Tiivistetysti:
Atlanta oli mielestäni huono. Vancouver sai pelissä lukuisia ylivoima hyökkäyksiä (joista toki olisi pitänyt rokottaa enenmän), eikä hyökkäyspäässäkään mitään häikäisevää nähty. Canucks taasen pelasi etenkin puolustus suuntaan hyvän ottelun.
Hyvä raportti Atlanta-pelistä Hiisiltä. Atlanta näytti vähän siltä kuin Canucks'kin näyttää aika usein näissä selkä - selkä -peleissä - hampaattomalta. Nyt Canucks ei vain pystynyt kurittamaan enempää väsynyttä vierailijaa, vaikka paikkoja olikin.
Vancouverin esitykseen pitää olla pääosin tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä homma ei tosin toiminut ollenkaan siten kuin olisi toivonut, mutta kahdessa seuraavassa erässä peli oli hyvää. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli muuten siinä mielessä harvinainen, että kirosin joukkuetta johtoasemassa. Tuo johtui niistä jäähyistä, joita joukkue otti kolme putkeen, vaikka noista oli varmasti puhuttu etukäteen paljon ja tiedostettiin oma heikkous - alivoimapeli.
En tiedä osunko jos sanon joukkueen olleen välinpitämätön ensimmäisessä erässä. Mutta onneksi Atlanta ei pystynyt hyödyntämään tuota erää ja hetkeä. Loppupeli olikin sitten hyvää ja etenkin Kaksosten ketju nousi esiin hienosti. Daniel Sedin iski hattutempun ja tällä kaudella sekä Henrik, että Daniel ovat tehneet jo tässä vaiheessa hattutemput mieheen.
Henrik Sedin nousi Atlantaa vastaan koko NHL:n pistepörssissä kolmanneksi. Kova saavutus tässä vaiheessa kautta (noin 30 peliä jo takana) ja pitkälle koko kauden "yksin" pelaamalla. Pisteitä voisi olla vieläkin enemmän, jos Vigneault ei tasapäistäisi ketjujensa peluutuksia noin paljon.
Henrik on pelannut NHL:n hyökkääjistä peliä kohden vasta 74. eniten ja ylivoimalla hän on saanut peliaikaa kaikista NHL-hyökkääjistä peliä kohti 67. eniten. Häntä enemmän (peliä kohti) ovat pelanneet muun muassa RJ Umberger, David Legwand, Dave Bolland, Milan Michalek ja Brooks Laich. Toisaalta Henrik onkin ollut Canucksissa peliajoissa mitattuna vasta kakkossentteri, joten siinä mielessä tuo peliaika sopiikin kuvaan. Toisaalta taas... NHL:n pistepörssin kolmoselle voisi silti kuvitella enemmän peliaikaa.
Noista paidoista...
Canucks ei ole koskaan voittanut Stanley Cupia, mutta joukkue on silti NHL:n ykkösenä "eniten paitojaan vaihtaneena seurana". Meriitti sekin.
Vancouver (Canucks) aloitti taipaleensa NHL:ssä 1970-luvulla
sinisissä (meri) ja vihreissä (vuoret ja metsät). Alkuperäinen logo oli yksinkertainen maila&kenttä&C-kirjain. Joukkue koki ensimmäisen muutoksen paidoissaan 1978, kun tilalle asteli musta, punainen ja kulta ("kuumat värit") sekä "tupla-V" (
aivan hirveä paita mielestäni). Tuolla paidalla ei ollut enää mitään tekemistä alkuperäisen kanssa eikä myöskään sitä seuraavalla
"luistin logolla".
Kesällä 1997 paita vaihtui omistajavaihdoksen jälkeen
valaslogoon. Tuo vaihto sai aika paljon kritiikkiä osakseen, enkä minäkään pitänyt siitä. Siitä 10 vuotta myöhemmin paita vaihtui omistajavaihdoksen jälkeen taas ja tällä kerralla
nykyiseen malliin, jossa valaslogo on säilynyt ja paitaan on tullut teksti "VANCOUVER", mutta alkuperäiset värit tulleet takaisin.
Itse olen pitänyt eniten myös luistinlogosta kun joukkueeseen tuli kiinnyttyä ensimmäisen kerran kunnolla 1990-luvun taitteessa, mutta en nyt sitten tiedä, pitäisikö tuota paitaa lähteä taas kerran muuttamaan. Omasta mielestäni noita muutoksia kun on tapahtunut jo muutenkin liikaa. Mutta jos paitaa lähdetään muuttamaan, jotain alkuperäistä olisi ainakin hyvä säilyttää.
***
Juttua Michael Grabnerista. Hän on aloittanut taas luistelun, mutta ei tiedä vielä koska palaa kentille. Hän pelasi hyvin Keslerin ja Raymondin ketjussa ennen loukkaantumistaan ja teki yhdeksässä pelissä viisi pistettä (sekä laukoi kohti maalia peräti 31 kertaa). Ketju oli varmasti NHL:n nopein yhdistelmä.
Kesler ja Mitchell tappelivat joukkueen harjoituksissa.
***
Canucksin viime kesän varaus, puolustaja Kevin Connauton, teki viime yönä WHL:ssä kaksi maalia Vancouver Giantsin voittaessa Kamloopsin maalein 5-3. Connautonilla on kasassa nyt 33 pelistä 15+18=33 pistettä ja hän johtaa WHL-tulokkaana WHL:n pakkien maalipörssiä. Hänellä on kovat lukemat puolustajalle, sillä tällä tahdilla hän on menossa WHL:ssä pakille erittäin koviin 30-40 maaliin. Connautonissa onkin Dave Babychille mielenkiintoinen projekti.