Tuo ensimmäinen maalikin oli kyllä jäätävää pelaamista pakistolta. Mutta sitten tosiaan MDZ osoittaa miksi hänen paikkansa olisi katsomossa. Sinällään joo hyvä ottelu, taklauksia ja maalikin, mutta ei tuossa vaiheessa voi ottaa aivan tarpeetonta jäähyä. Tällä kertaa se jäähy maksoi sitten koko ottelun.
Tuo on ollut MDZ:n ongelma oikeastaan vähän koko ajan Vancouverissa. Ei pelkästään tuo tyhmien jäähyjen hankkiminen, vaan se ettei häneen pysty luottamaan. Hyviä pelejä tulee aina välillä, mutta sitten koko korttitalo romahtaa kasaan näyttävästi. Joillekin puolustajille noita vaan sattuu tulemaan (KB3, Sbisa ja Weber tulevat Vancouverissa mieleen ensimmäisinä), osa onnistuu paikkaamaan tuota muuten hyvällä pelillä, mutta Del Zotto ei pelkkien kovien taklaustensa ansiosta kuulu tuolle listalle tällä hetkellä. Omissa toiveissani hänen suhteen oli tälle kaudella pelipaikan pitäminen ja myynti siirtotakarajalla, mutta saa nähdä pystyykö hän tuota pitämään ja saako hänestä ylipäänsä mitään.
Tuo hänen selityksensä pistää kyllä sanattomaksi ja jätti miettimään, että seuraako hän ylipäänsä lainkaan kiekkoa pelatessaan;
“I haven’t seen the replay.”
“Whether it’s a borderline play or not, it’s a 2-2 game with two minutes left to play and he had put his whistle away a couple of times. Guys were throwing bombs at each other in front of the net before.
“I have to see the replay to see if it was late or not.”
Tuossa tuo taklaus. Jos tuon jälkeen ei ole varma oliko taklaus myöhässä, niin en tiedä sitten mitä hän on siellä seurannut. Tavallaan MDZ on oikeassa tuossa. Tuomarit antoivat pelata. Mutta tuosta näki heti, että taklaus saattaa kääntää koko pelin.
Mr. Smith kirjoitti:
Ylivoimassa Hutton oli parempi kuin Pouliot missään vaiheessa. Petterssonin maalissa Hutton oli kahdesti antanut sopivan syötön Petterssonille ja tuollaistakaan ei Pouliotilta nähty. Vielä voitaisiin Pouliot ottaa pois tuosta kakkosylivoimastakin. Stecher, Tanev, MDZ - kuka tahansa noista toisi lisää tuohon ylivoimaan.
Tuo Pouliotin valinta Edlerin korvaajaksi oli jo alunperin erikoinen liike valmennukselta. Hutton oli toisella kaudellaan ylivoimalla yli puolet tehokkaampi kuin ykkösylivoimassa pelaava Edler (samat yv-minuutit, Huttonilla 11 yv-pistettä ja Edlerillä neljä). Viime kausi oli iso pettymys Huttonin osalta, mutta hän on näyttänyt osaavan kantaa tuon yv-pakin roolin aikaisemmin NHL:ssä kun Pouliot ei ole puolestaan viime kauden lyhyttä jaksoaan lukuun ottamatta oikein onnistunut.
Pouliot ei ollut mitenkään erikoisen hyvä yv-puolustaja aikanaan farmissakaan Wilkes-Barressa. Hänellä oli 46 pelissä samat ylivoimatehot kuin Juolevilla nyt 18 pelissä. Juniorivuosina hän kyllä loisti WHL:ssä tuossa hommassa ollen mm. Jonesin, Theodoren, Riellyn, Morrisseyn ja Pulockin kanssa WHL:ssä eliittitason ylivoimapakki, muttta tuon jälkeen homma on mennyt piippuun. Ehkä tuo junioriaika sitten vaikutti tuossa valinnassa? Greenhän oli Pouliotin valmentaja Portlandissa ja saattoi ajatella, että hänestä on edelleen tuohon rooliin NHL:ssä. Taisi 12 pelin jälkeen tulla lopulta mitta täyteen tuossa.
Fanit ovat ihmetelleet miksi Pouliot ei käyttänyt juuri lainkaan Petterssonilla kiekkoa ylivoimissa vaan haki yleensä jotain muuta vaihtoehtoa. Tuo oli samanlainen tilanne viime kaudella Edler-Boeser -kaksikon välillä ja tuntui erikoiselta että parhaalle laukojalle ei kiekkoa pelattu. Pouliot ei osannut itsekään sanoa syytä tuohon;
“I don’t know why it’s been like this. We’re just not connecting. We’re not seeing each other."
“Maybe there’s a learning curve, getting used to tendencies."
“I think we can simplify. Shoot a little more. Just try to get the puck back."
Jotenkin tuntui hölmöltä puhua laukomisen lisäämisestä ja kuitenkin olla huomaamatta EP:tä tuolla. Hutton tosiaan huomasi heti eikä hänen tarvinnut tehdä mitään opiskeluja tuon kanssa.
Tyypillnen Canucksin yv Pouliotin aikana.
Montreal-pelin yv Huttonin aikana.
Se nyt on selvää, että ei tuo Hutton-EP -ketju joka pelissä tule toimimaan maalien muodossa jatkossa, mutta olihan tuossa heti ihan erilainen ote pelata parhaalle ampujalle kiekkoa.
Mr. Smith kirjoitti:
Gaunce ei tosiaankaan nauti Greenin luottamusta. Tällä kertaa peliaikaa sai jopa melkein 5 minuuttia eli yhteensä 7 vaihtoa. Viimeisin vaihto oli ottelun puolessa välissä enkä ainakaan huomannut että olisi loukkaantunut tai mitään mokannutkaan. Yksi taklaus ja yksi aloitusvoitto (100%) oli tuohon asti saldona. Mielestäni Gaunce olisi ollut varsin hyvä pelaaja tuossa johtoasemassakin käytettäväksi. Ja muutenkin, eipä huonoa sanottavaa hänestä näiden 3 pelatun ottelun osalta.
Ei ole minullakaan, päinvastoin. Vaikea sanoa miksi Gauncea ei käytetty enempää. Saattoi tuossa olla ehkä osin nyt sekin, että Horvatille ja Petterssonille haluttiin antaa kaikki jääaika jonka kaksikko vaan jaksoi pelata. Kuitenkin tuo on käynyt selväksi, että Gaunceen ei luottoa löydy tällä kaudella. Sikäli erikoista että Gaunce on tehnyt sen mitä valmennus on häneltä pyytänyt ja tehnyt sen hyvin. Viime kaudella Gaunce oli päälle 100 minuuttia pelanneista kaikista NHL-hyökkääjistä ylivoimainen ykkönen kun puhutaan puolustuspään aloitusten määrästä suhteessa muihin alueisiin ja pelasi tuon vaikean roolin hyvällä menestyksellä. Jostain syystä tuotakaan ei nyt jatketa.
Mr. Smith kirjoitti:
Tuskaista on Vancouverin meno tällä hetkellä. Vielä ois Jets kotona, jonka jälkeen vieraissa divisioonan sisäiset vastustajat. Noista pitäisi voittoja raapia, jotta säilyisi kamppailussa playoffeista mukana.
Vaikealta näyttää tosiaan tällä hetkellä taas. Nuo pitkät vieraspelireissut söivät joukkuetta ja Canucks on luisunut jo viiden pelin tappioputkeen, loukkaantuneiden pelaajien paluuaikatauluista ei tiedetä ja otteluohjelma on haastava. Jetsiä vastaan oli viime kaudella kaikkein suurimpia ongelmia koko NHL:ssä ja tälläkin kaudella tuo ainoa peli heitä vastaan hävittiin vieraissa 4-1 lukemin. Kalifornian kierrokselta ei sieltäkään ole perinteisesti juuri kotiintuomisia ollut.
Tuosta Canucksin ihmeellisestä otteluohjelmasta on muuten riittänyt harvinaisesti puhetta. Viimeisin sanoja oli Roussel, jonka perheessä taisi tunnelma käydä sanomisten perusteella jo tukalaksi;
“Whoever came up with this schedule, it’s not right. My wife just told me in the past five weeks, I’ve been home for one of them."
“It’s bananas right now. You have to accept it. And it’s a good thing we started the way we did."
“I don’t even think the NHL should play back-to-back games. I’d love for that to get looked at in the next CBA."
“No one wants to see millions of dollars sitting on the sidelines because the players are hurt.”
Canucksilla on ollut jo kaksi kuuden pelin mittaista vieraskiertuetta tähän mennessä. Calgary ja Edmonton eivät esimerkiksi pelaa koko kaudella yhtään tuollaista sumaa. Calgarylla pisin vieraspelien jakso on neljä peliä koko kaudella ja tuo on tulossa ensi vuoden puolella. Canucksilla on ennen sitä vielä yksi kuuden pelin mittainen vieraskiertue. Loppukaudella sitten vielä "tietysti" tuollainen neljän pelin mittainen jakso lisäksi.
***
Canucks nosti Sam Gagnerin Toronton farmista takaisin NHL:ään. Tuo saattaa hyvinkin tehdä Gauncen olosta vielä entistä tukalamman. Lisäksi se pistää miettimään top6-laiturien Boeserin ja Bärtschin paluuaikatauluja. Boeser ei ole kuulemma ainakaan käynyt vielä luistelemassa. Bärtschin aivotärähdyksestä ei ole tullut senkään verran tietoja. Kumpikin vaikutttaa siis nyt siltä, että eivät he ihan äkkiä ole tulossa takaisin ja siksi joukkue yrittää saada lisää tehoja "ilmaisen" Gagnerin avulla. Gagner on tehnyt Marliesissa 15 pelissä 15 (7+8) pistettä.
***
Quinn Hughes syötti viime yönä yliopiston puolella kolme maalia. Hänellä on nyt 11 pelistä 13 (3+10) pistettä. Saman seuran William Lockwood (Vancouverin kolmannen kierroksen varaus kesän 2016 draftista) on 12 (4+8) pisteessä 11 pelin jälkeen. Täytyy nyt toivoa Lockwoodille kerrankin ehjää kautta. Hänellä olisi lahjoja aina NHL:ään saakka, mutta liikaa loukkaantumiset ovat olleet vaikuttamassa hänen peliinsä.
OHL:ssa DiPietro oli jälleen tähdillä ja Woo antoi kaksi syöttöä Moose Jaw'n 2-3 voitossa Lethbridgesta. Woo on tehnyt nyt 1+7 tehot viimeisiin seitsemään peliin, joten hän on saanut vähän paremmin tulosta taas aikaan.