Moose 2006-07
Mr. Smith kirjoitti:
Tuohon nyt siis vielä lisätty Balej (RW) ja Fitzgerald (D) sekä Bliznak (C) joten on kyllä ainakin taistelua pelipaikoista. Hiljalleen alkaa ihmetyttämään Classenin hankinta, kun senttereitä olisi ilman häntäkin riittävästi. Ja ylhäältä voi tulla vielä kavereita alas...
Jep, ihan hyvää tarjontaa alkaa olla jo Moosellakin. Jos näitä pitäisi nyt uudelleen miettiä, niin oma ketjulotto voisi olla vaikka mallia;
Jaffray - Shannon - Balej
Raymond - Moran - Hansen / Grabner
Rypien - Classen - Hansen / Grabner
Keane - Bolduc - Brown
Genoway / Simek / Super Mario
Edler - Sharrow
Fortunus - Bourdon
McIver / Rahimi / Fitzgereld - Kelly / Heshka / Yeo
MacIntyre
Schneider
Hyökkäys tiivistettynä:
Ykkösen pelaajista Shannon saattaa ottaa onnistuessaan paikan Vancouverista ja myös Jaffray voi olla parhaimmillaan ensi kauden musta hevonen. Balej'lta odotan viime AHL-kautta ehjempää kautta, mutta hän on mielestäni tällä hetkellä näistä ykkösketjun pelaajista kauimpana NHL-paikkaa.
Kakkosketjun laidoilla olisi hienosti vauhtia, mikäli Grabner ottaisi tuosta paikan. Hansenin kanssa ketju olisi vähän enemmän kahden suunnan peliä pelaamaan pystyvä ketju. Moran on keskellä hyvän luokan kakkossentteri AHL:ssa. Raymondin otteita on ensi kaudella erittäin mielenkiintoista seurata.
Kolmosessa sentteri Classenilla on meriittinä Calder Cupin voitto keväältä 2004 ja tässä mielessä hän on arvokas pelaaja Mooselle. Toki ei pidä unohtaa myöskään miehen 90 NHL-peliä Nashvillessa tällä vuosituhannella, joten mistään ihan turhakkeesta ei ole kyse. Classenin (ja mahdollisesti Shannonin kanssa) Moosella on kyllä AHL:aan erittäin hyvät kolme ensimmäistä sentteriä.
Kolmosketjun laidalla mahdollisesti pelaava Rypien on tietenkin myös erittäin mielenkiintoinen pelaaja - ellei hän sitten ota paikkaa Canucksin paidasta. Viime kaudella tätä jo odotettiin, mutta loukkaantuminen vesitti silloin tämän mahdollisuuden. Mikäli hän pysyy nyt kasassa, mahdollisuuksia tulee aivan varmasti ainakin jossain vaiheessa kautta. Toisen laidan kanssa olisi sama asia, mikä kakkosessa.
Nelosketjussa Bolduc teki viime kaudella hienon läpimurron AHL:ssa - aloitti kauden ECHL:ssa, lopetti kauden playoffeissa ykkösketjussa. Erittäin hyvä luistelija, ahkera antamaan taklauksia ja arvokas alivoimahyökkääjä. Brownin viime kausi oli tehollisesti selkeä pettymys - miehen todella puiset kädet taitavat estää hänen nousunsa seuraavalle tasolle. Keane olisi toisella laidalla lähinnä vain johtajuuden ja puolustustaitojen vuoksi.
Ylimääräisistä hyökkääjistä Genoway kuuluisi periaatteessa joukkueeseen (ja tulee luultavasti oikeassa maailmassa kuulumaankin), sillä viime kaudella päälle 40 pistettä tehnyttä hyökkääjää on liian vaikea laittaa istumaan katsomoon. Tässä fantasiajoukkueessa minä antaisin kuitenkin näyttömahdollisuudet ennemmin Hansenille ja Grabnerille sekä peluuttaisin nelosen puolustavassa roolissa taklaaja Brownia.
Puolustus tiivistettynä:
Ykköspariin sijoitan Edlerin, sillä monipuolinen nuori ruotsalaispuolustaja on tällä hetkellä lähinnä NHL-paikkaa tästä joukkueesta. Viime kaudella (tuolloin) 20-vuotias isokokoinen puolustaja pelasi valtavia minuutteja ja teki mukavasti tehoja Moosessa. NHL:ssa hänen otteensa olivat siihen saakka hyviä ja yleisesti kehuttavia, kunnes tuli vastaan Atlanta ja Bobby Holik...
Toivottavasti Edler on saanut tänä kesänä lisää lihasta, jotta häntä ei enää jyrättäisi oman maalin lähellä kumoon. Varmasti tämän puolen parannus on ollut ainakin nuorukaisen ykköstavoite tänä kesänä. Edlerin pariksi laittaisin itse Sharrowin, sillä hän pystyy jotenkin tukemaan Edlerin hyökkäystaitoja.
Kakkosparissa pelaisi Vancouverin toinen tulevaisuuden pakkitoivo Luc Bourdon, joka olisi toinen mahdollisesti NHL-pelejä ensi kaudella näkevä Moose-puolustaja. Bourdonin tasolle AHL tulee olemaan ensi kaudella hyvä mittari ja onkin mielenkiintoista seurata, miten hän tulee AHL:ssa menestymään.
Bourdonin pariksi laittaisin Maxime Fortunusin, jonka rooli oli viime kaudella iso, ja tulee vain kasvamaan ensi kaudella. Fortunus oli viime kaudella erittäin tärkeä pelaaja Moosen alivoimassa, joka oli AHL:n parasta. Playoffeissa tummapintainen pakki pelasi parhaimmillaan päälle 30 minuuttia ottelussa ja nosti näin tasoaan kauden tärkeimmillä hetkillä.
Kolmosparin toiselle puolelle riittää nyt FitzGeraldin hankinnan jälkeen kolme mielenkiintoista fyysistä pakkia McIver, FitzGereld ja Rahimi. Rahimi olisi tulevaisuuden kannalta ryhmän paras vaihtoehto, mutta pelipaikka on tiukassa. Toiselle puolelle olisi tarjolla vähän kiekollisemmat vaihtoehdot Heshka ja Yeo sekä puolustava Kelly.
Näistä kolmosparin muutamasta pakista yksi yhdistävä asia on muuten heidän kapteeniutensa pelihistoriassa; FitzGerald oli aikanaan USA:n nuorten maajoukkueen kapteeni 18-vuotisten kahdeksan maan turnauksessa, McIver oli monivuotinen Toronto St.Michael’s Majorsin kapteeni (OHL) ja Yeo oli viime kaudella Calgary Hitmenin kapteeni (WHL).
Maalivahdit:
Maalivahtitilanne on ensi kauden joukkueen mielenkiintoisin seurattava. Cory Schneider otti vihdoin askeleen lähemmäs NHL:aa ja syystä, sillä yliopistokiekossa ei ollut enää mitään todistettavaa. Schneiderin otteita on ensi kaudella erittäin mielenkiintoista seurata - omasta mielestäni jopa mielenkiintoisempaa kuin Edlerin, Bourdonin, Raymondin, Grabnerin tai Hansenin.
Näin kauden alla joukkueen ykkösvahtina on pidettävä kuitenkin Drew MacIntyrea, joka vakuutti viime kaudella kaikki. Nuoren maalivahdin tilastot olivat 41 ottelun jälkeen hienot 2.17GAA ja 92.2%. Kauden lopussa tuli vielä playoffeissa ottelusarjan voitto D-Macin vanhasta seurasta Grand Rapidsista, joten kausi sai hienon lopun. Vain tulevaisuuden suurmaalivahdin Corey Pricen otteet Hamiltonin maalilla ja Moosen kaatuminen hiljensi D-Macin kilpakehujat hetkeksi - ensi kaudella puheet alkavat luultavasti taas, sillä MacIntyre on mennyt erinomaisen hienosti eteenpäin AHL:ssa.
Mr. Smith kirjoitti:
Keane voisi kans alkaa harkita eläkettä, nyt kun 40 vuotta tuli täyteen. Siinä vapautuisi paikka nuoremmille ja Keane voisi siirtyä vaikkapa pukumiehiin.
Toisaalta Moosella ja ehkä Canucksillakin on siinä mielessä kyllä erinomaisen hieno tilanne, että kolmen Stanley Cupin herra Keane on jokaiselle nuorelle pelaajalle esikuva, jota parempaa on vaikea kaksiä. Faneillekin Keane on suuri Moose-ikoni, joka palasi viimein kotikaupunkinsa seuraan työsulun jälkeen.
Viime kaudella Keane oli AHL:n tähdistöottelussa Team Canadan kapteeni ja ihan syystä. Onhan hän toki pelillisesti jo aika kaukana NHL:stä alivoimapeliä lukuun ottamatta, mutta kyllä minä pitäisi hänet niin kauan mukana, kun virtaa riittää.