Canucks jatkoi viime pelissä Buffaloa vastaan huonoa puolustuspeliään, mutta samalla joukkue jatkoi onneksi vahvaa saldoaan tuloksissa. Vancouverin saldoksi jäi pelin jälkeen viimeisistä 10 pelistä hyvä 8-1-1, kun joukkue venyi lopulta jatkoajalle saakka. Canucks teki kuitenkin etenkin ensimmäisessä erässä ison määrän kiekonmenetyksiä ja hävisi ykkössektorin laukaukset peräti 2-8. Joukkueen onneksi Cory Schneider teki hienoja torjuntoja ja piti ryhmän mukana ottelussa. Kolmannessa erässä Vancouver nousi pitkälle Sedineiden ansiosta pisteeseen kiinni. Tulos oli mielestäni oikein hyvä tuona iltana, sillä Sabres vei enemmän peliä.
Pari viivaa tuosta pelistä vielä:
- Alex Edler oli kentän paras pelaaja. Sabresia vastaan tuli 27:14 peliaikaa, yksi maali, +1 ja kolme laukausta. Hän oli jo viime kaudella puolustaja, joka oli tähtipakin tasolla parhaimmillaan, mutta epätasaisuus vaivasi läpi kauden. Tällä kaudella Edler on ollut paljon tasaisempi ja ollut monessa pelissä kentän paras puolustaja. Ballardin, Hamhuisin ja Salon loukkaantumisilla ei ole ollut kohtalokasta merkitystä pitkälle juuri Edlerin vuoksi.
- Sedinit yrittivät liikaa hienoa maalia, mutta paransivat läpi pelin ja pääsivät lopulta hyvin taululle kääntämään koko peliä. Henrik saisi ampua enemmän - ja tämän sanottua pitää muistaa hänen ylivoimainen ykköspaikkansa koko NHL:n syöttöpörssissä. Yllättäen heidän tämän kauden paras ketjukaveri on ollut mielestäni Tambellini, sillä etenkin Burrows on vielä kaukana parhaasta tasostaan (loukkaantumisen vuoksi).
- Kesler oli valittu kentän parhaaksi neljä kertaa viimeisissä kuudessa pelissä ennen Sabres-peliä. Nyt häneltä ei nähty kuitenkaan tuollaista All-Stars -tason peliä, mutta kovin isossa roolissa mies oli ilman sitäkin: hyökkääjälle kovat 24:27 peliaikaa, aloitukset 21/8 (72.4%) ja kaksi kiekonriistoa.
- Kolmosketju pääsee oikeuksiinsa paremmin kotona kuin vieraissa peluutuksen vuoksi. Malhotra pelasi Buffaloa vastaan kauden toiseksi pienimmät minuuttinsa (13:47). Aloitukset tulivat kuitenkin omille 68.8%:sti ja hän oli kentän ahkerin hyökkääjä taklaamaan.
- Samuelsson pelasi vähän paremman pelin mitä on viime aikoina nähty ja teki kolmannessa erässä maalinkin. Toivottavasti se putki aukeaisi tuosta. Raymondin loukkaantuminen puolestaan näkyy monessa asiassa, mutta nopeutensa vuoksi hän saa edelleen paljon minuutteja. Onkohan Raymondilla samanlainen tilanne kuin Burrowsilla viime kaudella, että leikkaus olisi edessä jos mies vain malttaisi jäädä kentiltä pitkäksi aikaa sivuun?
**
Vancouver jatkaa kauttaan parhaillaan Pittsburghissa. Kyse on Canucksin viidennestä peräkkäisestä vieraspelistä idässä ja noista peleistä joukkueen saldo on ihan kelvollinen pitkälle vieraspelijaksolle 2-1-1. Voittamalla yön pelin saldoksi tulisi hyvä (3-1-1), mutta tappiolla tuo saldo jäisi vain keskinkertaiseksi (2-2-1).
Canucks on pelannut Penguinsia vastaan vuodesta 2003 lähtien viisi kertaa ja noista peleistä Vancouverin saldo on hyvä 4-0-1. Viime kaudella joukkueet pelasivat vastakkain yhden pelin. Tuo peli pelattiin Vancouverissa tammikuun puolivälissä, Canucks voitti 6-2, mutta menetti samalla viime kauden ykköspakkinsa Willie Mitchellin koko loppukaudeksi
Malkinin turhautuneen selkäänajon seurauksena.
Vancouver on tehnyt otteluun sen muutoksen, että Keith Ballard pääsee pelaamaan. Vielä minulla ei ole tiedossa sitä, kumpi syvyyspakeista joutuu huilaamaan, Aaron Rome vai Andrew Alberts. Peruspakki Romesta on tullut Vigneaultin suosikki ja hän on päässyt jopa ylivoimiin, Alberts on ollut puolestaan erittäin hyvä fyysinen syvyyspakki koko alkukauden, lukuun ottamatta viime ottelua Buffaloa vastaan (-3).
Minä näkisin Albertsin merkityksen isokokoisena taklaajana Romea isommaksi, mutta en pitäisi ollenkaan mahdottomana sitä, että V näkee tilanteen erilailla, kun on katsonut Romen saamaan luottoa erilaisissa tilanteissa ja katsoi Albertsia tämän kauden huonoimmillaan viime pelissä (hänelle tuli kolmannessa erässä vain yksi vaihto). Joka tapauksessa hyvä asia mielestäni kokonaisuudelle, että Ballard pelaa, vaikkei hänen alkukautensa olekaan ollut sellainen mitä odotin. Hänelle kesällä tehty leikkaus, harjoittelemattomuus ja kauden alun aivotärähdys on tehneet yhdessä miehen alkukaudesta erittäin hankalan.
Onneksi Ballardin asenne vaikuttaa olevan erittäin hyvä kaikkien miehen antamien lausuntojen perusteella ja hän on hyväksynyt nykyisen tilanteen isopalkkaisena katsomosta pelejä seuraavana puolustajana. Moni muu kokenut ja isopalkkainen pelaaja olisi hänen tilanteessaan joko kieltäytynyt kokonaan haastatteluista tai tuonut itseään esiin kritisoimalla valmennusta esimerkiksi Shane O'Brienin tavoin, mutta Ballard on katsonut tilannetta mielestäni erittäin hyvin;
(ESPN:)
""As an athlete and a competitor, you have that side where you want to be out there all the time," Ballard told ESPN.com this past weekend. "On the other hand, as a teammate, you have to support the guys. We're playing well. The guys who have played recently have deserved to play. It's healthy competition."
"There's no excuses for performance. We're all professionals and we're paid very well to be ready to go under all sorts of circumstances. That is our job," Ballard said. "For me, I didn't have a lot of time in the summer to do the conditioning stuff, but you have to find ways to deal with that. It was coming along well until I got my concussion. Since the concussion, I didn't bounce back like I would have liked to. But in saying that, it's not the end of the year, it's not the end of my career. I'm not down thinking that the world is coming to an end."
Kausi on pitkä ja Ballardin parhaat pelit ovat aivan varmasti vielä edessä tämän ja tulevien kausien aikana. Toinen kesän uusi Vancouverin pakkitulokas Dan Hamhuis on hänkin kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella. Terveenä ollessaan Hammer on ollut erinomainen vahvistus alakerralle, mutta viime peli Buffaloa vastaan ratkesi hänen pahaan virheeseen jatkoajalla. Hamhuisilla on edelleen jotain vammaa ja hän on jättänyt harjoituksia väliin, mutta hänen pitäisi olla kuitenkin nyt pelikunnossa joukkuetta vastaan, joka yritti saada hänet kesällä ennen vapaiden agenttien markkinoiden alkamista.
Loppuun pari linkkiä ennen peliä:
- ESPN:n Pierre LeBrun
kirjoitti juttua tuosta Vancouverin todella hyvin pelanneesta kolmosketjusta.
"We're really pleased with how that line has come together," Gillis told ESPN.com. "They add something every night. We didn't feel like we had that element on our team last year, didn't have that size and competitiveness. and it cost us in the playoffs. Chicago's third line did a lot of damage against us. We really didn't have anything to answer them with."
"This is a bigger, more physical grinding style that can wear down the opposition, wear down the D," Vigneault added.
- The Hockey News
kirjoitti puolestaan siitä, kuinka nykyinen Columbuksen valmentaja Scott Arniel auttoi aikanaan Cory Schneiderin AHL-uraa tämän alkuvaikeuksissa.
**
AHL:ssa Manitoballa oli viime yönä oma
taitokisansa:
Nopeimman luistelijan tittelin vei Bill Sweatt 14:16 ajalla. Schroeder oli kisan kakkonen 14:48 ja kolmas oli Tambellini 14:53. Tarkkuusammunnan voitti Cody Hodgson. Kovimman lämärin kisan vei Travis Ramsey 98 mailin laukauksella, kakkonen oli Connauton (97) ja jaetulla pronssilla olivat Lee Sweatt ja Victor Oreskovich (95). Connautonilla oli paras sarja (96, 95, 97).
Cody Hodgson on päässyt farmissa hienosti liikkeelle viime aikoina, vaikka pelaa edelleen puolikuntoisena. Viikonloppuna hänet valittiin jälleen kentän parhaaksi pelaajaksi, kun Moose voitti Rochesterin maalein 6-2 (Hodgsonille pelistä 1+2=3 ja neljä laukausta). Viimeisissä 10 pelissä Cody on tehnyt 8+5=13 pistettä ja viimeisissä viidessä pelissä hänen tehosaldonsa on +6. NHL on koko ajan askeleen lähempänä.