Vancouver Canucks 2007-08

  • 114 166
  • 672

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Loukkaantumisten kanssa muutenkin parin viime kauden aikana taistellut Salo olisi hänkin tietenkin suuri menetys joukkueelle. Salon menetys muutamaksi viikoksi ei kuitenkaan olisi täysin mahdoton paikattava, sillä Canucksilla on mielestäni koko NHL:n paras syvyys puolustuksessa ja nuorista pakeista etenkin kesällä lisää voimaa saanut lahjakas Alexander Edler on tehnyt kovan vaikutuksen leirillä.

Vaikuttaisi siltä että Salolla on edessä pidempi huili, sillä ranteessa oli kipsi ottelun jälkeen (jos/kun murtuma havaitaan röntgeneissä, muutaman kuukauden huili todennäköinen). Toisaalta tämä oli odotettavissa, sillä tämän Mr. Posliininakin tunnetun puolustajan viimeisestä loukkaantumisesta on jo... niin, hänhän pelasi playoffit loukkaantuneena. Heh. Väliin ei siis mahtunut yhtään peliä jossa Salo olisi ollut kunnossa.

Ja tämä kyllä todistaa sen, että ilman - ehkä liigan parasta - puolustuksen syvyyttä, olisimme pahasti pulassa. Sillä vaikka moni pitääkin meidän puolustusta paperilla yhtenä liigan parhaista, todella harvoin saamme kentälle tuon paperilla olevan puolustuksen. Salo ja Miller ovat tällä hetkellä ulkona kuvioista eikä peliäkään ole vielä pelattu, voi vain pelolla odottaa mitä tapahtuu kun pelit alkavat.

Lindenin ja Luongon loukkaantumiset ovat luultavasti lieviä. Luongon kommentteja ottelun jälkeen:

"It's just a bruise and caught me in a bad area and it's important to get ice on it in the next 24 hours so the swelling stays down," said Luongo, who plans to return to practice Monday and may start Thursday against Edmonton. "It was a one-timer in close and fortunately it's not toward the esophagus like in was in Montreal [Jan. 15 practice]. This is more on the side and makes swallowing a bit easier. It's more on the muscle and we won't have the same worries as last year."

"Luongo’s throat swelled up and he was taken to hospital in the middle of the night, but returned the next night to shut out the Canadiens. Luongo refuses to wear a plastic neck guard that attaches to his mask because he claims to be uncomfortable with it. Now, he's having second thoughts.

'I might try it out in practice and see how it feels,' said Luongo, who wears a regular foam collar for protection. 'I've tried it in the past and I'm not too comfortable with it and I'm willing to give it a try. It makes a lot of noise and it's hard to see the puck when I'm down.'
"

---

Mielenkiintoinen juttu Näslundista

Ritchie relishing breakout chance

Ritchie onkin mielenkiintoinen tapaus. Joka tasolla paitsi NHL'ssä on tehoja syntynyt, ja viime kaudella peliaikaa saadessa tulosta syntyi myös NHL'ssä. Hän on siinä mielessä kaikkiruokainen pelaaja, että pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassakin. Ehkä tästä löytyisi se kolmoskentän toinen laituri? Hyvä vaihtoehto ainakin.

Näkisin että kenttäkoostumuksissa on muutama vaihtoehto, riippuen kumpaa tyyliä V lähtee peluuttamaan. Ensimmäinen vaihtoehto on koostumus jossa 2 ensimmäistä kenttää hoitaa pisteet, kolmoskenttä pelaa suuret minuutit kaverin ykköstä vastaan ja nelonen hoitaa jämäminuutit:

Sedin-Sedin-Pyatt
Näslund-Morrison-Shannon/Mr.X?
Cooke-Kesler-Ritchie
Burrows-Rypien-Cowan
Linden/Isbister

Tai toinen vaihtoehto, jossa 3 ensimmäistä kenttää pelaa tasaisesti ja neloskenttä hoitaa loput:

Sedin-Sedin-Pyatt
Näslund-Kesler-Shannon/Mr.X?
Cooke-Morrison-Linden
Burrows-Ritchie-Cowan
Isbister/Rypien

---

Ja leiriltä tehtiin ensimmäiset 4 leikkausta:

"Marc-Andre Bernier, Mario Bliznak and Colby Genoway have been assigned to the Manitoba Moose, while Chad Brownlee was released."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja tämä kyllä todistaa sen, että ilman - ehkä liigan parasta - puolustuksen syvyyttä, olisimme pahasti pulassa. Sillä vaikka moni pitääkin meidän puolustusta paperilla yhtenä liigan parhaista, todella harvoin saamme kentälle tuon paperilla olevan puolustuksen. Salo ja Miller ovat tällä hetkellä ulkona kuvioista eikä peliäkään ole vielä pelattu, voi vain pelolla odottaa mitä tapahtuu kun pelit alkavat.
Niinpä. Mutta tasapuolisuuden nimissä on onneksi muistettava se, että ei Canucks ainoa puolustajien loukkaantumisista kärsivä joukkue tule olemaan. Esimerkiksi Anahaim on jo menettänyt Schneiderin (ja ehkä Niedermayerin - ei tosin loukkaantumisen vuoksi...) kauden alusta ja varmasti lisää on tulossa muillekin joukkueille joko nyt harjoituspelien aikana tai sitten kauden alussa.

Viime kaudella Läntisen konferenssin playoff-joukkueet (sekä Läntisen konferenssin yhdeksikkö Colorado) menettivät tärkeimpiä puolustajiaan loukkaantumisen vuoksi päälle 10 otteluksi seuraavasti;

Anaheim:

- Chris Pronger, 16 peliä.
- Francois Beauchemin, 12 peliä.

Detroit:

- Mathieu Schneider, 14 peliä.
- Niklas Kronwall, 14 peliä.
- Danny Markov, 16 peliä.
- Chris Chelios, 12 peliä.

Nashville:

Harvinainen joukkue. Ei merkittäviä loukkaantumisia.

Dallas:

Toinen harvinaisuus Läntisessä konferenssissa.

San Jose:

- Craig Rivet, 11 peliä.
- Kyle McLaren, 15 peliä.

Calgary:

Rhett Warrener, 20 peliä.

(ensi kaudeksi hankittu Adrian Aucoin on ennakkoon Salon kaltaisen loukkaantumisvaaran pelaajia)

Minnesota:

- Kurtis Foster, 25 peliä.
- Petteri Nummelin, noin 30 peliä.

Vancouver:

- Sami Salo, 15 peliä.
- Willie Mitchell, 20 peliä.

Colorado

- John-Michael Liles, 11 peliä.
- Patrice Brisebois, 49 peliä.
- Karlis Skrastins, 14 peliä.
- Jordan Leopold, 67 peliä.


Dallasia ja Nashvillea lukuun ottamatta siis kaikki muutkin joutuivat painimaan pitempiaikaisten alakerran loukkaantumisten kanssa. Vancouverin tilannehan oli siinä mielessä monia muita onnettomampi, että joukkue kärsi pahoista loukkaantumisista (useat pelaajat joutuivat jättämään pelejä väliin) kauden tärkeimmällä hetkellä, playoffeissa.

Tulevalle kaudelle Vancouverin erittäin hyvä puolustuksen syvyys tavallaan tarjoaa mahdollisuudenkin muutamaan välttämättömään pidempiaikaiseen loukkaantumiseen. Joukkueen neljä ensimmäistä pakkia ovat kaikki samalla sekä ykkös- että nelospakkeja - niin tasaisesta ja hyvästä ryhmästä on kyse.

Tämän kovan kärjen takana tulevat vielä Miller (pitäisi palata runkosarjan alkuun) ja Krajicek, jotka olisivat monissa joukkueissa nelos-vitospakkien tasolla ja pystyvät tätä olemaan varmasti Vancouverissakin. Tämän ensimmäisen kuuden puolustajan ryhmän lisäksi paikkaa kärkkyvät Edler ja Bourdon. Näistä etenkin Edler vaikuttaa olevan valmis NHL:aan jo pysyvästi. Nuoren ruotsalaisen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä hienolta.

Ehdottomasti tärkeintä Vancouverin osalta tulee olemaan tietysti joukkueen alakerran pysyminen kasassa mahdollisissa playoffeissa. Näitä ennen Salo saa pidellä sidettä kädessään vaikka koko syyskauden, mikäli on pakko. Luongo ja muuten kova puolustus tekevät kyllä vastustajien maalinteosta riittävän vaikeaa ilman Saloakin ja Bieksa pystyy olemaan ylivoimalla avainpakki - toivottavasti ottaa kokemuksen karttuessa vielä askeleen eteenpäin viime kaudesta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
"Canucksien Janis Sprukts"

Missä vaiheessa Pyatt pääsikään viime kaudella pelaamaan Sedinien rinnalla? Keväällä peliaika nousi hieman mutten muista kyllä ollenkaan pelasiko miten paljon alkukaudesta, vai oliko tuo peliaika vain normaali 5 vs. 5 miinu erikoistilanteet. Mikä lienee miehen täysi potentiaali, hiukan lisää maskikiekkoja sisään ja 35 maalia? Jonkinmoinen jokerikortti (ei liity Rauman futisturnauksen ylilyönteihin), laituriosastolta ei tosin oikein löydy selkeitä uhkaajiakaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Missä vaiheessa Pyatt pääsikään viime kaudella pelaamaan Sedinien rinnalla?... Mikä lienee miehen täysi potentiaali, hiukan lisää maskikiekkoja sisään ja 35 maalia?
Pyatt pääsi pelaamaan ensimmäisiä kertoja Sedinien kanssa jo melko aikaisin, mutta parhaimmillaan ketjun peli oli vasta kevätpuolikkaalla. Vigneault sotki ketjuja aika ajoin, joten suoraa vastausta siitä, kuinka paljon Pyatt lopulta kaksosten kanssa pelasi, on vaikea sanoa. Jos minun pitäisi heittää ilmoille joku karkea veikkaus, niin sanoisin, että Pyatt pelasi kaudestaan noin 70% kaksosten kanssa.

Merkille pantavaa viime kaudessa oli kuitenkin se, että Pyattin viime kauden yhteensä 25 maalista (playoffit mukaan lukien) 13 osumaa tuli jomman kumman kaksosen (tai molempien) syötöstä ja yhteensä 12 osumaa syntyi ilman Sedineita - kertoo hyvää kieltä siitä, kuinka Pyatt osasi pelata myös ilman kaksosia.

Sedinien ketjun peli muuttui Pyattin kanssa aika paljon siitä, mitä se oli vielä Anson Carterin kanssa vuotta aikaisemmin. Siinä kun Carter teki 33 maalistaan vain yhden ilman kummankaan kaksosen syöttöä, Pyattin kanssa pelatessaan Sedinit pyrkivät rakentamaan paikkoja huomattavasti enemmän Danielille laidalle. Pyatt oli ketjussa selvästi Carteria parempi mies ilman kiekkoa ja ketjun kokonaisuus oli mielestäni parempi kuin Carterin kanssa pelatessa.

Playoffeissa Pyatt pelasi pelejä samassa ketjussa Lindenin ja Smolinskin kanssa ja tuo yhdistelmä oli Canucksin paras. Ensi kaudella Pyatt voi hyvin olla kuitenkin kaksosten ketjussa vakituinen hyökkääjä heti alusta lähtien ja tämä voisi lupailla viime kautta suurempaa maalimäärää. Minä en ihmettelisi ollenkaan, mikäli Pyattin lavasta ammuttaisiin ensi kaudella 30 osumaa - edellyttäen tietysti, että "mr. mascara" pysyy terveenä.

Pyatt on selvästi Vigneaultin luottopelaajia ja hänen kykynsä sopivat Vancouverin tämän hetken systeemiin oikein hyvin; Monikäyttöinen, isokokoinen, hyvin luisteleva ja hyvin puolustuspäätä pelaava hyökkääjä, joka osaa tehdä jonkin verran maaleja ja joka pystyy tarvittaessa myös jopa tappelemaan tai taklaamaan kovaa.

Parhaimmillaan Pyatt on kentällä jopa dominoiva pelaaja, mutta hänen pitää saada otteisiinsa lisää tasaisuutta. Sikäli miehen lähitulevaisuus näyttää hyvältä, että hän on vasta päässyt parhaaseen ikäänsä pelaajana ja nyt hän on joukkueessa, joka tosiaankin tulee antamaan hänelle paljon mahdollisuuksia hyökkäävässä roolissa.

Eräältä Todd Bertuzzilta kesti aikanaan yhtä kauan puhjeta kukkaan kuin Pyattilta on nyt kestänyt. Pyattin ikäisenä Bertuzzi otti ison askeleen eteenpäin ja hänestä tuli kerralla ehkä liigan paras voimahyökkääjä. Pyattilta ei voi odottaa samaa, mutta kannattaa pitää mielessä (esim. erilaisia fantasiapelejä silmällä pitäen) kuitenkin se, että isoilta voimahyökkääjiltä kestää usein oma aikansa, ennen kuin nämä saavat kokonaisuuden (hyökkäyspeli, puolustuspeli, fyysinen peli) kasaan.

Viime kauden perusteella Pyatt on vihdoin saamassa kokonaisuuden kuntoon ja raportit harjoitusleiriltä kertovat hänen tulleen leirille kovassa kunnossa. Askel ylöspäin voi olla hyvinkin mahdollinen ilman kaksosia ja kaksosten kanssa tätä askelta voi jopa hyvin odottaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eräältä Todd Bertuzzilta kesti aikanaan yhtä kauan puhjeta kukkaan kuin Pyattilta on nyt kestänyt. Pyattin ikäisenä Bertuzzi otti ison askeleen eteenpäin ja hänestä tuli kerralla ehkä liigan paras voimahyökkääjä.

Ja ovat molemmat vielä saman joukkueen korkealla varaamia, ja sitten treidaamia pelaajia. Täytyy tarkkailla minuuttimääriä ja ketjuja alkukaudesta. Kiitos analyysistä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Jokin on pielessä Läntisellä rannikolla....

Loukkaantumissuma sai jatkoa kun preseason pärähti käyntiin. Tällä kertaa massiivisilta superloukkaantumisilta vältyttiin, mutta anti on silti erittäin jäätävä:

Brendan Morrison, Willie Mitchell, Byron Ritchie, Rick Rypien ja Trevor Linden. Kaikki viisi sivussa nivusongelmien takia. Tähän kun vielä lisätään ranteensa murtanut Salo ja leikkauksessa käynyt Miller, seitsemän enemmän tai vähemmän runkopelaajaa on ulkona kauden ensimmäisen oikean harjoitusottelun jälkeen.

Onneksi nivusvammat ovat vain lieviä, ei mitään venähdyksiä, vain yleistä alkukankeutta. Linkit:

http://www.canada.com/topics/sports...=b1fcd8a3-0fa5-4e0c-8626-c6a075de7676&k=20182

http://www.canada.com/topics/sports...=b71b0580-aec4-4f5a-a0c9-646bf2d358a3&k=65912

Ja pistetään vielä suurempaa roolia tulevalla kaudella hamuavan Keslerin mietteitä:

http://www.canada.com/topics/sports...=3a471e29-a49f-4a44-9feb-fe9168c1b60f&k=85704

http://www.canada.com/topics/sports...=ca8e2b43-3244-48d3-9e16-2bb5bdfea661&k=21205

Ensi yönä on toinen harjoitusottelu Garagessa, ja vastassa on Iron Sheikin käskyttämä Flames. Ottelu alkaa viideltä aamuyöstä, ja tarkoitus olisi herätä sitä katsomaan, kunhan vain streami tekee kanssani yhteistyötä. Raporttia saattaa tulla huomenna illempana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joku ilkeä karjalalippis sanoisi noista joukkueen lukuisista nivusvaivaisista, että sen siitä saa, kun pitää paljon ruotsalaisia joukkueessa...

Mutta onhan tuo ihmeellistä tuo joukkueen valtava loukkaantumissuma näin aikaisessa vaiheessa. Jotkut epäilevät nykyistä kuntovalmennusta syynä tähän ja muistavat kertoa, että Peter Twistin aikana ei näin paljon loukkaantumisia nähty.

Ensi yönä tosiaan taas peli ja tällä kertaa aina fanit sytyttävää Calgarya vastaan. Jos nyt tulee lunta tupaan, niin se on hävitty tämä kausi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Manitoba Moose... eikun Vancouver Canucks voitti Calgaryn 4-0. Tosin kun maalintekijöitä katsoo niin voisi hyvin olettaa Manitoban pelanneen; Edler, Jaffrey, Grabner ja Shannon. Maalissa Luongo ja Schneider jakoivat nollapelin, tosin Luongolla oli torjuntoja tuplasti enemmän (14-7).

Ketjut ilmeisesti olivat:

19 Markus Naslund 17 Ryan Kesler 9 Taylor Pyatt
40 Michael Grabner 26 Ryan Shannon 36 Jannik Hansen
63 Pierre-Cedric Labrie 14 Alexandre Burrows 24 Matt Cooke
20 Jeff Cowan 29 Jason Jaffray 56 Juraj Simek

2 Mattias Ohlund 5 Lukas Krajicek
23 Alexander Edler 45 Nathan McIver
50 Patrick Coulombe 55 James Sharrow
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi yönä tosiaan taas peli ja tällä kertaa aina fanit sytyttävää Calgarya vastaan. Jos nyt tulee lunta tupaan, niin se on hävitty tämä kausi.
Ei ole hävitty, ainakaan vielä.

Vancouver otti mukavan 4-0 kotivoiton Calgarysta ja näytti kentällä paljon paremmalta joukkueelta tässä hyvävauhtisessa harjoituspelissä.

Viivoja:

Hyökkäys:

- Suurimman vaikutuksen teki harjoituksissa paljon haukuttu Michael Grabner, joka näytti mitä eroa on harjoituksella ja pelillä. Harjoitukset eivät näyttäneet kiinnostaneen nuorukaista, mutta nyt kun hän pääsi pelaamaan, tulosta alkoi tulla.

Grabner oli Vancouverin vaarallisin hyökkääjä, toi joka vaihdossa itseään esiin, paukutti tehot 1+1 ja taklasi Phaneufin komealla ja yleisöä herättävällä taklauksella. Tämän pelin perusteella Grabnerilla on edessä ainakin hieno AHL-kausi ensi kaudella.

- Simek oli toinen vakuuttavasti pelannut nuori Canucks-hyökkääjä. Juraj näytti hienoa kiekollista taitoa ja toi itseään esiin myös fyysisesti.

- Hansen vaikuttaa saavan jälleen lisää voimaa ja hänestä on kasvamassa hyvä kolmosketjun hyökkääjä NHL-tasolle.

- Jaffray pelasi ensimmäisen NHL-pelinsä. Harmoili yhdessä ylivoimassa antamalla helpon syötön väärin, mutta paransi peliään ottelun kuluessa ja teki yhden maalin. Jaffray ei ole mitenkään näyttävästi pelaava hyökkääjä (kuten Grabner), mutta hän on erinomainen vastustajan maalin lähellä.

- Shannon pelasi huonomman pelin nyt kuin Anaheimia vastaan, mutta teki tästä huolimatta hienon maalin. Miehellä on yllättävän hyvä laukaus. Taistelu NHL-paikan suhteen jatkuu edelleen hyvistä asetelmista.

- Hyökkäyksen kokenut kaarti oli "harjoituspelin kokenutta kaartia". Ei häikäissyt siinä määrin kuin nuoret.

Puolustus:

- Öhlund dominoi kenttää aina ollessaan kentällä.

- Edler oli jälleen erinomainen. Teki joukkueen avausmaalin, merkkasi saldon 1+1 ja sai +3 tehosaldon. Ehdottomasti NHL-tasoa ja mukava huomata, että kesän aikana on tehty paljon töitä voimapuolella.

- McIver pelasi jälleen hyvin ja näytti jälleen osaavansa myös tapella.

- Coulombe pelasi omassa päässä yllättävän hyvin (harjoituspelit sopivat tällaiselle katkaravun kokoiselle puolustajalle paremmin kuin tosipelit) ja näytti edelleen osaavansa pelata ylivoimaa.

- Sharrow pelasi muuten hyvin, mutta hänen oman pään peliä oli hirveä katsoa; ei käyttöä NHL:ssä ensi kaudella.

Maalivahdit:

- Luongolta nollapeli pelin puolivällin saakka. Nollat tuli helposti, joten lisänäyttöjä tarvitaan.

- Schneider pelasi ensimmäistä kertaa NHL-miehiä vastaan. Hirveä alku; Cory hyppäsi kentälle Vancouverin ollessa kahden miehen alivoimalla ja alivoimakoostumuksessa nähtiin mm. Coulombea. Piti kuitenkin maalinsa puhtaana pelaten hyvin ja aloitti näin komeasti taipaleensa ammattilaisena. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
In Luongo we trust!

Näkemättä Vancouver - Edmonton peliä niin huomio kiinnittyi maalivahteihin Schneider ja Sanford, jotka saivat torjuttua yhdeksestä laukauksesta yhteensä viisi. Prosenttihan on sitten toisella 50 ja toisella peräti 60. Tosin ehkä pakistokin vaikutti, kun Krajicek oli ainoa NHL-pakki.

Mutta onneksi Vancouver teki viisi maalia, tosin huomattavasti heikommalla tarkkuudelle laukoen 29 kertaa. Edellisestä ottelusta vaihtui kaikki maalintekijät ja nyt maalin tekivät D.Sedin, Kesler, Moran, Raymond ja Isbister. Kesler teki ottelun parhaat pisteet 1+2, joten paremmalta näyttää Keslerin pisteiden teko tällä kaudella.

Coulombe syötti taas yhden ja Shawn Heshka jopa kaksi maalia. Niittikoneita matsissa olivat Mike Brown (7), Luc Bourdon (5) ja Zach Fitzgerald (4). Brown ja Fitzgerald ottivat lisäksi matsit Stortinin ja Jacquesin kanssa.

Ja tuo Dan McGillis on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Aikoinani pidin häntä hyvänäkin pakkina ja olisi kelvannut Vancouveriinkin. Miehen nykyisestä kunnosta ei sitten olekaan mitään havaintoa. Kovuttaa hän ainakin toisi pakistoon.

Edit. Ketjut pelissä:

22 Daniel Sedin - 26 Ryan Shannon - 33 Henrik Sedin
40 Michael Grabner - 38 Greg Classen - 42 Jozef Balej
27 Brad Isbister - 17 Ryan Kesler - 29 Jason Jaffray
21 Mason Raymond - 39 Brad Moran - 46 Mike Brown

5 Lukas Krajicek - 28 Luc Bourdon
49 Zack Fitzgerald - 43 Shaun Heshka
50 Patrick Coulombe - 61 Maxime Fortunus
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Näkemättä Vancouver - Edmonton peliä niin huomio kiinnittyi maalivahteihin Schneider ja Sanford, jotka saivat torjuttua yhdeksestä laukauksesta yhteensä viisi.

Älähän nyt ole liian ankara pojille äläkä ainakaan aliarvioi Oilersin hyökkäystä. Olihan niitä laukauksia kuitenkin käsittääkseni kymmenen. Ja tällöinhän torjuntoja tuli kuusi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Älähän nyt ole liian ankara pojille äläkä ainakaan aliarvioi Oilersin hyökkäystä. Olihan niitä laukauksia kuitenkin käsittääkseni kymmenen. Ja tällöinhän torjuntoja tuli kuusi.

Tais vaan jonkun laukaus olla niin heppoinen, ettei siitä kehdattu antaa edes torjuntaa :) Tosiaan NHL.comin tilastot näköjään näyttävät 10 laukausta, 5 torjuntaa ja 4 maalia. Johonkin on yksi laukaus kadonnut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver Canucks teki sopimuksen kokeneen puolustajan Dan McGillisin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. - Jatkoaika

Mistähän Jatkoaika on poiminut tiedon sopimuksesta? Kaikkialla on puhuttu tryoutista, Vancouverin sivut käyttävät ilmaisua "a professional tryout (PTO)".

Edit. Ja Jannik Hansen rikkoi peukalonsa ja on poissa ainakin pari viikkoa. Hansen kamppaili paikasta Sedinien ketjussa, kun Vigneault halusi nähdä rightin kavereiden (Hansen, Balej, Shannon) pelaamisen tuossa ketjussa. Nyt siis 10 pelaajaa ulkona eri asteista loukkaantumisten takia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näkemättä Vancouver - Edmonton peliä niin huomio kiinnittyi maalivahteihin Schneider ja Sanford, jotka saivat torjuttua yhdeksestä laukauksesta yhteensä viisi. Prosenttihan on sitten toisella 50 ja toisella peräti 60. Tosin ehkä pakistokin vaikutti, kun Krajicek oli ainoa NHL-pakki.
Tuohon ensimmäiseen maaliin Schneiderilla ei ollut kyllä mitään jakoa; Edmonton pääsi kahden miehen ylivoimalle, kiekko tuli vasemmalta oikealle, josta Sheldon Souray laukoi sen suoraan syötöstä kovalla kudilla sisään. Veikkaan, että tuo laukaus olisi mennyt suurimmalle osalle NHL-vahdeista. Toinen maali menikin sitten vähän helpommin, mutta kuka voi odottaa elämänsä toista NHL-peliä pelaavalta maalivahdilta täysin ehjää peliä.

Muutenhan Vancouver oli joukkueista selvästi terävämpi. Pari viivaa tästä pelistä;

- Kesler oli hyvällä pelipäällä. Laukoi kovalla laukauksella maalin ja ainakin tämän perusteella voidaan sanoa, että Keslerin sanomiset laukauksensa erityisharjoittelusta on poikimassa hedelmää.

- Sedinit dominoivat kenttää, vaikka eivät antaneet parastaan.

- Grabner oli hyvä, vaikka ei pelannut aivan yhtä hyvin kuin edellistä Flames-peliä. Menee hyvin maalille tekemään maskia kiekottomana.

- Balej pelasi vahvasti. Raportit harjoituksista kertovat hänen olleen muutenkin hyvin esillä.

- Bourdon pelasi yhden parhaista peleistään Canucks-paidassa. Sai paljon peliaikaa, pelasi virheettömästi ja liikutti kiekkoa hyvin.

- Isbister oli muutenkin hyvä, kuin tekemällä voittomaalin. Näytti olevan tämän pelin perusteella hyvä nelosketjun isokokoinen taistelija.

- Shannon oli vähän näkymätön Sedineiden kanssa.

- Vancouverin puolustuksesta huomasi hyvin kokemattomuuden. Joukkueen paras puolustaja Krajicek on NHL:ssä Canucksin vitospakki ja muut pelissä käytetyt puolustajat ovat syvyyskartalla siellä top 10 molemmin puolin (Bourdon näistä korkeimmalla ja hänkin ehkä jossain 8.-9. pakin paikkeilla).

***

Hansen loukkasi sitten peukalonsa. Vamman vakavuutta ei tällä hetkellä tiedetä, mutta veikkaan hänen aloittavan kautensa nyt AHL:ssa. Onko tämä sitten hyvä, vai huono juttu? Otteiden perusteella hänelle olisi voinut tulla NHL-paikka tämän kauden alusta saakka, mutta toisaalta hän saa AHL:ssa enemmän vastuuta (Vancouverissa ei paikkaa kahdesta ensimmäisestä ketjusta olisi kuitenkaan tullut). Uskon kuitenkin, että jossain vaiheessa Hansen nousee jälleen ylös.

***

Uusin tulokas McGillis on NHL:ssä hyvä joukkuepelaaja ja kova taklaaja, mutta hidas jalalla, huono kiekollisena ja omassa päässä virheherkkä hakiessaan liikaa taklauksia. Syvyyspakkina ok, mutta ei tule saamaan varmaankaan kovinkaan montaa NHL-peliä alle (tietysti riippuu loukkaantumisista). AHL:ssa ollessaan McGillis on kuitenkin hyvä, kokenut pakkipari esimerkiksi Bourdonille tai Edlerille.

Vancouverin pakkikartta tämän hankinnan jälkeen:

Öhlund - Salo
Bieksa - Mitchell
Krajicek - Miller
Edler
McGillis
Bourdon
McIver
Coulombe / Heshka / Sharrow
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Hansen loukkasi sitten peukalonsa. Vamman vakavuutta ei tällä hetkellä tiedetä, mutta veikkaan hänen aloittavan kautensa nyt AHL:ssa. Onko tämä sitten hyvä, vai huono juttu?

Niin, yhdensuunnan sopimuksia on sen verran, että voisi kuvitella Hansenin ja Grabnerin pelaavan vielä yhden kauden pääosin alhaalla. Vigneault tuntuu ihastuneen Shannoniin (joka kieltämättä on pelannut hyvin) ja Ryanille saatetaan hyvinkin tarjota tilaisuutta ottaa paikka jopa kahdesta ensimmäisestä ketjusta.

Edler lienee myös lunastanut pelipaikkansa vähintään seitsemäntenä pakkina. Mikäli otteet jatkuvat tällaisina Edler voisi kauden mittaan taistella tosissaan myös Krajicekin ja Millerin minuuteista.

Bourdonille kynnys hypätä suoraan junioreista NHL:ään näyttää olevan liian korkea. Ehjä kausi AHL:ssä olisi Bourdonille nyt paikallaan. Lucin suhteen ei todellakaan kannata luovuttaa, mutta ehkä voidaan todeta, että ympäristön asettamat odotukset ja paineet ovat kehittyneet miehen jääkiekkotaitoja nopeammin. Tähän väliin ainakin vuosi ammattilaisena alemmalla tasolla ja Bourdon voisi olla valmis harppaamaan NHL kynnyksen yli.

Muuten positiivisimmin pre-seasonin aikana on mielestäni yllättänyt Brad Isbister. Hieno Edmonton peli ja pelasi pirteästi myös Anaheimia vastaan. Toisaalta ehkä sitä tulisi odottaakin, että peliajasta taistelevat yhden suunnan sopimuksen veteraanit esiintyvät edes jonkin verran edukseen AHL nuorien seassa. Mielenkiintoisesti tosin Oilersilla taisi olla ainakin puolet heidän top 6 pakeistaan pelissä, mutta Canucks pyöritti hyökkäyspäässä AHL miehilläkin varsin sujuvasti, no ehkä tämä on tätä pre-seasonia.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Täällähän on jo kaikki kerrottu. Voisin jotain kuitenkin höpistä kahdesta viimeisestä harjoitusottelusta.

Flames-peli oli fyysinen koitos, niin kuin odottaa saattoi. Emme kuitenkaan hävinneet mielestäni fyysisyydessä ollenkaan, itse asiassa tuntui jopa siltä että poistuimme ottelusta niin tuloksellisesti kuin fyysiselläkin osastolla voittajina. Toki Godard on meille voittamaton pelaaja, mutta näin joukkuekovuutta katsoen voitimme vertailun (oma mielipide). Toki Flamesilta puuttui haalariosaston miehiä, eikä Iginlakaan pelannut, mutta emme mekään täydellä miehityksellä pelanneet (mm. Ritchie, Rypien, Bieksa ja Mitchell olivat fyysisistä runkomiehistä sivussa).

Eurooppalaiset taitopelaajat kuten Grabner kuin Simek innostuivat myös fyysiseen peliin; Grabner taklasi Phaneufin puoliksi vaihtoaitioon, ja Simek taklasi yhdessä vaiheessa kolmannessa erässä muutaman kovan niitin ja vielä tiputti hanskatkin kaiken kukkuraksi.

Myös puolustaja McIver vastasi huutoon erinomaisesti ja tiputti hanskat kolmeen kertaan - tosin vain yhdessä niistä päästiin tosissaan nyrkkihippasille - ja pelasi muutenkin hienon pelin. McIver kuulema pelasi Ducksia vastaan vielä paremmin kuin Flamesia vastaan, ja on selvästi parantanut luisteluaan kesän aikana. Ehkä vuoden päästä mahdollisesti kolmosparin pakki NHL-tasolla?

Erityisesti allekirjoittaneen yllätti Cooke, joka käytännössä varmasta pelipaikasta huolimatta pelasi sata lasissa joka tilanteen loppuun kuin playoffeissa konsanaan. Tiputti vielä hanskatkin Godardia vastaan ensimmäisen erän lopussa, kuka muistaa milloin viimeksi on näin käynyt? Steve Moorea vastaan vuonna 2004? Ehkä viime pudotuspelien aikaan sattunut ikävä loukkaantuminen jätti "playoff-energiaa" tankkiin...

Pelillisesti kyllä huomasi että kyseessä oli harjoitusottelu, sillä taso ei päätä huimannut. Öhlund oli ylivoimainen, vaikutti myös paljon fyysisemmältä kuin viime kaudella, ja tuosta fyysisyyden puutteestahan häntä menneellä kaudella moitittiinkin. Liike ja mailapeli olivat erinomaista, vaikutti että kesällä tehty leikkaus todella auttoi Ohlieta. Nuck tuossa ylempänä listasikin Flames-pelistä viivoja, joten turha sitä on samaa enempää toistella.

Oilers-pelistä vielä pari viivaa jotka voisi lisätä nuckin listaan:

- Kokemattomasta ja AHL-painotteisesta puolustuksesta huolimatta alivoimapeli toimi hienosti. Miinuspuolena paljon jäähyjä, mutta kyllä niitä voi aina muutaman ottaakin kerran alivoimapeli toimii noin hienosti.

- Fitzgeraldin luistelua ovat monet haukkuneet, itse yllätyin positiivisesti. Toki hänen ensimmäiset potkunsa vaativat selvästi lisää sähäkkyyttä ja tempoa ettei hän toimisi aivan heleniusmaisena tötsänä jäällä, mutta suoranopeus vauhtiin päästyään oli parempaa kuin odotin.

- Mike Brown taklasi kaikkea liikkuvaa aina kun oli mahdollisuus, ja välillä vaikka ei ollut edes mahdollisuutta. Luisteli täysillä koko pelin, ja haki kontaktia jokaisessa vaihdossa. Tästä tuloksena loistavat 7 taklausta vajaassa 10 minuutissa, ja selvä voitto tappelussa Jacquesista. Vigneaultin tyylin tietäen en laskisi Brownia täysin ulos neloskenttä-kaavailuista, vaikka kauden Moosessa aloittaakin.

Loppuun vielä juttu Bourdonista:

http://www.canada.com/topics/sports...=b6a3e596-cc79-4ee2-a9e2-a90bc82efdf3&k=42827

Ja mitä Hanseniin tulee, päivän lehdet kertoivat että edessä olisi 4-6 viikon sairasloma.

Edit: laitetaan nyt tähän eiliseen viestiin vielä uutta tietoa:

HFBoardsilta päivitetty loukkaantumislista:

Updated Injured Canucks List

1.Miller - abdominal surgery
2.Salo - fracture wrist
3.Linden - groin
4.Mitchell - groin
5.Morrison - groin
6.Hansen - broken thumb
7.Bieksa - strained abdominal muscles
8. Kesler - groin
9. Rypien - groin
10. Ritchie - groin

Eli Kesler ja Bieksa uusia potilassaarisia, tässä jutut:

http://www.canada.com/topics/sports...d=8e38a50a-62a2-47f1-aaac-42993b4a418d&k=9830

http://www.canada.com/topics/sports...=5ac61048-829b-48c2-ad17-49c2625c6755&k=61594
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Saattaa Manitoban ykkösketju mennä vielä uusiksi, kun kolme hyökkääjää meni waiveriin. Brad Moran ja Jozef Balej saattavat kiinnostaa jotain joukkuetta, varsinkin Moran on AHL:ssä aivan huippuluokkaa. Lisäksi Greg Classen meni waiveriin.

Alas menivät myös melko odotetut pelaajat:

MacIntyre
Schneider

Sharrow
Heshka
Fortanus
Fitzgerald

Labrie
Simek

Vielä on 32 pelaajaa mukana training campillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Updated Injured Canucks List

1.Miller - abdominal surgery
2.Salo - fracture wrist
3.Linden - groin
4.Mitchell - groin
5.Morrison - groin
6.Hansen - broken thumb
7.Bieksa - strained abdominal muscles
8. Kesler - groin
9. Rypien - groin
10. Ritchie - groin
Yksi selitys joukkueen monille harjoitusleirin loukkaantumisille saattaa olla muuten Victorian jääharjoituksissa ollut heikon puoleinen jää.

Mielenkiintoinen juttu kokonaisuudessaan;

http://www.canada.com/vancouversun/n...9de645&k=10781

"Both Linden and Mitchell said bad ice at the team's Victoria training camp at Bear Mountain Arena, combined with some lengthy conditioning skates, contributed to the long list of players nursing sore groins. Forwards Byron Ritchie, Rick Rypien and Ryan Kesler are also being hampered by sore groins. Kesler said he also could return to practice today. There were some long days on some extremely bad ice," Linden said."

Nyt olisi tosiaan parempi palata kentille, jotta joukkue olisi mahdollisimman valmis runkosarjan alussa. Eihän sille mitään ole voinut, että nämä loukkaantumiset ovat syöneet Vancouverin harjoitusleirin hyödyt veteraanipelaajille minimiin, mutta toivottavasti mahdollisimman moni olisi valmiina oikeiden pelien alussa.

Mr. Smith kirjoitti:
MacIntyre
Schneider

Sharrow
Heshka
Fortanus
Fitzgerald

Classen
Balej
Moran
Labrie
Simek
Kieltämättä tässä listassa ei ole suurempia yllätyksiä. Ehkä Balej'lle ja mahdollisesti Simekille olisi voinut antaa vielä yhden näyttöpaikan. Kummatkin ovat pelanneet muuten hyvin, mutta tehoja ei ole tullut riittävästi. Näistä etenkin Balej saanee vielä mahdollisuutensa kauden aikana.

Schneiderin ja MacIntyren osalta voidaan sanoa se, että yksi puolikas peli olisi ollut vielä ehkä mahdollinen, mutta kun joukkueen alakerta on tällä hetkellä sekaisin loukkaantumisten vuoksi, heidän kannattaa lähteä tuosta purjeesta keräämään itseluottamusta joukkueeseen, jossa laukauksia tulee enemmän normaaleista paikoista.

Joukkueen maalivahdeista MacIntyre on pelannut harjoituspeleissä toistaiseksi ehkä jopa paremmin kuin Sanford, mutta Sanford on mukana yhden suunnan paperilla ja siksi MacInteren lähdön ymmärtää. Schneiderin ja MacIntyren lähtöjen jälkeen Vancouverin maalivahtiosasto on nyt sellainen, mitä se tulee olemaan kauden aikana. Luongon ja Sanfordin varaan on hyvä tukeutua.

Puolustuksessa ylhäällä jatkavat siis vielä taisteluaan McIver, Coulumbe, Bourdon ja Edler. Näistä Edler olisi valmis NHL:ään, Bourdonin paikka tullee olemaan ainakin alkukaudesta farmi ja San Josea vastaan purjeessa ollut Coulumbe pitää paikkansa vielä tällä hetkellä muiden pakkien loukkaantumisten vuoksi.

Leirin positiivisin yllättäjä on ollut toistaiseksi Nathan McIver. Tämä entinen Toronto St. Michael's Majorsin (OHL) kapteeni on ottanut kokonaispelissään valtavasti askelia eteenpäin. McIver on ollut aina fyysisessä pelissä erinomainen, mutta nyt häneltä on nähty myös muita avuja. Tällä hetkellä McIver on luultavasti Bourdonin edellä puolustuksen depth chartissa. Näyttöpaikkoja ylhäällä tulee varmasti viimeistään kauden aikana.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
McIver on ollut aina fyysisessä pelissä erinomainen, mutta nyt häneltä on nähty myös muita avuja. Tällä hetkellä McIver on luultavasti Bourdonin edellä puolustuksen depth chartissa. Näyttöpaikkoja ylhäällä tulee varmasti viimeistään kauden aikana.

Itse nostaisin McIverin jopa Edlerin edelle, koska McIver tuo jotain sellaista Canucks pakistoon mitä siitä puuttuu: kovuutta ja ilkeyttä. Bieksa siellä pakistossa toki on, mutta olisi hyvä jos hän saisi keskittyä enemmän pelaamiseen. Toki nyt Salon poissa ollessa myös kiekollista taitoa tarvitaan pakistoon ja siinä Edler on toki McIveria parempi.

Tiedä sitten miten toimisi seuraavat pakkiparit (mikäli Salo poissa):

Ohlund - Edler/Miller
Mitchell - Bieksa
Krajicek - McIver
Edler/Miller

Ylivoimissa Ohlund, Bieksa, Edler ja mikäli tarvitaan niin Krajicek. Alivoimissa sitten Mitchell, Ohlund, Bieksa ja Miller (McIver).
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Näiden (odotettujen) pudotusten jälkeen on käytännössä pudotettava vielä 9 pelaajaa niin päästään valmiiseen 23:een. Jos oletetaan, että runkopelaajat tervehtyisivät, niin uusia periaatteessa pelipaikasta vielä taistelevia pelaajia on jäljellä 14.

Puolustajat: Edler, Bourdon, McIver, Coulumbe, McGillis

Hyökkääjät: Grabner, Hansen, Rypien, Raymond, Jaffray, Brown, Isbister, Shannon, Ritchie

Kuten mainittua Edlerin kilpailijaksi on hieman yllättäen noussut McIver. Hyökkääjistä pelipaikkaa on lupailtu Shannonille. Isbister ja Ritchie myös varmaankin mukana avauksessa. Veikkaan, että Grabner, Hansen, Raymond & Jaffray lähtevät kasvamaan korkoa farmiin. Näin ollen viimeisestä paikasta taistelisivat kovimmin Rypien ja Brown.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kuten mainittua Edlerin kilpailijaksi on hieman yllättäen noussut McIver. Hyökkääjistä pelipaikkaa on lupailtu Shannonille. Isbister ja Ritchie myös varmaankin mukana avauksessa. Veikkaan, että Grabner, Hansen, Raymond & Jaffray lähtevät kasvamaan korkoa farmiin. Näin ollen viimeisestä paikasta taistelisivat kovimmin Rypien ja Brown.

Hansenhan mursi peukkunsa viime viikolla, joten hänet lähetetään Moosen vielä tämän viikon aikana. McIver puolestaan on ollut hieno yllätys, saa nähdä aloittaako hän pelit Canucksissa vai Moosessa. Hienoa myös nähdä että Brown jatkaa joukkueessa - kaikkien, mm. nimimerkki nuckin parjauksesta huolimatta ;) - hän on taistellut hienosti peleissään ja tuonut joukkueeseen valtavasti kovuutta ja luonnetta. Shannon on V'n mukaan joukkueessa kun runkosarja alkaa, mikäli vain jatkaa loput harjoituspelit sillä tasolla millä aikaisemmat, ja pysyy terveenä. Eli siis samassa tilanteessa kuin Ryp vuosi sitten, saa nähdä pysyykö Ryan terveenä...

http://www.canada.com/topics/sports...=2b22c6f2-db5b-4de8-8e8d-349232d0e911&k=37165

Loukkaantumiset ovat alkaneet hellittämään, sillä ensi yönä San Josea vastaan niin Linden, Mitchell, Kesler kuin Bieksakin aloittanevat pelaavassa kokoonpanossa. Bieksa tosin ei vielä ole omien sanojensa mukaan täysin kunnossa.

http://www.canada.com/topics/sports...d=dc6d11dc-a193-41bf-b224-2ccdac8545cf&k=7724

Luongo esittelee viikonloppuna uuden maskinsa:

http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=1deb5a4b-4ea3-4766-85b6-97509a29fb6e
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuten mainittua Edlerin kilpailijaksi on hieman yllättäen noussut McIver. Hyökkääjistä pelipaikkaa on lupailtu Shannonille. Isbister ja Ritchie myös varmaankin mukana avauksessa. Veikkaan, että Grabner, Hansen, Raymond & Jaffray lähtevät kasvamaan korkoa farmiin. Näin ollen viimeisestä paikasta taistelisivat kovimmin Rypien ja Brown.
Mielenkiintoinen tilanne. Edler on McIveria parempi kiekkoilija kokonaisuudessa, mutta McIver toisi joukkueeseen kovuutta, jota Vigneault haluaa viime kauden Luongon päälle-ajojen jälkeen lisää. Ei tämä yhden kovan puolustajan lisääminenkään tosin merkittävästi Luongon päälle-ajoja tulisi vähentämään, sillä vastustat asettavat aivan varmasti Luongon maksimaalisen häirinnän (vaikka sitten jälleen sääntöjä vastaan) mahdollisen nokkapokan edelle.

Eli tulevat pelit tämän puolustuksen tilanteen ratkaisevat ja kaikki on vielä auki. Edler on vakuuttanut olevansa NHL-tason pelaaja ja McIver on yllättänyt kaikki. McIveria hehkutetaan jopa enemmän kuin Edleria tämän yllättäjäkortin vuoksi. Tilanne olisi ehkä toisenlainen, mikäli kukaan ei olisi odottanut Edlerilta mitään ennen leiriä. Nyt häneltä osattiin odottaa jotain ja kun toinen on tullut täysin puskista lähes vierelle, yllättäjä onkin ottamassa sisärataa.

En sano, että tämä mahdollinen McIverin pelipaikan valtaus aiheuttaisi minussa hiustenkasvua, mutta minä luotan kuitenkin Edleriin näistä kahdesta enemmän. Ei Canucks peräpään fyysiseen puoleen tule kuitenkaan kaatumaan ensikään kaudella, kun mukana on Mitchell, Bieksa, Öhlund ja nyt myös Miller (ehkä myös McGillis). Lisäksi Salokin pärjää tilannevoimassa omassa päässä hyvin, vaikka laittaakin ukkoa harvakseltaan seinälle.

Mutta katsotaan mitä tuleman pitää ja mikäli McIver pelaa edelleen ehjää peliä fyysisen pelinsä lisäksi, Edlerille voisi tulla toinen kausi AHL:ssa 25-30 minuutin peliajoilla putkeen ja Nathan mahdollisesti ylös. Mukava puoli tässä on se, että joukkueella tuntuu olevan tulossa koko ajan hyvin lisää näitä mahdollisia tulevaisuuden NHL-pakkeja; Bieksa, Edler, McIver, Bourdon, Ellington...

Canucks.com kirjoitti juttua McIverista - Making An Impression

Myös hyökkäys vaikuttaa olevan mielenkiintoisessa tilanteessa, tosin vähän eri asioiden vuoksi. Edelleen se kakkosketjun toisen laiturin paikka on haussa, eikä kukaan uusista yrittäjistä ole mielestäni pelannut vielä niin hyvin, että tämä vaatimus olisi täytetty niillä näytöillä mitä on toistaiseksi nähty (osalta tätä vaatimusta ei kyllä osattu edes odottaa);

- Shannon on näyttänyt hienoa nopeuttaan, mutta ei ole muuten vakuuttanut minua ainakaan vielä niin paljon, että löisin panoksia hänen puolestaan. Vigneaultilla on kuitenkin sanojen mukaan enemmän luottoa.

Edit: Shannonista tuore juttu, joka käsittelee miehen johtajuutta

- Jaffray on näyttänyt osaavansa tehdä tälläkin tasolla maaleja paikan saadessaan, mutta hänenkään kokonaispelinsä ei hirveästi vakuuta.

- Isbisterista ei ole uudeksi Pyattiksi, vaikka iso onkin - selvästi nelosketjun tavaraa.

- Hansen on loukkaantunut, eikä hänestäkään olisi ehkä vielä saatu kakkosketjun miestä.

- Ritchien kiekolliset avut voivat riittää maksimissaan kolmoseen, mutta niillä ei pelejä ratkota.

- Raymond ei ole mielestäni vielä valmis. Hänestä voi kyllä tulla vielä hyvä, mutta tätä pitää odottaa vähän aikaa.

- Grabner... Tässä voisi olla mahdollinen long-shot, mikäli Calgary-pelin otteet jatkuisivat, mutta en vain jaksa uskoa tähän.

Tässä ne tarjokkaat sitten ovatkin. Jos näistä kokelaista nyt yhtä pitäisi veikata, niin sanotaan sitten Shannon Vigneaultin puheiden perusteella. Mutta koska todellista kovan luokan uutta kakkosen laituria tuskin nähdään, Vancouver saattaisi jakaa hyökkäysvastuuta esimerkiksi seuraavasti:

D. Sedin - H. Sedin - Pyatt
Näslund - Kesler - Shannon
Cooke - Morrison - Cowan
Burrows - Ritchie - Linden
Isbister

Hansen
Rypien / Brown
Grabner / Jaffray / Raymond

Tässä kokoonpanossa kaksosten ketjulle ladottaisiin jälleen erittäin paljon hyökkäysvastuuta. Kakkosen laidassa Näslundilta pitäisi saada viime kautta enemmän tehoja ja Keslerin pitäisi ottaa se jo odotettukin askel eteenpäin. Shannon olisi tässä ketjussa ketjun ruokkijana laiturin tontiltaan. Kolmonen olisi varmasti roolissaan hyvän luokan kolmonen (mitä V ehdottomasti haluaa) ja nelonen täyttäisi paikkansa omassa tehtävässään puolustavana ketjuna.

Eli edelleen tuon kakkosen kanssa olisi selvästi suurimmat kysymysmerkit ilmassa. Tuskin Vancouverin hyökkäys kuitenkaan tällaisena menee koko kautta (en muista kautta, jolloin syksyllä yhdessä ollut hyökkäys olisi mennyt yhdessä kauden loppuun ilman siirtoja), joten ei voi kuin toivoa, että mahdollinen hankinta tehtäisiin nyt aikaisemmin kuin viime kaudella.

Hansen olisi ykkösvaihtoehto tuon kokoonpanon ulkopuolelta esimerkiksi Shannonin paikalle kokeiltavaksi, ellei Shannonin peli kulje. Rypien olisi mukana mikäli tarvitaan lisää fyysisyyttä ja hänen vaihtoehtona olisi hienosti harjoituspeleissä tsempannut Brown, jolta tietää ainakin sen, mitä tulee saamaan (pirusti yritystä ja hyvää fyysistä peliä / olematonta kiekollista peliä). Grabner, Raymond ja Jaffray olisivat kokoonpanon paikkaajia sitten mahdollisten loukkaantumisten sattuessa.

Isossa kuvassa tämä hyökkäys vaikuttaisi aika lailla samanlaiselta kuin viime kauden vastaava. Viime kauden syksyyn nähden uusia kasvoja ovat Jeff Cowan, Ryan Shannon (?), Byron Ritchie ja Brad Isbister. Viime kauden syksyn joukkueesta ovat poissa puolestaan Jan Bulis, Josh Green, Marc Chouinard ja Tommi Santala. Pienenä erona on se, että tämän vuoden joukkueessa on viime kauteen verrattuna enemmän fyysisiä pelaajia.

Vancouverin suurimpana kysymysmerkkinä, koko joukkueenkin mittakaavassa, tulee olemaan maalinteon mahdolliset ongelmat - aivan kuten viime vuonna. Viime vuonna Canucksin syksy oli hyökkäyspäässä todella ankeaa aikaa uusien kuvioiden opettelun vuoksi, mutta onneksi hyökkäyspeli lähti myöhemmin vähän paremmin käyntiin.

Kun Vancouver oli NHL:n paras joukkue kevätkauden runkosarjassa viimeisten päälle 40 ottelun aikana, Canucks teki vähän päälle kolmea maalia (viimeiset 46 ottelua - 3.08 maalia ottelussa) ottelua kohden. Tällä maalikeskiarvolla oltaisiin sijoituttu koko NHL:n eniten maaleja tekevien joukkueiden listalla noin 10. sijalle.

Tämä viime kauden jälkimmäisen reilun puolikkaan keskiarvo voisi riittääkin joukkueelle, jonka maalilla seisoo pelin paras maalivahti ja jonka puolustus on ainakin NHL:n viiden parhaan joukossa. Mutta miten tähän nyt päästäisiin tai tästä päästäisiin mahdollisesti vähän eteenpäin? Tähän yritetään nyt löytää sitä ratkaisun avainta, joka avaisi portteja mahdolliseen menestykseen vielä paremmin kuin viime kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kun Vancouver oli NHL:n paras joukkue kevätkauden runkosarjassa viimeisten päälle 40 ottelun aikana, Canucks teki vähän päälle kolmea maalia (viimeiset 46 ottelua - 3.08 maalia ottelussa) ottelua kohden. Tällä maalikeskiarvolla oltaisiin sijoituttu koko NHL:n eniten maaleja tekevien joukkueiden listalla noin 10. sijalle.

Tuo tilasto todella antaa valoa tunnelin päähän. Uskon, että olemme kuitenkin top5'ssa mitä päästettyjen maalien keskiarvoon tulee, niin jos pääsisimme tuohon 10. sijan paikkeille tehdyissä maaleissa, entistä parempaa menestystä voisi ensi kaudelta odottaa. Ottaa vielä sen huomioon, että Keslerilta ja Cookelta voi odottaa yhteensä noin 15-20 maalin parannusta, Pyattilta myös noin viiden maalin parannusta, ja neloskenttäkin toivottavasti burrowseineen saisi hyväksyttyjä maaleja aikaiseksi enemmän kuin viime kaudella.

Tähän vielä mahdollinen Näslundin herääminen (harjoituspelit eivät ole tosin tähän viitanneet), niin hyvä tulee. Ainoa "suuri" menetys maalintekorintamalla viime kaudesta on Bulis, ja hänenkin mukanaan lähti vain reilu 10 maalia.

Mikäli avainpelaajat pysyvät terveenä edes suurimman osan ajasta emmekä joudu turvautumaan liikaa Moosen apuihin, näkisin että ainoa suuri kysymysmerkki on ylivoimapeli. Se oli viime kaudella suurimman osan ajasta surkeaa, varsinkin playoffeissa jolloin tasakentällisinkin peli toimi paremmin, joten siihen on saatava parannusta. Tämä osa-alue oli oikeastaan ainoa jossa kyseenalaistin Vigneaultin kuviota viime kaudella, ja toivon että siihen paneudutaan harjoituksissa huolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös