nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Athleticin juttu Josh Leivosta:


Vaikka Leivo ei olekaan tehnyt paljon pisteitä, hän on ollut hyvä isokokoinen ja arvokas kahden suunnan hyökkääjä Canucksille silmämääräisesti arvioituna ja myös kehittyneillä tilastoilla. Yhdeksän niistä 10 hyökkääjästä, jotka ovat pelanneet tällä kaudella vähintään 50 minuuttia Leivon kanssa 5-5 -peliä, ovat pelanneet Leivon kanssa parempaa peliä kuin ilman häntä jos mittareina käytetään laukausten erotusta ja maalipaikkojen erotusta. Hän on ollut joukkueen tasaisin "middle-six -hyökkääjä" ja parantanut järjestäen oikeastaan jokaisen peliä.

Leivo currently has nine 5-on-5 points, tied with Jake Virtanen for the most among all Canucks forwards outside of the club’s explosive trio of Elias Pettersson, Brock Boeser and J.T. Miller. By every relevant underlying metric – shot attempt differential, scoring chance differential, you name it – Leivo only ranks behind the three players on the vaunted ‘Lotto Line’ among Vancouver forwards.

That Leivo has accomplished this while bouncing around the lineup and shifting between left and right wing makes it even more impressive.

This season, Leivo has logged at least 10 minutes of 5-on-5 ice time with nine different line combinations. He’s also managed to improve the performance of nearly every line he’s played on. Of the 10 Canucks teammates with whom Leivo has spent at least 50 minutes at 5-on-5, nine skaters have fared better – most them significantly better – by both shot-attempt and scoring chance differential with Leivo, than they’ve fared without him.
Leivosta tulee kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti ja uskon, että Canucks yrittää saada hänen nimeä sopimuspaperiin, mutta toki tuossa hinta näyttelee osaansa kuten aina noissa. Leivo on menossa nyt noin 40 pisteen kauteen ja varmasti Canucks arvostaisi tuollaista pelaajaa, kun pisteet eivät kuitenkaan kerro Leivon kokonaispaketista kaikkea. Hän on ilmeisen pidetty pelaaja joukkueen sisällä ja antaa itsestään paljon joukkueelle.

***

Athleticin juttu Jay Beaglesta unohtui laittaa Caps-pelin yhteyteen:


It’s hard to describe. It’s something that’s so special. It’s something I’ll always remember. A lot of the faces I saw today, I recognized from five, six years ago. The fan base here in Washington is unbelievable. They’re fans who are passionate about the game but also care about the person. I got to know people on a personal level a little bit. That’s pretty cool. It’s special to be a part of that.

There’s a lot of stars on that team. I don’t know what they saw in me. I still don’t know. They treated me a lot better than I deserve. It still is special when I come back here and see that, the way they respond. And I’m still not sure why. I can’t figure it out.

For sure. this is the (game) that you mark on the calendar right away.

I was here a long time and it was with great people. In that dressing room over there, they have a great group of guys. It’s a tight group and a fun group to be part of. I was very fortunate and blessed to be a part of it.
Harmi, että tuota kalenteriin merkittyä peliä Beagle ei pystynyt loukkaantumiseltaan pelaamaan.

Capsin valmentaja Todd Reirden sanoi Beaglesta;

Jay Beagle is a phenomenal human being and an excellent hockey player, and we miss him in a number of different aspects. That being said, we’ve replaced him with other good players and other good people. It’s part of the game; it’s business. But you’d have a hard time getting anyone to say something negative about Jay Beagle, for who he is as a human and the stuff that he does on the ice to help you, whether it’s blocking shots, being the main cog in your penalty kill or taking big faceoffs. He’s well respected around here, and it’ll be difficult going against him.
Tom Wilson sanoi puolestaan hänestä;

Beags — for me as an individual — he was one of the best in the room as far as taking me under his wing and showing me the work ethic you needed to play in the league. He just did everything the right way on and off the ice. That’s him to a T. He’s the ultimate pro, an awesome person and a hardworking player.
Travis Green;

He’s just a real good influence. He’s a good person and he wants to win bad. He does the right things all the time. He’s really turned himself into a good NHL player. You look at his résumé, he’s won everywhere he’s gone. He’s a good example for not just young guys but a lot of other players, too.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Olihan esitys Philadelphiassa. Ensimmäinen erä oli vielä tasainen, Canucks vei niukasti erän maalipaikat ja pääsi johtoon pelissä, mutta toinen erä jotain ihan muuta ja se hävitiin ihan pystyyn. Toisen erän corsit Flyersille 24-12, maalipaikat peräti 14-1 ja erä oli Canucksilta kauden heikoin.

En tiedä mitä tauolla tapahtui kun edes lyhyet syötöt eivät löytäneet omaan lapaan, mutta osansa tuossa oli varmasti Flyersinkin hyvässä pelissä. Kolmannessakaan erässä peli toiminut kuin sen jälkeen kun oltiin tappioasemassa. Erän maalipaikat tulivat Canucksille 8-4, mutta nuo taisivat tulla vasta sen jälkeen kun oltiin hakemassa tasoitusta. Täysin ansaittu tappio pelistä ja vain Demko ja Miller saavat pelistä kiitettävät paperit.

Green:

We didn’t create much. We kind of hung in there tonight and got what we deserved.

I thought both their top lines were really good. Their team was really good tonight.
Demkon puolesta olisi toivonut pelistä voittoa, sillä hän antoi jälleen kerran joukkueelle tuohon mahdollisuuden, mutta kun edessä pelasi tuollainen joukkue, niin aika mahdotonta tuon toivominen oli. Demko on tulokkaista ykkösenä niin torjuntaprosenteissa kuin päästetyissä maaleissa ja hän on pelannut erittäin tasaisen kauden tähän mennessä. Kun NHL:n torjuntaprosenttien keskiarvo on 90.8%, Demkolla on vain yksi peli missä hänen lukemansa ovat olleet alle 91.2%.

Tuossakin pelissä (Coloradoa vastaan) Demko antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon, mutta joukkue taipui jatkoajalla Nathan MacKinnonin iskettyä osuman heti alkuun hänen taakse. Kaiken kaikkiaan Demkon tulokaskausi on mennyt toistaiseksi kuitenkin hienosti. Markström on edelleen ykkönen, mutta kertaakaan valmennuksen ei ole tarvinnut manata valintaansa kun ovat pistäneet Demkon maalille.

Sean Couturier oli monsteri pelissä ja hänen ketjunsa (laidoilla Lindblom ja Voracek, pakkiparina useimmiten Niskanen ja Provorov) tappoi Petterssonin ja Boeserin pelin täysin. Pettersson ja Boeser eivät saaneet koko iltana ainuttakaan laukausta tasakentin. Sen jälkeen kun Miller siirrettiin takaisin ykköseen, Canucksin ykkösen peli parani heti, mutta ei riittävästi voittoon saakka.

Pearson ei tuntunut sopivan ykköseen, mutta Horvatin älytöntä kuormaa (mikä on syntynyt nyt Beaglen ja Sutterin ollessa sivussa) helpottaakseen Canucks on yrittänyt auttaa Horvatia peluuttamalla nyt Milleria enemmän hänen kanssa. Kaksi voittoa (Nashvillea ja Capitalsia vastaan) tuolla tuli Pearsonin pelatessa ykkösessä, mutta nyt tuota pitäisi ehkä taas miettiä. Olisko paras joukkueelle jos kokoaisi yhden huippuketjun.

Canucksin ykköshyökkääjä Miller antoi kiitosta kehityksestään Flyersin valmentajan Vigneaultin suuntaan;

It hasn’t always been like that. Me and him, on paper, had that rocky history, but I think he’s a big reason why I’ve become the player I am now.

He was very demanding of a young kid who didn’t have his crap together when he’s 20. He might’ve been harder on me, but it makes you have thick skin. I think that if I played like that now, then I’m off the ice. He’s a really good coach, and he knows what he’s talking about.

Having (John) Tortorella and then him to start my career, that’s two good coaches who expect a lot out of you as a player, on and off the ice. I pride myself in how I play now, and those are some of the attributes I like to bring.
Pelin yksi yksityiskohta oli Loui Erikssonin saaminen tilastoihin. Hänellä ei ole vielä maaleja tai syöttöjä eikä ollut taklauksiakaan ennen peliä, mutta nyt on. Tuo tuli tosin ihan vahingossa eikä tuosta olisi hänelle pitänyt merkitä mitään:
Viime kaudella Loui taklasi kolme kertaa koko kauden aikana, joten kovaa kiritä tuossa viritellään. Surullista, että hän on ylipäänsä pelaamassa mutta viiden hyökkääjän loukkaantumiset ovat avanneet nyt paikkaa.

Canucksin illassa ei toiminut muuten juuri mikään, ei edes Horvatin sitkeä yritys antaa kiekkoa fanille:
Corsit:

VAN: 41
PHI: 60

Maalipaikat:

VAN: 16
PHI: 24

Vaaralliset maalipaikat:

VAN: 4
PHI: 8

Neljän vieraspelin kiertueen putken jälkeen ollaan nyt neljässä pisteessä ja vielä olisi edessä pelit Pittsburghisssa ja Edmontonissa. Toivottavasti joukkue saisi nyt seuraavaan peliin ehjemmän esityksen jotta pisteistä voitaisiin taistella muutenkin kuin maalivahdin avulla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Bärtschi pistettiin farmiin ja Goldobin nostettiin ylös. Saa nyt nähdä oliko jopa sveitsiläisen NHL-ura tässä? Hän pelasi hyvin harjoituspeleissä kun aikaa ja tilaa oli vähän enemmän ja jatkoi hyviä otteitaan noston jälkeisessä ensimmäisessä pelissään, mutta hyytyi sittemmin kuvasta ja seurasi lopulta pelejä katsomosta. Ymmärrän hyvin, että tuolla aivotärähdystaustalla ei mennä tilanteisiin aggressiivisesti, mutta hän ei taida saada myöskään peliaikaa jos pysyttelee tilanteiden ulkopuolella suurimman osan ajasta.

Goldobinin nosto oli sikäli ajankohtainen, että hän teki viime pelissä farmin puolella kolme maalia ja on siinä mielessä nyt kuuma pelaaja. Hän on pelannut farmissa hyvällä asenteella ja ansaitsee nostonsa. Joku voisi sanoa, että "liian hyvä farmiin, liian huono NHL:aan". Mahdollisesti hänellä on nyt käsissä se viimeinen aika, kun olisi vielä ura Canucksissa pelastettavana ja fanit odottavat nyt että nähtäisiin kokonaispeliään kehittänyt pelaaja, mutta itse en tuohon pidemmän päälle oikein usko. Toivottavasti pystyisi kuitenkin tuomaan ainakin nyt tähän alkuun hyvää peliä.

Goldobin on ollut vähän turhauttava pelaaja sikäli, että taitoa siellä on hyvinkin, mutta liian usein on tehnyt tyhmän viimeisen liikkeen. Peruskuva hänen suhteen on ollut vähän se, että on tullut näyttävästi hyökkäysalueelle ja saattanut harhauttaa näyttävästi keskialueella vastustajan, mutta sitten tilanne on kuollut joko huonoon syöttöön tai epätoivoiseen laukaukseen. Aika usein on syöttänyt silloin kun olisi pitänyt laukoa tai laukonut kun kaveri on ollut paremmassa paikassa. En tiedä johtuuko tuo kokemuksesta vai siitä, että pelisilmä ei vaan yksinkertaisesti riitä. Toki on sitten välillä väläytellytkin tuota pelisilmäänsä.

Katsotaan nyt miten hän onnistuu. Ehkä kuitenkin pidän häntä juuri nyt parempana top6-hyökkääjänä kuin Bärtschia. Bärtschilla olisi kyllä ehkä enemmän annettavaa mikäli ei aristelisi paikoissa, mutta tuo menee jossitteluksi hänen suhteen tällä hetkellä. Petterssonin kanssa Goldobinilla näyttäisi olevan viime kauden perusteella ihan hyvä kemia, joten ehkä noita ketjuja voisi miettiä nyt vähän uudelleen. Itse jakaisin top6-hyökkäystä nyt ehkä seuraavasti;

Miller - Pettersson - Goldobin
Pearson - Horvat - Boeser

Boeserin ja Goldobinin pelatessa samassa ketjussa kysymykseksi nousisi se, kuka voittaa laitaväännöt ketjussa. Miller on tuossa(kin) ollut hyvä. Horvatin ja Boeserin peli on puolestaan toiminut hyvin aikaisemminkin yhdessä (Boeser pelasi tulokaskautensa toissa kaudella Horvatin kanssa, mutta viime kaudella Petterssonin kanssa), joten tuo kaksikko voisi toimia nytkin. Mahdollisesti Goldobin saa nyt näyttöpaikkaa ainakin siihen saakka kun Roussel ja/tai Ferland palaavat.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittamaan Penguins-pelistä mitään, joten laitetaan nyt näin jälkeenpäin jotain vielä tuosta Canucksin kannalta karmeasta pelistä:

Canucks tuli peliin samalla tyylillä millä joukkue esiintyi edellisessä pelissään Philadelphiassa ja Penguins vei ensimmäistä erää lähes miten halusi. Toisessa erässä ote kuitenkin kääntyi, Vancouver teki kolme maalia erään ja johti toisen erän jälkeen 2-4 lukemilla. Kolmannessa erässä Penguins kiri ensin maalin päähän, mutta sitten Canucks iski kaksi maalia ja johti 3-6 - tuossa vaiheessa peli näytti jo ratkenneen.

En tiedä mitä tuon jälkeen tapahtui, mutta kuten monta kertaa on nähty, johtoasemassa Canucksin pelaajat jähmettyivät paikoilleen ja kotijoukkue sai pelistä täydellisen otteen. Koko ajan pelattiin Vancouverin päässä ja Penguins teki lopulta peräti viisi kolmannen erän maalia ja voitti pelin 8-6 lukemilla. Harvinaisen paljon erilaisia tunteita herättänyt peli ja on ihme, että noita johtoasemia ei osata pelata paremmin vieläkään.

Näin Canucks-fanina jäi jossiteltavaksi mitä olisi tapahtunut, jos Millerin laukaus olisi kolmannessa erässä osunut 3-6 tilanteessa tolpan sijaan maaliin. Olisiko Penguins enää edes jaksanut taistella neljän maalin tappioasemassa. No, tuo on turhaa jossittelua. Sen sijaan voidaan kyllä miettiä tuota Canucksin pelaamista ilman jossittelua. Joukkueessa on jotain todella pahasti pielessä, kun noin selviä johtoasemia on menetetty ihan täysin pelillisesti jo useampi tällä kaudella.

Ei voida mennä pelkästään sen taakse, että Penguins oli viettänyt viimeisistä 10 päivästä ennen peliä yhdeksän kotona ja käynyt vierailulla vain Islandersin hallissa lähisiirrolla kun Canucks oli viettänyt nuo samat viimeiset 10 päivää lennoilta toiseen eri aikavyöhykkeillä. Ymmärrän sen, että väsymystä näkyy ja tuo kertautuu jos vastustaja on tuore, mutta kyllä ongelmia on muualla ja ne pitää nyt saada ratkaistuiksi. Ei noin selvästi voi otettaan hukata miten joukkue on tuon tehnyt tällä kaudella kolmannessa erässä jo monta kertaa ja eri tason vastustajia vastaan.

- Bo Horvat sai pelissä Simonilta osumaa avauserässä päähän ja pelasi ylivoimaisesti kauden heikoimman pelinsä. Hän piteli päätään pariin kertaan pelissä ja hävisi tasakentin laukaukset 2-26 (!) lukemilla. Huolestuttava tilanne kapteenin ja joukkueen kannalta jos tuossa koituu vielä jotain. Jos Horvat pelaa tuolla tasolla samaan aikaan kun Beagle ja Sutter ovat sivussa, en tiedä kuka senttereistä hoitaa vaikeita aikoja.

- Nikolai Goldobin pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja aloitti tuossa toivomassani paikassa Petterssonin ja Millerin kanssa, mutta Greenin pinna ei tuota kauan jaksanut, vaan valmentaja alkoi hämmentämään koostumuksia oikein urakalla. Lopulta Goldobin löysi hänelle tutun paikan penkin päästä.

- Gaudette iski pelissä kaksi maalia ja on tällä hetkellä lähes 30 maalin tahdissa. Tuo on ollut hieno alku hänelle hyökkäyspäässä vielä kun ottaa huomioon sen, että roolina on ollut Greenin ketjuruletissa välillä nelosketjun laiturin paikka eikä ykkösylivoimassa ole löytynyt roolia. Toisaalta hän oli häviämässä omassa päässä kahta aloitusta, joiden jälkeen kolisi omissa.

- Millerille myös kaksi maalia pelissä, joista ensimmäisessä oli hieno näyte taidoista ja toinen tuli tuurilla. Huonoa tuuria kävi puolestaan kolmannen erän tolpassa. Hattutemppu oli aika lähellä, mutta ei nyt sitten kuitenkaan.

- Petterssonille 1+1 tehot ja yksi tolppa, mutta muuten Eliaksella on juuri nyt vähän vaikeampi jakso. Boeserille sopivat samat sanat. Tällä kertaa Penguinsin maalivahti Murray ei päässyt sanomaan Boeserin maaleja tuuriksi, kuten Boeserin tulokaskaudella Boeserin iskettyä kolme maalia Murraylle.

- Hughesille kolme syöttöä pelissä ja hän on tällä hetkellä ainoa puolustaja, jolta löytyy annettavaa hyökkäyspäähän. Pelottava ajatus mikä tuo puolustus olisi nyt ilman Hughesia. Edler on ollut nyt todella syvissä vesissä ja Stecherilla on vaikemmat ajat ehkä hänen koko NHL-uralla. Hän on joutunut jopa treidihuhujen kohteeksi. Bennin hyvä alkukausi on sekin kääntynyt vaikeaksi. Penguinsia vastaan Bennia vietiin taas omassa päässä pariin kertaan pahasti. Myers ja Tanev ovat sentään jollain lailla pitäneet tasonsa.

- Demkolla maalilla kauden vaikein peli, joskin puolustus ei tehnyt mitään häntä auttaakseen. Ei ollut muutenkaan maalivahtien ilta, kun Murray vedettiin maalilta pois.

Vieraskiertueen viimeinen peli pelataan Edmontonissa. Voitolla tuosta olisi mahdollisuus vielä siihen 6/6 pisteeseen tältä kiertueelta, mutta juuri nyt pelottava ajatus miten joukkue kestää Oilersin supertähtiä tuolla sentteritilanteella ja puolustuksella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kaksi peräkkäisinä iltoina pelattua peliä Oilersia vastaan takana. Ensimmäisestä pelistä otettiin vieraskiertueen viimeisestä pelistä vierasvoitto ja saatiin tuo kuuden pelin vieraskiertue päätökseen kuudella pisteellä. Heti seuraavaksi illaksi lennettiin Vancouveriin pelaamaan toista peliä Oilersia vastaan ja tuosta tuli hyvän taistelun jälkeen 2-3 tappio. Periaatteessa tuokin oli kolmen eri aikavyöhykkeen lentelyiden jälkeen vieraspeli rasituksineen.

Horvat sanoi tuosta;

Even strength tonight I thought we were the better team. I thought we played really well tonight. That’s a frustrating one, they get two power-play goals. … I thought we played really well after coming off a really tough road trip, a lot of travel and not a lot of sleep. And for us to play like we did tonight, I thought we did a lot of good things. The power play is the difference here.
Ja mitä noihin pelin ratkaisuina nähtyihin ylivoimiin tulee, OIlers iski kaksi ratkaisevaa maalia Loui Erikssonin huolimattomien jäähyjen aikana. Juuri kun olin miettimässä, että mikähän Erikssonille on tullut kun peli näyttää paremmalta ja hän sai kauden avauspisteenkin Edmontonissa tekemällä maalin, seuraavassa pelissä palattiin takaisin maan pinnalle. En tosin tiedä ainakaan tuosta toisesta jäähystä:
Ensimmäisessä jäähyssä Eriksson lähes tappoi Nursen ainakin mitä pelaajan tuskanhuutoon tuli:

Tuo mistä Horvat sanoi, että ylivoima olisi ollut ratkaisevassa asemassa, on puolitotuus. Oilersin alivoima oli toinen mikä oli ihan yhtä arvokas tekijä pelissä. Edmonton on ollut loistava erikoistilannejoukkue. Oilers johtaa NHL:n ylivoimatilastoa ja on alivoimatilaston kakkonen. Joukkueen erikoistilanteiden yhteenlasketut lukemat erikoistilanteista ovat 119.6%, kun joukkueet saavat olla tyytyväisiä usein jos saavat 100% täyteen. Viime kaudella Oilersilla oli NHL:n toiseksi huonoin alivoima ja erikoistilanteiden yhteenlasketut lukemat 96%.

Edler loukkaantui tuossa ensimmäisessä Oilers-pelissä ja Oscar Fantenberg sai pelata nyt kauden ensimmäisen pelinsä. Fantenberg pelasi ihan kohtalaisen pelin Canucksin kolmannessa pakkiparissa yhdessä Stecherin kanssa. Pari kertaa hän oli vähän hukassa sijoittumisen kanssa, mutta tuo menee pitkän pelaamattomuuden piikkiin myös. Muutama hyvä avaus nähtiin kiekollisena, mutta muuten hän tyytyi pelaamaan yksinkertaista peruspeliä.

Puolustuksessa Hughes-Myers on ollut nyt yhdessä ja pelanneet alakerran parasta peliä.
Näköjään Hughesille ei ole niinkään väliä kenen kanssa pelaa, kun hänen pakkiparinsa on joukkueen paras. Hughes pelasi Canucksin isoimmat minuutit ja voitti tasakenttäpelinsä. Hänellä on kahdeksasta viimeisestä pelistä 11 syöttöä, mutta maaleja ei ole nyt tullut vaikka pari kertaa on ollut lähellä. Kauden saldoina on nyt tulokaspakille kovat 23 pistettä 27 peliin. Makar on vetänyt Coloradossa kuitenkin vieläkin kovemmilla tehoilla.

Canucksin otteluohjelma helpottuu lopulta ja joukkue pelaa vain yhden pelin viiteen päivään (Ottawaa vastaan kotona). Joukkue pelasi yhdeksän peliä 17 iltaan ja nuo jatkuvasti eri kaupungeissa. Huhujen mukaan Sutterin, Beaglen, Ferlandin, Rousselin ja Motten pelikunnot lähestyvät. Edlerin tilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta ilmeisesti vamma ei ole paha. Luultavasti peliään parantanut, mutta jälkimmäisessä Oilers-pelissä loukkaantunut Graovac ja ehkä nyt noita kahta jäähyä lukuun ottamatta kauden parasta kiekkoaan peliään pelannut Eriksson joutuvat ainakin väistämään.

***

Athleticilla mielestäni hyvä artikkeli mistä joukkueen vieraskiertueella nähdyt ongelmat johtuivat:


Sinänsä perusasioita joukkueen puolustuksessa, mutta videot näyttävät hyvin missä on ollut ongelmia. Juuri noissa asioissa Sutterin ja Beaglen merkitykset korostuvat.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Markström lähti Ruotsiin saattamaan isäänsä viimeiselle matkalle. Uticassa ykkösvahdiksi noussut DiPietro nostettiin ylös Demkon kaveriksi. Nyt on otteluohjelma sen verran kevyt seuraavina päivinä, että tässä välissä tulee ehkä korkeintaan kaksi peliä ilman Markströmiä. Toki tuo lentäminen toiselle mantereelle ja takaisin sekä sopeutuminen taas rytmiin saattaa ottaa sitten taas oman aikansa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucks otti 5-2 kotivoiton Ottawasta laiskan näköisen pelin jälkeen Alex Burrowsin uran "muistoillassa". Ensimmäisessä erässä joukkue pelasi hyvin, mutta ei numeroiden mukaisesti. Syötöt löysivät kuitenkin perille ja maalipaikoissa oltiin tehokkaita. Canucks meni 4-0 johtoon avauserän jälkeen. Kuitenkin kuten tällä kaudella on jo monta kertaa nähty, joukkue ei osaa pelata lainkaan johtoasemassa.

Tuon terävän alun jälkeen peli meni taas kerran seisomiseksi, Ottawa otti toisessa erässä täydellisen hallinnan ottelusta ja Demko piti Canucksia pinnalla. Kolmannessa erässä Senators tuli kahden maalin päähän, mutta Vancouverin onneksi Oscar Fantenbergin siniviivalta ammuttu kiekko meni juuri oikeaan paikkaan ja Vancouver ratkaisi tuolla pelin. Senators teki vielä maalin tuonkin jälkeen, mutta tuo hylättiin paitsiona (ärsyttävä sääntö kun ei sinällään vaikuttanut osumaan mitenkään - toki sääntökirjan mukainen).

Antoine Roussel palasi kentille lopulta pitkän polvikuntoutuksen jälkeen pelaten kauden ensimmäisen pelinsä ja oli ottelussa yksi näkyvimpiä pelaajia tekemällä ottelun avausmaalin. Roussel oli ymmärrettävästikin vielä vähän puolikuntoinen peliin, mutta teki tapansa mukaan ison määrän töitä ja antoi joukkueelle sen minkä pystyi. Toivottavasti hän pysyisi ehjänä nyt kauden loppuun. Terve Roussel toimii joukkueen sytyttäjänä ja pystyy tuomaan tehoja.

Green;

That was awesome. I couldn't help but smile on the bench when he scored. It's a long haul for guys when they come back from injury like that. Just to see him play, we were happy. To see him score like that, you couldn't script it any better.
Roussel sanoi Burrowsin muistopelin inspiroineen häntä;

He’s just like the big brother that I never had. He took care of me big time when I was younger. I was 22 and I was trying to push in the league. Even if I was on the other team, we trained together every summer for 10 years, and he teach me all the ropes. He’s a huge mentor and a huge friend.
- Demko palasi heikon Penguins-pelin jälkeen tasolleen ja oli yksi tärkeimmistä pelaajista voitossa. Hän otti kiinni mm. läpiajon ja torjui muutenkin muutaman vaarallisen paikan. Ilman Demkon otteita pelistä olisi voinut tulla hyvinkin toisenlainen.

- Puolustus pelasi kokonaisuutena huonon ottelun. Hughes-Myers pelasi heikoimman pelinsä yhdessä ja Tanev yhden huonoimmista pitkään aikaan. Varmaan tuossa hyökkääjien työnteon määrä johtoasemassa oli vaikuttamassa pakkien otteisiin.

- Hyökkäys laiskotteli ensimmäisen erän jälkeen. Pari yksilöä (Miller ja Roussel lähinnä) tekivät töitä, mutta kokonaisuus oli heikko sielläkin. Zack MacEwen teki uransa avausmaalin pelissä, mikä oli hieno nähdä. Vähän hänellä on kuitenkin liikkeen kanssa ongelmia ja on maalista huolimatta suht helppo hyökkääjä pistää sivuun siinä vaiheessa kun Motte tai Ferland palaavat.

- Millerilla on nyt seitsemän pelin pisteputki menossa. Hän on 29 pisteessä 29 pelin jälkeen ja joukkueen paras pelaaja kehittyneissä tilastoissa. Iso määrä töitä pelistä toiseen ja tehojakin tulee kiitettävästi. Yksi tämän kauden parhaista laitureista koko NHL:ssä.

Kokonaisuutena pelistä sen verran, että ehkä tuo alun Vancouverin terävyys pilasi ottelua jollain lailla. Olisin toivonut joukkueelta paljon lisää töitä läpi pelin, mutta eipä tuo seisoskelu johtoasemassa enää yllätä ketään. Rousselin paluu oli pelin paras anti jäällä, mutta koko illan hienoin asia oli silti Burrowsin muistaminen.
Pelaaja, jonka kanssa kaikki halusivat pelata. Pelaaja, jota vastaan kukaan ei halunnut pelata. Pelaaja, joka pelasi joka vaihdon kuin se olisi ollut uran viimeinen. Uralle mahtui kaikenlaista, mutta koskaan Burrows ei jättänyt peliä väliin niin, etteikö hänen olemassaolonsa jäänyt huomaamatta. Varaamattomasta pelaajasta kasvoi Sedinin kaksosten tutkapari vuosiksi ja fanien suuri suosikki. Burrows otti fanit kentän ulkopuolella lähelleen ja oli vakikasvo mm. lastensairaaloiden pelaajavierailuilla. Yksi ehdottomia suosikkeja kaikki ne vuodet laskien mitä olen joukkuetta seurannut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucks Armyn artikkeli:


Tuo jakaa kyllä ajatuksia. Varmasti Sutterin ja Beaglen merkitys näkyy koko joukkueen puolustuspelissä, alivoimissa ja tärkeissä aloituksissa. Luultavasti joukkue pystyisi myös pelaamaan paremmin johtoasemissa peluuttamalla kahta puolustustaitoista kokenutta sentteriä enemmän vastustajien kärkiä vastaan.

Ehkä siinä mielessä haukun osittain väärää puuta kun on mennyt hermo tuohon joukkueen viisikkopeliin johtoasemissa. Tämän hetken Canucks on rakennettu niin, että noilla kahdella veteraanisentterillä on arvonsa. Mahdollisesti on väärin arvioida joukkuetta nyt kun kaksi pyörää puuttuu sentteripelistä.

Toisaalta taas Gaudette on tehnyt Sutterin loukkaantumisen jälkeen yhdeksän pistettä 11 pelissä ja on noin 50 pisteen kausikeskiarvossa. Jos pistekeskiarvoa laskettaisiin siitä saakka kun ensimmäinen noista veteraanisenttereistä (Sutter) loukkaantui, Gaudette on jopa lähes 70 pisteen keskiarvossa, mutta noin lyhyt pätkä ei kyllä kerro totuutta mistään.

Joka tapauksessa hän on tuonut hyökkäyspäähän nyt puolestaan tehoja saatuaan isomman roolin. Siitä huolimatta Canucks kaipaisi noita kahta veteraania takaisin pian kokonaisuuden kannalta. Gaudetten onnistuminen on ollut hieno nähdä ja ehkä joukkue saa hänestä tulevaisuuteen arvokkaan palan, mutta noilla veteraaneilla on oma arvonsa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Jo pari päivää vanha uutinen, mutta Jett Woo ei mahtunut Kanadan nuorten MM-joukkueen leirille. Samoin Carson Focht jäi ulos leiriltä.
Woon kausi Calgaryssa on ollut vähän pettymys hienon viime kauden jälkeen. Viime kaudella Woo teki Moose Jaw:ssa 66 pistettä 62 peliin, kun tällä kaudella on tullut vain 14 pistettä 25 peliin. Pettymyshän tuo on toisen kierroksen kierroksen varaukselle. Toisaalta ei mikään este tulevaisuuden NHL-uralle. Tämän hetken puolustuksessa Tanev, Stecher ja Benn eivät mahtuneet aikanaan Kanadan nuorten kisajoukkueisiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Buffalosta iltapäiväpelistä 6-5 kotivoitto jatkoajalla ja vielä noilla vanhoilla paidoilla. Ihan hyvää kiekkoa iltapäiväpeliksi ja vaikka Canucksin näytti taas tasonsa johtoasemissa pelatessaan päästäen pelin aikana tällä kertaa vastustajan kahdesti kahden maalin takaa tasoihin, Greenin sanoihin oli hyvä yhtyä pelin jälkeen;

It was exactly the performance I wanted as a coach, you kidding me. 6-5 win in our building, Saturday afternoon, love it.
Roussel ja Leivo tekivät Sabresia vastaan kaksi maalia, Myers teki alivoimalla uransa avausmaalin Vancouverin paidassa ja jatkoajalla Millerin tykki etuyläkulmaan toi voiton.
Canucks oli saanut peliin takaisin Beaglen ja Ferlandin ja Eriksson sekä MacEwen istuivat katsomossa. Demko oli maalilla, vaikka Markström oli palannut jo isänsä hautajaisista penkille. Ilmeisesti Markström huilasi aikaerorasituksen vuoksi.

- Demko pelaa vähän epätasaisesti maalilla tällä hetkellä. Sinällään ei yhtään yllättävää tulokkaana. Markströmillä ja Cory Schneiderilla oli aikanaan samanlaisia ongelmia heidän noustessa ylös. Nyt oli heikompi ilta, mutta onneksi tuli kuitenkin voitto.

- Hughes-Myers oli dominoiva pakkipari. Hughesin aikana laukaukset tulivat kotiin tasakentin 25-10 vaikka hän pelasi koko illan Buffalon kärkiä vastaan. Eichelia vastaan Hughesin ollessa jäällä laukaukset tulivat tasakentin kotiin 9-1 ja maalipaikat 6-1, vaikka aloitukset olivat kaikki neutraaleilta alueilta. Pisteitä Hughesille ei tullut kuin yksi syöttö, vaikka oli järjestämässä Canucksin eniten maalitilanteita.

- Myers on tehnyt pakkina alivoimamaalin nyt jo kolmena peräkkäisenä kautena. Sinällään aika harvinainen tilasto tuokin. Tällä kaudella kuusi puolustajaa on tehnyt maalin alivoimalla. Viime kaudella kaksi puolustajaa teki enemmän kuin yhden alivoimamaalin. Myersin merkitys on ollut iso muutenkin ja hieno nähdä tuo ensimmäinen maali.
- Negatiivinen puoli puolustuksen yksilöissä oli Tanevin ja Bennin pelit. Bennilla on ollut nyt ongelmia miesten merkkauksissa omassa päässä. Tanevin pelin taso on laskenut sen jälkeen kun hänet siirrettiin pois Hughesin parista tasapainottamaan muuta puolustusta. Luultavasti Tanevin kohdalla on kyse vaan heikommasta jaksosta.

- Hyökkäyksessä Roussel on tullut loistavasti sisään pitkän polvivamman jälkeen. Väsymätöntä työtä joukkueen eteen ja kolme maalia kahteen peliin. Miller sanoi Rousselista;

He’s been awesome so far, always been a pain in my butt to play against prior to this, and I’m seeing it now live which is great, he’s a big part of the team.
Ehdottomasti pelaaja, jota vastaan on inhottava pelata mutta joka omilla on yksi avainpelaajista laiturin paikalla.

- Hieno nähdä Leivolta onnistumisia. Paikkoja on ollut ja hän on tehnyt paljon töitä kiekottomana, mutta maaleja ei ole juuri tullut (nyt on kasasssa kuusi maalia). Muuten Leivo oli tapansa mukaan työhaalarit päällä omaan päähän.

- Miller jatkoi pisteputkeaan kahdeksan pelin mittaiseksi. Nyt tuli 1+1 tehot ja hän on NHL:n pistepörssissä 17. sijalla. Pettersson sai yhden syötön, mutta hänellä on juuri nyt huono jakso yhdessä Boeserin kanssa. Boeser keräsi kaksi syöttöä, mutta oli näkymätön.

- Nelosketju ei toiminut ollenkaan eikä toisaalta mikään ihme kun ketjun pelaajista Beagle ja Ferland palasivat pitkiltä sairauslomiltaan. Peliajoissa tuo ei näkynyt, vaan Green pisti heikosti pelannutta ketjua tasaisesti jäälle ilmeisesti nimien perusteeella?

- Horvat sai Montourilta osumaa päähän ja Horvat pistettiin turvallisuussääntöjen mukaan ulos pelistä vaikka olisi kai pystynyt jatkamaan. Tuomarilta vähän erikoinen tilanne keskeyttää pelaajan peli sellaisen tilanteen jälkeen, jossa hän ei nähnyt edes jäähyn paikkaa.
Horvatille on nyt tullut osumaa päähän viime aikoina. Toivottavasti nuo eivät vie kapteenia vakavampaan seurantaan.

***

Olli Juolevi on palannut farmissa takaisin pelikuntoon. Viime yönä Juolevi valittiin pelin kakkostähdeksi. Utica hävisi pelinsä Providencelle kuitenkin rankkujen jälkeen. Juoleville tuli pelissä kaksi syöttöä ja neljä laukausta. Hänellä on nyt kahdeksan syöttöä kauden 16 pelistä, mutta maalitili on vielä avaamatta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Twitterista poimittua;
Tulevaisuuden Norriksesta ei vielä sentään puhuta, mutta kova on ollut Quinnin pistetahti uran alussa. Tuo Canucksin ykkösylivoima on tehnyt NHL:n eniten ylivoimamaaleja sen jälkeen kun Hughes sinne meni. Harmi kun Greenilla ei löytynyt luottoa heti kauden alussa vaikka Hughesin otteiden perusteella olisi luullut ylivoimaroolia heti tulevankin. Pistesarake olisi luultavasti vieläkin kovempi nyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kole Lindille viime yönä farmissa kaksi ylivoimamaalia, syöttö ja seitsemän laukausta, kun Utica kaatoi Bridgeportin vieraissa 3-6 lukemilla. Brogan Raffertylle samassa pelissä maali ja kolme syöttöä. Lindilla on nyt 25 pelistä 20 pistettä ja hän on alle 22-vuotiaiden sarjassa AHL:n pistepörssissä viidentenä ja Utican sisäisessä pörssissä kolmas. Raffertylla on samat 20 pistettä ja on AHL:n pakkien pistepörssissä toisena vain pisteen Derrick "Derrick" Pouliotin takana. Hän johtaa tulokaspakkien pörssiä tällä hetkellä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Muutama kommentti tässä erätauolla Leafs-pelin kahdesta erästä (en välttämättä pysty katsomaan kolmatta)

Maalinteon vaikeus. Pelissä ollaan niskan päällä, mutta se ei tulostaululla näy. Jatkuvasti pieniä mutta ratkaisevia virheitä, kun pitäisi tehdä maali. Syöttö luistimeen, tai sinne missä ei ole ketään, tai pakin polvisuojaan. Ohjurit suoraan maalivahdin syliin.

Puolustuksessa kaksi nukahdusta, molemmissa kiekko soi omissa. Mitä mahtaa Matthews tehdä, jos hänen annetaan olla kaikessa rauhassa maalin kulmalla?

Ensimmäisen erän rentous hävisi toisessa erässä täysin. Voitettavissa oleva peli, mutta terävyyttä vaaditaan paljon lisää.
 
22042006
04052019

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Timbit tiivistikin Leafs-pelin viestissään.

Esitys oli ihan hyvä, mutta maaleja tuli paikkoihin nähden huonosti ja vastaavasti omassa päässä tehtiin nyt pari virhettä liikaa. Kolmannessa erässä nähtiin Vancouverilta kolme läpiajoa, mutta jokaisessa Andersen veti pidemmän korren ja lisäksi Pettersson osui kahdesti rautoihin. Noitahan ei tunnetusti vaan lasketa ja kuten usein käy, jos ei tee omista paikoista, niin se näkyy tuloksessa. Maalin pelihän tuo oli vielä ottelun käännyttyä viimeiselle viidelle minuutille, mutta sitten Toronto iski 1-3 maalin ja teki viimeisen tyhjiin.

- Hughes on pelannut tällä kaudella kokonaisuutta katsoen erittäin hyvin omaakin päätä, vaikka ei tuossa nousekaan esiin hyökkäyspelaamisen viedessä huomion. Nyt tuli kuitenkin kaksi virhettä, joista kummatkin näkyivät taululla ja kummassakin maalintekijänä oli sama mies, John Tavares.

Ensimmäisessä Tavaresin osumassa vähän laiskan näköinen puolustus ja Tavares pääsi ohjaamaan kiekon sisään. Toisessa osumassa sitten isompi virhe kun lähti puolustamaan hyökkääjää maalin takakulmalta, jossa oli jo Myers kiinni ja viime kaudella 47 osumaa tehnyt Leafs-sentteri sai vapaan väylän maalintekoon. Ei noin hyvälle pelaajalle olisi sentään erikseen tarvinnut tarjota noita vapaita tontteja.

Muuten Hughes pelasi kyllä jälleen hienon pelin ja oli syöttäjänä tuossa Vancouverin ainoassa maalissa. Tasakentin laukaukset tulivat nyt kotiin 33-23, vaikka hän pelasi Taveresia ja Marneria vastaan koko illan. Yhteensä hän pelasi yli 25 minuuttia ja on nostamassa jääaikoja edelleen. Hughes on näyttänyt oppivansa virheistään eikä häntä olla enää kierretty laidalta voimaa ja kokoa hyväksi käyttäen kuten Draisaitl alkukaudella teki, joten noista nyt vaan oppia matkaan.

- Boeser pääsi puolestaan kolmannessa erässä kaksi kertaa läpiajoon, mutta ei onnistunut kummallakaan kerralla. Yhteensä hänelle tuli pelissä kahdeksan laukausta, mikä on hänen uransa korkein määrä (jaettu sellainen). Kaksi kertaa hän laukoi viime kaudella myös kahdeksan kertaa pelissä ja teki noissa peleissä 3+3 tehot, mutta nyt ei tullut pistettäkään.

- Pettersson pelasi myös hyvän pelin, mutta noita rautoja lähemmäs hän ei päässyt. Neljä laukausta sieltä kuitenkin tuli ja jonain toisena iltana tulos olisi voinut hyvin olla parempi, mutta ei nyt.

- Leivo teki maalin entistä seuraansa vastaan ja pelasi lisäksi Horvatin läpiajoon, joten vahvat otteet jatkuivat. Viisi maalia hänellä nyt viidestä viimeisestä pelistä ja tuo palkittiin jääajallakin, kun hän pelasi yli 19 minuuttia.

- Ferlandin paluu takaisin pelikuntoon oli kovin lyhyt ja hän loukkaantui yhden pelin pelaamisen jälkeen jälleen. Yritin katsoa pelin tapahtumia vielä uudestaan ja hänen taklauksensa Kerfootiin jäi hänen viimeiseksi kontaktiksi ennen pelin jättämistä kesken.
Jos tuo loukkaantuminen tuli tuosta, niin ei hänen olisi pitänyt olla lainkaan pelaamassa. Toivottavasti hän oppisi nyt olemaan sivussa niin pitkään kuin vamma vaatii. Erikssonille avautunee jälleen paikka pelaavasta kokoonpanosta.

Ei tuo huono peli ollut kokonaisuutena, mutta virheet maksoivat ja Andersen oli kyllä hyvä. Positiiviset matkaan ja kohti uusia seikkailuja. Seuraava peli pelataan perjantaina Carolinaa vastaan. Harmi, että Ferlandille käy nyt kuten kävi Beaglelle aikaisemmin vanhaa seuraansa vastaan, eli peli jää väliin vamman uusiuduttua.

Beaglesta puhuttessa;

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Athleticin Corey Pronman rankkasi uudelleen kesän 2017 draftin ja omat arvionsa. Draftin aikana Pronman rankkasi Canucksin varauskesän B+ -arvosanalla, mutta nyt hän oli nostanut joukkueen kärkeen A+ arvosanalle. Pettersson oli tuolloin Canucksin ykkösvaraus ja nyt tulevaisuuden tähti. Pronman nosti Petterssonin jopa draft-kesän parhaaksi pelaajaksi ohi Heiskasen, Hischierin ja Makarin. Draftin aikana Pronman ei pitänyt Petterssonista ja rankkasi hänet draft-ennakossaan kaikista vasta 17. sijalle.

Petterssonin lisäksi tuolta kesältä toisen kierroksen varaus Kole Lind, kolmannen kierroksen varaus Michael DiPietro sekä neljännen kierroksen varaus Jack Rathbone vaikuttavat mahdollisilta tulevaisuuden NHL-pelaajilta. Pettersson, DiPietro ja Rathbone vaikuttavat erinomaisilta varauksilta vuoroillaan.

Toinen toisen kierroksen varaus Jonah Gadjovich on kärsinyt vammoista varauksen jälkeen, mutta ei hänkään huonosti ole terveenä ollessa pelannut. Muista varatuista pelaajista Palmu oli ihan hyvä syvyysvaraus kuudennella kierroksella. Gunnarsson sen sijaan oli jo varausiässä oudolta vaikuttanut varaus eikä hän ole nostanut itseään mitenkään tuon jälkeen.

***

Noista tuon kesän varatuista pelaajista Lind oli taas yhtenä voiton avainpelaajana viime pelissä farmissa, kun Utica kaatoi Toronton. Lindille 1+1 tehot ja hänellä on nyt 22 pistettä 26 pelistä kun viime kaudella tuli 17 pistettä 51 pelissä. DiPietro oli tuon kesän varatuista pelaajista maalissa. Pelissä varaamaton Rafferty nousi AHL-pakkien pistepörssin kärkeen yhdessä Derrick Pouliotin kanssa. Rafferty osaa heistä vaan puolustaakin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Mrazek ja Markström pistivät pystyyn maalivahtishown viime yön pelissä Vancouverissa. Heistä Markströmille tuli pelistä lopulta voitto, kun Pettersson ratkaisi jatkoajalla Vancouverille 1-0 voiton. Markström oli maalilla loistava ja pelasi nollan 43 torjunnalla. Vain Kirk McLeanille on tullut Canucksin historiassa enemmän torjuntoja nollapeli-illassa. Captain Kirk torjui aikanaan (1991) Montrealia vastaan 45 kutia nollapelissä.

Markströmin ja Canucksin onneksi myös tuomarit olivat hänen ja joukkueen puolella toisessa erässä pistäessään pelin liian aikaisin poikki siirretyn jäähyn aikana. Aho teki tuosta tilanteesta maalin, mutta se hylättiin liian hätäisen vihellyksen jälkeen. Roussel ja Benn koskivat tuossa tilanteessa kiekkoon, mutta eivät saaneet hallintaa siihen.
Mrazekille ilta myös hieno ja hän otti mm. Horvatin ja Virtasen läpiajot kiinni sekä pysäytti toisessa erässä Petterssonin ja Boeserin yritykset. Miller osui avauserässä tolppaan, joten hän sai myös apuja kavereiltaan. Petterssonin jatkoajan rystylaukaukselle hän ei voinut mitään.
Kokonaisuutena Carolinan puolustuspeli oli todella hyvää ja Canucksilla oli ongelmia tuottaa laukauksia. Painetta kiekonhallinnan myötä saatiin kyllä ihan hyvin Carolinan päähän, mutta laukauksia ei joko tuotettu tai onnistuttu tuottamaan. Hurricanes pelasi erittäin tunnollisesti ja virheitä välttäen viisikkopuolustuksensa. Ilman Markströmiä pelistä olisi ollut todella hankala ottaa voittoa.
Carolinan valmentaja Brind'Amour;

We hit a hot goalie. He was the difference in the game. I mean, you can sugarcoat it any way, that was the difference in the hockey game. He was phenomenal. So, you tip your hat and you move on.Hieno asia, että Markström pystyy ajoittain ryöstämään pelejä. Hän ei tuohon kykene samalla tahdilla kuin huippuvuosien McLean tai Luongo pystyivät, mutta Markström on ollut hyvä ykkösvahti joka tapauksessa ja on persoonana sellainen, josta on helppo pitää. Mielenkiintoinen tilanne kauden jälkeen mitä Canucks aikoo tehdä maalivahtitilanteensa kanssa. Markströmistä tulee UFA ilman jatkoa ja toisaalta Seattlen laajennusdrafti on uhkana tuossa maalivahtikuviossa.

Demko oli joutunut jättämään pelin väliin harjoituksissa tulleen pääosuman (ei tietoa millainen vamma tuo on) vuoksi ja on nyt seurannassa. DiPietro nostettiin farmista taas ylös. Toivottavasti tuo Demkon vamma ei ole paha. Viime kauden alussa hän joutui jo huilaamaan puolitoista kuukautta aivotärähdysoireen vuoksi. Canucks ei varmaan uskalla pistää vielä kokematonta DiPietroa kuin pakon edessä maalille ja toisaalta taas Markströmiä koitetaan olla ylipeluuttamatta. Joukkue pelaa nyt kolme peliä neljään iltaan, joten aika hankalaan paikkaan tuli tuo Demkon vamma.

Muusta kokoonpanosta sen verran, että Erikssonia ei päästetty irti sittenkään ja MacEwen pelasi hänen paikallaan nelosessa. Nelonen ei toiminut lainkaan (Beaglen paluu loukkaantumisen jälkeen on ollut vaikea) ja ketju hävisi tasakentin laukauksensa 0-10 pelatessaan yhdessä. Pelkästään MacEwenin piikkiin ketjun pelaamista ei voida laittaa, mutta tuskin tuo kolmikko seuraavassa pelissä yhdessä enää pelaa.

Rousselilla on ollut muista lisäksi nyt vaikeaa hienon loukkaantumisesta palaamisen jälkeen. Mahdollisesti kuntopohja pelaamiselle ei ole paras mahdollinen pitkän sairausloman ja polven kuntoutuksen jälkeen ja ne ensimmäiset pelit menivät vielä hyvin energian turvin, mutta nyt on tullut pientä seinää vastaan kun pelejä on kertynyt enemmän. Roussel pelasi vain 12 minuuttia ja Canucks hävisi tasakentin laukaukset 4-12 lukemilla hänen ollessa jäällä.

Horvatille peli oli mielestäni hyvä. Hän joutui kantamaan vaikeita minuutteja, mutta laukoi Vancouverin eniten ja pääsi tässäkin pelissä kerran läpiajoon. Vaikka tehoja ei olekaan tullut, peli näyttäisi ehkä löytyvän. Tuo hänen kotisaldonsa on kyllä erikoinen. Hän ei ole tehnyt maaliakaan nyt 21 viimeiseen kotipeliin. Horvatilla on kahdeksan maalia ja 18 pistettä tämän kauden 17 vieraspelistä, mutta ei yhtään maalia ja vain seitsemän pistettä tämän kauden 14 kotipelistä.

Seuraavat kaksi peliä pelataan vieraissa peräkkäisinä iltoina ja kummatkin ovat oman divarin sisäisiä pelejä. Ensin Sharks sunnuntaina ja sitten Knights maanantaina. Saa nähdä sitten miten tuon maalivahtikuvion kanssa toimitaan.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Tuli herättyä yöllä ihan liian aikaisin ja ajattelin katsella Vancouverin matsia ja etenkin JT Milleriä, joka pelaa statsien perusteella järettömän kovaa kautta. 50-50 aloitukset off-ja defzonella plus pinna per peli ja olikohan aloituksetkin jotain yli 55%
Lähinnä Selke vedonlyöntiä tsekkailin tuolta advanced statseista ja pisti silmään nuo statistiikat. +- voisi olla parempi, mutta teki yöllä kyllä kiekollisena omassa pienessä otannassa oikeita asioita koko aika.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tuli herättyä yöllä ihan liian aikaisin ja ajattelin katsella Vancouverin matsia ja etenkin JT Milleriä, joka pelaa statsien perusteella järettömän kovaa kautta. 50-50 aloitukset off-ja defzonella plus pinna per peli ja olikohan aloituksetkin jotain yli 55%
Lähinnä Selke vedonlyöntiä tsekkailin tuolta advanced statseista ja pisti silmään nuo statistiikat. +- voisi olla parempi, mutta teki yöllä kyllä kiekollisena omassa pienessä otannassa oikeita asioita koko aika.
Miller on ollut koko kauden ajan todella hyvä. Hänen pelissään ei ole oikeastaan aluetta, missä hänellä voitaisiin sanoa olevan joku heikkous. Vielä on toki liian aikaista sanoa, mutta odottelin jotain 60 pisteen hyökkääjää parhaimmillaan, mutta nyt saattaa tulla jopa 80 pistettä. Eikä hänen hyötynsä rajoitu pelkästään noihin pisteisiin, vaan sieltä on tullut paljon muutakin. Miller on tehnyt paljon ja hyvin töitä kumpaankin suuntaan, tuonut fyysisyyttä joukkueeseen, ottanut paljon tärkeitä aloituksia, voittanut ison määrän laitapelejä ja ollut vahva maalin edessä.

Hän on tullut pelaajana parhaaseen ikään sekä fyysisesti että henkisesti ja luultavasti lisämotivaatiota tuo odotuksia heikommin mennyt viime kausi Tampassa. Myöskään sillä ei ole ollut varmaan negatiivista merkitystä onnistumisille, että ylivoima-aikaa on tullut selvästi viime kautta enemmän ja tasakentin hän on saanut pelata Petterssonin ja Boeserin kanssa aika paljon kaudesta.

Canucks on saanut kasaan Millerin tulon jälkeen uuden ykkösketjun, joka saattaa nousta Kaksosten ketjun tasolle kunhan Pettersson ja Boeser tuosta (toivottavasti) kehittyvät lähikausien aikana. Millerille tuota yhtä roolia ykkösessä voidaan jo kaavailla, sillä 26 vuotiaalla hyökkääjällä on mahdollisesti vielä useampia kausia huipulla edessä. Millerin Selke-ehdokkuuteen en itse jaksa uskoa siltikään, vaikka pelillisesti taso voisi olla lähellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Utica hävisi tuon Bridgeport-minisarjan toisen pelin 3-4 numeroin. Gadjovich ja Jasek olivat joukkueen kärkipelaajat tuossa pelissä. McIntyre pelasi maalilla kun DiPietro on Demkoa tuuraamassa ylhäällä. Gadjovich on pelaamassa nyt Lindin tavoin ihan erilaista kautta hänkin kuin viime kaudella. Nyt toisella AHL-kaudella hänellä on kuusi maalia 13 pelissä, kun viime kausi tuotti neljä maalia 43 peliin.

Hän tuo mukanaan pelistä toiseen fyysisen panoksensa joukkueelle ja nyt näyttää maalintekokin taas onnistuvan paremmin. Toki eihän tuo maalitahti vieläkään mikään älytön ole (noin 30 maalin kausitahtia, joskin pelimäärä on vielä pieni), mutta selviä askeleita eteenpäin on otettu kaudessa. Hänen laukaus ja fyysinen peli on NHL-tasoa, mutta liikkeen kanssa on vielä tekemistä, vaikka tuo onkin kehittynyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tasainen peli San Josea vastaan vieraissa, josta tuloksena oli kuitenkin Canucksille tyypillinen vierastappio hailuolassa. Ottelun alussa näytti siltä, että luistimissa olisi olleet ylimääräiset painot ja San Jose vyörytti peliä lähes jatkuvasti Canucksin päähän. Laukauksissa ei kauheasti eroa erässä ollut, mutta vaaralliset paikat menivät kotijoukkueelle 6-1 numeroilla. Sharks sai myös erässä pelin avausmaalin kun Hughesin maila meni laidassa poikki ja San Jose hyödynsi avautuneen tilaisuutensa vielä Myersin leikkiessä maastoutumisharjoituksia (vai matkiko hän Gudbransonia?) maalin edessä.

Toisessa erässä asetelmat kuitenkin kääntyivät ja Vancouver alkoi saada selvää hallintaa pelistä. Toisen erän vaaralliset maalipaikat tulivat Canucksille 8-3 lukemilla, mutta Aaron Dellin vuoro oli kuitenkin olla tällä kerralla Canucksin hyökkäykset nollannut maalivahti. Kolmannen erän alkupuolella Millerilla oli huippupaikka tasoittaa, mutta ei maistunut ja Sharks iski vastahyökkäyksestä Meierin toimesta jo 2-0 lukemat.

Canucks tuli maalin päähän melkein heti tuon maalin jälkeen, kun puolustuspelissään kehittynyt ja kaksinkamppailuja voittamaan alkanut Gaudette veti keskialueella kaksi San Josen pelaajaa puoleensa ja löysi Virtasen, joka teki kauden kahdeksannen maalinsa. Canucks haki tasoitusta ja otti lopussa Markströmin pois maalilta, minkä seurauksena Kane sai osuttua tyhjiin. Tuon jälkeen Vancouver tuli vielä uudelleen maalin päähän Horvatin tehtyä ensimmäisen maalinsa yhdeksän pelin maalittoman putken jälkeen. Jälleen tuon maalin jälkeen San Jose pääsi kuitenkin kaunistelemaan tilastoja naulaamalla viimeisen tyhjiin Couturen toimesta.

Kolmannen erän vaaralliset paikat Canucksille 7-4 ja koko pelin vaaralliset paikat surkeasta startista huolimatta 16-13, mutta kuitenkin pelistä tuttu tappio San Josessa. Ei tuokaan huono vieraspeli ollut, mutta nämä pelit pitäisi vaan kyetä kääntämään jotta joukkue voisi taistella playoff-paikasta. Voitto olisi vienyt Vancouverin pisteen päähän wlld card -paikasta. Nyt Sharks on sen sijaan kahden pisteen päässä hengittämässä niskaan.

- Hughes pelasi 27 minuuttia, kun puolustuksen toiseksi eniten pelasi Myers 22:43 jääajat. Hughes keräsi syötön ja hän on puolustuksen paras pelaaja jo tässä vaiheessa uraansa. TIlastojen mukaan Quinn on parantanut sekä Tanevin että Myersin pelaamista.


Viimeisten 10 pelin aikana Hughes on Vancouverin ainoa puolustaja, joka on yli 50% kehittyneissä tilastoissa. Toki hänellä on myös puolustuksen eniten pisteitä noissa peleissä. Nyt on kasassa 25 pistettä 32 pelin jälkeen.

- Oscar Fantenbergista sain kesällä kuulla siirron jälkeen hyviä asioita, mutta hän on pelannut paremmin mitä odotin. Tuskin hänelle kannattaa juuri tuota 17-18 minuuttia enempää peliaikaa antaa, mutta tuossa syvyysroolissa hän on ollut ainakin alun perusteella ehkä paras syvyyspakki mitä Canucksilla on muutamaan kauteen ollut. Fantenberg pyrkii pelaamaan puolustuspelinsä muutenkin kuin roiskimalla kiekkoa pleksin kautta ulos ja selviämään hengissä omassa päässä. Hän pyrkii avaamaan peliä eteenpäin järkevillä syötöillä ja on ollut jämäkkä puolustaja omassa päässä. Edleria ei ole tullut juuri ikävä hänen hyvän pelin vuoksi.

- Brandon Sutter palasi takaisin peliin yli kuukauden sairausloman jälkeen ja sai roolikseen nelosketjun laiturin paikan. Sutter ei tehnyt juurikaan merkittäviä asioita, mutta Canucksin nelosketju pelasi huomattavasti paremman pelin kuin Carolinaa vastaan. Kolmosketjun sentterinä jatkaneen Gaudetten kautta tuli tuo kavennusmaali, joten ehkä tuo nelosketjun laiturin tontti olisi Sutterille nyt sopiva paikka.

- Greenin ketjujen lottokone oli arponut peliin Boeserin paikaksi kolmosketjun laiturin paikan ensimmäiseen erään, mutta tuo testi ei kestänyt kuin yhden erän ja sen jälkeen kun ykkönen palautettiin, Canucks sai myös pelistä paremmin kiinni. Sinällään ihan ymmärrettävä siirto tuo ketjujen rikkominen, että Canucks ei ole saanut nyt etenkään Boeserilta apuja maalinteossa lähellekään sitä, mitä kärkilaiturilta kaivattaisiin. Boeser on tehnyt vain yhden maalin viimeisten 10 pelin aikana tasakentin. Viime kaudella hän oli joukkueen tehokkain tasakenttämaaleissa.

- Jake Virtanen teki pelissä kauden kahdeksannen osumansa. Kaikki Virtasen maalit on tullut tasakentin ja hänellä onkin kärkipaikka Canucksin tasakenttämaaleissa. Ylivoimalla onnistumisia onkin vaikea tulla kun jopa Tylerit Graovac ja Motte ovat saaneet peliä kohden enemmän ylivoimavastuuta kuin Virtanen. Viime kaudella Virtanen (eikä kukaan toinenkaan kakkosylivoiman pelaaja) ei saanut ylivoimatehoja aikaan, mutta ehkä häntä voisi nyt kuitenkin kokeilla jossain vaiheessa ylivoimilla?

Ensi yönä heti seuraava peli kun Canucks jatkaa Vegasiin pelaamaan toisena peräkkäisenä iltana vieraspeliään. Olisi tärkeä paikka kerätä lisäpisteitä oman divarin joukkuetta vastaan, mutta voi olla hankala peli edessä toisena peräkkäisenä iltana.

***

Yliopiston puolella Aidan McDonough teki 2+2 tehot viime yönä ja ketjukaveri Madden säesti 1+1 tehoilla. McDonoughilla on nyt 14 pistettä viimeisistä yhdeksästä pelistä yliopistossa tulokkaana ja suunta näyttää siellä lupaavalta voimahyökkääjälle. Madden on yliopistosarjojen pistepörssissä kolmas ja maalipörssissä ykkönen. Hänellä on nyt 24 pistettä kauden 18 pelistä. Hän on jo nyt tehnyt enemmän maaleja kuin koko viime kaudella, vaikka on ehtinyt pelaamaan toistaiseksi puolet viime kautta vähemmän pelejä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kolmas peli neljään iltaan, mutta sekään ei selitä Vegas-pelin otteita. Canucks oli huonompi mitä numerot 6-3 antavat edes kertoa. Pelissä hävittiin varmasti 90% kaksinkamppailuista ja nopeasti pelaava Vegas sai jokaisen Canucks-pakin näyttämään huonolta. Lisäksi hyökkääjien tukitoimet pakkien auttamiseksi puuttuivat lähes koko illan. Pelin aikana mietin sitä, että uskoiko joukkue itsekään voittoon.

Motte palasi kentille ja nyt olisi sitten ne loukkaantumisten taakse menevät tekosyyt loppumassa. Edler, Ferland ja Demko toki siellä vielä ovat, mutta muuten joukkue alkaa olla terve. Nyt on se aika, kun katseet alkavat pikku hiljaa kohdistumaan valmennukseen. Joukkueen puolustuspeli on pahimmillaan todella haavoittuvaisen näköistä ja juuri tuollainen ilta nähtiin Vegasia vastaan.

Vegas vei pelin maalipaikat 41-29 lukemilla. Omia tilanteita pystyttiin siis kyllä luomaan kohtalainen määrä, mutta omaan päähän tuli kauden toiseksi eniten maalipaikkoja. Muutamissa tilanteissa pelaajat näyttivät jo luovuttavan, mistä itsellä nousi karvat pystyyn. Nuo kertovat usein jostain muusta kuin pelkästä väsymyksestä.

Alkaa kyllä kaudet toistamaan itseään. Marraskuut joukkue kyntää syvällä ja oman divarin joukkueista San Josea ei pystytä voittamaan hailuolassa ja Vegasia ei missään koskaan. Vancouver on edelleen ainoa joukkue, jolle Vegas ei ole koskaan hävinnyt ja tätä menoa tuo putki tulee jatkumaan pitkään. Canucksin olisi pakko kyetä kaatamaan nuo peikkonsa, ennen kuin joukkueen voisi sanoa ottaneen seuraavan stepin ylöspäin.

Yksilötasolla on aika turha lähteä tuollaisen pelin jälkeen erikseen ruotimaan. Peli oli niitä, jotka saivat joukkueiden tasoeron vuoksi Deryk Engellandin näyttämään Victor Hedmanilta ja Chris Tanevin Derrick Pouliotilta. Kuitenkin jos positiivisia puolia tuosta pelistä hakisi, niin Pettersson ja Miller jäivät pelissä kaikesta huolimatta plussalle kehittyneissä tilastoissa. Heistä Pettersson teki maalin ja laukoi kuusi kertaa.

Virtanen teki maalin ja nyt ylivoimalla kun sai roolia siellä. Jake on tällä hetkellä yli 20 maalin tahdissa ilman ylivoima-aikaa. "Rumasta ankanpojasta" on surkean leirin jälkeen kasvanut kuitenkin tärkeä lenkki hyökkäyksessä. Hänen suhteen ei voi kuin toivoa, että ikä kasvattaisi ammattilaisen asennetta kesäharjoitteluun ja sitä myötä parempaan pelikuntoon. Jos Virtasella olisi Horvatin asenne, hän olisi luultavasti tähtihyökkääjä.

Tämän viikonlopun tuskaisen rypistyksen jälkeen alkaa viiden pelin mittainen kotipelien sarja joulun kummallakin puolen. Vastaan tulevat Montreal, (taas) Vegas, Pittsburgh, Edmonton ja Los Angeles. Noista peleistä olisi pakko saada selvästi plusmerkkinen tulos. Vegasille hävitään kuitenkin, joten mielenkiinto kohdistuu noihin muihin peleihin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jotain omituista tuossa joukkueessa nyt on. Montrealia vastaan ote hävisi täysin toisessa erässä saatuun ylivoimaan(!), ja nyt kolmanteen erään tultiin vain antautumaan. Peliä on nyt jäljellä 14:19, tilanne 1-3, ja laitan tv:n kiinni. Tänä vuonna en aio enää herätä aamulla viideltä käyttämään aikaani tällaisen velttoilun katsomiseen.
 
22042006
04052019

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Nyt on kyllä hävitty kriittisiä pelejä pudotuspelejä ajatellen. Auttamatta juna karkaa.

Peli näytti kyllä Montrealia vastaan todella ankealta. Nuorilta taitaa olla bensa loppu. Pieni joulutauko toivottavasti tekee hyvää joukkuueelle ja saataisiin taas se alkukauden pirteä peli-ilme päälle.
 
"Katsomossa oleminen tuntuu siltä, kuin joku potkisi kokoajan kiveksille." -Jonne Virtanen-

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Jäi minultakin tuo Canadiens-pelin loppu katsomatta. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kun en jaksanut katsoa peliä loppuun. Jopa edellinen Vegas-peli tuli kaikesta huolimatta katsottua kokonaan. Ensi yönä on ihan turha heräillä aamulla aikaisin Vegasia vastaan. Asiat voivat tietysti nopeasti muuttuakin, mutta juuri nyt tuntuu että eväät on syöty tältä valmennukselta ja nuorten oppivuosia maksellaan nyt välillä kovalla kädellä.

Silti nuo nuoret ovat ehdottomasti joukkueen parasta, mutta kokemuksen tuomaa tasaisuutta otteisiin kaivataan vielä paljon. Aika paljon tuossa tekemisessä tulee mieleen esimerkiksi Sedinien uran alku tällä hetkellä. Heilläkin kesti pitkään kasvaminen huipulle. Samoin esimerkiksi Kesler teki vasta kuudennella kaudellaan varauksestaan ensimmäistä kertaa yli 50 pistettä.

Aikaa tuon joukkueen kasvaminen tulee ottamaan kun kärjelle ei ikää ja rutiinia tule ilman tuota aikaa, eikä kaikkein helpointa tule olemaan nyt nuorten onnistumisista johtuen lähitulevaisuudessa joukkueen palkkakaton kanssa toimiminen.


Saa nähdä miten Benning tuon ratkaisee. Tuokin on yksi isompi kysymys valmentajakysymyksen ohessa. Lisäksi pitää miettiä kyllä sitäkin, onko seurajohto enää tuosta varaustoiminnasta huolimatta tehtäviensä tasolla.

***

Athleticin artikkeli Podkolzinista.

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Canucks Armylla juttua lähinnä Fantenbergista, Gaudetten peluutuksista ja Rousselin ongelmista tulla pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin, vaikka alku olikin hieno.

- Edleria paikkaamaan tullut Fantenberg on ainoa Canucksin puolustaja viimeisten seitsemän pelin aikana, jonka aikana ei ole tullut vielä omiin tasakentin maalia. Fantenberg johtaa noiden pelien aikana myös Canucks-pakiston "expected-goals -tilastoa" ja hänen aikana omiin on tullut vähiten laukauksia noissa peleissä 60 minuuttia kohti. Sinällään ei tule yllätyksenä nuo tilastot. Fantenbergin peli on näyttänyt hyvältä ja on ollut mielestäni tuossa lyhyessä otannassa parempi kuin Benn tai Stecher.

- Gaudette on saanut paljon hyökkäyspään startteja viime aikoina, mutta hänen kehittyneet tilastot eivät näytä hyviltä. Omasta mielestäni hän on kuitenkin oppinut lukemaan paremmin puolustuspään tilanteita ja muutama tuollainen oli laitettu tuohon artikkeliinkin videoina. Hyökkäyspäässä Gaudette on tehnyt joulukuussa kahdeksassa pelissä vain yhden maalin ja neljä pistettä (kaksi maalia ja viisi pistettä olisi kasassa ilman sitä Canadiens-pelin niukkaa paitsiota, missä hänen tekemä maali hylättiin haaston jälkeen).

Tuo ei ole kauheasti hyökkäävillä starteilla, mutta toisaalta tuokin tahti olisi kolmossentterille noin 40 pisteen kausitahtia, eikä tuohon voi pettynyt olla. Tällä hetkellä hän on 20 maalin ja 43 pisteen kausikeskiarvossa ja kasassa on jo nyt kolme pistettä enemmän kuin koko viime kaudella. Tuolloin hän pelasi 28 peliä enemmän mitä on tähän mennessä pelannut. Jos hän saisi vielä parannettua tuota koko kentän peliä, niin hänestä voisi olla vielä hyvin apuja sentterikaistalle tulevaisuudessa.

- Roussel aloitti tosiaan pitkän kuntoutuksen jälkeen hyvin ja teki kolme maalia kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta sitten tuli seinä eteen. Hän on ollut nyt selvästi joukkueen huonoin hyökkääjä jos vertailuna käytetään omaan päähän tulleita laukauksia 60 minuuttia kohti. Viimeisten seitsemän pelin aikana Rousselin lukemat tuossa ovat 47.9 kun seuraavaksi huonoimmat ovat Gaudetten 38.26, eli tuossa on jopa lähes 10 laukauksen ero. Hyvästä startista huolimatta tuo Gaudette - Roussel -kombo ei ole toiminut lainkaan puolustussuuntaan ja Rousselin paluu on heikentänyt Gaudettenkin numeroita.

Seitsemän pelin mittainen otos on tuossakin pieni eikä tuosta voi mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää varsinkin kun koko joukkueella on ollut vaikeaa, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että Rousselin alku on ollut heikko. Toki tuo on ihan ymmärrettävää noin pitkän toipumisjakson jälkeen eikä minulla ole epäilyksiä etteikö Roussel saisi peliään paremmaksi kun pelejä tulee enemmän. Juuri näihin viime peleihin tuo ei kuitenkaan lohtua ole tuonut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy