajat. Muutenhan tuo puolustus on ollut hyvä ja esimerkiksi Rafferty on ollut selvä vahvistus farmissa.

Utica on ottanut tähän mennessä viidestä pelistä viisi voittoa ja joukkueen maaliero on 29-11.

***


Daniel Sedinin aika Amsterdamin maratonilla antaa haastetta juoksijoille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Eipä ollut ainakaan tylsä peli Washingtonia vastaan. Ikävä vaan menettää kotona toisen erän lopun 5-1 johto 5-6 rankkutappioksi. Ei voi kuin toivoa, että joukkue ottaisi tästä jotain opiksi. Jalkaa ei voi ottaa kaasulta hetkeksikään noin taitavaa ja kokenutta joukkuetta vastaan. Canucks-fanina näihin on kyllä tottunut, sillä ei ole ensimmäinen umpisurkea erä johtoasemassa. Tälle kaudelle noita on mahtunut muutamia. Caps oli nyt vaan joukkueena niin taitava ja tehokas, että se osasi hyödyntää tilaisuutensa.

Tuli vähän mieleen West Coast Express -aikakauden Canucks. Maalillakin Markström pelasi samanlailla kuin Cloutier aikanaan.

Markström;

We played a great game, I think they had seven shots in the third and I let in three goals. I gotta be better, the team played great, end of story.

I’m not even gonna go into details, I’m too upset right now. If I just play okay we win this game. The guys scored five at home on a Friday, great crowd, (I) can’t do that. Me personally, no (there’s nothing I can build from this game), the team yes, (they can build from this), keep playing the way we’re playing, we’re playing great.
Yhden huonon erän tuntuu vähän kohtuuttomalta lynkata muuten erinomaisesti pelannutta maalivahtia, mutta olen aika pitkälle samaa mieltä. Kolmannen erän vaaralliset maalipaikat kirjattiin Canucksille 4-1, mutta niin se peli ja ainoa oikeasti merkittävä asia kääntyi erän aikana kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta rankuissa tappioksi saakka. Markström paukutti mailansa polvea vasten pelin jälkeen poikki. En ole nähnyt häntä vielä noin kuumana ja ilmeisesti kaikki oman tekemisensä vuoksi.

Pitää kyllä sanoa, että pidän paljon tämän kauden joukkueesta tai ainakin sen alkukaudesta. Joukkue ei pelkää kamppailla ja hyökätä silloin kun täytyy niin tehdä. Ryhmä tekee tasaisesti tulosta ja uudet laitahyökkääjät sekä pakit ovat päässeet hyvin kuvioihin mukaan. Tasaisuutta otteissa pelien sisällä tarvittaisiin kuitenkin paljon lisää ja samoin johtoasemassa pelaamista on pakko miettiä. Joukkue käy vielä koulua tuohon eikä ehkä vähiten valmentaja:
Pelin yhtenä käännekohtana voidaan pitää Capsin toisen erän lopussa tekemää 5-2 kavennusta. Tilanteessa Kuznetsov sai kiekon maalin lähellä kaksi sekuntia ennen loppua ja Stecher yritti blokata kutia. Kuznetsov leipoi kuitenkin kiekon ohi Stecherin ja Markströmin kun erää ei ollut jäljellä enää sekuntiakaan. Jos hän olisi tiennyt paljonko erää on jäljellä ja tehnyt tuon, voisi pitää kyllä todella kylmähermoisena pelaajana. Todellinen koppimaali tuohon paikkaan, vaikka eroa jäikin vielä kolme maalia.

***

Utica jatkoi sen sijaan tälle kaudelle uskollista voittojen linjaa ja otti kauden kuudennen voittonsa Binghamtonin kaaduttua lukemin 5-1. Vakuuttavassa kunnossa tuo joukkue tällä hetkellä. Tällä kertaa tehoili joukkueen syvyysosasto Carter Bancksin (1+1) ja Vincent Arseneaun (kaksi maalia) toimesta. Francis Perronille tuli kolme syöttöä ja Juoleville yksi.

***

Tyler Madden iski kaksi osumaa yliopiston puolella viime yönä. Hän on tehnyt kahdessa viime pelissä neljä maalia.

WHL:ssä Calgaryn Jett Woon kaksi syöttöä ja Carson Fochtin maali voidaan nostaa esiin. Fochtille osuma oli kauden kahdeksas kun pelejä on takana yhdeksän. Kisa Kanadan nuorten maajoukkueeseen jatkuu edelleen sekä Woolla että Fochtilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Utica otti yöllä jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun Hershey kaatui vaikeassa pelissä rankuilla 1-2 lukemilla. Pelin kakkostähti Gaudette teki Utican varsinaisen peliajan ainoan maalin. Pelin selkeä ykköstähti oli maalivahtitulokas Michael DiPietro, joka otti 38 torjuntaa ja nollasi Hersheyn kaikki rankut.

Kolmessa pelaamassaan pelissä DiPietro on ollut kaksi kertaa pelin ykköstähti, hänen torjuntaprosentti on nyt 94% ja 1.62 päästettyä maalia on mennyt peliä kohden. Hänen elekielensä maalilla on näyttänyt joka peliltä aina edellistä peliä varmemmalta. Kausi on hänen kohdaltaan tosin vielä ihan alussa, joten ei tehdä vielä kolmen pelin jälkeen sen suurempia analyysejä, mutta hieno alku ammattilaiskentille ainakin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Eipä ehtinyt Gaudette kauan Uticassa pelaamaan, kun hän tuli takaisin kahden pelin jälkeen paikaamaan loukkaantunutta Mottea (week-to-week). Harmi tuo Motten loukkaantuminen, sillä hän on pelannut hyvää kiekkoa roolissaan. Omasta mielestä olisivat nyt antaneet Gaudetten pysyä farmissa. Hän ei pelannut pariin viikkoon viimeksi ollessaan ylhäällä ja nyt kun laituri on loukkaantunut, mitä tuo muuttaa?

Gaudette tullee pysymään Sutterin ja Beaglen takana Greenin papereissa. Toki ehkä nyt Florida-peliin Gaudette saattaisi saada peliaikaakin, kun tämä nosto kerran tehtiin. Olisihan siellä ollut jo valmiiksi kopissa se yksi yhden pelin tällä kaudella pelannut kuuden miljoonan veteraanihyökkääjäkin juuri nelosen laidalle. Kertoo muuten jotain Erikssonin asemasta joukkueessa tämäkin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy