En usko.Chip Whitley kirjoitti:Pointtini oli että mikäli maalilla olisi vaikka ollut Raycroft, niin tuollaisen maalin päästäminen tuollaisessa paikassa olisi tarkoittanut keskustelupalstojen täyttymistä "Luongon kanssa oltaisiin saatu piste, tässä se taas nähdään" -viesteistä
Johnsonille annetaan vastuuta alivoimissa hyökkäyksen eniten ihan pelkästään siksi, että hän on kantanut roolinsa siellä ja toisaalta Kesleria ja Burrowsia ei haluta peluuttaa puhki.Chip Whitley kirjoitti:Ja yhdeksi mahdolliseksi (?) syyksi nostin esille sen maineen, kun en oikein nähnyt muutakaan hyvää syytä sille minkä takia Johnsonille niin paljon vastuuta alivoimalla annetaan.
Johnson on Vancouverin paras aloittaja ja koko NHL:n top10 joukossa voitetuissa alivoima-aloituksissa. Hän on ainoana joukkueesta, joka on pystynyt viemään alivoimilla aloitukset +/- -tahdilla (31 voittoa, 31 tappiota - vertaa Canucksin muihin yli 50%:n aloittajiin alivoimissa Kesleriin 18-28 tai Henrikiin 8-22). Ja lisäksi hän on NHL:n paras hyökkääjä blokkaamaan kuteja (johtaa taas hyökkääjien blokkitilastoja).
Alivoimissa aloittamisen merkitys on suuri ja ymmärrän täysin miksi joukkueen selvästi parasta aloittajaa siellä käytetään. Lisäksi juuri alivoimissa korostuu blokkipelin merkitys ja siksi ymmärrän täysin, miksi koko NHL:n paras blokkaaja siellä pelaa. Aloitusten ja blokkaamisten lisäksi Johnson on riittävän nopea tuomaan kiekon ylös, hyvä katkomaan syöttöjä ja hänellä ei tärise maila purkaessaan kiekkoa pois.
Eli olkoon "lähes aina oikeassa olevat" fanit mitä mieltä tahansa Johnsonista, hänen puolestaan puhuu niin tärkeät asiat alivoimapelissä, että olisi mielestäni jopa tyhmää olla peluuttamatta häntä siellä. Valmennusjohto tietää sen, että alivoimapeli(kään) ei ole mitään salatiedettä. Johnson tekee alivoimahyökkääjän päähommat hienosti kun jotkut fanit keskittyvät enemmän ruotimaan miehen sivupotkuja tai lavan asentoa neliön kärjessä.
Alivoimaan tarvitaan kuitenkin hyvä aloittaja ja parempaa ei löydy. Alivoimassa olisi myös hyvä olla hyvä blokkaaja. Nuo kohdat Johnson täyttää ja saa siksi peliaikaa. Ei se sen monimutkaisempaa ole, eikä pidäkään olla.
Tuosta sinun aikaisemmin linkittämästä tilastosta puuttuu muuten mielestäni hyvin tärkeä asia: millaisia vastustajia Johnson saa vastaansa alivoimissa ja millaisia taas joku toinen? Monella joukkueella ykkös- ja kakkos ylivoimissa on tilastojen mukaan merkittävää eroa ja Johnson kantaa Canucksin puolelta vastuuta noista vastustajien ykkösylivoimista.
Noista arvostamiesi nimimerkkien teksteistä... toinen noista "lähes aina oikeassa" olevista nimimerkeistä on laittanut Raycroftille A:n ja toinen C+:n. Toinen on taas laittanut Wellwoodille F:n ja toinen C+:n. Toinen on laittanut Bernierille F:n ja toinen C:n... Voisitko valaista, kumpi on noissa tapauksissa oikeassa, sillä tokihan toinen on oikeassa. Ikävä kyllä silloin toisen täytyy olla väärässä. Toki tuo väärässä oleminen on tässä tapauksessa vain poikkeus oikeassa olemisten keskellä, mutta kiinnostaisi tietää kumpi on mennyt arvioissaan metsään.
Sitten noista nimimerkkien teksteistä pitää vielä ottaa tarkasteluun tässä (kun en itse HF:lle kirjoittele) päällimmäisen nimimerkin teksti Johnsonin huonosta puolustuspelistä (ei siis huonosta alivoimasta tällä kerralla). Nyt kysyn ihan yleisen kysymyksen, johon toivon vastauksia useammalta suunnalta: onko nelosketjun sentteri, joka on ollut jäällä 17 pelissä kaksi kertaa kun vastustaja on tehnyt maalin tasakentin, epäonnistunut puolustuspelissään?
Ja sitten tuo toinen nimimerkki...
hän kirjoittaa tuohon ketjuun seuraavasti Wellwoodista;
"Yeah, he isn't scoring at all. But he was asked to center a patchwork checking line and play strong defensive hockey, and his 3rd line has done exactly that and outscored the opposition when he's on the ice. If you're an NHL center and have a positive goal differential when you're on the ice after 20 games, you aren't failing. Period."
"The point of this sport is to out-score the opposition. Wellwood and his line have managed to do that so far. They are not a problem."
No, Johnson on ollut tasakentin viiden Canucksin tehdyn maalin aikana kentällä. Vastaavasti hän on ollut kahden päästetyn maalin aikana kentällä. Hänellä on joukkueen toiseksi paras tehosaldo. Tehopisteissä hän on ollut tehokkaampi kuin Wellwood, jolle nimimerkki antaa C+:n.
Tehojen lisäksi Johnson on ollut joukkueen paras aloittaja (Wellwood huonoin), paras blokkaaja (Wellwood on joutunut viisi kertaa vahingossa kiekon tielle kun ei ole ehtinyt väistää) ja eniten käytetty pelaaja alivoimilla (Wellwood on pelannut keskimäärin sekunnin per peli alivoimaa). Johnsonille tulee kuitenkin D ja Wellwoodille C+...?
Jos tässä joku ihmeen 'maine' painaa, niin kummallakohan enemmän, faneilla vai valmentajilla?
Otan tähän samaan yhteyteen vielä aikaisemmin tähän ketjuun kirjoittamani tekstin Johnsonista, sillä se ainakin omasta mielestäni voi selittää kaikessa sekavuudessan mieheen liittyvää negatiivisuutta joidenkin fanien taholta.
Johnson on pelaajatyyppi, joka näkyy kentällä periaatteessa vain silloin kun joukkuetta vastaan isketään osumia. Hän on puhdas puolustava hyökkääjä pelaamassa hajavaihtoja darcy hordichukien kanssa nelosessa ja tappamassa jäähyjä vastustajien ykkösiä vastaan. Eli miehen homma on periaatteessa joutuakin sinne fanien hampaisiin, sillä ei tuosta hommasta muuta käytännössä tule. Valmentajan antama luotto hänen omassa roolissaan on hänelle ehkä kuitenkin se ratkaisevin ja tärkein asia, ja sitä on taas kerran tullut.
Periaatteessa tuo Johnsonin saama alivoima-aika on kuitenkin pieni juttu maailmankaikkeudessa. Kun toisilla foorumeilla kritisoidaan / on kritisoitu troy brouwereita heidän saamastaan ajasta ykkösketjun laidalla, toisilla kritisoidaan vain ryan johnsoneita alivoimista. Fanit ovat kummassakin tapauksessa valmennukseen nähden tietysti oikeassa - keskustelupalstoilla.
Olisi muuten jännä nähdä miten hedelmällinen usein asian ytimessä olevan keskustelupalstalaisen ja kokeneen NHL-valmentajan välinen keskustelu voisi todellisuudessa olla? Tulisiko niissä keskusteluissa uusia ajatuksia, joilla voitettaisiin mestaruuksia, saataisiinko joukkueen suurimpia kysymysmerkkejä ratkaistua viimein vai muuttuisiko kenties fanien mielipide edes sen kerran.
Aika "kultaa" muistot.Chip Whitley kirjoitti:Näin Canucks-fanina ei tarvitse kovin kauas katsoa niin saa kaivettua esille vaikkapa työsulun jälkeisen kauden kun Crawford antoi jääräpäisesti "has-been" -kentälle (Näslund-Morrison-Bertuzzi) isot minuutit, ja selvästi paremmin pelaava Sedinien kenttä jäi kakkoskentäksi.
Vaikka tuo peluutus saikin kritiikkiä aikanaan, se tuli enemmän pettymyksestä kauden lopulliseen tulokseen ja osin laiskoihin otteisiin kuin pelaajien tehokkuuteen. Nimittäin Sedinit olivat kakkosketjuna alkukauden ja pitkälle myös ansiosta. Esimerkiksi Daniel teki ensimmäisten 50 pelin sisään 11 maalia ja yksipuolinen maalintekijä Carter iski ensimmäiseen 30 peliin kahdeksan maalia, kun samaan aikaan Näslund iski 40 peliin 20 maalia (oli menossa 40 maalin kauteen) ja Bertuzzi veti kauden ensimmäisen puolikkaan piste/peli -tahtia (41gp, 39pts).
Näin ollen oli lopulta varsin luonnollista, että kun ykkösessä oli toinen hyökkääjä menossa 40 maalin kauteen ja toinen piste/peli -tahtiin, tuota peluutusta käytettiin. Sitten tapahtui kuitenkin jotain (avainpakkien loukkaantumiset? - Olympialaiset veivät Jovanovskin, Öhlundin ja Salon samaan aikaan sivuun) ikävää, ja samaan aikaan Kaksoset alkoivat näyttää pelaajilta, jotka voivat oikeasti kantaa joukkuetta.
Näin ollen Sedineitakin alettiin lopulta kuormittaa. Kauden viimeiset noin 30 peliä Vancouverissa pelasikin viisi hyökkääjää ykkösketjun pelaajien peliajoilla ja noiden joukossa oli kaksi punapäätä. Kauden lopussa Sedinit olivat peliajoissa jo joukkueen ykkösketju (Carter ei vieläkään). Mutta huomioi, että Kaksoset eivät todellakaan pelanneet tehokasta alkukautta sillä kakkosketjun peliajalla, jonka he myös puoliväliin kautta ansaitsivat. Edes Carter ei pelannut tehokasta alkukautta. He saivat lisää vastuuta vasta kun näyttivät pystyvän kantamaan sitä.
***
Oli muuten hieno ja harvinainen voitto Coloradosta viime yönä. Hyvää kertausta pelistä tuli jo orpo'lta (joka näki onneksi oikean pelin) ja Mr. Smithilta, joten tyydyn lyhyeen.
Vancouverilla on ollut usein todella vaikeaa Denverissa, mutta nyt onnistui lähes kaikki. Töitä tehtiin kiitettävästi ja jokainen ketju nousi jollakin tavoin esiin. Henrik Sedin'kin teki komeasti kolme maalia ja nosti itsensä Läntisen konferenssin pistepörssissä jo neljänneksi. Ei mikään turha saavutus pelaajalta, joka on elämänsä ensimmäistä kertaa pelaamassa ilman kaksoisveljeään.
Ykkösketjun takana Hansen toi mukavasti energiaa mukaan, Glass jatkoi mielestäni hyvää taistelupeliään ja Ryan Johnsonin kolme syöttöä sekä noin kuusi minuuttia alivoima-aikaa oli kiitettävä suoritus. Tällä hetkellä pientä huolestuneisuutta herättää tämänkin pelin jälkeen joukkueen puolustus, joka ei ole toiminut ihan niin hyvin kuin toivoisin. Onneksi Luongo paikkaa paljon.
Otan jatkossa muuten tavaksi ottaa tänne seurantaan Kyle Wellwoodin illan saldon, niin kauan kunnes hän alkaa (jos alkaa...) tehdä pisteitä:
Illan Wellwood Coloradoa vastaan:
peliaikaa 16:06, yv-aikaa 3:51 - 0 maalia, 0 syöttöä, 0 pistettä, 1 laukaus ja aloitukset 10-7. Huomattavaa parannusta siis edelliseen Detroit-peliin!
Vieraskiertueen saldoksi jäi kaksi voittoa ja kolme tappiota, mikä ei tyydytä, mutta on kuitenkin ihan kohtalainen saldo kun ajattelee kiertueen haasteellisuutta: selkä-selkä peli Dallasissa, jo etukäteen erittäin vaikea peli St. Louisissa viime kevään playoff-vastustajaa vastaan sekä vierailut Detroitissa ja meille aina hankalassa Coloradossa.
Viimeksi muokattu: