Vancouver saa lisää kilpailua leirille, kun kokenut Brendan Morrison osallistuu try-outina kilpailuun pelipaikasta. Morrisonin lapset ovat aloittaneet koulun ja kokenut sentteri haluaisi ilmeisesti lopettaa uransa kotiseutunsa joukkueessa. Viime kaudella Morrison pelasi Washingtonissa 74 peliä, teki 42 pistettä, otti 40 minuuttia jäähyjä ja sai tehopörssiin +23 lukeman.
Näin äkkiseltään tuntuisi, että Morrison voisi olla kohtalaisen hyvä pelaaja kolmoseen, mutta vähintäänkin erinomainen nelosketjun keskustaan jos hinta saadaan "Mike Comrie -tasolle" ja hän hyväksyy asemansa. Kokenut, älykäs, johtajatyylinen pelaaja, joka tunnetaan hyvänä kahden suunnan sentterinä, jolla on ollut aina hyvä kiekonriistojen ja menetysten välinen suhde ja joka on osallistunut usein alivoimille.
Morrison pystyy nostamaan peliä omista ihan eri lailla kuin Vancouverin edelliset nelosen sentterit Ryan Johnson tai Rick Rypien. Minä pidin Johnsonista (kun hän oli terveenä), mutta onhan se totta, että Vancouverin nelosen laitureiden oli vaikea (tai melkein mahdotonta) käyttää taklausvoimaansa, kun Johnson ei pystynyt nostamaan peliä omista kuin ehkä viisi kertaa kauden aikana. Omalla alueella kun laiturit eivät juurikaan päässeet ryskäämään päätykiekkojen perään...
Puolustustehtävien lisäksi B-Mo'lla on vahva Canucks-tausta ja hän pystyisi ottamaan roolia ylempääkin loukkaantumistapauksissa. Kokonaisuutena näkisin hänet melkein täsmähankinnaksi tämän hetken tarpeeseen tuonne kahden alempien ketjujen sekaan, joita Gillis on yrittänyt tällä kaudella selvästi vahvistaa viime kaudesta.
Jos Morrison tulisi tuolla minimipalkalla (tai lähelle sitä - kalliimmalla hän ei mahdu budjettiin ja hän tietää sen itsekin tullessaan yrittämään pelipaikkaa), Vancouverilla olisi mahdollisuus saada kasaan melkein takavuosien (aika ennen WCE-Linen aikoja) kahden suunnan ketju. Tuolloin Morrison ja Schaefer pelasivat yhdessä ja toisella puolella nähtiin usein Cooke tai Linden. Tuo toimi mielestäni hyvin, mutta toki tuossa oli myös ketjun kolmas lenkki pelaaja, joka tunnettiin hyvänä kahden suunnan pelaajana.
Ikävänä puolena tuossa Morrisonin mahdollisessa tulemisessa olisi lähinnä se, että Cody Hodgsonin mahdollisuudet pelipaikkaan kahden alimman ketjun sisälle huononisivat entisestään siinä vaiheessa kun hän on pelikuntoinen. Toisaalta Bustille voisi tehdä vain hyvää pelata yksi kausi isossa roolissa farmissa kokonaan pieleen menneen viime kauden jälkeen.
Hodgsonista puhuttaessa,
Vancouver Province kirjoitti CoHo'sta juttua. Kokenut NHL-taistelija Gary Roberts kuvasi jutussa Hodgsonin tahtoa pelipaikkaan seuraavasti;
I want people to know he’s an outstanding kid who’s finally getting ready to play in the NHL. He’s had a really tough year.”
“It’s about the volume of hours in training that he really needs to get to before he’s ready,” said Roberts. “Vancouver is being smart by keeping him out of games and practices, by giving him some time.”
“He’s an outstanding individual,” said Roberts. “I really think a lot of him. Every day he was here he sat in the kitchen and had lunch with my four year old son, Noah.”
This kid wants it as bad as anyone I’ve ever seen,” he said. “He’s determined and committed and wants to prove he belongs. I want people to realize what kind of person he is. I know from working with him he’s going to be that outstanding player the Canucks thought he would be.”
Tässä olisi taas yksi mahdollisuus hyökkäyksen kokoonpanoksi alkukaudeksi:
Daniel Sedin - Henrik Sedin - Tambellini/Shirokov/Schroeder
Raymond - Kesler - Samuelsson
Torres - Malhotra - Hansen
Glass/Oreskovich - Morrison - Schaefer
Hordichuk/Rypien
Burrows mukaan sitten joskus loka- tai marraskuussa tuonne ykkösketjun laidalle.
Huomio tuossa kiinnittyy keskustaan, jos kaikki menee hyvin: Henrik Sedin, Ryan Kesler, Manny Malhotra, Brendan Morrison... ei Vancouverilla ole ollut koskaan tuollaista keskustaa ainakaan paperilla.
***
Vancouverin prospectit voittivat Calgaryn iltapelissä maalein 5-4. Vancouverilta onnistuivat maalinteossa Clark, Fraser, Gendur, Rai ja Smith. Maalilla pelannut Läck oli jälleen erinomainen. Minun mielestä Vancouverilta parhaat tuossa pelissä olivat Läckin lisäksi Rai ja Schroeder. Vancouverin prospectit pelasivat yhteensä neljä peliä, joista tuloksena oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
Yksittäisistä pelaajista mielestäni noiden neljän pelin (yhtä peliä en nähnyt) parhaat olivat järjestyksessä:
1. Chris Tanev: Näytti hienoa pelisilmää, hyvää liikettä ja kiekollisia taitoja riittävästi vaikka haastamaan kokeneempia pakkeja NHL-paikoista jo nyt. Fyysinen puoli kaipaa kuitenkin kehitystä, joten vuosi tai kaksi farmissa on varmasti paikallaan. Nousi Vancouverin prospectien pakkihierarkiassa kärkeen ohi Sauven ja Connautonin.
2. Eddie Läck: Isokokoinen ja rauhallinen maalivahti oli erittäin hyvä joka pelissä. Mielenkiintoinen kausi edessä Moosessa. Tyler Weiman tulee saamaan kovan haastajan, jos Läck pelaa aikuisten sarjassa samalla tavalla kuin pelasi nyt näissä peleissä.
3. Prab Rai: Rai on saanut juuri nitä osa-alueita eteenpäin, mitä hänen pitikin saada. Hänet on tiedetty aina erittäin nopeaksi pelaajaksi ja myös maalinteko on sujunut hienosti. Nyt hän on saanut kuitenkin mukaan selvästi lisää voimaa, fyysisyyttä ja parantanut myös puolustuspeliä. Edessä mielenkiintoinen harjoitusleiri ja näillä näytöillä hyvät mahdollisuudet isoon asemaan Moosessa. Mahdollinen tulevaisuuden bottom6-osaston pelaaja NHL:ssä.
Muut onnistujat mielestäni järjestyksessä:
Volpatti: Muita vanhempi, mutta teki kaiken toivotun pelaamissaan peleissä. Ei ole kuitenkaan mielestäni vielä NHL-materiaalia hyvässä joukkueessa.
Schroeder: Näytti kiekollisena hienoja taitoja, mutta kaipasi selvästi lisää laatua vierelle. Tehokkuus ei ollut näyttävyyden tasolla. Olisin kaivannut enemmän tehoja ketjukavereista huolimatta.
Sweatt: Erittäin nopea ja kova työnteko kahteen suuntaan laidalla, mutta kädet pitäisi saada toimimaan. Muistutti jonkin verran nuorta Kesleria ja nuorta Raymondia hukattujen maalipaikkojen suhteen. Kädet eivät pysyneet vauhdissa mukana.
Connauton: Oli parhaimmillaan erinomainen hyökkäyspäähän, mutta ongelmissa omassa päässä. Viimeinen peli Obergin pakkiparina pudotti listoilla.
Polasek: Tasaisen hyvä turnaus. Viimeisessä ottelussa paras Canucks-pakki.
Friesen: Älykäs kahden suunnan sentteri, joka teki joka vaihdossa erittäin korkealla asenteella töitä ja onnistui jonkin verran hyökkäyspäässä.
Suurimmat pettymykset:
Ellington: Ei onnistunut missään. ECHL-materiaalia.
Oberg: Toivoin ennen kaikkea voiman lisääntymistä. Ei näyttänyt kehittyneen ollenkaan.
Turnauksen jälkeen omissa kaavioissani suurimmat muutokset prospectien marssijärjestyksessä tapahtuivat puolustuksessa. Tällä hetkellä näkisin Vancouverin tulevaisuuden pakkien järjestyksen seuraavanlaiseksi:
1. Tanev
2. Sauve
3. Connauton
4. Andersson
5. Polasek
...Iso pudotus...
6. Hannay
7. Oberg
8. Fredheim
9. Ellington
Jeremy Pricen ja/tai Patrick McNallyn tasosta minulla ei ole juuri minkäänlaista käsitystä verrattaessa muihin.