Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Lainaus:
  Juuri tuota tarkoitin omassa kirjoituksessani, vieläpä Vanek luisteli Gagnerin ohi vaikka oli ylempänä siinä alkutilanteessa.

  Toisen mielestä tämä oli masentava peli, mutta mä en tiedä mistä tuo mun hyvä fiilis johtuu. Minulle tuli ihan kylmiä väreitäkin välillä kun Sedineillä on paikkaa ja tolpat kilisee yms. Mutta oiskohan syynä se että viime kaudella lopetin pelien seuraamisen 10-15 peliä ennen rs päättymistä, ja nyt vain oli älytön tunnelataus katsoa pitkästä aikaa Canucksin peliä.
   
 2. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Oli tää toinen peli kai parempi, vaikka tästäkin tappio tuli. Hyvää oli että tultiin kahden maalin takaa tasoihin vielä kolmannessa erässä. Taisi muuten Yao Ming olla matsin kuvatuin henkilö.

  Bärtschi teki matsissa taas maalin ja ylläri että kakkos-yv teki taas maalin. Tällä kertaa Eriksson oli maalintekijä. Ykkös-yv:ssä jokseenkin erikoista, että Gagner jatkaa edelleen viivassa. Ja tuo ykkös-yv:n peli ei kyllä vakuuta myöskään kokoonpanossa Sedin-Sedin-Vanek Gagner-Edler. Kolmannen maalin teki Tanev hienolla kudilla ylänurkkaan.

  Ihmettelen jos Gagner on kaksosten ketjussa vielä joulukuussa. Jos parhaat tuossa Sedinien ketjussa ovat olleet Alex Burrows ja Anson Carter niin eipä Gagner kauempana heitä juuri voisi olla.

  Horvat huilaa sitten vähintään viikon. Pitää toivoa, että olisi runkosarjan alussa jo kunnossa, mutta katsotaan miten käy.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017 klo 23.50
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Taas oli porukkaa tiputettu leiriltä ja tällä hetkellä campillä on 25 hyökkääjää, 13 pakkia ja 5 maalivahtia.

  Hyökkääjien osalta jos otetaan varmat ensin:
  D.Sedin
  H.Sedin
  Horvat
  Granlund
  Sutter
  Vanek
  Eriksson
  Bärtschi
  Dorsett
  Gagner
  Burmistrov

  Eli 11 pelaajaa, joten vain yksi pelipaikka jaossa ja sen lisäksi 1-2 katsomopaikkaa. Gaunce on kauden alussa loukkaantuneena, joten jätetään hänet huomioimatta. Jos katsotaan näyttöjä campiltä niin seuraava ryhmä ansaitsisi paikan ylhäältä

  Boeser
  Virtanen
  Rodin

  Tryoutilla ovat vielä White ja Upshall, mutta vaikea nähdä heille roolia. Ainoastaan jos Virtanen laitetaan isoille minuuteille alas ja Upshall (tai White) on katsomossa istuva pelaaja niin sitten voisi toisen noista signata. Mutta kun huomioidaan seuraavat alas menevät pelaajat niin onko tarvetta kummallekaan White/Upshall kaksikosta?

  Goldobin
  Boucher
  Archibald
  Chaput
  Megna
  LaBate
  Dahlen
  Cassels

  Tuolta löytyisi eri rooleihin riittävästi pelaajia ja varsinkin kun Gaunce tulee takaisin niin kilpailua pelipaikoista on ihan riittävästi. Toki jos Rodin ja Goldobin päättävät lähteä Eurooppaan ennemmin kuin farmiin niin sitten tilanne on vähän toinen.

  Pakiston osalta TOP6 on selvä, joten vain katsomossa istuvan paikka on tarjolla.
  Edler
  Tanev
  Del Zotto
  Gudbranson
  Stecher
  Hutton

  Seiskapakiksi sopivimmat olisivat varmaan:
  Wiercioch
  Biega

  Farmiin sitten kehittymään ja loukkaantumisten yhteydessä ylös:
  Holm
  Pedan
  Chatfield
  Brisebois

  Ja farmiinhan lähtivät jo McEneny ja Subban, joita voi myös harkita ylös kutsuttavaksi. Eurooppaan sitten Juolevi.

  Maalivahtien osalta tilanne on selvä. Markström ja Nilsson jäävät ylös, Demko pelaa alhaalla paljon ja Bachman tuuraa siellä. Garteig joutuu alussa nyt taas ECHL:ään.

  Näin itse näkisin tilanteen tällä hetkellä. Mites muut?
   
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Pitkälle samoilla ajatuksilla kuin Mr. Smith tuosta joukkueen tilanteesta. Uphalliille tai Whitelle ei varmaan löydy nyt paikkaa, vaikka kummatkin saattaisivat tuoda ihan hyvää peliä rooleissaan nelosessa eikä esimerkiksi tuo Upshallin viime kauden Blues-paidassa tekemät 18 pistettä huonosti olleet. Kuitenkin jos halutaan antaa nuoremmille kuten Boeserille, Burmistroville tai Virtaselle paikkaa ylhäältä, pari kokenutta joutuu ajamaan pois. Eikä tuo valinta kohdistu tuohon 11 ensmmäisen hyökkääjän listaan.

  Farmipakeista viime kaudella ylhäällä käynyt McEneny on varmaan lähimpänä nostoa, mutta on hänkin vähän takamatkalla Biegaan ja Wierciochiin nähden. Holmilla on ongelmia pelin hahmottamisen kanssa vielä, mutta varmaan parantaa. Viime kaudella OHL:stä vapaana agenttina tullut Chatfield on ollut leirillä positiivinen yllätys, mutta saattaisi olla NHL-valmis ehkä kahden kauden päästä. Juoleville voisi sen sijaan tehdä tosiaan hyvää pelaaminen SM-Liigassa.

  Maalilla Demko lienee ykkönen, mutta Bachman haastaa kyllä tosissaan. Ei tuo hänen viime kaudenkaan valinta viikon AHL-pelaajaksi tuurilla tullut, vaan kyseessä on hyvä farmimaalivahti. Demko lähtee kuitenkin kauteen mielestäni ykkösenä ja toivottavasti saa paljon pelejä.

  Kiinassa pelatut pelit tuli katsottua ja niistä nyt ei mitään sen suurempia huomioita joukkueesta jäänyt muuten, kuin tuossa viisikkopuolustamisessa on isoja aukkoja ja joukkue hakee vielä paljonkin itseään. Toki ihan ymmärrettävää uudella valmentajalla. Joskus kestää aikaa ennen kuin paketti alkaa olla kunnossa - varmaan kaikki muistavat esimerkiksi Vigneaultin uran alun Canucksin penkin takana... Yksilöistä noista peleistä voisi sanoa sen, että Burmistrov nousi minun silmissä uusista eniten esiin positiivisesti, Nilsson taas ei luonut täysin vakuuttavaa kuvaa tuossa pelaamassaan pelissä.
   
 5. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Samoilla mietteillä tuosta joukkueen tilanteesta Mr.Smithin ja nuckin kanssa. Mielelläni näkisin että Subban saisi pari peliä ylhäällä, vaikka vaatiikin loukkaantumisia ja silti olisi Biega ja Wiercioch ainakin edellä.

  Nikita Tryamkin oli vastaillut Igor Eronkon kysymyksiin ja vähän kertoi, että olisi valmis takaisin Canucksiin sitten kun tuo kolmen vuoden Avtomobilist soppari olisi pelattu. Valitti myös sitä ettei saanut tarpeeksi minuutteja ja joutui aina istumaan pelin loput. Jos nyt ihan realistisesti ajatellaan, niin ei nyt välttämättä toisen kauden NHL-pelaaja mitään 30minuuttia peliä kohden pelaakkaan, joten vähän ihmetyttää tuo. Myös Tryamkin ihmetteli minkä takia Vancouverissa on niin sallittua pilven poltto ja oli kuulemman kieli poskella sanonut Vancouveria "dope cityksi".
  Tiedä sitten miksi tälläisiä kommentteja pitää edes toimittajille sanoa.

  Tuli puhelimella tämä kirjoitettua, joten pahoittelen jos on vähän epäselvää.
   
 6. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Niin ja oikeastaan käytännössä Trjamkin oli ensimmäisen NHL-kauden pelaaja kun tuolla ensimmäisellä kaudella tuli kauden lopulla vain 13 peliä. Tulokas joka tapauksessa ja harvemmin nuo mitään isoa roolia ottavat edes Canucksin tasoisessa joukkueessa. Trjamkinin kohdalla oli hyvä, että hän lopulta kykeni pudottamaan leirin jälkeen paljon painoaan ja sai lunastettua ylipäänsä pelipaikan. Tuokaan ei ollut ollenkaan varmaa kauden alussa kun mies pistettiin "kuntopyöräjaksolle".

  Mutta kyllähän sitä itsekin joskus toivoi hänelle vähän enemmän peliaikaa tuosta huolimatta. Ehkä ei kuitenkaan tulokaskauden jälkeen kannattaisi pistää ihan hirveän isoa syyttävää sormea lähteneeseen valmennukseen tuosta. Ajan kanssa niitä minuuttejakin kun olisi varmasti tullut lisää jos otteet sen olisivat sallineet.

  Mitä tulee tuohon kaupunkiin, niin ehkä Trjamkinin kannattaisi perehtyä vaikka tähän tai tähän.

  Mutta sitä en epäile hetkeäkään, etteikö Vancouverissa huumeita liikkuisi ja monet ihmiset niiden vaikutuksen alaisina pyörisi keskustan yöelämässä. Trjamkinin kotikaupungissa Jekaterinburgissa kun tuo toiminta on pyritty (ja kai onnistuttukin, vaikka omakohtaista kokemusta ei olekaan) kitkemään keskustan alueelta paikallisen Uralmašin alueelta kotoisin rikollisjärjestön toimesta, joka on yksi Venäjän suurimmista. Siellä on sitten vaan muut ongelmat. Toki etenkin heroiini on Venäjällä muuten valtava ongelma, mutta ehkä ei ole vaan Trjamkinin silmiin osunut tuota käyttöä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2017 klo 16.05
 7. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Kokeneempi puolisko joukkueesta palasi Kiinasta ja ensimmäiset reenit on vedetty seuraavilla ketjuilla:

  Sedin-Sedin-Boeser
  Goldobin-Burmistrov-Virtanen
  Archibald-Chaput-Megna/Dahlen

  Edler-Tanev
  Pedan-Chatfield
  Wiercioch-Biega

  Bärtschi-Granlund-Vanek
  Rodin-Gagner-Eriksson/LaBate
  Upshall-Sutter-Dorsett

  Hutton-Gudbranson
  Del Zotto-Stecher
  Holm-Brisebois
  Juolevi

  Pakistossa ei oikeastaan yllätyksiä, mutta kun Biega ja Wiercioch ovat yhdessä niin ehkä siinä on seiska- ja kasipakki (tarvittaessa). Boeser on paikalla mihin kuuluukin, samoin Virtanen. Horvat ja White eivät näköjään reenanneet, joten olisivatko kummatkin nyt vähän loukkaantuneina. Horvat ainakin viikon taisi olla sivussa. Dahlen pääsi nyt ensimmäistä kertaa mukaan reeneihin.
   
 8. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Uskon, että satunnaisen turistin silmiin Vancouver saattaa helpostikin näyttäytyä jonkin sortin "dope citynä", nähdäkseni kahdesta syystä. Ensinnäkin marijuanakauppoja on siellä täällä ja toisekseen narkkikadunpätkä (Hastings Streetillä) sijaitsee kaupungin parhaimpiin alueisiin lukeutuvan Gastownin kupeessa, poikkeuksellisen näkyvänä keskustan katukuvassa. Jos nyt jotain pitää arvata, että miksi tuollaisia asioita on haastattelussa tullut mieleen.

  Vähän kuin veisi turren vuonna 2017 Helsingin rautatieasemalle ja sanoisi, että no tämmönen "dope city" tää meidän kaupunki on.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Niin, onhan Vancouver varmasti ihan erilainen kaupunkina kuin vaikka Jekateringburg tuossa(kin) asiassa ja saattaa näyttäytyäkin jollekin tuollaisena "dope citynä". Maailmassa on tosiaan iso määrä noita "dope citya" jos katsoo siitä näkökulmasta kaupunkeja. Mutta se siitä asiasta.

  Canucks pisti Reid Boucherin waivers-listalle. Boucher esitti viime kaudella välillä ihan hyviä otteita ja tekee kyllä laukauksellaan tuhoa farmitasolla jos sinne päätyy. NHL:ssa hänen kokonaispelinsä ei ihan taida riittää vakirooliin pysyvämmin? Canucksille Boucher tuli vähän tarpeettomaksi kun Boeser näytti olevan menneen taas eteenpäin ja joukkue uskoo myös Vanekin tuovan tehokkaan laukauksen tullessaan.

  Kaksi Canucksin viime kesän varausta valittiin viikon pelaajiksi juniorisarjoissa ensimmäisellä viikolla:

  Kolmannella kierroksella varattu Windsorin maalivahti Micheal DiPietro valitttiin OHL:n viikon pelaajaksi hänen pelattua kolme peliä päästämällä taakseen keskimäärin tasan yhden maalin ottelussa. DiPietron torjuntaprosentti noissa peleissä oli 96.6%.

  Toisella kierroksella varattu Kelownan hyökkääjä Kole Lind oli puolestaan WHL:n viikon pelaaja. Lind teki kahdessa pelissä 8 (3+5) pistettä. Viime kaudella Lind ylitti 80 pisteeen rajan ja Benning oli varaustilaisuudessa yllättynyt kun hän oli vielä vapaana Canucksin toisen kierroksen vuorolla (33 vuoro). Lind antoi hyvät näytöt Canucksin leirillä ja on mielenkiintoinen seurattava junioreissa.

  Muista viime kesän Canucksin kärkipään varauksista kaikista pelaajista viidentenä huudettu Elias Pettersson on pelannut SHL:ssä Växjön paidassa kolme peliä ja tehnyt kolme (0+3) pistettä. Petterssonilla on erinomainen pelisilmä ja tuo on näkynyt alkukaudesta jo SHL:ssa. Toisella kierroksella varattu Jonah Gadjovich on sen sijaan pelannut vasta yhden pelin tällä kaudella OHL:ssa. Tuossa Owen Soundin hyökkääjä teki 1+1 tehot.
   
 10. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks Armyn artikkeli Jalen Chatfieldista, joka on ollut leirillä yksi joukkueen positiivisimmista yllättäjistä.

  Chatfield yllätti täysin hyökkäyspelillään kun kahteen peliin tuli viisi (2+3) pistettä. Hän oli hyvä myös omassa päässä ja tuon huomasi valmennuksen luotostakin; kuten tuossa jutussa sanottiin, Chatfield pelasi Oilersia vastaan eniten Oilersin sen pelin ykköshyökkääjää Leon Draisaitlia vastaan.

  Chatfield tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen seurattava farmissa tulevalla kaudella ja Canucks saattoi saada "ilmaiseksi" arvokkaan tulevaisuuden puolustajan viime keväänä tekemällä Chatfieldin kanssa sopimuksen vapaana agenttina. Chatfieldin perässä oli ollut vakavimmin viisi seuraa. Hänen agenttinsa antoi pisteet Benningille kun tämä oli todella näyttänyt tahtonsa saada puolustaja sopimukseen.

  Chatfield pudotettiin nyt kuitenkin odotetusti farmiin, jossa hän tulee saamaan luultavasti top4 minuutteja tulokkaana. Jos pelit menevät hyvin, niin mikään täysin mahdoton ajatus ei ole nähdä häntä kauden aikana ylhäälläkään. Vaikka harjoituspeleistä ei mitään suuria suuntaviivoja voi vetää, noillekin on annettava oma arvonsa.

  Chatfieldin lisäksi farmiin matkaavat odotetusti:

  Reid Boucher
  Guillaume Brisebois
  Thatcer Demko
  Jonathan Dahlen
  Michael Garteig
  Joe LaBate

  Ylhäällä leirillä jatkavat siis vielä noista rajatapauksista mm. maalivahdeista Bachman, puolustajista Holm, Pedan ja Juolevi sekä hyökkääjistä Rödin, Megna, Chaput, Goldobin ja Darren Archibald. Archibald oli Travis Greenin luottoratsu Uticassa ja varmaan siksi vieläkin mukana. Hän on tosin pelannutkin roolissaan hyvin.

  Varmaan noita waivereiden kautta kulkevia pelaajia kuten Pedania ja Rödiniä pudotellaan alas siinä vaiheessa kun useimmat joukkueet pudottavat viimeiset leikkauksensa ja saavat kauden kokoonpanonsa ikään kuin valmiiksi. Canucks sai Markströminkin menemään siinä vaiheessa aikanaan läpi. Holmin ei pidä waivereiden kautta mennä, joten vähän olen yllättynyt että hän on vielä mukana. Pelin erilaisuus Eurooppaan verrattuna näyttää ottavan aikaa ja uskoisin farmin olevan paras paikka. Juolevi saanee nyt vielä kunnon näyttöpaikan paremmassa joukkueessa missä on pelannut leirillä tähän mennessä ja sitten tehdään päätös.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2017 klo 09.02
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Viime yönä tuli harjoituspeleissä 3-1 voitto Calgarysta. Tulos nyt sinänsä on ihan merkityksetön, mutta Canucks pelasi joukkueena parhaan harjoituspelinsä kokonaisuutena ja näyttää menneen vähän eteenpäin. Canucksilta huilasi tuossa pelissä mm. Horvat (lievä olkapäävamma?), Sedinit, Eriksson, Vanek ja Edler, kun Flamesilla oli lähes avauskokoonpano jäällä. Pari lyhyttä huomiota:

  - Maalilla pelannut Nilsson torjui nyt hyvin ja piti Vancouverin etenkin pelin alussa pystyssä. Jos hän pelaa noin, Canucksilla ei tule ongelmia maalivahtiosastolla.

  - Virtanen jatkoi vahvaa virettään harjoituspeleissä ja oli kentän paras pelaaja. Nyt näyttää siltä, että häntä on lähes mahdoton pudottaa joukkueesta kauden alussa. Fyysisesti ihan erilainen paketti kuin viime vuonna tähän samaan aikaan.

  - Burmistrov jatkaa myös mainiota peliään. Hänen ketjunsa oli puolustavassa roolissa tuossa pelissä ja Burmistrovin ketju oli jäällä viimeisen minuutin aikana kun Flames haki tasoitusta ilman maalivahtia. Burmistrov käytti nopeuttaan ja kamppaili kiekonriistoista hienosti läpi illan.

  - Sven Bärtschi jätti pelin kesken viiden minuutin pelaamisen jälkeen ilmeisesti jonkun sairauden vuoksi.

  - Näyttää siltä, että Scott Upshall on pelannut pelinsä Canucksin paidassa. Hän oli juuri pelin alla ollut "raaputus" ja Sportnetin Irfan Gaffar tiesi kertoa hänen tekevän sopimuksen Bluesin kanssa. Upshall ei olisi luultavasti saanut muutenkaan sopimusta Canucksiin, joten hyvä vaan kun hänelle löytyy pelipaikka ja vielä tuttu sellainen.
   
 12. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Lainaan uutta Iltasanomien NHL-liitettä tähän, johon haluan teidän palstalaisten mielipidettä.

  "Kesän aikana Benning poltti rahaa yli 22 miljoonaa dollaria yli 27-vuotiaisiin pelaajiin (Vanek, Gagner, Del Zotto, Nilsson)."

  Minua tuo Vanek puistatti heti alkuun, muista en oikeen osaa sanoa juuta enkä jaata. Antakaa palaa te "ammamiehet" analyysiä siitä, että mitä odotatte näiltä kavereilta tulevan kauden aikana.
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tottahan tuo sinällään on, mutta ainakin omaan korvaan kuulostaa varsin erikoiselta analyysiltä UFA-signauksista. Kerrankin Benning teki järkeviä 1-3 vuoden sopimuksia maksamatta kenellekään oikeastaan yhtään extraa. Ja kyllä, Del Zotto on porukan nuorin ja 27-vuotias. Vanek taas on 33-vuotias, mutta hänen kanssaan tehtiinkin vain vuoden sopimus ja caphit 2 milliä. Omasta mielestä tuo Vanekin sopimus on luokkaa no risk - high reward. Parhaimmillaan tekee sen 20 maalia ja tuo varsinkin ylivoimaan huomattavasti lisää. Ehkä jopa kaupataan deadlinella playoff-joukkueeseen jos me ei sinne olla menossa. Mutta jos ei homma toimi niin eipä häntä tarvitse katsella kuin yksi kausi jos sitäkään.

  Del Zotto ja Nilsson olivat mielestäni hyviä signauksia 27- ja 28-vuotiaina. Kumpikin tuo pelipaikoilleen lisää samantien, mutta sopimukset ovat maltilliset kahden vuoden sopparit ja caphitit 2,5 - 3,0 miljoonaa. Oikein hyvät laput ja parantavat joukkuetta välittömästi. Ja jos halutaan niin pelaajista päästään eroon kivuitta jo 30-vuoden tietämillä ja tarvittaessa aikaisemminkin kun sopimukset ovat tosiaan edullisia.

  Gagner noista on omasta mielestä se epävarmin tapaus. Hänelle oli pakko maksaa vähän enemmän (3,15) ja antaa hivenen pisempi sopimus (3v). Hänen kuitenkin pitäisi olla parhaassa peli-iässä nyt 28-vuotiaana, josta todisteena onkin NHL-uran paras kausi viime kaudelta. Gagner on kuitenkin aiemmin saanut jo 5 millin palkkaakin, joten jos uransa parhaan kauden jälkeen sai 3,15 millin sopparin niin en pidä tuota pahana. Ongelma ehkä tuleekin siitä miten Gagnerista saadaan puristettua ne tehot irti ja asenne kohdalleen.

  Ehkä tuota Iltasanomien rahan polttamista voisi vähän tarkentaa, kun Benning ei antanut noista yhteenkään sopimukseen allekirjoitusbonuksia ja pelaajien palkanmaksu ei ole vielä edes alkanut. Se nyt jää sitten nähtäväksi kuinka pitkään kukin pelaaja organisaatiossa viihtyy, mutta palkkoihin tulee menemään näiden sopimusten aikana kolmessa vuodessa korkeintaan 22 miljoonaa dollaria. Summahan voi olla huomattavasti pienempikin jos koko nippu treidataan jo tällä kaudella pois. Tuskin näin tulee tapahtumaan, mutta tosiaan rahaa ei ole vielä poltettu dollariakaan.

  ---------------

  Campiltä tehtiin kolme leikkausta, kun Scottie Upshall vapautettiin ja Holm & Goldobin lähetettiin farmiin. Varsin odotetut pudotukset, vaikka toki Goldobin on itselle pettymys ettei onnistunut campillä niin hyvin, että pelipaikkaa pystyisi ottamaan.

  Ylhäällä on nyt 20 hyökkääjää joista kolme on rikki (Cassels, Gaunce, White) ja Horvatillakin on pientä vammaa. Chaput, Archibald ja Megna ovat ne jotka rosterista viimeisenä tippuvat sitten alas. Pakkeja on 10 ja sieltä Juolevi, Pedan ja ehkä Biega on se kolmikko mikä kohta tiputetaan pois. Sinällään kauheasti yllätyksiä ei ole tullut, mutta onneksi Boeser ja Virtanen ovat yllättäneet olemalla ihan parhaita hyökkääjiä koko leirin ajan ja tunkevansa väkisin rosteriin.
   
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Eilen laitettiin Anton Rödin waiveriin ja hän läpäisi ne tänään. Tänään taas Megna & Chapot sekä Bachman ovat waiverissä, mutta eivätköhän hekin mene heittämällä lävitse. Näin ollen nämä neljä voidaan huomenna lähettää AHL:ään ilman tarvetta enää läpäistä waivereitä.

  Viime yönä otettiin voitto Oilersista 3-2 lukemin. Maalit menivät Virtaselle, Granlundille (1+1) ja Erikssonille. Maalilla Markström oli hyvä ja avainpelaaja voitossa. Edmonton pelasi parhaalla porukallaan, joten voitto oli hieno asia. Huolestuttavaa taas on vetojen vähyys, kun koko pelissä saatiin 17 vetoa maalia kohden aikaiseksi. Vancouverilta huilasi pakistosta Tanev ja Del Zotto ja näiden tilalla Biega ja Wiercioch antoivat viimeisiä näyttöjä. Hyökkäyksestä puuttuivat vammojen kanssa taistelevat Horvat ja Bärtschi sekä Dorsett. Kehissä oli Megna ja Archibald sekä Virtanen, joka tosiaan teki taas maalin. Tuskin kukaan olisi uskonut ennen leiriä, että Vancouverin kaksi parasta maalintekijää ja pistepörssin kärkiäijää olisivat Brock Boeser ja Jake Virtanen. Ja seuraavina tulee Markus Granlund ja Jalen Chatfield. Nyt vaan pitää toivoa, että näytöillä on painoarvoa ja Boeser & Virtanen löytyvät avauspelin kokoonpanosta.

  Jos taas leiriltä ottaa esiin pettymykset niin kyllähän Gagner (4 ottelua, 0+1), H. Sedin (3 ottelua, 0+1), Sutter (4 ottelua, 0+1), Vanek (3 ottelua, 0+1) ja D. Sedin (3 ottelua, 0+0) ovat uskomaton porukka joka on vielä kokonaan ilman maalia. Ja jos tuolta nostaa esiin vaikka Sutterin niin nyt näyttää siltä, että Sutter on tulevan kauden nelossentteri. Palkkakaan ei ole kuin reilut neljä miljoonaa...

  Tähän vielä toive/odotus kokoonpanosta ensimmäiseen peliin:

  Eriksson-Horvat-Boeser
  Daniel-Henrik-Vanek
  Granlund-Burmistrov-Virtanen
  Archibald-Sutter-Dorsett
  Gagner

  IR: Bärtschi, Gaunce

  Mikäli Horvat ei kykene pelaamaan niin Granlund ykköseen ja Gagner kolmoseen hänen tilalleen. Ja mikäli Bärtschi toipuu niin taitaa hän tulla kolmoseen jolloin Virtanen tippuu neloseen Archibaldin tilalle. Archibaldin veikkaan olevan korkealla Greenin papereissa joten pelejä kertynee hänellekin hyvin tällä kaudella.

  Edler-Tanev
  Hutton-Gudbranson
  Stecher-Del Zotto
  Wiercioch, Biega
   
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  No poltti ja poltti. Benning on tehnyt urallaan Canucksin managerina tyhmiäkin hankintoja, mutta viime kesän hankintoja en itse sellaisiksi laske. Pitkälle samaa mieltä kuin Mr. Smith tuossa yllä noista sopimuksista, joten en lähde tuota sen enempää toistamaan. Mutta tosiaan Gagner, Nilsson ja Del Zotto ovat 27- ja 28-vuotiaita pelaajia, eli periaatteessa parhaassa iässä ja heidän kanssa tehtiin lyhyet ja mielestäni markkinahintaiset sopimukset. Vanek nyt oli tuollainen vuoden sopimuksella tullut, mutta hän saattaa hyvinkin pelata muualla jo kauden lopun. Itse en tuossakaan kahden miljoonan sopimusta rahan polttamisena pitänyt.

  Riski noissa sopimuksissa on pieni, mutta en uskalla myöskään mitään suurempaa toivoakaan. Kuitenkin ehkä joukkue tarvitsi tuollaisia vähän kokeneempia pelaajia nuorten vierelle kun ainakin nyt näyttää siltä, että Sedinit ovat urallaan menossa alaspäin ja nuoret tarvitsevat vierelle tukea. Pitää sanoa, että onneksi joukkue tuntee nuorensa paremmin kuin esimerkiksi minä, sillä olisin pedannut Juoleville jo paikan, eikä hän ollut kyllä valmis NHL-kiekkoon tänä kesänä. Sikäli vain hyvä, että tuota syvyyttä haettiin sittenkin mukaan kokeneemmista pelaajista.

  ***

  Harjoituspeleistä voisi sanoa sen lyhyesti, että etenkin Sedineiden pelaaminen oli todella laiskan näköistä. Jos tuo meno jatkuu, niin ensi kaudellakin Canucksilla ei ole ykkösketjua ja joukkue ei kyllä pärjää ilman sitä. Mutta pitää nyt vain toivoa, että Kaksosten pelaaminen oli harjoituspeli-vaihteella ja he parantavat vielä paljon.

  Harjoituspelien paras sentteri oli Markus Granlund, kun Horvat oli sivussa ja Henrik veteli omia piruettejaan. Näkisin Granlundin kuitenkin ennemmin laidalla. Hyvässä kunnossa hän vaikuttaa ainakin olevan. Laidalla Virtanen oli selvästi suurin yllättäjä, sillä minä en pedannut hänelle juuri mitään mahdollisuutta viime kauden jälkeen avauskokoonpanoon ja nyt hän saattaa siellä olla. Boeserilta nähtiin lupaavia otteita myös, mutta vähän otteet heittelivät pelistä toiseen. Gudbranson pelasi puolustuksessa mielestäni jämäkästi pelinsä ja myös Tanev erottui hyvässä.

  Nyt saadaan sitten jännittää mitä joukkue tekee noiden nuorten laitureidensa kanssa. Kumpikin saattavat ottaa paikan avauksessa, mutta ei isot minuutit farmissakaan kauden alkuun huono asia välttämättä olisi. Virtanen on pistänyt itsensä ainakin ihan erilaiseen kuntoon kuin viime kesänä. Boeserilla sitä ongelmaa ei ole koskaan ollutkaan. Vähän vaan taitaa olla vielä epätasainen nuoresta iästä johtuen ja toisaalta jos Horvat puuttuu ja Henrik pelaa noin, vaikea siinä on kenenkään laiturin saada isoja onnistumisia.
   
 16. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Tänään reenattu sitten tämmöisillä ketjuilla:

  Bärtschi-Horvat-Boeser
  Daniel-Gagner-Vanek
  Eriksson-Granlund-Virtanen
  Archibald-Sutter-Dorsett
  Burmistrov

  Ei noikaan nyt pahoilta näyttäisi jos ja kun Henkka tulisi tuohon Gagnerin paikalle. Burmistrov on kyllä ollut hyvä, mutta pakkohan Boeser & Virtanen on saada kehiin, joten ehkä nyt sitten alkuunsa huilaa hyökkäyksen uudet kaverit Gagner & Burmistrov. Tai kun tarkemmin miettii niin ykkönen ja kolmonen näyttää ihan hyvältä, kakkosesta aika paha sanoa vielä mitään. Kyseinen kolmikko ei esittänyt yhtään mitään harkkapeleissä.

  Pakistossa ei suuria yllätyksiä, mutta näköjään kakkos- ja kolmospari vähän vielä hakee sopivia pareja.

  Edler-Tanev
  Hutton-Stecher
  MDZ-Gudbranson
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Pedan vaihdettiin sitten neloskierroksen kera Derrick Pouliotiin. Kauppa ei aukea sitten millään itsellä. Pedan oli jo waiverit läpäissyt, joten hän olisi voinut pelata farmissa ja tarvittaessa hänet olisi voinut kutsua ylös. Pouliot varmasti jää nyt ylös, joten taas ollaan varmaan pitämässä sitten kahdeksan pakkia ylhäällä. Kuitenkaan kumpaakaan, Biegaa tai Wierciochia, ei tänään waiveriin laitettu, joten nyt on 9 pakkia ylhäällä.

  Tilaa jää siis vain 12 hyökkääjälle, joten sekä Boeser & Virtanen matkanneevat alas ainakin hetkeksi. Eiköhän huomenna sitten Biega tai Wiercioch löydä itsensä waiveristä, mutta senkään jälkeen ei ylös mahdu kuin toinen Boeser - Virtanen kaksikosta. Ei vaan aukea ajatus tämän takana. Tai no voihan sitä heittää Wierciochin kanssa waiveriin.
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks kauppasi Pedanin ja kesän 2018 neljännen kierroksen varauksen Pittsburghiin vaihdossa puolustaja Derrick Pouliotiin. Jälleen siis nähtiin Benningilta varausvuorosta luopuminen ja vaikka neljännen kierroksen varauksen onnistuminen onkin melko heikolla prosentilla, en olisi välttämättä tätä kauppaa toivonut. Pedanilla on edelleen pienet mahdollisuudet NHL-paikkaan, vaikka olikin AHL:ssa katsomoraaputuksena maaliskuussa muutamia pelejä ja kyllä noita varauksia on aina vaan hyvä olla mahdollisimman kattavasti.

  En ymmärrä tätä kauppaa oikein siltäkään kannalta, että esimerkiksi Pokka olisi ollut vapaasti poimittavissa hetki sitten, mutta häntä ei otettu. Pouliot olisi saattanut olla myös vielä kauden aikana vapaasti poimittavissa. Eikä Pouliot ole välttämättä edes Pokkaa parempi, mutta Ilmeisesti hän on kuitenkin tutumpi Canucksin organisaatiolle. Green valmensi tätä Portlandissa ja samassa seurassa pelasi myös Bärtschi.

  Canucks antaa nyt Pouliotille mahdollisuuden, mutta itse en kyllä pidätä henkeä onnistumisen puolesta. No, lahjoja hänellä on ollut (oli kesän 2012 kahdeksas varaus kaikista) ja vielä on sekin mahdollisuus että hän saa sittenkin pelinsä kasaan. Lopputuloksena tästä kaupasta veikkaan kuitenkin, että kumpikaan joukkue ei saa lopulta mitään käyttökelpoista. Silti nämä kaupat piristävät aina kun niitä tulee.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Vancouver löi lukkoon tuon 23 pelaajan avauskokoonpanonsa:

  Hyökkääjät (13):

  Sven Bärtschi
  Brock Boeser*
  Alexander Burmistrov
  Derek Dorsett
  Loui Eriksson
  Sam Gagner
  Markus Granlund
  Bo Horvat
  Daniel Sedin
  Henrik Sedin
  Brandon Sutter
  Thomas Vanek
  Jake Virtanen

  Puolustajat (8):

  Alex Biega
  Michael Del Zotto
  Alexander Edler
  Erik Gudbranson
  Ben Hutton
  Derrick Pouliot
  Troy Stecher
  Christopher Tanev

  Maalivahdit (2):

  Jacob Markström
  Anders Nilsson

  Eli uusia pelaajia mukana kuusi (Burmistrov, Gagner, Vanek, Del Zotto, Pouliot ja Nilsson) ja lisäksi Boeserin voi sellaiseksi laskea vielä vaikka pelasikin viime kaudella yhdeksän peliä. Hieno juttu, että edukseen harjoituspeleissä esiintyneet Boeser ja Virtanen ovat kummatkin ylipäänsä mukana.

  ***

  Ja tuo unohtui täällä mainita, että Olli Juolevi siirtyy pelaamaan tämän kauden ajaksi TPS:n paitaan SM-Liigaan. Pidän tuota vaihtoehtoa parempana Juoleville kuin OHL:ssa jatkamista ja nyt hän pääsee ainakin Sami Salon kanssa parantamaan peliään. TPS on näin Canucks-fanin näkökulmasta mielenkiintoinen joukkue liigassa kun seurassa pelaavat nyt Juolevi ja Palmu.
   
 20. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Sunnuntaiyönä sitten alkaa kausi Canucksien osalta. En tiedä oikein mitä odottaa tältä kaudelta, mutta jos nyt tuo viime kauden 69 pistettä ylitetään niin kai se on jo eteenpäin.

  Treeneissä oltiin harjoiteltu ylivoimaa ja jostain kumman syystä Boeser ei ollut kummassakaan viisikossa.. Ei mene minun päähäni tuo jos nyt näillä mennään, mutta onhan tässä vielä harjoituksia jäljellä ja voi olla, että Boeser vielä paikan tuolta saa. Vanek oli pelannut veljesten kanssa, voi tuota nopeuden määrää.

  Ja tosiaan Wiercioch heitetään farmiin ja Pouliot tulee ilmeisesti pelaamaan Edmontonia vastaan.
   
 21. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Nämä on kyllä mielenkiintoiset tiedot. Kumpaakaan oikein ymmärrä ilman loukkaantumisia. Pakiston TOP6 on omasta mielestä selvästi parempi kuin Pouliot. Ja vastaavasti Boeser oli loppukaudesta ja nyt harkkamatseissa tiimin paras maalintekijä.

  Nyt varmaan vedetään sitten Gagner koomailemaan ylivoimaan ja toivotaan että peluuttamalla Sedinitkin löytävät vireen. Mitä sitä kuumia pelaajia peluuttamaan... tai edes että näytöt ratkaisisivat.
   
 22. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Ensimmäinen matsi takana ja hieno voitto otettiin Oilersista 3-2 lukemin. Horvat oli matsissa aivan kuningas ja teki väkisin nuo maalinsa. Kolmannen maalin teki sitten Sutter, kun Edmontonin pakisto koomaili pahemman kerran. Klefbom - Russell pari lahjoitti tuon maalin ja ensimmäisessä Horvatin maalissa Matt Benning sai toimittaa keilan sijaisuutta. Jos kaksi maalia meni Edmontonin pakiston piikkiin niin kyllähän kolmannen, ottelun voittomaalin, Talbot sitten imaisi sisään, vaikka toki siitäkin pinnat Horvatille. Tuon jälkeen Horvatilla oli saumoja tehdä hattutemppu täyteen, mutta laukaukset vähän karkaili ja toki myös Brossoit oli todella paljon parempi kuin Talbot.

  Markströmin alku oli vaikea ja eka kuti meni sisään, mutta sen jälkeen hän pelasi todella hyvän pelin. Toisessa maalissa ei ollut mahdollisuuksia ja kaikki loput hän ottikin kiinni. Hyvä alku häneltä.

  Jos nyt jostain pitää negatiivista löytää niin peluutus. Harkkamatsien paras maalintekijä ei mahtunut kokoonpanoon ja toiseksi paras sai selvästi vähiten peliaikaa ottelussa. Boeser katseli siis pelin katsomosta ja Virtaselle ei herunut peliaikaa vaikka hän oli todella hyvä. Hän mm aiheutti kaksi jäähyä vastustajalle, mutta peliaika jäi jostain syystä 7 minuuttiin.

  Toinen mikä vielä muodostuu ongelmaksi on ykkösylivoima. Ei se nyt mitään surkeata ollut ja Vanek oli maalinedessä jopa hyvä ja ohjaili kuteja. Mutta vaikeaa tulee olemaan jos ykkösyv on koko kauden Sedinit-Vanek-Gagner ja pakki (Edler/Hutton). Gagner oli omasta mielestä todella huono ja kruunasi illan ottamalla ylivoimalla jäähynkin. Kakkosyv teki sitten maalin, vaikka pelasi selvästi vähemmän. Tuotakin peluutusta on vaan pakko alkaa miettimään nykyisen vireen kautta, ei historiatilastojen. Boeserin pitäisi olla heittämällä ylivoimassa.

  Tähän peliin lähdettiin tälläisellä kokoonpanolla:

  Sedin-Sedin-Vanek
  Bärtschi-Horvat-Eriksson
  Gagner-Burmistrov-Virtanen
  Granlund-Sutter-Dorsert

  Seuraavaan peliin veikkaisin, että Boeser otetaan kehiin ja pakko sen on tapahtua Gagnerin tilalle eikä Virtasen.

  Pakisto pelasi ihan hyvin ja Stecher otti matsin Stromea vastaan, kun Strome ei tykännyt Stecherin taklauksessa. Varsin mallikkaasti Stecher hoiti tuonkin homman. Muutenkin Edmonton kävi varsin kuumana ja yritti vähän sääntöjen rajamailla parhaita ottaa pois pelistä. Jos muut tiimit tuon maksavat potut pottuina niin voi tulla McDavidille pitkä kausi.
   
 23. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Olisin itsekin nähnyt Boeserin pelaamassa, mutta valmentajat ovat usein ennenkin tehneet ratkaisuja, joita olen ihmetellyt. Mieleen muistuu nyt vaikka Horvatin uran alun peluutus. Kun hän viimein sai jalkaa NHL-kentille tulokaskaudella, kolme hänen ensimmäistä peliään menivät 8:52, 7:18 ja 6:30 minuuteilla hyvistä otteista huolimatta. Desjardinsia sanottiin Horvatin uran alun aikana monien fanien toimesta idiootiksi kun ei antanut hyvin pelanneelle tulokkaalle vastuuta. Ottamatta sen enempää kantaa tuohon idiootiksi sanomiseen, lopputulos näyttää olevan nyt kuitenkin vähintäänkin hyvä.

  En sano tuon Horvatin tämän hetken tason olevan noiden otteluiden peluutuksen ansiota, vaan tarkoitus on sanoa, että usein valmentajat luottavat alussa kokemukseen ja nuoret saavat sen roolinsa jossain vaiheessa varmasti jos ovat sen arvoisia. Varmasti Boeserillekin tulee vielä aika näyttää. Ehkä ei kuitenkaan heti seuraavaan peliin kun ensimmäisestä tuli voitto. Mutta katsotaan mitä tapahtuu tuon peluutuksen osalla. Itsekin toivoisin Boeserin saavan peliaikaa ylhäällä eikä haittaisi ollenkaan jos hän olisi jäällä jo seuraavassa pelissä. Saattaa kuitenkin olla, että ilman vammoja hän istuu vielä jonkun aikaa alkuun. Varmaan Gagnerinkin kanssa ollaan kuitenkin vielä kärsivällisiä, vaikka ei olekaan mitään esittänyt (parempi tuo debyytti kuitenkin oli kuin Erikssonilla vuosi sitten...).

  Muuten olen noista huomioista samaa mieltä eikä noiden rinnalle ole nostaa oikeastaan mitään ihmeempää. Horvat oli hyökkäyksessä selvästi näkyvin, Markström pelasi hyvän pelin maalilla kokonaisuutta katsoen ja puolustus onnistui. Ehkä nyt sen voisi mainita, että Horvat pelasi kauden ensimmäisessä pelissä 18:37 ja Henrik Sedin 13:30. Vuosi sitten Horvat pelasi ensimmäisessä pelissä 16:59 ja Henrik Sedin 21:48. Peliajoissa saatetaan nähdä tällä kaudella selvä marssijärjestys Canucksin senttereiden osalla eikä tuo tulisi yhtään liian aikaisin.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Se unohtui mainita vielä Oilers-pelistä, että pidin paljon tuon varjostavan ketjun Sutter-Granlund-Dorsett pelaamisesta. Mielestäni etenkin Granlund vaikuttaa kehittyneen ja näyttää saaneen luisteluaan paremmaksi. Älykäs pelaaja, joka osaa sijoittua hyvin. Pelissä tuli läpiajo, mutta ei vielä osumaa.

  Dorsett taklasi puolestaan Oilersia vastaan kuusi kertaa, otti kolme blokkia ja hommasi jäähyn ajamalla maalille. Hän tekee paljon näkymätöntä työtä joukkueen eteen ja Horvat kehui hänen johtajuuttaan;

  ’He' the fuel that keeps the fire going. He’s a huge key to our team. He’s a leader.“

  Tuossa ketjussa voisi olla ainesta kehittyä hyväksi kokonaisuudeksi.

  Toinen asia josta pidän, on Edler-Tanev -kaksikon pelaaminen yhdessä. Vaikka tuo jättää aukkoja muualle, tuota paria on hyvä pistää vastustajan kärkeä vastaan ja kuormittaa tiukoilla hetkillä. Joukkuetasolla Canucks näyttää entistä enemmän vastahyökkäysjoukkueelta. Laukaukset saatetaan hävitä useimpina iltoina, mutta tuo on toimiessaan tehokas pelitapa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017 klo 10.14
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tämä on kyllä hyvä nosto. Tosiaan jos tasakentällisin pelattuja minuutteja katsoo niin järjestys on Sutter (14), Horvat (13), Burmistrov (8), Sedin (8). Ja tuohon ainakin osittain kuuluu vielä Granlund (15), joka voi pelata ja joissain tilanteissa pelaakin sentteriä. Henrik pelasi siis vähiten kaikista senttereistä tasakentällisin. Tuo on jo poikkeuksellista.

  Lainaus:
  Granlund piti itsekin nostaa tuolta esiin. Vaikka tosiaan pelasi ns nelosketjussa niin pelasi todella hyvän pelin, kuten kieltämättä koko ketju. Ja kyllähän tuo lähempänä on kolmosketjua kuin nelosta ja pelasikin huomattavasti enemmän kuin kolmosketju.

  Huomenna sitten pelit jatkuvat Ottawaa vastaan. Kauden alku on Vancouverin osalta varsin rauhallinen, kun ensimmäiseen 13 pelipäivään Vancouver pelaa vain neljä peliä. Ja niistäkin kaikki pelataan kotona, joten nyt olisi kyllä hyvät saumat aloittaa kausi useammalla voitolla.