Eikös Sedinit jatka ainakin tämän kauden jengissä, Brendan Morrisonilta ja Näslundilta voi odottaa myös edelleen tehoja.
Jatkavat. Kaksosilla on 3.575 miljoonan dollarin sopimukset vielä kahdesta seuraavasta kaudesta ja tämän jälkeen onkin edessä korotukset. Morrison ja Näslund pelaavat ensi kaudella "sopimusvuosiaan", joten tämä antaa odottaa tehoja.
Sedinin kaksosten kanssa tulee pelaamaan luultavasti isokokoinen Taylor Pyatt, joka rikkoi viime kaudella 20 maalin rajan. Viime kaudella Pyatt pelasi noin puolet kaudesta kaksosten kanssa. Mikäli hän saa ensi kaudella ehjän kauden Sedinien kanssa, hänen maalimääränsä voivat nousta hieman viime kaudesta.
Ykkönen on siis paperilla kasassa (Sedinit ja Pyatt) ja kakkoseen löytyy Morrisonia ja Näslundia, mutta ketjun toinen laituri on vielä tällä hetkellä auki. Kolmoseen Vancouverilla on hyvät kolmosketjun pelaajat Matt Cooke ja Ryan Kesler. Tuon ketjun kolmas lenkki voi olla Jeff Cowan, mahdollisesti Brad Isbister tai jos Canucks hakee vähän enemmän käsiä, niin Ryan Shannon (joka on tosin kahden suunnan paperilla liikenteessä).
Neloseen riittääkin sitten aika paljon tavaraa. Toinen kaksikosta Cowan-Isbister, Trevor Linden (?), Byron Ritchie, Alex Burrows, Rick Rypien tai ehkä Jannik Hansen.
Sedin - Sedin - Pyatt
Näslund - Morrison - ?
Cooke - Kesler - Cowan / Isbister / Shannon
Burrows - Ritchie / Rypien - Linden / Cowan / Isbister / Hansen
Tästä hyökkäyksen kokoonpanosta huomaa sen, että tämä Lindenin sopimus ei ole Vancouverille ihan välttämätön paperilla. Kolmos- ja nelosketjujen paikkoihin löytyy kilpailua nuoremmista pelaajista, joista osa on fyysisempää osastoa kuin Linden.
Linden on kuitenkin joukkueen kaikista pelaajista urallaan ylivoimainen tärkeiden pelien ratkaisijana. Viime vuoden playoffeissa nähtiin jälleen, mille tasolle Linden nousee kun peleillä on suurin merkitys. Eikä unohtaa sovi sitäkään, että Linden on tehnyt pitkällä urallaan playoffien seitsemänsissä peleissä 10 (5+5) pistettä yhdeksässä ottelussa. Tämä on huikea tilasto, vertasi sitä kenen tahansa muun pelaajan tilastoihin.
Muuten Vancouverin hyökkäyksessä ykkösketju on riittävän laadukas ainakin hienoon runkosarjamenestykseen. Kaksoset ovat menneet koko uransa toistaiseksi eteenpäin ja viime kaudella kun Sedinit kantoivat ensimmäistä kertaa vastuuta ykkösketjun pelaajina, he kantoivat vastuunsa pelaamalla jälleen parhaimman kautensa NHL:ssä.
Playoffeissa meno tyssäsi Anaheimia vastaan. Mutta niin se tyssäsi myös mm. Ottawan kuululla ykkösketjulla. Kaksosten peli ei kuitenkaan näyttänyt kentän laidalle yhtä hyvältä kuin näytti runkosarjassa. Tälle saattoi hyvin olla syynä Påhlssonin ketjun ja Ducksin "Norris-pakkien" hieno peli, mutta yhtenä osasyynä saattoi olla myöskin se, että molemmat kärsivät jonkinlaisesta vatsaviruksesta aika pitkään playoffien aikana.
Vancouverin muun hyökkäyksen osalta kolmonen ja nelonen vaikuttaa tällä hetkellä hyviltä ketjuilta - etenkin jos Linden saadaan sopimukseen. Mutta suurin kysymysmerkki on Näslundin ja Morrisonin onnistuminen kakkosessa. Morrison on pelannut nyt jo kuusi peräkkäistä 82 ottelun kautta peräkkäin, mutta mies on kärsinyt tästä huolimatta kahden viime kauden aikana loukkaantumisista, eikä ole ollut ihan parhaimmillaan.
Näslund pelasi puolestaan viime kaudella hyvin puolustussuuntaan ja hän paransi kokonaispeliään aikaisemmasta. Playoffeissa Näslund pelasi oikein hyvin, mutta ei tehnyt runkosarjassa niin paljon pisteitä, mitä olisi toivonut. Kauden jälkeen Näslund ainakin lupasi parantaa ensi kaudelle hyökkäyspeliään ja kun kyseessä on mainittu sopimuskausi, niin pitää toivoa parempaa onnistumista myös hyökkäyspäässä.
Mikäli Näslund ja Morrison ottavat askeleen parempaan, Sedinit pitävät edes viime kauden tasonsa ja joukkueeseen saadaan jossain vaiheessa kautta yksi mahdollinen kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjä, Vancouverilla on jalkeilla hyvä hyökkäys. Tästä huolimatta joukkueen mahdollinen menestys lähtee ennen kaikkea maalilta ja puolustuksesta, jotka kummatkin ovat NHL:n eliittiä (maalivahti mielestäni NHL:n paras ja puolustus viiden parhaimman joukossa).
S Gagnon kirjoitti:
Mutta, Trevor pystyy myöskin pelaamaan laidassa. Tulee mieleen kuuluisa joukkotappelu kaudelta 97-98(ehkä) Canucksien ja sabresien välillä, jossa Linden otti mittaa Ray:sta... vai menikö se toisinpäin?
Tuo oli kokonaisuutena muuten erikoinen peli. Keenan oli ripittänyt juuri tuota ennen Lindenin julkisesti kopissa ja saattanut tämän johtajuuden kyseenalaiseksi muiden pelaajien edessä. Canucksin pelissä näkyi suuri tuska ja epätoivo ja tuossa ottelussa nähtiin harvinainen maalivahdin päälleajo kummassakin päässä - näiden seurauksena kentällä oli pariinkin kertaan joukkomylly pystyssä (yhtenä parina oli juurikin Linden ja Ray).
Canucks hävisi tuon ottelun murskalukemin ja pitkään yhdessä pysynyt joukkue hajotettiin vähän tuon ottelun jälkeen. Lindenin matkasi sitten Islandersiin, josta tuli Bryan McCabe, Todd Bertuzzi ja Jarkko Ruudun varaukseen oikeuttanut varaus.