Vancouver Canucks 2013–2014

  • 101 346
  • 336
Suosikkijoukkue
Canucks
Ei ihan avautunut tuo Stantonin poiminnan tarkoitus, mutta onhan siinä nyt yksi variaatio lisää, jos hieman tappeluhalukkaampaa pakkia jostain syystä tarvittaisiin.

Aika arvoitukselliset tunnelmat on kauteen lähdettäessä. Rosterista on kuitenkin poistunut Schneider, Ballard, Lapierre, Raymond, Roy ja tilalla on pelkkiä nönnönnöö hankintoja. Mielestäni kysymysmerkkien määrä joukkueen suhteen on viime kaudesta vain lisääntynyt. Jos vaikka ihan listana kerrataan näitä epävarmuustekijöitä:

- Luongon paluu ykköseksi
- Tortorella, uusi systeemi
- Sedinit, jaksavatko eliittitasolla, saavatko jatkosopimukset
- Kesler, pystyykö pelaamaan terveenä (tämä on ehkä edelleen se suurin vedenjakajakysymys joukkueen menestyksen suhteen)
- Booth, pystyykö pelaamaan terveenä, ja jos pystyy onko hänestä top 6:een
- Kassian, riittävätkö paukut top 6 rooliin
- Löytyykö joukosta laadukas kolmossentteri
- Löytyykö joukosta NHL-kelpo kakkosmaalivahti

Ennakkoon ajatellen divisioonan kolmossija tuntuisi Canucksille sopivalta runkosarjatavoitteelta.

-- -- -- --
Prospektipuolelle on sentään saatu laatua ja leveyttä lisää. Farmin ulkopuolisia Canucks lupauksia voi bongailla ainakin seuraavista joukkueista. Linkit vievät suoraan eliteprospectsin pelaajakortteihin. Kanadan juniorisarjathan ovat jo alkaneet. Mainittakoon alkukauden poimintana enemmän puolustuspelistään tunnettu ruotsalaispakki Anton Cederholm, joka vetää neljän pelin jälkeen PPG tahdissa.

OHL
Bo Horvat London Knights
Miles Liberati London Knights
Brendan Gaunce Belleville Bulls
Jordan Subban Belleville Bulls
Evan McEneny Kitchener Rangers
Cole Cassels Oshawa Generals

WHL
Hunter Shinkaruk Medicine Hat Tigers
Anton Cederholm Portland Winterhawks

Sveitsi
Ronalds Kenins ZSC Lions

Yliopistosarjat
Ben Hutton Maine
Patrick McNally Harvard
Joseph Labate Wisconsin
Matt Beattie Yale
Mike Williamson Penn State

Farmissa Utica Cometsin kausi alkaa 11. lokakuuta. Mielenkiintoista on nähdä ainakin ottaako Joacim Eriksson heti vahvasti ykkösmaalivahdin paikan vai pistääkö Cannata kampoihin. Hyökkäyksessä Canucksin omissa lupauksissa ei välttämättä suurta pistepotentiaalia ole, Nicklas Jenseniä lukuun ottamatta, saa nähdä nouseeko joku muu massasta esiin. Puolustuksessa suurimmat odotukset kohdistuvat Frank Corradoon, myös Henrik Tömmernesiltä voisi odottaa isompaa roolia.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Oisikohan Stantonin hankinnan suhteen jotain vihjailua kenties siihen suuntaan, että Andrew Albertsista yritetään päästä eroon siirtämällä waivereihin? Näin äkkiseltään miehen otteista treenipeleistä voisi todeta, kuten on jo täälläkin todettu, että mies kierretään, sekä oikealta että vasemmalta ja tehotilasto näyttää miinusta aika huolella. Albertsista kun ei ole vain sellaisenaan isojen tööttien antajana, mutta miinuksen ottajana joukkueelle yhtään mitään hyötyä tbh.

Tiedä sitten auttaako Stanton paikkaajana, mutta jos 8 pakilla lähdetään niin vaihtoehtoja tuskin jää paitsi mainittu Weber. Nyt ainakin kätisyys (minkä takia käsittääkseni ei mahtunut Hawksin kkp) natsaa ja kovuutta ja kokoa, mutta myös enemmän kiekollista osaamista ja tehoja saatetaan saada niin kauan kuin ringissä pysyy. Kokemattomuus tietysti ylhäältä yksi NHL-peli arvoitus, mutta Canucks muodissa Gillis on pysynyt ottaessaan tämän kaverin, joka tulee jos kiekollisen parin saa niin stay-at-home, mutta kiekollisesti ehkä jopa Albertsia parempi, joten ainakin saa sen ykköspassin omille todennäköisemmin.

Ja Corradosta täytyy sanoa sen verran, että omasta mielestä pelaa ihan väärässä sarjassa tällä hetkellä, itse kyllä näkisin mielelläni Canuckseissa. Mutta jäämme mielenkiinnolla odottamaan nuorien pelaajien kehittymistä, mitä toivoisi vihdoin tapahtuvan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
D.Sedin H.Sedin Burrows
Higgins Kesler Hansen
Booth Santorelli Richardson
Sestito Dalpe Weise

Hamhuis Bieksa
Edler Garrison
Tanev Stanton

Siinä harjoituksissa ollut kokoonpano. Näköjään sittenkin päädytty siihen, että Booth-Santorelli kaksikko yhdistetään jälleen ja toivotaan parasta. Kaudella 10-11 he pelasivat samassa ketjussa ja kumpikin teki 20+ maalia. Sen jälkeen onkin ollut kummankin suhteen varsin hiljaista.

Dalpe saa sitten "loistavan" paikan nelosen keskellä. Olisi nyt edes laitettu kolmoseen Richardsonin paikalle. Kesler saa taas kerran "kolmosen laiturit" kakkosketjuun.

Pakistossa ihmetystä herättää Tanev-Stanton kaksikko. Saas nähdä pelaavatko vain 10 minsaa ja muut pakit vetävät sitten 25 minsaa. No ehkäpä kyseinen kaksikko pelaa riittävän simppeliä peliä ja pystyy sitä kautta ansaitsemaan lisäminuutteja. Mielenkiintoista nähdä miten käy.

San Josen kerroin 2,3 ja yli 1 maalin voiton kerroin 3,3. Kumpikin varsin houkutteleva. Vaikka Luongo tietysti näyttää kaikille ja pelaa nollat.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucks hävisi tuttuun tapaan kauden avauksen. San Jose oli selvästi parempi. Lyhyesti:
- Kiekonmenetyksiä oli liikaa
- Jäähyjä oli liikaa
- Bottom 6 oli liian käyttökelvoton (asia ei ketjulotolla muuttunut miksikään)
- Kolmospari samoin ei järin vakuuttava, vaikka Tanev näyttäviä blokkeja saalistikin
- Luottopelaajille (Hamhuis, Higgins) sattui epätyypillisen näkyviä virheitä
- Sedinit ja Luongo onnistuivat hyvin

Tortorella pisti lupaustensa mukaan Sedinit pelaamaan alivoimaa ja kyllähän se alivoima heiltä hoituu, mutta ehkä pätevä kolmossentteri alivoimiin olisi silti parempi vaihtoehto. Sedineitä voisi sitten kuormittaa enemmän ylivoimissa, sillä kakkosylivoimaan taso putoaa melko lailla.

Tänään sitten kotiavauksen vuoro, kylään tulee Oilers. Burrowsilla on jokin pikkuvamma ja hän on jättänyt harjoitukset väliin, saattaa pelata silti.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Burrowsilla on jokin pikkuvamma ja hän on jättänyt harjoitukset väliin, saattaa pelata silti.
Burrows Tortorellan mukaan ulkona ”viikkoja”. Taisi jalka hajota blokkitilanteessa 3-5 alivoiman aikana. Canucks ei ilmeisesti kutsu illan peliin ketään ylös, eli seitsemän pakkia pukenee, kun varahyökkääjiä ei ylhäällä taida olla. Hansen tai Booth vahvimmat ehdokkaat Burrowsin paikalle, nelosketju pelannee äärimmäisen vähän.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Burrows Tortorellan mukaan ulkona ”viikkoja”. Taisi jalka hajota blokkitilanteessa 3-5 alivoiman aikana. Canucks ei ilmeisesti kutsu illan peliin ketään ylös, eli seitsemän pakkia pukenee, kun varahyökkääjiä ei ylhäällä taida olla. Hansen tai Booth vahvimmat ehdokkaat Burrowsin paikalle, nelosketju pelannee äärimmäisen vähän.

Samalla kun Hansen (veikkaus) nousee ykköseen niin nousisko Dalpe suoraan kakkoseen? Joka tapauksessa ketjut ovat aivan perseellään Kassianin ja Burrowsin poissaolon ajan. Omasta mielestä nyt olisikin aika kokeilla uusia hakuja ja heittää suoraan Dalpe ykköseen. Annetaan miehen pelata siinä se 2-3 matsia ja sitten katsotaan löytyikö kemioita.

Tässä kyllä huomaa sen, että Vancouverin rosteri on tällä kaudella todella kapea. Varsinkin kun Booth on vasta toipumassa ja uusista miehistä, Santorelli ja Richardson, ei vielä ole oikein tarkkaa kuvaa. Ikävä kyllä farmistakaan ei löyty juuri mitään, ellei sitten Ferriero - Hamill kaksikkoon usko. Ja itse en usko heidän riittävän muuhun kuin satunnaiseen tuuraamiseen max kolmosketjussa. Jenseniä voisi kokeilla, mutta sekin on rikki. Ja ne lupaavat junnut heitettiin jo junioriliigoihin. Ei hyvältä näytä tällä hetkellä Vancouverin osalta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei hyvältä näytä tällä hetkellä Vancouverin osalta.

Tarpeeksi kun epäilee niin Vancouver yllättää positiivisesti. Hieno 6-2 voitto Edmontonista. Vancouver oli scoutannut hyvin Dubnykin heikkoudet (vedot) ja häntä pommitettiinkin hyvistä ja huonoista paikoista, läheltä ja kaukaa. Ja kudit upposivat läheltä ja kaukaa. Puolessa välissä peliä oli viis ladottu Dubnykin taakse ja LaBarbera pelasi sitten nollat toisella puoliskolla.

Edmontonista yllätti lähinnä Joensuun todella vähäinen peliaika. Acton pelasi lähes tuplat Joensuuhun verrattuna ja jopa Brown enemmän. Hemsky on kyllä pirun taitava ja hänelle soisi kauden ilman loukkaantumisia. Hall kävi koko matsin kuumana ja keräsi siinä sivussa -4, yhdessä Smythin kanssa.

Vancouverista Hansen oli vähintään yhtä kuuma kuin Hall ja ottikin kolme kakkosta. Näistä toki kaksi oli sitten yhdessä vastustajan kanssa, mutta omasta mielestä Hansen voisi keskittyä enemmän pelaamiseen ja jättää noi agitaattorin hommat ne paremmin osaaville.

Sedinit tekivät viis pojoa ja Kesler maalin, laukoi 9 kertaa ja otti matsin Actonin kanssa. Garrison oli tutkinut kotikaukalon laidat hienosti ja tästä tuloksena oli maali tyhjiin. Luongo oli riittävän hyvä ja pääsin kohtuu helpolla. Toki siellä tolpatkin kilisi.

Toivottavasti voitto nyt vähän aukaisee peliä, vaikka odotettuahan tämä vuoristorata oli. Tänään kohdataan sitten tulikuuma Flames.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Edmontonista yllätti lähinnä Joensuun todella vähäinen peliaika. Acton pelasi lähes tuplat Joensuuhun verrattuna ja jopa Brown enemmän.

Joensuu loukkaantui peliä edeltävissä harjoitteluissa, mutta päätti ainakin kokeilla pelaamista. Pelasi ekan erän ja toisessa erässä poistui kopin puolelle kahden vaihdon jälkeen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joensuu loukkaantui peliä edeltävissä harjoitteluissa, mutta päätti ainakin kokeilla pelaamista. Pelasi ekan erän ja toisessa erässä poistui kopin puolelle kahden vaihdon jälkeen.

Okei, no se selittää sen miksei Joensuuta näkynyt kentällä. Joensuussa on kyllä jotain sellaista erilaisuutta millä pitäisi pystyä ottamaan pelipaikka Edmontonin kovasta hyökkäyksestä. Toivotaan ettei tule pitkää saikkua.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Tarpeeksi kun epäilee niin Vancouver yllättää positiivisesti. Hieno 6-2 voitto Edmontonista.
Selvä voitto tosiaan, vaikka Oilers meni alussa johtoon hieman heppoisen näköisellä maalilla ja sai pian perään ylivoiman, eikä tilanne siinä vaiheessa näyttänyt kovin lupaavalta. Alivoimalla Brad Richardson kuitenkin tasoitti läpiajosta pelin. Maali oli Richardsonin ensimmäinen Canucks-paidassa, viime kaudella Richardson onnistui maalinteossa tasan kerran (16:ssa pelissä).

Tasoituksen jälkeen Canucks vyörytti loppupelin varmalla otteella, johon Oilersilla ei ollut oikein mitään sanottavaa. Sedinit järjestivät pari erittäin näyttävää osumaa. Hansen tuurasi Burrowsia kohtalaisen hyvin. Booth nousi kakkoseen, Weise kolmoseen, Yannick Weber pelasi hyökkääjänä nelosessa Dalpen ja Sestiton kanssa. Dalpe ei siis kummoista näyttöpaikkaa vieläkään saanut. Weber veti ihan kelvollisesti hyökkääjänä, joten kenties tämä järjestely jatkuu Flamesia vastaan.

En ole vielä saanut oikein otetta noista uusista äijistä. Richardson tekee periaatteessa ihan hyviä asioita ja Stanton oli ehkä astetta parempi kuin edellisessä pelissä. Vähän on kuitenkin sellainen ensivaikutelma, että varsinaisia ”löytöjä” ei nyt Gillisin haaviin ole tarttunut, vaikka kyllä näilläkin tyhjät paikat täytetään.

Dan Hamhuisilta jäin kaipaamaan enemmän tässäkin pelissä. Henrik ja Kesler myös hävisivät aloituksensa, mikä sentteritöntä Oilersia vastaan oli aavistuksen outoa. Booth ei vaikuta ihan 100% terveeltä.

Oilers on nykyvireessään kyllä valitettavan aseettoman oloinen. Vaikka siellä on ”kova” nelosketju, joka pari myllyä järjesti, näyttää jengiä vastaan olevan hyvin helppo pelata. Varmasti nakertaa selkärankaa myös nuo helpot maalit, joita nyt liukuhihnalta tarjoillaan.

-- -- -- -- -- --

Farmissa Utica ilmoitti avausrosterinsa. Mukana ovat kaikki Pohjois-Amerikassa pelaavat Canucks-sopimuspelaajat (poislukien tietenkin juniorit), paitsi Steven Anthony, joka on passitettu pelaamaan Central sarjaan (ECHL:stä pykälä alemmas), St. Charles Chill nimiseen joukkueeseen.

Utican rosterista puuttuivat loukkaantuneet Jordan Schroeder ja Nicklas Jensen. Omia AHL-sopimuspelaajia Utican avausrosterissa oli kolme: Sacha Guimond, John Negrin ja David Pacan. Näyttäisi siis, että Canucks väriä on farmissa nyt selvästi Wolves-vaihetta enemmän, mikä on tietenkin tarkoituskin. Utican hyökkäys vaikuttaa paperilla hyvin heikolta. Puolustus ja maalivahtiosasto ovat astetta kovempaa tasoa. Hyökkäykseen Utica saa toki vahvistusta kun Schroeder ja Jensen tervehtyvät (joko näistä kahdesta tai esim. Santorellista ja Dalpesta).

- Prospektipuolella Kitchenerin Evan McEneny on loukkaantunut.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Positiivista on, että hiukan heikommallakin pelillä saatiin tänään voitto ja pisteet kotiin. En Edmontonia vastaan pelattua peliä nähnyt, mutta muuten odotukset ovat korkealla Canucksin kauden suhteen, kunhan puolustuspelaamista saadaan parannettua.

Tämän aamun pelissä näkyi varmaan eilen pelattu peli Edmontonia vastaan, kun ei saatu vastaavanlaista drivea päälle kun aikaisemmissa peleissä. Sedinit olivat kahdessa ensimmäisessä erässä täysin näkymättömiä. Tosin kolmannessa erässä olivat kumpikin järjestämässä maaliin johtaneita tilanteita ja dominoivat jatkoajalla.

Richardson oli ehdottomasti Vancouverin paras pelaaja tänään. Häneltä nähtiin muutama hyvä kiekon ylöstuonti, oli vahvasti esillä Weisen tekemässä johtomaalissa ja onnistui useasti riistämään kiekon vastustajalta. Neljästä maalista huolimatta myös Eddie Läck oli mielestäni hyvä maalilla. Neljästä maalista ainoastaan Monahanin 3-1 maalissa hän olisi voinut suoriutua paremmin, mutta siihenkin tilanteeseen päädyttiin puolustuksen virheestä. On mukava tietää, että kakkosmaalivahtikin pystyy perusvarmaan peliin ja tuomaan voittoja kotiin.

Mutta sitten vähän risuja. Vancouverin puolustuspelaaminen on ajoittain karmeaa. Silloin kun homma toimii ja puolustus on tilanteen tasalla ei ole mitään hätää. Usein kuitenkin tehdään älyttömiä ratkaisuita jotka johtaa vaarallisiin tilanteisiin ja Calgarya ja San Joseta vastaan myös useaan maaliin. Erityisesti Bieksalta ja Stantonilta nähtiin tänään heikkoja ratkaisuita puolustuspäässä. Bieksa tosin korjasi tilannettaan tekemällä hienon esityön Santorellin jatkoaikamaaliin, mutta Stantonin tilalla toivoisin kokeiltavan toista pakkia.

Ongelmat eivät kuitenkaan ole isoja ja muutaman ottelun perusteella Canucksin hyökkäyspelaaminen on mennyt edellisestä kaudesta parempaan suuntaan. Sen lisäksi alivoima toimii hyvin ja yv:lläkin ollaan päästy tehoille aikaisemmissa otteluissa, niin voidaan hyvin odottaa Vancouverille hyvää kautta.

Edit. Korjasin pienen kirjoitusvirheen.
 
Viimeksi muokattu:

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Eddie Läck pelasi mallikkaan debyytin. Neljä meni, mutta ei hänen piikkiin oikeastaan noista mitään voi laittaa. Yksi ehkä otettavissa, mutta otti hyvitykseksi tukun loistavia torjuntoja. Widemanin mm. ryösti aivan täysin avopaikassa. Kokoa löytyy ja ottaen huomioon viimekauden pienen pelimäärän ja loukkaantumisen, niin erinomainen sisääntulo NHL:llän puolelle. Toki vasta eka peli, mutta en pidä mahdottomana, että on tulevaisuudessa jopa ykkönen. En sano, että haastaa Luongoa tälläkaudella, mutta tulevaisuudessa miksipä ei? Läck on kuitenkin kehittynyt koko ajan hyvin paitsi viimekaudella, kun oli vammoja. Itse olen pitänyt pitkään häntä jo mahdollisena tulevaisuuden veskarina änärissä, mutta mielenkiintoista katsoa mihin hän yltää. Hauska oli nähdä debyytti ja koosta ei ainakaan jää kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Läckiltä tosiaan hieno avaus, vaikkei tilastot ehkä mairittele. Canucks oli ihan unessa suurimman osan pelistä, mutta Läck piti voiton mahdollisuudet yllä. Ei tuo kolmoseräkään Canucksilta kokonaisuutena kummoinen ollut, yksinkertaista peliä hieman paremmalla efortilla ja rokotettiin Calgaryn pahoista virheistä.

Tortorella sekoitti takaa-ajoon lähdettäessä kaikki hyökkäysketjut (paitsi nelosen, joka ei taaskaan juuri pelannut), Sedinit pelasivat siis erillään. Pakkipareissakin nähtiin muutos, kun Hamhuis siirtyi Tanevin pariksi ja Stanton Bieksan.

Vaikka tässä nyt voitettiin vain Calgary, oli hieno nähdä onnistumisia laajalta rintamalta. Canucks on tupannut olemaan vähän yhden ketjun joukkue, mutta nyt jengiä heräteltiin onnistuneesti jakamalla osaamista leveämmin eri ketjuihin. Santorelli oli ensimmäisten Canucks maaliensa myötä näkyvin onnistuja, samalla hän saavutti jo viime kauden kokonaismaalimääränsä. Richardsonin ja Weisen yhteistyö oli kuin Sedinien kuviorepertuaarista. David Boothkin sai pitkästä aikaa varsinaisen maalin aikaiseksi, viime kaudelle kun merkattiin vain yksi tyhjään verkkoon syntynyt osuma. Chris Higginsille sen sijaan ei tunnu avopaikat kelpaavan, useamman jo alkukaudella missannut.

Bieksan puolustuspään ratkaisujen parantumisen suhteen en odota mitään ihmeitä, samoilla hasardeilla se tuntuu vuodesta toiseen vetävän. Sen sijaan Hamhuisin otteet ovat hieman tässä alkukaudesta vaivanneet, kuten joka viestissä on tainnut tulla ilmi. Yleensähän Hamhuis on tasapainottanut Bieksan pelaamista erinomaisesti, mutta nyt ei ole näyttänyt ihan parhaalta mahdolliselta, eikä sikäli ollut ihme, että juuri tuo pakkipari nyt rikottiin. Tosin en tiedä auttaako tuo Bieksan ja Stantonin pariksi laittaminen kokonaisuutta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Santorellin ja Boothin yhdistäminen on nyt ainakin Santorellin pelin nostanut uudelle tasolle. On jo nyt tehnyt tuplamäärän maaleja mitä viime kaudella. Pelasi muuten viime yönä aika kovat minuutit (23:42). Enemmän kuin kukaan muu koko ottelussa.

Myös waivereista napattu Stanton on ollut vissiin ihan hyvä.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Oli tänään vähän vaisumpi peli. Keslerin kenttä tuntui olevan ainoa, joka sai hyökkäyspeliä aikaan. Sedinit olivat mielestäni, eteenkin ensimmäisessä erässä, aivan hukassa. Tänäänkin maaleja syntyi puolustuspään virheistä. Milloin koko viisikko peruuttelee, puolustaja tai hyökkääjä ei ota maalin edessä miestään.

Positiivista on, että Vancouver pelaa tällä hetkellä liigan parasta alivoimaa (uskaltaisin väittää näin). Jäähyjä on otettu neljänneksi eniten koko liigassa, mutta yksikään 18 alivoimasta ei ole johtanut vastustajan maaliin! Toki jäähyjä on otettu liikaa. Tärkein asia tuon alivoiman suhteen on ollut se, että tuo prosentti ei johdu vastustajan heikosta viimeistelystä vaan Canucks on aidosti tehnyt vastustajan ylivoiman tehottomaksi. Toki vastustajalla paikkoja on ollut, mutta niitä ei ole annettu liian helposti.

Myös ylivoima vaikuttaa lupaavalta. Kunhan siellä viimeiset palaset loksahtaa kohdilleen ja viimeistely paranee, on ylivoimalla mahdollisuus saada tuhoa aikaan.

Vancouverin ongelmat ovat viisikkopelaamisessa. Kaksi ottelua Sharksia vastaan ovat näyttäneet kuinka helposti Canucksin voi pimentää. Tänään oikeastaan juuri Keslerin kenttä sai jotain aikaan. Muilta näimme vain väläytyksiä.
 
Santorellin ja Boothin yhdistäminen on nyt ainakin Santorellin pelin nostanut uudelle tasolle. On jo nyt tehnyt tuplamäärän maaleja mitä viime kaudella. Pelasi muuten viime yönä aika kovat minuutit (23:42). Enemmän kuin kukaan muu koko ottelussa.

Hyvinhän Santorelli on pelannut. Tehot on tainnut kuitenkin pääosin tulla Sedinien kanssa. On siinä jokunen pinna tullut silloinkin kun Booth on ollut kentällä, mutta ei tuo parivaljakko mitenkään hirveän positiivisesti ole erottunut.

Tortorellalta kysyttiin Devils pelin jälkeen syytä siihen, miksi hän laittoi Santorellin pelaamaan Sedinien kanssa. Kommentti oli seuraava:

“Right now, everything I do with him, he does great things for us”

Kaksi tappiota viidestä pelistä ja molemmat Sharksia vastaan. Alkaa haipaidoilla olemaan jo kohtalaisen tukeva niskalenkki Canucksista ja nämä kaksi tämän kauden peliä näytti siltä, että ote tulee vaan tiukentumaan. Tällä kertaa edes hyväksi todettu - annetaan yksi, tai kaksi maalia eteen ja voitetaan - taktiikka ei toiminut. Ainoa kerta kun Canucks on tehnyt pelin ensimmäisen maalin oli kauden ensimmäisessä pelissä nimenomaan Sharksia vastaan. Lopputuloksesta ei travinne mainita sen enempää.

Seuraavaan peliin saadaan sitten Kassian pelaavaan kokoonpanoon. Mielenkiinnolla jään odottamaan miten ketjut sen jälkeen kasataan. Sitten kun Burrows saadaan vielä takaisin, niin alkaa jännitys siitä, että pelaako nelosketju enemmän kuin 5 min pelissä.

Ps. Tänään voittomaalin tehnyt ja samalla uransa maalitilin avannut Matt Pelech on sattumoisin Mike Gilliksen veljen poika...
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Harmillista, että Canucks pelasi kauden parasta peliä kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta ei kyennyt jatkamaan sitä täyttä 60 minuutia. Sedinien peli kulki tänään kuin kausien 2010 ja 2011 aikaan. Ihmetystä aiheutti itselläni se miksi Santorelli siirrettiin hyvän avauserän jälkeen Keslerin ketjuun ja laitettiin Hansen tilalle. Ilmeisesti Tortorellalla on vaatimustaso tuloksen suhteen näin korkealla. Toisaalta Sedinien ketjun vire jatkui myös toisessa erässä, mikä palkittiin maalilla.

Peli ratkesi tänään, ihme pompusta huolimatta, siihen että Canadiens oli keksinyt keinon murtaa Canucksien AV-muurin. Canucks ei onnistunut myöskään viimeistelemään lukuisista hyvistä paikoista. Tästä tosin täytyy antaa suurin krediitti Carey Pricen suuntaan, joka oli tänään tulessa. Silti tuolla kahden erän painostuksella ja noilla maalipaikoilla olisi taululle pitänyt saada eri lukemat kuin 4-1.

Lopuksi täytyy sanoa, että harmi kun pelin momentum kääntyi Canadiensille tuollaisten epäonnisten sattumuksien kautta. Ei tappiota tänään kuitenkaan voi laittaa tuon piikkiin vaikka se jäi voittomaaliksi.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Kesler-Henrik-Higgins ketju oli aika erikoinen veto Tortorellalta vikaan erään, mutta sillähän tultiin rinnalle ja ohi! Hyvä avaus vieraskiertueelle Philadelphiasta parin tappiopelin jälkeen..

- Higgins sai maalin!
- Kassian ihan yössä ja samaan rahaan Booth myös vaeltaa varjoissa!
- Takaa ohi vikassa, kelpaa!
- Burrows ja Edler takas rosteriin ni pelin taso nousee vielä yhden pykälän.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Aika helposti irtosi täydet pisteet kotiin viime yönä. Voitosta ja viihdyttävästä jääkiekosta huolimatta, itseäni huolettaa Vancouverin tehoton viimeistely. Tänäänkin hallittiin peliä, mutta paikkoja oli niin paljon, että jopa 3-0 tulos ei tuntunut tapahtumiin nähden riittävältä.

Tehottomuus näkyy erityisesti yv:llä, jolla laatan maalin saaminen ei tahdo onnistua millään. Tänäänkin yv pyöri jokaisella kerralla näyttävästi, mutta siihen se jäi. Materiaaliin katsoen Canucks on ymmärrettävästi yhden yv-kentän varassa, kun Kesler on asetettu ykkös-yv:seen. Valitettavasti yv on valahtanut jo liigan toiseksi huonoimmaksi. Tämä tuntuu uskomattomalta sen takia, että samoilla ykköshyökkääjillä yv oli muutama kausi sitten liigan parasta.

Av sen sijaan on erittäin hyvää ja Vancouver on liigan paras jäähyn tappaja! Ykkösmiesten käyttö av:llä on luonut myös tilanteita av:lla. Tosin tänään av-maalista vastasi Richardson. 5-5 pelissä ei Vanekin maalipaikkaa lukuunottamatta ollut suurempia ongelmia.

Luongo tuntui tänään, nollapelistä huolimatta, todella vaisulta. Teki pari tärkeää pelastusta, mutta myös muutaman huonon ratkaisun. Mielestäni Vanekin kaltaista maalintekijää vastaan kannattaisi, syötön peittämisen sijaan, tukkia mahdolliset vetoaukot. Tuossa tilanteessa Luongo jätti aivan karmeasti Vanekille tilaa tehdä maalin peittäessään mahdollista syöttöä. Luongo saa muutamassa seuraavassa iltarukouksessa muistaa noita kahta maalirautaa, jotka pelastivat tällä kertaa hänen nollapelinsä. Muuten nollapeliin vaikutti tänään lähinnä vastustajan vaisu esitys.

Lauantaina voittaakseen Pingviinit, Vancouverin on kyllä keksittävä lääke viimeistelyyn. Puolustus on kyllä sillä tasolla, että voitosta voidaan taistella. Se on kuitenkin selvää, että vastus tulee olemaan aivan eri planeetalta kuin edellisen yön Buffalo.

Edit. Täytyy vielä lisätä, että miinuksesta huolimatta Ristolainen pelasi hyvän pelin. Vei mm. yhdessä Millerin kanssa Hansenilta läpiajomaalipaikan ja lähetti myös Sestisiton, kuka ei ole kuitenkaan mikään höyhensarjalainen, komealla taklauksella Buffalon vaihtoaitioon. Yritti myös yhdessä vaiheessa lonkkataklausta Ryan Kesleriin, joka kuitenkin osasi väistää tämän ja pääsi hyvään ylivoimahyökkäykseen.
 
Viimeksi muokattu:

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Ihan hyvällä mallilla on Canucksin peli tällä hetkellä mun mielestä. Veiraskietue lähes puolessa välissä ja pisteitä tulee tasaiseen tahtiin. Alex Burrows kun vielä saadaan takas kehiin, rupeaa tulosta tulemaan vielä enemmän.

- Booth on hinta/laatu suhteeltaan aika karmeaa katseltavaa.
- Kassian rupeaa pääsemään pikkuhiljaa pelirytmiin pelikiellon jälkeen
- Lokakuun-Luongo on riittävän hyvä ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Loun peli vaan paranee talvea kohti.
- Alivoima ja laukausten blokkaaminen on sarjan parasta.
- Ylivoima on huttua, siihen on löydettävä ryhtiä! Itse laittaisin Bieksan ja Keslerin alakolmioon kunhan saadaan Burrows maskimieheksi.. Hank ei saa annettua oikealta laidalta kolmelle leftille vetopaikkoja kun ainoa righti on maskimiehenä...
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Mikäs tuossa Richardsonissa on, kun peli näyttää sujuvan ? Ainakin maaleja on iskenyt Kings-vuosiin verrattuna ihmeelliseen tahtiin. Joku pelejä nähnyt, miten nuo maalit syntyvät ? Saako hän itse luotua paikkoja ? Parhaimmillaan Kingsissä väläytteli ihan oikeasti vahvaa hyökkäyspään pelaamista, mutta sortui lähes aina näkymättömyyteen. Ainoa pidempi hyvä ajanjakso oli pudotuspelit 2010 (?), kun pelasi Simmondsin ja Cliffordin kanssa todella hyvin. Kenen kanssa Richardson on Nuckissa hiihdellyt?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joku pelejä nähnyt, miten nuo maalit syntyvät ? Saako hän itse luotua paikkoja ?

Kenen kanssa Richardson on Nuckissa hiihdellyt?

Hyvin on Richardson pelannut, mutta vaikea on sanoa ketjua, kun kokoonpanot ovat vaihdelleet melkoisesti. Mutta tuolla bottom6 osastolla Richardson on viihtynyt ja kavereina on ollut lähinnä Booth, Santorelli ja Weise sekä viime otteluissa myös Kassian. Santorelli ja Richardson ovat yhdessä tehneet 3 jatkoaikamaalia, joka on jokseenkin käsittämätön saldo. Muutenkin Richardsonin neljästä maalista kaksi on tehty alivoimalla ja yksi siis jatkoajalla.

Kyllä tuo Richardson noita paikkoja hyvin luo itsekin ja hän tuntuu olevan parhaimmillaan kun kentällä on vähän enemmän tilaa (alivoima, jatkoaika). Tuskinpa tuo Richardsonin tahti tulee samana pysymään, kun pelipaikka tosiaan on tuolla alemmissa ketjuissa. Mutta jos vähän pystyy tehoja tekemään sieltä niin se on oikein loistavaa.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Näkyi kuudes vieraspeli otteissa aika selkeästi New Jerseytä vastaan viime yönä. Omasta mielestä kauden heikoin suoritus, mutta kaksi pinnaa tuolla pelillä otetaan vastaan kyllä! Canucks saa aika vähän ylivoima mahdollisuuksia verrattuna vastustajiin. Ja kun niitä saadaan on ylivoima tehotonta. Alivoima kuitenkin toimii hyvin ja Santorelli/Rickhardson parivaljakko antaa Keslerille virtaa kun ei tarvitse olla aina ihan ensimmäisenä rivissä jäähyjä tappamassa. Luongo otti tarvittavat kopit ja tolpat olivat suotuisalla päällä.

New Jerseyn ensimmäinen oli todella hieno ja Luongo oli voimaton. Tämän kauden kaava tulla peliin takaisin helposti tai nopeasti toteutui jälleen kun Schneids sekoili ja Hank syötti Keslerille varman maalin. New Jersey ylivoima toi Gelinakselle uran avausmaalin, olisiko ollut Tanevin persuksesta, Luongo jälleen voimaton. Tasoitus oli komeaa katsottavaa, Hank heittää kiekon päätylautaan keskialueelta johon velipoika lämää suoraan kiekon verkkoon. Pilkut ja Santorelli ensimmäisen veivaa hienon maalin! D.Sedin ilman vauhtia vähän onneton veivi, kuten myös Edler sadannen kerran rystylle ja tällä kertaa pleksiin.. Luongo, joka on yleensä tunnettu heikkona rankkarivahtina on ottanut tällä kaudella 5/6 kiinni, joista mm. J.Jokisen ja S.Crosbyn.. Malkin on ainoa onnistunut. Toki nyt oli onnea kun NJn toinen laukoja veti tolppaan ja kolmaskin oli veivannut Luongon mutta ihmeellisesti kiekko tarttui patjoihin..

- Welsh ja D.Sedin ottivat (typerät) hyökkäysalue jäähyt, joista ensimmäinen kostautui.
- Higgins saa joka pelissä A-luokan maalinteko paikan, nyt etuyläkulmaveto osui tolppaan
- Miljoonamiehet hyökkäyksessä on rahojensa arvoisia, kantavat joukkuetta hienosti
- Sestito ja Welsh olivat aivan hukassa ja hirveässä pyörityksessä koko pelin
- Edler höntyilee aivan perkeleesti koko ajan. Kaikki muut pakit pitävät viivan hyvin ja tulevat vastaan, mutta Edler kyllä onnistuu aina vetämään tilanteet överiksi.
- Cory Schneiderin Canucks-ura on nyt paketoitu. Viimeisenä palveluksena kaksi ilmaista maalia!

Pieni yllättävä tilasto vielä. Kuka on sarjan +/- tilaston kurko? Kevin Bieksa, ei ole vitsi. Lukema +11 on ihan älytön, kun otetaan huomioon Canucksin maaliero, joka on EVEN. Muut kärkinimet tulevat joukkueista SJ +23 ja PIT +11...
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Tehottomasta ylivoimasta huolimatta tärkeä voitto Capitalseista. Aina tekee hyvää kun Ovechkin jää maaleitta ja Capitals häviää :).

Tuo Kesler-Sedinit ketju toimii kyllä tällä hetkellä hyvin ja eteenkin Keslerin mailanlapa on ollut tulikuuma viime peleissä.

Vancouverilla ei ole kyllä minkäänlaista ongelmaa saada yv:tä pyörimään näyttävästi, mutta siitä puuttuu punainen lanka. Näyttävästä pyörityksestä huolimatta kiekkoa ei saada häkkiin millään. Välillä tuntuu, että Vancouver hautoo liikaa kiekkoa ja pyrkii näyttäviin ratkaisuihin. Sen sijaan voitaisiin pyrkiä pelaamaan kiekkoa pakille viivalle ja saamaan sitä kautta vetoja ja ohjureita.

Tämän päivän pelistä voin sanoa sen verran, että molemmilla oli paikkansa ja Vancouver oli ehkä hiukan hallitsevampi osapuoli. Luongo oli tänään mies paikallaan ja ykkösnyrkki hoiti loput.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös