Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Vanek ja White (tryout) sitten näköjään tuli hyökkäykseen. Ei kai tuo määrä sitten haittaa ja ainakin kilpailua tulee lisää. Ja ehkä Vanekista saa sitten tarvittaessa jotain takaisin jos kausi sujuu edes kohtuullisesti.

  Horvatin osalta oli juttua, että soppari olisi tulossa tällä viikolla. Jos näin pitkään kestää sopparin tekeminen niin eiköhän se kannata tehdä se pitkä soppari samantien ettei tarvitse parin vuoden päästä vääntää vielä pisempään.

  Young Stars turnaus käynnistyy jo huomenna harjoituksilla ja perjantaina sitten kausi avataan Winnipegiä vastaan. Jonathan Dahlen joutuu jättämään turnauksen väliin mononukleoosin takia. Kun myös Elias Pettersson päätti valita ennemmin CHL:n ja SHL:n niin pari mielenkiintoista ruotsalaista huippulupausta tuolta puuttuu. Pettersson onkin aloittanut kauden hyvin ja neljässä CHL-pelissä on syntynyt 2+2 tehot.

  Jos nyt jotain nostaisin ylös tuolta nuorten turnaukseen kutsutuista niin Johnny Corneil ja Aaron Luchuk ovat tuollaisia 180 senttisiä 20-vuotiaita OHL:stä tulevia noin 30 maalin tekijöitä. Montaa sopimusta ei enää mahdu, varsinkaan jos White saa sopimuksen. Whiten ja Horvatin sopimusten jälkeen oltaisiin jo 48 sopparissa, joten en usko että helpolla kukaan tulee enää sopparia saamaan.
   
 2. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Horvat kiinnitettiin kuuden vuoden sopimuksella. Hienoa!
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Tosiaan Horvatille aika odotettu sopimus sieltä lopulta tuli. Kuusi vuotta ja 5,5 miljoonaa per vuosi. Soppari ei sisällä NTC/NMC minkään vuoden osalla. Cappiin jäi sopimuksen jälkeen tuollainen 2,5 - 3,0 miljoonaa riippuen siitä ketkä aloittavat ylhäällä. Nyt myös Scottie Upshall on kutsuttu leirille antamaan näyttöjä, joten kilpailua pelipaikoista on ihan tosissaan sekä hyökkäyksessä että pakistossa.

  Young Stars turnaus on alkanut ja ensimmäisessä matsissa Vancouver voitti Winnipegin 4-2. Parhaat palat Youtubesta ( Canucks vs Jets Highlights at Young Stars (Sept. 8, 2017) - YouTube ). Kole Lind teki kolme pinnaa ja Zack MacEwen keräsi paljon kehuja.

  Ja paikkoja rosteriin alkaa avautumaan. Ensimmäisenä loukkaantuneiden listalle Brendan Gaunce, joka on poissa ainakin marraskuulle (olkapää).
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2017 klo 10.01
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Mr. Smith tiivistikin jo viime aikojen tapahtumat

  Tosiaan aika odotettu sopimus Horvatille. Kuuden vuoden sopimus ja tuo kattaa kaksi UFA-vuotta. Hintakin on aika lailla siellä mitä toivoin. Hyvä ettei nyt tarvitse ihan heti vääntää seuraavasta sopimuksesta. Toivottavasti BoHo ottaa edelleen askelia eteenpäin ja tuohon on ainakin minulla täysi luotto mikäli vaan pysyy kunnossa.

  Gauncen loukkaantuminen on ikävä juttu, mutta toivottavasti tuo paluun aikataulu ei veny pidemmälle. Tuo tosiaan avaa vähän muille mahdollisuuksia ja kilpailua alakenttiin leirillä on ainakin hyvin. Upshallin hankinta nyt toistaiseksi viimeisin noista ja saattaa sinne vielä tulla muitakin. Viime kaudella Upshall pelasi St. Louisissa 73 peliä ja teki 10+8=18 pistettä. Ihan varteenotettava haastaja leirille hänkin.

  Nuorten ensimmäisessä pelissä Lindin otteita kehuttiin tosiaan paljon ja 1+2 pisteet tietysti puhuvat omaa kieltään tuon pelin onnistumisessa. Molinolta myös hyvää kahden suunnan peliä ja Demko oli ollut maalilla varma.
   
 5. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Toisesta Young Stars pelistä sitten ruma 6-2 tappio Calgarylle. Paljon muita ei taidettu kehua kuin Boeseria, joka erottuu positiivisesti muista junnuista ja Laplantea, joka teki maalin ja otti matsin. DiPietro oli maalilla ja viisi helähti selän taakse.

  Juolevi pelasi ilmeisesti varsin heikon pelin ja pakko myöntää, että hivenen alkaa arveluttamaan Juolevin kehitys. Jos tuo drafti tehtäisiin nyt niin vaikea kuvitella, että Juolevi olisi Tkachukin tai Kellerin edellä tai pakeista edes Sergachevin, McAvoyn tai Chychrunin edellä. Pitää toivoa, että kehitystä alkaa kohtuu nopeasti tapahtumaan ettei liikaa tule mieleen Jake Virtanen ja hänen kehittymisensä. Voisihan meillä olla Virtasen ja Juolevin tialla William Nylander ja Matthew Tkachuk ja näyttäisi ihan pikkasen paremmalta hyökkäys tällä hetkellä... No aivan turhaa noita on miettiä, mutta kyllähän noi draftien 2000-2016 kaksi organisaation korkeinta varausta olisi paremminkin voinut käyttää.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Bob McKenzie haastatteli Jim Benningiä ja muutama ranskalainen viiva siitä.
  - kovat odotukset uusien hankintojen osalta, varsinkin Sam Gagner ja Thomas Vanek
  - Benning uskoo, että Loui Eriksson parantaa 11 maalista ja vähintään 20 maalia on odotuksissa
  - Sam Gagner alustavasti Sedinien ketjuun. Voi tuota fyysisyyden määrää tuossa ketjussa... Itse en näe tuota toimivaksi kolmikoksi, mutta ehkäpä ne tietävät rapakon takana paremmin.
  - Muiden ketjujen osalta näytöt annetaan training campillä
  - Dahlen arviolta 2-3 viikkoa poissa
  - Viime kauden osalta Benning meni varsin paljon loukkaantumisten taakse
   
 7. Hiisi_van_Holten Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
  Ensinnäkin kiitoksia taas kerran vakituisemmin palstalle kirjoitteleville jäsenille, etenkin Mr. Smithille ja nuckille. Ketjun taso on vuodesta toiseen taattua laatua ja muistakaa, että moni lukee teitä, vaikkei aina muista/jaksa itse kommentoida. Olen itsekin seurannut koko ajan näitä Canucks ketjuja, vaikken niin usein kirjoitakaan.

  Mielestäni tämän oli hienoa nähdä tämän vuotisessa draftissa kuinka nyt panostettiin taitoon, eikä haettu pelaajia pelkästään kuvauksella, iso, luotettava kahden suunnan duunarihenkinen pelaaja. Näilläkin pelaajilla on toki arvonsa, mutta tulevaisuudessa tarvitsemme myös johtavia kiekollisia pelaajia, ns ykkösyv miehiä, joten sikäli tervehdin ilolla varsinkin Pettersonin varausta.

  Ja pakko jakaa tänne Sedinien avoin kirje faneille. Suosittelen lukemaan kyseisen tekstin, hienoja miehiä molemmat:
  Dear Vancouver | By Daniel Sedin and Henrik Sedin

  Henrik:
  If we’re going to win a Cup, we only want it to be with Vancouver – that will never change. And if the moment has come and passed already, then so be it. This is my home. This is our home. This is our family’s home. Vancouver has given us so much and we’ve tried to give everything we have in return. So we will do our best to teach this new generation of young guys.

  Voiko tuollaisten kavereiden myymistä edes oikeasti harkita? Joskus urheilussa on kyse isommistakin asioista kuin hetkellisestä hyödystä, esimerkiksi varausvuorojen muodossa. Sentimentalisuus ei saa pitkässä juoksussa ohjata seuran toimintaa, mutta joskus tulee pelaajia, jotka antavat niin paljon seuralle, että he ansaitsevat olla poikkeus tähän sääntöön. Toivottavasti Sedinit saisivat tyylikkään lopetuksen uralleen Canucksissa, olisi hieno nähdä ns. raipemainen viimeinen kausi, jolloin kauden aikana tiedettäisiin sen jäävän heidän viimeisekseen ja samalla heille voitaisiin kauden kuluessa antaa heille heidän ansaitsemansa tunnustus.
   
 8. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tästä kyllä samaa mieltä tuon statementin jälkeen. Jos tosiaan ei ole mitään haluja pelata muualla niin sopuhintaiset jatkosopparitkin voisi olla mahdollisia ja rooli kakkosketjussa. Eipä noita pelkästään 2000-luvulla NHL:ssä vain yhdessä seurassa pelanneita yli 1000 pinnan pelaajia montaa ole, joten kyllähän Sedinit hienot urat ovat tehneet Vancouverissa.

  Viime yönä oli viimeinen Young Stars peli ja se hävittiin Edmontonille jatkoajalla 5-4. Vancouverin tehoista vastasi pääosin Michael Carcone (2+0) ja Jonah Gadjovich (1+1). Paikkoja näytti olevan melko reilusti ja Edmontonin moke torjuikin 42 kutia.

  Training camp alkaa tänään. Ei näyttänyt jo julkistettujen Whiten ja Upshallin lisäksi yllätyksiä olleen mukana.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ja sitten heti seuraavassa pelissä Juolevin sanottiin pelanneen erinomaisen pelin. Ehkä myös hyvä pakkipari (Chatfield) auttoi tuossa. Otteet kuitenkin heittelivät pelistä toiseen paljon raporttien perusteella (en itse nyt seurannut noita pelejä) ja tuo ei kyllä lupaa hyvää. Kuitenkin vasta varsinaisella leirillä nähdään hänen oikea tasonsa tällä hetkellä kun kisataan tosissaan pelipaikasta ylhäällä eikä pelata näitä prospectien sinänsä merkityksettömiä harjoituspelejä.

  Canucks Armyn J.D Burke, joka kirjoittaa mm. prospecteista huomattavasti kärsivällisemmin kuin useimmat fanit, kirjoitti Juolevin prospectipelien yhteenvetona seuraavaa;

  Lainaus:
  Juolevin tulevan kauden pelipaikka NHL:ssä on kyllä vähän vaikeasti saavutettavissa tällä hetkellä jos hän on hidastunut voimaharjoittelun vuoksi liikkeessä. Voimapuolellakaan kun Juolevin ei voi varmasti sanoa olevan vielä samalla tasolla kuin kilpailijansa. Käytännössä hänen pitäisi syrjäyttää leirillä varmaan Del Zotto, Gudbranson tai Hutton pelaamaan päästäkseen, eikä tuo tule olemaan mikään helppo tehtävä. Ehkä myös Wiercioch ja Holm ovat ainakin fyysisesti valmiimpia. Jos hän ei ylös pääse, niin itse kyllä näkisin parhaimmaksi paikaksi pelaamisen SM-Liigassa vaikka TPS:n paidassa Salon ohjauksessa kuin OHL:ssä.

  Mitä tulee noihin varausjärjestyksiin, niin tällä hetkellä tuo saattaisi ollakin noin - riippuen varaavista joukkueista. Juolevihan varattiin viidentenä pitkälle juuri tuon pelisilmänsä ja kiekollisten taitojen ansiosta. Sergachev oli varausvuonna OHL:ssa parempi (mistä kertoi myös mm. se, että hän oli ensimmäinen sitten Bryan Berardin ja kevään 1995, joka voitti tulokkaana OHL;n parhaan puolustajan palkinnon) ja samoin Chychrunin tiedettiin olevan valmiimpi.

  Juolevin potentiaali oli hieman pidemmässä kehityksessä, mutta joka kuitenkin kaiken mennessä nappiin voisi tuoda pakeista parhaan lopputuloksen tuon pelisilmän ansiosta. Saa nähdä käykö näin, mutta viime kausi ei ollut tilastollisesti ihan niin hyvä kuin olisin odottanut. Aikaa on kuitenkin vielä paljon, joten vielä en ole vertaamassa häntä Virtaseen, joka nyt kyllä vaikuttaa ohivedolta ihan lupaavan ensimmäisen NHL-kauden jälkeen. Hänestä joukkue yritti saada vaikeasti muuten saatavaa voimahyökkääjää, joka olisi vielä ollut "oman kylän poikia". Varmaan turvallisempi valinta olisi ollut varata paremmat kädet omistava hyökkääjä (Nylander, Ehlers) tuolla varauksella.

  Hieno nähdä Hiisikin täällä pitkästä aikaa. Tuosta Sedinien jutusta olen täysin samaa mieltä Hiisin ja Mr. Smithin kanssa. Ei noin seurauskollisia pelaajia tuolla historialla voi edes miettiä myytäviksi tässä tilanteessa. He ovat hienoja esimerkkejä nuoremmille ja toivottavasti jatkavat sopivimmilla sopimuksilla vielä pari vuotta ilman pelitason laskua.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017 klo 02.36
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Tänään avataan harkkamatsit yllätys yllätys Kingsiä vastaan. Nyt sitten viikon aikana otetaan Kingseistä kolme kertaa mittaa. Kaksi viimeistä Kings peliä vedetään rosterilla:

  Sedin - Sedin - Gagner
  Upshall - Horvat - Dorsett
  Bärtsch - Granlund - Sutter
  Eriksson - Burmistrov - Vanek
  Boucher, White

  Edler - Tanev
  Hutton - Stecher
  Del Zotto - Gudbranson
  Wiercioch, Biega

  Markström / Nilsson

  Ketjut laitettu ensimmäisten harjoitusten mukaisilla kokoonpanoilla (ilman junnuja). Jää muuten aika legendaarinen kokoonpano pelaamaan Calgaryä ja Edmontonia vastaan Kanadaan. Jos nuo ovat jossain vedonlyöntitoimiston listoilla niin nyt kannattaa laittaa isolla Calgaryä ja Edmontonia.
   
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Kohta mennään ja ketjut ovat:

  Upshall - Horvat - Goldobin
  Bärtschi - Burmistrov - Boeser
  Boucher - Granlund - Dorsett
  LaBate - White - Virtanen

  Del Zotto - Gudbranson
  Holm - Biega
  Pedan - Stecher
  Brisebois - McEneny

  Markström / Nilsson

  Ehkä Virtasen olisi voinut nostaa Granlundin ketjuun antamaan näyttöjä, kun vastaavasti Dorsettilta niitä ei sinällään edes tarvita.
   
 12. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Ensimmäinen harjoitusmatsi takana ja tuloksena siitä voitto Kingseistä jatkoajalla 4-3. Maaleissa tuntui olevan melkoinen määrä tuuriakin mukana, mutta kaikki lasketaan. Maalit saivat nimiinsä Granlund, Virtanen, Bärtschi ja voittomaalin hienolla laukauksella Boeser. Markström pelasi ensimmäisen puoliskon matsista ja torjui 19/19 keräten paljon kehuja esityksestään. Nilsson ei onnistunut samalla tavalla ja saldo jäikin aika heikoksi 10/13.

  Pedan otti matsia MacDermidin kanssa, kun White oli jäänyt jyrän alle. Pakko kai Pedanin on jotenkin nostaa itseään esiin, kun kamppailu puolustajien pelipaikoista on todella kovaa. Alustavasti Pedan on varmaan sijoilla 9-10. Biegalta vastaavasti hieno katko viivalla ja siitä syöttöpiste Virtasen maaliin. Pakistossa Del Zotto kellotti isoimmat minuutit (päälle 26) ja jäi plussalle. Stecher pelasi selvästi vähemmän, mutta nappasi kaksi syöttöpistettä. Biega, Holm ja Pedan ovat noita 7-10 pakkeja, joiden pitäisi antaa kovasti näyttöjä nyt, että pääsisivät avaamaan kauden ylhäällä. Holm ainakin koosteen perusteella oli vähän vaikeuksissa omassa päässä. Gudbransonin osalta hienoa, että pystyi pelaamaan eikä loukkaantunut heti.

  Burmistrov pelasi Vancouverin hyökkääjistä eniten (lähes 22 minuuttia), mutta jännästi myös kärkiketjujen sentterit Granlund ja Horvat pelasivat yli 20 minuuttia. Burmistrov kaipaa aloituksiin lisää onnistumisia (nyt 30 %) ja aktiivisuutta. Nyt hän jäi ilman laukauksia, taklauksia, blokkeja vaikka tosiaan pelasi eniten ja yli 6 minuuttia ylivoimaakin. Koosteen ja tilastojen perusteella Virtaselta ihan kelpo peli, kun maalin lisäksi jäi plussalle, kaksi laukausta ja kentän suurin taklausmäärä (5). Vastaavasti Goldobin ihmetettyy, kun sai harkkapelissä vähiten peliaikaa tasakentällisin (alle 7 minuuttia), mutta toki sai syöttöpisteen Granlundin maaliin ylivoimalla.

  Tryoutilla olevat Upshall ja White eivät onnistuneet erityisen hyvin. Upshall keräsi 4 minuuttia jäähyjä ja jäi miinukselle (-2), kun White keräsi vain 2 minuuttia jääden nollille. Kummallekin kertyi 2 taklausta ottelussa. Paljon pitää parantaa jotta sopparia voisi kuvitella kummallekaan.

  Tänään sitten jatketaan Vegasia vastaan ja veikkaan että kokoonpano muuttuu merkittävästi. Eiköhän nyt nähdä jäällä myös Sedinit Gagnerin kanssa.
   
 13. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Voisikohan Juolevi saada startin ensi yönä? 18 pakkia on näköjään vielä mukana. En tosin tiedä onko kaikille tarkoitus edes antaa peliaikaa ennen kuin pudotuksia ryhdytään tekemään. Eilisestä puolustuksesta vain Del Zotto ja Gudbranson taitavat olla lähtökohtaisesti aloituskokoonpanon miehiä.
   
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Hyvinkin mahdollista, kun eilisestä kokoonpanosta ilmeisesti vain 3-4 pelaajaa pelaa tänäänkin. Pakiston osalta todellakin noin, että Del Zotto ja Gudbranson ovat avauskokoonpanon pelaajia, mutta myös Stecherillä on varma paikka. Loput kolme eiliseltä ovat lähtökohtaisesti katsomossa tai farmissa.
   
 15. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Nyt varmistui, että Juolevi pelaa tänään. Lupauksista mukana myös Virtanen, Boeser ja Goldobin. Muuten kokoonpano koostuu lähinnä farmipelaajista ja junnuista. Viime pelin konkarit puuttuvat, kuten myös Sedinit, Eriksson, Sutter, Gagner, Vanek, Hutton, Edler, Tanev. Kun katsoo Vegasin kokoonpano niin matsi taitaa olla varsin puhtaasti junnumatsi.

  Edit. Vancouverin hyökkäys:

  Rodin - Chaput - Lind
  Molino - Megna - Boeser
  Archibald - Cassels - Virtanen
  Gadjovich - Hamilton - Goldobin

  Onhan tuo heikko rosteri. AHL:ään ihan kohtuullinen.

  Ja pakisto ja moket:

  Juolevi - Subban
  Sautner - Brisebois
  Holm - McEneny

  Demko
  Bachman
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2017 klo 21.58
 16. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Muun joukkueen ollessa matkalla Kiinaan harjoituspeleihin Kingsia vastaan, Canucks hävisi tuolla juniori/AHL -pitoisella joukkueella tuon toisen harjoituspelinsä peräti 4-9 Las Vegasia vastaan. Boeser jatkoi vahvoja otteitaan tekemällä 2+1 (nyt kahdeen harjoituspeliin kasassa on 3+2 pistettä) ja myös Virtaselta jälleen hyvä peli. Juolevi oli pettymys ja vaikka en yhden tuollaisen murskajaispelin jälkeen haluaisi lopullisia tuomioita jakaa, nyt näyttäisi siltä että vaikea Juolevin on NHL:ään kauden alussa murtautua. Puolustuksessa viime kauden tähdenlennolla Evan McEnenylla näyttäisi olevan farmipakeista lyhin reitti ylös edelleen. Vegasia vastaan McEneny pelasi noin 26 minuuttia.

  Kahden harjoituspelin jälkeen Boeserin syrjäyttämistä NHL-kokoonpanosta on vaikea kuvitella. Hän näyttää olevan jälleen askeleen valmiimpi ja tuo laukaus tekee kyllä tulosta myös NHL:ssä. Tosin, hän ei lähtenyt mukaan Kiinan matkalle, jonne suuntasivat kaikki joukkueen veteraanit. Virtaselta ollaan nähty myös otteita, joiden perusteella hän haastaa varmaan kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti paikkaa ylhäällä tosissaan. Ilmeisesti Jake on vetänyt kovan kesän koko uran ollessa vaakalaudalla ja tuo on samalla hyvä esimerkki siitä, miten nopeasti lahjakas pelaaja saattaa parhaimmillaan saada itsensä hinattua menetettyjen lupausten hautausmaan porteilta vielä esiin.

  ***

  Edit:

  Tuo Kiinan matkan kokoonpano on seuraava:

  4 Del Zotto, Michael

  8 Tanev, Chris

  9 Upshall, Scottie

  15 Dorsett, Derek

  22 Sedin, Daniel

  20 Sutter, Brandon

  21 Eriksson, Loui

  23 Edler, Alex

  24 Boucher, Reid

  25 Markstrom, Jacob

  26 Vanek, Thomas

  27 Hutton, Ben

  31 Nilsson, Anders

  33 Sedin, Henrik (C)

  36 White, Ryan

  42 Burmistrov, Alexander

  44 Gudbranson, Erik

  47 Baertschi, Sven

  51 Stecher, Troy

  53 Horvat, Bo

  55 Biega, Alex

  60 Granlund, Markus

  89 Gagner, Sam

  90 Wiercioch, Patrick

  Pelit pelataan perjantaina Mercedes-Benz Arenassa Shanghaissa ja sunnuntaina Wukesong Arenassa Pekingissä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2017 klo 08.29
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Kyllähän tuosta viime yön pelistä jäi lähinnä mieleen Boeser hyvässä ja pakisto huonossa. Oli kyllä aivan karmeaa katsottavaa tuo puolustaminen. Vastustajalta toki Wong erottui, mutta myös Cody Glass väläytti pariin otteeseen mahtavaa pelisilmäänsä. Ei nyt sinällään olisi haitannut jos kesällä olisi Glass valittu Vancouveriin. Hienoja pelaajia joka tapauksessa Vegas on saanut jo ensimmäisenä kesänä haalittua.

  Nyt sitten on kaksi lepopäivää ja sen jälkeen neljä peliä neljänä peräkkäisenä päivänä. Toki pelit jakaantuu kahden ryhmän kesken, mutta joka tapauksessa näytönpaikkoja tulee reilusti kaikille. Tuon jälkeen onkin enää kaksi harkkamatsia jäljellä, joten kahdessa seuraavassa junnujen pelissä pitäisi muidenkin antaa näyttöjä kuin Boeserin.

  Pakko myöntää, että aika heikolta näyttää esim Goldobinin osalta, kun kaksi peliä on takana. Nytkin hän jäi pelissä, jossa oli lähinnä häntä nuorempia ja AHL-jyriä, ilman tehoja ja jopa ilman laukauksia. Anton Rodin toinen jonka olisi pitänyt tuosta porukasta kyllä nousta esiin. Toki hänen osaltaan tuo viime kausi meni täysin ohi, joten vaikeaa on varmaan löytää kunnon iskua heti kauden alkuun. Mutta nyt se olisi löydettävä tai Boeser ja Virtanen kiilaavat ohitse.

  Juolevin voi nyt laittaa kaudeksi Liigaan ja Tepsiin. Saa ainakin pelejä miehiä vastaan ja katsotaan tilanne sitten vuoden päästä uudestaan. Ei pitäisi olla mitään asiaa NHL:ään tällä hetkellä. Eikä oikein tarvettakaan ole, kun parempia pakkeja löytyy nyt riittävästi.
   
 18. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Vähän kummallinen lähestymistapa jakaa jengi niin puhtaasti ykkös- ja haastajajoukkueeseen. Junnujen olisi helpompi saada onnistumisia jos vierellä tai edes samalla penkillä olisi jotain kokeneita pelimiehiä. No, ehkä tuossa hyvät todella erottuvat akanoista.

  Harmi, että Juolevin kehitys on ollut tuon verran hidasta eikä taso riitä vielä änäriin. Toisaalta kotoiselle liigalle on hyväksi, jos mukaan saadaan huippujunnuja. Toivottavasti pystyisi ottamaan vuodessa ison harppauksen. Olisi todella harmi Canucksin ja suomalaisen jääkiekkoilun kannalta, jos OJ ei pystyisi lunastamaan potentiaaliaan. Eihän tuo vielä vanha ole, mutta luulen että kaikkien osapuolten odotukset olivat korkeammalla viime kesänä.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ei tuota jakoa varmasti oltaisi tehty ilman Kiinan matkaa. Siellä pelataan samalla paitsi normaalit harjoituspelit mutta matka on myös näytösreissu NHL-tason kiekosta valtaville markkinoille. Siinä mielessä aika odotettuakin, että nuo kaksi peliä pelataan veteraaneilla. Ja tosiaan kyllähän tuossa nyt jyvät erottuvat haastajajoukkueessa akanoista, kuten Boeser on näyttänyt. Nyt olisi mahdollisuus myös Goldobinille, Rödinille ja puolustuksessa esimerkiksi Juoleville tai Holmille antaa isossa roolissa hyvät näytöt, mutta ainakaan ensimmäisessä pelissä he eivät tuota kyenneet tekemään.

  Lainaus:
  Varmasti olivat ja vitosvaraukseksi tuo kehitys ei ole ollut ihan toivottua. Jos kyseessä olisi vaikka ensimmäisen kierroksen loppupuolen varaus, tässä voisi olla vielä ihan tyytyväinenkin. Toisaalta pitää muistaa koko ajan ikä. Juolevi varattiin vasta vähän yli vuosi sitten ja hän oli pari kuukautta sitten vasta 18 vuotias. Nyt ensimmäisen harjoituspelin jälkeen tuntuu vähän kohtuuttomalta kun on pettynyt otteisiin tuollaisessa pelissä, jossa kaikki puolustajat (mm. yksi Ruotsin viime MM-kisojen puolustaja) pettivät.
   
 20. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Laukkunsa saivat pakata training campiltä jo seuraavat pelaajat:

  Matt Brassard OHL
  Cole Candella OHL
  Michael DiPietro OHL
  Jonah Gadjovich OHL
  Kole Lind WHL
  Dylan Plouffe WHL

  Vancouver teki myös tryout sopparin maalivahti Zehao Sunin kanssa. Zehao Sun - Eliteprospects.com Aika jäätävä on tuo viime kauden päästettyjen keskiarvo (10.47 GAA) jossain Asian liigassa. Veikkaan, että tryout ei johda sopimukseen.
   
 21. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Painoakin näyttää olevan ruhtinaalliset 60kg.
   
 22. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Liittyisiköhän tuohon Kiinan keikkaan? Kaveri pääsee kentälle yhdeksi eräksi ja kansa(ntasavalta) hurraa.
   
 23. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Jaahas, kohta saa väijyä keskellä päivää Canucksin otteita Kingsejä vastaan.

  Vancouverin kokoonpano mitä ilmeisemmin tänään:

  Sedin - Sedin - Gagner
  Baertschi - Horvat - Boucher
  Vanek - Burmistrov - Eriksson
  Granlund - Sutter - Dorsett

  Del Zotto - Gudbranson
  Edler - Tanev
  Hutton - Stecher

  Markstrom/Nilsson
   
 24. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Nyt jo voi sanoa, että Gagner vituttaa tällä kaudella vielä monta kertaa. On tuo kyllä vaan ylivoimaisesti NHL:n heikoiten puolustava hyökkääjä. Ja asenne on olematon. Paras esimerkki Kings-pelistä, kun ylivoimalla huolimattomasti ottaa kiekon vastaan viivassa alimpana miehenä. Siitä sitten yksin läpi ja mitä tekee Gagner - no ei mitään. Suoristaa selän, hiihtelee rauhassa omiin ja ehtiikin kolmantena omana kaverina puolustusalueelle. Näin sitä pelataan hienosti joukkueelle ja annetaan junnuille hyvä esimerkki. Jos Boeser lähtee farmiin ja Gagner pelaa ykkösessä niin näytöt on annettu ihan jossain muualla kuin kentällä. No, tänään Gagner taisi kerätä tehot 0+0 ja -2.

  Jos aloitetaan positiivisista niin junnut voittivat täysin yllättäen Calgaryn jolla kuitenkin oli esim Backlund, Frolik ja Versteeg kentällä. Boeser teki taas maalin ja on se kuti vaan tarkka ja nopea. Nyt on Boeser tehnyt jokaisessa harkkamatsissa vähintään yhden maalin ja kolmen pelin jälkeen kasassa on neljä maalia. Myös Virtanen teki (jälleen) maalin ja vielä ihan näyttävänkin sellaisen. Virtanen on ollut pisteissä joka matsissa ja kasassa nyt 2+2 kolmeen peliin. Toivotaan, että itseluottamus Virtasella kohoaa ja pystyy jatkamaan hyviä otteita myös runkosarjassa. Muut maalit menivät Rodinille, Goldobinille ja Chatfieldille. Pisterohmuksi nousi Chatfield (1+2), joka pelasi kauden ekan harjoituspelinsä. Virtanen teki 1+1 ja Cassels 0+2. Juolevi pelasi pakeista vähiten ja eikähän hän ole seuraavien leiriltä karsittavien joukossa.

  Kiinassa taas ykkösjengi hävisi vaikka pelasi puolet pelistä ylivoimaa. Ja tuosta ajasta ykkösyv pelasi varmaan 80% tekemättä käytännössä mitään. Kyllähän siinä kiekko liikkuu, mutta tehoja ei tule sitten millään. Osuvasti maalit tekivätkin Sven Bärtschi (yv) ja Markus Granlund. Puolustus oli useamman kerran täysin sekaisin ja vastustaja päästettiinkin välillä hyökkäämään kahdella nollaa vastaan. Masentava peli ihan hyvien pelien jälkeen.
   
 25. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Lainaus:
  Tuli kateltua tämä matsi, ja turpiin tuli 5-2. Mutta noustiin kuitenkin 3-0 tilanteesta hetkellisesti maalinpäähän kunnes sitten Kings pääsi kahdella nollaa vs ja Pearson ujutti nätisti ohi Markströmin. Granlund pääsi omaan ripariin ja heitti siitä kiekon perille, tällä kaverilla oli pelissä muutenkin muutamia hyviä paikkoja iskeä ja tuntuu että mies on tervehtynyt hyvin kevään operaatiosta.
  Yöivoima oli alkuun kauheaa katseltavaa, Sedinit ja Vanek kolmikkona ja pakkina Gagner. Tämä ketju munikin täysin yhden hyvän maalintekopaikan ja päästi siitä tilanteesta Kingsit alivoimalla karkuun ja häkki heilui silloinkin Pearsonin toimesta. Mutta sitten tuo yv alkoi mielestäni jotenkin toimia, Sedinit laidoilla ja Gagner kesekellä, Edler - Del Zotto pakkiparina.
  Horvat pääsi kanssa muutaman kerran vähän karkuun ja puolittaiseen läpiajoon, mutta siinäpä se.

  Viihdyttävä matsi tämä mielestäni kuitenkin lopulta oli, erona normaaliin runkosarjaotteluun vaan se se että yleisössä suurin osa oli vinosilmiä ja kaukalon mainokset vaikeaa luettavaa. Harmi kun en pääse katsomaan lauantai aamupäivän revanssia, mutta täältä varmaan joku näistä pre-season peleistä kuitenkin jotain kertoo. Itseasiassa jaettava erityiskiitokset nuckille, Mr.Smithille hyvin kattavasta raportoinnista/analysoinneista menneiltä vuosilta. Luen ketjua aktiivisesti mutta harvemmin tänne kirjoitan mitään, tulipahan nyt siis jotain sanottua. Jatkakaa samaan malliin!!