Chip Whitley kirjoitti:
Viime aikoina pelin tasoaan huomattavasti nostanut Canucks-varaus Jannik "Lion Heart" Hansen valittiin ottelun ykköstähdeksi tehoilla 1+1, myös Nathan Smith keräsi jälleen hyvät tehot, 0+2. Mayson Raymond puolestaan jatkaa PPG-tahtia, saaden toisen syötön 3-3 tasoitukseen kolmannen erän lopussa.
Aika vähän on tullut tällä kaudella kirjoitettua Moosesta, vaikka joukkueen peli on silläkin suunnalla kulkenut hienosti. Tällä hetkellä hirvillä on koko Läntisen konferenssin ykköspaikka viiden pisteen erolla ennen Chicagoa. Moosella on ollut sikäli aika lailla samanlainen kausi kuin Canucksilla, että joukkueen peli ei alkanut syksyllä uuden valmentajan alaisuudessa ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta koko ajan on menty hienosti eteenpäin.
Moose on voittanut viimeisistä 23 pelistään peräti 19. Neljästä tappiosta kaksi tuli juuri muutama päivä sitten, kun hirvet hävisivät kaksi ottelua peräkkäin Läntisen konferenssin peränpitäjälle Houstonille. Tässä nähtiin samalla myös yksi yhtymäkohta Vancouverin otteisiin, sillä niin Canucks- kuin Moosekin ovat pystyneet tämän vuoden aikana useimmiten voittoihin sarjassa hyvin menestyneitä joukkueita vastaan, mutta nämä ennakkoon "ns. helpot" joukkueet (esimerkiksi Houstonilla oli ennen Moose-pelejä vain kaksi voittoa 16 edellisestä ottelusta), ovat tuottaneet pientä tuskaa ja "varmat pisteet" ovat jääneet saamatta.
Hansen on tosiaan parantanut viime aikoina hienosti peliään ja esimerkiksi Griffinsia vastaan Jannik sai pelata aika paljon ylivoimaa. Hansenin ensimmäinen kausi ammattilaistasolla on ollut kokonaisuutena niin epätasainen (65GP, 11+21=32), että vakituiseksi NHL-pelaajaksi hänellä on nähdäkseni
mahdollisuuksia vasta kaudella 2008-09 (ensi kaudella hän saattaa saada ensimmäisiä pelejä NHL:ssä). Hyvänä iltana Jannik on näyttänyt hyökkäyspään lahjoja, joilla tanskalaishyökkääjä saattaa saada tulevaisuudessa paikan ylhäältä. Yksi hyvä asia hänen suhteensa on myös se, että ainakaan toistaiseksi en ole kuullut negatiivista sanottavaa nuorukaisen puolustuspelistä.
Hansenin kanssa pelanneet Smith ja Raymond esiintyivät myös edukseen Griffinsia vastaan. Raymondin alku Moosessa on ollut hyvä ja paljon puhuttu miehen nopeus on tehnyt vaikutuksen jo useampaan faniin. Vuosi tai pari lisää voimaharjoittelua, niin Raymondistakin saattaa tulla vielä kakkos-/kolmos -ketjun NHL-hyökkääjä. Uransa parhaan kauden pelannut ykkösvaraus Smith saattaisi olla puolestaan jo aika valmis pelaaja ensi kaudella ja ehkä hänelle annetaankin kunnon mahdollisuus näyttää taitonsa Canucksin nelosessa puolustavassa roolissa.
Tämän kauden lopulla on vielä hienoa seurata Moosea, sillä tämä nuorten ketju (Raymond - Smith - Hansen) vaikuttaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä, Edlerin otteita on hieno seurata puolustuksessa, Ellisin kehitystä maalilla ja lisäksi joukkueella on mahdollisuuksia pitkälle. Ensi kausi tuntuisi olevan Moosen suhteen vielä mielenkiintoisempi, kun Raymondin, Hansenin, Edlerin ja Ellisin lisäksi joukkueessa saattavat pelata esimerkiksi Bourdon ja Schneider.
Bourdonista muuten sen verran, että Bourdonin joukkue Cape Breton on pelannut toistaiseksi kaksi ottelua St. John'sia vastaan. Cape Breton johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0 (molemmat ottelut päättyneet tulokseen 4-1) ja Bourdonin panos tuntuisi kasvaneen pudotuspeleissä runkosarjaan nähden. Pisteitä ei ole vieläkään tullut kuin yksi syöttö, mutta sarjan ensimmäisessä ottelussa Bourdon valittiin pelin kakkostähdeksi. Luc syötti pelissä yhden maalin ja otti kaksi kakkosta. Toisessa pelissä Bourdonille merkittiin tehosaldo +2, kaksi kakkosta, kolme laukausta ja kolme taklausta.
Chip Whitley kirjoitti:
Canucksilla on ensi yönä tärkeä kotiottelu Avalanchea vastaan, sillä Minnesota otti NW-divisioonan piikkipaikan haltuunsa viime kierroksella. Canucksilla tosin on tällä hetkellä kaksi ottelua vähemmän pelattuna, mutta pisteittä ei missään nimessä saisi jäädä. Ja ottelun mahdollinen voitto tarkoittaisi myös sitä, että Canucksin playoff-paikka varmistuisi.
Kyllä, voitolla Canucks varmistaisi tosiaan pudotuspelipaikan, joten siinä mielessä ensi yön ottelun tulos on merkittävä. Aika pahat aavistukset tätä peliä kohtaan on kuitenkin ilmassa, kun Öhlund on sivussa ja viime aikoina pirun hyvin pelanneella Coloradolla (11 viime ottelusta yhdeksän voittoa, ei yhtään tappiota varsinaisella peliajalla, voitot mm. San Josesta, Calgarysta, Buffalosta ja Detroitista) on "viimeisen epätoivon paikka" voittaa. Avs on ottelussa selkä seinää vasten ja Canucks pystyy puolestaan varmistamaan pudotuspelipaikkansa myöhemminkin, joten motivaatiotekijät ovat Coloradon puolella ja nämä ovat aika usein ratkaisseet oman divisioonan pelejä.
Runkosarjan lopusta on tulossa mielenkiintoinen ja Canucksilla tulee olemaan sormensa aika hyvin pelissä mahdollisia pudotuspelijoukkueita ratkottaessa. Canucks kohtaa vielä runkosarjan lopussa kolme kertaa pudotuspelipaikasta taistelevan Coloradon ja jotta asia Luoteisessa konferenssissa menisi vielä jännittävämmäksi, joukkue pelaa kuuden päivän päästä myös ottelun Calgarya vastaan.
Canucksin pelien lisäksi pudotuspelipaikasta taistelevat Colorado ja Calgary pelaavat vielä kaksi ottelua vastakkain ja lisäksi Colorado pelaa vielä Canucksin tämän hetken pahinta vastustajaa Minnesotaa vastaan yhden pelin ja Calgarykin kaksi peliä. Divisioonan sisäisillä peleillä tulee olemaan siis suuri merkitys, kun joukkueet ratkovat paikkaa auringossa. Jotenkin Vancouverin pitäisi kyllä pystyä puristamaan ensi yönä voitto epätoivoisesta Coloradosta, jotta joukkueen ei tarvitsisi enää puristaa mailaa niin älyttömästi. Toki loppukaudesta on vielä aikaa varmistaa tämä paikka, mutta mitä nopeammin se pystyttäisiin tekemään, sitä parempi.
Luoteisen divisioonan voittokin olisi tärkeä, sillä tämä varmistaisi kotiedun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Canucksin olisi tällöin helpommin mahdollista peluuttaa erinomaisesti toiminutta Mitchell-Bieksa -parivaljakkoa enemmän vastustajien ykkösiä vastaan. Toisaalta taas esimerkiksi viime kaudella Läntisestä konferenssista jatkoon meni ensimmäiseltä kierrokselta joukkueet, jotka sijoittuivat runkosarjassa sijoille 5., 6., 7. ja 8. ja Stanley Cupin finaaleihin meni lännestä joukkue, joka sijoittui runkosarjassa 8. sijalle, joten tätä vertailupohjana käytettäessä, runkosarjan sijoituksilla ei ole suurtakaan merkitystä.
Chip Whitley kirjoitti:
Henrik Sedin on kahden syötön päässä seuran 30 vuotta vanhasta syöttöennätyksestä, joten tämä ennätys toivottavasti rikkoontuu lähiaikoina.
Kyllä Hank Boudriasin ennätyksen varmaan uusiksi laittaa jo tällä kaudella, ellei mene sitten loukkaantumaan runkosarjan lopussa. Canucksin ylivoima ei yksinkertaisesti voi (tai saa...) jatkua runkosarjan loppuun saakka yhtä tehottomana kuin viime peleissä ja jos joukkue saa ylivoimansa edes vähän paremmin kulkemaan, Henrikille tulee väkisinkin syöttöjä.
Katsoin tuossa muuten vanhoja Canucksin syöttöpörssin voittajia. Tässä lista pelaajista ikä-järjestyksessä, jotka ovat keränneet päälle 50 syöttöä kaudessa (lisäksi mukana syöttöjen määrät kyseisiltä kausilta):
- Dennis Kearns, 55, 1976-77;
- Ron Sedlbauer, 56, 1978-79;
- Thomas Gradin, 54; Stan Smyl, 50, 1982-93;
- Thomas Gradin, 57; Patrik Sundström, 53, 1983-84;
- Barry Pederson, 52, 1986-87;
- Barry Pederson, 52, 1987-88;
- Paul Reinhart, 50, 1988-89;
- Cliff Ronning, 56; Pavel Bure, 50, 1992-93;
- Alex Mogilny, 52, 1995-96;
- Markus Naslund, 50, 2001-02;
- Markus Naslund, 56; Todd Bertuzzi, 51, 2002-03;
- Henrik Sedin, 60, 2005-06.
Chip Whitley kirjoitti:
Nykymaalivahdeista kukaan ei ole voittanut yli 43 ottelua runkosarjan aikana, Luongolla on tähän hyvät mahdollisuudet, sillä hänellä on jo nyt kasassa tuo 43 voittoa. 47 voittoa on NHL'n ennätys, tähänkin Luongolla on mahdollisuudet, en tosin usko että vielä tällä kaudella tuota ennätystä saavutetaan kenenkään puolesta (Luongo tai Brodeur).
NHL:n ennätyksen saavuttaminen vaatisi Bobbylta neljä voittoa ja pelejä on jäljellä vielä kahdeksan. Kun mies ei näytä mitään merkkejä siitä, että hän ei jaksaisi kantaa urakkaa (päinvastoin - menee vapaa-päivinä joukkueen vapaa-ehtoisiin harjoituksiin) Luongo tulee luultavasti pelaamaan runkosarjan lopussa kuusi tai seitsemän peliä (veikkaan seitsemää). Jos hän pelaisi seitsemän peliä, Canucksin pitäisi hoitaa näistä vain reilut puolet. Kun joukkue on voittanut viimeisistä 19 ottelustaan 15 (siis selvästi enemmän kuin "vain reilut puolet"), sanoisin, että ennätyksen saavuttaminen olisi tätä taustaa vasten todennäköisempää kuin jääminen tämän alle.
No, katsotaan mitä runkosarjan lopussa tulee tapahtumaan. Joka tapauksessa Luongon 43 voittoa on loistava saavutus joukkueessa, joka aloitti kauden uudella valmentajalla ja kärsi pistemenetyksiä tämänkin johdosta (+ joidenkin avainpaikkojen muutokset) syksyllä.