Vancouver Canucks 2009-2010

  • 128 611
  • 503

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja kohta kuullaan, jos huhuihin on uskomista, Luongon pitkä ja "edullinen" jatkosopimus. Siinä nyt muutama syy mainitakseni, että Gillis on äijä!

On se tosiaan äijä! Luongo sopimukseen ja caphit 5,33 kaudessa - uskomatonta. Tosin intoa hieman laimentaa se, että ilmeisesti kyseessä 12 vuoden soppari. Ei näissä sopimuksissa ole mitään mieltä enää, mutta toisaalta jos se on sallittu muillekin niin menköön sitten.

Pitää vähän sulatella tätä ja palata asiaan. Alla vielä linkki uutiseen.

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=289692
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taitaa olla näitä samoja sopimuksia, joissa ketunhäntinä viimeiset vuodet miljoonan palkalla. Toisaalta, miksei näitä tekisi, kun se on mahdollista.

On nyt Vancouverilla ykkösmaalivahti (ja kapteeni) pitkäksi aikaa.

Saas nähdä millaisena maalivahtina Luongoa muistellaan sopimuksen/uran päätyttyä: Stanley-Cup voittajana, vai parhaana maalivahtina, joka ei sormuksia saanut.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tämä nyt sitten se mihin palkkakatolla tähdättiin ?
Eikö näitä sääntäjä suoraan voisi muokata vaikka tuohon NBA:n luxury taxiin tai ettei paria kolmea kalleinta lasketa cappiin tms.
Jotenkin naurettavia nämä sopimukset.
Kättä ylös jotka uskovat Luongon pelaavan vielä 40+ ikäisenä noita sopimuksensa viimeisiä vuosia ?
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Gillis osoitti tässä kyllä pelisilmää ja joustavuutta sekä kykyä laittaa joukkue omiel mieltymysten edelle. Muistelisin että Sedinien kohdalla MG kertoi ettei varsinaisesti perusta nykytrendien pitkistä sopimuksista. Nyt kuitenkin Luongon kohdalla tällaiseen päädyttiin. Varmasti viisas ratkaisu siinä mielessä että kyseessä on kuitenkin Gillisin "oma" kapteeni jonka hän on nostanut ohi Sedinien joukkueen keulakuvaksi. Tai sanotaan nyt vaikka että Bobby nousi viime kaudella tuohon rooliin ja Gillis profiloi sen myötä Canucksia Luongon joukkueena.

Skeptisimmät puhuvat että Luongo ei ole koskaan voittanut mitään ja kritisoivat tätä CBA-porsaanreiän käyttöä tyylittömäksi. Kuitenkin mies on kaikkien aikojen Olympialaisissa Kanadan 1-3 maalivahti, joten kyllähän hänellä on jo ilman sitä lopullistakin voittoa varsin hyvä luotto jääkiekkopiireissä. Lisäksi hän on vasta 30, joten parhaimmillaan hän saattaa pelata tuosta 12 vaikka 9 kovallakin tasolla ja siitä sitten 1-3 vuotta hyvänä backuppina.

Suurin (henkilökohtainen) harmi tässä on kyllä että tämän pitkän diilin myötä Ryan Kesleristä tai Cody Hodgsonista ei ole tulossa Canucksien kapteenia. Mutta niin kauan kun Bobby Lou esiintyy vakuuttavasti, on tämä pelkkää pilkunviilausta ja hiusten halkomista. Niin monta vuotta Canucks on joutunut kärsimään aikanaan parhaimmillaankin keskinkertaisesta maalivahtipelistä että on mahtavaa kun on laatua maalilla vuosiksi eteenpäin.

Kiitos Mike Gillis, olet kyllä parasta tänä kesänä, heittämällä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viimeisen viikon aikana on ratkennut pari isoa asiaa, joista pitää olla erityisen tyytyväinen. Aloitetaan nyt tuosta Luongon sopimuksesta ja jatketaan myöhemmin siitä tuohon pakkitilanteeseen.

Noista pitkistä sopimuksista voi olla montaa mieltä, mutta niin kauan kuin säännöt ne sallivat, tuota käytetään tietysti hyödyksi. Noissa on omat riskinsäkin, mutta Luongo on pelaaja, jolle tuollaisen megasopimuksen sallin mielelläni. Minulla ei ole pienintäkään pelkoa hänen tason putoamisesta ainakaan noin seitsemään - kahdeksaan seuraavaan kauteen, uskon hänen pystyvän pelaamaan pitkän uran, henkisesti Luongo on merkittävä pelaaja joukkueelle, hän on seuran kasvot ja hän on seuran kapteeni.

Lisäksi oman pelipaikkansa (vähintään) top3 pelaajalle tuo reilu viisi miljoonaa on rahassa mitattuna jopa vähän. Vaikka katto tuleekin ehkä putoamaan ensi kesänä, pidemmässä aikajaksossa katto tulee nousemaan varmasti nykyisestä vielä reilusti. Tuossa vaiheessa Luongon sopimus tuntuu vielä paremmalta.

Tällä hetkellä tuo sopimus on tärkeä lähinnä siksi, että tietty mielenrauha on saavutettu. Pidempään Canucksia kannattaneet muistavat varmasti liiankin hyvin tuskastuttavan tilanteen olla fanina maalivahdin vuoksi vuotavassa seurassa tai maalivahtiansa usein uusivassa joukkueessa. Nyt tuota tunnetta ei tule olemaan pitkään aikaan. Vancouverilla on vuosiksi eteenpäin maalivahti, jonka ottaisin ennemmin kuin kenet tahansa toisen maalivahdin.

ESPN:n bloggaaja Pierre LeBrun kirjoitti hyvin Luongon ja muiden A-luokan vahtien merkityksestä seuralle omassa blogissaan:

“Super-elite NHL netminders are like super-elite NFL quarterbacks -- there are only a handful of them, and teams spend years trying to land one.”

Yksin Luongo ei pysty joukkuetta viemään mestaruuteen, mutta hän antaa tuohon omalla panoksellaan ainakin parhaan mahdollisuuden. Luongon aikana Canucks on pelannut viimeisillä kolmella kaudella saldoa 115-64-22. Kahdesti joukkue on kerännyt noiden kolmen kauden aikana päälle 100 pistettä, kahdesti joukkue on voittanut Luoteisen divisioonan ja kahdesti joukkue on mennyt playoffeissa toiselle kierrokselle.

Stanley Cupia tai edes finaalipaikkaa ei ole tullut, mutta se ei ole ollut kiinni Luongosta. Ennemminkin Luongo on antanut joukkueelle mahdollisuuden selviytyä runkosarjasta playoffeihin. Esimerkiksi viime kaudella Canucks pelasi Luongon ollessa maalilla päälle 110 pisteen kausivauhtia (tasaisen vauhdin taulukolla) ja muiden vahtiensa kanssa sitten "hieman" huonommin.

Playoffeissa Luongo on ollut kolmessa sarjassa neljästä (Dallas ja Anaheim keväällä 2007, St. Louis ja Chicago keväällä 2009) joukkueen paras pelaaja. Esimerkiksi viime keväänä hän oli Canucksin paras pelaaja neljässä pelissä yhteensä yhdeksästä ottelusta, vaikka kausi ikävissä merkeissä päättyikin. Mutta tämä kaikki on unohdettu käsittämättömän nopeasti fanien silmissä, ellei joukkue saa sitä suurinta menestystä.

Olin itsekin alkukesästä sitä mieltä, että Canucks voisi jopa yrittää mennä Cory Schneiderilla tulevaisuuteen. Lähinnä tuo johtui pelosta sen suhteen, että Luongon sopimus vaikeuttaisi liikaa joukkueen rakentamista. Nyt kun Luongon sopimus saatiin hinattua tuolla pitkällä sopimuksella esimerkiksi Chicagon Christobal Huetin tai Buffalon Ryan Millerin sopimusten alle, niin tuo vain helpottaa joukkueen rakentamista jatkossa, ja ehdottomasti otan tämän vaihtoehdon ennemmin kuin Schneideriin turvautumisen.

Mike Gillis saa onnitella tästä sopimuksesta itseään. Toisaalta myös Luongo selvästi halusi jatkaa kaupungissa ja joukkueessa loppu-uransa ajan, joten ehkä tuon sopimuksen tekeminen ei ollut lopulta kovin haastava temppu manageritaholta. Paljon suuremmat haasteet tulevat eteen lähikausien aikana, kun Gillisin tehtävä olisi kasata myös Luongon eteen riittävän laadukas joukkue. Usko tuohon on olemassa viimeistään nyt tämän kesän jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Puolustukseen toivottiin jo kesäkuussa liikettä ja ylivoimaan lisää vaihtoehtoja. Siinä mielessä oli odotettuakin, että jotain tulee tapahtumaan. Monet odottivat Canucksin menettävän pakkihankinnoissaan kärkipään lupauksiaan / nuoria pelaajiaan (Grabner, Schneider, Sauve, Raymond jne.) sekä mahdollisesti varausvuorojaan. Joukkue hankki uudet pakkinsa kuitenkin ilman mitään todellista menetystä toiseen suuntaan, kun Gillis ilmeisesti seurasi maltilla markkinoiden kehitystä (Heatleysta kiinnostuneet joukkueet...) ja näki lopulta San Josen tilanteen sopivaksi.

San Josen kanssa tehty kauppa oli erikoinen. Gillis kauppasi Vancouverin turhauttavimman ensimmäisen kierroksen varauksen viimeisiin 17 vuoteen (kyllä, jopa Nathan Smith nostatti enemmän toiveita, ja Whiten kanssa edellinen yhtä turhauttava ykkösvaraus oli Libor Polasek kesällä 1992) ja yhden tulevaisuuden farmipakilta vahvasti vaikuttavan pakkiprospectin viime kaudella 42 pistettä tehneeseen puolustaja Christian Ehrhoffiin ja kokeneeseen Stanley Cupin voittaja Brad Lukowichiin.

Minua kiinnostaisi todella tietää, mitä San Jose Whitessa näkee. Vancouver on ollut julkisuuteenkin annettujen lausuntojen mukaan pettynyt Whiten kehitykseen, eikä mikään ihme. Hän oli jo varausikäisenä Nonisin jokerikortti, sillä esimerkiksi Hockey News rankkasi hänet sijalle 60. kaikista pelaajista ja tsn listasi hänet omassa listassaan 46. sijalle. Tuon jälkeen hänen arvonsa on vain tullut alaspäin. Canucksin tämän kesän ykkösvaraus Jordan Schroeder iski viime kaudella samassa joukkueessa 30 pistettä enemmän kuin kaksi vuotta sitten varattu White.

Rahimi on puolestaan vahvasti tulevaisuuden AHL/Eurooppa-pakilta vaikuttava tapaus. Hänen asenteensa on kunnossa, mutta jalat, kädet ja kiekolliset taidot eivät. Viime kaudella hän teki AHL:ssä 56 pelissä kuusi pistettä ja sai vähän luottoa. Näkeeköhän Sharks hänessä sitten tulevaisuuden Douglas Murrayn? Ei ehkä ainakaan kannattaisi, sillä fyysisessä pelissä Rahimi ei ole Murrayn luokkaa ja Murray oli varauksensa jälkeen Cornellin yliopistossa pakkinakin tehokkaampi kuin esimerkiksi myöhemmin HIFK:ssa tehoillut Ryan Vesce.

No, ei viitsi lytätä noita kahta pelaajaa enempää. Joka tapauksessa tuossa kaupassa kaksi keskinkertaisuuden alapuolelle valunutta prospectia vaihdettiin kahteen NHL-tason puolustajaan. Vaikka White onkin mahdollista saada San Josen taholla vaihdettua toisen kierroksen varaukseen myöhemmin ja vaikka San Josella tuossa kaupassa taisi olla kyse vain palkkatilan tekemisestä kattoon, pitää silti ihmetellä tuota pakettia. Canucks näyttää vievän tuon kaupan niin selvästi, että hirvittää näin Canucks-faninakin.

Christian Ehrhoff on kiekollisessa pelissä tehokas, hyvin liikkuva, kovaa laukova ja nähdäkseni vielä kehittyvä puolustaja. Viime kauden 42 pistettä San Josessa oli hyvä suoritus, etenkin noin kolmen minuutin ylivoima-ajalla. Hän oli Läntisen konferenssin puolustajista 9. tehokkain pelaaja ylivoimilla kakkosparin yv-ajoilla, ja nyt Canucks saa hänestä kelvollisen yv-puolustajan. Hän tulee olemaan ehkä joukkueen nopein puolustaja ensi kaudella.

Ehrfoffin heikkouksina ovat joskus näkyvät puolustuspään nukahtamiset ja kiekon menetykset sekä kaksinkamppailuissa tietty ärhäkkyyden puute. Kokonaisuutena hän sopii kuitenkin hienosti siihen nopeasti jaloilla kiekkoa ylös nostavien- ja ylivoimalla kovaa laukovien pelaajien muottiin, mitä olisin pakkihankinnalta hakenutkin. Plussaa tulee vielä pelaajan iästä ja kokemuksesta - näen hänen parhaiden kausien olevan edessä, etenkin jos hän pystyy tiivistämään puolustuspeliään kokemuksen karttuessa. Jos minulta kysytään, hän on kokonaisuutena lähellä täsmähankintaa tarpeeseen.

Ehrhoffin kanssa samassa paketissa Vancouveriin liikkunut Brad Lukowich on saksalaiseen nähden täysin erilainen puolustaja: kokenut, fyysisempi ja rutinoituneempi puolustuspelissä, mutta hitaampi ja kehnompi hyökkäyspelissä. Luko on puolustava puolustaja, jonka kokemus, tilannekovuus ja Stanley Cup -tausta ovat miehen avuina. Plussaa annan hänelle vielä BC-lähtöisyydestä.

San Josen kanssa tehdyn kaupan jälkeen Vancouverin heikoimpana alueena pidetty puolustus vaikutti olevan viimeinkin jopa viime kautta paremmalla tasolla. Joukkueen puolustus oli mennyt liikkuvampaan suuntaan, mukaan oli tullut yksi Stanley Cupin voittanut puolustaja pitkästä aikaa (edellinen Vancouverin puolustuksessa nähty Stanley Cupin voittanut puolustaja oli kauteen 1999 lopettanut Dana Murzyn), ylivoimaan oli tullut yksi tärkeä lenkki lisää ja omista kehittyvistä puolustajista ei menetetty noita eteenpäin meneviä(?) Edleria ja SOB:ia.

Tuon Sharks-kaupan jälkeen olikin vähän erikoista, että Gillis hankki samalla vielä toisen kiekollisen puolustajan Mathieu Schneiderin vapaana agenttina täydentämään alakerran kiekollista peliä. Schneider oli odotuslistalla, sillä hän on entinen Gillisin asiakas ja hän sopii puolustajana siihen suunnitelmaan, jota haettiinkin. Hankintana hän on siinä mielessä hyvä, että hänen floppaaminen ei todennäköisesti suuria kolhuja aiheuta, mutta hänestä saatetaan saada hyvässä tapauksessa suuri hyöty.

Kokenut Schneider tuo oman lisänsä ylivoimaan ja häneltäkin löytyy Lukowichin tavoin mestaruus taustalta. Viime kausi ei mennyt Atlantassa kovin tehokkaasti (44 peliä, 15 pistettä), mutta Montrealissa hän oli tehokas kauden lopussa (23 peliä, 5+12=17). Viime kauden loppu antoikin näytteitä siitä, että bensaa voisi olla vielä vähän jäljellä etenkin ylivoimissa.

Schneiderin terveystilanne onkin sitten toinen juttu, sillä viime kausina loukkaantumisia on tullut aika paljon. Viime kaudella pelejä tuli 67, sitä edellisellä 65 ja sitä edellisellä 68. Keskimäärin pelejä on siis jäänyt kaudessa väliin noin 15. Eihän tuo ole mikään hirveä määrä 82 pelin runkosarjassa, mutta joka vuotuiset loukkaantumiset ovat olleet kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus.

Viime kaudella hän jäi ensimmäistä kertaa alle 10 maalin sitten kauden 2001-02 (jolloin hänelle tuli Los Angelesissa vain 55 peliä), mikä johtui Atlanta-ajasta. Montrealissa Schneider iski sitten melkein 20 maalin kausivauhtia noissa 23 pelissä. Nyt hänen roolinsa pitäisi olla etukäteen ajatellen (tasakentin) hieman edellisiä vuosia pienempi kuin se 21-24 minuuttia pelissä kellottava puolustaja, joka hän on ollut. Ehkä tuo antaa samalla mahdollisuuden pelata enemmän.

Nyt Vancouverin puolustuksen syvyyskartta näyttää tältä (mitä minä odotan puolustajilta kokonaisuutena terveinä pysyessään kehitysodotukset mukaan laskettuna):

Mitchell, Willie
Edler, Alex
Bieksa, Kevin
Ehrhoff, Christian
Salo, Sami
O’Brien, Shane
-------------------
Schneider, Mathieu
Lukowich, Brad
Rome, Aaron
Nycholat, Lawrence
McIver, Nathan

Tuo viiden kärki on omissa kaavailuissani selvä. Sen jälkeen tuleekin kolmen puolustajan rypäs, jotka taistelevat tuosta kuudennen puolustajan paikasta. Schneider on tuon ryhmän musta hevonen, sillä onnistuessaan hänellä voi olla vielä vanhoillakin päivillä mahdollisuuksia melko korkealle pakkihierarkiassa. SOB ja Lukowich ovat toistensa tuttuja Tampa Bayn kaudelta - tuolloin SOB pelasi keskimäärin yli 21 minuuttia ja Lukowich alle 17 minuuttia pelissä.

Hyökkäyspäähän pelaamisessa tuolla kokoonpanolla ei pitäisi tulla ongelmia. Puolustuspäähän pelaamisessa on joitakin kysymyksiä (etenkin jos Canucks aikoo peluuttaa noita kiekollisesti taitavimpia pakkejaan), mutta jos Luongo pysyy terveenä viime kautta paremmin ja siten kuin on totuttu, se helpottaa pakkien hommia omassa päässä paljon. Huonoa tuossa ryhmityksessä on se, että selkeä tähtipakki puuttuu edelleen. Toisaalta tuollaista syvyyttä ei olla Vancouverissa nähty koskaan ja yhden lenkin loukkaantuminen ei venettä tule kaatamaan.

Yksi kysymys kuuluu tällä hetkellä sen suhteen, onnistuuko (ja aikooko edes…) joukkue pitää tuon syvän alakerran kasassa ja mitä esimerkiksi SOB:in, Schneiderin tai Lukowichin istuttaminen katsomossa tarkoittaisi heidän pelilleen. Willie Mitchell kertoi ainakin Vancouver Sunille, että kahdeksan pakkia on enemmän kuin riittävästi:

"There are a lot of numbers on one-ways and that’s not going to stay, it can’t stay,” predicted Mitchell. “It’s a lot of bodies.”

Saa nyt sitten nähdä mitä tulee tapahtumaan, mutta vaihtoehtoja on kuitenkin paljon - hyviä ja vähän huonompia. Yksi vaihtoehto voisi olla jonkun puolustajan lähettäminen waiveriin ja farmiin leiriltä. Yksi vaihtoehto voisi olla Demitran pitkä sairausloma (tuosta ei olla tiedotettu) ja uskominen siihen, että jossain vaiheessa joku toinenkin loukkaantuu - kuten tulee varmuudella myös tapahtumaan. Vaihtoehtoina voisivat olla myös Demitran kauppaaminen ja esimerkiksi Raymondin, Bernierin, Grabnerin tai Shirokovin istuttaminen kakkosketjun toiseen laitaan, tai vaikka isomman paketin (Cory Schneider, Lukowich/SOB?/M. Schneider, Demitra) kauppaaminen.

Mielenkiinnolla pitää seurata harjoitusleirin tapahtumia tänä(kin) vuonna, kun tilanne on muuttunut viikossa noin paljon. Vielä viikko sittenhän näytti siltä, että Vancouverin harjoitusleirillä ehdottomasti suurin mielenkiinto kohdistuu hyökkääjiin. Nyt noiden kolmen puolustajan hankkimisten jälkeen tilanne muuttui siten, että hyökkäyksen lisäksi myös puolustuksessa riittää erikoisen paljon mielenkiintoa. Ja tuo on hyvä asia, vaikka joitakin kipeitä ratkaisuja tulisikin eteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Parin Vancouverin pelaajan kesäharjoittelussa on tapahtunut ilmeisesti tiettyjä muutoksia, joiden vuoksi heidän otteitaan on mielenkiintoista seurata. Ensin Steve Bernier ilmoitti saaneensa kesällä painoa pois viime kaudesta noin seitsemän kiloa (huomatkaa kaventuneet posket). Canucks'han laittoi hänelle tietyt vaatimukset jatkosopimuksen suhteen ja teki erikoisruokavalio-ohjelman. Viime kaudella Bernierin massasta oli aika ajoin tiettyjä hyötyjä maskipelissä, mutta nyt hänestä yritetään saada nopeampaa ja räjähtävämpää pelaajaa hieman kevyemmällä versiolla.

Nyt viime kaudella harjoitusleirille "Krutov-kunnossa" loukkaantumisen jäljiltä tullut Kyle Wellwood ilmoitti noudattaneensa myös kesäharjoittelussa kuria (heh..) ja saaneensa painoa pois kahdeksan kiloa viime syksyyn nähden. Mielenkiintoista seurata siis hänenkin otteitaan leirillä. Erityisen mielenkiintoiseksi Wellwoodin tekee hänen käsiensä lisäksi se, että monien papereissa hän taistelisi etukäteen ajatellen lähinnä Cody Hodgsonia vastaan paikasta kolmosen keskellä.

Mahdollisesta kisasta tulee kyllä kova (Wellwood voisi pelata myös laidalla, jolloin ei tarvitsisi stressata), jos Wellwood on selvästi viime kautta paremmassa kunnossa. Pitää muistaa se, että Kyle oli viime kaudella peräti 30 maalin kausivauhdissa (tasaisen vauhdin taulukolla laskettuna) ennen Sundinin tuloa ja hänen putoamistaan alaspäin peluutuksissa. Nuo siis puolikuntoisena. Sen lisäksi hän oli suorastaan erinomainen aloituksissa 'puolirikollisella jalkaliikkeellään' - taisi olla 10 joukossa paljon aloittavien keskuudessa. CoHosta onkin jo kaikki ylistyssanat käytetty, mutta ilman yhtään todellista NHL-peliä hänen onnistumistaan leirillä on toistaiseksi vaikea sanoa.

Muita pätkiä:

- Sami Salosta oli myös juttua. Salo kertoo pelanneensa viime kauden playoffeissa elämänsä parasta kiekkoa ennen loukkaantumistaan Chicago-sarjan toisessa pelissä. Tuohon on helppo yhtyä. Ikävä vain, että tuokin päättyi 'yllättäen' loukkaantumiseen.

Thirty-seven significant injuries in a 10-year career which have, to some, turned Vancouver Canucks defenceman Sami Salo's career into a running joke, a punch-line.
Huh!

- Prospectien harjoitusleiri alkaa maanantaina. Canucks.comilla oli lista osallistujista ja ohjelmasta.

- NHL.comin juttu Vancouverista.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kesler ready to talk extension with Canucks

Vancouver Sunin toimittaja Elliot Pap kirjoitti Ryan Keslerin tilanteesta. Nykyistä 1.75 miljoonan dollarin sopimusta olisi vielä ensi kausi jäljellä ja sen jälkeen hänestä tulee offer sheeteille (tuttua hänelle...) vapaa rajoitettu vapaa agentti (RFA). Omien sanojensa mukaan Kesler haluaa pysyä Vancouverissa ja sanoihan hän jo viime kaudella julkisesti, että joukkueen muiden pelaajien pitäisi ottaa pieni alennus palkkoihinsa, jotta nykyinen joukkue olisi mahdollista pitää yhdessä - tuo oli merkki ilmeisen hyvästä joukkuekemiasta.

Keslerin ketjukaveri ja Keslerin kanssa samasta asiasta julkisesti puhunut Alex Burrows tuollaiseen halvempaan sopimusversioon jo suostuikin, kun hän laittoi nimensä kahden miljoonan dollarin nelivuotiseen sopimukseen keväällä, ja ehkä tuo Luongonkin sopimus voidaan laskea tuohon samaan kategoriaan, vaikka yhteisarvoltaan kovasta hinnasta puhutaankin. Saa nyt sitten nähdä, millaiseen sopimukseen Kesler itse olisi valmis.

Kesler on minun suosikkipelaajani nykyjoukkueesta (on ollut tuota Lindenin lopettamisesta lähtien), joten minä toivoisin hänelle samantien vaikka kauteen 2020 kestävää sopimusta, jos vain hinta olisi vähänkään järkevä. Mutta asiassa on myös vastakkaisia asioita sen suhteen, miksei hänen kanssaan kannattaisi välttämättä pitää mitään kovaa kiirettä. Mietitään tuota sopimusasiaa vähän.

Keslerin 'plussat':

- Kesler ei ole pelkästään joukkueen avainpelaajia. Hän on joukkueen sielu hyökkäyksessä. Sedinit tekevät enemmän pisteitä, mutta Kesler on monipuolisuutensa ansiosta joukkueen hyökkäyksen arvokkain pelaaja. Viime kaudella hän oli koko joukkueen arvokkain pelaaja, kun mukaan otetaan Luongo ja puolustajat.

- Hän pääsi jo 24 vuotiaana ehdolle Selke Trophyyn NHL:n parhaana puolustavana puolustajana. Ei tarvitse olla ennustaja, jos uskoo vastaavia ehdokkuuksia tulevan tulevaisuudessa lisää.

- Hän on johtaja. Ennen viime kautta hän ei ollut vielä minunkaan mielestä riittävän kokenut tai riittävän suuressa asemassa kantamaan kapteenin kirjainta, mutta C saattaa tulla hyvinkin rintaan parin seuraavan kauden aikana - Luongon tämän hetkisestä kapteeniudesta ja pitkästä jatkosta huolimatta.

- Hän teki viime kaudella 26 maalia ja 59 pistettä. Hän paransi pistesaldoaan edelliskaudesta 22 pistettä. Hän on tehnyt kahdella viime kaudella yli 20 maalia - toisella noista kausista hän pelasi ilta illan jälkeen koko kauden kolmosketjussa vastustajien ykkösiä vastaan ja viime kaudellakin ensimmäiset 50 menivät tuossa jarruketjussa.

- Hän on monikäyttöinen. Viime kaudella hän oli ensin erinomainen kolmosketjun keskellä, sen jälkeen erinomainen (32 peliä, 15+17=32 pistettä) kakkosketjun laidassa. Hän pelaa kummassakin päässä kenttää hyvin, ja hänen asenteensa on aina kunnossa.

- Hän on edelleen kehittyvä pelaaja. Viime kaudella hän otti jälleen askeleen eteenpäin.

- Hän on oma ykkösvaraus, joka toivottavasti pelaisi tulevaisuudessa toisen oman ykkösvarauksen Cody Hodgsonin kanssa samassa ketjussa.

Keslerin "miinukset":

- Hänen tehonsa nousivat viime kaudella merkittävästi sen jälkeen kun siirtyi pelaamaan Sundinin laitaan. Kaksikolla oli ilmeisen hyvä keskinäinen kemia. Ensi kaudella Sundinia tuskin nähdään Vancouverissa (ellei ihmeitä tapahdu), joten saako Kesler hyökkäystehoja samalla lailla muiden kanssa irti?

Pitää tosin muistaa, että Kesler oli kolmosen sentterinä puhtaasti puolustavassa roolissakin menossa ensimmäisten 50 pelin aikana 45 pisteeseen. Jos hänen rooliksi tulisi kahdessa ensimmäisessä ketjussa pelaaminen hiemankaan aiempaa hyökkäävämmässä roolissa ja vähän kiekollisempien ketjukavereiden seurassa, hänen pisteensä saattaisivat hyvinkin nousta tuosta viime kauden kolmosketjun ajasta.

Mutta kysymys kuuluu, pystyykö Kesler muodostamaan myös hyökkäyspäähän toimivan ketjun ensi kaudella Demitran/Samuelssonin/Burrowsin/Bernierin kanssa? Se riippuu paljon Keslerista, mutta riittääkö hänellä käsiä saamaan laitureista irti parasta? Kokonaisvaltainen kehitys voi viedä tietysti pitkälle, mutta viekö riittävän pitkälle?

- Kesler on itse sanonut haluavansa jatkaa seurassa, joten jos tuohon on uskominen, välttämättä mitään suurempaa kiirettä sopimuksen kanssa ei ole.

- Tämä huolettaa tosissaan. Onneksi on olemassa myös hänet ja hänet.

Mitä ajatuksia, koska Keslerin kanssa pitäisi tehdä jatkosopimus ja millaisen sopimuksen näkisitte hänelle sopivaksi?



***



Tuosta samasta jutusta voisi poimia lopusta vielä;

- Luongon sopimuksen jälkeen on kirjoitettu myös siitä, miksei Canucks tehnyt Kaksosille vähän vastaavaa pitkää ja kattohinnaltaan matalaa sopimusta. Jotkut ovat epäilleet Kaksosten halunneen tuollaisen hieman lyhyemmän (viisi vuotta) sopimuksen, mutta ilmeisesti asia on ollut kiinni enemmän seurasta.

"They didn't want to do it and that's fine with us," said Daniel. "I mean, it's up to us, too. If we're good for the next five years, we'll probably stay here or have a chance to stay here. If not, we'll have a chance to try something else, I guess. It's up to us to keep playing well and things will take care of themselves."
- Daniel Sedin.


Hyvä vai huono päätös, se selviää vasta myöhemmin.


Ja jutun lopusta...

According to Dave Gagner, the Canucks director of player development, prize prospect Cody Hodgson (back) may not participate fully in rookie camp that opens Monday at UBC... Recently signed Russian winger Sergei Shirokov, drafted 163rd in 2006, was among the group skating Thursday.

Hienoa, että Shirokov on mukana, mutta tuo Hodgson... Missä kunnossa hän on valmis puolustamaan pelipaikkaansa viime kautta kovemmassa kilpailutilanteessa?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täällä mainittiin sopimuksen arvoksi 1,5 miljoonaa, mutta lopulta luku on ilmeisesti 1,55 + 1,2 miljoonaa bonusta, joten lopullinen luku on 2,75 miljoonaa. Sitä onkin jo entistä vaikeampi mahduttaa capiin.
Tuo siis Mr. Smithin kirjoittama pätkä koskien Schneiderin sopimusta.

Nyt on selvinnyt luotettavana pidettävän CapGeekin kautta tuosta Mathieu Schneiderin sopimuksesta osittain nuo bonukset. Schneiderin peruspalkka on siis tuo 1,55 miljoonaa ja tuon päälle tulevat vielä 1.2 miljoonan bonukset (miljoonan osalta - tuosta jäljelle jääneestä 200000 bonuksesta ei ole tietoa) seuraavasti:

250000 - 40 peliä
250000 - 50 peliä
250000 - 60 peliä
250000 - 70 peliä

Lisäksi saadakseen nuo bonukset täytettyä, Schneiderin pitää pelata keskimäärin 15 minuuttia pelissä.

Sinällään ei mikään yllätys, että 40 vuotiaalle ja loukkaantumisista kärsineelle Schneiderille tarjotaan sopimus, jonka iso osa tulee bonusten kautta. Ja samalla ei olisi kuitenkaan mikään yllätys, jos hän nuo määrät (ainakin 3/4 siitä) saisi kerättyä. Mutta tuollainen bonus-sopimus on "kaiken varalle" pelkästään paikallaan hänen kohdallaan.

Katsotaan vähän hänen pelihistoriaansa:

- Työsulun jälkeen Schneider on pelannut keskimäärin 68 peliä kaudessa.

- Sitten kauden 1996-97 hän ei ole pelannut kertaakaan vähempää kuin 55 peliä (Los Angelesissa kaudella 2001-02).

- Viime kaudella Schneider pelasi 67 peliä. Noista kahdessa pelissä hän pelasi alle 15 minuuttia. Päälle 25 minuutin pelejä hän pelasi puolestaan kahdeksan.

Tuota taustaa vasten tuo 3/4 pelibonuksista voi hyvinkin täyttyä. Tuo 70 peliä onkin sitten raja, jonka hän on saavuttanut tällä vuosikymmenellä vain viisi kertaa yhteensä yhdeksästä kaudesta, ja tosiaan viimeiset kolme kautta on jäänyt alle 70 (68, 65, 67) pelin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mike Gillisin haastattelu

Gillista haastateltiin Team 1040:lla päivänpolttavista asioista. Tässä poimintoja tuosta:

- Valmentaja Alain Vigneaultista; Gillis sanoi häntä teräväksi ja vaativaksi valmentajaksi. Gillis sanoi olevansa erittäin luottavainen Vigneaultin työhön. Hän piti siitä, kuinka Vigneault muutti viime kaudella joukkueen pelisysteemiä siihen suuntaan (hyökkäävämmäksi), mitä MG oli halunnut. Samalla Gillis sanoi, että ensi kaudella joukkue tulee pelaamaan vielä askeleen hyökkäävämmin.

- Pavol Demitran loukkaantumisesta; Sanoi, ettei ole huolissaan Demitran tilasta (Demitra saattaa olla sivussa runkosarjan alussa), ja että hänellä on vamma, jonka parantuminen yleensä kestää näin pitkään. Lisäksi MG sanoi, että joukkue ei ole laskenut säästävänsä kattotilaa Demitran loukkaantumisen vuoksi. Hän näki tilanteen positiivisena siinä mielessä, että nyt joku nuori saa mahdollisuuden top6 roolissa.

- Ryan Keslerin jatkosta; Gillis sanoi, että he ovat juuri aloittamassa jatkosopimuksen neuvottelua, ja että hän ei tule puhumaan sopimuksista julkisuudessa. Sanoi, että Kesler on tärkeä osa joukkuetta ja että hän odottaa häneltä tulevalla kaudella vielä suurempaa roolia johtajana. Hän sanoi, että hän odotti viime kaudella kahden pelaajan nostavan tasoaan hyökkäyspäässä ja hän sai nuo kaksi Keslerista ja Burrowsista. Ensi kaudella hän odottaa jälleen kahden pelaajan nostavan hyökkäystehojaan merkittävästi.

- Hodgsonin selästä; Hän sanoi, että CoHon selkävaiva oli pahempi mitä Dave Gagner alunperin odotti. Nyt Bust on kuitenkin viimein melkein kokonaan kunnossa, ja tuo vaiva ei ole enää pahana uhkakuvana.

Lopuksi MG puhui siitä ilmapiirin muutoksesta, mitä hän halusi luoda seuraan. Hän kertoi, kuinka hän halusi luoda seuraan ilmapiirin, jossa pelaajia kohdeltaisiin kuin aikuisia, heistä välitettäisiin aikaisempaa enemmän ja heidän kanssaan keskusteltaisiin paljon. Hän kertoi, että hän näki pitkällä pelaaja-agentin urallaan paljon asioita aidan toiselta puolelta (pelaajien puolelta), hän tuntee pelaajien ajatuksia hyvistä ja huonommista seuroista ja hän tietää, kuinka paljon nuo merkitsevät pelaajille ja kuinka paljon pelaajien keskuudessa vaihdetaan ajatuksia organisaatioista.

Gillisin mukaan johtotaso haluaa olla heidän kanssaan yhdessä kehittämässä heitä eteenpäin. Joukkue on menossa siihen suuntaan mitä hän on halunnut ja suunnitellut. Pelaajat haluavat pysyä seurassa johtotason asenteen vuoksi, ja siksi, koska he uskovat tämän olevan 'voittava' organisaatio. Gillisin mukaan tuo asenneilmapiirin muutos tulee auttamaan joukkuetta tulevaisuudessa suurempien nimien saamisessa.

***

Käydään noita hieman läpi;

- Vigneault on tehnyt paljon hyvää Vancouverissa. Kaappiin on tullut mm. Jack Adams Trophy NHL:n parhaana valmentajana sekä Vancouverille joukkueena Vigneaultin kolmella kaudella kaksi kertaa Luoteisen divisioonan voitto. Vancouver on mennyt Vigneaultin kolmella kaudella myös kaksi kertaa ensimmäiseltä playoff-kierrokselta jatkoon. Ihan kehittyvä suunta joukkueelta, joka meni Burke/Crawford/"WCE_line"/Cloutier -aikakaudella seitsemällä kaudella kerran playoffien toiselle kierrokselle.

Vigneault myös pystyi selvästi uudistamaan joukkueen pelillistä antia viime kaudella; Canucks avasi usein peliään aikaisemmista kausista, teki noin 40 maalia enemmän kuin edellisellä kaudella 2007-08 ja teki viime kaudella Läntisen konferenssin viidenneksi eniten maaleja. Hyvä suunta siihen nähden, että edeltävillä kahdella Vigneaultin kausilla joukkue oli tehnyt Läntisessä konferenssissa 12. ja 10. eniten maaleja. Tuon pelin muutos oli hyvä näyttö valmentajan monipuolisuudesta ja kyvyistä valmentajana.

Mutta onhan V:ssa myös omat mörkönsä. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin puolustavan pelin sanansaattaja, mikä nähtiin pahimmalla tavalla playoffeissa Chicagoa vastaan. Canucks alkoi pelaamaan shakkia Chicagoa vastaan nähtyään nuoren ja energisen Blackhawksin tehokkuuden ja hävisi. Etenkin tuon ottelusarjan neljäs peli muistetaan Canucks-fanien keskuudessa pitkään otteluna, jolloin V:n shakkipöytään tuli paha lommo.

Tuolloinhan Vancouver johti ottelusarjaa kolmen pelin jälkeen 2-1 voitoin. Neljännessä pelissä Canucksin Darcy Hordichuk iski pelin avausmaalin toisen erän puolivälissä. Sen jälkeen Canucks alkoi pelaamaan Vigneaultin shakkia täysillä ja päästi Chicagon maalipaikkoihin 30 minuutissa vain kaksi kertaa. Mutta se riitti: Havlat tasoitti pelin pari minuuttia ennen loppua ja jatkoajalla Ladd ohjasi voittomaalin.

V sai tuon pelin jälkeen monen Canucks-fanin syyt niskoilleen. Omasta mielestäni ansaitustikin, sillä tuo oli ottelusarjassa kriittinen peli. Voitolla Vancouver olisi mennyt jo 3-1 johtoon, ja tuosta sillasta Chicagon olisi ollut todella hankala nousta. Nyt kun V:n shakkipöytä petti, Chicago sai hurjasti lisää energiaa ja uskoa, samalla kun Canucksin selkärankaan tuli epäilys omasta pelitavasta. Joukkueet menivät eri suuntiin, ja Chicago voitti kaksi seuraavaakin peliä, mennen lopulta ansaitusti jatkoon.

Nuo muistot eivät ihan hetkeen unohdu Canucks-fanien keskuudessa. Pelkällä puolustamisella en usko voittoa tulevan kuitenkaan, ja minulla on tunne, että Vigneault uskoo. Nimittäin yleensäkin ottaen hän ei ole uskaltanut peluuttaa seuraa kauden tärkeimmillä hetkillä muuten kuin puolustamisen kautta. Osansa tuossa voi olla pelaajamateriaalissakin, mutta noin vahvaa shakinpelaamista ei voi tuolla selittää.

Tuo muisto (yhdessä kevään 2007 playoff-muistojen lisäksi, jolloin nähtiin vähän vastaavaa shakkia) on ehkä liiankin painavana painamassa ajatuksiani Vigneaultin suuntaan negatiivisiksi. Mutta jos katson kokonaisuutta ja vertaan tuota kokonaisuutta edeltäjiin, niin onhan hän tehnyt hienoa työtä seuran peräsimessä. Sitä paitsi uskon ja ennen kaikkea toivon, että tuo viime keväinen olisi opettanut V:lle jotain, minkä kautta hänestä voisi kasvaa voittava valmentaja tulevaisuudessa.

- Demitran loukkaantuminen ei tule sekoittamaan pakkaa, vaikka hän olisi vähän pidempäänkin sivussa. Vancouverilla on riittävästi syvyyttä hyökkäyksessä ja lisäksi nuoria tulossa. Kuka saa sitten tuon top6 -roolin, jos ajatellaan, että Sedinit, Burrows, Kesler ja Samuelsson ovat lukittuina noihin rooleihin;

- kesällä kovan kuntokuurin vetänyt Steve Bernier,
- viime kauden harjoitusleiristä kahdeksan kiloa laihtunut Kyle Wellwood,
- lupaavia, joskin epätasaisia otteita esittänyt, joukkueen nopein pelaaja Mason Raymond?

vai...

- Yllättääkö Grabner - Shirokov -akselilta toinen?
- Entä Hodgson? Olisiko hänestä tuon selkäkivun jälkeen nousemaan kakkosen keskelle jo alkukaudesta?

Toinen asia onkin sitten se, puhuuko MG totta kertoessaan, että seurajohto ei ole laskenut Demitran loukkaantumisen vaikuttaneen joukkueen palkkarakenteeseen. Uskon, että Gillis tietää Demitran tilanteen paljon tarkemmin kuin antaa ymmärtää.

- Kesler ei ole ainoastaan tärkeä pelaaja. Hän on avainpelaaja ja hänen kanssaan pitää saada jatkosopimus tehtyä ennen kauden alkua, jotta vältyttäisiin kesällä offer sheeteilta. Varmasti Gillis'kin ymmärtää tämän, kun on aloittanut sopimusneuvottelut.

- Hodgsonin selkävaiva ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Samalla kun CoHo on joutunut jättämään treenejä väliin, alunperin hänen kilpailijakseen ehkä vahvimmin ehdolla oleva Wellwood on pudottanut painoaan tuntuvasti, ja on varmasti kunnossa nyt eri lailla kuin viime kauden leirillä. Ei kovin hyvältä kuulosta CoHon kannalta.

- Hyviä ajatuksia seurajohdolta ja ainakin mitä tulee Luongon, Kaksosten, Burrowsin tai Edlerin sopimuksiin, niin voisi uskoa, että tiettyä muutosta on ollut havaittavissa. Vancouverissa on nähty aika paljon pitkiä ja suhteellisen hyviä sopimuksia Gillisin aikakaudella. Veteraanit Sundin ja Demitra tosin edustavat sitten tuota toista ääripäätä.

Sundinissa tosin tärkeintä olikin vain saada hänet viime kaudella mukaan ja tuoda johtajuutta Lindenin, Näslundin ja Morrisonin jättämiin saappaisiin. Uskon, että esimerkiksi Kesler sai hänestä jotain tulevaisuudessa hyödyttävää irti. Toivottavasti kokenut Mathieu Schneider auttaisi sitten ensi kaudella esimerkiksi Edleria pelaajana eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Gillista haastateltiin Team 1040:lla päivänpolttavista asioista. Tässä poimintoja tuosta:

- Pavol Demitran loukkaantumisesta; Sanoi, ettei ole huolissaan Demitran tilasta (Demitra saattaa olla sivussa runkosarjan alussa), ja että hänellä on vamma, jonka parantuminen yleensä kestää näin pitkään.
Slovakkimedia kertoi keskiviikkona Demitran tilanteesta. Demitra sanoi käyneensä maanantaina lääkärin pakeilla, jossa kuntoutettavaa vasenta olkapäätä tutkittiin. Demitra toivoo pääsevänsä takaisin tositoimiin lokakuun puolivälissä, mutta korostaa paluun ajankohdan olevan kiinni monista asioista. Slovakki on pystynyt treenaamaan kovaa, vaikka olkapäätä ei olekaan voinut rasittaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Slovakkimedia kertoi keskiviikkona Demitran tilanteesta. Demitra sanoi käyneensä maanantaina lääkärin pakeilla, jossa kuntoutettavaa vasenta olkapäätä tutkittiin. Demitra toivoo pääsevänsä takaisin tositoimiin lokakuun puolivälissä, mutta korostaa paluun ajankohdan olevan kiinni monista asioista. Slovakki on pystynyt treenaamaan kovaa, vaikka olkapäätä ei olekaan voinut rasittaa.
Kiitos Demitran tilanteen päivityksestä vetoolle. Hyvä kuulla, että treenaaminen on onnistunut toisen olkapään ollessa poissa pelistä.

Ja kun noihin kokeneisiin pelimiehiin kerran päästiin, niin Canucks on kutsunut Keith Carneyn ja Ronald Petrovickyn harjoitusleirille. Heistä Carney pelasikin aikanaan Vancouverissa vähän aikaa ja kokemusta NHL:stä on reilun 1100 pelin verran. Viime syksyllä hän osallistui Chicagon leirille.

Petrovicky on puolestaan pudonnut minun tutkaltani kokonaan, joten piti oikein tarkistaa lähikausien taustoja. Viime kausi taisi jäädä kokonaan pelaamatta ja sitä edellisillä kausilla hän pelasi vaatimattomilla tehoilla Ruotsissa ja Sveitsissä. Parhaalla NHL-kaudella 2003-04 hän on tehnyt ihan ok lukemat Atlantassa: 78 peliä, 16+15=31 ja 123 minuuttia. Nyt hänen roolinsa taitaa olla Rypienin ja Hordichukin harjoitussäkkinä.

Enpä voi millään nähdä kummankaan ottavan paikkaa kokoonpanosta enää, mutta heidän vuoksi runkopelaajia voi vähän lepuuttaa harjoituspeleissä loukkaantumisia välttäen ja ehkä he laittavat pelipaikan metsästyksessä lisää tsemppiä nuorille. Vähän sama asia koskee entistä yhtä suosikkiani Dave Scatchardia, joka osallistuu myös leirille, mutta jonka pelipaikkaan en usko sillä loukkaantumistaustalla. Harmi sinänsä, sillä Vancouverissa uransa aloittanut ja Felix Potvin -kaupassa muualle lähtenyt Scatchard oli aikanaan erinomaisen hyvä puolustava hyökkääjä ja iski esimerkiksi Islandersissa 2002-03 27 maalia.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ja kun noihin kokeneisiin pelimiehiin kerran päästiin, niin Canucks on kutsunut Keith Carneyn ja Ronald Petrovickyn harjoitusleirille.
Piti oikein hieraista silmiä, kun näki Petrovickyn nimen. Huh huh, ei voi muuta sanoa. Miehen ura lähti jo vuoden 2004 jälkeen jyrkkään laskuun eikä vauhti ole hidastunut... Ja silti kutsuttiin mukaan Canucksin harjoitusleirille. No, voihan niitä kutsuja antaa ja syitä on varmasti monia. Palaan tässä vähän myöhemmin ja kirjoittelen Petrovickyn uran huippuajoista ja sen jälkeisen taantumisen syistä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Prospectien leiri on sitten pidetty. Suurimmat kehut siellä sai ennakko-odotusten mukaan Sergei Shirokov, jonka taidot ja pelinäkemys vakuuttivat häntä seuranneita. Luistelijana Shirokov oli nopea tilanteissa joissa piti, mutta ei muuten pörrännyt kentällä älyttömästi. Kiekko pysyi venäläisen lavassa kuitenkin kuin liimattuna ja hänellä oli erittäin tasapainoinen luisteluasento.

Pientä oppimista pitäisi kuitenkin saada Pohjois-Amerikkalaiseen peliin. Esimerkiksi laiturina laidalta keskelle leikkaaminen (aina kun pienikin sauma) on usein ihan hyvä ajatus jos vastassa on junioreita tai kaukalossa on tilaa, mutta NHL:ssä siitä tulisi noin usein tehtynä vastaiskujen pelossa liian usein huutia valmennukselta. No, katsotaan (=kuunnellaan) miten esimerkiksi tuo ratkeaa sitten kun vastaan tulee veteraanipelaajia.

Shirokovin lisäksi muita leirin onnistujia olivat monien mielipiteiden mukaan puolustaja Kevin Connauton (Canucksin kolmannen kierroksen varaus tältä kesältä) ja älykäs slovakkisentteri Mario Bliznak. Suurimmat haukut saivat ennekko-odotusten mukaisestikin onneton maalivahti Morgan Clark ja indo-hyökkääjä Prabh Rai - kummatkin vaikuttavan olevan vahvasti huteja kesän 2008 varauksina.

Leirin kohutuin pelaaja Cody Hodgson oli palautumassa selkävaivasta, eikä pystynyt osallistumaan edes kaikkiin harjoituksiin (peleistä puhumattakaan). Muista Vancouverin kärkipään prospecteista Cory Schneider ja Michael Grabner osallistuvat vain varsinaiselle harjoitusleirille. Tämän kesän ykkösvaraus Jordan Schroeder ei osallistunut yliopistopelaajana prospectien leirille ollenkaan ja myös ruotsalaiskaksikko Rödin - Andersson oli kotimaassaan harjoittelemassa sekä pelaamassa.

Prospectien leirin jälkeen Canucks leikkasi orkesteriaan seuraavilla pelaajilla:

* Matthew Ford
* Mitch McColm
* Bobby Nadeau
* Joe Plekaitis
* James Reid
* Justin Taylor
* Michael Ward

Näin ollen varsinaiselle pääleirille osallistuvat:

Maalivahdit:

* Roberto Luongo
* Daren MacHesney
* Andrew Raycroft
* Cory Schneider

Puolustajat:

* Nolan Baumgartner
* Kevin Bieksa
* Keith Carney
* Kevin Connauton
* Alexander Edler
* Christian Ehrhoff
* Taylor Ellington
* Michael Funk
* Nathan McIver
* Brad Lukowich
* Willie Mitchell
* Lawrence Nycholat
* Shane O’Brien
* Evan Oberg
* Travis Ramsey
* Aaron Rome
* Sami Salo
* Yann Sauve
* Mathieu Schneider
* Nolan Toigo

Hyökkääjät:

* Steven Anthony
* Steve Bernier
* Mario Bliznak
* Alex Bolduc
* Alex Burrows
* Dusty Collins
* Pavol Demitra
* Guillame Desbiens
* Dan Gendur
* Tanner Glass
* Michael Grabner
* Jannik Hansen
* Cody Hodgson
* Darcy Hordichuk
* Ryan Johnson
* Ryan Kesler
* Pierre-Cedric Labrie
* Mark Parrish
* Ronald Petrovicky
* Matt Pope
* Prab Rai
* Mason Raymond
* Marco Rosa
* Rick Rypien
* Mikael Samuelsson
* Dave Scatchard
* Daniel Sedin
* Henrik Sedin
* Sergei Shirokov
* Kellan Tochkin
* Eric Walsky
* Kyle Wellwood

Vancouver kutsui siis veteraanipelaajista myös Mark Parrishin leirilleen. Näin ollen siellä nähdään kirittämässä nuoria sopimuksetta olevista veteraaneista Keith Carney, Park Parrish Ronald Petrovichy ja Dave Scatchard. Mike Gillis sanoikin, että hän haluaa lisätä tervettä kilpailua leirillä, jotta pelaajat joutuisivat todella ansaitsemaan pelipaikkansa.

"I'm going to let players resolve our cap issues for us. There's going to be competition, and I want that competition, I want it to be healthy competition where guys feel nervous about their place here, and they have to be at the top of their game to play on this team."

Vaikka tuon nelikon (Carney, Parrish, Petrivicky ja Scatchard) NHL-mahdollisuuksiin ei välttämättä kaikki uskokaan (kieltämättä minä mukaan lukien), niin heistä jokainen haluaa varmasti taistella pelipaikastaan tosissaan, ja heidän peruspelin tasonsa on edelleen hyvällä tasolla, vaikka NHL-sopimus puuttuukin. Näin ollen leirin kilpailuhenkisyys tulee varmasti nousemaan.

Sen lisäksi, että kilpailu nousee, tuosta nelikosta jokainen on ollut NHL:ssä omassa tehtävässään ainakin aikanaan hyvä: Carney puolustavana puolustajana, Parrish maalintekijänä, Petrovicky kovaotteisena laitahyökkääjänä ja Scatchard aloituksia voittavana puolustavana hyökkääjänä. Heistä jokainen osaa opettaa samalla nuoria Canucks-lupauksia eteenpäin tietyissä erilaisissa asioissa.

Tämä on kokonaisuutena uusi asia, mitä Gillis on tuomassa Canucksin organisaatioon. Hän haluaa pelaajilta enemmän taistelua ja hän haluaa laittaa näitä kunnon testiin itsensä kanssa. Hän ei halua luovuttaa pelipaikkaa takavuosien malliin lähes ilmaiseksi jollekin lupaavalle nuorelle. Nyt pelaajien pitää tosissaan onnistua jo leiriltä alkaen ja ottaa se pelipaikka. Muuten edessä on farmimaailma tai toisesta NHL-organisaatiosta pelipaikan hakeminen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver avaa tämän kauden harjoitusottelut ensi yönä NY Islandersia vastaan. Peli pelataan Terrace'ssa. Canucksin puolelta peliin pitäisi tulla Hockey's Futuren keskustelupalstan mukaan seuraavanlainen joukkue:

Grabner-Wellwood-Desbiens
Bolduc-Scatchard-Hansen
Walsky-Rypien-Labrie
Shirokov-Bliznak-Petrovicky

Mitchell-Bieksa
Lukowich-Baumgartner
Funk-Nycholat
O'Brien-Oberg

Ja maalissa luultavasti Schneider sekä Raycroft.

Islandersilla pitäisi olla kentällä puolestaan seuraavat pelaajat:

Hyökkääjät:

Jon Sim
Tim Jackman
Jeff Tambellini
Nate Thompson
Blake Comeau
Josh Bailey
Sean Bentivoglio
Matt Moulson
Greg Moore
Greg Mauldin
Trevor Smith
Jeremy Reich

Puolustajat:

Andy Sutton
Jack Hillen
Mark Flood
Andrew MacDonald
Dustin Kohn
Freddy Meyer

Maalivahdit:

Scott Munroe, Nathan Lawson

Kun näin tämän ottelun piirrettynä kesällä otteluohjelmaan, ensimmäinen ajatukseni koski Hodgson - Tavares -kaksikon kohtaamista. Nyt CoHo ei pysty kuitenkaan selkävaivaltaan pelaamaan, eikä Tavaresiakaan näy. Tuo on varmasti pettymys myös Terracen katsojille.

Muutenkaan tuosta ottelusta ei voi kovin isoa kiekkonäytelmää odottaa, sillä joukkueiden avainpelaajista pelaa ehkä noin 5%. Canucksin puolelta Shirokov on saanut paljon kehuja, ja hänen onnistumisensa onkin tuossa pelissä mielenkiintoinen seurattava.

Hänen kanssaan pelipaikasta kilpailee mm. Grabner, joten kuunnellaan kumpi onnistuu paremmin. Jos nuo HF:lle merkityt ketjut pitävät paikkansa (en usko, että pitävät), niin itävaltalaiselle pedataan paikkaa noiden perusteella eri lailla kuin venäläiselle.

Muista pelissä näkyvissä Canucks-pelaajista Wellwood on elämänsä kunnossa, mikä näkyy ulospäinkin. Hänen yhteistyötään olisi mielenkiintoista seurata sekä Grabnerin, että Shirokovin kanssa jos tuo kolmikko yhdessä pelaisi. Desbiens on myös yksi mielenkiinolla seurattava pelaaja hyökkäyksessä, samoin kuin Vancouveriin paluuta yrittävä Scatchard.

Puolustuksessa Lukowich, Oberg ja Funk pelaavat ensimmäisen pelinsä Canucks-paidassa. Maalilla Schneiderin ja Raycroftin välinen kaksintaistelu on yksi leirin mielenkiintoisimmista taisteluista ja he pelaavat varmasti paljon näissä harjoituspeleissä muutenkin.

Muuten leirin kuulumisista voisi sanoa tähän saakka sen, että Mason Raymond on tullut leirille erinomaisessa kunnossa ja Keith Carney pelästyi ilmeisesti Silmävälin tuijotusta niin paljon, että lopetti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jaahas, mestaruuslippiksen voisi sitten jo tilata, sillä Vancouver voitti tuon Terracen pelin maalein 2-1. Sergei Shirokov iski nuo molemmat maalit ja sai pelin jälkeen Vigneaultin kehut (yhdessä puolustaja Evan Obergin kanssa);

"Without a doubt, you can see there is a lot of upside there with Sergei. He can find the net and the holes. I also really enjoyed [Evan] Oberg on defence."

Shirokov on jatkamassa vakuuttavia otteitaan, mutta pitää muistaa, että nämä ovat vasta harjoituspelejä ja Shirokovin kaltaisen pelaajan pitäisikin periaatteessa näissä pärjätä. Toistaiseksi hän ei olisi voinut kuitenkaan juuri parempia otteita esittää. Tai kolmas maali olisi ollut tietysti bonusta.

Tuo toinen V:n taholta kehuttu pelaaja, puolustaja Evan Oberg, on 21-vuotias pakki, jonka Gillis hankki vapaana agenttina yliopistosarjasta keväällä. Hän oli keväällä McKeen'sin listoilla kakkoseksi sijoitettu puolustaja yliopistosarjojen vapaiden agenttien kesken. Ykkösenä McKeen'sin listalla pakeista oli Obergia neljä vuotta vanhempi Matt Gilroy.

Oberg on lahjakas kiekollinen puolustaja. Hän teki viime kaudella Minnesota Duluthin yliopistossa 43 pelissä hyvät 7+20=27 pistettä. Samalla hän nosti pistesaldoaan edelliskaudesta hienosti 24 pistettä - tosin tuolloin hän ei pelannutkaan kuin 24 peliä, mutta silti kehitys viime kaudelle oli merkittävää. Tulevalla kaudella Oberg nähdään AHL:ssa Manitoban paidassa ja voin sanoa, että kädettömien pakkien varustamalle Mooselle tuollaisen kiekollisen puolustajan mukaan tulosta tulee olemaan erittäin paljon apua.

Shirokovin ja Obergin lisäksi V kommentoi kaksikkoa Grabner-Sauve seuraavasti.

"Grabs showed his speed at different times but he wasn’t able to generate much offensively,” continued Vigneault. “Yann had some really good moments and, at other times, it was a little more difficult for him as far as finding the open man. He has some upside and it’s our job to develop him.”

Ei niin kovin mairittelevia sanoja valmentajalta, kun puhutaan nuorista pelaajista, vaikka jotain hyvääkin noihin kätkeytyi. Ensimmäisen pelin- ja harjoitusleirin ensimmäisen päivän jälkeen näyttääkin siltä, että Shirokov olisi peittoamassa ainakin Grabneria pelipaikan saamisessa. Mutta toistaiseksi kuljettu matka on vasta lyhyt, joten katsotaan nyt.

Muuten leirillä vaikuttaisi siltä, että Silmäväliä ajatetaan Kaksosten ketjuun ja viime kaudella siinä loistanut Burrows saisi pelata jälleen Keslerin kanssa. Jälleen voimaa kesällä hankkinut Mason Raymond on tehnyt isoa vaikutusta kaikkiin ja kun hänellä on yhteistä pelitaustaa Keslerin kanssa, niin hän voisi ottaa kakkosesta laiturin paikan viime kauden playoffien tavoin.

Itse olisin jatkanut tuota Burrowsin ja Kaksosten viime kaudella erinomaisesti alkanutta yhteistyötä, mutta toisaalta ehkä tämä on näin parempi. Nimittäin ehkä Samuelsson istuu uutena miehenä ainakin alkuun hänelle paremmin tuttujen Kaksosten ketjuun kuin muualle ja toisaalta Burrowsin ja Keslerin yhteistyö on heille kovin tuttua viime kausilta. Eli vaikka ykkösketju olisi luultavasti Burrowsin kanssa parempi, joukkue voisi toimia kokonaisuutena paremmin laittamalla ruotsalaisen ketjun ykköseksi.

Samuelsson ykkösessä ei kyllä oikein muuten nostata mitään, mutta kun Kaksoset ovat saaneet aikanaan jo kakkosessa pelatessaan mm. Jason Kingin'kin näyttämään Mike Bossyn uudelta tulemiselta, niin ehkä urallaan pari kertaa sinne noin 20 maaliin kolmosketjussa osunut Samuelsson tuossa paikassa menee. Ainakin alkuun. Jos homma ei tuossa paikassa toimi, niin en epäile hetkeäkään, etteikö V aloittaisi ketjujen muokkaamista.

Eli joukkue voisi näyttää vaikka suunnilleen tältä, jos ja kun tuo Shirokov mutkistaa positiivisella tavalla kuvioita lisää:

Sedin-Sedin-Samuelsson
Raymond-Kesler-Burrows
Bernier-Wellwood/Hodgson-Shirokov
Hordichuk/Hansen - Johnson - Rypien/Hansen

Jos Shirokov tuon pelipaikan ottaisi, niin enää pitäisi päättää:

A: Kumpi pelaa kolmosen keskellä: elämänsä kunnossa oleva Wellwood vai CHL:n viime kauden ykköspelaaja, mutta nyt selkävaivasta kärsinyt Hodgson?

B: Mihin me laitetaan Demitra kun hän palaa kentille joskus lokakuun lopussa?
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jaahas, mestaruuslippiksen voisi sitten jo tilata, sillä Vancouver voitti tuon Terracen pelin maalein 2-1.

Mutta tappelut hävittiin pahasti. Petrovicky hävisi Jeremy Reichille, Desbiens Tim Jackmanille ja viimeisenä Rypien otti tasurin Reichin kanssa. Saas nähdä koska on Rypien seuraavan kerran pelikunnossa, sen verran punotti naama matsin jälkeen. Ilmeisesti Rypien tiputti toisenkin kerran hanskansa, mutta siitä (Sutton vastassa) ei ole tarkenpaa tietoa.

Raycroft päästi tuon ainoan maalin ja Schneider piti sitten maalinsa puhtaana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta tappelut hävittiin pahasti. Petrovicky hävisi Jeremy Reichille, Desbiens Tim Jackmanille ja viimeisenä Rypien otti tasurin Reichin kanssa. Saas nähdä koska on Rypien seuraavan kerran pelikunnossa, sen verran punotti naama matsin jälkeen. Ilmeisesti Rypien tiputti toisenkin kerran hanskansa, mutta siitä (Sutton vastassa) ei ole tarkenpaa tietoa.

Raycroft päästi tuon ainoan maalin ja Schneider piti sitten maalinsa puhtaana.
Tuo Rypien vs Sutton meni vähän nyhjäämisen puolelle vaikka siinä pari ihan hyvää iskua tulikin, kun Sutton kaatui. Henkiset pisteet tuosta "tietysti" Rypille, miesten kokoeron (Ryp: 5-11, 170, Sutton 6-6, 245) vuoksi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hep, joku Canucks-mies voisi äkkiä koodata tähän ensi yön harkkamatsin kokoonpanot (tai parhaan arvauksen niistä) Ankkoja vastaan! Numeroilla kiitos.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tässä jonkinlaista sommitelmaa Canucksin yön kokoonpanosta (paidan numerot näkee klikkaamalla pelaajaa). Ymmärtääkseni Luongo aloittaa ja Schneider pelaa jälkimmäisen puoliskon. Striimiä löytyy ainakin Canucks.comista (ja myös monesta muusta paikasta, mahdollisesti parempi laatustakin), mutta taidan itse jättää varhaisherätyksen väliin ja katsoa ottelun myöhemmin.

Edit: eipä puolustus taidakaan olla ihan noin laadukas mitä ylläolevassa linkissä. Pasteus HF'lta:

Grabner-Kesler-Samuelsson
Raymond-Wellwood-Bernier
Glass-Johnson-Pope
Hordichuk-Bolduc-Petrovicky

Bieksa-Lukowich
McIver-Rome
Oberg-Ramsey
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hep, joku Canucks-mies voisi äkkiä koodata tähän ensi yön harkkamatsin kokoonpanot (tai parhaan arvauksen niistä) Ankkoja vastaan! Numeroilla kiitos.
Eli tuohon Chipin viestiin laitan vielä tähän tuon Canucksin tähtipitoisen joukkueen kokoonpanon pelaajat numeroiden kanssa.

Grabner(#40)-Kesler(#17)-Samuelsson(#26)
Raymond(#21)-Wellwood(#42)-Bernier(#18)
Glass(#73)-Johnson(#10)-Pope(#56)
Hordichuk(#24)-Bolduc(#49)-Petrovicky(#25)

Bieksa(#3)-Lukowich(#34)
McIver(#45)-Rome(#29)
Oberg(#64)-Ramsey(#2?)

Luongo ja Schneider maalissa, kummankin pitäisi pelata tosiaan 30 minuuttia.

Ramseyn numeroa ei ole tiedossa, joten laitoin vain numeron millä hän pelaa Moosessa.

Kesän hankinnoista Samuelsson ja Glass tekevät ensiesiintymisensä Canucksin paidassa. Oma mielenkiintoni kohdistuu nuoriin Grabneriin ja Obergiin. Heistä Grabner ei onnistunut tuossa ensimmäisessä pelissä, joten nyt on näytön paikka. Oberg oli sen sijaan jopa yllättävän hyvä Islandersia vastaan ja hänen kohdallaan pitää seurata sitä, pystyykö hän jatkamaan tuosta. Hyvää on ainakin se, että hän saa toisen näyttöpaikan heti perään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver kaatoi Anaheimin 0-3 tuossa toisessa harjoituspelissään mielestäni melko hyvän esityksen jälkeen. Maalintekijöinä kunnostautuivat Bieksa, Bernier ja Rome. Pari kohtaa pelistä:

- Maalivahdit onnistuivat. Sekä Luongo, että Schneider vakuuttivat minut.

- Puolustus toimi farmi-/prospectipelaajilla paremmin kuin odotin. Bieksa oli näkyvin alakerrassa, McIver hävisi tappelunsa McCuelle ja Rome-Oberg -kaksikko yllätti minut positiivisesti. Obergissa on lahjoja kehittyä hyvälle tasolle.

- Hyökkäyksessä Wellwood, Raymond ja Bernier pelasivat hienosti yhteen ketjuna. Kesällä tehty työ näkyy heidän kaikkien pelistään. Laihduttanut Bernier on nopeampi kuin aikaisemmin, voimaa hankkinut Raymond menestyi paremmin laitojen lähellä kuin aikaisemmin (menettämättä kuitenkaan nopeuttaan) ja laihtunut Wellwood näytti nopeammalta kuin ennen.

- Pope ja Bolduc pelasivat hyvän pelin. Samuelssonin esitys oli aika lailla odotettu. Miehessä on hyvin voimaa vääntöihin laidoilla. Ikävämpi näky oli se, että Grabner oli jälleen pettymys. Tällä hetkellä Shirokovilla on selvä etu noiden kahden välisessä taistelussa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ensi yönä on käsittääkseni Sharks-Canucks ottelu. Näyttääkö Canucks myös vieraspelinsä nettistreameissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös