Mainos

Vancouver Canucks 2009-2010

  • 129 092
  • 503

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Iltasanomat huhuilee Rangersin olevan kiinnostunut Pavol Demitran hankkimisesta. Itse olisin enemmän kuin valmis Demosta luopumaan.

Vaan mitäs muut ovat mieltä?

Olin hyvin pitkälti samaa, kun näin tuon "uutisen" Demitrasta. Vaikka Raymondilla on hiljaisempi jakso ja Grabner on loukkaantunut niin silti omasta mielestä nuo paikkaavat Demitran varsin hyvin. Lisäksi kun Shirokovilta voisi odottaa parempia otteita, kun hän pääsee Pohjois-Amerikan kiekkoon sisään, ja sitten Hansenia ja Bernieria voi peluuttaa kanssa kärkiketjuissa.

Mutta mitä Demitrasta pitäisi saada? Jaa-a. Pickit tai prospectit on tietysti hyvä vaihtoehto. Pakistoon Rangersillä on vähän liikaakin tunkua, joten joku Sanguinetti tai McDonagh olisi loistavaa saada, muttei taida olla mitään mahdollisuuksia heihin. Hyökkäyksessä ei sitten yhtä kiinnostavia nimiä olekaan, varsinkin kun jättää kärkiketjujen miehet rauhaan. Itseä on pitkään kiinnostanut Brian Boylen otteet ja hänet kaupassa varmasti saisikin. Jättikokoisena pelaajana Boyle saattaisi kehittyä vielä vähän myöhemmin, joten ihan täysin häntä en vielä tyrmää menetettynä lupauksena vaikka hän onkin kohta jo 25-vuotias. Tosin enpä tiedä onko Vancouverilla mitään tarvetta alempien ketjujen sentterille, mutta toisi hän ainakin vaihtoehdon Wellwoodille ja varsin erilaisen sellaisen. Playoffeissa hän voisikin olla varsin käyttökelpoinen tuossa kolmosen puolustavana sentterinä. Glass - Boyle - Bernier kuulostaisi kunnon jyrä-ketjulta.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Iltasanomat huhuilee Rangersin olevan kiinnostunut Pavol Demitran hankkimisesta. Itse olisin enemmän kuin valmis Demosta luopumaan. Olin jo kesällä, ja pitkä kuntoutumisjakso vain heikentää miehen osakkeita papereissani. Samuelsson on ollut positiivinen yllätys (vaikka heikompi kausi meneillään) ja nuoriso-osastolla ollaan menty tänä vuonna mukavasti eteenpäin. Canucks-hyökkäys kaipaa enemmän terävyyttä kuin laajuutta tällä hetkellä, eikä keskenkuntoinen Demitra tätä skarppiutta heti palattuaan kuitenkaan askiin tuo. Aivan kuten puoli kautta pois ollut Sundinkaan ei ollut iskussa palatessaan.

Normaaliahan tuo on tietysti, mutta jos kerta Rangers on ns. "ostajan markkinoilla" voitaisiin Demitralla tehdä vähän rahaakin. Tai esimerkiksi varausvuoroja ylemmiltä kierroksilta.

Vaan mitäs muut ovat mieltä?

Mie oon ollu pitempään jo sitä mieltä, että Demitran voisi pistää liikenteeseen ja jos kerran joku on kiinnostunu niin ei muutakun rahaa/varausvuoroja vuolemaan! En itsekään usko, että Demosta on meille enää tällä kaudella suurempaa hyötyä ja ensi kaudella toivottavasti Hodgsonit ja Shirokovit etc. ovat valmiita hyppäämään Canucksin kokoonpanoon ja silloin Demitra voisi pahimmillaan olla vain tiellä (vai miten on Demitran sopparin kanssa?)

Eli pistetään mies lihoiksi ja annetaan NYR:n rakentaa omaa "Saku-Teemu"-ketjuaan :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En itsekään usko, että Demosta on meille enää tällä kaudella suurempaa hyötyä ja ensi kaudella toivottavasti Hodgsonit ja Shirokovit etc. ovat valmiita hyppäämään Canucksin kokoonpanoon ja silloin Demitra voisi pahimmillaan olla vain tiellä (vai miten on Demitran sopparin kanssa?)

Paavolla loppuu sopimus tähän kauteen, joten ei enää tiellä ensi kaudella.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Paavolla loppuu sopimus tähän kauteen, joten ei enää tiellä ensi kaudella.

Sitä suuremmalla syyllä kannattaisi rahastaa ukolla nyt varsinkin jos häneen löytyy ostajakohtaista kiinnostusta, eikä tarvitse alkaa väkisin rosterista poistamaan. Kyllä jollain toisen kierroksen varauksella lähtisin kauppaamaan, jopa kolmannenkin. Canucksin varaaminen on kuitenkin mennyt parissa vuodessa mukavasti eteenpäin.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Näkikö joku ton Nashville pelin? Pataan tuli, mutta minkä näköstä peli oli? Veljekset ainaki mukana molemmissa maaleissa?

Sitten toiseen aiheeseen, jonka bongasin tuolta junnujen maajoukkue-topicista. Kanadan junnujoukkueen ehkä kovin nimi ja Canucksin prospecti Cody Hodgson ei osallistu Kanadassa pidettäviin 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Gillis tarinoi Hodgsonin tilanteesta eilen Vancouverin radiohaastattelussa ja itse sain sellaisen käsityksen tuosta, että poika halutaan saada täysin kuntoon (myös Canucksin intressi) eikä ylimääräisiä höntsiä kannata tässä vaiheessa ottaa, kun selkä ei ole vielä täysin kunnossa.

Mielestäni ihan fiksua toimintaa, ettei 19-vuotiasta naskalia rikota kovin pahasti jo tässä vaiheessa uraa.

Linkki uutiseen: http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=301559
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näkikö joku ton Nashville pelin? Pataan tuli, mutta minkä näköstä peli oli? Veljekset ainaki mukana molemmissa maaleissa?
Tiivistettynä: Tasainen ja vähän turhauttava peli, joka huipentui Vancouverin kolmeen kolmannen erän jäähyyn tilanteessa 2-1 ja sai Vigneaultin kiehumaan. Vancouverilla oli hieman enemmän paikkoja, mutta huonommat erikoistilanteet, hieman enemmän isoja virheitä omassa päässä, nuo pelin lopun tyhmät jäähyt ja Rinne pelasi Nashvillen maalissa hyvin. Edler loukkaantui jo pelin alussa ja Canucks joutui pelaamaan melkein koko pelin viidellä pakilla.

Siinä mielessä peli oli samanlainen kuin edellinen peli Carolinaa vastaan, että Canucks oli maalin päässä kolmannessa erässä, mutta ei onnistunut tekemään tasoitusta ja kaveri iski viimeisen tyhjiin. Lisäksi tässäkin pelissä (aivan kuten Carolina-pelissä) vastustajan hyökkääjä (Cole, Erat) teki kolme osumaa. Näitä vastaavia tappioita, joissa Canucks on roikkunut mukana maalin päässä onnistumatta kuitenkaan tasoituksessa, on tältä kaudelta jo liikaa. Vancouver onkin pelannut kauden aikana vain kaksi jatkoaikaa. Irtopisteitä pitäisi kaivaa enemmän.

Keslerilta nähtiin erinomainen peli ja pitkästä aikaa mies onnistui tekemään maalin. Lisäksi hän laukoi kahdeksan kertaa kohti Rinnettä, voitti aloituksensa 60%:sti, tappoi tapansa mukaan jäähyjä ja pelasi melkein 21 minuuttia. Harmi vain, että tuo ei riittänyt, mutta toivottavasti tuo maali avaisi maalittomuuden tuskaa jatkossa.

Vancouverin vieraspelimatkan saldoksi jäi näin siis kaksi voittoa ja kaksi tappiota, mikä ei tyydytä. Vieraspelimatkan alkuun tulleet voitot New Jerseysta ja Philadelphiasta maalierolla 8-2 saivat joukkueen näyttämään jo hyvältä, mutta sitten nämä kaksi viimeistä peliä veivät uskoa paremmasta. Vancouver Provincen kirjoittajaa Jason Botchfordia lainatakseni; What a difference two games make. Two straight losses and the Canucks couldn’t look lower.

Aaltoliike jatkuu ja pidemmät voittoputket saavat odottaa. Vancouverin kauden pisin voittoputki on vain kolme peliä (kaksi kertaa). Nyt on edessä kauden pisin peräkkäisten kotipelien sarja, kun Canucks pelaa kahdeksan ottelua putkeen kotona seuraavien 17 päivän sisään. Noissa peleissä joukkueen olisi pakko parantaa saldoaan tuosta nykyisestä 16-14-0 tilastosta ja ehkä saada päälle pientä voittoputkea, jotta 11 ja 10 pisteen päässä olevat Luoteisen divisioonan kärkijoukkueet Calgary ja Colorado eivät karkaisi liikaa.

Ensi yönä Canucks avaa tuon kotipelien putkensa Atlantaa vastaan. Atlanta on ollut mielenkiintoisesti parempi joukkue vieraissa (9-4-1) kuin kotona (6-6-2). Joukkue on tällä hetkellä Itäisessä konferenssissa kuudentena. Joukkue on ollut reissun päällä ja Vancouver on heille neljäs ja viimeinen paikka tällä reissulla. Atlanta pelaa Vancouveria vastaan selkä-selkä -pelin, mikä voisi auttaa meitä.

Vancouver ja Atlanta ovat pelanneet viime aikoina vähän vastakkain, mutta ne vähäiset pelit ovat olleet tasaisia pelejä. Viimeksi joukkueiden kohdatessa tammikuun 2. päivä tätä vuotta, Canucks hävisi vieraissa rankuilla (Jason LaBarbera oli tuolloin maalissa). Viimeksi kun Atlanta pelasi Vancouverissa, Canucks voitti heidät maalein 3-2, kiitos Brendan Morrisonin kahden osuman.

Atlanta on ollut tällä kaudella tehokas joukkue. Thrashers on tehnyt NHL:n 3. eniten maaleja, kun Vancouver on tehnyt 5. eniten. Toisaalta Canucks on päästänyt NHL:n 9. vähiten maaleja, kun Atlanta on päästänyt 18. vähiten. Ylivoimalla Canucks on ollut 5. paras, Atlanta 9. paras. Alivoimalla Atlanta on ollut 6. paras, Canucks todella huolestuttavasti vasta 27. paras.

Pari uutista:

- Alexander Edler on sivussa seuraavat noin kaksi viikkoa Nashville-pelissä tulleen käsivamman vuoksi. Mathieu Schneider saa jälleen paikan pelaavasta kokoonpanosta.

- Entinen Canucks-puolustaja Dave Babych palaa joukkueen vahvuuteen. Ei kuitenkaan enää pelaajaksi, vaan nuorten pelaajien kehitystyöstä vastaavan Dave Gagnerin apulaiseksi. Babychin roolina on keskittyä lähinnä nuorten Canucks-pakkien kehitykseen ja seuraamiseen.

- Ja kuten orpo kirjoittikin, Cody Hodgson ei siis pelaa nuorten MM-kisoissa. Turha hänen olisi ottaa selkänsä kanssa pienintäkään riskiä jos se vielä reistailee. Saa nyt sitten nähdä koska hän palaa kentille.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Jahas noniin nyt on muutama peli tässä EPSN 360 katteltua ja kommentoidaampa näkemiäni otteluita.

Katselin Philly pelin jälkimmäisen puoliskon tietäen tuloksen etukäteen ja tuo oli kyllä kaiken kaikkiaan kurinalainen esitys, ainoana uhkana oli lähinnä Ashamin ohjurit maalin edestä. Kaiken kaikkiaan tuossa pelissä joukkue pelasi vahvuuksillaan hienon ottelun.

Carolinaa vastaan nöyryys oli jäänyt bussiin ja puolustuspäässä tuli käsittämättömän monta helppoa kiekon menetystä ja epäonnistunutta purkua. Nämä ongelmat kärjistyivät etenkin toisessa erässä, jossa kiekon toimittaminen alueelta ulos olisi erittäin tärkeää ja sehän näkyi tulostaululla. Tuosta pelistä en juuri enempiä jaksa kirjoitella.

Nashville pelissä ei tuntunut missään välissä olevan oikein hätää, mutta silti hävittiin. Tietysti viimeistelyssä oli ongelmia kun saatiin vain kaksi maalia. Tässä ottelussa oli myö huonoa onnea, sillä ottelun suuntaa muuttanut Eratin ensimmäinen oli todellinen joulu maali. Ei mikään umpisurkea esitys, muttei silti pisteitä.

Tänään pelatussa Atlanta ottelussa pistetili karttui taas kahden pisteettömän ottelun jälkeen 4-2 voitolla. Daniel Sedinin uskomattoman hattutempun lisäksi ottelussa onnistui kauden kymmennellään Mason Raymond.

Ensimmäisessä erässä aloitettiin lievällä Canucks hallinnalla ja kotijoukkue oli onnistua heti ottelun alussa kun Sedinin (en muista kumman, olisi kyllä sopinut Danielin maalikimaraan) poikittaissyöttö kimposi Hainseyn mailasta ylärimaan. Hieman myöhemmin Daniel onnistuikin vanhanaikaisellaan siirtämään valaspaidat johtoon. Sen jälkeen myöhemmin hienolla tappelullaan propsit kerännyt Rick Rypien otti tyhmällä jäähyllään Atlantan mukaan peliin. Nik Antropov rokottin lähes heti ylivoiman alettua pelin tasoihin Bieksan ja Mitchellin seuratessa katseella vierestä kun kazahkstanin lahja NHL:le suti irtokiekon Luongon puikoista sisään. Vaikka Atlanta sai vielä pari ylivoimaa ensimmäiseen erään merkille pantavaa näissä ylivoimissa oli lähinnä se, että Canucks sai niiden aikana vaarallisimmat tilanteet. Daniel Sedin saikin alivoimien päätyttyä siirrettyä Nucksit johtoon maalinedus hässäkän päätteeksi, vaikka paine oli pitkälti jäähyjen ansiosta ollut Canucks päädyssä tätä edeltävänä ajanjaksona.

Toisen erän alku olikin selvänlaista Canucks hallintaa. Atlanta ei erän alkupuoliskolla saanut juuri laisinkaan tilanteita Luongon maalille. Alle viiteen minuuttiin Canucks olikin jo saanut lisättyä johtonsa jo kolmeen maaliin. Ensiksi Danielin poikittais syöttö kimposi Antropovin mailasta ohi Pavlecin. Toinen maali olikin pelin komein Samuelsson avasi Bieksalle omalla sinisellä. Bieksa ajoi oikeaa laitaa sisään hyökkäysalueelle ja jätti kiekon Samuelssonille, joka löysi takatolpalta ohjurillaan Mason Raymondin joka ohjasi limpun verkkoon. Peli jatkui Canucks hallinnassa ilman mitään huikeita maalipaikkoja kumpaankaan päätyyn. Toisen erän loppuun Colby Armstrong pääsi irtokiekosta kaventamaan kun Henrik Sedin ei pystynyt estämään siirtämästä kiekkoa verkkoon. Bernierillä oli vielä erän loppuun erinomainen tilaisuus palauttaa kotijoukkueelle kolmen maalin johto.

Kolmas erä alkoi ihan pirteällä ylivoimalla (pelin ensimmäinen), josta ei kuitenkaan päästy tekemään maalia. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen BC-boy Evander Kanelle tarjoitui täysin tyhjä maali, mutta hän jostain käsittämättömästä syystä laukoi ohi tuosta paikasta. Tuota voidaankin pitää pelin käännekohtana, sillä tuon jälkeen Atlantalle ei huippuvaarallisia tilanteita siunaantunut. Ties miten peli olisi kulkenut sen jälkeen jos Atlanta olisi tullut maalin päähän. Vancouverilla oli mahdollisuudet ratkaista peli, sillä sekä Burrowsilla, että Hansenilta nähtiin läpiajot viimeisessä erässä.

Tiivistetysti:
Atlanta oli mielestäni huono. Vancouver sai pelissä lukuisia ylivoima hyökkäyksiä (joista toki olisi pitänyt rokottaa enenmän), eikä hyökkäyspäässäkään mitään häikäisevää nähty. Canucks taasen pelasi etenkin puolustus suuntaan hyvän ottelun. Kiekot purettiin varmasti eikä pahoja hasseja kiekon kanssa peräpäässä sattunut. Onneksi alivoimapelikin parani heikon alun jälkeen, eikä Atlanta saanut edes yv:llä kauhean hyviä paikkoja. Viimeisessä erässä kotijoukkueen tavoitteena oli pitää kiekko vastustajan päässä ja onnistuikin siinä aika hyvin voittamalla viimeisen erän laukaukset 16-7. Välillä tuntuim, että Nucks onnistuu maalinteossa kun sillä ei ole paikkaan, mutta kunnon paikoista kiekko ei mene reppuun.

Pelaajista:

+Sedinien kenttä oli muutenkin kuin maalien valossa vahvoja nättiä kiekon hallintaa vastustajan päässä ja runsaasti tilanteita vastustajan maalille. Miinuksena liian pitkä vaihto ennen 4-2 maalia.

- Mathieu Schneider oli jotenkin vaisu ensimmäisessä pelissään minkä häneltä valaspaidassa näin. Liike oli vajavaista ja pari jäähyä. Evander Kane vei miestä pahasti tilanteessa jota tutkittiin videoltakin toisen erän lopussa.

Tärkeintä oli, että pisteet tuli ihan hyvällä esityksellä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
HFBoardsilla olen seurannut tuota logo/paita-keskustelua ja täytyy sanoa, että itse ainakin pidin (ja pidän) eniten tästä skate-logolla varustetusta paidasta.

Sama vika täällä. Jostain syystä ko paita uppoaa omaan makuun melko mainiosti.

Viime yön peli jäi näkemättä ja tilastoja tuossa aamulla seurailin. Viimeisessä erässä nhl.com kertoi, että Afinogenov kavensi 4-3:een noin 5 minsaa ennen loppua. Nyt sitten kun myöhemmin tarkasteli tilastoja niin kyseistä maalia ei sieltä enää löytynytkään. Osaako joku sanoa mikä tuossa on takana vaiko vain nhl.comin virhe? Vai näinkö vain unta aamulla?

Daniel Sedinin onnistuminen oli loistava uutinen ja nyt ykkönen on kyllä äärimmäisen vaarallinen koostumus. Kakkosessakin Raymond sai maalin aikaiseksi, joka toivottavasti vähentää paineita hänenkin harteilta. Oliko muuten kolmonen ja nelonen koostumuksissa Glass-Rypien-Hansen ja Hordichuk-Johnson-Bernier? Mikäli näin on niin onpas kyllä mielenkiintoinen kolmosketju. Nelosessa Bernier kyllä menee vähän hukkaan noiden kavereiden seurassa.

Edit. Niin ja tuo Rypien on kyllä uskomaton sälli. Nyt matsi Valabikia vastaan ja kokoeroa tais olla parikyt senttiä ja kiloa. Niin vaan Rypien taistelee vastaan ja lopussa ottaa yliotteen matsissa.
 
Viimeksi muokattu:

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Samoin olen itse eniten tuon luistimen kannalla eniten. Voi tietysti johtua siitä että seuraamiseni alkamisaikoina vuonna -92 (hyvään aikaan innostuin muuten aikanaan, pääsi nauttimaan vuotta myöhemmin kohtuuhyvistä pleijareista =) tuo paita oli käytössä ja itsestään selviö. nuck taisi joskus postailla noita ehdotelmia ja niissä nähty luistin nykyväreillä oli myös erittäin tyylikäs. Myös kolmisen kautta sitten kolmospaitana ollut maila ja kaukalo saisi minulta hyväksyntää. Sen sijaan tuo Timpuri-ukko on kyllä jotain jota ei pitäisi edes herjalla kenenkään ehdottaa. Tuollaiset kuuluvat ennemminkin junioritiimin paitaan ja sielläkin parhaillaan olkapäähän.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Samoin olen itse eniten tuon luistimen kannalla eniten. Voi tietysti johtua siitä että seuraamiseni alkamisaikoina vuonna -92 (hyvään aikaan innostuin muuten aikanaan, pääsi nauttimaan vuotta myöhemmin kohtuuhyvistä pleijareista =) tuo paita oli käytössä ja itsestään selviö. nuck taisi joskus postailla noita ehdotelmia ja niissä nähty luistin nykyväreillä oli myös erittäin tyylikäs. Myös kolmisen kautta sitten kolmospaitana ollut maila ja kaukalo saisi minulta hyväksyntää. Sen sijaan tuo Timpuri-ukko on kyllä jotain jota ei pitäisi edes herjalla kenenkään ehdottaa. Tuollaiset kuuluvat ennemminkin junioritiimin paitaan ja sielläkin parhaillaan olkapäähän.

Komppaan kanssa tuota luistinta ja samoista syistä kuin Ronning. Vancouver Canucksin opin tuntemaan luistimesta ja silloin kun nykyinen orca-logo esiteltiin olin jopa hivenen shokissa(varsinkin niillä alkuperäisillä paidan väreillä). Nykyään silmä on siihen jo tottunut, mutta mielellään ottaisin luistimen takaisin vaikka nykyisiin väreihin. Kolmospaitana toimiva maila-logo on mielestäni erittäin tyylikäs myöskin.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Samoista syistä taitaa johtua myös meikäläisen mieltymys, sillä itsekin aloin seurata NHL:ää tuolloin 90-luvun alussa. Paitaa katsellessa tulee heti Linden, Bure, Odjick, McLean ja Murray Craven (!?) mieleen. Onneksi on olemassa NHL10, niin voin fiilistellä tuolla paidalla ihan niin paljon kuin haluan. Näyttää muuten todella hienolta Keslerin ja Luongon yllä : D

Entinen Canucks-puolustaja Dave Babych palaa joukkueen vahvuuteen. Ei kuitenkaan enää pelaajaksi, vaan...

Tästä tuli mieleen se, kun Canucks juhli häntä joskus 90-luvulla, niin jokaisella Canucks pelaajalla oli tekoviikset (mallia Babych) naamassa. Olisikohan ollut herran 1000. ottelu tai jokin muu vastaava merkkipaalu kyseessä, tiedä häntä, mutta elävästi jäänyt mieleen kyseinen pätkä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tiivistetysti:
Atlanta oli mielestäni huono. Vancouver sai pelissä lukuisia ylivoima hyökkäyksiä (joista toki olisi pitänyt rokottaa enenmän), eikä hyökkäyspäässäkään mitään häikäisevää nähty. Canucks taasen pelasi etenkin puolustus suuntaan hyvän ottelun.
Hyvä raportti Atlanta-pelistä Hiisiltä. Atlanta näytti vähän siltä kuin Canucks'kin näyttää aika usein näissä selkä - selkä -peleissä - hampaattomalta. Nyt Canucks ei vain pystynyt kurittamaan enempää väsynyttä vierailijaa, vaikka paikkoja olikin.

Vancouverin esitykseen pitää olla pääosin tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä homma ei tosin toiminut ollenkaan siten kuin olisi toivonut, mutta kahdessa seuraavassa erässä peli oli hyvää. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli muuten siinä mielessä harvinainen, että kirosin joukkuetta johtoasemassa. Tuo johtui niistä jäähyistä, joita joukkue otti kolme putkeen, vaikka noista oli varmasti puhuttu etukäteen paljon ja tiedostettiin oma heikkous - alivoimapeli.

En tiedä osunko jos sanon joukkueen olleen välinpitämätön ensimmäisessä erässä. Mutta onneksi Atlanta ei pystynyt hyödyntämään tuota erää ja hetkeä. Loppupeli olikin sitten hyvää ja etenkin Kaksosten ketju nousi esiin hienosti. Daniel Sedin iski hattutempun ja tällä kaudella sekä Henrik, että Daniel ovat tehneet jo tässä vaiheessa hattutemput mieheen.

Henrik Sedin nousi Atlantaa vastaan koko NHL:n pistepörssissä kolmanneksi. Kova saavutus tässä vaiheessa kautta (noin 30 peliä jo takana) ja pitkälle koko kauden "yksin" pelaamalla. Pisteitä voisi olla vieläkin enemmän, jos Vigneault ei tasapäistäisi ketjujensa peluutuksia noin paljon.

Henrik on pelannut NHL:n hyökkääjistä peliä kohden vasta 74. eniten ja ylivoimalla hän on saanut peliaikaa kaikista NHL-hyökkääjistä peliä kohti 67. eniten. Häntä enemmän (peliä kohti) ovat pelanneet muun muassa RJ Umberger, David Legwand, Dave Bolland, Milan Michalek ja Brooks Laich. Toisaalta Henrik onkin ollut Canucksissa peliajoissa mitattuna vasta kakkossentteri, joten siinä mielessä tuo peliaika sopiikin kuvaan. Toisaalta taas... NHL:n pistepörssin kolmoselle voisi silti kuvitella enemmän peliaikaa.

Noista paidoista...

Canucks ei ole koskaan voittanut Stanley Cupia, mutta joukkue on silti NHL:n ykkösenä "eniten paitojaan vaihtaneena seurana". Meriitti sekin.

Vancouver (Canucks) aloitti taipaleensa NHL:ssä 1970-luvulla sinisissä (meri) ja vihreissä (vuoret ja metsät). Alkuperäinen logo oli yksinkertainen maila&kenttä&C-kirjain. Joukkue koki ensimmäisen muutoksen paidoissaan 1978, kun tilalle asteli musta, punainen ja kulta ("kuumat värit") sekä "tupla-V" (aivan hirveä paita mielestäni). Tuolla paidalla ei ollut enää mitään tekemistä alkuperäisen kanssa eikä myöskään sitä seuraavalla "luistin logolla".

Kesällä 1997 paita vaihtui omistajavaihdoksen jälkeen valaslogoon. Tuo vaihto sai aika paljon kritiikkiä osakseen, enkä minäkään pitänyt siitä. Siitä 10 vuotta myöhemmin paita vaihtui omistajavaihdoksen jälkeen taas ja tällä kerralla nykyiseen malliin, jossa valaslogo on säilynyt ja paitaan on tullut teksti "VANCOUVER", mutta alkuperäiset värit tulleet takaisin.

Itse olen pitänyt eniten myös luistinlogosta kun joukkueeseen tuli kiinnyttyä ensimmäisen kerran kunnolla 1990-luvun taitteessa, mutta en nyt sitten tiedä, pitäisikö tuota paitaa lähteä taas kerran muuttamaan. Omasta mielestäni noita muutoksia kun on tapahtunut jo muutenkin liikaa. Mutta jos paitaa lähdetään muuttamaan, jotain alkuperäistä olisi ainakin hyvä säilyttää.

***

Juttua Michael Grabnerista. Hän on aloittanut taas luistelun, mutta ei tiedä vielä koska palaa kentille. Hän pelasi hyvin Keslerin ja Raymondin ketjussa ennen loukkaantumistaan ja teki yhdeksässä pelissä viisi pistettä (sekä laukoi kohti maalia peräti 31 kertaa). Ketju oli varmasti NHL:n nopein yhdistelmä.

Kesler ja Mitchell tappelivat joukkueen harjoituksissa.

***

Canucksin viime kesän varaus, puolustaja Kevin Connauton, teki viime yönä WHL:ssä kaksi maalia Vancouver Giantsin voittaessa Kamloopsin maalein 5-3. Connautonilla on kasassa nyt 33 pelistä 15+18=33 pistettä ja hän johtaa WHL-tulokkaana WHL:n pakkien maalipörssiä. Hänellä on kovat lukemat puolustajalle, sillä tällä tahdilla hän on menossa WHL:ssä pakille erittäin koviin 30-40 maaliin. Connautonissa onkin Dave Babychille mielenkiintoinen projekti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuumat Willit

Vancouver pelaa ensi yönä kotona Minnesotaa vastaan. Canucksilla on pohjilla Atlantasta otettu 4-2 voitto ja viidestä viime pelistä kolme voittoa. Minnesotalla on alla puolestaan surkea lokakuu, huono marraskuu ja sitten tulikuuma joulukuu. Wild on voittanut joulukuun kuudesta pelistään viisi.

Yhteensä Minnesotalla on viimeisistä kahdeksasta pelistä seitsemän voittoa ja viimeisten 10 pelin saldo on 8-1-1. Viime yönä Minnesotan peli sävähdytti Calgarya vastaan. Joukkue pelasi hyvän puolustuspelin, mutta erityisesti silmiin pistävää oli joukkueen aggressiivinen ja nopea hyökkäyspeli.

Joukkue voitti Calgaryn kotikentällä Pengrowth Saddledomessa ensimmäisen erän laukaukset 19-3 ja kolmannen erän laukaukset 15-8. Yhteensä Wild tulitti kohti Kiprusoffia 46 kutia Calgaryn 23 vastaan. Lisäksi Wild ampui 18 kutia ykkössektorilta ja otti ansaitun voiton lopulta jatkoajalla. Minnesota on näillä näkymin joukkue, joka tulee nousemaan sarjataulukossa surkean alun jälkeen vielä paljon. En olisi uskonut näin suureen tason nostoon, kun näin alkukaudesta Minnesotalta muutamia pelejä.

Läntisen konferenssin alkanut playoff-taistelu on tässä vaiheessa ihmeellisen tiukkaa. Vain kuusi pistettä erottaa konferenssin 8. joukkueen Dallasin ja 14. joukkueen St. Louisin toisistaan. Noiden joukkueiden välissä majailevat myös Vancouver ja Minnesota. Kun kummatkin joukkueet pelaavat vielä samassa Luoteisessa divisioonassa, kyseessä on todellinen neljän pisteen peli.

Vancouverin mahdollisuuksia pelissä puoltaa jälleen se, että Minnesota pelaa selkä-selkä -pelin. Lisäksi Vancouverilla pitäisi olla terävämpi kärki Kaksosten ja Keslerin ansiosta. Minnesotan toiseksi avainhyökkääjäksi Mikko Koivun oheen kesällä hankittu Martin Havlat on ollut huono. Hänellä oli ennen viime yön peliä vain kaksi maalia ja -17 tehosaldo. Viime yönä Havlat ampui kuitenkin voittomaalin Calgaryssa ja syötti Minnesotan varsinaisen peliajan ainoan maalin. Viimeisissä kahdeksassa pelissä hänellä on viisi pistettä. Alkaako mies heräillä?

Viimeksi kun Minnesota pelasi selkä-selkä -pelin, torjuntavastuun sai toisessa pelissä Josh Harding. Hänen tilastonsa (torjuntaprosentti 86.9%, GAA 3.33) eivät ole lähelläkään Bäckströmin (91.1%, 2.5) vastaavia. Tuossa pelissä Harding otti kuitenkin voiton Nashvillesta ja hänet valittiin pelin kolmostähdeksi. Sitä ennen hän pelasi marraskuun 28. päivän pelissä Coloradoa vastaan (tuolloinkin selkä-selkä -tilanne) ja hänet valittiin pelin ykköstähdeksi. Veikataan Hardingin saavan aloittaa Vancouveriakin vastaan, kun takana on kaksi voittoa selkä-selkä -tilanteista.

Joukkueiden yhteenvetoa:

Tehdyt maalit: Canucks 4. (NHL:ssä) - Wild 24.

Päästetyt maalit: Canucks 8- - Wild 17.

Tasakenttäpeli: Canucks 3. - Wild 27.

Ylivoimapeli: Canucks 4. - Wild 19.

Alivoimapeli: Canucks 27! - Wild 8.

Laukaukset pelissä: Canucks 10. - Wild 17.

Vastustajan laukaukset: Canucks 10. - Wild 8.

Tällä kaudella Vancouver on voittanut Minnesotan kummassakin joukkueiden välisessä kahdessa pelissä. Nyt tilanne on kuitenkin erilainen, sillä Minnesota on ollut todella kuuma joukkue viime aikoina, ja Canucks taas... no keskinkertaisuus kuvaa joukkueen viittä viime peliä ehkä parhaiten. Aika paljon Vancouverista kertoo myös se, että manageri Gillis otti asiakseen sanoa suoraan mielipiteitään medialle.

"There was a sense of complacency," he said. "I think our guys thought, OK, let's just get back in the playoffs and redeem ourselves for what happened with Chicago and forgot you've got to play 82 games to get into the playoffs. I think now it's been imparted to them that no one's happy with where we sit today. I believe this team is a better one than we had last year and we've yet to show it on a consistent basis."

Nyt menen sitten tekemään suuren virheen ja veikkaan pelin lopputulosta (nämä eivät mene koskaan oikein, joten älkää luottako näihin): veikkaan 3-3 ja jatkoajalla Minnesota ottaa voiton.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver otti tärkeän voiton, vaikka loppu meinasi mennä turhan tiukalle. Alussa Sedinit järjestivät melkoisen shown ja Henkka näytteli mallia loistavista passeista. On kyllä kovassa iskussa tuo ykkösketju. Toisessa erässä tahti sitten laantui, mutta onneksi Luongo oli eilen hyvässä kunnossa ja napsi tukun tärkeitä torjuntoja.

Viimeisessä erässä Kesler sitten iski voittomaaliksi jääneen osuman. Havlatin kavennuksen jälkeen Wild sai vielä mylläkän Luongon maalille, mutta taidolla ja tuurilla selvittiin tällä kertaa. Havlatin maali olisi ollut estettävissä hieman tarkemmilla puruilla, kun siinä kaksi kertaa päästiin purkua yrittämään ja kumpikin epäonnistui.

Pelin huonoin osa-alue oli tällä kertaa aloitukset, jotka jokainen aloittaja hävisi vähintään 70 prosenttisesti. Enpä ole tainnut koskaan nähdä vastaavaa ja toivottavasti ei tarvitse jatkossakaan nähdä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pitää antaa Minnesotalla tunnustusta viime yön pelistä. Joukkue pelasi selkä-selkä -pelin, mutta pelasi sen pirun hyvin taistellen ja nousi lopussa jo melkein tasoihin. Joukkueesta huokui voittoputkien tuoma itseluottamus ja pelin palasten osuminen paikalleen. Wild tulee olemaan noin jatkaessaan vielä isona kapulana monien seurojen rattaissa.

Vancouver aloitti hyvin, mutta hukkasi jälleen johtoasemassa parhaan teränsä ja pelin lopusta tuli tiukka. Canucksin onneksi sekä ykkös- että kakkosketjut onnistuivat kumpikin ja maalilla Luongo pelasi hyvin. Väkisin tuossa jäi kuitenkin ajattelemaan, että pelistä olisi voinut tulla erilainen jos Bäckström olisi pelannut Wilidilla maalilla ja Minnesotalla ei olisi ollut selkä-selkä -peliä. Voitto olisi toki voinut tulla tuossakin tapauksessa Vancouveriin, mutta erilainen pelistä olisi joka tapauksessa tullut.

Henrik Sedin nousi pelissä tasoihin jaetulle toiselle sijalle Gaborikin kanssa NHL:n pistepörssissä. Hän on menossa tällä hetkellä päälle 100 pisteen. Daniel teki puolestaan jälleen maalin ja nosti kauden pistesaldonsa 14 peliin ja 18 pisteeseen. Kaksosilla menee juuri nyt erinomaisen hyvin. Minnesotaa vastaan he tosin katosivat hieman pelin kolmannessa erässä, mutta veivät tuota ennen peliä vähän kuin halusivat.

Seuraavaksi Kaksosten mahdin saa kokea Los Angeles.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Sedin valittiin menneen viikon NHL:n kakkostähdeksi. Viikon ykköstähti oli Los Angelesin maalivahti Jonathan Quick ja kolmostähti Phoenixin maalivahti Ilja Bryzgalov. Danielin viikkoon sisältyi hattutemppu Atlantaa vastaan ja kolmessa pelissä yhteispisteet 5+2=7 pistettä. Komea viikko, eikä velipoika Henrik jäänyt pisteissä jälkeen 0+7 tehoilla. Henrikilla on muuten viimeisistä kuudesta pelistä kasassa 13 syöttöä eikä yhtään maalia kun tätä ennen hän meni 11 peliä kahdeksalla maalilla - hyvin huomaa, että kaksoset ovat jälleen yhdessä.

Ensi yönä kohtaavat toisensa nuo viime viikon ykkös- ja kakkostähdet Daniel ja Quick, kun Los Angeles tulee Vancouveriin ESPN Americalta näkyvässä pelissä. Jos oli Canucksin viimeisin vastustaja Minnesota kovassa kurssissa, niin tätä samaa voi sanoa myös Los Angelesista. Joukkue johtaa koko Läntistä konferenssia tällä hetkellä. Jos joku olisi tullut minulle sanomaan ennen kauden alkua, että Kingsilla on muuten Läntisen konferenssin sarjataulukossa ykköspaikka reilun 30 pelin jälkeen, olisin kysynyt hänen lääkityksestään. Mutta hienosti on Los Angelesin porukka pelannut.

Viimeisistä 10 pelistä Kingsilla on saldo 8-1-1 ja viimeksi he hävisivät varsinaisella peliajalla marraskuun 26. päivä. Ette muuten ikinä arvaa ketä vastaan tuo tappio tuli...? Niinpä, Canucks on voittanut tämän kauden molemmat pelinsä Los Angelesia vastaan, sillä tuon marraskuun lopun lisäksi Canucks väänsi Kingsista rankkarivoiton lokakuun 29. päivä Luongon pelattua hienon pelin ja Silmävälin iskeneen varsinaisella peliajalla Vancouverin ainoan maalin ja rankuissa voittomaalin.

Los Angelesin maalivahti Quick on ollut vakuuttava Kingsilla. Viimeisistä yhdeksästä pelistä hänellä on saldo 7-1-1, 2.15 päästettyä maalia pelissä 92.5 torjuntaprosentti. Hyökkäyspäähän Los Angelesilla on tasaisen kova ryhmä, jossa nuoret Anze Kopitar ja Drew Doughty tuikkivat edelleen suuria lupauksia herättävästi. Hienosti pelannut nuori tummapintainen laitahyökkääjä Wayne Simmonds loukkaantui ikävästi Dallasia vastaan viime pelissä. Hän oli kesän 2007 varaustilaisuudessa toisen kierroksen varauksia ja on tehnyt tällä kaudella 33 pelissä 20 pistettä (samassa varaustilaisuudessa Canucks poimi toisella kierroksella korkeammalla puolustaja Taylor Ellingtonin, joka pelaa ECHL:ssa).

Joukkuevertailua katsoessa ei välttämättä uskoisi, että Los Angeles on Läntisen konferenssin ykkösenä:

TEHDYT MAALIT / PELI: Van: 4. (NHL:ssä) / LA: 6.

PÄÄSTETYT MAALIT / PELI: Van: 9. / LA: 21.

TASAKENTTÄPELI: Van: 3. / LA: 16.

YLIVOIMA: Van: 2. / LA: 11.

ALIVOIMA: Van: 27. / LA: 28. (!!)

LAUKAUKSET / PELI: Van: 12 / LA: 22.

"PÄÄSTETYT LAUKAUKSET" / PELI: Van: 10. / LA: 4.

ALOITUKSET: Van: 11. / LA: 21.

Noista tilastoista voisi poimia Kingsin vahvuudeksi koko "NHL:ssä 4. vähiten laukauksia omalle maalivahdille pelissä -tilaston" ja toisaalta tehdyt maalit (tässä Canucks on vielä korkeammalla). Heikkoutena voi pitää puolestaan vähistä laukausmääristä huolimatta päästettyjä maaleja, vähäistä määrää laukauksia toiseen päähän ja aloituksia. Tulevan pelin erikoisuudeksi nousee tuo alivoimapeli: kummatkin joukkueet ovat olleet surkeita alivoimilla. Tuossa voisi olla liigan toiseksi parhaan Canucks-ylivoiman mahdollisuus.

Veikkauksia en laita, kun viime pelin(kin) veikkaus meni pieleen. Kings on erinomaisessa kunnossa, joten vaikea ilta on tulossa. Vancouverista ei aina tiedä mitä on tulossa. Parhaimmillaan joukkue pystyy pelaamaan erittäin hyvää kiekkoa, mutta tällä kaudella on tullut ikävä kyllä myös liikaa noita heikompia jaksoja.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Viimeisen kirjoitukseni jälkeen Canucks on pessyt kaksi kuumaa joukkuetta Wildin ja Kingsin.

Kommentoin tuota Wild ottelua vain lyhyesti. Aivan kuten nuck:in minäkin haluaisin antaa tunnusta jälkimmäistä back-back peliään pelanneelle Minnesotalle. Aloituksia dominoineelle joukkueelle erinomainen ottelu, joka ei kuitenkaan tuonut pisteitä. Mielestäni tuomarit olivat tuossa Wild pelissä hieman heikkoja ja mielestäni hieman kotijoukkueen puolella ja etenkin Boogieman sai hyvin kyseenalaisia jäähyjä. Canucks käytti ylivoimat hyvin hyödykseen onnistuen kolmasti ylivoimalla ja kun alivoima piti Wildin nollilla oli siinä mielestäni yksi pelin käännekohdista. Lopussa vain tuuri ja Luongo pitivät johdon kotijoukkueella.

Tämän aamuisessa Los Angseles ottelussa Canucks mielestäni paransi otteitaan Wild ottelusta. Ryan Kesler siirsi kotijoukkueen johtoon noin minuutin pelin jälkeen, johtoon joka piti koko ottelun loppuun saakka. Ottelu eteni lievässä Canucks hallinnassa ja mitä pidemmälle erä eteni sai Los Angseles pelistä otetta. Kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia sai Kings 40 sekuntia kahden miehen ylivoimaa ja tilaisuuden tasoitaa pelin. Alivoima alkoi -toisin kuin Wild pelissä- tärkeällä aloitus voitolla ja sitä seuranneella varmalla purulla. Kolmikko Mitchell, Kesler sekä Burrows taistelivat loistavasti ja kahden miehen ylivoiman loppupuolella Burrows otti loistavan kiekon riiston ja purki kiekon varmasti vastustajan päähän. Alivoiman päätyttyä Jack Johnson sai jäähyn ja Canucks pääsi ylivoimalle. Ja kun seitsemän sekuntia jäähyä oli kulunut Henrik Sedinin poikkisyöttö kimposi Kings puolustajan luistimesta suoraan Sami Salolle, jonka tarkka rannelaukaus löysi tiensä yläbörsään. Mutta aivan, kuten Wild ottelussa ei ensimmäiselle erätauolle päästy hyvillä mielin vaan kokoonpanoon palannut Kyle Wellwood hävisi ensin puolustuspään aloituksen ja menetti mailansa ollen tilanteesta täysin pihalla kun Losi kavensi pelin jälleen rebound maalilla (neljäs rebound maali viimeiseen kolmeen peliin).

Toinen erä oli lievää Canucks hallintaa ja laukakset maalia kohden olivatkin kotijoukkueelle 10-5. Maalivahdit olivatkin erässä pääsosassa. Luongo torjui Frolovin yrityksen lähitetäisyydeltä ja Quick taasen Raymondin kovan ohjurin aivan maalin edestä.

Kolmas erä oli aika tasainen ja Dustin Brownilla olikin loistava tilaisuus tuoda vierailijat tasoihin, mutta Luongo torjui maalillaan varmasti. Erä kuluikin loppu puolelle saakka ilman suurempia hätiä. Ja kun erää oli noin viisi minuuttia jäljellä käytti kakkosketjumme Kingsin epäonnistuneen puolustajien vaihdon hyväkseen Raymondin toimesta. Lopun kotijoukkue kesti vaivoitta, eikä Wild ottelun tapaista hurjaa loppurustistusta nähty, vaikka muutama minuutti ennen loppua osakkeitaan paranteli "valmentajan suosikki" Wellwood ottamalla (keppoisen) rangaistuksen.

Tiivistettynä:
Canuks pelasi vahvan ottelun johtoasemassa. Vancouver pelasi lähes koko ottelun johdossa ilman suurempaa hätää. Räikeitä virheitä ei sattunut oikeastaan laisinkaan. Kolmessa voitetussa kotiotteluissa Canucks on viimeisen kahden erä aikana jokaisessa ottelussa ollut ainoastaan johtoasemassa. Ja kyllä yksi näiden voittojen avainmies on ollut Roberto Luongo, joka on ollut aivan loistava otteluiden tärkeimmillä hetkillä. Välillä jopa näytti, että pakit antoivat Kings hyökkääjien laukoa rauhassa (Lauantaina on vastassa Capitals, joita vastaan tämä stategia ei varmasti toimi) ja pitivät vain kiekottomat. Suoralla laukauksella Luongoa on tällä hetkellä lähes mahdoton ohittaa. Puolustus suuntaan erinomainen ottelu, kolmas voitto Kingsistä tällä kaudella ja kadonneen tasaisuuden metsästys jatkuu tällä kertaa positiivisissä merkeissä.

Lopuksi haluaisin vielä kehua Mason Raymondia, jonka kiekoton ja miksei kiekollinenkin pelikin on parantunut aiemmasta huimasti. Mieshän on aivan loistava kärkikarvaaja. Näkemissäni viidessä viimeisessä ottelussa mies on ollut selviten viime vuodesta kehittynyt pelaaja. Ja toki myös hyvin pelaava Christian Ehrhoff ansaitsee kiitosta, hänen fiksua ja hyvin luistelevaa peliään on todella mukavaa seurata.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Hiisille kiitos hyvästä raportista.

Toivottavasti voittoputki jatkuu eikä taas jäädä vain kolmeen perättäiseen voitettuun matsiin. Luongo ja kaksoset liekeissä, mikäs sen mukavampaa että ne pelaajat, keltä eniten odotetaan, tekevät myös tulosta ja toimivat esimerkkinä muille.

Luulisi voittojen jatkuvan ainakin näiden kotiotteluiden ajan, sillä Canucksin pukuhuonetiloissa kelpaa kyllä erätaukoja ja muutenkin aikaa viettää. Tämän päivän IS Veikkaajassa oli ihan mukava juttu Vancouverin pari miljoonaa maksaneesta pukuhuoneesta. Hienon näköinen komplekse tuo tila kokonaisuudessaan kyllä on!
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Luulisi voittojen jatkuvan ainakin näiden kotiotteluiden ajan, sillä Canucksin pukuhuonetiloissa kelpaa kyllä erätaukoja ja muutenkin aikaa viettää. Tämän päivän IS Veikkaajassa oli ihan mukava juttu Vancouverin pari miljoonaa maksaneesta pukuhuoneesta. Hienon näköinen komplekse tuo tila kokonaisuudessaan kyllä on!

Juu kyllähän tuo aika hieno kokonaisuus ja se on varmasti yksi osa Mike Gillisin suunnitelmaa tehdä Vancouverista "first class facility".

Tässä on vielä viitisen minuuttia pitkä Hockey Night In Canadan tutustuminen Canucksien pukuhuone tiloihin. Kyllä minä ainakin arvostan Gillisin panostamista pelaajien viihtyvyyden parantamiseksi. Se on yksi tekiä, millä pelaajat saadaan viihtymään juuri tässä seurassa...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tiivistettynä:
Canuks pelasi vahvan ottelun johtoasemassa. Vancouver pelasi lähes koko ottelun johdossa ilman suurempaa hätää. Räikeitä virheitä ei sattunut oikeastaan laisinkaan.
Erinomainen raportti Hiisiltä - turha tuohon olisi oikeastaan mitään lisäillä, mutta laitetaan nyt vähän omiakin ajatuksia.

Tuossa lainauksessa se pelin tärkein asia mielestäni. Vancouver onnistui tosiaan hienosti pelaamaan johtoasemassa varmaa kiekkoa. Peli oli juuri sopivan aktiivista, jotta suurempia paineita ei omaan päähän päässyt tulemaan ja lisäksi joukkue iski vastahyökkäyksestä kolmannessa erässä sen ratkaisevan 3-1 maalin. Tuollaista puolustuspeliä haluaisin nähdä joukkueelta useamminkin.

Hyvin alkanut tämä kauden pisin kotipelien putki, kun Canucks on voittanut kaksi NHL:n kuuminta(?) joukkuetta peräkkäin. Minnesota oli hävinnyt varsinaisella peliajalla viimeisistä 10 pelistään yhden ennen Vancouverin kohtaamista ja Kingsin saldo viimeisistä 10 pelistä oli ennen Canucks-peliä puolestaan 8-1-1 - noista tuli kaksi kovaa päänahkaa Vancouverille.

Los Angelesia vastaan hyvän puolustuspelin lisäksi nousi esiin tällä kerralla kakkosketju ja siellä etenkin kaksikko Kesler-Raymond. Kesler teki heti pelin alkuun 1-0 johtomaalin ja Raymond onnistui tuossa kolmannen erän tärkeässä paikassa. Raymond on tällä hetkellä 30 maalin vauhdissa ja Kesler puolestaan yli 70 pisteen vauhdissa.

Vancouverilla on pullat erinomaisen hyvässä järjestyksessä uunissa jos tuo kaksikko jatkaa tuossa tahdissa yli piste/ottelu -tahdilla pelaavien Sedinien takana ja tämän hetken kunnossa olevan Luongon edessä. Tällä hetkellä Läntisen konferenssin 10 tehokkaimman keskushyökkääjän joukossa on kaksi Canucks-sentteriä, mikä on todella harvinaista ja tuossa on meillä hyvä etu.

Puolustuksessa Shane O'Brien on ollut uusi mies sen jälkeen kun kävi istumassa useampia pelejä katsomossa heikon alkukauden jälkeen. Nyt SOB on pelannut vähillä virheillä ja tuonut oikein sitä fyysistä peliään kentälle. Hän ei ole ottanut yhtä ainutta jäähyä niissä seitsemässä pelissä, joissa on pelannut katsomokeikkansa jälkeen ja peli on ollut muutenkin hyvää. Muista puolustajista mainitsen Sami Salon onnistumisen maalinteossa - hienoa katsottavaa etenkin hyökkäyspäähän vaikean alkukauden jälkeen.

Jos joukkueessa on kahden voittopelin jälkeen paljon hyvää, niin on vähän myös huonoa. Huolta kun aiheuttaa jälleen tuo kolmosketjun sentteri Wellwood. Hänet oli raaputettu kahteen peliin ennen Kings-peliä katsomoon, ja minä jo toivoin häneltä sisuuntumisen kautta aikaisempaa vahvempia otteita. Tuloksena oli kuitenkin kentän huonoin esitys.

Wellwoodin naru alkaa olla todella kireällä ja kun miehen peli huvittaa jo Canucksin vakihaastattelijaa lähetyksessä, homma on pahasti vinossa. Saa nyt sitten nähdä kuinka kauan tuota pelaamista katsellaan ja jos sitä ei katsota, mitä joukkue tekee. Pelaajakauppa olisi mahdollinen, samoin ehkä tammikuussa kentille palaavan Demitran peluuttaminen tuossa kolmosketjun keskellä. Yksi vaihtoehto olisi toki myös Wellwoodin piristyminen, mutta tuolle en laittaisi isoja panoksia.

Vancouver pelaa seuraavan pelinsä ensi yönä Anaheimia vastaan. Tuossa pelissä meillä olisi mahdollisuus ottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljäs voitto putkeen. Nyt Wild- ja Kings- voittojen jälkeen homma tuntuu hyvältä, mutta niinhän se tuntui edellisellä vieraspelireissulla kahden ensimmäisen (Devils- ja Flyers- voitot maalierolla 8-2) pelin jälkeen. Toivottavasti tällä kerralla Canucks ei romahtaisi kahden hyvän pelin jälkeen niin pahasti kuin tuolla kiertueella.

***

IS Veikkaajan juttu Vancouverin pukukoppitiloista saa pisteet. Ehdottomasti lukemisen arvoinen juttu. Kyllä noissa tiloissa voisi tosiaan ehkä jo peleihin valmistua, vaikka kunnon sauna sieltä puuttuukin. Toivottavasti tuo ympäristöön panostaminen poikisi jatkossa hyvää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi yönä Vancouverin (19-14-0) vastassa Anaheim (12-13-7) kotona. Tuossa pelissä Canucksilla olisi mahdollisuus ottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljäs voitto putkeen. Vancouver on ollut hyvä (13-4-0) kotonaan ja voittanut nuo kolme viime peliään maalierolla 11-6, joten ei tuo mikään mahdottomuus olisi. Anaheim on tosin voittanut viimeisistä kolmesta pelistään kaksi, joten Ankat ovat pelanneet Läntisen konferenssin jumbosijastaan huolimatta viime aikoina ihan hyvin.

Anaheimilla maalilla pelaa luultavasti Jonas Hiller. Hän on ollut tällä kaudella tilastojen mukaan ainakin kaikkea muuta kuin tasainen. Ducksilla erikseen seurattava pelaaja pelissä on Dan Sexton. Pienikokoinen hyökkääjä (5-9, 165) ei ole tehnyt ihmeellisiä tehoja oikein missään, paitsi nyt NHL:ssä. Saa nähdä kauanko lento jatkuu. Sexton pelaa ilmeisesti Saku Koivun ja Bobby Ryanin kanssa samassa ketjussa Anaheimin ykkösen takana. Ykkösessä on puolestaan Canucksin tappaja Corey Perry alituisena uhkana. Perrylla on neljä maalia ja 12 pistettä viimeisistä viidestä pelistä Canucksia vastaan.

Vancouver muuttaa kokoonpanoaan Kings-pelin voitosta huolimatta. Kyle Wellwood tekee "yllätys yllätys" tilaa Darcy Hordichukille, koska "joukkue tarvitsee lisää fyysisyyttä Anaheimia vastaan". Onneksi Wellwood tietää ainakin lausuntonsa perusteella mistä on oikeasti kyse; "I didn't have a great game yesterday, I ended up getting scored on so he made a change," Hyvä kun on näitä vaihtoehtoja erilaisia vastustajia vastaan.

Paha mennä veikkaamaan taas tulosta, mutta olisikohan nyt viimein aika mennä jatkoille/rankkuihin häviämään? Vancouver on NHL:n ainoa joukkue, joka ei ole siihen vielä pystynytkään tämän kauden aikana (jatkoaika-/rankkuvoittoja on kaksi). Se on ainakin varmaa, että Canucks haluaa unohtaa viime Ducks-pelin tuloksen. Tuolloinhan (30.10) Anaheim ampui Canucksin selkä-selkä -pelissä rikki kotonaan maalein 7-2.

Joukkuevertailua:

TEHDYT MAALIT / PELI: Van: 4. (NHL:ssä) / Ana: 16.

PÄÄSTETYT MAALIT / PELI: Van: 8. / Ana: 25.

TASAKENTTÄPELI: Van: 3. / Ana: 16.

YLIVOIMA: Van: 2. / Ana: 3. (!!)

ALIVOIMA: Van: 21. / Ana: 24.
 
Viimeksi muokattu:

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Ensi yönä Vancouverin (19-14-0) vastassa Anaheim (12-13-7) kotona. Tuossa pelissä Canucksilla olisi mahdollisuus ottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljäs voitto putkeen.

Ei tullut neljättä voittoa tälläkään kertaa.

Ducksit vei voiton 3-2 Saku Koivulle merkityllä kolmannen erän YV-maalilla (jäähyllä yllättäen Bieksa).

Vancouverin maalit viimeisteli Henrik Danielin syötöstä ja toisen teki Bernier Glassin syötöstä. Sami Salo antoi kakkossyötöt molempiin maaleihin. Luongo palkittiin ottelun ykköstähdellä ja ilmeisesti hän olikin ainoa valopilkku Canucksin pelissä, pitäen joukkueen mukana matsissa alusta asti kun muu joukkue oli unessa..

Kuten aina ennenkin tarkempaa raporttia joltain, joka on pelin nähnyt. Itsellä seuraaminen useimmiten jää NHL:n ja muiden verkkosivijen varaan.

-----------------------------------------------------------------------

Vaikka Canucks hävisi eikä voittoputkea saatu venytettyä neljän ottelun mittaiseksi, antoi kuitenkin viime yön suomalaisonnistumiset pisteiden valossa hieman lohtua Vancouverin tappioon. Sami Salon kahden pisteen illan lisäksi Carolinan pojat pääsivät kaikki pisteille (Ruudulle hattutemppu) ja kaikki valittiin tähdistöön. Samassa pelissä myös Jere Lehtiselle merkattiin syöttöpiste. Phoenixin Lauri Korpikoski sai myös syöttöpisteen Torontoa vastaan. Devilsin Ilkka Pikkarainen sai ensimmäisen NHL-maalinsa, tosin Carey Pricen suotuisalla avustuksella.

Edit: Anaheimille kärsityn tappion vuoksi jäi mainitsematta, että Saku Koivu syötti Ducksien ensimmäisen maalin sen lisäksi että teki ottelun voittomaalin.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Ensi yönä on sitten Capitals vastassa ja tämä onkin ainoa peli Capseja vastaan tällä kaudella (ellei sitten kohdata SC-finaaleissa :) )
Itseä ainakin kiinnostaa kyseinen matsi suuresti, sillä näkisi Capsien kivikovan ykkösen peliä omaa suosikkia vastaan. Ja kyllähän AO aina kiinnostaa, pelasi sitten maajoukkueessa tai seurajoukkueessaan.

Ennakoita pelistä:

Viime kaudella joukkueet kohtasivat niin ikään kerran ja silloin Capitals vei voiton Washingtonissa 5-1. Canucks on vienyt pari aikaisempaa kohtaamista. Capitals on Itäisen Konfrenssin ja koko liigan kakkosena 48 pisteellään kun Canucks on Läntisen Konfrenssin 10:s ja koko liigassa 17:s 38 pisteellään.

Viimeisessä kymmenessä pelissä Capsien saldo on 8-2-0 ja Canuksilla 6-4-0. Washingtonilla on voitto tiistailta Avalanchesta ja Vancouver katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun voittoputkensa tappiolla Anaheimia vastaan.

Kuten edellä totesin Capitalsin ykkösketju Ovechin-Bäckström-Semin on ollut huippuiskussa (AO:lla 6p viimeisestä kolmesta pelissä ja Bäcsillä&Seminillä 11p viimeisestä seitsemästä matsista). Mutta on Vancouverinkin ykkönen veljesten johdolla ollut myös kuumana (Henrikillä 15p viimeiseen kahdeksaan matsiin ja Danielilla paluun jälkeen viidessä viime matsissa 9p). Canucksin kakkonen on myös ollut iskussa (Keslerin kolme maalia viimeiseen viiteen peliin ja Raymondin 5p viimeiseen neljään peliin). Myös Luongo on pelannut loistavasti Vancouverin maalilla.

Vaikka Capitalsilla on erittäin tulivoimainen ykkösketju ja viime peleissä hyvin pelannut kakkonen, luulen silti että Canucks pystyy tämän vahvan Cup-Contenderin haastamaan. Luongo antaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa ja jos veljesten ketju sekä kakkonen pelaavat tasollaan, niin voittoon on hyvätkin mahdollisuudet. Edlerin pelaaminen on vielä epävarmaa(?) Ducks pelissä sattuneen loukkaantumisen johdosta.

Jokatapauksessa, tämän matsin haluan ehdottomasti nähdä ja onneksi se tulee viikonloppua vasten. Toivottavasti joku streami toimisi myös mulla, jotta pelin katsominen onnistuisi.

Edit: Toivottavasti ei ole huono enne tms. mutta kun tossa pelasin NHL10 matsin Canucks-Capitals, niin takkiin tuli 3-1. Tässä pelissä tasoero tosin oli huomattavan iso, koska en ko. peliä kovin hyvin hallitse :D
 
Viimeksi muokattu:

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Puhhuh, olipahan jännä loppu, mutta voitto tuli! 3-2 ja Raymond maalasi kahdesti, hieno peli!

Peli alkoi Capsien pienellä paineella, mutta ensimmäisen maalin tekee kuitenkin Canucks ja Ryan Kesler! Maali sai kyllä hymyilyttään, kun kiekko pomppi ensin keskialueella puolituurilla Keslerille ja kiekko jatkoi pomppimista vielä Capsien alueella ja Keslerin lavassa. Samalla kun Capseille on tulossa siirretty rangaistus Kesler saa syydettyä kiekon maalille josta Capsien puolustaja potkii sen omatoimisesti maaliin. 1-0. Syöttäjäksi merkittiin Hansen.

Capitalsin tasoitusmaali oli myöskin huvittava, sillä Glass niittaa Brooks Laichin Canucksin vaihtoaitoon ja juuri ennen niittiä Laich syöttää kiekon Seminille, joka nappaa pisteiden välistä kiekon aika helpon oloisesti ohi Luongon. 1-1.

Washington tekee ensimmäiseen erään myös toisen maalin kapteeninsa Clarkin toimesta. Tämäkin menee ehkä osittain Luongon piikkiin. Tässä takaiskussa tosin Bieksa oli myös (ylläri) mukana kun yritti mitä lie valomiekkailua ottaessaan kiekkoa haltuun? Mutta peliväline päätyi lopulta Capseille... Ensimmäinen erä oli kohtalaisen tasainen,Canucks saanut Capsien puolustusta auki ja Washingtonilla oli hienoinen ote pelistä kokoajan. 2-1 eka erän jälkeen.

Toista erää en nähnyt alusta asti, koska streamin pyörittäjä näytti loppuhetket Boston-Chicago pelistä. Noh, eipä erästä paljoa käteen jäänytkään..Vancourille parit jäähyt ja muuten perus pelailua. Loppuerästä Canucks sai paikkoja ja lopulta myös maalinkin kun tuulen nopea Raymond nappasi Henrikin passin haltuun ja suoritti näyttävillä harhautuksilla 2-2 tasoituksen. Luongo sai myös syöttömerkinnän ja kauden ensimmäisen pisteensä tuohon maaliin.

Kolmas erä oli puoleen väliin asti melkolailla vaan pelailua ja siinä osittain jopa torkahdin. Onneksi kuitenkin heräsin kreivin aikaan kun Vancouver sai pelistä otetta. Tom Poti otti 2+2 jäähyn, jonka aikana Raymond teki illan toisen osumansa reboundista. Mainittakoon,että maalia edeltäny tilanne sai alkunsa Luongon erittäin nopeasta pelin avauksesta suoraan Capsien alueelle. Melkein olisi Luille voinut tuosta toisenkin syötön merkitä :) Syöttäjiksi kuitenkin merkittiin Kesler ja Erhoff..kolmantena ois sitten varmaan ollut Luongo.
Melko pian Raymondin johtomaalin jälkeen Semin pääsi Salolta karkuun ja Bieksa riensi auttavana soturina paikalle ja kamppasi venäläistaiturin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Onneksi meillä on maalissa kuitenkin Roberto Luongo, joka kylmän viileästi torjui kiekon oikeastaan edes torjumatta..oli vaan paikoillaan. (Mainittakoon että aikaisemmin pelissä, Luongo otti läheistä silmäkontaktia Seminiin, joten liekkö tällä ollut vaikutusta miehen varsin heppoiseen rankkuyritykseen?)

Kuten alussa mainitsinkin, erän loppu oli jännittävä kun Capitals otti maalivahdin pois ja pelasi viimeisen minuutin kuudella miehellä. Härdelliä oli Vancouverin maalilla, mutta verkkoon asti kiekko ei onneksi mennyt ja ansaittu 3-2 voitto napattiin.

Ansaittu siinä mielessä, että Washingtonin ykkösketju ja varsinkin Ovie saatiin pidettyä erittäin hyvin kurissa pääasiassa Keslerin ja Mitchellin toimesta. Caps oli rikkonut ykkösensä ja Semin ei pelannut Bäcksin ja Ovien kanssa kuin muutaman hajavaihdon. No samapa tuo, kun Canucks hoiti homman kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös