Mainos

Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 920
  • 1 444

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kysäsen nopeaa mielipidettä teiltä muilta Canucks-faneilta yhdestä mieltäni askarruttaneesta asiasta. Kuvitellaan tällainen tilanne: Ensi kesän varaustilaisuudessa neljä ensimmäistä pelaajaa on huudettu, eikä yksikään niistä ole ollut Kyle Turris. Turris, jota siis on mainostettu ehkä jopa tämän draftin parhaaksi pelaajaksi. "Riski" Turrisissa on kuitenkin se, että hän pelaa tällä hetkellä A-junior liigassa, BCHL'ssä. Ei siis edes Major-liigassa (tyyliin WHL). Joten ei ole 100% varma mikä hänestä tulee, potentiaalia on kuitenkin nousta vaikka parhaaksi pelaajaksi koskaan BC'stä, kyllä, jopa Sakicin tasoiseksi.

Viidentenä vuorossa on vaikka Florida, joukkue jolta puuttuu tulevaisuuden maalivahti. Jos olisit Nonisin saappaissa, treidaisisitko sinä draftissa ylöspäin hankitaksesi tämän Floridan ykkösvuoron vaihdossa Schneideriin, ja omaan ykköskierroksen varaukseen? Jos ei lähde tällä, niin heitetään mukaan vaikka Losin 2. kiekan varaus. Meillä on kuitenkin Luongo, ja sitä kautta maalivahtitilanne on turvattu vuosiksi. Minä tekisin tuon kaupan, entä muut?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei ole tainnut paljoa juttua olla viime yön pelistä vielä. Siitä onneksi saatiin voitto, kiitos Sedinien ylivoiman ja Naslundin viime minuuttien voittomaalin. Ja kunniaa pitää antaa myös Cowanille, joka teki hienon av-maalin. Itse lisäisin edelleen Cowanin peliaikaa, potentiaalia tässä kaverissa on chrisneiliksi.

Toinen kuka jäi matsista mieleen oli Bryan Smolinski. Melkoisen mahtava esitys uudelta hankinnalta. Kummankin yv-maalin aikana Smolinski oli kentällä, ensimmäisessä teki loistavan maskin ja täysin tämän takia Daniel Sedinin kohtuu helppo veto upposi. Lisäksi sitten Smolinski syötti Naslundin voittomaalin, joten hän oli kentällä kolme kertaa kun Vancouver teki maalin. Tämä tosin ei ollut vielä se mihin ihastuin vaan se että aloitukset Smolinski vei todella hyvin. Smolinski aloitti peräti 24 kertaa ja voitti näistä 16, joten 66 % aloituksista omille. Eipä ole näin hyvää aloittajaa ollut meillä aikoihin. Muutenkin Vancouver käytti nyt periaatteessa vain kolmea aloittajaa, H.Sedin, Smolinski ja Morrison. Kaikista aloituksista (58) nämä kolme aloittivat 55.

Yksi toinenkin jannu osui silmiin - Jan Bulis. Tosin ei niin kauheen häävissä. Bulis aiheutti puolet Vancouverin alivoimista (2/4), joten ei ihan putkeen taas mennyt peli. Toinen negatiivinen homma oli Josh Greenin loukkaantuminen. En tiedä kuinka paha loukkaantuminen on kyseessä, mutta peliin Green ei palannut Ballardin kanssa tapahtuneen yhteentörmäyksen/taklauksen jälkeen. Kovasti näytti Greeniin ainakin sattuneen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Mr. Smith kirjoitti:
En tiedä kuinka paha loukkaantuminen on kyseessä, mutta peliin Green ei palannut Ballardin kanssa tapahtuneen yhteentörmäyksen/taklauksen jälkeen. Kovasti näytti Greeniin ainakin sattuneen.

4-6 Viikkoo poissa lukee ainakin Canucksien sivuilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Kysäsen nopeaa mielipidettä teiltä muilta Canucks-faneilta yhdestä mieltäni askarruttaneesta asiasta...Jos olisit Nonisin saappaissa, treidaisisitko sinä draftissa ylöspäin hankitaksesi tämän Floridan ykkösvuoron vaihdossa Schneideriin, ja omaan ykköskierroksen varaukseen? Jos ei lähde tällä, niin heitetään mukaan vaikka Losin 2. kiekan varaus. Meillä on kuitenkin Luongo, ja sitä kautta maalivahtitilanne on turvattu vuosiksi. Minä tekisin tuon kaupan, entä muut?
Minäkin tekisin tämän kaupan, jos tähän vain olisi mahdollisuus. Turris on useiden raporttien mukaan pelaaja, jolla on tulevan draftin pelaajista eniten upsidea ja hän olisi erittäin mielenkiintoinen projekti. Mutta Turrisin osakkeet ovat nousseet kauden aikana aika paljon ja esimerkiksi McKeen'sissa Turris rankattiin viimeksi jo kakkoseksi.

Näissä kahdessa seuraavissa jutuissa on muuten tarinaa Turrisista;

http://www.canada.com/vancouversun/...b37ea-b9fa-475d-afb6-b0f970dd9c3c&k=28166&p=3

http://mckeenshockey.rivals.com/content.asp?SID=960&CID=646688

Tuossa jälkimmäisessä jutussa Turrisin valmentaja Rick Lanz kehuu Turrista seuraavasti; "Pound-for-pound the talent level of Kyle is something that comes along only once in awhile. I had Scott Gomez in Surrey, and Kyle is equally or potentially better in terms of skill set. I would definitely group him in with Kariya, Gomez and such. I think Kyle is in a slightly different bracket with those guys…he's got that extra ability to see the game, dish pucks under duress. There is zero panic in his game, and those are all special attributes.

"I've talked to officials of NHL teams that will be drafting near the top, and I wouldn't be surprised if ultimately in the end he may end up going first overall."

Mielenkiintoiseksi Turrisin taustan tekee osaltaan myös se, että hänellä on sikäli samanlainen tausta kuin esimerkiksi Jordan Staalilla viime kesänä; Turris on Canucks-fani yhä tänä päivänä.

A lifelong resident of New Westminster, not surprisingly he grew up a Canucks fan, and still is today.

Hänen valmentajastaan Lanzista riittäisi enemmänkin juttua, sillä hän on edelleen yksi kaikkien aikojen tehokkaimmista Canucks-puolustajista. Lanzhan kasvoi varhaislapsuutensa Tsekkoslovakiassa, josta muutti perheineen yhdeksän vuoden iässä Kanadaan. Hän oli Vancouverin ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 1980 draftissa (yhteensä seitsemäs varattu pelaaja) ja teki uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa ensimmäisellä laukauksella maalin. Lanz iski Canucksille kahdella kaudella päälle 50 pistettä ja kovasta lämäristään tunnettu puolustaja teki kerran 15, ja kerran 18 maalia kaudessa.

Mr. Smith kirjoitti:
Ja kunniaa pitää antaa myös Cowanille, joka teki hienon av-maalin. Itse lisäisin edelleen Cowanin peliaikaa, potentiaalia tässä kaverissa on chrisneiliksi.
Cowan teki tosiaan tärkeän alivoimamaalin Phoenix-pelin toisessa erässä, kun Bulis oli ensin ottanut toisen typeristä keskialueen jäähyistään. Yleisö osoitti aika hyvin suosiota Cowanille tuosta maalista ja minulle tuo osuma avasi ihan uusia puolia Cowanista. Miehellähän on ihan kohtuullinen rannelaukaus ja häntä voidaan muutenkin käyttää alivoimalla. Peliajan lisääminen ei ole mitenkään pois suljettu vaihtoehto, kun alivoima tuntuu onnistuvan. Cowan on ehdottomasti myös jatkosopimuksen arvoinen pelaaja.

Mr. Smith kirjoitti:
Toinen kuka jäi matsista mieleen oli Bryan Smolinski. Melkoisen mahtava esitys uudelta hankinnalta. Kummankin yv-maalin aikana Smolinski oli kentällä, ensimmäisessä teki loistavan maskin ja täysin tämän takia Daniel Sedinin kohtuu helppo veto upposi. Lisäksi sitten Smolinski syötti Naslundin voittomaalin, joten hän oli kentällä kolme kertaa kun Vancouver teki maalin. Tämä tosin ei ollut vielä se mihin ihastuin vaan se että aloitukset Smolinski vei todella hyvin. Smolinski aloitti peräti 24 kertaa ja voitti näistä 16, joten 66 % aloituksista omille.
Kyllä, Smoke tuntuu sopivan hienosti Näslundin ketjuun jo nyt, vaikka odottelin itse vähintään viikon-kahden kestävää "harjoittelujaksoa". Ensimmäisessä maalissa tosiaan erittäin hyvä maski, kolmannessa maalissa voitti ylivoimalla hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen kaksoset järjestivät maalin ja neljännessä maalissa Smoke syötti Näslundin maalintekoon. Vahva hyökkäyspään esitys ketjussa ja kun tähän lisätään hyvä puolustuspeli ja nämä aloitusvoitot, niin Smolinskin alkua Vancouverin paidassa voidaan pitää kiitettävänä.

Mr. Smith kirjoitti:
Yksi toinenkin jannu osui silmiin - Jan Bulis. Tosin ei niin kauheen häävissä. Bulis aiheutti puolet Vancouverin alivoimista (2/4), joten ei ihan putkeen taas mennyt peli.
Kummatkin ylivoimat Janne onki vielä taas vastustajille paikoissa, joissa ei ollut mitään tarvetta ottaa jäähyä. Vaikka V:n pelitapa toimii hienosti, pelaajat tekevät hänelle paljon töitä ja hän on tehnyt paljon hyviä ratkaisuja, Bulisin asemaa pitää ihmetellä. Ihmeellistä, että vaikka peli pelin jälkeen Bulisilla ei toimi hermot eikä pää, tästä huolimatta hän saa pelata noinkin isossa roolissa.

Ja Greenin loukkaantuminen oli Canucksille paha isku. Tosin Burrows ja Cowan pystyvät paikkaamaan, mutta Green oli mielestäni kuitenkin ilta illan jälkeen Vancouverin kovimpia duunareita, ja arvokas alivoimapelaaja, joten menetyshän tämä loukkaantuminen on.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Voisin linkittää fanien suunnittelemia peliasuja ensi kaudeksi:

1. http://img201.imageshack.us/img201/924/weird2copyvr3.jpg

2. http://img157.imageshack.us/img157/8178/weird1wg8.jpg

3. http://img242.imageshack.us/img242/7593/weird3copyob3.jpg

4. http://photos-311.ak.facebook.com/ip002/v63/152/53/21013390/n21013390_32055311_2503.jpg

5. http://photos-142.ak.facebook.com/ip002/v63/152/53/21013390/n21013390_32006142_4878.jpg

6. http://i2.tinypic.com/34rejxg.jpg

7. http://i161.photobucket.com/albums/t239/harry_zimm/80shomejerseycopy.jpg

8. http://i5.tinypic.com/29os553.gif

Mielenkiintoisia ideoita, pakko myöntää. Osan noista saa kuitenkin heittää samantien pois jos vihreä-sininen-valkoinen -väritys pitää paikkansa. Näissä kahdeksassa ehdotuksessa on mielestäni monta hyvää ajatusta, enkä oikein osaa edes päättää mikä on suosikkini. Paita numero 5 muistuttaa ehkä liikaa Montrealia/Giantsia, joten tämä ei kuulu suosikkeihini, vaikka muuten ihan pätevältä vaikuttaakin. Jos tämä on pois laskuista, suosikkini tästä kahdeksan paidan listasta ovat numerot 3 ja 6.

---

Ensi yönä kotiottelu Wildia vastaan, panoksena NW-divisioonan ykköspaikka. Mielenkiintoinen ottelu tulossa näin tulos-mielessä, vaikka ei pelillisesti mitään herkkua olekaan luvassa. Green siis ei pelaa, ei pelaa seuraavaan kuukauteen polvivamman johdosta, ja Santala ottaa hänen paikkansa nelosen keskellä. Vigneault on väläytellyt mahdollista Nathan Smithin nostoa nelosen keskelle, sitä ei taida kuitenkaan ainakaan vielä tapahtua, sillä Smith pelasi viime yönä Moosen kokoonpanossa tehden tehot 2+1 Torontoa vastaan. Smith onkin päässyt viime aikoina todelliseen lentoon, ja veikkaan että näemme hänet Canucksin nelosessa vielä lähiaikoina.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja vaikka kysymyksessä ei olekaan äänestysketju täytyy mainita, että paidat numero 2 ja 7 vievät pisteet täältä ja päin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Ensi yönä kotiottelu Wildia vastaan, panoksena NW-divisioonan ykköspaikka. Mielenkiintoinen ottelu tulossa näin tulos-mielessä, vaikka ei pelillisesti mitään herkkua olekaan luvassa. Green siis ei pelaa, ei pelaa seuraavaan kuukauteen polvivamman johdosta, ja Santala ottaa hänen paikkansa nelosen keskellä.
Kyllä, mielenkiintoinen peli edessä nimenomaan tulosmielessä. Voitolla Canucks ottaisi Wildista hyvän eron (peli vähemmän pelattuna, kolme pistettä enemmän kerättynä), tappiolla Wild nousisi pisteissä Vancouverin ohi yhdellä pisteellä, mutta yhden pelin enemmän pelanneena.

Kummatkin joukkueet tulevat peliin hyvistä asetelmista. Canucksin saldo viimeisistä 10 pelistä on 7-2-1 (kotona 6-2-2) ja Minnesotan saldo puolestaan 7-1-2 (vieraissa 5-2-3). Erikoistilanteissa joukkueet ovat hyvin tasaisia. Molemmat ovat NHL:n puolivälin paikkeilla ylivoimalla (etenkin Canucks on tosin parannellut saldojaan merkittävästi joulun jälkeen) ja alivoimalla joukkueet ovat NHL:n ykkönen (Canucks) ja kakkonen (Wild).

Minnesota on vaarallinen joukkue tällä hetkellä, joten pelistä tulee vaikea. Wild on hävinnyt viimeisten 10 pelin aikana varsinaisella peliajalla vain St. Louisille ja jatkoajalla Vancouverille. Rankkaritappion Wild otti Calgarysta. Voitot joukkue on ottanut viimeisten 10 pelin sisään Coloradosta, Dallasista (SO), Nashvillesta, Floridasta, Carolinasta sekä kaksi kertaa Edmontonista viimeisen viikon sisään yhteismaalein 9-1.

Saapa nähdä, jatkuuko Smolinskin ja Näslundin hyvin alkanut yhteistyö pelissä kehitystään. Kaksosilta odotetaan näiden kahden lisäksi jälleen ratkaisuja ja toivottavasti Morrisonin ketjukin saisi tehoja aikaan. Wildilta Gaborik ja Demitra ovat pelaajia, jotka rankaisevat armotta virheistä. Tämä tietäisi virhe-automaatti Bulisin istuttamista katsomossa, mutta luultavasti näin ei käy, vaan Jan ottaa pari turhaa kakkosta ja Wild onnistuu ylivoimilla.

Chip Whitley kirjoitti:
Vigneault on väläytellyt mahdollista Nathan Smithin nostoa nelosen keskelle, sitä ei taida kuitenkaan ainakaan vielä tapahtua, sillä Smith pelasi viime yönä Moosen kokoonpanossa tehden tehot 2+1 Torontoa vastaan. Smith onkin päässyt viime aikoina todelliseen lentoon, ja veikkaan että näemme hänet Canucksin nelosessa vielä lähiaikoina.
Ykkösvaraus Smith on tosiaan aika lähellä nostoa Canucksiin Moosen sivujenkin mukaan;

http://www.moosehockey.com/news/06-07/20070303a.php (jutussa myös Chouinardin tunnelmia farmista)

Former Moose Josh Green will be out of the Canucks lineup with a knee injury for the next four to six weeks. Moose centre Nathan Smith might be in line for a recall. Smith has been excellent of late and can play the defensive role required of a fourth line centre in the NHL. After a near career-ending knee injury last season, Smith has bounced back with 13 goals and 16 assists.
 

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Chip Whitley kirjoitti:
Voisin linkittää fanien suunnittelemia peliasuja ensi kaudeksi:


Mielenkiintoisia ideoita, pakko myöntää. Osan noista saa kuitenkin heittää samantien pois jos vihreä-sininen-valkoinen -väritys pitää paikkansa. Näissä kahdeksassa ehdotuksessa on mielestäni monta hyvää ajatusta, enkä oikein osaa edes päättää mikä on suosikkini. Paita numero 5 muistuttaa ehkä liikaa Montrealia/Giantsia, joten tämä ei kuulu suosikkeihini, vaikka muuten ihan pätevältä vaikuttaakin. Jos tämä on pois laskuista, suosikkini tästä kahdeksan paidan listasta ovat numerot 3 ja 6.
Mielestäni paidat numero 2 ja 8 näyttivät hyviltä. Tuo keltainen paita taas ei oikein vaan kolahda ja todella toivon, että sellaisessa Canucks ei tule pelaamaan.

Vancouverilla on kyllä nytkin hienot paidat, joten mitä vaihtamaan.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Feenix kirjoitti:
Tuo keltainen paita taas ei oikein vaan kolahda ja todella toivon, että sellaisessa Canucks ei tule pelaamaan.

Juuri tuon takia taas minä toivon että Canucks palaa takaisin keltaisiin paitoihin. Minulle ne kolahtaa, mutta yleensä muiden joukkueiden faneille ei, ja se jos mikä on täydellistä ;)

Feenix kirjoitti:
Vancouverilla on kyllä nytkin hienot paidat, joten mitä vaihtamaan.

Mielestäni nykyiset paidat eivät ole mitenkään huonoja, vanhat vain ovat parempia. Ja nyt kun omistaja vaihtui niin vaihtuu peliasutkin, sillä tämä nykyinen malli on entisen omistajan luomus.

Mielenkiintoinen linkki paluumuuttaja Sopelista:

http://www.canada.com/topics/sports...=4f205619-e1a5-4cbc-9d53-850a40ee74ed&k=62556
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Chip Whitley kirjoitti:
Mielestäni nykyiset paidat eivät ole mitenkään huonoja, vanhat vain ovat parempia. Ja nyt kun omistaja vaihtui niin vaihtuu peliasutkin, sillä tämä nykyinen malli on entisen omistajan luomus.

Itse diggaan myös vanhoista mutta enemmän nykyisestä. Ja keltaista en haluaisi paitaan muuta kuin logon värityksessä korkeintaan. Vihreä valkoinen ja sininen yhdistelmällä saisi varmasti tyylikkään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nässe kirjoitti:
Vihreä valkoinen ja sininen yhdistelmällä saisi varmasti tyylikkään.
Uskon vahvasti, että vaikka noissa Chip Whitleyn laittamissa linkeissä olikin hyviä paitoja (oma suosikkini numero kaksi), uusien paitojen väri tulee tosiaan olemaan tämä jo esillä ollut vihreä-valkoinen-sininen -yhdistelmä, sillä tämä on Brittiläisen Columbian ja alkuperäisten Canucks-paitojen väri. Jostain syystä minä pidän tästä pirun yksinkertaisesta, mutta alkuperäisestä "maila ja kenttä -logosta", joka on tälläkin kaudella näkynyt peleissä, ja saanut hyvää kannatusta niin pelaajilta kuin faneilta:

(Viestiketjun ensimmäisen viestin alin paita on oma suosikkini toiseksi paidaksi)

http://forum.canucks.com/viewtopic.php?t=141911&postdays=0&postorder=asc&start=0

Olkapäähän pitää saada sitten "Johnny Canuck -logo" ihan perinteiden vuoksi. Johnny Canuck -logon suunnitellut Coley Hall kuoli pari vuotta sitten 95-vuoden iässä ja miehen kiekolle tekemää työtä kunnioittaakseen Canucksin pitää saada tämä sarjakuvahahmo mukaan paitaan.

Muuten sanon tähän paidan vaihtamiseen sen, että paitoja ei aina jaksaisi vaihtaa, mutta Aguilini luultavasti haluaa tätä, joten pakko mennä sitten näin. Tähän ensi kesän paidan vaihtamiseen suuremmat paidan vaihtamiset saavat sitten jäädäkin.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
nuck kirjoitti:
Muuten sanon tähän paidan vaihtamiseen sen, että paitoja ei aina jaksaisi vaihtaa, mutta Aguilini luultavasti haluaa tätä, joten pakko mennä sitten näin. Tähän ensi kesän paidan vaihtamiseen suuremmat paidan vaihtamiset saavat sitten jäädäkin.

Samaa mieltä kanssasi. Olenkin aina miettinyt että minkä takia niitä yleensäkään pitää mennä muuttamaan. Esim. Philadelphia uusi tässä viiden vuoden sisään paitaansa niin siinä ei muuttunut radikaalisti kuin olkapäiden väritys jos oikein muistan. Silloin tällöin muutos on ihan paikallaan varsinkin jos se on hyvin perusteltu mutta ehkä kerran 15 vuoden sisään saa riittää.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Cowan!

Ei ollut turhaa luotto Cowaniin. Heti lisääntyneen peliajan myötä napautti kaksi maalia lisää. Näillä maaleilla (+ rankkareilla) saatiin sitten tärkeä voitto Minnesotasta. Itsellä luotto Cowaniin oli suuri jo silloin kun hänet waiveriltä napattiin. Ja nyt onneksi hän sai onnistumisia ja sitä kautta lisää peliaikaa ja taas lisää onnistumisia.

Vaikka Cowania on pidetty "nelosen kovana kaverina" on hän melko usein onnistunut maalinteossakin. Kolmesti hän on tehnyt lähes 10 maalia (9-9-8). Ja kun maalit ovat syntyneet aina alle 60 ottelussa ja melko hyvällä laukaisuprosentilla (18,8 - 12,2 - 15,1) niin kyllä käsien pitää olla kohtuulliset.

Omasta mielestä olisi mielenkiintoista nähdä Cowan joskus yv:ssä maskimiehenä ja reboundien sisäänheittäjänä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Spekuloidaampa nyt hieman sillä mahdollisella maalintekijä laiturin hankinnalla. Eli siis Canucksin nykyiseen tilanteeseen yksi maalintekijä ei olisi ollenkaan pahasta, mutta se on tehty selväksi, ettei liikoja uhrauksia siirron vuoksi olla valmiita tekemään.

Noin siis kirjoitin 19.2.

Onneksi snaipperia ei lähdetty organisaation ulkopuolelta hakemaan, sillä todellinen maalikone löytyi omasta organisaatiosta kuten Mr. Smithkin tuossa jo totesi. Jeff Cowan siis maalasi jälleen ja jätti miljoonia tienaavat "tähdet" varjoonsa tullen jo toistamiseen valituksi ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Jälleen hermoja riistävä kamppailu Minnesotaa vastaan on takana ja mikä tärkeintä kaksi pistettä on jälleen plakkarissa. Ainut mikä ottelussa harmittaa Minnesotan saaman pisteen lisäksi on se, etten pelannutkaan illalla pitkässävedossa ristiä, sillä eihän nyt Northwest divisioonan kärkeen eroa saa tulla pisetettä enempää. Kyllä nyt Calgaryn kannattajia harmittaa...

Rankuissa Canucks onnistui kolmasti, mutta Brendan Morrison epäonnistui omassa yrityksessään. Ja tämä jos mikä se outoa on. Minnesota tuli kaksi kertaa tasoihin Canucksien ensiksi johdettua kisaa, mutta Daniel Sedinin osumaa kuudennella kierroksella ei Bouchard enää pystynyt tasoittamaan. Luongolle plussat suomalaisten rankkariässien Mikko Koivun ja Petteri Nummelinin kutien pysäyttämisestä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Uskon vahvasti, että vaikka noissa Chip Whitleyn laittamissa linkeissä olikin hyviä paitoja (oma suosikkini numero kaksi), uusien paitojen väri tulee tosiaan olemaan tämä jo esillä ollut vihreä-valkoinen-sininen -yhdistelmä, sillä tämä on Brittiläisen Columbian ja alkuperäisten Canucks-paitojen väri. Jostain syystä minä pidän tästä pirun yksinkertaisesta, mutta alkuperäisestä "maila ja kenttä -logosta", joka on tälläkin kaudella näkynyt peleissä, ja saanut hyvää kannatusta niin pelaajilta kuin faneilta:

Näin on, väri on tosiaan jo aika varma. Tässä tosin mielipiteemme eroavat, minä pidän enemmän "luistin" -logosta kuin "maila ja kenttä" -logosta. Olen toki molempiin tyytyväinen, kumpi sitten valitaakaan (veikkaan mailaa ja kenttää).

http://i161.photobucket.com/albums/t239/harry_zimm/awayskatelogoblue.jpg

Tuo vaikuttaisi erittäin hyvältä vaihtoehdolta, mielestäni oikeastaan paras realistinen ehdotus. Alkuperäiset värit kohtaisivat mielestäni parhaan logon Canucksin historiassa. I like it!

---

Pelimme ei sittenkään ole pelattu mikäli molemmat Sedinit loukkaantuvat! Voimme nimittäin heittää kentälle "toiset kaksoset", identtisesti peliä rakentavat, kuin samoilla aivoilla ajattelevat ihmelapset Mitchellin ja Cowanin. Tämä tehokaksikko paukutti yhteensä tehot 2+2 yön pelissä, Cowanin ollessa ykkös-, ja Mitchell kolmostähti. Salo teki Canucksin ensimmäisen maalin Kapteenin ja Smolinskin syötöistä, Morrison puolestaan avasi pistetilinsä taas lyhyen kuivan kauden jälkeen. Luongo ei ollut mitenkään erikoinen, muutamia helppoja rebound-kiekkoja lipsahteli ja näistä virheistä yksi kostautui ikävästi Wildin ensimmäisessä maalissa. Ensimmäisessä rangaistuslaukauksessa Luongo lähti höntyilemään ja Demitralle jäi tyhjä maali eteen. Tästä eteenpäin Bobby nousi kuitenkin uudelle tasolle ja otti kärsivällisesti muut rankut kiinni, Rolstonin taktista lirua lukuunottamatta.

Vähän harmittaa Minnyn tasoitus ottelun lopussa, ei tosin kovin paljoa, sillä tämä vain auttaa tiputtamaan Avsit lopullisesti playoff-kuvioista. Me happy.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
http://i161.photobucket.com/albums/t239/harry_zimm/awayskatelogoblue.jpg

Tuo vaikuttaisi erittäin hyvältä vaihtoehdolta, mielestäni oikeastaan paras realistinen ehdotus. Alkuperäiset värit kohtaisivat mielestäni parhaan logon Canucksin historiassa. I like it!.
Tuo sopisi kieltämättä hienosti minullekin.

Chip Whitley kirjoitti:
Luongo ei ollut mitenkään erikoinen, muutamia helppoja rebound-kiekkoja lipsahteli ja näistä virheistä yksi kostautui ikävästi Wildin ensimmäisessä maalissa. Ensimmäisessä rangaistuslaukauksessa Luongo lähti höntyilemään ja Demitralle jäi tyhjä maali eteen. Tästä eteenpäin Bobby nousi kuitenkin uudelle tasolle ja otti kärsivällisesti muut rankut kiinni, Rolstonin taktista lirua lukuunottamatta.
Ennen peliä Luongon kerrottiin (radiossa) olevan flunssassa, mutta pelaavan tästä huolimatta ja tämä sairastuminen kieltämättä näkyi muutamissa paikoissa. Pelin tärkeimmillä hetkillä Roberto nousi kuitenkin hyvin esiin ja otti riittävästi torjuntoja rankuissa. Canucks otti riskin Luongon kanssa ottelun tärkeydestä johtuen ja tämä kannatti. Tärkeä voitto päivänä (5.3), joka on ollut Canucksille ennenkin hieno (Blues-brothers...).

Peli oli monien mielestä kauden paras, tai ainakin yksi parhaista Canucksin peleistä. Vancouver vei peliä 50 minuuttia ja mikä parasta, joukkue tuki hyvällä pelillään normaalisti Canucksia tukevaa Luongoa hienosti. Vancouver voitti pelissä laukaukset, taklaukset, blokit, aloitukset, kiekonriistot ja maalipaikat, mutta Wild onnistui tekemään paikoistaan maalit ja peli meni aina rankkuihin saakka, joissa Daniel Sedin onnistui ratkaisemaan pelin.

Cowan ottaa suurta roolia joukkueessa ja tuo Morrisonin ja Cooken ketjuun hyvän laiturivaihtoehdon. Cowanin viime pelien otteet on loistava esimerkki siitä, mitä itseluottamus pelaajalle voi parhaimmillaan tehdä. Kaksi maalia waivereista napatulle pelaajalle on kiitettävä saldo oman divisioonan ottelussa. Itseluottamuksesta puhuttaessa, negatiivinen esimerkki tästä oli jälleen muuten kelvollisen pelin pelanneen Näslundin osumatarkkuus rankuissa - jotenkin Näslundin rankut eivät edes näytä kovin vaarallisilta.

Cowanin ketjun sentteri Morrison antoi kiitosta kaksi maalia ampuneelle laiturilleen;

"It's not just getting an opportunity, it's what you do with it. Not just in hockey, but in life for that matter."

"Jeff kept it real simple tonight. He didn't turn pucks over. His bread and butter is laying pucks in and going after them, being physical and getting to the front of the net."

"It paid off. He scored two goals that way and it was a real big boost for us."


Cowanin lisäksi Bryan Smolinski jatkoi pelissä vahvoja otteitaan ja pelasi päälle 19 minuuttia. Smoken hyvä kulmapeli edelsi Canucksin ensimmäistä maalia (Smolinskille syöttö), aloituksissa Smolinski voitti jälleen pelinsä, rankuissa tuli onnistuminen ja lisäksi hänelle merkittiin Vancouverin ykköspaikka laukausten blokkauksissa (joukkueesta Bieksa pääsi samoihin).

Toinen siirtotakarajalla joukkueeseen liittynyt pelaaja, Brent Sopel oli tällä kerralla sen sijaan aika pienessä roolissa Vancouverin puolustuksessa. Sopel pelasi Vancouverin puolustuksen vähiten (14:02), vaikka kellotti Canucksin korkeimmat ylivoimaminuutit. Tasakentällisin Sopelille ei siis tullut tällä kerralla suurta luottoa. Sopelin peli tuntuu olevan vielä vähän haussa uudessa pelisysteemissä.

Sami Salon maali oli hänelle kauden 11. osuma ja samalla Salo rikkoi oman maali-ennätyksensä NHL:ssä. Minnesota tuntuu sopivan Salolle hyvin, sillä edellisessä joukkueiden välisessä ottelussa Salon lavasta lähti jatkoajalla voittomaali ja nyt siis pelin avausmaali. Salo merkkautti maalinsa lisäksi myös ottelun korkeimmat minuutit (25:53).

Yksi ottelun ratkaisuista nähtiin puolustuksessa, jossa Kevin Bieksan ja Willie Mitchellin tehtäväksi oli annettu vaarallisen Gaborikin ketjun pitäminen. Gaborik onnistui tekemään varjostuksesta huolimatta yhden maalin, mutta Bieksa ja Mitchell saivat tästä huolimatta +1 tehosaldon, kaksi syöttöä ja onnistuivat tehtävässään pääosin hyvin. Mitchell oli vahvan ottelun jälkeen kuitenkin vähän allapäin illan pelistä;

"To be honest, I thought they were lucky to get it to overtime and the shootout and I don't think they deserved a point. We carried the play all night and I guess that's Minnesota hockey. They got a few breakdowns by us, but I thought we dictated the game."

"And we did a good job against that [Gaborik] line. They got a lucky goal and as a group of five we did a good job and this is something we can really build on."


Bieksalla oli samanlaisia ajatuksia ottelusta;

"Obviously, the objective is to hold him [Gaborik] to no goals, but he got a lucky goal. I missed the puck with a swat and Cookie [Matt Cooke] missed it with a swat and it was just sitting there for him."

"But I think we played him pretty good and didn't give him too many chances. He usually blows the zone pretty early, so you've got to respect him and you can't pinch much --especially when he's on your side because of his world-class speed."


Lopuksi Mitchell kertoi Vancouver Provincelle myös sen, mitä ottelu Minnesotaa vastaan merkitsi hänelle; "I'm slowly gaining a little hate for them over there and I guess when you leave a team you really want to beat them bad."

Ei liene epäselvyyttä ainakaan siitä, mikä olisi Mitchellin toivevastustaja pudotuspeleissä...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
En tiedä mitä mieltä ketjun kirjoittajista ovat, mutta minä olen tuollaisten higlight videoiden suuri ystävä ja kun selailin youtubee muutama viikko, sitten en löytänyt uudesta pelastajastamme Roberto Luongosta yhtään videota, joten päätin tehdä oman.

Vaikka nyt youtubeen on jo latailtu Luongosta videoita päätin kuitenkin valmistaa omani, sillä onhan se ainakin puolet pidempi kuin edelliset.

Luongoa täytyy kiittä siittä, että highlight videon tekijällä Roberto tarjoaa kahmalo kaupalla materiaalia ja jos olisin saanut kaiken haluamani materiaalin, niin tuo 6 minuuttia ei olisi riittänyt alkuunsakkaan.

Tiedän, että monet pystyvät tekemään paljonkin näyttävämpiä videoita, mutta lähtökohtiini ja vähäiseen kokemukseeni (tällaisten videoiden teossa) olen kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen, eli tässä on kunnian osoitukseni maalivahdillemme Roberto Luongolle:

Youtube:

Not Just Another Brick In the Wall - Roberto Luongo

Senspace:

Not Just Another Brick In the Wall - Roberto Luongo
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Tiedän, että monet pystyvät tekemään paljonkin näyttävämpiä videoita, mutta lähtökohtiini ja vähäiseen kokemukseeni (tällaisten videoiden teossa) olen kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen, eli tässä on kunnian osoitukseni maalivahdillemme Roberto Luongolle:

Youtube:

Not Just Another Brick In the Wall - Roberto Luongo[/url]
Hieno video Hiisilta Luongosta. Joukossa on paljon isoja torjuntoja, joilla Luongo on kääntänyt kauden pelejä Vancouverille. Lisää näitä, kiitos.

St. Petersburg Timesissa (Tampa Bayn vastine Vancouver Sunille ja Provincelle) olikin juttua Luongosta ennen ensi yön mielenkiintoista ottelua Vancouverin ja Tampan välillä;

Noooo! Not that goalie again!

http://www.sptimes.com/2007/03/06/Lightning/Noooo_Not_that_goalie.shtml

Ja Vancouver Sun teki myös omansa;

Bobby Lou finds the grind just fine

http://www.canada.com/vancouversun/news/sports/story.html?id=4de3fcc6-58a0-4b7d-822a-9e86de6026c8
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mielenkiintoista...

http://stats.theahl.com/hm/transactions.php

Canucks nosti farmista energiapatukka Rick Rypienin ylös ennen peliä. Saa nyt nähdä, pelaako Rypien jo tänä yönä Tampaa vastaan. Toivotaan parasta ja ristitään samalla kädet, ettei Rypien loukkaantuisi taas kerran heti päästessään taklaamaan täydellä vauhdilla kaikkea liikkuvaa.

Samalla alkukaudesta NHL:ssä nähty katkaravun kokoinen puolustaja Patrick Coulombe matkasi muuten ECHL:aan...

EDIT: Hockey Newssin tämän vuoden Future Watchissa Canucksin top 10 järjestys oli seuraava:

1. Luc Bourdon, D
2. Corey Schneider, G
3. Michael Grabner, RW
4. Alexander Edler, D
5. Juraj Simek, LW
6. Mason Raymond, LW
7. Jannik Hansen, LW
8. Sergei Shirokov, RW
9. Daniel Rahimi, D
10. Julien Ellis, G

Koltsov puuttui siis tuosta listasta ja syy on se, että...?

Linkki pelaajakuvauksiin:

http://slam.canoe.ca/Slam/Hockey/AHL/2007/03/05/3698991-sun.html

Bourdon oli kaikkien NHL-joukkueiden yhteisellä prospectien listalla 9. sijalla ja Schneider 38. sijalla. Näitä listoja on aina mielenkiintoista lukea, mutta mitään kovin suurta painoarvoa näille ei voi laittaa. Vaikka minä pidän Hockey Newssin listoja luotettavimpina kuin esimerkiksi Hockey's Futuren listoja, myöhempi listojen tarkastelu asettaa nämäkin listat lähes aina kyseenalaiseen valoon.

Esimerkiksi tällä hetkellä joissakin peleissä Canucksin ykköspakkina pelaava Kevin Bieksa ei saanut nimeään Hockey Newssin listalla kaksi vuotta sitten Canucksin listalla kuin sijalle kahdeksan (siis hyvin kauas varteenotettavasta NHL-prospectista, kun ei päässyt lähellekään koko NHL:n top 50 listaa) ja Coloradon Marek Svatos sijoitettiin vuoden 2005 THN:n Future Watchissa Avalanchen sisäisellä listalla muistaakseni sijalle kuusi (sama juttu, kuin Bieksalla). Näitä vastaavia esimerkkejä löytyisi THN:n takavuosien listoista vaikka kuinka paljon, mutta nämä nyt tulivat ensimmäisinä mieleen.

Omasta mielestä esimerkiksi Alexander Edler vaikuttaa tällä hetkellä prospectilta, jonka kuuluisi olla THN:n top 50 pelaajan joukossa lähes siinä kuin Bourdoninkin. Mielestäni Edler on hyvän pelinlukutaidon johdosta NHL-prospectina varmempi tapaus kuin Bourdon (kunhan saa parin seuraavan kauden aikana lisää voimaa), mutta Bourdonilla on parempi "upside". Nämäkin listat on tehty kuitenkin näemmä pitkälle tämän "upsiden" perusteella, mutta tätäkään ei olla käytetty kaikilta osin (mm. Grabner ja Koltsov - vai onko Kirillin jättämisessä listan ulkopuolelle jokin toinen syy?).
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
ROBERTO LUONGO SIVUSI CANUCKS-HISTORIAA!

nuck kirjoitti:
Mielenkiintoista...

http://stats.theahl.com/hm/transactions.php

Canucks nosti farmista energiapatukka Rick Rypienin ylös ennen peliä. Saa nyt nähdä, pelaako Rypien jo tänä yönä Tampaa vastaan.
Ei pelannut Rypien, mutta NHL:n tämän hetken paras maalintekijä, supersniper Jeff "The Scarborough Rocket" Cowan lannisti Tampan kahdella maalillaan. Canucksin kotiyleisö antoi sankarilleen seisaaltaan suosiota pelin lopussa. Cowanille viisi maalia viimeisissä kolmessa pelissä, joten Rocket Richard -pysti lähestyy kovaa vauhtia... Varo vaan Lecavalier!

Hajatelmia pelistä:

- Roberto Luongo sivusi Vancouverin historiaa voittojen määrässä ottamalla kauden 38. voittonsa. Ennätys on nyt Kirk McLeanin ja Luongon nimissä, eikä mene luultavasti kauan, kun Luongo ottaa ykköspaikan yksin haltuunsa. Koko NHL:n ennätykseen on matkaa vielä yhdeksän voittoa. Tämän hetken maalivahdeilla on tosin helpompi rikkoa näitä ennätyksiä, kun rankut ovat tulleet mukaan. Kuitenkin onnittelut täälläkin Luongolle tästä ennätyksestä.

- Smolinski teki Canucksin paidassa ensimmäisen maalinsa kolmannessa erässä alivoimalla. Tärkeä maali, sillä Tampa oli hetkeä aikaisemmin päässyt jauhamaan ylivoimaansa kahden miehen ylivoimalla. Canucks tappoi ensimmäisen jäähyn ja Smoke iski lopullisen niitin alivoimalla vieraiden maaliin. Kerrassaan hieno hankinta.

- Illan pelissä oli vastakkain erinomainen hyökkäys ja erinomainen puolustus. Puolustus otti selvän voiton ja "erinomaisen puolustuksen joukkue" voitti laukaukset 28-17. Tampa teki ainoan maalinsa pienellä pompulla ylivoimalla, joka taisi mennä maaliin luottopakki Willie Mitchellin olkapäästä.

- Jan Bulis pelasi tällä kerralla hyvän ottelun ja etenkin esityö Cowanin toiseen maaliin oli hyvä. Kolmannessa erässä Bulis esitti tosin kertaalleen niitä kaudella monta kertaa nähtyjä huonoja puolia itsestään, kun meni ottamaan jäähyn epäonnistuneesta läpiajosta turhautuneena. Yksilöurheilija ei aina muista, että jääkiekko on joukkuepeli.

- Kevin Bieksa nousi Sami Salon kanssa tasoihin Vancouverin puolustajien maaleissa. Molemmilla on kasassa nyt 11 osumaa. Maalin lisäksi Bieksa antoi yhden syötön ja teki näin eroa Canucks-pakkien pisteissä Saloon.

- Voitolla Vancouver paranteli saldojaan Itäisen konferenssin joukkueita vastaan. Tämän kauden saldo on hieno 8-1-1. Voisi toivoa, että Canucks saisi useimminkin vastaan idän joukkueita.

- Voitto Tampasta oli tärkeä, sillä Calgary voitti samaan aikaan oman pelinsä St. Louisia vastaan. Vancouver johtaa voiton ansiosta Calgarya edelleen kahdella pisteellä. Kierroksen positiivinen uutinen oli San Josen voitto Minnesotasta. Minnesotaan saatiin voitolla onneksi edes vähän eroa.

Kolmen kotipelin putki on nyt päätöksessään ja Canucks otti voitot näistä kaikista. Joukkueella on takana yhdeksän voittoa viimeisistä 11 ottelusta. Seuraavaksi Canucks matkustaa kolmen pelin vieraspelikiertueelle, jonka aikana kohdataan järjestyksessä Phoenix, San Jose ja Anaheim.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
nuck kirjoitti:
- Roberto Luongo sivusi Vancouverin historiaa voittojen määrässä ottamalla kauden 38. voittonsa. Ennätys on nyt Kirk McLeanin ja Luongon nimissä, eikä mene luultavasti kauan, kun Luongo ottaa ykköspaikan yksin haltuunsa. Koko NHL:n ennätykseen on matkaa vielä yhdeksän voittoa. Tämän hetken maalivahdeilla on tosin helpompi rikkoa näitä ennätyksiä, kun rankut ovat tulleet mukaan. Kuitenkin onnittelut täälläkin Luongolle tästä ennätyksestä.

Ja kuten varmasti tiedät taisi ottelumääräkin olla tuolloin Kirkin ennätyksen aikoihin 65 matsia kaudessa, joten ehkä mokejen voittoprosenttia olisi järkävämpi laskea. No en tiedä, mutta joka tapauksessa onnea Robertolle.

Kyllä jälleen hämmästys oli melkoinen kun menin katsomaan yön ottelun statseja katsomaan ja siellä kummitteli jälleen Jeff Cowanin nimi ja peräti kahdesti.

Vigneault osoittaa jälleen oivallista pelisilmää. Hän todellakin tajuaa peluuttaa kuumia pelaajia ja toisaalta hän osaa pelaajia siten, että heillä on mahkuja nousta vireeseen. Esimerkiksi Joulukuinen veto nostaa Trevor Linden Sedinien kanssa ylivoima vitjaan oli loistava veto.

Ja nyt Cowanin peluutus kun hän on vireessä. AV osoittaa, että pelaajat saavat pelata peliesitysten eikä palkkasekkien tai ennakko-odotusten mukaan (Jan Bulisia lukuunottamatta). Vaikka tämä saattaisi kuullostaa itsestään selvyydeltä, sitä se ei kuitenkaan ole. Hienoa Alain!

Mitenkäs näissä koutsien sopimuksissa menetellään? Ihan äkkiä en löydä sivustoa missä sanottaisiin koutsien sopimuksien pituuksia ja, että mikä se koutsien sopimuskäytäntö edes on? Jos joku viitsisi selvittää, niin olisin kiitollinen, sillä kun tulokaskoutsi tekee näin hyvää jälkeä, niin minä ainakin haluaisin nähdä AV:n Nuckseissa vielä pitkään...
 

ipaz

Jäsen
Jeff Cowan

Vielä viikko sitten luin juttua jossa kerrottiin Cowanista, pelaajasta joka ei ollut tehnyt maalin maalia kauden kauden 44 ensimmäisessä ottelussaan. Oli koko NHL:n ainoa hyökkääjä joka noin monta peliä pelanneena oli edelleen ilman maalia.

No, kun ketsuppipullo aukeaa niin se aukeaa sitten kunnolla! 3 peliä ja viisi maalia kuten nuck edellä mainitsi. Cowan-Morrison-Cooke kenttä on ilmeisesti löytänyt pelinsä. Lisäksi oli vielä Tampaa vastaan rähissyt itselleen kympit Shane O'Brienin kanssa. Voin vain kuvitella kuinka miehen kansansuosio Vancouverissa nousee.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja kuten varmasti tiedät taisi ottelumääräkin olla tuolloin Kirkin ennätyksen aikoihin 65 matsia kaudessa, joten ehkä mokejen voittoprosenttia olisi järkävämpi laskea. No en tiedä, mutta joka tapauksessa onnea Robertolle.

Itse en saanut nyt kiinni sitä ajatusta mitä hait tässä. Toki McLean pelasi kyseisellä kaudella 65 ottelua, mutta kokonaisuudessaan otteluita oli 80. Ottelumäärissä ei siis suurta muutosta ole tapahtunut.

McLeanin saldo otteluista oli 38-17-9.
Luongon saldo nyt on 38-19-4.

Jos tuon McLeanin 9 tasapeliä haluaa "nykypäiväistää" niin ehkä siitä voisi sen 4-5 voittoa laittaa lisää. Tosin uskon että ainakin tuon verran Luongo vetää voittoja vielä tällä kaudella. Vittumaista kyllä vertailla vanhoja tilastoja nykyiseen kun tasurit on poistettu.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Mr. Smith kirjoitti:
Itse en saanut nyt kiinni sitä ajatusta mitä hait tässä. Toki McLean pelasi kyseisellä kaudella 65 ottelua, mutta kokonaisuudessaan otteluita oli 80. Ottelumäärissä ei siis suurta muutosta ole tapahtunut.

McLeanin saldo otteluista oli 38-17-9.
Luongon saldo nyt on 38-19-4.

Jahas siinä on sattunut meikällä kämmi. Katselin erästä foorumia ja sitä selatessani tuli väärin ymmärrys. Ei siittä sen enempää. Olisi vain pitänyt tarkistaa tiedot ennen kuin tulin tänne kirjoittelemaan, pahoittelen virhettä!

Katselin tuossa jälleen tilastoja ja laskeskelin, että varmistaakseen pudotuspelipaikkansa Canucksien pitää saada 19 pistettä 32:sta vielä jäljellä olevasta pisteestä.

Pudotuspeli viivan alapuolellla majaileva Colorado voi saada 15:sta jäljellä olevasta ottelusta vielä 30 pistettä (luonnollisesti voittamalla kaikki ottelut). Ja vaikka Colorado saisikin tuon mahdottomalta kuulostavan 30 pistettä kasaan loppukaudesta Canuckseille riittäisi tuo 19 pistettä varmaan pudotuspelipaikkaan.

Eli hyvältä näyttää ja kun loppukauden aikana Colorado kohdataan vielä kolmesti (kahdesti kotona), niin yksikin voitto Coloradosta noissa otteluissa vaikeuttaisi jo entuudestaan huiman vaikealta vaikuttavaa Avsien savottaa.

Itseasiassa konferenssi kärkipaikkakin on lähempänä kuin pudotuspeliviivan alapuoli, sillä kärkeen on 11 pistettä ja olemme pelanneet 2 ottelua Nashvilleä vähemmän. No ei siitä sen enempää...
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Canucks nosti farmista energiapatukka Rick Rypienin ylös ennen peliä. Saa nyt nähdä, pelaako Rypien jo tänä yönä Tampaa vastaan. Toivotaan parasta ja ristitään samalla kädet, ettei Rypien loukkaantuisi taas kerran heti päästessään taklaamaan täydellä vauhdilla kaikkea liikkuvaa.

Mielenkiintoista on myös se, että Moosen eikä Canucksin virallisilla sivuilla ole mainittu tästä nostosta mitään. Mielestäni on aika outoa jos nosto pitää kuitenkin paikkansa, sillä Ryp ei ole päässyt pelaamaan yhtään ottelua Moosessa sen jälkeen kuin Canucks hänet Manitobaan lähetti. Toki hän olisi nyt loistava vaihtoehto nelosen keskelle, mutta nivunen tuskin vielä(kään) antaa periksi.

nuck kirjoitti:
1. Luc Bourdon, D
2. Corey Schneider, G
3. Michael Grabner, RW
4. Alexander Edler, D
5. Juraj Simek, LW
6. Mason Raymond, LW
7. Jannik Hansen, LW
8. Sergei Shirokov, RW
9. Daniel Rahimi, D
10. Julien Ellis, G

Koltsov puuttui siis tuosta listasta ja syy on se, että...?

Mielenkiintoiseksi tämän prospect-tilanteen tekee se, että ainakin 6 tuossa listassa olevista pelaajista pelaa ensi kaudella mitä suurimmalla todennäköisyydellä Moosessa; Bourdon, Grabner, Edler, Simek, Hansen ja Ellis. Rahimi pelaa myös luultavasti Moosessa ensi kaudella, saattaa tulla mukaan Moosen rosteriin jo nyt kohta puolin, kunhan omat pelit Ruåttissa loppuvat. Schneider ja Raymond saattavat myös molemmat siirtyä ammattilaisiksi Mooseen, eikä Shirokovinkaan siirtoa Pohjois-Amerikkaan ole täysin teilattu. On siis mahdollista että jokainen pelaaja tuosta listasta pelaa ensi kaudella Moosessa, veikkaisin kuitenkin että noin 5-8 on realistisempi luku.

Ja Koltsovista sen verran, että ehkä HN unohti hänet =) Tai sitten häntä ei enää lasketa prospectiksi... ihmettelen jos näin on.

nuck kirjoitti:
- Smolinski teki Canucksin paidassa ensimmäisen maalinsa kolmannessa erässä alivoimalla. Tärkeä maali, sillä Tampa oli hetkeä aikaisemmin päässyt jauhamaan ylivoimaansa kahden miehen ylivoimalla. Canucks tappoi ensimmäisen jäähyn ja Smoke iski lopullisen niitin alivoimalla vieraiden maaliin. Kerrassaan hieno hankinta.

Tuo oli muuten todella erikoinen maali. Smoke saa lähettää Holmqvistille kiitos-kortin jälkeenpäin ;)

nuck kirjoitti:
- Illan pelissä oli vastakkain erinomainen hyökkäys ja erinomainen puolustus. Puolustus otti selvän voiton ja "erinomaisen puolustuksen joukkue" voitti laukaukset 28-17. Tampa teki ainoan maalinsa pienellä pompulla ylivoimalla, joka taisi mennä maaliin luottopakki Willie Mitchellin olkapäästä.

Mielestäni tämä Länsi vs. Itä nykyisessä NHL'ssä on aika mielenkiintoisen hämmentävä asia. Minulla ei ole mitään tarkkoja lukuja sillä en jaksa niitä sen enempää nyt tutkia, mutta muilta foorumeilta olen lukenut asiasta. Asia on kuulema niin, että jokaisella playoffeihin menevällä Läntisen konferenssin joukkueella (paitsi Dallasilla?) on erittäin hyvät statsit Idän joukkueita vastaan. Canucksin puolesta voin ainakin sanoa, että viime vuosina olemme olleet lähes täydellisiä Idän joukkueita vastaan. Tästä siis saisi kuvan, että Länsi olisi huomattavasti tasokkaampi konferenssi verrattuna Itään... mutta Stanley on mennyt kuitenkin Idälle viime kausina... hämmentävää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös