Mainos

Vancouver Canucks 2017–2018

  • 109 882
  • 408

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jordan Weal teki sitten jatkon Flyersin kanssa. Itse vähän toivoin, että Benning olisi tarjonnut pientä ylihintaa tälle Vancouverista kotoisin olevalle hyökkääjälle. Nyt Weal teki kuitenkin 1,75 miljoonan jatkon. Omasta mielestä tässä olisi ollut oikea paikka ottaa vähän riskiä sopimuksen kanssa ja tarjota parin vuoden sopparia vaikka 2,5 miljoonan caphitillä. Toki se olisi ollut selvä ylihinta 40 matsia NHL:ssä pelanneelle kaverille, mutta harvoin tarjolla onkaan 25-vuotiasta hyökkääjää joka 23 otteluun teki 12 pistettä NHL:ssä ja veti AHL:ssä yli pinna per peli tahtiin. Ja nimenomaan ilmaiseksi. Tuollaiseen sopimukseen olisi kerrankin ollut hyvin varaa ja Weal olisi tuonut mukavasti kilpailua tuonne ylempiin ketjuihin. No, joko Benning ei nähnyt Wealia ylihinnan arvoiseksi tai sitten Weal ei ylihinnasta huolimatta halunnut Vancouveriin - mene ja tiedä.

Muita huhuttuja pelaajia on Sam Gagner ja Karl Alzner. Pakko myöntää, että itse en innostu kummastakaan. Gagner toki lähes poikkeuksetta on vetänyt yli puoli pinnaa per peli kausia, mutta puolustuspeli onkin NHL:n heikoimpaa osastoa. Hyvän kauden (50 pinnaa) jälkeen Gagnerillakin taas riittää kysyntää ja viime kauden palkka (650 000) moninkertaistuu. Ehkä jos maltillisella (luokkaa pari miljoonaa) parin vuoden lapulla tulisi niin Gagner vielä menisi. Mutta tuohon en usko ja pelkäänkin jotain 5 miljoonan monivuotista sopparia.

Alznerin osalta hyvinkin pitkälti samat ajatukset vaikka onkin aivan erityylinen pelaaja. Mutta Alzner on myös yksiulotteinen, tässä tapauksessa puolustava puolustaja. Siinä roolissa toki NHL:n kärkeä tai vähän kärjen takana. Mutta sopimus pelottaa Alznerin osaltakin. Ilmeisesti hakee nyt syksyllä 29 vuotta täyttävänä pitkää ja rahakasta sopimusta. Lyhyt 2-4 vuoden sopimus kohtuullisella (4 miljoonan luokkaa) sopimuksella menisi vielä hyvin, mutta itse en usko alkuunkaan, että puhuttaisiin alle 5 vuoden sopimuksesta tai alle 5 miljoonan dollarin caphitistä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Samaa mieltä Mr. Smithin kanssa noista Alznerista ja Gagnerista. Halvoilla sopimuksilla voisivat tulla pelaamaan, mutta miksi kumpikaan halpaa sopimusta hakisi etenkään nyky-Canucksista? Alzner toki kotiseuturakkaudesta voisi tulla periaatteessa fantasiakuvissa vähän markkina-arvoaan pienemmällä sopimuksella takavuosien Hamhuisin tyyliin, mutta tuohon en usko lainkaan käytännössä. Hamhuisin tullessa joukkue oli paljon kiinnostavampi myös menestyksen osalta.

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Horvat - Boeser
Granlund - Sutter - Goldobin
Dorsett - Gaunce - ? (Boucher? / Virtanen?)

Hyökkäyksen osalta tilanne on suunnilleen tuossa tällä hetkellä jos Virtanen onnistuu vetämään hyvän kesän. Jos tuossa jotain (suunnilleen realistisia) muutoksia voisin kuvitella itse tekeväni, niin kahteen alempaan ketjuun pientä viilausta, mutta eipä tuonnekaan mikään välttämättömyys olisi liikkeitä tehdä kun organisaatio on tässä tilanteessa.

Edler - Stecher
Hutton - Tanev
? - Gudbranson
Juolevi/Holm/Biega/Pedan

Tuossa suunnilleen tämän hetkinen puolustus. Jos tuonne nyt esimerkiksi Alznerin saisi ja maksaisi tuosta varmasti isoa ylihintaa, olisiko se kovin järkevä liike esimerkiksi nuorten kannalta tässä tilanteessa? Toki se saattaisi mahdollistaa Tanevin tai Edlerin myymisen esimerkiksi varausvuoroja tai prospecteja vastaan, mutta sopimuksen nouseminen saattaisi olla pidemmän päälle tyhmä liike. Yksi syvyyspakki tuonne voisi olla sen sijaan vielä hyväkin hankinta, kun loukkaantumisia tulee taas.

Markström
?

Maalille joukkue tarvitsee edelleen toisen maalivahdin, mutta tuossakin sopimuksen pituus ei saisi olla kovin pitkä. Demkoa varmasti peluutetaan vielä vuosi-kaksi farmissa.

Toivon hyvin maltillista kesää Canucksin toimistolla tälle kesälle. Saa nähdä toteutuuko toive.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Periaatteessa ihan hyvä nelikko tuli siirtomarkkinoiden ekana päivänä Vancouveriin.

Sam Gagner, 3,15 M$ ja kolme vuotta
Michael Del Zotto, 3,0 M$ ja kaksi vuotta
Anders Nilsson, 2,5 M$ ja kaksi vuotta
Alexander Burmistrov, 0,9 M$ ja yksi vuosi

Lisäksi tuli vielä Patrick Wiercioch (0,65 M$ ja 1 vuosi), mutta hänen uskoisin olevan se 7/8 pakki joka lähinnä istuu katsomossa.

Nilssonin pelipaikka on noista pelaajista selvin. Nilsson täydentää maalivahtiosaston pariksi vuodeksi ja sen jälkeen Demko varmastikin on valmis ottamaan vastuun. Nilsson on samanikäinen (27 v) ja kokonen (198 cm) kuin Markström, joten mielenkiintoinen kaksikko on ens kaudella Vancouverin maalinsuulla.

Del Zotto ottaa varmastikin paikkansa ylivoimassa ja tehoja odotetaan tältä kiekolliselta pakilta. Del Zotto otti pienen alennuksen palkkaansa, joten mielestäni ihan kelpo haku tuolla liksalla. Sopimuksen pituuskin on hyvä. Del Zotto on kahdella kaudella kyennyt tekemään yli puoli pinnaa per peli, mutta viime kaudet ovat olleet taas vaatimattomia. Vähän reilussa 50 ottelussa per kausi on syntynyt vain 13 ja 18 pinnaa. Toki huomioitava, että esim viime kaudella Del Zotto ei pelannut Flyersissä juurikaan ylivoimaa. Omassa päässä Del Zotto on mielestäni korkeintaan kohtuullinen ja edelliset neljä kautta hän onkin ollut miinuksella joka kausi, vaikka joukkueet ovat olleet kohtuu hyvät (Flyers, Predators, Rangers).

Sam Gagner tulee nyt sitten myös Vancouveriin ylivoimaa pyörittämään. Columbuksessa Gagner teki ylivoimalla tehot 8+10 ja noilla tehoilla hän olisi ollut Vancouverin paras yv-pistemies. Paljon varmaan siis odotetaan Gagnerilta ja Del Zotolta apuja ylivoiman osalta. Gagnerilla vähän sama ongelma kuin Del Zotolla eli omassa päässä Gagner ei ole parhaimmillaan. Gagner on ainakin aiemmin ollut lähes tulkoon NHL:n huonoimpia hyökkääjiä omalla puolustusalueella. Pitää toivoa, että Tortorella sai koulutettua Gagneria viime kaudella tuolta osin. Gagnerin pelipaikkaa on vaikea arvioida, mutta kaiken järjen mukaan hän pelaa ainakin laidassa.

Burmistrov oli ehkä vähän erikoinen haku. Toki hänkin on ykköskierroksen varaus, kuten Del Zotto ja Gagner, joten potentiaalia Burmistrovissa vielä on nähtyä parempaan. Burmistrov on vuoden-kaksi nuorempi kuin Del Zotto ja Gagner. Viime kausi Burmistrovilla meni Jetseissä pieleen ja 23 ottelussa syntyi vain tehot 0+2. Loppukausi Arizonassa menikin paremmin ja 26 peliin syntyi 14 pinnaa. Luonnollisin paikka Burmistroville olisi varmaan kolmosen keskusta, mutta aloituksissa Burmistrov ei ole kovinkaan hyvä, joten saas nähdä onko pelipaikka sittenkin laidassa. Alustavasti itse laittaisin Burmistrovin nelosen laitaan ja ketju olisi Dorsett-Gaunce-Burmistrov.

Wiercioch on sitten kivitalon kokoinen pakki, joka on kuitenkin enemmän kiekollinen pakki kuin fyysinen perusluuta. Wiercioch on kotoisin Burnabystä, joten oman kylän poikana voidaan häntä pitää. Lunastamatonta potentiaalia saattaa olla Wierciochissakin jäljellä, joten siinä mielessä ihan mielenkiintoinen kokeilu, joka ei paljoa maksanut.

Siinä mielessä olen tyytyväinen kaikkiin hankintoihin, että jokainen on ns parhaassa iässä. Kaikki hankitut pelaajat ovat 25-27 vuotiaita (1989-1991 syntyneitä), joten sopivan ikäisiä pelaajia saatiin lisää. Lisäksi eilen tehtiin vuoden jatkosopimus Anton Rodinin kanssa (0,7 M$), mutta katsotaan nyt onko Rodin kunnossa vielä tulevallakaan kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipa ensimmäinen päivä toimistolla.. Kuusi sopimusta lyhyen ajan sisään, eikä meinannut perässä pysyä kun Canucks ilmoitti uusista sopimuksista.

Pitkälle samanlaisia ajatuksia Mr. Smithin kanssa noista eilisistä pelaajista. Yleiskuvana joukkueeseen istuvia hankintoja pääosin sopivilla sopimuksilla ja hyvin pidettiin maltti noissa sopimusten pituuksissa. Useampi pelaaja tuli taloon mitä alunperin toivoin, mutta tuo ei ole välttämättä huono asia kun mietitään kilpailua syvyyspaikoille. Mitähän toimistolla on syöty, kun siirtotakaraja meni mielestäni hyvin, drafti vaikuttaa ennakkoon paremmalta kuin pitkään aikaan ja nyt tuli vielä mielestäni onnistunut ensimmäinen päivä vapaiden agenttien markkinoilla.

Canucksilla oli mielestäni täytettävänä maalivahdin ja yhden syvyyspuolustajan paikat. Hyökkääjäpuolelle en itse välttämätöntä tarvetta nähnyt, kun kuvittelen esimerkiksi Goldobinin ja Boeserin olevan jo sen verran valmiita, että antaisin heille mahdollisuuden. Gagner ei kuitenkaan välttämättä vie kummankaan pelipaikkaa. Rödin ja Burmistrov sen saattavat tehdä, mutta tuossa ei kilpailuasetelma nuorempien hyökkääjien välillä ole huono asia.

Anders Nilsson - 2v, 2.5 milj Ch

Joukkueen tiedettiin hakevan yhtä maalivahtia ja toivoin vain sitä, että tämän uuden maalivahdin kanssa saadaan aikaan lyhyt ja melko halpa sopimus. Nilssonin sopimuksen pituus on oikein hyvä tuollaisena maalivahtiosaston tulevaisuutta ajatellen. Mikäli kaikki menee kuin elokuvissa, Demkosta kehittyy tulevaisuuden ykkösmaalivahti ja hän nousee show:n puolelle kahden hyvän farmikauden jälkeen. Tuossa vaiheessa Nilsson olisi UFA ja Markströmilla vielä vuosi sopimusta jäljellä, joten hän voisi olla tarvittaessa veturina.

Sopimuksen arvo on minun toiveesta ainakin puoli miljoonaa liikaa, mutta UFA-markkinat ja Nilssonin hyvät tilastot viime kaudelta (NHL:n keskiarvossa tai sen paremmalla puolella Buffalossa pelatessa kaikissa "high-difficulty", "medium-difficulty" ja "low-difficulty" -tilastoissa) varmaan tekivät sen, että Canucks ei ollut ainoa kiinnostunut joukkue. Maalivahtitontin yhteisbudjetti ensi kaudelle on 6.1 miljoonaa ja tuo on puolestaan hyvässä tilanteessa moneen muuhun kauteen nähden.

Maalivahtina Nilsson on lähellä Markströmiä. Ruotsalainen, isokokoinen (Markström 6'6", Nilsson 6'5"), syntynyt parin kuukauden erolla Jacobiin, he kummatkin pelasivat Ruotsin nuorten MM-joukkueessa 2010 ja heillä on pari mitalia kansainvälisistä kisoista. Kummatkin ovat pelanneet huippukaudet muualla - Markström AHL:ssä, Nilsson KHL:ssä -, mutta eivät ole onnistuneet valtaamaan NHL:stä ykkösmaalivahdin asemaa. Ja tuo tekee ensi kauden tilanteesta mielenkiintoisen.

Millerin lähdön jälkeen Markströmin piti olla ykkösmaalivahti, mutta nyt Nilsson pystyy haastamaan eikä esimerkiksi sopimus tee kummankaan tilannetta toista paremmaksi. Maalivahdit lähtevät kauteen tasaisista kilpailuasetelmista ja Nilsson saattaa olla Markströmiä parempikin. Viimeisten kolmen kauden aikana hän on ollut "vaikeissa laukauksissa" parempi ja viime kauden 92.3% torjuntaprosentti oli 0.8% parempi kuin Markströmin NHL-uran paras tilasto. Toki joukkueet aina vaikuttavat noissa lukemissa, mutta joka tapauksessa kaksikko lähtee kauteen tasaisista asetelmista.

InGoal Magazinen Greg Balloch sanoi Nilssonista aiemmin (silloin kun oli huhuja hänen tulostaan Canucksiin);

"Anders Nilsson has always been a goaltender with limitless potential. He put up some excellent numbers in Sweden and hoped to carry that over to North America early in his career. Things didn’t pan out with the New York Islanders, so he signed in the KHL on 2014-15. That offseason, he completely retooled his game and shifted his focus to puck-tracking. He had a lot of the same issues that Jacob Markstrom currently does.

Huge frame, but poor reads and poorly tracked pucks led to him opening up – frequently allowing goals through the five-hole and underneath the armpits. Being able to track the puck more efficiently, not just on shots but on passes as well, has turned him into a very different goaltender. As the results have shown in recent years, his new mindset has him stopping pucks at a rate higher than ever before in his NHL career. At 27, he has some prime years left, which could make this a very smart signing by the Canucks.”

Katsotaan miten maalivahtien pelit tulevat jakautumaan ensi kaudella. Kumpikaan maalivahti ei ole onnistunut vakiinnuttamaan ykkösvahdin tonttia, joten kausi pelataan varmaan aika puoliksi ja kuumempi maalivahti kantaa päävastuuta. Kokonaisuutena maalivahdit ovat ennakkoon nimellisesti NHL:n heikommalla puolikkaalla, mutta en usko joukkueen heihin kaatuvan. Bachman tai mahdollisesti Demko paikkaavat jos tulee loukkaantumisia. Bachman on ollut luotettava kolmosmaalivahti organisaatiolle.

Sam Gagner - 3v, 3.15 milj Ch

Gagner oli huhuissa jo jonkin aikaa ja en innostunut ollenkaan hänen tulostaan, kun pelkäsin viime kauden 50 pisteen nostavan sopimusta sekä pituudelta että summalta liikaa. Pahimmissa peloissa oli joku viiden vuoden kestoinen sopimus ja +4 miljoonan palkka. Siksi vähän yllätyin tuosta kolmevuotisesta ja 3.15 miljoonan sopimuksesta ja tuo on mielestäni ihan hyväkin sopimus. Ehkä vuosi liikaa, mutta lyhyeämmällä sopimuksella vuosipalkka olisi noussut. Nyt se on NHL:n keskiarvossa, mikä on heikkojen UFA-markkinoiden keskellä 27-vuotiaalta monikäyttöiseltä hyökkääjältä NHL:n pohjalla olevaan seuraan parempi kuin odotin.

Gagnerin suhteen voidaan miettiä kuinka tarpeellinen hänen tulonsa oli joukkueelle tähän tilanteeseen, jossa toivoisi fanina korkeita varausvuoroja ja nuorten onnistumista. Nostaako hänen panoksensa joukkueen menestymismahdollisuuksia ja viekö hänen tulonsa jonkun nuoren paikan? Periaatteessa Gagner paikkaa Burrowsin ja/tai Hansenin lähtöä, joten menestymismahdollisuuksien nousuun en usko tällä siirrolla olevan vaikutusta. Nuorten tonttiakaan hän ei välttämättä vie, sillä Gagner pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidalla. Lähtökohtaisesti tilanne saattaa olla kuitenkin se, että esimerkiksi Goldobin saattaa joutua farmiin saamaan isompia minuutteja - tiedä sitten, olisiko tuo hyvä vai huono asia.

Toivon kuitenkin joukkueen antavan esimerkiksi Boeserille tai Goldobinille mahdollisuuden mikäli he ovat valmiita. Jos taas pelin taso ei vielä riitä kunnon rooleihin, parempi laittaa farmiin kasvamaan kuin väkisin roikottaa ylhäällä. Tuohon Canucks tarvitsee myös näitä kokeneempia NHL:ssä jo tasonsa osoittaneita pelaajia. Lisäksi käsien lisäys hyökkäyspäähän on hyvä asia ja toimii nuorten kasvussa paremmin. Jos tällä hankinnalla pystytään pitämään esimerkiksi viime kauden ylhäällä pelannut Megna farmissa, olen tyytyväinen.

Gagnerin tuloa en pitänyt kokonaisuutena ihan välttämättömänä, mutta tuolla sopimuksella hän toimii myös sopivana "siltana" kun Sedineillä loppuu sopimukset ensi kauden jälkeen. Jos Henrik lopettaa NHL-uransa tuohon, niin Canucksin keskustassa on välttämätön tarve kiekolliselle sentterille. Horvat, Sutter ja Gagner voisivat olla keskellä Henrikin lopettamisen jälkeen jonkin aikaa ja tuo voisi antaa esimerkiksi Petterssonille aikaa kasvaa kiekollisen sentterin rooliin.

Pelaajana Gagner tuo ainakin joukkueen surkeaan ylivoimaan käsiä. Hänen viime kauden tilastonsa NHL:n keskitasoa paremmassa ylivoimassa eivät ole vertailukelpoisia Canucksin ylivoiman pelaajien tehoihin, mutta Gagner teki Oilersissakin 87 ylivoimapistettä 295 pisteestään. Hän on ollut aina tehokas ylivoimalla, jos ei lasketa mukaan tuota Flyersin välikautta. Oilersissa hän teki seitsemän kauden aikana keskimäärin 17.9 maalia ja 50.2 pistettä, kun lasketaan täyden kauden keskiarvon mukaan. Siihen nähden nuo viime kauden 50 pistettä olivat häneltä normaalilukemia.

Isona erona oli palkka; Oilersissa hän tienasi lähes viisi miljoonaa kaudessa, kun viime kaudella hän teki surkean Flyersin edelliskauden jälkeen "näyttösopimuksen" lähes NHL:n minimipalkalla (650.000) Columbukseen. Tuo sopimus ja kausi toi hänet taas takaisin kiekkokartalle. Oilersissa hän oli mielestäni ylipalkattu kokonaisuuteen nähden (puolustuspelissä Gagner on mielestäni NHL:n keskiarvoa heikompi, joten en pidä häntä siksi isojen minuuttien tasakenttäpelaajana), mutta nyt tuo 3.15 miljoonan sopimus tuntuu olevan aika linjassa tai jopa sen alle.

Sam Gagnerista tulee toisen polven Canucks-pelaaja. Hänen isänsä Dave Gagner pelasi urallaan yli 1000 NHL-peliä ja lopetti uransa Canucksin paidassa keväällä 1999 tultuaan osana Pavel Buren kauppaa organisaatioon. Myöhemmin Dave Gagner oli mm. Canucksin pelaajakehityksestä vastaavana ja hänen ansiostaan Canucks huomasi Chris Tanevin. Gagner tiesi Tanevin oltuaan katselemassa aikanaan juuri poikansa Samin pelejä Tanevia vastaan. Hän sai myytyä Tanevin silloiselle managerille Mike Gillisille lähetettyään Canucksin toimistolle NCAA:n finaaliturnauksen Frozen Fourin pätkiä Tanevin peleistä.

Jatkuu..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä..

Michael Del Zotto - 2v, 3milj Ch

Canucksin tiedettiin hakevan puolustukseen yhtä syvyyspakkia mukaan turvaamaan alakerran toimivuus edes kohtalaisella tasolla. Luca Sbisan lähtö laajennusvarauksessa jätti kolmosparin toiselle puolelle kysymysmerkkejä, jotka saatiin paikattua. Ilmeisesti tulijallakin piti olla kyky menettää kiekkoja alimpana miehenä, jotta fanit voisivat muuttaa "Luca's Pizzas" -nimen esimerkiksi "DelZasteriin". Myös ykköskierroksen varaus ja Italian passi löytyvät uudelta tulijalta Sbisan tavoin ja saman verran ikääkin (27 vuotta)

Del Zotto on taitavampi kiekollinen puolustaja kuin Sbisa (hän on pelannut noin 30 pisteen kausia pistekeskiarvolla) ja nyt hieman pienemmällä sopimuksellakin. Hän tuo Gagnerin tavoin surkeaan ylivoimaan käsiä ja tekee joukkueesta ainakin viihdyttävämmän, vaikka ei välttämättä parempaa. Hänen kaksi viimeistä kauttaan ovat menneet vammojen vuoksi rikkonaisiksi. Toissa kaudella hän joutui huilaamaan runkosarjan viimeiset 28 peliä (+ playoffit) rannevamman vuoksi ja viime kaudella meni ensin harjoitusleirillä polvi ja sitten kauden lopulla tuli 10 pelin sairauslomajakso nilkan vuoksi hänen blokattuaan vetoa.

Sopimus on mielestäni joukkueen tarpeisiin ja tilaan sekä kapeisiin vapaiden agenttien pakkimarkkinoihin nähden ihan hyvä, vaikka en pelaajan fani olekaan koskaan ollut. Nuorille puolustajille kuten Juoleville tämä hankaloittaa tietä kokoonpanoon, mutta ei tee sitä mahdottomaksi. Jos Juolevi (joka on Benningin mukaan saanut lihasmassaa lisää ja painaa nyt 200 paunaa) voittaa Del Zotton ja esimerkiksi Wierciochin leirillä, hän ottaa paikan. Ellei voita, hänelle ei tee huonoa vielä yhden kauden pelaaminen junioreissakaan (farmi olisi ehkä paras paikka, mutta ikävä kyllä siellä hän ei saa pelata).

Muille pelipaikasta kilpaileville puolustajille kuten Holmille, Biegalle, Pedanille, McEnenylle ja Subbanille saattaa olla helpotus, että Del Zotto ei ole pelannut vielä koskaan ehjää kautta. Loukkaantumisia tulee joka tapauksessa jälleen ensi kaudellakin, vaikka Del Zotto pelaisikin historiallisesti ehjän kauden. Siksi puolustukseen on vain hyvä hankkia lisää syvyyttä. Kaksivuotinen sopimuskin tarkoittaa sitä, että joukkue ei ottanut tässä hankinnassa mitään suurempaa riskiä. Del Zotto saattaa olla vielä myynnissä tuonkin ajanjakson sisällä, mikäli joku nuorempi puolustaja kehittyy NHL-tasolle.

Alexander Burmistrov - 1v, 0.9

Kieltämättä vähän erikoinen haku. Pelaajana Burmistrov on minulle jonkinlaisen ongelman maineessa, mutta toisaalta hänellä on kyllä taitoa keskimääräistä enemmän, puolustuspeli ei ole heikointa ja ura siinä pisteessä, että onnistuessaan hän voi olla hyväkin hankinta. Riskihankinta toki, mutta tuolla sopimuksella ei hävitä mitään jos hän ei onnistu.

Kesän 2010 Atlantan ykköskierroksen varaus (8. kaikista) hyppäsi heti varauksensa jälkeen NHL:ään ja sai melko hyvän lähdön uralleen, kun teki tulokkaana 20 pistettä. Seuraavalla kaudella tuli 28 pistettä sekä kohtalaisen hyvät kehittyneet tilastot ja monilla oli varmaan joitakin odotuksia Burmistrovin tulevaisuuteen. Sitten tuli työsulkukausi ja Burmistrov meni pelaamaan KHL:aan kahdeksi kaudeksi. Sieltä hän palasi kahden kauden jälkeen NHL:aan kesällä 2015, mutta kehitystä ei ollut tullut.

Jets luovutti viime kauden aikana Burmistrovin suhteen viimeistään sen jälkeen kun penkkikomennuksien jälkeen Burmistrov kävi Jetsin valmentajan Paul Mauricen kanssa median välityksellä kirjeenvaihtonsa. Jets laittoi venäläishyökkääjän waivereihin, josta Arizona poimi hänet. Arizonassa tuli kauden lopulla ihan kohtalaiset 14 pistettä 26 peliin, mitkä näyttivät siltä että hänellä saattaisi olla vielä annettavaa. Mitään sateentekijää Burmistrovista on kuitenkaan turhaa odottaa.

Burmistrov on nähdäkseni parempi keskellä kuin laidassa ja tämä vähän sekoittaa ajatuksia ensi kauden paikasta. Gaunce pystyy kyllä pelaamaan myös laidalla, mutta ennemmin pistäisi hänet keskelle. Tuo Mr. Smithin ketjuhahmotelma nelosketjusta saattaa toteutuakin. Kokonaisuutena Burmistrovin hankinta tuo lähinnä kilpailua kahteen alempaan ketjuun. Minulla on epäilykseni hänen onnistumistaan kohtaan, mutta tämä näyttöpaikka saa toivottavasti miehen pelaamaan nöyrällä asenteella hyvän kauden.

Patrik Wiercioch - 1v, 650.000

Toinen "katsotaan kortti -hankinta". Wierciochilla oli Ottawassa aina hyvät kehittyneet tilastot, mutta pelaajana hän jakoi fanien mielipiteitä vahvasti ja istui ajoittain penkilläkin. Isokokoinen puolustaja, joka ei pelaa "perinteisen ajattelun mukaan" kokonsa mukaisesti fyysistä peliä, vaan pyrkii liikuttamaan kiekkoa ylös. Perinteisenä kiekollisena pakkina häntä ei voi myöskään kuitenkaan pitää, sillä kiekolliset taidot ja liike ei riitä siihen.

Minun nähdäkseni Wiercioch on kokonaisuutena epätasainen puolustaja, mutta menettelee syvyyspuolustajana - silloin kun hänelle voi antaa suojattuja minuutteja. Hän tuo kilpailua leirille NHL:n minimipalkalla ja on tosiaan kotoisin BC:sta, minkä vuoksi hän olikin erittäin innoissaan saatuaan tämän mahdollisuuden kisata pelipaikasta joukkueessa. Tuolla sopimuksella kelpaa kyllä mukaan, mutta saattaa olla, että hän päätyy farmiin tai sitten johonkin toiseen seuraan.

Nyt joukkue voisi näyttää tältä;

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Horvat - Boeser
Granlund - Sutter - Gagner
Dorsett - Gaunce - Burmistrov

(Rödin, Goldobin, Chaput, Megna, Boucher?, Virtanen?, Dahlen?)

Edler - Stecher
Hutton - Tanev
Del Zotto - Gudbranson

(Wiercioch, Biega, Juolevi?, Holm?, Pedan)

Markström
Nilsson

Tilaa katossa on tällä hetkellä noin 8.5 miljoonaa dollaria noiden sopimusten jälkeen. Horvatin sopimus lienee seuraava mistä kuullaan jossain vaiheessa - ellei sitten farmisopimuksia tule ennen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Entinen Canucksin puolustaja Sami Salo on ollut Canucks-prospectien leirillä yhtenä apuvalmentajista. Salo on vasta luomassa valmennusuraansa, mutta saanut jo ihan hyvät roolit TPS:n kakkosvalmentajana ja lisäksi Suomen nuorten maajoukkueen kakkosvalmentajana. Salo on antanut leirillä erityisesti nuorille puolustajille vinkkejä ja Juolevi on ollut tuossa yhtenä tärkeänä kohteena.

Sikäli vähän ironista, että Salo auttaa Juolevia tulevalle kaudelle NHL-kuvioihin samalla kuin Juolevilla olisi tärkeä rooli myös nuorten kisoissa Suomen puolustuksessa. Toki kisoissa pelaaminen olisi mahdollista siinäkin tapauksessa, että Juolevi onnistuisi tuon NHL-paikan puolustuksesta ottamaan tässä vaiheessa.

Juolevi on saanut painoaan nousemaan vuoden takaisesta 176 paunasta 198 paunaan. Kuvien perusteella tuo paino ei ole onneksi tullut (viime kesän leirin kuvien mukaan) Jake Virtasen vuoden takaiseen kohteeseen keskivartaloon, vaan koko runkoon. Tuo oli asia, mitä Canucks toivoi Ollilta ja nyt näyttää tuossa mielessä hyvältä.

"My biggest goal is to make the Canucks at training camp. That’s one thing I learned from last year. There’s going to be a ton of good players. Even the players who might play in the AHL, they are really good hockey players and you have to be ready to beat them and take their spot."

Jopa Canucksin tasoisessa joukkueessa tuo kilpailu tulee olemaan kovaa 19-vuotiaalle puolustajalle. Lähtökohtaisesti Juolevin pitäisi syrjäyttää leirillä joko yli 500 NHL-pelin kokemuksen ja kolmen miljoonan taalan vuositilin omistava Michael Del Zotto tai sitten 270 NHL-pelin ja reilun 150 AHL-pelin kokemuksella leirille tuleva Patrick Wiercioch. Nuo kaksi ovat paperilla kisaamassa vahvimmin 6-7 pakkien tonteista.

Noiden kahden NHL-puolustajan lisäksi puolustuksen syvyyden pelipaikasta kisaavat mm. Ruotsin MM-kultaa viime kisoissa voittaneen joukkueen puolustaja Philip Holm (viime kaudella SHL:ssa 21 pistettä ja sarjan paras tehosaldo) sekä AHL-tasolla ykkösparin tasoinen entinen Utican kulttipelaaja Alex Biega. Juolevin pitäisi nuo sopimukset/ pelaajat syrjäyttää leirillä, jotta hän saisi pelipaikan, sillä nuorta puolustajaa ei ole järkeä hautoa penkilläkään pitkään NHL:ssä kun pelaamisella kehittyisi. Mutta katsotaan myöhemmin mitä tapahtuu. Juolevi on ainakin fyysisessä mielessä tehnyt toivottavan toistaiseksi.

***

Canucksilta välimieskäsittelyyn menevät Michael Chaput ja Reid Boucher. Kumpikin pelaajista kisaa lähinnä tuonne syvyystonteille NHL:ssä, mutta olisivat ehkä parhaiten sopivia nykytilanteessa farmin puolelle isoon rooliin auttamaan nuoria eteenpäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin prospectien kesäleiriä ja peliä en seurannut lainkaan itse, mutta videoiden ja raporttien mukaan voisi jotain laittaa tuosta viikosta;

- Petterssonin kädet ja peliäly pääsivät todella oikeuksiinsa tuollaisessa höntsäpelissä ja tuloksena kaksi maalia sekä rankkarimaali. Vastaavia käsiä en muista ihan hetkeen nähneeni Canucksin prospectilta - ehkä Henrik Sedin on viimeisin noilla käsillä varustettu Canucks-prospecti. Kovin laiha poika kuitenkin vielä ja fyysisellä puolella on paljon tekemistä. Jos saa sen puolen kuntoon, niin noilla käsillä ja peliälyllä tulee vielä joskus kovaa tulosta.

Tuossa Petterssonin maalit tuosta prospectien turnauksen pelistä.

- Juolevi erottui puolustuksessa älykkyytensä ja kiekon nostamisen ansiosta. Erinomaisia avaussyöttöjä ja oikeaa sijoittumista sekä pelinlukua puolustuksessa. Hyökkäyspäässä oli raporttien mukaan hyvä, mutta parhaimmillaan Juolevi on nykypäivän kiekkoon hyvin soveltuvana puolustajana antamassa avauksia ja nostamassa peliä nopeasti keskialueen yli. Jos tuo kääntyy ammattilaiskentille tuollaisena, käsissä on isoja minuutteja pelaava puolustaja.

- Gaudette ja Boeser saivat paljon kehuja. Lindenin mukaan Gaudetten harjoittelutyömäärä on älytön, kentällä kahden suunnan pelaaminen vahvaa ja upside vielä vaikea tietää. Mennyt taas paljon eteenpäin joka osa-alueella, kuten viime kauden peleistäkin (52 pistettä toisella yliopistokaudella) huomasi. Boeser vaikutti fyysisesti NHL-valmiilta, mutta höntsäsi tuon prospectien keskinäisen pelin yrittämällä lähinnä vain pedata paikkoja ketjukavereilleen.

- Tämän kesän toisen kierroksen varaukset Gadjovich ja Lind näyttivät kaipaavansa luisteluun vielä työtä. Lind ei jäänyt WHL:n runkosarjassa Cody Glassista jälkeen kuin seitsemän pistettä (kummatkin olivat joukkueissaan pistekärkiä) ja hän kehittyi myös hyvin kauden aikana Glassin tavoin, mutta ainakin tuo liike erottaa kaksikon tällä hetkellä pelilisesti. Lindin luistelu ei ole mitään katastrofaalista, mutta hommia sen kanssa pitää tehdä.

Gadjovichn luistelussa on enemmän hommia Lindiinkin nähden. Hän teki leirillä kuulemma paljon ekstratöitä harjoituksissa laukomalla läheltä maalia ja harjoittelemalla ohjauksia. Viime kauden OHL:n 46 maalista valtaosa oli noita ohjauksia/läheltä maalia tulleita osumia ja tuota osa-aluetta hän pyrkii vain parantamaan. Gadjovichista ei varmaankaan koskaan tule ketjunsa johtavaa kiekollista pelaajaa, mutta iso, voimakas ja tehokas maalineduspelaaja hänestä saattaa vielä joskus kehittyä.

- Syvyyspuolen prospecteista esiintyivät edukseen isokokoinen hyökkääjä Zack MacEwen ja puolustaja Jalen Chatfield. MacEwen pelasi viime kaudella Q:n Gatineaussa ja teki 31 maalia ja 74 pistettä kauden 66 pelissä. Päälle 190 senttinen hyökkääjä luistelee hyvin ja on mennyt paljon eteenpäin kahden viime kauden aikana pelaajana. Toivottavasti hän saisi ensi kaudelle hyvän roolin Uticassa AHL-tulokkaana.

Chatfield on kahden suunnan puolustaja, jonka paras osa-alue on puolustuspelissä. Pelasi hyvin jo Memorial Cupissa keväällä Windsorin varakapteenina ja jatkoi nyt raporttien mukaan hyvää kiekkoa tällä leirillä. Myös hän kisaa ensi kaudelle paikasta Uticassa ja toivottavasti saa siellä mahdollisuuden.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks teki kaksi (lähinnä) farmisopimusta kahden fyysisen hyökkääjän kanssa. Darren Archibald jatkaa organisaatiossa Utica-fanien riemuksi (AHL-sopimus) ja Joseph LaBate kisaa ensi kaudellakin paikasta ylhäällä (kaksisuuntainen NHL-sopimus).

Archibald voitti menneellä kaudella Utican maalipörssin (23), pistepörssin (47) ja teki eniten "primary pointseja" (37). Hän oli myös ainoa Cometsin pelaaja, joka pelasi kaikki pelit. Hän voitti kauden jälkeen Utican Tom McVie Awardin valmentajien valitsemana arvokkaimpana pelaajana. Parhaimman jaksonsa Archibald pelasi farmissa Alexandre Grenierin ja Curits Valkin kanssa - molemmat (Grenier ja Valk) tekivät ikävä kyllä sopimukset jo Floridan kanssa.

Monikäyttöinen, fyysinen ja isokokoinen (191cm, 95kg) 27-vuotias hyökkääjä pelasi "Tortorella-kaudella" 16 peliä NHL:ssä ja teki silloin kolme (1+2) pistettä. Archibald on Uticassa fanien suuri suosikki kovien taklausten ja hyökkäyspään tehokkuuden ansiosta, mutta voisi hänelle antaa vielä NHL:ssä näyttöpaikan - etenkin nyt kun hänelle tuttu valmentaja Travis Green on penkin takana.

Toinen isokokoinen hyökkääjä Joseph LaBate (193cm, 93kg) pelasi viime kaudella Uticassa 38 peliä ja teki 16 pistettä. NHL:ssä LaBatelle kerääntyi 16 peliä, mutta noissa ei pisteitä tullut. Organisaatioon iso ja fyysisesti pelaava hyökkääjä olisi tärkeä saada ylös (etenkin pienikokoiseen Canucksiin), mutta en tiedä onko LaBatesta tuohon muuten kuin tuuraushommiin. Ehkä ensi kaudella nähdään paremmin onnistuuko tuo hyppy nyt kolmannella ammattilaiskaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Michael Chaput teki yhden vuoden ja 0,687 miljoonan arvoisen jatkosopimuksen Canucksin kanssa. Sopimus on yksisuuntainen, eli sama palkka maksetaan pelasi hän sitten ylhäällä tai farmissa. Viime kaudella Chaputin piti ennakkoon pelata Utican ykkösketjun keskellä ainakin suurin osa kaudesta, mutta loukkaantumiset Canucksin puolella petasivat hänelle nelosketjun paikan lähes koko kaudeksi (68 peliä) NHL:ssä. Noissa peleissä hän teki 4+5=9 pistettä, mutta pelasi roolinsa ilman suurempaa moitittavaa.

Aikanaan Memorial Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun ja sittemmin AHL:ssa mestaruuden voittaneen Chaputin ura NHL:ssä on ollut vaikea (uralla 127 NHL-peliä ja 17 pistettä), mutta edelleen hän pysyy tarvittaessa tuuraamaan ylhäällä ja olemaan siinä mielessä tärkeä pelaaja organisaatiolle. Suurimman hyödyn hänelle näkisin ehkä kuitenkin farmissa jos laidalla olisi joku joukkueen nuorista laitureista. Pelaaminen Chaputin tasoisen pelaajan kanssa farmin puolella isommalla peliajalla voisi tehdä hyvää esimerkiksi Rödinille ja/tai Goldobinille.

Vancouverilla on nyt ensi kaudelle 43 sopimusta kasassa. Vielä ainakin Horvat ja Gaunce tulevat sopimukset saamaan (ehkä myös Boucherkin). Noiden jälkeen tilaa olisi vielä muutama sopimus 50 rajasta. Huhuissa on liikkunut ainakin Harvardin kapteeni Alexander Kerfoot. Kerfoot on syntynyt Vancouverissa ja pelannutkin kaupungin lähellä koko uransa yliopistouraansa ennen. Viime kaudella hän teki Harvardissa 36 pelissä 45 pistettä ja oli Hobey Baker -finalisti. Tuskin Kerfootista tulisi "ensi kauden Stecheria" (iso rooli Canucksin paidassa NHL:ssä suoraan yliopistouran jälkeen), mutta olisi hän ainakin lisäapu joukkueen hyökkäyksen syvyyteen mikäli tulisi joukkueeseen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverilla on nyt ensi kaudelle 43 sopimusta kasassa. Vielä ainakin Horvat ja Gaunce tulevat sopimukset saamaan (ehkä myös Boucherkin). Noiden jälkeen tilaa olisi vielä muutama sopimus 50 rajasta.

Otetaas tuosta kiinni, kun juuri tajusin, että noiden mainittujen soppareiden jälkeen sopimuksia olisi 2+8+16=26. Ja nimenomaan sellaisten osalta jotka joutuvat waiverit läpäisemään sekä Boeser. Tuosta siis pitää ennen kautta tiputtaa 3 pelaajaa. Kukaan (kun Boeserin uskon ottavan paikan ylhäältä) ei siis kulje ilman waivereita alas, joten vähän vaikeaksi menee. Megna, Chaput ja Boucher alas olisi helpoin ratkaisu, mutta mikäli ne poimittais niin aika paljon häviäis tuuraajia loukkaantumisten sattuessa. Toisaalta ei ole myöskään järkevää pitää kahdeksaa pakkia ylhäällä, joten Biega voi olla yksi joka joutuu waivereihin.

Toki farmissa on - tai siis sinne matkalla on - muitakin jotka joutuvat waivereiden läpi menemään. Andrey Pedan, Evan McEneny ja Richard Bachman. Pedan nyt on siinä ja siinä kiinnostaako jotain tiimiä testata vielä tuota kivitalon kokoista fyysistä pakkia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta siis pitää ennen kautta tiputtaa 3 pelaajaa. Kukaan (kun Boeserin uskon ottavan paikan ylhäältä) ei siis kulje ilman waivereita alas, joten vähän vaikeaksi menee. Megna, Chaput ja Boucher alas olisi helpoin ratkaisu, mutta mikäli ne poimittais niin aika paljon häviäis tuuraajia loukkaantumisten sattuessa. Toisaalta ei ole myöskään järkevää pitää kahdeksaa pakkia ylhäällä, joten Biega voi olla yksi joka joutuu waivereihin.
Varmaan menee vaikeaksi, mutta noiden menetysten uhka on jokaisella joukkueella. Eikä siellä ketään korvaamatonta lähtisi jos olisi lähteäkseen. Varmaan ovi käy tännekin päin taas kauden aikana mikäli on tarvetta.

Biegaa veikkaan myös waivereihin laitettavaksi, sillä kun katsoo tuota puolustusta;

Edler - Stecher
Hutton - Tanev
Del Zotto - Gudbranson

Tuossa olisi paperilla Canucksin top6-puolustus. Tuohon kolmospariin kisaavat minun mielestä koviten tällä hetkellä Wiercioch, Juolevi ja Philip Holm. Wiercioch on pelannut viisi viime kautta vakituista NHL-pakin roolia, joten hän on tuonne kova kisaaja. Holm oli taas ainoa Ruotsin MM-joukkueen puolustaja, joka ei ollut NHL-pakki ja jätti taakseen monta kovaa eurosarjoissa pelaavaa puolustajaa. Hän on fyysisesti valmis (186cm/89kg) ja voi olla mahdollinen yllättäjä ensi kaudella. Kova haastaja hänkin varmasti. Juolevi on puolestaan organisaation lahjakkain puolustaja.

Noiden kolmen jälkeen olisi minun papereissa sitten Biega sekä farmipakit Jordan Subban, Evan McEneny ja Andrey Pedan. Subban oli viime kaudella AHL:n tähdistöpelissä ja yksi sarjan parhaista hyökkäävistä pakeista 22-vuotiaana. Pedanin etu on taas koko ja kovuus, jota Canucksilta puuttuu joukkuetasolla. McEneny meni puolestaan viime kauden aikana hirveästi eteenpäin. Loppukaudella hän otti Subbanilta ylivoimapakin tontin ja Pedanilta alivoimapakin tontin. Häntä pidän noista kolmesta tällä hetkellä jopa lahjakkaimpana.

Joka tapauksessa kun tilanne on se, että kun 6-7 pakin tontille riittää kilpailua tuonkin verran, en usko Biegan mahdollisuuksiin tuota ryhmää vastaan. Välttämättä Canucks ei hänestä kuitenkaan joudu luopumaan, sillä monilla joukkueilla on joku nuori ja lahjakas pakki kisaamassa myös paikasta ja heillä on "omatkin Biegansa" (rajatapaus NHL-pakiksi) olemassa. Sama homma monilla joukkueilla on hyökkäykseenkin ja listoilla on useampia biegoja/chapoteja siinä vaiheessa kun aletaan tehdä pudotuksia. Ihan realistinen menettämisen peikko toki jokaisella pelaajalla, mutta todennäköisempää on pelaajan jatko kuin menetys.

Canucksin puolustuksen tilannetta helpottaa vähän se, että Holm voidaan laittaa farmiin opettelemaan peliä ilman waivereita. Tämä voisi olla Holmille hyvä kasvualusta ylös (jos sinne on mennäkseen) ja samalla se toisi Juoleville vähän helpomman reitin pelaavaan kokoonpanoon. Silti tuossakin tilanteessa olisi edelleen Wiercioch edessä seiskapakkina. Eikä tuokaan mikään helppo tilanne ole, kun toinen on pelannut nuo viisi viime kautta NHL:ssä vakiroolissa. Jos Juolevi ei Wierciochia pysty syrjäyttämään, niin en usko hänelle olevan paras tilanne 8. pakkina aloittamisen. Tuossa tilanteessa osoitteet olisivat joko OHL tai Eurooppa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Varmaan menee vaikeaksi, mutta noiden menetysten uhka on jokaisella joukkueella. Eikä siellä ketään korvaamatonta lähtisi jos olisi lähteäkseen. Varmaan ovi käy tännekin päin taas kauden aikana mikäli on tarvetta.

Totta kyllä tuokin. Ja eipä sinällään kuulosta todennäköiseltä, että Chaput, Megna tai Biega jollekin tiimille kelpaisi. Vähän kyllä lisää laatua saisi tulla seuraavina vuosina myös näiden tuuraajiin. Lähinnä siis hyökkäyksen osalta, pakistossa meillä on jo varsin potentiaalisia kavereita valmiina näyttämään osaamisensa. Näistä tuuraajista tulikin mieleen, että Mike Zalewski sai sitten sopparin Saksaan... ei KHL:ään, Sveitsiin, Ruotsiin vaan tosiaan Saksaan. Ja Zalewski tosiaan pelasi viime kaudellakin pelin NHL:ssä.

Draftin osalta täällä oltiin varsin tyytyväisiä tuloksiin, varsinkin kärkikierrosten osalta. Ja samaa mieltä on myös THN, kun se rankkasi organisaatioiden onnistumisen draftissa. Vancouver oli tuossa arviossa arvosanalla A (paras arvosana A+) viidenneksi parhaiten onnistunut organisaatio. Niminä siellä nostettiin esiin Pettersson, Lind, DiPietro ja Gadjovich sekä Palmu. Hyvä, että muidenkin mielestä Vancouver suoriutui hyvin draftissa ja sai todella mukavasti lisää varsinkin hyökkäykseen laadukkaita prospecteja.

Toinen asia mikä tuosta THN:n uusimmasta numerosta jäi mieleen oli Vancouverin otteet tältä 30 joukkueen ajalta. Vancouver oli voittojen määrällä mitattuna kahdeksanneksi paras joukkue. Mutta se iso mutta tulee runkosarjan voittojen (666 voittoa - 452 tappiota) ja playoffien voittojen (47 - 58) suhteesta. Vancouverin runkosarja / playoff voitto-tappiosuhde (+214 / -11) taisi olla koko porukan heikoin tai ainakin lähellä sitä. Ja runkosarjan osalta pari viime kautta on sitten heikentänyt saldoa ja ilman niitä (siis paria viime vuotta) voittojen määrässä oltaisiinkin oltu varmaan sijoilla 4-6.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näistä tuuraajista tulikin mieleen, että Mike Zalewski sai sitten sopparin Saksaan... ei KHL:ään, Sveitsiin, Ruotsiin vaan tosiaan Saksaan. Ja Zalewski tosiaan pelasi viime kaudellakin pelin NHL:ssä.
Varmaan ainakin osasyy tuossa siirrossa on se, että Zalewskin veli Steve tulee samaan joukkueeseen. Zalewski oli aikanaan yliopistosta tullessaan projekti ja sellaiseksi jäi, vaikka minulla oli jossain välissä odotuksia hänen varalleen. Mutta osaltaan tuosta tulevaisuudesta kertoi kyllä jo 2014-2015 kauden loppu, jolloin Canucks ei tarjonnut jatkoa ja hänestä tuli UFA - teki sittemmin sopimuksen Uticaan ja kesken seuraavan kauden jälleen myös Canucksiin.

Mutta vaikka NHL-ura ei ottanut tuulta alleen, euroopan sarjoissa hän voi olla vahvistuskin jos katsotaan hänen kokonaispelinsä hyötyä joukkueelle. Pisteet eivät kerro koko kuvaa, vaan hän on kova mies tekemään töitä kahteen suuntaan, kaivamaan irtokiekkoja joukkueelle ja häntä pystytään peluuttamaan millä tahansa hyökkäyksen paikalla.

Mr. Smth kirjoitti:
Draftin osalta täällä oltiin varsin tyytyväisiä tuloksiin, varsinkin kärkikierrosten osalta. Ja samaa mieltä on myös THN, kun se rankkasi organisaatioiden onnistumisen draftissa. Vancouver oli tuossa arviossa arvosanalla A (paras arvosana A+) viidenneksi parhaiten onnistunut organisaatio. Niminä siellä nostettiin esiin Pettersson, Lind, DiPietro ja Gadjovich sekä Palmu. Hyvä, että muidenkin mielestä Vancouver suoriutui hyvin draftissa ja sai todella mukavasti lisää varsinkin hyökkäykseen laadukkaita prospecteja.
Vaikeahan noita on lähteä tässä vaiheessa vielä arvioimaan, mutta nyt on tosiaan sellainen kutina, että joukkue onnistui hyvin varauksissaan. Toki matkalla on monia kysymysmerkkejä, mutta tuo hyökkäyksen vahvistaminen on ollut nyt kyllä pääpainona. Tässä muutaman kuukauden sisään Canucks on varannut Petterssonin, Lindin ja Gadjovichin kahden ensimmäisen kierroksen aikana ja hankkinut Dahlenin ja Goldobinin kaupoilla. Viisi hyökkääjää tullut sisään lyhyessä ajassa ja tuo on sitä mitä joukkue kaipasikin tässä vaiheessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Reid Boucherille yksivuotinen ja 687,500 taalan yksisuuntainen sopimus. Viime kaudella Boucher pelasi kolmessa eri NHL-seurassa (Nashville ja New Jersey Canucksin lisäksi) ja teki Canucksin paidassa 27 pelissä 5+2=7 pistettä. Yksityiskohtaisempana tilastona hän laukoi Canucksin pelaajista eniten pelattuun peliaikaan nähden (9.26/60min).

Yhteensä Boucher on pelannut 112 NHL-peliä urallaan ja tehnyt noissa 37 (17+20) pistettä. Boucherkin on entinen junioritähti; Hän oli aikanaan OHL:ssä ykköstähdistössä kun 68 peliin tuli 62 maalia ja lisäksi hän iski jo tuota ennen 18-vuotisten MM-kisoissa kuuteen peliin kahdeksan maalia. NHL-ura ei vaan ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin ja viime kauden loukkaantumiset eivät tuota edistäneet, mutta katsotaan nyt jos ensi kaudella tulisi jo enemmän pelejä.

Tosin...

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Horvat - Gagner
Granlund - Sutter - Boeser
Dorsett - Gaunce - (Boucher/Burmistrov/Rödin/Goldobin/Megna/Chaput)

..ei tuo ihan helpolla tule edes Canucksissa, mikäli nuo nyt olisivat ketjut kauden alkuun.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Reid Boucherille yksivuotinen ja 687,500 taalan yksisuuntainen sopimus.

Hyvää tässä oli, että taas saatiin sopimus aikaiseksi. Kovin on mennyt aalloissa nämä tämän kesän sopimukset.

Kesäkuun loppu (RFA:t):
15.6 Erik Gudbranson
30.6 Anton Rodin

Heinäkuun alku (UFA:t):
1.7 Alexander Burmistrov
1.7 Anders Nilsson
1.7 Sam Gagner
1.7 Patrick Wiercioch

Heinäkuun puoliväli (RFA:t):
7.7 Joseph Labate
12.7 Evan McEneny
13.7 Michael Chaput

Heinäkuun loppu (RFA:t):
24.7 Reid Boucher

Selkeästi vähän ryppäissä on tupannut noita sopimuksia tulemaan. Nyt sitten toivotaan, että Benning saa runnottua Gauncen ja Horvatin sopimukset tähän Boucherin yhteyteen. Horvatin osalta alkuun tuli huhuja pitkästä sopimuksesta (6 tai 8 vuotta), mutta nyt on tullut arvailuita myös lyhyemmästä (2-3 vuotta). Ehkä tosiaan tuollainen kahden vuoden sopimus voisi toimia parhaiten tässä vaiheessa. Tärkeintä tietysti, että sopimus saadaan kohtuullisessa ajassa tehtyä ja kummallekin osapuolelle jää hyvä maku suuhun sopimuksesta. Kuitenkin puhutaan organisaation tärkeimmästä pelaajasta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Horvatin osalta alkuun tuli huhuja pitkästä sopimuksesta (6 tai 8 vuotta), mutta nyt on tullut arvailuita myös lyhyemmästä (2-3 vuotta). Ehkä tosiaan tuollainen kahden vuoden sopimus voisi toimia parhaiten tässä vaiheessa. Tärkeintä tietysti, että sopimus saadaan kohtuullisessa ajassa tehtyä ja kummallekin osapuolelle jää hyvä maku suuhun sopimuksesta. Kuitenkin puhutaan organisaation tärkeimmästä pelaajasta.
Saa nähdä sitten kuinka nopeasti tuo jatko tulee. Horvatin sopimuksesta käydään keskustelut Newport Sports Agencyn kanssa (Don Meehan on tuon firman vetäjä) ja tuolla porukalla on ollut kyky saada asiakkailleen kovia sopimuksia ja joskus nuo sopimukset ovat venyneet. Esimerkiksi Doughtyn Kings sai paperiin tulokassopimuksen jälkeen vasta syyskuussa ja Monahan (7 vuotta, ch 6.375) teki Flamesin kanssa sopimuksensa elokuun lopussa. Sutterin Canucks sai sopimukseen Newportin kanssa nopeasti, mutta tuossa oli ilmaa. Veikkaan, että jos Canucks yrittää pelata "kovilla panoksilla", Horvatinkin sopimus venyy. Mutta ei sen väliä olisi jos tuosta vaan saataisiin edes kohtalainen pahvi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks teki muutoksia organisaationsa scoutti- ja farmipuolelle.

Farmijoukkue Utica Cometsia koskevina muutoksina:

  • Ryan Johnsonista tuli Utica Cometsin manageri.

Johnson on toiminut organisaatiossa pelaajakehityksestä vastaavana (Director of Player Development) henkilönä ja pitänyt prospecteihin ja näiden seuroihin yhteyksiä. Nyt hän saa tuon toimenkuvan oheen Utican manageroinnin. Johnson tulee työskentelemään yhdessä Pat Conagherin (Uticassa "Director of hockey operations") kanssa Utican johdossa. Utica on ollut ilman manageria sen jälkeen kun Benning siivosi taloa mieleisekseen ja pisti Lorne Hennningin pihalle. Pelaajaurallaan Johnson pelasi kaksi kautta Canucksissa (2008-2010) ja oli joukkueen kiekkoja syövä nelossentteri - usein samassa ketjussa Rick Rypienin ja Darcy Hordichukin kanssa.

  • Gary Agnewista tuli Utican kakkosvalmentaja.

Agnew valmensi viimeksi Mike Johnsonin kanssa Pittsburghissa toissa kaudella, ennen kuin Penguins pisti valmennuksensa uusiksi. Viime kauden Agnew oli ulkona valmennushommista. Hänellä on yhteensä 28 vuoden kokemus valmentamisesta joko NHL:ssä, AHL:ssa tai OHL:ssa. NHL:ssä Agnew on toiminut kakkosvalmentaja kaudesta 2006 lähtien (Columbus, St. Louis ja Pittsburgh). Hän tulee liittymään Utican uuden valmentajan Trent Cull'in apulaiseksi.

Scouttipuolta koskevina muutoksina:

  • Brett Henningista tuli "Director of Professional Scouting", eli hän vastaa ammattilaistason pelaajien tarkkailusta.

Henning on Benningin erottaman Lorne Henningin poika. Hän on 37-vuotias ja on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Canucksin Pro Scoutina. Nyt hän saa sitten laajemman tehtäväkentän hoitaakseen ja nousee näin organisaation sisällä portaan ylöspäin. Hän liitti palkkauksensa yhteydessä kaksi entistä amateur scoutia (David Volek - Eurooppa) ja Brian Chapman (Ontario) talliinsa.

Lisäksi neljä entistä scouttia ei toimi enää pelaajatarkkailijoina junioripuolella. Lucien DeBlois (Quebec), Ken Cook (Ontario), Mike Addessa (Maritime) ja Harold Snepts (Länsi-Kanada) saavat etsiä uudet tehtävät. Noiden tilalle organisaatio palkkasi neljä uutta scouttia, kun Todd Harvey, Paul Gallagher, Doug Gasper ja Vincent Montalbano tulevat mukaan. Luultavasti nämä muutokset ovat scouttipuolen vetäjän Judd Brackettin hakemia muutoksia tuolle osastolle.

  • Harvey toimi OHL-seura Guelphin kakkosvalmentajana ja luultavasti hän jatkaa Ontarion alueella yhdessä Dan Palangon ja Chris MacDonaldin kanssa. Hänellä on yli 700 NHL-pelin kokemus pelaajapuolelta.

  • Gallagher työskenteli viimeiset 13 kautta St. Louisin ja Floridan organisaatioissa scouttina - noista viimeiset 10 vuotta Floridassa. Hän on kotoisin Q:n alueelta ja tulee täyttämään Lucien DeBloisin tehtävän Quebecin kartalla.

  • Gasper on vastannut WHL-seura Moose Jawin pelaajatarkkailusta viimeiset kolme vuotta. Hän liittyy Canucksin surulliseen WHL-scouttiryhmään Ron Delormen ja Tim Lenardonin pariksi. Toivottavasti hän saa tuonne vähän tasoa.

  • Montalbano jättää tehtävänsä (amateur scout) St. Louisin organisaatiossa ja liittyy Canucksin scouttitiimiin. Hän on lisäksi USHL-seura Tri Cityn "Director of Player Personnel". Hän tulee täyttämään Mike Addessan paikan Maritimesin (Nova Scotia, New Brunswick ja Prince Edward Island) alueella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilla on nyt ensi kaudelle 43 sopimusta kasassa. Vielä ainakin Horvat ja Gaunce tulevat sopimukset saamaan (ehkä myös Boucherkin). Noiden jälkeen tilaa olisi vielä muutama sopimus 50 rajasta. Huhuissa on liikkunut ainakin Harvardin kapteeni Alexander Kerfoot. Kerfoot on syntynyt Vancouverissa ja pelannutkin kaupungin lähellä koko uransa yliopistouraansa ennen. Viime kaudella hän teki Harvardissa 36 pelissä 45 pistettä ja oli Hobey Baker -finalisti. Tuskin Kerfootista tulisi "ensi kauden Stecheria" (iso rooli Canucksin paidassa NHL:ssä suoraan yliopistouran jälkeen), mutta olisi hän ainakin lisäapu joukkueen hyökkäyksen syvyyteen mikäli tulisi joukkueeseen.
Ei taida Kerfoot tulla Vancouveriin, ainakaan jos on uskominen Dailyhiven artikkelia muutaman päivän takaa.

Linking Kerfoot to the Canucks seemed like a natural fit. The team is in the process of a replenishment of youth and are in need of a boatload of young talent, especially when it comes at no cost.

Alex’s father, Greg Kerfoot, is a majority owner of the Vancouver Whitecaps.

But according to multiple sources with direct knowledge of the situation, Kerfoot won’t be coming home. While playing in his hometown in front of friends and family appeared to be a persuasive bargaining chip in the Canucks favour, Kerfoot recognized that the team currently has a logjam of centres penciled ahead of him that would limit his chance of a prominent role with the team going forward.

The Canucks indulged into the free agent market on July 1st by signing Sam Gagner and Alexander Burmistrov. They were added to a mix of centres that already included Henrik Sedin, Bo Horvat, Brandon Sutter, Brendan Gaunce, and Michael Chaput.

Throw in prospects Elias Pettersson and Adam Gaudette into the fold, and it becomes apparent that there isn’t a ton of room for Kerfoot to blossom based on skillset and size, and the abundance of bottom-six forwards within the organization.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks teki kahden vuoden jatkosopimuksen Brendan Gauncen kanssa. Sopimus on vuodessa 750.000 dollarin arvoinen. Gaunce oli minun suosikkejani viime kauden joukkueessa ja tätä ennen jo Uticassa, joten pitää olla vain tyytyväinen tuohon kahden vuoden jatkoon. Gaunce on älykäs, isokokoinen ja ehkä joukkueen paras puolustava hyökkääjä, mutta pisteitä toivoisin tietysti enemmän. Mahdollisuuksia tuohon onkin juniorivuosien perusteella ja myös siksi, että Uticassa alku oli vähän hidas pisteiden osalta (moni sanoo, että hän vain keskittyi liikaa puolustuspeliin).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Canucks teki kahden vuoden jatkosopimuksen Brendan Gauncen kanssa. Sopimus on vuodessa 750.000 dollarin arvoinen.

Tulihan sieltä lopulta Gauncen soppari, joka ei sopparina kyllä yllätä millään tavalla. Yhden suunnan soppari, josta ensimmäinen vuosi 700 000 dollaria ja toinen 800 000 dollaria. Ehkä tuosta yksisuuntaisesta sitten väännettiin näinkin pitkään. Palkka Gauncella vähän laskee viime kaudesta, mutta saa nyt tuon saman palkan farmissakin - johon en kyllä usko että häntä lähetetään koska waiverit pitäisi läpäistä. Eikä Gaunce kyllä farmiin kuulukaan vaikka tehoja tosiaan saisikin tulla enemmän.

Ja näin on sitten kesän tärkein sopimus jätetty viimeiseksi. Kovin on hiljaista ollut Horvatin osalta, mutta toivotaan, että sekin sopimus saadaan nopeasti allekirjoitettua. Tai katsotaan nyt sekoittaako yliopistopelaajat ens viikolla Benning aikataulut. Jos Kerfoot on jo ilmoittanut, että Vancouver ei kiinnosta niin ehkä pakistossa olisi tilaa Will Butcherille. Tai James De Haasille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja näin on sitten kesän tärkein sopimus jätetty viimeiseksi. Kovin on hiljaista ollut Horvatin osalta, mutta toivotaan, että sekin sopimus saadaan nopeasti allekirjoitettua.
Hiljaista on tosiaan ollut. Sen verran Benning avasi tuota tilannettaVancouver Provincen artikkelissa, että neuvottelut ovat menneet hyvin - mitä tuo sitten tarkoittaakaan.

I would say that everything has been positive to this point and we’ll just continue to go through the process because Bo is a very good young player for us and we want to figure something out that is fair to him and fair to the team.

Veikkaan, että neuvottelut lähtevät viidestä miljoonasta jos yritetään saada aikaan vähänkään pidempi sopimus. Veikkaan myös, että tuon sopimuksen aikana Horvat tulee olemaan joukkueen kapteeni.

Samassa artikkelissa Benning vihjaili Juolevin mahdollisella pelaamisella ensi kaudella TPS:n paidassa, jos Juolevi ei pysty NHL-paikkaa ottamaan.

"Benning said if the defenceman doesn’t crack the Canucks’ roster this fall, the club’s fifth-overall pick in 2016 could be loaned to Turku in the Finnish elite league where Sami Salo serves as an assistant."

And one of the reasons we brought Sami in as a guest coach at our development camp was to start developing a relationship with Olli and start working with him. But we’ll have to see where Olli is at during our camp and go from there.
 

HankMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Ryan White PTO:lla Canucksiin. En nyt tiedä mitä tällä haetaan, kun Dorsett löytyy jo nelosesta. Skillen tilalle jos sopimuksen saa?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ryan White PTO:lla Canucksiin. En nyt tiedä mitä tällä haetaan, kun Dorsett löytyy jo nelosesta. Skillen tilalle jos sopimuksen saa?
Neloseen ainakin lisää kilpailua. Ei mitenkään huonoin nelosen syvyyspelaaja mikäli saa paikan ja täyttäisi vähän joukkueen puutteita, mutta katsellaan nyt onko hänestä ensi kauden "Skilleksi".

***

Tomas Vanek tuli sitten yhden vuoden ja kahden miljoonan paperilla mukaan. Kyseessä on yksi omista inhokeistani, mutta Benningin kerrottiin olevan Vanekin perässä jo vuosi sitten (Benning vastasi Sabresin scouttauksesta kun Buffalo varasi Vanekin). Tuolloin Vanek teki sopimuksen Detroitiin, jossa iski 38 pistettä 48 pelissä. Loppukaudella tuli siirto Floridaan vaihdossa puolustaja Dylan McIlrath'iin ja kesän 2017 kolmannen kierroksen varaukseen. Floridassa ei tullut loppukaudella enää kuin 10 pistettä 20 peliin. Kokonaisuutena Vanek on ollut +50 pisteen pelaaja NHL:ssä jo pidempään ja oli tuota viime kaudellakin, mutta samalla surkea puolustuspäähän eikä ole saanut enää aikaan Sabres-aikojen tykkikausia.

Tällä siirrolla joukkue otti paperilla kellarista askeleen kohti keskinkertaisuutta ja samalla tämä hankaloittaa nuorempien laitureiden Boeserin, Goldobinin, Rödinin ja Boucherin mahdollisuuksia. Tuon vuoksi en pidä lainkaan tästä siirrosta. Toisaalta taas esimerkiksi Boeserille saattaa tehdä ihan hyvääkin pelata isossa roolissa kauden alku Uticassa. Boeser pelasi kyllä mielestäni hyvin viime kauden lopun 10 peliä kun sai sopimuksen, mutta joskus on eri asia pelata hyvin ensimmäiset 10 peliä kuin seuraavat 40 peliä.

Boeser voisi kyllä selviytyä NHL:ssä samaan tapaan kuin esimerkiksi Jared McCann, mutta hän on silti vielä tällä hetkellä vähän kysymysmerkki kun ei ole ehtinyt näyttää tasoaan riittävästi. Nyt jos hän pelaa kauden alun farmissa ja saa kokemusta miesten peleistä siellä isossa roolissa, jossain marras-joulukuun paikkeilla ylhäällä tulee varmaan taas loukkaantumisia ja hän saa silloin sen näyttöpaikkansa mikäli on pelannut hyvin. Mitenkään ihan mahdoton paikka Boeserille ei olisi kauden aloittaminen myöskään ylhäällä tästä Vanekin sopimuksesta huolimatta.

Ketjut ovat täysin auki tällä hetkellä kun taloon tuli uusi valmentaja, mutta esimerkki voisi olla vaikka;

Sedin - Sedin - Granlund
Bärtschi/Vanek - Horvat - Boeser
Bärtschi/Vanek - Sutter - Eriksson
Dorsett - Gaunce/Burmistrov - Gagner

Rödin/Boucher/Goldobin/White

...En vaan oikein usko Gagnerin aloittavan nelosessa Canucksin paidassa, vaikka siellä Columbuksessa pelasikin.

Ylivoimaa tällä siirrolla ainakin varmaan vahvistettiin ja voisi kuvitella Vanekin olevan oikealta puolelta laukovana pelaajana Kaksosten kanssa ensimmäisessä koostumuksessa. Joukkueen kokonaisuutta tämä siirto paranteli myös, mutta ei Canucksin pitäisi silti olla vieläkään playoff-paikasta haastava joukkue. Hyökkäys voisi olla kyllä ihan kohtalainen monen kysymysmerkin kääntyessä onnistuneeksi. Ikääntyneen ruotsalaiskolmikon pitäisi nostaa merkittävästi tasoaan viime kaudesta, nuorten onnistuttava ja muun ryhmän pitäisi vielä pysyä jotenkin pois sairauslistoilta.

Nyt jäädään odottamaan edelleen Horvatin jatkosopimusta (5v, 5.5 miljoonaa olisi minun mielestä hyvä sopimus) sekä ketjujen muodostumista Greenin aikakaudelle. Lisäksi odotellaan kuinka pitkään Vanek seurassa pysyy. Vuoden sopimus saattaa tietää sitä, että jossain vaiheessa hän on myynnissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös