Mainos

Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 924
  • 1 444

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Onko tässä nyt jotain mätää, kun Willie Mitchell vetää 3,5milj? Onhan hän loistava puolustamaan, mutta eikö tämä ole vähän liikaa? Vai mitä nuck ja muut sanovat?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Jovanovski Coyotesiin:

Edit2: Palkka ilmoitettu: 32.5mil, tekee 6.5mil vuodesta.
Yllättävä joukkue kieltämättä. Ei siinä paljon Floridan mielenkiinto ja Bertuzzin halut auttaneet, kun loukkaantumisista kärsineelle Jovolle annetaan näin suuri paperipino eteen. Tämän vuosituhannen alussa Jovanovski oli myös erinomainen taklaaja, mutta ikävä kyllä tämä puoli jäi koko ajan yhä vähemmälle iän ja loukkaantumisten jälkeen.

Viimeiset kaksi kautta Jovanovski ei ollut edes vanhan palkkansa arvoinen Canucksille ja jos oikein haluaa katkerana tätä siirtoa kaivaa, muistan kuka oli jäähyllä turhasta korkeasta mailasta, kun Flames pudotti Canucksin jatkosta seitsemännen pelin jatkoajalla vuonna 2004. Jokainen voi siis lukea, että täällä v...ttaa.

Samalla pitää kuitenkin ajatella Jovoa siten, miten hän todellisuudessa ansaitsisi itsensä muistettavan. Ed Jovanovski oli terveenä ollessaan erinomainen hyökkäävä puolustaja ja joukkueen henkinen johtaja. Hän pelasi isolla sydämellä, teki kaukalon ulkopuolella hienoja asioita ja hänen peliään oli aina hieno katsoa. On siis helppo sanoa, että Jovanovski oli koko miehen seitsemän vuotisen uransa ajan Vancouverissa minun yksi suurimmista suosikeistani.

Valitettavaa, että loukkaantumiset pilasivat kaksi viimeistä kautta ja valitettavaa, että hän on nyt lähtenyt - ja tuskin tulee enää koskaan takaisin. Ikävä tulee Jovoa. Hänen lähtönsä jälkeen tuntuu, että Canucksin vanhasta, hienosta ryhmästä vietiin jotain hyvin olennaista pois. Dave Nonis olisi varmasti halunnut pitää miehen ja suurin osa faneista olisi varmasti halunnut pitää miehen, mutta hän ei enää sopinut palkkatilanteeseen.

Canucksin kotihalli tulee kuitenkin varmasti aina muistamaan numeron 55. Veikkaan, että kun Ed Jovanovski luistelee ensi kaudella jäälle Vancouverissa, täysi GP Place osoittaa seisaaltaan suosiota hänelle. Uskon myös, että Ed Jovanovskin tunteet ovat tässä vaiheessa pinnassa. Hänellä jäi paljon hienoja muistoja Vancouverista. Ne eivät lähde mielistä, vaikka joukkue ja ympäristö onkin nyt toinen.

Toivon Jovanovskille parhainta menestystä Phoenixin joukkueessa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Lauri kirjoitti:
Onko tässä nyt jotain mätää, kun Willie Mitchell vetää 3,5milj? Onhan hän loistava puolustamaan, mutta eikö tämä ole vähän liikaa? Vai mitä nuck ja muut sanovat?

Niin no jos haluaa tuon tyyppisen pelaajan niin siitä joutuu ilmeisesti maksamaan, Canuck ehkä oli hänet erityisesti identifioinut sellaiseksi pelaajaksi jonka haluaa. Vapailla markkinoilla oleville pelaajille on myös muita ottajia ja tämä oli se hinta minkä joutui maksamaan saadakseen pelaajan. Vaikea nyt tietenkään arvoida tässä vaiheessa tarkkaan onko sen arvoinen mutta luulen että hän oli pelaaja jonka Canucks halusi, nyt kun Jovon menettivät.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lauri kirjoitti:
Onko tässä nyt jotain mätää, kun Willie Mitchell vetää 3,5milj? Onhan hän loistava puolustamaan, mutta eikö tämä ole vähän liikaa? Vai mitä nuck ja muut sanovat?
Olen äärimmäisen innoissani tästä siirrosta. Viime kauden aikana kirjoitin tähän ketjuun:

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=32244&page=2

seuraavasti:

Puhuttaessa yleisesti NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista, mieleeni tulee useakin nimi, mutta haluan nostaa esiin ennen kaikkea Minnesotan loistavan puolustavan puolustajan Willie Mitchellin. Hän on puolustaja, jonka ottaisin koska tahansa omaan joukkueeseeni ja mies on roolissaan erinomainen. Mitchell on tehnyt jo vuosia kiusaa Vancouverin tähtipelaajille ja esimerkiksi Todd Bertuzzi ja Markus Näslund vihaavat pelata tätä puolustajaa vastaan.

Tällä kaudella Mitchellin tilastot ovat 59 ottelun jälkeen vain 2+5, mutta tämän puolustavan puolustajan arvo näkyy joukkueen sisäisestä tehotilastosta. Mitchellin tehopörssiluku on tällä hetkellä +18, kun seuraavaksi paras Minnesotan puolustaja (Filip Kuba) pääsee lukemaan +3 ja Kurtis Fosteria (+/-0) lukuun ottamatta kaikki muut Wildien puolustajat: Andrei Zyuzin (-9), Daniel Tjärnqvist (-7), Brent Burns (-9), Nick Schultz (-2), Alex Henry (-1) ja Scott Ferguson (-3) ovat pakkasella.

Mitchell on Wildien eniten tasakenttä- ja alivoimapeliaikaa saava pelaaja ja yleensä miestä peluutetaan vastustajan tehoketjuja vastaan. Tähän nähden miehen tehopörssilukema on käsittämättömän kova. En tiedä sitten, kuinka paljon tämän joukkueensa eniten alivoimaa pelaavan pelaajan ansiota on myös se, että Wild pelaa selvästi liigan parasta alivoimaa.

Kirjoitin tuon ylläolevan tekstin siis helmikuussa, ennen siirtotakarajaa.

---

Minulla oli vuosia vihasuhde tähän pelaajaan, joka on kasvanut lapsuutensa Vancouverissa ja fanittanut Canucksia. Hän oli Minnesotan puolustuksesta ylivoimaisesti ärsyttävin puolustaja. Ja hän ei tehnyt ärsyttävyytensä eteen mitään muuta kuin sen, että hän pelasi erinomaista puolustuspeliä Canucksia vastaan. Viime kaudella Wildien valmentaja Jacques Lemaire sanoi Mitchellin olevan omasta mielestään NHL:n 10 parhaan puolustavan puolustajan joukossa. Mielestäni tähän mielipiteeseen oli helppo yhtyä.

Nyt kun Canucks haki nimenomaan puolustavaa puolustajaa joukkueeseensa, minun suurimpana toiveenani oli mahdollisista tulijoista yksi nimi. En olisi kuitenkaan uskonut Canucksin saavan häntä, sillä joukkueen palkkatilanne on tiukka ja uskoin, että Mitchellista joutuu maksamaan tuon 3.5-4 miljoonaa dollaria. Nyt hän on kuitenkin meillä ja vielä pitkällä sopimuksella. Mitchell uskoakseni selvästi halusi sinne, missä on aikanaan kiekon seuraamisen aloittanut.

Kovat rahat puolustavasta puolustajasta tietenkin, mutta selvälle top 3 puolustajalle (Öhlundin ja Salon kanssa) voi myös maksaa. Toivottavasti mies pelaa Canucksissa uransa loppuun saakka.

Luongo pitää muuten varmasti juhlat tämän uutisen kuultuaan.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Lauri kirjoitti:
Onko tässä nyt jotain mätää, kun Willie Mitchell vetää 3,5milj? Onhan hän loistava puolustamaan, mutta eikö tämä ole vähän liikaa? Vai mitä nuck ja muut sanovat?

Niin, siihen nähden, että Ohlund tienaa tuon saman 3,5 tuo tuntuu ylihintaiselta. Toisaalta tässä on kyllä parissa vauhtisokeiden signausten yössä puolustajien palkkataso noussut ympäri liigan sitä tahtia, että tähän signaukseen voi olla tyytyväinen. Varsinkin kun Mitchell on juuri sen tyylinen pelaaja, jota haettiinkin. Hieman saman roolin pelaajista, saman ikäinen pakki Jay McKee sai 4 milj per kausi. Kolme vuotta vanhempi Skrastins jatkoi omassa seurassaan hintalapulla 2,4. Noiden perusteella voi olettaa, että joku 3 milj olisi Mitchellistä tarjottu muualtakin ja koska kovan luokan puolustavia pakkeja ei oikein muitakaan enää ollut jäljellä oli tässä tartuttava tilaisuuteen ja maksettava se puoli milliä ylihintaa kaverista, joka todennäköisesti oli Nonisin ykkösprioriteetti. Puolustuksemme on muuten sen verran kokematon, että nyt oli signattava nimimies eikä mitään toivotaan toivotaan tapausta.

Phoenix oli tosiaan hieman yllättävä osoite Jovolle mutta ehkä tuota oli suunniteltu pidempään kuin miltä ulospäin vaikutti. Mara <> Boynton diili tuntuu tämän jälkeen loogisemmalta.

Baumgartnerin lähtö osoittanee kai luottamusta Krajicekia kohtaan, toivottavasti Lukas pystyy YV:n rakentajan paikan lunastamaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Varsinkin kun Mitchell on juuri sen tyylinen pelaaja, jota haettiinkin. Hieman saman roolin pelaajista, saman ikäinen pakki Jay McKee sai 4 milj per kausi. Kolme vuotta vanhempi Skrastins jatkoi omassa seurassaan hintalapulla 2,4. Noiden perusteella voi olettaa, että joku 3 milj olisi Mitchellistä tarjottu muualtakin ja koska kovan luokan puolustavia pakkeja ei oikein muitakaan enää ollut jäljellä oli tässä tartuttava tilaisuuteen ja maksettava se puoli milliä ylihintaa kaverista, joka todennäköisesti oli Nonisin ykkösprioriteetti.
Uskon myös, että Mitchellista oltaisiin maksettu muuallakin 3.5 miljoonaa. Ainakin minulle Mitchell oli koko ajan parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi McKee ja kuitenkin hän tuli nyt vähän halvemmalla, mitä McKee olisi tullut. Ei tämä ollut siis yleiseen hintatasoon nähden mitenkään kovin suuri ylipalkkaus, joskin NHL:stä löytyy aivan varmasti parempiakin pelaajia hinta-/laatusuhteeltaan, jos näitä alkaa kaivelemaan.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Phoenix oli tosiaan hieman yllättävä osoite Jovolle mutta ehkä tuota oli suunniteltu pidempään kuin miltä ulospäin vaikutti. Mara <> Boynton diili tuntuu tämän jälkeen loogisemmalta.
Minulle tuli sama asia mieleen. Jos yhtään katsoo hintaa, niin Phoenix halusi selvästi Jovanovskin ja luultavasti tämä Maran kauppaaminen tehtiin vain siitä syystä, että Jovolle suunniteltiin ylivoiman ykköspakin roolia jo aiemmin.

Canucksin joukkue alkaa kuitenkin pikku hiljaa hahmottua ja enää puuttuu pari palasta. Kasataan se ketjuittain, pakkipareittain ja hinnoittain (jouduin veikkaamaan hintoja) tähän:

Sedin - Sedin - ? (3.6+ 3.6+ ?) yht. 7.2
Näslund - Morrison - Cooke (6+ 3.2+ 1.5) yht. 10.7
Ruutu - Kesler - Reid/Balej/King/Schultz (.900+ .900+ .450) yht. 2.250
Burrows - Santala - Linden (.450+ .450+ .8) yht. 1.7

Reid/Balej/King/Schultz .450

Hyökkäyksen kokonaishinta: 22.275.

Hyökkäyksessä Sedinit muodostavat yhden parin, Näslund-Morrison kaksikko toisen parin ja Ruutu-Kesler kaksikko kolmannen parin. Nelosketjun näkisin tuollaisena kokonaisuutena. Sedinien ketjuun tarvitaan yksi hyökkääjä, mutta kakkoseen ei välttämättä, sillä Cooke pystyy pelaamaan terveenä ollessaan mielestäni kakkosessa (kuten pelasi hyvällä menestyksellä loppukaudesta 2003-04). Kolmosessa Keslerin ja Ruudun paikat ovat mielestäni varmat, mutta toiselle laidalle tehdään kilpailutus kireän palkkatilanteen vuoksi ja annetaan jollekin yllä mainitun nelikon pelaajalle mahdollisuus tähän paikkaan.

Ykkösen laiturin paikka jätetään kuitenkin toistaiseksi auki ja mennään puolustukseen.

Öhlund - Bieksa (3.5+.450) yht. 3.95 milj.
Mitchell - Krajicek (3.5+.8) yht. 4.3 milj.
Salo - Bourdon/Sean Brown (UFA) (1.5+.8) yht. 2.3 milj.

Bourdon/Brown: .8

Puolustus yhteensä: 11.35 milj.

Canucks on menettänyt viime NHL-kaudesta kolme runkopuolustajaa, Jovanovskin, Allenin ja Baumerin. Tilalle tulleet Mitchell ja Krajicek. Kiekollista taitoa ja ylivoimatehoa lähtenyt joukkueesta, mutta Mitchellin vuoksi puolustus ja alivoima puolestaan tiukentunut. Krajicekin onnistumisella suuri merkitys kiekollisella puolella. Salo ja Öhlund pystyvät tasaiseen kiekolliseen peliin, Bourdonilla ja Bieksalla lahjakkuutta, mutta he ovat epävarmoja. Mitchell on puolustava puolustaja, jollaista meillä ei ole ollut sitten Dana Murzynin päivien. Ei tule loistamaan kiekollisessa pelissä, mutta ei pettämäänkään.

Näkisin, että jos ja kun Canucks lähtee tällä kokoonpanolla kauteen, tämä permanentti sopii Alain Vigneualtin pelisysteemiin paremmin kuin joukkueen edellinen kiekollisempi, mutta riskialttiimpi kokoonpano. Toki kiekollinen peli on kysymysmerkkinä, mutta uskon Bieksan ottavan askeleita eteenpäin ja ylivoima on niin kauan paperilla hyvin kuosissa, kun siellä on Sami Salon tai Mattias Öhlundin kaltaiset laukojat sinisellä. Puolustukseen joukkue ei välttämättä tarvitse lisävahvistuksia, jos mukaan saadaan Bourdonin mahdolliseksi korvaajaksi yksi fyysinen, puolustava puolustaja. Kokenut Sean Brown voisi olla tälläinen halpa vaihtoehto tähän paikkaan.

Maalivahdeissa Roberto Luongo näyttelee pääosaa ja Noroselle tai Flahertylle jää täydellisen sivuosan esittäjän rooli. Tämä paikka joukkueella on kerrankin kunnossa ja kun puhutaan pelin tärkeimmästä paikasta, tämä on paljon. Maalivahtien (mennään Norosella) yhteinen hinta noin 7.5 miljoonaa dollaria.

Joukkueen yhteispalkat:

Hyökkäys: 22.275
Puolustus: 11.35
Maalivahdit: 7.5

Yhteensä: 41.125

Cloutierin myynnin jälkeen -2.5: 38.625

Sedinien ketjun laituriin jäisi siis tällä kaaviolla varaa noin kolme miljoonaa dollaria (jotta palkkakaton alle jäisi sopivasti varaa esimerkiksi siirtotakarajalla tehtäviä muutoksia varten).

Mielenkiinnolla kuuntelisin mielipiteitä siitä, miten sinä Canucksin joukkueen rakentaisit näistä nyt käytössä olevista palikoista.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bowness kakkoseksi

Canucks hankki seuran kakkosvalmentajaksi kokeneen Rick Bownessin. Bowness vietti edelliset seitsemän vuotta Phoenixin valmennuksessa ja tätä ennen hän toimi mm. Ottawan valmentajana. Bowness oli Alain Vigneaultin haluama kakkosvalmentaja. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä aikaisemmin Ottawassa. Bowness otti tuolloin Vigneaultin seuraan ja tämän johdosta Vigneault pääsi myöhemmin Montrealin valmentajaksi.

Vancouverin toinen kakkosvalmentaja on vielä auki. Canucks yritti saada entistä Flyersin ja Team Canadan luotsia Wayne Flemingia, mutta hänellä on muita suunnitelmia. Tällä hetkellä vahvana ehdokkaana on ainakin pitkään Ottawassa kakkosvalmentajana toiminut ja tällä hetkellä Central Scoutingin päällikkönä työskentelevä E.J. McGuire.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
nuck kirjoitti:
Mielenkiinnolla kuuntelisin mielipiteitä siitä, miten sinä Canucksin joukkueen rakentaisit näistä nyt käytössä olevista palikoista.

Saa nähdä siirretäänkö näistä palikoista vielä jotain. Itse en oikein usko, mutta toisaalta joukkue on uudistunut paljonkin ja ehkä Nonis päättää nyt kerralla sekoittaa pakan uusiksi ja hakee vielä toisen ison treidin. Eri boardeilla liikkuu aika monenlaista toiveajattelua treidien suhteen. Hieman absurdia lukea juttuja joissa hommaamme Morrisonilla, Cookella ja Cloutierillä top4 pakin, pari laituria ja ykkössentterin :-)

Itse näkisin mielelläni Morrisonin jatkavan meillä, en usko että olisimme viime kaudella pärjänneet yhtään paremmin jollain muulla sentterillä. Morrison oli oudossa tilanteessa kun Näslundia vaivasivat vammat ja Bertuzzi ei ollut oma päättäväinen itsensä. Morrison joutui tekemään välillä hommia joita hänen laitureidensa olisi pitänyt tehdä ja siinä samassa puolustaa. Ei ihme, että hänenkin pelinsä oli lopulta sekaisin.

Esittämiäsi ketjukoostumuksia on helppo peesata. Näyttää tosiaan, että meillä olisi varaa yhteen laituriin, ei kahteen. Yksi laiturin paikka olisi siis minimipalkkalaisten poimittavissa, toivottavasti joku heistä onnistuu. Cooken peluuttaminen Näslundin ja Morrisonin kanssa tuntuisi loogiselta vaihtoehdolta. Cooke on ajoittain pelannut todella hyvin hyökkäävissä ketjuissa mutta tällainen rooli koko kauden ajan edellyttää Cookelta varmaankin pientä tason nostamista ja tasaisuuden löytymistä sekä terveenä pysymistä.

Jos Carterin uusi osoite on muualla. Kaksosten ketjuun olisi mukava löytää joku suoraan syötöstä kiekkoa siirtämään pystyvä, terävästi ampuva sniper tyyppi. Kolmonen rakentuu hieman sille ajatukselle, että Ruutu jatkaa mikä ei aivan 100% varmalta vielä vaikuta. Hieman sai Veikkaajan jutusta sen kuvan, että muidenkin maisemien katselu saattaisi Jarkkoa kiinnostaa. Lopulta kyse on varmaan vain siitä, että maksaako joku Jarkolle reippaan miljoonan, Nonis tuskin maksaa ja hieman esim. Pisanin 2,5 milj huolestuttaa.

Nelonen näyttää toimivalta jos Santala onnistuu. Linden pystyy pelaamaan laidassa mutta hänet nähdään varmasti aloitustilanteissa usein ympyrässä. Lindenin jatkon suhteen olen luottavainen. Vigneault oli Montrealin valmentajana kun Linden aikoinaan hankittiin sinne ja uskon Vigneaultin olevan Lindenille mieleinen valmentaja. Vastaavasti Vigneaultin pelisuunnitelmasta varmaan löytyy tilaa Lindenin tyyliselle pelaajalle.

Puolustuksessa Krajicekilla on näytön paikka mutta uskon, että top4:ään ei enää lisähankintoja tehdä. Loogisinta olisi nimenomaan kuten sanoit hankkia ehkä kuutos/seiska pakki (eikä sitten mitään Brookbankeja kiitos) siltä varalta, että Bourdon ei olisikaan vielä valmis / loukkaantumisten varalta.

Maalivahtiosastolla Flahertyn mahdollisuudet siirtyä pienenivät Atlantan hankittua Hedbergin, joten saattaa olla että Cloutierin lisäksi Noroselle etsitään uutta seuraa. Laituripalapelin ratkaisu on seuraavaksi edessä ja tässä Cloutierin siirto on varmaan olennainen tekijä, Cloutierin palkka halutaan varmasti siirtää muualle ennen kuin uutta laituria signataan.

Kyllä minä uskaltaisin tällä kokoonpanolla kauteen lähteä, jos homma ei toimi olisi capissa varaa vahvistaa esim. puolustusta tai laituriosastoa kesken kaudenkin. Mielellään antaisin ensin kuitenkin Krajicekin & Bourdonin & Cooken & farmilaiturin kokeilla ihan kunnolla isompien roolien ottamista.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Kyllä minä uskaltaisin tällä kokoonpanolla kauteen lähteä, jos homma ei toimi olisi capissa varaa vahvistaa esim. puolustusta tai laituriosastoa kesken kaudenkin. Mielellään antaisin ensin kuitenkin Krajicekin & Bourdonin & Cooken & farmilaiturin kokeilla ihan kunnolla isompien roolien ottamista.

Samoilla linjoilla ollaan mutta mielummin ennen kautta hankittais se laituri Sedinien kanssa pelaamaan niin olis jo melko valmis paketti kauteen. Odotukset on suurimmat mitä koskaan itselläni Canuksien suhteen on ollut, tosin viime kaudellakin odotin about konferenssi finaalia mutta minkäs teet ku tuli silmistä veet.

Tämä Mitchell on minulle kyllä ihan uusi tapaus, ei ole mitään miehestä jäänyt mieleen. Onneksi nuck kertoi miehen taustat ja sai minut vakuuttumaan että ei ihan mikä tahansa jannu olekaan kyseessä ja tuo kyllä puolustukseen juuri sitä mitä siellä tarvitaankin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Nässe kirjoitti:
Samoilla linjoilla ollaan mutta mielummin ennen kautta hankittais se laituri Sedinien kanssa pelaamaan niin olis jo melko valmis paketti kauteen.

Tekstini oli ehkä hieman epäselvä mutta yhden laiturin hankkiminen ja Cloutierin kauppaaminen oli perusoletuksena. Noiden toimenpiteiden jälkisellä kokoonpanolla voisi kauteen lähteäkin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
So, dreams do come true!

Aluksi pitää sanoa, että minulla ei riitä sanat kuvailemaan kuinka iloinen olin lukiessani Mitchellin siirrosta Vancouveriin, kotiin. Port McNeillissä kasvanut Willie - sanoisin yksi parhaista puolustavista puolustajista koko liigassa - on aina lukeutunut suosikkeihini. Ennen kuin hänen siirtonsa Canucksiin toteutui, pidin häntä Joe Sakicin ohella pelaajana, kenet haluaisin mieluiten nähdä valaspaidassa. Ja kuten olette varmasti aikaisemmista viesteistäni, ja myös tästä viestistäni huomannut, pidän Mitchelliä erinomaisena, lähes Öhlundin tasoisena puolustajana. Mielestäni Mitchellin 3.5 miljoonan vuosipalkka on miehen taidoille sopiva, Öhlundin 3.5 miljoonan palkka on vain "steal". Mielestäni meillä on nyt liigan 5'n parhaimman puolustavan puolustajan joukosta 2 joukkueessamme, mistä on erittäin hyvä lähteä seuraavaan kauteen. Tähän vielä lisätään Luongo, niin menestyksen tuoksun voi jopa tuntea.

nuck kirjoitti:
Mielenkiinnolla kuuntelisin mielipiteitä siitä, miten sinä Canucksin joukkueen rakentaisit näistä nyt käytössä olevista palikoista.

Laitetaan nyt nämä ketjukoostumukset samantien:

D. Sedin - H. Sedin - mr. X
Näslund - Morrison - Cooke/Ruutu/mr. X
Cooke/Burrows/farmari - Kesler - Ruutu/farmari
Burrows/farmari - Santala - Linden

Sedineille pitää löytää kaveri jos Carter lähtee, kuulin että ainakin Phillyllä olisi kiinnostusta häntä kohtaan. UFA-markkinoilta alkaa loppua pelinappulat Carterin korvaajaa haettaessa, muutamana vaihtoehtona nostaisin Mark Recchin, tai Sergei Samsonovin. Samsonov tosin taitaa matkata takaisin itään, ja hänen palkkapyyntönsä olisi varmaan enemmän kuin Carterin. Mutta Recchi olisi kokenut, vielä maalintekoon pystyvä laituri, ketä pystyy pelaamaan niin vasemmalla kuin oikeallakin laidalla. Toki tähänkin paikalle voisi hakea apua farmista, mutta Nonis on sanonut että esimerkiksi Sedineiden kanssa jo aikaisemmin pelanneen Jason Kingin paluu NHL-kaukaloihin on pitkän matkan päässä.

Kakkoskentän oikean laidan paikalle laitoin Cooken sekä Ruudun, sillä jos Cooke jossain vaiheessa hieman hyytyy, Ruutu olisi samantapainen pelaaja hänen korvaajaksi. Ja sama toistepäin. Ja tähänkin voi tietenkin kokeilla Moosen viime kauden pelaajia, esimerkiksi Balej'ta, tai Schultzia.

Kolmoskentän pelaajia varmasti myös kierrätetään, onnistumisten perusteella. Viime kaudella ajoittain erinomaisesti pelanneelle Burrows - Kesler - Ruutu kentälle voisi antaa uuden/uusia mahdollisuuksia. Luulisin myös Vigneaultin pitävän tälläisestä kovaa työskentelevästä, jokaisen taklauksen loppuun ajavasta kentästä. Jos halutaan enemmän viimeistelytaitoa, sijoitetaan Reid tai Schultz laitaan.

Nelosessa varmaan näemme jossain vaiheessa kautta Rypienin, sillä tuskin pääsemme kaudesta läpi ilman loukkaantumisia.

Öhlund - Bourdon
Mitchell - Krajicek
Bieksa - Salo
mr. X

Tällä ryhmittymällä minä aloittaisin kauden, tässä näkisimme heti 9 ensimmäisen ottelun aikana mihin Bourdon pystyy kun vierellä on yksi parhaista puolustavista puolustajista. Hän saisi vastuuta paljon, noin 18-20min per peli, näin näkisimme onko hänestä vielä tässä vaiheessa NHL-tason pakiksi. Jos ei ole, siirretään hänet takaisin junioreihin (mielestäni raja oli 10 ottelua). Samat sanat Krajicekiin, tosin ilman tuota junnupykälää. Kunnon näyttöpaikka, katsotaan miten homma lähtee käyntiin, ja tehdään muutoksia jos ei lähde. Kolmosparissa ongelmana on molempien miesten kätisyys (right), mutta ei tuo loppuenlopuksi mikään suuri ongelma ole. Seitsemännen puolustajan paikalle pitäisi joku löytää, ehkä jopa Edlerille voisi antaa muutaman ottelun mittaisen stintin (jos hän ensi kaudella Moosessa pelaa), mutta hän on vielä kaukana vakituisesta paikasta. Huonoon paikkaan valitsi Sven Butenschon palata takaisin Saksaan.

Summasummarum: Odotan kauden alkua enemmän kuin koskaan aikaisemmin =)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvin pitkälle olemme samaa mieltä asioista.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Itse näkisin mielelläni Morrisonin jatkavan meillä, en usko että olisimme viime kaudella pärjänneet yhtään paremmin jollain muulla sentterillä. Morrison oli oudossa tilanteessa kun Näslundia vaivasivat vammat ja Bertuzzi ei ollut oma päättäväinen itsensä. Morrison joutui tekemään välillä hommia joita hänen laitureidensa olisi pitänyt tehdä ja siinä samassa puolustaa. Ei ihme, että hänenkin pelinsä oli lopulta sekaisin.
Niin, ja pitää vielä muistaa, että mies kärsi Näslundin tavoin itsekin pitkästä loukkaantumisesta, joka mahdollisti pelaamisen lähes puolivaloilla, mutta ei kunnolla esimerkiksi nukkumista tai sängystä nousemista. Kauden jälkeen olikin edessä sitten leikkaus. Tässä jutussa tästä on enemmänkin:

http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=9fbce0db-5e31-4d9a-a82e-3da59763453a

Terveenä ollessaan Morrison on Vancouverille arvokas keskushyökkääjä. Hän on yksi joukkueen parhaimpia luistelijoita, joka on vahva niin ali- kuin ylivoimallakin ja on näyttänyt nostavansa tärkeillä hetkillä omaa panostaan. Hänen hyvän ja huonon päivän ero on pieni ja lisäksi Mo on hyvä puolustava hyökkääjä, jonka uskon sopeutuvan Vigneaultin pelisysteemiin ehkä vielä paremmin kuin Crawfordin hyökkäävämpään systeemiin. Minä kyllä pitäisin ehdottomasti Morrisonin joukkueessa, vaikka miestä ollaan joissakin huhuissa siirtämässä pois. (toki tarkennan sen verran tätä, että kaikki ovat kaupan, jos riittävän hyvä kauppa saadaan aikaan).

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Esittämiäsi ketjukoostumuksia on helppo peesata. Näyttää tosiaan, että meillä olisi varaa yhteen laituriin, ei kahteen. Yksi laiturin paikka olisi siis minimipalkkalaisten poimittavissa, toivottavasti joku heistä onnistuu.
Kahden ensimmäisen ketjun toinen laiturivahvistus saattaa tosiaan nähdä päivänvalonsa vasta pelaajasiirtojen takarajalla - jos silloinkaan. Kolmosen laiturinpaikasta sen verran, että Vigneault ainakin tuntee hyvin nämä tarjolla olevat minimipalkkalaiset. Schultz oli viime kaudella Moosen selvästi paras maalintekijä, mutta toisaalta Reid on ryhmän kokenein ja nopein, King kokonaisuutena nykyisin ehkä paras pelaaja ja Balej on ehkä taitavin.

Vigneault ja Nonis ovat varmasti keskustelleet jo tästä tulevasta laiturista. Ellei Vigneault usko tästä ryhmästä kenenkään kykyihin NHL:ssä, Canucks ei paljon häviä signaamalla esimerkiksi todennäköisesti halvan Richard Parkin tähän paikkaan. Parkin viime kausi oli toki huono, mutta ei mies ole (?) tämän vuoksi lopullisesti huono kolmosen pelaaja.

Park oli kuitenkin Minnesotassa ennen siirtoaan Vancouveriin joukkueensa hyökkäyksen toiseksi eniten peliaikaa saanut hyökkääjä - vain joukkueen suuri tähti Marian Gaborik pelasi enemmän (ja esimerkiksi Antti Laaksonen, Andrew Brunette sekä Wes Walz vähemmän). Heikosti menneen kauden jälkeen miehen palkka tuskin tulee kovin korkea olemaan.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Cooken peluuttaminen Näslundin ja Morrisonin kanssa tuntuisi loogiselta vaihtoehdolta. Cooke on ajoittain pelannut todella hyvin hyökkäävissä ketjuissa mutta tällainen rooli koko kauden ajan edellyttää Cookelta varmaankin pientä tason nostamista ja tasaisuuden löytymistä sekä terveenä pysymistä.
Tämä on se suurin kysymysmerkki tässä hyökkääjä-kaaviossa. Cooke on onnistunut hyökkäävissä ketjuissa, kun hänelle on annettu tähän mahdollisuus. Toisaalta hän ei ole vielä koskaan pelannut hyökkäävissä ketjuissa esimerkiksi puolta kautta, saati sitten koko kautta. Pitkän ajan tasoa ei siis tiedetä.

Lisäksi mies on kärsinyt viime kausina paljon loukkaantumisista. Loukkaantumiset ovat olleet vielä erittäin epäonnisia, kuten menneellä kaudella, kun Cooke loukkaantui Canucksin harjoituksissa kaksi kertaa kauden aikana ja oli molempien loukkaantumisten jälkeen pitkään sivussa.

Cooke olisi mielestäni riski sijoittaa kakkoseen, mutta ilman kauppoja oikein muutakaan ei voida tehdä ja en haluaisi nähdä tätä fyysistä hyökkääjää kaupattavankaan. Cooke kun kuuluu siihen pelaajaryhmään, jotka saattavat nostaa tasoaan enemmän puolustavamman ja fyysisemmän taktiikan sisällä.

Cooke pelasi huonon kauden ja siksi monet Canucks-fanit ovat nyt suunnittelemassa hänen kauppaamistaan. Huonot kaudet tuppaavat kuitenkin aika ajoin kääntyä hyväksi seuraavaksi kaudeksi. Enempää epäonnea hän ei ainakaan enää voi saada osakseen.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Kolmonen rakentuu hieman sille ajatukselle, että Ruutu jatkaa mikä ei aivan 100% varmalta vielä vaikuta. Hieman sai Veikkaajan jutusta sen kuvan, että muidenkin maisemien katselu saattaisi Jarkkoa kiinnostaa. Lopulta kyse on varmaan vain siitä, että maksaako joku Jarkolle reippaan miljoonan, Nonis tuskin maksaa ja hieman esim. Pisanin 2,5 milj huolestuttaa.
Kyllä, kolmonenkin on vielä toistaiseksi avoinna. Ruutu pitäisi pitää, mutta ei millä rahalla tahansa. Mielestäni Ruutu on suunnilleen Lindenin hinnoissa tällä hetkellä ja menneellä kaudella keskimäärin 11 minuuttia ottelussa pelannut Linden tuskin ainakaan miljoonaa tulee saamaan. Molempien hintahaarukkana voisi olla 700.000-900.000USD, ei enempää. Nonis tuskin tulee Ruudulle maksamaan päälle miljoonaa.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Lindenin jatkon suhteen olen luottavainen. Vigneault oli Montrealin valmentajana kun Linden aikoinaan hankittiin sinne ja uskon Vigneaultin olevan Lindenille mieleinen valmentaja. Vastaavasti Vigneaultin pelisuunnitelmasta varmaan löytyy tilaa Lindenin tyyliselle pelaajalle.
Linden on kehunutkin Vigneaultia jossain haastattelussa (olikohan Winnipeg Sunissa?) ja siitä ainakin sai sen kuvan, että Linden piti Vigneaultin valmennusopeista aika paljon. Minäkin uskon miehen jatkamiseen ja uskon, että jos hän olisi suunnittelemassa lopettamista nyt, Canucks olisi järjestänyt miehen kunniaksi jotain isompaa jo kauden aikana.

Sitä paitsi, eihän kaikkien aikojen Canucks-pelaaja Linden voi lopettaa menneeseen kauteen hienoa uraansa. Kun mies ei kuulemma muuallakaan pelaa, en näe kuin yhden vaihtoehdon - ensi kaudella nähdään jälleen tuttu numero 16 ja vasta parin kauden päästä Linden seisoo joukkueen vaihtopenkin takana kakkosvalmentajan ominaisuudessa.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Maalivahtiosastolla Flahertyn mahdollisuudet siirtyä pienenivät Atlantan hankittua Hedbergin, joten saattaa olla että Cloutierin lisäksi Noroselle etsitään uutta seuraa. Laituripalapelin ratkaisu on seuraavaksi edessä ja tässä Cloutierin siirto on varmaan olennainen tekijä, Cloutierin palkka halutaan varmasti siirtää muualle ennen kuin uutta laituria signataan.
Noronen saatetaan tosiaan kaupata, sillä mies hakee varmasti peliaikaa ja sitä ei Luongon takaa kovin paljon välttämättä tule. Jos näin tulee käymään, Flaherty olisi aika ihanteellinen kakkosmaalivahti. Cloutier saatetaan nähdä kaupassa tai osana kauppaa, joka tuo meille sen Sedinien laiturin. Aika vähän potentiaalisia kauppa-ehdokkaita tosin enää jäljellä, kun Tampakin sinetöi maalivahtitilanteensa. Kings olisi vielä mukana Crawfordin johdosta, mutta onko sielläkään mahdollista vaihtotavaraa tähän rooliin. Frolov ja Brown toki kävisivät, mutta saattaahan se olla, että Kingsille ei tämä ihan sovi...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvää pohdintaa myös Chipilta. Kommentoin joitakin kohtia.

Chip Whitley kirjoitti:
Sedineille pitää löytää kaveri jos Carter lähtee, kuulin että ainakin Phillyllä olisi kiinnostusta häntä kohtaan. UFA-markkinoilta alkaa loppua pelinappulat Carterin korvaajaa haettaessa, muutamana vaihtoehtona nostaisin Mark Recchin, tai Sergei Samsonovin. Toki tähänkin paikalle voisi hakea apua farmista, mutta Nonis on sanonut että esimerkiksi Sedineiden kanssa jo aikaisemmin pelanneen Jason Kingin paluu NHL-kaukaloihin on pitkän matkan päässä.
Nonis tarkoitti varmaankin tällä kommentilla Kingin pitkää loukkaantumista, ei niinkään pelin tasoa (King teki menneellä kaudella AHL:ssa 36 ottelussa 19 maalia ja 33 pistettä ja nämä sen jälkeen, kun mies oli jo ehtinyt epäröidä koko uransa jatkoa). Hän ei ollut Moosessa erittäin pitkän loukkaantumisen jäljiltä NHL-tason pelaaja fyysisesti, mutta sai tapansa mukaan maalipaikat käytettyä kiitettävästi. Näin pitkän loukkaantumisen jälkeen King oli mielestäni yllättävänkin tehokas.

Minulla on "mutu-tunne", että Carter lähtee. Hän pelasi viime kaudella erinomaisen kauden Sedinien kanssa ja nyt miehen on aika saada tästä palkkio pitkän ja rahallisen sopimuksen kautta. Canucks ei luultavasti pysty tätä tekemään - ei ainakaan, jos miehen palkkapyyntö-huhuihin on yhtään uskominen. Ja minulla on myös "mutu-tunne", että Canucks ei hae Sedinin kaksosten laituria UFA-markkinoilta, vaan pelaajakaupalla. Saapa sitten taas nähdä, kuinka paljon nämä "mutut" paikkaansa pitävät.

Chip Whitley kirjoitti:
Kolmoskentän pelaajia varmasti myös kierrätetään, onnistumisten perusteella. Viime kaudella ajoittain erinomaisesti pelanneelle Burrows - Kesler - Ruutu kentälle voisi antaa uuden/uusia mahdollisuuksia. Luulisin myös Vigneaultin pitävän tälläisestä kovaa työskentelevästä, jokaisen taklauksen loppuun ajavasta kentästä. Jos halutaan enemmän viimeistelytaitoa, sijoitetaan Reid tai Schultz laitaan.
Burrows-Kesler-Ruutu kolmikko olisi kieltämättä varsin herkullinen ketju ensi kaudellekin. Tässä tapauksessa nelonen vaan jäisi ilman todellista agitaattoria ja ainakin minä haluaisin sielläkin sellaisen nähdä. Tosin jos farmista nostetaan Rick Rypien ja annetaan kiekollisesti taitavampien pelaajien jatkaa farmissa, nelosessakin olisi kunnon taklaava ja taisteleva agitaattori. Ehkä kuitenkin mielummin näkisin Keslerin laidalla pelaajan, joka saisi nostettua Keslerin kiekollisen pelin tasoa enemmän kuin Burrows (vaikka Alexandre yhden kypärätempun tekikin).

Chip Whitley kirjoitti:
Tällä ryhmittymällä minä aloittaisin kauden, tässä näkisimme heti 9 ensimmäisen ottelun aikana mihin Bourdon pystyy kun vierellä on yksi parhaista puolustavista puolustajista. Hän saisi vastuuta paljon, noin 18-20min per peli, näin näkisimme onko hänestä vielä tässä vaiheessa NHL-tason pakiksi. Jos ei ole, siirretään hänet takaisin junioreihin (mielestäni raja oli 10 ottelua).
Rajana on tosiaan 10 ottelua. Tämän jälkeen häntä ei voi palauttaa juniorisarjaan. Öhlundin vieressä Bourdonin olisi hyvä aloittaa, mutta toisaalta en haluaisi rikkoa hyvin viime kaudella aloittanutta Öhlund-Bieksa pariakaan. No, ehkä Bourdonille pitää kuitenkin antaa ainakin kauden alussa paikka Öhlundin viereltä, jos hänen uskotaan tosissaan ottavan pysyvän pelipaikan jo ensi kaudella. Harjoitusleiri antaa paljon suuntaa tälle kuviolle. Jovanovski sanoi muuten Bourdonista tänään, että hän saattaa ottaa jo ensi kaudella kiekon ylöstuojan roolin Canucksissa. Saapa nähdä.

Chip Whitley kirjoitti:
Samat sanat Krajicekiin, tosin ilman tuota junnupykälää. Kunnon näyttöpaikka, katsotaan miten homma lähtee käyntiin, ja tehdään muutoksia jos ei lähde.
En tiedä, mitä tarkoitit tuolla kunnon näyttöpaikalla, mutta mielestäni Krajicekin kanssa pitää olla kärsivällinen. Bourdon on helppo laittaa takaisin junioreihin, eikä tämä ole mielestäni ollenkaan huono vaihtoehto, mutta Lukasin kanssa pitää olla kärsivällinen. Voi hyvin olla, että uudessa joukkueessa ensimmäiset 10 ottelua eivät mene putkeen (kuten eivät menneet esimerkiksi Steve McCarthyllakaan), mutta kiekollinen puolustaja saa pelinsä kulkemaan vain antamalla hänelle sopivasti kiekollisia mahdollisuuksia, ei kyttäämällä kiekollisia virheitä.

Chip Whitley kirjoitti:
Summasummarum: Odotan kauden alkua enemmän kuin koskaan aikaisemmin =)
Sama täällä (joskin odotin kauden alkua vielä enemmän ehkä vuonna 1995).

Kun ollaan ensin vieroitettu peleistä kokonaiseksi vuodeksi ja sitten kun pelataan, pelataan kovista odotuksista huolimatta kunnolla päin helvettiä, niin kieltämättä nyt on sellainen tilanne, että uusi kausi ja reilusti uudistunut joukkue kiinnostaa erittäin paljon. Tämä on varmasti kaikilla Canucks-faneilla näin. Pitkään me katselimme samaa permanenttia ja Burken kasaama joukkue olikin hieno (vaikka pudotuspelimenestystä ei tullutkaan), mutta kyllä nyt tehdyt muutokset nostavat tunnelman taas uudella tavalla kattoon.
 

Nipsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, Canadiens
Chip Whitley kirjoitti:
Öhlund - Bourdon
Mitchell - Krajicek
Bieksa - Salo
mr. X

Tällä ryhmittymällä minä aloittaisin kauden, tässä näkisimme heti 9 ensimmäisen ottelun aikana mihin Bourdon pystyy kun vierellä on yksi parhaista puolustavista puolustajista. Hän saisi vastuuta paljon, noin 18-20min per peli, näin näkisimme onko hänestä vielä tässä vaiheessa NHL-tason pakiksi. Jos ei ole, siirretään hänet takaisin junioreihin (mielestäni raja oli 10 ottelua).

Bourdon on kyllä loistava fyysinen puolustaja, mutta antaisin hänen vielä rauhassa kehittyä yhden kauden verran junioreissa. Ei ole mitään syytä kiirehtiä hänen kanssaan sillä Canucks tulee nauttimaan ainakin toivottavasti hänen palveluksistaan vielä monta vuotta.
Jos Bourdon paikan NHL:stä saisi häneltä jäisivät mitä todennäköisimmin väliin myös Nuorten MM-kilpailut joissa hän saisi varmasti todella paljon vastuuta ja olisi joukkueen selkeä ykköspuolustaja.
Mikä ettei häntä voisi tietysti kokeilla jo NHL:ssä muutaman pelin verran, mutta antaisi nyt kaverin kehittyä vielä rauhassa, hänhän on 87-syntynyt junnu vielä.
No syyskuun harjoitusleiri ratkaisee paljon myös Bourdonin osalta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitchell

Vancouver Sun kirjoitti jutun Canucksin uudesta puolustajasta Willie Mitchellista:

http://www.canada.com/vancouversun/news/sports/story.html?id=75f83fc8-f35e-428d-86d5-f91a300164c0

"My attitude is if I can shut down those offensive players I kind of count that like being a 30-goal scorer because if you're shutting them down from scoring goals it's just as good as scoring 30. That's kind of my mindset. My mindset is not to come in and score eight or 10 goals a year from the the back end. My mindset is to win a Stanley Cup."

Mitchell on muuten TSN:n äänestyksessä "Which newly-signed defenceman will provide the best value for his salary next season?" tällä hetkellä jaetulla kärkipaikalla Charan kanssa, joten kautta linjan fanit taitavat pitää tätä sopimusta hyvänä (mikä on mielestäni yllättävää, kun puhutaan aika puhtaasti puolustavasta puolustajasta, joka ei tee pisteitä, eikä loista kiekollisena).

Tämän hetken äänestystulos:

Chara 21%

Jovanovski 17%

Kubina 14%

Blake 13%

McKee 15%

Mitchell 21%
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Nonis tarkoitti varmaankin tällä kommentilla Kingin pitkää loukkaantumista, ei niinkään pelin tasoa (King teki menneellä kaudella AHL:ssa 36 ottelussa 19 maalia ja 33 pistettä ja nämä sen jälkeen, kun mies oli jo ehtinyt epäröidä koko uransa jatkoa). Hän ei ollut Moosessa erittäin pitkän loukkaantumisen jäljiltä NHL-tason pelaaja fyysisesti, mutta sai tapansa mukaan maalipaikat käytettyä kiitettävästi. Näin pitkän loukkaantumisen jälkeen King oli mielestäni yllättävänkin tehokas.

Niin, tuota minäkin tarkoitin, epäselvyys on kuukauden sana :-)
Aivotärähdyksestä toipuminen on aina pitkä prosessi, varsinkin kun tärähdys on yhtä kova kuin Kingillä oli (mitattiin kuulemma richterin asteikolla ;)). Sedinit ovat myös sanoneet että 03-04 kauden Sedin-Sedin-King kentän hiipuminen ei ollut mitenkään Kingin syytä, oma peli vain takkusi. Olisi mielenkiintoista nähdä monta häkkiä King pystyy survomaan nyt Sedinien rinnalla, kaksoset kun ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin.

nuck kirjoitti:
En tiedä, mitä tarkoitit tuolla kunnon näyttöpaikalla, mutta mielestäni Krajicekin kanssa pitää olla kärsivällinen. Bourdon on helppo laittaa takaisin junioreihin, eikä tämä ole mielestäni ollenkaan huono vaihtoehto, mutta Lukasin kanssa pitää olla kärsivällinen. Voi hyvin olla, että uudessa joukkueessa ensimmäiset 10 ottelua eivät mene putkeen (kuten eivät menneet esimerkiksi Steve McCarthyllakaan), mutta kiekollinen puolustaja saa pelinsä kulkemaan vain antamalla hänelle sopivasti kiekollisia mahdollisuuksia, ei kyttäämällä kiekollisia virheitä.

Edelleen, epäselvyys on kuukauden sana. Tarkoitin tällä juuri tuota, että odotetaan ainakin siirtotakarajalle asti, eikä tehdä samaa virhettä mitä Steven kanssa tehtiin. Heti kun mies alkoi saamaan enemmän peliaikaa loukkaantumisten johdosta olympiatauon jälkeen, hän oli Canucksin paras puolustaja. Sitten hankitaan muutama papparainen, ja luovutetaan McCarthy vaihdossa varausvuoroon. Loppuen lopuksi toinen pappa ei edes päässyt pelaavaan kokoonpanoon. Tästä olen edelleen katkera Nonisille (vaikka tiedän että hän ajatteli joukkueen parasta blaa blaa), saatoimme kuitenkin menettää tulevaisuuden hyvän puolustajan.


nuck kirjoitti:
Kings olisi vielä mukana Crawfordin johdosta, mutta onko sielläkään mahdollista vaihtotavaraa tähän rooliin. Frolov ja Brown toki kävisivät, mutta saattaahan se olla, että Kingsille ei tämä ihan sovi...

Kingsiä pidän itsekin Cloutierin määränpäänä. Uskon, että Cloutieristä yksinään emme kuitenkaan saa kovinkaan hyvää pelaajaa vaihdossa kuten mainitsit, mutta ehkä tästä saattaisi kehkeytyä isompikin kauppa. Morrisonista en todellakaan halua luopua, hän kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Cooke on myös todella tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta hänestä voisin kuitenkin loppuenlopuksi luopua - kun ottaa joukkueen tämän hetkisen tilanteen huomioon - jos oikea kauppa tulee eteen. Esimerkiksi Cloutier, Cooke <--> Frolov, tai Cloutier, Cooke <--> Brown, olisivat harkinnan arvoisia tapauksia.
 

Kyle

Jäsen
Chip Whitley kirjoitti:
Kingsiä pidän itsekin Cloutierin määränpäänä. Uskon, että Cloutieristä yksinään emme kuitenkaan saa kovinkaan hyvää pelaajaa vaihdossa kuten mainitsit, mutta ehkä tästä saattaisi kehkeytyä isompikin kauppa. Morrisonista en todellakaan halua luopua, hän kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Cooke on myös todella tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta hänestä voisin kuitenkin loppuenlopuksi luopua - kun ottaa joukkueen tämän hetkisen tilanteen huomioon - jos oikea kauppa tulee eteen. Esimerkiksi Cloutier, Cooke <--> Frolov, tai Cloutier, Cooke <--> Brown, olisivat harkinnan arvoisia tapauksia.

Kingsihän havitteli top 5-10 maalivahtia, johin on eräiden lähteiden mukaan jätetty lähes yltiöpäisiä tarjouksia. Nyt kun Canucks sai Luongon ollaan Cloutieriä tuomassa LA:han, itse en ole tälle ajatukselle vielä lämmennyt kun Kings:llä on ollut hakusessa nimenomaan maalivahti joka pelaisi 60+ ottelua kaudessa ollen selkeä ykkönen LaBarberan availlessa luukkua.

Kingsin viimme kauden maalivahtikaksikko Garon/Labarbera kärsivät siitä ettei kumpikaan pystynyt säilyttämään tasoaan kuin korkeintaan muutaman ottelun peräkkäin, eli suurin heikkous oli heillä liiallinen epätasaisuus. Itsellä on jäänyt Cloutieristä sellainen kuva, että hän kärsisi samasta ongelmasta; yhtenä iltana ei mene mikään sisään, seuraavana kaikki. Viimme kauden loukkaantuminen tuskin toi parannusta asiaan.

Tällähetkellä ainoat treidit mitkä hyväksyisin Kingsin puolelta Cloutieriin olisivat joko Garon, jolla Vancuver ei tosin tee mitään tai sitten puolustaja Aaron Miller, joka tulee saamaan roolin kolmosparista mikä ei ole hänelle sopiva pelipaikka. Norstrom ja Blake kuitenkin vievät ~ 25 minuuttia peliaikaa mieheen.

Itse olen sitä mieltä että LA:ssa mennään viimme kautisilla mokeilla, jotka ovat nyt kauden kokeneempia ja puolustusta parannetaan, tai sitä on jo parannettu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luetun ymmärtäminen on joskus vaikeaa ja epäselvyyksiä tulee. Samoilla linjoilla kuitenkin sitten ollaan. Hyvä niin.

Chip Whitley kirjoitti:
Aivotärähdyksestä toipuminen on aina pitkä prosessi, varsinkin kun tärähdys on yhtä kova kuin Kingillä oli (mitattiin kuulemma richterin asteikolla ;)). Sedinit ovat myös sanoneet että 03-04 kauden Sedin-Sedin-King kentän hiipuminen ei ollut mitenkään Kingin syytä, oma peli vain takkusi. Olisi mielenkiintoista nähdä monta häkkiä King pystyy survomaan nyt Sedinien rinnalla, kaksoset kun ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin.
Niin, King on myös kehittynyt noista ajoista tasaisesti kaikilla osa-alueilla eteenpäin. Hän ei ole pelaajana enää puhdas maalintekijä, vaan ottaa enemmän osaa mm. puolustamiseen. Hänelle varmasti kerrottiin heikkoudet ja mies keskittyi näiden kehittämiseen. Ikävä aivotärähdys (kiitos vaan Doug Janik) keskeytti prosessin, mutta minulla on uskoa hänen NHL-mahdollisuuksiinsa. Kun King pelasi viimeksi NHL:ssä, hänen ja kaksosten ketju sai vähän peliaikaa (ykkösen viedessä hyökkäävät minuutit ja kolmosen puolustavat minuutit). Nyt olisi ehkä toinen marssijärjestys ja King pääsisi vielä entistä paremmin peliin kiinni.

Chip Whitley kirjoitti:
eikä tehdä samaa virhettä mitä Steven kanssa tehtiin. Heti kun mies alkoi saamaan enemmän peliaikaa loukkaantumisten johdosta olympiatauon jälkeen, hän oli Canucksin paras puolustaja. Sitten hankitaan muutama papparainen, ja luovutetaan McCarthy vaihdossa varausvuoroon. Loppuen lopuksi toinen pappa ei edes päässyt pelaavaan kokoonpanoon. Tästä olen edelleen katkera Nonisille (vaikka tiedän että hän ajatteli joukkueen parasta blaa blaa), saatoimme kuitenkin menettää tulevaisuuden hyvän puolustajan.
Niin, McCarthyn menetys harmittaa nyt paljon, vaikka minäkin annoin miehelle kritiikkiä aikanaan. Hän olisi ollut BC-lähtöinen ja suhteellisen halpa puolustaja, joka olisi tuonut kiekollista peliä Canucksin alakertaan vuosiksi eteenpäin, jos vain oltaisiin oltu vähän kärsivällisempiä. Kylmä totuus miehen Canucks-aikoina vaan oli se, että Crawford ei antanut hänelle sitä vastuuta, minkä kiekollinen puolustaja olisi tarvinnut. Reilun 10 minuutin "idioottivarmalla" peliajalla kun ei opi kuin pelkäämään virheitä.

Nonis kauppasi McCarthyn pois ja voidaan sanoa, että hän teki tässä virheen, kun Atlantassa Steve tehoili seuraavissa 15 ottelussa "bobbyorrmaisesti" seitsemän maalia. Toisaalta Nonis oli myös tämän siirron takana, ilman häntä Canucks-fanit eivät olisi koskaan päässeet harmittelemaan miehen päästämistä pois. Silloin, kun Steve kaupattiin, hän oli pelannut vasta pari peliä hyvää kiekkoa saatuaan vastuuta. Tätä ennen Crawford piti häntä penkin lämmittäjänä ja selvästi huomasi, että Crawfordilla ei ollut luottoa häntä kohtaan.

McCarthyn parhaat pelit Vancouverissa osuivat olympiatauon jälkeiseen aikaan, kun Canucksilta puuttuivat riveistä Salo, Jovanovski ja Öhlund. McCarthy pelasi hienosti saatuaan hyvän aseman loukkaantumisten johdosta, mutta siirtotakaraja tuli vastaan ja joukkueen suurimmat ongelmat olivat kuitenkin puolustuksen oman pään pelissä. Canucksilla oli riveissään ehkä liikaakin nimenomaan kiekollisia puolustajia ja liian harva oikeasti pelasi alakerrassa fyysisesti tai todella hyvää puolustuspeliä.

McCarthyn ja Baumerin väliltä jouduttiin varmasti valitsemaan toinen kiekollinen kaupattava puolustaja ja päädyttiin Baumerin hienon kauden johdosta McCarthyyn. Hänen tilalleen ajettiin sitten Weinrichia, Carneyta ja Brownia (korvaamaan siis McCarthyn viemiä minuutteja, ei korvaamaan hänen kiekollista peliään). Silloin nämä peräpään kaupat tehtiin, Canucksia pidettiin yleisesti siirtotakarajan onnistujana medioissa ja keskustelupalstoilla. Kun joukkue ei sitten päässytkään pudotuspeleihin, fanit alkoivat rummuttaa heikoista kaupoista jne.

Canucksin fanit ovat usein kriittisiä omille, joten näin muistin virkistämiseksi laitan yhden keskustelupalstan ketjun tänne, jossa arvioitiin Nonisin tekemiä kauppoja siirtotakarajalla ja näiden onnistumisia:

http://www.canuckscentral.com/forums/index.php?showtopic=2735&st=0
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gerodz kirjoitti:
Kingsihän havitteli top 5-10 maalivahtia.
Cloutier on mielestäni terveenä noin top 15-20 runkosarjamaalivahti, joten tämä ei täyty.

Gerodz kirjoitti:
Kings:llä on ollut hakusessa nimenomaan maalivahti joka pelaisi 60+ ottelua kaudessa ollen selkeä ykkönen LaBarberan availlessa luukkua.
Tämä täyttyisi. Cloutier pelasi Vancouverissa ennen mennyttä NHL-kautta kolmen viimeisen kauden aikana aina noin 60 peliä kautta kohden. Aika monen mielestä hän oli vielä ylipeluutettu, mutta selvästi Crawford ainakin luotti häneen.

Gerodz kirjoitti:
Kingsin viimme kauden maalivahtikaksikko Garon/Labarbera kärsivät siitä ettei kumpikaan pystynyt säilyttämään tasoaan kuin korkeintaan muutaman ottelun peräkkäin, eli suurin heikkous oli heillä liiallinen epätasaisuus. Itsellä on jäänyt Cloutieristä sellainen kuva, että hän kärsisi samasta ongelmasta; yhtenä iltana ei mene mikään sisään, seuraavana kaikki. Viimme kauden loukkaantuminen tuskin toi parannusta asiaan.
Cloutierin epätasaiset pelit ovat tähän mennessä osuneet usein pudotuspeleihin, mutta miehen puolustukseksi on sanottava se, että koko Canucksin joukkue ei ole auttanut maalivahtiaan aina niin paljon kuin olisi toivonut. Omasta mielestäni Cloutier on kuitenkin hyvä runkosarjamaalivahti ja ollaanhan häntä pidetty Canucks-toimittajienkin puolesta aina joukkueen yhtenä arvokkaimmista pelaajista. Loukkaantumiset ovatkin sitten toinen juttu. Jos hän vaan pysyy terveenä, hän olisi uskoakseni Kingsillekin ainakin runkosarjan osalta luotettava maalivahti.

Browniin tai Froloviin kauppaamista en kyllä minäkään jaksa millään uskoa. Tai voisivathan he tulla kyseeseen, jos Kings ei välittäisi tulevaisuudestaan. Millerilla me emme tee mielestäni mitään - jos hän olisi puolta halvempi, hän voisi ehkä tulla kyseeseen. Garoniakaan emme tarvitse. Epätodennäköiseltä siis vaikuttaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nolan kirjoitti:
Vähän näyttäisi siltä ettei Ansoni palaa Canucksien vahvuuteen. Iso menetys olisi kyllä Vancouverille, etenkin kun peli napsahti mainiosti yhteen Sedienien kanssa.

No jos Anson vaatii taas sitä 3 milliä kaudesta ja Canucks tarjoaa kahta, niin varsin kaukana ollaan sopparista. Kuten nuck aiemmin kirjoitti niin 3 miljoonaa on maksimi mitä Sedinien laiturista voidaan maksaa. Ja tällöin muualle ei enää vahvistusta juuri saada. Ja tämäkin mikäli Cloutierista päästään eroon.

Hyvinhän Carter pisteitä takoi Sedinien rinnalla, mutta silti kolme miljoonaa tuntuu liian kovalta summalta yhden hyvän kauden jälkeen. Kun taas esim Cory Stillman pelaa kolmen 60+ pisteen kauden jälkeen alle kahdella miljoonalla.

Ilmeisesti Wade Flaherty teki jatkosopparin Vancouveriin, onko tästä tarkempaa tietoa?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nolan kirjoitti:
Vähän näyttäisi siltä ettei Ansoni palaa Canucksien vahvuuteen. Iso menetys olisi kyllä Vancouverille, etenkin kun peli napsahti mainiosti yhteen Sedienien kanssa. Tässä juttua asiasta:
http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=170450&hubname=nhl
Kuten tällä palstalla ollaan jo ennakoitu, Carter on tosiaan lähdössä. Anson halusi viime kaudella Vancouveriin vain vuoden ja miljoonan dollarin sopimuksen, vaikka olisi saanut muualta enemmän. Uskon, että tälle oli yksi hyvä selitys: Carter tiesi saavansa hyökkäävää peliä pelaavasta Canucksin ryhmästä paikan koko ajan kehittyneiden Sedinin kaksosten kanssa ja tätä kautta hän sai mahdollisuuden pelata hänelle juuri sopivassa paikassa vahvan sopimusvuoden. Nyt onkin sitten aika pistää tämä mennyt kausi pankkitilille.

Tottakai Carter olisi menetys kaksosille. Kaksoset saivat viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan vakituiseksi laiturikseen pelaajan, jolta pystyi odottamaan maaleja ja joka niitä myös pystyi tekemään. Kolmikon kemia tuntui toimivan ja Carter sopi tähän paikkaan hienosti. Kuitenkin niin hyvä pelaaja kuin Carter hyvässä ketjussa onkin, hän on samalla yksipuolinen pelaaja. Carter on hyvä etsimään paikkaa ja hänellä on tarkka laukaus. Hän tekee hyvästä pohjasta vielä paremman, mutta hänen varaansa ei ketjua voi laskea. Ei nimittäin ollut sattumaa, että Carter sai Canucksin hyökkäyksen 8. eniten peliaikaa tasakentin. No, voidaan tietysti sanoa, että Carterin tehtävä ei ollutkaan pelata laadukkaasti koko kentän alueella.

Kuitenkaan minä en näkisi, että Carterille kannattaisi hyvästä viime kaudesta huolimatta maksaa reilusti päälle kahta miljoonaa dollaria pitkällä sopimuksella - ei etenkään Vancouverin palkkatilanteessa. Carter olisi siis maalivainunsa johdosta tarpeellista pitää, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Ennemmin minä hankkisin tälle paikalle 1.5 miljoonaa maksavan laiturin ja tekisin puolustukseen vielä yhden saman hintaisen hankinnan, kuin pitäisin viime kaudella uransa parhaan kauden pelanneen Carterin pitkällä (Carter hakee vähintään kolmea vuotta) sopimuksella.

Mitä mieltä muut ovat?

----

HF:n Canucks-kirjoittajan Matt MacInnisin hyvä ja mielenkiintoinen, tämän vuoden Canucksin draftista tehty juttu, jossa MacInnis haastattelee Canucksin scoutteja Delormea ja Gradinia:

http://hockeysfuture.com/article.php?sid=8927&mode=threaded&order=0

Eniten huolestuttaa jutussa tämä kohta:

"The Canucks have not received any indication that Kirill Koltsov wants to come over to North America. Koltsov reportedly makes between $900,000 to one million dollars tax free playing in Russia, an amount that exceeds the bracket he would be in as a NHL rookie. The Canucks also feel that appears to enjoy the Russian environment more than playing and living in Canada."

----

Mukava nähdä Mr. Smithiakin "kotona". Flaherty teki tosiaan vuoden mittaisen ja kahden suunnan jatkosopimuksen Canucksin kanssa. Uusi sopimus mahdollistaa miehen kuljettamisen NHL:n ja farmin välillä:

http://www.winnipegsun.com/Sports/Hockey/2006/07/03/1665572-sun.html
 
Viimeksi muokattu:

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Vaihtakaa Carter vaikka Ekmaniin, niin Canucks saa Näslundin vitjaan hyvin puolustussuuntaankin töitä tekevän puoli-grainderin. Ja tietysti läppä lentää Ruotsalaisveljien kera mukavasti niin vapaa-ajalla kuin kentälläkin, Ekman on mukava sälli hurriksi. Ja Sharks saisi rakennettua The Black code linen: Grier - Carter ja joku muu (tuskin kuitenkaan joukkueen ainoa intiaani). Haluan Carterin omaan joukkueeseeni, mutta parturin kautta, niin vauhti paranee sen 12km/h, (paino putoaa hieman).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr Scarface kirjoitti:
Vaihtakaa Carter vaikka Ekmaniin, niin Canucks saa Näslundin vitjaan hyvin puolustussuuntaankin töitä tekevän puoli-grainderin.
Koska UFA-miehiä on taas saanutkaan vaihtaa?

Mikä ihmeen puoli-grainder?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös