Mainos

Vancouver Canucks 2009-2010

  • 129 040
  • 503

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Luongon uusi sopimus pitäisi olla lähes valmis. TSN:n uutisessa lupailtiin, että training camppiin mennessä sopimus olisi allekirjoitettu. Saas nähdä nyt sitten toteutuuko. Aiemmin huhuttiin vähintään viiden vuoden ja 8 miljoonan dollarin keskiarvosta. Mikäli noin pitkä sopimus tulee niin Schneider varmasti treidataan eteenpäin. Voi olla, että Luongon sopimuksen julkistamisesta ei kauaa mene Schneider -treidiin. Ehkäpä se on jo neuvoteltu valmiiksi...

Toisaalta on sääli, kun Vancouver on kerrankin onnistunut draftaamaan lupaavan maalivahdin ja kehittämään hänestä rauhassa NHL:n portteja kolkuttelevan lupauksen niin silloin maalinsuulla on Luongon tasoinen kaveri. Miksei näin käynyt Cloutierin tai Potvinin tai Snown aikana, silloin oli peliaikaa kärkkymässä vain Skudraa, Brochua, Hedbergiä ja Hirschiä...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongon uusi sopimus pitäisi olla lähes valmis. TSN:n uutisessa lupailtiin, että training camppiin mennessä sopimus olisi allekirjoitettu. Saas nähdä nyt sitten toteutuuko. Aiemmin huhuttiin vähintään viiden vuoden ja 8 miljoonan dollarin keskiarvosta. Mikäli noin pitkä sopimus tulee niin Schneider varmasti treidataan eteenpäin.
Niin, miten on, saisiko tuollainen sopimus hyväksyntää?

Alexandr Ovetchkin: cap hit 09/10: 9.538
Sidney Crosby: 8.7
Evgeni Malkin: 8.7
Eric Staal: 8.25
Roberto Luongo: 8
Brad Richards: 7.8
Vincent Lecavalier: 7.727
Dany Heatley: 7.5
Zdeno Chara: 7.5
Marian Gaborik: 7.5

Tuo Luongon yläpuolella oleva nelikko on voittanut Stanley Cupin Ovetchkinia lukuun ottamatta. Viimeksi keväällä Crosby toimi Pittsburghin kapteenina ja voitti playoffien maalipörssin. Malkin voitti puolestaan playoffien pistepörssin ja hänet palkittiin Conn Smythella. Ovetchkin on voittanut puolestaan mm. Art Rossin, Maurice Richardin, Lester B. Pearsonin ja Hart Trophyn.

Luongo ei ole voittanut toistaiseksi mitään - ellei sitä fan favourite -äänestystä lasketa. On hän toki ollut mukana mm. Hart Trophy -kisassa ja samoin Vezinassa, mutta henkilökohtaisia palkintoja ei ole tullut. Samoin Luongo on ollut playoffeissa kolme sarjaa erinomainen, mutta yhdessä sarjassa (Chicagoa vastaan viime keväänä) hänet muistetaan lähinnä heikosta (kuudes peli / seitsemän maalia omiin) viimeisestä pelistä.

Oma mielipiteeni on se, että kyllä minä ennemmin tuon kahdeksan miljoonaa maksan Luongolle kuin Gaborikin nivusille 7.5, Heatleylle 7.5 tai Richardsille 7.8. On hän kuitenkin mielestäni oman pelipaikkansa maailman top3 joukossa useimmiten, ja kokeneista maalivahdeista pelivuosia on vielä paljon enemmän jäljellä kuin esimerkiksi Brodeurilla tai Thomasilla.

Myös vertaaminen tuohon yläpuolella olevaan nelikkoon on vähän turhaa, sillä Ovetchkineja, Crosbyja tai Malkineita nyt ei vain satu olemaan liikenteessä. Mutta silti tuo kahdeksan miljoonaa tuntuu paljolta miehelle, joka ei ole vienyt seuraa vielä toista kierrosta pidemmälle playoffeissa.

Jos verrataan pelkkiä maalivahteja tuohon Luongon mahdolliseen tulevaan sopimukseen, niin...:

Luongo: 8
Henrik Lundqvist: 6.875
Ryan Miller: 6.25
Niklas Bäckström: 6
Jean-Sebastien Giguere: 6
Miika Kiprusoff: 5.833
Tomas Vokoun: 5.7
Marty Turco: 5.7
Christobal Huet: 5.625

...Luongon tuleva sopimus olisi kyllä mielestäni aika hintava, jos se olisi tuo kahdeksan miljoonaa. Voidaan tietysti miettiä, että ehkä tuo summa voitaisiin hänelle maksaakin tärkeän maalivahtiosaston tulevaisuuden varmistamiseksi, mutta riittävätkö näytöt oikeasti noin isoon sopimukseen? Tosin ehkä ennemmin tuo vähän liikaa Luongoon ja otetaan sitten se "ekstra-miljoona" pois vaikka "Demitroilta", kuin lähdetään karsimaan joukkueen tähden palkasta.

Schneiderin tilanne on siinä mielessä haastava, että jos Luongon kanssa tehdään se jatkosopimus, Schneiderin varaus ja sitä seurannut pitkä kehitys NHL-vahdiksi näyttää hieman turhalta. En nimittäin usko, että hänestä saadaan mitään isompaa tilalle (toivottavasti olisin väärässä tässä[kin]). Vaikka hän olikin viime kaudella AHL:n paras maalivahti, kunnon NHL-näytöt ovat vielä antamatta.

Omasta mielestäni paras tilanne olisi sellainen, että Luongon kanssa saataisiin nyt ennen kauden alkua 5-6 vuoden ja noin seitsemän miljoonan sopimus ilman NTC-pykälää, Schneiderille tulisi ensi kaudella n. 20-30 pelliä NHL:ssä Luongon takana ja hän onnistuisi noissa. Sen jälkeen olisi aika hyviä vaihtoehtoja edessä. Vaikka toki edelleen Schneider olisikin pieni riski pienen ottelumäärän vuoksi, tilanne olisi hänen suhteensa nykyistä selvästi parempi (joko pitää seurassa tai laittaa lihoiksi).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Puck Daddy haastatteli Ryan Kesleria Yahoo:lla. Mielenkiintoinen haastattelu, jossa Kesler vastailee mm. videopeleistä-, Olympiakisoista-, maskoteista- ja tulevaisuudestaan liittyviin kysymyksiin.

So next summer you're a restricted free agent. What's your mindset about that heading into next season?

You know what? I want to get something done before the season starts, but if it doesn't happen then it doesn't happen. I want to stay in Vancouver. I love it, my family loves it. It's a great city; maybe the most beautiful city in North America. The Canucks are a great organization.

Obviously, I'm gonna stay there and I want to stay there. If the media wants to ask me about it, I'll say, "Yeah, I want to stay there." I'll let the media ask me about it once, and then after that I won't answer a single question about it.

And do you have any inkling on where Mats Sundin might end up going?

No idea. I haven't talked it him. We all want him back. Of course, I want him back -- he's my centerman. He definitely helped. He brought my game to the next level.


Tiedän, että Kesler on järkevä pelaaja. Mutta tuo: kaksi laihaa, yksi lihava ja yksi keskikokoinen.. se ei ollut mielestäni järkevä valinta verrattuna tuohon Puck Daddyn joukkueeseen. Pystyihän silläkin toki voittamaan, mutta noita lihavien pelaajien laukauksia ei saanut hyödynnettyä samalla lailla.

***

Canucksin viralliset sivut ovat saaneet uuden ulkoasun.

***

Voi ei, CoHo on loukkaantunut!

Cody Hodgson on loukkaantuneena seuraamassa Kanadan nuorten maajoukkueen kesäharjoituksia. Loukkaantumisesta kertoi mm. Sudbury Star.

Eric O'Dell was added to the Canadian junior hockey team's summer camp roster Thursday.

The six-foot, 176-pound Ottawa native will fill in for Brampton Battalion forward Cody Hodgson, who was said to be day to day with an upper-body injury.

Hodgson, the first-round pick of the Vancouver Canucks who was the leading scorer for Canada at the 2009 world junior championship, did not participate in the first practice of camp Wednesday.

Mikä Bust.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Itse asiassa Kesler ja Burrows ovat muodostaneet jo parinkin kauden ajan joukkueen todellisen kakkosketjun, jos tuota katsoo peliajoista. Viime kaudella heitä enemmän pelasi hyökkäyksessä vain Sedinit. Myös toissa kaudella he pelasivat joukkueen top6 minuutteja. He ovat olleet paperilla siis kolmosketjussa, mutta todellisuudessa kakkosessa.

Nimenomaan. Periaatteessahan on aika sama miksikä kukin haluaa kenttää kutsua, kun ainoa mikä merkitsee on se ketä vastaan kyseinen kenttä pelaa, ja millaisia minuutteja. Itsellä vain on jäänyt mieleen sellainen pinttymä että "checking line" on kolmoskenttä vaikka tuon kentän rooli ja merkitys olisi joukkuueelle suurempi kuin sen ns. "kakkoskentän".

Hänestä tuli kakkosessa laidalla pelatessaan ehkä hieman aikaisempaa huonompi hyökkääjä omaan päähän (oli edelleen tuossakin hommassa hyvä, mutta ei ehkä ihan niin hyvä kuin kolmosessa), mutta paljon parempi pelaaja hyökkäyspäähän...Hän teki paljon pisteitä maalivahtien edestä tai muuten ykkössektorilta, ei järjestänyt peliä tai loistanut kiekollisena, mutta pelasi suoraviivaista ja tehokasta peliä. Kauden jälkeen tuli valinta Canucksin arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä ehdokkuus Selke Trophyyn, jota ei ehkä olisi tullut tuossa kolmosen selkeästi puolustavassa roolissa.

Joka on sinänsä ironista, kun juuri puolustavassa roolissaan Kesler olisi ollut Selken arvoinen, toisin kuin siinä roolissa jonka ansiosta hän ehdolle pääsi.

Mutta kysymykseni kuuluu onko Keslerista kakkoskentän sentteriksi? Kuten tuossa totesit, Kesler ei toiminut viime kaudella kakkoskentän roolissaan pelinrakentajana, vaan "karvaajalaiturina" joka hankki joukkueelle kiekkoja ja iski maalin edestä kiekkoja sisään. Laiturina hän pystyi käyttämään nopeita jalkojaan kiekottomassa roolissa spurttaamalla itsensä painostamaan vastustajan pakkeja, sitä kautta hankkien turnovereita ja maalitilanteita.

Ja melkein sama systeemihan oli käytössä silloin kun Kesler pelasi kolmoskentässä sentterinä, vastustajan ykköskenttiä vastaan. Lähes tulkoon kaikki tuon kentän pisteet ja paikat tulivat kiekonriistoista, oikeastaan ainoat oikeasti rakennetut maalipaikat syntyivät ylivoimahyökkäyksistä joita niitäkin edelsi kiekonriisto vastustajan ykköskentän yli-innokkaan hyökkäämisen kostauduttua.

Pointtini siis on että Keslerillä ei ole aikaisempaa kokemusta roolista jossa hän toimisi paikkojen järjestelijänä ja hyökkäyksen kiekollisena "katalysaattorina", ja rehellisesti sanoen en ole toistaiseksi vakuuttunut siitä että Keslerista tuohon rooliin edes olisi. Hän kun ei ole pelaajana sieltä taitavimmasta päästä, ja myös aika kaukana klassisesta pelinrakentaja-tyypistä joka näkee kentän ja syöttölinjat ja reagoi niihin millisekunnissa. Keslerin vahvuudet sopivat mielestäni täydellisesti tuohon varjostavan kentän sentterin rooliin, joka siis on suuri rooli ja erittäin tärkeä joukkueen menestyksen eteen (suurempi ja tärkeämpi kuin kakkoskentän laiturin).

Toisaalta laidalla pelatessa hänellä on omat vahvuutensa, kuten nopeus, suoraviivaisuus ja hyvä rannelaukaus, mutta sentterinä hän pystyy käyttämään lisäksi pelisilmäänsä kahteen suuntaan pelaamisessa. Toisaalta hän ei ole sentterinä peliä järjestävä pelaaja ja hänellä ei ole NHL:n parhaita käsiä, joten hyvän sentterin apuja jää hieman käyttämättä hyökkäyssuuntaan.

Kesler pelasi hyvin kakkoskentän laiturina, ja hän tulee toistamaan tempun seuraavallakin kaudella mikäli tuo rooli hänelle lankeaa. Kakkoskentän sentterin roolista en kuitenkaan tiedä, on ainakin vahvat epäilykset että tuolla paikalla taival ei ole niin ruusuinen. Kolmoskentän, eli siis sen kentän joka pelaa vastustajan ykkösiä vastaan, sentterinä uskon Keslerin saavan irti eniten itsestään, ja tuolla paikalla hänestä on myös eniten hyötyä joukkueelle, ja nuo kaksi asiaa ovat ne suurimmat syyt jonka takia peluuttaisin Kesleria tuossa roolissa.

Löytyy vielä pari muutakin (ei niin isoa) syytä; Hodgson ja Keslerin sopimus. Voisi olettaa Hodgsonin ottavan "tilan haltuun" kakkoskentän sentterinä aivan lähivuosina (parhaimmaissa tapauksessa jo ensi kaudella), ja sentterikolmikko Sedin-Hodgson-Kesler ei monellekaan joukkueelle kalpenisi. Ja mitä sopimukseen tulee, kolmoskentässä pelatessa Keslerin tehot luultavasti jäävät astetta pienemmiksi (60 pisteen sijaan 50 pistettä, ehkä), ja täten uuden sopimuksen vuosittainen palkkakin ehkä vähän pienemmäksi.

---

Sergei Shirokovin saapuminen Canucksiin varmistui maanantaina. CSKAlla oli maanantain puoleenpäivään asti aikaa treidaa Shirokov muualle, mutta eivät tätä tehneet, joten Shirokov otti ja lähti Vancouveriin. Which is nice. Samalla myös potentiaalisten NHL-hyökkääjien määrä sen kuin kasvaa. Tällä hetkellä yhdestä paikasta tappelee ~5 NHL-tasolla uskoakseni hyvin pärjäävää hyökkääjää. Joku näistä pitäisi kaupata (Raymond kiitos), ja hankkia kaupassa hieman (kiekollista) osaamista siniviivalle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joka on sinänsä ironista, kun juuri puolustavassa roolissaan Kesler olisi ollut Selken arvoinen, toisin kuin siinä roolissa jonka ansiosta hän ehdolle pääsi.
Näinhän tuo palkinto vähän on mennyt muutenkin. Pitää tehdä pisteitä hyvin, jos nimensä aikoo tuonne saada. Kesler oli kolmosen keskellä puhtaasti puolustavassa roolissa ja välillä tuntui, että hän hoiti tuota roolia liiankin tunnollisesti (jotta olisi saanut kokonaispelistään ansaitsemansa huomion yleisesti). Tuossa roolissa tosiaan tuota nimeä tuohon ehdokaslistalle ei ehkä olisi tullut, mikä on kieltämättä vähän ironista.

Chip Whitley kirjoitti:
Mutta kysymykseni kuuluu onko Keslerista kakkoskentän sentteriksi?
Kesler ei ole tosiaan peliä tekevä sentteri, millaista tuohon kakkosen keskelle ehkä olisi luontevinta etsiä. Mutta hän on mielestäni kuitenkin kokonaisuutena paras vaihtoehto tuohon paikkaan (nopea kahden suunnan keskushyökkääjä, joka ottaa tilaa haltuun, eikä väistele kulmissa), ainakin jos Burrows jatkaa Kaksosten kanssa niin kuin uskon. Hän on profiloitunut viime kausien aikana vahvasti tuohon puolustavan kolmossentterin rooliin, mutta kyllä hänestä olisi saatavilla nähdäkseni yhtä hyvin kahden suunnan, noin 60 pisteen, paljon aloituksia vievä ja isolla alueella pelaava kakkosketjun sentteri.

Pitää toivoa, että viime kaudella tulleet onnistumiset hyökkäävämmässä roolissa (mielestäni juuri tuon roolin muutos ja tätä kautta taitavampien pelaajien kanssa pelaaminen oli vähintään yhtä suurena syynä Keslerin hyökkäystehojen nousuun kuin pelipaikan vaihtuminen) poikisivat nyt hedelmää. Mutta tuo on siksi vain toivepohjalla, että tuo ei ole ollenkaan varmaa. Hän kun ei ole pelannut peliäkään tuossa kakkosen keskellä hyökkäävää roolia, joten mahdoton sanoa, miten tuo onnistuu.

Kolmosessa Kesler oli tavallaan kakkossentteri (jos siis tuota peliaikaa katsoo), mutta hän pelasi Alex Burrowsin ja Steve Bernierin kaltaisten pelaajien kanssa vastustajien ykkösiä vastaan "nollanollaa" ja ketju iski tosiaan useimmiten vain noista vastahyökkäyksistä - joista tosin suurin osa hyökkäyksistä ja maalipaikoista muutenkin tasakentin tulee. Lisäksi kumpikaan Burrowsista tai Bernierista ei ole senkään vertaa peliä tekevä pelaaja mitä Kesler, joten vaikea tuollaiselta kolmikolta on kauniita syöttökuvioita tai isoja tehoja odotella.

Kuitenkin, Kesler oli tuossakin ketjussa viime kaudella ennen helmikuuta -jolloin hän siirtyi kakkoseen- noin 45 pisteen kausivauhdissa. Alkukausi meni jopa tuotakin paremmin ennen sitä joukkueen joulukuun lopun- ja koko tammikuun kestänyttä mahtavaa syöksykierrettä (16 peliä, kolme voittoa), sillä ennen tuota pitkää syöksyä hän oli kolmosessa päälle 50 pisteen kausivauhdissa.

En siis näkisi mitenkään mahdottomana sitä, etteikö Kesler pystyisi kantamaan myös tuota kakkossentterin roolia. Uskomukseni mukaan hän on vielä kehittyvä pelaaja, ja kun laidoille saataisiin kiekkoa pitämään ja sitä jakamaan pystyviä pelaajia, niin kyllä tuo viime kauden kolmosen yli 50 pisteen vauhti + erinomainen puolustuspeli olisi ainakin haarukassa.

Minulle on kuitenkin ihan sama, pelaako Kesler laidalla vai keskellä, sillä kumpikin paikka on hänelle hyviä vaihtoehtoja ja joukkue tarvitsee sekä puolustavaa sentteriä, että yhtä lisähyökkääjää sinne 25 maalin kerhoon - nuo kummatkin voivat ehkä toteutua tuossa kakkosen keskellä. Mutta jos Burrows pelaisi Kaksosten kanssa kuten viime kaudella, Keslerille tulisi luontaisemmin isompaa tasakenttäpeliaikaa kakkosen keskellä Demitran ja Samuelssonin kanssa kuin kolmosessa mm. Raymondin/Shirokovin/Grabnerin kanssa.

Pitää ottaa vielä tässä asiassa mukaan ensimmäistä kauttaan pelaava Hodgson. Jos hän lunastaa paikkansa harjoitusleiriltä kuten uskon, minä ajaisin hänet sisään hänen omalla paikallaan keskellä. Kolmosen keskustasta ja hieman paineettomammasta tilasta olisi hyvä aloittaa hänenkin kanssaan nousu kohti kahta ensimmäistä ketjua. Mikäli kaikki menisi kauden aikana nappiin hänen kohdallaan, bust voitaisiin nostaa sitten kakkoseen ja laittaa vaikka Kesler laidalle.

Tulevaisuuden toiveeni (2-3 kautta ->) kahdeksi ensimmäiseksi ketjuksi olisivat nuo jo aikaisemmin tänne kirjoitetut;

D. Sedin - H. Sedin - Burrows
? - Hodgson - Kesler

? = Shirokov, Grabner, Schroeder, Rödin, ?.

Lihavoidut ovat omia varauksia, ja noilla omilla varauksilla on ainakin minulle oma lisämerkityksensä.

Tällä hetkellä minä siis suunnittelen Keslerille roolia laidalta tulevaisuudessa. Vaikka tuo kolmosen sentterin rooli onkin tärkeä ja vaikka syvyyttä pitää olla, Kesler on kokonaisuutena liian arvokas (ja kohta myös liian kallis) pelaaja pelaamaan kolmosessa, ellei peliaikaa sitten jaeta jotenkin erikoisen rajusti. Nuo tulevaisuudeksi kaavailemani ketjut olisi ehkä mahdollista kasata jo ensi kaudella, jos Hodgson onnistuu ja Shirokov/Grabner -kaksikosta toinen yllättää kunnolla.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Hienoa, että Shirokov päättilopulta siirtyä NHLaan. Potentiaalia ainakin pitäisi olla viime kauden perusteella, jolloin hän pelasi ZSKAn ykköshyökkäjänä. Vancouver sai käytännössä yhden KHLn parhaista pelaajista itselleen. Näkisin Shirokovin ehdottomasti Canucksin kokoonpanossa ensi kaudella, sillä AHLsta tuskin on hänelle enää tässä vaiheessa mitään hyötyä ja AHLaan laittaminen voi merkitä kyseisen pelaajan menettämistä kauden jälkeen.
Katselin joukkueen hyökkääjälistaa ja näyttäisi erittäin vahvalta, joten voi tehdä Shirokovillekin tiukkaa hankkia paikka kokoonpanosta.

Mun hahmotelma voisi olla seuraava:

D. Sedin - H. Sedin - Samuelson
Burrows - Kesler - Demitra
Shirokov - Wellwood - Bernier
? - Johnson - ?

Hodgson saisi paikata tarvittaessa kokoonpanossa olevia senttereitä. Laidoille löytyy vielä Grabner ja Raymond, jotka kyttäävät paikkaa kokoonpanosta, mutta neloseen eivät taida kuitenkaan mennä? Nelosen laitaanhan oli tarjolla Hordichuk, Desbiens, Rypien, Hansen, Glass...
Shirokov siis ehdottomasti kokoonpanossa tuolla kokemuksella ja suorituksilla, mutta vähän pienempään rooliin aluksi.
Aika huikeaa, että melkein kokonaan omilla prospecteilla rakennettu tämä hyökkäys. Pitäisköhän ottaa Vancouverista suosikkiseura...
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Ennemmin kyllä näkisin Hodgsonia peluutettavan vakikokoonpanossa. Codyn kehitykselle tärkeintä olisi saada (paljon!) peliminuutteja vastuullisessa roolissa. Olkoon tuo sitten vaikkapa nimenomaan kolmosen keskellä. Lisäksi luulen itsekin että Burrowsin paikka tulee olemaan kaksosten vierellä eikä Keslerin ketjussa.

Siispä voisi kokeilla kakkosketjuna kolmikkoa Demitra - Wellwood - Kesler ja kolmosessa Bernier - Hodgson - Samuelsson.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Ennemmin kyllä näkisin Hodgsonia peluutettavan vakikokoonpanossa. Codyn kehitykselle tärkeintä olisi saada (paljon!) peliminuutteja vastuullisessa roolissa. Olkoon tuo sitten vaikkapa nimenomaan kolmosen keskellä.

Eikö tuo vastuullinen rooli parhaiten löytyisi farmista ykkösketjusta? En oikein tajua, miksi Wellwood kiinnitettiin, jos Hodgson ollaan aikeissa tuoda NHLn puolelle... ja kuitenkin tosi nuori kaveri on kyseessä, joten ei tuolta varmaan mitään hirveitä voida odottaa vielä ensi kaudella. Sinänsä ei ole kauheen tuttu pelaaja, joten en tiedä, vaikka voisikin, mutta otaksuma on tuo.

Toinen asia on tuo Samuelsonin hankinta, eli kun farmista löytyisi kuitenkin Grabner oikeaan laitaan ja nyt vielä tämä Shirokovkin on tullut paikalle, niin luulen, että kolmosessa Samuelson ei tule pelaamaan, vaan kolmoseen oltaisiin oikeaan laitaan mieluummin laitettu Grabner ja vasempaan Shirokov, tai Raymond. Mikäli Hodgson menee joukkueeseen ja Shirokov ei, niin ketjut lienevät noin, kun ne merkkasit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä minäkin Hodgsonin näkisin joko vakikokoonpanossa tai sitten huonommassa ja epätodennäköisemmässä tapauksessa viime kauden tapaan OHL:ssa, Kanadan nuorten maajoukkueessa ja AHL:ssa kauden lopun. Tuo OHL-vaihtoehto on siinä mielessä huono, että en näe hänellä olevan junioreissa enää riittävästi kehittäviä haasteita edessä. AHL-vaihtoehto olisi ollut yksi varteen otettava vaihtoehto, mutta siellä hän ei saa sääntöjen mukaan pelata (paitsi playoffeissa).

Hodgsonista puhuttaessa puhutaan Vancouverin lahjakkaimmasta pelaajasta ainakin viimeisiin 10 vuoteen. Hän oli viime kaudella OHL:n- ja koko CHL:n (Kanadan junioriliigat OHL, WHL ja QMJHL) paras pelaaja - hän jätti siis jälkeensä juniorisarjoissa mm. tämän kesän ykkösvarauksen Tavaresin ja muut Kanadan nuorten maajoukkueessa pelanneet pelaajat, joille moni lupailee organisaatioissaan pelipaikkaa NHL:stä ensi kaudelle.

Lisäksi hän oli nuorten MM-kisojen pistepörssin ykkönen samalla kun oli Kanadan ykkösalivoimassa ja joukkueen tärkeimpänä puolustavana sentterinä. Ei mikään ihme, että hän oli mm. TSN:n arvostetun kiekkotoimittajan Bob McKenzien mielestä nuorten MM-kisojen arvokkain pelaaja.

Although I was blown away by his play, I was not surprised. Going into this tournament I absolutely believed that he would be Canada's best all-around player and he did not disappoint. The Vancouver Canucks got a steal by choosing this kid 10th overall pick. Hodgson is all character and as mature a young man as you can find.

Lisäksi hän oli jo viime kaudella 18-vuotisten MM-kisojen pistepörssin ykkönen ja 'Ivan Hlinka -tournamentissa' paras pelaaja. Vähän aikaa sitten The Hockey News ennusti hänen voittavan ensi kaudella parhaalle NHL-tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn. Aika isoja odotuksia siis tulee muualtakin kuin Canucks-leiristä, sillä tuossa Calder-kisassa Bust saa kuitenkin vastaansa myös paljon kokeneempia ja kovemmissa paikoissa leivottuja pelaajia.

Ikä ja ammattilaispelien kokemus ovat hänen isoja kysymysmerkkejä ensi kaudelle. Myös luistelusta puuttuva selkeä räjähtävyys voidaan laskea tuohon kysymysmerkkien listaan (tuon luistelun kanssa tehdään tänä kesänä paljon töitä). "Bustin" suuntaan kysymysmerkki menee myös viime kauden lopusta, jolloin hän ei tehnyt AHL:n semifinaaleissa ja finaaleissa kuin kuusi pistettä 11 pelissä.

Toisaalta viime kauden lopussa hänellä oli takana kauden aikana pelatut noin reilut 100 peliä pääosin isossa roolissa ja sairastelut OHL:n finaaleissa. Lisäksi hän tuli vasta kesken AHL:n kovimman paikan (semit ja finaalit) mukaan uuteen joukkueeseen, pelitapaan ja liigaan, joten tuon hieman hitaan tahdin ymmärsi. Vielä kun hän aloitti AHL-taipaleensa Moosen vakiintuneiden kärkiketjujen ulkopuolelta ryhmän "ulkopuolisena", niin ei tuo kovin helppo sisääntulo ollut.

Näkisin kuitenkin Bustille melkein varman pelipaikan ensi kaudeksi NHL:ssä. Tällä hetkellä odotan häneltä (omasta mielestäni vielä maltillisesti, kun on lukenut joidenkin muiden seurojen fanien suunnittelemia, Hodgsoniin nähden vähemmän lahjakkaiden nuorten pelaajien sisäänajoa NHL:ään ensi kaudeksi) lähinnä kolmosketjun sentterin roolia. Hän on kuitenkin sen luokan lupaus, että tuo rooli voi muuttua kauden kuluessa jopa kakkosen sentterin rooliksi.

Kakkosessa uskon aloittavan (ketjut ovat vielä haussa, joten luettelen vain pelaajia, joilla on sinne mahdollisuuksia) Demitran, Wellwoodin, Keslerin, Samuelssonin ja/tai Burrowsin. Sedinit ovat varmasti ykkösessä, ja kun kolme tuosta luettelemastani viisikosta menee luultavasti kakkoseen ja yksi Sedinien kanssa ykköseen, yksi tuon viisikon pelaajista jää kolmoseen Hodgsonin kanssa.

Jos tuo pelaaja olisi esimerkiksi Wellwood, hän voisi pelata laidalla ketjussa, jossa toisella puolella olisi Bernier ja keskellä Bust. Tai sitten Shirokov/Grabner -akselilta toinen ottaa paikan ylhäältä ja Wellwoodista (joka voi olla mitä vain kakkossentteristä 13. hyökkääjäksi ensi kaudella) tulee ylimääräinen hyökkääjä kauden alussa.

Eli tämän sekavan selostuksen jälkeen ketjut voisivat olla vaikka nuo tänne aiemmin listaamani:

D. Sedin - H. Sedin - Burrows
Demitra - Kesler - Samuelsson
? - Hodgson - Bernier
Hordichuk/Debiens - Johnson - Rypien/Hansen/Glass

? = Wellwood, Shirokov, Raymond, Grabner, Schroeder (longshottina, jos on todellinen yllätysveto leirillä).

Kokonaisuutena Vancouverin hyökkäys on kuitenkin tällä hetkellä pahasti auki. Jos esimerkiksi Bernier ottaa askelia eteenpäin, hänellä voi olla mahdollisuuksia kakkosketjuun. Wellwood voi olla puolestaan tosiaan melkein missä tahansa joukkuetta. Uuden tulokkaan Samuelssonin tulevaa paikkaa on mahdoton sanoa. Burrows oli viime kaudella erinomainen Sedinien ketjussa, mutta jatkaako hän tuosta? Entä nuo nuoret sekä mahdolliset NHL-tulokkaat Hodgson, Shirokov, Grabner, Raymond, mikä heidän tilanteensa on?

Mutta vaikka tilanne on auki, niin kovaa kilpailua pitäisi olla ja se on hyvä asia. Samoin syvyys on aina hyvä asia, samoin kuin se, että joukkueella on erilaisiin rooleihin erilaisia pelaajia tulossa. Esimerkiksi nelosketjuun Desbiens on mahdollisesti mielenkiintoinen uusi tuttavuus, hyökkääviin ketjuihin puolestaan juuri Shirokov tai Hodgson ovat mielenkiintoisia uusia pelaajia.

Shirokovin kannalta en näe kuitenkaan tuota AHL-vaihtoehtoa välttämättä huonona vaihtoehtona ainakaan kauden alussa. AHL on mainettaan (mitä olen suomalaisilta keskustelufoorumeilta saanut joskus lukea) parempi sarja ja farmissa hän oppisi Pohjois-Amerikkalaiseen pelitapaan, kun Moose pelaa pitkälle samalla systeemillä Canucksin kanssa.

Kaiken kaikkiaan Shirokov on lahjakas pelaaja ja hänellä on näyttöjä kovasta KHL:stä riittävästi (jäi viime kaudella mm. Alexandr Radulovista vain seitsemän pistettä - 'Radulovin joukkue' Salavat UFA teki noin 40 maalia enemmän kuin 'Shirokovin CSKA') sen suhteen, että NHL-paikka on ainakin hyvin lähellä. Mutta kun joukkueella on tosiaan noita muitakin hyviä vaihtoehtoja niin hieman hankalaksi menee. Kaikki avaimet ovat hänellä kuitenkin itsellään käsissä, ja varmasti Canucks näkisi mielellään oman prospectin onnistuvan jo ensi kaudella ylhäällä.

Ihmeilja kirjoitti:
En oikein tajua, miksi Wellwood kiinnitettiin, jos Hodgson ollaan aikeissa tuoda NHLn puolelle... Toinen asia on tuo Samuelsonin hankinta..
Wellwood kiinnitettiin varmasti siksi, että hän voi olla parhaimmillaan hinta/laatusuhteeltaan erinomainen pelaaja joukkueelle ja toisaalta Hodgsonista ei voida olla kaikesta hänen lahjakkuudestaan huolimatta varmoja. Pahimmassa tapauksessa olisi voinut käydä niin, että CoHo ei olisi valmis NHL:ään ja samalla Wellwood olisi lähtenyt pois - tuossa tapauksessa tärkeä sentteritilanne olisi ollut pahasti auki.

Nyt tuossa pelattiin siis vähän varman päälle, vaikka samalla sekä Wellwood, että CoHo ovat omalla tavallaan kysymysmerkkejä - eri asioiden vuoksi. Ikävä puoli tuossa on se, että kaikki eivät pelipaikkaa tule saamaan, mutta ennemmin minä tämän nykyisen tilanteen kuitenkin otan kuin sen, että Wellwoodista oltaisiin luovuttu jo tässä vaiheessa ja menty hieman riskillä Hodgsonin kanssa. Wellwood kun ei ollut kuitenkaan joukkueelta pelaaja, jonka palkka tuottaisi isoa tuskaa.

Samuelssonin hankinta menee hieman samaan koriin Wellwoodin kiinnityksen kanssa. Hän tuo joukkueelle arvokasta kokemusta (mm. Stanley Cup, Olympiakulta ja maailman mestaruus), kun tuota kokemusta puuttuu muuten, ja parhaimmillaan hänkin voi olla hinta/laatusuhteeltaan hyvä pelaaja - etenkin jos hän pelaa Kaksosten kanssa. Hänen hyvänä puolenaan on se, että häntä voidaan peluuttaa periaatteessa missä roolissa tahansa kolmessa ensimmäisessä ketjussa sekä ylivoimassa pointilla, kun Salo puuttuu kuitenkin taas jossain vaiheessa.

Lisäksi silloin kun Samuelsson hankittiin, Shirokovin tulo ei ollut varmaa. Olisihan Canucks toki voinut uskoa vain siihen, että Grabner ja/tai Raymond onnistuvat ja Shirokov saadaan mukaan, mutta ilmeisesti joukkue ei halua antaa heille suoraa paikkaa ylhäältä, vaan heidän pitää se ottaa. Raymond toki oli viime kaudella parhaimmillaan ihan hyvä roolissaan kolmosen laidalla ja hän on joukkueen nopein pelaaja, mutta samalla hän pelasi kovin epätasaisen kauden.

Nyt kun Shirokov'kin on mukana ryhmässä, veikkaan joukkueen tekevän jossain vaiheessa kaupan ja hankkivan tuolla kaupalla yhden puolustajan mukaan. Ainakin Chipin ennustama Raymondin kauppaaminen on mahdollista tällä hetkellä. Samoin Grabnerin kauppaaminen, mutta veikkaan, että hänelle annetaan kunnon mahdollisuus leirillä, katsotaan samalla Shirokovin onnistuminen ja tehdään päätös jossain vaiheessa myöhemmin.

Ihmeilja kirjoitti:
Aika huikeaa, että melkein kokonaan omilla prospecteilla rakennettu tämä hyökkäys. Pitäisköhän ottaa Vancouverista suosikkiseura...
Mahdolliset kärkiketjut ovat tosiaan tärkeimpien pelaajien suhteen omilla varauksilla kasattuja, etenkin jos Hodgson ja mahdollisesti Shirokov/Grabner nousee jo ensi kaudella kahteen ensimmäiseen ketjuun. Syvyyspuolella löytyy sitten Johnsonia, Hordichukia, Bernieria ja Wellwoodia, jotka ovat muiden seurojen varauksia.

Tosiaan oma tulevaisuuden toiveeni olisi se, että joukkueen top6-hyökkäyksestä viisi pelaajaa olisi omia varauksia (Sedinit, Kesler, Hodgson ja joku nuoremmista Shirokov, Grabner, Raymond tai Schroeder). Tuo kokonaan varaamaton Burrows tuossa vähän "pilaa" tunnelmaa, mutta toisaalta hän on puolestaan osoitus siitä, mitä hyvin toimiva farmisysteemi voi parhaimmillaan joukkueelle tehdä, eikä hänkään ole mennyt pilaamaan itseään pelaamalla toisissa joukkueissa.

Ota vain Vancouverista suosikkiseurasi, ja liity 'oikeauskoisten' rinkiin. Ei se aina helppoa ole, mutta toivottavasti lopulta kuitenkin sitäkin palkitsevampaa. Vähän kuin Ilveksen kannattaminen, tiedät kyllä..?
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hockey's Future listasi lupaavimmat 20 Canucks-prospectia järjestykseen täällä. Lista oli seuraava:

1. Cody Hodgson, C
2. Cory Schneider, G
3. Michael Grabner, RW
4. Jordan Schroeder, C
5. Jannik Hansen, RW
6. Anton Rodin, W
7. Yann Sauve, D
8. Sergei Shirokov, LW
9. Taylor Ellington, D
10. Kevin Connauton, D
11. Prab Rai, C
12. Mario Bliznak, C
13. Ilja Kablukov, LW
14. Jeremy Price, D
15. Dan Gendur, RW
16. Daniel Rahimi, D
17. Pat White, C
18. Matt Butcher, C
19. Peter Andersson, D
20. Pierre-Cedric Labrie, LW

Itse en Rai'ta lukemani ja näkemäni perusteella noin korkealle sijoittaisi. Myös puolustaja Evan Obergin puuttuminen listalta kokonaan kummastuttaa, sillä hän teki kuitenkin Minnesota Duluthin yliopistojoukkueessa viime kaudella hyvät pisteet ja meni ainakin pisteellisesti samassa joukkueessa vuodessa paljon eteenpäin (kaudella 2007-08: 24 peliä ja kolme pistettä, 2008-09: 43 peliä ja 27 (7+20) pistettä). Sergei Shirokov voi olla tuossa listassa puolestaan pelaaja, jonka listasijoitus pitäisi olla korkeampi.

Canucksin viime kesän ykkösvaraus Jordan Schroeder kunnostautui USA:n nuorten harjoituspeleissä voittamalla joukkueensa pistepörssin. Harjoituspelit ovat harjoituspelejä, mutta parempihan se on näin päin. Schroederin pistekehitystä on ensi kaudella mielenkiintoista seurata, jos ja kun hän jatkaa yliopistosarjassa ja Minnesotan yliopiston joukkueessa.

Viime kesän toisen kierroksen varaus Anton Rödin on puolestaan ainakin aloittanut harjoituspelit hyvin Brynäsin miesten joukkueessa. Canucks Centralin pitkän linjan ruotsalaiskirjoittaja "Per" kirjoitti Rödinin harjoituspelistä vähän aikaa sitten mukavan oloista tekstiä. Pitää toivoa, että Rödin saisi jatkaa tuossa Brynäsin kakkosketjussa, niin tulosta voisi tullakin jo ensi kaudella.

Rödinin viime kausihan meni hienosti Ruotsin A-nuorissa, jossa hän teki 37 pelissä 29 maalia ja 55 pistettä. Lisäksi hän vakuutti kansainvälisillä kentillä, voittamalla sekä Turussa pelattujen U20 viiden maan turnauksen pistepörssin, että myös Venäjällä pelattujen U20 neljän maan turnauksen pistepörssin. Toivottavasti tällä kaudella hän saisi sitten kunnon näyttömahdollisuuden Elitserienissa.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Shirokovin kannalta en näe kuitenkaan tuota AHL-vaihtoehtoa välttämättä huonona vaihtoehtona ainakaan kauden alussa. AHL on mainettaan (mitä olen suomalaisilta keskustelufoorumeilta saanut joskus lukea) parempi sarja ja farmissa hän oppisi Pohjois-Amerikkalaiseen pelitapaan, kun Moose pelaa pitkälle samalla systeemillä Canucksin kanssa.

Kaiken kaikkiaan Shirokov on lahjakas pelaaja ja hänellä on näyttöjä kovasta KHL:stä riittävästi (jäi viime kaudella mm. Alexandr Radulovista vain seitsemän pistettä - 'Radulovin joukkue' Salavat UFA teki noin 40 maalia enemmän kuin 'Shirokovin CSKA') sen suhteen, että NHL-paikka on ainakin hyvin lähellä.

Shirokov pelasi viime kauden ZSKAn ykkösketjussa erittäin suuressa roolissa joukkueen ykköshyökkääjänä. Syyt tähän rooliin olivat käsittääkseni lähinnä pelilliset, mitkä oikeuttivat Shirokovin ketjukavereineen syrjäyttämään Saprykinin ketjukavereineen ykkösroolista. Saprykin olisi enemmällä peliajalla varmasti tuonu joukkuelle kuitenkin enemmän maaleja, sillä olihan hän liigan parhaita maalintekijöitä edellisellä kaudella.
Vertauksessa Raduloviin täytyy ottaa huomioon, että vaikka Radulov teki 7 pistettä enemmän, niin Shirokov pelasi suuremmassa roolissa. Ufan ykkösketjun hyökkääjä Perezhogin teki 9 pistettä enemmän, kuin Shirokov erittäin hyvien ketjukavereiden kanssa.
Toki Shirokov jäi kauas pistepörssin kärjestä, Mozjakinista ja Morozovista. Shirokov on kuitenkin pelannu vastuullisessa roolissa ja varmasti myös fyysisiä pelaajia vastaan. AHLaan hänet voitaisiin mielestäni pistää lähinnä talteen, mutta ei erityisemmin kehittymään.
Mikäli kolmosen vasen laita jää auki, kuten tuossa hahmotelmassasi, lienee laituri joko Raymond, tai Shirokov, ehkä Wellwood.
Syvyys on kuitenkin hyvä asia loukkaantumisia ajatellen. Moni noista pystyy pelaamaan kakkosketjussakin.

Kiitos pelaajistosta valaisemista...

Jos Demitra on alkukaudesta loukkaantuneena, kuten jotkut lähteet ovat tässäkin ketjussa sanoneet, niin ketjut voisivat olla ja kun Demitra palaa, Raymond kaupattaisiin:

D. Sedin - H. Sedin - Samuelsson
Kesler - Wellwood - Burrows
Raymond - Hodgson - Bernier
Hordichuk/Debiens - Johnson - Rypien/Hansen/Glass
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vertauksessa Raduloviin täytyy ottaa huomioon, että vaikka Radulov teki 7 pistettä enemmän, niin Shirokov pelasi suuremmassa roolissa. Ufan ykkösketjun hyökkääjä Perezhogin teki 9 pistettä enemmän, kuin Shirokov erittäin hyvien ketjukavereiden kanssa.
Varmasti Shirokovilla oli joukkueessaan suurempi rooli kuin Radulovilla omassaan. Aika varovaisen toiveikas voi olla kuitenkin hänen suhteensa, kun SS meni melko vähän hyökkäysvoimaa (jos joukkueen pelaajien tehoja vertaa moneen muuhun joukkueeseen) omanneessa CSKA:ssa päälle 40 pisteeseen, nosti pistesaldoaan edelliskausista ja meni pisteissä noinkin lähelle NHL:ssä 58 pistettä tehnyttä Radulovia.

Mutta eihän tuo vielä kerro SS:n mahdollisesta onnistumisesta NHL:ssä, kun hän ei ole siellä yhtään peliä pelannut. Periaatteessa myös hänen vertaamisensa johonkin Raduloviin on melko turhaa. Shirokov voi olla oikein hyvä kolmosketjun laituri (ehkä jopa kakkosketjun laita), tai sitten hänestä ei saada oikein mitään irti - kaikki kortit ovat vielä toistaiseksi auki.

Jos häntä vertaa pisteissä vaikka viime kaudella UFA:ssa 50 pistettä tehneeseen Alexander Perezhoginiin, niin Perezhogin jäi kahdella NHL-kaudella Montrealissa vain 19 ja 15 pisteeseen (67 ja 61 peliä). Tuo ei Shirokovia kohtaan suuria odotuksia nostata. Vastaavasti Raduloviin vertaamisessa toiveet SS:aa kohtaan nousevat ylemmäs.

Miten noiden CSKA:n ja UFA:n ketjut oikein menivät muuten viime kaudella? Shirokovin näin pelaavan ainakin alku- ja loppukaudesta yhdessä 28 pistettä tehneen saman ikäluokan hyökkääjän Denis Parshinin kanssa. Mutta ilmeisesti hän ei Parshinin kanssa koko kautta kuitenkaan pelannut?

Radulov pelasi puolestaan ainakin joissakin peleissä 58 pistettä tehneen Alexei Tereshenkon kanssa, mutta oliko hän koko kauden tuossa ykkösketjussa? Ainakin UFA:n pörssikärjen -Tereshenko, Perezhogin, Radulov- tehosaldot (+41, +33, +26) voisivat kertoa siitä, että tuo kolmikko oli aika paljon yhdessä, sillä joukkueen neljänneksi tehokkaimmalla hyökkääjällä Antipovilla tehosaldo oli "vain" +10.

ihmeilja kirjoitti:
AHLaan hänet voitaisiin mielestäni pistää lähinnä talteen, mutta ei erityisemmin kehittymään.
Olen hieman eri mieltä tuosta. Ehkä kauden alussa tottuminen Pohjois-amerikkalaiseen pelitapaan voisi sujua myös AHL:ssä ja sitä kautta kehittyminen olisi mahdollista. Farmissa Shirokov saisi myös suuremmalla todennäköisyydellä NHL:ää enemmän peliaikaa ja hyökkäävää vastuuta ylivoimissa jne. Melko nuorelle pelaajalle tuo voisi olla vielä hyväkin reitti NHL-maailmaan.

Shirokovin suhteen eniten minuun on tehnyt vaikutuksen hänen asenteensa. Tiedä sitten millaiset ajatukset hänellä on oikeasti, mutta ainakin antamiensa lausuntojen perusteella hänen asenteensa vaikuttaa olevan kunnossa. Canucksin apulaismanageri Lawrence Gilman kertoi Shirokovista ja hänen kaksivuotisesta sopimuksestaan seuraavaa täällä;

"At the end of the day, this kid said: ‘I want to play in the National Hockey League and I’m prepared to do whatever I have to,’" Canuck assistant general manager Laurence Gilman said. "He’s on an entry-level, two-way contract. He understands he has to compete for a spot and if he’s unable to make our team, he’ll play for our minor-league team.

***

Uutisrintamalla on ollut aika vilkasta viime päivinä. Laitetaan tänne nyt jotain:

TEAM1040:lla oli vähän aikaa sitten Winnipeg Free Pressin toimittajan Gary Lawlessin näkemyksiä Cody Hodgsonin ensi kauden NHL-mahdollisuuksista. Lawlessin näkemykset kuten...

"This is a shame what's going to happen with Cody Hodgson this year, because we got to watch him. He's not good enough to make Vancouver. I know there's lots of guys in your local media who are slobbering over him, but he's got big holes in his game right now. He's clearly going to be a good player down the line, but just like Mason Raymond wasn't ready, Cody Hodgson isn't ready either. He's going to come to camp and they're not going to keep him, and they'll have to send him back to junior, which is a complete waste."

ja...

"Defensively, he's very deficient - he doesn't have a clue to be honest with you. He hasn't had to play that part of the game in junior hockey because he's so good, he's so much better than everybody else. He gets the puck and he keeps it for 90 seconds. He hasn't played in his own end and in the NHL, he'll cost you more than he gets you right away. Maybe he'll stick around for a little while, but when they have to make the decision (after nine games), he's going back to Brampton."

...Saivat aika monen Canucks-fanin karvat pystyyn - juuri kun THN veikkasi hänestä Calder Trophyn voittajaa, Lawless tulee ja lyttää maahan kaikki hienot ajatukset... Mutta Lawless osui kyllä tavallaan kohteeseen. Bustia kohtaan on ehkä liiankin suuria odotuksia monien Canucks-fanien keskuudessa. Minä näin viime kauden lopussa CoHolta pelejä AHL:n semifinaaleissa ja finaaleissa, joissa hän ei ollut erityisen näkyvä.

Toisaalta kuten sanottua... hänellä oli tuossa vaiheessa kautta takana päälle 100 peliä isossa roolissa, sairastelut OHL:n finaaleissa ja uudet kuviot raskaan kauden päätteeksi. Mitään isompaa oli siis vähän turha edes odottaa tuon taustan vuoksi. Mutta tavallaan jopa ymmärrän, miksi Lawless tuollaista tekstiä suolsi.

Lawlessin näkemyksille vastapainoa loi aikaisemmin muuten Canucksin pelaajakehityksestä vastaava Dave Gagner tässä Vancouver Sunin jutussa.

Oh yeah, he's ready to make the NHL. I'm pretty confident he'll be able to do that.

Hodgson itse kertoi kauden jälkeen tuosta ajasta ja sen vaikauksista tuossa samassa jutussa seuraavasti;

I was pretty depleted when I finished up with Manitoba. I was down by about five pounds and the first day I got home, I don't know how long I slept. I think it was longer than 12 hours. I went to bed when it got dark and when I got up, it was pretty much dusk.

Saa nyt sitten nähdä kauden aikana, miten hyvin nuo Lawlessin puheet käyvät toteen Gagnerin puheisiin nähden. Vaikka olenkin itse sitä mieltä, että Hodgson tulee ottamaan roolia Vancouverista jo ensi kaudella eikä hänen kannattaisi pelata enää junioreissa, helppoa ja automaattista tietä hänellekään ei pedata.

***

Brian Burke puhui ESPN:lla ensi kauden Olympialaisista ja USA:n yhdestä mahdollisesta ketjusta Dustin Brown - Ryan Kesler - David Backes.

David Backes, Dustin Brown and Ryan Kesler play the kind of game Team USA GM Brian Burke adores -- a borderline, physical nature that all but guarantees their spot on the 23-man 2010 squad. Burke dropped the names of Backes, Kesler and Brown on Wednesday when asked about the kind of players he believes he must have on this squad.

Kyllä olisi mielenkiintoinen päällystakkiketju. Kesler ja Backes ottivat jo yhteen viime kaudella playoffeissa, mutta nyt noita ei varmasti enää muisteltaisi. Kesler itse kertoi hakevansa kavereita USA:n joukkueesta, mutta ei enää NHL:stä:

Team USA coach] Ron Wilson was giving me crap out there about not agitating here....I told him I had to make some friends on the team before pissing them off during the season again...It's weird playing with these guys out here. They definitely hate me during the season.

***

Sportsnetin Dan Murphy kertoi Canucksin haluavan tehdä sopimuksen kesän ykkösvarauksensa Jordan Schroederin kanssa. Ehkä tuossa Gophers-Silvertips -ajatuksessa on perääkin...

***

Roberto Luongon ja Canucksin väliset sopimusneuvottelut ovat etenemässä hyvää vauhtia. Tuoreimmassa tilannekatsauksessa Luongon agentti Gilles Lupien kertoi Luongon haluavan lopettaa uransa Vancouverissa:

"The biggest issue between Roberto and Vancouver was' is he wants to stay here?'' And the answer was given. Roberto wants to end his career there," said his agent, Gilles Lupien. "Now it's a question of length of contract."
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Sen verran täytyy vetää takaisin tuossa Shirokov-Radulov-vertauksessa, että ZSKA peluutti aika tasaisesti kaikkia ketjuja, joten vaikka Shirokov saikin eniten peliaikaa joukkueessaan, niin Radulov saattoi hyvin saada Ufassa jotain samaa luokkaa. Olis tietty helpompi kirjoitella, jos olis ne peliajat jossain näkyvillä.
Mä en niin hirveän tarkkaan seurannut viime kaudella, että miten ketjut noissa joukkueissa olivat, mutta mielestäni Shirokov pelasi miltei koko kauden ketjussa Shirokov - Homutov - Parshin. Tietysti Shirokovin eduksi suhteessa Raduun voidaan sanoa sellainen seikka, että Homutov oli heikohko pelaaja ja Parhin erittäin itsekäs, joten ketjukaverit eivät pahemmin Shirokovia auttaneet.

ZSKA:
But - Schastlivi - Suglobov
Shirokov - Homutov - Parshin
Hedström - Jepantsitshev - Saprykin
Hannula - Starkov - Zhmakin
Monja

Ketjut vaihtelivat siten, että kolmonen ja ykkönen vaihtelivat paikkaansa. Kakkonen sai eniten peliaikaa.

Ufassa Radulov pelasi kakkosessa:

V Vorobjev - Tereshenko - Perezhogin
Antipov - Taratukhin - A Radulov
Cermak - Mikeska - Ko Koltsov
Nurtdinov - Medvedev - Sidjakin
Grikorenko, I Radulov, Shkotov, Grodejev

Ketjut vaihtuivat molemmissa joukkueissa paljonkin kauden aikana, mutta luulisin, että nuo ovat ne eniten olleet muodot. Ollut mm:

But - Schastlivi - Suglobov
Shirokov - Homutov - Parshin
Saprykin - Jepantsitshev - Simakov
Hannula - Hedström - Zhmakin
Monja, Starkov

Jos Hodgson ei pelaa ensi kaudella Canuckseissa, sentterit on ainakin selvät tuossa joukkueessa. Kun kausi alkaa, niin ollaan viisaampia. Ehkä Welwood, Shirokov ja Raymond ovat kaikki avauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Tässä varmat Nucks puolustajat tällä hetkellä, jos Schneiderin sopparin arvo on huhutut 1,5miljoonaa niin aika tasaiselta tuo puolustus näyttää.

Kevin Bieksa $3,750,000
Sami Salo $3,500,000
Willie Mitchell $3,500,000
Alexander Edler $3,250,000
Christian Ehrhoff $3,100,000
Shane O'Brien $1,600,000
Brad Lukowich $1,566,666

Kovasti huhuillaan että Bieksa lähtee. Aika kallis seiska pakki tulee olemaan, on se sitten juutalainen, O`Brien tai lukowich. Toisaalta siellä on niin loukkaantumisherkkiä kavereita mukana, että kyllä se seiska pakkikin 50 peliä pelaa. Nucks olisi noin 2,5 miljoonaa yli capin, kun mukaan lasketaan 24 pelaajaa. Cory Schneider ja bieksa paketilla saa varmasti jotain muuta kuin 3 kierroksen varauksen.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pakkia toivottiin...

Puolustuksessa on nyt vastaavanlainen tungos kuin hyökkäyksessä. Syvyyttä siis löytyy, liiaksikin, kun ottaa palkkakaton ja pelipaikkojen määrän huomioon. 8 NHL-tason pakkia yksisuuntaisilla sopimuksilla on liikaa yhdelle joukkueelle varsinkin silloin, kuin jokainen pakki tienaa kaudesta 1.5+ miljoonaa. Tässä mennään nyt roimasti yli palkkakaton, ja samalla pelaamaan kykenevä porukka ei pääse pelaamaan. Vähän huono tilanne mielestäni vaikka tiedostan kyllä loukkaantumisriskit (Salon ja Schneiderin kanssa tosin vähän turha puhua riskeistä, "sääntö" -sana voisi kuvata tilannetta paremmin), ja 7. sekä 8. pakkien tarpeen synkkinä vieraspeli-iltoina helmikuussa. Joka tapauksessa, ei ole mikään ideaali tilanne joukkueen/pelaajien kannalta kun kaksi NHL-tason pakkia odottelee katsomossa loukkaantumisia, nostaen samalla ylisuurta palkkaa tuohon rooliin nähden.

En tiedä "mennäänkö näillä", vai onko luvassa vielä lisää siirtoja pakkirintamalla. Pontus Toikka mainitsi tuossa mahdollisen Bieksan kauppaamisen, mutta en itse jaksa uskoa moiseen. Bieksa on kuitenkin tärkeä pelaaja joukkueelle ja hänen kauppaamisensa myötä puolustukseen syntyisi jälleen suurehko aukko, vaikka hänestä tietty hyvän korvauksenkin saisi (luultavasti hyökkäykseen). Muidenkin kauppaaminen on tietty mahdollista, mutta jos tältä istumalta lähtisi veikkailemaan, sanoisin että Lukowich heitetään farmiin ja 6. pakkina kauden alottaa joko SOB tai Schneider (toivotaan SOBia). Aika julmaa Lukowichin kannalta, pidän häntä kuitenkin menevänä 3. parin pakkina runkosarjassa ja playoffeissa sotaratsun elkein pelaavana taistelijana josta on pakko tykätä (nostaa pelitasoaan kovissa peleissä), mutta ei joukkueella ole yksinkertaisesti varaa istuttaa katsomossa kahta puolustajaa ja kolmea miljoonaa.

Pitää tosiaan vielä muistaa se, että kaksikko Salo & Schneider saa luultavasti sen 82 ottelua kasaan yhteen laskettuna, ja täten 7. pakille (ja 8. pakillekin) varmasti on käyttöä kauden aikana. Kun Salo loukkaantuu, hyppää Schneider hänen rooliin ja Lukowich nostetaan 7. pakiksi, tai jotain tällaista. Olettaen siis ettei Lukowichia napata waivereista (joka olisi sääli), ja jos käy näin niin onhan siellä kuitenkin Romea ja Nycholatia jäljellä.

Mitä tulee näihin itse hankintoihin, niin ainakin tämä treidi vaikuttaa erinomaiselta. Canucks menetti kaksi jämäprospectia joista ei ainakaan tällä hetkellä näytä tulevan mitään, ja sai tilalle top 4 puolustajan ja 3. parin puolustajan. Palkkojahan tuossa saatiin samalla, mutta silti yllättävän halvalla irtosi 20 minuutin ja 40 pisteen vielä nuoressa iässä oleva pakki, jolta on lupa odottaa samanlaisia kausia Canucks-paidassakin. Ehrhoffhan on loistava luistelija, kohtalaisen taitava käsistään ja omaa ymmärtääkseni hyvän laukauksen, eli siis aikalailla juuri sellainen pelaaja ja pelinavaaja joka Canucks-fanien toivomuslistalla on koko kesän ajan ollut. Jotenkin Ehrhoffista tulee mieleen vähän Krajicek, mutta vain joka osa-alueella parempi versio tästä. Tähän päälle vielä kelvollinen veteraani joka nostaa playoffeissa tasoaan huomattavasti ja pelaa Vancouverissa vielä kotiprovinssissaan (jos pelaa...), niin kyllä tämä Gillisin veto vaikuttaa tällä hetkellä aika täydelliseltä.

Schneider puolestaan vaikuttaa vähän turhalta vedolta nyt kun Ehrhoff & Lukowich kaksikko San Josesta Vancouveriin saapui. Tuohan Schneiderkin tietenkin jotain joukkueeseen (kokemusta, stuntti Salolle), mutta en vain oikein tiedä ovatko nuo vähäiset ominaisuudet palkan ja rosteripaikan arvoisia. Pahimmassa tapauksessa kun Schneider vie vielä kehittyvältä SOBilta pelipaikan, loukkaantuu ja pelaa kauden aikana 40 ottelua eikä pysty edes Saloa tuuraamaan, ei tuo 1.55 miljoonan sopimus oikein säväytä. Ilman Schneideria Lukowich saisi myös pelata ylhäällä koko kauden, ja tosiaan hankkihan Gillis Samuelssonin aikaisemmin kesällä mm. siltä varalta että Salo ei viivassa koko kautta pelaa.

Noh, nyt Schneiderin sopimuksen myötä Canucks menee noin 1.8 miljoonaa yli katon. Tässä summassa on mukana 2 maalivahtia (Luongo ja Raycroft), 8 pakkia (5 viime kaudelta ja nämä 3 uutta), sekä 13 hyökkääjää (mukana ei Hodgsonia/Shirokovia/Grabneria). Lukowichin farmiin lähettämisen ja Demitran LTIR'n myötä Canucks menisi katon alapuolelle, mutta tuossakaan ryhmässä ei vielä olisi Hodgsonia mukana.

Katsellaan mitä käy, mutta ainakin se monesti toivottu nuorehko kiekkoa liikuttava pakki sieltä rosteriin saatiin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustuksessa on nyt vastaavanlainen tungos kuin hyökkäyksessä. Mitä tulee näihin itse hankintoihin, niin ainakin tämä treidi vaikuttaa erinomaiselta. Canucks menetti kaksi jämäprospectia joista ei ainakaan tällä hetkellä näytä tulevan mitään, ja sai tilalle top 4 puolustajan ja 3. parin puolustajan. Palkkojahan tuossa saatiin samalla, mutta silti yllättävän halvalla irtosi 20 minuutin ja 40 pisteen vielä nuoressa iässä oleva pakki, jolta on lupa odottaa samanlaisia kausia Canucks-paidassakin.

Schneider puolestaan vaikuttaa vähän turhalta vedolta nyt kun Ehrhoff & Lukowich kaksikko San Josesta Vancouveriin saapui.

Hyvin pitkälti samoja ajatuksia täällä Chipin kanssa. Kauppa itsessään vaikuttaa ihan hyvältä vaikkakin palkkoja tuli melkoisesti meille päin. Kai San Jose jotain erityistä näkee Whitessa, kun Ehrhoff noin halvalla irtosi. Ja toki Rahimista voi kehittyä kohtuu omanpään pakki NHL:ään, mutta aikaa se vielä vie. Doug Murraylta nyt Rahimi vaan ottamaan oppia.

Schneiderin sainausta onkin vaikeampi ymmärtää. Tokihan noita pakkeja on hyvä olla reservissä, mutta onko 40-vuotias mies oikea istumaan katsomossa? Ja toisaalta hänestä voisi (=pitäisi) olla vielä hyötyä kentälläkin, ainakin jos intoutuu samaan peliin mitä esitti loppukaudella Montrealissa. Täällä mainittiin sopimuksen arvoksi 1,5 miljoonaa, mutta lopulta luku on ilmeisesti 1,55 + 1,2 miljoonaa bonusta, joten lopullinen luku on 2,75 miljoonaa. Sitä onkin jo entistä vaikeampi mahduttaa capiin.

Nyt on pakko tulla lisää treidejä ennen kautta. Luulisi, että kaikki kaupat olisi kannattanut kytkeä yhteen, koska nyt kaikki tietävät Vancouverin olevan yli capin ja se varmasti heijastuu siihen mitä pelaajista tarjotaan takaisin. Jäädään odottamaan mitä tapahtuu.

Edit. Gillis tosin puhuu, ettei mitään välttämättä tapahdu enää: "We don't have to move anybody. I think there are a lot of things that can happen between now and October 1st in terms of injuries and a variety of things."
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoisia treidejä Vancouverissa. Itse kyllä odotan jotain jatkomuuveja, joihin tämä pakki-hamstraus oli vain alkusoittoa.

Nyt on pakko tulla lisää treidejä ennen kautta. Luulisi, että kaikki kaupat olisi kannattanut kytkeä yhteen, koska nyt kaikki tietävät Vancouverin olevan yli capin ja se varmasti heijastuu siihen mitä pelaajista tarjotaan takaisin. Jäädään odottamaan mitä tapahtuu.

Edit. Gillis tosin puhuu, ettei mitään välttämättä tapahdu enää: "We don't have to move anybody. I think there are a lot of things that can happen between now and October 1st in terms of injuries and a variety of things."

Tuo on kyllä ihan GM jargonia. :) Sanotaan noin, jotta sitä cap-ongelmaa vähäteltäisiin jatkokauppojen suhteen.

Mutta toki aina waiversiin laitto on helppo tie päästä capin alle, joten ei kukaan capin yli oleva jengi mitenkään hirsipuussa ikinä ole. Varsinkin kun syvyyttä löytyy, kuten Canucksilla nyt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuo on kyllä ihan GM jargonia. :) Sanotaan noin, jotta sitä cap-ongelmaa vähäteltäisiin jatkokauppojen suhteen.

Mutta toki aina waiversiin laitto on helppo tie päästä capin alle, joten ei kukaan capin yli oleva jengi mitenkään hirsipuussa ikinä ole. Varsinkin kun syvyyttä löytyy, kuten Canucksilla nyt.

Näin juurikin. Haastattelussa Gilman selvensi tuota "injuries and a variety of things" puhuessaan 23 pelaajasta, loukkaantumisista (Schneider tuskin pelaa pre-seasonilla ehkei myös ensimmäisillä kierroksillakaan) sekä kaupoista, joten eiköhän sieltä tosiaan kauppoja ole tulossa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kun Salo loukkaantuu
Optimistin vastakohta on realisti, vai miten se meni? Salon loukkaantumiseen todellakin kannattaa varautua, mutta nyt on menty ehkä jo liiallisuuksiin Vancouverissa... Luulisin että joku tuosta lähtee, ja jos Canucks kauppaa Bieksan niin metsään menee. Toki jos joku ISO saalis olisi rysään uimassa, niin ehkä sitten - epäilen kuitenkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja Vancouver jatkaa porukan nuorentamista - Dave Scatchard tryoutille! Omasta mielestä meillä on jo tarpeeksi kolmos-/nelosketjun pelaajia, joten oikeastaan mitään tarvetta ei ole Scatchardille. Kun muistaa kuinka huono Scatchard oli viimeisillä kausillaan ja nyt on yksi pelaamaton kausi välissä niin tuskin tuo 33-vuotias enää paljoa vertyy. No, katsotaan kuinka tryout sujuu.

Alla vielä linkki muutaman päivän vanhaan juttuun Davesta.

http://www.theprovince.com/sports/Scatchard+looks+back/1926580/story.html
 

Lekkerimäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
mielenkiintoista nähdä mitä gillis on suunnitellut pakkien osalle.. bieksan kauppaaminen ainakin olisi järjetöntä, lähtisi hyökkäysvoimaa ja kovuutta liikaa.

scacthard oli jokskus nhl-00 ihan huippu :) toivotaan davelle paluuta... tai sit ei..
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näin sivullisena ja oikeamielisten leiristä tarkasteltuna on annettava Mike Gillisille täysi tunnustus työstään Canucksin eteen. Hieman ristiriitaisesti taidettiin viime keväänä ottaa uutiset vastaan Nonisin potkuista ja entisen pelaaja-agentin siirtymisestä toimitusjohtajan tontille. Tämän jälkeen Gillis on pala kerrallaan hiljentänyt epäilijöidensä suut.

Nyt jo mm. presidentinkin tontille nousseen Gillisin jälki on vakuuttavaa. Tänä kesänä tärkeät jatkosopimukset Sedinien kanssa. Burrowsin sekä Bernierin cap-ystävälliset jatkopahvit. Ykkösvaraukset Hodgson ja Schroeder vaikuttavat tällä hetkellä oikeilta valinnoilta, mitä ei voitu sanoa esim. särkiin matkanneesta Patrick Whitesta. Sundinin hankkinnassa Gillis osoitti ärhäkkyytensä ja rohkeutensa, mutta on samalla osannut olla myös maltillinen.

Viimeisin kauppa San Josen kanssa oli jo ryöstö ja paransi kerta heitolla aluetta, joka osoittautui heikoksi lenkiksi mm. sarjassa Chicagoa vastaan. Samuelsson, Lukowich sekä M.Schneider eivät hankintoina ole ehkä merkittävimmästä päästä, mutta jokainen on ollut voittamassa Stanley Cupia mikä on jo arvo sinänsä. Ja kohta kuullaan, jos huhuihin on uskomista, Luongon pitkä ja "edullinen" jatkosopimus. Siinä nyt muutama syy mainitakseni, että Gillis on äijä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös