Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tuossa nuck jo tiivistikin hyvin yön matsia. Virtanen tosiaan parantaa edelleen mitä enemmän saa vastuuta. Nyt toi selkeästi nopeutta, fyysisyyttä ja aktiivisuutta kaksosten ketjuun. Tuloksena yksi maali ja yv:llä Henkalla oli jo tyhjä maalikin. En tiedä tuliko hyvästä pelistä vai suunnitellusti myös ylivoima-aikaa kolmannessa erässä Virtaselle. Ja heti tosiaan siunaantui tyhjä tontti Henkalle josta tällä kertaa suti ohitse. Mutta todella hyvä peli Virtaselta ja kauden isoimmat minsat (14).

  Hieno voitto ja nyt taas kahden voiton jälkeen näyttää vähän paremmalta.
   
 2. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Otetaan tuohon Virtaseen vielä sen verran kiinni, että viime kauden alla kun joku meni ehdottamaan häntä Canucksin HFBoardsilla Sedinien ketjuun, tuo idea lytättiin joukolla "tyhmimmäksi koskaan". Virtasen peliälyn ei uskottu koskaan sopivan Kaksosten peliin. Toistaiseksi on vain kaksi peliä takana, mutta noiden perusteella Jake tuo Sedinien ketjuun hyvin liikettä (antaa Sedineille tuolla tilaa), kahden suunnan peliä ja fyysisyyttä.

  Tuo ylivoima-aika tuli varmaan hyvästä pelistä, mutta edelleen valmennuksella näyttäisi olevan vähän luottovajausta kun Jake oli ainoa Canucksin pelaaja, joka ei aloittanut vaihtoa puolustuspäästä. Kokonaisuutena Virtanen laukoi siis kahdeksan kertaa ja aiheutti noilla hyviä irtokiekkoja sekä oli kehittyneissä tilastoissa tasakentin 10-2 lukemilla. Hänen taklauksensa sai kokea Wingsin Niklas Kronwall'kin, joka on noissa tilanteissa useimmiten antavana osapuolena.

  Ei ehkä kannata mennä asioiden edelle liikaa, mutta juuri tällä hetkellä tuntuu siltä, että joukkueella on Horvatin ketjun ohella toinenkin erityisen mielenkiintoinen ketju seurattavaksi (toki myös tuo Sutterin ketju on kiinnostava Granlundin ja nykyvireisen Dorsettin ansiosta). Virtasen paikka kun pitäisi olla tuossa Sedinien ketjussa nyt ainakin jonkin aikaa. Farmitasolla Green kokeili tosin usein kauden alla noin parikymmentä peliä noita koostumuksia, jotka sitten vakiintuivat vähän myöhemmin.

  Nyt vaikuttaisi siltä, että Horvat-Bärtschi-Boeser, Sedinit ja Virtanen sekä tuo Sutter-Granlund-Dorsett voisivat säilyä vähän pidempäänkin. Erikssonia ei tuonne nyt erityisesti kaipaakaan, vaikka voisi parhaimmillaan saada tulosta ja on pelannut hyvin kahden suunnan pelinsä.

  Pari pienempää nostoa:

  - Gaunce on lähellä paluuta.

  - Green sanoi Horvatin alkukautta arvosanalla "keskinkertainen". Hän ei ole päässyt ihan niin hyvin hyökkäyspäässä esiin kuin parhaimmillaan tekee - tilastoissa nyt on ihan kohtalaiset 3+2 kahdeksaan peliin kuitenkin. Horvat kävi Sabres-pelin alla pidemmät "kehityskeskustelut" videoiden kanssa Canucksin (senttereiden) taitovalmentajan Manny Malhotran kanssa ja on pelannut mielestäni nyt paremmin.
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Siinähän nuo toimivat ketjut nyt onkin hyvin lueteltu. Noiden lisäksi on vielä loukkaantuneena olevat Gaunce ja Eriksson sekä tällä hetkellä pelaavat Burmistrov, Gagner ja Vanek. Tuo on nykyisessä muodossaan vähän sekalainen seurakunta. Ei erityinen hyökkäyspäähän, mutta ei myöskään edes kohtuullinen puolustamaan.

  Burmistrov on pelannut ihan hyvin (1+3), mutta ei juuri lauo (4 laukausta) eikä muutenkaan ole aktiinen taklaaja/blokkaaja. Aloituksissa Burmistrov on yllättänyt, kun aiemmin hän oli selvästi alle 50% aloittaja niin nyt aloituksia on tullut 57% teholla. Ehkä uusi sääntö sopii hänelle? Vanek on ollut kohtuu hyvä tehden kolme maalia. Hän on kyllä hyvä maskipelaaja ja loistava ohjailemaan kiekkoja häkkiin. Vanek kyllä laukoo, mutta hänkään ei taklaa eikä blokkaa. Gagner sitten kolmantena vähän samasta puusta veistettynä, vaikka onkin taklannut jo 6 kertaa tällä kaudella. Viime kauden taklausmäärä oli 22, joten eiköhän tuo into kohta laannu. Gagnerin tehot (0+2) ovat kyllä pettymys yv-aikaan nähden (TOP5, yli 25 minuuttia, 0+1 tehot). Mutta mitä tuolta kolmikolta pitäisi odottaa? Nolla-nollaa ja yv-tehoja?

  Pakko myöntää, että vaikka tuohon tosiaan yhdistäisi Gauncen ja Erikssonin niin enpä kyllä heti keksisi miten noista palasista saisi toimivan kolmikon.

  Jatketaan sen verran, että jossain vaiheessa kautta olisi mielenkiintoista nähdä Goldobin tuossa Burmistrovin vierellä. En tiedä natsaisiko kemiat yhtään, mutta ehkä tuossa olisi vähän samanlainen pari kuin Henrik Sedin ja Jake Virtanen, joskaan Goldobin ei ole noin suoraviivainen pelaaja.
   
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Totta, tuosta viisikosta on vaikea saada toimivaa ketjua nykyisellään - juuri tuon vuoksi minkä mainitsit. Pitää toisaalta muistaa sekin tuossa, että tällä hetkellä kyse on myös positiivisesta ongelmasta:

  - Dorsettia kaavailtiin monissa paikoissa etukäteiskaavailuissa 13. hyökkääjäksi tai korkeintaan neloseen, mutta hänen alkukautensa on ollut ehkä hänen uransa parasta kiekkoa ja hän on toistaiseksi pystynyt täyttämään tuon Hansenin viime kauden roolin. Joukkueen pistekärki ja paljon näkymätöntä työtä joukkueelle.

  - Virtasta ei varmaan kukaan kaavaillut ylös, mutta siellä hän nyt pelaa Kaksosten kanssa ja on hyvin pelannutkin tähän saakka.

  - Boeser oli niin ikään rajatapaus alkukaudella tuon pelipaikan suhteen, vaikka harjoituspeleissä hyvin pelasikin. Nyt hän on piste/peli tahdissa tällä kaudella ja koko NHL-uralla on tullut toistaiseksi 15 pelissä 6+5=11 pistettä, mikä on kyllä minulle yllätys etenkin tuossa joukkueessa. Etenkin viime kauden lopussa Boeserin ensimmäisissä NHL-peleissä surkea Canucks hävisi järjestäen lähes kaikki tilastot ja maaleja ei paljon nähty (joukkue teki yhteensä 15 maalia niissä yhdeksässä pelissä mitkä Boeser pelasi).

  Vaikka tuon yhden ketjun kokoaminen tuottaa ongelmia, kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän tilanteeseen. Valmennukselle toki tuon yhden ketjun kokoaminen on vielä haasteena.

  Lainaus:
  Eikä Burmistrov niin hyvä syöttäjä. Goldobinin kanssa tehdään farmissa töitä kokonaisvaltaisessa pelissä edelleen. Hyökkäyspäässä hän on kyllä luova pelaaja, mutta mielestäni hänen pitäisi vielä kehittyä kahden suunnan pelaamisessa jotta häneen voisi luottaa ylhäällä. Varmaankin hän saa jossain kohtaa näyttöpaikan kuitenkin ja tulevaisuudessa hänellä on mahdollisuudet pysyvämpäänkin rooliin mikäli saa kahden suunnan peliään paremmaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2017 klo 10.38
 5. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Varsin erikoinen matsi Wildia vastaan, joka onneksi voitettiin 1-0. Hikiset oli lukemat, mutta aika hikinen oli matsi kaikin puolin. Taklauksia koko matsissa oli 32, joten tuossa ei turhaan ryskätty. Vancouverin hyökkääjistä jopa neljä sai taklauksen aikaiseksi. Blokkeja pelissä oli 24, joista 14 Vancouverin pelaajilla. Ja noista kaksikko Tanev-MDZ otti sitten 10 itselleen. Tanevilta muuten melko makea blokki 10 sekuntia ennen loppua, kun Wildillä on tyhjä maali edessä. Huikea peli kyseisiltä pakeilta kaiken kaikkiaan.

  Jos tuossa ei ollut tarpeeksi vähän merkintöjä niin kiekonriistoja tapahtui Vancouverin hyökkääjien osalta kokonaiset 1 (Virtanen). Wildin pakisto ei menettänyt eikä riistänyt kiekkoa kertaakaan. Vancouverin hyökkääjistä korkeimmat minuutit pelasi Dorsett - yli 18 minuuttia. Pari viimeistä minuuttia Dorsett taisi pelata lähes kokonaan, aina jäähyynsä asti (59:41). No, mutta se erikoisista tilastoista.

  Virtanen teki matsissa pelin ainoan maalin kiekonriiston jälkeen. Hienosti kyllä Virtanen pelaa tällä hetkellä ja ansaitsee maininnan joka pelin jälkeen. Nytkin peliaika oli vähissä (10 minsaa) ja hän pelasikin Vancouverista pelin pienimmät minuutit. Pakistossa tosiaan MDZ ja Tanev olivat hyviä, kuten oikeastaan koko pakisto. Nilsson ansaitsee isot kehut nollapelistään, vaikka omasta mielestä Wild olikin tässä pelissä aika huono. Mutta ei oteta mitään pois Nilssonilta. Kaksi nollapeliä kolmessa pelissä, ei huonosti.

  Nyt ollaan sitten jo kolmen ottelun voittoputkessa ja yhdeksän pelin jälkeen pinnojakin on 11. Tuolla ollaan jo playoff-viivan paremmalla puolella.

  Stecher on nyt sitten poissa 4-6 viikkoa, joten Biega ja Wiercioch saavat varmastikin peliaikaa. Biega on nyt pari peliä pelannut ja ihan hyvin onkin suoriutunut. Mutta kyllähän Edler - Stecher kaksikon poissaolo tarkoittaa sitä, että TOP4 pakkien kuorma vaan kasvaa. Pouliotin pitäisi saada nyt itseluottamus kohdalleen niin hän voisi ylivoimalla vähän syödä lisää minuutteja.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 21.02
 6. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Viime yönä tuli kolmas peräkkäinen voitto tällä vieraskiertueella, kun Canucks kävi kaatamassa Minnesotan tasaisessa pelissä 0-1 jalkapallolukemin. Peli oli melko tylsää seurattavaa, mutta vierasvoiton otan aina mielelläni vastaan vaikka millaisen esityksen jälkeen. Kieltämättä pitää sanoa silti, että vaikka kolmessa viimeisessä pelissä onkin tulleet voitot, joukkue on voittanut kolme peliä joissa fyysisyys on puuttunut lähes täysin.

  - Anders Nilssonille tuli jo toinen nollapeli Canucksin maalilla kolmessa pelaamassa pelissä. Hän on päästänyt nyt vain yhden maalin tasakentin 130 minuutissa.

  - Canucksin ainoan maalin teki Jake Virtanen, joka on ollut pisteillä nyt kolmessa peräkkäisessä pelissä.

  - Tanev, Del Zotto ja Hutton pelasivat kaikki erittäin hyvät pelit. Hutton on ollut huomattavasti parempi nyt kuin viime kaudella, vaikka pari heikompaakin peliä on nähty.

  - Horvatin ketju pelasi melko saamattoman pelin tällä kertaa.

  - Dorsett pelasi hyökkäyksen eniten. Vaikka Dorsettin alkukausi onkin ollut hyvä, tuo kärkipaikka minuuteissa on jo liioittelua.

  Vieraspelijakso meni yllättävän hyvällä 4-1-0 saldolla. Seuraavat viisi peliä pelataan kotona ja vastaan tulevat Washington, New Jersey, Dallas, Pittsburgh ja Detroit. Tuon jälkeen lähdetään aina fyysisesti raskaalle oman divarin kiertueelle, jonka aikana pelataan Flamesia, Ducksia, Sharksia ja Kingsia vastaan.
   
 7. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Olipas hyvä peli Capseja vastaan, neljäs perättäinen voitto tuli 6-2 lukemin. Eipä paljon haukuttavaa joukkueesta löytynyt ja Dorsett jatkaa tuota käsittämätöntä pistetehtailua. Kakkosketjulta myös mallikasta esittämistä ja ylivoimakin tuotti tulosta. Pakko nostaa Tanev esille, oli meinaan koko pelin paras pelaaja mielestäni ja tuota puolustamista on ilo seurata.

  Toivottavasti Gudbranson ei kättään pahemmin loukannut tuossa tappelussa Wilsonia vastaan, ainakin koko jäähyn ajan taisi pitää jääpussia kädessä ja ei tämän jälkeen pelannut kuin yhden vaihdon ja lähti koppiin, ei niin hirveästi enää puolustus näitä loukkaantumisia kestä.
   
 8. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Tuossa ne tärkeimmät Caps-pelin tapahtumat ovatkin. Tosin sillä erolla (anteeksi kun viilaan pilkkua), että ykkösketju on Horvatin ketju ja Sedinien ketju on vasta kolmonen. Vieraspeleissäkin vastustajien salostajat sanovat kyllä usein Sedinien ketjua ykkösketjuksi edelleen, mutta eihän se sitä ole ollut yhdessäkään pelissä. Nimet ja vanhat meriitit vaan painavat tuossa paljon. No se siitä.

  Hyvä lähtö joukkueelta peliin ja ensimmäisen erän laukaukset 15-4 ja maalit 3-0. Maalin edessä oltiin läpi illan teräviä ja joukkue on ostanut täysin tuon Greenin uuden pelisysteemin. Pidän tuosta, että johtoasemassa ei lähdetä pakittamaan vaan pyritään silloinkin pelaamaan keskialue aktiivisesti luistellen myös ylöspäin. Ykkönen teki pelissä 3+5 tehot ja kaikki kolme olivat tähdillä. Boeserilla on nyt yhdeksän pistettä kahdeksasta pelistä

  Puolustuksessa kärki Tanev-Hutton ja Del Zotto pelasivat jälleen hyvät pelit. Del Zotto on ollut kyllä hyvä hankinta joukkueeseen, vaikka minulla vähän epäilyjä häntä kohtaan olikin. Joukkueen peliaikakärki tässä vaiheessa kautta. Harmittaa tuo Gudbransonin loukkaantuminen. Ei hän mikään pelillinen tähti ole joukkueelle ollut, mutta tuollaisen ison "mörköpakin" läsnäolo on ollut nähdäkseni tärkeä asia kokonaisuudelle. Toivottavasti tuo loukkaantuminen ei ole pitkä, sillä nyt joukkueella on sivussa kolme top6 puolustajista.

  ***

  Elias Pettersson teki eilen SHL:ssä 3+2 pisteet. Hieno alku Ruotsin pääsarjassa tältä viime kesän Canucksin ykkösvaraukselta.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Brendan Gaunce palasi kentille viikonloppuna. Hän on Uticassa "kuntoutusjaksolla" olkapäävamman jälkeen pari viikkoa. Gaunce teki viikonlopun kahdessa pelissä Charlotttea vastaan 2+1 tehot, mutta ehkä parasta oli tuo hänen tuoma voimahyökkääjän pelinsä ja tuttu tinkimätön asenne kahden suunnan pelaamiseen. Olkapäävammasta ei näkynyt merkkejä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

  Muuten Utica pelasi tutusti hyviin erikoistilanteisiin ja jälkimmäisessä pelissä hyvään maalivahtipeliin nojaten. Bachman pelasi "selkä-selkä -peleistä" ensimmäisen ja Utica hävisi tuon. Demkolla tuli jälleen seuraavana iltana voitto ja vaikka joukkue lopetti kolmannessa erässä selvässä johtoasemassa (5-1) pelaamisen ja Demkolle pari maalia meni, Demko oli jälleen tähdillä. Kova ero muuten Utican maalivahtien tilastoissa.

  Hyökkäyspäässä Goldobin teki jälkimmäisessä pelissä 2+1 ja oli pelin ykköstähti. Boucher pelasi myös hyvän pelin ja kantoi mm. alivoimaurakkaa. Hän pelaa kovalla asenteella. Puolustuksessa McEneny on ollut jälleen joukkueen ykköspakki. Hän pelaa ykköskoostumuksessa kumpaakin erikoistilannetta. Saattaa hyvinkin saada taas kutsun ylös jossain vaiheessa.

  Canucks nosti farmista ylös Megnan. Boeser sai laukauksen jalkaansa ja on sivussa "day-to-day" statuksella. Boeser on "saanut" vastustajilta alkukaudella parikin pelaajaa sivuun laukauksensa ansiosta ja sai nyt itse osumaa. En ole tosin ihan varma oliko tuo pelissä vai treeneissä tullut osuma.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017 klo 10.02
 10. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Kauden alku on sujunut odotettua paremmin, mutta kaikki vastustajat ovat olleet Ottawaa lukuunottamatta samaa tasoa tai heikompia kuin Canucks (sarjataulukon mukaan nyt katsottuna). Konferenssissa ollaan nyt neljäntenä, ja neljän ottelun voittoputkessa. Jännä nähä saako putki jatkoa huomen aamuna lokakuun vikassa ottelussa Dallasia vastaan. Dallas on tällä hetkellä liigan paras joukkue YV:llä sekä toisiksi paras AV joukkue.

  Marraskuussa tulee astetta kovempia joukkueita vastaan, mm.Penguins ja Devils ottelut hoidetaan runkosarjan osalta pakettiin kokonaan seuraavan kk aikana. Myös tulikuumat Kings, St. Louis ja Vegas on otteluohjelmassa, on vaikea arvioida pisteitä mitä sieltä voisi tulla. Mutta veikkasin kauden ensimmäistä vieraskiertuetta surkean YV:n johdosta ja muutenkin, että sieltä ei tule kuin max 3-4p. ja totuus olikin 8/10p. Pessimistisesti uskallan veikata marraskuun pistesaldoa 14/28p, kaikki muu on vain plussaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017 klo 11.55
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Mielellään sitä olisi nähnyt heti ens yönä Gauncen nelosketjussa, kun muuten tuo rosteri on pelannut niin hyvin ettei sinne helpolla murtauduta. Ja kun pelit tuntuivat sujuvan niin hyvä tuosta olisi ollut jatkaa NHL:ssäkin oivaa virettä. Ehkä johto kuitenkin malttaa mielensä paremmin ja antaa Gauncelle aikaa ja tämän takia nosti sitten Megnan ylös. Megna on näitä ihan ok tonttinsa hoitavia pelaajia, taklaa kerran matsissa ja polkee ihan tunnollisesti alaspäin. Mutta eipä hän koskaan tule vakituista paikkaa ottamaan NHL:ssä ja AHL:ssäkin tulee tekemään tiukkaa, kun takana on jo päälle 200 matsia.

  Canucks nosti ylös myös Anton Rödinin. Rödin kyllä ansaitsisi kaikkien vastoinkäymisten jälkeen näyttöpaikan vaikka tuossa Boeserin paikalla. Ei menisi muut ketjut sitten sekaisin. Mutta Megna siellä ilmeisesti pelaa, jossain ketjussa.

  Edellisestä ottelusta @nuck ja @HankMoody ehtivät jo oleellisen sanoa, mutta olipa kiva katsella matsi kun onnistuttiin maalinteossa varsin isolla rintamalla. Harvinaista herkkua viime vuosina. Ja on tuo Dorsett vaan melkoisessa iskussa tällä hetkellä. Äijä vääntää maalia tilanteesta kuin tilanteesta ja uskomattomat kädetkin on löytynyt jostain.

  Adam Gaudette iski viikonloppuna hat trickin ja päälle vielä yksi häkki. Sillä irtosi sitten viikon pelaajan valinta. Gaudette on tehnyt nyt 7 otteluun 6+7, joten lähes pari pinnaa per matsi. Gaudette on pakko saada kesällä sopimukseen ettei tarvitse pelätä hänen menettämistä ilmaiseksi seuraavana kesänä. NCAA:n pistepörssissä Gaudette on nyt kolmosena.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Totta, Canucks on voittanut pääosin sarjassa alempana olevia joukkueita. Toisaalta viime kauden joukkue onnistui lähes aina häviämään noille, kunnes ei sitten lopulta enää juuri löytänyt alempana olevia seuroja..

  Tyytyväinen pitää olla nyt kaikkiin voittoihin ja etenkin tuolla tyylillä, että nuoremmat pelaajat kannattelevat joukkuetta. Canucks on nyt voittanut viimeisistä kuudesta pelistä viisi ja tehnyt noissa 21 maalia. Sedinit ovat tehneet yhteensä kolme pistettä noissa maaleissa. Ei minulla mitään vastaan olisi Sedinienkin tehoja, mutta tulevaisuuden kannalta tämä nykylinja on parempi. Toivottavasti seuraikoneina olevat Kaksosetkin kuitenkin vielä saavat tulosta. Nyt voisi olla aika kun Boeser on sivussa.

  Vancouver Province järjesti muuten lukijaäänestyksen "Canucksin alkukauden 'jännittävimmästä' pelaajasta. Ääniä antoi tuohon kisaan noin 1500 lukijaa. Virtanen ja Boeser saivat äänistä noin 90%. Muut hajaäänet menivät Horvatille ja Dorsettille. Kuka olisi uskonut tähän vuosi sitten? Tai edes kauden alussa? Tuo on sitä 'uuden polven tulemista' jota fanina on parasta seurata. Varmasti tulee vielä notkahduksiakin, mutta hieno huomata miten hyvällä tasolla nuoret pystyvät jo nyt pelaamaan.
   
 13. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  No huh huh, olipa peli Dallasia vastaan ja ainakin heräsi kunnolla kun tuli jälkilähetyksenä katsottua. Bishop oli aika sairas Starsien maalilla ja torjui 38 laukausta. Häviö siis tuli jatkoilla 1-2, mutta en olisi uskonut että Travis Green saa joukkueen näin hyvään lentoon. Markstromilta loistava peli ja tuo Gagnerin 1-1 tasoitus ei olisi tullut ilman Markstromin huikeaa nousua Rouesselia vastaan.

  Boeserin tilalle peliin nostettu Jayson Megna ei pelannut kuin 4:18 ja en nyt saanut revittyä tietoa mistään että loukkaantuiko vai penkittikö valmennusjohto vaan Megnan. En oikeen tiedä minkä takia Megnaa pitää edes yrittää saada shown puolelle kun mielestäni kaverilla ei ole mitään saumoja pärjätä ylhäällä. Tällä kaudella Uticassa Megna on saalistanut huimat 0+1 neljään peliin ja siellä kuitenkin pistepörssiä johtaa Goldobin ja Reid Boucher kakkosena pisteen vähemmän saaneena.

  Ke-to yönä sitten Devils vastaan ja voisi kuvitella että tasainen peli tulee.
   
 14. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Hyvä kiekkopeli mielestäni myös tuo Starsia vastaan pelattu viime yön peli. Sentistä kiinni ettei jatkoajalla Canucks onnistunut voittamaan, mutta pienet marginaalit usein näyttelevät isoa roolia näissä tasaisissa ja kovissa peleissä. Tappiosta huolimatta hienoa peliä Canucksilta monin osin ja noin hyvää kiekkoa en nähnyt joukkueelta viime kaudella kertaakaan.

  Markström oli maalilla hyvä, vaikka ehkä nyt hävisikin maalivahtien vertailun Bishopiin nähden. Hyökkäyksen paras ketju oli mielestäni Sutterin ketju ja etenkin Granlund onnistui hyvin. Nostona pitää kehua nyt puolestaan alkukaudesta kritisoitua Gagneria, joka on parantanut otteitaan viime aikoina ja pelasi nyt kolmannessa erässä yli seitsemän minuuttia. Tärkeä maali myös tuo hänen ensimmäisensä Canucksin paidassa.

  Puolustuksessa tutut Tanev ja Hutton onnistuivat, mutta pitää nostaa esiin myös Biegan pelaaminen. Noilla otteilla pitäisi paikka top6-ryhmässä olla jatkossa varma, vaikka Stecher ja Edler palattuaan varmaan ottavat paikkansa. Biega ei tee juuri virheitä ja pelaa oman pään fyysisesti. Nyt kun hän uskalsi myös hyökätä, hän oli isossa roolissa alakerrassa. Gudbranson sen sijaan vaikutti pelaavan vähän vaisusti ja se edellisessä pelissä kärsinyt ranne saattaa kiukutella vielä.

  Lainaus:
  Megna on itse asiassa farmin puolella pisteissä jäljessä kakkosvahti Richard Bachmaniakin, joten ainakaan alkukauden tehojen puolesta tuota nostoa ei tehty. Onneksi Green ei sentään pistänyt miestä Desjardinsin viime kauden tapaan pelin lopussa jäälle, ylivoimalle ja Kaksosten ketjuun, vaan jätti pieneen rooliin. Valmentajat jostain syystä tuntuvat arvostavan Megnaa, mutta näin fanille erikoinen nostohan tuo oli. Farmin puolella on parempiakin ja tällä Canucksin pistekärki Boeser vaihdettiin Utican pistepörssin viimeisten joukossa olevaan hyökkääjään.
   
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Toisen kerran peräkkäin Canucks törmäsi kuumaan maalivahtiin. Mitenkään yllätyksenä tuo Schneiderin pelaaminen ei tullut, sillä hän on huippuluokan maalivahti ja ilmeisesti vielä syttyy erikseen vanhaa seuraansa vastaan. Cory on ottanut viisi peräkkäistä voittoa Canucksia vastaan ja lisää on luvassa jos otteet ovat tuota tasoa. Canucksin onneksi Gillis myi hänet aikanaan Itäiseen konferenssiin.

  Vancouver vei pelin laukaukset 37-26, kaikki laukausyritykset yhteensä 80-42 ja loi Natural Stat Trick'inkin mukaan ison määrän A-luokan tilanteita, mutta kiekkoa ei saatu sisään kertaakaan. Devilsin puolustuspeliä pitää myös erikseen kehua, sillä hyvin vieraat myös kiekkoja söivät (blokit Devilsille 21-9) ja auttoivat kuumaa maalivahtiaan.

  Markströmille meni sen sijaan jälleen yksi helppo ja tuo jäi lopulta voittomaaliksi ja pelin ainoaksi maaliksi maalivahtia vastaan - pelin toisensa Devils teki tyhjiin. Muuten Markström pelasi jälleen hyvän pelin eikä tappiosta voi häntä syyttää. Noita helppoja on mennyt kuitenkin tällä kaudella vähän liikaa ja tuo on syynä miksi hän edelleen metsästää uransa ensimmäistä nollaa.

  Positiiviset;

  - Sedineiltä nähtiin kauden paras peli ja tuo palkittiin jääajallakin (noin 17 minuuttia). Kerran he osuivat tolppaan toisessa erässä ja lopussa Henrik petasi Danielille hyvän paikan, mutta Schneider otti tuonkin varman näköisesti kiinni. Refleksit hyökkäyspäässä vaikuttaisivat vaan hidastuneen, ehkä osaksi senkin takia ettei onnistumisia ole tullut.

  - Boeser palasi jäälle ja oli jälleen ehkä Canucksin vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä neljällä laukauksellaan. Hän pelasi tilanteet älykkäästi ja teki paljon pieniä asioita oikein auttaakseen joukkuetta. Horvatia haastateltiin erätauolla ja helppo yhtyä tuohon Horvatin näkemykseen, että Boeser pelaa erittäin tasaisesti. Häneltä ei olla nähty vielä ainuttakaan huonoa peliä ja tuo on kyllä hyvä merkki tulokkaalta. Ikävä kyllä Boeser oli osasyyllisenä tuohon Devilsin maaliin, kun hänen laukauksensa blokista tuli vastahyökkäyksestä maali.

  - Biega jatkoi vahvaa peliään. Pelasi jälleen omassa päässä fyysisesti ja loi hyökkäystilanteita. Greenin systeemissä hänkin saa käyttää noita nousujaan ja tuo sopii kyllä Biegan peliin. Myös Pouliot näyttäisi kehittyvän ja ehkä hänestä saadaan vielä kelvollinen NHL-puolustaja.

  - Huttonilta jälleen myös puolustuksessa hieno peli. Nuo hänen kauden pisteensä (0+1) eivät kerro lainkaan kuvaa siitä miten hän on tällä kaudella pääosin pelannut. Jääaikaa tuli nyt 25 minuuttia ja niiden aikana neljä vetoa sekä 11 laukausyritystä.

  Negatiiviset:

  - Tanevilta nähtiin nyt kauden heikoin peli. Ei tuo mikään huono ollut kokonaisuutena, mutta hänen normaaliin peliinsä verrattuna se oli sitä. Hän ei ollut omassa päässä ihan yhtä terävä kuin yleensä eikä luonut hyökkäyspään tilanteita.

  - Horvat ei päässyt muuten esiin kuin aloituksissa (62%). Pari tyypillistä nousua, mutta kokonaisuutena hän jäi näkymättömäksi.

  ***

  Thatcher Demko valittiin AHL:n kuukauden maalivahdiksi lokakuulta. Demko voitti viidestä pelistään neljä, päästi keskimäärin taakseen 1.61 maalia ja sai 95% prosentit.
   
 16. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Nyt oli sitten Schneiderin godmode päällä ja nollasi Canucksit 0-2. Taisi yli 80 laukausyritystä olla Vancouverilta ja 37 laukausta Schneideriä kohden ja olihan tämä taas erittäin hyvä peli, vaikka maaleja ei saatu aikaiseksi. Viime pelissä nuckin nostama Alex Biega pelasi taas hyvän pelin ja olisin mielellään nähnyt Biegan vaikka pelin lopussa Huttonin tilalla yv:ssä ja tasakentällisin. Boeser palasi loukkaantumisen jäljiltä takaisin ja pelasi ihan hyvän pelin, vaikka tuo Jimmy Hayesin voittomaali tulikin Boeserin kiekonmenetyksestä hyökkäysalueella.

  Seuraavaksi parin päivän tauko ja la-su yönä jatketaan Pittsburghia vastaan, mikä on kyllä ihan hyvä testi joukkueelle. Jos vaikka saataisiin Murraylta parit riparit ja vetoja enemmän maalia kohti niin hyvää tulee.

  e: nuck oli nopeampi
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Se olisi tosiaan nyt pariin peliin sitten lauottu reilut 75 kertaa vastustajan mokea kohti ja saatu 1 maali aikaiseksi. Markström on sen yhden per matsi päästänyt varsinaisella peliajalla, mutta ihan ei riitä, kun oma joukkue ei onnistu tekemään edes sitä yhtä. Ensin tehtiin 15 maalia neljään matsiin, mutta sitten hanat kummasti tyrehtyivät. Boeser puuttui edellisestä pelistä, mutta nyt viimeksi hänkin oli jo mukana.

  Virtanen saa edelleen todella maltillisesti peliaikaa. Dallasia vastaan peliaika jäi 9 minuuttiin, Devilsiä vastaan peliaikaa tuli jo 11 minuuttia. Ylivoima on NHL:n bottom10 osastoa, mutta silti tuossa ei anneta mahdollisuuksia esim Virtaselle. Siellä on Henrik Sedin pelannut nyt reilut 45 minuuttia ylivoimaa ilman ensimmäistäkään tehopistettä. Olisiko aika kokeilla muita, kuten vaikka Grandlundia?
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ihmeellisesti nuo maalihanat nopeasti menivät tosiaan kiinni. Toisaalta niinhän se on lähes aina ollut, että jokaisessa pelissä maaleja ei vain saada aikaan ja välillä tulee vaikeampia jaksoja. Se tuossa on tärkeämpää kuitenkin, että joukkueen yleisilme on ollut kahdesta tappiosta huolimatta hyvä. Kumpaakin tappiopeliä Canucks on hallinnut ja jos joukkue pystyisi jatkamaan tuolla tasolla, varmaan niitä maalejakin alkaisi taas tulla. Mutta katsellaan rauhassa.

  Corey Hirsch twiittasi Dallas-pelin jälkeen; "Ken Hitchcock said @canucks play the best team game he's seen in a long time. That's a pretty big compliment."

  Tuossa koko joukkueen pelaamisessa on kyllä ollut valtava ero viime kauteen toistaiseksi. Canucksilta puuttuu vain nykyisellään liigan kärkipään pelaajat, jotka näitä tiukkoja pelejä voisivat useimpina iltoina kääntää. Sedinit sitä hommaa vuosia tekivät, mutta aika on ajanut ikävä kyllä jo ohi. Horvat, Boeser, Virtanen ja kumppanit tuolla ovat tulossa, mutta ihan vielä heiltäkään ei voi odottaa mahdottomia.

  Lainaus:
  Virtasen minuutteja on syönyt noissa kahdessa viime pelissä erikoistilanteet, joihin Jake ei vielä kuulu. Devilsia vastaan tasakentin tuli suunnilleen samat minuutit (11:36) kuin Bärtschille (11:44), Vanekille (11:45), Gagnerille (11:25), Burmistroville (11:55) tai Boeserille (11:16). Dallasia vastaan koko Sedinien ketjua peluutettiin vähän ja ihan ansiosta tuossa pelissä kun etenkin Sutterin ketjun peli toimi paljon paremmin. Ehkä Jakellekin niitä ylivoimaminuutteja voisi kuitenkin jossain vaiheessa jo antaa. Ei tuo ylivoima ainakaan tehottomammaksi voisi juuri enää mennä verrattuna vaikka juuri Kaksosten ylivoimatehoihin.

  Toki tuossa kahdessa viime pelissä pitää antaa pisteitä myös vastustajien alivoimille. Dallasilla on ollut NHL:n toiseksi paras alivoima yli 90% tilastoilla ja Devils on päästänyt nyt 19 viimeisessä alivoimassaan yhden maalin. Noita kahta peliä edeltänyt Caps-peli meni kolmella ylivoimamaalilla kuudesta ylivoimasta ja tuo lupaili jo parempaa. Sen jälkeen Canucks vain törmäsi kahteen kuumaan maalivahtiin ja hyviin alivoimajoukkueisiin. Mutta mikäli tuo tehottomuus jatkuu myös keskitason seuroja vastaan jatkossa, jotain tuolle ylivoimalle pitää tehdä. Sehän sille jo tehtiin, että siirryttiin kahden pakin käyttöön. Vaikka tilastot eivät sitä nykyisellään ihan puollakaan, tuo oli mielestäni Canucksilla oikea suunta.
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Jo sentään toinen yv-kentällinen pelaa kahdella pakilla, mutta toinen vetää edelleen neljällä hyökkääjällä. Hutton-MDZ-Pouliot ovat noi yv-pakit ja pakko myöntää, että paljon annetaan muille joukkueille tasoitusta noilla pakeilla. Vaikea keksiä tiimiä jossa kyseiset pakit pääsisivät ykkösylivoimaan, olisi siinä sitten yksi tai kaksi pakkia. Nyt kun Edler ja Stecher ovat sivussa niin kyllä tuossa Pouliotin paikalla voisi ylivoimassa kokeilla Wierciochia, McEnenyä tai jopa Subbania. Toki helpommin sanottu kuin tehty, kun huomioidaan että puolustuspeli on toiminut varsin mallikkaasti noillakin pakeilla.

  Bärtschi - Horvat - Granlund, Hutton - Pouliot ja Sedin - Sedin - Vanek, Gagner - MDZ oli mielestäni noi viisikot Dallasia vastaan ja nyt viime yönä sitten Boeser otti Granlundin paikan toisesta ylivoimasta. Eihän nuo yv-kentälliset kyllä mitenkään vakuuttavalta näytä näin niminä, joten ei sikäli yllätä se ettei yv myöskään ole toiminut kuin hetkittäin.
   
 20. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Totta, ei tuolla materiaalilla voikaan odottaa mitään järisyttäviä tehoja. Tilastollisesti NHL:n parasta ylivoimaa pelaava Dallas on onnistunut 30.8% tehoilla. Heillä on NHL:n parhaat ylivoiman kehittyneet tilastot (Corsi for per 60) noin reilulla 130 laukauksella. Kun Pouliot ja Hutton pistettiin yhteen, Canucksin ylivoiman corsilukemat nousivat merkittävästi ja tuo koostumus pääsi 132 laukaukseen corsitilastossa. Toki otanta oli vielä todella pieni. Jos tuo kuitenkin jatkuisi edes lähellä, Sedinitkin saattaisivat siirtyä kahden pakin käyttöön ainakin siinä vaiheessa kun Edler ja/tai Stecher palaisivat jäälle.

  Nykyisessä tilanteessa puolustus ei muutoksia tule varmaan ylivoiman vuoksi näkemään ja vaikea nähdä tällä hetkellä muutoksia hyökkäyksessäkään.

  Lainaus:
  Onhan tuossa ollut varmaan ylivoimista vastaavalla Newell Brownilla ihmettelemistä ja miettimistä alkuun. Kun Brown oli edellisellä valmennusjaksollaan Vancouverissa, Canucksilla oli Brownin ajan kolmena kautena kerran NHL:n paras ja kerran NHL:n neljänneksi paras ylivoima. Tuolloin ykkösylivoimaa pyörittivät samat nimet kuin nyt, mutta heidän tasonsa oli eri. Lisäksi vierellä oli laadukkaampia ja kokeneempia pelaajia kuten Kesler, Ehrhoff, terveenä ollut Edler ja uriensa huipulla olleet Salo, Burrows ja Bieksa. Nykyinen pelaajisto sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ei pääse millään samaan, mutta nykyistä parempaan olisi silti nähdäkseni mahdollisuuksia.
   
 21. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  NHL.comilla ihan mielenkiintoinen juttu liittyen Canucksin maalivahtien valintaan. Vastustajasta riippuen maalille joko liikkuvampi Markström tai enemmän McLeanin tyylinen Nilsson.

  ***

  Elias Pettersson on hurjassa vireessä SHL:ssä tulokkaana. Nyt tuli 1+1 tehot ja koko kauden pisteet on 14 pelistä 6+11=17. SHL:n pistepörssin kärkeen on kolme pistettä ja omassa joukkueessaan Växjössä Petterssonilla on iso kaula seuraavaan pistemieheen (Tuomas Kiiskinen on kakkosena yhdeksällä pisteellä). Elias on ylittänyt kyllä kaikki odotukset tähän mennessä hyökkäyspäähän ja hän pelaa lisäksi vielä tunnollisesti omankin pään.
   
 22. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Tässä pukkaa pikaista otteluraporttia viime yön pelistä VAN-PIT. (kevyehkönä versiona, nuck, Mr. Smith ym. kertokoot tarkemman analyysin ja erikoisjutut)

  Ennakkoon odotin tasaista peliä, nippanappa jatkoille mentäis ja pelin alku näyttikin siltä. Ottelun alku oli vauhdikas ja Tanev pelasti heti kiekon maaliviivalta. Pens sai heti alkuun myös YV:n jossa Dorsett pääsi Sutterin kanssa karkuun, tuloksena tolppaan kilautus. Sitten se mylly alkoikin pyöriä, Guentzel täräytti pelin vierasjohtoon, tähän maalin Crosby antoi nätin backhand syötön ensin Kesselille joka tarjoili sitten toiselle maalin kulmalle. Heti perään Pens sai toisen ylivoimansa, tässäkin Canucks pääsi AV:lla karkuun ja Horvat kokeili onneaan, Murray kesti. No sitten kun peliä oli pelattu noin 7 minuuttia niin Canucks pääsi oikeastaan ekaan kunnon hyökkäykseen tasavoimin, Boeser maalintekijänä. Pittsburgh saa kolmannen ylivoimansa, Letang pelaa lepsusti ja Sutter nappaa kiekon kuin karkin lapselta mutta tästäkään ei saatu alivoimamaalia tehtyä, tosin ei saanut vastustaja myöskään maalia ylivoimalla. Vanek kilauttaa tolppaan vielä erän loppupuoliskolla, ja erän parhaat kentät oli selkeästi Horvatin ja Sutterin kentälliset. Sedineitä ei mielestäni näkynyt koko erässä missään, eikä tosin ollut ikäväkään koska muut kentät pelasi niin hyvin. Erätauolle lähdettiin siis 1-1 tasalukemista.

  Toisen erän alussa Dorsett kolasi Corradon josta tämä lensi huonossa asennossa laitaan ja poistui sen jälkeen pukukopin puolelle. Tässä erässä oli oikeastaan mainitsemisen arvoista Vancouverin selvähkö hallinta, Boeserin toinen häkki sekä Markströmin gamesaver Kesselin vaarallisesta kudista. On ilo seurata Horvatin ketjun peliä, ja tuntui että sillä ketjulla onnistuu kyllä kaikki. Ai niin, jälleen Vancouver pääsi alivoimalla hyökkäämään josta ei siitäkään tullut maalia. Onkohan tuo Pittsburghin heikkoutta vai Canucksin paremmuutta, kun jokaisella erikoistilanne kerralla päästään AV:lla vaarallisiin hyökkäyksiin? Vancouver sai pelissä ekan ylivoimansa, Sedinit laitettiin siihen jotka eivät kyllä saaneet mitään aikaiseksi.

  Kolmanteen erään lähdettiin Canucksin 2-1 johtoasemassa, Pittsburgh sai tähän erään takaisin joukkueensa selvästi näkyvimmän/vaarallisimman pelaajaan eli Kesselin joka loukkasi ilmeisesti kieltään toisessa erässä. Canucks puolusti hyvin ja Del Zotto pelasi aivan loistavasti maalinedustapeliä, kunnes siitä jäi kuitenkin Penssin pitkä pyöritys päälle. Siitä tulikin sitten ottelun tasoitus ja erää oli siinä vaiheessa pelattu viitisen minuuttia. Pens sai kilautettua tolppaan hetki tasoituksen jälkeen mutta sitten alkoi taas Boeser-show kun hän kihauttaa hattutempullaan kiekon komeasti ohi Murrayn. Tasalukemat olivat siis vain noin minuutin ajan taululla, mutta tämä Vancouverin kolmas maali roikkui ilmassa jo pitkään ja hyvä että se maali tuli jälleen Boeserille. Huvitti aina kun Crosbyn turhautunutta katsetta kuvattiin useaan otteeseen. Granlundilla tuntui olevan epäonnen tähdet päällä tässä ottelussa, ei pysynyt sitten pystyssä tai kiekko poltti pahasti lapaa ja karkaili siitä. Vancouver sai ottelun toisen ylivoimansa ja jälleen Sedinit saa yv-vastuuuta, siitäkään ei jäänyt mitään jälkipolville kerrottavaa. Kesselillä oli mahdollisuus tasoittaa ottelu mutta Canucksin toiseksi kuumin pelaaja Markström tekee jälleen gamesaverin. Sitten Horvat lyö viimeisen naulan arkkuun ja hänen tehoikseen tulee 1+3, Boeserelille 3+1, Bärtsille 0+3. Siinäpä ne ottelun pistenikkarit olikin, kun muute vetivät kiikareilla ja Gagnerin ketju sai miinuksen tehotilastoihinsa. Ottelun lopussa Pittsburgh pelasi 3 minuuttia ilman maalivahtia, ja Tanevilla oli mahdollisuus pistää kiekko tyhjään rysään mutta alkoi hakea Boeserille neljättä osumaa eikä lukemat siitä enää muuksi muuttunut vaan Canucks vei pelin 4-2.

  Tuomareilta jäi viheltämättä mm. Dorsettin korkea maila tuon kuudella viittä vastaan pelin aikana, mutta mielestäni niitä jäi viheltämättä puolin ja toisin siten että lopulta ne oli kuitenkin tasan molemmille. Viimekaudella muistan sen isä-/poika-asetelman näiden joukkueiden välillä, nyt se on onneksi enää vain osa historiaa.

  Jake Virtanen menee nyt täysin hukkaan, kun joutuu pelaamaan Sedinien kanssa. Itse lähtisin ehkä koittamaan häntä Vanekin tilalle Gagnerin ketjuun. Ja ottaisin myös Sedinit pois YV:stä, ei niitä tarvitse peluuttaa kuin hätätapauksessa muiden ketjujen ollessa puhki. Markströmin torjuntaprosentti oli 94,9, Murrayn 81. Vedot penssille 39-21. Great game! :)

  Kyllä meitä Canucks-faneja nyt hellitään, nautitaan tästä!
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2017 klo 17.16
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Kiitokset @Pavel Bure, oikein hyvin tiivistetty ottelu ja oikeastaan hyvinkin samanlaiset mietteet itsellä. BBB-ketju oli liekeissä ja Boeserin luulisi varmistavan ettei häntä tarvi katsomoon laittaa. Markström oli myös huikea, vaikka taas alussa meinasi lipsahtaa helppo maali. Mutta sen jälkeen vähintään puoli tusinaa loistavaa game saver -tason torjuntaa. Maaleille Markström ei voinut yhtään mitään.

  Kuten @Pavel Bure tuossa kirjoitti niin kyllhän Sedinit pitäisi nyt ottaa pois yv:stä. Siellä on 50 yv-minuutin jälkeen ykkösyv:n pelintekijä ilman ensimmäistäkään yv-pistettä. On siellä kuitenkin Granlund, Sutter, Virtanen, Burmistrov ainakin jotka eivät yv:llä ole peliaikaa vielä saaneet ja ei tuo huonommin voi sujua kuin Sedineillä.

  Virtanen menee tosiaan hukkaan tuossa vaikka taas aktiivisen pelin pelasikin tuolla runsaalla 6 minuutin peliajalla. Joukkueen selvästi pienimmällä peliajalla kuitenkin neljänneksi eniten laukauksia. Jos peliaika on noin vähäistä niin miksei Virtasta laiteta farmiin isoille minuuteille? Kyllä siellä tuppia vois purra paremmin Megna tai Chaput ja vetää tuon kolme vaihtoa erässä. Virtanen teki viikko sitten kahdessa matsissa peräkkäin maalin ja sen jälkeen palkkiona oli peliaikaa 10, 9, 11, 6.

  Mutta tosiaan, hyvältä näyttää pelillisesti tällä hetkellä. Hienosti on Green luonut järkevän pelitavan ja nyt tuntuu että liian pitkään tuota Desjardinsin onnetonta peliä katseltiin. Tällä hetkellä peli-ilme on yleensä hyvä ja pelejä on mukava katsella. Maalinteko nyt välillä tökkii, mutta onneksi vain välillä.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Tuli katsottua tuo Penguins-peli vasta illalla jälkilähetyksenä. Bure laittoikin jo hyvin pelin kasaan täällä ja samaa peliä selvästi katsottiin.

  Boeserin hattutemppu oli Canucksin historiassa sikäli harvinainen, että saadaan mennä 27 vuotta ajassa taaksepäin jotta löytyy yhtä nuori hattutempun tehnyt pelaaja. Tuo oli Trevor Linden. Ja lähes yhtä paljon kun mennään taaksepäin (26 vuotta), jotta löytyy pelaaja joka on noin nuorena tehnyt yli maalin pelissä. Tuo oli Pavel Bure. Eli ei tosiaan mitenkään ihan joka päiväistä herkkua. Boeser olisi luultavasti tehnyt neljännenkin pelissä minuutti ennen loppua tyhjiin, mutta halusi saada toisillekin onnistumisen ja tuosta ei lopulta maalia tullut. Pelin jälkeen Brock sai tuosta tilanteesta palautetta joukkuekavereilta.

  Pitää sanoa, että aika kauan siinä meni, ennen kuin Canucks löysi tuon tason timantin. Boeserin tasoisia maalintekijän vaistoja ja pelinäkemystä en ole tosin nähnyt vielä kenelläkään Canucksin pelaajalla tuossa iässä. Hän näytti jälleen miten osaa hyödyntää myös muita kun oma aika pelataan tiiviimmin pois. Horvat ja Hutton saivat esimerkiksi erinomaiset syötöt Boeserilta maalipaikkoihin, mutta noista ei lisäosumia tullut. Saa nähdä kuinka kauan mennään Boeserin osalla kun hän saa seuraavan kerran kolme maalia, mutta jos veikata pitäisi niin tämä ei jää uralla tähän. Canucksilla on oikea ykkösketjutason lahjakkuus pitkästä aikaa astumassa täyttämään Kaksosten saappaat. Varmasti vaikeuksiakin on vielä edessä tulokkaalle, joka on tottunut pelaamaan vain 40 yliopistopelin runkosarjoja 80 NHL-pelin sijaan, mutta tuolla pelinäkemyksellä tullaan vielä tekemään kovaa jälkeä jatkossa.

  Kaksosista, viimein Canucksilla on valmentaja, joka osaa ja uskaltaa pistää Kaksoset nimistä ja seuralegenda-asemastaan huolimatta nelosketjuun jos ei peli käy. Penguins-pelin muutamassa vaihdossa (kuten kolmannen erän toisella minuutilla) he olivat täysin vastaantulijoita ja saivat vastuun mitä otteillaan ansaitsivat. Viime kaudella noita vastaavia totaalisia nollailtoja nähtiin jo usein ja silloin heitä vain puskettiin väkisin jäälle, vaikka etenkin Horvatin ketju oli ollut huomattavasti parempi. Henrik Sedin jäi urallaan neljännen kerran alle 10 minuutin peliajan. Muut kerrat (kuten tuo 2013 loppukauden jäällä käväiseminen jotta Iron Man putki jatkui) olivat loukkaantumisista johtuvia.

  Greenin suurimpana ongelmana olisi saada hidastuneiden veteraanien peliin lisää liikettä. Taitaa vaan olla fyysisesti mahdoton ongelma. Tosin, esimerkiksi tuota Penguins-peliä edeltäneessä pelissä New Jerseyta vastaan Kaksoset pelasivat hyvin ja saivat 17 minuuttia jääaikaa. Varmaan vastustajasta riippuen tuota jääaikaa tulee jatkossakin ja samalla heille pitää syöttää roolia tilanteissa joissa heillä on mahdollisuus saada hyökkäyspään onnistumisten kautta lisävirtaa peliinsä. Ilman tuota he olisivat täysiä turisteja tällä hetkellä.

  Mitä Virtaseen tulee, niin Green ei ole ollut ihan tyytyväinen Jaken vaihtojen ja pelien välillä nähtyyn eroon. Ennen Stars-peliä, Green sanoi;

  "With Jake, we need to make sure he’s a complete player game in and game out. I don’t want him having two good shifts and one bad. And I want to make sure his focus doesn’t shift. I have thrown him out a couple power plays, but I’m not in a rush to get too far down the road with any player. I like the way he’s progressing on that line and we have a lot of guys who can play on the power play."

  “I want Jake to be that power forward we talk about and hopefully the special-teams stuff comes.”

  Maalivahdeista.. Jo viime kaudella Markströmin olisi kuulunut saada lisävastuuta, mutta silloin mentiin Millerilla maalilla ja Sedineilla hyökkäyspäässä. Nyt kun Markström on saanut vastuunsa, hän on pystynyt olemaan ykkösvahdin aseman arvoinen. Nilssonin vaimo synnyttää milloin tahansa ja Demko on nostettu ylös. Saa nähdä saako hän vastuuta Canucksin kohta koittavassa peliruuhkassa. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä hänet maalilla.

  Peluutuksesta vielä tuossa Penguins-pelissä. Greenin taktiikkana oli peluuttaa Suttereita vahvasti Crosbyn ketjua vastaan. Jo pelin alussa hän oli kuitenkin huomannut, että Penguinsin vaihtorulettia vastaan on hankala saada vastakkain peluutusta. Näin ollen Horvatit pelasivat Crosbyja vastaan ja ketju teki ensimmäisessä vaihdossaan Crosbyja vastaan maalin. Sen jälkeen Suttereita työnnettiin Malkineita vastaan mahdollisimman paljon ja Horvatit pelasivat Crosbyja vastaan. Hyvää vaistoa ja suunnitelman muutosta valmennukselta ja tuo toimi.
   
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Eilen vitutti Detroit-pelin jälkeen sen verran ettei viitsinyt siitä pelistä tänne mitään kirjoittaa. Jos nyt jo pari sanaa laittaisi, kun voitto tuli sentään viime yöltä Calgarystä.

  Detroitia vastaan puolustus oli varsin kuutamolla ja Markström torjui sen minkä pystyi. Joukkue loi kyllä paikkoja siinä pelissä, mutta varsinkin Henrik Sedinin ruuti oli edelleen läpimärkää. Oli tonttia ja parempaa tonttia, mutta ei vaan maistunut. Kolmannessa erässä tultiin kahden maalin takaa tasoihin ja itse olisin ollut iloinen yhdestäkin pinnasta. Mutta minuutti ennen loppua Detroit teki sitten matsin kolmannen maalin. Omaan silmään näytti siltä, että maalintekijä Tatar kamppasi, luultavasti vahingossa mutta kuitenkin, Huttonin ja sen takia pääsi vapaasti tekemään maalin. Vähän oli kieltämättä epäselvä ja nopea tilanne, mutta kyllähän tuosta jäähy olisi nykyisellä linjalla kuulunut. Nyt tuli sitten voittomaali.

  Detroitia vastaan maalit menivät Daniel Sedinille ja Del Zotolle. Virtanen oli jälleen aktiivinen ja laukoi eniten (4) ja taklasi toiseksi eniten (3). Hiljalleen myös Gagner alkaa vakuuttamaan itseä vähän enemmän, kun näköjään laittaa kroppaansa likoon huomattavasti enemmän kuin ennen. Vielä kun tuota puolustuspeliä saisi hivenen aktiivisemmaksi. Detroitia vastaan Gagner taklasi joukkueesta eniten (4). Vastaavasti Markus Granlund on nyt melkoisessa aallonpohjassa ja tuntuu ettei mikään onnistu.

  Viime yönä vastassa oli sitten Calgary ja odotusarvot peräkkäisen yön pelistä varsin maltilliset. Jostain syystä vieraissa sujuu huomattavasti paremmin kuin kotona ja nytkin yllätettiin positiivisesti ja otettiin voitto. Puolustuspeli näytti edelleen huteralta ja epävarmalta, mutta onneksi Markström oli jälleen hyvällä pelipäällä. Ehkä noista maaleista jonkun olisi voinut ottaa, mutta vastaavasti otti monia hyviä koppeja. Maalinteko onnistui matsissa ja saatiin viisi eri maalintekijää tilastoihin. Gagner (yv), Vanek, Dorsett (av), Horvat (yv) ja viimeisenä Henrik Sedin! Pitää toivoa, että Henrikin maali tiputti apinan harteilta ja alkaisi uppoamaan vähän paremmin hänelläkin.

  Gagner oli edelleen aktiivinen, laukoi eniten (5) ja peli-ilo näkyy hänestä tällä hetkellä. Myös Horvatin ketju on edelleen kovassa iskussa ja Boeser johtaa edelleen joukkueen pistepörssiä ja vetää yli pinna/matsi tahtia. Vanek on kanssa ollut hyvä ja nyt kasassa on 5 maalia ja varsin monta tolppakutia. Tuo Vanekin laukaus on kyllä tarkka ja ohjaukset maalinedestä hyviä.

  Gaunce teki pelissä ensi esiintymisen tälle kaudella ja Granlund oli sivussa. Pari taklausta ja pari blokkia on ihan hyvä aloitus. Varsinkin kun joukkueen hyökkäys taklasi yhteensä kolme (!) kertaa ja blokkasi 6 laukausta. Ei ollut puolustuskaan aktiivisella päällä, Biegaa lukuunottamatta (5 taklausta ja 3 blokkia). Puolustuksessa Biega oli ainoa joka taklasi pelissä. Kieltämättä vaikea tapaus tuo Biega kun periaatteessa pelaa hyvin, mutta silti tuntuu ettei ihan riitä vakituiseen rooliin. Toki ennemmin itse ottaisin nyt Pouliotin pois pelistä ennemmin kuin Biegan. Jostain syystä Wiercioch ei saa tällä hetkellä edes mahdollisuutta. Tässäkin olisi ollut peräkkäisten pelien myötä mahdollisuus muokata heikomman pelin jälkeen rosteria.

  Viikonloppuna pelit jatkuvat Anaheimin ja San Josen vieraana. Katsotaan jatkuuko hyvät otteet vieraskaukaloissa.