Mainos

Vancouver Canucks 2010-2011

  • 109 470
  • 335
Suosikkijoukkue
Canucks
Mikäli Kesler on ykkösylivoimassa niin kakkosenpelinteko kärsii rajusti, kun siinä ei ole pelintekijää oikeastaan ollenkaan.
Kärsiihän se pelinteko, mutta ei tuo kakkosYV pelaakaan ykkösen kuvioilla. Canucksin kakkosylivoima ei oikeastaan rakenna paikkoja p-pisteiden sisälle lainkaan, vaan pelaa vetopaikat lähes aina pakeille. Tuohon riittää, että kiekko saadaan tuotua kontrolloidusti alueelle ja useimmiten nuo ylöstuonnit mm. Raymondilta ja jopa Bieksalta ihan kohtuullisesti onnistuvat.

...itseä haluttaisi nähdä tuo Burrows yv:ssä kaksosten kanssa...
Burrowsilla on tärkeä rooli alivoimissa, joissa hän pelaa energiaa säästämättä, kytäten jatkuvasti myös läpiajopaikkoja. Voi olla ettei Burrows, varsinkaan loukkaantumisen jäljiltä, jaksaisi polkea alivoimia samalla tavalla, jos hän pelaisi myös ylivoimat. Canucksin alivoima oli esim. viime playoffeissa todella heikkoa, joten ehkä tässä haetaan hieman myös kokonaisuutta, eikä pelkästään pyritä maksimoimaan YV-tehoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kärsiihän se pelinteko, mutta ei tuo kakkosYV pelaakaan ykkösen kuvioilla. Canucksin kakkosylivoima ei oikeastaan rakenna paikkoja p-pisteiden sisälle lainkaan, vaan pelaa vetopaikat lähes aina pakeille. Tuohon riittää, että kiekko saadaan tuotua kontrolloidusti alueelle ja useimmiten nuo ylöstuonnit mm. Raymondilta ja jopa Bieksalta ihan kohtuullisesti onnistuvat.
Näinhän tuo menee. Kakkosylivoiman pelaaminen on erittäin suoraviivaista ylivoiman pelaamista, jossa tilanteita yritetään saada aikaan pakkien kautta: Bieksa tai Raymond tuovat yleensä kiekkoa ylös, kiekkoa siniselle pakeille, Torres maskiin ja vetoja. Tietysti tuo on myös vähän kuin pakon sanelemaa, kun tuolta puuttuu pelinrakentaja ja muutenkin osasto saa aika vähän vastuuta.

Tuossa ykkösylivoiman roolituksessa (joka on siis kaikkien kunnossa ollessa mallia Kesler-Sedinit, Edler-Ehrhoff) on muuten nähtävillä selvä roolijako seuraavasti;

Sedinit; pyörittävät peliä. Heistä etenkin Henrik sahaa oivaltavilla syötöillään vastustajan alivoimaa hajalle. Danielin tehtävänä on olla ylivoimassa puolestaan enemmän maalintekijänä. Yhdessä heillä on muutamia selvästi ennalta sovittuja, tuttuja ja toimivia ratkaisuja miten saattaa kiekonhallinta maalipaikkaan.

Kesler; tehtävänä on toimia laukojana paineettomalla puolella kun kaksosilla on kiekko ja siirtyä maskimieheksi kun kiekko tulee pakeille. Lisäksi Kesler on taitava ja riittävän iso kaivamaan kiekkoa kulmista ja hän tuo toisen aloittajan ylivoimaan, jos Henrik vaihdetaan aloituksesta pois.

Ehrhoff; ylivoiman selkeä kiekollinen pakki sinisellä, jota pyritään käyttämään paineellisella puolella. Laukoo paikan saadessaan ja rakentaa sinisellä peliä. Rauhoittaa ylivoimaa, jos homma menee ahtaalle. Osallistuu kiekon ylöstuontiin ja/tai pelin avaamiseen omista.

Edler; sahaa ylivoimaa alas ja ylös ja tuo siihen elintärkeää liikettä. Päälle 100 mailin laukojana tuo ylivoimaan tulivoimaa tarvittaessa. Isona pelaajana tuo lisäksi maskilisää maalin eteen noustessaan. Keslerin tehtävänä on Edlerin liikkuessa seurata tilannetta ja joko antaa lisää painetta maalille tai siirtää itsensä laukojaksi. Joka tapauksessa yleensä juuri Edler-Kesler -kaksikko muodostavat ylivoimaan tärkeää liikettä, että homma ei mene helposti puolustettavaksi seisoskeluksi.

Noilla nappuloilla Vancouverin ylivoima on ollut koko NHL:n parasta ja tuollaista tehokkuutta ei olla meillä ennen nähty.

Ymmärrän hyvin mitä Mr. Smith ajaa takaa tuossa Burrowsin peluuttamisessa ykkösylivoimassa ja hyvä kun tämä asia nousi esiin, sillä tämä on yksi niistä isoimmista muuttuneista asioista viime kauteen. Olen täysin samaa mieltä siitä, että Burrows ei ole saanut juurikaan ylivoimavastuuta Vancouverissa ja hän voisi olla tuossa ylivoimassa käyttökelpoinen pelaaja. Kuitenkin minä pidän Kesleria tuohon paikkaan parempana vaihtoehtona monenkin asian vuoksi: astetta parempi kulmissa kaivamassa kiekkoa, näkee paremmin kentän ja pystyy parempaan kiekonhallintaan, selvästi parempi aloittaja ja astetta parempi maskimies.

Vaikka tuo Keslerin pelaaminen syökin kakkosylivoiman tehoja, niin kokonaisuus on ollut ainakin toistaiseksi silti parempaa yhdellä erinomaisella ja yhdellä kehnolla ylivoimalla kuin aikaisemmin nähdyillä kahdella hyvällä. Kummassakin on puolensa; tässä nykyisessä systeemissä pyritään tekemään maali heti parhaita aseita käyttämällä, kun aikaisemmin ajateltiin koko kahden minuutin kestävää ylivoimaa ja vastuun jakamista tasaisemmin. Tämä nykyinen systeemi on kasannut enemmän paineita ja vastuuta heille, joille maksetaankin tehokkuudesta ja mielestäni tämä on vain hyvä asia.

Esimerkiksi Daniel Sedinin ylivoimatehot ovat selvässä nousussa. Viime kaudella hän olisi tehnyt tasaisen vauhdin taulukolla noin 33 ylivoimapistettä, kun tällä kaudella hän on nyt 44 ylivoimapisteen vauhdissa. Tuo on aika kova luku, sillä viime kaudella NHL:n tehokkain ylivoimapelaaja Stamkos teki 41 ylivoimapistettä ja toissa kaudella NHL:n ykkönen Ovechkin iski 46 ylivoimapistettä. Vancouverin pakeillakin tuo muutos näkyy, sillä Edler oli viime kaudella 20 yv-pisteen vauhdissa, nyt hän menee 32 yv-pisteen vauhdissa ja Ehrhoffin vastaavat lukemat ovat viime kauden 24 yv-pistettä tämän kauden tahdilla 35 yv-pistettä.

Mitä tulee siihen mahdolliseen playoff-ylivoimaan, niin sielläkin minä näkisin ennemmin yhden erinomaisen kuin kaksi hyvää koostumusta. Jos kuitenkin käy niin, että vastustaja pystyy tekemään tuon Vancouverin ykkösylivoiman tehottomaksi, niin en näe mitään ongelmaa siinä, että esimerkiksi Kesleria peluutettaisiin lisäksi myös kakkosylivoimassa. Hän on pelannut paljon kakkosylivoiman hyökkääjien kanssa (Burrows, Samuelsson, Raymond), eikä ylivoima syö energiaa sillä tavalla, etteikö tuohonkin olisi mahdollisuutta.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Canucksin alivoima oli esim. viime playoffeissa todella heikkoa, joten ehkä tässä haetaan hieman myös kokonaisuutta, eikä pelkästään pyritä maksimoimaan YV-tehoja.
Itse asiassa tuo alivoima on kokenut viime kauteen vielä suuremman muutoksen kuin ylivoima. Burrowsin (joka teki muuten viime kaudella NHL:n eniten alivoimapisteitä) rooli siellä on tietenkin edelleen tärkeä ja uskon hänen peliaikansa siellä vain nousevan kun kausi menee vähän pidemmälle. Viime kaudellahan Vancouverin alivoima oli todella murheellista playoffeissa, mutta olihan tuohon myös oikeasti pätevä syykin; joukkueen kolme eniten käytettyä av-hyökkääjää (Kesler, Burrows ja Ryan Johnson) pelasivat selvästi näkyvillä vammoilla (kaksi heistä pelasi leikkauskunnossa) ja/tai puuttuivat kentältä kokonaan ja alivoiman ykköspakki Mitchell jätti kentät jo tammikuussa. Vastaavat vammat ja puuttumiset olisivat jättäneet jälkensä mihin tahansa joukkueeseen.

Tälle kaudelle tuo alivoima on kokenut vielä isomman muutoksen kuin ylivoima ja Vancouverin alivoima on ollut koko kauden NHL:n kärkipäätä, vaikka Salo ja Burrows ovat sieltä puuttuneetkin (Burrows tosin tietenkin jo nyt mukana). Malhotran tulo oli tietenkin erittäin tärkeä asia tuolle osastolle, mutta myös Hammer on ollut hyvä lisä sinne. Jos Burrows ja Kesler pysyvät kunnossa, Malhotra ei koe Johnsonin kohtaloa eikä Hammer Mitchellin kohtaloa, niin siellä tilanne näyttää paljon viime kautta paremmalta myös jatkossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Columbuksesta otettiin toissa yönä jatkoaikavoitto. Vancouver teki pelissä aika pahoja puolustusvirheitä ja Columbus pelasi mielestäni ihan hyvän vieraspelin hienosti torjuneen maalivahti Garonin johdolla, mutta Vancouver vei peliä hieman enemmän kuin vieraat ja otti mielestäni ansaitut pisteet.

Jälleen peliä katsellessa tuli mieleen ajatus, että kuinka monta kertaa Samuel Påhlsson onkaan urallaan nollannut Kaksoset. Hän tuntuu olevan Kaksosille koko NHL:stä pahin vastustaja "saman kylän poikana" ja niin kävi jälleen: Kaksoset laukoivat yhteensä pelissä vain kolme kertaa, ja Daniel Sedin sai ainoan laukauksensa vasta jatkoajalla kun kentällä oli tilaa. Onneksi kakkosketjun sentteri Kesler otti Kaksosille vaikeana iltana johtajanviittaa ja iski uransa ensimmäisen hattutempun 3-2 kotivoittoon päättyneessä pelissä.

Vancouverin saldo viimeisistä 10 pelistä on pelin jälkeen jälleen ihan hyvä 7-2-1. Tuo 10 pelin mittainen putki alkoi muuten siitä surullisesta Chicago-ottelusta, joten se peli toimi ilmeisesti hyvänä herättäjänä.

TSN:lla on tuore juttu Keslerista;

"Last year I think I hurt the team and hurt myself when I was running my mouth a lot," Kesler said after the Canucks practice Thursday.

"I think I've matured as a human being over the past couple of months. It's just helped me on the ice. When you play whistle to whistle it's a lot easier to play the game."

"They wanted me to become a better leader, a better player every year," said Kesler. "The biggest reason I changed was I was hurting my team. My play wasn't where it needed to be.

"You grow out of that stuff. I came into this league being a defensive specialist that got under the other guy's skin. For me to continue playing I just grew out of it and I am just focusing on my game."

Hyvä asia, että seurassa ollaan puhuttu tuo pelaajalle puhtaaksi ja ennen kaikkea hyvä, että Kesler kuuntelee, vastaa kritiikkiin, pyrkii kehittymään ja on myös kehittynyt tuossa peliin keskittymisessä. Tuntuu, että hän menee joka kausi eteenpäin pelaajana vähän joka suhteessa.

Tosin siinä kun hän teki viime kaudella 75 pistettä, tämä nykyinen tahti lupailee "vain" 68 pistettä. Toisaalta maaleja alkaa olla kasassa jo niin paljon, että tällä tahdilla hän rikkoo 40 maalin rajan. Kesler on tällä hetkellä NHL:n maalipörssissä 11. sijalla ja Vancouverin maalipörssin kakkosena.

Loistava puolustava hyökkääjä, joka tekee hurjan määrän töitä joka puolella kenttää joka ilta ja saattaa tehdä 40 maalia... teki tai ei, mutta hänestä on kehittynyt parempi pelaaja, mitä uskalsin edes valaslaseillani toivoa kun hänet aikanaan varattiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver päätti kolmen pelin mittaisen vieraspelijakson viime yönä Columbuksessa 3-7 voittoon. Vieraspelijakso sijoittui tällä kerralla Keskisen divisioonan joukkueita vastaan ja tuloksena kolmesta pelistä oli mukava 2-0-1 saldo ja viisi pistettä. Canucksin tämän kauden saldo Keskisen divisioonan joukkueita vastaan on nyt 5-2-2.

Etukäteen pelistä olisi voinut kuvitella hieman vaikeaa, sillä juuri edellisenä iltana Canucks oli pelannut erittäin vauhdikkaan pelin Detroitissa ja Blue Jackets oli levänneenä odottamassa kotona. Käytännössä peli oli onneksi ohi puolivälissä ottelua, kun Vancouver meni 0-6 johtoon. Loppupeli oli lähinnä kosmetiikkaa ja Blue Jackets sai kaunisteltua vähän lukemia.

Sedinin kaksoset ja ketjussa kolmantena lenkkinä pörräävä Alex Burrows toimivat tällä kerralla pelin ratkaisijoina, kun ketju iski 10 pistettä. Kolmosketjun Raffi Torres katkaisi puolestaan 10 pelin mittaisen maalittoman putkensa tekemällä vanhaa seuraansa vastaan kaksi osumaa. Maalilla Cory Schneider pääsi helpolla, mutta Coryn kannalta jäi vähän harmittamaan pelin jälkimmäinen puolikas, kun Canucks löysäili ja Schneiderin tilastot heikkenivät tavallaan turhaan.

Vancouverin kolmen pelin mittaiselta vieraspelijaksolta voisi poimia lyhyesti peleistä seuraavat asiat:

St. Louis 20.12: 1-3

Vahva vieraspeli, jossa Vancouver vei selvästi ykkössektorin vedot, puolusti hienosti ja päästi kotijoukkueen laukomaan vain 16 kertaa koko iltana. Blues pelasi Sedinit hyvin kiinni, mutta kakkosketjun Ryan Kesler oli ties monettako kertaa tällä kaudella kentän ykköstähti ja Mikael Samuelsson antoi arvokasta tukea kahdella syötöllä. Aaron Volpatti teki NHL-uransa avausmaalin. Bluesin puolelta onnistui jälleen Alex Steen, kuten kauden ensimmäisessäkin joukkueiden välisessä ottelussa.

Detroit 22.12: 5-4 OT

Vauhdikas, tapahtumarikas ja erittäin hyökkäysvoittoista kiekkoa sisältänyt laadukas peli, kuten joukkueiden kauden ensimmäinenkin. Kesler oli jälleen Vancouverin ykköspelaaja kolmella syötöllä, kuudella taklauksella ja 66.7%:n aloituksilla. Luongo pelasi aika heikon pelin maalilla ja Ehrhoffin onneton syötön vastaanotto petasi paikan Zetterbergille jatkoajan voittomaaliin. Ehrhoffin ja Luongon lisäksi jäi harmittamaan Henrik Sedinin tilanne kolmannen erän alussa, jossa Hankilla oli erinomainen mahdollisuus viedä Canucks kahden maalin karkumatkalle, mutta ei saanut kiekkoa nostettua.

Columbus 23.12: 3-7

Etukäteen vähän vaikealta tuntunut peli ratkasi heti alussa. Toisen erän puoliväliin mennessä Canucks oli hankkinut jo 0-6 johdon ja vei peliä joka suhteessa. Sen jälkeen pelailtiin, Canucks käytti esimerkiksi ylivoimilla Volpattia ja Bolducia ja Columbus sai kolme maalia. Vancouverin entinen ykkösvaraus R.J. Umberger iski pelissä kaksi maalia ja Canucksin puolelta vanhaa seuraansa Blue Jacketsia kuritti puolestaan Raffi Torres kahdella osumalla.

Kolmen hyvän pelin jälkeen on mukava vetäytyä joulun viettoon. Vancouverilla on joulutauolle lähdettäessä:

- Läntisen konferenssin kolmospaikka

- Pelattuihin peleihin nähden Canucks on kerännyt konferenssin eniten pisteitä.

- Vancouver on ollut Läntisen konferenssin paras vierasjoukkue.

- Vancouverilla on yhdessä Philadelphian kanssa koko NHL:n vähiten varsinaisen peliajan tappioita.

- Vancouverilla on Läntisen konferenssin paras maaliero (+26).

- Vancouverilla on kaksi pelaajaa (Sedinit) NHL:n pistepörssissä top10 joukossa.

- Vancouverilla on kaksi pelaajaa (Daniel Sedin ja Kesler) NHL:n maalipörssissä top10 joukossa.

- Vancouver on NHL:n kakkosena "tehtyjä maaleja/ottelu" -tilastossa.

- Vancouver on päästänyt omiin keskimäärin NHL:n 7. vähiten osumia.

- Vancouver on ollut NHL:n 7. paras tasakenttäjoukkue.

- Vancouverilla on NHL:n paras ylivoimaprosentti.

- Vancouver on alivoimatilastossa NHL:n 5. paras.

- Vancouver on selvästi NHL:n paras aloittajajoukkue.

Näin. Aika eliittijoukkueen lukemia, kun joukkue menestyy joka suhteessa, eikä heikkoja alueita ole ollenkaan. Kautta on hyvä jatkaa tästä joulun jälkeenkin.

Hyvää joulua kaikille!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Parin tunnin päästä alkaa Vancouverille iso testi, kun Canucks saa vastaansa ainakin hyvin levänneen Philadelphia Flyersin. Vastakkain ovat NHL:n kaksi vähiten varsinaisella peliajalla hävinnyttä joukkuetta ja voidaan melkein sanoa, että kävi pelissä miten tahansa, jonkinlainen tilastovoitto/-tappio (tai ainakin noiden sivuosuma) on toiselle tulossa:

- Vancouver on hävinnyt pelin varsinaisella peliajalla kerran (St. Louisia vastaan 5.12. maalein 3-2) viimeisiin 14 peliin.

- Flyers hävisi viime pelinsä Floridalle, mutta tappio oli joukkueelle vasta toinen varsinaisen peliajan tappio viimeisiin 14 peliin.

- Vancouver on pelannut kotonaan 17 peliä. Noista joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla kolme.

- Flyersin vierassaldo on yhtä vakuuttava: joukkue on pelannut vieraissa 15 peliä. Noista Philadelphia on hävinnyt varsinaisella peliajalla kaksi.

Toinen joukkue näistä kahdesta kovasta seurasta häviää pelin ja etukäteen on vaikea ennustaa kumpi. Jos historiankirjoihin katselee, niin Vancouver on voittanut Philadelphian viimeksi kotonaan tammikuun 17. päivä vuonna 1989. Tuosta on niin pitkä aika, että Trevor Linden pelasi tulokaskauttaan, Petri Skriko oli joukkueen pistekuningas, penkin takana hääräsi Bob McCammon ja minä olin vielä ala-asteen viimeisellä.

Philadelphiassa Canucks on kyllä voittanut (viimeksi viime kaudella maalein 0-3), mutta kotona ei ole tullut Flyersista millään voittoja. Nyt olisi jo aika laittaa tuo pitkä putki poikki. Flyers taitaa olla vaan asiasta eri mieltä.

Joukkueiden tilastovertailua:

Koko kauden saldot (lähes identtiset):

Vancouver: 21-8-5
Philadelphia: 22-8-5

Vieras-/kotisaldot:

Van (koti): 12-3-2
Phi (vieras): 10-2-3

Viimeiset 10 peliä:

Van: 7-1-2
Phi: 7-2-1

Maaliero:

Van: +27 (NHL:n 4. paras)
Phi: +30 (2.)

Maaleja per peli:

Van: 3.35 (2.)
Phi: 3.31 (4.)

Päästettyjä maaleja per peli:

Van: 2.53 (7)
Phi: 2.40 (5)

5-5-peli, tehtyjen ja päästettyjen erotus:

Van: 1.18 (7.)
Phi: 1.54 (1.)

Ylivoima:

Van: 23.9% (2.)
Phi: 16.7% (20.)

Alivoima:

Van: 85.5% (5.)
Phi: 83.2% (11.)

Laukaukset per peli:

Van: 30.7 (14.)
Phi: 33.1 (4.)

Laukaukset omaan päähän / peli:

Van: 29.0 (11.)
Phi: 29.3 (14.)

Voitto% kun on tehnyt pelin avausmaalin:

Van: 85% (4.)
Phi: 80.0% (8.)

Voitto% kun on johtanut 1. erän jälkeen:

Van: 93.3% (2.)
Phi: 92.9% (3.)

Voitto% kun on johtanut 2. erän jälkeen:

Van: 88.2% (15.)
Phi: 90.5% (12.)

Aloitukset:

Van: 57% (1.)
Phi: 49.6% (20.)

Jäähyjä per peli:

Van: 11.3 (8.)
Phi: 15 (23.)

Jos noista tilastoista voidaan jotain kaivaa, niin nousee esiin ainakin se, että Vancouver menestyy erikoistilanteissa ja aloituksissa ja Flyers puolestaan loistaa tasakentin. Kumpikin joukkue on erittäin hyvissä asetelmissa jos johtaa ensimmäisen erän jälkeen, mutta hyville joukkueille erikoisesti, kumpikaan ei ole liigan kärjessä peleissä, joita joukkueet ovat olleet viemässä toisen erän jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei ollut Flyersista vastusta missään vaiheessa viime yön peliä, ja Philadelphia saa olla vain tyytyväinen, että peli ei päättynyt suurempiin lukemiin kuin 6-2. Ilmeisesti vieraiden pitkä pelaamattomuus teki niin suuren negatiivisen vaikutuksen, että maalivahteja lukuun ottamatta sieltä ei juurikaan muita voi nostaa esiin. Vancouverin esityksen arvoa tuo ei silti juurikaan vähennä, sillä Canucks oli maalipaikkojen tuhlailua lukuun ottamatta jälleen erittäin hyvä. Joukkueen 15 viimeisen pelin saldo 12-1-2 kertoo siitä, että moni asia toimii tällä hetkellä.

Vancouver on saanut kesällä jonkin verran uusiutuneen joukkueen palaset hyvin paikalleen ja joukkueen roolitus toimii hienosti. Erikoistilanteet ovat olleet timattia jo pitkään ja joukkue pelaa hyvää kahden suunnan peliä kolmen ensimmäisen ketjun voimin. Yksilöistä Edler ja Kesler ovat ottaneet toivottuja askeleita jälleen eteenpäin, kolmosketju on paljon parempi kokonaisuudelle kuin vuosi sitten, puolustus on vahvistunut myös kentällä ja joukkueen terveystilannekin on harvinaisen hyvä.

Vancouverin sairauslistasta kertoo paljon hyvää se, että tällä hetkellä vain Raymond, Salo ja Rypien ovat olleet sivussa pidempään. Eikä koko kaudella noita isommin loukkaantuneita ole kuin Burrows, Salo, Hamhuis, Ballard, Raymond, Bolduc ja Rypien. Avainpelaajat ovat siis pysyneet viime kauden parasta maalintekijää Burrowsia lukuun ottamatta koko kauden kunnossa ja tuohan tekee jo paljon.

Juuri tällä hetkellä on aihetta nauttia joukkueen otteista, mutta mutta ei lähdetä paukuttamaan vielä henkseleitä vaikka nyt aallonharjalla (yksi varsinaisen peliajan tappio viimeisiin 15 peliin) mennäänkin. Liiga on tasaisen kova, jokaisessa pelissä voi käydä miten tahansa, ylös kipuaminen vaatii paljon ja on usein aika hidasta, mutta historia on osoittanut, että alaspäin pääsee nopeastikin jos peliin tulee solmuja. Kausi on pitkä ja esimerkiksi tuo terveystilanne näyttelee onnistumisessa isoa roolia.

Onkohan koko NHL:ssä ollut muuten viimeisen kuukauden sisään Sidney Crosbyn lisäksi yhtä hyvää pelaajaa kuin Ryan Kesler? Pelistä toiseen loistavaa puolustavaa kiekkoa, järjetön määrä töitä kovalla energialla, pelin painopisteen tuomista melkein vaihto vaihdon perään vastustajan päähän, erinomaista alivoimaa, noin 60% aloitusvoittoja ja viimeisissä 10 pelissä 9+8=17 pistettä ja tehopörssiin noissa peleissä +10. Hänellä on NHL:n maalipörssissä tällä hetkellä 6. sija.

Keslerin laidalla pelaavat laiturit (nyt viimeisin kokelas on jo Islandersissa melkein AHL-pelaajaksi hautautunut Jeff Tambellini, viime kaudella Mason Raymond ja Michael Grabner) nousevat jatkuvasti otsikoihin kun saavat paikan Keslerin vierestä. Tambylle tuli Flyersia vastaan neljäs maali viimeisiin viiteen peliin ja tähtilaituriluokan yhdeksän laukausta. Vancouverin saldo on 17-1-3 niissä peleissä, joissa Tambellini on pelannut. Loistavaa katsella Tambyn onnistumista. Hart Trophy -ainesta?

Pari viivaa:

- Vancouver nousi voitolla koko NHL:n ykköseksi, kun laskee pelatut pelit ja pisteet.

- Vancouver nousi kuudella maalillaan myös "eniten maaleja per peli" -tilaston kärkeen koko NHL:ssä.

- Tuo pitkä vuodelta 1989 alkanut Canucksin tappioputki "Vancouverisssa pelanneesta" Philadelphiasta katkesi viimein.

Ja loppuun onnittelut Luongon perheelle (joka aivan varmasti lukee tätä) minun puolesta toisen lapsen syntymästä. Lapsen syntymä tarkoittaa sitä, että Dallasia vastaan maalilla nähdään Cory Schneider.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Flyers oli aika surkea viime ottelussa eikä edes tarjonnut vastusta Canucksille. Saivat nyt mitä ansaitsivatkin... Kuitenkin Canucksilla on aika hyvin pullat uunissa. Peli luistaa ja pelaajat pelaavat suurella itseluottamuksella. He tulevat viemään hyvin varmasti taas divisioonan voiton. Ryan Keslerin kehitys on ollut hurjaa. Nyt hänet voisi laittaa jo selke trophy suosikiksi. Aika monipuolinen pelaaja ja tulee olemaan pitkän aikaa Canucksin runkomiehiä. Hän ei ole vielä edes parhaimmillaan... Canucks on ihan järkevästi kasattu joukkue, mutta ainut asia on, että onko heillä sellaista dominoivaa ylivoimapakkia kuten Boyle, Lidström tai Doughty? Eli riittääkö tulivoima siniviivalta?

Mitenkäs Cody Hodgsonin kehitys on edennyt? Vancouverin huippulupauksesta ei ole kuulunut nyt mitään, mutta te kai tiedätte sen paremmin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitenkäs Cody Hodgsonin kehitys on edennyt? Vancouverin huippulupauksesta ei ole kuulunut nyt mitään, mutta te kai tiedätte sen paremmin.

Samaa kysyisin Jordan Schroederista. Onko loukkaantumiset vaivanneet nuoria miehiä vai miksi tehoja on syntynyt suhteellisen niukasti molemmilla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Samaa kysyisin Jordan Schroederista. Onko loukkaantumiset vaivanneet nuoria miehiä vai miksi tehoja on syntynyt suhteellisen niukasti molemmilla.

Jäsen nuck olisi parempi vastaamaan kysymyksiin Hodgsoniin ja Schroederiin liittyen, mutta laitetaan nyt itsekin jotain vastausta. Kumpikin junnu on tällä hetkellä sivussa loukkaantumisen takia, joten se selittää miksei heistä vähään aikaan ole täällä puhuttu. Muutenhan varsinkin nuck on päivitellyt Manitobankin kuulumisia (varsinkin Hodgsoniin liittyen) varsin mukavasti tähän ketjuun, joten sitä selaamaan taaksepäin niin saatte jotakin lisätietoa otteista.

Hodgson on pelannut kauden periaatteessa hyvin vaikka tehoja ei ihan odotettuun malliin olekaan tullut. Alkukausi oli vaikea ja lokakuussa ei syntynytkään kuin 2+1 tehot (9 otteluun). Marraskuussa tahti muuttui ja vaikka tehoja ei aina tullutkaan niin Hodgson oli pelistä toiseen joukkueen parhaita pelaajia. Pisteitä syntyi kumminkin mukavasti piste per peli tahtiin 7+4. Joulukuussa Hodgson ennätti pelaamaan neljä peliä ja tekemään tehot 1+1. Kokonaisuudessaan Hodgson on siis tehnyt tehot 10+6, joilla hän johtaa joukkueen maalipörssiä ja on pisteissä kolmantena vaikka on missannut jo 7 peliä.

Jordan Schroederin alkukausi oli melkoista taaperrusta ja maaleja ei tullut sitten millään - tosin eipä Schroeder juuri edes laukonutkaan (5 kutia 9 peliin) Lokakuussa pisteitä syntyi kuitenkin kohtuulliset 0+5. Marraskuussa sitten kiekko löysi jo maalinkin ja pisteitä tuli 3+3. Joulukuussa Schroeder pelasi pelin Hodgsonia pidempään ennen loukkaantumistaan ja teki kaksi maalia näissä viidessä pelissä. Schroederin tehot kauden 25 ottelussa ovat siis nyt 5+8.

Mitäs noista nyt yhteenvetona sanoisi? Hodgson voisi mennä jo nyt NHL:ssä monipuolisuutensa takia ja hänet nostamista ylös täällä jo aiemmin pohdittiinkin. Ehkäpä parempi kuitenkin pelata (loukkaantumisen jälkeen varsinkin) isoilla minuuteilla alhaalla kuin sitten pienemmillä minuuteilla ylhäällä. Loppukaudesta voi sitten tilannetta tarkastella uudestaan mikäli paikka ylhäältä avautuu tai Hodgsonin otteet alhaalla ovat "liian hyviä" sinne. Schroeder on sitten varsin kaukana vielä NHL-tasosta. Tämä kausi ja varmaan seuraavakin menee vielä AHL:ssä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smithilta tuli jo kattavaa selontekoa Hodgsonin otteista, mutta jos nyt jotain laittaisin itsekin.

Eli Codyn alkukausi oli vaatimaton, mutta ensimmäisten viiden pelin jälkeen alkoi tulla tulosta - 10 peliin kahdeksan maalia ja 13 pistettä. Hän oli selvästi Moosen paras pelaaja ja melkein järjestäen joka pelissä tähdillä. Hän dominoi kenttiä, vaikka samaan aikaan kirjoitettiin hänen pelaavan edelleen puolikuntoisena;

Implicit in Hodgson's answer about his condition is that he's not 100 per cent after missing most of last season with a mysterious back injury. After receiving clearance to resume training midway through this past August, Hodgson arrived at Vancouver Canucks camp at a distinct disadvantage.

It's a difficult way to start a career when a rookie is saddled with the unrealistic expectations of a rabid hockey city.

There's no question Hodgson is a blue-chip prospect and he's likely headed for a lengthy NHL career. His injuries last season, however, robbed him of speed and his legs are just now getting back to top form. In flight Hodgson is now moving well but his transition speed following stops and starts still lags.

Strength on the puck, defensive understanding and better results in one-on-one battles are all areas requiring improvement, but each game reveals Hodgson taking a bigger bite out of the game.

Tuon hienon 10 pelin putken jälkeen tuli kuitenkin pisteellisesti hiljaisempaa. Moose hävisi pelejä, juuri kukaan ei tehnyt tehoja ja Hodgsoninkin pistekehitys pysähtyi. Cody oli silti edelleen aika ajoin pelien tähdillä, vaikka ei tehnyt pisteitä ja hänen joukkueensa hävisi, mutta tuo äkillinen tehottomuus pisti vähän ihmetyttämään näin fanin silmissä, joka olisi toivonut AHL-tulokkaalle joka pelissä vaatimattomasti suunnilleen 2+3 pistettä.

Ehkä tuohon oli syynä nuoren pelaajan tyypillinen epätasaisuus ja ehkä osaltaan Moosen joukkueessa kiertänyt sitkeä flunssa-aalto, joka vei kuuleman mukaan monenkin pelaajan mehuja. Joulukuun alussa paikallisessa lehdessä kirjoitettiin uutta päivitystä Codyn kaudesta seuraavasti;

"The year in Manitoba? I don't know about spending a year," Canucks assistant GM Lorne Henning said in an interview on the weekend. "We are just going kind of day to day and if he keeps improving who knows where he'll be before Christmas, after Christmas. We're letting him grow and we'll make that decision when the time is right.

"It doesn't mean it's three or four months from now; it could be any time. We haven't put a timetable on it. We just feels he needs to gain conditioning, game situations, but it could be any time."

"I've seen Cody six or seven times and I've been very, very impressed with how he's played," Henning said. "I mean, he's been off for a year and a half.

"He's played some phenomenal games, his pace has picked up and he's dominated some games and he's been great down low."

"With our situation, we have the luxury to give him some time because we've got some pretty good centremen ahead of him," Henning said. "I talk to Claude (Noel, Moose coach) all the time. He's very happy with Cody and he's playing lots and he's in the right environment right now.

"Now he's getting all situations and lots of time. We want to make very sure it's the right time when we bring him up."

Hodgson, who has been fighting a minor flu bug according to Noel, has cooled off since his hot streak, with only one goal in the last eight games.

"I think his energy levels have been a bit low and he's trying to manage it," Noel said. "These are the ups and downs of the season."

"I think it's good; you shouldn't have a knee-jerk reaction to a performance," Noel said. "Look at the big picture. I think it's good that they're able to assess. Between the coaches and management up there they have a lot of experience and I think they're handling the situation quite well.

"I think they sense this is a good place for him right now with all that's gone on. I think they've made some real good decisions with this. They've signed players with experience to fill a need depth-wise and maybe they've done it to let the young players develop and find their game and get comfortable and it's not a bad thing."

Melkein heti tuon jutun jälkeen Hodgson loukkaantui, kun viime kaudella SM-liigan tähtipakkeihin lukeutuneen Lee Sweattin maila nousi Moosen harjoituksissa Codyn naamaan laitavääntötilanteessa. Sen jälkeen Hodgson ei ole pelannut, mutta kohta hänen pitäisi palata kentille (arvioiden mukaan hänen pitäisi olla sivussa tammikuun alkuun). Loukkaantumisen aikaan Hodgsonilla oli tuplasti niin paljon maaleja kuin Moosen kakkosilla seuran sisäisessä maalipörssissä, joten menetys oli koko joukkueelle tuntuva.

Eli miten Hodgsonin tähän astisen kauden nyt sitten summaisi...

Vaikea alkukausi, joka johtui varmasti siitäkin, että hän ei ollut kunnossa ja pelituntuman kanssa oli hakemista kun oli menettänyt kuitenkin käytännössä koko viime kauden. Sen jälkeen hänelle tuli hieno pisteputki, hän nousi joukkueensa parhaaksi pelaajaksi, hänet valittiin melkein joka pelissä tähdille ja hänestä alettiin puhumaan seuraavana nousevana pelaajana ylös, vaikkei ollut vieläkään täydessä kunnossa. Sitten koitti koko joukkueelle vaikeat ajat, mutta Hodgsonia valittiin edelleen pelien tähdistöihin. Ja noiden vaikeiden aikojen jälkeen tuli tuo loukkaantuminen.

Moni on sitä mieltä, että jossakin toisessa joukkueessa Hodgson oltaisiin jo nostettu ylös, mutta Vancouverin sentteritilanne (Henrik Sedin - Kesler - Malhora), joukkueen tiukka palkkakattotilanne, Hodgsonin viime kauden loukkaantuminen ja tämä tämän kauden huonon onnen loukkaantuminen taisivat yhdessä toimia moottorina sille, että tuota ylösnostamista ei vielä nähty. Uskon, että se nähdään kuitenkin vielä tämän kauden aikana, jos Cody pysyy kunnossa. Hän esitti parhaimmillaan AHL-tulokkaana sen luokan koko kentän peliä hieman puolikuntoisenakin, johon harvat hänen ikäisensä pystyvät.

Mitä tulee taas heikkik:n kyselemään Jordan Schroederiin, niin hänen pelissään on ollut hakemista. Osaltaan tuo taitaa johtua siitä (ainakin valmentaja Claude Noelin mukaan), että Schroederilla on ollut tiettyjä ongelmia sopeutua laituriksi. Hän veti viime kauden lopun piste per peli tahdilla keskellä, jossa sai olla kiekon kanssa tekemisissä, mutta nyt Moose on sijoittanut hänen laitaan (johon minäkin Schroederin laittaisin) ja tuo ei ole sopinut hänelle niin hyvin. Hänellä on kyllä paljon taitoa, liikettä ja pelisilmää, mutta epätasaisuus vaivaa.

Kokonaisuutena Moosesta on erottunut mielestäni viiden kärki tämän kauden aikana (niiden pelaajien osalta, jotka ovat pelanneet alhaalla vähän enemmän):

1. Hodgson:

2. Eddie Läck: Upeasti kauden pelannut ruotsalaismaalivahti, joka loisti jo kauden alun harjoituspeleissä ja oli monen mielestä samalla viivalla Cory Schneiderin kanssa. Päälle 190 senttinen ja nopea Läck on ottanut ykköstorjujan paikan Tyler Weimanilta, joka on sentään kokenut ja hyvän luokan AHL-vahti. Läckille on tehty 1.98 maalia peliä kohden ja hänen torjuntaprosenttinsa on 93% joukkueessa, jolla on kokematon alakerta ja joka on opetellut uusia kuvioita alkukauden. Erittäin hyvä hankinta vapaana agenttina viime kesänä.

3. Chris Tanev: Hienosti liikkuva ja todella älykäs puolustaja herätti mielenkiinnon jo kauden alun harjoituspeleissä. Omissa ei ole juurikaan kolissut kun AHL-tulokas on vetänyt varmaa peruspeliä vastustajan ykkösketjuja vastaan. Tanevin pitäisi saada vaan lisää voimaa ja tiettyjä "isännän otteita", niin kasassa saattaisi olla ainakin hyvän luokan syvyyspakki NHL-tasolle. Selvästi hänen kanssaan on tapahtumassa hyviä asioita alhaalla koko ajan.

4. Billy Sweatt: Tuulennopea hyökkääjä, joka on parantanut otteitaan sitä mukaa kun vyölle on tullut lisää AHL-pelejä. Joukkueen tämän hetken pistekakkonen (31 peliä, 21 pistettä - Moosessa ei pisteillä juhli oikein kukaan) ja paljon käytetty pelaaja nopeutensa ansiosta monissa tilanteissa. Mahdollinen tulevaisuuden kahden alemman ketjun ja alivoiman pelaaja NHL:aan.

5. Mark Flood: Aika pienelle seurannelle jäänyt toistaiseksi, mutta sen mitä olen nähnyt, niin enpä olisi osannut odottaa noin hyvää pelaajaa tästä AHL-kiertolaisesta. Pyörittää ylivoimaa menestyksellä (14 peliä ja 10 pistettä), pelaa kahteen suuntaan, menestyy ihan kelvollisesti fyysisessä pelissä ja liikkuu hyvin. Ilmeisesti kehittyvä puolustaja, joka on näillä näytöillä yksi uusi luku Moosen managerin Heisingerin pitkässä onnistumisten listassa.

Muista pelaajista jos poimitaan jotain, niin;

- Sergei Shirokovin kehitys näyttää polkevan paikallaan: ihan ok AHL-tasolle (22 pistettä 31 pelissä), mutta ei ylemmäs,

- Jonas Anderssonilta ja Joel Perraultilta odottaisin enemmän,

- Fyysinen Victor Oreskovich on parantamassa, mutta kausi on ollut aivotärähdyksen vuoksi toistaiseksi pettymys,

- Moosen kulttipelaaja Guillaume Desbiens aloitti kauden ylhäällä, mutta loukkaantui. Palattuaan on pelannut neljä peliä, Moose on voittanut noista kaikki ja Desbiens on tehnyt neljä pistettä. Fanien rakastama alhaalla kovan työmäärän vuoksi, mutta nopeus rajoittaa hieman NHL-mahdollisuuksia. Kuitenkin mahdollinen ylösnostettava hyökkääjä vielä kauden aikana,

- Kevin Connautonilla on ollut ongelmia oman pään pelissä, mahdollisuuksia saattaa olla kuitenkin jopa yli 15 maaliin (nyt seitsemän maalia 30 peliin), mikä olisi pakille kova luku. Vielä projekti oman pään pelin vuoksi,

- Isoja odotuksia kauden alla kohdistanut Lee Sweatt on pelannut aika epätasaisesti ja sortunut kiekollisena pakkina myös pahoihin maaleja maksaneisiin virheisiin. Ei ole ollut myöskään niin tehokas kuin toivoin (12 pistettä 31 pelissä), mutta laukoo todella paljon. Parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta tasaisuutta pitää saada lisää.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Jooh, en kyllä ihan odottanut näin isoa tiivistystä... Kuitenkin ilman näitä epäonnisia loukkaantuimisia Hodgson olisi jo viime kaudella voinut olla valmis pelaamaan ylhäällä. Scroeder on varmastikin vielä aika fyysisesti heikko, mutta Canucksilla ei ole mitään kiirettä lupaustensa kanssa, kun pelaajien sopimustilanne on ihan hyvä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
“Tonight, we shouldn’t win this game, to be honest with you. But we did because we’re playing with a lot of confidence.”

Nuo Daniel Sedinin sanat kertovat viime yön Dallas-pelistä olennaisen. Dallas hallitsi tapahtumia selvästi - etenkin sen jälkeen kun vierasjoukkueena esiintynyt Vancouver oli mennyt 0-2 johtoon. Kotijoukkue Dallas vei nimiinsä laukaukset, ykkössektorin paikat, riistot ja jopa aloitukset. Stars pelasi hyvän pelin päättäväisemmin ja joukkue näytti selvästi haluavan illan pisteitä enemmän.

Vancouver teki kuitenkin vieraissa neljä maalia, Dallas sai aikaan kotijoukkueena vain yhden ja Canucks voitti pelin. Vancouver tuntuu löytävän aina heikompanakin iltana kovaa vastustajaa vastaan tavan voittaa pelin. Tällä kerralla voittoon riitti maalivahti Cory Schneiderin hieno peli, NHL:n paras ylivoima (illan yv-teho 60%) ja myös hyvä tuuri.

Vancouverilla on NHL:n ainoana joukkueena päälle .70%:n pistetahti. Koskaan aikaisemmin seurahistoriassa 40 vuoden aikana Canucksin saldo ei ole ollut näin hyvä tässä vaiheessa kautta. Vancouverin saldo on nyt 23-8-5 - tuolla tahdilla oltaisiin menossa 116 pisteen kauteen.

Pari viivaa:

- Dallas laukoi kohti Schneiderin vartioimaa maalia 45 kertaa - lukema on kauden korkein omaan päähän tullut kutimäärä (Detroit jakaa tuon 45 kutia).

- Pelin ykköstähdeksi valittu ja erittäin hyvän pelin pelannut Cory Scneider ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä ainuttakaan aloittamaansa peliä varsinaisella peliajalla. Hänellä on saldo 6-0-2 koko kaudelta.

- Ryan Keslerin kahdeksan ottelun pisteputki meni poikki. KesLord iski noissa kahdeksassa pelissä 7+7=14 pistettä.

- Kevin Bieksa on pelannut jo vähän pidempään yllättävän hyvin. Hänellä on viimeisistä seitsemästä pelistä 2+4=6 pistettä ja +12. Saa nähdä mitä Canucks tulee tekemään kun Salo palaa kentille.

- Salon tilanteesta kirjoitti tuoreita kuulumisia Vancouver Sun.

Laitetaan loppuun valmentaja Vigneaultin sanat, joihin on myös helppo yhtyä pelin jälkeen;

“During an 82-game schedule, you’re going to need your goaltender to win you a game and that’s what we got tonight. We got an outstanding performance from Schneids ... and our power play obviously got us some big goals.”
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
- Ryan Keslerin kahdeksan ottelun pisteputki meni poikki. KesLord iski noissa kahdeksassa pelissä 7+7=14 pistettä.

Jos ei tänä vuonna Kesler voita Selkeä, niin sitten on kyllä jossain asiat pahasti viturallaan. Aivan suvereeni mies ollut tällä kaudella. Datsyuk ja Toews kun on palasina, niin homma varmistuu entisestään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver jatkoi voittoputkeaan viime yönä Coloradossa 1-2 voitolla. Peli ei ollut lähellekään kauden parasta, Colorado on hyvin liikkuva ja kiekollisessa pelissä taitava joukkue ja Avs veikin ykkössektorin vedot selvästi 13-6, mutta jälleen Canucks onnistui kääntämään pelin jotain kautta. Tällä kerralla voiton tekijöinä toimivat kentille palannut Luongo, hyvin puolustaneet pakit ja nelosketju, jonne myös kentille palannut Raymond toi arvokasta nopeutta.

Vancouver ei ole hävinnyt nyt 12 viime peliin yhtään ottelua varsinaisella peliajalla (saldo noista 12 pelistä 10-0-2). Ensimmäinen tappio näyttäisi olevan kuitenkin tulossa lähiaikoina, sillä tällä hetkellä joukkueen peli ei ole ollut kovin hyvää koko joukkueen osalta. Vancouver on hävinnyt esimerkiksi NHL:n selvästi parhaana aloittajajoukkueena kahden viime pelinsä aloitukset aika selvästi, vaikka vastassa on ollut keskitasoa huonommat aloittajaporukat.

Kyse ei ole kiekkopelissä kuin pienestä yksityiskohdasta, mutta usein nuo pienet yksityiskohdat kuvaavat joukkueen tilannetta isossakin kuvassa. Minulle nuo aloitukset kertovat esimerkiksi siitä, että keskittyminen ei ole ollut nyt voittoputkessa pelatessa aina ihan parasta ja tuo on näkynyt monessa muussakin asiassa. Jotenkin tuntuisi siltä, että tappio voisi tehdä tähän väliin hyvää pelilliselle ilmeelle.

Joka tapauksessa, suvantovaiheesta huolimatta, viime yön jälkeen Vancouver nousi koko NHL:n kärkeen! Erinomainen suoritus joukkueelta tammikuussa ja on ihan pakko sanoa, että en olisi uskonut tähän vielä esimerkiksi marraskuussa. Joukkue muuttui kesällä tärkeiltäkin paikoilta, joten veikkasin ottavan aikaa ennen kuin ryhmä alkaa pelaamaan parhaalla tasollaan. Kasvuvaihetta kesti kuitenkin vain kymmenkunta peliä ja sen jälkeen meno on ollut vakuuttavaa:

Lokakuun 22. päivän jälkeen Vancouver on pelannut sarjaa 22-5-3, mikä tarkoittaisi koko kaudelle käännettynä noin 130 pistettä. Tuohan ei tietenkään kuvaa sitä, että kasassa olisi välttämättä 130 runkosarjapisteen joukkue, mutta tuo viimeiset 30 peliä on jo riittävän pitkä aika kertoakseen jostain isommasta hyvästä. Tällä hetkellä Vancouverilla ei ole ainuttakaan aikaisemmilta kausilta tuttua yksittäistä heikkoa aluetta, vaan joukkue pelaa joka suhteessa hyvin.

Yksittäisistä pelaajista voisi poimia esiin Mason Raymondin, joka palasi viimein kentille. Hän pelasi nelosketjussa ja teki heti ensimmäisessä paluun jälkeisessä pelissä maalin. Raymond kertoi, että olisi viimeinkin kunnossa; “To tell you the truth, I feel like the season is just kind of starting for me,” Raymond said. “When you're battling for your health. . . it feels I haven't been able to go full-bore yet. I feel it [injury] has been there a while this year, battling through some things. The first injury I could play through, the second one I couldn't.

“It feels like forever [since I've been healthy], so I'm excited to be back in. Anytime you can rest your body, you're going to get some benefit out of it.”


Saa nyt sitten nähdä miten joukkue tulee peluuttamaan noita ketjuja. Hansen on ollut tutun hyvä kiekottomassa pelissä tuossa Keslerin laidalla, Tambellini on ehkä kauden positiivisin yllättäjä ja kolmonen tuntuisi toimivan. Raymondista ei ollut puolestaan tuossa laidalla juuri mitään hyötyä ennen tuota sairauslomaa, mutta jos hän olisi nyt kunnossa, niin olisihan hän tuonne hyvä laiturivaihtoehto - kyse on kuitenkin terveenä pysyessään joukkueen nopeimmasta pelaajasta ja hyvinkin mahdollisesta 30 maalin kakkosketjun laitahyökkääjästä (viime kaudella tuli 25 maalia ja en usko, että tuo on vielä hänen maksiminsa).

Bieksan mukaan Raymond olisi puuttuva pala neloseen..;

Well, Mason Raymond's never going to get off the fourth line now.

“That was the joke that was just going around the room,” Vancouver Canuck teammate Tanner Glass said Sunday. “Kevin [Bieksa] said they found the missing piece for our line.”

...Mutta katsotaan nyt. Ominaisuuksiltaan Raymond sopii tuonne hyökkääviin ketjuihin ja Hansen puolestaan ehkä kuitenkin parhaiten puolustavaan rooliin, vaikka nopeita työntekijöitä kaivattaisiin myös hyökkäävissä ketjuissa. Ihan hyvä asia kuitenkin, että kilpailua löytyy.

Ryan Kesler vaikuttaisi pelaavan puolestaan juuri nyt jostakin vammasta kärsien. Hän sai Flyersia vastaan iskun käteensä ja ei ole menestynyt nyt kahdessa viime pelissä esimerkiksi aloituksissa siten kuin on totuttu. Coloradoa vastaan hän sai surkean 31%:n tilaston, mikä on Keslerille todella harvinainen. Kahdessa viime pelissä ei ole tullut tehoja, eikä juuri laukauksiakaan. Toivottavasti kyse ei ole mistään vakavasta.

Kevin Bieksa jatkaa puolestaan vakuuttavia otteitaan ja jälleen asiat näyttävät menevän hänen kannaltaan onnellisesti juuri silloin, kun kauppa voisi tulla pian mahdolliseksi (Salo olisi tekemässä paluuta). Hän on neljän pelin pisteputkessa ja viimeisissä kahdeksassa pelissä tehopörssi on kasvanut +13 lukemaa. Bieksan merkitys joukkueelle näkyy ilmeisesti myös henkisellä puolella (varakapteeni) ja voi olla, että Gillis ei uskalla rikkoa hyvin pelaavaa joukkuetta Bieksasta luopumalla.

Niin, ja arvaatkaa kuka johtaa Vancouverin vuoden 2011 pistepörssiä?

***

Edessä oleva viikko vaikuttaa erittäin haastavalta: Jo ensi yönä Vancouver jatkaa vieraskiertuettaan pelaamalla San Josessa "selkä-selkä -pelin". Sieltä lennetään kotiin, jossa saadaan vastaan yhden huilipäivän väleillä Calgary ja Edmonton. Viikon päättää kotipeli Detroitia vastaan Oilers-ottelun jälkeisenä iltana ja tuo on jo viikon toinen selkä-selkä -peli. Yhteensä viiden pelin ja kahden selkä-selkä pelin viikko siis ja on todellinen ihme, jos tuosta selvitään kastelematta jalkoja. Itse asiassa piste per peli tahti olisi jo hyvin tältä ruuhkaviikolta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
keskittyminen ei ole ollut nyt voittoputkessa pelatessa aina ihan parasta ja tuo on näkynyt monessa muussakin asiassa. Jotenkin tuntuisi siltä, että tappio voisi tehdä tähän väliin hyvää pelilliselle ilmeelle.

Kun edellisessä viestissäni kaipasin tappiota tähän väliin pelillisen ilmeen parantamiseksi, niin eipä sellaista onneksi tarvittu, vaan joukkue oli herännyt tähän päivään ilman sitäkin. San Josea vastaan maalissa pelannut Cory Schneider summasi joukkueen tunteita seuraavasti pelin jälkeen;

"We weren't happy with the first two games of our trip. We were back on our heels a little bit. We addressed it, and guys were determined to get back to our game."

Vancouver kaatoi viime aikoina hyvin pelanneen Sharksin vieraissa selkä-selkä -pelissä maalein 3-4 ja jatkoi näin voitokasta vieraspelaamista. Sharks pelasi mielestäni pääosin hyvin, mutta omasta mielestäni joukkueiden välinen ero näkyi puolustuksessa kuten kauden ensimmäisessäkin pelissä. Vancouverin viime kautta pienempi, mutta kuitenkin fyysisempi ja liikkuvampi osasto selvisi illasta paremmin kuin Sharksin vastaava.

Pari viivaa yksilöistä:

- Alex Edlerilta nähtiin jälleen kerran hiljainen (tosin yksi maali), mutta aivan loistava ilta molemmissa päissä kenttää. Edler pääsee liian harvoin poimintoihin siihen nähden kuinka hienosti hän on pelannut tämän kauden. Sedineiden ja Keslerin jälkeen mielestäni joukkueen neljänneksi paras pelaaja.

- Keslerin vamma näkyy aloittamisessa - Sharksia vastaan jälleen vaatimaton 35.3% lukema. Hänen kahden viimeisimmän pelin aloitukset ovat olleet 30.8 ja 35.3%, kun muuten kausi oli menty noin 58%:n lukemilla. Vähän tulee viime kevään playoffit (jolloin hän pelasi loukkaantuneena) mieleen tuosta hommasta, kun hän ei pysty aloittamaan voimalla pitämällä mailasta kunnolla alhaalta kiinni, vaan miehen aloittaminen on pilkkimistä. Peliaikaa hänelle tuli vammasta huolimatta jälleen paljon - tällä kerralla 22:53, kun Sedinit jäivät 16 ja 17 minuuttiin.

- Cory Schneiderilla ei ole vieläkään yhtään tappiota varsinaisella peliajalla. Takana on yhdeksän peliä koko kaudelta ja noista seitsemän voittoa.

Canucks selvisi kolmen pelin mittaiselta vieraspelijaksolta ilman tappioita ja mikä hienointa, kahdessa voittopelissä maalilla nähtiin hyvin pelannut Schneider. Viimeisten 10 vieraspelin saldo Vancouverilla on nyt 8-1-1 ja viimeisten 10 pelin kokonaissaldo on 9-0-1. Seuraavat kolme ottelua Canucks pelaa neljän päivän sisään kotonaan Calgarya, Edmontonia ja Detroitia vastaan, joten viikon tiukka otteluohjelma saa jatkoa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Seuraavat kolme ottelua Canucks pelaa neljän päivän sisään kotonaan Calgarya, Edmontonia ja Detroitia vastaan, joten viikon tiukka otteluohjelma saa jatkoa.

Ensimmäinen kotimatsi sujui voittoisasti vaikka Calgary laittoi kunnon haasteen. Luongo piti tiimiä pystyssä ja suostui antautumaan vasta 11 sekkaa ennen loppua. Luongo torjui 43 kertaa, kun Kipru venyi toisessa päässä kiekon eteen vain 18 kertaa.

Ylivoimamaaleja ei tällä kertaa nähty, mutta silti tutut miehet olivat maalin teossa. Kesler avasi maalinteon ja teki kauden 20. maalinsa. Hyvässä vireessä (pisteiden muodossa) oleva Bieksa jatkoi maalintekoa ja kolmannen maalin ohjasi Daniel Sedin kauden 22. maalilla. Bieksa keräsi tehot 1+1 ja Burrows 0+2.

Kesler aloitti nyt voittoisasti (8/12) muutaman heikomman pelin jälkeen, mutta Henkka Sedin jäi pahasti pakkaselle (6/16). Malhotra olikin sitten tututun tehokas aloituksissa voittaen lähes neljä viidestä aloituksesta (15/19).

Peliä pitää parantaa seuraaviin peleihin. Ensin Edmontonia vastaan asenteen tulee olla kunnossa ja seuraavassa pelissä jalat pitää saada liikkeelle vaikka edellisenä iltana onkin pelattu.

Edit. Noihin Henrik Sedinin aloituksiin ja Kevin Bieksan pisteisiin vielä palaten. Henkka on viimeiset kolme peliä vetänyt tehoilla 0+1 ja kaikissa aloituksetkin ovat olleet selvästi alle 50%. Onko jotain vialla vai ainoastaan väsymystä? Tosin Henkalla on hyvän (ellei loistavan) alkukauden jälkeen noi aloitukset tökkineet pisemmän aikaa. Viimeisissä 10 ottelussa Henkka on voittanut yli puolet aloituksistaan vain kerran, kun alkukauden saldo oli 22/29 otteluita joissa hän voitti yli puolet aloituksista.

Kevin Bieksa on tehnyt nyt viimeiseen kuuteen peliin tehot 3+4, joten mikäli häntä vielä mietitään kaupattavan niin kiinnostus noiden tehojen jälkeen on varmasti lisääntynyt.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Cory Schneider pelasi viime yönä jo 10 peräkkäisen pelinsä ilman varsinaisen peliajan tappiota. Näin Cory nousi samaan Vancouverin ennätyslukemaan peräkkäisten tappiottomien pelien määrässä (varsinaisella peliajalla) yhdessä Kirk McLeanin, Dan Cloutierin, Cesare Maniagon ja King Richardin kanssa.

Edmontonia vastaan Schneider otti pelin alussa muutaman erittäin tärkeän torjunnan (esimerkiksi Pennerin tilanteen torjunta oli erinomainen) ja sen jälkeen Vancouver karkasi toisessa erässä selvään 6-1 voittoon. Mutta pelistä olisi voinut tulla hyvinkin erilainen jos Oilers olisi saanut alussa maalin tai kaksi etumatkaa.

Pelissä nähtiin siis tältä kaudelta tuttua Schneideria - hän on ollut erinomainen, silloin kun on pitänyt. Mutta koska Vancouverilta on noussut usein muita pelaajia esiin, Cory ei ole saanut sitä määrää kiitoksesta, mikä hänelle kuuluisi. Hän on yksi tärkeä pala siitä palapelistä, mikä tekee Vancouverista NHL:n tämän hetken parhaan joukkueen.

Schneider antaa Luongolle mahdollisuuden huilata ja Corysta on kehittynyt maalivahti, joka pelaa korkealla tasolla aina kun saa mahdollisuuden pelata. Joku joukkue tulee saamaan hänestä hyvän nuoren NHL-maalivahdin ensi kaudella, mutta nyt hänestä on varmasti jo kisaa ja miehen hinta ei ole enää kovin matalalla tämän kauden jälkeen.

Mitähän muuta Oilers-pelistä voisi kaivaa esiin?

- Kahdeksas Vancouverin voitto putkeen, eikä tämä ruuhkakaan näytä hidastavan tahtia.

- Ryan Keslerin hattutemppu (toinen viimeisiin 12 peliin) tuli helpolla tavalla ja Kesler pelasi selvässä pelissä kauden pienimmät minuuttinsa (vain reilut 15 minuuttia). Aloituksetkin tulivat kotiin 14/3 (83.4%), joten se epäilty vamma saattaa olla jo ohi. Keslerilla on nyt 39 pistettä ja 23 maalia 40 pelistä. Hän on 47 maalin ja 80 pisteen vauhdissa.

- Kaksosten "isät vastaan pojat -leikkiminen" Oilersin puolustuksen kanssa oli näyttävää koko illan - jälleen yksi peli, jossa olisi voinut tulla enemmänkin tulosta, mikäli heitä olisi tarvittu enemmän. Daniel on NHL:n pistepörssin kolmonen ja Henrik nelonen. Daniel on maalipörssin kolmas (24 maalia) ja Henrik syöttöpörssin ylivoimainen ykkönen (44 syöttöä).

- Vancouverin nelosketjulta nähtiin iso työmäärä, joka näkyi erityisesti taklausten kautta - nelonen taklasi 17 kertaa kun koko Oilersin joukkue iski 18 niittiä. Glass onnistui hienosti keskellä (kuusi taklausta ja 67% aloitukset) ja nyt on Hansenin vuoro tuoda neloseen lisää liikettä ja energiaa.

- Vancouverin saldo Jeff Tambellinin kanssa on nyt 22-1-3 ja +55 maaliero.

- Pelin jälkeen vati sanattomaksi tämä Hockey Buzz'in Richard Cloutierin kirjoitus. En tiedä olisiko tuolle pitänyt itkeä vai nauraa, mutta ehkä tämän kauden legendaarisin kiekkokirjoitus.

***

Ensi yönä olisi vastassa Detroit. Etukäteen pelistä voi odottaa erittäin mielenkiintoista, sillä joukkueiden kauden aikaisemmat pelit ovat olleet erittäin hyviä ja tapahtumarikkaita. Nyt Detroitilla on kuitenkin loukkaantumisia, joukkueet pelaavat selkä-selkä -peliä, Detroit on kiertueella ja Vancouverille peli on jo viides viimeisiin seitsemään päivään, joten nuo vähän laskevat odotuksia. Siitä huolimatta on erittäin mielenkiintoista seurata millaisen esityksen joukkueet saavat aikaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Pelin jälkeen vati sanattomaksi tämä Hockey Buzz'in Richard Cloutierin kirjoitus. En tiedä olisiko tuolle pitänyt itkeä vai nauraa, mutta ehkä tämän kauden legendaarisin kiekkokirjoitus.

Olipas kyllä legendaarinen avautuminen. Veti kyllä sanattomaksi, taisi ottaa varsin koville toi tappio. Ikävä kyllä en nähnyt matsista kuin koosteen josta oli harmittavasti karsittu törkeät taklaukset, sukellukset sekä vahingoittamis yritykset.

Keslerin hattutemppu oli kyllä hieno homma, samoin Sedinien peli. On tuo kolmikko kyllä hyvässä iskussa tällä kaudella ja toivottavasti pysyvät ehjänä. Schneider on tosiaan pelannut loistavasti ja hän sekä Bieksa (tai Salo) laittavat Vancouverin johdon melkoisen haasteen eteen jo tällä kaudella. Ei tuota Saloa voida varmastikaan enää pitkään IR-listalla pitää vaan ratkaisuita on pakko tehdä kauppojen muodossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ensi yönä olisi vastassa Detroit. Etukäteen pelistä voi odottaa erittäin mielenkiintoista, sillä joukkueiden kauden aikaisemmat pelit ovat olleet erittäin hyviä ja tapahtumarikkaita.

Ja Detroit sen putken sitten katkaisi. Vaikka oli kyllä Vancouverilla melkoisesti paikkoja jatkaa putkea, mutta nyt ei sitten uponnut millään maaliin. Toki myös kävi huono säkä jo ennen peliä, kun Osgood ei pystynytkään pelaamaan vaan koppeja otti Howard ja todella hyvin ottikin.

Jo edellisessä pelissä Kesler järjesti useampia paikkoja mm Raymondille, mutta ei vaan mistään uponnut ja nyt sitten Kesler pelasi jatkoajalla vielä Tambellinin lävitse hienolla syötöllä, mutta eipä taaskaan kelvannut. On muuten hivenen kylmänä noi Keslerin laiturit
- Tambellini viimeiset kuusi peliä 0+0
- Raymond pelannut loukkaantumisen jälkeen viisi ottelua ja yksi maali, sekin tosin nelosessa (1+2 tehot yhteensä)
- Hansen seilannut kaikissa ketjuissa kakkosesta neloseen ja tehot 1+0 viiteen matsiin

Kesler toki saa tehoja ylivoimalla, mutta tasakentällisin Keslerin hyvät syötöt menevät vähän hukkaan, kun nyt ei kaverit osu maaliin sitten millään.

Pelissä maali tehtiin ylivoimalla, mutta muuten neljä ylivoimaa jätettiin hyödyntämättä. Toki sama määrä ylivoimia taisi olla Detroitillakin ja hekin tekivät sen ainoan sitten ylivoimalla. Bieksa oli pakistossa hetkittäin suurissa vaikeuksissa varsinkin Zetterbergin kanssa. Ja ainoan maalin aikana Bieksa istui sitten jäähyllä. Vaikkei Bieksan peli lähellekään niin huonoa ole kuin huonoimmillaan niin siltikään hän ei itseä juuri vakuuta.

Nyt sitten onneksi pari välipäivää ennen kuin lähdetään New Yorkia kohden. Sieltä olisi kaksi voittoa toiveissa, kun Rangers pelin jälkeen kohdataan heti seuraavana iltana Capitals ja se matsi voi olla taas vaikea voittaa väsyneillä jaloilla.
 

TML

Jäsen
En Canucksin asioita niin paljoa seuraa että tietäisin paremmin, mutta pisti silmään että kolmannen erän loppupuolella Canucksin saadessa ylivoiman, kentälle luisteli 2-ylivoimaan mm. Malhotra ja Tambellini... Toinen hyvä 3-sentteri, toinen hiinä ja hiinä NHL-pelaaja.

Peliä silmäilin muutenkin vain sivusilmällä, joten en kokoonpanoja sen tarkemmin tutkaillut. Onko tuo yleistäkin että esimerkiksi nuo kaksi pelaavat ylivoimaa?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
En Canucksin asioita niin paljoa seuraa että tietäisin paremmin, mutta pisti silmään että kolmannen erän loppupuolella Canucksin saadessa ylivoiman, kentälle luisteli 2-ylivoimaan mm. Malhotra ja Tambellini... Toinen hyvä 3-sentteri, toinen hiinä ja hiinä NHL-pelaaja.

Peliä silmäilin muutenkin vain sivusilmällä, joten en kokoonpanoja sen tarkemmin tutkaillut. Onko tuo yleistäkin että esimerkiksi nuo kaksi pelaavat ylivoimaa?

Kyllähän nuo kummatkin ovat ylivoimaa pelanneet, varsinkin kun Raymond oli poissa. Ykkösyv:ssä kun pelaavat Sedinit ja Kesler niin kakkoseen jää Samuelsson, Tambellini, Raymond, Torres, Malhotra ja Burrows. Noista sitten sopivaa miksiä on heitetty ylivoimaan. Eihän noista kenestäkään peliä pyörittämään oikein ole, joten kakkosen yv on suoraviivaista.

Vähän aiemmin tässä ketjussa tuota ylivoimaa vähän mietittiin, mutta kun ykkönen on pirun tehokas niin kakkosessa voidaan vähän joustaa. Tuota ketjua selailemalle löytyy hyvää juttua varsinkin nuckilta tuosta ylivoimasta.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
- Pelin jälkeen vati sanattomaksi tämä Hockey Buzz'in Richard Cloutierin kirjoitus. En tiedä olisiko tuolle pitänyt itkeä vai nauraa, mutta ehkä tämän kauden legendaarisin kiekkokirjoitus.

Tuohon ihan hyvä (suora) vastine Canucksien kirjoittajalta samalla sivustolla.

Tambellini on ilmeisesti ollut varsin käyttökelpoinen, onko ranne laulanut tehokkaasti vai löytyykö jo muitakin aseita parempien ketjukavereiden kanssa?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Farmissa Sergei Shirokov on äitynyt varsin kovaan maalivireeseen ja on tehnyt nyt viidessä viimeisessä pelissä jokaisessa maalin (yhteensä 6+0). Lisäksi pisteputki on nyt yhdeksän pelin mittainen ja näistä vain yhdessä hän ei ole maalia tehnyt. Putken aikana aikana on syntynyt tehot 9+2.

Mikäli Tambellinilla ei ala kohta kulkemaan niin Shirokov nykyisessä vireessään olisi oiva kokeilu kakkosketjussa. On sieltä Manitobasta lähes kaikki muutkin hyökkääjät ylhäällä päässeet kokeilemaan, joten miksei myös Shirokov.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"I thought both teams played real well. Our guys emptied the tank. They were on a tough stretch, too, and we were on a tough stretch -- five games in seven nights -- and tried to put our best foot forward and gave it a real solid effort, (but) came up short on the shootout."

Alain Vigneaultin sanat pelin jälkeen olivat mielestäni vähän yliampuvia. Minun mielestä peli ei noussut kovin korkealle tasolle vauhdiltaan eikä tapahtumiltaan ja syynkin ymmärtää hyvin. Enkä sano tuota siksi, että 65 minuutin jälkeen peli oli vain 1-1 ja huono arpavahti hävisi toiselle huonolle arpavahdille rankut, vaan siksi, että kiekkopelinä tämä kolmas Vancouverin ja Detroitin välinen mittelö oli mielestäni näiden joukkueiden tämän kauden keskinäisistä heikoin.

Pelin jälkeen pistää taas kerran vähän ihmetyttämään nuo HF:lle nousevat paniikkiaallot. Joukkue häviää yhden pelin arvoilla ja tuo yksi taitokisa saa aikaan kohtuuttomat mittasuhteet. Tokihan sitä olisi ollut hieno jatkaa kautta ottamalla yhdeksäs peräkkäinen voitto, mutta kun välillä pitää myös hävitä. Eikä Vancouver vieläkään hävinnyt kiekkopeliä 65 minuutin jääkiekon pelaamisen jälkeen, vaan tosiaan yhden taitokisan.

Joka tapauksessa yksilöistä pitää nostaa esiin Detroitin puolelta hienosti pelanneet ruotsalaiset Zetterberg ja Franzen sekä maalivahti Howard, joka voitti myös hyvin pelanneen Luongon maalivahtien taistelussa. Howard teki pari isoa torjuntaa tilanteisiin, joista Sedinit normaalisti upottavat kiekon sisään ja piti vieraat kaksi erää vain maalin päässä. Lisäksi maalivahdin parhaat kaverit maaliraudat toimivat Howardin puolella pari kertaa ottelussa.

Vancouverista nostaisin esiin Luongon, Sedinit ja puolustaja Ballardin, joka taklasi ensin komealla lonkkataklauksella Millerin, ampui tuosta hetken päästä tolppaan hyvän nousunsa jälkeen ja pelasi muutenkin varsin ehjän ottelun kolmosparissa Albertsin parina. Negatiivisena pelaajana esiin nousi puolestaan Hamhuis, joka pelasi mielestäni ehkä huonoimman pelinsä tällä kaudella.

Mitä tulee tuohon Tambelliniin (josta täällä on parissa kohdassa kirjoitettu), niin totta on, että hän on pelannut viime peleissä tehottomasti ja tuhlannut liikaakin paikkoja. Viimeisten kuuden ottelun saldo on 0+0=0 ja tuohan on tietysti surkea kakkosketjun pelaajalle. Tätä ennen tuli kuitenkin kuuteen peliin 4+2=6 ja tuohan oli puolestaan erittäin hyvä saldo.

Ehkä olisi liikaa vaadittu, jos häneltä odottaisi koko kauden tuota piste/ottelu -tahtia tai lähelle sitä. Nyt on koko kaudelta 27 pelistä kasassa 9+6=15 ja kyllä tuo minulle kelpaa hyvin tuollaiselta kokoonpanon halvalta täytepelaajalta. Mutta ymmärrän tuon hyvin, että noista viime aikojen kiikaritehoista ollaan huolissaan, sillä kyllä joukkue tietysti häneltä tehojakin vaatisi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt kun kautta on pelattu tasan puoleenväliin, voisin antaa omat kouluarvosanat Vancouverin pelaajista. Yritän ottaa huomioon odotukset ja hinta/laatusuhteen kokonaisuudelle.

ROBERTO LUONGO

Luongo aloitti kauden tavoilleen uskollisesti aika vaatimattomasti, mutta yhtä uskollisesti hän paransi otteitaan hitaan startin jälkeen. Joulukuussa tuli jo valinta koko NHL:n toiseksi parhaaksi joulukuun pelaajaksi, joten huippu on saavutettu. Pääosan kauden peleistä Luongo onkin ollut hyvä ja luotettava ja korkea taso on säilynyt pelistä toiseen jo todella pitkään. Luongo on kokonaisuutena erittäin hyvä ykkösmaalivahti, vaikka rankut eivät tartukaan ja playoffeissa on vielä näytettävää.

9+

CORY SCHNEIDER

Pelannut itselleen tällä kaudella jonkun toisen joukkueen varman kiinnostuksen kohteeksi ensi kesänä ja jopa yllättänyt minut, vaikka minulla on ollut häneen isoja odotuksia. Ei vielä ainuttakaan varsinaisen peliajan tappiota ja Cory on ollut pelistä toiseen hyvä silloin kun on pitänyt. Schneider vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta maalivahdilta (sekä fyysisesti, että henkisesti) ja ihmettelen, ellei hän tule pelaamaan vähintäänkin hyvää NHL-uraa.



DAN HAMHUIS

Kesän ison roolin pakkihankinta kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta. Päästessään pelirytmiin kiinni Hammer on ollut pääosan peleistä hyvä ja hän on ottanut joukkueen parhaan alivoimapuolustajan viitan kantaakseen. Hyvin liikkuva ja älykäs Hamhuis on arvokas puolustaja monessakin suhteessa joukkueelle - hän on muun muassa paikannut pakkiparinsa Bieksan miinuksia hyvin. Miinuksia tehoista, joita saisi tulla vähän enemmän.

8+

KEITH BALLARD

Kesän toinen ison roolin pakkihankinta kärsi myös loukkaantumisista alkukaudesta. Lisäksi kesällä tehty leikkaus ja harjoittelemattomuus näkyi otteista melko pitkään. Pelirytmiin päästyään Ballard on ollut kuitenkin hyvä ja taistellut joukkueen puolesta kiekottomana taklaamalla ja blokkaamalla vetoja. Tehoja kaivattaisiin häneltäkin kuitenkin enemmän, mutta tietysti vähän hankala on tehdä pisteitä ellei saa ylivoima-aikaa. Suunta on joka tapauksessa oikea vaikean alkukauden jälkeen.

8-

KEVIN BIEKSA

Yllättäjä, joka on pelaamassa sopimuskautenaan parasta kiekkoa pariin vuoteen. Isot virheet ovat jääneet yllättävän vähille (Hamhuis tosin paikkaa myös osaltaan Bieksan pelinlukuvirheitä), luistin liikkuu ja Bieksa pyrkii vastaamaan fyysisiin haasteisiin. Ongelmapelaaja sen suhteen, että pitäisikö häntä sittenkään kaupata? Nyt hänen arvonsa olisi hyvien otteiden jälkeen varmasti korkeammalla kuin ennen, mutta toisaalta kannattaako Vancouverin ottaa riski ja liikuttaa henkisesti tärkeää palaa joukkueesta pois? Viimeisten 12 pelin tehot 3 maalia, 10 pistettä ja tehopörssiin +16 kertovat siitä, että peli toimii ainakin nyt.

9

CHRISTIAN EHRHOFF

Tasaisen vahvaa jälkeä hyökkäyspäässä tekevä hyvin liikkuva saksalainen. Tekee jonkin verran virheitä omassa päässä, kuten monet muutkin kiekolliset puolustajat, mutta pelaa pääosan peleistä hyvällä tasolla. Tärkeä pelaaja ylivoimalla, jonka avulla Vancouver on kääntänyt useita pelejä. Pelaamassa uutta sopimusta ja näillä näytöillä saa varmasti palkankorotuksen. Menossa lähelle 50 pistettä, mutta ei ole kuitenkaan enää samalla tavalla kohupakki kuin viime kaudella.



ALEX EDLER

Jälleen askeleita eteenpäin ottanut isokokoinen ruotsalainen. Edler on pelannut kauttaaltaan erittäin hyvän kauden ja hänen pelissään yhdistyvät hienolla tavalla kovat taklaukset, fyysinen vääntövoima isokokoisia hyökkääjiä vastaan, ulottuvuus ja kiekolliset tehot. Joukkueen ykköspakin paikka on tullut ehkä jäädäkseen Edlerille tämän kauden aikana. Menossa 50 pisteen kauteen ja uran parhaat pelit "Sedinmäisellä kehityksellä" vielä tulossa.



ANDREW ALBERTS

Toinen puolustuksen yllättäjä. Albertsin pelistä näkee hyvin puolustajilta usein nähdyn ongelman sopeutua uuden joukkueen pelitapaan - viime kauden loppu oli ajoittain aivan hirveä ja mies oli ulkona kuvioista, mutta tällä kaudella hän on selvästi oppinut pelaamaan joukkueelle hyvin. Alberts pelaa yksinkertaisesti turhia yrittämättä fyysistä peruspeliä. Tärkeä lenkki monissa peleissä isokokoisena ja fyysisenä syvyyspelaajana. Käyttökelpoinen myös alivoimapelaajana.



AARON ROME

Puolustaja, joka pelasi hyvän viime kauden jälkimmäisen puolikkaan ja vaikutti jo ottavan paikkansa pelaavasta kokoonpanosta tälläkin kaudella, mutta joka pelaa epätasaisesti illasta toiseen. Parhaimmillaan Rome on varma ja voimakas syvyyspakki ja huonoimmillaan taas virhealtis pelaaja omassa päässä. Tason heilahtelu luo isoja tummia pilviä miehen pysyvien NHL-mahdollisuuksien ylle.



RYAN PARENT

Entinen ykköskierroksen varaus vaikutti aikanaan Kanadan nuorten maajoukkueessa tulevaisuuden varmalta NHL-puolustajalta. Kärsi sen jälkeen kuitenkin erilaisista vammoista ja kehitys pysähtyi. Viime kaudella tuli uran korkeimmat 48 NHL-peliä, mutta tällä kaudella hän on pelannut NHL:ssä vain neljä peliä kohtalaisella menestyksellä. Parentista ei ole NHL-pakiksi Vancouverille vielä, mutta jos hän pysyy kunnossa ja saa farmissa vähän lisää liikettä, niin mahdollisuuksia pysyvämpään puolustavaan paikkaan on olemassa.



SAMI SALO

Ei ole vielä pelannut



JEFF TAMBELLINI

Kauden suurin yllättäjä, vaikka aivan viime pelit eivät olekaan kulkeneet. Tambellinilta ei varmaan juuri kukaan osannut odottaa NHL-paikkaa Vancouverin joukkueesta, mutta hän otti sen ja on täyttänyt ruutunsa halpana hyökkäyksen täytepelaajana. Melko nopea, käsistään hyvä, laukoo kovaa ja menee maalille pelkäämättä iskuja. Miinuksena on tasaisuus ja puolustuspeli, mutta sen eteen hän tekee selvästikin töitä.



RAFFI TORRES

Torres on pelannut omaa rooliaan kelvollisesti ja tutun oloisesti. Hän taklaa parhaimmillaan erittäin kovaa ja uurastaa kiekottomana laitojen lähellä voimakkaana pelaajana kahteen suuntaan. Pistekehitys lupailee noin 40 pistettä, mikä olisi kolmosketjun pelaajalle ihan riittävä saldo. Miehen uralta kuuluisa epätasaisuus nostaa kuitenkin päätään aika ajoin, kun tähtiluokan illat saavat seurakseen hyvinkin vaatimattomia iltoja. Torresin tähti-illoista kertoo jotain se, että hänet on jo ehditty valita tällä kaudella kertaalleen NHL:n viikon pelaajaksi, joten parhaimmillaan mies vertyy kieltämättä upeaan peliin.

8

ALEX BURROWS

Burrows loukkaantui jo viime kaudella, mutta pelasi tuolloin kauden läpi vammasta huolimatta. Kesä meni leikkauksessa ja kauden alku kuntoutuksessa, joten hänen alkukautensa on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Energinen kahden suunnan laitahyökkääjä palasi kentille marraskuun alussa, mutta veti ensimmäiset 10 peliä melkein kiikaritehoilla. Sen jälkeen pelikunto parantui ja viimeisissä 20 pelissä Burrows on jo tehnyt noin piste/ottelu -tahdilla tehoja. Alexin tekemät kahdeksan maalia on kokonaisuudelle pettymys, mutta tuolle löytyy pätevät syyt vammojen takaa. Huomion arvoista on se, että Burrows on ottanut alkukaudella normaalia vähemmän jäähyjä ja keskittynyt enemmän vain pelaamaan.



jatkuu...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös