Mainos

Vancouver Canucks 2009-2010

  • 129 054
  • 503

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mukava nähdä Mr. Smithia ketjussa pitkästä aikaa.

Tuota haaveilua Forsbergista en kyllä käsitä minäkään. Eiköhän ennemmin anneta sitä peliaikaa Hansenille, Grabnerille ja vaikkapa Pettingerille kun näyttää hänelläkin kulkevan. Hyvin kyllä kolmosessa - nelosessa nyt noita minimum salary kavereita. Pettinger, Tanner, Rypien sekä sitten loukkaantuneet Hansen ja Bolduc - kaikki tienaavat 550 000 dollaria tai alle. Nämä pelaavat tuollaisilla palkoilla loistavasti ja sitten Foppa tulis jollain 4 milliä neljästä kuukaudesta palkalla - saas nähdä olisiko siitä joukkueelle enemmän haittaa vai hyötyä.
Ja kun Forsberg ei kestä kuitenkaan kunnossa kuin maksimissaan 10 peliä jos tulee NHL:aan, niin ei kiitos. Terveenä hän olisi toki arvokas pelaaja joukkueelle kuin joukkueelle, mutta... todennäköisyysprosenttikerroin terveenä pysymiselle on pienempi kuin Hordichukin kauden tuleva laukausmäärä.

Ainoa mahdollisuus jolla Forsberg voisi ehkä tulla kyseeseen, olisi halpa hinta ja pelaaminen kolmosessa Kyle Wellwoodin tilalla (+ylivoimissa):

Sedinit - Burrows
Raymond - KesLORD - Grabner/Demitra
Bernier - Forsberg - Silmäväli
Hordichuk/Glass - Johnson - Rypien/Hansen/Pettinger

Wellwood ei ole pelannut kovin mahtavaa alkukautta (13 peliä, 0+1, aloitukset 44%), joten hänet voisi laittaa katsomoon siihen saakka kunnes Forsberg loukkaantuu seuraavan kerran. Ja jos tuossa olisi riskinsä Wellwoodin motivaation suhteen, niin ei muuta kuin Bolduc kehiin hänen tervehdyttyä - ei siinä ainakaan hyökkäyspeli huonone.

Mutta Vancouverilla on minunkin mielestäni aika hyvissä kantimissa tällä hetkellä nuo kaksi alinta ketjua (ehkä juuri tuota kolmosen sentterin paikkaa lukuun ottamatta). Steve Bernier on kolmoseen pätevä pelaaja ja toiselle laidalle olisi heittää esimerkiksi Silmäväli tai Burrows kun laiturit (Daniel Sedin, Grabner, Demitra) palaavat sairauslomilta.

Nelosessa on keskellä Johnson ja laidoille riittää nyt jopa ylitarjontaa: Rypien ja Hordichuk ovat olleet siellä aika usein tuomassa energiaa, Tanner Glass on ollut minulle positiivinen yllätys, Pettinger on rooliinsa nelosessa laadukas pelaaja ja Hansenkin (viime kaudella 55 peliä ja 21 pistettä ilman yv-aikaa) on lähellä paluuta kentille. Sääli olisi joku noista pudottaa pelaavasta kokoonpanosta, mutta Forsbergin tulo ei heihin välttämättä niin kovin vaikuttaisikaan (lähimpänä olisi Wellwood tai Grabner, jos Forsberg menisi kakkoseen ja Kesler laitettaisiin taas laitaan).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Odotettu tappio vieraissa selkä-selkä pelissä Dallasille. Dallas pelasi hyvin, laukoi erittäin paljon ja vei kahta ensimmäistä erää selvästi väsyneen näköistä Canucksia vastaan. Vancouver istui jälleen pommin päällä ja kuin odotti, että maalilla kauden ensimmäisen pelinsä aloittanut Cory Schneider toimisi loppuun saakka muurina ja Dallas tekisi yhden virheen josta rokottaa. Dallas ei kuitenkaan tehnyt virheitä, vaan teki Silmävälin kolmannen erän typerän hyökkäyspään jäähyn aikana toisen maalinsa Morrowin toimesta ja peli näytti ratkenneen tuohon.

Ihmeellisesti Canucks sai tuon jälkeen kuitenkin vielä virtaa ja nousi peliin mukaan. Henrik Sedinilta hylättiin ensin maali, mutta Raymond (joka on yli 30 maalin vauhdissa) teki kavennuksen. Lopussa Vancouverilla oli vielä hyviä paikkoja tehdä tasoituskin joukkueen päästyä puoleksi minuutiksi 5-3 ylivoimalle, mutta Turco pelasi tuon tilanteen hyvin. Paras paikka ylivoimassa tuli Salolle, mutta kauden maaleissa säilyi hänen kohdallaan edelleen nollasarake.

Vancouverin paras oli maalivahti Schneider, joka pelasi parhaan pelinsä NHL:ssä toistaiseksi ja tarjosi avaimia voittoon. Toivottavasti joku joukkue huomaa hänet ja on valmis tarjoamaan lahjakkaasta maalivahdista kunnon korvauksen. Vancouverissa kun hänen uransa ei tule etenemään Luongon takana ja toisaalta farmissa hänellä ei ole enää henkilökohtaisella tasolla voitettavaa.

Huonoin Canucksin pelaajista oli tässä pelissä puolestaan Silmäväli, jonka tyhmän jäähyn aikana Dallas teki 2-0 maalinsa. Loppupelin hän istuikin viltissä ja Canucks peluutti esimerkiksi tuossa loppupelin ylivoimassaan Aaron Romea, mutta ei Samuelssonia. Joku voisi tietysti kysyä mitä järkeä on istuttaa joukkueen alkukauden parasta maalintekijää viltissä, mutta tuo on sitä V'n kasvatusta, mikä on kyllä yleensä toiminut monien kohdalla pitkällä aikajänteellä, vaikka heti pelin jälkeen tuo vaikuttaakin tyhmältä.

Pitkä peliruuhka (yhdeksän peliä 14 päivään - en muista muuten vastaavaa peliruuhkaa ihan vähään aikaan) on nyt onneksi takana ja edessä on muutaman päivän ansaittu lepotauko. Seuraavaksi Canucks pelaa keskiviikkona St. Louisia vastaan ja sekin on vieraissa. Siinä pelissä Luongon pitäisi olla taas maalilla ja Hansen lienee pelikuntoinen - toinen juttu on sitten se, saako hän peliaikaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Loukkaantuneiden hyökkääjien lista käy tulevalla viikolla lyhyemmäksi. Vancouver Sun ilmoitti Forsberg-hehkutuksensa keskellä, että pari peliä väliin jättänyt Steve Bernier pelaa luultavasti jo seuraavassa pelissä. Lisäksi Sportsnet kertoi, että Daniel Sedin'kin saattaa pelata jo Bluesia vastaan.

Bernierilla on kauden 16 pelistä 8 (4+4) pistettä. Odotettu askeleen eteenpäin ottaminen on siis vielä tekemättä, vaikka hänen liikkeensä on ollut parempaa kuin aikaisemmin. Ehkä hänen tehojaan syö sentteri Wellwoodin tehottomuus, sillä aika hankalaa on iskeä kovia tehoja sentterin vierellä, joka on nakuttanut yhteensä yhden syötön 14 pelissä. Tasakenttäpelissä Bernier on tehnyt viisi pistettä, eli neljä enemmän kuin Wellwood ja yhtä monta kuin kakkosketjun Raymond.

Daniel Sedin antoi puolestaan alkukaudesta neljässä pelissä neljä syöttöä, mutta loukkaantui jo kauden neljännessä pelissään. Sen jälkeen ykkönen ei ole toiminut ketjuna niin hyvin kuin on totuttu. Henrik Sedin on toki pystynyt tekemään "one man show -tehoja" (14 peliin 5+8=13 pistettä), mutta ketjun kokonaisuus on ollut heikompi kuin Danielin aikana. Tuolloinhan ketju pystyy Kaksosten kulmapelin ansiosta usein vähintäänkin pitämään kiekkoa hyökkäyspäässä, ellei se pysty tekemään ratkaisuja. Nyt peli on ollut aika paljon enemmän pelaamista myös omassa päässä.

***

Moosella on jo viisi peräkkäistä tappiota AHL:ssa. Viime yönä Manitoba hävisi vieraissa Texasille maalein 3-1. Joukkue kaipaa selvästi ykkösmaalivahti Cory Schneideria (Vancouverin matkassa NHL:ssä), parasta maalintekijäänsä, laitahyökkääjä Michael Grabneria (loukkaantui Vancouverissa pelatessaan), luottosentteri Alex Bolducia (loukkaantui Vancouverissa pelatessaan) sekä voimahyökkääjä Guillaume Desbiensia (loukkaantui AHL:ssa) ja avainpuolustaja Lawrence Nycholatia (loukkaantui AHL:ssa).
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Moro,

Uusi vanha Canucksfani ilmottautuu palstalle! Pitkään oon juttuja täältä lukenu ja monesti on tehnyt mieli johonkin saumaan kommentoida tai kysyä, koska täällä on selkeästi tyyppejä, jotka seuraa Vancouverin otteita suurella sydämellä ja intesiteetillä. Lopulta olikin sitten pakko rekisteröityä, jotta tarvittaessa pääsen osallistumaan keskusteluun.

Itse koko lapsuuden,nuoruuden ja nykyisen vanhuuden Vancouveria kannattaneena olin todella luottavainen tämän kauden suhteen (varsinkin, kun kotimaiset suosikit Kärpät ja etenkin RoKi tuntuisivat konttaavan..ehkä änärissä sitten onnistutaan :) ) mutta ei oo homma lähtenyt ihan odotetusti kulkemaan. Tämä kyllä osaltaan johtuu kaameasta loukkaantumissumasta, mutta jotenkin reenipelit antoivat odottaa silti enemmän?

Ehkäpä homma lähtee pikkuhiljaa rullaamaan kun saadaan ykköskenttä Sedinien muodossa iskuun muutenkin paras mahdollinen kokoonpano kasaan?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uusi vanha Canucksfani ilmottautuu palstalle!

..mutta ei oo homma lähtenyt ihan odotetusti kulkemaan. Tämä kyllä osaltaan johtuu kaameasta loukkaantumissumasta, mutta jotenkin reenipelit antoivat odottaa silti enemmän?
Tervetuloa uudelle palstalaiselle. Mukava nähdä, että palstalle on välillä tämänkin suuntaista liikettä, kun muutama pitkän linjan kirjoittaja on viettänyt hiljaiseloa tämän kauden alussa. Kausihan on jo alkanut (tämä ihan vain muistutuksena niille, jotka eivät tänne ole ehtineet kirjoitella), joten toivottavasti saadaan joukkue kasaan loppukaudella paremmin myös täällä...

En tiedä mitä treenipelit antoivat odottaa, ja mikä on hyvää menestystä ja mikä vähän huonompaa, mutta hyvinhän joukkue on mielestäni menestynyt. Alkukausi oli toki huono kolmen peräkkäisen tappion säestämänä, mutta sen jälkeen kun peli saatiin alkuvaikeuksien jälkeen kulkemaan, Canucks on voittanut 15 pelaamastaan pelistä 10 peliä. Ainakin minä pidän tuota sarjaa jo hyvänä saldona.

Viimeisistä 10 pelistä Canucks on hävinnyt muuten vain yhden pelin (Detroitille 4-5), jos usein väsymyksen vuoksi erittäin vaikeat (joskus tuntuu, että jopa mahdottomat) selkä-selkä -pelien jälkimmäiset vieraissa pelatut pelit (Anaheim ja Dallas) otetaan pois laskuista. Muistutetaan noista peleistä se, että Vancouverin saldo noissa vieraissa pelatuissa selkä-selkä -pelien jälkimmäisissä peleissä V:n aikana on 5-19-5. Niin sanotussa normaalitilanteessa joukkue on mennyt V:n aikana saldolla 138-76-22.

Tuossa on aika suuri ero, ja kertoo kyllä selvää kieltä noiden pelien hankaluuksista noin muutenkin. Minä en noita pelejä pidäkään yleisesti ottaen joukkueen/joukkueiden tason mittarina, sillä pelkästään väsymys näyttelee usein liian suurta osaa noissa. Esimerkiksi Anaheimia vastaan Ducks oli levännyt neljä päivää ja Canucks pelasi heitä vastaan vieraissa toisena peräkkäisenä iltana. Olisi ollut mielestäni ihme, jos noista lähtökohdista olisi tullut voitto.

Anaheim pelasi muuten seuraavana iltana tuon Canucks-voiton jälkeen sekin selkä-selkä -pelinsä, jonka hävisi. Samoin Dallasia vastaan Canucks pelasi selkä-selkä -pelin, jonka hävisi. Dallas pelasi puolestaan Anaheimin tavoin tuon Vancouver-pelinsä jälkeisenä iltana toisen pelinsä putkeen ja hävisi tuon Minnesotalle. Ensimmäisessä erässä Wild voitti laukaukset 17-4 ja voitti erän 2-0, ratkaisten samalla voiton väsynyttä Starsia vastaan.

Vancouverin saldo viimeisistä 10 pelistä on siis 7-3-0 ja kaksi noista kolmesta tappioista on tullut selkä-selkä-tilanteessa vieraissa. Totta kai nuokin lasketaan mukaan pisteisiin kun kauden saldoa ynnätään yhteen ja totta kai noissakin peleissä pitäisi saada voittoja välillä, mutta en itse niistä tappioista ole vain huolissani kun puhutaan joukkueen kurssista. Ilman noita pelejä Canucks on pelannut melkein erinomaista jaksoa (10-3-0) viimeiset 13 peliä.

Lisäksi kun vielä muistetaan se, että...;

1. Ei kapteenia: Noista Vancouverin voitoista yli puolet otettiin kakkos- ja kolmosvahteja peluuttamalla,

2. Otteluruuhka: Canucks pelasi juuri peräti 9 peliä 14 päivään, ja

3. Loukkaantumissuma: Joukkueesta on puuttunut ykkösvahdin lisäksi muitakin tärkeitä pelaajia (mm. Daniel Sedin, Salo, Demitra, Bernier, Johnson jne.).

...niin nuo voitot ja viime aikojen peli muutenkin saavat lisää arvoa.

Eihän Canucks muuten vielä kuitenkaan täydellistä peliä pelaa, vaikka saldo on mielestäni hyvä. Ykkösketju ei ole pelannut kuten pitäisi, otteissa on vieläkin paljon epätasaisuutta, edelleen johtoasemassa tai muuten tukalassa tilanteessa turvaudutaan liiaksi istumaan pommin päälle ja monen pelaajan (mm. Bieksa, Edler, Wellwood, Burrows) pitäisi nostaa tasoa.

Ilmeisesti monella muulla joukkueella on kuitenkin isompiakin aukkoja, kun eivät saa terveemmillä kokoonpanoilla ja helpommilla peliohjelmilla edes samanlaista tulosta aikaan kuin Vancouver tuolla rikkinäisellä orkesterilla ja tuolla peliruuhkalla. Tuo kyllä nostaa tiettyjä pieniä odotuksia jatkon suhteen. Nimittäin jos joukkue pelaa ilman ykkösvahtiaan ja parasta maalintekijäänsä tuollaista sarjaa tuollaisessa peliruuhkassa, niin luulisi sillä olevan rahkeita vieläkin parempaan tulevaisuuteen.

Todennäköisesti joukkue ei tule kuitenkaan parantamaan tuosta nyt nähdystä viimeisten 10 pelin 7-3-0 sarjasta ainakaan merkittävästi missään vaiheessa kautta. Mutta tuohan riittäisi hienosti, sillä sehän tietäisi noin 110 pisteen kautta, mitä voitaisiin pitää melkein täysosumakautena runkosarjan osalta. Aika hyvää sarjaa joukkue on siis pelannut jo nyt. Olkoon tämä pienenä puolustuspuheenvuorona siipirikkoisen Canucksin taistelun puolesta.

Toivottavasti saamme lisää keskustelua aikaan orpo'n kanssa jatkossa, ja myös muut valaspaitojen kannattajat palaavat tähän ketjuun (toki vääräuskoistenkin mielipiteitä on mukava lukea).

***

Loppuun mielenkiintoinen tilasto.

Player Deflections
Tomas Holmstrom 165
Daniel Sedin 147
Thomas Vanek 132
Keith Tkachuk 120
Daymond Langkow 109
Scott Hartnell 107
Zach Parise 105
Andrew Brunette 104
Mike Knuble 99
Ryan Smyth 99
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Huomenta ja hieno toivoa antava kirjoitus nuck.

Omassa arviossa annoin ehkä turhan ankaran tuomion tähän mennessä pelatun kauden suhteen. Osaltaan sen takia, että on helpompaa olla pessimisti eikä innostua liikaa joten saadaan tulevat pettymykset minimoitua. Toisaalta jotenkin odotin selkeää dominointia joukkueelta (oli vain semmoinen tunne kauden alussa) niin siksi pienoinen pettymys. Ei tämä menestyksen tunne vielä kuitenkaan hävinnyt ole, katsotaan keväällä mitä tuo tunne tarkoitti?

Mutta kuten nuckin edellinen kirjoitus tiesi kertoa, hyvinhän joukkue on pelannut ja arvoa nostaa se, että pelit on todellakin pelattu ilman suuria tähtiä. Olen vähän jäävi kommentoimaan joukkueen pelejä, kun en ole niistä yhtäkään päässyt näkemään. Mutta kunhan tähdet palaavat kentälle, uskoisin peliesitysten parantuvan ainakin niiltä osin, että päästäisiin edellämainitusta epätasaisuudesta eroon? Luulisin myös, että kunhan ykkösketju saadan toimimaan täydellä teholla, niin se helpottaa jo hyvin pelanneen kakkosen peliä ja toivottavasti lumipalloefektin myötä myös Wellwoodin peliä? Luongokin alkanee myöskin kunnolla toivuttuaan voittamaan pelejä myös yksin, mikä toivon mukaan avaa myös hyökkäyspelin hanoja?

Mitä kautta te muut Canucksin pelejä seuraatte? Streameja en ole itse NHL:n osalta saanut toimimaan (enkö vain osaa?). Kanavapaketteja en toistaiseksi omista, mutta sellaisen hankkiminen on ollut harkinnassa,kuhan vaan osaisi päättää minkä?
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
... kiitokset nuck mielenkiintoisista kirjoituksistasi. Niitä tulee säännöllisesti luettua - ja pysyttyä ajantasalla. Jos vaikka jossain vaiheessa itsekin jotain kirjoittelisi.

Oma fanittaminen on perua tuolta 90-luvun alkupuolelta (en siis ole ihan nuori) kun jonkun aikaa Vancouverissa tuli asuttua. Olen nähnyt mm. Pavel Buren ensimmäisen NHL-ottelun (muistokiekkokin pitäisi jossain olla) vanhassa kunnon Pacific Coliseumissa ja joitakin pelejä Garagessa myöhempinä vuosina, kun kaupungissa on tullut käytyä. Harmi, että entisiä kontakteja kaupunkiin ei enää ole, eikä ole tullut siellä vuosiin käytyä. Hieno paikka ja hieno joukkue.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Oma fanittaminen on perua tuolta 90-luvun alkupuolelta (en siis ole ihan nuori) kun jonkun aikaa Vancouverissa tuli asuttua. Olen nähnyt mm. Pavel Buren ensimmäisen NHL-ottelun (muistokiekkokin pitäisi jossain olla) vanhassa kunnon Pacific Coliseumissa ja joitakin pelejä Garagessa myöhempinä vuosina, kun kaupungissa on tullut käytyä. Harmi, että entisiä kontakteja kaupunkiin ei enää ole, eikä ole tullut siellä vuosiin käytyä. Hieno paikka ja hieno joukkue.

Liekkö tämä offtopicia, mutta kerron vähän omaa pohjaa myös. Oma fanittaminen alkoi joskus ala-asteakoina 90-luvun puolenvälin tienoilla? Syynä lienee isäni, joka Vancouverissa käyneenä kehui kaupunkia...entiä, eikai noilla lapsuusajan suosikkien määräytymisellä sen kummempaa syytä ole? Monesti olen harmitellut,etten kiekkoa osannut seurata -94 pleijareissa, toisaalta ehkä myöskään muistot eivät ole kovin karvaita? Jokatapauksessa Trevor Linden, Kirk McLean ja Pavel Bure oli ne suurimmat tähdet, mitä penskana tuli kannatettua. Kaveripiirissä oli vähintäänkin outoa kerätä Kirk McLeanin lätkäkortteja, kun muut panostivat rahansa Lemiuxiin ym. supertähtiin.

Toivottavasti jonain päivänä pääsisi itsekkin Vancouverissa käymään koska kaupunki todellakin vaikuttaa hienolta ja joukkuehan on todistetusti hieno.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienoa, joukkuehan alkaa tulla pikku hiljaa täyteen kun orpo ja andyjack ovat liittymässä vahvuuteen. Kaksi pitkään Canucksia seurannutta fania on aina enemmän kuin tervetullut lisä palstalle.

Mitä kautta te muut Canucksin pelejä seuraatte? Streameja en ole itse NHL:n osalta saanut toimimaan (enkö vain osaa?). Kanavapaketteja en toistaiseksi omista, mutta sellaisen hankkiminen on ollut harkinnassa,kuhan vaan osaisi päättää minkä?
Kokeilepa vaikka tätä tai tätä sivua vähän ennen peliä, niin pitäisi näkyä. Ja ellei heti ensimmäinen yritys ota yhteyttä, klikkaile vaan kärsivällisesti oikeaa (Vancouverin) peliä, niin alkaa näkymään.

Minulla on kanavapakettien puolelta sekä ESPN America että Viasat, ja voin suositella kumpaakin.

Ensi yönä olisi vastassa St. Louis Blues vieraissa. Ja ei tarvitse olla ennustaja, jos veikkaa pelistä tasaista ja vaikeaa. Blues on hävinnyt peräti viisi peliä peräkkäin, mutta kolme viimeistä noista tappioista on tullut jatkoajalla/rankuilla. Nyt joukkue saa kotonaan vastaansa Vancouverin, joka pudotti heidät viime keväänä jatkosta playoffeissa, joten lataus tappioputken katkaisemiseksi on varmasti katossa juuri tässä pelissä.

Vancouverin puolelta tiedetään toistaiseksi vain se, että Cory Schneider lähetettiin Manitobaan. Ja sehän tarkoittaa yhtä asiaa... Luongo on valmis pelaamaan, mutta on edelleen epävarma viikonlopun flunssan vuoksi. Luongon ensimmäiset pelit (joko kauden alussa tai sitten sivussa olemisen jälkeen) eivät ole menneet yleensä ihan huipputasolla, joten saa nähdä miten hän kestää Bluesin asettaman paineen pelissä.

Lisää pelin ennakosta Canucks.comilta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin puolelta tiedetään toistaiseksi vain se, että Cory Schneider lähetettiin Manitobaan. Ja sehän tarkoittaa yhtä asiaa... Luongo on valmis pelaamaan, mutta on edelleen epävarma viikonlopun flunssan vuoksi. Luongon ensimmäiset pelit (joko kauden alussa tai sitten sivussa olemisen jälkeen) eivät ole menneet yleensä ihan huipputasolla, joten saa nähdä miten hän kestää Bluesin asettaman paineen pelissä.[/url]

Hansen on myös lähellä paluuta ja hän toisikin mukavasti taitoa alempiin ketjuihin. Nyt tosin Rypien on päässyt jo kolmoseen, jota olen jo pitkään odotellutkin. Tosin kaverit (Glass, Wellwood) eivät ole tällä kaudella vielä pisteiden teossa juuri onnistuneet. Ehkäpä Rypien sytyttää Wwoodin...

Sedin saanee laidoilleen BB:t, joten Samuelsson on Keslerin ja Raymondin kanssa kakkosessa. Pakiston popcornin purijoista ei ole tietoa, paitsi että Rome on varmaan se toinen.

Voitto ei olis paha. Ja vaikkapa Luongolle nollapeli heti alkuunsa. No saa Raycroftikin sen nollan ottaa jos Luongolla on vielä flunssa.

Edit. Ja toinen B eli Bernier ilmeisesti flunssassa, joten kukahan sen paikan ottaa? Hansen?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mahtava startti St. Louisissa! Canucks nukkui pelin alussa ja kuten arvata saattoi, Blues tuli peliin viime kevään muisto mielessään täynnä virtaa. Tuloksena ensimmäisen erän jälkeen Bluesille 4-0 ja peli on käytännössä jo ohi. Raycroft ammuttiin rikki ensimmäisillä yhdeksällä laukauksella, joista neljä sisään - Raycroftin kannalta tosin vähän huonon tuurinkin säestämänä.

Pitää vielä katsella kuitenkin toinen erä, kun ei tarvitse mennä töihin ihan aamusta. Jos siellä vaikka saataisiin vielä vähän peliä kulkemaan, niin helpottaisi ainakin jatkossa.

Edit: Ei tuonut toinen erä helpotusta, vaan oli pelillisesti tasaista nyhjäämistä. Tietysti sen verran selvät lukemat jo, että vaikea sitä on saada luistimiin kunnolla virtaa. Boyes kaunisteli lukemia erän lopussa Silmävälin jäähyn aikana jo 5-0. Luongo palasi maalille, eikä voinut tuolle Boyesin maalille mitään.

Glass tappeli Janssenia vastaan ja hävisi tuon - pisteet kuitenkin, että lähti edes yrittämään. Ensimmäisessä erässä Bieksan ja Crombeenin välillä nähtiin pieni tappelu. Rypienilla on ilmeisesti kädessä edelleen jotain kun ei ole ollut viime aikoina aktiivinen tuolla saralla. Hordichukille jää sitten kolmannessa erässä tappelukaverin etsiminen ja toivottavasti Canucks yrittää enemmän pelinsä saamista raiteilleen.

Tulihan sieltä sentään yksi maali...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Muutamia sekalaisia tilastoilla väritettyjä pieniä asioita vielä tuosta Bluesille kärsitystä murskatappiosta:

- Tappio oli toinen peräkkäinen. Edellisen kerran Canucks hävisi kaksi peliä peräkkäin noin viisi viikkoa sitten (kauden alussa tulleet kolme tappiota).

- Canucks hävisi pelissä maalien (1-6) lisäksi laukaukset (23-30), ykkössektorin maalipaikat (9-16), taklaukset (19-20), kiekonriistot (3-5), blokit (10-12) ja tappelut. Aloitukset (54-46) sentään voitettiin. Aika pahasti oltiin siis joka alueella altavastaajina.

- Sami Salo ja ykkösketjun laitahyökkääjät Bernier ja Burrows jäivät tehosaldossa -3 lukemiin. Vancouverin ykkösketju oli jäällä kolme kertaa Bluesin ensimmäisten neljän maalin aikana, ja ketju päästi vastustajan muutamiin ylivoimahyökkäyksiin. Henrik Sedin jäi sentään "vain" lukemaan -2, mutta tuokin tuli lähinnä kakkosketjun sentteri Keslerin karvauspelin ansiosta.

- Ykkösketju on ollut muutenkin huolimaton puolustussuuntaan ja tuon huomaa esimerkiksi sentteri Henrik Sedinin tehosaldosta: viimeisiin kahdeksaan peliin voitoista ja tehdyistä plussista huolimatta -3, kun hän on yleensä selvästi plussalla (viime kaudella +22 ja viimeisten viiden kauden sisään yhteensä +81).

- Tehoja Henrik on tehnyt ihan kohtalaisesti ilman kaksoisveli Danieliakin. Hän on NHL:n pistepörssissä 10. sijalla ja Läntisessä konferenssissa 6. sijalla (19 peliä, 9+11=20), mutta kahden suunnan peli kaipaa kaksoisveljeä takaisin. Onneksi Daniel pelannee jo seuraavassa pelissä Detroitia vastaan.

- Kakkosketjun Kesler ja Raymond saavat tehosaldojensa puolesta mitalin: kumpikin jäi +1, vaikka peli päättyi vastustajalle tuon 6-1. Ei mikään ihme, että kakkonen saikin enemmän peliaikaa (sentterivertailussa Kesler 18:13, Henrik 14:17). Henrik Sedin on pelannut tällä kaudella silti yhteensä peräti 18 sekuntia enemmän kuin KesLord.

- Raycroft ei tällä kerralla oikein vakuuttanut. Ensimmäinen maali meni hänen piikkiinsä 18 sekunnin jälkeen ja myös neljäs maali meni luvattoman helposti. Toisessa maalissa Perron ohjasi kuitenkin kiekon maalin edestä sisään (ei mahdollisuuksia) ja kolmas maali ohjautui Pettingerin jalasta (ei mahdollisuuksia tuossakaan).

- Bieksa keräsi pelissä kahden tappelun jälkeen 22 minuuttia jäähyjä ja nousi NHL:n jäähypörssin kärkeen. Puolustajien jäähyissä hänellä on koko NHL:stä ylivoimainen ykköspaikka. Vancouverin puolustajat ovat muutenkin "hyvin" edustettuina tuossa pakkien jäähytilastossa, sillä Bieksan lisäksi O'Brien on viidentenä ja Mitchell yhdeksäntenä...

- Jos NHL:n pistepörssiä johtava Los Angelesin Anze Kopitar tuo mieleen kuolleen Luc Bourdonin, St. Louisin David Perron tuo mieleen Patrick Whiten... Perron teki kolme maalia Canucksia vastaan, joten muistelot heräsivät jälleen. Onneksi alkukauden ehkä paras Canucks-pakki Ehrhoff hyvittää nyt noita ikäviä muistoja Whiten suhteen.

- Bluesin kotiyleisölle oltiin luvattu ilmeisesti kotijoukkueen viidestä (tai yli) maalista ilmainen Big Mac -hampurilainen. Scottrade Centerin 17,175 maksanutta saivat eväänsä.

- Vancouverilla on menossa vaikea viiden pelin vieraskiertue. Ensimmäisessä pelissä voitettiin sentään Minnesota, mutta Dallasille hävittiin odotetusti selkä-selkä-peli. Sen jälkeen tuli tämä odotetun hankala Blues-peli, jonka Plyyssin miehet olivat ympyröineet jo kesällä.

Seuraavaksi pelataan sitten Detroitissa (aina 'helppo' paikka...) ja kierroksen päättää Colorado-peli vuorilla, jossa ei kulje happi eikä peli. Canucksin saldo Denverissa ennen viime kautta viimeisistä 12 pelistä oli murheellisen masentava yhdeksän tappiota ja kolme voittoa (yksi noista kolmesta voitosta vielä rankuilla). Tältäkin kaudelta on taskussa yksi Denverissa pelattu peli, jossa otettiin pataan 0-3. Minä näkisinkin, että Canucksilla on paremmat mahdollisuudet voittaa Detroitissa kuin Denverissa, mutta tappiolliseksi tämä vieraskiertue kääntyy ilman ihmeitä joka tapauksessa.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Eipä taida Daniel vielää Detroit peliin pukea paitaa päälle? Ei ainakaan osallistunut keskiviikon reeneihin Detroitissa ja todennäköisempää ilmeisesti onkin että maalipyssy pelaa vasta Coloradoa vastaan vieraissa?

Jannik Hansen on kuitenkin tekemässä paluuta kaukaloon.

http://canucks.nhl.com/club/page.htm?id=39648

Edit: Toki tarkoitin, että Daniel pelaa vasta seuraavassa kotipelissä Coloradoa vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voi hittolainen sentään, Daniel Sedinin paluu viivästyy tosiaan edelleen. Canucks lähetti hänet vieraspelimatkalta takaisin Vancouveriin. Hänen pitäisi olla mukana tämän hetkisten tietojen mukaan vasta Canucksin seuraavassa kotipelissä, joka pelataan 20. päivä tätä kuuta Coloradoa vastaan. Tietysti on hyvä, että jalka hoidetaan loppuun saakka kuntoon, mutta olisi ollut vain tärkeä saada hänet mukaan tämän vieraspelimatkan kahteen viimeiseen peliin.

Ja tosiaan Hansen on sen sijaan mukana ensimmäistä kertaa tällä kaudella tässä seuraavassa pelissä. Hän korvaa Dary Hordichukin, joka otti yhden pelin automaattisen pelikiellon aloitettuaan tappelun Blues-pelissä viiden viimeisen minuutin aikana Cam Janssenin kanssa. Ikävä puoli Hordin kannalta oli tuossa se, että tuo tappelu alkoi vain neljä sekuntia kolmannen erän 15 minuutin täyttymisen jälkeen (4:56 aikaa jäljellä) ja se, että Janssen heitti hanskansa ensimmäisenä.

Detroit-pelin ketjuista sen verran, että Blues-pelin viimeisessä erässä kasassa ollut kolmikko Henrik Sedin - Kesler - Raymond pidetään luultavasti yhdessä. Kakkosketjuun jäisi täten Wellwood - Samuelsson - Burrows -ketju. Olisivatko ketjut sitten?:

Raymond - Henrik - Kesler
Burrows - Wellwood - Samuelsson
Glass - Rypien - Bernier
Pettinger - Johnson - Hansen

Luongo aloittaa joka tapauksessa vähän puolikuntoisenakin maalilla, sillä Raycroft ei nauti Blues-pelin jälkeen ehkä täyttä luottoa. Puolustuksenkaan ei pitäisi nauttia tuon pelin jälkeen, mutta tässä on taas se vanha sanonta, helpommin vaihtaa yhden miehen kuin joukkueellisen (tai yhden osa-alueen). Luongo kertoi itse tilanteestaan Vancouver Sunissa seuraavaa:

“I can’t think of a better way to come back than to have Tomas Holmstrom draped on my back for 60 minutes,” Luongo smiled Wednesday when asked about the Red Wings’ goalie-wrecking crease-crasher. “I can’t put extra pressure on myself. That’s in any situation, whether you’re coming back from injury or not.

Peli tulee Viasatilta.

***

Tilastot ovat muuten joskus ihmeellisiä. Kyle Wellwood on pelannut Vancouverin kolmosketjussa tällä kaudella yhteensä noin kolme tuntia tehokasta peliaikaa tasakentin. Hän on tehnyt noilla kolmella tunnilla yhteensä yhden pisteen, mitä voidaan pitää ihmeellisen pienenä saldona saatuihin minuutteihin nähden. Toisaalta, Wellwoodin ollessa kentällä, vastustajat ovat tehneet noin kolmessa ja puolessa tunnissa tehokasta peliaikaa Canucksin päähän vain kolme maalia, mikä sekin on ihmeellisen vähän, kun sitä vertaa muihin yhtä paljon pelanneisiin pelaajiin NHL:ssä.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Takkiin tuli sitten Detroitiltakin (3-1) ja ollaan kolmen pelin tappioputkessa. Ainokaisen maalin teki koko kauden pirteästi pelannut Raymond. Tätäkään peliä en nähnyt, mutta Raymondin maalin näin nopeesti Aamu Teeveestä. Olisiko yv-pyörityksellä tullut, kun viivasta pommitti häkkiin?

Ne ketkä pelin näki voivat varmaan kertoa, mimmonen oli joukkueen esitys. Peli oli ilmeisesesti aika tasainen (Detroitin viimenen maali tyhjiin)? Ja Ville Leinon haastattelua kun kuuntelin, niin Canucks oli aika hyvin saanu keskustan sumputettua eikä Detroitilla hirveesti ollut paikkoja?

Mimmosen pelin Luongo pelasi?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Takkiin tuli sitten Detroitiltakin (3-1) ja ollaan kolmen pelin tappioputkessa. Ainokaisen maalin teki koko kauden pirteästi pelannut Raymond. Tätäkään peliä en nähnyt, mutta Raymondin maalin näin nopeesti Aamu Teeveestä. Olisiko yv-pyörityksellä tullut, kun viivasta pommitti häkkiin?

Bieksa pommitti viivasta ja ohjautui Raymondin luistimiesta sisään.

Ne ketkä pelin näki voivat varmaan kertoa, mimmonen oli joukkueen esitys. Peli oli ilmeisesesti aika tasainen (Detroitin viimenen maali tyhjiin)? Ja Ville Leinon haastattelua kun kuuntelin, niin Canucks oli aika hyvin saanu keskustan sumputettua eikä Detroitilla hirveesti ollut paikkoja?

Canucks pelasi joukkueena paremman pelin, sai myllyn pyörimään keskimäärin Detroitia enemmän hyökkäyspäässä, mutta yhtään maalia eivät saaneet normitilanteistä tehtyä. Jimmy Howard torjui Wings-maalissa niin taidolla kuin tuurillakin. Red Wings sitten teki kaksi osumaa superätähtiensä yksilötaidolla.

Mimmosen pelin Luongo pelasi?

Mielestäni erinomaisen pelin. Ei mahtanut tehdyille maaleille käytännössä mitään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Raymondin maalin näin nopeesti Aamu Teeveestä. Olisiko yv-pyörityksellä tullut, kun viivasta pommitti häkkiin?
Raymondin maali oli onnekas, eikä tullut viivasta. Bieksa tosin yritti viivasta (ilmeisesti ohjurikutia) Raymondille, mutta kiekko meni maaliin luistimesta (taisi osua vielä Stuartin luistimeen ennen maaliin menoa). Raymondilla onkin ollut alkukaudella nopeuden ansiosta niin paljon laatupaikkoja, että tuollainen onnekas osuma edes vähän hyvittää niitä hukattuja tilanteita.

orpo kirjoitti:
Ne ketkä pelin näki voivat varmaan kertoa, mimmonen oli joukkueen esitys. Peli oli ilmeisesesti aika tasainen (Detroitin viimenen maali tyhjiin)? Ja Ville Leinon haastattelua kun kuuntelin, niin Canucks oli aika hyvin saanu keskustan sumputettua eikä Detroitilla hirveesti ollut paikkoja?
Yleisilme oli taisteleva ja tehtiin Bieksaa lukuun ottamatta melko vähän isompia virheitä, eli pääasiassa ihan kohtalainen esitys. Canucks vei mielestäni hieman peliä, mikä varmasti johtui myös Detroitin väsymyksestä. Muutamia hyviä paikkoja saatiin luotua (mm. Keslerilla oli tolppa läpiajosta), mutta paljon lauottiin myös kauempaa Detroitin tyyliin. Ylivoima oli huonoa ja tuossa oli mielestäni suurin syy miksi peliä ei pystytty kääntämään. Maalinteon tuska on tällä hetkellä pinnassa: kolme viimeistä peliä, kolme tehtyä maalia.

Detroitin voittomaalin teki Zetterberg komealla soololla, jossa Mitchell-Bieksa -kaksikkoa vietiin. Sama kaksikko oli kentällä myös Wingsin avausmaalin aikana, joten yhteen taas laitettu pari on kaukana siitä tasosta millä se parhaimmillaan on pelannut. Kummatkin noista maaleista meni mielestäni Bieksan piikkiin. Ensimmäisessä Holmström jäi täysin vapaaksi maalin eteen Bieksan ihmetellessä jotain ihan muuta ja toisessa hän oli levittänyt katselemaan toisen laidan mainoksia kun Zetterberg syötettiin keskeltä läpi.

Zetterbergilta kyllä komea soolo tuossa maalissa. Siihen saakka hän oli pysynyt aika pimennossa muutamia Keslerin kanssa käytyjä keskusteluja lukuun ottamatta, mutta antoi tuossa tilanteessa sitten todellisen ratkaisijan näytteen. Laukaus lähti rystyltä ja oli täydellinen - juuri siihen pieneen paikkaan minkä Luongo jätti auki kun ei pystynyt ihan koko maalia tilanteessa peittämäänkään. Tähtiluokan esitys.

orpo kirjoitti:
Mimmosen pelin Luongo pelasi?
Maaleille hän ei voinut mitään ja muuten hän pelasi normaalilla varmalla tasollaan, mikä on varmasti jatkoa ajatellen hyvä asia. Detroitin maalilla Howard oli myös hyvä.

Tuskaista on tällä hetkellä kun kolme peräkkäistä tappiota rasittavat mieltä. Etenkin tuo maalinteko on todella vaikeaa tällä hetkellä, joten Daniel palaa kyllä hyvään saumaan jos hän on kehissä Coloradoa vastaan kotipelissä.

***

Cody Hodgson otti osaa loukkaantumisensa jälkeen ensimmäistä kertaa harjoituksiin. Peleissä hänen pitäisi olla takaisin joulukuun alussa.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Bieksa pommitti viivasta ja ohjautui Raymondin luistimiesta sisään.

Ok. Näin tosiaan pikaisesti, että joku heitti viivalta ja kiekko oli maalissa. Tekijäksi kerrottiin Raymond.


Canucks pelasi joukkueena paremman pelin, sai myllyn pyörimään keskimäärin Detroitia enemmän hyökkäyspäässä, mutta yhtään maalia eivät saaneet normitilanteistä tehtyä. Jimmy Howard torjui Wings-maalissa niin taidolla kuin tuurillakin. Red Wings sitten teki kaksi osumaa superätähtiensä yksilötaidolla.

Kävinkin Detroitin foorumia vakoilemassa ja siellä Howardia kovasti hehkuteltin, kuten myös Zetaa joka löysi sen ainoan reijän, minkä Luongo maalinsa eteen oli jättänyt. Minkäs teet, tiukkoja pelejä ja yleensä toinen joukkuesta sen lopulta voittaa:)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Detroit-pelistä voidaan poimia puolustaja Kevin Bieksan lisäksi nyt jopa kakkossentteriksi nousseen Kyle Wellwoodin panos ottelussa:

18:09 jääaikaa, 2:38 ylivoima-aikaa - 0 maalia, 0 syöttöä, 0 pistettä, 0 laukausta, ja sokerina pohjalla 27.8% aloitusprosentti.

Hyvin se vetää. Tällä hetkellä mies on menossa neljään pisteeseen tasaisen vauhdin taulukolla.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Maaleille hän ei voinut mitään ja muuten hän pelasi normaalilla varmalla tasollaan, mikä on varmasti jatkoa ajatellen hyvä asia. Detroitin maalilla Howard oli myös hyvä.

Luongo oli hyvä mutta tuo Zetterbergin voittomaali oli enemmän kuin otettavissa, niin pienestä kulmasta se rysty lähti. En voi ymmärtää miksi Luongon päästämiä maaleja katsotaan sormien välistä sanomalla "ei voinut mitään" vaikka ilman uusintoja paljaalla silmälläkin näkee että nyt meni helposti (jo Luongon reaktiosta maalin jälkeen tuon näki). Jos joku Canucksin kakkosveskareista olisi tuon saman päästänyt niin käki kukkuisi kellossa eri äänellä, se on niin varma.

Ja tiedostan kyllä että ottelu oli Luongolle melko vaikea kun Canucks vei peliä aika selvästi pari ensimmäistä erää, ja Luongolla vielä pitkähkö pelaamattomuus painoi siihen päälle. Pelituntuma oli varmasti vähän hakusessa - "kylmänä" kun ei laukauksia; kulmien pelaaminen, ajoitus jne. tauon takia vähän hakemista - enkä tappiosta todellakaan Luongoa syytä tai edes pidä tuota Zetan maalia maata järisyttävänä virheenä (Luongon henk.koht tilanne huomioden), mutta pistää vaan silmään kun tuollainen kuti leimataan jotenkin mahdottomaksi kopattavaksi vaikka se ei todellakaan sellainen ollut.

Ja juu, Zetterberg kyllä teki tähtipelaajan tavoin hienon ratkaisun mutta onhan se Luongokin tähtipelaaja joka tuollaiset yleensä ottaa. Nyt sivuttaisliike jäi vähän hitaaksi ja tilaa jäi etukulmaan sen verran että Zeta sai kiekon sieltä melko täydellisellä laukauksella ujutettua. Etukulmamaalihan on aina maalivahdin maali jos ilkeitä ollaan.

Canucks pelasi hyvän pelin ja piti kiekkoa enemmän kuin Wings ensimmäistä kertaa moneen vuoteen näiden joukkueiden kohtaamisissa. En tiedä menikö osa Wingsin väsymyksen piikkiin, Detroitin edellisyön ottelu oli kuitenkin helppo voitto Columbuksesta jossa avainpelaajat samoili 16 minuutin tuntumassa, mutta kyllä Canucksillekin pitää tunnustusta antaa. Aktiivista ja järkevää peliä sekä hyvää luistelua joka puolella kenttää, harmi että muutama virhe (Bieksa) kostautui pahimmalla mahdollisimmalla tavalla.

Joko fanitkin alkaisi jo vihdoin tajuamaan ettei V'n peluutuspäätökset ole aina niitä ainoita oikeita päätöksiä. Meinaan että Bieksan vajaa 24 minuutin urakka viime yöltä pitkälti tuhoaa "ehkä Vigneault ei antaisi niin paljoa vastuuta jos homma ei suju" -argumentin, kun pohditaan kuka pelaa hyvin missäkin tilanteessa ja kuka ei.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongo oli hyvä mutta tuo Zetterbergin voittomaali oli enemmän kuin otettavissa, niin pienestä kulmasta se rysty lähti.
Toki kaikki laukaukset ovat enemmän kuin otettavissa jos sille linjalle mennään. Mielestäni tuo oli taitavalta pelaajalta (Zetterberg) vain niin hieno suoritus, että annoin hänelle siitä tässä pisteet haluamatta spekuloida sen enempää sen kanssa, olisiko Luongon pitänyt kyetä liukumaan sivuttaissuunnassa vielä sen viisi senttiä laukauksen peittääkseen tai olisiko hänen pitänyt mahdollisesti ajoittaa tuo liukuminen sadasosasekunti aikaisemmin.

Chip Whitley kirjoitti:
En voi ymmärtää miksi Luongon päästämiä maaleja katsotaan sormien välistä sanomalla "ei voinut mitään" vaikka ilman uusintoja paljaalla silmälläkin näkee että nyt meni helposti (jo Luongon reaktiosta maalin jälkeen tuon näki). Jos joku Canucksin kakkosveskareista olisi tuon saman päästänyt niin käki kukkuisi kellossa eri äänellä, se on niin varma.
Enkä minä voi ymmärtää tuollaista väitettä. Luepa ihan huviksesi mitä olen Luongosta kirjoittanut mm. Columbus- tai Flames -pelien jälkeen tai viime kevään playoffien aikana. Vertaa tuota samaa kirjoituksiini Raycroftista-, jota olen kritisoinut vain Blues-pelistä (neljä maalia yhdeksästä laukauksesta) tai Schneideriin, jota en ole kuin kehunut toistaiseksi hienon Dallas-pelin jälkeen.

Toki myönnän sen, että Luongoa on tullut kehuttua useimmin kuin muita. Mutta onko se mikään, että Roberto Luongo saa kiitosta ja Curtis "Manitoba Moose" Sanford tai Dany "Providence Bruins" Sabourin eivät niinkään? Eiväthän nuo kakkosvahdit Luongon takaa paljon edes pelanneet ja silloin pelasivat, he olivat useimmiten häviämässä pelejä. Esimerkiksi viime kaudella Sanfordin sarja oli 7-8-0 kun Luongon vastaava 33-13-7. Kyllä tuossa useimmin tulee kehuttua varmasti sitä voittavaa maalivahtia kuin häviävää.

Luongon reaktioista nyt ei voi muuten vetää johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen helppojen maalien puolesta tai vastaan. Häntä nyt sattuu aina varmasti harmittamaan selkänsä taakse tehty maali ja pelin tilanteesta/tärkeydestä riippuen reaktiot vaihtelevat. Tuossa Detroit-pelissä tullut maali harmitti aivan varmasti siksi tavallistakin enemmän, että Canucks oli vienyt peliä ennen tuota maalia ja tuon jälkeen peliä oli enää kymmenisen minuuttia jäljellä.

Chip Whitley kirjoitti:
Ja juu, Zetterberg kyllä teki tähtipelaajan tavoin hienon ratkaisun mutta onhan se Luongokin tähtipelaaja joka tuollaiset yleensä ottaa.
Itse en edes muista vastaavia laukauksia tulleen, joten vaikea sanoa ottaako vai eikö ota.

Chip Whitley kirjoitti:
Joko fanitkin alkaisi jo vihdoin tajuamaan ettei V'n peluutuspäätökset ole aina niitä ainoita oikeita päätöksiä. Meinaan että Bieksan vajaa 24 minuutin urakka viime yöltä pitkälti tuhoaa "ehkä Vigneault ei antaisi niin paljoa vastuuta jos homma ei suju" -argumentin, kun pohditaan kuka pelaa hyvin missäkin tilanteessa ja kuka ei.
Ei kai kukaan ole väittänytkään niitä ainoiksi oikeiksi päätöksiksi? Kysehän oli siitä, kun arvioit Johnsonin saavan joukkueen hyökkäyksen eniten av-aikaa (jonkun ihmeen) maineen vuoksi ja sinun mielestäsi valmentajien olisi pitänyt katsoa sitä hienoa tilastoa av-maaleista, niin kerroin, että siinä mikään maine paina ja hyökkääjät saavat peli-/av-aikaa ihan pelkästään sen mukaan, miten valmennusjohto heihin luottaa pelillisten asioiden vuoksi.

Niin se menee puolustajienkin osalta. V luottaa jostain syystä Bieksaan (vai haluaako hän saada peliajan kautta Bieksan peliä paremmaksi, vaikea sanoa?), eikä siinä minun tai sinun suun koputukset asiaa auta (toki saammehan me kritisoida jos se oloa helpottaa). Lopulta olen kuitenkin sitä mieltä, että V tuntee joukkueensa ja pelin yleensäkin paljon paremmin kuin minä, joten vaikka tässä jostain asioista olen häntä kritisoinutkin välillä, niin kyse on ollut osaltaan myös sattumien kautta tulleista tapahtumaketjuista, jotka ovat syystä tai toisesta menneen vikaan.

Ei hänkään tietysti virheetön ole ja jos asiat menevät syystä tai toisesta vikaan, niin hän tulee saamaan aivan varmasti jatkossakin *itutuksen hetkellä kritiikkiä.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Olipas mukava ylläri kun tänään tv-kanavia surffailin läpi. Jotain lisäkanavia ja ESPN America näkyy tän viikonlopun. Innosta pinkeenä kävin heti tsekkaan ESPN:n sivuilta,että näyttävät yöllä tuon Avalanche-Canucks pelin. Eli pääse kerrankin näkeen Vancouverin matsin livenä ja vieläpä telkkarista :) Viikolla noita ei oikein ehtisi kattoa, vaikka streamin joskus saisikin toimimaan.

Toivottavasti tulee hyvä ja jännä matsi. Canucks voisi jopa yllättää ja ottaa poikkeuksellisen voiton Pepsi Centeristä?
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Sieltähän se toivomani ylläri tuli! Hieno matsi Canucksilta!

Eli selkeä 2-8 voitto Avalanchesta Coloradossa, missä ei hirveesti oo voitoilla viime aikoina juhlittu!

Ensimmäinen maali syntyy jo toisesta hyökkäyksestä kun, Raymond käyttää nopeuttaan ja polkee Coloradon alueelle nakkaa kiekon maalille, josta Kesler ohjaa tolppaan ja Henrik Sedin pukkaa irtokiekon sisään.

Toinen maali tuleekin sitten Avalanchen yv-pyörityksen päätteeksi, kun Raymond spurttaa irtokiekon perään Avsin päätyyn ja pudottaa kiekon keskelle, josta Sedin laittaa kiekon hienosti maaliin.

Kolmas maali on hienoa rouhimista, Tanner Glass pääsi pari kertaa laukomaan, lopulta Hansen ajaa maalille ja pistää laatan maaliin.

Vancouver hallitsi ekaa erää aika suvereenisti ja Sedinin, Keslerin sekä Raymondin peli oli pirteän näköistä. Ylivoima pyöri verrattain hyvin, mutta kiekkoa ei vaan saatu toimitetua maaliin asti. Hansen pisti myös silmään energisellä karvauksellaan, joka aiheutti pari kertaa ongelmia Coloradon puollustukselle.

Toinen erä alkaa Vancouverin parilla jäähyllä, mutta joukkue pelaa hyvää alivoimaa,eikä Avalanche saa juuri mitään aikaiseksi.
Koko pelin pimennossa olleet Wellwood ja Burrows järjestävät hyvää maskia ja Schneider pommittaa viivasta kiekon ruuhkan läpi Coloradon maaliin. Canucks sai pelata suhteellisen paljon ylivoimaa ja oli reilun minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta hyvän pyörityksen ainoa tulos oli Sedinin ylärima..muuten ylivoima oli tehotonta. Toinen erä oli jo vähän tasaisempi, mutta mielestäni Vancouver hallitsi peliä ja pystyivät maalinkin tekemään.

Kolmanteen erään Avalanche vaihtoi maalilta Andersonin Pudajhin, vaikkei Andersonia voi juurikaan syyttää. Ehkä Sacco pyrki herättelemään joukkuettaan, koska tähän mennessä Vancouver oli marssinut kauden hyvin pelanneen Coloradon yli.
Maalivahdin vaihto tuntui piristävän Coloradon peliä, sillä joukkue tuli ihan erinäköisesti peliin mukaan,entä kahdessa ekassa erässä. Avalache painosti ylivoimalla ja lopulta Sedinin heppoisa koukkujäähy kostautui ja Colorado pääsi kaventamaan reboundista tulleen kiekon hyvin pelanneen Luongon taakse.
Avalanche jatkoi painostustaan ja tekivätkin melko nopeasti myös toisen kavennusmaalin, joka menee kyllä Luongon piikkiin. Kiekko valuu puikoista maalin eteen, josta se oli Avsin toimesta helppo tökätä maaliin.

Sitten tulee kuuluisa fraasi "maalin jälkeinen vaihto". Colorado nukahtaa ja unohtaa Steve Bernierin maalin eteen, johon ottelun hienosti pelannut Ryan Johnson laittaa hienon passin. Bernierillä oli helppo tehtävä laittaa kiekko maalin. Kovin pitkään ei ehdi kulumaan edellisestä maalista, kun Vancouver saa yv:n Burrowsin hieman dramaattisesti otettua Avsin pelaajan mailan leukaperiinsä. Lopulta ylivoima myös puree, kun Sedin ja Edler syöttelevät keskenään pelin ehkä hienoimman maalin ja Sedinin uran ensimmäinen kypärätemppu on tosiasia! Edlerilta hieno oivallus syöttää kiekko takaisin tyhjässä tilassa olleelle Sedinille, joka varmasti sijoitti laatan tyhjään maaliin.

Kun yv oli pitkään tehotonta, niin nyt Canucks sai myös toisen ylivoimamaalin, kun Pettinger toi kiekon hienosti ylös ja syötti avopaikkaan Bernierille, joka viimeisteli pelin toisen maalinsa. Peli alkoi tässä vaiheessa olemaan aika taputeltu ja Coloradolla rupesi kypärän sisällä kiehumaan ja pientä torikokousta alettiin järjestelemään Avsin vaihtoaiton äärellä. Kokous päättyi Rypienin ja Mc Leodin myllyyn, joka oli ihan viihdyttävä viime minuuttien paini. Vancouverin illan hienon esityksen päättää Tanner Glass joka yksilösuorituksensa siivittämänä tekee loppulukemat 2-8 ohi Peter Budajn

Kylläpäs kannatti herätä katsomaan peliä, kun kerrankin näitä pääsee näkemään. Matsi oli kyllä vakuuttava Vancouverin osalta. Kolmannessa erässä Colorado tuli peliin mukaan, mutta sitten tuli nuoren joukkueen nukahdus ja maalipaikat erinomaisesti käyttänyt Canucks taittoi Avalanchen selkärangan parilla nopeahkolla maalillaan. Mielestäni ansaittu voitto, sillä Canucks oli joka osa-aluuella tänään parempi.

Luongolla oli pari helpohkoa erää, joihin tosin mahtui muutama paraatipelastus. Kolmannessa erässä Luongo pitikin Vancouveria pelissä mukana ja teki pari uskomatonta pelastusta, joka taatusti söi Coloradon pelaajien itseluottamusta maalintekoon. Mukava nähdä, että Luongo hitusen puolikuntoisenakin pystyy pelaamaan tuolla tasolla. Yksi nukahdus ei tänään haitannut yhtään, sillä muuten peli oli loistava niin Luongolta kuin koko muultakin joukkueelta. Wellwood tosin oli näkymätön lukuunottamatta Burrowsin kanssa tehtyä maskia Schneiderin maaliin. Jotenki otteista huomasi, että taitaa puristus mailasta olla kova ja apina selässä kasvamassa. Toivottavasti kohta saisi onnistumisen alle ja sitä kautta mahdollisesti rentoutta peliin?

Hyvä mieli jäi pelistä, nyt on kiva mennä aamu-unille ja miettimään, pitääkö se lopulta hankkia kanavapaketti itse että pääsisi useammin nauttimaan änärin peleistä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Maalivahdin vaihto tuntui piristävän Coloradon peliä, sillä joukkue tuli ihan erinäköisesti peliin mukaan,entä kahdessa ekassa erässä. Avalache painosti ylivoimalla ja lopulta Sedinin heppoisa koukkujäähy kostautui ja Colorado pääsi kaventamaan reboundista tulleen kiekon hyvin pelanneen Luongon taakse.
Avalanche jatkoi painostustaan ja tekivätkin melko nopeasti myös toisen kavennusmaalin, joka menee kyllä Luongon piikkiin. Kiekko valuu puikoista maalin eteen, josta se oli Avsin toimesta helppo tökätä maaliin.

Luongolla oli pari helpohkoa erää, joihin tosin mahtui muutama paraatipelastus. Kolmannessa erässä Luongo pitikin Vancouveria pelissä mukana ja teki pari uskomatonta pelastusta, joka taatusti söi Coloradon pelaajien itseluottamusta maalintekoon. Mukava nähdä, että Luongo hitusen puolikuntoisenakin pystyy pelaamaan tuolla tasolla. Yksi nukahdus ei tänään haitannut yhtään, sillä muuten peli oli loistava niin Luongolta kuin koko muultakin joukkueelta. Wellwood tosin oli näkymätön lukuunottamatta Burrowsin kanssa tehtyä maskia Schneiderin maaliin. Jotenki otteista huomasi, että taitaa puristus mailasta olla kova ja apina selässä kasvamassa. Toivottavasti kohta saisi onnistumisen alle ja sitä kautta mahdollisesti rentoutta peliin?

Hyvin pitkälti samaa mieltä orpon kanssa yön pelistä. Itse olisin valinnut ottelun parhaaksi Luongon, sen verran hyvin hän liimasi kiekot ja viimeisessä otti uskomattomia torjuntoja pitäen Vancouverin johdossa. Joukkueen peli kolmannessa erässä meinasi alkaa vituttamaan, kun näytti silti, että Luongo oli ainoa jota peli enää 4-0 tilanteessa kiinnosti. Onneksi 4-2 kavennus kuitattiin nopeasti ja peli oli sillä maalilla ohi.

Vancouverin taktiikka laittaa parhaat ykköseen näytti tässä toimivan, mutta sitten taas kakkonen oli aivan surkea, lähinnä Wellwoodin onnettoman pelin takia. Jos olisi mahdollista niin Wellwood vaikka poppareita syömään katsomaan sillä tällä hetkellä hänen pelinsä ei toimi alkuunsakaan. Ykkösen lisäksi Hansen - Johnson kaksikko oli todella hyvä ja lopussa Bernier sekä santapaperi-ketju (Glass - Rypien - Pettinger) nousivat esiin.

Pakistossa Bieksa ei vakuuttanut hyökkäyksissä vieläkään ja se 5-3 yv:n tuhlaaminen pisti ärsyttämään. Schneider ja Salo vaan syöttelivät (heikosti) ja laukoivat sitten plekseihin. Mielikuvitusta ei tuossa ylivoimassa ollut nimeksikään.

Joka tapauksessa voitto oli äärimmäisen tärkeä ja varsinkin tuo maalinteon aukeaminen. Jatkossa tehoja pitää pystyä saamaan myös kakkosketjulta, joten ketjut varmaan menevät uusiksi. Jo tietysti D. Sedinin paluu sekoittaa ne ja Kesler palannee kakkoseen Raymondin kanssa. Jännä nähdä kuka menee Sedinien rinnalle ja kuka kolmanneksi kakkoseen.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Enkä minä voi ymmärtää tuollaista väitettä. Luepa ihan huviksesi mitä olen Luongosta kirjoittanut mm. Columbus- tai Flames -pelien jälkeen tai viime kevään playoffien aikana. Vertaa tuota samaa kirjoituksiini Raycroftista-, jota olen kritisoinut vain Blues-pelistä (neljä maalia yhdeksästä laukauksesta) tai Schneideriin, jota en ole kuin kehunut toistaiseksi hienon Dallas-pelin jälkeen.

Eipä tuota ole tarpeen tehdä, kun en pelkästään sinuun edes sormeani kohdistanut. Pointtini oli että mikäli maalilla olisi vaikka ollut Raycroft, niin tuollaisen maalin päästäminen tuollaisessa paikassa olisi tarkoittanut keskustelupalstojen täyttymistä "Luongon kanssa oltaisiin saatu piste, tässä se taas nähdään" -viesteistä, kun taas Luongon ollessa maalilla maali menee lähes kaikilla "mahdoton" -kategoriaan kerran Luongo ei sitä kiinni saanut.

Itse en edes muista vastaavia laukauksia tulleen, joten vaikea sanoa ottaako vai eikö ota.

Niin en tiedä juuri tuollaisesta laukauksesta (aika harva pelaaja tuollaiseen liikkeeseen pystyy), mutta kyllä ainakin itse olen tottunut siihen että Luongo pitää etukulman kiinni. Ehkä Luongo vähän aliarvioi Zetaa?

Ei kai kukaan ole väittänytkään niitä ainoiksi oikeiksi päätöksiksi? Kysehän oli siitä, kun arvioit Johnsonin saavan joukkueen hyökkäyksen eniten av-aikaa (jonkun ihmeen) maineen vuoksi ja sinun mielestäsi valmentajien olisi pitänyt katsoa sitä hienoa tilastoa av-maaleista, niin kerroin, että siinä mikään maine paina ja hyökkääjät saavat peli-/av-aikaa ihan pelkästään sen mukaan, miten valmennusjohto heihin luottaa pelillisten asioiden vuoksi.

Minun mielestäni valmentajien pitäisi katsoa sitä itse kentällä tapahtuvaa alivoimatyöskentelyä kuten olen moneen kertaan sanonut (ja kritisoinut), tilastot tulivat mukaan vasta myöhemmin kun näytti ettei ketään kiinnosta/kukaan ei usko mitä yritän sanoa. Ja yhdeksi mahdolliseksi (?) syyksi nostin esille sen maineen, kun en oikein nähnyt muutakaan hyvää syytä sille minkä takia Johnsonille niin paljon vastuuta alivoimalla annetaan.

Ja voit kyllä minun puolestani pitää termiä "maine" naurettavana ja olla sitä mieltä että ei NHL-tason valmentajat tuollaisen perusteella peluutuksiaan järjestele. Itse en olisi kuitenkaan niin varma tuosta. Näin Canucks-fanina ei tarvitse kovin kauas katsoa niin saa kaivettua esille vaikkapa työsulun jälkeisen kauden kun Crawford antoi jääräpäisesti "has-been" -kentälle (Näslund-Morrison-Bertuzzi) isot minuutit, ja selvästi paremmin pelaava Sedinien kenttä jäi kakkoskentäksi. "Maine" tuli esille myös kun vastaavasti kaikki muut NHL-valmentajat peluuttivat ykköspakkiparejaan tuota Canucksin ns. ykköskenttää vastaan, jättäen Sedinit veivailemaan kakkos/kolmospareja solmuun ja tekemään Anson Carterista 30 maalin miehen.

Poiminpa vielä HFBoardsin ketjusta "Quarter Pole Assessments" kahden hyvän ja (mielestäni...) lähes aina oikeassa olevan kirjoittajan kommentit Johnsonista kun kaudesta on 1/4 takana.

"Johnson – F -continues his miserable play. Has had maybe one acceptable game this quarter. His penalty killing has been poor as he creates no pressure on the puck. When he tries to put on pressure he gets hopelessly out of position. (basically because he runs on the ice and can’t pivot quickly enough) Defensively his shifts are just a continuous scramble in his own end with the objective simply being getting the puck out. Johnson, of course, creates near zero offense (and that’s being charitable). In general, the 4th line has been a disaster area and this is so no matter who they play with Johnson. And Johnson, even after open criticism from the coach, has not been able to improve his performance."

"Johnson - D. Has been a bit better since his injury, but was terrible before that and has been an abject failure on the PK (his supposed specialty) while contributing zero offense."

Kaipa me ollaan kaikki vaan väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös