Mainos

Vancouver Canucks 2019–2020

  • 137 716
  • 467

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuli sittenkin katsottua Vegas-pelikin aamulla. Canucks tuli peliin henkisesti latautuneena ja varmasti joukkueessa oltiin käsitelty noita viime aikojen otteita aika paljonkin. Eihän tuossakaan pelissä viisikkopuolustus kunnossa ollut ja taas tuli hirveä määrä paikkoja omaan päähän, mutta pelaajien tukitoimet toistensa auttamiseksi olivat siitäkin huolimatta viime aikojen muita pelejä paremmalla tasolla.

Tilanteisiin nähden Canucksin ei olisi kuulunut kaataa tämän hetken ”mörköään”, mutta aina ei tilanteet sentään ratkaise voittajaa. Markström vei Fleurya vastaan maalivahtien taistelun pelaten komean pelin vaikka maaleja useampi menikin. Petterssonilta myös hieno peli ja hän nousi esiin silloin kun joukkue kaipasi ratkaisijaa. Kaksi maalia ja kolmaskin oli sentistä tai kahdesta kiinni.

Voitosta huolimatta samoja viisikkopelin isoja ongelmia oli tosiaan mukana eikä tuo yksi voitto vielä noita korjaa mihinkään suuntaan. Hieno kuitenkin saada tuohon Vegasin ylivoimaan näissä keskinäisissä peleissä lyötyä vähän kiilaa väliin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Brogan Raffertyn lentokeli farmin puolella jatkuu. Viime yönä tuli 1+2 tehot ja pelin ykköstähti Utican voittaessa Lavalin numeroin 5-3. Rafferty johtaa farmin pakkien pistepörssiä tällä hetkellä ja 30 pelin jälkeen kasassa on 27 pistettä. Tulokaspakille varsin hyvät lukemat ja lupaava harjoitusleiri jo enteili hienoa kautta.

Tehopörssi on kyseenalainen mittari, mutta sielläkin hänellä on aika selvä piikkipaikka Utican pakkien osalta +16 lukemalla, mikä on AHL:n toiseksi paras lukema pakeilla. Raffertyn pistesaldo näyttää kehittyvän hyvin ja hän on tehnyt viimeisissä 10 pelissä 15 pistettä. Oman pään pelissä hänellä on vielä vähän opeteltavaa, mutta hänestä saatetaan saada vielä ylös pelaaja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuli katsottua joulukiireiden vuoksi vasta tänään tuo Penguins-peli, mutta jotain tuosta voisi laittaa.

Vähän erikoinen peli kaiken kaikkiaan. Joukkueiden edellisessä pelissä maalihanoja oltiin venytelty enemmän kuin valmentajien nitropurkit antoivat myöten ja nyt ensimmäinen laukaus saatiin aikaan kun peliä oltiin pelattu yli 10 minuuttia. Kaiken kaikkiaan Canucks ei päästänyt toisena peräkkäisenä iltana pelannutta Pittsburghia laukomaan avauserässä kertaakaan ja johti avauserän jälkeen 2-0 lukemin.

Kun avauserä oli tuollainen, jokainen tämän kauden Canucksia seurannut tiesi mitä toinen erä toisi tullessaan. Canucks alkoi seisomaan ja odottamaan vastustajaa omaan päähän. Toinen erä olikin sitten ihan täysi vastakohta ensimmäiselle erälle ja Markström sai vastaan 20 laukausta. Penguins ei saanut kuitenkaan Markströmin hienon pelin vuoksi kuin yhden osuman ja pystyi heti tuon kavennusmaalin jälkeen vastaamaan Petterssonin toimesta ja karkasi erän päätteeksi 3-1 johtoon.

Kolmas erä oli kahta edellistä tasaisempi, joskin Penguins painoi kahden maalin takaa peliä enemmän Canucksin päähän. Maaleja vieraat eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi ja Boeser teki Petterssonin syötöstä Vancouverille 4-1 voittomaalin pelin loppupuolella. Eihän tuokaan voitto vakuuttavalla tavalla tullut (Markströmiä lukuun ottamatta) toisen erän vuoksi, mutta voitolla Vancouver otti kuitenkin toisen peräkkäisen voittonsa, joten tulokseen pitää olla tyytyväinen.

- Markströmille peli oli seitsemäs peräkkäinen Demkon loukkaantumisen jälkeen. Hän on ollut selvästi koko NHL:n eniten työllistetty maalivahti nyt Demkon kärsiessä aivotärähdyksestä. Canucks (tai ainakaan Green) ei luota vielä DiPietroon tuolla. Näillä otteilla ei ole tosin tarvettakaan nuoren maalivahdin testaamiseen.

- Puolustuksessa Hughesilla on pieni huonompi jakso menossa. Nyt olisi tosin tullut syöttö ilman parin sentin paitsiota (edelleenkään en pidä tuosta säännöstä lainkaan, kun tuokaan ei maaliin millään lailla vaikuttanut ja peliä kelattiin yli minuutti taaksepäin). Ehkä Hughesia on alkanut painamaan tuo kuorma, mitä Green on aika kovalla kädellä uskaltanut laittaa tulokaspakille, joka ei yliopistotaustaisena pelaajana ole lainkaan tottunut kantamaan. Tässä kuussa Hughes on pelannut keskimäärin noin 24 minuuttia (Canucksin kovimmat minuutit) ja parissa pelissä 27 ja 28 minuuttia.

Toisaalta Hughesin kausi on ollut kokonaisuutena toistaiseksi niin hieno, että ei tuo iso peliaika yllätyksenä tule. Cam Robinson esitti oman mielipiteensä muutama päivä sitten twiitissään;





- Hyökkäyksessä Horvat on kyllä edelleen todella vaisu siihen nähden mitä häneltä on tututtu näkemään. Joku vamma vaivaa kapteenia kun hän häviää luistelukisat lähes järjestään ja on tilanteista myöhässä. Kymmeneen viime peliin yksi maali ja surkeat kehittyneet tilastot.

- Virtanen sen sijaan teki maalin hienolla laukauksella ja on nyt saatuaan ylivoima-aikaa saanut myös siellä myös tulosta.





Kymmeneen viime peliin kahdeksan (3+5) pistettä ja mielestäni tuo kokonaispeli on parantunut viime kaudesta. Tällä hetkellä Jake on 44 pisteen ja 22 maalin tahdissa, mihin hänen monissa paikoissa toivottiin pari kautta sitten kehittyvän.

Green antoi hänelle harvinaisesti kehuja;

Structurally, been a lot more solid. I think he's feeling good about his game too which is a big thing...he's starting to bring a bit more of a physical element than we've seen in the past. I think you're just seeing the growth of a player. Hopefully...he can keep that consistency in his game.

Samaa toivotaan varmasti joka puolella Canucks-fanien kesken. Nopea ja fyysinen 40-50 laituri olisi kuitenkin hyvä tulos, vaikka ei ehkä ihan sitä mitä jotkut varauksen aikaan toivoivat.

- Loui Eriksson pääsi pitkästä aikaa pelaamaan. Edellinen peli häneltä oltiin nähty tämän kuun 3. päivä. Eriksson paikkasi Leivoa, joka loukkaantui Vegasia vastaan tässä tilanteessa;





Loukkaantumiset Vegasia vastaan siis jatkuivat. Onneksi tällä kerralla ei tullut sentään aivotärähdyksiä- Nick Holdenille ei tullut tilanteesta jäähyä ja hän teki maalin heti tuon jälkeen. Leivo on kahdesta kolmeen kuukautta sivussa. Iso menetys Canucksille, sillä Leivo on ollut hyvä keskikenttien pelaaja. Hän on vienyt peliä hienosti ylöspäin, voittanut paljon kulmavääntöjä ja tehnyt pisteitäkin noin 45 pisteen kausitahdilla.

***

Ruotsin nuoret olivat voittaneet harjoituspelissä Tsekin maalein 5-1 ja Höglanderille tuli pelissä kaksi maalia. Hän on luultavasti sinikeltaisten ykkösketjussa nuorten kisoissa.





Podkolzin oli syöttänyt harjoituspelissä kolme osumaa, mutta nuo tulivat Kazakhstania vastaan. Hän pelannee samassa ketjussa yhdessä Marchenkon ja Morozovin kanssa ja tuo ketju saattaa olla vaarallinen kisoissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tiukan taistelun jälkeen kolmas voitto putkeen ja tällä kertaa Edmontonia vastaan. Vancouver onnistui jälleen tekemään pelin avausmaalin, mutta Oilers nousi ohi kunnes Canucks käänsi pelin kolmannessa erässä. Vancouverilla oli pelissä 32 maalipaikkaa Oilersin 21 maalipaikkaa vastaan ja lisäksi pari tolppaa, mutta aika tasainen vääntö tuo oli kaiken kaikkiaan.

Canucksin tasoitusmaali tuli kyseenalaisessa tilanteessa, kun Horvatin kauden ensimmäistä kotimaalia kelattiin videolta potkuna. Tuomio oli siinä rajoilla, mutta ymmärrän tuon maalin hyväksymisenkin ja näin Canucks-fanien lasien takaa onneksi tuomio meni noin päin. Hughes teki tuon maalin jälkeen sitten pelin voittomaalin ylivoimalla kolmannessa erässä.

- Markström oli taas kerran maalilla ja pelasi jälleen hyvän pelin. Kaksi päästettyä maalia takaa usein sen, että joukkueella on mahdollisuudet voittoon. Demko oli palannut penkille, joten ilmeisesti aivotärähdys ei onneksi ollut paha.

- Hughes pelasi Tanevin kanssa McDavidin ketjua vastaan; McDavid ja Draisaitl jäivät nollille tasakentin pisteissä (kummallakin yksi laukaus). Hughesille tuli pelissä 10 laukausyritystä ja lähes 21 minuuttia peliaikaa tasakentin, voittomaali ylivoimalla ja pelin ykköstähti - hän oli Canucksin eniten pelannut pelaaja ottelussa. Puheet väsymyksestä voi unohtaa.

At the combine, the biggest question was how are you going to defend at the next level? For however many interviews I had, maybe 13 or 14, every team asked it. I obviously don’t blame them for asking it because I am a smaller guy and it’s a good question. I still have a lot to learn defensively, I was (-3) against Vegas, but it’s a good feeling when you can have a night like this.

Onneksi joukkueet katsoivat pelaajien kokoa draftissa enemmän kuin osaamista. Hughes on pärjännyt 20-vuotiaana NHL:n parhaita pelaajia vastaan tulokkaana kaiken kaikkiaan hienosti, vaikka toki opeteltavaa on edelleen eikä kaikissa peleissä homma ole täydellisesti onnistunutkaan.





- Edler palasi takaisin peliin ja pelasi 20 minuutin maltillisen illan Stecherin parina. Tehopörssiin tuli +3, joten tuossa mielessä ilta oli onnistunut, mutta rehellisyyden nimissä tuo kertoo taas enemmän kyseenalaisesta tilastosta kuin Edlerin pelistä. Ei hän silti huonostikaan pelannut. Benn istui katsomossa kun hyvin pelannut Fantenberg otti paikan Myersin parina.

- Horvatille tosiaan vasta nyt kauden ensimmäinen maali kotona ja tuo oli kyseenalainen.

That’s not a kicking motion, absolutely not. I was just stopping. I’m a terrible soccer player so I wouldn’t have been able to kick that.

- Nelonen oli jälleen hyvä. Tuo on ollut vahva puolustava ketju kun on saanut pelata yhdessä. Motte teki maalin ja Beagle oli pelin paras aloittaja.

- Roussel sanoi tuosta omasta pelistään mikä on ollut nähtävilläkin;

My two-way game is not quite there yet, to be honest with you, And I knew it, it’ll take some time to get back at it. The difference the first couple of games, it almost felt like summer hockey, like training camp, and now I think it’s getting better and better. I’m working on making better plays on the wall and through the middle and stuff.

Neljässä peräkkäisessä kotipelissä on tullut kolme voittoa ja yksi tappio, mistä pitää olla tyytyväinen. Joukkue on pelaamassa tuloksellisesti hyvää kiekkoa tällä hetkellä, vaikka pelissä joitakin ongelmia onkin. Joukkueen puolesta pitää sanoa nyt se, että pidin tuosta kolmannen erän johtoasemassa pelaamisesta. Nyt ei jääty odottelemaan vastustajan hyökkäyksiä seisovilla jaloilla viivalle, vaan pyrittiin pitämään kiekkoa ja viemään peliä toiseenkin päähän. Ehkä tuo oli energiapuolestakin kiinni. Nyt kun on saatu olla muutama peli kotona, pelaajat eivät ole niin väsyneitä kuin noilla pitkillä vieraskiertueilla.

Hyvää joulua palstan Canucks-faneille ja muillekin toki :)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks otti neljännen peräkkäisen voittonsa Kingsia vastaan pelatusta pelistä viime yönä. Ottelu oli melkoista vieraiden hallintaa, mutta Markström pelasi jälleen hienon pelin ja piti Vancouverin pelissä mukana ennen kuin Pettersson ratkaisi ottelun kolmannessa erässä - tuttu kaava Canucksin voittoon. Kings vei pelin laukaukset peräti lukemin 51-26 ja tuo oli suurin omaan päähän päästetty laukausmäärä Vancouverilta sitten 2010 maaliskuun. Los Angeles vei lisäksi maalipaikat 41-18 ja loi 21 vaarallisiksi luokiteltavaa maalipaikkaa.

Markström pelasi yhdeksännen peräkkäisen pelinsä ja onneksi pelasi, sillä ilman häntä tuosta pelistä ei olisi voittoa tullut. Vaikka tässä on nyt kauden pisin (jaettu sellainen) neljän pelin mittainen voittoputki menossa, joukkueen peli ei ole ollut kovin hyvää. Etenkin keskikentän puolustuspelissä annetaan liian helposti vastustajien luoda hyökkäyksiä. Markström on nyt tämän vuoden puolella NHL:n torjuntaprosenteissa kuudentena niiden maalivahtien kesken, jotka ovat pelanneet yli 50 peliä (edellä Kuemper, Binnington, Hellebuyck, Vasilevski ja Rask). Etenkin Canucksin viime kauden puolustus huomioiden tuo on kyllä hienosti.

Tanev Markströmistä;

Great guy, I’ve played with him for a number of years. I consider him one of my good friends. Great goalie, great leader, great person. I can’t say enough good things about him.

He was awesome tonight, for like 50 saves or whatever it was. Great game by him.

- Petterssonille voittomaali oli kolmas viimeisiin 11 peliin. Viimeisistä kahdeksasta pelistä on tullut kuusi maalia ja NHL:n pistepörssissä hänellä on tällä hetkellä 13. sija.

- Virtanen teki pelin avausmaalin. Nyt on kasassa 11 osumaa ja hän on 23 maalin tahdissa. Muistin virkistämiseksi pitää kuitenkin sanoa, että hän sai viime kaudella 11 maalia täyteen joulukuun 20. päivä ja tuon jälkeen tuli vain neljä maalia koko loppukauden aikana. Saa nyt sitten nähdä saako hän tällä kaudella tasaisuutta tuohon hommaan vai mennäänkö viime kauden malliin.

Kokonaisuutena joukkue pelaa tällä hetkellä tuloksellisesti hyvää kiekkoa, mutta pelin taso muuten ei vakuuta. Aika paljon siellä on ongelmia nähtävissä etenkin tuon puolustuspelin suhteen. Markströmin tämän hetkinen taso kyllä paikkaa paljon tuota. Saa nähdä nyt sitten pelaako Markström vielä ensi yönkin pelin Calgarya vastaan ja kerää 10 peräkkäisen pelinsä tuosta vai onko jo aika laittaa Demko maalille peräkkäisenä iltana. Vaikea peli tiedossa joka tapauksessa.

***

Juolevilla kulkee tällä hetkellä farmin puolella pitkän loukkaantumisen jälkeen tilastollisesti hyvin. Kahteen viime peliin on tullut neljä syöttöä (kaksi syöttöä kummassakin viime pelissä). Ennen noita kahta peliä Juolevi valittiin pelin ykköstähdeksi ja hän teki kauden avausmaalinsa. Kausi on ollut kaiken kaikkiaan vaikea, mutta pitää vaan toivoa terveyttä ja pelin pysymistä tehokkaana jatkossakin.

***

Nuorten kisoissa nähtiin eilen vähän huvittavakin tilanne, kun Sveitsi puolusti Höglanderia vastaan pitämällä pakkiensa toimesta kummatkin maalitolpat samaan aikaan, ettei Höglander olisi saanut ilmaveiviä tuossakin pelissä. Höglander teki tuossakin pelissä 1+1 tehot ja oli tuon pelin jälkeen turnauksen pistepörssissä jaetulla neljännellä sijalla. Tästä tilanteesta ei pistetili karttunut, mutta ihan hyvän tontin Höglander petasi;




Ruotsi ei ole vielä kohdannut noita heittopussijoukkueita ja noissa peleissä olisi mahdollisuus Höglanderillakin lisätä turnauksen pistesaldoaan mikäli Ruotsi päätyy pelaamaan muutakin kuin kelloa pois.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverille jo viides peräkkäinen voitto kun pystyivät kaatamaan Calgaryn vieraissa 2-5 lukemilla. Joskus nuo pelit menevät vähän erikoisesti ja niin nytkin, sillä Canucks pelasi paljon paremman pelin toisena peräkkäisenä iltana vieraissa Calgarya vastaan kuin levänneenä kotona Kingsia vastaan. Toki sinällään ihan ymmärrettävääkin, että ongelmia tulee usein noilla pitkillä vieraspelimatkoilla, ei yksittäisissä "selkä-selkä -peleissä", jos joukkue on muuten pelannut maltillista ohjelmaa. Ei tuo pelin taso oikein vieläkään vakuuta, mutta tulos kertoo kyllä ihan hyvää. Tämä viiden peräkkäisen voiton putki on pisin sitten kauden 2016-17 vuodenvaihteen.

Canucks sai Flames-peliin hyvän startin osin Rittichin ja Flamesin puolustuksen avustuksella. Etenkin tuo Rittichin päästämä 0-2 osuma oli helppo maali ja meni Rittichin piikkiin. Virtaselle merkityssä 0-3 osumassa maalilla ollut Pearson olisi saattanut tehdä osuman ellei Hamonic olisi katkaissut epäonnisesti syöttöä maalille ja omaan maaliin. Hyvän ja onnekkaan startin jälkeen pidin Canucksin johtoasemassa pelaamisesta etenkin kolmannessa erässä. Flames sai erässä seitsemän laukausta ja vain yhden vaaralliseksi luokiteltavan maalipaikan.

Hyvää tämän hetken tilanteessa on ollut tuo "secondary scoringin" tuotto. Noissa viidessä viimeisessä voittopelissä Canucks on tehnyt yhteensä 21 maalia ja 14 noista osumasta on tullut muiden kuin Petterssonin, Millerin, Boeserin tai Horvatin toimesta. Jos Canucks playoffeihin aikoo, tuon syvyyden pitää onnistua tuottamaan osumia. Nyt kaikki viisi Vancouverin maalia tuli tuolta syvyyspuolelta. Voitolla Canucks nousi sarjassa Calgaryn, Arizonan ja Winnipegin ohi Läntisen konferenssin viidenneksi. Tasaista on kyllä sarjassa.

- Demkolta vahva paluu aivotärähdyksen jälkeen peliin. Mihinkään kiekkosateeseen hän ei joutunut, mutta pelasi tonttinsa vakuuttavasti. Tärkeä saada Markströmille vähän lepoa tähän, vaikka Markström omien sanojensa mukaan haluaa pelata aina.

- Myers oli kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllä alakerran näkyvin pelaaja. Pisteiden lisäksi Myers vei kehittyneissä tilastoissa oman pelinsä ja laukoi neljä kertaa. Ihan ansaittu pelin ykköstähti.

- Fantenberg näyttää ottaneen paikan Bennilta ja pitää sanoa, että ihan ansaitusti. Mielestäni Bennin alkukausi oli hyvä, mutta sen jälkeen marraskuussa tuli hänelle muun joukkueen kanssa ongelmia ja hän oli ehkä näkyvimmissä vaikeuksissa alakerrassa. Fantenberg on pelannut kaiken kaikkiaan ihan hyvin. Nyt hänellä oli kuitenkin vähän heikompi ilta, vaikka ei hän huonosti pelannut.

- Hyökkäyksessä Pearson teki kaksi maalia (toisen tyhjiin) ja antoi yhden syötön. Joulukuun 13 pelissä tuli hänelle kaikkiaan 10 pistettä (marraskuussa hän teki 15 pelissä 12 pistettä). Hän on ollut tärkeä apu tuota "secondary scoringiakin", vaikkei otsikoihin usein nousekaan. Tällä hetkellä Pearsonilla on jo saman verran pisteitä kuin koko viime kaudella.

- Mietin jo pelin jälkeen, että hävisikö Horvat lainkaan aloituksia illan aikana, mutta tulihan niitä tilastoihin: tilastojen mukaan Horvat otti yhteensä 20 aloitusta, joista hävisi kolme. Kaiken kaikkiaan hänelle kyllä vaikea kuukausi eikä tuon aikana tullut kuin kaksi maalia ja seitsemän pistettä 13 peliin. Tällä hetkellä hän on menossa tälläkin kaudella kuitenkin yli 60 pisteen kauteen, vaikka tällä kaudella on ongelmia ollutkin.

- Virtaselle merkittiin tuo Hamonicin tekemä maali ja tuo oli hänelle viides osuma viimeisiin kahdeksaan peliin. Virtasen ketju (Gaudette ja Roussel muut ketjun pelaajat) oli Canucksin paras kehittyneissä tilastoissa ja vei peliä lähes järjestäen Calgaryn päähän. Virtaselta nähtiin hieno joulukuu ja toivottavasti tuo saa jatkoa ensi vuoden puolella. Jake on nyt vain kahden pisteen päässä viime kauden pistesaldostaan ja tällä tahdilla menossa noin 50 pisteen kauteen. Enemmänkin olisi luultavasti kasassa jos ylivoima-aikaa olisi tullut jo kauden alusta saakka.

- Eriksson on mielestäni pelannut nyt ihan hyvin puolustuspelinsä. Hyökkäyspäässä touhu on samanlaista tervanjuontia mitä häneltä on nähty koko uralla Vancouverissa ja nytkin 2-1 ylivoimahyökkäyksessä nähtiin huvittavan näköinen tilanne, kun kiekkoa kuskannut Eriksson ei saanut syöttöä eikä laukausta aikaan vaikka aikaa oli. En oikein tiedä mitä hän tuossa edes yritti, mutta tilanne kuihtui kasaan ilman minkäänlaista yritystä maalintekoon. Kuitenkin hän on täyttänyt saappaat ainakin puolustuspäähän. Ero Leivoon on kuitenkin iso ja varmaan Ferlandistakin olisi enemmän apuja.

Vancouver päätti vuotensa kaiken kaikkiaan ihan hyvistä asetelmista, vaikka epäilin jo vahvasti Greenin kykyä vetää tuota laivaa. Kovin tasaistahan tuolla on, mutta Läntisen konferenssin vitossija tässä vaiheessa on kuitenkin enemmän mitä osasin odottaa. Tammikuun otteluohjelma vaikuttaa etukäteen ihan kohtalaisen suotuisalta, kun kuukaudessa pelataan vain 11 peliä ja noista on kahdeksan sellaisia joukkueita vastaan, jotka eivät ole tällä hetkellä playoff-viivan paremmalla puolella. Hyvällä tammikuulla tässä olisi mahdollisuudet ottaa vähän niskalenkkiä kilpailijoista kevättä ajatellen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Höglanderille Kazahstania vastaan 1+1 tehot Ruotsin voittaessa pelin 6-2 lukemilla. Ruotsi pelasi käytännössä 5-0 tilanteeseen saakka toiseen erään ja loppu oli peliajan pelaamista pois. Ruotsi hävisi mm. kolmannen erän laukaukset ja Höglanderiakaan ei kolmannessa erässä paljon kentällä näkynyt. Kolmen pelin jälkeen Höglander on turnauksen pistepörssissä jaetulla toisella sijalla kuudella pisteellä pisteen päässä kärjestä.





***

Vuoden 2019 Canucksin pistepörssin top 10

1. Elias Pettersson: 75 peliä, 27+41=68, 0,91 pts/peli
2. Brock Boeser: 80, 25+43=68, 0,85
3. Bo Horvat: 80, 20+36=56, 0.7
4. Tanner Pearson: 59, 20+19=39, 0,66
5. J.T. Miller: 40, 14+22=36, 0,9
6. Alex Edler: 59, 10+26=36, 0,61
7. Josh Leivo: 72, 13+19=32, 0,44
8. Quinn Hughes: 44, 3+28=31, 0,7
9. Jake Virtanen: 68, 16+14=30, 0,44
10. Adam Gaudette: 55, 10+13=23, 0,42
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Athleticin Thomas Drancen artikkeli Canucksin viiden peräkkäisen voittopelin viidestä tärkeimmästä tekijästä:

1 Markström on torjunut Vegas-voitosta alkaen 143 kiekkoa niistä 152 laukauksesta jotka hänelle on tullut. Tuo tekee 94.1% lukemat ja on koko NHL:n paras niiden maalivahtien osalta, jotka ovat pelanneet yli kaksi peliä tässä lyhyessä jaksossa. Markström on tehnyt tuon saman kuukauden aikana kun hänen isänsä haudattiin ja hän pelasi yhdeksän peräkkäistä peliä - hän pelasi kahdeksan peliä 13 iltaan.

Canucks on joukkueena hävinnyt tuon voittoputken aikana laukaukset 47 laukauksella ja joulukuun 18. päivän jälkeen koko NHL:stä ainoastaan Ottawa on päästänyt enemmän maalipaikkoja omaan päähän kuin Canucks. Markström on aina sanonut pelaavansa paremmin mitä enemmän hänellä on töitä ja tuon hän on kyllä todistanut nyt tässä kuussa.

Jokaisessa noista viidestä pelistä Vancouver on onnistunut tekemään pelin avausmaalin ja neljässä pelissä viidestä Canucks on mennyt vähintään kahden maalin johtoon. Vaikka joukkueena Canucks on mielestäni pelannut nyt paremmin johtoasemissa etenkin kolmansissa erissä kuin alkukaudella, laukauksia joukkue on päästänyt ihan liikaa. Loputtomasti tuollainen putki ei tule kestämään Markströmillä eikä joukkuekaan tule saamaan avausmaaleja.

2. Pettersson on ollut todella hyvä nyt kokonaisvaltaisesti. Hän on tehnyt noissa viidessä pelissä neljä maalia ja kuusi pistettä. Canucks on hävinnyt tasakentin noiden pelien aikana laukaukset 42 laukauksella, mutta Petterssonin aikana joukkue on voittanut tuosta huolimatta laukauksensa kahdeksalla. Canucks ei ole myöskään voittanut maalejaan 5-5 -pelissä voittoputken aikana, mutta Petterssonin ollessa jäällä joukkue on voittanut 5-5 -pelissä maalinsa viidellä maalilla.

Pettersson on tehnyt myös voittoihin todella tärkeitä osumia. Hänelle ei olla merkitty kuin yksi voittomaali tuossa jaksossa, mutta hän on tehnyt muuten voittojen kannalta arvokkaita osumia. Vegasia vastaan hänen osumansa katkaisi kolmannessa erässä Vegasin kuuman jakson pelissä ja Pettersson vei Canucksin jälleen maalin johtoon pelin loppupuolella (Vegas tasoitti silti, mutta Canucks vei pelin jatkoajalla). Pittsburghia vastaan hän teki 3-1 maalin heti Penguinsin kavennettua pelin. Kingsia vastaan hän teki voittomaalin kolmannessa erässä heti sen jälkeen kun Los Angeles oli tullut tasoihin.

Pettersson on ollut noissa voittopeleissä kerran pelin ykköstähti ja kaksi kertaa pelin kakkostähti. Pettersson on ollut näkyvä monissa asioissa, mutta eniten olen ollut tyytyväinen hänen kahden suunnan peliinsä. Hänen aikana Canucks on vienyt peliä toiseen päähän silmämääräisesti jopa enemmän mitä nuo laukaukset antavat kertoa ja omaan päähän ei ole pitkiä painejaksoja kertynyt. Hänen tavoitteensa pelaajana on ollut tuon kahden suunnan pelin parantaminen ja nyt näyttää siltä että tuossa on otettu steppejä eteenpäin.

3. Vancouverin kolmosketjun (Roussel - Gaudette - Virtanen) peli on ollut nyt hyvää ja lupauksia herättävää. Silloin kun Roussel palasi pitkältä sairausjaksoltaan, hän teki kahteen ensimmäiseen peliin kolme maalia, mutta tuon jälkeen tuli heikompi jakso. Nyt tuo tasakenttäpeli on taas parantunut. Myös Gaudetten peli on mennyt eteenpäin. Hänellä on jopa koko joukkueen parhaat kehittyneet tilastot tuossa viiden pelin voittoputkessa. Vastustajat eivät ole tehneet maaliakaan 5-5 -pelissä ketjua vastaan viiden viimeisen pelin aikana.

Yksi tekijä minkä Drance nostaa esiin tuossa artikkelissaan, on Gaudetten kehittynyt aloitustyöskentely. Gaudettella on ollut isoja ongelmia aloituksissaan uransa alussa NHL:ssä, mutta nyt hän on vienyt aloituksensa tuon viiden pelin aikana 66.7% (26 voittoa 39 aloituksestaan) lukemilla. Canucks on joukkueena voittanut aloituksensa noiden pelien aikana yli 62% lukemilla. Tuskin Gaudetten aloitustyöskentely noissa lukemissa tulee pysymään, mutta Manny Malhotran kanssa vietetty aika tuossakin asiassa on ilmeisesti saanut tuota puolta paremmaksi.

Jos Gaudette pystyisi parantamaan aloituksiaan edes yli 45% lukemiin pidemmän päälle samalla kun kehittyisi kahden suunnan pelissä, tuo olisi tärkeä asia kokonaisuudelle sentteripelissä. Petterssonin ja Gaudetten kehittyvät kahden suunnan pelaamiset toisivat joukkueelle paljon. Nyt tuo on ollut vielä vähän turhan kokematon osasto, vaikka toki lupaava sellainen.

4. Erikoistilanteet. Canucks on tehnyt kuusi lisämaalia tuohon NHL:n eniten yv-osumia tehneeseen tilastoonsa tässä viiden pelin mittaisessa voittoputkessa. Joukkueen ylivoimassa tärkeää on ollut tuon kakkosylivoiman tehokkuus. Koko viime kaudella tuolta osastolta ei tullut mitään, mutta nyt on tullut 10 osumaa viimeisissä 20 pelissä. Virtanen on ollut tuolla tehokkain pelaaja neljällä pisteellään, vaikka peliaikaa ylivoimilla on alkanut tulla vasta hiljattain.

Alivoima on sekin toiminut hyvin sen jälkeen kun joukkue sai Beaglen, Motten ja Edlerin takaisin peliin. Joukkue on päästänyt kaksi alivoimaosumaa viimeisillä 15 av-kerrallaan. Sen jälkeen kun Vancouver päästi Montrealia vastaan kaksi osumaa alivoimilla joulukuun 17. päivä häviten pelin 1-3, Canucks on päästänyt vastustajat laukomaan omalla alivoimallaan vähän. Tuo alivoiman merkitys näkyy Markströminkin pelissä. Jos nuo alivoiman tärkeimmät pelaajat pysyvät kunnossa, Canucksilla saattaa olla NHL:n top10 alivoima.

5. Alexander Edlerin paluu tasapainotti puolustusta merkittävästi. Vaikka Edler liikaa jäähyjä ottaakin, hänen merkityksensä on edelleen iso joukkueelle.





Sen jälkeen kun Edler palasi takaisin, Canucks ei ole päästänyt hänen aikana vielä 5-5 -pelissä maaliakaan omaan päähän. Canucks on pystynyt pistämään johtoasemissa Edlerin ja Tanevin kantamaan isoimmat minuutit ja tuolla on ollut vaikutusta joukkueen pelaamiseen johtoasemissa. Hughesin saaman lisääntyneen vastuun myötä Edlerin ei ole tarvinnut pelata nyt 25 minuutin iltoja, vaan kuorma on jakaantunut aikaisempaa tasaisemmin. Joukkueen neljä kärkipakkia (Edler, Tanev, Hughes ja Myers) ovat pelanneet tasaisesti noin 20-22 minuutin iltoja. Tuon jatkuminen olisi tärkeää jatkon kannalta.

***


Athleticin Harman Dayalin artikkeli Tanner Pearsonista. Viime kausi oli hänelle painajaismainen seurasiirtojen vuoksi, mutta hän löysi lopulta kodin Vancouverista. Kesällä hän palkkasi oman luisteluvalmentajan pitkästä aikaa ja nyt peli on ollut hyvää. Pearson jopa vähän yllättäen johtaa Canucksin sisäistä pistepörssiä viimeisten 22 pelin ajalta (21 pistettä, kun Petterssonilla ja Boeserilla on 20 pistettä) eikä hänen merkityksensä ulotu pelkästään pisteisiin. Pearson on vahva kamppailija ja älykäs pelaaja ahtaissa paikoissa.

Green;

He’s just a good hockey player, he does a lot of good things that probably go unnoticed. When he has his skating legs, he’s an effective player at both ends of the rink. He’s got a sneaky shot. He’s strong on the walls and not just strong, but smart on the walls.

A lot of that comes with his breakouts from his D-zone coverage. He’s been in situations before where he understands the details of winning. Some of those details you’ve got to teach young guys and he’s been through those wars and battles already so he’s got a strong understanding and he knows when he’s playing well and when he’s not.

Pearson muistuttaa minusta paljon Chris Higginsia, joka oli arvokas soturi joukkueelle muutaman kauden ajan.

***

Pettersson valittiin Vancouverista tähdistöpeliin. Ei tullut yllätyksenä.

***

Tsekin Karel Plasek (Vancouverin kuudennen kierroksen varaus viime kesän draftista) valittiin Tsekin parhaaksi pelaajaksi eilisessä nuorten MM-kisojen pelissä USA:ta vastaan. Plasek pelasi Tsekin ykkösketjussa 20 minuutin illan ja antoi yhden syötön Tsekin hävitessä Jenkeille 3-4 lukemilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eiliseltä "päivän-Höglander":





Taisi yrittää maalivahdin kautta osumaa tuossa. Joka pelissä hän taikoo hatustaan ainakin erilaisia kikkoja. Saa nähdä sitten millainen tulevaisuus on, mutta ainakin hänen peliään on hieno katsella. Mahdollisuudet ovat top6-hyökkääjäksi NHL:ssä. Höglander on nyt jaetulla toisella sijalla nuorten MM-kisojen pistepörssissä.

Pörssiä johtaa kisoissa upeita syöttöjä esitellyt Trevor Zegras, joka oli kuulemma Benningin listalla varausnumeroaan korkeammalla ja olisi mahdollisesti ollut Canucksin varaus ilman loppukauden paria merkityksetöntä voittoa ja toisaalta myöhemmin jälleen kerran draft-loton häviämistä. Zegrashan varattiin numerolla yhdeksän Anaheimiin, kun Canucks oli vuorossa kymppisijalla.

Tuo kymppisijan pelaaja Vasili Podkolzin ei ole ollut kisoissa kovin tehokas (kolme pistettä neljässä pelissä), mutta peli on muuten ollut hyvää. Hän on järjestänyt hyvin paikkoja ja puolustuspeli sekä laitapeli on ollut selkeitä vahvuuksia. Hän pelasi Kanadaa vastaan Lafnerierea vastaan, kunnes Kanadan nuori tähti loukkaantui.

Podkolzinissa en näe tällä hetkellä näiden kisojen perusteella tulevaisuuden tähteä, mutta tärkeäksi hyökkääjäksi on mahdollisuudet kehittyä. Tuo pelaaminen muistuttaa minua pelityyliltään Ryan Keslerin nuorten MM-kisoista aikanaan Suomessa. Kesler sai luisteluaan hiottua parin ensimmäisen kauden aikana varauksen jälkeen ja tuota pitäisi Podkolzininkin kehittää vielä jatkossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla hyvässä vireessä olevan Chicagon vaiherikkaan pelin jälkeen 7-5 lukemin. Taas saatiin avausmaali peliin, mutta tuon jälkeen osat vaihtuivat toisessa erässä Chicagon mentyä ihan ansaitusti 2-4 johtoon. Greenin ottaman aikalisän jälkeen Canucks pystyi parantamaan ja meni kolmannessa erässä 5-4 johtoon. Chicago kuittasi tuonkin tasoihin huippuiskussa olevan Kanen toimesta, mutta Gaudette vei pelin loppupuolella Canucksin uudelleen johtoon ja Horvat teki viimeisen tyhjiin.

Pelissä nähtiin vähän erikoisia osumia. Vancouverin kaksi ensimmäistä maalia olivat ohjauksia. Kumpikin joukkue teki yhden maalin vastustajan puolustajan jalan kautta. Ja Chicagon kolmannen erän tasoitusmaalia edelsi Hughesin estäminen siniviivalla, mikä sai Greeninkin hermot menemään. Vaikka maalivahdeille menikin paljon maaleja eikä kummankaan maalivahdin peliä pystynyt parhaaksi heidän näkemäksi peliksi sanomaan, vähän siellä oli kävi tuuriakin osumissa.

- Horvatilta kauden paras peli. Katsoin jo alkuun kun Bo yritti hänelle aikaisemmista kausista kovin tuttua voimanousua pakin ohi, että mikä hänelle on tullut. Niitä ei ole nimittäin tällä kaudella juuri nähty. Horvatille pelistä 2+1 tehot, +4 tehosaldo, voitetut kehittyneet tilastot (tasakentin laukaukset 28-15), uran korkein yhdeksän laukausta pelissä ja aloitukset 59% kotiin. Toivottavasti hän pystyy jatkamaan tuolla tasolla.

- Millerille 1+3 tehot ja joulukuun alkupuoliskon kylmempi jakso näyttää olevan ohi. Miller on tehnyt nyt yhdeksän pistettä kuuteen viime peliin.

- Petterssonille 1+2 tehot ja hänellä on kuudesta viime pelistä viisi maalia ja myös yhdeksän pistettä.

- Pearsonille myös 1+2 tehot ja hänellä on nyt neljässä viime pelissä kahdeksan pistettä. Tällä tahdilla Pearson on menossa 60 pisteen kauteen, mitä voi sanoa kakkosketjun laiturille hyväksi saldoksi.

- Hughesille kauden neljäs maali ja voitetut kehittyneet tilastot (tasakentin laukaukset 22-15). Hughes on enää pisteen päässä Mattias Öhlundista (1997-98), Doug Lidsteristä (1984-85) ja Jiri Bublasta (1982-83) Canucksin tulokaspakkien kaikkien aikojen pistepörssissä. Kärkeen on silti vielä matkaa. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Dale Tallon kaudelta 1970-71, kun Tallon teki 56 pistettä, Hughesin 0.72 pistettä per ottelu on nyt sama kuin Tallonilla aikanaan.

Canucksin seuraava peli pelataan sunnuntai-aamuna kotona Rangersia vastaan. Tuon jälkeen lähdetään viiden pelin mittaiselle vieraskiertueelle jolloin pelataan nuo pelit viikon sisään. Raskas kiertue edessä.

***

Nils Höglander nousi eilisessä nuorten MM-kisojen pelissä kisojen pistepörssin kärkeen tekemällä 2+1 tehot Tsekkiä vastaan. Höglanderin turnaus on ollut kaiken kaikkiaan hieno, mutta vielä on liian aikaista sanoa hänen tulevasta ammattilaisurastaan mitään. Motivaatiosta tuo ei jää ainakaan kiinni.


Höglander pelaa kuolleelle siskolleen. Höglander oli 11-vuotias kun hänen siskonsa kuoli Nilsin ollessa vain 13-vuotias. Nilsin vanhempien mukaan "minä pelaan meille molemmille" olivat hänen viimeiset sanansa siskon kuolinvuoteen vierellä liian aikaisin pois nukkuneelle siskolle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Markström korvaa Fleuryn NHL:n tähdistöpelissä. Hughesillakin on sinne vielä mahdollisuudet äänestyksen kautta.

*

AHL:n tähdistöpeliin valittiin Uticalta Reid Boucher ja Brogan Rafferty. Boucher on toisena AHL:n pistepörssissä ja maalipörssissä. Tulokaskauttaan pelaava Rafferty johtaa AHL:n pakkien pistepörssiä ja on AHL:n tulokkaiden pistepörssissä pisteen päässä kärjestä (Chicago Wolvesin hyökkääjä Lucas Elvenes on kärjessä).

*

Maddenin hieno kausi jatkuu yliopiston puolella.





Aidan McDonough antoi pelissä kaksi syöttöä. Hänellä on tulokkaana 16 pistettä viimeisistä 10 pelistä ja hän on toisena yliopistosarjojen tulokkaiden pistepörssissä. Vaikuttaa hyvältä varaukselta viime kesän seitsemänneltä kierrokselta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks otti pitkälle Markströmin ansiosta Rangersista 2-1 kotivoiton viime yönä. Voitto oli jo seitsemäs peräkkäinen ja pisin sitten vuoden 2013 voittoputken. Vancouver iski jälleen pelin avausmaalin kun Roussel osui pelin toisella minuutilla. Hyvin pelannut Rangers tasoitti ansaitusti, mutta Myers iski pelin toiseksi viimeisellä minuutilla voittomaalin.

Canucksin voitto tuli siinä mielessä merkittävässä pelissä, että kevään/kesän 94-joukkueen johtavia pelaajia Kirk McLeanin, Jyrki Lumpeen, Cliff Ronningin ja Gino Odjickin johdolla oli pelin avauksessa kansallislaulujen aikana jäällä ja joukkue pelasi taas noilla vanhoilla "luistin-paidoillaan". Ottelutapahtumien perusteella Rangers oli kentällä parempi, mutta onneksi Markström on kovassa iskussa. Hän on näillä otteilla viemässä joukkueen arvokkaimman pelaajan palkinnon tänäkin vuonna.

- Horvatin peli on nyt ihan erilaista kuin vielä pari viikkoa sitten. Jo Chicagoa vastaan hän oli todella hyvä ja jatkoi tuota virettään nyt. Kaksi syöttöä, aloitukset 69% ja peliaikaakin yli 23 minuutttia.

- Hughes vei Canucksin kehittyneet tilastot, laukoi joukkueen eniten neljä kertaa, pelasi puolustuksen isoimmat minuutit ja sai syötön tuohon toiseen maaliin. Hänen tekemä piste oli kauden 30 piste. Ennen kautta toivoin hänen pääsevän tuohon lukemaan kauden loputtua, mutta Hughes saavutti tuon 30 pisteen rajapyykin jo Canucksin 42 pelin (Hughesin 41 pelin) jälkeen.

- Tanev pelasi hienon pelin puolustuspäähän, vaikka olikin tuossa Rangersin maalissa viimeisin kiekkoon koskenut Canucks-pelaaja.

- Vancouverin ykkösketju oli näkymätön. Ketju laukoi yhteensä kuusi kertaa, mutta ei saanut juurikaan mitään aikaan. Onneksi tuo Horvatin ketju nousi esiin nyt kun piti.

Nyt raskaalle vieraspelijaksolle.

***

Höglander lensi eilen ulos Venäjää vastaan heti pelin alussa ja siinä saattoi mennä myös mahdollisesti Ruotsin finaalipaikka. Höglander on tehnyt tasaisesti pisteitä ja tehnyt jokaisessa pelissään tehoja (heikompia maita vastaan aika vähän kuitenkin). Mielestäni pelikielto oli ihan ansaittu varomattoman pelin vuoksi ja hänen pitää opetella karsimaan nuo pois. Tuo oli häneltä jo toinen päähän osunut temppu tällä kaudella. Ehkä tuosta ei NHL:ssä aina ulos lentäisi, mutta siitä huolimatta nuo varomattomat temput pitää saada pois.

Podkozin pelaa tänään finaalissa, Höglander ja Utunen juuri alkavassa pronssipelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan yhteenveto Canucksin nuorten MM-kisoissa pelanneista pelaajista. Kaksi ensimmäistä pelaajaa erottui selvästi enemmän kisoissa kuin kaksi jälkimmäistä, joten keskityn noihin enemmän vastuuta saaneisiin:

Nils Höglander: 7ott, 5+6=11, 27min, +6

Höglander oli ehkä kisojen paras hyökkääjä semifinaaleihin mennessä. Hän johti pistepörssiä, oli tehnyt kisojen hienoimman maalin ja loi pelistä toiseen paikkoja sekä teki hienoja yksilösuorituksia pienessä tilassa. Semifinaalissa hänen varomaton taklauksensa Venäjän Denisenkoon ajoi hänet kuitenkin heti alkuun ottelusta sivuun. Pronssipelissä Höglanderin esityöstä tuli pelin tasoitusmaali, mutta Maccellin maalissa Höglander antoi ison ja näkyvän harhasyötön ja tuo oli hänen pelille selvä miinus.

Kisat antoivat lisää merkkejä siitä, että Höglander on kehittynyt selvästi ikäisissään eteenpäin yksilötasolla. Hän on todella luova hyökkääjä, joka pystyy taikomaan hatustaan temppuja vaarattoman näköisissä tilanteissa tai luomaan niitä ketjukavereille. Höglanderin kautta Ruotsi loi kisojen aikana ison määrän tilanteita ja vei peliä toiseen suuntaan. Kuitenkin välillä tuo yltiöoptimistisuus menee yli kuten nähtiin hänen syöttöyrityksessään Suomen viisikon läpi pronssipelissä. Tuo on onneksi asia, joka mitä luultavammin vähenee kokemuksen karttuessa.

Tällä hetkellä Höglander on pelaaja, jolla näen mahdollisuuksia tulevaisuudessa top6-hyökkäykseen NHL:ssä. Höglanderin kaltaista taitopankkia on harvalla pelaajalla hänen iässä. Pienestä koosta en ole huolissani sillä Höglander ei pelaa "pienesti", mutta peliin pitää saada lisää ammattimaista otetta ja karsia noita turhia riskejä. Prospecteilla avainasemassa on kehityksen kulku ja tuo on Höglanderilla selvästi menossa eteenpäin.

Vasili Podkolzin: 7, 1+4=5, 8min, +/-

Podkolzinin kisoissa jäin kaipaamaan enemmän ratkaisujen hakemista. Podkolzin petasi kyllä ison määrän paikkoja muille ja edes vähän paremmalla ketjukavereiden viimeistelyllä tuo syöttömäärä olisi voinut jopa tuplaantua, mutta Podkolzin ei käyttänyt laukaustaan niin paljon kuin toivoin. Omaan päähän Podkolzin oli vahva, mikä oli odotettavissakin ja ehkä tuosta johtuen hän pelasi Venäjän hyökkääjistä eniten.

Podkolzinin kisojen näkyvin peli oli semifinaaliottelu Ruotsia vastaan. Hän pelasi lähes 23 minuuttia ja tuossa pelissä hän antoi kaksi ykkössyöttöä. Kolmaskin oli lähellä Podkolzinin antaessa hienon syötön vapaaseen tilaan Marchenkolle, mutta Alnefelt pelasti varman maalin upeasti mailallaan. Vähän jo huvittikin tuo tilanne sillä tuo oli vähän kuin kokonaiskuva hänen kisoista. Tuo oli yksi niistä monista paikoista mistä hän ei pistettä saanut, vaikka tuota parempaa paikkaa ketjukaverille ei oikein voi luoda.

Venäjä on joukkueena usein sellainen, joka ei anna isoa roolia alaikäisille ja nyt kisoissa pelasi vain kaksi 01-syntynyttä kenttäpelaajaa - Podkolzin ja keskimäärin kaksi minuuttia pelissä näkynyt hyökkääjä Maxim Groshev. Tuohon nähden Podkolzinin rooli kisoissa oli ehkä yllättävänkin iso. Podkolzinin "omat nuorten MM-kisat" tulevat vastaan vasta ensi vuonna ja tuolloin voi odotella enemmänkin. Tuossa iässä vuodella on usein iso merkitys - esimerkiksi Kanadan Hayton ei tehnyt viime vuoden kisoissa alaikäisenä maaliakaan, mutta teki nyt kuusi osumaa.

Prospectina Podkolzinin tulevaisuutta on vaikea arvioida. Hänen kokonaisvaltainen peli on todella hyvää ja hänen asenteestaan kertoi se ennen kisoja annettu lausunto, että hän haluaisi olla kisojen paras puolustava hyökkääjä. En osaa sanoa oliko hän sitä, mutta tuohon alueeseen hän näytti keskittyvän. Yksilönä hän saisi olla kuitenkin itsekkäämpikin. Nyt oli kisoissa tilanteita joissa parempi vaihtoehto olisi ollut oma laukaus. Lisäksi hän ei päässyt noille paikoille kovin usein yrittäen pitää huolta ennen hyökkäystä omista.

Karel Plasek: 4, 0+1, 4min, -4

Plasek aloitti kisansa ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta nousi aina Tsekin ykkösketjuun asti ja hänet valittiin joukkueensa parhaana pelaajana USA:ta vastaan pelatussa pelissä. Kisojen kokonaisanti Plasekilla jäi kuitenkin aika laihaksi vähäisten pelien vuoksi ja siksikin, että joukkueena Tsekki ei juurikaan tehoillut. Plasek on prospectina vielä aika raakile, mutta hänen asenne ja taitotaso vaikuttaisi olevan melko hyvässä kunnossa. Kuitenkin hän on niitä pelaajia, joilla näen hyvin pieniä mahdollisuuksia tulevaisuudessa NHL;ään asti. Näitä pelaajia saa kyllä katsella nuorten maajoukkueissa usein jos varaus osuu kohdelle, mutta siihen se melkein jää.

Toni Utunen: 7, 0+1, 0min, +/-

Utunen täytti periaatteessa sen roolin mitä häneltä odotettiinkin, mutta nyt jäi viime vuoden kisojen sankariteot tekemättä. Ehkä siinä mielessä vähän pettymys, että nyt olisi voinut odottaa enemmänkin vuotta kokeneempana. Kausi on ollut kuitenkin haastava ja kyllä Utusen puolustuspeli hyvällä tasolla edelleen oli. Hänen aikana tuli vähän virheitä omassa päässä, mutta vähän enemmän jäin silti kaipaamaan toiseen suuntaan. Utunen on hyvällä asenteella pelaava joukkuepelaaja, mutta prospectina kuitenkin varausnumeronsa mukaisestikin "longshot", jonka kanssa pitää vain olla kärsivällinen ja toivoa ehjää tulevaisuutta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Erinomaisen pelin pelannut Tampa lopetti tuon Vancouverin seitsemän pelin voittoputken tylyllä tavalla voittamalla pelin kotonaan peräti 9-2 lukemilla. Avauserässä maalipaikat menivät vielä lähes tasan (8-7 Tampalle) ja Canucks oli tasoissa toisessakin erässä 15. minuutille saakka vaikka peli oli enemmän kotijoukkueen hallintaa, mutta romahti sitten todella synkkään jaksoon.

Tampa sai maaleista lisää virtaa ja Canucks puolestaan pelasi selkäranka katkenneena ja taisi odotella, että illan kärsimysnäytelmä loppuisi. Canucksin kannalta ikävää oli, että se ei loppunut ennen kuin varsinainen peliaika oli ohi. Usein joukkueet tuntuvat vähän hölläävän selkeissä johtoasemissa, mutta nyt näytti että Tampa vain lisäsi höyryä toisen ollessa jo köysissä. Erinomaista peliä johtoasemassa.

Eipä tuosta pelistä kannata mitään suurempia johtopäätöksiä vetää vaikka numerot olivat tuollaiset. Tampa on parempi joukkue näistä kahdesta tällä hetkellä ja varteen otettava Stanley Cup -haastaja, mutta ei Canucks noin huono sentään ole. Vaikka joukkueen pelissä ongelmia onkin ollut, seitsemää peräkkäistä voittoa ei yksikään huonosti pelaava joukkue NHL:ssä tule saamaan. Pitää toivoa, että joukkue ottaa tämän jälkeen itseään niskasta kiinni samalla lailla kuin se teki edellisen romahduksen jälkeen marraskuun lopussa.

- Pettersson rikkoi 20 maalin rajapyykin tekemällä pelin avausmaalin. Tuo oli jo yhdeksäs peräkkäinen peli, jossa Vancouver onnistui avausmaalin teossa. Noista peleistä on tullut seitsemän voittoa.

- Miinukset sitten kaikille muille, valmentaja ja manageri vaihtoon sekä pelaajakaupoille. Petterssonin voisi kaupata Verhaegheen nyt ensiksi.





Canucks jatkaa vieraskiertuetta perjantaina Floridaa vastaan.

***

Athleticin artikkeli Millerista


***

Athleticin Thomas Drancen artikkeli siitä, miten hänen kauden alussa osuneet veikkauksensa ovat osuneet kohdilleen


Pariin kohtaan kommenttia:

"A better, more consistent Pettersson results in similar production"

- Petterssonin osalta Drance osui aika hyvin. Viime kaudella Pettersson teki 0.97 pistettä peliä kohden, kun tällä kaudella hän on tehnyt 1.05 pistettä pelissä. Pettersson on selvästi parantanut kokonaisvaltaista pelaamista. Viime kaudella hänen aikana tasakentin Canucks voitti laukaukset per 60 minuuttia yhdellä, kun tällä kaudella sama tilasto on seitsemän plussalla. Toki vielä on kauden loppu kokonaan pelaamatta, joten katsotaan nyt. Viime kauden lopussa Petterssonilta loppui bensa muun joukkueen kanssa ja jos joukkue ei taistele enää mistään, voi olla vaikea syttyä parhaimpaansa.

"Hughes will log more ice time than any Canuck after game 50"

- Tuossa Drance saattaa olla oikeassa. Hughes keräsi joulukuussa Canucksin eniten peliaikaa peliä kohden ja vastuu on enemmänkin kasvamassa kuin vähenemässä. Tampaa vastaan Hughes pelasi taas korkeimmat minuutit.

"Boeser will be a 40-goal scorer"

Tuo ei tule kyllä näillä näkymin toteutumaan. Boeser on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelissä ja pelinrakentamisessa, hän teki myös joukkueen eniten pisteitä joulukuussa, mutta hän ei tule tällä nykyisellä tahdilla pääsemään edes 30 maaliin. Silti hän on parempi kiekkoilija tällä hetkellä kuin oli tulokkaana, jolloin hän olisi voinut rikkoa 40 maalin rajan ilman loukkaantumistaan. Toki Boeserin laukausprosentti on hänelle matala tällä hetkellä (10.2%) ja tuo ei ehkä tule jatkumaan noin, mutta silti 40 maalin veikkaus on ylimitoitettu.

"Horvat will finally be a plus player"

- Tuo on auki ja riippuu suurimmaksi osaksi joukkueen menestyksestä, mutta juuri nyt Horvatilla on -5 lukema. Tuo koko tilasto on kuitenkin niin harhaanjohtava, että tuon perusteella en laskisi mitään. Horvatin ollessa tasakentin jäällä normaalitilanteissa, Canucks on voittanut pelinsä. Horvatin ollessa jäällä ja Canucksin yrittäessä tasoitusta tai kavennusta ilman maalivahtia, vastustaja on kuitenkin iskenyt neljä maalia tyhjiin. Lisäksi vastustaja on iskenyt muutaman maalin Canucksin pelatessa ylivoimaa.

"Jake Virtanen won't be with the Canucks by the trade deadline"

Ei luultavasti tule osumaan. Vaikka Virtasen harjoitusleirikunto isona pettymyksenä tulikin, pelaajana Virtanen on mennyt eteenpäin eikä joukkueella ole mitään järkeä kaupata hyvin kehittynyttä voimahyökkääjää pois. Tai ehkä järkeen voisi tulla ainoana asiana ensi kauden jatkosopimus ja mahdollisesti se, että Virtasen uusi sopimus tekisi liian tukalan tilanteen joukkueen palkkakatolle. Tuossakin tilanteessa näkisin ennen häntä pari muuta kaupattavaa pelaajaa. Toki tuossa tulisi vastaan sitten sekin, mikä on Virtasen kauppa-arvo.

Jakob Markström won't be quite as good"

Ei osunut. Markström on ollut NHL:n ykkösmaalivahdeista paremman puoliskon maalivahti ja jatkanut viime kauden tasollaan ellei jopa parantanut tuota.

"Canucks get 30 goals out of their fourth line"

Tämä naurattaa nyt. Mutta syksyllä artikkelin kirjoittamisen aikaan tuo oli vielä asia, mikä ei näyttänyt ihan mahdottomalta. Marraskuun alun jälkeen Canucksin nelosen pelaajat Beagle ja Schaller ovat olleet kuitenkin kokonaan ilman tehoja ja tuo tilasto tulee kyllä jäämään kauaksi siitä mitä Drance syksyllä veikkasi. Toki jos Sutterin laskee mukaan nelosen pelaajiin, nelosketjun maalimäärä on nyt 15 osumaa, mutta kun ketju ei ole saanut Mottea lukuun ottamatta mitään aikaan pitkään aikaan hyökkäyspäässä, niin eipä tuo tilasto toteudu.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver jatkoi tuossa Florida-pelissä Tampa-pelin tasolla. Vähän kävi nyt ehkä huonoa tuuriakin, mutta kokonaisuutena tuo peli ei paljon muuttunut edellisen pelin tuskasta. Kaksi tämän vuoden ensimmäistä vieraspeliä toivat surkean 4-14 maalieron ja tuo seitsemän peräkkäisen voiton tuoma usko joukkueen mahdollisuuksiin haastaa playoff-paikkaa kokivat kolauksen.

Ehkä ylireagoin tuossa, sillä nuorelle joukkueelle tuo pelin tason heittely on aika tyypillistä, Canucks on viivasta vain kahden pisteen päässä pari peliä edellä olevia joukkueita vähemmän pelanneena ja jokaiselle joukkueelle tulee välillä noita huonompia iltoja, mutta kuitenkin näen tuon niin, että tuolla pelin tason heittelyllä ei playoffeihin mennä. Jostain pitää pystyä kaivamaan tasaisuutta myös noihin huonoihin iltoihin.

Tänään olisi vuorossa Buffalo iltapäiväpelissä. Saa nähdä onko joukkue löytänyt jostain uskoa tekemiseen.

***

Utica otti 5-2 voiton Lehigh Valley Phantomsista ja pitää Pohjoisen divarin kärkipaikkaa hallussaan. Joulukuun puolivälistä saakka Utican saldo on 7-2-1 ja siellä on aika hyvää pelaamista nähty useimpina iltoina. Justin Bailey teki hattutempun tuossa viimeisimmässä pelissä ja hänellä on nyt seitsemän maalia viimeisistä seitsemästä pelistä. Lind oli jälleen pelin tähdillä ja hänellä on 10 pistettä viimeisistä 10 pelistä. Puolustuksessa Rafferty on vetänyt nuo viimeiset 10 peliä 11 pisteellä ja komeaa tulokaskautta pelaava puolustaja on AHL:n pistepörssissä 12. sijalla.

***

Jett Woo valittiin viime viikolla CHL:n viikon tähdistöön. Woo teki viiteen peliin maalin ja antoi viisi syöttöä. Saa nähdä nyt saako Woo lisättyä pistetahtiaan, kun joukkueen kärkipakki Zamula joutuu olemaan pitkään (ilmeisesti 3-4 kuukautta) sivussa. Zamula sanoi pelanneensa nuorten MM-kisat loukkaantuneena, mitä ei kyllä oikein huomannut.

***

Viikon varrelta poimintana Nils Höglanderin pisteputken jatkuminen SHL:ssa jo kuuteen peliin.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hieno voitto eilen illalla vaikkei taaskaan puolustaminen pysynyt koko peliä terävänä. Kolmannessa erässä pystyttiin kuitenkin laittaan vielä uutta vaihdetta silmään ja Buffalo tippui kyydistä. Pakko tosin myöntää, ettei tuo Buffalo nykyisessä vireessä mikään häävi joukkue ole. Eichel ja Dahlin sieltä erottuu yksilöinä.

Vancouverin puolelta Miller oli taas hyvä (1+1), Boeser iski kaksi maalia ja Horvat teki myös pari pinnaa (1+1). Muut maalit sitten Virtaselle ja Eriksson tyhjiin. Muiden ollessa ihan hyviä niin nelosketju oli kyllä huono. Beagle otti pari kakkosta ja omiinkin meni taas.

Schaller näytti kauden alkuun hyvältä: taklasi, taisteli, pysyi plussalla ja vielä tehoilikin. 11 matsin jälkeen kasassa oli 4+0 ja +4. Sen jälkeen seuraavat 32 ottelua ovat tuoneet 0+1 ja - 16. Viimeiseen neljään peliin Schaller on taklannut kerran. Kun tuo nelonen ei toimi nyt niin voisiko siinä kokeilla muitakin? MacEwen?

No mutta oli pelissä enemmän hyvää kuin huonoa. Parasta oli toki voitto ja tuon orastavan tappioputken katkaisu. Virtanen teki jo kauden 13. maalinsa ja on jo tehnyt maaliennätyksensä. Gaudette syötti tuon maalin ja nosti kauden pisteensä 19:sta. Tätä kautta ennen Gaudette oli tehnyt 61 ottelussa 12 pistettä. Tällä kaudella sitten 35 otteluun 8+11, joten hänelläkin kaikki ennätykset on jo laitettu uusiksi. Tällä hetkellä kolmosketju tuo hyvää tulitukea, jota ei aiemmin ole juuri saatu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kaksi hyvää vieraspeliä viikonloppuna Buffaloa ja Minnesotaa vastaan. Hyvä merkki, että pystyttiin ottamaan voitot noista tässä kuormittavassa jaksossa. Joukkue on pelannut viisi peliä kahdeksaan iltaan. Mr. Smith tiivistikin tuon Sabres-pelin. Tosiaan Buffalo ei ole mikään mittari, mutta silti heillä kotisaldo on 13-6-3 ja voitto tuosta oli tärkeä jotta tuo surkea Floridan-alueen kiertue saatiin taakse.

Nyt eilen illalla/yöllä Minnesotaa vastaan pelattiin toinen hyvä vieraspeli peräkkäisinä iltoina. Viimeisillä viidellä minuutilla vetäydyttiin taas liikaa kuoreen puolustamaan kahden maalin johtoa ja Markström joutui venymään lopussa pariinkin kertaan, mutta tuota ennen 55 minuuttiin oltiin päästetty vastustaja laukomaan kotonaan vain 17 kertaa. Horvatille tuli tuossa pelissä kaksi maalia, Petterssonille ja Stecherille yksi.

Vancouverin saldo viimeisistä 11 pelistä on nyt yhdeksän voittoa ja tuo on jo saldona sellainen, jota ei olla ihan hetkeen nähty Canucksin osalta. Pelissä on ollut tiettyjä ongelmia puolustussuuntaan ja juuri nyt ylivoima ei ole tuottanut, mutta kuitenkin hienolla tuloksella joukkue on tuota yhtä kahden pelin pätkää lukuun ottamatta pelannut. Nyt kahdessa viime pelissä tuota puolustuspelaamista ollaan saatu paremmaksi, joten ehkä nuo kaksi hengettömältä näyttänyttä peliä herättivät joukkuetta.

Viiden vieraspelin jaksosta on nyt kasassa kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Vielä olisi peli jäljellä Winnipegia vastaan. Vaikka tuosta tulisi tappio, niin kokonaisuutena joukkue on hyvässä kurssissa juuri nyt. Ketjut on saatu vakiinnutettua, maalivahtipeli Markströmin johdolla toimii ja maaleja on onnistuttu tekemään joulukuun alusta laskien NHL:n kuudenneksi eniten. Tällä voittotahdilla Canucks tuskin pystyy jatkamaan kovin pitkään, mutta pitää toivoa että silloin kun tulee vaikeaa, otteet eivät romahda kovin alas.

- Hughes valittiin fanien äänestyksellä tähdistöpeliin ja ihan ansaitusti. Nyt viikonloppuna häneltä nähtiin taas peliä, jota Canucksin puolustajilta on harvoin totuttu näkemään. Buffaloa vastaan Hughes pelasi Tanevin ja Myersin parina pääosin Eichelin ketjua vastaan. Laukaukset tulivat Sabresin tähteä vastaan 5-5 -pelissä kotiin 7-1 ja hän oli Canucksin paras kehittyneissä tilastoissa. Hughes pelasi viikonlopun voittopeleissä Canucksin korkeimmat minuutit ja lisäsi pistesaldoaan kahdella syötöllä.

- Hyökkäyksessä Horvat on ollut nyt ihan eri pelaaja kuin vielä viime vuoden puolella. En tiedä sitten oliko siellä jotain loukkaantumista taustalla kun peli näytti niin tuskaiselta. Viimeisissä yhdeksässä pelissä Horvat on tehnyt joukkueen korkeimmat 13 pistettä ja aloitukset noissa peleissä on tullut kotiin 59.3% lukemilla.

Tuo Horvatin tason paraneminen on ollut tietysti iso lisä joukkueelle. Canucks pystyy kamppailemaan voitoista kun on saanut kaksi toimivaa hyökkäysketjua. Horvatin ketjukaveri Pearson on ollut joulun jälkeen joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja. En tätä olisi uskonut sanovani, mutta loukkaantunutta Leivoa paikkaamaan tulleen Erikssonin kahden suunnan pelaaminen on ollut hyvä lisä Horvatin ketjuun.

- Negatiivisena puolena nelosketjun otteet heittelevät aika paljon. Toki ketjulle tulee myös pahoja peluutuksia ja välillä alivoima kuormittaa pelaajia aika pahastikin, joten ihan ymmärrettävääkin ettei joka ilta löydy tuoreita jalkoja. Mr. Smithin esille nostama Schaller on tosiaan romahtanut tehoilla pahasti ja mietin myös tuota MacEwenin käyttöä. En tiedä sitten onko tuossa Schallerin asemaa puoltamassa kuinka vahvasti tuo alivoimapeluutus. Schaller ja Beagle ovat olleet siellä eniten peluutetut hyökkääjät. Ketjusta Motten peli on ollut kyllä mielestäni hyvää nelosen roolissa ja häntä voisi ehkä kokeilla korkeammallakin jossain vaiheessa.





***

Jo vähän vanha artikkeli (nuorten MM-kisojen aikainen) Vancouver Courierilla, jossa Venäjän nuorten valmentajana toiminut entinen Canucks-pelaaja Igor Larionov vertasi (TSN 1040:n haastattelun pohjalta) Podkolzinia nuoreen Messieriin;


I told him a couple days ago, he reminds me of a young Mark Messier. The way he’s physical, he’s mean, and he’s winning all the battles all over the ice.

I spent a lot of time with Vasili. He’s a really, really, really good kid. Hard working, very good heart, he’s a team leader and he’s the guy who can give you 100% effort every night.

From day one...I told him his best game is to be like a power forward, to move the puck, to use your centre, get to open ice, and drive to the net. All the rebounds, all the pucks around the net, that’s him.

He did really well, because if you see a kid that can give you 100% effort and also play in the right way, things are going to happen for him. To me, I think he’s a very bright and great prospect.

I was talking to him the other day, I said in a year or two you’re going to be going to the NHL, to Vancouver. If you want to play with Elias Pettersson, you know him...He’s smart, he knows how to play the game, he knows how to set up the plays and this and that.

Vasili, he’s got the character, he’s got the scoring touch — I know he didn’t score many goals, but he’s not afraid to take on players one-on-one, but at the same time, he’s a team guy, so he’s going to always be in a tough spot, a hard spot to sacrifice his body and score some big goals. I think he’s going to be a really, really good addition to Vancouver.

Canucks-fanit olisivat ehkä toivoneet jonkun toisen verrokin kuin Messierin, mutta kamppailijana Podkolzin on kyllä ainakin vakuuttanut. Omia ratkaisuja jäin vaan kaipaamaan nuorten kisoissa ja toivottavasti olen väärässä sanoessani etten usko että hänestä tulee koskaan mitään hyökkäyspään tähteä. Arvokas pala kokonaisuudelle hänestä voi kyllä kehittyä.

***

Viikonlopun prospect-tilastoista pari nostoa:

- Tyler Madden teki maalin ja jatkoi pisteputkeaan neljään peliin. Noissa peleissä Madden on tehnyt kahdeksan pistettä ja nyt hänellä on 21 pelin jälkeen kasassa 16 maalia ja 30 pistettä. Hän on siis jo nyt rikkonut viime kauden pistesaldonsa, vaikka tällä kaudella on tullut toistaiseksi 15 peliä vähemmän kuin viime kaudella.

- Höglander jatkoi SHL:ssa pisteputkeaan seitsemän pelin mittaiseksi. Jälleen tuli ykkössyöttö Dominik Bokkin maaliin.

- Jett Woo jatkoi WHL:ssa pisteputkeaan seitsemään peliin antamallaan ykkössyötöllä. Hänellä on 10 pistettä viimeisistä 10 pelistä, Vaikea alkukausi Woolle, kun kesällä tuli polvileikkaus ja seurasiirtokin ehkä otti vähän aikaa sopeutumisessa, mutta nyt tehoja on alkanut tulla. Varmaan tuo Zamulan pitkä sairausloma ja nuorten MM-kisat on myös vaikuttamassa tehoihin. Zamula pelasi Calgarylla ylivoimapakkina ja Woolle ei hyökkäysvastuuta tullut sen verran kuin viime kaudella.

Noista prospecteista sen verran, että veikkaan Maddenin päätyvän laituriksi tulevaisuudessa jos hän onnistuu hyppäämään menestyksellä ylemmäs ammattilaiseksi. Ehkä on epärealistista odottaa kaikkien Maddenin, Podkolzinin ja Höglanderin kehittyvän kovan luokan NHL-pelaajiksi, mutta on tuolla laituriosastolla (jos Maddenin sinne laskee) nyt ihan hyvin laatua tulossa haastamaan.

Puolustus kaipaisi lisää Woon kaltaisia prospecteja kun Juolevin kehitys ei ole ollut odotetun kaltaista ehkä loukkaantumisten vuoksi, mutta myös muutenkin. Hughes siellä tuo toki ison palan tulevaisuuteen, mutta syvyyspuolelle toivoisi enemmän. Rafferty on ollut AHL:ssa hyvä hyökkäävä puolustaja ja Rathbone on yliopistossa 14 pisteessä 15 pelin jälkeen, joten kiekollisia pakkeja joukkueen prospectipuolella on nyt ihan hyvin tulossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen kerran nähtiin Jetsia vastaan peli, jonka jälkeen jäi kysyttäväksi, miten tässä taas kävi näin. Jostain syystä Jets on Canucksille mahdoton kaadettava ja tuo oli Winnipegille jo 10 peräkkäinen voitto keskinäisistä peleistä. Välillä jotkut joukkueet vaan nousevat näissä keskinäisissä peleissä mahdottomiksi voittaa syystä tai toisesta.

Avauserässä Jets teki pelin ensimmäisellä laukauksellaan avausmaalin ja pääsi jo 2-0 johtoon vastahyökkäyksen jälkeen Roslovicin kytätessä läpiajoa Canucksin siniviivalla. Canucksilla oli energinen erä, mutta joukkue ei kyennyt saamaan maaleja aikaan. Millerilla oli erässä läpiajo, Petterssonilla ylärima ja kerran hän ampui tyhjästä maalista ohi. Erän lopussa Tanev otti huolimattoman jäähyn laukoessaan kiekon katsomoon.

Toisen erän alussa Tanevin istuessa jäähyään Jets meni jo 3-0 johtoon kun Wheelerin maalille ampuma kiekko meni maskin takaa Markströmin ohi. Esimerkki siitä, että laukauksen ei tarvitse olla kova kun menee juuri oikeaan paikkaan. Maalin jälkeen Canucks painoi päälle mutta Hellebuyck pelasi varmasti ja lisäksi Canucksin laukaukset menivät paikoissa joko vastustajien blokkeihin tai ohi maalin. Toisen erän jälkeiset laukaukset olivat Canucksille 27-19, mutta peli jo 3-0 Jetsille.

Lisää tuskaa tuotti kolmas erä kun nähtiin toinen Canucksin ylärima pelissä Horvatin laukauksesta ja Petterssonin laukoessa tyhjästä maalista kiekon tolppaan. Kolmannessa erässä Jets vetäytyi kuoreensa eikä saanut kuin kolme laukausta aikaan ennen kuin Canucks otti Markströmin pois maalilta jo viisi minuuttia ennen pelin loppua. Jets teki pelin viimeisen tyhjiin. Joukkueiden välillä on tällä kaudella nähty nyt kaksi peliä, Jets voittanut nuo molemmat yhteismaalierolla 8-1, vaikka Canucks on vienyt maalipaikat ja laukaukset.

Viiden vieraspelin kiertue jäi näin ollen kahteen voittoon ja kolmeen tappioon. Ei ihan niin hyvä saldo mitä toivoin, mutta pelillisesti joukkue oli kuitenkin hyvä kolmessa viimeisessä pelissä. Välillä tulee noita pelejä, kun vastustajan maalivahdilla käy tuuritkin puolella ja mistään kiekot eivät mene sisään. Nyt olisi kolme seuraavaa peliä kotona (Arizona, San Jose ja St. Louis). Tuossa olisi 10 päivän tauko San Jose- ja St. Louis -pelien välillä tähdistöpelin vuoksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica otti 6-5 jatkoaikavoiton Hartfordista Lukas Jasekin jatkoaikaosumalla. Justin Baileylle kolme maalia, Brogan Raffertylle maali ja kolme syöttöä, Nikolai Goldobinille 1+1, Reid Boucherille kaksi syötttöä ja Juoleville syöttö Raffertyn alivoimamaaliin.

Raffertyn alivoimaosuma:





Raffertyn alivoimamaali ja kolme syöttöä oli tulokaspakille toistaiseksi hänen AHL-uransa yhden pelin piste-ennätys. Rafferty on nyt 40 pelin jälkeen kuudessa maalissa ja 37 pisteessä. Hän on vain kolmen pisteen päässä Utican kaikkien aikojen ennätyksestä pakkien pisteissä ja hänellä on kärkisija edelleen AHL:n pakkien pistepörssissä. Hän haastaa jopa koko AHL:n pistepörssin kärkeä ja on nyt siellä seitsemäntenä koko sarjassa. Hieno tulokaskausi etenkin hyökkäyspäähän. Välillä häneltä tulee kyllä tarpeettomia riskejä, mutta tuo on aika odotettua kiekolliselle pakille.

Baileylle hattutemppu oli toinen viimeisten kolmen pelin sisään ja hänellä on 10 maalia viimeisistä 10 pelistä. Bailey on ottanut roolia joukkueen alivoimassakin ja hyökkäyspäässä hän on menossa uransa parhaaseen kauteen. Fyysisesti hän olisi NHL-tasoa, mutta pelisilmässä olisi toivottavaa. Hän on päässyt jo urallaan pelaamaan NHL:ssä reilut 60 peliä ja ehkä kutsu ylös koittaa Vancouverissakin vielä. Rafferty ja Bailey olivat hienoja hankintoja Benningilta farmiin viime keväänä/kesänä.

Juolevilla on nyt farmissa kahdeksan pistettä ja +7 viimeisissä yhdekssä pelissä. Hänen kokonaistehonsa ovat laskeneet Raffertyn viedessä roolia hyökkäyspäästä, mutta Juolevia on peluutettu tällä kaudella monipuolisemmin ja hän on ollut osana alivoimia. Juolevi on pystynyt terävöittämään puolustuspeliään, mikä hänen osalta on tärkein asia. Nopeat avaukset löytävät kyllä perille jatkossakin ja kysymysmerkkinä on ollut tuo oman pään pelaaminen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin nelosketjun ahkera työmyyrä Tyler Motte kertoo rohkeasti ongelmistaan kaukalon ulkopuolella:





Motte ei otsikoihin juuri koskaan pääse, mutta hänen tekemää työtä joukkueen eteen ei voi olla huomaamatta. Arvokas pelaaja omassa roolissaan ja toivottavasti hän pysyy seurassa tulevaisuudessakin.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
@nuck
Mites tuo Juolevi muuten? Onko vaikuttanut terveeltä (siis että loukit ei paina tjsp)?
Miten liike ja fyysisyys toiminut peleissä?
Tuohon Motte-clippiin liittyen niin kuulostaa aika samalta (osittain) kun mitä Lehner selitti omasta tilanteestaan. Kuinka hän skippasi harkkoja koska ei vaan päässyt sängystä ylös jne. Siinä tapauksessa tosin se bipolar disorder (mikä se nyt onkaan suomeksi, kaksialainen mielialahäiriö?) eli vissiin noi masennuskaudet aika samoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks otti 3-1 kotivoiton Arizonasta ja jatkoi kotipelien voittoputkea tuolla jo seitsemän pelin mittaiseksi. Viime kaudella Vancouver hävisi kaikki joukkueiden keskinäiset pelit (kaksi noista jatkoajalla), joten oli jo aikakin saada voitto divarin kilpailijasta. Tärkeitä pisteitä nyt etenkin kun Läntinen konferenssi on niin tasainen ja Arizona ja Vancouver kisaavat samoista sijoista.

Canucks oli saanut Brandon Sutterin takaisin kuukauden kestäneeltä sairauslomalta ja Sutter paikkasi Schalleria nelosessa. Sutter pelasi ihan hyvän pelin ja oli jo lähellä toimia syöttäjänä pelin avausmaaliin, mutta tuo hylättiin tuomarihaaston seurauksena paitsiona. Beagle olisi rikkonut tuolla ikuisuuden kestäneen (31 peliä) maalittoman putkensa ilman hylkäystä.

Hienosti jo pidempään pelannut Virtanen oltiin puolestaan nostettu ykkösketjuun Petterssonin ja Millerin seuraksi ja Virtanen teki pelin voittomaalin. Maali oli hänelle kauden 14 osuma ja hän on enää maalin päässä viime kauden maaliennätyksestään NHL:ssä. Eiköhän sieltä vielä 20 osumaakin tule täyteen, kun peli tuntuu toimivan hyvin.

Boeser oltiin laitettu Gaudetten ketjuun (ylivoimaa Boeser pelasi normaalisti ykkösessä). Gaudette on ollut viime aikoina vaisu ja tehnyt vain yhden maalin viimeisten 13 pelin aikana, joten mietin sitäkin, yrittikö joukkue löytää Boeserin siirrolla ketjuun Gaudetteen lisää virtaa. Mahdollisesti joukkue koki kuitenkin tuon kolmosen rikkomisen ja vaikka tuolla ykkönen heikkeni, joukkueen hyökkäys sai tasapainoa.

Horvat teki pelin avausmaalin Hughesin syötöstä (tolpasta kimmokkeesta laukauksesta). Canucksin kapteeni on tehnyt nyt 13 pistettä viimeisissä 10 pelissä ja peli näyttää muutenkin paljon paremmalta kuin alkukaudesta. Marraskuun puolivälistä laskien hän on ollut selvästi Canucksin tehokkain pelaaja tasakentin ja on tasakenttäpisteissä marraskuun puolivälistä laskien pisteen päässä koko NHL:n top10 sakista.

Puolustuksessa Alexander Edler sai syötön tuohon Canucksin kolmanteen maaliin. Syötöllä Edler nousi kaikkien aikojen Canucksin pakkipörssissä myös syöttöjen kohdalla ykköseksi ohi Dennis Kearnsin. Maaleissa ja pisteissä hänellä oli jo kärkipaikat ennen peliä.

Markström oli maalilla taas tutun varma itsensä. Demkoa käy jo vähän sääliksikin. Nuori maalivahti on pelannut ihan hyvin saadessaan vastuuta, mutta Markströmin johdosta tuota ei näytä tulevan. Vain kaksi peliä joulukuun 11. päivän jälkeen Demkolle. Noista peleistä Calgarya vastaan tuli voitto ja Floridaa vastaan tappio. Joulukuun alussa tuli voitot Buffalosta ja Ottawasta kun hän pääsi pelaamaan kaksi peräkkäistä peliä.

Pelin ehkä erikoisin asia tilastollisesti oli se, että kaikista Canucksin hyökkääjistä eniten peliaikaa tasakentin sai Tyler Motte. Motte pelasi roolissaan hyvän pelin vaikka ei pisteille päässytkään. Saa nyt sitten nähdä miten Green alkaa tuota omaa suosikkiaan nelosta peluuttamaan kun Sutter palasi. Nyt siellä Beagle pelasi korkeammat minuutit kuin Horvat eikä jäänyt kuin 20 sekuntia Petterssonin ajoista tasakentin.

Sarjataulukon tilanne on nyt tammikuun puolivälissä mielenkiintoinen. Vancouver on mennyt tällä kaudella toistaiseksi eteenpäin viime kaudesta ja nyt saldona on 26-18-4, kun viime kaudella tähän samaan aikaan saldo oli 21-21-6. Pacificissa tuo saldo tuo joukkueen mukaan playoff-kisaan erittäin tasaisessa seurassa. Pacificissa on viisi joukkuetta tällä hetkellä kahden pisteen päässä toisistaan. Vancouverilla ja Edmontonilla on noista kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Arizonalla ja Vegasilla.

***

Laamis kirjoitti:
Mites tuo Juolevi muuten? Onko vaikuttanut terveeltä (siis että loukit ei paina tjsp)?
Miten liike ja fyysisyys toiminut peleissä?
Tähän vastasinkin jo tietämättä vähän kuin valmiiksi kun kirjoitin Utican pelistä tuossa viimeistä edellistä olleessa viestissä, joten kopioidaan tuo;

"Juolevilla on nyt farmissa kahdeksan pistettä ja +7 viimeisissä yhdekssä pelissä. Hänen kokonaistehonsa ovat laskeneet Raffertyn viedessä roolia hyökkäyspäästä, mutta Juolevia on peluutettu tällä kaudella monipuolisemmin ja hän on ollut osana alivoimia. Juolevi on pystynyt terävöittämään puolustuspeliään, mikä hänen osalta on tärkein asia. Nopeat avaukset löytävät kyllä perille jatkossakin ja kysymysmerkkinä on ollut tuo oman pään pelaaminen."

Lisätään sen verran, että liike on näyttänyt näkemissäni peleissä verkkaisemmalta kuin joskus. Voi olla kyllä vain omaa harhaakin, mutta saattaa se pitkä polven kuntoutus ottaa mahdollisesti ehkä vieläkin viimeistä terävyyttä pois. Rafferty on vienyt AHL:n puolustajien pisteykkösenä Uticalla kuitenkin tuon Juolevin tontin kiekollisena johtajana, mutta muuten Juolevin pelaaminen on mielestäni mennyt tietyissä hänelle tärkeissä asioissa eteenpäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica otti 6-3 voiton Hartfordista yön kierroksella. Justin Baileylle kolmas hattutemppu viimeisten neljän pelin aikana, Juoleville 1+1 ja Lindille 1+2 tehot. DiPietro pelasi taas maalilla. Bailey on ollut kovassa vedossa nyt viime peleissä ja on AHL:n maalipörssissä toisena Reid Boucherin kanssa. Juolevin hyökkäysrooli korostuu nyt kun Uticalta tuli huonoja uutisia:





Pelin kolmostähdeksi valitun Juolevin maali:





***

Yliopiston puolelta yön nostona Jack Rathbonen ilta: kaksi ykkössyöttöä ja neljä laukausta. Toista kauttaan yliopistossa pelaavalla pakilla on nyt 16 pistettä 16 pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös