Niin, ylivoimapeli oli etenkin playoffeissa luokkaa olematon ja tähän pitää saada ehdottomasti parannusta. Muutenhan Canucksin viime kausi voidaan jakaa ylivoiman osalta kolmeen osaan;Mikäli avainpelaajat pysyvät terveenä edes suurimman osan ajasta emmekä joudu turvautumaan liikaa Moosen apuihin, näkisin että ainoa suuri kysymysmerkki on ylivoimapeli. Se oli viime kaudella suurimman osan ajasta surkeaa, varsinkin playoffeissa jolloin tasakentällisinkin peli toimi paremmin, joten siihen on saatava parannusta.
Alkukausi, ensimmäiset 36 ottelua: (29/194) 14.94%
Runkosarjan jälkimmäinen puolikas, 46 ottelua: (41/208) 19.7%
Playoffit: (4/67!!) 5.9%!!
NHL:n viime kauden ylivoiman keskiarvojoukkueet New Jersey ja Toronto pelasivat 17.7%:n ylivoimaa. Huonoimmat viisi joukkuetta pelasivat puolestaan kaikki alle 15%:n ylivoimaa ja runkosarjan parhaat joukkueet iskivät ylivoimamaaleja kaikki päälle 20%:n teholla. Playoffeissa keskiarvojoukkueet Pittsburgh ja Nashville pelasivat noin 14%:n ylivoimaa.
Verrattaessa viime kauden Vancouveria NHL:n keskiarvoon näiden lukujen perusteella, voidaan todeta, että:
- Alkukaudella Canucks pelasi surkeaa ylivoimaa - joukkue oli NHL:n viiden huonoimman joukossa (koko kauden prosenteissa mitaten).
- Runkosarjan jälkimmäisellä reilulla puolikkaalla Vancouverin ylivoima oli puolestaan NHL:n kuuden parhaan joukkueen joukossa.
- Playoffeissa Dallas ja Anaheim söivät Vancouverin kaikki paukut ylivoimassa ja Canucks pelasi surkeinta ylivoimaa, mitä muistan.
Viime kaudella joukkue sai siis ylivoimansa kulkemaan paremmin surkean alun jälkeen. Playoffeissa tuli sitten täydellinen seinä vastaan ja maalinteko oli ihan tukossa. Syitä tähän oli varmaan useitakin. Yhtenä hyvin merkittävänä asiana oli Dallasin ja Anaheimin kovat puolustukset ja hyvä alivoima.
Toisena syynä oli kaksosten tukkoisuus runkosarjaan nähden. Johtuiko tämä sitten puhutusta mahaviruksesta, vai vastustajien täydellisestä onnistumisesta veljesten pimennyksessä, mutta kaksosten peli oli hitaamman näköistä kuin runkosarjassa, eikä tehoja tullut toivotulla tavalla.
Myös kaksosten ylivoimatehoissa oli mielenkiintoinen ero runkosarjassa ja playoffeissa. Kun Sedinit tekivät runkosarjassa yhteensä 163 pelissä 17+52=69 ylivoimapistettä, playoffeissa kaksoset tekivät yhteensä 24 pelissä 1+2=3 pistettä. Ero runkosarjan ja playoffien välillä oli hyvin merkittävä - niin merkittävä, että en usko pelkän vastustajan täydellisen pimennystyön selittävän tätä eroa.
Edit:
Vancouverin ylivoimassa pitäisi olla tulevallekin kaudelle palasia liigan keskiarvon päälle. Sedinit ovat hyvä kaksikko pyörittämään peliä hyökkäyspäässä, Salolla on yksi liigan kovimmista laukauksista siniseltä, Bieksa pystyy pyörittämään peliä ja tuomaan kiekkoa alueelle, Pyatt / Linden ovat riittävän hyviä pelaajia maalin edessä maskimiehen roolissa ja Näslund on edelleen vähintäänkin hyvä syvyyshyökkääjä ylivoimaan.
Viimeksi muokattu: