Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 29.05.2016 klo 01.13.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Samaa ennakoin kuin Mr. Smith yllä. Millerille voi olla hankala löytää ottajaa kun maalivahteja etsivät joukkueet ovat kuitenkin vähissä, Millerin edellinen laina St. Louisiin ei onnistunut (ylipäänsä en maalivahtia itse hommaisi loppukaudeksi playoffeja varten) ja pitäisi vielä tuo kuuden miljoonan palkkakin saada mukaan. Toki kyse olisi vain loppukaudesta, mutta kuitenkin. Hansenille sen sijaan löytyy varmasti ottajia, mutta kauppaan päästäkseen Canucksin pitää saada hyvä vastine.

  San Josea vastaan nähtiin viime yönä tuttua peliä sikäli, että Canucks ei Sharksia Vancouverissa voita ja hävisi jälleen. Ihan hyvää kiekkoa Canucks jälleen pelasi, mutta ei vain riitä joukkueen taso tällä hetkellä. Tällä kertaa Canucksilla oli vielä aika mielenkiintoinen kokoonpanokin kun sikotauti (tuota ei oltukaan vielä kokeiltu..) jyllää joukkueessa ja sen seurauksena sivussa oli viisi pelaajaa (Tanev, Stecher, Tryamkin, Granlund ja Chaput).

  Kolmen puolustajan saman aikaisen poistumisen lisäksi sivuun jäi kesken pelin myös flunssasta kärsivä Sbisa, joten puolustus käy kyllä erittäin ohueksi. Noiden neljän lisäksi kun vielä Gudbransonkin on jättänyt vammansa vuoksi sivuun viimeiset 31 peliä. Evan McEneny siellä nyt pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelinsä.

  McEneny pelasi vielä viime kaudella ECHL:ssa, mutta pääsi aloittamaan tämän kauden AHL:ssa. Alku oli hakemista, mutta hän paransi pikku hiljaa ja teki tämän vuoden puolella jo 22 pelissä 5+11=16 pistettä. Hän on ollut pidemmän aikajänteen projektipuolustaja seuralle ja nyt kehitys näyttää ihan hyvältä. Hän ei ole silti vielä NHL-valmis. Tuo ensimmäinen peli meni mielestäni ihan kohtalsesti muuten, mutta selvästi hän oli hermostunut.

  Saa nähdä miten ja mistä Canucks parsii kasaan seuraaviin peleihin puolustajansa. Vielä olisi yksi kotipeli jäljellä (Detroit) ja sen jälkeen lähdetään tuolle aina raskaalle Kalifornien kiertueelle, jossa päästään pelaamaan tälläkin kertaa kaksi peliä peräkkäisinä iltoina.
   
 2. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Benning ei onneksi istunutkaan kotonaan tämän vuoden siirtotakaralla. Burrowsin kauppaaminen Dahleniin on nimittäin juuri sen suuntainen liike, jonka halusinkin nähdä. Omissa papereissa kauppa menee vahvasti positiiviseksi ja on ennakkoon ehkä Benningin paras kauppa. Tai ainakin paras yritys saada aikaan oikeanlaista suuntaa joukkueessa.

  Toki Dahlen on prospecti ja Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta hän on ollut Timråssa Elias Petterssonin kanssa lupaavalla kehityksen tiellä ja iski nuorten MM-kisoissakin seitsemässä pelissä viisi maalia. Toisen polven kiekkoilijan paras ase on maalinteko ja eniten kehitystä vaaditaan vielä luistelussa (joskin isänkin luistelutyyli oli vähän omanlaisensa). Jos kehitys menee hyvin, Dahlen tavoittelee NHL-portteja ehkä kahden kauden päästä. Ennakkoon Dahlen menee ainakin viiden lupaavimman Canucks-prospectin joukkoon Boeserin, Juolevin, Demkon ja Gaudetten seuraksi.

  Hyvästä kaupasta huolimatta tämä jättää mielen myös haikeaksi. Burrows oli yksi kaikkien aikojen suosikeistani Canucks-paidassa ja hän oli mukana huomattavassa määrin kaikissa isoissa maaleissa, joita joukkue on tehnyt viimeisten 12 kauden aikana. Suuri taistelija, esimerkillinen pelaaja nuorille pelaajille kentän ulkopuolella ja hänen kaltaistaan "ryysyistä rikkauksiin tarinaa" ei ihan heti tulla kirjoittamaan uudestaan. Yksi ovi sulkeutui jälleen takana kaupan myötä ja toivon kaikkea hyvää Burrowsille jatkoon. Toivottavasti hän jaksaisi jatkaa vielä pari kautta hyvällä tasolla.

  Kokonaisuutena silti välttämätön kauppa, kun tässä pitääkin luoda tulevaisuutta. Kuvittelin Burrowsista saatavan kolmannen kierroksen varauksen ja tämä menee kyllä selvästi paremmaksi. Dahlen oli viime kesän toisen kierroksen varaus ja on ottanut selviä askeleita eteenpäin tämän kauden aikana. En olisi uskonut Ottawan häntä lähtevän kauppaamaan, mutta ilmeisesti Burrowsilla oli markkinoilla enemmän arvoa mitä ajattelin ja playoffeissa Burrows on varmaan edelleen arvokas osa joukkuetta.
   
 3. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus: Hansenia ja Milleria on ollut ainakin huhuissa. Hansen heistä olisi varmasti helpompi saada kaupaksi ja parampaa vastinettakin odotettavissa. Milleriä en usko saatavan kaupaksi ja Hansenista ei tiedä yrittääkö joukkue tosissaan saada kauppaa. Toissa kaudella Benning hankki vähän yllättäen Bärtschin siirtotakarajalla ja viime kaudella tuli nuorempi Granlund (noin viikko ennen takarajaa) kun odotettiin ihan muunlaisia kauppoja. Ehkä tälläkin kaudella mahdollinen tuleva kauppa saattaa tulla vähän yllättäen?
   
 5. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Kyllä Canucksin kannattaa yrittää tyhjentää roster, niiltä osin kuin mahdollista ja ajaa nuoria pelaajia sisään loppukaudeksi. Playoff-paikka karkaa vääjäämättömästi, joten miksi roikuttaa mukana pelaajia jotka kuitenkin lähtevät kesällä. Ryan Miller, Philip Larsen, Jack Skille (IR) ovat kaikki UFA-pelaajia joten lihoiksi vaan jos on valmis heitä jotain maksamaan. Muutenkin Vancouverissa eletään muutoksen aikaa kun Sedinien sopimukset loppuvat kesällä 2018. Alkaa olla viimeisiä hetkiä rakentaa joukkue joka menestyy kaksosten kanssa, tai sitten päästää veljekset menemään. Toki he voivat tehdä Doanit ja pysyä mukana vielä muutamana kauden, mutta onko siitä hyötyä Cancuksille. Itse räjäyttäisin kesällä koko pakan ja ottaisin parin vuoden rakennusprojektin uudelle alulle.
   
 6. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Kyllä tuo siltä nyt ainakin näyttää, että seurajohto luovutti tämän kauden osalta ja miksei siis todennäköisesti lähteviä pelaajia yritettäisi kaupata. Se on tosiaan sitten toinen asia, saadaanko Skillellä tai Larsenilla mitään ja onko NHL:ssä joukkuetta, joka kaipaa kuuden miljoonan vetereenimaalivahtia loppukaudeksi. Myytävät vaihtoehdot ovat melko vähissä tällä hetkellä. Hansen tai Edler tuolla voisivat ehkä tulla kyseeseen vielä, mutta Edlerkin on tärkeä veteraanipuolustaja nuorille Stecherille ja Tryamkinille.
   
 7. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Omat ajatukset ovat hyvinkin samanlaisia. Laitetaan alkuun video Vancouverin sivuilta: Thank you, Burr! | NHL.com

  Burrows teki kyllä mahtavan uran Vancouverissa ja nousi omaltakin osalta suosikkipelaajaksi. Omat rakastivat - vastustajat (ja niiden kannattajat) vihasivat. Burrows oli huikea löytö, joka toki omalla periksiantamattomalla tyylillään ja kovalla työnteolla saavutti paikkansa NHL:ssä.

  Burrowsin tehot Vancouverissa:

  Runkosarjassa 822 ottelua, 193+191=384
  All-time tilastossa Burrows on 15. pisteissä, 10. maaleissa, 7. jäähyissä ja 6. otteluissa.

  Playoffeissa 70 ottelua, 19+15=34
  Playoffeissa Burrows pystyi vielä nostamaan pistekeskiarvoaan runkosarjasta, joten tuo vaan korosti hänen arvoansa joukkueelle.

  Kiitos Burrows!

  ---------------------------------

  Ja sitten tuohon vastineeseen. En olisi ikinä uskonut, että Burrowsilla saisi oikeastaan mitään muuta kuin myöhäisen pickin. Nyt tuli Jonathan Dahlen, joka tosiaan menee välittömästi organisaation TOP5-lupaukseksi. Pitää tarkemmin tutustua Dahleniin tässä trade deadlinen jälkeen, mutta todella hyvältä vaikuttaa tämä kauppa.

  Nyt sitten Benning Hansenista vielä vähän kovempi vastine ja Miller & Larsen johonkin vastineeseen niin olen tyytyväinen. Tosin ilmeisesti Markström sitten loukkaantui joukkueen Superskills-tapahtumassa, joten saas nähdä vaikuttaako se mitenkään Millerin myymiseen. Voi tullakin Demkolle yllättävän nopeasti töitä NHL:ssä - tai sitten kasvatetaan häntä rauhassa AHL:ssä ja Bachman ottaa koppeja jos on ottaakseen.
   
 8. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  SM-Liigan kasvatti Jannik Hansen kaupattiin sitten San Joseen ja vaihdossa tulee toinen SM-Liigan kasvatti Nikolai Goldobin sekä neljännen kierroksen varaus. Tuo vuoro vaihtuu ensimmäisen kierroksen varaukseksi jos San Jose voittaa Cupin, eli pienellä todennäköisyydellä kuten minkä tahansa seuran voittaminen. Hansenin perässä oli huhujen mukaan useita seuroja, mutta hän halusi ilmeisesti lähelle ja hyvään seuraan. SIksi esimerkiksi Montreal (joka oli kuuleman mukaan erittäin kiinnostunut) ei ollut edes Hansenin listalla.

  Goldobin on San Josen ensimmäisen kierroksen varaus kesän 2014 varaustilaisuudesta. Taitava venäläinen on pelannut tällä kaudella San Josen farmissa ja tehnyt 46 peliin 41 pistettä. Sikäli hyvät pisteet tuon ikäiselle pelaajalle, että esimerkiksi Sven Bärtschi teki samassa iässä 29 pistettä 41 peliin farmin puolella. Hänen puolustuspelinsä vaatii kuitenkin vielä kehitystä, mutta kaiken kaikkiaan Goldobin on nähdäkseni melko lähellä NHL-maailmaa tällä hetkellä.

  Mielestäni oikean suuntaisia siirtoja Benningilta nämä molemmat kaksi viimeistä kauppaa. Toki kyseessä ovat prospectit, mutta ehkä kuitenkin ennemmin otan tässäkin tapauksessa eteenpäin menneen taitavan hyökkääjän kuin varausvuoron heikosta draftista. Prospectipuolen hyökkäystä on nyt ainakin täytetty ja nimenomaan taitopuoli edellä, mikä on tärkeintä Canucksin tilanteessa tällä hetkellä. Katsotaan sitten rauhassa tuleeko Dahlenista tai Goldobinista mitään, mutta leveys ei ole koskaan huono asia kun joukkue rakentaa.

  Toisaalta pitää sanoa se myös tässä tapauksessa, että Hansen on toinen pitkän linjan Canucks-pelaaja, jonka lähtö kirpaisee. Hän oli aikanaan yhdeksännen kierroksen varaus (eli Burrowsin tavoin tullut varsin kaukaa ylös pelaamaan hyvän uran) ja ehti pelaamaan 10 kaudella Canucksissa. Lopulta Hansenista kehittyi kovan työmoraalin ansiosta erinomainen puolustava hyökkääjä ja sai myös onnistumisia hyökkäyspäässä, kuten viime kauden 22 maalia osoittivat.

  Hän oli muutaman viime kauden aikana pelaaja jonka pystyi laittamaan mihin ketjuun tahansa ja tuo ketju nosti yleensä tasoaan. Erittäin tärkeä hyökkääjä seuralle monikäyttöisyytensä ansiosta ja samoin kuin Burrows, Hansen ei viettänyt milloinkaan vapaailtoja. Valmentajien luottopelaaja (paitsi jostain syystä ei Tortorellan) ja tärkeä alivoimahyökkääjä. Hän pelasi myös paljon kokoaan "isommin", vaikka hän ei mikään kova ryskääjä olekaan. Ikävä tulee myös Honey Badgeria, mutta kaiken kaikkiaan olen tähänkin kauppaan tyytyväinen.

  Lainaus:
  Canucks Armylla oli mielestäni hyvä kertaus Burrowsin 10 ikimuistoisimmasta hetkestä Canucks-paidassa.

  Tuo listan seitsemäs sija, eli maali Carolinaa vastaan saattoi aikanaan pelastaa Alain Vigneaultin uran valmentajana. Pari kautta tuon jälkeen Canucks oli finaaleissa ja Vigneault penkin takana. Joskus se on niin pienestä kiinni...

  Listan sija kolme; Burrows oli vain parikymppisenä menehtyneen puolustajan Luc Bourdonin läheisin ystävä joukkueessa. Äärimmäisen kova paikka Burrowsillekin ja hän otti tuon maalituuletuksensa ("ampui jousella taivaisiin") tuon jälkeen. Ikimuistoiset kaksi maalia siinä Bourdonin muistopelissä jäävät aina mieleen.

  Ja lopulta tuo lohikäärmeen kaatanut osuma. Tuo on yksi ikimuistoisimpia maaleja Canucks-historiassa.

  Lainaus:
  Tiedän että pelkistä pisteistä ei voi pelaajavertailuja tehdä, mutta Dahlenin menosta tällä kaudella kertoo kuitenkin jotain se, että hän on tehnyt Allsvenskanissa tällä kaudella paremmalla pistekeskiarvolla tehoja (+1 draftvuotenaan) kuin Filip Forsberg teki hänen +1 draftvuotenaan. Tuosta toki vielä pitkä matka päästä Forsbergin kaltaiselle uralle, mutta lupaavia kehitysaskeleita Dahlen tuolla parhaillaan ottaa.
   
 9. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Enää ei tarvitse miettiä, että alkaako se rebuild vai ei. Nyt se on alkanut. Sekä Hansenille että Burrowsille ei voi muuta kuin toivottaa erittäin hyvää jatkoa uusissa seuroissa. Hienoja pelaajia molemmat!
   
 10. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Jäi mainitsematta, että kolmas Canucksin siirtotakarajan liike oli Joseph Cramarossan hankkiminen waiverlistalta. Cramarossa pelasi tällä kaudella Anaheimissa 49 peliä ja teki 4+6=10 pistettä. Jäähyllä fyysinen hyökkääjä istui 51 minuuttia.

  Hän tulee kisaamaan nelosketjun paikasta Vancouverissa. Mielestäni hän pelasi omaa rooliaan ihan hyvin niissä peleissä joita häneltä näin, mutta saa nähdä miten hän sopeutuu Vancouveriin. Jos hän onnistuu, niin ensi kaudella hän saattaa olla ihan toimiva parivaljakko Dorsettin kanssa nelosketjussa.
   
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Vancouver teki sopimuksen vapaana agenttina olevan CHL-pelaajan Zack MacEwenin kanssa. Ainakin Ottawa, Tampa, Toronto ja Vancouver olivat puheiden mukaan kiinnostuneita. MacEwen on pelannut Q:n Gatineau Olympiquesissa 59 peliä ja tehnyt 27 maalia ja 62 pistettä. Ei tosiaan mitenkään järisyttävät tilastot yli-ikäiselle junioripelaajalle, mutta kehitys on ollut melko hyvää ja 6-3, 205 mitat saattavat avata näyttöpaikkoja ylempänä.

  Lähtökohtaisesti näillä vapaiden agenttien sopimuksilla olisi jo voitto jos MacEwenista kehittyisi joskus kelvollinen AHL-pelaaja. Mutta niitäkin tarvitaan ja täytyy nyt vain toivoa että kehitys jatkuisi.

  ***

  SportsNetin Elliotte Friedman käsitteli omassa "30 thoughts -sarjassaan taas NHL:n asioita ja tällä kertaa listan kärkeen pääsi muutama Canucksin asia. Linden oli yllättävän avoin tuossa jutussa ajatuksissaan kun kertoi ainakin osittain mahdollisuuksista Edlerin ja Tanevin kauppaamisiin, mutta joukkue ei tuohon halunnut lähteä kun heidän pelinsä auttaa vielä nuoria Stecheria, Tryamkinia ja Huttonia.

  Linden kertoi tuossa, että joukkueen tarkoitus olisi kehittää joukkueen nuoria nyt juuri tuota kautta. Eriksson oli kuulemma ainutlaatuinen tapaus tuossa kun oli Kaksosille tuttu pelaaja, mutta tuollaista kalliin veteraanipelaajan hankintaa joukkue ei ilmeisesti tule jatkamaan. No, kesällä se sitten nähdään mitä tapahtuu.

  Tryamkinista Linden sanoi tuossa jutussa;

  Finally on Vancouver, their biggest victory this year may come from internal growth — the likes of Sven Baertschi, Markus Granlund, Bo Horvat, Ben Hutton and Troy Stecher. But when asked if there was someone who has come furthest, he didn’t hesitate. “The guy who has surprised me the most is (Nikita) Tryamkin. Fitness, nutrition…he decided to totally buy in. I didn’t think I would see it this quickly. You have to credit our strength and conditioning staff, our veterans…He made an impressive commitment.”
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Goldobinilta nähtiin aika mieleenpainuva ensimmäinen peli Canucksissa viime yönä Los Angelesin vieraana. Hän teki ensimmäisessä pelissään maalin ja tuo jäi lopulta pelin voittomaaliksi. Tuo maali toi mieleen erään toisen venäläishyökkääjän monet maalit Canucks-paidassa kauan sitten. Toivottavasti noita nähdään vielä lisää jatkossa.

  Valmennus saattaa tehdä tuon ainakin alkuun vähän vaikeaksi, sillä tuon maalin jälkeen hän sai nyt Wiiksiltä tasan kaksi vaihtoa loppupelin aikana. Ei siinä mitään jos tuo maali olisi tullut kolmannen erän lopulla, mutta kun se tuli jo toisen erän puolivälissä. Mutta kaiken kaikkiaan ihan tyypillistä peluutusta tältä valmennukselta uutta pelaajaa kohtaan. Noista onnistumisista ei palkita suoralta kädeltä vaan vasta myöhemmin jos tulee lisää onnistumisia. Ehkä itse sitä odottaisi jo saman pelin aikana palkintoa jotta itseluottamus nousisi mahdollisten uusien onnistumisten myötä.

  Muuten tuon pelin sankareita Canucksin puolelta olivat 41 torjuntaa ottanut Ryan Miller, kaksi maalia tehnyt Sven Bärtschi ja kolme syöttöä antanut Bo Horvat. Bärtschi on nyt jälleen 20 maalin vauhdissa, mitä voi pitää ihan hyvänä saldona kun hän on menettänyt loukkaantumisten vuoksi pelejä. Jos hän pystyisi pelaamaan loppukauden kaikki pelit, niin hän ehtisi pelaamaan 70 peliä.

  Horvatilla on puolestaan nyt viiden pisteen ero pisteissä seuran sisäisessä pistepörssissä ennen Henrik Sediniä. Hän on rikkonut jo omat maali(19)- ja piste-ennätyksensä(44) NHL:ssä. Kahden suunnan 21-vuotiaalta sentteriltä nuo lukemat ovat ainakin Canucks-maailmassa harvinaisia. Horvat sai askeleen eteenpäin seurassa nyt muutenkin, kun hänestä tuli yksi joukkueen varakapteeneista. Se kapteenius odottaa luultavasti siinä vaiheessa kun Henrik Sedin lopettaa.

  Ensi yönä sitten heti Ducks vastassa ja sekin pelataan vieraissa. Pelistä ei voi kauheasti odotella, mutta pitää toivoa onnistumisten jatkumista joukkueen nuorilta pelaajilta.
   
 13. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Toinen peräkkäinen vierasvoitto viime yönä Ducksin kotihallista. Tuntui että tälläkin kertaa vastustaja ei oikein kuvitellut häviävänsä tälle joukkueelle. En oikein tiedä miten noihin kahteen voittoon pitäisi suhtautua. Nyt kun playoff-paikka on jo lähes varmasti karannut ja pelaajia myyty, niin sitä alkaa toivoa tappioita kaikista loppukauden peleistä, mutta ainahan se on hieno voittaa etenkin nämä oman divarin joukkueet ja etenkin näin kun maalissa torjuu organisaation kolmos/nelosmaalivahti ja tulevaisuuden hyökkääjät Horvat ja Granlund tekevät maalit.

  Horvat rikkoi maalillaan ensimmäistä kertaa urallaan 20 maalin rajapyykin, mutta ehkä parasta antia häneltä oli monen Ducksin tilanteen katkaisut omassa päässä. Vaikka tulosta tulee taululle, niin tuo hänen oman pään pelaaminen on vähintään yhtä arvokasta työtä joukkueelle. Granlundin maali jäi pelin voittomaaliksi ja tuo oli hänen kauden 17. osumansa. Viime kauden lopulla Benning lynkattiin monissa paikoissa Shinkaruk-Granlund -kaupan jälkeen. Nyt Shinkarukilla on AHL:ssa kahdeksan maalia ja Granlundilla NHL:ssä 17 maalia.

  Illan ykköstähti Richard Bachman näytti 47 torjunnallaan, että parhaimmillaan hän kykenee olemaan NHL:ssä voittava maalivahti. En usko hänen pystyvän pelaamaan noin hyvällä tasolla pidempään, mutta hän on ennenkin onnistunut välillä lyhyillä visiiteillään. Jos Miller lähtee joukkueesta tämän kauden jälkeen, Bachman on ihan mahdollinen kakkosvahti Markströmin taakse. Toki tuossa tapauksessa maalivahtiosasto olisi epävarmalla pohjalla, mutta ei tuo joukkue vielä muutenkaan kovin vakuuttavalla pohjalla tule olemaan.

  Farmin puolella tulokasmaalivahti Thatcher Demko on ollut iskussa nyt kun hän on saanut selvän ykkösvahdin roolin. Viimeisten viiden pelin osalta Demkon tilastot ovat 5-0-0, 1.2 päästettyä maalia pelissä ja 96.1% torjuntaprosentti. Demkolle ensi kausi saattaa tulla vielä liian nopeasti NHL:n suhteen, mutta häntä organisaatio varmasti kaavailee tulevaisuudessa sitten tuolle ykkösvahdin paikalle. Aika identtistä uraa Demko pelaa Cory Schneiderin kanssa toistaiseksi, mutta hän tullee saamaan ylhäällä näyttöpaikkansa nopeammin kun Vancouverissa ei ole enää Luongon kaltaista maalivahtia syrjäytettävänä.
   
 14. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Taisi Bo saada vielä bonuksena päälle rapiat 200,000$.

  Eipä tullut tuota Ducks peliä katsottua, mutta vissiin aika purjeissa taas oltiin. Tosin ei mitään huipputekemistä tältä joukkueelta voi vielä odottaakkaan.

  Eriksson ilmeisesti pari peliä sivussa tuon taklauksen takia, missä ilmeisesti Wagnerin ja Louin polvet kolahtivat yhteen.
   
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Bo tienasi tosiaan tuolla maalillaan bonuksina 212,500$ dollaria, joten melko maukas osuma. Ja veikkaan, että seurajohdossa ei harmitella kun organisaatiossa on kerrankin 21-vuotias kahden suunnan sentteri joka tuollaiseen rajapyykkiin pääsee. Edellinen tuollainen istuu nyt seuran presidenttinä. Hän tosin sai aikanaan Horvatin iässä koko kauden pelaamisesta noin puolet vähemmän kuin Bo saa nyt pelkästään tuosta bonuksesta.

  Lainaus:
  Näin tosiaan kerrottiin. Vähän ikävän näköinen taklaus kun sitä katseli tarkemmin. Selvästi myöhässä ja ojensi jalkaansa lopussa Erikssonin polvea kohti.

  Viime aikoina Eriksson oli mielestäni alkanut päästä Horvatin ketjun kemioihin mukaan. Toisaalta nyt tuon mahdollisuuden saattaa saada Goldobin, joka pelasi tuossa ketjussa jo ja väläytteli pari kertaa. Hänellä on kyllä selvästi lahjoja (taitavat kädet, hyvä hyökkäyspään pelisilmä, hyvä syöttötaito) kehittyä vielä hyväksi pelaajaksi, mutta tällä hetkellä voimaharjoittelua kaivataan vielä paljon ja lisäksi tuota puolustustyöskentelyä pitää parantaa. Pari kertaa hän pelasi omaan päähän vähän laiskasti.

  Pelin lopussa oli muuten Desjardinsilta ja kumppaneilta hyvä liike pistää Gaunce turvaamaan tuota johtoa. Gaunce on ollut tehoton, mutta hän on pelannut oman pään puolustuspelinsä mielestäni oikein mallikkaasti.
   
 16. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Demko on ollut viime aikoina tosiaan loistava, mutta samalla pitää kyllä vähän ihmetellä Virtasen ja Casselsin todella vaisuja kausia. Virtanen teki viime kaudella NHL:ssä 7+6 tehot 55 otteluun ja silloin vastuu oli välillä todella vähäinen. Nyt AHL:ssä on kasassa vasta 6+6 47 ottelussa. Vähintäänkin huolestuttavalta vaikuttaa tämän kärkilupauksen osalta.

  Casselsiin pätee pitkälti sama kuin Virtaseen. Tehot ovat olleet 5+5 49 ottelussa, kun viime kaudella tuli AHL:ssä 2+5 tehot 67 otteluun. Tehot ovat toki vähän lisääntyneet, mutta kun mittariin tulee keväällä 22 vuotta niin vähän vauhdikkaampaa kehittymistä odottaisi. Varauksensa jälkeen Cassels pelasi todella hyvin pari kautta OHL:ssä ja se osaltaan nosti odotuksia ammattilaisuran suhteen. Nyt taas odotukset ovat kovasti rauhoittuneet.

  Pettymykseksi voisi laskea myös Michael Carconen kauden, kun tehoja on tullut vain 1+9. Hänellä tosin kyseessä vasta ensimmäinen AHL-kausi, joten annetaan vähän aikaa vielä. Toki vanhemmistakin pelaajista osa on pettänyt, kuten Mike Zalewski (2+10), Borna Rendulic (10+6) ja Marco Roy (1+4, tosin vain 17 peliä).

  Jos farmista kenttäpelaajien osalta onnistujia hakee niin Jordan Subban on jatkanut tehoilua hyvin (14+16) ja maaliennätys on jo hänelle tullut ja pisteetkin varmaan menevät vielä rikki. Curtis Valk on noussut ECHL-pelaajasta AHL-pelaajaksi ja vielä joukkueen parhaiden joukkoon (3 pistepörssissä, 14+23). Archibald ja Grenier ovat suorittaneet ihan hyvin, mutta heillä alkaa jo ikää olla ja NHL-ura näyttää varsin epätodennäköiseltä heidän osaltaan.

  Lopuksi voisi hakea positiivisuutta muualta ja Jonathan Dahlenista. Tänään Allsvenskanin jatkopeleissä ensimmäiseen erään tehot 2+1 ja toisessa erässä viimeisteli hattutemppunsa. Runkosarjassa Dahlen teki nyt sitten 45 otteluun 25+19=44. Tuolla saldolla hän voitti joukkueensä pistepörssin, oli liigan pistepörssin vitonen ja maalipörssin kolmonen. Muut pistepörssin kärkinimet pelasivat 5-7 ottelua enemmän kuin Dahlen. Sopimus ei olisi huono uutinen tässä kevään aikana.
   
 17. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Totta, kummankin kaudet ovat kyllä menneet odotuksiin nähden todella heikosti ja heidän tulevaisuutensa ammattilaistasolla näyttää tällä hetkellä paljon huonommalta kuin vuosi sitten.

  Virtanen oli viime kaudella heikosti menneiden nuorten MM-kisojen jälkeen oikeasti ajoittain hyvä pelaaja ylhäällä ja voitti Canucksin corsi-tilaston kun kausi pistettiin pakettiin. Kauden lopulla nähtiin "Justin Bieber -biletysiltaepisodi", jonka jälkimainingeissa Virtanen huilasi ja kapteeni Henrik Sedin lipsautti medialle, että kaikki nuoret eivät ymmärrä mitä on olla ammattilaiskiekkoilija. Tietämättä asioiden taustoista sen tarkemmin, minulla on pahat epäilykset Jaken kentän ulkopuolisia asioita kohtaan. Saattaa olla (en sano, että olisi..) käynyt niin, että Virtanen sai liian paljon liian nuorena. Hänellä on lahjoja olla hyvä ammattilaiskiekkoilija, mutta tämän kauden meno ei sitä osoita.

  Cassels pelasi puolestaan komean junioriuran ja OHL:n valmentajat äänestivät hänet peräti viidessä eri kategoriassa sarjan kolmen parhaan joukkoon (älykkäin pelaaja, kovin työntekijä, paras pelintekijä, aloittaja ja puolustava hyökkääjä). Yksikään Canucksin prospecti ei ole pärjännyt noin hyvin valmentajien äänestyksissä. OHL:n voiton ja Memorial Cupin voiton jälkeen Cassels kävi leikkauksessa (keskivartalovamma) ja viime kausi meni lähinnä toipuessa tuosta.

  Ymmärsin viime kauden vaisuuden, mutta minulla oli odotuksia häneen tälle kaudelle. Kausi on ollut kyllä odotuksiin nähden selvä pettymys, sillä kehitystä ei ole tullut merkittävästi farmin puolellakaan. Jos hänestä voisi odottaa tulevaisuuden NHL-pelaajaa, niin kyllä viimeistään tällä kaudella olisi pitänyt saada myös farmin puolelta selvästi enemmän näyttöjä. Hyppy junioreista ylös on monille pelaajille merkittävä askel ja peli on aika lailla erilaista ammattilaistasolla. Casselsin kohdalla hitaan puoleinen liike näyttää olevan se ratkaiseva tekijä mikä saa entisen juniorisarjatähden päätymään luultavasti menetettyjen lupausten hautausmaalle.

  Canucks-prospectien kaudet ovat olleet kyllä kaiken kaikkiaan aika monen osalta pettymyksiä. Boeser aloitti komeasti, mutta ei ole saanut paljonkaan aikaan käsileikkauksensa jälkeen, Virtasen ja Casselsin kaudet ovat olleet pettymyksiä kuten mainittiin, Pedanista ei näytä kehittyvän NHL-puolustajaa, Juolevin kausi on ollut raportien mukaan ylä- ja alamäkeä, Stukel ei ole saanut irti samaa kuin viime kaudella ja Tate Olson on mennyt ainakin tehoissa alaspäin. Lockwood oli pitkään sivussa ja Demkollakin oli AHL:n puolella pitkään hakemista (niin oli tosin esimerkiksi Cory Schneiderillakin alkuun).

  Hyvää kehitystä on nähty lähinnä Adam Gaudettelta (ylipistossa sarjan tehokkain toisen kauden pelaaja, 35 pelin jälkeen 26+26=52 pistettä), puolustaja Guillaume Briseboisilta (seuravaihdon jälkeen yksi sarjansa tehokkaimmista puolustajista vaikka on enemmän hyvin liikkuva kahden suunnan puolustaja kuin hyökkäävä puolustaja - jälleen uudessakin joukkueessaan Charlottetownissa seuransa kapteeni), farmin puolustajilla Subbanilla ja Evan McEnenylla (kummallakin tosin vielä matkaa ylös) ja ehkä varauksin OHL.n North Bayn Brett McKenzielta (kokonaisvaltainen pelaaminen kehittynyt) ja Q:n Charlottetownin Carl Neillilta (sarjansa pistekakkonen pakkien osalta).

  Mutta niinhän se menee, että loppujen lopuksi harvasta lupauksesta kehittyy ylös pelaaja ja vielä harvemmasta hyvä sellainen. Suurimmasta osasta varauksia ei tule edes hyviä junioripelaajia. Useimmat hyvät junioripelaajat jäävät puolestaan vain hyviksi juniori- tai kelvollisiksi farmipelaajiksi. Hyppy ammattilaiseksi on paljon suurempi kuin moni ajattelee. Nyt näyttää siltä, että Virtanen ja Cassels jäävät vain hyviksi junioripelaajiksi (tosin kummallakin on edelleenkin aikaa kehittyä).

  Canucksin nuorista Horvat on jo kehittynyt hyväksi NHL-pelaajaksi ja Huttonista ja Stecherista saattaa tulla top4-pakkeja hyväänkin joukkueeseen. Tryamkinilla on mahdollisuuksia luoda hyvä ura jos kehittyy kuten on nyt kehittynyt. Gauncesta tulee varmaan hyvä alempien ketjujen puolustava hyökkääjä. Boeserilla, Juolevilla, Demkolla, Dahlenilla ja Goldobinilla on mahdollisuuksia myös hyviin uriin ammattilaistasolla, mutta olisi epärealistista odottaa kaikkien iskevän kunnolla läpi. Lockwoodia, Gaudettea, Subbania, McEnenya ja Briseboisia pidän sarjassa "yllättämällä ammattilaiseksi", mutta suurimmasta osasta tästä ryhmästä ei tule todennäköisesti mitään - hyvä jos yksi lopulta onnistuisi.

  Lainaus:
  Dahlen äänestettiin muuten kauden jälkeen myös Allsvenskanin parhaaksi junioriksi.
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Tuohon edelliseen liittyen; "Patience".

  Selvää on se, että osasta lupauksista kehittyy "nailjakupoveja" tai "griffinreinharteja" ja osasta sitten jotain muuta, vaikka miten pääsisi kärjessä varaamaan. Fanit tietysti odottavat jokaisesta top10 varauksesta jackpottia, mutta tuo ei ole kovin realistista. Siinä mielessä hyvä hankkia noita nuoria hyviä lupauksia mukaan, että mitä enemmän noita on, sitä paremmat mahdollisuudet saada niitä läpimurtojakin joidenkin osalta.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks teki loppukautta koskevan sopimuksen Drew Shoren kanssa. Shore pelasi tällä kaudella Sveitsissä Klotenissa 50 peliä ja teki 24 maalia ja 48 pistettä. Hänen pitää läpäistä vielä waiverit liittyäkseen joukkueen vahvuuteen. Shore on alunperin Floridan toisen kierroksen varaus kesän 2009 varaustilaisuudesta. Hän on pelannut NHL:ssä Floridan ja Calgaryn riveissä yhteensä 80 peliä ja tehnyt 24 pistettä. Ikää Shorella on 26 vuotta. Hän tulee paikkaamaan nyt lähinnä loukkaantumisia ylös.

  ***

  Thatcher Demkon vahva vire AHL:ssa jatkuu. Viime yönä/illalla tuli toinen nollapeli lyhyen ajan sisään. Viimeisistä seitsemästä pelistä Demkon saldo on nyt 7-0-0, 1.0 päästettyä maalia pelissä ja 96.5% torjuntaprosentti. Noihin viimeisiin seitsemään peliin mahtuu kaksi nollapeliä. Helmikuun 22. päivän jälkeen Utica on peluuttanut kerran joukkueen toista maalivahtia Michael Garteigia ja tuossa pelissä Uticalle tehtiin neljä osumaa. Demko on parantanut läpi kauden peliään ja on nyt parhaimmillaan kun joukkue pelaa kaudestaan. Hän on ylittänyt odotukseni tulokasmaalivahtina ja odotuksetkin olivat kieltämättä aika kovat.
   
 20. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks kasasi edelliseen peliinsä Oilersia vastaan samaan ketjuun tämän hetken parhaat hyökkääjänsä, kun Horvat ja Bärtschi saivat rinnalleen 19 maalia ampuneen Markus Granlundin. Tuo kolmikko (Horvat 21 vuotta, Bärtschi 24 vuotta ja Granlund 23 vuotta) saattaa olla vaikka lähitulevaisuuden ykkösketju, mikäli pelaajat kehittyvät kuten ovat nyt tehneet.

  Granlund on esimerkiksi noussut kaudessa nelosketjusta peliliseen ykköseen saakka eikä 19 maalia muuten tehottomassa joukkueessa ole tullut sattumalta. Oilersia vastaan ketju laukoi yhteensä 10 kertaa (Granlund ampui noista 7 kutia) ja voitti kehittyneet tilastonsa kovilla lukemilla. Kerrankin oli edes jotain mielenkiintoista seurattavaa joukkueen hyökkäyksessä.

  Ja nyt ilmoitettiin, että Granlund joutuu ranneleikkaukseen. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että hän on peleistä sivussa mahdollisesti loppukauden. Sinällään merkityksetöntä kun ei tässä enää kisata mistään, mutta tuon ketjun yhteispeliä olisi ollut edes hieno seurata tässä muuten vaikeiden aikojen keskellä ja Granlundilla olisi ollut mahdollisuus 20 maaliin.

  Valmennuksen peluutuskin näytti viimein siltä, millaisena olisin toivonut näkevän sitä jo pidempään. Viimeisten kolmen pelin sisällä peliaikatilastot kauden keskiarvoon Horvatin ketjulla verrattuna Sedineihin näyttävät tältä;

  Horvat 19:25 (+ 1:29)
  Granlund 19:41 (+ 2:23)
  Bärtschi 18:52 (+ 3:21)

  Henrik Sedin 17:53 (- 1:14)
  Daniel Sedin 17:25 (- 1:02)

  Loppukauden pelien mielenkiinnon suhteen ikävä loukkaantuminen siis. Saa nyt sitten nähdä milloin Goldobin pääsee taas palaamaan. Hän ei pystynyt syömään moneen päivään mitään ja menetti 15 paunaa painostaan, mikä on hänelle kyllä paljon.. Boucherille voisi antaa nyt viimein paikan, mutta Willien peluutusta katsellen tuota tuskin tapahtuu. Kai siellä Megna ja Chaput nähdään kummatkin top6-ryhmässä..

  Positiivisina asioina viime ajoista voisi kaivaa Richard Bachmanin pelaamisen maalilla (hävisi pelin Oilersia vastaan, mutta pelasi jälleen hyvin) ja Nikita Tryamkinin edelleen kehittyvän pelaamisen puolustuksessa. Tryamkin on Granlundin ja Stecherin ohella kauden kolmas selkeä yllättäjä joukkueessa ja on nyt 22-vuotiaana näyttämässä hyvää "upsideaan" puolustajana. Hänen kehittyvä pelaamisensa saattaa pistää Gudbransonin kaupaksi, joskin itse katsoisin miten Gudbranson oikeasti pelaa kun pysyy kunnossa.

  Kesän 2014 varatuista pelaajista ainoastaan 12 pelaajaa on pelannut tähän mennessä enemmän kuin kaksimetrinen venäläinen ja heistä 10 on ykköskierroksen varauksia. Toisaalta Tryamkin oli varattuna jo vähän vanhempi kuin tuon kesän useimmat muut varaukset, mutta kokonaisuutena hän on edellä sitä mitä uskalsin häneltä toivoa tähän mennessä.

  Farmin puolella Virtanen on viimeinkin näyttänyt vähän piristymisen merkkejä viime aikoina. Hän on saanut rapottien mukaan työmoraaliaan paremmaksi, hän on rauhoittanut peliään ja saanut vähän tehojakin aikaan (viisi pistettä kahdeksaan peliin). Samoin Carcone on kehittynyt pelissään ja myös hänelle on alkanut tulla tehoja. Demko on Utican johtava yksittäinen pelaaja kuitenkin tällä hetkellä. ViImeisten 10 tilastot ovat nyt 9-1-0, 1.51 päästettyä maalia pelissä ja 94.9% torjuntaprosentti.

  Utica on raahannut itsensä sittenkin kisaamaan vielä tosissaan playoff-paikasta, mikä näytti vielä joku aika sitten kovin vaikealta tavoitteelta. Bachmania sinne kaivattaisiin kuitenkin takaisin, sillä Demkon tämän hetken työmäärällä ja AHL:n sarjaohjelmalla tuo edessä oleva urakka vaikuttaa liiankin haastavalta.
   
 21. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Nostetaan ketjua, kun varsin hyviä uutisia Vancouverin tulevaisuuden suhteen. Brock Boeser teki tänään sopparin Vancouverin kanssa ja juhlisti sitä samantien maalilla Vancouverin paidassa. Aivan mahtavaa saada Boeser tulevaksi kaudeksi Vancouveriin.

  Lisäksi kun Hansenin kaupan jälkeen voidaan suojata kaikki oleelliset hyökkääjät niin joukkueen nuori runko näyttää varsin hyvältä tuleviksi kausiksi. Horvat, Granlund, Bärtschi saavat seurakseen Boeserin ja Virtasen niin aika hyvältä vaikuttaa nuorten suhteen. Tuohon kun laitetaan oikean ikäiset Sutter ja Eriksson niin tilanne on ihan kohtuu hyvä.

  Reid Boucher on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Viime kauden lopulla naputteli Devilsissä pinna per peli tahtiin tehoja ja nyt on tehnyt viimeiseen kolmeen matsiin kolme maalia. Ja viimeiseen 8 matsiinkin on tullut 4+1, joten ihan mukavasti on tehoja tullut kun viimeinkin Boucher saa vähän enemmän vastuuta. Ei haittaisi vaikka Boucher saisi jatkosopparin kouraansa.
   
 22. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Todella hyvä uutinen tuo Boeserin sopimus, vaikka tuo nyt yhden kauden tulokassopimusta viekin. Hänen kautensa oli vaikea käsileikkauksen jälkeen (jäi mm. nuorten MM-kisat väliin) ja edelleen on kädessä side, mutta eipä tuo näyttänyt haittaavan pelaamista. Boeser pelasi omaan päähänkin tunnollisesti ja teki tosiaan tuon avausmaalinsa ensimmäisessä pelissä.

  Peluutuskin oli pitkälle sellaista mitä toivoin, kun hän pääsi Horvatin ketjuun eikä hänelle käynyt "Goldobineja" valmennuksen toimesta (ensimmäisessä pelissä maali -> virhe keskialueen puolustuspelissä -> loppupelin penkin päässä). Ilmeisesti valmennuskin oli tyytyväinen BB:n osallistumisesta oman pään peliin. Loppukauden pelit saivat uuden merkityksensä tuon sopimuksen jälkeen.

  Ensimmäisessä pelissään Boeser pelasi 12:44 (kaikki tasakentin), teki maalin, laukoi neljä kertaa, taklasi kolme kertaa ja valittiin kentän ykköstähdeksi.

  Canucksin "B:t" onnistuivat hyvin; Boeser oli ykköstähti, Boucher kakkostähti ja maalilla jälleen hyvin pelannut Bachman kolmostähti. Noiden lisäksi Bo pelasi normaalin hyvän pelinsä kahteen suuntaan ja Bärtschi oli osana pelin parasta ketjua. Onneksi siitä on jo aikaa kun Bulis oli meillä..

  Puolustuksesta voisi nostaa esiin jälleen Tryamkinin, joka oli mielestäni Canucksin paras puolustaja. Hän on parantanut läpi kauden ja edessä saattaa olla vielä hyvä tulevaisuus NHL-puolustajana. Stecherin peliä on myös mukava katsoa. Hän häviää pienen kokonsa vuoksi laitatilanteita, mutta ei kaihda niissä lainkaan ruuhkia ja antaa takaisinkin. Taistelee jatkuvasti ja tekee kiekollisena älykkäitä siirtoja. Hänelle Boeserin tulo oli myös varmasti mieluinen uutinen.

  Boucherille voisi tosiaan antaa jatkosopimuksen kouraan. Maalintekijän lahjat ovat selvästi olemassa, kuten OHL-kauden 2012-13 (62 maalia) tai 18-vuotisten MM-kisojen (kahdeksan maalia kuuteen peliin) tilastotkin osoittavat ja sopivassa paikassa Boucher saattaisi tehdä kovaa jälkeä. En vaan tiedä onko Sutter sopiva sentteri hänelle. Häntä voisi kokeilla Kaksosten kanssa ja pistää Chaput sinne mihin hän kuuluu (nelosketjuun).

  Wild-pelin ikävä uutinen oli Skillen loukkaantuminen. Tilanne ainakin näytti aika pahalta ja saa nyt sitten nähdä milloin hän palaa kentille. Hän on pelannut mielestäni ihan hyvän kauden nelosketjussa ja ansaitsisi jatkosopimuksen NHL:ssä.

  Wild ja Sedinit olivat huonoja pelissä. Sedineilla etenkin oman pään pelaaminen on heikkoa tällä hetkellä.
   
 23. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Jetsia vastaan käytiin ottamassa toissayönä 2-1 vierastappio. Peli oli melko vaatimaton viihdearvoltaan ja Canucksin osalta näkyi peli toisena peräkkäisenä iltana etenkin ottelun alussa. Ryan Miller pelasi jälleen hyvin ja piti vieraat mukana vaikeuksien läpi. Edler ampui Canucksin ainoan maalin (kauden 5 maali) ja Horvat rikkoi urallaan ensimmäistä kertaa 50 pisteen rajan. Ottelun negatiivisena puolena oli Troy Stecherin loukkaantuminen harmittoman näköisessä tilanteessa Brandon Tanevin kanssa.

  Boeser pelasi kolmantena peräkkäisenä yönä (hänen viimeinen ylipistosarjan peli meni vielä toiselle jatkoajalle) ja nosti peliminuuttinsa ottelussa 18 minuuttiin. Varmasti tuntuu nyt jaloissa tuollainen urakka kolmeen päivään. Hyvin tuokin peli meni, vaikka ei pisteitä tullutkaan. Boeserilla oli kuusi laukausyritystä, joista kaksi meni maalille saakka. Kerran hänellä oli erinomainen maalipaikka, mutta Jetsin hyökkääjä Mark Scheifele pääsi viime hetkillä häiritsemään. Yllättävän nopeasti hän on päässyt tuohon ketjuun mukaan.

  Valmennukselta kesti 75 peliä ottaa Brandon Sutter pois tuosta ykkösylivoimasta. Oikealta puolelta laukovista pelaajista Hansen ei siihen sopinut kun oli enemmän maalinsa nopeista hyökkäyksistä tekevä hyökkääjä, mutta uransa toista NHL-peliä pelannut Brock Boeser siihen kävi. Boeserin laukaus riittää kyllä tuohon rooliin, mutta kokonaisuutena tuo NHL:n 29. paras ylivoima pitää saada toimimaan jotta sieltä voisi odotella yksilöillekin tehoja.

  Desjardins taitaa olla muuten täysillä tankkaamiseen keskittyvä valmentaja? Muuten en ymmärrä lainkaan tuota Sedinien peluutusta pelin viimeiset kaksi minuuttia kun Canucks haki tasoitusta ilman maalivahtia. Kaksosten uhka hyökkäyspäässä verrattuna nuorten ketjuun on ollut pelillisesti jo pitkään kaukana vaikka he saavat suosiollisempia aloituksia.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks teki sopimuksen yliopistohyökkääjä Griffen Molinon kanssa. Molino pelasi tällä kaudella Western Michiganin joukkueessa 40 peliä ja teki 33 (15+18) pistettä. Nuo tehot eivät ole 23-vuotiaalle kovia lukemia yliopistossa, mutta täytyy toivoa että hänessä on jotain sellaista mitä ei tilastoista näe. Noiden tilastojen perusteella Troy Stecherilla olisi ollut viime kesänä 8.8% mahdollisuudet nousta koskaan NHL-pakiksi ja tällä kaudella hän on ollut lähes ykköspakki joukkueessa.

  Ducksia vastaan viime pelissä hävittiin melkein kaikessa missä voi jääkiekkopelissä hävitä ja Ankat kävivat hakemassa 1-4 vierasvoiton. Alakerrassa näkyi Troy Stecherin puuttuminen isommin kuin olisin kuvitellut ja etenkin pelin nostamisessa oli isoja ongelmia. Hänet paikanneesta Philip Larsenista ei NHL-puolustajaa näköjään saatu. Hyökkäyspäässä Boeser teki joukkueen ainoan maalin - neljäs peli viiteen iltaan jo, mutta toinen NHL-maali kolmeen peliin.

  Jäi sanomatta, että oli hieno ele Desjardinsilta kutsua Boeserin vanhemmat lukemaan koppiin Canucksin avauskokoonpano Boeserin ensimmäisessä pelissä. Brockin isä Duke on sairastanut Parkinsonin tautia vuodesta 2010 ja hän sanoi ensin, että ei pysty lukemaan, mutta Willie oli rohkaissut häntä ja näin Duke lopulta onnistui hommassa. Poikansa nimen lukeminen avauskokoonpanossa sai Boeserin perheen selvästi liikuttuneeksi.

  Willie;

  "I think there’s lots of things that are bigger than hockey. And I just think that’s a bigger-than-hockey-moment."

  "I thought it was special. I didn’t think it was just his parents. For me … it was a reflection to all parents. Every one of us in that room knew we don’t get there unless our parents sacrificed a lot.”

  Boeserit ovat totisesti uhranneet paljon. Isä Duken Parkinsontaudin toteamisen jälkeen äiti Laurie on tehnyt jo useamman vuoden kahta tai kolmea työtä perheensä eteen. He ovat eläneet poikansa unelmaa ja näkevät juuri nyt sen toteutuvan.

  Helpointa reittiä ei Brock'kaan ole NHL-maailmaan tullut. Isän sairauden lisäksi aika harva teini kokee läheisimmän ystävän kuoleman auto-onnettomuudessa ollessaan itse kipparoimassa samaan aikaan USA:n nuorten joukkuetta Ivan Hlinka turnauksessa Euroopassa. Brockille hyvin läheinen isoisä kuoli juuri tuota ennen ja toinen läheinen ystävä oli samassa auto-onnettomuudessa ja sai pysyviä vammoja loppuiäkseen. Brock sanoi, että olisi ollut varmasti samassa kyydissä mikäli jääkiekko ei olisi vienyt toiselle puolelle maapalloa juuri silloin. Mutta niin kovaa kuin se onkin etenkin isojen vastoinkäymisten tullessa liian nuorelle iälle, kovat vastoinkäymiset ja haasteet ovat varmasti kasvattaneet Brockia.
   
 25. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Laitetaan sellainen pieni uutinen prospect-rintamalta, että Canucksin kesän 2015 kolmannen kierroksen varaus (vuoro, joka tuli Eddie Läckin kaupalla) Guillaume Brisebois on ehdolla QMJHL:n parhaaksi puolustajaksi. Kolme finalistia kisassa ovat Brisebois, Thomas Chabot ja Samuel Girard. Chabot on Ottawan ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2015 ja Girard Nashvillen toisen kierroksen varaus viime kesältä.

  Chabot on Q:n parhaan pakin kisaan ennakkosuosikki, sillä hänet valittiin jo kauden aikana myös nuorten MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Hän on päässyt pelaamaan NHL:ssä tällä kaudella toistaiseksi yhden pelin. Girard taas on tyypillinen pienikokoinen ja taitava junioripuolustaja, joiden näkee menestyvän usein komeasti juniorikiekossa. Parhaillaan Girard vetää playoffeissa puolustajalle komeasti kahta pistettä per peli -tahtia. Girard ei mahtunut Kanadan nuorten joukkueeseen nuorten MM-kisoihin.

  Brisebois'han putosi myös Kanadan nuorten joukkueesta lopulta viimeisessä leikkauksessa ja taisi olla ensimmäinen ulos jäänyt puolustaja. Hänen kautensa Charlottetownissa (jonne hän siirtyi viime kesänä) meni hienosti ja hän oli myös uudessa seurassaan joukkueensa kapteeni . Pisteitä 61 pelissä tuli 47 (10+37) ja tehopörssilukema oli +35, mikä oli joukkueensa paras tehopörssilukema.

  Melko kookas (190cm, 86kg) kahden suunnan pakki muistuttaa pelityyliltään Chris Tanevia sulavan luistelun ja älykkään pelisilmänsä ansiosta. Hän saattaa olla Tanevin tavoin myös vähän näkymätön, kun ei ole sarjansa kiekollisesti taitavin kiekonkäsittelijä tai kovin taklaaja, mutta hän tekee paljon oikeita asioita joukkueelle ja häntä peluutettiin paljon vastustajien kärkihyökkääjiä vastaan Islandersin puolustuksen avainpakkina. Mielenkiintoista seurata Briseboisia ensi kaudella farmin puolella, jonne hän todennäköisesti tulee siirtymään.

  Stecher, Juolevi, Tryamkin, Hutton, Brisebois, McEneny ja Subban seitsikkohan vaikuttaa jo lupaavalta tulevaisuuden ryhmältä alakerrassa. Lisäksi Tanev (27 vuotta) ja Gudbranson (25 vuotta) pelaavat vielä kauan. En tiedä löytyykö tuosta nipusta ainuttakaan varsinaista NHL-tason ykköspakkia tulevaisuuteen, mutta näiden synkkien aikojen sisällä pitää sanoa edes se, että hyvin joukkue on ainakin rakentamassa tulevaa alakerran runkoa.