Kauden erinomaisesti aloittanut Henrik Sedin oli kentän ykköstähti, kun Canucks otti rankkuvoiton kotonaan Dallas Starsista. Henrikin tehot pelissä olivat 0+2 ja muut Vancouverin pistemiehet pelissä olivat Kesler (1+0), Burrows (1+0), Mitchell (1+0), Samuelsson (0+2) sekä Ehrhoff (0+1) ja Bernier (0+1). Luongolle merkittiin 32 torjuntaa. Dallasin tehokkaimmat olivat Richards ja Ribeiro kummatkin tehoilla 1+1.
Vancouver oli pelin lopussa kiinni kahdessa varsinaisen peliajan pisteessä, mutta Mason Raymondin tuhrittua ensin hyvän maalipaikan, Dallasin nuori hyökkääjä Jamie Benn toi Starsin tasoihin vain reilu minuutti ennen loppua. Victoriasta (BC) kotoisin olevalle Bennille maali oli uran ensimmäinen NHL:ssä, eikä olisi voinut tulla juurikaan parempaan paikkaan kun kotiseutunsa hallissa pelin lopussa. Benn'in (ja Dallasin) harmiksi ja Canucksin onneksi kotijoukkue pystyi ottamaan voiton rankuilla Kyle Wellwoodin, Keslerin ja Luongon johdolla. Pelin rankkukisan voi katsella
tästä.
Peli ei ollut kauneinta katsottavaa Canucksin puolelta kokonaisuutena. Ketjut olivat eläneet loukkaantumisten vuoksi, joukkue hävisi tällä kaudella ensimmäistä kertaa laukaukset ja myös aloituksissa hävittiin, mutta monessa asiassa joukkue meni silti eteenpäin. Kakkosketjun peli oli hyvää, kolmosketjun Wellwood nosti tasoaan, puolustajat pelasivat olosuhteisiin nähden ehjän pelin, joukkue kunnostautui taklauksissa ja myös työmäärä oli kiitettävä.
Suurin miinus tulee pelin alusta ja kolmannen erän lopusta. Canucks otti ensimmäisten seitsemän minuutin sisään kolme kakkosta (yllätys yllätys, Bieksa otti yhden noista) ja Dallas onnistui tekemään ylivoimillaan pelin avausmaalin. Lisäksi Stars tuli pelin lopussa tasoihin mainitulla Benn'in uran avausmaalilla. Suurin plussa tulee puolestaan alakerran harvinaisestakin onnistumisesta viidellä pakilla.
Ikävät loukkaantumiset alkavat taas vaivata. Demitran loukkaantumisen tiesi jo kesällä, Schneiderin loukkaantumisen keston joskus harjoitusleirillä ja Hansenin loukkaantumisen myös harjoitusleirillä. Noissa ei ollut sinällään mitään ihmeellistä, sillä loukkaantumisia tulee kaikille. Sen jälkeen ykkösketjun tärkeän hyökkääjän Daniel Sedinin viikkojen kestoiseksi ilmoitettu loukkaantuminen oli jo pahempi uutinen ja Dallas-pelin alussa näiden vemppapotilaiden riviin liittyi myös puolustaja Sami Salo (Salo pelasi Dallasia vastaan 2:51), jonka loukkaantumisen kestosta ei ole vielä tietoa. Tällä hetkellä sivussa on siis yhteensä n. 16 miljoonan edestä miehiä.
Salon jatkuvat loukkaantumiset alkavat jo rassata tosissaan. Mies on yleisesti pahasti aliarvostettu ja terveenä ollessaan Vancouverille erittäin tärkeä puolustaja - voisin sanoa, että melkein jopa tärkein yksittäinen puolustaja kokonaisuudelle. Tasakentin hän on kokemuksellaan, ulottuvuudellaan ja sijoittumisellaan erinomainen vastustajan ykkösketjua varjostavana puolustajana. Lisäksi Salo pelaa kovana laukojana samalla paljon myös ylivoimassa ja kantaa vastuuta alivoimissa.
Salo on tehnyt viimeisten kolmen kauden sisään keskimäärin 30 pistettä kaudessa. Tuo on kohtalainen pistemäärä puolustajalle, joka on pelannut vain noin reilu 60 peliä kaudessa ja joka on nykyisellään paljon parempi puolustavana kuin hyökkäävänä puolustajana. Mutta pitää ottaa tuossa vielä huomioon se, että tuossa noin 60 pelissäkin monta peliä on pelattu puolikuntoisena pelituntumaa hakiessa. Silloin kun Sami on ollut kunnossa, hän on ollut usein todella hyvä puolustaja.
Mutta en edes muista monesko kerta tämä oli viimeisten kolmen kauden sisään, kun Salo joutuu jättämään leikin kesken ja pakottamaan (tahtomattaan toki tietenkin) joukkueen pelaamaan viidellä pakilla. Järjestäen nuo viidellä pakilla pelatut pelit ovat päättyneet Vancouverin tappioihin (viimeksi näin kävi playoffeissa Chicagoa vastaan). En edes muista ennen viime yön Dallas-peliä, mikä oltaisiin voitettu viidellä pakilla pelatessa. Yleensä joukkueen muut puolustajat ovat joutuneet pelaamaan noissa peleissä isompia minuuttimääriä mihin ovat tottuneet ja nuo minuutit ovat tuoneet mukanaan pelejä maksaneita virheitä.
Dallasia vastaan Vancouverin puolustajien minuutit kertovat vastuun jakautumisesta seuraavasti:
Bieksa: 28:04
Mitchell: 27:17
Edler: 26:17
Ehrhoff: 26:06
O'Brien: 16:25
Ehrhoff oli esimerkiksi pelannut ennen tuota peliä kolmessa aikaisemmassa pelissä noin 17:30 pelissä ja nyt tuli päälle 26 minuuttia. Onneksi tuo ei näkynyt isompina virheinä hänen pelissään.
Positiivisia viivoja kahden voiton jälkeen:
- Henrik Sedinin alku on ollut erinomainen. Viisi peliä, 3+5=8 pistettä ja aloitukset n. 59% omille. Hän on NHL:n pistepörssissä 8. sijalla, vaikka viereltä ei ole tullut vielä Burrowsia lukuun ottamatta kunnolla apuja.
- Alex Burrows tuntuu jatkavan siitä mihin viime kaudella jäi. Viisi peliä, kolme maalia. Dallasia vastaan hän pelasi Daniel Sedinin loukkaantumisen vuoksi kerrankin kunnolla ylivoimaa (2:17) ja teki heti myös yhden maalin ylivoimalla. Viime kaudella hänelle tuli 82 pelissä yhteensä 37 minuuttia ylivoimaa, nyt tuo määrä saattaa mennä rikki reilussa 10 pelissä. Mutta pelasiko Burrows liikaakin (noin 22 minuuttia) Dallasia vastaan? Ainakin pelin lopussa näytti vähän siltä, kun jäi puolustuspään pelaamisessa jälkeen Dallasin tasoituksessa.
- Mikeal Samuelssonin alku Vancouverissa on ollut parempi mitä pystyin odottamaan: viisi peliä, 2+3=5 pistettä. Dallasia vastaan hän teki 0+2, laukoi kuusi kertaa (lisäksi kuusi kertaa ohi), pelasi yli 20 minuuttia ja näytti käyttökelpoisuutensa myös ylivoimalla viivalla. Melko isokokoisena ja nopeana laitahyökkääjänä Samuelsson tuntuu sopivan erinomaisesti joukkueen pelisysteemiin ja ennen kaikkea yhteispeli Keslerin kanssa paranee koko ajan.
- Kesler on parantamassa huonon startin jälkeen koko ajan. Kärsikö hänkin alkukaudesta Wellwoodin tavoin flunssasta, sillä mies oli todella pahasti hukassa kahdessa ensimmäisessä pelissä?
- Ehrhoffin ura uudessa seurassa on alkanut hyvin: viisi peliä, viisi pistettä ja seuran paras tehosaldo. Viime kaudella hän teki 42 pistettä, nykyinen tahti lupaa kehitystä tuohon.
- Mitchell on myös pelaamassa vahvaa kauden alkua. Viidessä ensimmäisessä pelissä kasassa on 2+2, mikä on puolustavalle puolustajalle hyvä saldo. Hän on enää yhden maalin päässä uransa maaliennätyksestä. Joukkueen pitäisi estää hänen ajautumisensa ensi kesänä UFA-markkinoille.
- Dallasin nuoret Benn ja Neal pelasivat hienosti. Toista kauttaan pelaava monipuolinen voimahyökkääjätyyppi Neal pelasi melkein 21 minuuttia ja oli kentän selvästi ahkerin taklaaja kuudella taklauksella. Kauden saldo neljän pelin jälkeen on 3+1=4 pistettä ja luvassa näyttäisi olevan komea tulevaisuus.
Benn'in kehitys näyttää myös hyvältä. Vancouveria vastaan Benn pelasi melkein 20 minuuttia, teki uransa avausmaalin ja laukoi viisi kertaa. Tulokaskauden tehot tälle viime kauden nuorten MM-kultamitalistille ja WHL:n ykköstähdistöön valitulle pelaajalle neljän pelin jälkeen ovat 1+2=3 pistettä.
Myöhemmin on joskus tullut vähän harmiteltuakin tuota Bennin varauksen lipumista ohi meidän haavin. Nimittäin Canucksillakin saattoi olla hänen varausiässä silmät tässä aikanaan 3-5 kierrosten paikkeille rankattuun pelaajaan (pelasi varausiässä Vancouverin omalla pihalla BCHL:ssa, on kotoisin Victoriasta jne.), mutta koska joukkue oli treidannut tuon oman neljännen kierroksen varauksensa Atlantaan vaihdossa "paras nelosketjun hyökkääjä ikinä" Tommi Santalaan, Benn ei jäänyt enää Canucksin vuorolle.
Toki hänet oltaisiin voitu varata jo toisella kierroksella, mutta tuo ei varauksen aikaan ollut kovin realistista Benn'in listasijoituksiin verrattuna. Ehkä realistisempaa olisi ollut se, että delormet olisivat ottaneet mahdollisuuden saatuaan ennen Benn'in jo uransa lopettaneen Charles-Antoine Messierin, jonka he nyt onnistuivat varaamaan vasta viidennellä kierroksella...
No, se Benn'istä. Onnittelut Dallasille löydöstä ja onneksi meillekin on osunut delormejen johdolla muutama erinomainen varaus, vaikka heistä ei vielä olekaan erilaisten syiden vuoksi hyötyä.
Seuraavaksi Vancouverilla on viiden päivän tauko ennen Calgarya vastaan pelattavaa peliä. Ehkä silloin joukkueen riveissä nähdään taas Sergei Shirokov, joka pelasi viikonloppuna kaksi Manitoban voitokasta peliä Chicagoa vastaan tehoin 1+2. Ensimmäisessä pelissä hänet valittiin kentän parhaaksi ja toinen peli oli enemmän tiivis puolustustaistelu kummaltakin joukkueelta. Moosen fanit olivat ainakin Sergein näyttöihin tyytyväisiä, kun kävi lukemassa heidän postauksiaan omalle foorumille:
matt:
Now to Shirokov, he really impressed me with his skill set. If he keeps playing like he did tonight he'll be back up in Vancouver real soon. You can tell he's so confident with the puck and his linemates (Rosa and Grabner) really stepped up as well.
glassroots:
Yeah, that Rosa, Shirokov, Grabner line was pressuring the whole night. I love the poise that Shirokov showed on his goal simply outwaiting Mcintyre until a hole opened up and he picked it perfectly. I'm liking this team alot, lets hope Shirokov can stay awhile before the Canucks come calling.
Mighty Moose:
Shirakov is amazing to watch.
moose_rock:
shirakov is just great, and i'm really happy that it looks like we haven't lost a step since last year.
Myös joukkuekaverit ja valmentaja Scott Arniel liittyivät Shirokovin kehujiin
tässä Winnipeg Sunin jutussa.