Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Totta, pelillisesti ja jääajoiltaan tuo on ainakin kolmosketju vaikka nuo jonnekin oltaisiin eri järjestykseen laitettukin. Dorsett näyttää saavan myös Greenilta isoa arvostusta mitä peliaikaan tulee, sillä hän pelasi eniten (17:20) sitten 2013 vuoden helmikuun. Tuolloinhan Dorsett oli vielä Columbuksessa. Viime kausi oli häneltä vammojen vuoksi ns välikausi ja pitää nyt toivoa ehjää kautta ja tuon ketjun onnistumista pidemmällekin.

  Vähän tulee mieleen Dorsettin asemasta (ainakin tuossa ensimmäisessä pelissä) Greenin antama arvostus Utica-hyökkääjä ja kapteeni Carter Bancksia kohtaan. Hän pelasi Greenin valmentamassa joukkueessa välillä 18 minuutin aikoja, vaikka on kiekollisilta taidoiltaan korkeintaan kolmosketjun pelaajia farmissa. Toki tuo peluutus on nyt vasta yhden pelin mittainen, joten mitään syviä analyysejä ei pystytä tuosta vielä tekemään. Kuitenkin peliaikaa näytti tulevan kovan työnteon kautta ja varmaan sitä tulee Dorsettille siksi myös jatkossa.
   
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Vähän ehkä vedetty mutkia suoriksi, kun ainakaan itse en löytänyt jutusta enkä myöskään alkuperäisestä jutusta mitään Greenin kommenttia Virtasen tai Boeserin peluutuksesta, ainoastaan toimittajan oman kommentin asiasta.

  Katsotaan miten ketjut tänään laitetaan, mutta vahva kutina on, että Boeser nousee kokoonpanoon.
   
 4. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Väärä oli kutina ja Green jatkaa samoilla ketjuilla kuin ensimmäisessä pelissä. Tulisiko nyt edes Virtaselle vähän enemmän peliaikaa.
   
 5. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Tasainen peli Ottawaa vastaan, joka meni jatkoajalle. Jälleen huono alku peliin ja todella helppo maali Markströmille. Tämän jälkeen otti samantien uskomattoman torjunnan ja esti Burrowsilta loistavan tekopaikan. Tuon jälkeen hyvä matsi Markströmiltä vaikka pari kertaa tuurikin oli puolella. Mutta niin oli toisessakin päädyssä.

  Sedinien ketju teki kaksi ensimmäistä maalia, maalintekijöinä Tanev ja Vanek. Kolme syöttöpistettä Sedineille. Mutta tuo ykkösylivoima ei toimi edes vähää alusta. Kolme ensimmäistä ylivoimaa tuo aloitti ja tulos oli vähintäänkin surkea. Ei mitään ylivoimaan viittaavaakaan ja kahdesti ykkösen yritys päättyi omaan jäähyyn ja kakkosta ei tarvinnut edes kokeilla. Kerran pääsivät kokeilemaan ja tulos oli heti parempi ja saivat pari paikkaakin järjestettyä. Kai tuo ykkösyv:n peli näyttää sitten hyvältä koutsin silmin, mutta näin katsojana se on aivan hirveää. Toki neljännen ylivoiman aloitti sitten kakkosyv joten ehkä tuo oli sitten reagointia ylivoiman toimivuuteen.

  Hutton - Stecher pakkipari oli tässä pelissä huono. Ekassa erässä päästivät Ottawan kahdella nollaa vastaan ja viimeisessä erässä tasoitus meni täysin heidän piikkiinsä. Siinä Hutton hukkasi kiekon helpossa tilanteessa ja sitten hukkui miehetkin.

  Virtanen oli jälleen aktiivinen. Haki vetopaikkoja, luisteli terävästi, haastoi ja aiheutti taas jäähynkin.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Harkoissa menty ketjuilla:

  Sedin Sedin Vanek
  Bärtschi Horvat Boeser
  Eriksson Granlund Virtanen
  Gagner Sutter Dorsett

  Eli Burmistrov tippuisi katsomoon. Saas nähdä miten nelonen onnistuu jos Granlund vaihtuu Gagneriin. Nyt näyttää kyllä 2-3 ketjut oikein hyvältä.
   
 7. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Hienoa nähdä Boeser taas pelaamassa ja hyvä kun pääsi heti tuohon hänelle tuttuun paikkaan Horvatin ketjuun. Canucks muokkasi tuolla ketjujaan ja saa nyt sitten nähdä miten nuo toimivat. Kokoonpanosta mahdollisesti pudonnut Burmistrov pelasi Ottawaa vastaan varsinaisella peliajalla enemmän 5-5 peliä kuin Henrik Sedin. Nyt myös tuo Sutterin ketju rikotaan. Mutta tässä haetaan vielä tasapainoa ja ketjuja joukkueessa.

  Kahden ensimmäisen pelin jälkeen Markström on ollut Canucksin paras pelaaja kaikista, vaikka kummassakin pelissä pelin alkuun on tullut heti maali ja tilastojen mukaan avausmaalin merkitys on peleissä suuri. Horvat on ollut mielestäni paras kenttäpelaaja. Tomas Vanekin voisi nostaa tuosta Senators-pelistä esiin hyvässä ja pahassa - juuri kuten odottaa sopii.

  Vanek teki tuon Senators-pelin avausmaalissa maskin Anderssonille, jonka seurauksena tuli tuo 1-1 tasoitus. Toisessa erässä hän teki siniviivasijoituksella 2-1 kotijohdon. Hän oli siis kummassakin maalissa isossa osassa, mutta oli aika näkymätön tehoistaan huolimatta. Vastapainona pisteilleen, hän otti ensimmäisessä erässä Canucksin pelatessa ylivoimalla jäähyn, joka tasoitti puntit erikoistilanteessa. Greenin näkemyksen mukaan tuo jäähy ei ollut kuitenkaan pahin "virhe", vaan hänen pelaamisensa ylivoimalla ennen jäähyä;

  "We've taken three or four penalties on the power play and i wasn't happy obviously when you take a pentalty, but i was more unhappy with the play before that when he didn't check the guy. He got a goal. We'll watch the tape. I'm not going to sit here and say he did or didn't play well. Right now, I don't think he played bad or played great."

  Tuossa tilanteessa Vanek ei pelannut joukkueen toivomalla tavalla tuollaista tilannetta ja tuo puretaan hänen kanssaan. Greenin antamaa lausuntoa voi lukea miten tahansa, mutta minulle tuo kertoisi, että hän ei ole ollut kovinkaan tyytyväinen Vanekin pelaamiseen kokonaisuudessaan.

  ***

  Jake Virtasen kommentti Ottawan Alex Burrowsista oli jälleen osoitus tuosta Burrowsin jään ulkopuolisesta osaamisesta. Burrows oli lähettänyt Virtaselle viime kesänä tsemppiviestejä, vaikka hän edusti jo Ottawaa tuossa vaiheessa;

  "He kept telling me 'keep working hard' and 'good things will happen for you'. I'm not even on his team, and he's reaching out, telling me to stay positive."

  Burrows tuosta;

  "I know a lot of people put a lot of pressure on him early on. I always liked him. I see the tremendous potential. It's not like he didn't want to have success under Willie, it just wasn't coming."

  "He had some bad games and he got down on himself. He started doubting himself. People were talking about his conditioning. But I've always seen the tool set. He has that edge. He wants to do well. He wants to help this team. He cares a lot about this city and this team."

  "When I meet people like that, I want them to do well. I'm really happy with the way he's playing."

  Benning sanoi Burrowsista;

  "He was the guy I hated most. When I got the Vancouver job, he was guy I loved most because I got to know him as a player and a person. Of all the players that I've been associated with here, he's one of my favourites. His attitude is infectious. He's always about the team to the point where at the (trade) deadline -and all his kids in school - it was a hard decision and he could have just said no."

  "He was selfless to that last moment, that this is the right thing to do to help out Horvat and Baertschi so the young guys can carry on the legacy."

  Burrowsilla on niin suuri intohimo peliin ja edustamaansa joukkueeseen ylipäänsä, että olen yllättynyt ellei hän jatka uransa jälkeen kiekon parissa jossain tehtävässä.
   
 8. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ei siinä kauaa kestänyt, kun Boeser avasi tämän kauden pistetilinsä. Boeser oli nostettu ykkösylivoimaan Gagnerin tilalle ja kuvaavaa onkin, että ykkösylivoima, joka oli ollut suoraan sanottuna surkea edellisissä peleissä, teki samantien maalin ensimmäisessä ylivoimassa. Boeser tietysti merkittävässä roolissa ja sai tuossa syöttöpisteen, kun Daniel Sedin teki maalin Boeserin reboundin jälkeen. No jos jotain hyvää oli tapahtunut ykkösylivoimassa niin kakkosylivoimaan Gagner oli siirretty viivamieheksi... Kokonaisuutena ylivoimissa on vielä paljon tekemistä. Vastaavasti alivoima oli hyvää ja siellä oli jopa parempia paikkoja Vancouverilla kuin ylivoimalla.

  Ensimmäisessä erässä ketjut eivät kovinkaan hyvin vielä toimineet. Hyökkäyspeli tökki ja omassa päässä oli suuria ongelmia. Jets sai useampia ylivoimahyökkäyksiä ja pahoja pyörityksiä kun mailatkin katosivat kädestä. Maalikin tuli kun Bärtschi kadotti mailansa ja pitkän pyörityksen jälkeen kiekko meni Del Zoton luistimesta maaliin. Omasta mielestä tuossa olisi ollut aikaa hakea uusi maila tai mennä vaihtoon, mutta Bärtschi päätti yrittää ilman mailaa.

  Toisessa Jets maalissa Laine jätetään täysin yksin parhaalle maalintekopaikalle. Del Zotto on myöhässä, Gagner on kompuroinut viivassa ja matelee tilanteeseen ja Laineella on helppo työ laittaa kiekko maaliin. Kolmannessa maalissa menetetään ylivoimalla kiekko ja Jets kuittaa alivoimalla. Jos oma maalinteko on kovin vaikeaa niin vastustaja kyllä kuittaa pienistäkin virheistä.

  Eihän tämä 3 pistettä kolmesta kotiottelusta ole sitä mitä olisi odottanut ensimmäisen ottelun jälkeen.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  No jos jotain positivista tuosta Jets-pelistä sanoisi, niin Boeser ainakin näytti, että hän on top6-hyökkääjän tasolla tällä hetkellä myös NHL:ssä. Ei tuo peli muutenkaan niin huonoa tekemistä ollut, mutta Hellebuyck oli tuossa pelissä liian hyvässä iskussa. Hankala peli vaan kun ykkösparin Edler putosi pelin alussa pois ja joukkue pelasi viidellä pakilla. Ottelussa nähtiin myös tuo Del Zotton epäonninen ohjaus luistimesta ohi Markströmin, josta Jets tasoitti pelin.

  - Vanek oli kehittyneissä tilastoissa hyvä. Tasakentin 8-0 laukaukset kun hän oli jäällä. Toisaalta hän aloittikin 10 kertaa hyökkäyspäästä, vain kerran puolustusalueelta ja kerran neutraalilta alueelta. Vastaansa hän sai pääosin Jetsin kolmosta Shawn Matthiasia, Adam Lowrya ja Brandon Tanevia. Green näyttää ainakin panostavan tuohon peluutukseen huomattavasti enemmän kuin Wiiksi.

  - Del Zotto pelasi 27:46 ja pääosin Jetsin vaarallisimpia hyökkääjiä vastaan. Edlerin loukkaantuminen kuormitti kunnolla.

  - Jetsin Myersin tekemässä alivoimamaalissa oli vähän ironiaa mukana. Canucks heitti jäälle tuon ylivoimansa loppuun kaksi pakkia normaalin yhden sijaan ja heti kolisi omissa.

  - Erikssonin, Granlundin ja Virtasen ketju ei vaikuttanut alkuun (paperilla) heikolta, mutta tuon ketjun pelaaminen yhdessä ei kestänyt koko peliä. Kaksi kolmesta (Eriksson ja Virtanen) pelasivat kolmannessa erässä vain alle kaksi minuuttia kumpikin. Kuuden miljoonan mies Eriksson pelasi viimeisten 11 minuutin aikana vain 10 sekuntia. Canucks voitti kolmannen erän laukaukset 12-5.

  - Brandon Sutter pelasi joukkueen hyökkäyksen eniten tasakenttäaikaa. Tuli ihan Desjardins mieleen. Joukkueella on vaikeuksia saada kiekkoa maaliin ja Sutter kantaa jälleen päävastuun. Ehkä tässä olisi aika päivittää omaa näkemystä kiekkoon kun kaksi valmentajaa peräkkäin pistävät Sutteria tuonne noin suurilla minuuteilla.

  ***

  - Demko pelasi nollan farmin puolella kauden toisessa pelissään (Utican kolmas). Nollapeli tuli 33 torjunnalla 2-0 voitossa ja Demko valittiin pelin ykköstähdeksi.

  - Michael DiPietro päästi taakseen yhden maalin 39 laukauksesta OHL:n puolella Windsorin 2-1 voitossa Londonista. DiPietro valittiin myös pelin ykköstähdeksi.

  - WHL:ssa Kelownan Kole Lind on aloittanut kautensa kovalla tahdilla. Viime yönä tuli kaksi (ykkös)syöttöä Calgarya vastaan Kelownan hävitessä pelin 3-4. Lindilla on nyt kasassa 7+9=16 pistettä seitsemään peliin. Hän on ollut mukana Kelownan kauden 31 maaleista yli puolessa ja on menossa tällä tahdila helposti yli 100 pisteen kauteen. Viimeisin Canucksin prospecti, joka tuon rajan on rikkonut juniorisarjoissa on Brandon Reid (QMJHL) 17 vuotta sitten. No, katsotaan nyt vielä pääseekö Lind satasen kerhoon, mutta juuri nyt näyttää hyvältä tämän viime kesän toisen kierroksen varauksen kanssa.

  - Viime kesän Canucksin ykkösvarauksella Elias Petterssonilla on SHL:ssä seitsemään peliin kuusi (0+6) pistettä. Piste/peli -tahti olisi erinomainen suoritus Petterssonilta SHL:ssa tuossa iässä, mutta hänenkin kohdalla kausi on vielä tietysti todella alussa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017 klo 14.25
 10. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Jets-pelin alussa loukkaantunut Alex Edler joutuu huilaamaan seuraavat 4-6 viikkoa polvensa vuoksi. Kolme peliähän se kesti, että tuli ensimmäinen pidempi sairausloma Canucksin joukkueeseen. Jo viime kaudella noita loukkaantumisia oli enemmän kuin muilla seuroilla eikä tämä kausi ainakaan alun perusteella näytä paremmalta. Ykkösparin puolustajan poissaolo tietänee Pittsburghista juuri hommatulle Derrick Pouliotille peliaikaa.
   
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  En tuosta viimeisestä Flames-pelistä kauheasti sano, mutta onhan tuo ylivoima ihan hirveää katseltavaa. Siinäkin pelissä Canucks pääsi avauserässä pelaamaan 8:40 ylivoimaa ja sai aikaan yhden laukauksen. Samassa ajassa Flames laukoi alivoimalla kaksi kertaa. Joukkueella oli hyvä mahdollisuus kääntää pelin suunta heti alkuun edellisiltana pelannutta ryhmää vastaan, mutta eihän tuo suunnan kääntäminen ollut edes lähellä. Ja ihan sama näköjään ketkä siellä ylivoimaa yrittävät, tulos pysyy samanlaisena.

  Muuten tuosta pelistä voisi sanoa sen, että Markströmiltä nähtiin kauden toistaiseksi heikoin esitys, Eriksson loukkaantui avauserässä ja Virtanen oli tehnyt tilaa Burmistroville. Seuraavassa pelissä Jake pääsee varmaan taas mukaan. Niin, ja Boeserilla on kahteen peliin nyt 1+1, mutta parempaa kuin tehot, on tuo hänen pelinsä jolla hän on tullut kentälle.

  Canucks lähtee nyt pidemmälle vieraskiertueelle. Jotta joukkueella olisi edes pieniä mahdollisuuksia pisteisiin, pitää toivoa ylivoimaminuuttien jäävän vähiin.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Alkaa tämä kausi kuulostaa jo tässä vaiheessa viime kauden toisinnolta; neljä peliä pelattu, Edler ja Eriksson ovat ehtineet loukkaantua ja farmista nostettiin Michael Chaput. Chaputilla on alkukaudesta Uticassa neljän pelin jälkeen kaksi (1+1) pistettä. Hän on ollut joukkueen neljänneksi tehokkain hyökkääjä Boucherin, Goldobinin ja Bancksin jälkeen.

  Nosto jättää Utican keskustan todella vajaaksi kun Canucksilla taas senttereinä pelaavia hyökkääjiä riittää paljon. Tuskin Chaput pelaamaankaan pääsee ilman loukkaantumisia, kun joukkueella on onneksi edelleen 12 tervettä hyökkääjää. Toisaalta tämän noston ymmärtää, kun tässä ajatellaan tietysti vain "pääseuran" etua ja Chaput pystyy pelaamaan alivoimaa (missä Erikssonilla oli roolia). Lisäksi nuoremmat hyökkääjät saavat kehittyä isoilla minuuteilla farmissa ja nyt sieltä vapautuu yksi veteraanipaikka.

  ***

  Jonah Gadjovich teki tulokassopimuksen Canucksin kanssa. Viime draftin toisella kierroksella varattu hyökkääjä on pelannut tällä kaudella OHL:n Owen Soundissa kahdeksan peliä ja tehnyt yhdeksän (5+4) pistettä. Voimahyökkääjä aloitti kauden hienosti, mutta taisi loukkaantua viime viikonlopun pelissä Oshawaa vastaan. Tuo peli päättyi peräti 12-6 Owen Soundin voittoon ja ykkösketjussa normaalisti pelaava Gadjovich jäi pisteittä (en tiedä pelasiko juurikaan). Seuraavassa pelissä Londonia vastaan hän ei pelannut.
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Viikonloppu meni muualla ja kun tuloksen näin niin ihan riitti tuo kooste Flames matsista. En tainnut tosiaankaan menettää mitään.

  Tuo ylivoiman hienous loisti kyllä koosteessakin. Ensimmäisessä maalissa moneen kertaan kehuttu Gagner jäätyi viivassa täysin ja keila olisi ajanut saman asian tuossa Calgaryn av-maalissa. Gagner oli muutenkin matsissa näköjään liekeissä. 0+0, -1, 0 laukausta, 0 taklausta, 0 blokkia, 25 % aloitusvoittoja, 15 minuuttia peliaikaa ja reilut 5 minuuttia yv-aikaa. On se vaan hyvä! En tiedä mitä vittuilua tuo peluuttaminen on, kun Gagner pelasi alivoimaa hyökkääjistä neljänneksi eniten. Taisi olla selvästi koko uran suurin määrä.

  Del Zotto katseli Calgaryn neljä ensimmäistä maalia läheltä, joten eipä nyt hänellekään voi ruusuja jakaa. Boeser teki tosiaan maalin ja Bärtschi jakoi siihen maukkaan syötön. Boeserin ei pitäisi enää juuri pelejä huilata tällä kaudella ellei sitten tosissaan tavoitella kärkipickejä. Ei tuolla noita maalintekijöitä ole yhtään liikaa. Eikä kyllä Virtasenkaan montaa peliä pitäisi huilata - sen verran heikompiakin pelaajia on rosterissa vapaalipuilla. Virtanen taitaa tällä hetkellä ollut aiheuttanut eniten jäähyjä vastustajalle, vaikka tosiaan on huilannut yhden matsin ja pelannut kahdesti 7 minuuttia ja kerran 11 minuuttia.

  Ei mennyt neljä ensimmäistä ottelua ihan siten miten olisi toivonut. Neljä ottelua kotona ja vain yksi voitto. Lisäksi tosiaan rikki on jo Edler ja Eriksson. Äkkiä on odotukset kautta kohden tippuneet.
   
 14. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Aika "kovat" tilastot pisti myös Vanek pöytään tuossa pelissä: 0+0, 0 laukausta, 1 taklaus, 0 blokkia, noin 15 minuuttia peliaikaa ja 7:14 ylivoima-aikaa. Henrik Sedinillakin oli "kiikaritilastot" 8:13 ylivoima-ajalla muuten, mutta hän otti kolme kakkosta ja kaikki kolmannessa erässä kun piti viritellä kiriä pelissä. No, aloituksensa Henrik vei sentään 4-3.

  Lainaus:
  EIhän Gagner ole missään nimessä mikään alivoimapelaaja. Mutta taitaa olla Greenilla se ongelma, että ei tuolta kovinkaan moni kykene pelaamaan noita minuutteja merkittävästi paremminkaan tai jos pystyisi, niin valmennus haluaa antaa heille tuoreimmilla jaloilla hyökkäävämpiä minuutteja. Tuossa pelissä Sutteria (5:20) ja Dorsettia (5:33) kuormitettiin kunnolla alivoimilla. Noiden kahden jälkeen hyökkääjistä seuraavina tulivat sitten paljon heidän takana olleet Granlund (3:11), Gagner (1:41) ja Horvat (1:34). Gagner paikkasi periaatteessa Erikssonin jättämää aukkoa alivoimilla kun Louin peli loppui 32 sekunnin kohdalla ja Gagner pelasikin tuossa pelissä kauden ensimmäiset alivoimaminuuttinsa.

  Ainakin alkuun Green on halunnut jättää Kaksosten jääajat pienelle ja kuormittanut heitä lisäksi pääosin hyökkäävissä aloituksissa. Vanekilla on sama asema. Koska tuo ketju ei ole saanut kuitenkaan rooliinsa nähden juuri mitään irti, Horvatillekin on yritetty saada minuutteja terävimmällä jaloilla ja viime kautta vähemmän kuormitusta alivoimilla. Selvästikään Green ei sen sijaan luota alivoimilla Boeseriin tai Bärtschiin. Jos joukkue aikoo jatkaa Kaksosten istuttamista pois alivoimista ja jättää Horvatinkin minuutit siellä normaalia pienemmälle, siellä ei vaan ole paljonkaan vaihtoehtoja.

  Tilannehan on muuttunut viime kaudesta kun Burrowsia ja Hansenia ei ole enää raatamassa alivoimaa. Nytkin tuo tilanne olisi varmaan eri Gauncen ja Erikssonin ollessa pelikunnossa. Tällä hetkellä tuo on kuitenkin yksi (monista) ongelmista, että vaihtoehdot ovat vähissä. Ne kolme, jotka kykenevät Horvatin ohella hyvään alivoimaan (Dorsett, Sutter ja Granlund) kantavat kuitenkin sen päävastuun..Gagnerin tilalle voisi miettiä ehkä Burmistrovia tai sitten vaan pistää se BoHo sinne takaisin isompaan rooliin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017 klo 22.25
 15. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Yksi minkä heittäisin av:lle 100 kertaa 100 ennen Gagneria on Virtanen. Jos meillä tosiaan alivoimalla käytettävät hyökkääjät on noin vähissä niin pakko kentälle on ottaa Virtanen. Gagner ei tuo mitään ylivoimaa mitä ei voisi Granlund, Bärtschi, Horvat tai Burmistrov tuoda, joten siinä mielessä hänen penkittämisellä ei menetettäisi mitään. Paitsi toki GM:n kasvot, kun teki tuon sopparin. Mutta kun kyse on pelien voittamisesta niin luulisi, että parasta mahdollista kokoonpanoa peluutettaisiin.
   
 16. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Varmaankin Virtanen pelaa ensi yönä taas. Hän jätti tuon yhden ottelun väliin, mutta nythän siellä on taas paikka jo Erikssonin loukkaantumisenkin vuoksi tarjolla. Gagner ei varmasti ollut edellisessä pelissä av-suunnitelmissa, mutta ajoi lopulta valmennuksen papereissa Louin loukkaantumisen jälkeen Bärtschin ja Boeserin edelle kokemuksensa(?) ansiosta. En tiedä mikä on Greenin luotto Jaken alivoiman pelaamiseen tällä kaudella, mutta se selviää pian. Virtanen on ollut tällä kaudella kuitenkin eri tasolla kuin viime kaudella, joten saattaa hän vaikka saadakin paikan.

  Lainaus:
  Jos tuon tehottomuuden vuoksi heittäisi neljän pelin jälkeen miehet vaihtoon, niin sinnehän saisi mennä koko joukkue. Varmaan Gagneria yritetään saada kiekollisempaan vastuuseen samalla tavalla kuin Columbuksessa viime kaudella, jolloin hän pelasi ylivoimat ja oli joukkueen neljänneksi tehokkain yv-pelaaja 18 ylivoimapisteellä. Tasakentinhän Gagner on saanut hyökkääjistä vasta 10. eniten jääaikaa peliä kohden - suunnilleen samanlainen asema kuin Columbuksessakin, vaikka on nyt pelannut peliä kohden noin minuutin vähemmän kuin viime kaudella.

  Mutta toki, otteiden puolesta katsomo ei olisi väärä paikka. Eihän tuo hänen pelaamisensa millään mittarilla hyvää ole ollut. Vähän samanlainen alku kuin viime kaudella Columbuksessa, jolloin hän oli healthy scratchina kauden kolmannessa pelissä Chicagoa vastaan tehden tilaa Lukas Sedlakin NHL-debyytille.
   
 17. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Anders Nilsson pelasi nollapelin viime yönä Ottawaa vastaan ensimmäisessä runkosarjan pelissään Canucksin paidassa. Ihan kohtalainen startti siis hänelle. Nilsson ei kuuleman mukaan tuntenut oloaan harjoituspelien jälkeen luottavaiseksi ja huilasi neljä ensimmäistä peliä, mutta tuo viime yön peli antaa taas varmasti itseluottamusta takaisin.

  Maalivahtiosastolla on luultavasti tasainen kilpailuasetelma lähitulevaisuudessa tuon pelin jälkeen. Nilsson oli Senators-pelin avainpelaaja Canucksin 0-3 voitossa ja tylsytti otteillaan Ottawan etenkin pelin ensimmäisessä erässä, jonka aikana kotijoukkue ampui peräti 17 kiekkoa. Iso maalivahti myös näytti isolta.

  Hyökkäyspäässä Canucksin näkyvin osa oli "B-ketju" Burmistrov-Boeser-Bärtschi, joka kantoi nyt myös ylivoimalla päävastuun ja teki pelissä kaksi maalia. En olisi kyllä ihan ensimmäiseksi tuollaisen ketjun noin isoon rooliin uskonut kauden alla. Green kokeili Flamesia vastaan noita kolmea yhdessä kun yritti saada energiaa tekemiseen ja ainakin nyt tuo ketjun kemia vaikuttaa toimivalta. Boeserille tuli pelissä 1+1 tehot ja hän on tehnyt jokaisessa pelaamassaan kolmessa pelissä vähintään pisteen.

  Horvat oltiin puolestaan laitettu nyt kantamaan nuo alivoiman minuutit, joista täällä eilen puhuttiin. Tuloksen perusteella toimiva ratkaisu tuossa pelissä. Virtanen pelasi, mutta ilmeisesti häneen ei ole luottoa alivoimilla vielä tässä vaiheessa. Sedinien ketju on pudonnut mielestäni kolmanneksi parhaaksi ketjuksi alkukaudella (vielä viime kaudella he olivat pelillinen kakkonen) ja he pelasivat vain reilu 12 minuuttia. Muista hyökkääjistä Granlund pelasi mielestäni jälleen vahvan pelin ja tuo näkyi peliajassakin (19:27).

  Puolustuksessa pitää nostaa esiin Tanev-Del Zotto -kaksikko. He aloittivat pääosan vaihdoistaan puolustuspäästä ja saivat vastaansa Senatorsin kahta ensimmäistä ketjua sekä Erik Karlssonia, mutta Canucks voitti laukaukset heidän ollessa jäällä. Del Zotto merkkautti pelissä pelin korkeimmat minuutit (25:31), laukoi kolme kertaa, taklasi kolme kertaa ja otti kolme blokkia.
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Niin ja unohtui mainita, että Loui Erikssonin sairausloman pituudeksi on arvioitu sama 4-6 viikkoa kuin Edlerin. Yhteistä matkakohdetta ei mainittu.
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Yllättävän hyvä peli Vancouverilta heikkojen pelien jälkeen. @nuck tuossa tärkeimmät jo kirjoittikin, mutta Nilssonia ja Boeseria pitää kehua vielä toistamiseenkin. Heidän lisäkseen Tanev - MDZ olivat pakistossa hyviä, mutta Stecherin peli näyttää tällä hetkellä varsin epävarmalta ja hän onkin tilanteissa vähän jäljessä. Välillä sitä toki unohtaa, että Stecher pelaa vasta toista kauttaan, joten ehkä tuon osittain voi laittaa "toisen kauden kirouksen" piikkiin.

  Ylivoiman osalta oli siirrytty normaaliin kahden pakin viisikkoon ja heti ylivoima toimikin paremmin (1/2) vaikka otanta onkin pieni.

  Dorsett on tällä hetkellä kovassa iskussa ja halusi kuitata heti Borowieckin epäonnisen taklauksen Burmistroviin. Ei tuossa mitään tainnut käydä, mutta vähän pahalta tuo tilanne näytti suorana. Myös Vanek pelasi hyvin ja kyllähän tuo hänen tekemänsä maali, joka oli muuten hänen 700 piste NHL:ssä, oli varsin hieno häkki. Vanek laukoi ottelussa Vancouverin pelaajista eniten vaikkei ylivoimassa ollutkaan ja muutenkin pelasi vain reilut 12 minuuttia.

  Pitkät on Edlerin ja Erikssonin saikut, mutta eipä noille mitään mahda. Ainakin Pouliot pääsee nyt näyttämään taitojaan useammassa ottelussa.
   
 20. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Olen huomannut tuon saman. Jostain syystä Stecher ei ole ollut nyt ihan viime kauden tasollaan. Sen sijaan Hutton on mielestäni parantanut selvästi viime kaudesta.

  En nyt aina usko noihin "toisen kauden kirouksiin", mutta toisaalta kun katsoo Canucksin nuorempia pelaajia niin;

  - Horvatin toisen kauden alku oli hyvin haastava: vain kaksi maalia vuodenvaihteeseen mennessä 38 peliin. Kauden loppu oli parempi ja viime kaudella hän oli jo joukkueen paras hyökkääjä.

  - Virtanen tuli toisen kauden leirille peräti 228 painoisena (draftissa 205). Hän näytti hitaalta ja puolikuntoiselta, pistettiin farmiin, putosi siellä alempiin ketjuihin eikä tehnyt mitään mikä saisi odottaa tulevaisuudelta jotain. Nyt hän on kuitenkin NHL:ssä ja näyttää ihan eri pelaajalta kuin vuosi sitten.

  - Hutton tuli Virtasen kanssa leirille viime kesänä aikaisempaa hitaammilla jaloilla. Alkukaudesta tuli paljon virheitä, pakille nuo näyttäytyvät isoina ja hän näytti menettävänsä itseluottamusta. Nyt peli on ollut taas parempaa.

  - Stecherin viime kausi tuli varmaan kaikille yllätyksenä. Etenkin kauden jälkimmäisellä puolikkaalla ykköspariin noussut puolustaja pelasi tulokkaaksi hienosti. Nyt on ollut ongelmia.

  ...Kyllä noiden pelaajien kohdalla ainakin tuo toinen kausi on ollut hankala.

  Lainaus:
  Tuo peluutuskin varmaan saattoi vaikuttaa. Lisäksi ylivoimaa oli nyt harjoiteltu syystäkin paljon ja tuo ylivoimamaalin tehnyt ketju oli ensimmäistä kokonaista peliä yhdessä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017 klo 01.05
 21. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Että semmoinen peli sitten hyvän Ottawa-pelin jälkeen. Peli käytännössä ohitse ensimmäisen erän avauskympin jälkeen. Tilanne taululla 4-1 ja yksi pakki jo suihkun puolella. Omasta mielestä tuo taklaus meni paljolti myös Vatranon piikkiin, kun hän kääntyi viime hetkillä. Toki taklaus tuli selkään, joten kai tuon ulosajon tuosta pystyi antamaan. Tuolla kyseisellä ylivoimalla Boston teki kolme maalia, joten ihan ei av toiminut halutulla tavalla. Siinä vietiin mm Del Zottoa kyllä pahasti Pastrnakin toimesta. Kieltämättä hieno maali. Noi kaikki kolme maalia tehtiin kun kentällä oli Del Zotto-Hutton ja Granlund-Burmistov (no yhdessä oli MDZ:n tilalla jo Tanev), joten ihan ei tuo av nelikko toiminut.

  Otteluhan alkoi hyvin ja ylivoiman jälkeisessä vaihdossa nelosketju järjesti kunnon myllytyksen joka päättyi Dorsettin maaliin. Virtanen oli alussa hyvinkin näkyvä, kun järjesti tuon ensimmäinen ylivoiman ja maali tosiaan tuli nelosketjulle. Siitä huolimatta peliaika jäi ainoana alle 10 minuutin. Tuon avausmaalin jälkeinen 7 minuuttia oli kammottavaa katsottavaa. Heti seuraavasta vaihdosta Boston tasoittaa pelin ja pari minuuttia siitä niin Gudbranson ottaa ulosajon. Vajaaseen 11 minuuttiin Boston laukoo 17 kertaa ja neljä löytää tiensä Nilssonin taakse, jonka jälkeen Markström maalille. Pari menee vielä sitten Markströmillekin.

  Vancouver kaventaa toisessa erässä Vanekin yv-maalilla ja seuraavassa vaihdossa päästään kahden maalin päähän Horvatin maalilla. Tuohon maalinteko Vancouverilta tyssäsikin, joten 6-3 tuli lopulta takkiin. Boeser jatkoi pisteputkeaan ja on Vancouverin paras pistemies ja edelleen yli pinna per peli tahdissa. Vastaavasta Sedinit ovat siinä TOP10:n kieppeillä Vancouverin pistepörssissä, Henkka vähän kympin ulkopuolella. Ja Sedinit ovat pelanneet joukkueessa eniten ylivoimaa. No Daniel sentään on tehnyt ylivoimalla tehot 1+1, mutta tasakentällisin saldo on puhdas 0+0. Kausi on toki vielä alussa, mutta eihän tämä nyt hyvältä näytä Sedinien osalta. Kuten ei myöskään Gagnerin vaikka viime yönä kauden toisen pisteensä tekikin.

  Tänään olisi hyvä sauma kuitata nopeasti tuo tappio pelissä Buffaloa vastaan. Joukkuetta ei kauheasti voi muuttaa, mutta Gudbranson joutuu ainakin kuultavaksi, joten Biega hypännee peliin ja pääsee avaamaan kautensa. Veikkaan että tuosta peli tai pari sitten tulee Gudbransonille, kun kerran kuuleminen järjestetään. Chaput nyt olisi mahdollista ottaa hyökkäyksessä kentälle, mutta en usko että ketään syrjäyttää. Ellei sitten Virtasta taas vähän kouluteta.
   
 22. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Joukkue vetelee edelleen laidasta laitaan... Tuossa sinun peliraportissasi on oikeastaan kaikki olennainen sanottukin jo, mutta sanotaan nyt jotain omia ajatuksia vielä perään.

  Hyvä alku tosiaan, vastustajalle jäähy heti kärkeen ja avausmaalikin jopa, mutta tuo Gudbransonin jäähy ja sitä seurannut viiden minuutin alivoima sekä kolme sen aikana päästettyä maalia nakersi kunnolla selkärankaa. Canucks onnistui kyllä tappamaan tuossa kolme ensimmäistä minuuttia ja mietin jo, että joukkuehan pelaa hyvää alivoimaa, mutta sitten kaksi seuraavaa minuuttia olivat sysimustia.

  Tuli ihan mieleen kevään 2011 playoffit Bostonissa pelatuissa peleissä, joissa tuntui, että Romen turhan kovan ja päänseudulle tulleen taklauksen (nyt taklaajana oli Gudbranson) jälkeen kaikki kimmokkeetkin pomppivat kotijoukkueelle. Vähän ihmettelin kun Green ei ottanut tuohon väliin aikalisää, kun näytti siltä että kotijoukkue vyöryttää joka paikastaan maalin. Nilssonin piikkiin en noita laittaisi, mutta tulipahan hänestäkin kerralla "tavallinen kuolevainen" edellispelin nollan jälkeen.

  Tuon murhaavan jakson jälkeen tilanteet odotetusti tasoittuivat ja Canucks pääsi uudelleen peliin kunnolla kiinni toisessa erässä Horvatin 3-5 maalin jälkeen, mutta kahta ylivoimaa ei pystytty käyttämään hyödyksi ja Bruins iski jälleen ensimmäisestä noita seuranneesta ylivoimastaan pelin lopullisen niitin kolmannen erän puolivälissä. Täysin ansaittu voitto Bruinsille tuosta pelistä lopulta.

  Yksilöistä voisi nostella puolustuspäästä nyt esiin pari pelaajaa;

  - Ilta oli sysimusta Huttonille ja Del Zottolle. Kummankin otteet heittelevät kyllä nähtävästi paljon, sillä kummatkin ovat pelanneet myös oikein hyviä pelejä tällä kaudella. Hutton oli jäällä kolmen Bruinsin avauserän ylivoimamaalin aikana ja Del Zottokin kahden. Huttonin piikkiin voi laittaa myös tuon Bruinsin viidennen osuman, kun puolustaja hautoi kiekkoa hallussaan liian kauan omassa päässä ja Boston pääsi iskemään osuman kiekonriiston jälkeen.

  - Gudbransoniln taklaus oli turhan kova tuohon tilanteeseen. Toki taklattavallakin on vastuunsa. Gudbranson huilaa tuosta yhden pelin. Canucks nosti farmista ylös tuota paikkaamaan Patrick Wierciochin, mutta varmaankin Biega pelaa kun on pitänyt asemansa ylhäällä.

  - Chris Tanev on siinä mielessä merkittävä puolustaja Canucksin alakerrassa, että edes tuollaisessa pelissä hänestä ei löydy moitittavaa.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Heikon pelin jälkeen huomattavasti parempi esitys Buffaloa vastaan. Matsi ei taaskaan alkanut Markströmin osalta hyvin, kun ensimmäisellä minuutilla tuli ensimmäinen takaisku. Siinä kyllä oikeastaan kaikki saavat ottaa osansa tuosta maalista, kun Buffalon lähtiessä hyökkäykseen kahdella pelaajalla Vancouverilla oli jo koko viisikko kiekon alla. Kumpikin pakki (MDZ ja Stecher) menevät samaan laitaan ja Dorsett pelaa vähän löysästi ja päästää Baileyn edelleen ja Buffalo taikoo tuosta hyökkäystä käytännössä läpiajon. Tiedä sitten sisuuntuiko Dorsett tuosta vai mistä, mutta hän oli man of the match tehden tehot 2+1.

  Tuossa pelissä koko nelosketju oli melkoisessa beast moodissa ja Grandlund-Sutter-Dorsett ketjun peli toimi hienosti. Kolme maalia tuolle ketjulle, joten ainakin nelonen täytti paikkansa. Granlund teki kauden avauspinnansa (1+1) ja kyllähän tuo peli on hyvältä näyttänyt aiemminkin vaikkei pinnoja ole tullut.

  Buffalon toinen maali oli myös karkea virhe Vancouverin puolustukselta. Eichel harhautti Huttonin varsin helpon näköisesti ja siinä hukku sekä mies että kiekko. Toki tuo maali vähän lipsahti helposti myös Markströmille. Tuon jälkeen Dorsett tasoitti pelin alivoimalla Sutterin hienon nousun ja syötön jälkeen. Tanev avasi tuon tilanteen hyvin omasta kulmasta Sutterille. Daniel Sedin teki kauden ensimmäisen pinnan tasakentällisin, kun väkisin hoiti kiekon maaliin. Maali oli taas pitkän tarkastelun kohteena, mutta tällä kertaa onnetar suosi Vancouveria. Virtanen oli se joka kiekon toi aluelle ja se katsottiin että kiekko oli hallussa kun luisteli takaperin viivan yli. Virtanen tosiaan pelasi Sedinien ketjussa ja omasta mielestä ehkä vähän parempi peli tuolta ketjulta. Vaikka 10 minuuttiin jäi Virtasen peliaika.

  Loput matsista hoiti Markström ja lopussa Dorsett kruunasi iltansa matsin toisella maalillaan tyhjiin. Boeser jäi nyt matsissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä, mutta on edelleen pinna per peli tahdissa. Joukkueen pörssikärjeksi nousi nyt Derek Dorsett! Dorsett johtaa myös NHL:n jäähypörssiä, joten varsin passeli alkukausi hänellä menossa. Kunhan vain nyt kunnossa pysyisi.

  Lainaus:
  Huttonille sattui taas yksi pahempi virhe ja Del Zottokin oli pariin kertaan vaikeuksissa. Vastaavasti Del Zotto on kyllä aktiivinen, laukoo, taklaa ja blokkaa, joten jos virheet saataisiin vähän vähemmiksi niin hän olisi kyllä hyvä pakki. Nyt tosiaan Tanev on omasta mielestä ihan omassa luokassaan pakistossa. Äärimmäisen tunnollinen ja viisas pelaaja, joka pelaa aina puolustuksen kautta. Tällä kaudella tehojakin on tullut (2+2) vaikkei pelaa ylivoimaa käytännössä ollenkaan. Jokseenkin kuvaavaa, että Tanev on +4, kun Del Zotto on -5. Ei tuo tilasto kauhean hyvä mittari ole, mutta tässä tapauksessa kertoo kyllä oleellisen.
   
 24. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Huomasin että Derek Dorsett oli tehnyt maalin kierroksella ja ajattelin tarkistaa miten miehellä menee, olihan hän Rangersissa ollessaan mukava palanen joukkuetta. Huomasin että mieshän on tehnyt jo usemmankin maalin ja itse asissa eniten joukkueesta ja samalla johtaa Vancouverin pistepörssiä. Huh hu, melkoinen yllätys. Go Dorsett go!

  Lainaus:
   
 25. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Hutton oli muuten tuossa Sabres-pelissä kyllä taas hyvä, vaikka tuo virhe jää mieleen. Pelasi melkein 26 minuuttia ja oli Canucksin peliaikaykkönen, aloitti enemmän puolustuspäästä kuin yksikään toinen Canucksin pelaaja, pelasi paljon Sabresin ykköstä Eichelia, Kanea ja Pominvillea vastaan ja oli kehittyneissä tilastoissa 13-8 tasakentin. Del Zotto on ollut mielestäni kokonaisuutena myös ihan hyvä, vaikka otteet vähän heittelevät. Parempi ainakin kun odotin ja hänelle on tehnyt hyvää tuo Greenin systeemi, jossa pakit nousevat entistä useammin mukaan hyökkäyksiin. Veikkaan, että Desjardinsin systeemissä hän ei olisi ollut yhtä aktiivisesti kiekossa kiinni.

  Mutta se Sabres-pelistä. Viime yönä tuli 1-4 vierasvoitto Detroitissa. Canucks voitti vähäjäähyisessä pelissä laukaukset 37-21 ja onnistui erityisesti kiekonriistoissa hyvin. Kahdessa viimeisessä vieraspelissä (Buffalo ja Detroit) laukaukset on tulleet kotiin 78-43 ja joukkue on nyt neljän vieraspelin jälkeen 3-1-0 saldossa. Dorsett jatkoi Detroitia vastaan tuota kuumaa putkeaan maalilla ja Virtanen laukoi pelissä peräti kahdeksan kertaa. Hän näyttää sopivan Kaksosten ketjuun ja tuo siihen kyllä luisteluvoimaa.

  Bärtschi (kaksi maalia) ja Virtanen tekivät pelissä kauden avausmaalinsa. Horvatille kaksi syöttöä ja Boeser jatkaa edelleen piste/peli -tahdissa kun sai syötön. Markströmlltä maalilla jälleen varman oloinen peli. Yksi heikompi peli häneltä on nähty, mutta muuten Markström on ollut toistaiseksi kokonaisuutena riittävällä tasolla ykkösvahdiksi. Pari vähän helpompaa maalia, mutta vastapainoksi monia hyviä pelastuksia. Puolustuksessa Gudbranson oli palannut jäälle, mutta vastaavasti Stecher loukkaantui kesken pelin. Saa nähdä onko tuo jalkavamma pitkäkin, mutta tuskin.

  ***

  Farmin puolella Thatcher Demko on aloittanut hienosti toisen AHL-kautensa. Viikonloppuna nähtiin jälleen Demkon esitys Rochesterissa. Avauserässä hän piti Uticaa pystyssä ja pysäytti 22 kiekkoa. Demkolle tuli pelissä 40 torjuntaa ja vaikka Rochester saikin lopussa rikottua nollan, Demko oli jälleen pelin ykköstähti. Kolmessa pelissä neljästä hän on ollut pelin ykköstähti ja vain tuo Marlies-peli meni heikommin kun hän oli vain kolmostähti. Neljän pelin jälkeen Demkon tilastot ovat 1.26 päästettyä maalia pelissä ja 96% torjuntaprosentti. Tilillä on myös yksi nollapeli.

  WHL:ssä Kole Lind jatkoi myös hienoa alkukauttaan viikonloppuna tekemällä 1+3 tehot Portlandia vastaan. Lindilla on 12 pelistä 22 (8+14) pistettä. Toinen viime kesän toisen kierroksen varaus Jonah Gadjovich on sen sijaan loukkaantuneena tällä hetkellä. Ilmeisesti kyse on vain lyhyestä sairauslomasta. Yliopiston puolella Adam Gaudette on jatkanut northeasterinissa tehoiluaan ja tilillä on viidessä pelissä yhdeksän (2+7) pistettä.

  Lainaus:
  Ehkä tuo kertoo joukkueestakin paljon, mutta Dorse on yksi minun suosikeistani nykyjoukkueessa ja hienä nähdä, että kovalla työnteolla saa tulostakin joskus. Koko viime kausi meni pieleen loukkaantumisen vuoksi, joten nyt pelinälkää riittää. Tuskin tämä lentokeli tulee jatkumaan nykyisellään, mutta nautin niin kauan kuin se kestää.