Vancouver Canucks 2013–2014

  • 101 184
  • 336

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Tämän päivän pelistä voin sanoa sen verran, että molemmilla oli paikkansa ja Vancouver oli ehkä hiukan hallitsevampi osapuoli. Luongo oli tänään mies paikallaan ja ykkösnyrkki hoiti loput.

Juurikin näin. Meillä toimi oikeastaan kaikki paremmin kuin Capseilla. Liigan vaarallisin ylivoimakin saatiin tukahdutettua hyvin pysymällä syöttölinjojen; toisin sanoen miehen ja kiekon välissä jotta kun vetoja jouduttiin lähettämään pelkästään viivasta oli melko helppoja marjoja Luongolle torjua.

Jos jotain risujakin sitten pitäisi antaa niin ehkä Sestitolle, Bieksalle ja Stantonille oman siniviivan pelaamisesta. Oikeastaan Capsin molemmat maalit tulivat siitä momentumista ja turnoverista minkä Sestito ja Bieksa aiheutti häviämällä oman siniviivan tänään. Stantonille miinusta sitten taas lähinnä siitä, että kiekko meinas pari kertaa pomppia suoraan kaverin lapaan omassa päässä ja avaus syötötkin aiheuttivat muutaman sydämmentykytyksen. PAPP muuten toimi todella mallikkaasti ja Ovechkin & Co saatiin hyvin kuriin, mistä kertoo osaltaan sekin, että koska rankkua ei varsinaiseksi laukausyritykseksi lasketa ei Ovie saanut ekassa erässä vetoakaan päin Luuta.

Canucks #1 tiivistikin tuossa yläpuolella hyvin tuon meidän ykkösketjun merkityksen, missä meille kaikki kaikessa tällä hetkellä oleva Kesler (viimein terveenä o/!) näyttää erittäin hyvältä kuninkaitten kanssa. Toisaalta taas imee hiukan syvyyttä taas kakkosketjun keskeltä, mutta toisaalta taas jos homma kulkee ja tiivistystä käytetään hyväksi muuten niin miksi ei, tosin toisessa erässä taidettiin siirtyä ainakin paikoin nilkkatukia käyttävän Burrowsin kokeiluun tuolla paikalla. Tulos on kuitenkin se tärkein ja sitä Kesler näytti taas jälleen tekevän.

Tärkeä onnistuminen myös Kassianilta, jolta tulevaisuudessa on maalinteon suhteen odotuksissa enemmänkin, ainakin allekirjoittaneelta. Santorellikin näyttää todella hyvältä siinä roolissaan missä pelaa. Pitkän roadtripinkin jälkeen asiat näyttää ainakin omaan silmään paremmalta, kuin mitä jopa moni maalaili ennen kautta. Nyt kun saataisiin YV toimimaan paremmin ja sitä kautta enemmän onnistumisia niin ei siinä mitään. Kuitenkin kivikovassa Tyynenmeren divisioonassa kakkossija, vaikka pistemarginaalit ovatkin pienet, niin näyttää hyvältä tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Mukavasti on pisteitä ropissut Canucksille. Vieraskiertue taisi olla seurahistorian menestyksekkäin ja kotiinpaluukin sujui voitokkaasti. Kärkimiesten kuormitus on ollut Vigneaultin aikaa kovempaa, toivottavasti virtaa riittää. Santorellin vahva alkukausi on osaltaan mahdollistanut tuon Keslerin laitaan siirtämisen.

Saa nähdä tasaantuuko kuorma jos loukkaantumistilanne joskus helpottaisi. Burrows saatiin takaisin, mutta Hansen ja Weise ovat mahdollisesti vielä 4 viikkoa sivussa, Booth pari viikkoa ja leikkaukseen menevä Schroeder varmaan ainakin kaksi kuukautta. Nicklas Jensenkään ei taida olla pelikuntoinen.

Tuuraajista Darren Archibald on tehnyt yllättävänkin hyvän ensivaikutelman. Jos sama meno jatkuu, niin en laittaisi kaveria saman tien alas, kun äijiä saadaan takaisin. Archibald voisi hyvin korvata Sestiton, ainakin osassa peleistä, nythän Sestito on toistaiseksi pelannut kaikissa peleissä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuo Kesler-Sedinit ketju toimii kyllä tällä hetkellä hyvin ja eteenkin Keslerin mailanlapa on ollut tulikuuma viime peleissä.

Vancouverilla ei ole kyllä minkäänlaista ongelmaa saada yv:tä pyörimään näyttävästi, mutta siitä puuttuu punainen lanka.

Luongo oli tänään mies paikallaan ja ykkösnyrkki hoiti loput.

Tuossahan noi tärkeimmät oikeastaan on tiivistettynä. Luongo on ollut hyvä, yv ei toimi ja Kesler on päässyt liekkeihin Sedinien kanssa pelatessaan. Nyt vaan kaikki munat ovat samassa korissa.

Burrowsin paluun jälkeen voisi olla mahdollista saada kaksi tehokasta ketjua ja kolmas kohtuullinen. Itse yhdistäisin jälleen Kesler-Burrows kaksikon sillä heillä on aina nopeasti löytynyt yhteys. Tällä hetkellä muut kohtuulliset pelaajat ovat Higgins ja Kassian, joten heidät sitten noihin ylempiin ketjuihin. Bottom6 on nyt heikko, mutta kolmosesta saisi kohtuullisen Santorelli-Richardson kaksikon avulla. Siihen vaikka sitten Welsh (itse nostaisin Dalpen) ja neloseen loput (Sestito, Archibald, Weber). Ja mikäli Kassian ei onnistuisi Sedinien kanssa niin Santorelli ykköseen ja Kassian kolmoseen.

Tuohon ylivoimaan voisi kyllä jotain keksiä. Nyt se on ihan luokattoman huonoa.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Nyt on Canucks-fanin helppo hymyillä. Sedinit jatkaa neljä vuotta ja kumpikin nettoaa siitä 28 miljoonaa $. Tämän hetken otteiden perusteella, tuohon voi olla tyytyväinen :).
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt on Canucks-fanin helppo hymyillä. Sedinit jatkaa neljä vuotta ja kumpikin nettoaa siitä 28 miljoonaa $. Tämän hetken otteiden perusteella, tuohon voi olla tyytyväinen :).

Jaa Vancouverissa? Nyt taitaa Gillis sitten kierrättää jonkun caymansaarien kautta nuo tulot...

No vitsivitsi. Kuten tuolla toisessakin ketjussa jo totesin, niin mielestäni varsinkin sopimusten pituus oli todella hyvää luokkaa (eiköhän Sedinit olisi jostain saaneet revittyä sen 7 vuottakin samalla caphitilla). Voi olla, että eivät ehkä ole aivan tuon caphitin arvoisia enää viimeisellä kaudella, mutta siitä huolimatta todella hyvät sopimukset.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyvät ja varsin odotetut sopparit Sedineille. Nyt kun on jatkovuodet turvattu niin voisivat juonia tuon Canucks ylivoiman kuntoon, kun se on aivan hirveää kuraa tällä hetkellä. Tortorellan parhaimpiin ominaisuuksiin ei taida kuulua tuo yv:hen satsaaminen sillä heikkoa se taisi olla myös Rangersissä. Sen jos saisivat kuntoon, ja kaikki edellytykset siihen on, niin näyttäisi jo paljon paremmalta.

Vancouver nousi muuten sopimusten myötä kolmanneksi, kun katsotaan kauden 14-15 sopimusten arvoa. 59 miljoonaa on jo sidottu ja itse olisin valmis ulostamaan sieltä 9 miljoonaa Boothin ja Bieksan sopimuksista. Vaikka, jälleen kerran, Bieksa pelaa vähän paremmin. Mutta se aallon pohjakin antaa vain odottaa itseään. Boothista vastaavasti ei ole mitään iloa, on se sitten ehjänä tai rikki.

Andrew Albertsin kanssa itse vaihtaisin mielelläni työpaikkoja.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tässä NHL Tonight -ohjelmaa katselen ja kyllähän tuo Sedin-kaksikko kuuluu Vancouveriin. En pysty näkemään missään muualla, saati erillään.
Hyvä soppari.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Kyllä sai Bure arvoisensa pelin. Vaikka peli oli numeroiden suhteen aika selvä, oli se viihdyttävä ja suuria tunteita sisältänyt kamppailu.

Peli oli oikeastaan alusta lähtien, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta, Vancouverin hallinnassa. Vancouver sai heti alkuun hienon yv-maalin, mutta sen jälkeen Colton Orrin taklauksen jälkeen momentum kääntyi hetkellisesti Leafseille.

Vancouver onnistui tänään kuitenkin pitämään Toronton pois vaarallisimmilta maalipaikoilta ja niissä harvoissa maalipaikoissa Luongo oli mies paikallaan, pitäen tänään ansaitusti nollat.

Tänään oli positiivista myös se, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kolmonen osui kahdesti, kakkonen sai maalin ja ykkös-yv sai myös tärkeän avausmaalin.

Maalista huolimatta, yv kaipaisi hieman suoraviivaisuutta. Nyt näyttää siltä, että kiekkoa pyritään vain siirtelemään ja hautomaan ja sitä ei saada toimitettua maalille. Täytyisi rohkeasti pistää kiekkoa maalille. Tänään tosin tämä oli myös osittain Toronton hyvän av-pelaamisen ansiota, kun puolustus peitti parhaimmat vetopaikat.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Nonniin. Se on sitten toinen hieman pidempi vieraskiertue edessä. Nyt vaan hiukan tärkeämpi sellainen. Ensimmäinen oli historian paras ja tilastoihin kirjattiin 5-1-1. Tällä kertaa pelejä on kolme vähemmän, eli neljä. Viholliset löytyvät kaikki omasta timantinkovasta divarista. Ensin liigan viidentenä majaileva Phoenix. Sitten Liigan kolmas San Jose. Vielä selkä-selkä, jossa ensin Kings ja sitten liigan tämän hetken kärkijoukkue Anaheim..

Tältä kiertueelta tullaan takasin (heti kotona eka matsi taas San Jose) vahvana Stanley Cup voittajaehdokkaana, taikka sitten alkaa Gillisillä toden totta pitkät päivät painaa. Nämä joukkueet ovat juuri ne, joita vastaan pitää pystyä ottamaan voittoja, ja vain voittoja. Jos kotimatkalla joudutaan istumaan pehmeiden tyynyjen päällä, on Tortorellan palapeli vajaa ja Joukkuetta on muokattava...

Ensimmäinen peli ensi yönä on voitettava ja veikkaan erittäin agressiivista alkua pelille. Toivottavasti tämä peli tuo tuloksen ja San Josea vastaan päästäisiin pari kovaa voittoa alla. Lokakuun-Luongo oli parempi kun vuosiin ja Luongoa ei ole vielä ohitettu kertaakaan heikon kuukauden jälkeen...
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucks voitti vihdoin San Josen ja ihan ansaitusti. Burrowsin paluun jälkeen kakkosketjuksi muodostunut Higgins - Santorelli - Burrows on toiminut varsin mallikkaasti. Vaikka tätä nyt on jatkunut pelistä toiseen, niin edelleen jaksaa hämmästyttää kuinka hyvin Santorelli pelaa, jotenkin sitä odottaa, että koska tuo suonenveto loppuu, ei kai se nyt oikeasti mikään kakkossentteri voi olla.

Ylivoimaan on haettu myös Burrowsin paluusta piristystä. Burrows on heitetty neljänneksi hyökkääjäksi ykkösylivoimaan, jossa Kesler on pudotettu viivaan. Entistä vahvemmin parhaiden pelaajien kuormituksen kautta Tortorella nyt pisteitä hakee. YV:ssä kyllä parannettavaa riittää, alivoima sen sijaan toimii paremmin kuin vuosikausiin. By-the-way huomiona liigan paskin erikoistilannejoukkue Anaheim johtaa koko sirkusta, joten ehkei näistä erikoistilanteista älytöntä stressiä kannata tässä vaiheessa ottaa.

Hyvän ensivaikutelman tehnyt Darren Archibald on saanut lisävastuuta ja noussut kolmosketjuun Richardsonin ja Kassianin kaveriksi. En tiedä onko Archibald ihan kolmosketjun tasoa, vaikka lupaavasti onkin esiintynyt. Nelosketjua on edelleen käytetty äärimmäisen vähän, eikä sieltä kyllä kenenkään voi sanoa erityisemmin vakuuttaneen. Welsh on sentään vetänyt aloituksensa voittopuoleisesti (kuten on kaikki muutkin sentterimme Sediniä lukuunottamatta).

Koko pakkikuusikko vetää melkoista jekyll&hydeä. Enimmäkseen hyvää, mutta useimpiin peleihin tuntuu mahtuvan silti muutama kiintiökoomailu, niin kuin tuossa Sharksia vastaan Stanton-Bieksa päästävät jotenkin 2 vs. 2 tilanteen jotain jämäpelaajaa ja tästä vähän huonompaa Mike Brownia vastaan 2 vs. 0 tilanteeksi & maaliksi omiin.

Luongo on ollut hyvä.

--- --- ---
Farmissa Nicklas Jensen on tervehtynyt pelikuntoon, vetänyt neljä peliä kiikaritehoilla. Utica ei ole voittanut yhtään peliä koko kaudella, jengillä ei toimi oikein mikään. Hyökkäys on todella heikko, eivätkä Eriksson & Cannata ole maalilla mitenkään erityisesti vakuuttaneet. David Booth on parhaillaan Uticassa conditioning stintillä ja on ehtinyt yhden pelin pelata.

Junnuista voisi nostaa esiin Cole Casselsin, joka on tykittänyt konferenssiaan johtavassa Oshawassa 18 peliin tehot 12+15 = 27 ja istunut sivussa 35 jäähyminuuttia. Brendan Gauncen Bellevillen kausi on alkanut sen sijaan heikosti, joukkue on konferenssin hännillä, Gaunce johtaa joukkueen pistepörssiä (15 gp / 18 pts), Subban on joukkueen tehokkain pakki, mutta taisi istua viime pelin silti terveenä raaputuksena sivussa. Hunter Shinkaruk (Medicine Hat) ja Evan McEneny (Kitchener) kärsivät parhaillaan loukkaantumisista (McEnenylle loukkaantuminen on jo toinen kuluvan kauden aikana).
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Hyvän ensivaikutelman tehnyt Darren Archibald on saanut lisävastuuta ja noussut kolmosketjuun Richardsonin ja Kassianin kaveriksi. En tiedä onko Archibald ihan kolmosketjun tasoa, vaikka lupaavasti onkin esiintynyt. Nelosketjua on edelleen käytetty äärimmäisen vähän, eikä sieltä kyllä kenenkään voi sanoa erityisemmin vakuuttaneen.

Archibaldin lisävastuun taustalla on vahvasti tämä Vancouverin loukkaantumissuma. Samasta syystä nelosketjussa hyökkääjänä pelaa Weber ja ketjua peluutetaan hyvin vähän. Siinä olet oikeassa, että Archibland on ollut positiivinen yllätys.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kalifornian road trip ei mennyt Canucksilta erityisen onnistuneesti. Kings ratkaisi pelin jo aikaisessa vaiheessa ja Tortorella tyytyi lepuuttamaan ykkösmiehiään. Daniel Sedinin peliaika Los Angelesissa oli vaatimaton 13:25, Henrikillä reilu pari minuuttia enemmän.

Anaheimissa peli näytti paremmalta, mutta pisteitä ei matkaan tarttunut. Sedinit ovat nyt pelanneet kolme peliä peräkkäin ilman tehopisteitä. Saa nähdä haetaanko ykkösketjuun nyt muutoksella piristystä. Ducks pelissä ketjulottoa jo hieman lämmiteltiin.

Alemmissa ketjuissa nähdään ainakin muutos kun Darren Archibald palautettiin farmiin. Kuntoutunut David Booth matkaa ylöspäin. Booth ehti pelata Uticassa kolme peliä, joista Utica voitti kaksi (kauden ainoat voitot). Tehoja Boothille kertyi yhden syöttöpisteen verran.

Canucks pelaa seuraavat kuusi ottelua kotonaan. Kotiputki avataan torstaina, jolloin vieraaksi saapuu Sharks. Sharksilla on ottelussa massiiviset paineet, eiväthän he ole onnistuneet voittamaan Canucksia viimeiseen 34:ään päivään.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Dreger twiittasi eilen tälläistä.

@DarrenDreger
Vancouver Canucks have\had interest in Marty Reasoner, however, told Reasoner is reconsidering his playing future.

Reasonerilla taida oikein mitään annettavaa kaukalossa enään olla.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Bob McKenzie ‏@TSNBobMcKenzie 55 s
Eddie Lack's two-year contract extension has an AAV of $1.15M, $1M in first year, $1.3M in second year.

Hieman yllättävää ehkä, että jo tässä vaiheessa soppari kouraan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bob McKenzie ‏@TSNBobMcKenzie 55 s
Eddie Lack's two-year contract extension has an AAV of $1.15M, $1M in first year, $1.3M in second year.

Hieman yllättävää ehkä, että jo tässä vaiheessa soppari kouraan.

Läckistä olisi tullut ensi kesänä UFA, mikäli ei olisi pelannut tällä kaudella vähintään 28 ottelua. Tekemällä jatkosopimus jo tässä vaiheessa Canucks välttyy pakkopeluuttamiselta, ja siinä on kakkosmaalivahti sitten sopimuksenalainen seuraavien kahden kauden ajan. Järkevä sopimus molemmille osapuolille. Eikä liene sattumaa että sopimus on identtinen Frederik Andersenin vastikään tekemän jatkosopimuksen kanssa.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Nyt on jo pakkovoiton makua ilmassa kun ensi yönä vastaan luistelee Columbus. Viimeiset viisi peliä tainnu päättyä vastustajan juhliin, mitä ei ole hirveän usien viime vuosina nähty. Lännen joukkueet ovat aivan kammottavassa vireessä ja jos voittoja ei rupea tulemaan, on playoff paikka tiukoilla.

Suurimpana ongelmana jo tilastojen valossakin on ollut maalinteko. Sedinit ja Kesler on ollut todella hiljaisia. Santorelli, Higgins, Hansen ja Burrows myös ovat kadottaneet jyvän. Ketjulotto on ollut sekaisin kun RAYn automaatit huoltoasemalla. Pelejä ollaan johdettu ja hallittu, mutta niitä ei ole pystytty tappamaan kun siihen on paikkoja tarjoiltu. Mm Eallas ja Florida pelit olivat aivan lapasessa, mutta ne pystyttiin hukkaamaan.. Maalivahtipeli toimii riittävän hyvin, jopa niin hyvin, että Luongo saattaa pelata itsensä omalle paikalleen Sotshiin ykköseksi...
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Kylläsän siinä taas oli kaikki katastrofin ainekset ilmassa roikkumassa.

Hirveä paine vastustajan päätyyn alkuminuuteilla. Stanton kompuroi, Kassian paikka löysästi ja ekalla yrityksellä vihollinen johtoon. Onneksi erän lopussa tuli se kauan kaivattu tasoitus. Toisessa erässä siirretyn jäähyn aikana Columbus pelurilla puolittaisen läpiajon päätteeksi tyhjä maali, josta kiekkoa ei maaliin saatu. Canucks selvitti AVn ja sen jälkeen pariin minuuttiin kolme maalia ja peli oli pelattu...

Ennen peliä Tortorella sanoi haastattelussa moneen kertaan, että meidän pitää saada maaleja maalin edestä ja ripareista. Nyt noita maaleja tuli roppakaupalla ja Sedinit niitä tekivät yllättäen.. Ens yönä onkin sitten huikean kova vääntö edessä kun vanha vihollinen Chicago tulee kylään...
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Vancouverilta tasaisen vahva peli, jolla onneksi lopulta irtosi myös voitto jatkoajalla. Hyvä asia on myös, että yv on parantunut viime aikoina.

Ensimmäisestä erästä ei oikeastaan jäänyt mitään mieleen. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin puolustussuuntaan ja maalivahdit hoitivat loput.

Toisen erän alkuun Canucks pääsi ylivoimalle ja mallikkaasti pyörinyt yv päättyi Garrisonin lämäriin viivalta joka vei Canucksin johtoon. Tämän jälkeen Canucks sai tasakentällisin vähän höyryä päälle, joka johti pyörityksiin ja maalipaikkoihin. Välillä kuitenkin mentiin hieman liian innokkaasti, jolloin Kojootit pääsivät 2-1 hyökkäyksiin muutaman kerran. Erän lopulla ensin nollattiin Kojoottien yv, jonka päätyttyä Henrik Sedin pääsi välittömästi iskemään komean 2-0 maalin huonosta tasapainosta huolimatta.

Kolmannessa erässä ei varsinaisesti mitään romahdusta tapahtunut, mutta Kojootit rokottivat tehokkaasti Vancouverin parista virheestä. Erän lopulla Canucksilla oli myös hyviä paikkoja ratkaista peli, mutta Mike Smith oli mies paikallaan kuten myös Luongo.

Jatkoajalla peli oli ehkä hienoisesti Canucksin hallinnassa. Henrik Sedinillä oli hyvä paikka ratkaista peli kiertäessä maalin takaa, mutta ei saanut kohotettua kiekkoa Smithin yli. Lopulta Higgins teki voittomaalin rannelaukauksella kun Vancouver pääsi vastahyökkäykseen.

Normaalisti jatkoaikavoitto ei harmittaisi näin paljon, mutta tällä kertaa tuli annettua ylimääräinen piste juuri sille tärkeimmälle vastustajalle, jota jahdataan villikortti-viivalla. Tällä hetkellä taistelu lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista on niin tiukka, että jokaisella pisteellä on merkitystä. Aika paljon saa tällä hetkellä Vancouverin peli vielä parantua, jotta voi alkaa playoffeja miettimään tämän kauden osalta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tulosten perusteella joukkueen kurssi on mukavasti ylöspäin. Olen olosuhteiden uhri enkä ole pelejä päässyt näkemään, joten voiko joku arvoisista pelejä oikeasti nähneistä palstaveljistä lyhyesti analysoida, onko nuo tulokset ansaittuja vai oikkuja? Viimeisimmän kymmenen pelin kuntokäyrä on kuitenkin 7-2-1, ja sillä heltiää jaettu ykkössija Westernissä yhdessä Chicagon kanssa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tulosten perusteella joukkueen kurssi on mukavasti ylöspäin. Olen olosuhteiden uhri enkä ole pelejä päässyt näkemään, joten voiko joku arvoisista pelejä oikeasti nähneistä palstaveljistä lyhyesti analysoida, onko nuo tulokset ansaittuja vai oikkuja? Viimeisimmän kymmenen pelin kuntokäyrä on kuitenkin 7-2-1, ja sillä heltiää jaettu ykkössija Westernissä yhdessä Chicagon kanssa.

Kyllähän nuo tulokset varsin ansaittuja ovat mielestäni olleet. Ja olisi voitot ansaittu jo aiemminkin, mutta varsin monissa matseissa härsittiin viimeisessä erässä johdot heikkoihin suorituksiin. Itselle jäi useamman kerran mieleen Stanton, joka ylipelasi tilanteet ja haki turhaan riskillä niittejä ja näistä on tullut kohtuu monta kohtalokasta maalia. Toki ei Stanton tietenkään näyttele yksin mitään suurta roolia ja koko joukkue noissa tappioissa menetti otteensa viimeisissä erissä. Nyt sitten on onnistuttu pitämään paketti paremmin kasassa lähes koko 60 minuuttia. Vieläkin lopussa annetaan löysiä maaleja vastustajalle, mutta nyt ne eivät ole kostautuneet enää niin pahasti (=tappioina).

Maalinteko on ollut koko kauden ongelmana. Välillä Sedinit tekevät maalit, alussa Richardson ja Santorelli, välillä Kesler. Viime aikoina kakkosketju Higgins-Kesler-Santorelli on ollut se vireessä ollut ketju. Ja Luongo on ollut maalilla loistava. Pakistossa Tanev on ottanut edelleen isoja hyppäyksiä eteenpäin ja onkin ollut ykköspakkeja. Bieksan tehokkuus on karissut alkukauden jälkeen ja Hamhuiskin on tehnyt yllättävän paljon virheitä. Garrison on sitten ollut se tehopakki, joka varsinkin ylivoimalla on pirun tärkeä palanen. Stanton on myös, alun haukuista huolimatta, ollut yllättävän tehokas.

Alkukauden pettymyksiin voi laittaa Edlerin, jonka loukkaantumisen jälkeen joukkueen peli onkin jostain syystä parantunut. Onhan tuo Edlerin teholukema (-12) käsittämättömän huono, kun seuraavaksi huonoimmalla pakilla se on -2 (Garrison). Ja tehojakaan ei ole Edler saanut aikaan normaaliin tapaan. Hyökkäyksessä sitten Burrows ja Hansen ovat kärsineet loukkaantumisista ja se näkyy myös tehoissa. Toki Hansenilla on vähän huono paikkakin pelata, kun tuo kolmosketju on todella tehoton tällä hetkellä.

Jos lyhyesti kuvaisi alkukautta niin:

+ puolustuspeli (pl viimeinen erä)
+ alivoima (NHL:n parasta)
+ Luongo/Läck
+ Keslerin tehokkuus

- hyökkäyspeli (pl Sedinit, Kesler, Higgins, osittain Santorelli/Richardson)
- ylivoima luokatonta (26. NHL:ssä)
- johdon pitäminen viimeisessä erässä
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Hyvä vire jatkuu. Ylivoima nostaa päätään. Luongo näyttää olympiajoukkueen sikariportaalle kenen paikka on maalilla Sotshissa. Kesler näyttää taas Selkevoittajalle. Alivoima on liigan parasta...

Ja mikä voi vesittää nämä kaikki? Edlerin tervehtyminen....
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Kyllä oli Canucks-fanin mukava katsella peliä. Niin viihdyttävän matsin Vancouver tarjosi. Osin Vancouverin ote johtui Edmontonin lukuisista kiekonmenetyksistä, mutta karvaus oli erityisen aktiivista tässä pelissä, joka loi useita hyviä paikkoja.

Peli käynnistyi lähes Canucksin käsikirjoituksen mukaan. Keslerin kenttä sai heti avausvaihdosta kunnon pyörityksen Oilersin päätyyn, jota kesti pitkälle toista minuuttia. Ainut mikä lopulta jäi puuttumaan oli maali. Vancouver karvasi koko pelin aikana hyvin, joka johti kiekonriistoihin ja sitä kautta hyviin maalipaikkoihin sekä pyörityksiin. Canucks iski myös hyvin vastaan Edmontonin lukuisista kiekonmenetyksistä. Ensimmäisessä erässä ei oikeastaan muuta valittamista ollut kuin, että Vancouver on edelleen luvattoman tehoton kun se pääsee maalipaikoille.

Toisen erän ensimmäinen kymppi oli ehkäpä ottelun tasaisin vaihe. Edmontonilla oli omat paikkansa, mm. Perronin hieno veto. Luongo oli kuitenkin terävänä ja teki ottelun aikana muutaman hienon torjunnan, kun Oilers sai satunnaisia paikkojaan. Ottelun puolivälin tienoilla Vancouver pääsi 4-3 yv:lle, josta Daniel Sedin pääsi tälläämään, Nick Schultzin luistimen kautta, kiekon Dubnykin längistä sisään. Chris Higgins teki upean työn maalin eteen peittämällä Dubnykin näkyvyyden täysin. Maalin jälkeen Vancouver sai pelistä otteen ja erän toinen puolikas oli ensimmäisen erän kaltaista hallintaa.

Upeinta koko ottelussa oli se, että 1-0 tilanteessa kolmannessa erässä ei jääty tuleen makaamaan vaan annettiin pelille sinetti parilla maalilla. Ensin vastahyökkäyksestä Kassian ohjasi David Boothin vedon jälleen kerran Dubnykin längistä sisään. Ottelun lopullinen sinetti tuli jälleen vastahyökkäyksestä kun Chris Higgins latasi nopean rannelaukauksen suoraan Keslerin jättösyötöstä. Kiekko lopulta löysi tiensä maaliin kuinkas muutenkaan kuin Dubnykin jalkojen välistä. Tämän jälkeen pelaaminen rauhottui ja Tortorella alkoi pikku hiljaa valmistautua huomiseen Bruins-matsiin peluuttamalla joukkuetta tasaisesti. Ottelussa harvinaisen paljon peliaikaa sai Canucksin neloskenttä Welsh-Dalpe-Weise, joka pelasi koko ottelun hyvin pitäen pelin pääsääntöisesti pois omasta päästä, saaden siinä samalla muutaman hyvän maalipaikan. Ottelun lopulla ketjun pelaaminen palkittiin ylivoima-ajalla ja Dale Weise kiitti tekemällä Vancouverille neljännen maalin.

Peli oli lupauksia herättävä ja tuollaisella asenteella ja tekemisen meiningillä kaatuu varmasti mikä tahansa joukkue tässä liigassa. Santorelli-Kesler-Higgins ketju toimii tällä hetkellä todella hyvin ja he veivät kyllä pelin aikana Nugent-Hopkinsin kenttää 100-0. Sedinit kaipaisivat selvästi Burrowsia ketjuunsa, mutta Daniel Sedin sai tärkeän onnistumisen ylivoimalla. Alemmat ketjut loi muutamia hyviä tekopaikkoja itselleen ja kumpikin onnistui maalinteossa. On myös hyvä, että nelosketjua uskaltaa laittaa jäälle. Suurempia virheitä ei tässä ottelussa nähty ja Canucksin puolustus pelasi hienosti tilanteet, joissa Edmonton pääsi ylivoimahyökkäyksiin. Luongolle peli oli ehkä hiukan hankala, koska välillä peli Vancouverin maalilla oli hieman hiljaisempaa. Luongo kuitenkin teki useita hienoja pelastuksia paikoissa, joissa niitä tarvittiin ja on todella pelaamassa itseään Kanadan joukkueen ykkösmaalivahdiksi.

Tästä on hyvä jatkaa. Go Canucks go!

Edit. Muutama kirjoitusvirhe.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks on jo harvinaislaatuisessa seitsemän peräkkäisen voiton putkessa, kun Bostonkin pystyttiin kaatamaan viime yönä "selkä-selkä -ottelussa". Vancouver oli etenkin toisen erän alussa täysin altavastaajana, mutta Tortorella oli ajan hermoilla, otti aikalisän ja läksytti porukkansa. Sen jälkeen Canucks pyyhki Bruinsilla jäätä, eikä Bostonilta jäänyt mieleen kuin bradmarchand-pelleily (ties monesko osa), josta ei edes joukkueen valmentaja Julien pitänyt.

"I think you see how passionate he gets. You see how not pleased he was with our play, and I think that passion bleeds into this team. It was a wake-up call, and guys respect him." - Ryan Kesler Tortorellan antamasta läksystä.

Eri valmentajilla on eri vahvuudet, mutta tuon ajan hermoilla olemisen lasken Tortorellalle isoksi plussaksi esimerkiksi Vigneaultiin tai Crawfordiin verrattuna. V antoi usein heikosti pelanneen joukkueen selvitä omista ongelmistaan itse ja jotkut pelit ikään kuin valuivat siksi sormien läpi. Tortorella reagoi nopeammin ja sillä on ollut tällä kaudella jo pariinkin kertaan merkittävää hyötyä joukkueelle.

Pari sekalaista vähän laajemminkin alkukaudesta:

- Luongo on ollut jo pidempään erittäin hyvä. Seitsemällä edellisellä Canucks-vuotenaan Luongolla on ollut nykyistä (92.1%, 2.19) paremmat tilastot vain Vancouverin finaalivuotena.

- Kakkosvahti Eddie Läck on ollut jopa yllättävänkin valmis ja pelannut hyvin saamissaan paikoissa - yksi nollapelikin jo ja torjuntaprosentti hyvä 92.5%.

- Pitkään joukkueen murheenkryyninä ollut ylivoima on alkanut viimein kehittyä. Canucks on tehnyt vähintään yhden ylivoimamaalin viimeisten 11 pelin sisään yhdeksän kertaa. Tätä ennen nähtiin enemmän ylivoimamaalittomia pelejä kuin ylivoimamaalillisia.

- Alivoima on edelleen liigan parasta, mitä se on ollut jo pitkään. Viimeisten 36 alivoiman aikana omiin on tehty vain kaksi maalia. Uskon uuden valmennusjohdon keskittyneenkin ensin alivoiman ja puolustuspelin kuntoon saamiseen.

- Sedinit ovat pelanneet korkeintaan keskinkertaisen alkukauden. Molemmat ovat NHL:n pistepörssissä 20 parhaan joukossa, mikä on sinällään hyvä, mutta ei "veljes-mittarilla" mitattuna. Toisaalta Kaksosilla ei ole ollut ketjussaan nyt vakituista kolmatta pelaajaa Alex Burrowsin sairastelujen seurauksena. Hansen on yrittänyt parhaansa, mutta kolmosketjun energiapelaajalla ei vaan kädet ihan riitä.

- Vancouverin nykyinen kakkosketju Kesler-Santorelli-Higgins on mielestäni Canucksin paras kakkosketju sitten kauden 2008-09 Sundin-Kesler-Demitran. Toki nykyisen ketjun onnistumisen otanta on huomattavasti lyhyempi kuin tuon edellisen, mutta tämän nykyisen kakkosketjun kemia ja roolijako tuntuu ainakin tähän asti nähdyillä otteilla erittäin toimivalta.

- Mike Santorelli on varmasti liigan kärkitasoa mitä tulee maksetun palkan ja hyödyn väliseen erotukseen. Santorelli nettoaa 550k taalaa ja on nyt tehnyt 24 pistettä 35 peliin. Lisäksi Santorelli on Brad Richardssonin kanssa joukkueen paras aloittaja (53.9%), hyökkääjien blokkitilaston kakkonen Keslerin jälkeen, hänellä on hieno kiekonmenetysten ja -riistojen välinen erotus (+15, Keslerilla on +8 ja tämän tilaston erikoismiehellä Higginsilla +10) ja hän on tärkeä lenkki tuota liigan parasta alivoimaa. Vielä ei ole näkyvissä merkkejä taantumisistakaan, vaikka olen sitä vähän odottanut. Ehkä kotikaupungissa pelaaminen sytyttää?

- Kolmosketju (Richardsson-Kassian-Booth) oli Bostonia vastaan hyvä ja muutenkin ketju on alkanut toimia. Boothille tuli pelin voiton kannalta erittäin tärkeä maali. Kassian pelaa vähän epätasaisesti edelleen, mutta on mielestäni kehittynyt. Richardsson on ollut Santorellin ja puolustaja Stantonin lisäksi kolmas hyvä hankinta kesällä - mielestäni Richardsson on esimerkiksi Lapierrea parempi pelaaja.

- Nelosketjun pelaajista Zac Dalpe ja Jeremy Welsh ovat olleet positiivisia yllätyksiä viime aikoina ja molemmilla on annettavaa seuralle, mutta eivät ole vielä lukinneet itseään kokoonpanoon. Etenkin Tom Sestito ja Darren Archibald kisaavat heitä vastaan vielä kovaa ja sen jälkeen kun Burrows palaa kentille, yksi tämän hetken kolmen ensimmäisen ketjun hyökkääjistä putoaa ilman lisäloukkaantumisia neloseen. Dale Weisen näkisin joka tapauksessa säilyttävän nelosessa paikkansa ahkerana taklaajana ja hyvänä joukkuepalaajana.

- Puolustajista joukkueen ykkösmies on mielestäni Jason Garrison, joka on NHL:n pakkien pistepörssissä tällä hetkellä kahdeksantena. Garrison on erittäin järkevä puolustaja, joka on hyvä puolustamaan mailansa kanssa, purkaa omista painetilanteet todella luotettavasti ja antaa kiekon tehdä töitä. Hän on myös ylivoimalla hyvä pakki kovan lämärin ansiosta. Kymmenen maalin ja 50 pisteen kausi voi olla haarukassa.

- Chris Tanev on kehittynyt jälleen. Todella hyvä "näkymätön puolustaja": ei tee paljon pisteitä eikä pelaa fyysisesti, mutta hoitaa oman hommansa moitteetta ja tekee hyvin vähän virheitä. Liikkuu hienosti ja blokkaa paljon kuteja. Tällä kaudella on ollut nähtävillä myös jonkin verran hyökkäystehoja, joita moni on odottanutkin - on jo tehnyt oman piste-ennätyksensä ja tällä tahdilla on menossa yli 20 pisteen kauteen. Tanev on ollut joukkueen eniten käytetty pelaaja alivoimilla. Tulevaisuus näyttää tällä hetkellä valoisalta.

- Dan Hamhuis ja Kevin Bieksa ovat olleet tähän saakka mielestäni pieniä pettymyksiä molemmat - kertooko se sitten tämän kirjoittajan tasosta, että kaksikko on kuitenkin Santorellin jälkeen joukkueen tehotilaston kärkeä (Bieksa +11 ja Hamhuis +10). Bieksasta huomaa aina kun peli ei kulje: hän pyrkii pitämään kiekkoa liikaa ja saa vastustajan karvaajille aikaa. Mies olisi varmaan muuten kauppauhan alla, mutta hänellä on ilmeisesti kovin suuri merkitys joukkueen kemialle.

- Puolustuksen suurin pettymys on ollut Alex Edler, joka on parhaimmillaan loukkaantuneena ja joukkuekin on alkanut pärjätä.. Edlerilla olisi kaikki fyysiset avut olla liigan kärkipakkeja, mutta pää ei kestä ja epätasaisuus vaivaa liikaa.

- Alakerran suurin yllätys on ollut Ryan Stanton. Stantonille tulee edelleen aika ajoin virheitä, mutta kokonaisuus on ollut hyvä. Luotan häneen kiekollisenakin nykyisin enemmän kuin esimerkiksi Bieksaan - sopivan yksinkertaista peliä eikä joukkueen kolmossija taklauksissa haittaa.

Vancouverin saldo joukkueena 35 pelin jälkeen 20-10-5 tyydyttää minua, vaikka ongelmiakin on ollut ja peli oli ajoittain jopa heikkoa. Kuitenkin kun odotin enemmänkin käynnistymisongelmia uuden valmennuksen aloitettua työt, nyt voi olla ihan positiivinen. Uudet hankinnat onnistuivat kesällä, Luongo pelaa hyvin ja muutamalla veteraanilla (Burrows, Sedinit, Edler, Hamhuis, Bieksa) olisi kykyjä nostaa panostaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Pitkään joukkueen murheenkryyninä ollut ylivoima on alkanut viimein kehittyä. Canucks on tehnyt vähintään yhden ylivoimamaalin viimeisten 11 pelin sisään yhdeksän kertaa. Tätä ennen nähtiin enemmän ylivoimamaalittomia pelejä kuin ylivoimamaalillisia.

Hienoa, että nuck on tehnyt paluun - edes sitten yhden viestin ajaksi. Ja hyvä, että muutenkin Vancouverin ketju on vähän herännyt henkiin, hiljaista onkin ollut jo riittävän pitkään.

Tuosta Vancouverin ylivoimasta osui silmiin hieno tilasto Santorellin ja Higginsin osalta.

Higgins, 0 yv-pistettä, 53 minuuttia yv-aikaa
Santorelli, 0 yv-pistettä, 49 minuuttia yv-aikaa

Oikeastaan kun katsoo ketä tahansa hyökkääjää (pl Sedinit ja Kesler) niin kukaan ei ole tehnyt ylivoimalla yli yhtä pistettä. Onhan tuo melkoinen suoritus pelata 50 minuuttia ylivoimaa ilman ensimmäistäkään pistettä. Ei ihme, että yv on hivenen sakannut.

Tasakentällisin tuo mainittu Higgins - Santorelli kaksikko onkin ollut sitten joukkueen tehokkain tehden 22 ja 21 pistettä. Noilla lukemilla ollaan top30:ssä koko NHL:ssä. Mistä siis voi johtua, että ylivoimalla tehoja ei tule millään vaikka tasakentällisin tulee varsin mukavasti? Jaa-a. Eihän siinä kakkosyv:ssä toki ole pyörittäjääkään, kun Keslerkin on ykkösylivoimassa. Mutta vaikka sitten suoraviivaisesti pelaisi ylivoimaa niin pitäisi nyt 50:ssä minuutissa jokunen maali tehdä.

Lisämausteena voisi mainita, että ei tehnyt Higgins viime kaudellakaan yv-pistettä. Toki silloin peliaikaa yv:llä tuli vain 33 minsaa, mutta nyt on sitten takana 86 peräkkäistä yv-minuuttia ilman tehopisteitä. Saadaanko 100 täyteen ennen kuin napsahtaa piste tilille?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos vaan, pelejä on tullut seurattua yhtä tiiviisti kuin ennenkin, mutta on ollut pieniä kiireitä tarttua näppiksiin.

Erikoinen tilasto tuo Mr. Smithin esiin nostama. Luulisihan sitä vaikka vahingossa tehoja ylivoimilla tulevan kun saa tuon noin puolitoista minuuttia ylivoima-aikaa peliä kohden eikä kädetkään ole kummallakaan (Higgins ja Santorelli) mitkään puisimmat. Molemmat ovat olleet takavuosina joukkueissaan (Higgins Canadiensissa ja Santorelli Floridassa) ylivoimapisteissä parhaimmistoa - toki etenkin Higginsilla tuosta on jo aikaa.

Kakkosylivoiman toimimattomuuden huomaa hyvin, mutta tuskin edes valmennus tietää syytä miksei ole kulkenut, kun ei tee mitään tuolle. Tai ehkä tietää, mutta ei saa kunnon pelintekijää tuohon noista joukkueen hyökkäyksen palasista. Higginsin ja Santorellinkin parhaat avut ovat kuitenkin muualla kuin ylivoimassa. Silti erikoinen tilasto ja toivottavasti tuo kakkosylivoimakin saadaan kuntoon ja ykkönen parantaisi vielä pykälän tai kaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös